Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Graaf De Theuxlaan in Heusden-Zolder is een 33-jarige vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.15 uur.

Vrouw (31) gewond bij aanrijding

Vrijdag 30 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder is vanmorgen een 31-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Houthalen-Helchteren - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Christiane Rutten overleden

Donderdag 29 september 2022
Houthalen-Helchteren - Christiane Rutten overledenGisteren is Christiane Rutten overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Maurice Jans. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzrg De Linde aan de Guldensporenlaan.

EMA herdenkt mijnsluiting Zolder

Woensdag 28 september 2022
Houthalen-Helchteren - EMA herdenkt mijnsluiting ZolderZoomOvermorgen, vrijdag 30 september, is het exact 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder dichtging, als laatste steenkoolmijn in de Benelux. Op de site zelf wordt dat dit weekend en de weken erna herdacht met MijnKracht, een uitgebreid programma met animatie, muziek en tentoonstellingen. Ook de pas opgerichte vereniging European Miners Association herdenkt de mijnsluiting. De EMA-leden vertrekken  vrijdag om 9 uur vanuit Houthalen met een tweetal (…) Het hele nieuwsbericht

Ik heb gelééfd!

Woensdag 28 september 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Ik heb gelééfd!Ik filosofeer vaak. Ook over de dood, die inherent is aan het leven. Zonder sterven zou er geen plaats zijn voor nieuw leven en zonder nieuw leven zou de wereld wenen en verzwakken. Oneindigheid fnuikt ambitie. Het enige minpunt aan de dood is het onverwachte en soms onrechtvaardige. Over lijden ga ik kort zijn: niemand verdient het. In mijn optiek zou iedereen het recht moeten hebben om op zijn manier te leven tot zijn honderdste, met alles erop en eraan. Een cocktail van vreugde en verdriet, om na de laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Weg met zilveren bestek

Dinsdag 27 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Dorpsstraat in Zonhoven. De daders gingen er met een zilveren bestek aan de haal.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vanchaze overleden

Dinsdag 27 september 2022
Houthalen-Helchteren - Mia Vanchaze overledenZaterdag is Mia Vanchaze overleden, de echtgenote van Jos Krops. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Maria Morales-Garcia overleden

Dinsdag 27 september 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Morales-Garcia overledenZondag is Maria Morales-Garcia overleden, de weduwe van Juan Pinera Buendi. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na het afscheid (10 uur) in de Koninkrijkzaal van Jehovah’s getuigen aan de Nachtegalenstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'ZoomMaarten Cox is de komende weken te zien in de Limburgse musical 'La Femme Fatale'. Een fantastische musical met een hoek af, zoals hij de voorstelling zelf omschrijft.
Uit een fijne samenwerking tussen regisseur en bedenker van het stuk, Hubert Schoenmaeckers en choreografe Sarah Spranghers enkele jaren geleden, vloeide het idee om een nieuwe musical te maken. Niet veel later kwam Hubert met het waargebeurde verhaal van een seriemoordenares die in de jaren 30 in Luik leefde: Marie Alexandrine (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Zoom

Karel Claes overleden

Maandag 26 september 2022
Op 23 september is Karel Claes overleden, de weduwnaar van Mia Switten. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe vennootschap: GL Consulting

Maandag 26 september 2022
Davy Fraussen en Esther Olaerts, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap GL Consulting opgericht met zetel aan de Spreeuwenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbouwen van ICT-projecten op maat, het ontwerpen en voeren van reclame-en promotiecampagnes en outsourcing van diensten en personen.

Drie gewonden bij botsing

Maandag 26 september 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee auto's gebotst. Een 34-jarige man uit Genk, een 41-jarige man uit Oudsbergen en een 42-jarige vrouw uit Tessenderlo raakten daarbij gewond.

Houthalen VV verslaat Heis Sport

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Heis SportIn derde provinciale C heeft Houthalen VV de punten thuis gehouden tegen Heis Sport. Het won met 3-1.
Houthalen-Helchteren - Auto tegen vangrail op Kasteletsingel
Op de Kasteletsingel in Beringen kwam vrijdagavond rond 23u een auto in de vangrail terecht. Een 23-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren liep hierbij enkele verwondingen op. 

Herk FC - Park Houthalen 0-2

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Herk FC - Park Houthalen 0-2In eerste provinciale heeft KFC Park Houthalen vanmiddag Herk FC verslagen met 0-2 .Aan de rust was de stand 0-0. Prévot en Bouazil maakten de doelpunten. Goalie Coyette van Park viel geblesseeerd uit. Omdat er geen reservekeeper op de bank zat werd het doel verdedigd door veldspeler Agatino Pellegriti. Na vier wedstrijden staat Park Houthalen vijfde in de stand met 7 punten en een doelpuntensaldo van 11/8.

Fietser (48) gewond bij botsing

Zondag 25 september 2022
In de Dorpsstraat botsten vrijdagavond rond 22.20 uur een auto en een 48-jarige fietser uit Heusden-Zolder. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Twee mannen gewond bij botsing

Zondag 25 september 2022
Gisterenmiddag rond 12.15 uur raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 56-jarige man uit Genk raakten daarbij gewond.

Stookolie gestolen

Zondag 25 september 2022
Aan een woning in de Anjelierenstraat hebben dieven stookolie uit een brandstoftank gestolen.

Auto tegen geparkeerde auto's

Zondag 25 september 2022
In de Onderwijslaan in Genk is vrijdagavond rond 20.45 uur een auto tegen twee geparkeerde auto's gereden. Een 26-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Nieuwe hooftrainer bij FC Helson

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Nieuwe hooftrainer bij FC HelsonJurgen Vandeurzen, ex-speler van KRC Genk, is de nieuwe hoofdtrainer van FC Helson. Hij volgt Joris Menten op.

Houthalen-Doornik 33-28

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen-Doornik 33-28In eerste nationale van het handbal heeft Houthalen Doornik verslagen met 33-28. Na vier wedstrijden staat Houthalen tweede in de stand met 8 punten en een doelpuntensaldo van 125/99.

La Baracca - Grâce-Hollogne 1-6

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - La Baracca - Grâce-Hollogne 1-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen gisterenavond met 1-6 verloren van Grâce-Hollogne. Na drie wedstrijden staat La Baracca tiende in de stand met 0 punten en een doelpuntensaldo van 6/14.

E. Houthalen verliest van Lutlommel

Zaterdag 24 september 2022
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest van LutlommelEendracht Houthalen is bij Lutlommel gaan verliezen met 5-1.

FC Helson - Zonhoven Utd 0-1

Zaterdag 24 september 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson - Zonhoven Utd 0-1In eerste provinciale heeft FC Helson vanavond thuis met 0-1 verloren van Zonhoven Utd. Na vier wedstrijden staat Helson laatste in de stand met 0 punten.

FC Helson B - Neeroeteren 0-4

Zaterdag 24 september 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson B - Neeroeteren 0-4FC Helson B heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Neeroeteren.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Stad Beringen zoekt bussen

Vrijdag 23 september 2022
Voor de Nacht van de Jeugdbeweging is de stad Beringen nog op zoek naar bussen om jongeren van Beringen naar Genk te brengen. Ze doen een oproep via de pers omdat ze via hun vaste kanalen nog geen transporteur gevonden hebben. Voor meer info kan u contact opnemen met de dienst Jeugd en Sport van stad Beringen via 011 43 03 72 of jeugdensport[!]beringen.be

Vijftig jaar Kreasa Houthalen

Donderdag 22 september 2022
Houthalen-Helchteren - Vijftig jaar Kreasa HouthalenHandbalclub Kreasa Houthalen bestaat 50 jaar. Dat wordt zaterdag gevierd. Alle jeugd- en seniorenploegen spelen een thuiswedstrijd en 's avonds treedt de A-ploeg aan tegen Doornik.

Twee faillissementen uitgesproken

Donderdag 22 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van elektriciteitswerken Blueladder B en aannemer PPST, beide uit Houthalen-Helchteren. De schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 22 oktober.

Dieven slaan overdag toe

Donderdag 22 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisteren bij klaarlichte dag toegeslagen in een woning aan het Moenshof in Zonhoven. Zij roofden er geld en juwelen.

Voetgangster (52) aangereden

Donderdag 22 september 2022
In de Bremstraat is gisterenavond rond 19.50 uur een 52-jarige voetgangster uit de gemeente aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Nita Kazmierczak overleden

Donderdag 22 september 2022
Houthalen-Helchteren - Nita Kazmierczak overledenDinsdag is Nita Kazmierczak overleden, de echtgenote van Etienne Willems. Zij was 84 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrem Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.

Trainer weg bij FC Helson

Woensdag 21 september 2022
Houthalen-Helchteren - Trainer weg bij FC HelsonIn onderling overleg heeft FC Helson de samenwerking met T1 Joris Menten beëindigd. T2 Deferm en de sportieve cel nemen over tot er een nieuwe T1 is.

Nieuwe vennootschap: Kintus

Woensdag 21 september 2022
Kevin Vangansewinkel uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Kintus opgericht met zetel aan de Overwegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, de ontwikkeling en het beheer van websites en grafisch design.

KS-soap is nu ook een echt stuk zeep

Woensdag 21 september 2022
Houthalen-Helchteren - KS-soap is nu ook een echt stuk zeepZoomKunstenaar en ex-mijnwerker Stefan Elsen blijft begaan met de erfenis van de steenkoolmijnen en de verdere ontwikkelingen. Zo heeft hij een kunstwerkje ontwikkeld in vorm van een stuk zeep naar aanleiding van 30 jaar stopzetting van de kolenexploitatie. "Ne klot zeep in de vorm van ne klot kool met de boodschap KS SOAP - 30 YEARS LATER is mijn interpretatie hiervan. Als mijnwerkers wasten we ons vroeger van kop tot teen met ne klot zeep (Sunlight). En de hele nasleep van de KS-zaak bevat alle (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (91) gered uit brandend huis

Woensdag 21 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2 uur ontstond brand in een woning aan de Weg naar Grauwe Steen in Heusden-Zolder. Een zoon die bij zijn 91-jarige moeder bleef overnachten kon de vrouw in veiligheid brengen. De keuken is uitgebrand. In de overige vertrekken is er rook- en waterschade.

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Houthalen-Helchteren - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Houthalen-Helchteren - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.

Weg met geld en sleutels

Dinsdag 20 september 2022
In een woning aan de Bosstraat in Helchteren kwamen dieven over de vloer. Zij gingen met geld en sleutels aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

Eén lichtgewonde bij botsing

Maandag 19 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Sluisbamd in Heusden-Zolder is één lichtgewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Louis Megens overleden

Maandag 19 september 2022
Houthalen-Helchteren - Louis Megens overledenVrijdag is in zijn woonst in Houthalen Louis Megens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Husson. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Antoinette Verkoyen overleden

Maandag 19 september 2022
Houthalen-Helchteren - Antoinette Verkoyen overledenZaterdag is Antoinette Verkoyen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Remi Cuypers. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
In het basketbal heeft Houthalen Antwerp Giants verslagen met 62-41.

Onderzoek naar dood 21-jarige

Zondag 18 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een 21-jarige jongeman dood aangetroffen in zijn woning aan de Olmenstraat in Heusden-Zolder. Een autopsie moet duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak.

Twee twintigers gewond bij botsing

Zondag 18 september 2022
Een 23-jarige vrouw uit Houthalen en een 21-jarige man uit Zonhoven zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hermeslaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur.

Kolonie wint van Helson B

Zondag 18 september 2022
Houthalen-Helchteren - Kolonie wint van Helson BDe Grenstrappers van Lommel-Kolonie hebben Helson B verslagen met 6-2.

Houthalen VV klopt Umitspor

Zondag 18 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt UmitsporHouthalen VV is bij Umitspor Maasmechelen gaan winnen met 0-3.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verliest van MaaseikEendracht Houthalen is, thuis tegen SLW Maaseik, niet verder gekomen dan een 1-2 nederlaag.
Herinneringen
Houthalen-Helchteren - Herinneringen: het kleuterklasje van 1957-58Zoom"Dit is een foto van mijn kleuterklasje op de Meulenberg van omstreeks 1957-58," mailt Ernesto Barzan. "Ikzelf ben geboren op de Meulenberg in het jaar 1952 dus ik vermoed dat de meeste personen op de foto dit jaar 70 geworden zijn. Mijn vraag is of zij zich kenbaar zouden willen maken daar ik na al die jaren de meeste namen vergeten ben. Ze kunnen mij contacteren op mijn mailadres ness.barzan[!]gmail.com. Ik hoop op respons..."

Monsterscore voor Park Houthalen

Zondag 18 september 2022
Houthalen-Helchteren - Monsterscore voor Park HouthalenDe provinciale reserven van Park Houthalen zijn in Diepenbeek gaan winnen met 1-8.

FC Helson - KRC Peer 3-3

Zondag 18 september 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson - KRC Peer 3-3De provinciale reserven van FC Helson en KRC Peer hebben 3-3 gelijkgespeeld.

FC Helson verliest van Juve Hasselt

Zaterdag 17 september 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson verliest van Juve HasseltIn eerste provinciale heeft FC Helson vanavond met 2-1 verloren op het veld van Juve Hasselt A.

Weerstand Koersel klopt Park Houthalen

Zaterdag 17 september 2022
Houthalen-Helchteren - Weerstand Koersel klopt Park HouthalenWeerstand Koersel is tegen Park Houthalen gaan winnen met 3-4.

Kijken naar de fietsbrug

Zaterdag 17 september 2022
Wie daar interesse voor heeft, kan woensdag tussen 15 en 17 uur een bezoek brengen aan de werf van de fietsbrug aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, voor een blik achter de schermen. Aannemer en omgevingsambtenaar geven daar een rondleiding. Inschrijven vooraf is verplicht via een mail aan noordzuidlimburg.be/werfbezoek.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (64) gewond bij aanrijding

Vrijdag 16 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 64-jarige fietser in de Molenweg in Zonhoven. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeer in de soep

Vrijdag 16 september 2022
Op de Grote Baan in Helchteren botste deze namiddag een vrachtwagen achterop een auto. In de wagen zat een koppel uit Lommel waarvan de vrouw zwanger is. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder.

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Stamceldonoren met buitenlandse roots gezochtZoomHet Rode Kruis Vlaanderen zoek stamceldonoren van Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse afkomst. Voor patiënten met ernstige ziektes zoals leukemie en lymfeklierkanker is een behandeling met stamcellen vaak de levensreddende laatste kans om te genezen. Maar er is een probleem: één op drie patiënten met Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse roots vindt geen geschikte donor om stamcellen van te krijgen. Terwijl dit bij patiënten met West-Europese roots maar één op de tien (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Stacha Pekala overleden

Donderdag 15 september 2022
Houthalen-Helchteren - Stacha Pekala overledenMaandag is Stacha Pekala overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Gustaaf Vandenrijt. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Handbal: Houthalen naar derde ronde

Donderdag 15 september 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen naar derde rondeHouthalen stoot door naar de derde ronde van de Beker van België na winst tegen Sasja 35-29). Sebastian Follon leverde een prachtprestatie.

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

Bellen aan het stuur: tien pv's

Woensdag 14 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben gisteren tien chauffeurs een boete gekregen omdat zij van hun gsm gebruik maakten aan het stuur. Er werden ook voor zo'n 3.300 euro aan openstaande boetes geïnd.

Fietsbrug afgeleverd

Woensdag 14 september 2022
Houthalen-Helchteren - Fietsbrug afgeleverdZoomBij de werken voor de aanleg van een fietsbrug over de Grote Baan in Helchteren zijn de afgelopen dagen de twee delen van die stalen brug geleverd. Ze werden gemaakt bij CSM in Hamont-Achel. Het transport gebeurde in twee afleveringen en duurde telkens 4 uur - cfr. bijgaand filmpje.
De brug wordt 216m lang. Ze is 6,65m breed en weegt 275 ton. In de nacht van 15 op 16 oktober wordt ze over de weg geplaatst. De Grote Baan wordt die nacht voor het verkeer afgesloten.  (Carine Schuurmans)
Fietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverd
Zoom

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Houthalen-Helchteren - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Twenty4Cars

Dinsdag 13 september 2022
Hasan en Yakup Konuk, beiden uit Houthalen-Hechteren, hebben de besloten vennootschap Twenty4Cars opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Het gaat onder meer om de uitbating van een garage, een benzinestation, een bandencentrale en een carwash.

Dieven raken niet binnen

Dinsdag 13 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden binnen te dringen in een pand in het Sint-Jansblok in Heusden-Zolder. Dat mislukte. De inbraakpoging is deze voormiddag vastgesteld.

