Het overige nieuws

Mol mist negen bladkorven

Zondag 25 januari 2015
Bij de ophaling van de in oktober 348 geplaatste bladkorven stelden personeelsleden van de gemeente Mol de verdwijning van 9 exemplaren vast. Het gemeentebestuur vraagt de personen die een bladkorf hebben weggenomen die op hun oorspronkelijke plaats terug te zetten en dit voor 8 februari. Het is niet uitgesloten dat sommige inwoners een bladkorf een tijdelijk plaatsje hebben gegeven in hun garage zodat ze zeker zijn dat er volgend jaar weer een exemplaar voor hun deur staat, luidt het.

Reageer

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.
Reageer

Maria Willekens overleden

Zaterdag 24 januari 2015
Maria Willekens overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Maria Willekens overleden, de weduwe van Jan Voorjans. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden waarna haar asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Reageer

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
De visie van Fobie: Mons 2015
Vanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!
Reageer

Zo is het ook met poëzie

Zaterdag 24 januari 2015
200 woorden van Rudi
Zo is het ook met poëzie
De laatste week van januari is traditioneel één van de koudste van het jaar. Gelukkig kunnen we ons opwarmen aan de Poëzieweek. Want dichters, dat zijn pas mensen om jaloers op te zijn. Al aan de ontbijttafel hebben ze de mooiste woorden voor hun geliefden klaar. Of moeten ze er net als wij even voor gaan zitten? Als we met die vermaledijde Valentijn weer een origineel rijmpje uit onze mouw moeten schudden.
Poëzie is anders dan een pakje van bol.com. Het komt niet op bestelling. Eerder (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Voetbal: afgelastingen
Door het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Reageer

Opletten dit weekend

Vrijdag 23 januari 2015
Het KMI geeft vanaf komende nacht 2 uur tot morgen 13 uur code 'oranje' voor aanvriezende regen en sneeuw. Het zal op sommige plaatsen erg glad worden. Opletten geblazen! En wat blazen betreft: dit weekend zijn er in Lommel alcoholcontroles voorzien.
Reageer
Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurder
Op 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.
Reageer

Opgepakt na wapen- en drugsvondst

Vrijdag 23 januari 2015
De politie heeft deze namiddag de bewoners van een woning aan de Deelshurk in Valkenswaard aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning meerdere vuurwapens zouden liggen. Bij een huiszoeking vonden agenten inderdaad meerdere vuurwapens. Ook trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De bewoners werden daarop opgepakt. Ze zitten vast voor verder onderzoek.
Reageer
Een week lang in het teken van poëzie
Naar aanleiding van de jaarlijkse nationale Gedichtendag presenteert  het stadsbestuur  'De Week van de Poëzie'. Van zondag 25 januari t.e.m. donderdag 29 januari staat Lommel in het teken van het ‘woord’. Donderdag 29 januari staat Stoomboot, een beloftevolle singer- songwriter, op het programma. Stoomboot is het muzikale project van Niels Boutsen, een éénentwintigjarige jongeman die Nederlandstalige liedjes zingt over wat hem bezig houdt, en dat is vooral de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
De visie van Fobie: supertrucks
Zo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.
Reageer

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Welkom, Beringen!
Vanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!
Reageer

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Smiley (3)
                                               Ingezonden door Dominik Martin
Reageer
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Reageer
Naar aanleiding van 10 jaar Klankenbos in Neerpelt lanceert Musica, in samenwerking met Poëziecentrum en Creatief Schrijven, een oproep voor teksten over klank, luisteren, stilte. "De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen," zo luidt het in een mededeling. "Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden."
De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015. Meer info via www.musica.be.
Reageer

Pierre Mertens overleden

Woensdag 21 januari 2015
In het WZC Kapittelhof is gisteren Pierre Mertens overleden, de weduwnaar van Ida Schoofs. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 13u plaats in de aula van  funerarium Witters.
Reageer

Tom Vanhamond overleden

Woensdag 21 januari 2015
Tom Vanhamond overleden
Vandaag is Tom Vanhamond overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 36 jaar en wordt maandag gecremeerd na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de parochiekerk van Heide-Heuvel.
Reageer

Een pannenkoek als beloning

Dinsdag 20 januari 2015
Een pannenkoek als beloning
In deze donkere dagen is zichtbaar zijn in het verkeer heel belangrijk. WICO Campus Sint-Jozef beloont daarom leerlingen met een fluohesje of fluorugzakhoes. Vandaag stonden leerkrachten weer vroeg paraat aan de schoolpoort om de leerlingen van de eerste graad te controleren. Dit keer droegen er 137 leerlingen een fluohesje of een fluorugzakhoes, 54 leerlingen méér dan bij de vorige telling. Deze leerlingen konden tijdens de middagpauze aanschuiven voor een lekkere beloning, namelijk een pannenkoek die gebakken werd door de leerlingen van 3STW (foto).
Reageer

Gëmèènë prouwët

Dinsdag 20 januari 2015
Prietprouwët
Gëmèènë prouwët
Wá sát schòn (of zèlfs zouwëlig) zén as g-óp facebook jélë(k)ë miensën of gëmèènë prouwët drèk koest wégzappën.
                                           Pjérkën
Reageer

De griep komt eraan

Maandag 19 januari 2015
De griep komt eraan
Vandaag nog in de krant, vandaag ook al in de Leopoldlaan... de aangekondigde griepepidemie vanaf volgende week! (Foto Albert Agten)
Reageer
Huismus meest gezien tijdens telweekend
Dit weekend hebben al meer dan 16.000 mensen in ruim 8500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be. Na 300.000 getelde vogels is al duidelijk dat de huismus (foto) net als vorig jaar de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen. Het zachte winterweer zorgt ervoor dat bosvogels als de vink minder op zoek gaan naar voedsel in de tuin.
De koolmees staat momenteel op twee, de vink op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
22/01
Een dikke proficiat met je verjaardag, Noëlla ! Vanwege de juf en leerlingen van 5B.
Bie Oversteyns
22/01
Een dikke proficiat En een knuffel jarige
Riet Van heeswijk
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel