Het overige nieuws

Mooi wandel- en fotografieweer

Donderdag 22 februari 2018
Vandaag gezien
Mooi wandel- en fotografieweer
De komende dagen is het mooi zonnig en koud weer. Ideaal om foto's te maken van zonsop- of ondergang. Pak je stapschoenen en maak een mooie wandeling. Stuur je foto gerust naar beringen[!]internetgazet.be

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Lezing met Peter Decuypere

Woensdag 21 februari 2018
Vrijdag 23 februari kan je in Club 9 in Koersel naar een lezing met
Peter Decuypere. Dat is de founding father van de wereldvermaarde technomerken ‘I love Techno’ en ‘Fuse’. Tijdens deze lezing toont Peter op een synthetische manier wat events echt succesvol maakt. Daarmee neemt hij je mee van Woodstock tot Tomorrowland en nog een stuk verder tot in de gamewereld van League of Legends. Peter brengt een methode die inspirerend is voor iedereen die events en fuiven organiseert. (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Claes overleden

Woensdag 21 februari 2018
Paula Claes overleden
Vandaag is in Heusden-Zolder de uit Koersel afkomstige Paula Claes overleden, de echtgenote van Sus Swerts. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos waarna begroeting in het funerarium in Koersel.

Opening Belisol Paal

Woensdag 21 februari 2018
Opening Belisol Paal
Aan de Paalsesteenweg 266 opende Belisol een vijfde Limburgse vestiging. De specialist in ramen en deuren koos voor Beringen als locatie om zo een betere dekking te hebben binnen onze provincie. Zaakvoerders Jan Martens en Ivan Dilissen en adviseur Mark Vandebrouck ontvangen je graag in hun nieuwe showroom.
Info via 011/ 96.66.25 of deze website.

Koffiestop in de bibliotheek en SAC

Woensdag 21 februari 2018
Koffiestop in de bibliotheek en SAC
De bibliotheek van Beringen organiseert ook dit jaar weer een koffiestop in het kader van Broederlijk Delen. Je bent er welkom voor een (h)eerlijke kop koffie tussen 10u en 19u. Ook in het SAC kan je koffie drinken ten voordele van boeren in Oeganda.
Meer info via www.broederlijkdelen.be.

Vertragingen op Lijn 15

Woensdag 21 februari 2018
Vertragingen op Lijn 15
Bij werken door Infrabel is een kabel geraakt op de spoorlijn L15. Die kabel regelde de overwegen. Hierdoor waren er deze ochtend kleine vertragingen van 5' tussen Beringen en Heusden-Zolder. De situatie is ondertussen terug opgelost.

Heropening kebabzaak Ali Baba

Woensdag 21 februari 2018
Heropening kebabzaak Ali Baba
De vaste klanten van Ali Baba in Beringen-Mijn hebben hun fastfood even moeten missen. De zaak kreeg een grondige renovatie. Ali Baba is één van de oudste kebabzaken in Beringen. Osman Hamarat en zijn team verwelkomen je graag terug op de hoek van de Koolmijnlaan en de Beverlosesteenweg.
1

Frans Luts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Frans Luts overleden
Zondag is de uit Koersel afkomstige Frans Luts overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Beets. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Godelieve Meelberghs overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Godelieve Meelberghs overleden
Vandaag is Godelieve Meelberghs overleden, de weduwe van René Coun. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Win een dvd (of een boek)
U hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Wie won de dvd?
Ralf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Weg met elektriciteitskast

Maandag 19 februari 2018
Weg met elektriciteitskast
Dieven gingen in een huis in aanbouw aan het Buchtenpad aan de haal met een elektriciteitskast. In een woning aan het Gouden Jubileumplein zijn juwelen gestolen.

Denise Vanhooren overleden

Maandag 19 februari 2018
Denise Vanhooren overleden
Vandaag is Denise Vanhooren overleden, de weduwe van Eugeen Verachtert. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fanny Claes overleden

Maandag 19 februari 2018
Fanny Claes overleden
Zaterdag is Fanny Claes overleden, de weduwe van Maurice Laeremans. Zij was 91 jaar. Het  afscheid vindt in intieme, kring plaats.  Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van  Stal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
08/02
Gerda VanmolGELUKKIGE VERJAARDAG GERDA VANMOL VANWEGE DE DOCHTER(vriendin van Lucienne je nicht) VAN MARIA GOVAERTS EN ROSETTE BOSMANS DIKKE knuffel
Marie-France Gaillot
07/02
Voor Lyane Corthouts, een fijne leuke verjaardag gewenst. Ik vier vandaag samen met jou ook mijn verjaardag. Lieve groetjes, Gerda
Gerda Van Moll
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Aangeboden
Fietsendrager Salon
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Het einde van The Shamrock
  2. Werken aan Molendijk zorgen voor discussie
  3. Meeste parkeerboetes in Beringen-centrum