Het overige nieuws

Uitgeblazen

Dinsdag 17 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Uitgeblazen
Vandaag veertig jaar geleden stond Chicago op nummer 1 in de BRT Top 30 met ‘If You Leave Me Now’. Ook elders in de wereld werd de toppositie gehaald. Hun zeemzoete ballades scoorden duidelijk beter dan hun jazzrockrepertoire. Maar, zo lezen we hier, die genrewissel zinde sommige bandleden niet. Vooral de blazers hadden er problemen mee.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Win een dvd - of een boek!
Er zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!

Martje Claes overleden

Maandag 16 januari 2017
Martje Claes overleden
Gisteren overleed Martje Claes, de weduwe van Gène Tielemans. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Clémence Beaufays overleden

Maandag 16 januari 2017
Clémence Beaufays overleden
Gisteren is Clémence Beaufays overleden, de echtgenote van Albert Vanhex. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.
Het wordt koud: vergeet de vogels niet
Totnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht
Cultuurgazet
Toast Literair bij Davidsfonds Koersel
Op zondag 15 januari waren ze met velen om tijdens ‘Toast Literair’ te genieten van ‘Humor in de poëzie’ gebracht door ‘Het Genootschap’ en muzikaal begeleid door Liesbet Verbeek. Tijdens de pauze en na de voorstelling werd er getoast met een hapje en een drankje op het nieuwe jaar. (Jean Beerten)
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel

Nieuwjaarswandelng Pasar Beringen

Maandag 16 januari 2017
Cultuurgazet
Nieuwjaarswandelng Pasar Beringen
Pasar Beringen organiseerde gisteren een nieuwjaarswandeling in Paal. Vertrek en aankomst was bij de nieuwe studio van Radio Benelux. 46 deelnemers maakten een wandeling in de buurt van Brelaar-Heide.
1

Vriendenkring

Maandag 16 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vriendenkring
Vandaag viert Jim Stafford zijn 73ste verjaardag. Zijn grootste hit was ‘Spiders & Snakes’ uit 1974, een ‘swampsong’ met een grappige tekst. Lees hier dat hij zijn carrière begon in een vriendenkring van later bekend geworden artiesten.
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel een huis met weide, gelegen Vliegeneindestraat 46, openbaar verkocht na hoger bod. Het huis staat op een perceel van 33a44ca en heeft een K.I. van 811 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 157.200 euro.

Winterwandeling Tennisclub Paal

Zondag 15 januari 2017
Winterwandeling Tennisclub Paal
Om de aangekomen kilo's van de feestdagen een beetje te verbranden organiseert Tennisclub Paal jaarlijks een winterwandeling na de feestdagen. Uiteraard ook het ideale moment om nieuwjaar te wensen met een drankje...
Meer foto's van Patrick Knuyt op onze facebookpagina.
Nieuwjaarsreceptie Weerstand Koersel
Vandaag werd er ook getoast op het nieuwe jaar en een goed vervolg van het voetbalseizoen voor Weerstand Koersel. En dat nieuwe jaar werd al meteen ingezet met een klinkende overwinning tegen Flandria Paal.
Bekijk hier de foto's van de receptie.

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Wie won de dvd?
Het is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....
Nieuwjaarsreceptie Markant Beringen
Op 10 januari nodigde Markant Beringen Monica Vanleke uit op hun nieuwjaarsreceptie. In het Casino gaf zij een boeiende lezing over het tot stand komen van haar boek Pelgrimstocht op hoge hakken, een roman over de innerlijke reis van een vrouw die het uiterlijke verafgoodt.
Nieuwjaarsreceptie Markant Beringen

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.

Louisa Geukens overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Louisa Geukens overleden
Gisteren is Louisa Geukens overleden, de echtgenote van Jef Polders. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten.

Raymond Lemmens overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Raymond Lemmens overleden
Gisteren is Raymond Lemmens overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Paal, nog niet zo lang geleden

Zaterdag 14 januari 2017
Uit de oude doos
Paal, nog niet zo lang geleden
Deze week werden de plannen bekend voor de tweede herinrichting van Paal. Weet je nog hoe het er nog niet zo lang geleden uitzag?

Winterprikje

Zaterdag 14 januari 2017
Gekleurde Woorden
Winterprikje
Ook Edith Oeyen vond inspiratie deze week in het zogenaamde winterprikje van gisteren.

Winnende foto

Vrijdag 13 januari 2017
Maak dat mee!
Winnende foto
Met deze mooie foto van de Paalse Plas won de Beringse fotografe Anastasia Tofoni de wekelijkse fotowedstrijd van Nikon-België.
1

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Een onbetaalbaar zicht
‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht
1
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Nevel
-3°
-2°
15/01
Louis,van harte proficiat met je verjaardag. Maurice Cléfas en Fabienne
Maurice Cléfas
11/01
een dikke proficiat louis wijkschool
annick croonenborghs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Brouwerij krijgt materiaal van oude brouwerij
  2. Directeur VTI Carlo Clerx op pensioen
  3. Het zout op hun patatten