Het overige nieuws

Zwaargewonde in Kattenbos

Zondag 17 december 2017
Zwaargewonde in Kattenbos
Rond middernacht gebeurde er een verkeersongeval op Kattenbos. Een bestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam hierdoor tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd zwaar gewond overgebracht naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. (Foto politie)

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

Lisa Roels overleden

Zaterdag 16 december 2017
Vandaag is Lisa Roels overleden, de weduwe van Rik Jansen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hele weekend alcolholcontroles

Zaterdag 16 december 2017
Hele weekend alcolholcontroles
De lokale politie meldt dat er het gehele weekend versterkte alcoholcontroles zullen zijn. U bent bij deze dus gewaarschuwd, en gedraag u verantwoordelijk: indien u rijdt, drinkt u niet!

Hoe zou het met Rosa zijn?

Zaterdag 16 december 2017
Chel mag het zeggen
Hoe zou het met Rosa zijn?
Martine Bijl net gehoord op de radio: “Hoe zou ’t met Rosa zijn en met Jacoba?” Een liedje over een Hollandse boerin die door haar man met veel moeite en geduld overgehaald werd om mee op skivakantie naar Tirol te reizen. Haar koeien Rosa en Jacoba hebben inmiddels al lang hun eindbestemming als corned beef bereikt. Daar kun je donder op zeggen.
Pas heb ik ergens een foto gezien van de vroegere Rode Duivel en latere bondscoach van het nationale min 21 – team, Enzo Scifo. En ik betrapte (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.

Pierre Vromans overleden

Vrijdag 15 december 2017
Pierre Vromans overleden
Gisteren overleed Pierre Vromans, de echtgenoot van Lucia Oeyen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

Pech voor inbrekers

Vrijdag 15 december 2017
Onbekenden probeerden binnen te dringen in een pand aan de Kluterstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Darson Industries failliet

Vrijdag 15 december 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Darson Industries uit Lommel. Schuldvorderingen kunnen tot 14 januari ingediend worden.

Fietssurvival door PVDA+

Vrijdag 15 december 2017
Zaterdagnamiddag organiseert PVDA-Lommel een 'fietssurvival', een fietstocht over fietspaden die, hoewel ze vooral gebruikt worden voor woon-werk-schoolverkeer, onveilig en/of oncomfortabel zijn. De tocht start om 13.45u aan de kerk in het centrum. Directe aanleiding is de enquête van de partij waaruit blijkt dat het gebrek aan veilige fietspaden voor woon-werk-schoolverkeer de mensen stoort. Het aantal ongevallen met fietsers is de voorbije tien jaar in Lommelr vervijfvoudigd. Om dit aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Brood op de Plank'

Vrijdag 15 december 2017
Actie 'Brood op de Plank'
Je bent ze waarschijnlijk al tegengekomen bij de Lommelse bakkers: de herbruikbare katoenen broodzakken en hippe broodplanken van de actie 'Brood op de Plank'. Om voor het eindejaar nog zoveel mogelijk in te zamelen is er een gloednieuwe webshop gelanceerd en zijn er nu ook cadeaupakketten beschikbaar, gevuld met heerlijke Oxfam-producten. Nog tot 31 december is het gekozen goede doel 'Hongersnood 1212' en (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Chris Lomme op De Adelbergplanken

Woensdag 13 december 2017
Chris Lomme op De Adelbergplanken
Nu zaterdag brengen drie topactrices (Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke ) het waargebeurde verhaal van drie vrouwen die elk op hun manier moesten rondtrekken in Europa in het begin van de vorige eeuw. Ze ontmoeten elkaar uiteindelijk in Antwerpen en vertellen er hun levensverhaal. De prachtige vertolking en de sobere regie zorgen voor een intieme, maar sterke theatervoorstelling.
U ziet een geweldig sterke vertolking van de verschillende personages. Chris Lomme wekt met wat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar nog naartoe met uw geld?

Woensdag 13 december 2017
Prietprouwët
Waar nog naartoe met uw geld?
Dën dëmèntën ientrèst van teegëworrig zörgt vur ’n ónneuzël rèndëmènt.
           Pjèrkën
14/12
Raf een heel dikke proficiat met je 50ste verjaardag
Annie Decolfmaeker
09/12
proficiat aan TTC Lommel Aploeg. met de overwinning tegen opitter A
rudi engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Levi Kuyken zaterdag (opnieuw) voor wereldtitel
  2. Jagers klaar voor de jacht
  3. Genomineerde 1: Laura Verdonschot