Het overige nieuws

Irène Kumpen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Irène Kumpen overleden
Gisteren is Irène Kumpen overleden, de weduwe van Hubert Lemmens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Nieuwe vzw: Het zorgbureau

Maandag 21 augustus 2017
Jo Mellemans, Elly Huysmans en de gewone commanditaire vennootschap Vigor, allen uit Beringen, hebben de vzw Het zorgbureau opgericht, gevestigd aan de Schoebroekstraat in Paal. Tot het doel van de vzw behoren diverse zorgactiviteiten in de maatschappelijke welzijnszorg en in het bijzonder in de  persoonsverzorging, huishoudelijke hulp en de bijhorende psychosociale en pedagogische ondersteuning.

Schilderbedrijf Nordin failliet

Maandag 21 augustus 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van Algemene Schilderwerken Nordin uit Beringen. Dat gebeurde nadat de zaakvoerder de boeken had neergelegd.

Jeannine Van Gansen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Jeannine Van Gansen overleden
Zaterdag is Jeannine Van Gansen overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.
MTB-tocht ten voordele van 't Klavertje
Gisteren werd in Beringen de jaarlijkse mountainbike tocht t.v.v. Dienstencentrum 't Klavertje georganiseerd. En die ging uiteraard over de terril van Beringen. De organisatie was in handen van de Ter Dolen Fietshappening i.s.m. MTB Bike Brothers uit Beringen. (Lambert Reynders)
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Tennisfilosofie

Maandag 21 augustus 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Tennisfilosofie
Ik tennis. Althans, ik sta in korte broek met een tennisracket op het veld, ken de spelregels en weet hoe het telsysteem in mekaar steekt. Daarmee is al een flinke stap gezet maar toch blijft het niveau bescheiden. Humor en zelfrelativering zijn in die omstandigheden sterke wapens om dat bescheiden spelniveau te verdoezelen en het zoveelste verlies ogenschijnlijk moeiteloos te verbijten. Iedereen in mijn seniorengroep, binnen Tennisclub Paal, doet daar gretig aan mee. Dat resulteert vaak in te gekke (…) Het hele nieuwsbericht
1

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Warme woorden bij de warme bakker

Zaterdag 19 augustus 2017
Woorden van Jef
Warme woorden bij de warme bakker
In Bakkerij ComPani ontmoette ik een oude vriend. Hij trakteerde mij op een kop koffie. Terloops vertelde hij dat hij zich kandidaat had gesteld om een jongen die motorisch gehandicapt is te helpen met zijn notities. Er was onlangs in de krant een oproep verschenen om die jongen, die in het zesde middelbaar zit, daarmee te helpen. "Ik heb mij kandidaat gesteld om elke maandagvoormiddag naast hem op de schoolbank te gaan zitten en hem zo te helpen met het schrijfwerk. Ik ben gepensioneerd en heb tijd. Waarom (…) Het hele nieuwsbericht

Gouden bruiloft Josephine en Jozef

Zaterdag 19 augustus 2017
Gouden bruiloft Josephine en Jozef
Gisteren vierden Theunis Jozef en Vandeweyer Josephine uit de Rijsselstraat in Paal hun gouden bruiloft. Ze werden ontvangen op het stadhuis in Beringen.  Jozef werkte als elektricien en Josephine was huisvrouw. Nu genieten ze van een fijn pensioen en maken ze tijd voor familie en vrienden. (Patrick Knuyt)
Gouden bruiloft Josephine en JozefGouden bruiloft Josephine en Jozef
1

De kerk van Korspel

Zaterdag 19 augustus 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
De kerk van Korspel
Er zijn in de rubriek ook nog zekerheden. Zoals deze: de kerkomgeving in Korspel is haast onveranderd, op de tuinaanleg na. De kerk werd gebouwd in 1934. Architect was Karel Gessler uit Maaseik. Het is een bakstenen zaalkerk, gedekt door een hoog zadeldak. Naast de westgevel bevindt zich een massieve vierkante toren, met een tentdak als spits. De westgevel is strak vormgegeven en heeft boven de ingangspartij een reeks spitsboogvensters. Het kerkgebouw combineert moderne en traditionalistische vormgeving.

De houtduif

Zaterdag 19 augustus 2017
Beringse natuur door Jos Neys
De houtduif
Houtduiven hebben een grijspaarse kop, grijze bovendelen en een grijsroze borst. Ze hebben zwarte armpennen en een brede zwarte eindband op de staart. Ze hebben een witte vlek in de nek en een witte band op de vleugels. Ze hebben een korte gele snavel met een rode basis en korte roze poten. De lichaamslengte bedraagt van 41 tot 45 cm. Het gewicht schommelt tussen de 275 tot 700 gram en de vleugelspanwijdte gaat van 68 tot 77 cm.
Habitat: Leven in bossen, parken en tuinen.
Voedsel: Hun voedsel bestaat uit zaden, oogstresten, zaden van wilde planten, en gevallen bessen. In stedelijke gebieden eten ze vaak van rondslingerende etensresten.
21/08
Frans CuyversGelukkige verjaardag Superman! 80 pintjes heb je verdiend :-)
Hans Put
21/08
Een heel dikke proficiat aan het gouden paar , jozef en josephine Theunis Vandeweyer uit Paal .leef nog lang en gelukkig XXX Margriet Carmans
margriet carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. About Sofie: eerbetoon aan overleden Beringse
  2. Ongeval met vluchtmisdrijf: getuigen gezocht
  3. Zomerduo: Bahattin Koçak en Bert Schoofs