Het overige nieuws

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Cuva fuseert met Limburg United

Maandag 22 januari 2018
Cuva fuseert met Limburg United
Basketbalclub Cuva Houthalen houdt op te bestaan. Het fuseert met Limburg United. Momenteel zijn de besturen van beide clubs nog de laatste details aan het regelen.

Vechten voor rechtvaardigheid

Maandag 22 januari 2018
Woorden van Jef
Vechten voor rechtvaardigheid
Ik kom net terug van een plaatsbezoek door de Vrederechter in de wijk Meulenberg bij een huurder van het Kempisch Tehuis. Het gaat om een alleenstaande vrouw met een kind van 2,5 jaar, dat ziek wordt van de vochtproblemen in de woning in de Hazelaarstraat. Deze woning zal net als de andere aanpalende huizen binnen twee jaar afgebroken worden omdat er structurele problemen zijn die mede deze vochtproblemen veroorzaken. De huizen zijn namelijk gebouwd tegen een talud, met muren die niet geïsoleerd zijn en met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Drugsdealer aangehouden

Maandag 22 januari 2018
De politie heeft aan het station van Genk een 23-jarige man opgepakt nadat hij betrapt werd op het verkopen van drugs. Bij een huiszoeking in de woning van de dealer zijn een grote hoeveelheid drugs, gebruiksattributen en geld gevonden. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
In mannen eerste nationale van het handbal heeft Tongeren gewonnen in Eynatten. Uitslag: 25-32

Sluikstorting in Ten Haagdoorn

Zondag 21 januari 2018
In natuurreservaat Ten Haagdoorn is allerhande afval gedumpt, onder meer autobanden. De feiten werden dit weekend gepleegd.

Machines gestolen

Zondag 21 januari 2018
In een loods op de Weg naar As in Genk is ingebroken. Onbekenden stalen er een bobcat en een laptop. Uit een bestelwagen die in de loods stond, namen ze ook enkele boormachines, persmachines, een waterpomp en een schroefmachine mee. Op een werf in de Oude Hostartstraat werden een tafelzaag, vier rollen roofing en enkele werkmaterialen gestolen.