Het overige nieuws

Het edele ras

Zaterdag 23 juni 2018
Lens op Beringen
Het edele ras
Paarden in de vrije natuur dat kom je nog zelden tegen maar paarden in een grote weide zie je gelukkig nog wel. Bart en Inge trokken voor deze foto richting Beringen. Via de Okselaarstraat ontdekten ze mooie plekjes. Ga jij ook eens kijken? (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)
Gekleurde Woorden
Over afscheid nemen en eenzaamheid
Elke zaterdag serveren we gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert Reynders.

Paal kermis

Zaterdag 23 juni 2018
Uit de oude doos
Paal kermis
Dit weekend is het weer Paal kermis en daarom geven we graag deze mooie foto's van Eric Mondelaers mee in onze rubriek 'uit de oude doos'.
Paal kermisPaal kermis

Beeringsche steenweg

Zaterdag 23 juni 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beeringsche steenweg
Vandaag trekken we in deze rubriek richting Beverlo.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Botsing op Industrieweg

Vrijdag 22 juni 2018
Botsing op Industrieweg
Een 36-jarige man uit Beringen raakte gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Industrieweg in Paal. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.15 uur.

Stem voor de Avonturenberg!

Vrijdag 22 juni 2018
Stem voor de Avonturenberg!
De Avonturenberg is genomineerd voor de LILA 2018 Award in de categorie projecten. LILA staat voor Landezine International Landscape Award. Er zal ook een publieksprijs worden uitgereikt waarvoor je kan stemmen via deze link.

Meer controles op 'seksparking'

Donderdag 21 juni 2018
Meer controles op 'seksparking'
Er komen meer controles op en rond de beruchte 'seksparking' P69, vlakbij het circuit van Zolder. De parking is niet alleen in trek bij mensen op zoek naar seks maar ook bij drugshandelaars en -gebruikers. Voor de controles zullen onder andere ruiters van de federale politie en fietspatrouilles ingezet worden.

Gewonde bij verkeersongeval

Donderdag 21 juni 2018
Gewonde bij verkeersongeval
Op de Diestersesteenweg in Paal geraakte deze avond rond 19u een wagen van zijn rijvak en kwam over een betonnen stootblok te liggen. De bestuurder werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Mogelijk werd de bestuurder onwel. De politie onderzoekt het ongeval. (Foto Rudy Gybels)

Nieuwe bvba: GM Construct

Donderdag 21 juni 2018
Mehmet Kurkan uit Beverlo heeft de bvba Starter GM Construct opgericht met zetel aan de Patronaatsstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, het plaatsen van chape en thermisch isolatiemateriaal én het schilderen van metalen constructies.

Nieuwe bvba: S.A.M & Zonen

Donderdag 21 juni 2018
Saim Akbas en Umut Akbas, beiden uit Koersel, hebben de bvba S.A.M & Zonen opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle metaalconstructies en smeedwerken én het leveren en plaatsen van alle sanitaire installaties en inrichtingen

Twee bedrijven failliet verklaard

Donderdag 21 juni 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag twee Beringse bedrijven failliet verklaard: Flex Paint en NDD Projects. Schuldvorderingen moeten voor 21 juli ingediend worden.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Ondertussen, in Planckendael...
                                                                                    (Cartoon: Fobie)
2

Samana Beverlo op uitstap

Donderdag 21 juni 2018
Samana Beverlo op uitstap
Gisteren bracht een groep van 80 personen een bezoek aan Turnhout. "We werden ontvangen met koffie en taart in De Rekruut in Turnhout. daarna maakten we een mooie rondrit met gids langs de deelgemeenten van Turnhout:  zo reden met de bus door Baarle-Nassau, Beerse, Vosselaar, Wortel, Merksplas en Zondereigen. Na de rondrit had het bestuur van Samana voor een lekkere koffietafel gezorgd in De Rekruut, waar er lekker werd gesmuld en het er heel gezellig aan toe ging. Tot slot ging iedereen heel tevreden terug richting Beverlo", zegt Lucienne Sneijers. 
Weerstand Koersel krijgt kunstgrasveld
Bij Weerstand Koersel wordt momenteel hard gewerkt aan het kunstgrasveld met kurk. De club heeft als doel klaar te zijn met de aanleg tegen het nieuwe voetbalseizoen.

Go West 1994

Donderdag 21 juni 2018
WK Verhalen van Gert Gommé
Go West 1994
Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de Belgische supporters (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel
Eerst even een woordje over onze hoofdrolspelers in dit recept want niet iedereen is er mee bekend. Sommigen vinden mij al eens iemand die begint te experimenteren met het eten, gelukkig loopt het zelden mis dat we het naar de kippen kunnen brengen en de frituur opzoeken. Dus voor de waaghalzen onder jullie, nu is het de moment om eens iets minder evident op het bord te toveren. Zoete aardappel ook gekend als bataat, zijn naam zou je doen denken een aardappel maar met een zoete smaak. Niets is minder waar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel

Maria Wuyts overleden

Woensdag 20 juni 2018
Op 16 juni overleed de uit Beverlo afkomstige Maria Wuyts, de echtgenote van Marcel Rassel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Haag in brand

Woensdag 20 juni 2018
Haag in brand
Het is al een tijdje heel droog en dan is de kans op brandjes in natuur of tuin wat groter. Zo vatte deze namiddag in de Narcissenlaan in Paal een haag vuur. Vooraleer de brandweer arriveerde, was de brand al spontaan uitgedoofd.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Bewonersfeest Ocura Beringen-Mijn
Deze namiddag werd in een grote feesttent het jaarlijks bewonersfeest georganiseerd van woonzorgcentrum Ocura. Zangeres Lia Linda nam de bewoners mee met een hele reeks hits uit de oude doos. Meer foto's op facebook.
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: zomers

Woensdag 20 juni 2018
Het weer: zomers
Een krachtig hogedrukgebied bouwt de volgende dagen vanuit het westen op over onze streken. Er staat een periode aan te komen met droog, warm en zonnig weer. Vandaag verlaat de zwakke storing onze streken in de ochtend en maakt plaats voor flink wat zon. Het kwik klimt dan al meteen flink en bereikt na de middag waarden rond 27 graden. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot het zuidwesten. Donderdag ruimt de wind naar het noordwesten en wordt koelere lucht aangevoerd. Hierbij stagneert het kwik op 19 of 20 (…) Het hele nieuwsbericht
15/06
ik wil Fons Bekkers wonende in Ham maar nu in rusthuis Ocura proficiat wensen met 100 ste verjaardag ida en rené minten
rené minten
10/06
Ik wil mijn man en superpapa Steve Geypen proficiat zeggen met zijn vaderdag Hij is onmisbaar. Ook aan alle andere papas een fijne vaderdag. Carolien en Merel
Carolien Rondelez
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Provincie keurt be-MINE PIT goed
  2. Werken E313 in de rijrichting Luik vanaf 22 juni
  3. Beringen bevraagt… de resultaten!