Het overige nieuws

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.
Reageer

Theodoor Alen overleden

Dinsdag 22 april 2014
Theodoor Alen overleden
Vrijdag is Theodoor Alen overleden, de weduwnaar van Maria Tips. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Hubert Poelmans overleden

Maandag 21 april 2014
Hubert Poelmans overleden
Vandaag is Hubert Poelmans overleden, de echtgenoot van Fabienne Schepens. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 12.30u) in de parochiekerk van Lommel Heeserbergen.
Reageer

Anna Van Hees overleden

Maandag 21 april 2014
Anna Van Hees overleden
In het rustoord Hoevezavel is zaterdag Anna Van Hees overleden. Ze was 92 jaar. Komende zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Stevensvennen.
Reageer

Henri Hamblok overleden

Maandag 21 april 2014
Henri Hamblok overleden
In rusthuis De Bekelaar is vrijdag Henri Hamblok overleden. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Reageer
Een knipoog naar de noorderburen
Een doordenker met een Hollands randje deze week in de Leopoldlaan. Moet ook eens kunnen... (Foto Albert Agten)
Reageer

Henri Ven overleden

Zaterdag 19 april 2014
Henri Ven overleden
Donderdag is Henri Ven overleden, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lommel-Barrier.
Reageer

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Pasen zonder Euro-Cup
Voor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.
Reageer

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Hoog bezoek

Vrijdag 18 april 2014
Hoog bezoek
'Onze man in New York' Dirk Vandenberk, is na vele jaren eindelijk nog eens in zijn thuishaven Lommel. Uiteraard mocht een samenkomst, en een goeie Belgische pint, met de collega's van Internetgazet niet ontbreken! (Foto Robert Boons)
Reageer

Doe mee aan die uitdaging!

Donderdag 17 april 2014
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Dienstencentrum St.-Oda wordt op woensdag 14 mei een groot FATA MORGANA-dorpsfeest georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. De zorgcentra van de gemeente gaan daar 5 uitdagingen van uitdager Stijn Coninx aan om zo een 5-sterren zorggemeente te worden. Het Mariaziekenhuis gaat voor de uitdaging: "Laat minimaal 500 witte ballonnen gelijktijdig op, met aan elke ballon een kaartje met een felicitatieboodschap ter ere van het 50-jarig jubileum. Koppel hier ook een wedstrijd aan voor de ballon die het verste vliegt."
Voor de lezers van de Internetgazet is dat geen probleem. Surf naar www.mznl.be/fatamorgana en schrijf daar een felicitatieboodschap voor St.-Oda. Als de ballon met uw boodschap het verst vliegt, wint u bovendien een mooie prijs!
Reageer

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.
Reageer

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't Net
In het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Reageer

Fons Bressers overleden

Dinsdag 15 april 2014
Fons Bressers overleden
Vrijdag is Fons Bressers overleden. Hij zou zaterdag 79 jaar geworden zijn. Donderdag om 11 uur is er een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum in de Schansstraat 4.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
3.6 mm
Helder/Zonnig
11°
22°
12°
25°
16/04
Liefste moeke, Proficiat met je verjaardag,hopelijk mogen er nog veel bijkomen!!! Van je allerliefste kleinkinderen
Toonlienjannerobbe Jansen lehaen
13/04
Proficiat Summie.Ik vind het een bijzondere prestatie.Ze noemen het de hel van het noorden maar dat was het de afgelopen week al voor jou.Ik heb veel respect voor jou als sportman maar meer als mens.Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.Petje af
Ingrid Schuurmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel