Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.

Vakantiewoningen Bumahay failliet

Donderdag 31 maart 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Vakantiewoningen Bumahay uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard, Schuldvorderingen moeten voor 30 april ingediend worden.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaterdag starten play-offs in het handbalNu zaterdag starten de play-offs in het handbal. Sezoens Bocholt speelt dan thuis tegen Sporting Pelt. Sezoens Bocholt start met 4 punten aan de play-offs, Sporting Pelt met 3, VIsé BM met 2 en HC Tongeren met 1 punt.  

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

Het land van de duizend meren

Woensdag 30 maart 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Het land van de duizend merenLat mie moar lopen langs de stroaten, zoals Willem Vermandere. Verminder je snelheid en je bent aan het wandelen. Ja, ik ben een straatwandelaar. Geen bosloper. Een Finse piste lijkt me iets voor fanatiekelingen. Je vindt ze vaak in bossen en nabij sportcentra. Ik heb niks met Finse pistes. Ze klinken zo vochtafdrijvend. Al wandelend ‘moeten’ vind ik maar niks. Op zaagsel, boomschors en houtsnippers huppelen evenmin.
Toch zegt iedereen dat ik het eens moet proberen. Niet zonder research, (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 
Op de Grote Baan botsten vanmorgen rond 9 uur een auto en een 61-jarige bromfietser uit de gemeente. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Reynders overleden

Maandag 28 maart 2022
In WZC Het Dorp in Helchteren is op 25 maart Maria Reynders overleden, de weduwe van Louis Leroy. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Wieslawa Rewers overleden

Maandag 28 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Wieslawa Rewers overledenIn Helchteren is op 24 maart Wieslawa Rewers overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcenter De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews
Houthalen-Helchteren - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Gewond bij botsing met auto

Maandag 28 maart 2022
Een bromfietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Heizeistraat en de Emiel Van Dorenlaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.35 uur.

Nieuwe fietsgidsen voorgesteld

Maandag 28 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fietsgidsen voorgesteldZoomVanmiddag werden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgidsen 2022 voorgesteld. Tips voor Fietsers brengt in 2022 opnieuw twee gratis fietsgidsen uit die verdeeld worden in de provincies Limburg (zevende editie) en Antwerpen (derde editie) via de toeristische diensten en de horecazaken. De fietsgidsen bestaan uit 97 kant-en-klare fietsroutes die lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten). Op deze routes zijn in totaal 151 stopplaatsen (= horecazaken) terug te vinden waar fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteld
Zoom
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Een 68-jarige fietser uit Lommel is gewond geraaakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Peersedijk en de Sonnisstraat in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.15 uur.
Houthalen-Helchteren - Mooie winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft Flandria Termolen verslagen met 0-6.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Turkse Rangers 1-1Houthalen VV en Turkse Rangers hebben op het veld van Houthalen 1-1 gelijk gespeeld.

Helson - Achel 0-3

Zondag 27 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Helson - Achel 0-3Achel VV is bij Helson gaan winnen met 0-3.. Pinxten, Moerenhout en Dorst maakten de doelpunten.

Park Houthalen - Stal Sport 0-0

Zaterdag 26 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Stal Sport 0-0Park Houthalen en Stal Sport hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.
Houthalen-Helchteren - Tuinhuisje uitgebrand in SparrenstraatIn de Sparrenstraat in Houthalen-Oost is deze namiddag een tuinhuisje uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!

Dieven jatten juwelen en sjaal

Vrijdag 25 maart 2022
Uit een appartement aan de Vredelaan zijn juwelen en een sjaal gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Een fietsbieb voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Een fietsbieb voor OekraïneTot Paaszondag 17 april wordt in Limburg ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen een grote inzamelactie georganiseerd voor kinderfietsen. Wie een fietsje schenkt krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht.
Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. Kinderfietsen mogen gedurende deze periode binnengebracht worden in alle 12 Fietsbiebs in Limburg (Beringen, Diepenbeek, (…) Het hele nieuwsbericht

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Houthalen-Helchteren - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Daarbij is één gewonde gevallen.

Ventilatie-unit gestolen

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Vilhoekstraat in Zonhoven is een ventilatie-unit gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Narke Castermans overleden

Donderdag 24 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Narke Castermans overledenZondag is Narke Castermans overleden, vriend van Maria Alexandridis Hij was 69 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartlturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Helchteren.

