Het overige nieuws

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Bèr Agten overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Bèr Agten overleden
In het Mariaziekenhuis is zondag Bèr Agten overleden, de echtgenoot van Jet Schildermans. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
2
Elise Mertens heeft de halve finales bereikt op de Australian Open. In haar kwartfinale versloeg ze het vierde reekshoofd Elina Svitolina in twee sets: 6-4, 6-0. Ze is de eerste Belgische in de halve finales in Melbourne sinds Kim Clijsters in 2012. Voor Elise is het de eerste zege tegen een speelster uit de top-5. Zelf komt ze nu de top-20 binnen.
2

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Nog even wachten op voedselbank

Maandag 22 januari 2018
Grensgevallen
Cranendonck krijgt een voedselbank maar de realisatie ervan is nog niet voor morgen. De geplande inplanting aan de Taxandrialaan in Budel stootte op protest van de buurtbewoners. De gemeente gaat nu samen met de initiatiefnemers op zoek naar andere mogelijke vestigingsplekken.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie waren die goede zielen?

Maandag 22 januari 2018
Een mail: "Wij zijn op zoek naar de mensen (een jong koppel met een kind) die onze moeder de eerste hulp hebben geboden bij haar fietsongeluk afgelopen zondag, in de Keunenlaan. Wij zouden hen heel graag willen bedanken. Als zij dit lezen, mogen zij mij contacteren. Ria Van Gerven, vangervenria[!]msn.com, tel. 011622695."

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Jan Slenders overleden

Maandag 22 januari 2018
Jan Slenders overleden
Donderdag is Jan Slenders overleden, de echtgenoot van Catho Palmans. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Hamont. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencereemers.be

AVOC wint van Lendelede

Zondag 21 januari 2018
AVOC wint van Lendelede
Lendelede-AVOC: 2-3 (27-25, 14-25, 25-21, 18-25, 10-15) Tegenstander Lendelede, na dit weekend op een gedeelde 3e plaats, was altijd al een taaie en lastige tegenstander. Winst in Lendelede zou dan ook prima zijn.
Achel kende in set 1 een dramatische start en coach Jan Meertens moest bij een 4-0 stand dadelijk vluchten in een eerste time out. Het kloofje kon meteen gedicht worden, maar Lendelede, met een sterke Kruyner, en Achel hielden elkaar perfect in balans. Bij 20-20 (…) Het hele nieuwsbericht
KFC wint bij Turkse, Excelsior bij Wijchmaal
KFC Hamont 99 is vandaag bij Turkse FC gaan winnen met 0-3 en staat zevende in de stand met 26 punten uit 18 wedstrijden. Ook Excelsior won: het versloeg Sporting Wijchmaal met 6-1. In de stand staat Excelsior vijfde. Het vergaarsde 26 punten in 17 matchen.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 21 januari 2018
Grensgevallen
Het was vanmorgen op sommige plaatsen behoorlijk glad. In een gevaarlijke bocht op de Geuzendijk in Weert, op de grens met Budel, reed een vrouw met haar auto na een slippartij tegen een boom. Ze werd gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.
Voor het eerst staat Elise Mertens in de kwartfinales van een grandslamtornooi. In de 1/8ste finales van de Australian Open versloeg ze vanmorgen de Kroatische Petra Martic in twee sets, 7-6 en 7-5. In de kwartfinales komt ze uit tegen de Oekraïense Elina Svitolina of de Tsjechische kwalificatiespeelster Denisa Allertova. UPDATE Het zal Svitolina worden. Die won met 6-3 en 6-0 van Allertova. Elise en Svitolina stonden tot nog toe één keer tegenover elkaar: vorig jaar in Istanbul. Toen won Svitolina met 6-2 en 6-4. De Oekraïense staat op de 4de plaats in de WTA-ranglijst en won al tien WTA-titels.
2

Zwaar verlies voor Achel VV

Zaterdag 20 januari 2018
Zwaar verlies voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Grote Heide. Het staat derde in de stand met 34 punten uit 18 wedstrijden. Achel VV speelt volgende week een uitwedstrijd bij KSK Meeuwen.

Diefstal in de Graanstraat

Zaterdag 20 januari 2018
Diefstal in de Graanstraat
Uit een garage in de Graanstraat hebben onbekenden drie elektrische toestellen ontvreemd - er is niet gepreciseerd wat voor toestellen. De gedupeerde deed vanmorgen aangifte.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

De verfwinkel van Kris Peter

Zaterdag 20 januari 2018
Kris Peter Follon is Achelaar in hart en nier, maar het is in Bree dat hij zopas een nagelnieuwe verfwinkel heeft geopend. een winkel die deel uitmaakt van het Colora-netwerk, de winkelketen van de Belgische verfproducent Boss paints. Het is de 60ste Colorawinkel van de keten. Eerder was Kris Peter gedurende vijf jaar Colora-coach voor meer dan 30 filialen. De winkel staat aan de Bocholterkiezel 46, schuin tegenover Eurosport.
2

Woninginbraak op de Mulk

Vrijdag 19 januari 2018
Woninginbraak op de Mulk
Onbekenden drongen gisterenavond binnen in een woning op de Mulk. Om binnen te geraken verbrijzelden zij een ruit aan de achterzijde van de woning. Ze doorzochten alle kasten. Er zijn niet alleen juwelen gestolen maar ook een laptop en een fiets.
14/01
Ward wat vliegt de tijd he proficiat met je verjaardag vriend
mama,papa,Emma,Gert Ashley,noppes en Sam
10/01
gerrit kissen gefeliciteerd met jou verjaardag doe er nog wat jaren bij.
jan en mia Zentjens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Een platina bruiloft!
  2. 15 jaar subsidies voor projecten in het Zuiden
  3. De verfwinkel van Kris Peter