Het overige nieuws

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Scooterrijder gewond op kruispunt

Vrijdag 17 augustus 2018
Hamont-Achel - Scooterrijder gewond op kruispunt
Op het kruispunt van Bosstraat en Nijverheidsstraat gebeurde er rond 15.30u een botsing tussen een 60-jarige scooterrijder en een auto. De scooterrijder zou daarbij zwaar gewond zijn geraakt.
1

Werken op de Kempenweg in Weert

Donderdag 16 augustus 2018
Tot 1 oktober wordt er gewerkt langs de Kempenweg in Weert, de weg langs de Zuid-Willemsvaart. Er is dan één rijstrook afgesloten voor het verkeer.
Aanleiding voor de werken is het feit dat bij zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein een van de grootste zonneparken van Nederland wordt aangelegd, met liefst 170.000 zonnepanelen. Om dat zonnepark mogelijk te maken moeten er ook hoogspanningskabels worden aangelegd. Deze kabels worden momenteel in de grond gestopt.
Het gemotoriseerd (…) Het hele nieuwsbericht
1

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Hamont-Achel - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Hamont-Achel - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Achel VV - Exc. Hamont 5-4

Woensdag 15 augustus 2018
Hamont-Achel - Achel VV - Exc. Hamont 5-4
Achel VV heeft Exc.Hamont in een oefenwedstrijd verslagen met 5-4.

Rookontwikkeling in appartement

Woensdag 15 augustus 2018
Hamont-Achel - Rookontwikkeling in appartement
In een appartement aan de Wal ontstond deze namiddag rookontwikkeling. De bewoner die rook had geïnhaleerd kreeg ter plaatse medische zorgen. De brandweer heeft het appartement geventileerd.
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht
10/08
Guido en Hilda, hartelijk gefeliciteerd met jullie Gouden Huwelijksverjaardag. Een fijne dag gewenst en geniet ervan. Zonnige groetjes en dikke knuffel. Van M.V.V.
Maria Van Vlierden
01/08
Ietsjes telaat maar niet mindsr gemeend ,dikke proficiat xxx
Ria Vangompel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Mertens naar 2de ronde in Cincinnati
  2. Scooterrijder gewond op kruispunt
  3. Bestelwagen gestolen in Bevrijdingsstraat