Het overige nieuws

100 jaar KVLV Paal

Zaterdag 21 oktober 2017
Uit de oude doos
100 jaar KVLV Paal
KVLV Paal viert vandaag hun 100-jarig bestaan. De Internetgazet zal vanavond een groepsfoto maken. In de rubriek 'uit de oude doos' serveren we vandaag een groepsfoto uit 1957. Met van links naar rechts staand: Jullie Vuegen, Margriet Reynders, Louise Verboven, Antonie Claes, Irma Diepvens, Thérèse Ceunen, Marie Bosmans, Maria Thoelen, Lisa Dewit, Suzanne Vuegen. Van links naar rechts zittend: Louise Verboven, Philomena Verboven, Amélie Vandeweyer, Pastoor Ory en Maria Sas.

De tamme kastanje

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringse natuur door Jos Neys
De tamme kastanje
De tamme kastanjeboom is gemakkelijk herkenbaar aan de lange, grof gezaagde laneet vormige bladeren die in de zomer glanzend donker groen zijn aan de bovenzijde en wat lichter aan de onderzijde. In deze periode zijn ze bruin verkleurd en vallen af. De vrucht van de tamme kastanje is een noot die in een bolster zit en nadat de stekelige bolster is verwijderd kan gepeld worden en opgegeten dit in tegenstelling van de giftige paardenkastanje. De tamme kastanje heeft een levensduur van circa 500 tot 1500 jaar. 

Steenweg op Hasselt

Zaterdag 21 oktober 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Steenweg op Hasselt
Vandaag werpen we een blik op de Hasseltse steenweg in Beringen. Net als de huizen veranderen ook de auto's. Gust let in deze rubriek echt wel op details!

En zal ik als Malissa wezen...

Zaterdag 21 oktober 2017
Gekleurde Woorden
En zal ik als Malissa wezen...
Elke zaterdag brengen we enkele poëtische woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
Jozef Weyens uit Beverlo, Roger Moons uit Koersel, Walter Wittkatis uit Dilsen-Stokkem, Willy Van Uytsel uit Geel en François Gorremans uit Zandhoven hebben de vzw Zendamateurs Noord-Limburg opgericht met zetel aan de Ruimevijverstraat in Beverlo. Tot het doel van de vereniging behoren onder meer de studie van de radiocommunicatie, digitale communicatie en elektronika in al hun vormen, verschijnselen en toepassingen.

Condoomautomaten

Vrijdag 20 oktober 2017
Tribunaliteiten
Condoomautomaten
Het woord ‘condoom’ zou verwijzen naar de 18e-eeuwse Engelsman Condom, die schapendarm als voorbehoedsmiddel propageerde. Maar ook naar het Latijnse condomare (temmen, intomen). Was het die laatste betekenis die een bakker inspireerde om de broodautomaten van zijn concurrent te beschadigen door er condooms in te steken? Hoe dan ook, de belaagde bakker raamde de schade door de sabotage met Engelse jassen op 25.000 à 30.000 euro en om de dader te ontmaskeren had hij (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Vrijsen overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Lieve Vrijsen overleden
Gisteren is in Paal de uit Helchteren afkomstige Lieve Vrijsen overleden, de weduwe van Rob Kenens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Engsbergen (Tessenderlo). Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Dag van de jeugdbeweging in De Buiteling
Ook in basisschool De Buiteling in Paal vandaag veel jongeren in uniform om de Dag van de jeugdbeweging te vieren.

