Het overige nieuws

Hond in beslag genomen

Woensdag 20 juni 2018
Aan een woning op de Grotewinkelstraat in Genk is gisterennamiddag een hond in beslag genomen. De pitbull had een golden retriever van de buren aangevallen en gebeten. De golden retriever raakte daarbij lichtgewond.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Albertine Massotte overleden

Woensdag 20 juni 2018
Albertine Massotte overleden
Op 15 juni overleed de uit Houthalen afkomstige Albertine Massotte, de echtgenote van Armand Geraerts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

André Sikosek overleden

Woensdag 20 juni 2018
André Sikosek overleden
Zaterdag is André Sikosek overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
1

Nieuwe bvba: GP & ST

Dinsdag 19 juni 2018
Selcuk Tekin uit Beverlo en Giovanni Pignanelli uit Genk hebben de bvba GP & ST opgericht met zetel aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering en traiteurservice, advies op het vlak van public relations en communicatie, de uitbating van een pakjesdienst en vloer- en tegelwerken.

Zware brand in schroothandel

Dinsdag 19 juni 2018
Zware brand in schroothandel
Vanmiddag is een zware brand uitgebroken in schroothandel Stelimet op het industrieterrein aan het Albertkanaal in Genk. Dat zorgt  voor grote rookontwikkeling. Alle Limburgse brandweerkorpsen zijn opgeroepen om bluswater aan te voeren. Het is niet de eerste keer dat het bij Stelimet brandt.
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Jeannine Motowidlo overleden

Maandag 18 juni 2018
Jeannine Motowidlo overleden
Vrijdag is Jeannine Motowidlo overleden, de echtgenote van Tony Baerts. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).