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen opengebroken

Woensdag 23 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is ingebroken in een bestelwagen in Het Heike in Heusden-Zolder. De dieven gingen met werkmateriaal aan de haal.

Fernanda Mertens overleden

Woensdag 23 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Fernanda Mertens overledenIn Koersel is op 15 maart Fernanda Mertens overleden, de echtgenote van Jan Stoffels. Zij was 83 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.
Timothy Claes en Vincent Engelen, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Rocky Mountains opgericht met zetel aan de Steenbergwijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementssactiviteiten, handelsbemiddeling en beheer van niet-residentieel en residentieel onroerend goed.

Inbraakpoging in woning mislukt

Dinsdag 22 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden in te breken in een woning aan de Beverzakstraat in Zonhoven. Zij slaagden niet in hun opzet.

Man (56) gewond bij botsing

Dinsdag 22 maart 2022
Deze namiddag rond 14.40 uur botsten een auto en een motorrijder op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren. Een 56-jarige man uit Hechtel-Eksel raakte daarbij gewond.

Drie gewonden bij botsing

Dinsdag 22 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten twee auto's op de Beringersteenweg in Heusden-Zolder. Daarbij raakten twee volwassenen en een kind gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Celine Meykens overleden

Maandag 21 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Celine Meykens overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is gisteren Celine Meykens overleden, de weduwe van René Verheyden. Ze was afkomstig van Houthalen-Helchteren en werd 92 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Auto uit bocht op afrit E314

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op afrit 27 van de E314 in Heusden-Zolder is deze namiddag een auto tegen een paal beland. De chauffeur liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Zetel in brand op terras

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het terras van een appartement aan de Astridlaan in Heusden-Zolder vatte zaterdag een zetel vuur. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Kind (7) gewond bij ongeval

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Acaciastraat in Heusden-Zolder is zaterdag een 7-jarig kind op een step aangereden door een auto. Het kind raakte daarbij gewond.

Pino Uva overleden

Maandag 21 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Pino Uva overledenZaterdag is Pino Uva overleden, de echtgenoot van Antonia Zingarelli. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat in Genk. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Hond veroorzaakt ongeval

Zondag 20 maart 2022
Een 74-jarige fietser uit de gemeente liep vrijdagavond in de Europarklaan verwondingen op toen hij ten val kwam door een hond die op het fietspad liep.
Op een werf aan de Lillo Steenweg is werkmateriaal gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Helson klopt Herderen-Millen

Zondag 20 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Herderen-MillenHelson heeft vanmiddag Herderen-Millen verslagen met 3-0.

Sparta Lille-Houthalen VV: 1-1

Zondag 20 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Sparta Lille-Houthalen VV: 1-1Geen winnaar vanmiddag tijdens de wedstrijd tussen Sparta Lille en Houthalen VV: 1-1.
Houthalen-Helchteren - Grote Heide - Park Houthalen: 2-6Aan doelpunten geen gebrek, deze namiddag in Neerpelt. Sporting Grote Heide werd er door Park Houthalen verslagen met 2-6. Bij de rust was het al 0-4.

Bidden voor vrede

Zondag 20 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Bidden voor vredeZoomPaus Franciscus heeft opgeroepen om te bidden voor vrede in Oekraïne. Het dekenaat Beringen volgt de oproep en vrijdag 25 maart om 17u is iedereen welkom in de kerk van Beringen om samen te bidden. Ook in de kathedraal van Hasselt is er op hetzelfde moment een gelegenheid om samen te komen en te bidden voor vrede.

Belgische handballers naar WK

Zaterdag 19 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Belgische handballers naar WKZoomVoor het eerst in de geschiedenis heeft België zich geplaatst voor het WK handbal. Vanavond plaatsten de Red Wolves zich na een 31-26 overwinning tegen Slovakije. (Foto Alain Decamps) UPDATE Een verslag van Eric Dupain:
Stipt om 20.10 u beginnen de Red Wolves aan hun belangrijkste wedstrijd ooit met als inzet een WK-ticket. In een kolkende arena gaat Vancosen op zoek naar de openingstreffer, maar doelman Machac brengt redding. (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: ruime winst voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal is La Baracca Houthalen met 2-8 gaan winnen bij FD Juperelle.

Fietser (38) gewond bij botsing

Vrijdag 18 maart 2022
In de Dorpsstraat reed vanmiddag rond 12 uur een 38-jarige fietser uit de gemeente tegen een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Werfdiefstal in Steenstraat

Vrijdag 18 maart 2022
Op een bouwwerf aan de Steenstraat is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Kelderbrand aan Grote Baan

Donderdag 17 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Kelderbrand aan Grote BaanIn de kelder van een flatgebouw aan de Grote Baan in Helchteren brak deze namlddag brand uit. De brand werd veroorzaakt door smeulende bladeren die naar binnen waren gewaaid.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Eén op vier chauffeurs te snel

Woensdag 16 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder reed gisteren één op vier gecontroleerde bestuurders te snel. Meer dan 200 chauffeurs mogen aan een boete verwachten.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouwengewauwel

Woensdag 16 maart 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - VrouwengewauwelOmdat het zulke minzame en vrolijke mensen zijn. En omdat ik scheurde van de honger. Anders was ik al lang weer naar buiten gerend bij de frietchinees. Niet vanwege de drukte. Er waren een viertal wachtenden voor mij, dat wel. Ze gedroegen zich echter keurig en hielden beleefd afstand, zowel mentaal als fysiek. Dat rottafeltje was het probleem. Chaos! Ergerlijk veel boekjes, kriskras door elkaar gegooid. Wat had ik ze graag geordend! Op twee, nee, drie hoopjes. Maximaal. Alfabetisch misschien en daarna op datum. (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (64) gewond bij ongeval

Dinsdag 15 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval in de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder is een fietser gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Leonard Gerits overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Leonard  Gerits overledenOp 5 maart overleed Leonard Gerits. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Houthalen-Helchteren - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Stefan Mackowiak overleden

Maandag 14 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Stefan Mackowiak overledenZaterdag is Stefan Macowiak overleden, de echtgenoot van Margriet Nouwen. Hij was 75 jaar en schonk zijn lichaam aan de wetenschap. Zaterdag (11 uur) is een herdenkingsviering in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Romain Maes overleden

Maandag 14 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Romain Maes overledenZaterdag is Romain Maes overleden, de echtgenoot van Madeleine Bloemen. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Houthalen-Helchteren - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Van Suetendael overleden

Maandag 14 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Joseph Van Suetendael overledenVrijdag is Joseph Van Suetendael overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Irène Van Boeckel. Hij was 91 jaar. De asverspreiding vindt woensdag (10.30 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Eynatten 28-26In de play-offs van het handbal (Mannen eerste nationale) heeft Houthalen met 28-26 gewonnen van Eynatten.

Houthalen VV klopt Kattenbos

Zondag 13 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt KattenbosHouthalen VV heeft de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Kattenbos: 1-0.

Herkol - Helson: 1-1

Zaterdag 12 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Herkol - Helson: 1-1Herkol-Helson is op een gelijkspel geëindigd: 1-1. Voor de rust scoorde Jorrit Agten voor Helson, in de tweede helft maakte Sander Plessers gelijk van op de penaltystip.

Diepenbeek B - E. Houthalen 2-2

Zaterdag 12 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Diepenbeek B - E. Houthalen 2-2Eendracht Houthalen heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van FC Diepenbeek B.

Park Houthalen - FC Turkse 3-1

Zaterdag 12 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - FC Turkse 3-1Park Houthalen heeft vanavond FC Turkse verslagen met 3-1. Bij de rust was het nog 0-0.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca klopt GenkIn tweede nationale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen ZVK A5 Genk verslagen met 12-4.
Dimitri Aarts uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Aarts Dimitri opgericht met zetel aan de Kazernelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van advies op het gebied van bedrijfsbeheer en het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Verdonck overleden

Zaterdag 12 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Annie Verdonck overledenIn Lommel is woensdag Annie Verdonck overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Charly Lefever. Zij was 87 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartplechtighid vindt dinsdag plaats.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Vrijdag 11 maart 2022
Deze namiddag is een 22-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt bij een botsing twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Luikersteenweg in Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een pand aan de Heuvelstraat in Heusden-Zolder maat dat mislukte. De inbraakpoging is gisterenavond vastgesteld.

Meisje (18) gewond bij botsing

Vrijdag 11 maart 2022
Op de Grote Baan botsten gisterenavond rond 20.15 uur twee auto's. Daarbij is een 18-jarig meisje gewond geraakt.

Fietser (41) gewond bij aanrijding

Donderdag 10 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Wijerstraat in Zonhoven botsten gisterenavond een auto en een 41-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Comhair overleden

Donderdag 10 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Liza Comhair overledenDinsdag is Liza Comhair overleden, de weduwe van Henri Peters. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
Houthalen-Helchteren - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)

Fiets gestolen uit tuinhuisje

Woensdag 9 maart 2022
Aan De Huttenstraat is een elektrische fiets gestolen uit een tuinhuisje. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder raakten gisterenavond een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij  lichtgewond.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Heusden-Zolder heeft de Vlaamse belastingdienst 16.392 euro aan achterstallige belastingen geïnd. De politie stelde een tiental andere overtredingen vast.

Inbraak in drie bestelwagens

Dinsdag 8 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is zondagnacht ingebroken in drie bestelwagens van schrijnwerkerij Venic aan Rijthof in Heusden-Zolder. De daders gingen met zo'n 10.000 euro aan werktuigen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Chrissostomos Tsolakidis overledenGisteren is Chrissostomos Tsolakidis overleden, de weduwnaar van Stiliani Fidanidou. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de Griekse kerk aan de Oudstrijderslaan. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.

Helson trekt nieuwe speler aan

Maandag 7 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Helson trekt nieuwe speler aanHelson heeft speler Giel Leën aangetrokken. Hij komt eind dit seizoen over van Lindelhoeven VV.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe speler voor Park HouthalenPark Houthalen heeft Enrico Pellegriti aangetrokken. De verdediger komt over van Wezel Sport en speelde eerder onder meer voor Bocholt.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verliest van IzegemIn het handbal heeft Krease Houthalen met 28-27 verloren van Izegem.

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen wint van ZutendaalEendracht Houthalen heeft Zutendaal verslagen met 3-2.
Houthalen-Helchteren - Peer SV verliest van HouthalenPeer SV heeft met 0-2 verloren van Houthalen VV

Winst voor Helson

Zondag 6 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Winst voor HelsonHelson Helchteren heeft thuis Mechelen-aan-de-Maas verslagen met 1-0.

Park Houthalen - KRC Peer: 2-2

Zaterdag 5 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - KRC Peer: 2-2Park Houthalen en KRC Peer zijn in Houthalen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. UPDATE Een verslag van Park: Müllenmeister opende in de 24ste minuut de score met een knap dropshot in het lege Peerse doel. Op het halfuur kan Bieniek profiteren van een fout in de Peerse verdediging en er 2-0 van maken.
Peer kwam gebeten uit de kleedkamer en wou de scheve situatie zo snel mogelijk recht zetten. Na 8 minuten kwam dan de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: gelijkspel voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen 4-4 gelijkgespeeld in Grace-Hollogne.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven slaan toe op werf

Vrijdag 4 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Dekenstraat in Heusden-Zolder is een inbraak gepleegd. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Jongeren vernielen bushokje

Vrijdag 4 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Heusden-Zolder vernielden een vijftal jongeren gisterenavond een bushokje. Een getuige zag het gebeuren en belde de politie maar toen die even later ter plaatse kwam was er van de jongeren geen spoor meer te bekennen.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Houthalen-Helchteren - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Berghmans Klinker- en Tuinwerken uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Het bedrijf had zelf de boeken neergelegd. Neerlegging van de schuldvorderingen op 2 april.

Jeanne Donné overleden

Donderdag 3 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Jeanne Donné overledenDinsdag is in Peer Jeanne Donné overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Raf Vaesen. Zij was 83 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Karel Serron overleden

Woensdag 2 maart 2022
Houthalen-Helchteren - Karel Serron overledenOp 27 febeurari is Karel Serron overleden, de echtgenoot van Annie Peeters. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Koffiedioot

Woensdag 2 maart 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Koffiedioot‘We kunnen het vastgoed met elkaar vinden!’ Schuin tegenover mij zat Jimmy, met beide wijsvingers naar mij gericht. Zijn tandpastaglimlach en knipoogje waren er te veel aan. Toegegeven, de woordspeling was geslaagd, zeker voor gladde marketingboys uit de immobiliënsector ten tijde van de eeuwwisseling, maar intussen gedateerd, om niet te zeggen verouderd. Zelf zouden nieuwbakken makelaars als Jimmy dit ‘gezellig’ of ‘authentiek’ noemen, of in het ergste geval (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Heusden-Zolder is een partij koper gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Weer inbraak in containerpark

Dinsdag 1 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is weer ingebroken in het containerpark in Zonhoven. De daders zijn telkens uit op elektrotoestellen. De jongste twee maanden is er al meermaals ingebroken.
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Brugstraat in Heusden-Zolder gingen dieven met gereedschap aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren