Het overige nieuws

Tussen de lakens

Zaterdag 25 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tussen de lakens
Op deze dag in 1969, vijf dagen na hun huwelijk, kruipen John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hiltonhotel van Amsterdam. Bij wijze van protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder blijven ze een week lang tussen de lakens liggen. Lees hier hoe dit verhaal en de rest van hun wittebroodsweken waarheidsgetrouw worden geschetst in ‘Ballad Of John And Yoko’. YouTube barst van de covers van die song, maar van het origineel wordt maar een fragmentje prijsgegeven.
Tribunaliteiten
Met vuile handen naar de rechtbank
Een leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht
Kla4tje bouwt mee aan wereldrecord
Op 26, 27 en 28 mei vindt er in Mol een grote LEGO-happening plaats. Ruim 48 scholen uit de Kempen kregen de uitdaging om een GBC-module te bouwen. GBC staat voor Great Ball Contraption. Hierbij is het de opdracht om een LEGO-balletje van het ene bakje naar het volgende bakje te transporteren. Ze kregen hiervoor een grote doos gevuld met LEGO Technics ter beschikking.
Ook de kinderen van het vierde leerjaar van BS Kla4tje zagen deze opdracht wel zitten. In de klas hadden ze al heel wat (…) Het hele nieuwsbericht
Kla4tje bouwt mee aan wereldrecordKla4tje bouwt mee aan wereldrecord

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.

Piot Presley

Vrijdag 24 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Piot Presley
Het is vandaag 59 jaar geleden dat Elvis Presley aan zijn militaire dienst begon. Lees hier hoe hem dat een aantal legerliedjes opleverde. ‘G.I. Blues’, bijvoorbeeld. Of nog meer bekend: het deels in het Duits gezongen ‘Wooden Heart’. Ja, hij was bijna twee jaar gekazerneerd in het Beierse Friedberg, al genoot hij wel het privilege om daar in een hotel te overnachten.
Een minibus voor Open Atelier N.-Limburg
Op 18 januari werd er een Ford Transit minibus met 9 zitplaatsen afgeleverd bij Noord-Limburgs Open Atelier. Die instelling mag er 5 jaar lang gebruik van maken. Het busje, geleverd door het Duitse bedrijf akzent Socialsponsoring, wordt gefinancierd door het aanbrengen van reclameboodschappen van regionale ondernemers. Hierdoor krijgen cursisten met vervoersproblematiek toch de kans om een opleiding te volgen bij Open Atelier. Maandag werden de sponsors bedankt met een hapje en een drankje.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Big Media Group failliet

Donderdag 23 maart 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Big Media Group uit Lommel failliet verklaard. De onderneming gaf de "Manager Magazines" uit. In augustus was Big Media Group in vereffening gegaan. Het personeel kreeg eerder al een ontslagbrief in de bus.

Nieuwe vennootschap: KB Construct

Donderdag 23 maart 2017
Kim Bruyndonckx uit Itegem en Johannes Van Heukelom uit Lommel hebben de gewone commanditaire vennootschap KB Construct opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de begeleiding van bouwprojecten en het optreden als tussenpersoon in de verkoop en de verhuur van gebouwen.

Robert Peiffer overleden

Donderdag 23 maart 2017
Gisteren is Robert Peiffer overleden, de echtgenoot van Anny Van Hoywegen. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur).

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen
Gisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Van Engeland overleden

Donderdag 23 maart 2017
Vandaag is Sus Van Engeland overleden, de echtgenote van Tiny Salden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
5

Jan Driesmans overleden

Donderdag 23 maart 2017
Jan Driesmans overleden
In het UZ Gasthuisberg in Leuven is maandag Jan Driesmans overleden. Hij was 52 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.
Nieuwe EHBO-opleiding start vrijdag
Nu vrijdag start er een nieuwe EHBO-opleiding door de lokale afdeling van het Rode Kruis. De aanvang is 18 uur en het einde is voorzien rond 22 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus snel inschrijven is de boodschap. Dit kan via Peter Geelen (0498/473437), vorming[!]lommel.rodekruis.be of via Jean Jonkers (0477/356432), voorzitter[!]lommel.rodekruis.be. Ook voor méér info kan je daar terecht.                      

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Jos Booms overleden

Woensdag 22 maart 2017
Jos Booms overleden
Maandag is de uit Lommel afkomstige Jos Booms overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Swinnen. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
1

Terug van buitenlandse stage

Dinsdag 21 maart 2017
Terug van buitenlandse stage
Op 10 maart was het zover: de leerlingen van 6 Organisatiehulp van Wico campus Sint Jozef, onder begeleiding van mevr. Vermeir en mevr. Brans, vertrokken op buitenlandse stage naar Wengen (Zwitserland) waar ze gingen meedraaien in een hotel. Sommige leerlingen stonden er in voor de afwas, anderen moesten werken in de keuken. Ook de tafeldienst en de schoonmaak behoorden tot het takenpakket. Naast het harde werk was er gelukkig ook wat tijd voor welverdiende ontspanning: genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht, of gaan skiën. Moe maar voldaan kwamen ze afgelopen zondag terug thuis. Deze mooie herinnering kan men hen alvast niet meer afnemen!
Terug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stage
Twee nieuwe 'eaux de vie' in Limburg
Afgelopen week werd in aanwezigheid van schepen Geert Jansen 'Limburg Finest' voorgesteld, een unieke samenwerking tussen twee fruitboeren uit St.-Truiden en Stevoort, de distillateur het Stookkot uit Stevoort en Beacon Spirits uit Lommel. Resultaat van deze samenwerking zijn twee kwalitatieve Limburgse eaux de vie.
Vermarkter en initiatiefnemer is Lommelaar Patrick Proth. Alweer een streekproduct om fier op te zijn... (Foto Robert Boons)

Nieuwe uitbaters

Dinsdag 21 maart 2017
Nieuwe uitbaters
Lauri en Carine zijn de nieuwe uitbaters van het cafetaria aan de tennisvelden in de speeltuin. Veel succes! (Foto Robert Boons)
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)

Jef Diepvens overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Jef Diepvens overleden
Maandag is de uit Lommel afkomstige Jef Diepvens overleden, de echtgenoot van Paula Schoonis. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
16°
24/03
Johan StessensGelukkige verjaardag Petere! Doe er nog tientallen jaren bij hé. Zodat we nog veel kunnen kunnen babbelen over poltiek, oude gebouwen en geschiedenis. En dat je nog veel met uw kleinkindjes kan spelen. Stefan&Greet, Jonas& Jolien.
Stefan Stessens
21/03
proficiat yolanda met je 51ste verjaardag maak er een fijne dag van en laat je maar eens goed verwennen
sientje migneaux
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommel is 'Hartveilige stad'
  2. Verkeersvrij Dorp, op één of andere manier
  3. Grootouderdag 'De Speling'