Het overige nieuws

'Klassiek in Noord-Limburg'

Dinsdag 16 september 2014
De cultuurcentra De Adelberg (Lommel) en Palethe (Overpelt) starten dit seizoen met "Klassiek in Noord-Limburg", een reeks van 11 concerten met klassieke muziek onder de noemer "Orient Express". Een en ander blijkt uit een brochure die vandaag is verspreid. De concerten zullen plaatsvinden in CC De Adelberg in Lommel (3), het Raadhuis in Lommel (5) en de Sint-Jozefskerk van Overpelt-Fabriek (2).
Reageer
Dodendraad: 'Meer doden dan Berlijnse Muur'
Boeiende reportage vanavond in "EenVandaag" op de Nederlandse tv. Het ging over de Dodendraad, de draad "die meer doden maakte dan de Berlijnse Muur": 1000 tegenover 136. Prominent spreker in deze reportage: prof. Alex Vanneste (rechts op de foto), die onder meer over de Dodendraad een indrukwekkend boek heeft geschreven. Merkwaardig dat die Dodendraad de Nederlandse geschiedenisboekjes nooit heeft gehaald. De met 2000V geladen draad tijdens de Eerste Wereldoorlog moest voorkomen dat spionnen of vluchtelingen het neutrale Nederland zouden bereiken. Bekijk de reportage hier.    
Reageer

Provincie schrapt subsidiereglementen

Maandag 15 september 2014
Op de agenda van de provincieraadszitting van woensdag staat de opheffing van twee subsidiereglementen. Deze opheffing vloeit rechtstreeks voort uit de bepaling in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord, dat bepaalt dat subsidiëring van persoonsgebonden materies geen provinciale opdracht meer is vanaf 2016.
Het eerste reglement dat wordt opgeheven, betreft de “investeringssubsidie voor dagverzorgingscentra”. Dit reglement werd goedgekeurd door de provincieraad van 18 juni 2014. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Opendeur Landelijke Gilden

Maandag 15 september 2014
Opendeur Landelijke Gilden
Gisteren vond de Opendeurdag plaats van de Landelijke Gilden. Ook de Trepkenshoeve deed mee met ponyrijden, demonstratie landbouwwerktuigen, mandenvlechten, touwvlechten en veel meer. Het werd daar een erg leerrijke en aangename dag... (Foto Jacky Geboers)
Opendeur Landelijke GildenOpendeur Landelijke GildenOpendeur Landelijke Gilden
Reageer

Jean Pierre Kuyken overleden

Maandag 15 september 2014
Jean Pierre Kuyken overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Jean Pierre Kuyken overleden, de echtgenoot van Annie Jansen. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag om 19.30u is er gelegenhei tot condoleren in het funerarium Witters.
Reageer

Vanendert en Vansummeren naar WK

Maandag 15 september 2014
Jelle Vanendert en Johan Vansummeren rijden op zondag 28 september het WK wielrennen op de weg in het Spaanse Ponferrada. Dat blijkt uit de selectie die bondscoach Carlo Bomans vandaag heeft bekendgemaakt. Tom Boonen en Philippe Gilbert zijn de kopmannen.
Reageer
Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...
Daar zitten ze met hun gedachten al bij de Levensloop-actie van komend weekend... (Foto Albert Agten)
Reageer

Als arbeid een feest wordt

Zaterdag 13 september 2014
Tribunaliteiten
Wanneer kan je zeggen dat je voor iemand arbeid presteert? Als je luistert naar een baas en in ruil een loon ontvangt? Juist. Maar wat als je werk aanvoelt als een ontspanning en je  genoegen neemt met een habbekrats?
Neem bijvoorbeeld dat je op een festival de tickets en toegang tot de backstage controleert. Je krijgt gratis toegang tot de festivalweide, je idolen zijn binnen handbereik. Er is warm eten à volonté, zij het uit de gaarkeuken. Als toemaatje ontvang je nog wat gratis bonnen die je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Schoonveegoperatie

Zaterdag 13 september 2014
Chel mag het zeggen
Schoonveegoperatie
Tok tok, tok tok, tok tok. Ritmisch. Vrij snel. De kadans van een lichtvoetig lopend mens. Ik wandel in de Gasstraat. Een jonge kerel komt bijna recht naar me toe gelopen. Als hij me passeert knipoogt hij schalks naar me. Vriendelijk gezicht. Beetje sjofel gekleed, dat wel.
Doef, doef, doef, doef. Zo’n dertig meter achter hem volgt een duidelijk tegen zijn zin lopende politieman. Ik ken hem. Het is een oud-leerling. Hij lacht een beetje hulpeloos als hij me voorbij sjokt. Zo van (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Daling Limburgse jeugdwerkloosheid

Vrijdag 12 september 2014
Een analyse van de jeugdwerkloosheid toont niet alleen een daling van de Limburgse werkloosheidscijfers maar ook een sterkere daling dan in Vlaanderen. In vergelijking met augustus 2013 daalt de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen met 3,3 %. In Limburg bedraagt de daling 5,5 %. 
Reageer

Peter Bosmans overleden

Vrijdag 12 september 2014
Peter Bosmans overleden
Woensdag is Peter Bosmans overleden, de echtgenoot van Constance Van Bael. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering in het crematorium in Hasselt. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Reageer

Wandelende afvalbakken...

Donderdag 11 september 2014
Bezoekers van het Bloemencorso in Valkenswaard kunnen daar zondag zo maar ‘walking bins’ ofwel ‘wandelende afvalbakken’ tegenkomen. Tussen 13.30 en 17.30u lopen tien ‘walking bins’ rond in het centrum. De jongens en meiden van het ‘walking bin-team’ zijn gehuld in een opvallend afvalinzamelpak. Zij nodigen bezoekers op een ludieke manier uit om verantwoord met afval om te gaan en het niet op straat achter te laten. Bezoekers kunnen plastic bekertjes, flessen, blik, restafval en/of GFT bij de walking bins inleveren in de gescheiden bakken. Wie hier gebruik van maakt, krijgt  een lekker en gezond mandarijntje. En de schillen? Die gaan natuurlijk ook de bin in. Op die manier wil de gemeente inwoners en bezoekers actief informeren over duurzaamheid en afvalscheiding.
Reageer

Jongerendag op vliegbasis Kleine Brogel

Donderdag 11 september 2014
Komend weekend zijn er op de vliegbasis van Kleine Brogel de "Belgian Air Force Days", morgen/vrijdag wordt van 9 tot 17u op die basis een jongerendag georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs (voorlaatste en laatste jaar). Scholen uit het hele land hebben zich daar al voor ingeschreven.
Die jongeren zullen zich niet vervelen, zo blijkt uit de mededeling van de vliegbasis:
"De objectieven van deze Jongerendag zijn:
- Kennismaking met mogelijke toekomstige (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De Nederlandse providers zeggen te werken aan betere mobiele bereikbaarheid van het noodnummer 112 in de grensstreek. Dat blijkt uit een hoorzitting in de Tweede Kamer. Er komen extra zendmasten waarvoor nu plekken worden gezocht. Providers zeggen tegen diverse problemen aan te lopen met het vergroten van de dekking in de grensgebieden. Zo moeten er afspraken gemaakt worden met providers in buurlanden over interferentie tussen de netwerken als het vermogen van zendmasten omhoog gaat. Ook mogen op sommige plekken geen zendmasten geplaatst worden.
Reageer

Georgina Michiels overleden

Donderdag 11 september 2014
Georgina Michiels overleden
Zondag is Georgina Michiels overleden, de echtgenote van François Joosten. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van de Kolonie. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Maria Vromans overleden

Donderdag 11 september 2014
Maria Vromans overleden
Gisteren is Maria Vromans overleden, de weduwe van Remi Pennemans. Ze was 79 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Filip Winters overleden

Dinsdag 9 september 2014
Zondag is Filip Winters overleden. Hij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Woensdag van 19 uur tot 19.30 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het funerarium Witters, Adelberg 50 in Lommel.
Reageer
Peeters geen premier... wie dan wél?
Ook in de Leopoldlaan vragen ze zich dit af. Wordt het een Waals lichtgewicht, of een Vlaams 'zwaargewicht'? (Foto Albert Agten)
Reageer

Infrabel lanceert nieuwe overwegbel

Maandag 8 september 2014
Infrabel lanceert nieuwe overwegbel
Goed nieuws voor de omwonenden van overwegen: Infrabel start met de installatie van een nieuw soort bel op die overwegen, die tegen eind volgend jaar overal aanwezig moet zijn. Het gaat om een elektronisch, golvend belsignaal. Voor de autobestuurders is het veel beter te horen dan de klassieke bel, en doordat het geluid gericht wordt, zullen omwonenden er veel minder last van hebben. Zegt Infrabel. Morgen wordt de eerste "nieuwe bel" geïnstalleerd op een overweg in Hasselt. Meer info (Foto GB)
Reageer
Schrijf een 'soundscape' voor Radio Forest
Musica heeft een wedstrijd uitgeschreven voor het componeren van een soundscape voor "Radio Forest", de permanente klankkunstinstallatie in Klankenbos in Neerpelt. De drie beste inzendingen krijgen opnameapparatuur, een recensie op Gonzo Circus en worden voorgesteld aan publiek en genodigden tijdens de Klankenbos Nocturne op vrijdag 28 november. Meer info (Foto Musica)
Reageer

Cursus baby- en kinderreanimatie

Zondag 7 september 2014
Op maandag 6 oktober wordt in het Rode Kruislokaal van Lommel aan de Norbert Neeckxlaan 50 een cursus baby- en kinderreanimatie gegeven. Aanvang 19u., einde rond 22u. Geïnteresseerd om deze cursus te volgen of wil je nog bijkomende info? Dat kan via vorming[!]lommel.rodekruis.be of tel. 0498-473437. 
Reageer

Praalwagen Bloemencorso uitgebrand

Zondag 7 september 2014
in Valkenswaard is gisteren een praalwagen uitgebrand die komende zondag zou meerijden in het Bloemencorso. De oorzaak van de brand is onbekend. Buurtschap Crescendo zat door de brand in zak en as, maar gistermiddag gaf de gemeente groen licht om de bouw te hervatten. Bijzonder is dat alle andere buurtschappen zullen meehelpen om de praalwagen op tijd af te krijgen.
Reageer

KWB-stratenloop in Heusden-Zolder

Zondag 7 september 2014
KWB-stratenloop in Heusden-Zolder
Aan de KWB-stratenloop in Heusden-Centrum startten 68 atleten in de 4,6 km. Jo Vrancken (foto) uit Tongeren was de snelste in 14:47, voor Marc Schoels uit Wellen en Toon Heylen uit Lommel. Bo Paps (20:18) uit Zonhoven was de snelste vrouw voor Jill Janssen en Frieda Hendikx, beiden uit Hamont-Achel. De 9,2 km - die samen met de 4,6 startte - had 47 deelnemers. Daar finishte Eddy Vandeputte uit Malmédy als eerste in 31:01. Snelste vrouw was Vanessa Caufriez (47:15) uit Heusden-Zolder.
Reageer

Genieten van talent

Zaterdag 6 september 2014
200 woorden van Rudi
Genieten van talent
200 woorden of 200 kunstwerken? Ik kan van beide niet genoeg krijgen. Met drie vrienden trokken we onlangs richting Van Abbemuseum in Eindhoven. Een thuis voor topwerken van Picasso en Francis Bacon, maar het was Marlene Dumas die ons verleidde. Ik zag haar werk voor het eerst in het MAS. Net voor het buitengaan trok ze me weer naar binnen.
We wisten dat de Nederlandse kunstenares met Zuid-Afrikaanse roots in het vernieuwde Stedelijke Museum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling kreeg en verdiende. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Verkeersmaatregelen in Valkenswaard

Donderdag 4 september 2014
Van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 september vinden in Valkenswaard onder het  motto 'Valkenswaard Viert' activiteiten plaats rondom de 70-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. In verband hiermee zijn in deze periode een flink aantal wegafsluitingen en verkeersmaatregelen voorzien, met name in het centrum van Valkenswaard en op en rond de N69 (Eindhovenseweg/Luikerweg). Vanwege te verwachten drukte adviseert de gemeente bezoekers om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum te komen. Meer info
Reageer
Het bisdom Hasselt heeft een voorlopig bedrag van 10.000 euro overgemaakt voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Enkele weken geleden deden de Belgische bisschoppen een oproep tot solidariteit met de christenen in dat gebied. Hiervoor werd er op 15 augustus jl. in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden.
Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden er concrete projecten uitgewerkt door Kerk in Nood en Caritas International. Het bisdom heeft – in afwachting van het eindresultaat van deze collecte – nu al een voorschot van telkens 5.000 euro overgemaakt aan beide organisaties.
Reageer
Op dinsdag 16 en woensdag 17 september pakt het bisdom Hasselt in het kader van het nieuwe werkjaar uit met een startavond in het Cultuurcentrum Hasselt. De avond staat open voor alle priesters, diakens, parochieassistenten, teamleden van parochie en federatie, catechisten, jongerenbegeleiders, pastores in de zorgsector en geïnteresseerden. Op dinsdag worden de deelnemers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht; op woensdag die uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden.
Reageer

Akindo vraagt uw stem

Dinsdag 2 september 2014
Akindo vraagt uw stem
Akindo (vzw met vakantiekampen voor mensen uit maatschappelijk kwetsbare milieus en begeleidingshuizen in Vlaanderen) doet mee aan een wedstrijd via het 3MFonds. Tegen 31 oktober moeten ze meer dan 3000 stemmen halen om de hoofdprijs te winnen, en daarvoor rekenen ze op de stem van alle Lommelaars. Stemmen kan via deze link en neemt amper een minuut in beslag. Ideeën om nog meer stemmen te halen mag je ook mailen aan info[!]akindo.be. (Foto Akindo)
Reageer

Johan De Vrindt overleden

Dinsdag 2 september 2014
Johan De Vrindt overleden
Vrijdag is Johan De Vrindt overleden, de echtgenoot van Lisette Vervecken. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
24°
0.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
25°
17°
27°
13/09
Elke, veel succes in Kroatië! Zet em op held van de Kolonie!
Stefano Marzo
09/09
gefeliciteerd welkom op tram 50 Arlette van Gerard & Christiane Vangerven Theunissen
vangeven theunissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel