Het overige nieuws

Cultuurgazet
Week van de Amateurkunsten in Beringen
In het Casino van Beringen kan je nog tot en met zondag 7 mei naar een expo in het kader van de Week van de Amateurkunsten. Er zijn 27 werken te zien van Beringse kunstenaars.
Week van de Amateurkunsten in BeringenWeek van de Amateurkunsten in Beringen

'Steenveld is geen vuilnisbelt'

Dinsdag 25 april 2017
'Steenveld is geen vuilnisbelt'
'Steenveld is geen vuilnisbelt' staat te lezen op één van de foto's die in de wijk Steenveld zijn geplaatst. Het wijkcomité werkt al een paar maanden rond dit thema. Morgen is er een buurtmoment om het project af te sluiten.
'Steenveld is geen vuilnisbelt''Steenveld is geen vuilnisbelt'
Heb je problemen met het invullen van je belastingbrief? De Federale Overheidsdienst Financiën organiseert in Beringen zitdagen op volgende plaatsen en dagen:
- OC De Buiting: 29 mei, 2 en 9 juni van 9 tot 15 uur,
- Buurthuis De Kardijk: 11, 12, 15 en 19 mei, 1 en 8 juni van 9 tot 15 uur.
Ten laatste aanmelden om 14 uur. Het kantoor van de personenbelasting in de Harmoniestraat in het centrum van Beringen heeft zijn deuren gesloten. Je kan voortaan terecht in het kantoor van Hasselt, Voorstraat 43, tel. 02 575 27 70.

Nieuwe bvba: Ayar

Dinsdag 25 april 2017
Rabia Ayar uit Koersel en Fatih Uzun uit Luik hebben de bvba Ayar opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van kebab-zaken, van pizzeria's en van een tankstation; het optrekken van gebouwen, het plaatsen van verwarming, dak- en timmerwerken en industriële schilderwerken.

Zij heeft het

Dinsdag 25 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zij heeft het
Het is vandaag honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren, een van de grootste jazzvocalisten ooit. Lees hier hoe France Gall haar een hommage bracht in ‘Ella, Elle L’A’ en wat Kate Ryan met dat nummer deed.
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning Geerdebeemdestraat 15 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 11a20ca en heeft een K.I. van 1085 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)
Cultuurgazet
Openingsweekend studio's Radio Benelux
Afgelopen weekend organiseerde Radio Benelux een driedaagse opendeurdag. Veel mensen en vooral kinderen waren erg geïnteresseerd in de werking van een lokale radio. Ze werden dan ook graag verwelkomd in de nieuwe studio's.
Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.
Cultuurgazet
In de bib van Beringen kan je morgenavond terecht voor een avond rond dyslexie. Eerst getuigt Ghune Heyligen (11 jaar) over haar leeservaring met de DAISY-speler. Ze heeft dyslexie, ze las vroeger echt niet graag en heeft nu de leesmicrobe te pakken dankzij deze speler! Daarna geeft Saskia Boets van de Luisterpuntbibliotheek uitleg over de collectie DAISY-boeken, de anderslezen-app en de website ‘Ik haat lezen’.be. Jan Rottier van ADIBib geeft toelichting bij de hulpmiddelen die er zijn voor op school. Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren. Aanvang 19u30.

Josephine Vaes overleden

Maandag 24 april 2017
Josephine Vaes overleden
Gisteren is Josephine Vaes overleden, de weduwe van Alfons Kaerts. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ara ontsnapt in Beringen-Mijn

Maandag 24 april 2017
Ara ontsnapt in Beringen-Mijn
Rogier Peeters uit Beringen-Mijn heeft uw hulp nodig om zijn ara terug te vinden. "Mijn geel-blauwe ara is ontsnapt op 24 april 2017 omstreeks 12.00 uur. Hij draagt het ringnummer LPC 443 1 en draagt de naam Jake. Er is een beloning voor de eerlijke vinder", laat Rogier weten.
Info peeters.rogier[!]skynet.be of  0472297213
2
Cultuurgazet
Tentoonstelling tekenacademie Koersel
De stedelijke academie voor muziek, woord en dans Beringen en de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten Heusden-Zolder willen u graag uitnodigen op de tentoonstelling van de Koerselse tekenacademie. Deze opent op woensdag 26 april om 18u30. De expo is daarna nog te zien tot en met 11 juni. Open iedere weekdag van 15u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 12u. Adres: Harpstraat 14, Koersel Meer info op deze website.

Literatuur tussen de bloesems

Zondag 23 april 2017
Cultuurgazet
Literatuur tussen de bloesems
Op de jaarlijkse bloesemwandeling van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers bracht de Beverlose dichteres Edith Oeyen, voorzitter van de KVLS, weer een paar opmerkelijke gedichten. (Lambert Reynders)

Eetdag Limburg Shotguns

Zondag 23 april 2017
Eetdag Limburg Shotguns
De American footballclub Limburg Shotguns organiseerde vandaag een Amerikaanse eetdag. En dat werd een super gezellige namiddag daar in Koersel. (Patrick Cosemans)
Eetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg Shotguns
Eetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg Shotguns

Rozenlaan in bloei

Zondag 23 april 2017
Vandaag gezien
Rozenlaan in bloei
De bloesemtijd is bijna voorbij maar Gust Ischen kon toch nog deze foto maken van de kerselaars langs de Rozenlaan met zicht op Beringen.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
11°
16/04
Proficiat en het was leuk feestje!!! Patrick en Mc
Patrick Cosemans
16/04
Rogier PeetersGelukkige 70ste verjaardag
Hans en Marie-Paule Put-Mertens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Ara ontsnapt in Beringen-Mijn
  2. Nieuwe scholencampus trekt extra veel leerlingen
  3. Merel Corvers wint Junior Journalist Wedstrijd