Het overige nieuws

Werken kanaalbrug sneller klaar

Zaterdag 24 juni 2017
Zonder tegenslag wordt de kanaalbrug op de Hamonterweg in Neerpelt vrijdagavond opnieuw opengesteld voor het verkeer. Het fietspad is vernieuwd, de rijweg is geasfalteerd en de komende dagen zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer voor het plaatsen van een nieuwe leuning en voor het aanbrengen van een duivenwering en nieuwe voegen. De werken startten op 2 mei en zijn dus 10 dagen eerder klaar dan gepland. Vrijdag wordt dan ook de omleiding opgeheven.
Na vrijdag moeten wel nog betonherstellingen aan de onderkant van de brug worden uitgevoerd, maar daar zal het verkeer geen hinder van ondervinden.(Foto gemeente)

Vette knipoog

Zaterdag 24 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vette knipoog
Vandaag wordt Mick Fleetwood, de drummer van Fleetwood Mac, zeventig. Op de Jukeboxkalender nemen ze zijn solowerk onder de loep en stellen ze vast dat hij daarin graag teruggrijpt naar de bluesrock uit de begindagen van zijn band. Dat is bijvoorbeeld het geval met ‘Rattlesnake Shake’, een song waarin hij voor de goede verstaander met een vette knipoog wordt genoemd.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Zondag Limburgse Open Molendag
Zondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Willem Simons overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Willem Simons overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Willem Simons overleden, de echtgenoot van Gertrude Vanaken. Hij was 80 jaar.  Donderdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Hamont-Lo, gevolgd door de crematie. Woensdag om 19u is er in die kerk een avondwake.

Sophie Vlassaks overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Sophie Vlassaks overleden
Donderdag is Sophie Vlassaks overleden, de weduwe van Gijs Bex en de levensgezellin van Bert Damen. Ze was 85 jaar. De crematiedienst zal in intieme kring plaatsvinden. U kan Fie een laatste groet brengen thuis in de Watertorenstraat 12 na de avondwake, dinsdag om 19.00 uur in de decanale kerk in Hamont-centrum. 
18

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.
Alle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.

Goolderheide wil uitbreiden

Woensdag 21 juni 2017
De provincieraad heeft vandaag op voorstel van gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Goolderheide in Bocholt voorlopig vastgesteld. Hiermee worden aan Goolderheide uitbreidingsmogelijkheden gegeven die zorgen voor een verdere verankering van dit familiepark in Limburg.
Het PRUP voorziet een uitbreiding van meer dan 9ha recreatiegebied voor het vakantiepark Goolderheide, gelegen in het westen van de gemeente Bocholt, bijna tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."
1
18/06
Gefeliciteerd leen met je 52 st verjaardag
Mia Baens
13/06
Proficiat lieve mama, papa en grote zus Féliz met de geboorte van Céleste! Dikke kussen -xxx-
De hele familie
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Van Cranenbroek winkels blijven open
  2. Brand bij Van Cranenbroek
  3. Sophie Vlassaks overleden