Het overige nieuws

Koray Gündogdu uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GND Voegwerken opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, gevelrenovatie, slopingswerken van gebouwen en timmer- en schrijnwerk.

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gejat

Maandag 31 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sporkstraat in Heusden-Zolder is gisteren de zijruit van een auto ingeslagen. Uit het voertuig is een handtas gestolen.

Irène Nakielny overleden

Maandag 31 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Irène Nakielny overledenVandaag is Irène Nakielny overleden, de weduwe van Gunter Kemnitz. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Willy Achten overleden

Maandag 31 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Willy Achten overledenOp 27 oktonber is in Houthalen Willy Achten overleden, de echtgenoot van Magda Elsen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

Helson wint van Bregel Sport

Zondag 30 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Bregel SportDe eerste ploeg van Helson is bij Bregel Sport gaan winnen met 1-2 . Voor Helson scoorde Duvan twee keer. Hij miste ook nog een strafschop. Peustjens scoorde voor Bregel.

Sparta Lille - Helson B 3-2

Zondag 30 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Sparta Lille - Helson B 3-2Sparta Lille heeft Helson Helchteren B verslagen met 3-2.

Handbal: Houthalen - Sasja 30-27

Zondag 30 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Sasja 30-27In eerste nationale van het handbal heeft Houthalen met 30-27 gewonnen van Sasja. Houthalen staat tweede in de stand op twee punten van Eynatten-Raeren.
Houthalen-Helchteren - Wedstrijd Kaulille - E. Houthalen stopgezetDe wedstrijd tussen Kaulille en Eendracht Houthalen werd vanavond stopgezet bij een 3-2 stand nadat Erdinç Durusoy van Eendracht Houthalen een zware blessure opliep en naar het ziekenhuis moest overgebracht worden.

Park Houthalen wint bij Alken

Zaterdag 29 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint bij AlkenPark Houthalen is bij FC Alken gaan winnen met 1-3. De eindstand was aan de rust al bereikt. Bieniek en Grossi (3) scoorden voor Park.

R. Boxberg - Houthalen VV 1-4

Zaterdag 29 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - R. Boxberg - Houthalen VV 1-4In derde provinciale C heeft Racing Boxberg A vanavond thuis met 1-4 verloren van Houthalen VV dat zich tot periodekampioen kroont.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Moons overleden

Zaterdag 29 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Moons overledenOp 24 oktober is in Zonhoven Maria Moons overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Warke Gijbels. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt maandag in intieme familie- en vriendenkring plaats.

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Houthalen-Helchteren - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)

Auto en fietser botsen

Vrijdag 28 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Ballewijerweg in Zonhoven botsten deze namiddag rond 15.15 uur een auto en een fietser. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)

Speed in diepvriezer

Vrijdag 28 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Speed in diepvriezerBij een dertiger uit Zonhoven trof de politie speed in de diepvriezer aan. De man moest zich nu verantwoorden voor de rechter op betichting van handel en drugs. Hij riskeert 15 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Het vonnis in deze zaak wordt uitgesproken op 25 november.
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

Twee woninginbraken gemeld

Donderdag 27 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg gisterenavond melding van twee woninginbraken in Zonhoven. De inbrekers sloegen toe aan de Raafstraat en de Hulsbergweg. In de twee gevallen gaat het vermoedelijk om dezelfde daders.

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Elf chauffeurs onder invloed

Woensdag 26 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Heusden-Zolder heeft bij een nachtelijke controle elf bestuurders betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. De agenten verbaliseerden ook drie chauffeurs omdat de keuring van hun voertuig vervallen was.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Thuisverpleging BVH

Woensdag 26 oktober 2022
Bettina Verheyden (40) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging BVH opgericht met zetel aan de Theodoor Masystraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitoefening van geneeskundige zorgen aan derden en allerhande lichaamsverzorging.

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Auto van de baan op afrit E314

Woensdag 26 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de afrit Terlaemen van de E314 in Heusden-Zolder ging vanochtend een auto van de baan. Het voertuig belandde in het struikgewas. De wagen is zwaar beschadigd.

Ik hou van haar, hou niet van haar

Woensdag 26 oktober 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Ik hou van haar, hou niet van haarOnder invloed van Guns N’ Roses, Megadeth, Ozzy Osbourne en ander gitaargeweld liep en fietste ik eind jaren negentig rond als een soort Herman Brusselmans van de Aldi. Ik voelde me rebels, zorgeloos en onbekommerd, terwijl ik in bijna alle omstandigheden minutieus de mij opgelegde regeltjes volgde en op huichelachtige, maar hygiënisch verantwoorde wijze mijn haar stond te wassen, shampooën en föhnen. Op een ochtend sprong ik nochtans nonchalant op mijn stalen ros, zomaar ergens heen. Freedom! (…) Het hele nieuwsbericht

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!
In nationale 2A (dames) van het volleybal heeft Helchteren met 2-3 verloren van Waremme.

Handbal: Houthalen klopt Hubo

Maandag 24 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt HuboIn eerste nationale van het handbal (mannen) heeft Houthalen Hubo Handbal geklopt met 34-17. Houthalen staat derde in de stand.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Euro Trade & Transport Limburg uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 november ingediend worden.

Ernest Roman overleden

Maandag 24 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Ernest Roman overledenOp 21 oktober is Ernest Roman overleden, de echtgenoot van Germaine Goethals. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Meisje (16) gewond bij aanrijding

Maandag 24 oktober 2022
Op de Herebaan-Oost kwam het vrijdagnamiddag rond 16 uur tot een aanrijding tussen een auto en een fietser. Een 16-jarig meisje raakte daarbij gewond.

Bestelwagen tegen verlichtingspaal

Maandag 24 oktober 2022
Vanochtend is op de Grote Baan in Helchteren een bestelwagen tegen een verlichtingspaal gereden. De bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Hechtel-Eksel.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.

Auto belandt op zijn dak

Zondag 23 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Auto belandt op zijn dakGisterenavond rond middernacht is een auto op zijn dak beland in de Zwanenstraat in Zonhoven. Daarbij is een vijftiger gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - SL16 Luik 1-6In het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 1-6 verloren van SL 16 Luik. Na zes wedstrijden staat La Baracca laatste in de stand met nul mpunten en een doelpuntensaldo van 15/34.

Houthalen VV - Dilsen-Stokkem 1-1

Zondag 23 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Dilsen-Stokkem 1-1Houthalen VV heeft vanmidag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Dilsen-Stokkem. Na acht wedstrijden staat Houthalen VV aan de leiding met 22 punten.

Verlies voor Eendracht Houthalen

Zondag 23 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft thuis met 2-4 verloren van Ham United.

Park Houthalen klopt Bregel Sport

Zondag 23 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt Bregel SportPark Houthalen heeft thuis met 3-0 gewonnen van Bregel Sport.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)

FC Helson - KFC Eksel 5-0

Zaterdag 22 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson - KFC Eksel 5-0In eerste proviciale heeft FC Helson vanavond de punten thuis gehouden tegen KFC Eksel. Uitslag: 5-0.

Helson B - Eksel B 0-0

Zaterdag 22 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Helson B - Eksel B 0-0In vierde provinciale C hebben FC Helson B en KFC Eksel B vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Roger Iliaens overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Roger Iliaens overledenGisteren is Roger Iliaens overleden. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Jaak Madou overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Donderdag is Jaak Madou overleden, de echtgenoot van Monique Vroman. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Aerts overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Paula Aerts overledenOp 15 oktober overleed Paula Aerts, de weduwe van Henri Jaenen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder is vanmorgen een 31-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.

Helson B - KRC Peer B 0-5

Donderdag 20 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Helson B - KRC Peer B 0-5KRC Peer wint de wedstrijd tegen Helson met 0-5. De match werd op 8 oktober stopgezet omdat er problemen waren met de verlichting van het veld. Bij de stopzetting was de stand 1-1.

Elza Leeten overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Elza Leeten overledenDinsdag is Elza Leeten overleden, de weduwe van Fons Maris. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Fietsster (87) gewond bij aanrijding

Woensdag 19 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven raakten gisterennamiddag een 87-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij lichte verwondingen op.

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Houthalen-Helchteren - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Vaartstraat

Dinsdag 18 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Vaartstraat in Zonhoven is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Daerden overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Marcel Daerden overledenOp 15 oktober is Marcel Daerden overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Rosa Nelis. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Bellen aan het stuur: 49 boetes

Maandag 17 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Heusden-Zolder heeft het voorbije weekend 49 chauffeurs betrapt die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Voor de controle werd een anoniem politievoertuig ingezet. De agenten betrapten ook drie bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken.

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vaes overleden

Maandag 17 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Jef Vaes overleden
Zaterdag is Jef Vaes overleden. Hij was 95 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In nationale 2 dames A van het volleybal heeft Helchteren met 3-1 verlore van Tchalou. Sets: 25-23, 25-21, 15-25, 26-24.

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.
Houthalen-Helchteren - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken gemeld

Zondag 16 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Heusden-Zolder kreeg twee meldingen van inbraak. De agenten deden vaststellingen in de Boektlaan en in de Diepeweg.

Park wint bij Zonhoven

Zondag 16 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Park wint bij ZonhovenPark Houthalen is bij Zonhoven gaan winnen met 1-5 . Aan de rust leidde Park Houthalen met 1-3. Bieniek (2), Grossi, Bouazil en Pellegriti maakten de doelpunten van Park. Prévot en Schoofs pakten geel.

Ellikom-Helson B 2-0

Zondag 16 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Ellikom-Helson B 2-0Ellikom heeft thuis met 2-0 gewonnen van Helson Helchteren B.

Weg met pelletkachel en kruiwagen

Zondag 16 oktober 2022
Uit een onbewoond pand aan de Zalmstraat zijn een pelletkachel, een kruiwagen en een koffiezetapparaat gestolen. De diefstal is vrijdag ontdekt.

Diefstal in Helzoldstraat

Zondag 16 oktober 2022
In een woning aan de Helzoldstraat zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Euro Cup handbal: Kroatië wint van BelgiëIn de tweede wedstrijd van België in de EHF Euro Cup heeft Kroatië België verslagen met 30-27.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Genk klopt Houthalen

Zondag 16 oktober 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 4-3 gewonnen van La Baracca Houthalen. Na vijf wedstrijden staat Full Genk zesde in de stand met vijf punten. La Baracca heeft nog steeds geen punt kunnen sprokkelen.

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

FC Helson verliest bij Alken

Zaterdag 15 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson verliest bij AlkenFC Helson heeft de wedstrijd tegen Alken verloren met 2-1 . Aan de rust was de stand 0-1. Verbeeck had in de 44ste minuut gescoord. Na zeven wedstrijden staat FC Helson laatste in de stand met één punt en met een doelpuntensaldo van 4/15.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

Winst voor Houthalen VV

Zaterdag 15 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Winst voor Houthalen VVHouthalen VV heeft Belisia Bilzen B verslagen met 1-4.

Zware mijnramp in Turkije

Zaterdag 15 oktober 2022
Een zware mijnramp in het noorden van Turkije heeft een zware tol geëist. Er zijn zeker 41 mijnwerkers omgekomen bij een ontploffing in een steenkoolmijn. Ruim 50 mijnwerkers konden zich nog redden. Een reddingsteam zakte af naar Amasra, de plaats van het ongeval. Ook in Limburg wordt verslagen gereageerd op deze mijnramp. Het doet de Limburgse kompels terugdenken aan de vele ongevallen in de Belgische mijnen. De ramp van Marcinelle was de grootste en een keerpunt voor de Belgische geschiedenis.

Bocholt B - Eendracht Houthalen 0-3

Zaterdag 15 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Bocholt B - Eendracht Houthalen 0-3Eendracht Houthalen is bij Bocholt B gaan winnen met 0-3.
Maandagnacht worden de ventweg en de afrit richting Centrum-Zuid langs de E314 plaatselijk hersteld. Daarom worden beide opritten van de snelweg richting Lummen die nacht afgesloten op het complex 29 Houthalen-Helchteren/Zonhoven. Centrum-Zuid is dan vanop de snelweg tijdelijk bereikbaar via de Grote Baan (N715).
Voor het verkeer richting Lummen wordt er een omleiding voorzien.

