Het overige nieuws

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Wie won de dvd?
Het is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gerard Van Wortswinkel overleden

Zaterdag 21 april 2018
Gerard Van Wortswinkel overleden
Woensdag is de uit Wijchmaal afkomstige Gerard Van Wortswinkel overleden, de levenspartner van Brigitte Peeters. Hij was 61 jaar en voorzitter van Olympic Kreyel Sport. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Willem Martens en Helen Geurts, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Martens Daktechniek opgericht met zetel aan de Stramproyerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanbrengen van dakbedekking en het plaatsen van brandluiken en zonnepanelen.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Niels Ferson verlaat Bocholter

Donderdag 19 april 2018
Niels Ferson verlaat Bocholter. Hij treedt volgend seizoen aan bij Bilzen-Waltwilder waar hij tekende voor één seizoen.
Grote Brogel heeft Lozen geklopt met 11-21. Aan de rust was de stand 2-12.

Chinees hotel in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Er komt een Chinees hotel in Weert. In het 1ste kwartaal van volgend jaar wordt er gestart met de bouw. Het hotel komt nabij de Stadsbrug en zal in totaal 450 kamers, een casino, spa en karaokeclub omvatten. Als uiteindelijk het gehele complex gereed is, kunnen er dagelijks zo’n 600 Chinese gasten verblijven.
Vanuit het hotel gaan Chinese toeristen steden bezoeken als Antwerpen, Düsseldorf en zeker ook de Weerter binnenstad. Op dit moment komen er jaarlijks 300.000 Chinezen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk verkeersongeval in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert is rond 16.30u de bestuurder van een personenwagen om het leven gekomen. Het gaat om een 86-jarige man uit het Nederlandse dorp Herten. De passagier, een 69-jarige man uit Roermond, raakte ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist vanuit een zijweg de Kempenweg op wilde rijden. Daarbij werd hij geraakt door een trekker met oplegger die over de Kempenweg reed. Het slachtoffer was op slag dood. Bij de hulpverlening zijn ook de brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

1.284 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Bocholt telt 1.284 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Brandfase geel in Limburg
De natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.