Het overige nieuws

Altijd dezelfde zanger

Woensdag 26 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Altijd dezelfde zanger
Op deze dag in 1969 werd "My Baby Loves Lovin’’ opgenomen door de Britse popgroep White Plains. De vrolijke venten die het liedje lipten op televisie, hadden daar niets mee te maken. Lees hier dat de zanger die je hoort zijn stem leende aan tal van hitformaties. Er zijn periodes geweest dat hij met drie verschillende bands tegelijk hoog in de hitparade stond.

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Dit weekend gaat het winteruur in
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
Flanders Judocup Lommel barst uit zijn voegen
Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober is evenementenhal 'De Soeverein' weer the place to be voor de internationale judowereld. Dit jaar mag de Internationale Flanders Judo Cup een record aantal deelnemers uit 22 landen ontvangen. Zo zullen er meer dan 1000 judoka's uit volgende landen van de partij zijn: Japan, Brazilië, België, Nederland, Engeland, Zwitserland, Schotland, Finland, VS, Israël, Noorwegen, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Azerbeidzjan, Duitsland, (…) Het hele nieuwsbericht

New York’s nieuwste park

Dinsdag 25 oktober 2016
Van onze man in New York
New York’s nieuwste park
Een heuvel beklimmen in New York? Het kan in ‘The Hills’, New York’s nieuwste park. Gelegen op ‘Governors Island’, een 70 hectaren groot eilandje gelegen aan de zuidelijke tip van Manhattan. Tot 1996 werd dit eiland exclusief gebruikt door de Amerikaanse kustwacht. In 2001 werd een stukje geklasseerd als een nationaal monument. In 2003 werd het resterende gedeelte verkocht, voor één dollar, aan de stad New York. De niet historisch waardevolle militaire (…) Het hele nieuwsbericht
New York’s nieuwste parkNew York’s nieuwste park

Negentien naakte vrouwen

Dinsdag 25 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Negentien naakte vrouwen
Op deze dag in 1968 lag ‘Electric Ladyland’ van Jimi Hendrix Experience in de platenwinkels. Het zou het laatste album van de gitaargod worden. Lees het verhaal achter deze dubbelelpee op de Jukeboxkalender. Je zal je verbazen over wie allemaal meespeelt, over de spelfouten en de verschillende schrijfwijzen van de titels. En vooral over de schandaalhoes met een foto van negentien naakte vrouwen.

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

Volgend weekend winteruur

Maandag 24 oktober 2016
Volgend weekend winteruur
(Foto Albert Agten)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Amido Dextro

Maandag 24 oktober 2016
Jo Gijsels uit Lommel heeft de bvba Amido Dextro oppgericht met zetel in Werkplaatsen in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van deuren en ramen, sloten, meubels voor werkplaatsen en winkelmeubels.

25 jaar lid bij Sint Eligius

Zondag 23 oktober 2016
25 jaar lid bij Sint Eligius
Tijdens het jaarlijkse Sint Ceciliafeest kreeg Patrick Goossens het zilveren ereteken van Vlamo overhandigd voor 25 jaar lidmaatschap bij de Koninklijke Fanfare Sint Eligius van Lommel-Werkplaatsen. (Bijdrage Alex Willems)

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Uitslagen HVL van dit weekend

Zaterdag 22 oktober 2016
Uitslagen HVL van dit weekend
Dit weekend werden alle wedstrijden van handbalclub HVL op zaterdag afgewerkt. De meisjes-16j verloren hun wedstrijd in en tegen leider Nelo. In Bocholt gingen de jongens-16j onderuit nadat ze lange tijd gelijke tred hadden kunnen houden. De wedstrijd van de -12j tegen Kortessem werd verschoven naar een later te bepalen datum.

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Een kijk op de wereld
Alles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
2

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Christianne De Backer overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Christianne De Backer overleden
Woensdag is Christianne De Backer overleden, de echtgenote van Joris Luykx. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten  in funerarium Witters in Lommel.
2

Bijenonderzoek

Donderdag 20 oktober 2016
Bijenonderzoek
De imkers Hugo Tielens uit de Kwadeveldenstraat en Frans Kwanten uit de Weimortels kregen, mét hun medewerking, gisteren bezoek van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en mensen van de Universiteit van Gent, dit in het kader van de gezondheid van de honingbij. Er werden stalen van honing, stuifmeel en bijenwas meegenomen voor verder onderzoek.
BijenonderzoekBijenonderzoek

Resultaten actiedag politie

Woensdag 19 oktober 2016
Resultaten actiedag politie
Gisteren heeft de verkeersdienst van de lokale politie een actiedag gehouden op de N71 richting Overpelt, Kattenbos én de Adelberg. Hierbij reden er 28 voertuigen te snel en droegen 32 bestuurders geen gordel. 60 pv's dus...

Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'

Woensdag 19 oktober 2016
Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'
Naar jaarlijkse gewoonte is het nu vrijdag weer 'Dag van de jeugdbeweging'. Alle Lommelse kinderen en jongeren die in uniform naar school gaan, mogen eerst even langs het Marktplein passeren waar ze een lekker ontbijt aangeboden krijgen door de jeugdraad. Dit kan tussen 6.30 en 8.30 uur.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar wordt u deze week geflitst?

Dinsdag 18 oktober 2016
Waar wordt u deze week geflitst?
Deze week staat de flitswagen van de lokale politie opgesteld op de volgende locaties: Vreyshorring, Adelberg, Luikersteenweg en Lutlommel.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Mist
16°
16°
23/10
May Mannaerts Proficiat met je verjaardag Nog een fijne avond Groetjes Rosette
Rosette Spooren
23/10
Herman proficiat met je 60ste verjaardag
Hugo Cluysen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Een kijk op de wereld
  2. Lommel United speelt gelijk tegen Antwerp
  3. Meer dan 250 man op burenfeest