Het overige nieuws

Nieuwe maand, nieuwe prijsvraag

Donderdag 1 september 2016
Nieuwe maand, nieuwe prijsvraag
Voor onze prijsvraag van september zoeken we het in 'voeten'. Een dubbele vraag: 1) van welke BV's die onlangs in onze stad waren zijn deze schoenen? (foto links onderaan). En omdat deze eerste vraag eigenlijk vrij simpel is, een tweede schiftingsvraag er bovenop: van welke Lommelse BV zijn de schoenen op de tweede foto? Antwoorden enkel en alleen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR middernacht vandaag.
Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagNieuwe maand, nieuwe prijsvraag

Het weer in Lommel in augustus

Donderdag 1 september 2016
Het was zowat 'voor elk wat wils' afgelopen maand. De gemiddelde minimumtemperatuur bedroeg 13,7 C°, maximum was 25,0 C°. In totaal viel er 65,8 liter neerslag, en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1020,2. En zo bent u weer helemaal mee... (Met dank aan Georges Bleyen)

Het lied van september

Donderdag 1 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Het lied van september
Jaja, de negende maand is al begonnen. De tijd van het jaar om ‘September Song’ te draaien, een standaard van Kurt Weill. Lees hier hoeveel versies er wel bestaan. Geschreven vanuit het perspectief van een man, zijn er toch veel sterke uitvoeringen van zangeressen, onder wie Lotte Lenya, de vrouw van de componist.

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Strenge controles aan schoolpoorten
U kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Dag van het Zand én K3 op video

Woensdag 31 augustus 2016
Dag van het Zand én K3 op video
We ontvingen nog een leuk filmpje van zowel de 'Dag van het Zand', als het optreden van K3 afgelopen zondag. Geniet ervan... (Video Rudy Luys)

Mooie cheque voor 'Make-a-Wish'

Woensdag 31 augustus 2016
Mooie cheque voor 'Make-a-Wish'
Afgelopen weekend overhandigde Brigitte Boogaerts een cheque aan Barbara van Make-A-Wish Vlaanderen. Brigitte had deelgenomen aan de Dodentocht en voor haar deelname liet ze zich sponsoren ten voordele van Make-a-Wish. Ook buurjongetje Tuur (7) sponsorde Brigitte met centen uit zijn eigen spaarpot.en als beloning voor zijn goede daad kreeg Tuur bij de overhandiging van de cheque het beertje van Make-a-Wish dat met Brigitte mee op tocht geweest was. Alweer zo'n fijn en warm initiatief in onze stad... 

Wie was Peggy Sue?

Woensdag 31 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Wie was Peggy Sue?
Vandaag viert Jerry Allison zijn 77ste verjaardag. Hij was de drummer van Buddy Holly and The Crickets en co-auteur van grote hits, zoals ‘Peggy Sue’ uit 1957. Hier weten ze natuurlijk weer met naam en toenaam uit te leggen wie dat meisje eigenlijk was.

Nieuw schooljaar met puffende juffen

Dinsdag 30 augustus 2016
Nieuw schooljaar met puffende juffen
(Foto Albert Agten)
Vrijwilliger gezocht voor Brugfigurenproject
Het Rode Kruis Lommel is op zoek naar een vrijwilliger(ster) voor het Brugfigurenproject. Kinderen uit kansarme of allochtone gezinnen, maar ook kinderen met een handicap, kinderen van wie een ouder of grootouder is overleden, kinderen van wie de ouders recent zijn gescheiden… hebben het vaak moeilijk op school en kunnen wat extra begeleiding goed gebruiken. Als vrijwilliger(ster) van het project ‘Brugfiguren’ neem je deze taak op je. Voor het project werkt de Rode Kruis afdeling (…) Het hele nieuwsbericht

’n Bitskë fielëzëfiej

Dinsdag 30 augustus 2016
Prietprouwët
’n Bitskë fielëzëfiej
Löstërt goewd na wá dè zë zéggën, mèr denkt ërán dèt ër nog meeër vërzweegë weurt!
              Pjérkën

Boekvoorstelling KSA 100

Dinsdag 30 augustus 2016
Boekvoorstelling KSA 100
Naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van KSA 'de Lommelse Blauwvoeters' schreven zes oud-leiders een boek over de geschiedenis van de vereniging. Het resultaat mag zeker gezien worden en wordt voorgesteld nu zaterdag 3 september om 19 uur in het Raadhuis. Iedereen is van harte welkom. Het volgende weekend vinden er verder ook nog enkele festiviteiten plaats, zoals de KSA 100 fuif in Zaal Commerce op zaterdag 10 september en de familiedag met barbecue op zondag 11 september. Meer informatie vind je op de website.

Snelheidscontroles

Maandag 29 augustus 2016
Snelheidscontroles
De lokale politie Lommel houdt deze week snelheidscontroles op onder meer volgende locaties:
• Werkplaatsen
• N71
• Voermanstraat

In de tweede helft van deze week zullen deze controles opgedreven worden en vooral plaatsvinden in de buurt van scholen, waar de zone-30 van toepassing is.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
19°
25°
14°
26°
30/08
hee zusje een zeer fijne verjaardag gewenst laat u ventje maar eens goed verwennen
sientje migneaux
29/08
Feliciaties voor Tijs de coster. Van oma en opa
Maria Geuens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Jefke neemt afscheid
  2. 'Ons eigen paleisje voor schone kunsten'
  3. Willy voor goed doel naar Santiago de Compostela