Wolf doodt hond

Zaterdag 15 oktober 2022
In de Zalmstraat heeft een wolf afgelopen nacht een hond doodgebeten. Dat zou blijken uit de aard van de verwondingen en uit een pootafdruk die vlakbij werd gevonden. Onder de afsluitingsdraad van het hondenren was een gat gegraven. Het Agentschap Natuur en Bos kwam ter plaatse voor DNA-staal. 

Auto rijdt tegen omheining

Zaterdag 15 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4 uur is in de Dellestraat in Heusden-Zolder een auto tegen een omheining gereden nadat de bestuurder de bocht had gemist. Daarbij is een veertiger gewond geraakt.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Dealer op heterdaad betrapt

Vrijdag 14 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dealer op heterdaad betraptDe politie heeft in de Schootstraat in Heusden-Zolder een dertiger betrapt die wiet aan het verkopen was. Bij een huiszoeking werd onder meer 210 gram cannabis gevonden. De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Sierspeld gestolen

Vrijdag 14 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is ingebroken in een huis aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder. Er is een sierspeld gestolen.

Diefstal in Abelenstraat

Vrijdag 14 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Diefstal in AbelenstraatIn een woning aan de Abelenstraat  in Houtalen-Oost zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Houthalen-Helchteren - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Handbal: België verliest van NederlandZoomBelgië is met een nederlaag aan de EK-kwalificatiecampagne begonnen. Op bezoek bij Nederland verloren de Red Wolves met het kleinste verschil: 25–24.
In de eerste helft ontbrak het de Belgen aan snelheid en duelkracht. Halfweg de partij was het 12–9. De Belgen speelden een betere tweede helft en kwamen twee en een halve minuut voor het einde van de wedstrijd verdiend op gelijke hoogte. In een spannend slot scoorden de Nederlanders en liet Qerimi de gelijkmaker liggen.
Zondag spelen de Belgen hun tweede kwalificatieduel in Hasselt. Tegenstander is dan Kroatië dat woensdag Griekenland versloeg. (Foto NHV)

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

José Luis Tapias overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - José Luis Tapias overledenMaandag is José Luis Tapias overleden, de weduwnaar van Mina Del prado. Hij was 91 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
17 steden en gemeenten in Vlaanderen gaan volgend jaar inwoners leren optreden tegen ongewenst gedrag. Die omstaanderstrainingen gebeuren op initiatief van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Bart Somers en met de hulp van de stad Gent. Daar loopt al twee jaar een project om ongewenst gedrag aan te pakken. Het gaat dan onder meer over pesten, intimidatie en discriminatie.
"Uit de Gentse ervaringen blijkt dat de training ervoor zorgt dat mensen niet aan de zijlijn blijven staan. Het leert hen actief en verstandig op te treden als ze iets zien wat niet door de beugel kan. We willen die aanpak in heel Vlaanderen uitrollen", aldus de minister. In Limburg gebeurt dat in Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Pelt.

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

Jos Cielen overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Jos Cielen overledenGisteren is Jos Cielen overleden, de echtgenoot van Christiane Hermans. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Noord-Zuid zaterdagnacht dicht in HelchterenZoomZaterdagnacht wordt de stalen fietsbrug - 45 meter lang en 140 ton zwaar - over de Grote Baan in Helchteren geplaatst. De weg zal dan van 22u ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends volledig afgesloten zijn. Voor fietsers is er een omleiding via de Peersedijk en het tijdelijk aangelegde fietspad langs de werfzone. Doorgaand auto- en vrachtverkeer op de Grote Baan tussen Pelt en Hasselt volgt in beide richtingen een omleiding. Voor verkeer vanuit Hasselt start die omleiding aan de Kazernelaan (N715). Wie vanuit Pelt komt, moet er in Hechtel-Eksel af en via de Peerderbaan (N73) rijden.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van de politie en de Vlaamse Belastingdienst in Heusden-Zolder zijn gisteren voor 1.590 euro aan openstaande boetes geïnd. Het voertuig van een bestuurder die niet kon betalen is in beslag genomen. Bij de controle is ook een bestuurder zonder rijbewijs betrapt en werd een dronken chauffeur uit het verkeer geplukt.

