Het overige nieuws

Het vervolgverhaal! (Einde)

Zaterdag 21 oktober 2017
Chel mag het zeggen
Het vervolgverhaal! (Einde)
Een vriend van me neemt behoorlijk trouw deel aan de kerkelijke rites. Hij vond het dan ook zijn plicht als gelovige om even te checken of wat ik in de vorige twee edities van mijn column schreef over Jozef van Copertino wel klopte. En ik had er zo maar wat met de ‘klak’ naar gegooid, meende hij. Er staat immers nergens in de biografie van die heilige beschreven dat zijn confraters gingen wandelen met hem aan een touwtje fladderend in de lucht, zoals ik gesuggereerd had. Maar vliegen kon hij wel! En (…) Het hele nieuwsbericht

Condoomautomaten

Vrijdag 20 oktober 2017
Tribunaliteiten
Condoomautomaten
Het woord ‘condoom’ zou verwijzen naar de 18e-eeuwse Engelsman Condom, die schapendarm als voorbehoedsmiddel propageerde. Maar ook naar het Latijnse condomare (temmen, intomen). Was het die laatste betekenis die een bakker inspireerde om de broodautomaten van zijn concurrent te beschadigen door er condooms in te steken? Hoe dan ook, de belaagde bakker raamde de schade door de sabotage met Engelse jassen op 25.000 à 30.000 euro en om de dader te ontmaskeren had hij (…) Het hele nieuwsbericht

Tickets voor Lommel SK - Knokke

Vrijdag 20 oktober 2017
Tickets voor Lommel SK - Knokke

We hebben weer iets weg te geven... Twee tickets voor de wedstrijd Lommel SK tegen Knokke, morgenavond in het Soevereinstadion! We gaan het zeer simpel maken: de eerste die een mailtje doet met de tekst 'Tickets Lommel SK' aan internetgazet.lommel[!]telenet.be... die krijgt de tickets! Wél effe ook uw adres erbij vermelden!!! UPDATE De twee tickets gaan naar een zéér snelle mailer, nl. Wieteke Loots uit de Sint Franciscusstraat. Proficiat!

Collega in Boudewijnschool werd 50

Vrijdag 20 oktober 2017
Collega in Boudewijnschool werd 50
Op 17 oktober werd juf Myriam van de Boudewijnschool 50 jaar. Dit lieten ze daar niet zomaar voorbij gaan. Ze werd 's morgens thuis afgehaald en met de blinddoek op afgezet aan de Groote Hoef. Daar stond de huifkar, gevuld met de kindjes van haar klas, te wachten. De hele dag stond in het teken van Club Brugge omdat ze daar een hele grote fan van is. Ook de andere kleuterjuffen kleedden zich deze dag in een mooie outfit. En natuurlijk mocht K3 ook niet ontbreken. De meisjes onthaalden haar dan ook maar al te graag in deze kleedjes. Wat een geweldige dag met een geweldig team ! (Bijdrage Heidi Gerits)
Collega in Boudewijnschool werd 50

Ongeval op Ringlaan

Vrijdag 20 oktober 2017
Op de Ringlaan ging gisterenavond rond 22.15 uur een auto van de baan. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

700 hardrijders op Lommelsedijk

Vrijdag 20 oktober 2017
700 hardrijders op Lommelsedijk
Bij een radarcontrole op de Lommelsedijk in Luyksgestel heeft de Nederlandse politie donderdagnamiddag en -avond ongeveer 700 pv's opgesteld voor overdreven snelheid. Er mag daar 60km/u worden gereden; de hoogste snelheid was 125 km/u, meer dan het dubbele.

Loslopend wild

Vrijdag 20 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopend wild
Vandaag wordt Wanda Jackson tachtig. ‘Let’s Have A Party’, zou ze zeggen. Dat was de titel van haar grote hit uit 1960. Leer hier het ander werk kennen van deze ‘Queen of Rockabilly’. Zoals ‘Funnel Of Love’, inmiddels hier bekend als kenwijsje van de komische televisiereeks ‘Loslopend Wild’.

Wildwandeling Okra Werkplaatsen

Donderdag 19 oktober 2017
Wildwandeling Okra Werkplaatsen
Trefpunt Lommel Werkplaatsen organiseerde vandaag een wandeltocht rond het thema 'wild' in de mooie bossen van Lommel Werkplaatsen. Na de wandeling konden de wandelaars genieten van een 'duo van wildpasteien met een kleurrijk herfstslaatje'. (Bijdrage Liset Hamblok)
Wildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra WerkplaatsenWildwandeling Okra Werkplaatsen

Immo Casa failliet

Donderdag 19 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Immo Casa uit de Louis Pasteurstraat failliet verklaard. Er zijn drie curatoren aangesteld.

Herfstfeest Neos

Donderdag 19 oktober 2017
Herfstfeest Neos
De leden van NEOS verzamelden in de Groote Hoef voor hun Herfstfeest. Deze seniorenvereniging richt zich tot alle senioren van Lommel en omgeving, die een invulling willen geven aan hun vrije tijd. Ieder jaar is er een gevarieerd programma met uitstappen, voordrachten, ontspanning zoals kaarten, rummicup en bowlen, en véél meer. De Lommelse vereniging bestaat  sinds 1981, heeft 172 leden en 10 bestuursleden en... het zijn allemaal trouwe internetgazetlezers.
Herfstfeest NeosHerfstfeest Neos

Henriette de Kanter overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Henriette de Kanter overleden
Gisteren is Henriette de Kanter overleden, de weduwe van Michel Christiaens. Zij was 91 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
20/10
Proficiat met jullie 50 jarig huwelijk
Rita en Jacques Buren
15/10
dikke proficiat aan fons lekker gebak jeanne
Lili van genechten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Vossemeren viert 30-jarig bestaan
  2. Collega in Boudewijnschool werd 50
  3. Drones voor multidisciplinaire inzet