Het overige nieuws

Het is maar dat u 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.
Van alle gebouwen in Hamont-Achel dateert 11,1 procent van voor 1946. 15 procent werd gebouwd tussen 1946 en 1961. 14,3 procent dateert uit de periode 1962-1970, 21,1 procent uit de jaren 1971-1981. 38,2 procent werd opgetrokken na 1981.
Het is maar dat u 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info
Vandaag maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid de resultaten bekend van zijn inspectie-onderzoek naar de manier waarop de Vlaamse ziekenhuizen omspringen met de reiniging, desinfectie en de bewaring van flexibele endoscopen met lumen. De resultaten van deze nulmeting tonen aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Daarvoor is er nood aan een eisenkader, zodat de normen voor iedereen duidelijk zijn.
In het Mariaziekenhuis in Overpelt gebeurt de sterilisatie van endoscopen conform de (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).

Roger Hansen overleden

Woensdag 19 juli 2017
Roger Hansen overleden
Op 13 juli is in het Duitse Kassel Roger Hansen overleden. Hij was afkomstig uit Achel en werd 63 jaar. Het afscheid vond in Kassel plaats in besloten familiekring.
7
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 
Grensgevallen
'Global Future Champions' bij Tops
In Tops International Arena in Valkenswaard vindt nog tot en met zondag het "Global Future Champions"-tornooi plaats. Dat kan behoorlijk wat verkeershinder opleveren. Er staan nadarhekken langs de Maastrichterweg en er is zelfs een verkeerslicht geïnstalleerd bij een oversteekplaats. Het tornooi heeft enkele grote namen op de deelnemerslijst. Een daarvan is Jessica Springsteen (foto), dochter van The Boss. Ze berijdt hier Volage du Val Henry. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
1
Spambericht: LIDL niet betrokken
Er zijn via Whatsapp- en Facebook-berichten in omloop waarin gevraagd wordt deel te nemen aan een win-actie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250.
Dit is een spambericht en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig.
"Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken", laat de keten weten.
Tijdens het tweede trimester van dit jaar is de gemiddelde woningprijs in onze provincie gedaald met 5 procent. Appartementen werden gemiddeld 1,6 procent goedkoper. Er werd ook minder vastgoed verhandeld, zo'n 4 procent. Dat heeft onder meer te maken met de duurder geworden leningen.
19/07
Annie VriensVoor mij oudste zus Annie die op vrijdag 21 juli 64 kaarsjes mag uitblazen lieve zus doe er nog zeker de helft bij in de komende jaren!!!!!
Antoinette Vriens
18/07
Proficiat voor fanfare Kempenbloei voor hun prachtprestatie in Kerkrade
André Steensels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. 100 jaar geleden: de brouwerij ontmanteld
  2. Op zoek naar een droomberoep
  3. Roger Hansen overleden