Het overige nieuws

Nieuwe bvba: deZinc

Donderdag 23 februari 2017
Peter Zentjens en Wendy Hermans, beiden uit Paal, hebben de bvba deZinc opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lijstertraat in Paal en heeft onder meer tot doel het verlenen van advies met betrekking tot informaticaprograma's, het ontwerpen en programmeren van websites en het onderhoud en de reparatie van computers en randapparatuur.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Volders overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Julia Volders overleden
Gisteren is Julia Volders overleden, de weduwe van Staf Leten. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Jean Pierre Reisner overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Jean Pierre Reisner overleden
Vandaag is Jean Pierre Reisner overleden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Opening Rilèks Infrafigure.

Dinsdag 21 februari 2017
Opening Rilèks Infrafigure.
Aan de Paalsesteenweg 125 opende zopas Rilèks Infrafigure. Marijke Dierick (foto rechts) is de zaakvoerster van deze zaak die verhuisde van Tessenderlo naar Paal. "Bij ons kan je afslanken in infraroodcabina's maar wij zijn veel meer dan een gewoon afslankcentrum. Wij focussen ook op revalidatie. Bij ons zijn mannen, vrouwen en kinderen vanaf 10j welkom. Wij geven ook persoonlijk dieetadvies", vertelt Marijke.
2
Uit de oude doos
Oproep: gezocht foto's St-Annakliniek Beringen
De werkgroep Citévolk Spreekt organiseert in samenwerking met WZC Ocura een tentoonstelling over de oude St-Annakliniek en het huidige woonzorgcentrum. De expo gaat van start op Erfgoeddag, zondag 23 april. Wie nog oude foto's heeft van de kliniek mag die sturen naar swa[!]hemelaers.be

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Jeannine Cortens overleden

Maandag 20 februari 2017
Jeannine Cortens overleden
Gisteren overleed Jeannine Cortens, de echtgenote van Charel Pauwels. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

1

Paula Oyen overleden

Maandag 20 februari 2017
Paula Oyen overleden
Gisteren is in Beringen de uit Helchteren afkomstige Paula Oyen overleden, de echtgenote van Armand Claes. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.00 uur).

Spelen met licht

Maandag 20 februari 2017
Spelen met licht
We kregen deze mooie foto's van Bart Liesenborgs en Inge Jespers. Beiden nemen graag foto's. Deze reeks is gemaakt op de Avonturenberg en geven we je heel graag mee.
Spelen met lichtSpelen met licht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

Kebabdag bij de Chiromeisjes Stal

Zondag 19 februari 2017
Kebabdag bij de Chiromeisjes Stal
Bij Vlaamse eetdagen staan gewoonlijk mosselen, spagetti of pannenkoeken op het menu maar in Stal wilde ze iets anders doen. Er werd gekozen voor een Kebabdag en het was een schot in de roos. Zondag van 12 tot 19u30 werden er maar liefst 350 Kebabben klaar gemaakt. De leiding was dan ook heel tevreden met de vele bezoekers. (Jean Beerten)
Bekijk hier nog meer foto's.

Nand Meeus overleden

Zondag 19 februari 2017
Nand Meeus overleden
In rusthuis Sporenpark in Beringen is gisteren Nand Meeus overleden, de weduwnaar van Sofie Hanegreefs. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
2
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
9.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
21/01
Maria Nuytseen dikke proficiat aan ons ma van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen
Greta Cuppens
15/01
Louis,van harte proficiat met je verjaardag. Maurice Cléfas en Fabienne
Maurice Cléfas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Clouseau komt naar Casino Beringen
  2. Limburg Shotguns winnen met 44-0 !
  3. Oproep: gezocht foto's St-Annakliniek Beringen