Het overige nieuws

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop
Op 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat pgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op  19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de Rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris. Op 8 juli 1977 werd hij benoemd tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Yvonne Verpoorten overleden

Donderdag 23 oktober 2014
Gisteren is Yvonne Verpoorten overleden, de weduwe van Willy Mostin. Ze was 96 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwplechtigheid (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.
Reageer

Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?

Donderdag 23 oktober 2014
Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?
Koen De Preter & Aaben Dans: "15 Seconds Of Fame",  ZATERDAG om 20.30u in Palethe Overpelt.
Andy Warhol zei in 1968: ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. Blijkbaar zijn die minuten ondertussen seconden geworden. Vandaag willen we het snel. In ‘15 Seconds Of Fame’ zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan talentenjachten op TV. Op het podium staan een b-boy (Thomas (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Wietplantages in Lommel en Neerpelt

Woensdag 22 oktober 2014
In het kader van een provinciale actie tegen cannabisteelt zijn er vandaag ook in Lommel en Neerpelt wietplantages opgerold. Dat heeft procureur des konings Guido Vermeiren vanmiddag bekendgemaakt. In totaal werden vanmorgen door 150 politieagenten 12 in werking zijnde plantages met 3800 planten aangetroffen in Limburg. Het parket liet zes personen voorleiden bij de onderzoeksrechter. .
Reageer

Dodelijk verkeersongeval in Mol

Woensdag 22 oktober 2014
Bij een verkeersongeval op de Retieseweg in Mol is dinsdag in de late namiddag een 74-jarige vrouw uit Ravels zo zwaar gewond geraakt dat ze vandaag in het ziekenhuis is overleden. De vrouw kwam met haar auto door onbekende oorzaak tegen een boom terecht.
Reageer

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.
Reageer

Vrachtvervoer gecontroleerd

Woensdag 22 oktober 2014
Vrachtvervoer gecontroleerd
Gisteren hebben de politiezones Lommel en HANO samen met de douane en de wegpolitie het vrachtvervoer gecontroleerd in Lommel en Overpelt. Hierbij werden 50 vrachtwagens gecontroleerd op de rij- en rusttijden, de lading en andere wetgeving. Verder nam de douane stalen van de dieselbrandstof. Bij de controles werden 14 inbreuken vastgesteld waarbij enkele ernstige gevallen van overlading. In totaal werd er voor een 20.000 euro aan boetes geïnd.
Reageer

Douaniers voeren actie aan grens

Woensdag 22 oktober 2014
Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie voeren douaniers van de FOD Financiën van Overpelt vandaag actie om te protesteren tegen de hervormingen bij deze overheidsdienst. Die houden onder meer in dat sommige douane-ambtenaren verder van huis zullen moeten gaan werken, en dat zonder enige vorm van inspraak of overleg.
Reageer

Guido Hesemans overleden

Woensdag 22 oktober 2014
Guido Hesemans overleden
Dinsdag is Guido Hesemans overleden, de vriend van Eddy Martens. Hij was 65 jaar. Zaterdag om 10.30 uur is er een rouwmis in de kerk van Heeserbergen.
Reageer
Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor Fakkeltocht
IJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Gratis naar... Mad About Mountains // Bearskin?
Vrijdagavond (en niet zaterdag!) vanaf 20u treden "Mad About Mountains" (foto) en 'Bearskin" op in De Posthoorn in Hamont.
Het is de tweede clubshow van dit seizoen in De Posthoorn. "Mad About Mountains" is officieel het soloproject van Piet De Pessemier, die we nog kennen van de eerste incarnatie van Monza en, vooral, van de Limburgse slowcoreformatie Krakow. De muziek van Mad About Mountains houdt het midden tussen folkrock en alt.country. Nu vergroot De Pessemier met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
16°
11°
15°
12/10
Gelukkige verjaardag Seline geniet van jouw dag
De Drieskes
11/10
Proficiat Hans, en veel geluk in je nieuwe woning, groetjes, Leny Peeters
Leny Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel