Het overige nieuws

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
De nieuwe wolf die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen!

Johan Vande Broek overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Overpelt - Johan Vande Broek overleden

Overpelt

Vandaag is Johan Vande Broek overleden, de echtgenoot van Suzanne Vranken. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Pelt - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Lindel-Hoeven klopt Kadijk

Woensdag 15 augustus 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven klopt Kadijk

Overpelt

In een oefenwedstrijd heeft Lindel-Hoeven VV Kadijk verslagen met 1-2.

Pandoering voor Esperanza

Woensdag 15 augustus 2018
Neerpelt - Pandoering voor Esperanza

Neerpelt

Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hades verloren met 0-5. Aan de rust was de stand 0-2. Sp. Grote Heide versloeg Sp. Lille met 3-0.

René Pellens overleden

Woensdag 15 augustus 2018

Neerpelt

Maandag is René Pellens overleden. Hij was 64 jaar. Vrijdag om 11 uur is er een korte dienst in de afscheidsruimte van de begraafplaats aan de Roosendijk.
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen met Femma

Woensdag 15 augustus 2018
Overpelt - Fietsen met Femma

Overpelt

Na de afgelopen warme dagen zijn de fietsende Femma-dames van Overpelt-Centrum weer bijna allemaal present. Ze fietsen iedere dinsdagnamiddag met elektrische en gewone fietsen. De kranigste onder hen trotseren warmte, wind en kou. En dan hebben we het nog niet over hun gezellige dagtochten gehad!

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat u 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl
1

Openbare verkoping: Vrijheidsstraat

Woensdag 15 augustus 2018

Neerpelt

Morgennamiddag worden in café 't Vredegerecht een woning en twee appartementen, gelegen Vrijheidsstraat 8 en 6B, openbaar verkocht. De woning staat op een perceel van 4a83ca en heeft een K.I. van 788 euro; het pand met de appartementen staat op een perceel van 1a36ca en heeft een K.I. van 2250 euro.

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info
15/08
Jean en Toke Timmers-Baken willen iedereen bedanken voor de felicitaties die ze mochten ontvangen naar aanleiding van hun 60 jarig huwelijk.
Guido Timmers
12/08
Proficiat Francy Ramaekers met je 18de Dodentocht en de super aankomst om 13.19u !!!!!!
Viviane Claes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Lagrange 1ste, Derdaele 2de in 24u van Zolder
  2. Diamanten bruiloft in de Brouwersstraat
  3. Geen huisvuilophaling