Het overige nieuws

Verbroedering én Kattenbos leiden

Zondag 24 september 2017
Verbroedering én Kattenbos leiden
Lutlommel verloor gisterenavond reeds met 1-0 bij RC Reppel, en blijft dus laatste in de stand. Verbroedering blijft het geweldig doen, want het ging nu ook in FC Alken B winnen, en dit met 0-3, en zo blijft het alleen eerste in de stand. Ook Kolonie blijft mooi meedraaien aan de top, na 5-2 winst tegen Halveweg Zonhoven. Kattenbos tenslotte won met 4-0 van SV Breugel, en staat ook alleen aan kop!

XCL Eigenwijs naar First Lego League

Zondag 24 september 2017
XCL Eigenwijs naar First Lego League
Dit jaar doet XCL EigenWijs mee met de First Lego League, het thema van dit jaar is water. Hier wordt nu al hard rond gewerkt. De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar hebben er in elk geval zin in. Na twee weken bouwen, is de basis al klaar. Het bouwen en programmeren vinden ze in elk geval al leuk. Het belangrijkste is nu om samen te werken want zo vorm je een team.
En 24 november is er dan de finale,  en natuurlijk willen ze het daar goed doen maar uiteraard is meedoen en ontdekken is belangrijker dan winnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd....
XCL Eigenwijs naar First Lego LeagueXCL Eigenwijs naar First Lego League

Uitslagen HVL van dit weekend

Zondag 24 september 2017
Uitslagen HVL van dit weekend
Zaterdagochtend speelden de -12j. in Overpelt tegen DHCO. De thuisploeg bleek een maatje te groot voor HVL. Rond de middag speelden de -14j. van HVL hun competitiewedstrijd in Tongeren. Na een gelijkopgaande wedstrijd trokken de meisjes en jongens van Lommel op het einde aan het langste eind. Proficiat. Gisteren namiddag tenslotte moesten de -18j. het hoofd buigen voor Nelo.

Basket: Lommel wint van Geel

Zondag 24 september 2017
Basket: Lommel wint van Geel
Croonen Lommel – Finas Geel : 86-70 (10-19/ 21-16 (31-35)/ 21-16 (52-51)/ 34-19 (86-70))
Lommel als enige ploeg ongeslagen leider in Top Divisie 2B!
De club bakte er gisteren in de Kempense derby aanvankelijk niets van. Geel dropte drie bommen en ook Vandenweyer (ex-Lommel) toonde zich al een eerste keer (6' 0-11). De thuisploeg kreeg pas na ruim 5 minuten spelen een bal door de ring. Langs Hendrix-Jacobs en een sterke Wesenbeek (18) kwam Lommel gestaag terug in de match en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

Riena Luyckx overleden

Zaterdag 23 september 2017
Riena Luyckx overleden
Woensdag is de uit Lommel afkomstige Riena Luyckx overleden, de weduwe van Frans Vandenboer. Zij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (14 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Neos-leden luisterden naar Jan Versijpt

Zaterdag 23 september 2017
Met 87 leden en enkele niet-leden waren ze aanwezig voor een geweldige voordracht van prof. Jan Versijpt afgelopen donderdag. Hij wist hen te vertellen dat het geheugen de basis is van alle leerprocessen. Zonder ons geheugen zou alles steeds nieuw zijn en het is de basis van onze persoonlijke en culturele identiteit. Zonder ons geheugen is er geen verleden en geen toekomst. Hij had het o.a. nog over het werkgeheugen, het korte termijn geheugen, het emotioneel geheugen, Alzheimer, en veel meer. Hij besloot deze zeer interessante voordracht met de volgende zin: Vergeet dementie, onthou mens.  (Bijdrage Hélène Vissers)

Samana Centrum kient

Zaterdag 23 september 2017
Samana Centrum kient
Afgelopen donderdag was het voor Samana Centrum weer een (ont)spannende namiddag. Ze hielden hun jaarlijkse traditie in ere en gingen kienen. Het gaat er dan niet om grote prijzen, maar ze doen het voor de gezelligheid en meteen wordt ook de concentratie nog eens op de proef gesteld. Na zeven reeksen - onderbroken door een korte koffiepauze – werd de hoofdprijs uitgekiend, een rijk gevulde fruitkorf. De winnaar moest zowaar beroep doen op extra vervoer... (Bijdrage Louisa Willekens)
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"
1

Niet alleen Elvis blijft bestaan

Zaterdag 23 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Niet alleen Elvis blijft bestaan
Vandaag zestig jaar geleden bereikte Jimmie Rodgers de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade. Zijn single ‘Honeycomb’ hield het er vier weken uit. Lees hier dat dit een opmerkelijke prestatie was in 1957, een jaar waarin Elvis Presley de lijsten domineerde en vaak maandenlang op nummer 1 stond.

Een vervolgverhaal! Deel 1

Zaterdag 23 september 2017
Chel mag het zeggen
Een vervolgverhaal! Deel 1
Lang heb ik er tegen gevochten, maar ik ben bang dat ik het moet toegeven: ik bevind mij in een levensfase waarin ik verscheurd word door existentiële twijfels. Neem nu dit: ik fiets door de chique Lommelse wijk waar alle straten de naam van een beroemde schilder dragen. Hier woont een oud-collega. Ook zijn vrouw deed iets vaags in het Lommelse schoolbestand. Een indicatie dat men in het onderwijs toch ook weer niet zo slecht betaald wordt. Maar goed, die collega had al zo vaak gezegd dat ik eens moest (…) Het hele nieuwsbericht
3

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat u 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Van bomen en buren
Overhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht
1

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De detective
Op deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Werken aan het spoor
Komend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Politie controleert dit weekend

Donderdag 21 september 2017
Het is maar dat u 't weet
Politie controleert dit weekend
Dit weekend zullen er alcohol- en drugscontroles worden uitgevoerd in Lommel. Dat meldt de lokale politie. Een gewaarschuwd man...

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Nieuwe bvba: Extern

Woensdag 20 september 2017
Orlando Van Vlem uit Zwijndrecht en Patrick Van Vlem uit Lommel hebben de bvba Extern opgericht met zetel aan de Kanunnik J. Huybrechtsstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het verzorgen van technische opleidingen en de tijdelijke tewerkstelling van uitzendkrachten.

Donderdag start de herfst

Maandag 18 september 2017
Donderdag start de herfst
Alhoewel... als je vandaag naar buiten kijkt lijkt het wel alsof hij al begonnen is! (Foto Albert Agten)

Bridgeclub start nieuwe lessenreeks

Maandag 18 september 2017
Bridgeclub start nieuwe lessenreeks
Bridgeclub De Teuten is al jaren een gevestigde waarde binnen het Vlaamse Bridgelandschap. Vanaf volgende week dinsdag start ze weer een lessenreeks voor beginners. Vanaf de eerste les bent u al aan het kaarten, dus geen saaie theorielessen ! Voor meer info contacteer Leen Neels via 0484/636 136.

Ongeval op Koning Leopoldlaan

Zondag 17 september 2017
Ongeval op Koning Leopoldlaan
Op de Koning Leopoldlaan raakten een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmiddag om 12.45 uur.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!
14/09
Nogmaals proficiat met jullie 10-jarig bestaan en van harte dank voor jullie steun aan Levensloop.
Rudi Colson
12/09
Internetgazet. Proficiat met jullie 10 jarig jubileum!! We hopen nog lang van jullie reportages te mogen genieten!!
RimaFlu Vankenner
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommelse sporttrofeeën uitgereikt
  2. Een vervolgverhaal! Deel 1
  3. Prijswinnaars fotowedstrijd 'Lommel Leeft'