Het overige nieuws

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Gilbert Engelen overleden

Maandag 20 oktober 2014
Gilbert Engelen overleden
In het ziekenhuis in Mol is zaterdag Gilbert Engelen overleden, de echtgenoot van Julia Hannes. Hij was 78 jaar. Vrijdag om 12.30u is er in funerarium Witters een afscheidsplechtigheid met asurne. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Heeserbergen.
Reageer

De wintertijd komt er weer aan

Maandag 20 oktober 2014
De wintertijd komt er weer aan
Nu zondag mag u de klok weer verzetten, en van 3 naar 2 uur terugdraaien. Een uurtje langer slapen dus (of langer gaan stappen...). In de Leopoldlaan vonden ze weer een leuke 'angel' om dit alvast aan te kondigen. (Foto Albert Agten)
Reageer

Daar is de Akindoquiz

Maandag 20 oktober 2014
Akindo is een organisatie die kampen voor kinderen, jongeren en gezinnen uit kansarme milieus opzet. Dit jaar komt er een quiz waarvan de opbrengst naar het vakantiehuis Akindo gaat. Die AkindoQUIZ heeft plaats in de Moffel te Lommel op zaterdag 15 november 2014 om 19u00. Inschrijving €15 per ploeg dmv overschrijving op rek.nr. IBAN BE56 7845 2050 8288 met vermelding van ‘Quiz + email + ploegnaam’. Max. 5 personen per ploeg.
Reageer

Joyce Gringhuis overleden

Maandag 20 oktober 2014
Joyce Gringhuis overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Joyce Gringhuis overleden. Ze was 19 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 14.30u) in de aula van funerarium Witters. Woensdag van 20u tot 20.30u is er daar gelegenheid tot een laatste groet.
Reageer

Lommel boven op Jeneverfeesten

Zondag 19 oktober 2014
Lommel boven op Jeneverfeesten
Dit weekend vonden in Hasselt de Jeneverfeesten plaats, ieder jaar weer een gezellige 'boel'. En ze hebben daar geweten dat er ook heel wat Lommelaren aanwezig waren, getuige deze foto van Robert Boons...
Reageer
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
Reageer

Miet de Laat overleden

Zaterdag 18 oktober 2014
Miet de Laat overleden
In WZC Hoevezavel is gisteren Miet de Laat overleden, de echtgenote van Peter Molemans. Ze was 81 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag is er van 19.30 tot 20u gelegenheid tot condoleren in funerarium Witters.
Reageer

Wieske Jaenen overleden

Zaterdag 18 oktober 2014
Wieske Jaenen overleden
In het WZC Hoevezavel is gisteren Maria Wieske Jaenen overleden, de weduwe van Frans Cuyvers. Ze was 89 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een afscheidsceremonie in beperkte kring. Dinsdag is er van 19 tot 19.30u een begroetingsmoment in funerarium Witters. 
Reageer

In het ziekenhuis

Zaterdag 18 oktober 2014
200 woorden van Rudi
In het ziekenhuis
1

Ik lag enkele dagen in het ziekenhuis. Afgelopen vrijdagavond, bij uitstek de gezelligste samen-voor-en-thuis-op-de-buis-avond, ging ik drie keer van mijn stokje. Tegen de muur en de grond op. Mijn vrouw, de zonen en mijn vriend/buurman houden me recht. Het gebeurde allemaal in flitsen.
De binnenzijde van een ziekenwagen ken ik alleen van tv. Daar had het bij mogen blijven. Als een volleerd acteur beantwoord ik de vragen van de ambulanciers. Wat ik weet en wat ik niet weet. Al kan je dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
5.3 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
10°
14°
12/10
Gelukkige verjaardag Seline geniet van jouw dag
De Drieskes
11/10
Proficiat Hans, en veel geluk in je nieuwe woning, groetjes, Leny Peeters
Leny Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel