Het overige nieuws

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Cool-Art failliet

Vrijdag 17 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Cool-Art uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 december ingediend worden.

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Afvalcontainer gestolen

Donderdag 16 november 2017
Op de Lillosteenweg is een groene afvalcontainer gestolen. De benadeelde legde gisteren klacht neer.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekend
Iedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

Fons Metten overleden

Donderdag 16 november 2017
Fons Metten overleden
Op 5 november overleed Fons Metten overleden. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo-Houthalen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Alice Lijnen overleden

Donderdag 16 november 2017
Alice Lijnen overleden
Maandag is Alice Lijnen overleden, de echtgenote van André Donné. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Laak. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.
3