Het overige nieuws

Henri Ooms overleden

Woensdag 20 juni 2018
Henri Ooms overleden
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Denis Ooms overleden, de weduwnaar van Anna Steurs. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Marcel Steensels overleden

Woensdag 20 juni 2018
Marcel Steensels overleden
Op 16 juni overleed de uit Eksel afkomstige Marcel Steensels, de echtgenoot van Lisa Ceyssens. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval op Peerderbaan

Dinsdag 19 juni 2018
Verkeersongeval op Peerderbaan
Deze namiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Peerderbaan in Hechtel. Eén persoon raakte daarbij gewond.
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Met de Range Rover door het ziekenhuis
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
1
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Vluchtelingen in Valencia
Je zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 
18/06
gelukkige verjaardag een belangrijke voordeur hé geniet van je dag grtjs van de collega's van beneden
emilia reynders
04/06
gelukkige verjaardag!!!!!! maak er een fijne dag van. vanwege de collega's
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Werken aan 'Fietsen door de bomen'
  2. Een zeldzaam pareltje van Bosland
  3. Vandaag gezien in Bosland...