Het overige nieuws

Die van de dinsdag

Dinsdag 9 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Nu het toch dinsdag is, zullen we het eens hebben over ‘Ruby Tuesday’, in 1967 een hit voor The Rolling Stones. Natuurlijk was dat niet haar echte naam, maar ze was wel degelijk een vrouw van vlees en bloed. Ontdek achter deze link over wie deze song gaat.
Reageer
Nieuwjaarsbrunch voor vrijwilligers Rode Kruis
Afgelopen zondag werden de vrijwilligers van Rode Kruis Lommel in de watten gelegd. Na de nieuwjaarsreceptie van afgelopen jaren, werd dit jaar geopteerd voor een heuse Nieuwjaarsbrunch... en het mag gezegd: het was geslaagd. De aanwezigen waren meer dan tevreden en vonden het heel lekker wat de leden van hun afdelingsraad zelf hadden klaar gemaakt! (Bijdrage Jean Jonkers)
Reageer
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.
Reageer

Weer weggelopen

Maandag 8 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1990 schoot Del Shannon zich een kogel door het hoofd. Dertig jaar eerder beleefde hij zijn grootste succes met ‘Runaway’. Lees hier waarom hij altijd over relatiebreuken zong. En leer er de ‘musitron’ kennen, een voorloper van de synthesizer waarop het instrumentaal middenstuk werd gespeeld.
Reageer

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.
Reageer

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Een echtpaar uit Bergeijk, Ad (67) en Cis (66) Schellens, is donderdagavond doodgereden op het Spaanse eiland Lanzarote. Toen ze een zebrapad overstaken werden ze aangereden door een auto bestuurd door een 20-jarige Italiaanse vrouw, die stomdronken bleek te zijn. Dat meldt Omroep Brabant.
Reageer

Lommel heeft nu 33.925 inwoners

Zaterdag 6 februari 2016
Op 1 januari telde Lommel 33.925 inwoners. Dat zijn er 90 meer dan een jaar geleden.
Reageer

Paaahaaaaa

Zaterdag 6 februari 2016
Paaahaaaaa
“Het is wat, daar in Amerika. Het zijn er bijna allemaal Amerikanen”. Een zin die -hoe gek het ook klinkt- thuis op de lachspieren werkt. Het komt uit deze sketch. “Buiten de Zone” was de debuutserie van Bart De Pauw en ook in dit stukje is hij geniaal. Hij speelt de rol van vader, die zijn dochter de gordijnen injaagt omdat hij de plezantste in huis wil zijn. Hij is de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.
Reageer

Neos-leden op de digitale snelweg

Vrijdag 5 februari 2016
Neos-leden op de digitale snelweg
De mobiele digitale snelweg kent geen geheimen meer voor onze Lommelse Neos-leden. Meestal gewapend met een tablet (I-pad) en/of smartphone (I-phone) luisterden tweemal 33 oren naar de lezing van webmaster expert Karel Vanrietveld. Aan bod kwam o.a. het onderscheid tussen verschillende besturingssystemen en de daarbij horende types van toestellen, de vele applicaties die je leven gemakkelijker maken, en de onuitputtelijke toepassingen van het 'mobieltje'.
Reageer

WICO Sint-Jozef installeert AED

Vrijdag 5 februari 2016
WICO Sint-Jozef installeert AED
Campus Sint-Jozef heeft een Automatische Externe Defibrillator aangekocht. Het toestel kan het leven van mensen redden die een acuut hartfalen krijgen. De AED wordt voor de helft gesubsidieerd door de Stad Lommel. Het toestel hangt aan de voorgevel van de campus tussen de school en de sporthal. Zo kan het toestel door de school en door de gebruikers van de sporthal vlot bereikt worden. De school gaat de volgende weken een bewustmakingscampagne voeren en trainingen geven aan de personeelsleden voor het gebruik van het AED-toestel. Op de foto directeur Walter Hoeks en preventieadviseur René Aerts. (Bijdrage Noël Bernaers)
Reageer
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.
Reageer

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Reageer
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).
Reageer

Vluchtelingen in Provil

Donderdag 4 februari 2016
Vluchtelingen in Provil
In Provil kregen de leerlingen vandaag de kans om vragen te stellen aan vluchtelingen (een Syriër en een Soedanees). Zij vertelden over hoe ze hier geraakt zijn, de problemen die ze meegemaakt hebben en hoe ze de toekomst zien. Volgens de meeste leerlingen zijn ze hier zeker welkom. Eén van de vragen was "waarom er zo weinig vrouwen meegekomen zijn". Als antwoord gaven de twee dat vrouwen veilig zijn, en beschermd worden in hun eigen land, en dat velen de overtocht met kleine kinderen niet zouden halen. (Foto Robert Boons)
Reageer

Neos luisterde naar prof. Cammu

Woensdag 3 februari 2016
Neos luisterde naar prof. Cammu
Een groot succes was het! Een 90-tal leden van Neos kwamen luisteren naar Prof. Cammu met zijn lezing 'hoe je gezond ouder kunt worden'. Hij had het o.a. over de leeftijdsverwachtingen van mannen en vrouwen, hoe we ons gezond kunnen houden, over stoppen met roken. Maar ook over bewegen wat voor alles goed is. Tot slot behandelde hij ook de gezonde voeding. Kortom, het werd een leerrijke namiddag. (Bijdrage Hélène Vissers)
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
8.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
04/02
Dominique DufourAlsnog van harre gefeliciteerd met je "nog-lang-geen-50ste-verjaardag
Janny van der Heijden
03/02
Monique De RaeProficiat aan Monique De Rae (Slinkerstraat, Lommel) met het behalen van de 1ste Internationale Prijs Leonardo Da Vinci uitgereikt in Firenze, Italië voor haar olieverfwerken en verhalen rond "De Blauwogige Lady".
Leo Vankrieken
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel