Het overige nieuws

Vrijdag, zaterdag en zondag nemen de leden van de Neerpeltse Watersportclub deel aan twee Wereldbekerwedstrijden. Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters starten in het Hongaarse Szeged aan hun internationaal jaarprogramma op de Wereldbeker korte baan terwijl in Hazewinkel bij Mechelen op de watersportbaan van SportVlaanderen de wereldbeker kajakmarathon doorgaat waaraan een 15-tal NWC-ers van start zullen gaan. Info over deze beide wedstrijden kan je terugvinden op respectievelijk http://szeged2017.com/ en https://www.canoemarathonbelgium.be/.

Als Bob bezongen wordt

Woensdag 24 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als Bob bezongen wordt
“In de hemel is geen Dylan, daarom draaien wij hem hier”, aldus De Nieuwe Snaar. En vandaag is het daar wel de gelegenheid voor, want Bob Dylan viert zijn 76ste verjaardag. Lees hier dat er nog veel meer songs bestaan waarin de bard bezongen wordt. Pakweg John Lennon, The Who en Neil Young voerden hem op. David Bowie heeft zelfs een ‘Song For Bob Dylan’ op plaat gezet.

Rik Wuytens overleden

Dinsdag 23 mei 2017
Rik Wuytens overleden
Zondag is Rik Wuytens overleden, de echtgenoot van Madeleine Brebels. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
1

René Goven overleden

Dinsdag 23 mei 2017
René Goven overleden
In Dilsen-Stokkem is zaterdag de uit Eksel afkomstige René Goven overleden, de weduwnaar van Liliane Kwanten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Dilsen.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Trui Maes overleden

Maandag 22 mei 2017
Trui Maes overleden
In Koersel is zaterdag Trui Maes overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
15°
24°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Zon van de partij op beachvolleyweekend
  2. Rik Wuytens overleden
  3. Eksel A promoveert naar Tweede