Het overige nieuws

François Joosten overleden

Woensdag 21 maart 2018
François Joosten overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige François Joosten overleden, de weduwnaar van Flora Verhoeven. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Politie zoekt dieven
De Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
2

Rode Mini gestolen

Dinsdag 20 maart 2018
Rode Mini gestolen
Vanochtend rond 3 uur is in Haag in Achel een rode Mini gestolen. Dat gebeurde onder de ogen van de eigenaar.
De voorstelling ‘Roeland groet de dingen’, die aanvankelijk zou doorgaan op zaterdag 21 april, wordt verplaatst naar zaterdag 22 september. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Wie echter een terugbetaling wenst, moet via e-mail naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, ticketnummers en rekeningnummer doorsturen naar uitpunt[!]hamont-achel.be en dit voor 3 april 2018. Je kan tijdens de openingsuren ook terecht bij de balies van het UiTpunt Hamont of Achel om de gevraagde gegevens achter te laten.
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Voor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3
Grensgevallen
In de Leenderheide hebben everzwijnen gisteren een jogger en zijn hond aangevallen. De hond werd daarbij zwaar toegetakeld. Hij moest door een dierenarts behandeld worden. De jogger bleef ongedeerd.

Jo Verhees overleden

Maandag 19 maart 2018
Jo Verhees overleden
Op 15 maart overleed Jo Verhees. Hij was 30 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
9

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Wie won de dvd?
Het is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

KFC verslaat Lindel-Hoeven

Zondag 18 maart 2018
KFC verslaat Lindel-Hoeven
KFC Hamont 99 is deze namiddag gaan winnen tegen en in Lindel-Hoeven. Uitslag: 0-1. KFC Hamont staat na 26 wedstrijden vijfde met 41 punten. Exc. Hamont verloor met 2-1 van Kattenbos. Excelsior staat 7de, met 36 punten uit 25 wedstrijden.
15/03
Tante Lieske .Een fijne 90ste verjaardag gewenst van Gerard & Annita Peeters-Gijbels
Annita Gijbels
15/03
Lieve Rhune, Vijftien jaar: gefeliciteerd! Nog één jaar tot jouw Sweet Sixteen! Geniet van deze mooie dag. Oma en Opa Hamet en nonke Tim.
Ria Rutten-Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Jo Verhees overleden
  2. AVOC is kampioen in Liga B
  3. Fontein Achel krijgt opfrisbeurt