Het overige nieuws

Verkiezingen: Roger Mertens trekt lijst N-VA
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Roger Mertens (55 - foto) opnieuw de N-VA-lijst trekken. Dat is vandaag bekendgemaakt. Mertens zetelt 13 jaar in de gemeenteraad.

Michel Renckens overleden

Donderdag 22 februari 2018
Michel Renckens overleden
In het rusthuis is dinsdag Michel Renckens overleden, de weduwnaar van Hilda Joris. Hij was 87 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Heide.

Jacqueline Govers overleden

Donderdag 22 februari 2018
Jacqueline Govers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jacqueline Govers overleden, de weduwe van Jean Gaethofs. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Lydie Herteleer overleden

Woensdag 21 februari 2018
Lydie Herteleer overleden
In Balen is vandaag de uit Hamont afkomstige Lydie Herteleer overleden, de echtgenote van Jempy Van Impe. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
10

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Voorstelling microavonturengids
Deze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids

Victor Goversen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Victor Goversen overleden
Zaterdag is Victor Goversen overleden. Hij was 76 jaar. Donderdag om 19u is er in de aula van het Boskerkhof een afscheidsdienst. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
3

Helena Geerts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Helena Geerts overleden
Zondag is de uit Achel afkomstige Helena Geerts overleden, de echtgenote van Gerard Vandersanden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
1

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Win een dvd (of een boek)
U hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Wie won de dvd?
Ralf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
15/02
Danny ClaesVoor onze Zoon Danny Claes,en zijn gezin.Heel veel succes met je nieuw bedrijf.Wij zijn bijzonder trots op jouw.
Antoinette,Andre Claes-Vriens
14/01
Ward wat vliegt de tijd he proficiat met je verjaardag vriend
mama,papa,Emma,Gert Ashley,noppes en Sam
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Victor Goversen overleden
  2. Salvator-meisjes naar WK handbal in Qatar
  3. Lydie Herteleer overleden