Het overige nieuws

Uitgeblazen

Dinsdag 17 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Uitgeblazen
Vandaag veertig jaar geleden stond Chicago op nummer 1 in de BRT Top 30 met ‘If You Leave Me Now’. Ook elders in de wereld werd de toppositie gehaald. Hun zeemzoete ballades scoorden duidelijk beter dan hun jazzrockrepertoire. Maar, zo lezen we hier, die genrewissel zinde sommige bandleden niet. Vooral de blazers hadden er problemen mee.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Filip Biddeloo overleden

Maandag 16 januari 2017
Filip Biddeloo overleden
Gisteren is Filip Biddeloo overleden, de echtgenoot van Christa Cuijvers. Hij was 45 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
1

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Win een dvd - of een boek!
Er zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Eedaflegging Trump beroert iedereen
(Foto Albert Agten)
1
Het wordt koud: vergeet de vogels niet
Totnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Vriendenkring

Maandag 16 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vriendenkring
Vandaag viert Jim Stafford zijn 73ste verjaardag. Zijn grootste hit was ‘Spiders & Snakes’ uit 1974, een ‘swampsong’ met een grappige tekst. Lees hier dat hij zijn carrière begon in een vriendenkring van later bekend geworden artiesten.

Openbare verkoping: Gelderhorsten

Maandag 16 januari 2017
Morgennamiddag wordt in hotel Carré de woning gelegen Gelderhorsten 183 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a89ca en heeft een K.I. van 376 euro.

Liza Pouders overleden

Zondag 15 januari 2017
Vandaag is Liza Pouders overleden, de weduwe van Eugene Van Hooghten. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurn wordt bijgezet in het graf van haar overleden echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Wie won de dvd?
Het is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.

Mady Leurs overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Mady Leurs overleden
Donderdag is de uit Lommel afkomstige Mady Leurs overleden, de echtgenote van Jaak Goyens. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid en het bijzetten van haar urne in het columbarium van de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats.

Brillen bij de Marine

Zaterdag 14 januari 2017
Chel mag het zeggen
Brillen bij de Marine
Jansen, ongetwijfeld een van de meest voorkomende namen in ons taalgebied. Een mooie naam ook. ‘Zoon van Jan’ betekent hij eigenlijk. En je hebt ze in een grote diversiteit van uitvoeringen: met één, twee of zelfs drie s’en. In Lommel zijn ze daarenboven met die naam erg goed bedeeld. Kijk maar eens in de telefoongids.
Bij twee exemplaren van die soort zat ik deze middag de krant te lezen. ‘Fons’ heet de ene. Hij is zeeman-op-rust en met zijn eenheid van de Belgische (…) Het hele nieuwsbericht
4

Ludo Van Meensel overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Ludo Van Meensel overleden
Op 3 januari overleed in Heppen de uit Lommel afkomstige Ludo Van Meensel. Hij was 59 jaar. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in aula De Vloot in Leopoldsburg. Aansluitend is er daar een avonddienst.

Alda Fonteyn overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Woensdag is Alda Fonteyn overleden, de weduwe van August Vanbroeckhoven. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Een onbetaalbaar zicht
‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht
1

Natuursteenhandel failliet

Vrijdag 13 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft natuursteenhandel Natural Stone Company uit Lommel failliet verklaard. In deze zaak is curator Bielen aangesteld.

Alice Haagdoren overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Alice Haagdoren overleden
Gisteren is in WZC Kapittelhof Alice Haagdoren overleden, de weduwe van Fons Weyen. Zij was 93 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Immokantoor Dreamersforlife failliet

Donderdag 12 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag immokantoor Dreamersforlife uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 12 februari.

Overdagkoor Noord Limburg

Donderdag 12 januari 2017
Overdagkoor Noord Limburg
Zingen kan iedereen, maar niet iedereen kan altijd. De meeste koren repeteren ook 's avonds, en daarom hebben een aantal mensen het plan opgevat om een zanggroep op te starten waarbij de repetities overdag georganiseerd worden. Hiervoor zijn ze op zoek naar zangers en zangeressen uit de hele regio Noord-Limburg. Zij willen beginnen met een licht populair repertoire, en het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk, enthousiasme wel. De voorkeur voor repeteren gaat naar de dinsdag om 13.30 uur en de (…) Het hele nieuwsbericht
2

Nieuwe vennootschap: KidsSport

Donderdag 12 januari 2017
Bram Geers uit Hamont-Achel en Kevin Wielockx uit Lommel hebben de vennootschap onder firma KidsSport opgericht met zetel aan de Oude Weg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sportkampen voor kinderen, het geven van sportlessen, personal training en revalidatietraining.
Het is maar dat u 't weet
De FOD Mobiliteit en Vervoer zal de regularisatieperiode voor de inschrijving van bromfietsen en lichte vierwielers (zoals brommobielen, quads en golfkarretjes) uitzonderlijk met één jaar verlengen. Op 10 december 2016 eindigde de eerste overgangsperiode. In totaal werden vorig jaar 71.690 voertuigen geregulariseerd. Daarnaast is voor 43.555 voertuigen enkel de eerste stap van de regularisatie doorlopen.
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen worden ingeschreven bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Biliën overleden

Donderdag 12 januari 2017
Gerarda Biliën overleden
Dinsdag is de uit Overpelt afkomstige Gerarda Biliën overleden. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur).
2

Diego Hermans overleden

Donderdag 12 januari 2017
Diego Hermans overleden
De afscheidsplechtigheid van Diego Hermans (27), die woensdag overleed na een val van een stelling in Hasselt, vindt in beperkte familiekring plaats. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel. Diego Hermans was de partner van Shana Veuskens en vader van twee kinderen.
9
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Nevel
-3°
-2°
14/01
hartelijk gefeliciteerd met jullie gouden bruiloft
Annemie Swinnen
14/01
proficiat gerard verspeet met je verjaardag geniet er van
alfonsina en fons mannaerts migneaux
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Boeketje van de maand voor Maité
  2. Brillen bij de Marine
  3. Nieuw: de peukentegel...