Het overige nieuws

Magda Housen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Magda Housen overleden
Op 13 oktober overleed Magda Housen, de echtgenote van Paul Coninx. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Openbare verkoping: Hechtelsebaan

Dinsdag 17 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in café "D'n Hoek" de woning Hechtelsebaan 26 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a en heeft een K.I. van 1.033 euro.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Hechtel wint van Wijchmaal

Zondag 15 oktober 2017
Hechtel wint van Wijchmaal
Hechtel heeft vandaag met 5-0 gewonnen van Wijchmaal. Bij de rust was de wedstrijd reeds beslist. Cedriec VanHerk(2), Maik Tysiak en Dimitri Mrgole zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de pauze hield de thuisploeg de match onder controle en Wijchmaal kreeg geen enkele kans bij elkaar. De Duinenjongens liepen nog verder uit via topschutter Cedriec VanHerck. Al bij al een verdiende overwinning voor Hechtel dat nu 15 punten op 21 heeft.
Eksel B won met 2-1 van Alken B.

Handbal: winst voor Arena

Zaterdag 14 oktober 2017
Handbal: winst voor Arena
In het handbal zijn de heren van Arena vandaag met 28-39 gaan winnen in Meeuwen. Arena blijft zo ongeslagen leider.
HE-VOC: heren verliezen, dames winnen
In de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-VOC vanavond verloren in Genk met 3-0. De setstanden waren 25/16, 25/18 en 25/19. HE-VOC staat laatste in de stand met 0 op 12.
Een ander beeld bij de dames van de club. In Tweede Provinciale versloegen ze Helchteren met 3-0. Het was hun 3de overwinning.

Gelijkspel voor Eksel A

Zaterdag 14 oktober 2017
Gelijkspel voor Eksel A
Eksel A heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van AC Tervant. De bezoekers kwamen in de eerste helft 0-1 voor via Sandy DePachter maar Tervant kwam snel op gelijke hoogte. In de 2de helft waren er weinig kansen en zo bleef het bij een puntendeling. Eksel heeft nu 14 punten op 21.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Maandag Wereldvoedseldag
Maandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.
1

Flitsmarathon: 14 procent te snel

Donderdag 12 oktober 2017
Flitsmarathon: 14 procent te snel
Tijdens de flitsmarathon heeft de politiezone Kempenland 3605 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 488 (14 procent) te snel.
29/09
Rudi Bloemen proficiat met je 44 ste verjaardag ,O. M.
Georgettte Paesen
08/09
Proficiat suzanne en Roger met jullie gouden huwelijksverjaardag.
De Kaarters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Halloween nadert...
  2. 12 maanden cel wegens cannabisteelt
  3. Gelijkspel voor Eksel A