Het overige nieuws

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Elke bes haar nummer?
Een lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? (Foto Marcella Stappers)
Gemeentehuis maandag en dinsdag dicht
Alle gemeentelijke en OCMW-diensten zijn gesloten op maandag 30 april (uitgezonderd bib en sporthal) en dinsdag 1 mei. Woensdag 2 mei staat men daar weer paraat om je verder te helpen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Een Brusselse stek voor Google
In het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'
Vandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Vandebosch overleden

Dinsdag 24 april 2018
Victorine Vandebosch overleden
In Eksel is vandaag Victorine Vandebosch overleden, de weduwe van Gerard Peters. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Mia Maes overleden

Dinsdag 24 april 2018
Mia Maes overleden
Vandaag is de uit Peer afkomstige Mia Maes overleden, de weduwe van Michel Desair en de partner van Jos Snoeys. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumor
In het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
8

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Win een dvd, of een boek!
De nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Eindronde: tegenstanders gekend

Maandag 23 april 2018
In Hasselt is vanavond geloot voor de eindronde in de provinciale reeksen. Eksel neemt het daarin op tegen Thor Hasselt. Eksel speelt zondag eerst uit en ontvangt Thor op woensdag 2 mei om 19 u in het Sparrenstadion. Thor eindigde 4de in 2de Provinciale B.
Hechtel moet op zondag 29 april naar Vliermaal. De terugwedstrijd is woensdag 2 mei om 19 u. Vliermaal werd 5de in 3de Provinciale C.