Het overige nieuws

Jos Cuijvers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Jos Cuijvers overleden
Zaterdag is de uit Beverlo afkomstige Jos Cuijvers overleden, de echtgenoot van Elsa Thoelen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Karen Kerkhofs trekt CD&V-lijst

Maandag 22 januari 2018
Karen Kerkhofs wordt de lijsttrekker van CD&V bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Hechtel-Eksel. Mevr. Kerkhofs is 39 en HR-manager bij Sint-Oda in Overpelt. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Man (21) gewond bij botsing

Zondag 21 januari 2018
Deze namiddag botsten twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij is een twintiger uit Peer gewond geraakt.

Gelijkspel voor Hechtel FC

Zondag 21 januari 2018
Gelijkspel voor Hechtel FC
FC Hechtel heeft vandaag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen rode lantaarn Sporting Grote Brogel. Hechtel liet daardoor de kans liggen om mee aan de leiding te komen. Hechtel heeft na 17 wedstrijden 34 punten. In de rand vernamen we ook nog dat topschutter Cedriec Vanherck volgend seizoen naar Meeuwen trekt.
Eksel B verloor met 1-3 van Thes Sport en staat dertiende met 16 punten uit 19 matchen.

HE-Voc verliest van Riemst

Zondag 21 januari 2018
HE-Voc verliest van Riemst
He-voc - Riemst : 0-3 (19-25, 18-25, 16-25)
De mannen van Tom Kenens hebben hun goede prestatie van vorige week tegen Bolderberg niet kunnen herhalen en moesten hun meerdere erkennen in een Riemst dat sterker was in elk onderdeel. He-voc begon nochtans sterk met een bommetje en kill van Bram Jansen, 8-7. Stijn Paesen doet hem dat na met twee mooie plaatsballen, 13-12. Met een ace en een blok op Jard Claessens komt Riemst de eerste keer voor, 16-17. Riemst is dan sterker in de rally via de (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A wint in Stal

Zaterdag 20 januari 2018
Eksel A wint in Stal
Eksel A heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Stal, na doelpunten van Thomas Beyen en Bart Rutten. Eksel staat nu aan de leiding met 39 punten uit 18 wedstrijden en heeft 2 punten voorsprong op Reppel dat morgen in Lutlommel speelt. UPDATE Hoe men in Koersel de wedstrijd zag, kunt u hier lezen.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Vijf nieuwe ambulances
Met meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances

Nieuwe bvba: Vrolijkx

Vrijdag 19 januari 2018
Jeroen Vrolijkx uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Vrolijkx opgericht met zetel aan de Akkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer en management, de aan- en verkoop van software en het leveren van webhostingdiensten.

Nieuwe bvba: Wim Wuytens

Vrijdag 19 januari 2018
Wim Wuytens en Caroline Nuyts, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Wim Wuytens opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van grafische designers en van fotograaf.