Het overige nieuws

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.

Werktafel gestolen

Dinsdag 20 maart 2018
Werktafel gestolen
Uit een garagebox van een appartementsgebouw aan de Vogelkersstraat zijn een werktafel, een werkkoffer met sleutels en een lastoorts gestolen.

Markante cijfers

Dinsdag 20 maart 2018
Woorden van Jef
Markante cijfers
Zojuist de cijfers van de net gepubliceerde gemeentemonitor uitgeplozen. Ik stelde enkele markante cijfers vast. Zo stond ik versteld dat 1 op 4 huizen zonnepanelen heeft (25%). Dat is heel veel en merkelijk meer dan het Vlaams cijfer (17%). Van een ecologische topgemeente gesproken! Bijna 1 op 5 gezinnen zou beschikken over een elektrische fiets (19%). Jawadde, ook dat is veel. Bijna 8 op 10 inwoners doet minstens maandelijks of wekelijks aan sport. Een sportieve gemeente zeg. 22% antwoordde zelfs te gaan zwemmen in de eigen gemeente. Als je dan weet dat de gemeente geen eigen zwembad heeft, gaan die mensen dan allemaal naar het subtropisch zwembad van Hengelhoef of naar het bad in Molenheide? En als uitsmijter geef ik u nog het cijfer over het vertrouwen in de pers. Een beschamend cijfer: 48% heeft er totaal geen vertrouwen in. Maar daar is de Internetgazet niet bij, denk ik.
Jef LINGIER

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Voor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3

Rosette Hermans overleden

Maandag 19 maart 2018
Rosette Hermans overleden
In WZC Ocura in Beringen overleed op 15 maart de uit Helchteren afkomstige Rosette Hermans, de echtgenote van Jean Houben. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats en wordt gevolgd door de bijzetting van den urne op de begraafplaats van Koersel.

Cuva verliest in Gent

Zondag 18 maart 2018
Cuva verliest in Gent
In mannen Top Divisie 1 van het basket heeft Cuva Houthalen met 92-81 verloren bij Gent Hawks. Quarters: 28-15,20-19,26-26, 18-21.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Wie won de dvd?
Het is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Een achttienjarige jongeman uit Houthalen-Helchteren is gisteren gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een verkeersbord en verlichtingspaal belandde. Het ongeval gebeurde op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt.

Oldtimer gestolen

Zondag 18 maart 2018
Op de Jaarbeurslaan in Genk is een oldtimer Mercedes SL380 gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.