Het overige nieuws

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Werken op de Kempenweg in Weert

Donderdag 16 augustus 2018
Tot 1 oktober wordt er gewerkt langs de Kempenweg in Weert, de weg langs de Zuid-Willemsvaart. Er is dan één rijstrook afgesloten voor het verkeer.
Aanleiding voor de werken is het feit dat bij zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein een van de grootste zonneparken van Nederland wordt aangelegd, met liefst 170.000 zonnepanelen. Om dat zonnepark mogelijk te maken moeten er ook hoogspanningskabels worden aangelegd. Deze kabels worden momenteel in de grond gestopt.
Het gemotoriseerd (…) Het hele nieuwsbericht
1

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Tegen boom: vrouw gewond

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Tegen boom: vrouw gewond
Op de Gruitroderkiezel in Bree reed deze voormiddag rond 10 uur een auto tegen een boom. Yvette S. (53) uit Kinrooi raakte daarbij lichtgewond.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Gerard Cuyx overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Gerard Cuyx overleden
Gisteren is de uit Piringen afkomstige Gerard Cuyx overleden, de echtgenoot van Madeleine Drykoningen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Heidi Moonen overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Bocholt - Heidi Moonen overleden
Dinsdag is Heidi Moonen overleden, de echtgenote van Rik Lenaerts. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht