Het overige nieuws

Gezocht: vrouwen met een verhaal

Donderdag 30 oktober 2014
Op 1 maart 2015 organiseert de Stad Lommel haar vierde Internationale vrouwendag. Die dag staat voor het samengaan van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Een unieke gelegenheid dus om de vrouw eens extra in de kijker te plaatsen. Dit jaar willen de organisatoren vrouwen in de spotlights plaatsen die samen een sterk verhaal delen. Ze worden dan samen vastgelegd in een portret, en die portretten worden tentoongesteld tijdens de internationale vrouwendag.
Ken jij twee of (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Clara Geys overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Clara Geys overleden
Zondag is Clara Geys overleden, de weduwe van Leon Coenjaerts. Ze was 89 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel Werkplaatsen.
Reageer

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.
Reageer

Anna Vrijsen overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Anna Vrijsen overleden
Zondag is Anna Vrijsen overleden, de echtgenote van Ferdinand Cochet. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...
Reageer

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Maria Beysen overleden

Maandag 27 oktober 2014
Maria Beysen overleden
Donderdag is Maria Beysen overleden, de weduwe van Henri Timmermans. Ze was 79 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Oktober alweer bijna voorbij

Maandag 27 oktober 2014
Oktober alweer bijna voorbij
Van oudsher staat oktober bekend als de wijnmaand. De oogst is achter de rug, de druiven zijn binnen en de wijn die er van gemaakt is ligt in roestvrij stalen containers of eikenhouten vaten te wachten om gebotteld te worden... Santé. (Foto Robert Boons)
Reageer

Kampioen en superkampioen

Zondag 26 oktober 2014
Kampioen en superkampioen
Op de Flanders Judocup, die dit weekend in de Soeverein in Lommel werd betwist, won Overpeltenaar Stef Schoemans - lid van judoclub Sporting Neerpelt - goud in de categorie -73kg bij de U18. Op de foto poseert hij met judolegende Robert Van de Walle. (Foto Rik Vander Sanden) UPDATE Meer foto's
Reageer

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Een uurtje langer slapen
Dit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!
Reageer

Holadieladiejo!

Zaterdag 25 oktober 2014
Chel mag het zeggen
Holadieladiejo!
Jodelen. Ik heb het nooit gekund. Ik heb het wel vaak geprobeerd. Tot afgrijzen van mijn zussen heb ik als kind uren zitten oefenen. Het resultaat was uitermate bedroevend.
Later, na een vakantie in Oostenrijk en een ‘Tirolerabend’ waar er lustig op los gejodeld werd, heb ik het nog eens geprobeerd. Mijn kinderen hebben dat leerproces toen binnen de kortste keren met succes gefnuikt.
Zij vertelden me overigens dat mopje van ‘Weet je wie het jodelen eigenlijk uitgevonden heeft? Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De Nederlandse politie is op zoek naar mensen die in de afgelopen jaren het slachtoffer zijn geworden van een duo uit Borkel-en-Schaft dat vooral winkeliers en restauranthouders bedreigde en afperste. De twee mannen, 35 en 36 jaar oud, zijn inmiddels opgepakt en in de gevangenis opgesloten.
De twee eisten onder meer "beschermingsgeld" waarbij ondernemers geld moesten betalen, wilden ze niet dat hun zaak werd vernield. Ook kochten ze goederen zonder te betalen, en bedreigden de winkeliers als (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
20°
13°
18°
31/10
antonio algarradaAntonio, proficiat met je 30 verjaardag.
elly rutten
30/10
vele kussen en knuffels voor het feest varken
Sia Schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel