Het overige nieuws

Een eeuw de blues

Dinsdag 30 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Honderd jaar geleden werd Willie Dixon geboren. Hij heeft een opmerkelijke reeks bluesklassiekers geschreven, maar zij werden pas grote successen in de uitvoering van anderen, zoals pakweg Muddy Waters, John Lee Hooker of Howlin’ Wolf. Lees achter deze link wat The Stones van hem leerden en wat Led Zeppelin van hem leende.
Reageer

Een hele korte van Pjèrkën

Dinsdag 30 juni 2015
Prietprouwët
Een hele korte van Pjèrkën
D’r gi veulë meeër bóóvën ós pét as óndër ós klak!
                                           Pjèrkën
Reageer

Renate Bekersz overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Renate Bekersz overleden
Gisteren is Renate Bekersz overleden, de echtgenote van Waldo Hendrickx. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.
Reageer

Geslachtsverandering

Dinsdag 30 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Je zou kunnen zeggen dat ‘Denis’ van Blondie een geslachtsverandering onderging, want het nummer heette oorspronkelijk ‘Denise’ en was van Randy & The Rainbows, zo lezen we achter deze link. Vandaag is de laatste dag dat zangeres Debbie Harry 69 is. Morgen viert ze jaar zeventigste verjaardag.
Reageer
In Mol-Ginderbuiten is vandaag een overval gepleegd op supermarkt Tecno. Een onbekende eiste geld onder bedreiging met een wapen en stapte dan in een auto waarin een kompaan wachtte. Tijdens hun vlucht reden de overvallers in Balen in de gracht. Zij vluchtten echter te voet verder. De politie is er evenwel in geslaagd de twee verdachten in te rekenen. (PG)
Reageer

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
In de regio Valkenswaard is de politie gestart met controles op het blokkeren van kruispunten. Je mag kruispunten niet blokkeren, ook niet bij groen licht, luidt het. Het kan gevaarlijke situaties opleveren en het belemmert de doorstroming voor andere richtingen op en nabij het kruispunt. Automobilisten moeten wachten totdat zij de mogelijkheid hebben het kruispunt in één keer over te steken, zegt de politie.
Reageer

De vakantie is gearriveerd

Maandag 29 juni 2015
De vakantie is gearriveerd
Sommigen boekten hun vakantie al maanden geleden, anderen wachten op een 'last minute', maar zowat iedereen wil er wel, al is het maar even, tussenuit... (Foto Albert Agten)
Reageer
Opzettelijke beschadigingen Blauwe Kei
Deze morgen kreeg de lokale politie de melding dat de banden van twee dumpladers werden stuk gestoken. Deze stonden opgesteld aan de Blauwe Kei en de feiten zijn vermoedelijk afgelopen weekend gebeurd. De politie vraagt om indien u iets zou gezien hebben, met hen contact te nemen. (Foto Politie)
Reageer

Succes, kom terug!

Maandag 29 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De tweelingbroers Derv en Lincoln Gordon worden vandaag 67. Zij zijn de oprichters van de Britse band The Equals, van wie we achter deze link lezen dat ze eerst in België en daarna pas in eigen land een hit scoorden met ‘Baby, Come Back’. De auteur van de song, Eddy Grant, bracht later drie soloversies van het nummer uit. Maar de baby die succes heet, wou niet terugkomen.
Reageer
Vanaf 1 juli zal de Nederlandse politie meer snelheidscontroles houden in Bergeijk en Valkenswaard. In Bergeijk is het oppassen geblazen op de Barrier, in Valkenswaard op de Luikerweg, op de Markt en op de Eindhovenseweg.
Reageer

Ida Alen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Ida Alen overleden
Gisteren is Ida Alen overleden, de echtgenote van Victor Huysmans. Ze was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats, gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Reageer

Karel Beckers overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Karel Beckers overleden
Gisteren is Karel Beckers overleden, de echtgenoot van Henny Vanderhoydonks. Hij was 70 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartdienst in besloten kring.
Reageer

Een windvlieger gespot

Zaterdag 27 juni 2015
Vandaag gezien
Een windvlieger gespot
Miet Luyten zag een prachtige windvlieger deze namiddag vanop haar terras aan de Buitensingel voorbijvliegen.
Reageer

Inkaderen...

Zaterdag 27 juni 2015
200 woorden van Rudi
Inkaderen...
Met vier in bed? Toen ze heel klein waren gebeurde dat regelmatig. Op zaterdag- of zondagmorgen waren ze daar. Voor het eerste krieken van de dag vroegen ze aan onze slaapogen: ‘Doen we vandaag iets leuk’? Het bijwoord dat ook samenhangt met de eeuwige vakantievraag: had je een leuke vakantie?
Bij onze uitstapjes naar zee waren schilders de rode draad. Eerst was er hotel Rubens in De Haan. De Antwerpenaar gaf zijn naam eerder toevallig. Het lag in de Rubenslaan. Er kwamen nogal wat Duitsers over (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
19°
36°
23°
35°
26/06
Een dikke proficiat voor het personeel en de vrijwilligers die gisteren de verhuis van het woonzorgcentrum Hoevezavel in goede banen hebben geleid. Van harte bedankt namens de bewoners en hun familieleden
Brigitte Willekens
24/06
Proficiat aan mijn dochter Sharon Kox voor het behalen van haar diploma.
Franky Kox
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel