Het overige nieuws

Smiley (34)

Woensdag 1 april 2015
Smiley (34)
Vers uit de oven: de smiley-kaastaart van Rita Schuurmans. 
Reageer

Aprilse grillen

Woensdag 1 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het is maar dat u weet aan welke maand we beginnen. Wrede dagen met grijze luchten en aanhoudend regen. Dat is althans de voorspelling van Deep Purple in het nummer "April". Die Britse hardrockband werd genoemd naar het lievelingsliedje van de oma van gitarist Ritchie Blackmore. Al in de jaren dertig geschreven, raakte de song "Deep Purple" vooral bekend in de sixtiesversie van Nino Tempo en – ja, hoor – April Stevens. En dat is geen aprilgrap. Kijk hier maar!
Reageer
Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.
Reageer

Marcel Brusselaers overleden

Dinsdag 31 maart 2015
Marcel Brusselaers overleden
Gisteren is Marcel Brusselaers overleden, de weduwnaar van Lisa Lipkens. Hij was 90 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.
Reageer
Sportkicks Noord-Limburg op 9 april
Op 9 april is er Sportkicks Noord-Limburg in het gemeentelijk sportcentrum in Eksel. Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor jongeren vanaf geboortejaar 2008. Zij kunnen een hele dag lang kennismaken met een 30-tal sporten, van aerobic en freestyle dance over streetsoccer en golf tot schieten met kruisboog, handboog of geweer. Sportkicks Noord-Limburg wordt georganiseerd door de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt in samenwerking met de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Ne miens of nen hónd

Dinsdag 31 maart 2015
Prietprouwët
Ne miens of nen hónd
Hoew meeër dèè-k óóvër dë miensën të weetë kom, hoew meeër dèè-k va ménën hónd hààw!
                                     Pjérkën
Reageer

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015


Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.
Reageer

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Smiley (33)
Een muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.
Reageer

Volgend weekend alweer Pasen

Maandag 30 maart 2015
Volgend weekend alweer Pasen
Wat gaat het snel. Het nieuwe jaar lijkt nog maar pas begonnen, en aanstaande zondag is het alweer Pasen. Paashazen, chocolade, gekleurde eieren,... weer een feest voor de allerkleinsten. (Foto Albert Agten)
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.
Reageer

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Smiley (32)
Ineens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...
Reageer

Richard Gastmans overleden

Zondag 29 maart 2015
Richard Gastmans overleden
In Mol is vrijdag Richard Gastmans overleden, de echtgenoot van Marij Peeters. Hij was 62 jaar. Woensdag om 10.30u is er een plechtige uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.
Reageer

François Geerts overleden

Zondag 29 maart 2015
François Geerts overleden
Vandaag is François (Swa) Geerts overleden, de echtgenoot van Leontine Van Engeland. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in besloten kring plaats.
Reageer
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.
Reageer

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!
Reageer

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Smiley (31)
Een barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
Reageer
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.
Reageer

Huawei komt naar Eindhoven

Zaterdag 28 maart 2015
De Chinese telecomgigant Huawei gaat zijn Europees distributiecentrum in Eindhoven vestigen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De investering zal een 70-tal nieuwe jobs opleveren.
Reageer

Ronny Vandeplas overleden

Zaterdag 28 maart 2015
Ronny Vandeplas overleden
Donderdag is Ronny Vandeplas overleden, de vriend van Monique Kemps. Hij was 57 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Reageer
Chel mag het zeggen
Zegt de naam Evy Laermans jullie nog iets?
Soms zakt een mens de moed in de schoenen. Dan wil je eens echt iets vrolijks schrijven.
Nog maar pas ben ik met een beperkt gezelschap terug van een kort verblijf in Ierland. We maakten de vlekkeloze vlucht van Kerry naar Frankfurt-Hahn met zo’n lagekostenmaatschappij. Een vlucht van een kleine twee uur. En dan verneem je nauwelijks twee dagen later het verschrikkelijke nieuws van de vliegtuigcrash in de Franse Alpen. Ook een relatief korte vlucht, bij uitstekende weersomstandigheden.
Een mooie, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!
Reageer

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Daar is het zomeruur!
Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
3.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
11°
29/03
Tante Alice! Zie hieronder!
martine werelds
29/03
Martine WereldsTante Alice,hierbij wil ik u hartelijk bedanken,voor al uw vrije tijd en werk, die je in onze familie steekt,uw helpende handen zijn goud waard !!Dikke kus van Anja!
Martine werelds
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel