Het overige nieuws

Stefan Everts op Beringen Gloeit

Zondag 17 december 2017
Stefan Everts op Beringen Gloeit
Op de tweede dag van Beringen Gloeit kregen de bezoekers gisterenavond een leuke verrassing. Niemand minder dan tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts was er te gast. De bezoekers en ook onze fotograaf gingen maar al te graag op de foto met Stefan. De komst van de kampioen was te danken aan Erik en Luc Carmans die later Stefan met de motor in hun zaak gaan uitnodigen. (Jos Neys)
Meer foto's op facebook.
Gezelligheid troef op Koersel Kerst
Gisteren werd Koersel weer helemaal ondergedompeld in een heuse kerstsfeer. 
Twee dagen kun je je verwarmen aan glühwein of een jenevertje, kuieren langs de mooiste kerstkraampjes en genieten van de nostalgische kermis. Op het podium zette ‘Soul 4 you’ de avond swingend in met de nodige dosis funk en soul. ‘Fons en die van ons’ speelden vanaf 22.30 uur de pannen van het dak met hits van vroeger en nu.
Vandaag gaat het feest vanaf 14.00 uur verder. Toeternietoe opent (…) Het hele nieuwsbericht

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

René Engelen overleden

Zaterdag 16 december 2017
René Engelen overleden
Vandaag is René Engelen overleden, de weduwnaar van Angele Goovaerts. Hij was 87 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Carlo Husson overleden

Zaterdag 16 december 2017
Carlo Husson overleden
Vandaag is Carlo Husson overleden, de echtgenoot van Irène Das. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Halte van den tram de Beeringen-Pael

Zaterdag 16 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Halte van den tram de Beeringen-Pael
Van deze oude postkaart valt slechts één klein stukje nog te herkennen en dat is het huidige oud kaffeeke. 
1

De winter van Edith

Zaterdag 16 december 2017
Gekleurde Woorden
De winter van Edith
Afgelopen week kregen we een dikke portie sneeuw te verwerken, goed voor nieuwe gekleurde woorden van Edith Oeyen. Zij won afgelopen week ook nog de cultuurprijs van de stad Beringen. Een dikke proficiat vanwege de Internetgazet Beringen.

Koersel door de jaren

Zaterdag 16 december 2017
Uit de oude doos
Koersel door de jaren
Voor de liefhebbers van oude zichten over Koersel is er al een tijdje de facebookgroep 'Koersel door de jaren'. Gisteren lanceerden de initiatiefnemers ook een nieuwe website met veel oude foto's en verhalen over het dorpsleven in Koersel. Meer info via deze link.

De pimpelmees

Zaterdag 16 december 2017
Natuurlijk mooi door Jos Neys
De pimpelmees
De pimpelmees is een mees die vrijwel in heel Europa regelmatig voorkomt. Volwassen pimpelmezen zijn circa 12 cm groot met een vleugelspanwijdte van 17 tot 20 cm. en heeft een gewicht van 12 tot 15 gram. De pimpelmees heeft een vrij herkenbaar verenpak, met zijn/haar kobaltbruine kruin,staart en vleugels die duidelijk afsteken tegen het geel van zijn/haar onderkant. Bij het mannetje is er vrijwel het verschil niet waar te nemen. De roep van de pimpelmees klinkt als tsi tsi tsit, de zang is een hoog si (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Engelen overleden

Vrijdag 15 december 2017
Louis Engelen overleden
In Paal is vandaag Louis Engelen overleden, de echtgenoot van Paula Claes. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Stefania Grychowska overleden

Vrijdag 15 december 2017
Stefania Grychowska overleden
Vandaag is Stefania Grychowska overleden, de weduwe van Feliks Rzepecki. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Inbraak, geen buit

Vrijdag 15 december 2017
Onbekenden verbrijzelden gisterenavond een ruit om binnen te geraken in een woning op de Commelo. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Elektriciteitswerken Delta failliet

Vrijdag 15 december 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van elektriciteitswerken Delta uit Koersel. Schuldvorderingen kunnen tot 14 januari ingediend worden.

Kerstfeest Samana Paal

Vrijdag 15 december 2017
Kerstfeest Samana Paal
Met een mooi kersttoneel opende Samana Paal het jaarlijks kerstfeest. Voorzitster Annie Leten had dit jaar het kerstgebeuren vanuit een ander oogpunt geschreven. Met het kersttoneel werd het opvallend stil in de zaal.
Meer foto's op Paalonline.

Spinningmarathon in Karteria Paal

Vrijdag 15 december 2017
Spinningmarathon in Karteria Paal
Op 16 december organiseert Dimitri Vermierdt in samenwerking met Karteria Paal een spinningmarathon. Van 13u tot 20 kan je actief deelnemen. Om 16u is er een special event. Tijdens dit uur kan je het opnemen tegen enkele ex-profwielrenners zoals Jurgen Van den Broeck en Frederik Veuchelen. Supporters zijn ook welkom. Zo kunnen ze genieten van de kerstmarkt en kunnen de kids op de foto met de kerstman. Breng een tekening mee en krijg een kleine attentie. Om 16u is er stand up comedy en komt Glenn Claes (…) Het hele nieuwsbericht

Politiecontroles in december

Vrijdag 15 december 2017
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo voert in de maand december snelheids-  en alcoholcontroles uit aan de Gaston Oomslaan in Beverlo, de Bergstraat in Ham en de Havenlaan in Tessenderlo. Buiten deze geplande controles kunnen er uiteraard ook controles plaatsvinden op andere locaties!

Graafmachine gestolen

Donderdag 14 december 2017
Graafmachine gestolen
Aan de Paalsesteenweg is een kleine graafmachine gestolen. De benadeelde legde vandaag klacht neer bij de politie.