Het overige nieuws

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Straks niet vergeten...
Komende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Nieuwe bvba: Praktiko

Zaterdag 25 maart 2017
Michiel Reynders uit Paal heeft de bvba Praktiko opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 30.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, fysiotherapie, osteopathie én sportrevalidatie en sportbegeleiding.

Tussen de lakens

Zaterdag 25 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tussen de lakens
Op deze dag in 1969, vijf dagen na hun huwelijk, kruipen John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hiltonhotel van Amsterdam. Bij wijze van protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder blijven ze een week lang tussen de lakens liggen. Lees hier hoe dit verhaal en de rest van hun wittebroodsweken waarheidsgetrouw worden geschetst in ‘Ballad Of John And Yoko’. YouTube barst van de covers van die song, maar van het origineel wordt maar een fragmentje prijsgegeven.

Een beetje zon doet wonderen

Zaterdag 25 maart 2017
Gekleurde Woorden
Een beetje zon doet wonderen
Vandaag een positieve noot van Edith Oeyen.

Sint-Annakliniek Koersel

Zaterdag 25 maart 2017
Uit de oude doos
Sint-Annakliniek Koersel
De oproep van Citévolk Spreekt om foto's te bezorgen van de voormalige Sint-Annakliniek in Koersel leverde al een paar prachtige foto's op. Deze zullen op zondag 23 april, Erfgoeddag, te zien zijn in woonzorgcentrum Ocura. Foto's van de infirmerie op de mijn, de St-Anna kliniek of het latere RVT zijn nog altijd welkom op swa[!]hemelaers.be. Of je kunt foto's laten inscannen op vrijdagmiddag tussen 14u en 16u in het Melkhuisje in Beringen-Mijn.

Steenweg op Coursel

Zaterdag 25 maart 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Steenweg op Coursel
Deze week starten we met een nieuwe rubriek. Elke zaterdag presenteert Gust Ischen een oude foto of postkaart in combinatie met een foto van nu. Vandaag de Koerselsteenweg, vroeger Steenweg op Coursel.

Maria Smolders overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Maria Smolders overleden
In Paal overleed maandag Maria Smolders, de weduwe van Albert Mertens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo.
Inbraakpoging in Graaf van Loonstraat
Onbekenden poogden de achterdeur van een woning in de Graaf van Loonstraat open te breken. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.
Tribunaliteiten
Met vuile handen naar de rechtbank
Een leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de lente (2)

Vrijdag 24 maart 2017
Vandaag gezien
Daar is de lente (2)
Met de lente in het land, zijn de bijtjes ook weer van de partij op de eerste bloesems. Marcel Gybels maakte deze mooie close-up.

Nieuwe bvba: M2ICT

Vrijdag 24 maart 2017
Patrick Meykens en Andy Moons, beiden uit Beringen, hebben de bvba  M2ICT opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie en computer-consultancy activiteiten.

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
Gratis frietjes voor Okra Koersel
Frietwagen Kip trakteerde gisteren Okra Koersel op een gratis frietje. En dat smaakt natuurlijk altijd. Na de wekelijkse kaart- en kiennamiddag stond frietwagen Kip klaar aan de polyvalente zaal van de Cor. Al de 80 kaarters en kieners mochten gratis een friet met sauzen naar keus en een frikadel gaan halen. Natuurlijk vonden ze dat allen een heel fijne gebaar en werd Kip uitvoerig bedankt. (Jean Beerten)
Gratis frietjes voor Okra KoerselGratis frietjes voor Okra Koersel
Gratis frietjes voor Okra KoerselGratis frietjes voor Okra Koersel

Piot Presley

Vrijdag 24 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Piot Presley
Het is vandaag 59 jaar geleden dat Elvis Presley aan zijn militaire dienst begon. Lees hier hoe hem dat een aantal legerliedjes opleverde. ‘G.I. Blues’, bijvoorbeeld. Of nog meer bekend: het deels in het Duits gezongen ‘Wooden Heart’. Ja, hij was bijna twee jaar gekazerneerd in het Beierse Friedberg, al genoot hij wel het privilege om daar in een hotel te overnachten.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
16°
16/03
Willy en Anna SchoofsAnna en Willy, drie kussen voor je gouden huwelijksverjaardag! Blijf gezond en vier het goed!
Mariette Stappers
16/03
Willy en Anna SchoofsWilly en Anna, drie dikke kussen voor het viering van uw gouden huwelijk! Blijf gezond en vier het goed!
Mariette Stappers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Vandalen vernielen terras fietscafé Paalse Plas
  2. Werner Janssen trekt lijst N-VA Beringen
  3. Creatieve dames zoeken creatieve vrijwilliger