Het overige nieuws

Hamont-Achel - Auto gestolen en teruggevonden
Op Mulk gingen onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag met een auto aan de haal. Het voertuig werd inmiddels dankzij het trackingsysteem teruggevonden in Eindhoven.

Racen op oude motoren

Zondag 22 juli 2018
Grensgevallen
Hamont-Achel - Racen op oude motoren
Dit weekend reden de motorrijders van HMV (Historische Motorsport Vereniging) weer met hun historische en klassieke racemotoren in Haler (buurgemeente van Stamproy). Op die manier wilden ze laten zien hoe zo'n wegraces er vroeger aan toe gingen. Er reden gisteren ook enkele Belgen mee, o.m. Eddy Simons uit Lommel met een Mondial 125 cc uit 1955; Harrie Vaesen uit Hamont met een Ariel 500cc uit 1938 en Roger Peeters uit Peer met een Ariel 350cc, ook uit de jaren '30. Harrie Vaesen won de reeks van de veteranen. (Foto Edgard Van Decraen)
Hamont-Achel - Nog even die nationale feestdag...
...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

Christine Vanherk overleden

Zondag 22 juli 2018
Hamont-Achel - Christine Vanherk overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Christine Vanherk overleden, de weduwe van Harrie Boonen. 89 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
6

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)
De gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt stappen in het project ‘Bewegen op Verwijzing’. Huisartsen kunnen voortaan inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Beweegcoach. Die helpt de patiënten met een beweegplan op maat.
Dagelijks bewegen: soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ wil (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Tropisch warm
Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht
2

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)
20/07
Annie VriensVoor:Annie Vriens Super dikke proficiat voor mijn zus ANNIE die op 21 juli maar liefst 65 jaar word!!!! Zet de taart en koffie......of iets fris maar klaar want wij zijn op 21 juli daar.......
Antoinette Vriens
22/06
Guido, van harte gefeliciteerd, probeer het gezond te houden en dan komen er nog een kruiwagenvol jaren bij !
Lambert Achten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Op bivak in de chocoladefabriek
  2. Brandstichting bij Vivandi
  3. Aangepaste omleiding na verkeersongeval