Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: F.S.V.

Zaterdag 18 november 2017
Free Services Vangeneugden, afgekort F.S.V.: dat is de naam van de vennootschap onder firma (VOF) die door Michaël Vangeneugden en Karlijn Poel, beiden uit Paal, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuinaanleg en onderhoud van tuinen, leggen van opritten en terrassen én de verkoop van landbouw-, tuinbouw- en bouwproducten. De zetel van de VOF is gevestigd aan de Tervantstraat.

Etienne Moons overleden

Zaterdag 18 november 2017
Etienne Moons overleden
Donderdag is de uit Beverlo afkomstige Etienne Moons overleden, de echtgenoot van Gaby Peters. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.

Aan moeder en kind

Zaterdag 18 november 2017
Gekleurde Woorden
Aan moeder en kind
Elke zaterdag presenteren we je een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
Uit de oude doos
Herinneringen: het hoofdplein Beringse mijn
Afgelopen week werden de plannen bekend gemaakt voor de heraanleg van het plein voor de mijn. Voor ons de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op dat plein.

Herinneringen: de Nieuwe Boulevard

Zaterdag 18 november 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Herinneringen: de Nieuwe Boulevard
Elke week gaat Gust met een oude foto op zoek naar de locatie en maakt een nieuwe foto. Vandaag bekijkt hij 'De Nieuwe Boulevard' in Paal. En die is sindsdien al een paar keer vernieuwd!

De kauw (corvus monedula)

Zaterdag 18 november 2017
Beringse natuur door Jos Neys
De kauw (corvus monedula)
De kauw  is een luidruchtige gedrongen vogel. Hij is zwart met een grijs achterhoofd en vooral bekend omdat hij in schouwen broedt en op kerkzolders. Hij heeft een verenkleed met lichtgrijs achterhoofd en zijhals. De kauw geeft een vriendelijke aanblik met grijs-witte iris.Hij heeft een korte, scherpe donkere snavel.
Habitat: Broedt zowel in de onmiddellijke nabijheid van mensen in schoorstenen, vandaar om schoorsteenbrand te voorkomen regelmatig de schoorsteen proper laten (…) Het hele nieuwsbericht

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Mia Vermeulen overleden

Vrijdag 17 november 2017
Mia Vermeulen overleden
In Beverlo is op 12 november Mia Vermeulen overleden, de weduwe van Jozef Stockmans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Alnur failliet

Vrijdag 17 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Alnur uit de Koolmijnlaan in Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 december ingediend worden.

Extra rozen op Avonturenberg

Vrijdag 17 november 2017
Extra rozen op Avonturenberg
Vorig jaar startte de Rozenkring Exclusief met de aanplant van een historische rozentuin op de terril van Beringen. Er werden vandaag nog een 10-tal soorten bij aangeplant. Het plantgoed was van zeer hoge A-kwaliteit. De rozen werden geleverd door Rosenhof Schultheis, gespecialiseerd in historische rozen. Ondertussen is gebleken dat de rozen goed gedijen op de oude terril.
Extra rozen op AvonturenbergExtra rozen op AvonturenbergExtra rozen op Avonturenberg
1

Volkstuintjes winterklaar

Vrijdag 17 november 2017
Volkstuintjes winterklaar
In een tuin is er altijd werk. Zo zijn de volkstuintje De Motten winterklaar gemaakt  Het strooien van kalk, wat goed is voor de te bewerken grond is bezig. Hier en daar nog wat snoeien en zelfs met oogsten is men nog bezig. Morgen komt er een hele ploeg samen om hetgeen gemeenschappelijk is op te ruimen. (Jos Neys)

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.
29/10
Gefeliciteerd met je 90ste verjaardag vanwege je kinderen, klein- en achterkleinkinderen. We wensen je nog vele mooie jaren in een goede gezondheid!
Reinhilde Boelaers
24/10
nog vele jaren en veel gelukkige jaren samen dit wensen we jullie toe familie Degen-Jonas
Antoon Degens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Herinrichting voorplein be-MINE
  2. Kevers vernielen bos
  3. Posthoornstraat vier maanden afgesloten