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Houthalen-Helchteren - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Erwin Testelmans overleden

Dinsdag 13 september 2022
Houthalen-Helchteren - Erwin Testelmans overledenOp 9 september is in ziin woonst in Houthalen-Oost Erwin Testelmans overleden, de echtgenoot van Sabine Meurs. Hij was 49 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Chemische dampen ingeademd

Maandag 12 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Twee arbeiders hebben deze voormiddag chemische dampen ingeademd bij drankproducent Konings in Zonhoven. Zij zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Miet Clijsters overleden

Maandag 12 september 2022
Houthalen-Helchteren - Miet Clijsters overledenOp 7 september is Miet Clijsters overleden, de echtgenote van Ludo Vandevoorde. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuwe vennootschap: Breakpoint

Maandag 12 september 2022
Claudio Fralleoni uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Breakpoint opgericht met zetel aan de Springstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, café, taverne, brasserie en loungebar; de groot- en kleinhandel van voedingswaren, dranken en rookwaren, de verkoop en de verhuur van licht en geluid en het verzorgen van feesten en evenementen.

Nieuw: Schilderwerken Salva

Maandag 12 september 2022
Salvatore Vigna uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Schilderwerken Salva opgericht met zetel aan de Anjerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren schilderwerken, het plaatsen van tussenwanden in gyproc en in andere materialen en binnenhuisinrichting.

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Houthalen-Helchteren - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Houthalen-Helchteren - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Vrouw (62) gewond bij botsing

Zondag 11 september 2022
Op de Weg naar Helchteren in Oudsbergen botsten vrijdagnamiddag rond 15.50 uur twee auto's. Daarbij is een 62-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt.

Houthalen VV wint van Membruggen

Zondag 11 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint van MembruggenIn derde provinciale C heeft Houthalen VV vanmiddag Membruggen verslagen met 6-1.

Eendracht Houthalen klopt Opitter

Zondag 11 september 2022
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt OpitterIn derde provinciale V is Eendracht Houthalen bij Opitter gaan winnen met 0-5.

Handbal: Houthalen klopt Merksem

Zondag 11 september 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt MerksemIn eerste nationale van het handbal heeft Houthalen gisterenavond met 29-20 gewonnen van Merksem.

Zaalvoetbal: Houthalen - Wellen 4-5

Zondag 11 september 2022
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Houthalen - Wellen 4-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen gisterenavond met 4-5 verloren van U. Wellen.
Houthalen-Helchteren - Sanicole Airshow in de gietende regenZoomEen lange uitgerekte onweerszone trok gisterenavond over het vliegveld van Sanicole. Door de vele en soms hevige buien moest de organisatie schakelen en enkele teams zoals de Jordanian Falcons en de Saudi Hawks konden hun show niet brengen. Gelukkig klaarde het af en toe op en kon het publiek toch nog genieten van een mooie sunsetshow. Deze ging voor het eerst door op zaterdag en dat was een goede zet: 10.000 tickets vlogen de deur uit. Vandaag worden 30.000 bezoekers verwacht, meteen (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson - Zepperen-Brustem 0-5

Zaterdag 10 september 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson - Zepperen-Brustem 0-5In eerste provinciale heeft FC Helson vanavond thuis met 0-5 verloren van Zepperen-Brustem.

KFC Eksel - Park Houthalen 3-3

Zaterdag 10 september 2022
Houthalen-Helchteren - KFC Eksel - Park Houthalen 3-3KFC Eksel en Park Houthalen hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Miet Clijsters overleden

Zaterdag 10 september 2022
Houthalen-Helchteren - Miet Clijsters overledenWoensdag is Miet Clijsters overleden, de echtgenote van Ludo Vandevoorde. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Voetballer krijgt hartstilstand

Vrijdag 9 september 2022
Voetballer Ruben Sierra van Park Houthalen kreeg gisteren tijdens de reservenwedtrijd Park-Houthalen - Nevok Gruitrode een hartstilstand. De 21-jarige speler kon gerenimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Gaslek in Centrum-Zuid

Vrijdag 9 september 2022
In Centrum-Zuid ontstond deze voormiddag een gaslek. Bij het uitvoeren van werken werd een gasleiding geraakt.

