Het overige nieuws

'Leven in 3 dagdelen’ ontroert toeschouwers
De benefietvoorstelling die Hand in Hand speelde t.v.v. het 'Sequoia Fonds' van Professor Mathieu Vandenbulcke heeft sommige aanwezigen tot tranen toe bewogen; het was dan ook een knap stukje acteerwerk van de spelers! De avond heeft € 650 opgebracht, een bescheiden bijdrage om de research naar geestelijke gezondheidsproblemen bij ouderen te helpen financieren. Maar alle kleine beetjes maken groot! (Bijdrage Georges Peeters)

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.

De geschiedenis haalt ons in!

Zaterdag 18 november 2017
Chel mag het zeggen
De geschiedenis haalt ons in!
Het moest ervan komen. En ik had het voorspeld! In mijn stukje van 18 november 2016 beschreef ik hoe ik dit gesprek eigenlijk al eens gevoerd had. Het was naar aanleiding van de vraag van mijn buurjongen of zebra’s witte beesten waren met zwarte strepen of zwarte met witte.
Heeft er iemand van jullie een open haard die wit roet produceert? Of een schouw waar witte rook uit walmt? Waarom ik dat vraag?
Ik krijg Edgard wel eens op bezoek. Hij is veertien en nog maar een jaar of vier in België. (…) Het hele nieuwsbericht

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Liza Vandenberk overleden

Vrijdag 17 november 2017
Liza Vandenberk overleden
Gisteren is Liza Vandenberk overleden, de weduwe van Henri Janssen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 ujur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

WICO bezoekt Burgers' Zoo

Vrijdag 17 november 2017
WICO bezoekt Burgers' Zoo
In functie van de lessen aardrijkskunde kregen de leerlingen van het WICO de mogelijkheid om de verschillende klimaat- en vegetatietypes te ervaren en te onderzoeken in de dierentuin van Arnhem. Hoe voelt het om door een tropische regenwoud te lopen? Welke ervaring krijg je als je door een koude en droge woestijn wandelt? Welke dieren leven er vooral in een savannne? Het nieuwe gedeelte, de mangrove, was prachtig. Ongelooflijk mooie vlinders vlogen er vrij rond. Zoveel te zien, zoveel te beleven... Het was een lange maar, leuke dag!

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

G-sporters gingen bowlen

Vrijdag 17 november 2017
G-sporters gingen bowlen
Gisteren namen 68 G-sporters uit instellingen uit de regio deel aan het bowlingtoernooi in de Antares. Voor de G-sporters was het de gelegenheid om zoveel mogelijk kegels om te werpen. Na de wedstrijd kregen ze allemaal nog een aandenken mee, zodat iedereen blijgezind terug naar huis kon. Met dank aan de mensen van Mispo en het personeel van Antares. Tot volgend jaar. (Bijdrage Clement Willekens)

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Victor Huysmans overleden

Donderdag 16 november 2017
Victor Huysmans overleden
Vandaag is  Victor Huysmans overleden, de weduwnaar van Ida Alen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

Gustaaf Hesemans

Donderdag 16 november 2017
Gustaaf Hesemans
Vandaag is Gustaaf Hesemans overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
'Zielzoekers' over verdriet, hoop en veerkracht
Begin 2016 werd het Parelstrand in Lommel een tijdelijk verblijf voor zo’n 500 vluchtelingen. Heel wat vrijwilligers staken de handen uit te mouwen om steun en hulp te bieden, maar ook om deze mensen een stem te geven. Ook elders in België klonken noodkreten. Vrijdag 24 november brengen Theater Malpertuis en Toneelhuis de voorstelling 'Zielzoekers' naar  CC De Adelberg. Stel je open voor het menselijke verhaal achter de nieuwsfeiten. Laat je niet misleiden door vooroordelen, (…) Het hele nieuwsbericht
04/11
Rani MaesAls je achttien wordt Zeg dan maar hallo tegen je rijbewijs, een uitpuilende agenda, credit cards, een kamer voor zelf en niet te vergeten je eigen telefoonrekeningen. Klinkt dat niet als een veelbelovende toekomst? Van harte gefeliciteerd! ”
Anil Maes
20/10
Proficiat met jullie 50 jarig huwelijk
Rita en Jacques Buren
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Gouden jubileum bij fanfare St.-Eligius
  2. 'Rituals' nieuw in Dorp
  3. Proefsleuvenonderzoek op Blekerheide