Het overige nieuws

Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Nieuwe bvba: Stal Bucci

Donderdag 21 juni 2018
Piergiorgio uit Budel heeft de bvba Stal Bucci opgericht met zetel in Mulk in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer paardenfokkerij en het exploiteren van maneges van paarden en daarmee samenhangende activiteiten.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Ondertussen, in Planckendael...
                                                                                    (Cartoon: Fobie)
2
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht

'De beste B&B van Nederland'

Woensdag 20 juni 2018
Bed & Breakfast "La Marquise" in Budel is de beste B&B van Nederland. Dat werd vanmorgen bekend. "La Marquise" ging pas in april 2016 open. Vorig jaar eindigde de B&B, die 5 luxekamers telt, derde in de klassering van Beste Bed & Breakfast Classificatie.
Provincie, Vlaanderen en Europa gaan financiële steun geven aan een project van Agrobeheerscentrum ECO² op het vlak van waterbeheer. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
In een project ‘Van landbouw tot waterbouw – een gebiedsgericht verhaal’ wordt er ingezet in op een viertal specifieke zones in Peer, Neerpelt, Hamont-Achel en Bocholt. Met meerdere landbouwers gaat men aan de slag om gepaste maatregelen te nemen op grotere schaal, goed voor een (…) Het hele nieuwsbericht
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Agnes Vandebroek overleden

Maandag 18 juni 2018
Agnes Vandebroek overleden
In het rusthuis in Achel is zaterdag de uit Overpelt afkomstige Agnes Vandebroek overleden, de weduwe van Henri Dirkx en de vriendin van Theo Pottel. Ze was 83 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9

Anna Coolen overleden

Maandag 18 juni 2018
In het Nederlandse Oirschot is vrijdag op 95-jarige leeftijd Anna Coolen overleden. Zij werd geboren in Hamont en was de weduwe van Pierre Geenen. Haar ouders, Piet Coolen en Julia Damen, woonden destijds in de Bosstraat. Zij was onderwijzeres aan de ursulinenschool in Hamont.
1
Met de Range Rover door het ziekenhuis
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
2
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.
22/06
Guido, van harte gefeliciteerd, probeer het gezond te houden en dan komen er nog een kruiwagenvol jaren bij !
Lambert Achten
22/06
Guido BernaertsGefeliciteerd met je verjaardag
Jan en Mia Hendriks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. De eerste benzinepomp in Achel
  2. Investeringsfonds in kapitaal Vanreusel
  3. OCMW helpt één op vijf inwoners