Het overige nieuws

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

Trainer FC Helson neemt ontslag

Woensdag 22 februari 2017
Marino Sabbadini heeft ontslag genomen als trainer van FC Helson Helchteren. Sabbadini nam deze beslissing omdat de spelers niet langer vertrouwen blijken te hebben in de technische staf. In zijn strijd tegen de degradatje moet FC Helson nu op zoek naar een nieuwe trainer.

Georges Fraiponts overleden

Woensdag 22 februari 2017
Georges Fraiponts overleden
In Alken is de uit Houthalen afkomstige Georges Fraiponts overleden, de echtgenoot van Rosette Meuwissen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Kelchtermans in Alken.

Charles Senica overleden

Woensdag 22 februari 2017
Maandag is Charles Senica overleden, de echtgenoot van Maria Vervaeren. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Argentina Speranza overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Argentina Speranza overleden
Zondag is Argentina Speranza overleden, de weduwe van Remo Di Nino. Zij was 83 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Oyen overleden

Maandag 20 februari 2017
Paula Oyen overleden
Gisteren is in Beringen de uit Helchteren afkomstige Paula Oyen overleden, de echtgenote van Armand Claes. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.00 uur).

Rina Keyers overleden

Maandag 20 februari 2017
Rina Keyers overleden
In Houthalen is vrijdag Rina Keyers overleden, de echtgenote van Frie Fransen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
9.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Tegen everzwijn: automobilist gewond
  2. Fietser zwaar gewond bij aanrijding
  3. Kleuter zwaargewond na aanval door hond