Kennis is macht

Woensdag 12 oktober 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Kennis is machtMet mij hoef je geen rekening te houden, alhoewel ... Zoals ik is er maar een. Ik eet en drink voor twee, lijd aan hypochondrie, amuseer me kostelijk aan mijn klavier, maar neem per dag toch een koffiepauze of vijf om mijn woordkeuzes te overwegen. Mijn broek hangt dan af en toe op half zeven, ook al ben ik wat mollig en zacht. Geef me genegenheid en je krijgt het in tienvoud terug.
Vandaag voel ik me bovenal een hypochonder. Als ik te ver ga, verga ik van de pijn, maar zelfs bij het minste hoofdpijntje vrees (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Meurs overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Theo Meurs overledenZondag is Theo Meurs overleden, de echtgenoot van Fien Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 juur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Veertiger en zestiger gewond

Dinsdag 11 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een veertiger en een zestiger zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.

Twee voertuigen botsen

Dinsdag 11 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N74 en de Donkweg in Zonhoven botsten gisterenavond twee voertuigen. Daarbij is een vrouw uit Peer gewond geraakt.

Michel Dylst blijft aangehouden

Dinsdag 11 oktober 2022
Michel Dylst blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist. Zijn partner komt op 21 oktober voor de raadkamer. Volgens het parket "blijkt uit de eerste financiële analyses van de bankrekeningen dat het merendeel aan steungelden voor de feitelijke vereniging Vriendenkring KS werd afgewend van het doel van deze vereniging. Er is tot op heden geen objectieve verantwoording voor het gebruik van deze gelden." Met andere woorden: Dylst gebruikte het geld - naar verluidt ruim 2 miljoen euro! -  niet voor de vereniging. Het onderzoek wordt verder gezet door de gerechtelijke politie. Het bestuur van EMA - de opvolger van KS-Vriendenkring - zegt ondertussen nog altijd voor 100 % achter Michel Dylst te blijven staan.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Trudo Coomans overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Trudo Coomans overledenOp 7 oktober is Trudo Coomans overleden, de echtgenoot van Jacqueline Kerfs. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Louis Vanhoudt overleden

Maandag 10 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Louis Vanhoudt overledenOp 8 oktober is Louis Vanhoudt overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetng: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Giovanni Rizzotto overleden

Maandag 10 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Giovanni Rizzotto overledenOp 6 oktober is Giovanni Rizzotto overleden, de echtgenoot van Jolanda Schlömer. Hij was 40 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Gaethofs overleden

Maandag 10 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Henri Gaethofs overledenOp 8 oktober is Henri Gaethofs overleden, de echtgenoot van Julia Hoffmann. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verliest van leiderIn eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 33-23 verloren van leider Eynatten-Raeren. Na zes wedstrijden heeft Kreasa tien punten, twee minder dan Eynatten-Raeren.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven. De inbraak werd gisteren gepleegd. Er zou geen buit zijn.

Twintiger gewond op Grote Baan

Zondag 9 oktober 2022
Op de Grote Baan botsten vrijdagnamiddag rond 17 uur een auto en een bromfietser. Bij het ongeval raakte een 27-jarige man uit de gemeente gewond.

Winst voor Houthalen VV

Zondag 9 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Winst voor Houthalen VVHouthalen VV heeft thuis VC Kesselt verslagen met 3-0.

E. Houthalen- Exc. Hamont 0-0

Zondag 9 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen- Exc. Hamont 0-0In Houthalen hebben Eendracht Houthalen en Excelsior Hamont vandaag 0-0 gelijk gespeeld.

De la van Stella

Zondag 9 oktober 2022
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - De la van StellaOde aan de ober. Een ober is geen Obersturmbannführer, maar meestal een rustige, onderdanige man of vrouw die de bestellingen van de klanten zonder morren rondbrengt. Ze leggen per dag vaak 25 kilometer af volgens hun stappenteller. Toch blijven ze steevast kalm en vriendelijk, ook al zijn er klanten die er bij wijze van spreken een half uur over doen om te beslissen wat ze gaan drinken. “Geef me maar een cola-zero zonder ijs. Graag met een citroentje erin. Of liever toch een Tönissteiner (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel en Helson spelen gelijk

Zaterdag 8 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Hechtel en Helson spelen gelijkDe wedstrijd Helson-Hechtel is vanavond op een 1-1 gelijkspel geëindigd.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat Juve Hasselt AIn eerste provinciale heeft Park Houthalent vanavond Juve Hasselt A geklopt met 3-1.

