Het overige nieuws

De dansdwaas

Zondag 4 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
De dansdwaas
Vandaag 23 jaar geleden overleed Frank Zappa. Satire was zijn handelsmerk. Lees hier hoe hij in ‘Dancin’ Fool’ de draak stak met de discorage van de jaren zeventig.

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
En wie won de dvd?
Georges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Ikis

Zaterdag 3 december 2016
Igor Savoir en Ine Kolen, beiden uit Lommel, hebben de bvba Ikis opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Russendorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van elektrische apparatuur en audio- en videoapparatuur; computer-consultancy-activiteiten, de verhuring en uitbating van vakantieverblijven én de opvang van dieren.

De moeder van alle smoezen

Zaterdag 3 december 2016
Chel mag het zeggen
De moeder van alle smoezen
Mijn vriend gaat binnen afzienbare tijd met pensioen. Doorgaans bekijkt hij het leven van de jolige kant. Van de week zat hij bij mij thuis in de woonkamer wat bij te kletsen bij een glas rode wijn. Ik had hem al een tijdje niet meer gezien. Hij heeft het ook altijd zo druk.
Een tweede glas is doorgaans in staat om hem tot onsterfelijk-grappige uitspraken en – helaas enigszins utopische – fantasierijke plannen te verleiden. Ik laat me dan door het gesprek graag meedrijven in de roes van absurde (…) Het hele nieuwsbericht

Geen dag vrij

Zaterdag 3 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Geen dag vrij
Vandaag veertig jaar geleden werd Bob Marley neergeschoten tijdens politiek geweld rond de Jamaicaanse verkiezingen. Twee dagen later trad hij gewoon op, zo lezen we hier. "De mensen die het slecht voor hebben met de wereld nemen geen dag vrij", zei hij. "Waarom zou ik het dan doen?"

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
De barmhartige huurder
Low cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Guido Boone overleden

Vrijdag 2 december 2016
Guido Boone overleden
Dinsdag is Guido Boone overleden, de echtgenoot van Maria Klerkx. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.

Buizerd vast in klem

Vrijdag 2 december 2016
Buizerd vast in klem
In de buurt van de tennisclub in Mol troffen wandelaars een buizerd aan met een klem aan zijn poot. De vogel kon, ondanks de zware klem aan zijn poot, nog korte stukjes vliegen, laag over de grond. Op het moment van de melding was het al aan het schemeren en als er vanuit het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek een ploeg moest vertrekken, zou het waarschijnlijk donker zijn. Dit zou de zoektocht naar de vogel erg bemoeilijken.
Gelukkig kon het Natuurhulpcentrum rekenen op een medewerkster uit Mol die (…) Het hele nieuwsbericht
2

Mai Erens overleden

Vrijdag 2 december 2016
Mai Erens overleden
Gisteren is Mai Erens overleden, de echtgenote van Jean Mannaerts. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht
3
Wout Gerits en Freya Lobbenstael, beiden uit Lommel, én Willem van Loon uit Scem (Hongarije) hebben de gewone commanditaire vennootschap Panzi-Pet Benelux opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. De vennootschap heeft onder meer als doel de groot- en kleinhandel, de import en export, de tussenhandel in allerhande voeders,de uitrusting, benodigdheden, toebehoren en materialen voor dieren én het onderhoud en de aanleg van tuinen en bestratingen.

Lieske Huysmans overleden

Vrijdag 2 december 2016
Lieske Huysmans overleden
Vandaag is Lieske Huysmans overleden, de weduwe van Jan Timmermans. Zij was 85 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Niet zo makkelijk deze maand...

Vrijdag 2 december 2016
Prijsvraag van de maand
Niet zo makkelijk deze maand...
De prijswinnaar van deze maand is Mieke Deconinck uit de Bonenven. Zij wint een prachtig boeket bij Ixora in de Vreyshorring. De oplossing deze maand was heel wat moeilijker te vinden dan bij voorgaande edities, maar de foto werd genomen vanuit Provil Ion in de Duinenstraat!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Lichte sneeuwval
-3°
30/11
Proficiat Stephanie met het behalen van de Laureaat van de arbeid !
Elly Vromans
29/11
dikke profitiat Eddyke Geuns van de vergadering
DE VERGADERING DE KROON
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Kerkstraat bijna klaar... opening volgende week
  2. Komt er een 'triomfboog' in de Kerkstraat?
  3. Voor alle duidelijkheid