Het overige nieuws

Cato Clauwers overleden

Woensdag 24 mei 2017
Cato Clauwers overleden
Gisteren is Cato Clauwers overleden, de weduwe van Frans Van Otterdijk. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Hamont. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Theo Goijens overleden

Woensdag 24 mei 2017
Theo Goijens overleden
Zaterdag overleed Theo Goijens, de echtgenoot van Mina Boonen. Hij was 92 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren[!]begrafebissencreemers.be.
2

Als Bob bezongen wordt

Woensdag 24 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als Bob bezongen wordt
“In de hemel is geen Dylan, daarom draaien wij hem hier”, aldus De Nieuwe Snaar. En vandaag is het daar wel de gelegenheid voor, want Bob Dylan viert zijn 76ste verjaardag. Lees hier dat er nog veel meer songs bestaan waarin de bard bezongen wordt. Pakweg John Lennon, The Who en Neil Young voerden hem op. David Bowie heeft zelfs een ‘Song For Bob Dylan’ op plaat gezet.
Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Maria Geysen overleden

Maandag 22 mei 2017
Maria Geysen overleden
In het rusthuis in Achel is donderdag Maria Geysen overleden, de weduwe van Zjang Geboers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
3

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gistervoormiddag is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een Belgische wielertoerist, die deel uitmaakte van een groep van ongeveer 35 renners, aangereden door een auto en geslagen door de chauffeur, een 49-jarige man uit Valkenswaard. De chauffeur reed nadien door maar werd later door de politie thuis opgepakt. De wielertoerist werd niet gewond. Het incident gebeurde toen de groep bij een rotonde geen voorrang gaf aan de automobilist.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Marina Van de Broek overleden

Zaterdag 20 mei 2017
Marina Van de Broek overleden
In het Mariaziekenhuis is donderdag Marina Van de Broek overleden, de echtgenote van Fons Janssen. Ze was 64 jaar. De afscheidsdienst zal in beperkte kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
20

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Een stap in de ruimte
De NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)

Fina Willekens overleden

Vrijdag 19 mei 2017
Fina Willekens overleden
Woensdag is Fina Willekens overleden, de weduwe van Werner Freier. Ze was 88 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
15°
24°
06/05
Voor Rene Hollanders De man werd gister 81j; De beste wensen,en doe zo nog maar vele jaren door Vaneerdewegh Jos
Jos Vaneerdewegh
05/05
een dikke proficiat jolanda met je 50ste verjaardag, van peter en chrisje
chrisje Cornelissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Marina Van de Broek overleden
  2. Hulde aan meester Sak
  3. Rode Kruis huldigde cursisten en vrijwilligers