Het overige nieuws

De Schaal van Lommel

Woensdag 5 augustus 2015
Ook dit jaar zal er onder de Lommelse voetbalclubs gestreden worden voor 'De Schaal van Lommel'. De wedstrijden worden op de terreinen van Kattenbos gespeeld, telkens om 19.00 uur. Het programma: woensdag 05/08 Lutlommel VV - Lommel United, donderdag 06/08 Kattenbos - G.T. Kolonie, dinsdag 11/08 Verbroedering - G.T. Kolonie, donderdag 13/08 Kattenbos - Verbroedering. De finalewedstrijden worden gespeeld op zondag 16/08. Op 15 en zondag 16/08 zullen ook de jeugdwedstrijden doorgaan. Supporters op post!
Reageer

Hoe je iets gedaan krijgt

Woensdag 5 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee. ~ Antoine de Saint-Exupéry, Frans auteur.
                 Marcel
Reageer

Alleen vrouwen

Woensdag 5 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het was de eerste stevige rockband die alleen uit vrouwen bestond. Vandaag veertig jaar geleden werden The Runaways samengebracht. Enkele groepsleden scoorden grote hits nadat de formatie uit elkaar was gevallen. Wie dat zijn, kan je hier opzoeken.
Reageer

'Thuis in Limburg' over Lommel

Dinsdag 4 augustus 2015
'Thuis in Limburg' over Lommel
Het praatprogramma ‘Thuis in Limburg’ van de Nederlandse TV Limburg staat deze week volledig in het teken van Lommel. Aan de tafel van presentator Eric Kempkens zitten tal van Lommelse gasten. De opnames vonden onlangs plaats aan het Huis van de Stad en ze brengen Lommel mooi in beeld. De Lommelse gasten komen uit diverse sectoren. In de eerste aflevering zit o.a. burgemeester Vanvelthoven, in de tweede aflevering zijn Nadja Matthynssens van het GlazenHuis en Stanislas Emsens van Sibelco (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 
Reageer

Scouts van Beringen op bezoek

Dinsdag 4 augustus 2015
Uit de oude doos
Scouts van Beringen op bezoek
Het is die tijd van het jaar dat de verschillende jeugdgroeperingen op kamp gaan. Ook vroeger gebeurde dit, en zo kwamen we deze leuke foto tegen van de Scouts van Beringen die op kamp waren in Lommel Kattenbos in 1932.
Reageer

Toke Pepels overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Donderdag is Toke Pepels overleden, de weduwe van Jan Custers. Zij was 91 jaar. De crematie vond in alle intimiteit plaats.
Reageer

De eerste nummer 1

Dinsdag 4 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1958 publiceerde men voor het eerst de Billboard Hot 100, de graadmeter van populaire muziek in de Verenigde Staten. ‘Poor Little Fool’ van Ricky Nelson was de eerste nummer 1. Achter deze link hebben ze het over deze oudste, nog lopende hitparade. En over de opmerkelijke manier waarop de zanger aan dat liedje kwam.
Reageer

Tegenspraak

Dinsdag 4 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Je moet een vrouw nooit tegenspreken. Je moet alleen maar wachten tot ze dat zelf doet". ~ Humphrey Bogaert, Amerikaans acteur
                  Marcel
Reageer

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Smiley (56)
Een smiley van een wasmachine met een héél grote muil...
Reageer

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
17°
33°
17°
30°
26/07
Een heel gelukkige verjaardag! Hoogstwaarschijnlijk de laatste zonder babypampers en babygeblèèt!!!
Tant'Elly Gerits
18/07
Gelukkige verjaardag , nog vele jaren en vooral een goede gezondheid ! Luc en Rita . Francis en Wendy .
Rita Geens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel