Het overige nieuws

Beringen - Fietser (59) gewond bij botsing
De 59-jarige fietser Luc S. uit Beringen raakte gewond bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de Slachthuiskaai in Hasselt.

Charter Duurzaam Ondernemen

Zondag 22 juli 2018
Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 14 Limburgse bedrijven het jaarcertificaat 2018 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het gaat onder meer om Center Parcs (Erperheide), Center Parcs (Vossemeren) Elep (Lommel), Engels Logistics ( Beringen) en Veldeman (Opglabbeek).
Beringen - Mijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaart
De Paalse Mijnwerkers-brancardiers zijn ook dit jaar weer met een grote groep present op de jaarlijkse Lourdesbedevaart van het bisdom Limburg. Via Paalonline kan je hun reis uitgebreid volgen.
Mijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaartMijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaart
Beringen - Paalonline zoekt nog deze Rode Duivels
De winnaars van de Paalonline Rode Duivels Wedstrijd zijn bekend maar ze missen er nog een paar namen. Herken jij jezelf op deze foto's of kan je de contactgegevens van de gefotografeerde bezorgen?  Mail het door aan fotograaf[!]paalonline.be
Paalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode Duivels
Beringen - Nog even die nationale feestdag...
...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

Te Deum in Beringen

Zondag 22 juli 2018
Beringen - Te Deum in Beringen
Vandaag werd in de kerk van Beringen het Te Deum gezongen. Het Te Deum is de jaarlijkse mis ter ere van het Belgisch vorstenpaar. Na afloop werd er nog een receptie aangeboden. Het Te Deum werd gisteren op de nationale feestdag ook in Brussel in aanwezigheid van de Koning en Koningin gezongen.
Te Deum in BeringenTe Deum in Beringen
Te Deum in BeringenTe Deum in Beringen

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)

Meelberg Kermis

Zaterdag 21 juli 2018
Beringen - Meelberg Kermis
In de wijk Meelberg in Paal kan je dit weekend kermis vieren. Café P'Ilske organiseert op de parking een kleine maar gezellige wijkkermis. Gisterenavond werd die ingezet met een zettersprijskamp. Vanavond is er live muziek met Daisy & The Diamonds. Zondag gaat de kermis verder vanaf 15u met ook kindergrime en vanaf 18u een  optreden van Musica Dé
Meelberg KermisMeelberg Kermis

Gouden bruiloft Maria en Alfons

Zaterdag 21 juli 2018
Beringen - Gouden bruiloft Maria en Alfons
Maria Nijs en Alfons Claes vierden gisteren hun gouden bruiloft. In OC De Buiting werden ze ontvangen door schepen Patrick Witters. Maria werd geboren te Koersel in 1948 en is afkomstig uit de Langeneikenstraat, Alfons komt uit Eversel- Heusden en werd geboren in Hasselt in 1948. Ze leerden elkaar kennen in dancing Van Eynde in Heusden en huwden op 19 juli in Koersel.
Fons begon op zijn 18 de jaar als slagersgast in Deurne. In 1974 kon hij in een superette in Koersel op zelfstandige basis aan de slag. (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Maria en AlfonsGouden bruiloft Maria en AlfonsGouden bruiloft Maria en Alfons
1

Melkpad Koersel

Zaterdag 21 juli 2018
Lens op Beringen
Beringen - Melkpad Koersel
In de reeks 'Lens op Beringen', vandaag een mooi plaatje in de buurt van het Melkpad in Koersel. Dat is een mooie weg dwars door het natuurgebied Vallei van de Zwarte Beek. De natuur is hier adembenemend mooi! (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
1

Vakantiedeuren...

Zaterdag 21 juli 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Vakantiedeuren...
Vakantie in Beringen, met dit weer is het gewoon heerlijk. Ook Edith en Lambert laten zich vandaag inspireren door het vakantiegevoel.

Kolenwasserij

Zaterdag 21 juli 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kolenwasserij
Ook in deze rubriek blijven we in de sfeer van het kolenspoor. De kolenwasserij blijft indrukwekkend als zicht, zowel vroeger als nu. Vraag is uiteraard om het volume kan behouden blijven, nu er een sloopvergunning op tafel ligt voor een gedeelte van de kolenwasserij.

Kolenhaven Tervant

Zaterdag 21 juli 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kolenhaven Tervant
Elke zaterdag krijg je ook een foto uit de oude doos. Vandaag een blik op de oude kolenhaven. Een plaatje dat perfect past met het artikel over Beringen als toeristische attractie.

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Beringen - Tropisch warm
Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht
2

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)

Gevaar voor vallende takken

Donderdag 19 juli 2018
Door de droogte worden sommige bomen kwetsbaar, waardoor er gevaar is voor vallende takken. Het is aangeraden om zeer voorzichtig te zijn in de parken, onder de kruin van de bomen, maar ook in het bos. Het fenomeen is in het bijzonder zichtbaar bij bomenrijen waar de takken vaak op de weg vallen.
Beringen - Technisch probleem in Zaventem opgelost?
Eurocontrol sloot deze namiddag het luchtruim na een technisch probleem in Zaventem. Het zou nu weer geopend zijn. Maar zijn alle problemen daar nu opgelost? vraagt Fobie zich af...
1

Wiske Gaethofs overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Wiske Gaethofs overleden
Vandaag is Wiske Gaethofs overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 27 juli plaats, om 12.30u in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: volgende week donderdag (18.30u-19u) in het funerarium van Beringen-Mijn.

War Theunis overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - War Theunis overleden
Gisteren is War Theunis overleden, de echtgenoot van Francine Hoes. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag om 11u plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30u-19u) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Madeleine Goris overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Madeleine Goris overleden
Gisteren overleed Madeleine Goris, de echtgenote van Louis Lemmens. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroeting: dinsdag (18.30u-19u) in het funerarium Convents in Koersel.

Keukenbrand in Paal

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Keukenbrand in Paal
In Patersveld in Paal brak gisteren brand uit in de keuken van een huis. De zoon kon de brand blussen met een tuinslang. De brandweer kwam ter plaatse om de klus helemaal te klaren. Er geraakte niemand gewond. De schade in de keuken is aanzienlijk.
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht

Rugbyclub 9 start met ambitie

Woensdag 18 juli 2018
Beringen - Rugbyclub 9 start met ambitie
Bij Rugbyclub 9 zijn ze volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waarbij behoorlijk wat ambitie komt bovendrijven. Zo zullen de dames, heren en de U18 geleid worden door een trainerstrio: Bart Stans, Steve De Mare en Frank Kimpen uit Beverlo. De club wil volgend seizoen de teams verder uitbouwen, er zullen dus nieuwe spelers aangetrokken worden terwijl de jeugdspelers kansen krijgen om door te groeien. Op lange termijn wil (…) Het hele nieuwsbericht
05/07
Een dikke proficiat aan Patricia Peeters , ze is vandaag 54 jaar geworden ,groetjes van Margriet
Margriet Carmans
15/06
ik wil Fons Bekkers wonende in Ham maar nu in rusthuis Ocura proficiat wensen met 100 ste verjaardag ida en rené minten
rené minten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Drie auto's in beslag genomen
  2. Gouden bruiloft Maria en Alfons
  3. Paalonline zoekt nog deze Rode Duivels