Het overige nieuws

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
De nieuwe wolf die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen!

Tegen boom: vrouw gewond

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tegen boom: vrouw gewond
Op de Gruitroderkiezel in Bree reed deze voormiddag rond 10 uur een auto tegen een boom. Yvette S. (53) uit Kinrooi raakte daarbij lichtgewond.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Camille Borgermans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Opglabbeek - Camille Borgermans overleden

Opglabbeek

Dinsdag is Camille Borgermans overleden, de echtgenoot van Francine Knevels. Hij was 73 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) in het rouwhuis aan de Kortestraat.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Nevok - Zutendaal VV 1-1

Woensdag 15 augustus 2018
Oudsbergen - Nevok - Zutendaal VV 1-1
In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode 1-1 gelijk gespeeld tegen Zutendaal VV. KSK Meeuwen speelde 2-2 gelijk tegen Zonhoven VV.

Vier gewonden bij botsing

Woensdag 15 augustus 2018
Opglabbeek - Vier gewonden bij botsing

Opglabbeek

Kris V. (41) uit Opglabbeek, een Genkenaar en twee inwoners van As zijn gisterenavond rond 17.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Hoogstraat in As.
Afgelopen voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven zouden in aanmerking komen voor subsidies van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen.
Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts bekend dat volgende subsidies werden (…) Het hele nieuwsbericht

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat u 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl
1
24/07
Jo, gefeliciteerd met je 60e verjaardag! Zet maar een wijntje koud, want we zijn bijna onderweg! Driek en Marieke
Marieke Seutens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Gsm
Te koop
  1. Auto in brand in Gruitrode
  2. Bouwbedrijf Albert Jansen overgenomen
  3. Mia Palmers overleden