Het overige nieuws

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
De nieuwe wolf die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen!

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Leopoldsburg - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

KESK verslaat Witgoor

Woensdag 15 augustus 2018
Leopoldsburg - KESK verslaat Witgoor
KESK Leopoldsburg heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Witgoor gewonnen met 0-2. De doelpunten werden gescoord door Mathei en Bosmans.

Arthur De Baere overleden

Woensdag 15 augustus 2018
Leopoldsburg - Arthur De Baere overleden
Gisteren is Arthur De Baere overleden, de weduwnaar van Hilda De Meyer. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (18.30- 19 uur) in funerarium Hulsmans.

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat u 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl
1

Oostenrijkse 'Spätzle'

Woensdag 15 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Oostenrijkse 'Spätzle'
Inge ging vorige week op vakantie in Oostenrijk en zelfs dan was er nog tijd en heel veel goesting om een potje te koken. "Op zoek naar iets typisch van daar, winkel in winkel uit en wat kwam er heel veel terug? Spätzle. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een soort pasta, afkomstig van het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Je kan het met vanalles eten, maar blijkbaar is de grote favoriet overal kaas. Dus kaas zal het worden!. De uitdaging is om verse Spätzle te maken i.p.v. de (…) Het hele nieuwsbericht
Oostenrijkse 'Spätzle'

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Ria Jeunen overleden

Dinsdag 14 augustus 2018
Leopoldsburg - Ria Jeunen overleden
Op 10 augustus overleed Ria Jeunen, de echtgenote van Eddy Berckmans. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
23/07
proficiat met de effort die jullie doen om ons leopoldsburg op internet te brengen. Grts Reginald
reginald reynders
18/07
Proficiat aan de redactie van internetgazet Leopoldsburg met deze nieuwe pagina. Ik wens jullie veel succes! Alvast bedankt voor al jullie tijd om ons op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes uit Kamp.
J. Berckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
  1. Ria Jeunen overleden
  2. Anita Hembach overleden
  3. Bijna één op vijf 65 of ouder