Het overige nieuws

Katrien Cochet overleden

Woensdag 1 oktober 2014
Katrien Cochet overleden
In WZC De Bekelaar is gisteren Katrien Cochet overleden, de weduwe van Frans Bleyen. Ze was 94 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel.
Reageer

Er zijn grenzen aan grapjes

Dinsdag 30 september 2014
Een Nederlander die op het vliegveld van Eindhoven tijdens de controle van zijn handbagage vroeg "of hij ook de bom in zijn tas er uit moest halen" heeft van de marechaussee 750 euro boete gekregen. De man werd een paar keer gevraagd of er echt een bom in zijn tas zat. Toen hij dat elke keer bevestigde, kon de marechaussee niet anders dan hem uit de rij halen. Hij werd vervolgens meegenomen en kreeg een boete. Er zat overigens geen bom in de tas. 
Reageer

Nieuw uniform Nederlandse politie

Dinsdag 30 september 2014
Alle Nederlandse politieagenten die op straat dienst doen, krijgen voor het eind van het jaar een nieuw uniform. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een stoer pak in blauw en felgeel. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap - dus geen kepie meer - en een veiligheidsvest. De felgele strepen vergroten de zichtbaarheid.  Agenten met kantoordienst blijven hun blauw-witte uniform behouden.
Reageer

Een week zonder boetes

Maandag 29 september 2014
Een week zonder boetes
U kunt toch maar beter oppassen en zich aan de verkeersregels houden deze week, want met of zonder boete... de regels zijn er voor ieders veiligheid! (Foto Albert Agten)
Reageer

102 weekendongevallen in Limburg

Maandag 29 september 2014
102 weekendongevallen in Limburg
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 34 met lichamelijk letsel en 68 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 74 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 positief bleken (of 2,7 %). Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf. 
Reageer

Godelieve Ramaekers overleden

Maandag 29 september 2014
Godelieve Ramaekers overleden
Donderdag is Godelieve Ramaekers overleden, de echtgenote van Jos Hurkmans. Ze was 73 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer
Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren de jeugdbewegingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Limburg worden er in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging onder meer activiteiten opgezet in Lommel, Peer, Houthalen-Helchteren, Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Reageer

Johan Vansummeren naar AG2R

Zaterdag 27 september 2014
Johan Vansummeren naar AG2R
'Onze' Johan Vansummeren verkast volgend seizoen van zijn huidige ploeg Garmin naar het Franse AG2R. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen. In deze ploeg vindt hij o.a. Jan Bakelants terug die overkomt van Omega-Pharma. Morgen kunt u hem ook nog aan het werk zien tijdens het Wereldkampioenschap op de weg in Spanje. (Foto Vivi Vaesen)
Reageer

Fantoompijn

Zaterdag 27 september 2014
Chel mag het zeggen
Fantoompijn
Jullie kennen wellicht het verschijnsel ‘fantoompijn’. Dat is pijn – soms hevig – die mensen voelen in een geamputeerd lichaamsdeel. Behalve een ondraaglijke foltering voor de betroffen persoon moet het, neem ik aan, ook buitengewoon frustrerend zijn voor zijn/haar arts. Hoe behandel je immers iets wat er niet is?
Over een maand ga ik verhuizen. Ik verlaat dan mijn goeie oude Kerkstraat en wend de steven naar het Adelbergpark. Een nieuwe biotoop met nieuwe stimuli en – wie weet (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Een huis met een kruis

Vrijdag 26 september 2014
Tribunaliteiten
Een dame uit Limburg verkocht een woonhuis voor 348.000 euro. In de voorlopige koopovereenkomst stond dat het onroerend goed vrij was van bouwovertredingen. Vier dagen voor de datum waarop het huis moest worden “beschreven” bij de notaris, liet haar advocaat plots aan de notaris weten dat de verkoop niet kon doorgaan omdat een aantal constructies en verbouwingen op het verkochte perceel niet vergund waren. “Aan het perceel kleefde een misdrijf en het mocht dus niet worden verkocht, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

André Puts overleden

Vrijdag 26 september 2014
André Puts overleden
Gisteren is André Puts overleden, de echtgenoot van Mia De Cleer. Hij was 80 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden.
Reageer

We worden steeds ouder

Donderdag 25 september 2014
De nieuwe sterftecijfers van 2013, die vandaag gepubliceerd werden, wijzen op een nieuwe toename van de levensverwachting na de lichte terugval in 2012. Voor de hele bevolking in België (beide geslachten) bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 80,47 jaar, een aanzienlijke vooruitgang van bijna 80 dagen vergeleken met het jaar voordien.
Die nieuwe stijging is aanzienlijk hoger voor mannen, bij wie de levensverwachting bij de geboorte 77,94 jaar
bedraagt (+119 dagen), dan voor (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Geen ebola in Eindhoven

Woensdag 24 september 2014
De man die zich maandag bij zijn huisarts in Eindhoven meldde met symptomen van ebola, is daar niet mee besmet. Wel heeft hij malaria. Dat heeft het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanmorgen bevestigd.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 23 september 2014
Het afgelopen weekend gebeurden er in Limburg 84 verkeersongevallen, waarvan 18 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 positief bleken. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. Er waren in totaal 25 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Samenwerkingsakkoord VKW - BZW

Dinsdag 23 september 2014
In Hasselt hebben VKW Limburg en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (NL- Tilburg) vandaag een akkoord voor grensoverschrijdende samenwerking gesloten. Het behelst een nauwere samenwerking tussen beide werkgeversorganisaties op 3 domeinen: belangenverdediging, ledenactiviteiten en dienstverlening aan de leden.
"Onze leden kunnen hier alleen maar wel bij varen", aldus VKW Limburg-voorzitter Bas van de Kreeke. "We ijveren alle dagen hard voor de verbetering van het ondernemersklimaat en het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Vijftiende editie Abdijavonden

Maandag 22 september 2014
Maandag 6 oktober start de vijftiende editie van de Abdijavonden in de Achelse Kluis met een uitzonderlijk delicaat, geborgen en actueel onderwerp: 'Palliatieve zorg en euthanasie: vijanden, buren of vrienden?'
De gezondheidszorg is de voorbije vijftig jaar gekenmerkt door een toenemend verlangen om het leven zelf in handen te nemen. In de jaren zestig zijn we het begin van het leven gaan controleren door geboorteplanning. Veertig jaar later doen we hetzelfde met het einde van het leven door (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
14°
24°
13/09
Elke, veel succes in Kroatië! Zet em op held van de Kolonie!
Stefano Marzo
09/09
gefeliciteerd welkom op tram 50 Arlette van Gerard & Christiane Vangerven Theunissen
vangeven theunissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel