Het overige nieuws

Pelt - Nog even die nationale feestdag...
...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)
Pelt - Erwin Jansen wint toernooi Kleine Brogel
Erwin Jansen heeft gisteravond in de Wirix in Kleine Brogel de finale van het jaarlijks 3-bandentoernooi van K. Pieter Breugel BC "Memoriam Hubert Boermans" gewonnen. Er namen 63 biljarters deel aan dit toernooi. Voor de finale werd er gestreden tussen Ludo Van Hout, Marc Verheyen, Erwin Jansen en Gommaar Goossens. Uiteindelijk werd Erwin Jansen van K. Moedig Vooruit Neerpelt kampioen, voor hem al de tweede keer.
Overpelt - Met de fiets naar Santiago de Compostela

Overpelt

Roeland Geys en Nico Brebels, twee rasechte ‘stoempers’ van WTC De Bokkerijders, zijn vanmorgen om 8u. vertrokken voor een fietstocht van ongeveer 2250 km van Lindel-Hoeven naar Santiago de Compostela. Ze werden uitgewuifd aan Den Drossaerd. Over 20 dagen hopen ze aan te komen. Een goede reis gewenst! 

Neerpelt op de Rooster

Zaterdag 21 juli 2018

Neerpelt

Dinsdagavond 24 juli om 19.30u is er in De Peel een info-avond voorzien om de barbecue-wedstrijd in het kader van Neerpelt bezwijkt verder toe te lichten. Iedereen is welkom, niet alleen de deelnemers die al ingeschreven hebben maar ook geïnteresseerden die graag wat extra informatie wensen over het gebeuren en eventueel nog willen inschrijven op die avond zelf.

Leuke dingen voor de mensen

Zaterdag 21 juli 2018
Chel mag het zeggen
Pelt - Leuke dingen voor de mensen
“Dat is Bob toch?” De krant van gisteren lag nog open op de keukentafel. Saskia, mijn dochter, stond erbij en wees naar een vrij grote foto. Bob stond erop. Op zijn fiets. Hij straalde. Het had een communiefoto van jaren geleden kunnen zijn, maar daar was deze Bob te oud voor.
Herinneren jullie je die dolkomische absurde Britse TV-reeks nog met John Cleese, Monty Python’s Flying Circus? Eén van de onvergetelijke hoogtepunten die me nog altijd luidop in de lach doen schieten (…) Het hele nieuwsbericht
2

Zwaargewonde man aangetroffen

Vrijdag 20 juli 2018
Grensgevallen
Vanavond is een zwaargewonde man aangetroffen op de Maai in Bergeijk. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Voorlopig is er geen flauw vermoeden hoe de man de verwondingen heeft opgelopen. De politie is met een onderzoek bezig.
De gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt stappen in het project ‘Bewegen op Verwijzing’. Huisartsen kunnen voortaan inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Beweegcoach. Die helpt de patiënten met een beweegplan op maat.
Dagelijks bewegen: soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ wil (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Geers overleden

Vrijdag 20 juli 2018
Pelt - Thieu Geers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Thieu Geers overleden, de echtgenoot van Mia Van Vlierden en oud-ambulancier van het ziekenhuis Neerpelt. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden waarna zijn urne een plaats krijgt op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
11

Volksliedjes op beiaard

Vrijdag 20 juli 2018
Neerpelt - Volksliedjes op beiaard

Neerpelt

Morgen/zaterdag speelt Evert Meijs weer op de Neerpeltse beiaard. Hij was ook al eerder te gast op ons instrument en beiert het ene volkslied vlotjes aan het andere. Op het programma staan o.a: Reuzegom, Dan mocht den beiaard, Io vivat, Hoog op de gele wagen, 'k zie zo gère mijn duivenkot, De beiaard speelt, Vrolijke vrienden, Ik heb eerbied voor jouw grijze haren, Zie ik de lichtjes van de Schelde, Merck toch hoe sterck, Daar was laatst een meisje loos, In een blauwgeruiten kiel, Allen die willen naar Island gaan, Vier weverkens, Ain boer wool naor zien naober toe, Een karretje op de zandweg reed, De boer had maar ene schoen, 'k Heb mijn wagen volgeladen, Wilt heden nu treden…
Te horen op de zaterdagmarkt vanaf 10.30 uur. En u mag meezingen!

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Pelt - Tropisch warm
Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht
2
15/07
JENS Geniet van je eerste kamp.Maak er een fijne week van samen met je vrienden. Oma en opa
Hilda Vanmierlo
09/07
Lisette Verschaekelen proficiat met je 80ste verjaardag,doe er nog vele jaren bij en viert het samen met je gezinnetje.
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Brand: ramen en deuren dicht houden
  2. Brand (3): tiental brandweerkorpsen
  3. 'Beperkingen in verkiezingscampagne'