Het overige nieuws

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.

Belastingbrief invullen

Vrijdag 28 april 2017
Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? De medewerkers van FOD Financiën staan voor je klaar van maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Dit jaar werken zij op afspraak. Vanaf woensdag 10 mei kan je bellen naar 011 49 20 03 om een afspraak te maken. Ook aan het centraal onthaal van het NAC kan je terecht voor een afspraak. Je kan maximum 3 aangiftes per afspraak laten invullen. Welke papieren moet je zeker meebrengen? Loonfiches, attesten en aanslagbiljet van 2016, bedrag kadastraal inkomen, bewijzen van betalingen die recht geven op aftrek, attesten van betaling voor de lening van je huis, fiches buitenlandse inkomsten, informatie buitenlandse onroerende goederen,…

BLG Bouwwerken failliet

Vrijdag 28 april 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van BLG Bouwwerken uit Houthalen-Helchteren. Als curator is G. Lesire aangeduid.
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Maurice Poelmans overleden

Vrijdag 28 april 2017
Maurice Poelmans overleden
Gisteren is in Helchteren de uit Beverlo afkomstige Maurice Poelmans overleden, de echtgenoot van Elza Loos. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur.)
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Monique Deneyer overleden

Donderdag 27 april 2017
Monique Deneyer overleden
Dinsdag is Monique Deneyer overleden, de echtgenote van Mathieu Bosmans. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe bvba: GreenX

Woensdag 26 april 2017
De uit Lommel afkomstige Peter Van Eylen, thans woonachtig in Lummen, heeft de bvba GreenX opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame technieken in het kader van afvalbeheer, afvalverwerking en decontaminatie.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-1°
0.3 mm
Nevel
10°
19°
15°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Kapel van de Zavel gerenoveerd
  2. Internationaal kinderfestival in Casino
  3. Buurtpreventienetwerk in Laak