Het overige nieuws

Antoinette Oyen overleden

Dinsdag 25 april 2017
Antoinette Oyen overleden
Vandaag is Antoinette Oyen overleden, de weduwe van Guillaume Vansummeren. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Carolina Luyckx (101) overleden

Dinsdag 25 april 2017
Carolina Luyckx (101) overleden
Zondag is Carolina Luyckx overleden, de weduwe van Remi Thomas. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
1
Lentefeest Samana Lommel-Kolonie
Gisteren vond in buurthuis de Kom het lentefeest van Samana Lommel-Kolonie plaats. Na het welkomstwoord door Jet en Virginia, was het tijd voor koffie en de enige echte Lommelse Saharataart. Daarna was er nog tijd voor een gezellige kiennamiddag en een avondmaaltijd. Het was weer een fijne dag waardoor iedereen gelukkig en voldaan naar huis vertrok.

Constance Van Bael overleden

Dinsdag 25 april 2017
Constance Van Bael overleden
Zaterdag is Constance Van Bael overleden, de weduwe van Peter Bosmans. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters, Adelberg 50.

Zij heeft het

Dinsdag 25 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zij heeft het
Het is vandaag honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren, een van de grootste jazzvocalisten ooit. Lees hier hoe France Gall haar een hommage bracht in ‘Ella, Elle L’A’ en wat Kate Ryan met dat nummer deed.

'Buske Lommel' kampioen

Dinsdag 25 april 2017
'Buske Lommel' kampioen
Na enkele spannende slotweken speelde Zwaluwen Olmen voor de tweede maal in drie jaar kampioen. De mannen van 'Buske Lommel' mochten hier bij zijn en gaan zo op naar tweede provinciale Antwerpen. Op de foto van links naar rechts: Stultiens Beau, Claes Jelle, Arslan Mehmet, Mannaerts Tim en Buhran Ali. Met spijt in het hart zal 'buske lommel' het volgend jaar zonder Stultiens Beau moeten klaren gezien hij andere oorden opzoekt bij Kattenbos. Bedankt Beau voor het leuke seizoen van heel het buske!

Alweer een extra vrije dag...

Maandag 24 april 2017
Alweer een extra vrije dag...
Foto Albert Agten

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Win een dvd  - of een boek!
De cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen andersdenkenden te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Wie won de dvd?
Het is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Uitslagen HV Lommel

Zaterdag 22 april 2017
Uitslagen HV Lommel
Deze namiddag moesten de -12j. het opnemen in en tegen Bocholt. Ondanks hun sterke verweer konden ze jammer genoeg niet winnen tegen de koploper. De -16j. speelden op het zelfde moment hun laatste competitiewedstrijd in Bilzen. Deze werd met glans afgesloten met een klinkende overwinning 5-24. Proficiat aan allen.
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Dat warme nestgevoel

Zaterdag 22 april 2017
Chel mag het zeggen
Dat warme nestgevoel
Ze vragen me wel eens in wat voor gezin ik opgegroeid ben. En als ik dan vertel dat ik behalve twee broers ook nog eens zes zussen had, komt geheid de opmerking: “Wat moet jij een bedorven kereltje geweest zijn.”
En daar kan ik niet goed tegen. Ik mag dan van alles (geweest) zijn, maar een bedorven keutel was ik niet. Mijn zussen waren immers om beurten van dienst om op mij te passen. Die gingen ook liever met hun vriendinnen uit en/of op vriendjesjacht. En soms namen ze dan zelfs een beetje (…) Het hele nieuwsbericht
3

Michel Cools overleden

Vrijdag 21 april 2017
Zondag is Michel Cools overleden, de echtgenoot van Gerda Wouters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Paasfeest bij Samana in Kerkhoven
Gisteren - donderdag - vond het paasfeest bij Samana in Kerkhoven plaats. Reeds vroeg werd begonnen met het klaar zetten van de zaal, en na het welkomstwoord door Liliane was het tijd voor taart en koffie. De eucharistie viering werd voorgegaan door pastoor Willy en daarna was het tijd voor de ontspanning met De Marina's die het beste van zichzelf gaven. Na een heerlijke koude schotel met brood en een tombola was het weer tijd om af te sluiten en iedereen weer gelukkig en voldaan naar huis vertrok. (Bijdrage Frieda Willekens)

Milène Swinnen overleden

Vrijdag 21 april 2017
Milène Swinnen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Milène Swinnen overleden, de echtgenote van Fonny Van Rintel. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

Meegedaan en gewonnen

Vrijdag 21 april 2017
Meegedaan en gewonnen
Op de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van vandaag werd Hans Luyckx uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Op de foto Hans - mét cheque - op zijn bouwwerf aan de Ploegstraat 6.
Tribunaliteiten
Ook een bankier is een huisvader
Al tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
11°
25/04
Gerben HendriksGerben, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. 12 jaar worden is niet niks.Dat moet gevierd worden...... Van opa, oma, Els, Mark en Snoezel
Frans Hendriks
24/04
proficiat truus met je 65ste verjaardag laat je maar eens goed verwennen door kees en maak er een fijne dag van
fons en sientje mannaerts migneaux
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Vooral ergernis over ons verkeer
  2. Golden Passion Dancers scoren op kampioenschap
  3. Lektuurshop overvallen