Het overige nieuws

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

Leike Jaeken overleden

Zaterdag 16 december 2017
Leike Jaeken overleden
Vandaag is Leike Jaeken overleden, de echtgenoot van Andrea Janssen. Hij was 73 jaar en oud-medewerker van de Internetgazet. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: woensdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. De redactie van de Internetgazet wenst zijn nabestaanden veel sterkte.
44

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.

John Damoiseaux overleden

Vrijdag 15 december 2017
John Damoiseaux overleden
In Genk is woensdag John Damoiseaux overleden, de echtgenoot van Nelleke Pluymen. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jonge fietser aangereden

Vrijdag 15 december 2017
Vanmiddag werd op Haspershoven in Overpelt een 13-jarige fietser uit Hamont-Achel aangereden door een personenwagen. Het kind werd daarbij licht gewond.
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Martha Plessers overleden

Donderdag 14 december 2017
Martha Plessers overleden
Dinsdag is de uit Hamont afkomstige Martha Plessers overleden, de weduwe van Toon Claassen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Sint-Joris Alken.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.
14/12
Van harte gefeliciteerd met je 60ste verjaardag!!! Dikke kussen van al je kinderen en kleinkinderen
Heidi Vos
13/12
dag mia, van harte gefeliciteerd met je 90ste verjaardag, van nelly steensels
nelly steensels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Leike Jaeken overleden
  2. Daar zijn de laadpalen
  3. Straatkolken worden gereinigd