FC Helson B - KRC Peer B 1-1

Zaterdag 8 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson B - KRC Peer B 1-1De wedstrijd tussen FC Helson B en KRC Pëer B is vanavond bij een 1-1 stand stopgezet omdat het zicht op de middenstrook van het terrein volgens de scheidsrechter ontoereikend was. Op het betrokken terrein is er pas LED-verlichting geinstalleerd.

'Zwijnerijen' in Kelchterhoef

Zaterdag 8 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - 'Zwijnerijen' in KelchterhoefZoomEen rotte everzwijnen ging zich te buiten aan zwijnerijen op de grasstrook richting Abdijhoeve in Kelchterhoef. Het gazon naast het fietspad is in grote stroken omgewoeld door deze vandalen, die dus duidelijk zijn doorgebroken tot ver in de gemeente. (Jef Lingier) UPDATE De everzwijnen rukten vannacht op tot in het hart van Meulenberg. Het trapveldje achter de kerk werd omgeploegd.

Jef Gorissen overleden

Zaterdag 8 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Jef Gorissen overledenOp 4 oktober is Jef Gorissen overleden, de echtgenoot van Cecilia Maene. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: EFPE

Vrijdag 7 oktober 2022
Fitor Pajazitaj (31) uit Houthalen-Hechteren heeft de besloten vennootschap EFPE opgericht met zetel aan de Kleuterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van meubels en modulaire meubelelementen voor inbouwkeukens en badkamermeubels, het bouwen van huizen en appartementen en de installatie van liften.

Nieuwe vennootschap: Physio E.B.

Vrijdag 7 oktober 2022
Elias Bukenbergs (28) uit Beringen heeft de besloten vennootschap Physio E.B. opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie-activiteiten, de uitbating van een centrum voor fysische fitheid en de uitoefening van voet- en lichaamsverzorging.

Handbal: loting Beker van België

Vrijdag 7 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: loting Beker van BelgiëVanmiddag werd er geloot voor de wedstrijden in het kader van de Beker van België in het handbal.
De achtste finales worden gespeeld op 8, 9 of 10 november, de kwartfinales op 13, 14 of 15 december. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling.
In de 1/8ste finales spelen de heren van Kreasa Houthalen tegen de winnaar van de wedstrijd Jemeppe-Brasschaat.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht

Man verkracht nichtje

Vrijdag 7 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man verkracht nichtjeVijf jaar cel waarvan vier met uitstel onder voorwaarden: dat is de straf die een man uit Zonhoven vandaag heeft gekregen voor de verkrachting van zijn nichtje. De man, een vijftiger, vergreep zich aan het meisje tussen haar twaalfde en zestiende. De rechter kende haar een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro toe. (PG)

Man (26) gewond bij botsing

Donderdag 6 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 26-jarige man is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van Edward Staintonstraat en de Rode Kruisstraat in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14 uur.

Slimme verkeerslichten op N74

Donderdag 6 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven worden drie kruispunten uitgerust met slimme verkeerslichten om het verkeer vlotter te laten doorstromen. Het gaat om de kruispunten met de Donkweg, de Eikenenweg en de Zavelstraat.
In de Keverstraat botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Een 36-jarige man en een 57-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, raakten daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - 10 procent te snel tijdens flitsmarathonIn het kader van de flitsmarathon voerde Politie CARMA meerdere snelheidscontroles uit. Gemiddeld reed bijna 10% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Tussen 6 en 22 uur werden op negen verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 3534 voertuigen waarvan 338 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden. Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren reed een motorrijder 133 km per uur in de zone 50.
Houthalen-Helchteren - Multiculturele maaltijd in De RoepsteenZoomMaandagavond voelden velen zich geroepen voor een multiculturele maaltijd in Ontmoetingscentrum De Roepsteen. Die maaltijd was klaargemaakt door enkele asielzoekers van het opvangcentrum van het Rode Kruis in Helchteren. (Jef Lingier - foto Blanca Swinnen)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koerselsebaan in Heusden-Zolder is vanmiddag een 17-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Fietsster (62) gewond bij botsing

Woensdag 5 oktober 2022
Op het kruispunt van de de Stationsstraat en de Kruisstraat botsten vanavond rond 17.45 uur een auto en een 62-jarige fietsster uit de gemeente. De vrouw raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Houthalen-Helchteren - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak op Genkseweg

Woensdag 5 oktober 2022
Er is ingebroken in een woning aan de Genkseweg. De daders gingen met juwelen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Bij de 20% van de personen met de laagste inkomens is het voor 34,2% van hen moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.

Natale Costa overleden

Dinsdag 4 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Natale Costa overledenZondag is Natale Costa overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

François Huybrechts overleden

Maandag 3 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - François Huybrechts overledenOp 30 september is François Huybrechts overleden, de echtgenoot van Jeanne Loos. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De begraving van de urne gebeurt in intieme familiekring op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Handbal: Houthalen klopt Izegem

Zondag 2 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt IzegemIn eerste nationale van het handbal heeft Houthalen met 28-26 gewonnen van Izegem. Na vijf wedstrijden staat Houthalen derde in de stand met 10 punten.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft tuinonderhoud Jo Vangrinsven uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen worden op 29 oktober neergelegd.
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg gisterenavond melding van twee inbraken in Heusden-Zolder. De dieven sloegen toe op Brandeborg en in de Toekomststraat.
Houthalen-Helchteren - Vranken & Vranken in het kerkje van LaakZoomWalter Vranken en zijn neef Sander Vranken stellen samen hun kunstwerken tentoon in het kerkje van Laak. De titel “One” van hun tentoonstelling verwijst naar de verbinding van mensen die ons nabij zijn. “Mijn werken verwijzen hier enigszins naar,” vertelt Walter. “Samenhorigheid en vriendschap zijn onontbeerlijk in de woelige wereld waarin wij leven. De geometrische vormen en geabstraheerde menselijke figuren smelten samen tot één geheel. (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Grote Heide klopt Eendracht HouthalenGrote Heide heeft thuis met 4-2 gewonnen van Eendracht Houthalen.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren La Baraccca Houthalen verslagen met 10-5. Na vier wedstrijden staat Onbetong Panna achtste in de stand met 3 punten. La Baracca staat op de laatste plaats met 0 punten.

KSK Meeuwen A verslaat FC Helson

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - KSK Meeuwen A verslaat FC HelsonIn eerste provinciale heeft KSK Meeuwen A vanavond met 1-0 gewonnen van FC Helson. Aan de rust was de stand 0-0. Niessen scoorde in de 71ste minuut.

Houthalen VV wint bij Wiemismeer

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint bij WiemismeerHouthalen VV is bij WIemismeer gaan winnen met 1-2.
Houthalen-Helchteren - Hechtel verliest van Park HouthalenIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen Hechtel verslagen met 0-3. Bij Park kreeg keeper Magoga rood; hij werd vervangen door Grossi. Aan de rust was de stand 0-1. Bienik, Bilican en Zanardelli maakten de doepunten.
Houthalen-Helchteren - Hogar Espanol helemaal in het nieuwZoomBurgemeester Yzermans kwam vanavond poolshoogte nemen in het vernieuwd clubhuis van “Hogar Espanol” aan de Koolmijnlaan. Meer dan drie maanden was de zaak dicht wegens verbouwingswerken. Bijna alles werd vernieuwd, van de toog tot de toiletten. Alles blinkt en ruikt naar nieuw. Bij Hogar Espanol zijn niet alleen Spanjaarden, maar is iedereen welkom. Ole!!
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel tussen Meeuwen B en Helson BEr werden vanavond geen doelpunten gemaakt in de wedstrijd tussen de tweede ploegen van KSK Meeuwen en Helson Helchteren. Uitslag dus 0-0. 

Thieu Taens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Thieu Taens overledenOp 28 september is in WZC VInkenhof in Houthalen Thieu Taens overleden, de echtgenoot van Maria Zoons. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen