Het overige nieuws

Nieuwe MRI-scanner voor West-Limburg

Zaterdag 21 januari 2017
Nieuwe MRI-scanner voor West-Limburg
In het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder is de nieuwe MRI -scanner officieel ingehuldigd door de burgemeesters van Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren. De MRI-scanner is een toestel dat een sterk magneetveld genereert waarmee het lichaam kan doorgelicht worden, maar dan met minder schadelijke straling. Ook kunnen er goede weefselopnames worden gemaakt. Daardoor kan bijvoorbeeld een herseninfarct sneller gezien worden, hetzelfde voor een hernia, een kraakbeenletsel of meniscusscheur. Tot nu toe moesten inwoners uit West-Limburg ofwel de CT-scanner in het SFZ gebruiken ofwel voor onderzoeken naar de grotere ziekenhuizen. Het nieuwe toestel is dus een belangrijke verbetering voor de regio.
Nieuwe MRI-scanner voor West-Limburg

Hoger en hoger

Zaterdag 21 januari 2017
Hoger en hoger
Vandaag is het 32 jaar geleden dat Jackie Wilson overleed. Hij had maar liefst acht jaar in coma gelegen na een hartaanval tijdens een concert op het moment dat hij ‘Lonely Teardrops’ stond te zingen. Je kent hem ongetwijfeld ook van ‘Reet Petite’ en ‘(Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher’. Lees hier in welke songs van andere artiesten hem ode wordt gebracht.

Verkeerslichten anders afgesteld

Vrijdag 20 januari 2017
Volgende week gaat een aannemer enkele wijzigingen uitvoeren aan het kruispunt van Helchteren, om de doorstroming te verbeteren. Sinds de werken van vorig jaar gaat het verkeer op de Grote Baan al iets vlotter. De lichten zijn nu anders afgesteld, en rijstroken zijn verlengd. Uit metingen bleek dat de bestuurders er vijf minuten tijd winnen. Maar diezelfde metingen tonen aan dat het verkeer op de Kazernelaan juist langer in de file staat dan vóór die ingreep. Daarom worden de lichten nu weer iets anders afgesteld.

Nieuwe bvba: Mawi Logistics

Vrijdag 20 januari 2017
De nv VNW Beheersmaatschappij en de bvba Yves Vandeput, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Mawi Logistics opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Doel van de bvba is onder meer de opslag, het behandelen en het vervoer van goederen én het verhuren van magazijnen.

Hommage aan de soul

Vrijdag 20 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hommage aan de soul
Vandaag vijftig jaar geleden nam Arthur Conley zijn enorme hit ‘Sweet Soul Music’ op. Lees hier welke soulartiesten allemaal de revue passeren in deze hommage. En ontdek er uit welke westernsoundtrack het blazersbegin werd gekopieerd.

Zaterdag afscheid overleden echtpaar

Donderdag 19 januari 2017
Vrijdag overleden Michel Prencipe (65) en zijn echtgenote Nelly Pellens (61). De vrouw overleed in het ziekenhuis. Toen de politie haar man van het overlijden ging verwittigen werd deze dood aangetroffen in zijn woning. Het echtpaar wordt zaterdag begraven na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Patrick Vanderhoydonck overleden

Donderdag 19 januari 2017
Patrick Vanderhoydonck overleden
Zaterdag is de uit Koersel afkomstige Patrick Vanderhoydonck overleden, de echtgenoot van Karin Wiemeersch. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)
1

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat u 't weet
38% van Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Helder/Zonnig
-2°
-1°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Houthalen-Oost gloeide even
  2. Frontale klap: twee zwaargewonden
  3. Walter Kuros overleden