Het overige nieuws

Bocholt klopt Duffel

Zondag 21 januari 2018
Bocholt klopt Duffel
K. Bocholter VV heeft vandaag KFC Duffel verslagen met 2-1. In de stand staat Bocholter vierde, op vijf punten van leider Thes Sp.
RC Reppel heeft vandaag op het veld van Lutlommel 3-3 gelijk gespeeld. Reppel staat tweede in de stand, op één punt van Eksel A.
In het handbal heeft Achilles Bocholt gisteravond Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 35-32.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 21 januari 2018
Grensgevallen
Het was vanmorgen op sommige plaatsen behoorlijk glad. In een gevaarlijke bocht op de Geuzendijk in Weert, op de grens met Budel, reed een vrouw met haar auto na een slippartij tegen een boom. Ze werd gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Kaulille klopt Lummen

Zaterdag 20 januari 2018
Kaulille klopt Lummen
Kaulille FC heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Lummen VV. Uitslag: 2-0. Kaulille staat vijfde in de stand. Het behaalde 24 punten in 18 wedstrijden.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Alda Goossens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Alda Goossens overleden
Donderdag is Alda Goossens overleden, de weduwe van Jef Boonen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

Wie was Betty?

Zaterdag 20 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Wie was Betty?
Het is vandaag 130 jaar geleden dat Lead Belly werd geboren. Hij is verantwoordelijk voor een aantal bluesklassiekers die tot vandaag worden gecoverd. Soms waren het bewerkte traditionals, maar hij maakte ook zelf nummers als pakweg ‘Goodnight Irene’ en het van CCR bekende ‘Cotton Fields’. Ook ‘Black Betty’, bekend in de rockversie van Ram Jam, is van hem. Je zal verwonderd zijn als je hier leest wie die zwarte Betty eigenlijk was.  UPDATE Morgen en maandag is er geen aflevering van het Popgeschiedenisboek.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Vijf nieuwe ambulances
Met meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances

Marc Stinissen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Marc Stinissen overleden
In Hamont is woensdag Marc Stinissen overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.
8

Twee fietsen gestolen uit tuinhuisje

Donderdag 18 januari 2018
Uit een tuinhuisje van een woning aan de Kanaalstraat in Bocholt is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met twee fietsen.
Nog 20.000 euro nodig voor insectengebied
Natuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.
12/01
ik wil de fam waelbers strekte wensen . Dit na aanleiding van de inbraak bij in huis.Ik HOOP DAT DIE genen heel veel plezier heeft met de spelcomputer. Het is wel heel zielig om die nu mee te nemen.
gabrielle van alphen
30/12
Voor BO GEUSENS een hele gelukkige verjaardag.Er is wel veel regen en wind,maar toch zijn we allemaal goed gezind.Tot deze avond BO!Dikke kussen van MOEKE.
Marielle Debacker
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Nieuwjaar bij 'Reppel - dorp met toekomst'
  2. Alda Goossens overleden
  3. Twee fietsen gestolen uit tuinhuisje