Het overige nieuws

Rode sportwagen

Donderdag 30 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Rode sportwagen
Op deze dag in 1953 rolde in de Chevroletfabriek in Michigan de eerste Corvette van de band. De sportwagen duikt zo vaak op in populaire muziek dat de autoconstructeur er een schampere reclamecampagne van maakte. De slogan was: ‘They don’t write songs about Volvos’.  Lees de Jukeboxkalender!
Blind Date deze zomer met een boek
In de Lommelse bib kan je vanaf 5 juli op blind date gaan met een boek. De medewerkers van de bib kozen vergeten boeken, pareltjes van boeken, nieuwe boeken, bekroonde boeken,... voor jullie uit. Laat je verrassen, want never judge a book by its cover. Veel leesplezier!

Geen andere oplossing?

Dinsdag 28 juni 2016
Geen andere oplossing?
De eerste werkdag nadat de schepen met lint en schaar zaterdag het vernieuwde deel van de Kerkstraat voor geopend verklaarde, werd ter hoogte van de winkel Di Noi Fashion die nieuwe Kerkstraat alweer opgebroken voor kabelherstelling. Waarom, zo kan men zich afvragen, plaatst men bij volledig nieuwe wegenwerken, geen U-vormige betonnen kabelgoten zoals bij de spoorwegen, om dergelijke problemen meteen op te lossen? (Bijdrage Georges Bleyen)

Ooievaarstraat zet zomer in

Dinsdag 28 juni 2016
Ooievaarstraat zet zomer in
Afgelopen vrijdag werd in de Ooievaarstraat de zomer weer feestelijk ingezet. Een grote tent op het pleintje, meer dan voldoende eten en drinken en grote gezelschapsspelen waren de ingrediënten voor een geslaagd buurtfeest. Voor het tweede jaar op rij waren de weergoden de bewoners van Ooievaarstraat, Parkietstraat en Duivenstraat ook goed gezind. Zondagavond deden deze buren er nog een schepje bovenop en schreeuwden ze met z’n allen de Rode Duivels tegen Hongarije naar de overwinning. Het begin van een nieuwe traditie? (Bijdrage Karin Jaeken)
Weer zó dicht op de actualiteit
(Foto Albert Agten)
Diamanten bruiloft én twee maal vier
Het was een druk weekend voor Lies Jansen (79) en Fons Emmers (83) (foto bovenaan) want ze hebben vrijdag hun diamanten bruiloft gevierd. Lies heeft altijd op Philips gewerkt en Fons was wegenwerker. En zondag werden twee kleinkinderen ook nog eens samen gedoopt, wat ook aanleiding gaf tot twee maal vier generaties daar in de Balendijk! (twee foto's onderaan) (Foto's Vivi Vaesen)
Diamanten bruiloft én twee maal vierDiamanten bruiloft én twee maal vier

Morgen nieuwe gemeenteraad

Maandag 27 juni 2016
Gemeenteraad
De laatste gemeenteraad voor de zomervakantie telt heel wat agendapunten, veertig om precies te zijn. Uiteraard zijn hier vele korte en administratieve zaken bij, o.a. worden de jaarrekeningen 2015 van de stad, het OCMW, de politie en de AGB-sport voorgelegd, ligt de overeenkomst tot uitbating van het nieuwe dierenasiel voor en is er een wijziging in de personeelsformatie en het organogram. Vanuit de oppositie werden punten toegevoegd omtrent de waterellende, de parkeergelegenheden én de brochure 'Lommel Leeft'. Volledige dagorde.
Vrijwilligers gezocht voor vakantiekampen
Rode Kruis Vlaanderen organiseert ieder jaar vakantiekampen, vooral voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Vaak zijn hier ook allochtone kinderen en kinderen van vluchtelingen bij. Ook plaatselijke afdelingen helpen mee om deze groep 'op te sporen' en eventueel mee op vakantie te laten gaan. In totaal zijn er dertien vakantiekampen. En voor de begeleiding hiervan is het Rode Kruis telkens weer op zoek naar vrijwilligers. Om mee op kamp te gaan, moet je geen specifieke opleiding gevolgd hebben. (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Kolonie

Zondag 26 juni 2016
Morgennamiddag wordt in taverne "De Brugwachter" de woning Kolonie 18 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 61a74ca en heeft een KI van 1375 euro.

Op bezoek in Natuurhulpcentrum

Zaterdag 25 juni 2016
Op bezoek in Natuurhulpcentrum
Ziekenzorg Lommel-Centrum ging afgelopen donderdag op bezoek in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Om zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te geven om deel te nemen werd gezorgd voor een liftbus en de nodige rolstoelen. Na een interessante video werden ze door twee bekwame gidsen rondgeleid in het park waar het heerlijk koel was. Het werd een heerlijke dag voor de deelnemers dankzij de inzet van de kernleden en andere vrijwilligers. (Bijdrage Louisa Willekens)
Op bezoek in NatuurhulpcentrumOp bezoek in Natuurhulpcentrum
'Dag van de mantelzorger' bij Ziekenzorg
Afgelopen woensdag was het de 'dag van de mantelzorger' en dan gaan de kernleden van Ziekenzorg Kerkhoven traditioneel op pad om die mensen een hart onder de riem te steken. Ze kregen een kleine attentie en heel veel dank om zich dagelijks in te zetten voor hun zieke. Zo'n kleine attentie doet wonderen en geeft hen het gevoel dat het gewaardeerd wordt wat zij allemaal doen. Proficiat en dank u wel, mantelzorgers! (Bijdrage Frieda Willekens)

Pater Maurits Luyten overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Pater Maurits Luyten overleden
Woensdag is priester Maurits Luyten overleden, lid van de Paters van het H. Sacrament. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het H. Sacrament in Kattenbos. Begroeting in uitvaartcentrum Severens in Lommel na telefonische afspraak (011-55.16.55).

Uitpakken...

Zaterdag 25 juni 2016
200 woorden van Rudi
Uitpakken...
Mijlpalen, een mens zet er wat in zijn leven. Wist je trouwens dat ‘mijl’ van het Latijnse ‘mille passum’ komt? Duizend passen. Ik meen alvast dat onze passen steeds groter worden, want onze jongste neemt afscheid van de secundaire school. Op stap naar zijn toekomst, die alsmaar duidelijker wordt. Maar anderzijds wordt het verleden ook groter. Maar kom, een mens mag niet bij de pakken blijven zitten en moet af en toe uitpakken met iets. Kijk, dat ga ik doen, met het cadeautje van mijn (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
3.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
19°
10°
19°
28/06
proficiat eddy en ingrid met je zilveren bruiloft xxx
heidi willekens
25/06
Proficiat!
Beata Dekoninck
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Wij vragen uw mening over de Kerkstraat
  2. Meerderheid wil verkeersvrije Kerkstraat
  3. Nog een klasfoto voor de laatste schoolweek