Het overige nieuws

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Jos Maggen overleden

Donderdag 21 september 2017
Jos Maggen overleden
Dinsdag is Jos Maggen overleden, de weduwnaar van Brigitte Camps. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula..
1

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

André Aengeveld overleden

Dinsdag 19 september 2017
André Aengeveld overleden
Gisteren is de uit Eksel afkomstige André Aengeveld overleden, de echtgenoot van Mia Truyen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ophoven.

Nieuwe vennootschap: IVCM

Dinsdag 19 september 2017
Ian Van Clé en Michelle Cypers, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de gewone commanditaire venootschap IVCM opgericht met zetel aan de Sint-Lambertusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene coördinatiewerkzaamheden op een bouwwerf; reinigingswerkzaamheden in gebouwen én het verbeteren  en begeleiden van contracting en outsourcing.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Alleen voor Eksel B winst

Zondag 17 september 2017
Alleen voor Eksel B winst
Eksel A heeft deze namiddag met 2-1 verloren van Turkse FC. Ook Hechtel verloor; tegen Heusden-Zolder werd het 1-2. Eksel B won met 4-2 van Berbroek-Schulen.
HE-VOC - Bolderberg 1-3 (19-25, 25-21, 23-25, 17-25)
HE-VOC was gisteravond niet opgewassen tegen een oersterk ervaren Bolderberg. Zonder Ruben Van Dijck en Karel Van Asten speelde de ploeg goed mee via Jard Claessen maar oppo Palmers was te sterk. In set twee konden Bram Janssen en Giel Fonteyn flitsen laten zien en verdedigde Nils Gielen de pannen van het dak. Maar toen spelverdeler Tom Broeckx uitviel (buikgriep) waren Van De Perre en weer Gert Palmers te machtig.