Het overige nieuws

Julien Delarbre overleden

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Julien Delarbre overleden
Vandaag is Julien Delarbre overleden, de echtgenoot van Jeanne Ambroos. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.
Beringen - Brandstichting in oude rijkswachtkazerne
In de oude rijkswachtkazerne aan de Koerselsesteenweg is vanochtend brand gesticht. Op de eerste verdieping stond hout in brand. De brandweer, die gealarmeerd was door een buurtbewoner, kon de schade beperken. De kazerne staat al jaren leeg en is al regelmatig het doelwit geweest van vandalisme en brandstichting. Ook zoeken clochards er regelmatig onderdak. De kazerne zal op termijn afgebroken worden om plaats te maken voor woningen en appartementen. Een tijdje terug namen we nog onderstaande foto's.
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne

Auto tegen gevel

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Auto tegen gevel
Aan de Bredonkstraat in Koersel kwam gisterenavond een auto tegen een gevel van een huis terecht. De week om nog onbekende reden van zijn rijvak en kwam met een flinke dreun tot stilstand op de hoek van het huis. De woning werd gestut.

60 jaar huwelijk voor Louis en Maria

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Louis en Maria
Op 16 augustus 1958 huwden Engelen Louis en Vanhove Maria in Heusden. Ze leerden elkaar kennen op de braderie in Heusden cité. De burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans kwam op 15 augustus de diamanten jubilarissen bij hun dochter Ria in Koersel feliciteren met geschenkbonnen en een telegram van de koning. Louis was ondergronds mijnwerker en Maria zorgde voor het huishouden. Ook hebben ze twee kleinkinderen Bindu en Bijoy en één achterkleinkind Caitlin. Louis zaagt graag hout voor (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar huwelijk voor Louis en Maria

René Ooms overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - René Ooms overleden
Vandaag is in Stal-Koersel de uit Hechtel afkomstige René Ooms overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
1

Lange file op E313

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Lange file op E313
Deze namiddag stond er lang een lange file op de E313 richting Hasselt. Oorzaak was een defecte vrachtwagen in Paal. (foto: Gust Ischen)
1

Einde kampseizoen

Donderdag 16 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Einde kampseizoen
Afgelopen weekend vertrokken de laatste kampeerders aan het Koersels Kapelleke. De afgelopen zes weken was het gezellig druk in de bossen met groepen scouts en Chiro. Vandaag staan alleen nog deze toiletten als stille getuigen in de bossen.

Werken Infrax Beverlosesteenweg

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Werken Infrax Beverlosesteenweg
Tussen de brug van Tervant en de Kruisbaan-Olmsesteenweg voert Infrax werken uit langs de Beverlosesteenweg. Het verkeer moet er over één rijstrook. Verkeerslichten zorgen voor de afhandeling. UPDATE de werken zijn achter de rug

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

José Goossens overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - José Goossens overleden
Gisteren is José Goossens overleden, de weduwe van André Glazenmakers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
1

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Een groen blaadje

Woensdag 15 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Een groen blaadje
De schapen op de terril van Beringen zijn op zoek naar een lekker groen blaadje want het lekkere gras op de terril is door de droogte zo goed als helemaal op. We zagen de schapen vandaag helemaal beneden, knabbelend aan een lekker groen blaadje.

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat u 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl
1

Oostenrijkse 'Spätzle'

Woensdag 15 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Oostenrijkse 'Spätzle'
Inge ging vorige week op vakantie in Oostenrijk en zelfs dan was er nog tijd en heel veel goesting om een potje te koken. "Op zoek naar iets typisch van daar, winkel in winkel uit en wat kwam er heel veel terug? Spätzle. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een soort pasta, afkomstig van het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Je kan het met vanalles eten, maar blijkbaar is de grote favoriet overal kaas. Dus kaas zal het worden!. De uitdaging is om verse Spätzle te maken i.p.v. de (…) Het hele nieuwsbericht
Oostenrijkse 'Spätzle'

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
Het Belgische Staatsblad heeft de jaarlijkse lijst met mandaten van politici gepubliceerd. De Beringse politici zitten niet in de top van de betaalde mandaten. Koploper in Beringen is Anne Cuypers-Wouters (CD&V) met 9 mandaten waarvan 7 bezoldigd. Dan volgen: Freddy Pirens (sp-a): 9 mandaten waarvan 6 bezoldigd, Mark Bex (CD&V): 9 mandaten waarvan 5 bezoldigd, Webers Maurice (sp-a): 6 mandaten waarvan 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Stal

Dinsdag 14 augustus 2018
Beringen - Woninginbraak in Stal
Aan de Heerbaan in Stal drongen dieven binnen een woning. Om in het huis te geraken forceerden zij een raam. Er is geld gestolen.

Johannes Rogghe overleden

Dinsdag 14 augustus 2018
Beringen - Johannes Rogghe overleden
Gisteren is de uit Beverlo afkomstige Johannes Rogghe overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Boven-Lo (Kessel-Lo). Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust
Gust Wouters en Yvonne Lemmens vierden afgelopen weekend hun 60-jarig huwelijk. Het koppel uit de Heidestraat in Korspel werd ontvangen door de burgemeester in OC De Buiting. Met familie en vrienden werd in het Groene Genoegen 's avonds flink gefeest. (Patrick Knuyt)
60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust
60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust

Frans Schepens overleden

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - Frans Schepens overleden
In Korspel is gisteren Frans Schepens overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uu) in het funerarium in Beringen-Mijn.
15/08
Gefeliciteerd met je 80ste verjaardag.
Martine Verboven
05/07
Een dikke proficiat aan Patricia Peeters , ze is vandaag 54 jaar geworden ,groetjes van Margriet
Margriet Carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Straf! kan beginnen bouwen
  2. Straf! krijgt avontuurlijke speelplaats
  3. Werken Industrieweg