Het overige nieuws

De openbare verkoop van een huis met 1/3 deel van een toegangsweg, gelegen Posthoornstraat 66, heeft in eerste roep een bod gezien van 92.000 euro. Er is nog een hoger bod mogelijk.

't Fonteintje

Zaterdag 27 mei 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
't Fonteintje
Met dit mooie weer is het extra druk aan 't Fonteintje. Een zwempartij in het water, een terrasje of een ijsje. Het kan er allemaal.

Afscheid nemen

Zaterdag 27 mei 2017
Gekleurde Woorden
Afscheid nemen
De gekleurde woorden van deze week gaan over afscheid nemen.

Twee broers

Zaterdag 27 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Twee broers
Neil Finn wordt vandaag 59. Zijn boer Tim Finn verjaart volgende maand en is zes jaar ouder. Lees hier hoe de broers samen verantwoordelijk zijn voor een reeks pareltjes van pure pop met de groepen Crowded House en Split Enz.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Morgen begint de ramadan

Vrijdag 26 mei 2017
Morgenvroeg begint de ramadan of de islamitische vasten. Tot 4 uur zaterdagochtend mag er nog gegeten worden en dan moeten de moslims zich onthouden van onder meer eten en drinken tot de volgende zonsondergang. Doordat we vlak voor de zomer zitten zijn de dagen nu trouwens op hun langst en valt de iftar - de maaltijd na zonsondergang - telkens laat. De laatste dag van de islamitische vasten is 24 juni.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat u 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.

Jef Claes overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Jef Claes overleden
Gisteren is Jef Claes overleden, de echtgenoot van Lena Leyssens. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Henri Claes overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Henri Claes overleden
Dinsdag is Henri Claes overleden, de weduwnaar van Angèle Dirix. Hij was 88 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 juni (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag 2 juni (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Op vriendschap staat geen leeftijd
We kregen nog deze mooie foto van Paul Frison, wel toepasselijk op deze Dag van de buren.

Dag van de buren

Vrijdag 26 mei 2017
Dag van de buren
Vandaag is het de 14de editie van de Dag van de buren. Dankzij dit verrassingspakket aangeboden door de stad Beringen wordt het extra leuk. Heb jij toffe buren of doe jij mee aan de dag van de buren? Stuur je burenfoto naar beringen[!]internetgazet.be
1

Zonsondergang in Tervant

Vrijdag 26 mei 2017
Zonsondergang in Tervant
Gust Ischen genoot gisterenavond van een schitterende zonsondergang in Tervant. Heb jij ook een mooie foto? Stuur hem zeker naar beringen[!]internetgazet.be
Zonsondergang in TervantZonsondergang in Tervant
Pieter Timmers in campagnefilmpje VOICE
Topsporters waaronder Pieter Timmers bundelen hun krachten in een campagnefilmpje voor VOICE. Hun statement klinkt luid en duidelijk: seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik hebben geen plaats in de sport, wie het overkomt treft nooit schuld en wie erover kan en wil praten kan terecht bij VOICE.

Vliegtuigen spotten

Donderdag 25 mei 2017
Maak dat mee!
Vliegtuigen spotten
Met de Amerikaanse president die momenteel in België is voor de inhuldiging van de nieuwe NAVO-gebouwen zijn de vliegtuigspotters weer extra alert. Marcel Gybels uit Koersel kon de Air Force One niet spotten maar dit toestel van de NAVO wel. Het is een AWACS-Boeing die volgestouwd is met radarapparatuur.

'On Attend' valt in de prijzen

Woensdag 24 mei 2017
Cultuurgazet
'On Attend' valt in de prijzen
De straffe kortfilm 'On Attend' van Dimitri Sterkens heeft de Audience Award van de Sundance TV Shorts Competition gewonnen. De straffe kortfilm werd gedraaid door cameraman Dries Vanderaerden. En dat is één van de medewerkers van het 'We Claim the streets' project van Club 9 uit Koersel. De beklijvende kortfilm werd recent getoond op het filmfestival Mooov.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
32°
0.0 mm
Helder/Zonnig
18°
30°
20°
31°
15/05
Els wij vinden het super leuk met u kunst werk doe zo verder Alfons & Lucienne
alfons lucienne kenens kimpen
04/05
Jean en Godelieve hartelijk gefeliciteerd voor 50 jaar gelukkig samen zijn! Willy Neys
Willy Neys
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Veiling inboedel College Beringen
  2. Inbraak bij Bristol in Paal
  3. Buxusmot teistert Beringse tuinen