Het overige nieuws

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Snelle interventiewagen voor politie

Woensdag 21 februari 2018
Snelle interventiewagen voor politie
Politiezone Kempenland heeft een snelle en semi-anonieme auto aangekocht om in te zetten bij politieacties waarvoor hun gewone voertuigen niet voldoen. Daarmee hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan vluchtende gangsters of verkeerscriminelen, die zich doorgaans ook met heel snelle bolides verplaatsen.
Na de mededingingsprocedure viel de keuze op de Skoda Octavia RS met een 220 pk sterke TSI benzinemotor. Het is een zwarte wagen (foto) met op beide flanken de naam van de politiezone. (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Dewit overleden

Woensdag 21 februari 2018
Jef Dewit overleden
Maandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jef Dewit overleden, de weduwnaar van Lieske Plessers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel.
2

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Voorstelling microavonturengids
Deze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids

Jeanneke Vandael overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Jeanneke Vandael overleden
In Leopoldsburg is zondag de uit Eksel afkomstige Jeanneke Vandael overleden, de weduwe van Jan Schraepen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Martha Schepers overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Martha Schepers overleden
Gisteren is Martha Schepers overleden, de echtgenote van André Van Baelen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
2

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Win een dvd (of een boek)
U hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Wie won de dvd?
Ralf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).