Het overige nieuws

Jaak Ceelen overleden

Donderdag 21 september 2017
Jaak Ceelen overleden
Gisteren is Jaak Ceelen overleden, de weduwnaar van Mia Pinxten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (17.30-18 uur) in funerarium Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Werken aan het spoor
Komend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Truda Hendrikx overleden

Donderdag 21 september 2017
Truda Hendrikx overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Truda Hendrikx overleden, de weduwe van Gerard Govers. Ze was 86 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Stop toch maar met dat roken

Woensdag 20 september 2017
Het OCMW organiseert in samenwerking met Logo Limburg een rookstopcursus onder leiding van een erkend tabakoloog. “Onze stad stimuleert een gezonde levensstijl”, zegt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Het aanbieden van een concreet aanbod voor degenen die willen stoppen met roken of daartoe gemotiveerd kunnen worden, hoort daarbij. Tijdens het groepsgebeuren delen de aanwezigen ervaringen, spreken ze over mogelijke obstakels of problemen en vieren ze samen successen. Dat laatste (…) Het hele nieuwsbericht

AVOC-dames goed gestart

Dinsdag 19 september 2017
AVOC-dames goed gestart
Het seizoen 2017-2018 kent voor Avoc dames A een goede start in de competitie door een knappe 3-1 overwinning op tegenstander Uvoc dames B. Met een zeer sterk spelende Elise Baart op opposite en de voor dames A debuterende Marion de Kraker op midden wist Avoc de regie te voeren in het scoreverloop van set één en twee.
Avoc nam in de eerste set direct een voorsprong door een zeer sterke serviceserie van An-Sofie Lauwers. Op de stand van 5-0 voor Avoc nam de tegenstander al haar eerste (…) Het hele nieuwsbericht
De voorstelling ‘Hoe weet u dat?’ van Sien Wynants en Aron Wade op 12 november in Cinema Walburg kan niet doorgaan. Omdat de voorstelling niet tijdig afgewerkt geraakte, is de organisatie genoodzaakt de hele tournee te annuleren. Niet getreurd echter, het UiTpunt Hamont-Achel heeft op hetzelfde tijdstip een volwaardig alternatief in de aanbieding: Strange Comedy, een woordeloze show voor jong en oud. Een clownesk duo probeert een variété-show op te voeren, boordevol (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Hamont klopt Reppel

Maandag 18 september 2017
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KFC Hamont 99 Reppel verslagen. Uitslag: 2-1.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Nieuwe parochieassistent

Zondag 17 september 2017
De bisschopsraad van het bisdom Hasselt heeft Raf Lust benoemd tot deeltijds parochieassistent in de parochiefederatie Hamont. Eerder werd Liliane Joosten al tot parochieassistente benoemd in deze federatie.

Tennisdames kampioen!

Zondag 17 september 2017
Tennisdames kampioen!
Gisteren werden de dames 5 van Hamont Tennisclub Belgisch interclubkampioen in hun afdeling. Ze wonnen de ontmoeting tegen TC Zevenbergen in Lier met klinkende 5-1 cijfers. Een heel dikke proficiat met deze knappe prestatie voor Lonne Vriens, Tine Creemers, Indira Beliën en Eleonora Santilli!
1

AVOC verslaat Kapellen

Zondag 17 september 2017
AVOC verslaat Kapellen
Kapellen - Achel 0-3 (16/25 - 15/25 - 22/25)
Een verslag van Wim van Dooren:
Achel startte met Verschueren , Bontje, Gabriel, Schouren, Polman en van de Loo als libero Brouns. Achel startte zeer goed, vanaf de eerste bal kwam de receptie perfect bij Verschueren die zich aan de pas dan ook volledig kon uitleven. Natuurlijk resulteerde dit in goed aanvalsspel en Kapellen kon vanaf punt 1 eigenlijk niet volgen. Eerste TTO op 4/8 en de tweede op 10/16. Achel bleef tot het laatste punt goed (…) Het hele nieuwsbericht

KFC wint bij Tervant

Zondag 17 september 2017
KFC wint bij Tervant
KFC Hamont 99 is deze namiddag bij Anadol gaan winnen. Uitslag: 1-2.
07/09
Mathieu KwantenDeze superopa viert op 8 september zijn 80ste verjaardag! Een heel dikke proficiat vanwege de kinderen en kleinkinderen.
Stan Kwanten
27/08
Proficiat Lieske met je 80 verjaardag Francine kwanten
Francine Kwanten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Alpenhoorn in de Posthoorn
  2. Startdag bij de Chiromeisjes in Hamont
  3. Pasar voor de tweede keer naar Hongarije