Eugeen Vanryckeghem overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Eugeen Vanryckeghem overleden
Vandaag is Eugeen Vanryckeghem overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (19-19.30 uur) is er een gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.
Grootoudersfeest 't Klavertje Steenhoven
De dag na het grootoudersfeest in het centrum van Koersel  was het de beurt aan de kleuters van het wijkschooltje Steenhoven die het beste van zich gaven voor de 111 aanwezige oma’s en opa’s. Directeur Richard Vanhoudt verwelkomde iedereen. In zijn korte toespraak schetste hij dat  grootouders die geregeld voor hun kleinkinderen zorgen, gemiddeld langer leven. Dat was vorig jaar de opmerkelijkste conclusie van een internationaal onderzoek.
Na de mooie dansjes in hun prachtige klederen werd de eerste helft afgesloten met een daverend applaus. Als de kleuters dan tot slot nog een zelf gemaakt geschenk aanboden, werden de oogappels nog extra geknuffeld. (Jean Beerten)
Bekijk hier nog meer foto's.
Cultuurgazet
Verhaal Ief Postino in boek en theater
In ZLDR Luchtfabriek had gisterenavond een oergezellige Italiaanse avond plaats rond de voorstelling van Ief Postino. Herinnert u zich nog het alter ego van theatermaker Ief Gilis uit Bolderberg die in het najaar van 2016 in Iedereen Beroemd als postbode van Limburg naar Italië trok? In zijn Ape, een gemotoriseerde driewieler, bracht hij 16 brieven naar evenveel Italianen. Ze waren allemaal geschreven door kennissen, oude vrienden of familieleden die nu in Limburg wonen. Het leverde 32 (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisloket van de stad Beringen

Vrijdag 20 oktober 2017
Beringen TV (publireportage)
Thuisloket van de stad Beringen
De stad Beringen investeert fors in de digitale vooruitgang. En dat mag tijdens de Digitale Week wel eens in de kijker worden gezet. Het thuisloket is de volgende stap die de stad zet in de boeiende digitale wereld. Welkom bij Beringen TV.


Loslopend wild

Vrijdag 20 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopend wild
Vandaag wordt Wanda Jackson tachtig. ‘Let’s Have A Party’, zou ze zeggen. Dat was de titel van haar grote hit uit 1960. Leer hier het ander werk kennen van deze ‘Queen of Rockabilly’. Zoals ‘Funnel Of Love’, inmiddels hier bekend als kenwijsje van de komische televisiereeks ‘Loslopend Wild’.

Stad Beringen start met Beringen TV

Donderdag 19 oktober 2017
Nieuws van de redactie
Stad Beringen start met Beringen TV
De stad Beringen start vanaf morgen met een reeks onlinefilmpjes. Met Beringen TV wil de stad een moderne vorm van communicatie voeren en de burger extra informeren via de maandelijkse rubriek Beringen TV. De filmpjes zijn te zien op de Internetgazet Beringen maar zullen ook gebruikt worden voor de eigen mediakanalen van de stad Beringen.
1

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Avonturenberg met mast

Woensdag 18 oktober 2017
Vandaag gezien
Avonturenberg met mast
De Avonturenberg lijkt nu wel op een eenhoorn. Met de lichtmast net in het verlengde van de trap geeft dit een mooi beeld. (Foto Gust Ischen)

Grootouderfeest bij De Beerring

Woensdag 18 oktober 2017
Grootouderfeest bij De Beerring
Vrije basisschool De Beerring organiseerde gisteren een grootouderfeest. De kinderen van het tweede leerjaar kwamen met hun grootouders toe en werden verwelkomd door directeur Geert Wouters. Ze maakten samen een wandeltochtje door Beringen.
Terug in de school werden ze in groepjes ingedeeld en konden ze meedoen aan spelletjes. Een feest zonder zelfgebakken taart is natuurlijk geen echt feest. Grootouders en kinderen werden gisteren zo fijn in de watten gelegd. (Jos Neys)
Bekijk hier nog meer foto's.

Plaatsing lichtmast op terril

Woensdag 18 oktober 2017
Plaatsing lichtmast op terril
Onze redactie maakte ook dit filmpje over het plaatsen van de lichtmast op de terril in Beringen.
12/10
Louis RiebusVandaag, 12 oktober 2017, vieren Anna Bogaert en Louis Riebus hun diamanten bruiloft (60). Van harte proficiat van jullie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Jan Riebus
13/09
Alfons VanzeirProficiat voor jullie Gouden Jubileum van Saenen Valentine en Vanzeir Alfons
Etienne Vanzeir
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Bom gevonden onder dansvloer Powell Party
  2. Lichtmast op terril vlot geplaatst
  3. Dag van de jeugdbeweging