Het overige nieuws

Ciel Gerits overleden

Donderdag 22 februari 2018
Ciel  Gerits overleden
Dinsdag is Ciel Gerits overleden, de weduwe van Jozef Maes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Laak. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Begeleide MTB-tocht

Woensdag 21 februari 2018
Begeleide MTB-tocht
De eerste begeleide mountainbiketocht van MTB Midden-limburg leidde de deelnemers vanuit Kelchterhoef over Tenhaagdoornheide en Hengelhoef naar de Terril in Genk. Op de terugweg passeerden ze ook het natuurgebied van de Teut in Zonhoven. In totaal legde de groep zo'n 40 km af. Er werd afgesloten met een grondige bike wash en een gezellige nababbel met een frisse pint. Meer sfeerbeelden van de tocht zijn terug te vinden op www. mtbtochten.be
Veertig maanden cel voor partnergeweld
Veertig maanden cel en een boete van drieduizend euro: dat is de straf die de rechtbank van Hasselt vandaag bij verstek oplegde aan een vijftiger uit Zonhoven. De man bracht de vrouw messteken toe. Aan de relatie tussen de man en vrouw kwam inmiddels een einde. De vrouw krijgt een schadevergoeding van zo'n 97.000 euro. (PG)

Nieuwe bvba: Integraal Coaching

Woensdag 21 februari 2018
Leen Van Oycke uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Integraal Coaching opgericht met zetel aan de Hofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake verzekerings-, financiële, fiscale en juridische aangelegenheden én psychologische begeleiding.

Klassiek met reggae

Woensdag 21 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Klassiek met reggae
Vandaag veertig jaar geleden stond If I Had Words van Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley op de eerste plaats in de BRT Top 30. Lees hier dat de zangeres een Nederlandse met een bekende zus was en dat voor de compositie gewoon een fragment uit een klassieke symfonie voorzien werd van een reggaeritme.
Drie nieuwe spelers voor Houthalen VV
Drie nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Houthalen VV verdedigen: Emre Durusoy (Zonhoven VV), Jordi  Di Scancarlo (Park Houthalen) en Jarde Jeurissen (Herk Sport).

Dood tegen elektriciteitspaal

Dinsdag 20 februari 2018
Dood tegen elektriciteitspaal
Op de Europalaan in Genk is deze voormiddag rond 9.30 uur een auto tegen een elektriciteitspaal gebotst. De bestuurder, de 73-jarige G.C. uit Dilsen-Stokkem, is ter plaatse overleden. Het ongeval gebeurde aan de oprit van de E314 richting Nederland. De man is vermoedelijk onwel geworden en was reeds overleden bij aankomst van de hulpdiensten.

Paula Janssen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Paula Janssen overleden
Op 16 februari overleed Paula Janssen, de weduwe van André Hoogmartens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in rouwcentert De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Regenboog Forel
Te koop
  1. Brandweer redt man uit moeras (2)
  2. Geef ook de vogels een huis
  3. Brandweer redt man uit moeras