Het overige nieuws

Straks luiden de kerkklokken

Donderdag 31 juli 2014
Straks luiden de kerkklokken
Straks, om 21u, gaan in alle Limburgse parochies de kerkklokken luiden. Het is de bedoeling dat ze dat een kwartier lang gaan doen. Het is dan precies 100 jaar geleden dat koning Albert I besliste om de algemene mobilisatie af te kondigen. Dit gebeurde door het luiden van de kerkklokken in alle dorpen, destijds de enige vorm van massacommunicatie, in combinatie met het rondbrengen van oproepingsbrieven. Alle dienstplichtigen moesten zich vervolgens onmiddellijk bij de kazerne aanmelden. Vier dagen later, op 4 augustus 1914, viel Duitsland ons land binnen en was de oorlog begonnen.
 
Reageer

Komend weekend: vlinders tellen

Donderdag 31 juli 2014
Komend weekend: vlinders tellen
Zaterdag en zondag organiseert Natuurpunt voor de achtste keer Het Grote Vlinderweekend. De natuurvereniging roept iedereen op om gedurende een zonnig halfuur vlinders in z'n tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be. Op basis van die gegevens wil Natuurpunt de toestand van onze inheemse vlinders jaar na jaar opvolgen. “Als gevolg van het uitzonderlijk warme weer van dit voorjaar wordt het resultaat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jeanne Vandenberk overleden

Donderdag 31 juli 2014
Jeanne Vandenberk overleden
Dinsdag is Jeanne Vandenberk overleden, de weduwe van Jaak Mertens. Ze was 83 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Reageer

Henri Carpentier overleden

Woensdag 30 juli 2014
Henri Carpentier overleden
Maandag is Henri Carpentier overleden, de echtgenoot van Mia Spooren. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie.
Reageer
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  
Reageer

De keuze is aan u

Maandag 28 juli 2014
De keuze is aan u
Wielrennen of Vlaamse schlagers deze week? Aan u de keuze, maar uiteraard bent u op beide welkom! (Foto Albert Agten)
Reageer

Nelly Willems overleden

Maandag 28 juli 2014
Nelly Willems overleden
Vrijdag is Nelly Willems overleden, de echtgenote van Bart Rossel. Ze was 69 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatshebben. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Heide-Heuvel.
Reageer

Lieske Meeus overleden

Maandag 28 juli 2014
Donderdag is Lieske Meeus overleden. Ze was 79 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen plaatsvinden in familiekring.
Reageer

Maria Persoon overleden

Zondag 27 juli 2014
Maria Persoon overleden
Vrijdag is Maria Persoon overleden, de weduwe van Teun de Graaf. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.
Reageer

Hubert Dekkers overleden

Zondag 27 juli 2014
Hubert Dekkers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Hubert Dekkers overleden, de echtgenoot van Mariette Alen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag van 19u tot 19.30u is er gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
27°
0.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
28°
15°
26°
25/07
Kjelle Poets voor de vierde keer WERELDKAMPIOEN BMX !!!!! Dikke proficiat van Stef, Wout en de rest van de familie Geurts!!!
Jan Geurts
22/07
Stijn-Mieke Pellens- DaemsGefeliciteerd met jullie huwelijk Mieke, Stijn en de kinderen. Nu kunnen jullie verder door het leven als de heer en mevrouw Pellens-Daems.Voor mij het mooiste (gevoeligste) moment van jullie dag, dat Mijn Zus Mieke naar het altaar begeleid.
An-Marc Luyckx-Slangen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel