Het overige nieuws

Belijning richting brug wordt aangepast

Donderdag 21 september 2017
Belijning richting brug wordt aangepast
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de belijning op de E314 in de richting van de brug van Viversel (foto) aanpassen. Dat zal wellicht komend weekend gebeuren omdat de weersverwachting goed is. De voorbije maanden zijn er al heel wat ongevallen gebeurd in de aanloop naar de werkzaamheden. Het verkeer vertraagt daar omdat het over versmalde rijstroken moet en een deel wordt afgeleid naar de tijdelijke brug. Precies om het gevaar te verminderen, zal een aannemer de belijning anders laten verlopen. Dat zal ook overdag gebeuren zodat tijdens die werken nog bijkomende files of vertragingen kunnen ontstaan. (Foto Marcel Gybels)

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Hacken, hackte, gehackt

Woensdag 20 september 2017
Woorden van Jef
Hacken, hackte, gehackt
Na Hillary Clinton was ik vorige week het slachtoffer van een Russische hacking. Mijn mails waren plots verdwenen en al mijn mailadressen ontvingen een bericht dat ik in Oekraïne vastzat zonder geld of paspoort. Ik vroeg zogezegd dringend om geld zodat ik mijn hotel en mijn vliegticket kon betalen. Twaalf vrienden belden mij op, sommigen heel ongerust. "Alles oké met je?"
Ja, alles oké, het was - om het in Trumpiaanse termen te zeggen - fake. Ik zat niet in Oekraïne, maat veilig (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Theysmans overleden

Woensdag 20 september 2017
Marcel Theysmans overleden
Vrijdag overleed de uit Beverlo afkomstige Marcel Theysmans, de weduwnaar van Maria Smids. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
1

Willy Wendelen overleden

Woensdag 20 september 2017
Willy Wendelen overleden
Maandag is Willy Wendelen overleden, de weduwnaar van Elza Maes. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Laak waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Jan 's Hertogen overleden

Woensdag 20 september 2017
Jan 's Hertogen overleden
Vrijdag is de uit Houthalen afkomstige Jan 's Hertogen overleden, de echtgenoot van Irene Cosemans. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Tuinwijk.
In mannen eerste nationale heeft Houthalen verloren in Doornik. Uitslag: 29-24. Aan de rust was de stand 14-10.

Rosina Vicchio overleden

Maandag 18 september 2017
Rosina Vicchio overleden
Zaterdag is Rosina Vicchio overleden, de echtgenote van Ambrogio Acciardi. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Zaalvoetbal: Celtic verliest

Maandag 18 september 2017
Zaalvoetbalclub Celtic Houthalen heeft thuis verloren van Gelko Hasselt. Uitslag: 2-4.