Het overige nieuws

Eddy Schaekers overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Eddy Schaekers overleden
Op 20 mei overleed, Eddy Schaekers. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond vond plaats in intieme kring.

Lisiane Bloemen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Lisiane Bloemen overleden
Woensdag is Lisiane Bloemen overleden, de echtgenote van Thieu Schouteden. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Fietsster (56) gewond

Vrijdag 25 mei 2018
Fietsster (56) gewond
Deze voormiddag rond 11.40 uur botsten een auto en een fietsster op het kruispunt van de Stationswal en de Opitterpoort in Bree. Hilda N. (55) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewond.
Het is maar dat u 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

Hond gered uit mobilhome

Donderdag 24 mei 2018
Hond gered uit mobilhome
Vanmiddag heeft de politie in Weert een hond bevrijd uit een hete mobilhome. Het dier zou er langer dan een dag in opgesloten hebben gezeten. De eigenaar krijgt de rekening van de reddingsactie gepresenteerd.
1

Arbeider (67) omgekomen

Donderdag 24 mei 2018
Op een werf aan de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot) is vanmorgen rond 9.30 uur de 67-jarige arbeider Freddy Savelkoul uit Bree om het leven gekomen. Hij kwam er onder een betonplaat terecht. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Marie-Thérèse Ieven overleden

Donderdag 24 mei 2018
Marie-Thérèse Ieven overleden
Zaterdag overleed de uit Bocholt afkomstige Marie-Thérèse Ieven, de echtgenote van Harry Wetsels. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk.
Bocholtenaren kunnen tickets aan een voordeeltarief kopen voor de Belgian Air Force Days van 8 en 9 september op de vliegbasis van Kleine Brogel. Meer info

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.