Het overige nieuws

Marie-José Maessen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Marie-José Maessen overleden
Zondag is Marie-José Maessen overleden, de echtgenote van Eduard Flament. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Alexander de Grote op TVL

Dinsdag 23 januari 2018
Alexander de Grote op TVL
De educatieve tentoonstelling rond Alexander de Grote in de kapel van WICO campus Sint-Hubertus komt vanavond in beeld op TVL. In het programma 'In de Buurt' vertelt striptekenaar Bart Proost, leraar aan het college en stadstekenaar van Lommel, over de tentoonstelling en natuurlijk over tekenen. De beelden zijn gemaakt toen de leerlingen van het 6e van de Clementiaanschool uit Holheide-Overpelt op bezoek waren en deelnamen aan de workshop striptekenen. Ondertussen hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Wintersalon kunstkring Heikracht

Dinsdag 23 januari 2018
Wintersalon kunstkring Heikracht
Koninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt houdt weer zijn jaarlijkse Wintersalon in CC De Adelberg in Lommel. Maar liefst 21 kunstenaars tonen een diversiteit aan kunstwerken. Tijdens de openingsuren zijn er diverse kunstenaars aanwezig. De tentoonstelling loopt van zaterdag 27 januari t/m 4 maart en is open van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Nieuwe bvba: Syma Aanhangwagenbouw

Dinsdag 23 januari 2018
Marijn Geuens uit Lommel heeft de bvba Syma Aanhangwagenbouw opgericht met zetel aan de Hendrik Heymanstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel en verhuur van aanhangwagens, metaalbewerking én hulpverlening bij pech.

Loos brandalarm bij Blokker

Dinsdag 23 januari 2018
Vanmorgen was er brandalarm bij Blokker in Lommel. De brandweer rukte uit maar er bleek niets aan de hand.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Hét gespreksonderwerp dezer dagen

Maandag 22 januari 2018
Hét gespreksonderwerp dezer dagen
Eén wolf in het land, en iedereen heeft het geweten... Ook in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Stanislas Emsens overleden

Maandag 22 januari 2018
Vrijdagnacht is Stanislas Emsens overleden. Hij was 93 jaar. Emsens was de oprichter van Sibelco, de grootste zandwinningsgroep ter wereld die momenteel meer dan 240 dochterbedrijven heeft en in de hele wereld actief is.Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de kerk van Stevensvennen.

Jean Geens overleden

Maandag 22 januari 2018
Jean Geens overleden
Zaterdag is Jean Geens overleden, de weduwnaar van Gonnneke Stalmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.
Brent Vandecraen herschrijft en speelt Don Quichot
De jonge acteur Brent Vandecraen (19 jaar) bewerkte samen met regisseur Stefan Perceval het originele verhaal van de dolende ridder Don Quichot en schreef zijn verhaal. Nu vrijdag kan u voor het theaterstuk terecht in De Adelberg.
Hij nam als basis zijn eigen leven en zijn eigen gevecht om erkenning en aanvaarding als persoon met een beperking.  Een verhaal over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om (…) Het hele nieuwsbericht

Lovoc-dames winnen

Zondag 21 januari 2018
Lovoc-dames winnen
In het damesvolley behaalden de meisjes U17 en beide Lovoc-teams dit weekend winst in hun wedstrijd. De meisjes U17 (foto) gingen bij Jaraco As op bezoek. Ze wonnen vlot met 0-4. Een deugddoende winst, en goeie start van een hopelijk veelbelovende 2de ronde. De dames A wonnen thuis, ook redelijk vlot, met 3-0 van KVC Sparvoc Lanaken Briegden B. Ze blijven stevig op plaats 3 in 2de provinciale B. De dames B schreven hun 2de winst van het seizoen op hun naam. Ze wonnen, zij het nipt, met 0-3 op (…) Het hele nieuwsbericht
Verbroedering haalt weer zwaar uit
Verbroedering haalde vandaag nog maar eens verschroeiend uit, en scoorde 7-0 tegen Sporting Winterslag. Lommel Kolonie moest vandaag naar Loksbergen, de voorlaatste in de stand en won er met het kleinste verschil, 0-1. Lutlommel moest tegen de tweede in de rangschikking, RC Reppel en speelde 3-3 gelijk, terwijl Kattenbos tot slot naar SV Breugel moest, een ploeg uit de onderste regionen, en er eveneens gelijk speelde, 2-2.

Lommel wint met 0-3 in Hamme

Zondag 21 januari 2018
Lommel wint met 0-3 in Hamme
Lommel SK moest vanmiddag op bezoek bij VW Hamme. Deze laatsten lieten afgelopen week in de pers al verstaan dat ze niets te verliezen hadden tegen Lommel omdat ze “tegen de toekomstige kampioen moesten spelen”. Laat ons dit dus hopen, en inderdaad: Lommel was véél te sterk vandaag voor deze middenmoter. Aan de rust stond het al 0-3 voor Lommel na doelpunten van De Bruyn, Ruyssen en Sula, terwijl aanwinsten Henkens en Santermans op de bank startten. De tweede helft was nog enkele een formaliteit, en zo blijft Lommel aan de leiding samen met Knokke (waar ze binnen 14 dagen naartoe moeten...)
09/01
Marleen BoonsHallo Marleen van harte geluk gewenst met je kleinzoon
Annita Gijbels
28/12
Gelukkige verjaardag Pierre vanwege Hugo en Viviane, Sofie en Glenn
Hugo Cluysen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Groen neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen
  2. Centen en belastingen (4)
  3. Tweemaal vier generaties