Het overige nieuws

Fien Verbraeken overleden

Woensdag 21 maart 2018
Fien Verbraeken overleden
In Paal is maandag Fien Verbraeken overleden, de weduwe van Emiel Corvers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Fietser (51) gewond bij botsing

Woensdag 21 maart 2018
Fietser (51) gewond bij botsing
Deze namiddag raakten een auto en een 51-jarige fietser uit Beringen in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Beverlosesteenweg en de Koolmijnlaan in Beringen. De fietser werd daarbij gewond.
1

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.
Hieperdebieb: de coolste VIP-dag voor de jeugd
Heb jij al een plaatse gereserveerd voor Hieperdebieb? Kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar kunnen zich een hele namiddag uitleven op deze VIP-dag. Je kan kennismaken met Bee-bots, een eigen robotje ontwerpen, luisteren naar een poppenkastverhaal, je laten schminken, jouw foto op een boekcover laten plaatsen met green screen, een toffe bladwijzer maken met eigen handlettering, … woensdag 28 maart van 13.00 tot 16.30 uur Toegang is gratis, maar schrijf je wel even in via cindy.minten[!]beringen.be

Julia Claes overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Julia Claes overleden
Vandaag is Julia Claes overleden, de weduwe van Raymond Oeyen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.
Showbizz
Eerste namen voor Paal op Stelten
De eerste namen voor Paal op Stelten 2018 zijn bekend: De Kreuners en Gers Pardoel staan op zondag 5 augustus op het podium. Tickets zijn ook vanaf vandaag te koop.

Jos Rutten overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Jos Rutten overleden
Gisteren is Jos Rutten overleden, de echtgenoot van Germaine Leeten. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
2

Hugo Mombers overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Hugo Mombers overleden
Gisteren is Hugo Mombers overleden, de echtgenoot van Lydia Gybels. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Winter of lente?

Dinsdag 20 maart 2018
Vandaag gezien
Winter of lente?
Het vriest dat het kraakt op de vooravond van de lente en dat levert twee soorten beelden op. De lente is ondanks de vrieskou in aantocht...de natuur laat zich niet doen door koning winter! (Gust Ischen)
Winter of lente?Winter of lente?

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Inbraak in muziekschool

Maandag 19 maart 2018
Inbraak in muziekschool
Er is ingebroken in de muziekschool aan de Harpstraat in Koersel. Er blijkt niets gestolen te zijn. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Vandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Odilo Celeghin overleden

Maandag 19 maart 2018
Odilo Celeghin overleden
Vandaag is Odilo Celeghin overleden, de echtgenoot van Lina Chiodetti. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents.

Jean Aerts overleden

Maandag 19 maart 2018
Jean Aerts overleden
Zaterdag is de uit Paal afkomstige Jean Aerts overleden, de echtgenoot van José Vanhamel. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Flipie in de bib!

Maandag 19 maart 2018
Flipie in de bib!
Flipie is bedacht door de leerlingen van het 2de leerjaar van vrije basisschool De Beerring. Studenten (uit Beringen) van de Hogeschool PXL ontwikkelden het concept en de leerlingen van het Spectrumcollege VTI maken er op dit moment een werkend prototype van. “Dit is een uniek project en een mooie samenwerking tussen studenten van verschillende onderwijsniveaus, die als gelijken de koppen bij elkaar steken om ‘droommachines’ te realiseren,” zegt Dave Schops, schepen van de Bibliotheek. Flipie kan spinnen opsporen en helpt leerlingen van hun spinnenfobie af. Flipie staat nog tot het einde van maart in de bib.

Rosette Hermans overleden

Maandag 19 maart 2018
Rosette Hermans overleden
In WZC Ocura in Beringen overleed op 15 maart de uit Helchteren afkomstige Rosette Hermans, de echtgenote van Jean Houben. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats en wordt gevolgd door de bijzetting van den urne op de begraafplaats van Koersel.

Koning Voetbal

Maandag 19 maart 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Koning Voetbal
Koning Voetbal is een raar man, een ondoorgrondelijk fenomeen. Hij laat iedereen altijd wachten tot de laatste minuten en seconden om zijn geheimen prijs te geven. In de Jupiler Pro League bleef het tot de ultieme momenten van de laatste matchen spannend alvorens Koning Voetbal de tips van de sluiers lichtte in verband met de ‘Big 6’ in Play Off 1 en de uiteindelijke daler. Pa na het laatste fluitsignaal gingen de voetbalpoppen aan het dansen. KV Mechelen meende complottheorieën te ontdekken in (…) Het hele nieuwsbericht
5
Miners door het oog van de naald
Malle had de punten nodig om uit degradatiezone weg te geraken en startte agressief en gemotiveerd. De miners acteerden zenuwachtig en raakten nooit in hun normale spel. Tot 2 keer toe speelden ze een 10 puntenkloof bij elkaar , maar telkens kwam een moedig Malle terug. Het werd een thriller waarin de Miners aan t langste eind trokken. Met nog 3wedstrijden te gaan en 3 ploegen samen op kop van de rangschikking (Miners, st truiden en mol) gaat het er de volgende weken nog om spannen, te beginnen met de thuismatch volgende week zaterdag tegen Sobabee. Eindstand: Malle -Miners 58-59.
1
Wedstrijdverslag Weerstand Koersel - Bregel
De cijfers geven een duidelijke verhouding van de doelkansen weer. De eerste echte aanval van Koersel was raak. N. Claes speelde naar de flank alwaar M. Philips voorzette; na een overstapje van Y. Eren kon Nico besluiten : 1-0 (9’). In de 23’ joeg M. Geybels met een lange bal M. Simsek ten aanval. Zijn schot liep voorlangs. 40’ een stiftertje van N. Claes vliegt over. Doelman Heyninck houdt dan Claes foutief van een zeker doelpunt. Nico zet de strafschop zelf om: 2-0 (45’). De (…) Het hele nieuwsbericht
21/03
Valerie BreugelmansGelukkige verjaardag!lieve dochter
marina vertessen
27/02
vanuit paal wensen we Marc Moonen op 28 februari een gelukkige verjaardag.??????
Alfons Moonen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Marleen getuigt over leven met kanker
  2. In memoriam: Robrecht Van Parijs
  3. Werken aan N73 en kruispunt Olmsesteenweg