Woninginbraak op Houthalenseweg

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Houthalenseweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Jos Coninx overleden

Woensdag 7 september 2022
Houthalen-Helchteren - Jos Coninx overledenMaandag is Jos Coninx overleden, de weduwnaar van Bernadette Martens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Magda Cuppens overleden

Woensdag 7 september 2022
Houthalen-Helchteren - Magda Cuppens overledenZondag is in Houthalen Magda Cuppens overleden, de echtgenote van Ghislain Ombelets. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Dieven krijgen voordeur niet open

Dinsdag 6 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden via de voordeur binnen te dringen in een huis aan de Sint Kwintensheideweg in Zonhoven. Zij raakten niet binnen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Inbraak in tuinhuis in Kazernelaan

Dinsdag 6 september 2022
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een tuinhuis aan de Kazernelaan. Er is een fiets gestolen.

Godelieve Beerten overleden

Dinsdag 6 september 2022
Houthalen-Helchteren - Godelieve Beerten overledenOp 2 september is Godelieve Beerten overleden, de echtgenote van Rico Jamart. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartiturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerniel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Lichte vrachtwagen tegen boom

Maandag 5 september 2022
Aan de afrit van de E314 belandde vanavond een lichte vrachtwagen tegen een boom nadat de chauffeur de bocht had gemist. De bestuurder zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Verheyen nieuwe korpschef politie CarmaIn Genk heeft hoofdcommissaris Geert Verheyende eed afgelegd als korpschef van Politiezone CARMA. Verheyen volgt Frank Mulleners op, die met pensioen gaat. Geert Verheyen startte zijn carrière als commissaris bij de Federale Politie in 2007. In 2012 maakte hij de overstap naar de lokale politie waar hij diensthoofd werd bij PZ GAOZ en later PZ Midlim. In 2017 werd hij adjunct-korpschef van PZ CARMA en nu legt hij dus de eed af als korpschef. Na de eedaflegging heeft de nieuwe korpschef meteen zijn functie als hoofd van de lokale politie opgenomen. De komende weken zal hij aan alle medewerkers toelichten wat zijn plannen zijn en welk traject hij de komende vijf jaar wil afleggen met de politiezone.

Auto slipt tegen elektriciteitspaal

Maandag 5 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is in de Kleine Hemmenweg in Zonhoven een auto geslipt en tegen een elektriciteitspaal beland. De paal knakte af en belandde op de rijbaan. De bestuurder en een andere automobilist en fietser die kwamen aangereden bleven allen ongedeerd.

Springtuig ontdekt in tuin

Maandag 5 september 2022
Bij graafwerkzaamheden in een tuin in de Steenbergwijk kwam vandaag een springtuig bloot te liggen. De ontmijningsdienst DOVO zal het tuig verwijderen.

Rosa Eerdekens overleden

Maandag 5 september 2022
Houthalen-Helchteren - Rosa Eerdekens overledenZaterdag is Rosa Eerdekens (88) overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Henri Linden. Zij woonde in Peer maar was afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Peer SV - Helson B 2-2

Zondag 4 september 2022
Houthalen-Helchteren - Peer SV - Helson B 2-2In vierde provinciale C hebben Peer SV en FC Helson B vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Turkse FC  3-3Eendracht Houthalen en Turkse FC hebben vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld.

Park Houthalen - FC Helson 3-1

Zaterdag 3 september 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - FC Helson 3-1KFC Park Houthalen heeft vanavond FC Helson geklopt met 3-1. Doelpunten: 13’ A. Pellegriti (strafschop) 1-0, 40’ Verbeeck 1-1, 58’ A. Pellegriti (strafschop) 2-1, 85’ Bieniek 3-1.

Houthalen VV wint in Veldwezelt

Zaterdag 3 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint in VeldwezeltHouthalen VV is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van FC Veldwezelt.
Kort nieuws van bij de buren
Bij Carrefour Market in Heusden-Zolder is voor ruim 4.000 euro leeggoed gestolen. De diefstal werd de voorbije nacht gepleegd.

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf maandag 5 september start de vliegbasis van Kleine-Brogel weer met nachtvluchten. Dat gebeurt vooral op maandag- en dinsdagavond; uitzonderlijk ook op woensdag. De trainingen starten na zonsondergang. Tussen 1 maart en 31 oktober wordt er gevlogen tot middernacht, tussen 1 november en 28 februari tot 21u30.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Houthalen-Helchteren - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen