Het overige nieuws

Het kan nog fris zijn

Zaterdag 27 mei 2017
300 woorden van Rudi
Het kan nog fris zijn
Het was onmogelijk om het gesprek niet te volgen. Al had ik het begin van de conversatie niet helemaal meegekregen. In mijn hoofd zat ik nog bij het gevecht met mijn broek van even voordien. Wacht, ik verklaar me nader. Het was één van die eerste uiterst zonnige dagen. We besloten een terrasje te doen.  De dag voelde zo warm aan, dat het dragen van een korte broek zich min of meer opdrong. Ik had al even buiten gepiept, maar zag toch nog altijd heren met een lange pantalon. En als je dan toch (…) Het hele nieuwsbericht

Twee broers

Zaterdag 27 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Twee broers
Neil Finn wordt vandaag 59. Zijn boer Tim Finn verjaart volgende maand en is zes jaar ouder. Lees hier hoe de broers samen verantwoordelijk zijn voor een reeks pareltjes van pure pop met de groepen Crowded House en Split Enz.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Nieuwe bvba: Unique Vastgoed

Vrijdag 26 mei 2017
Unique Vastgoed: dat is de naam van de bvba die door Peter Gillis uit Lommel werd opgericht. Het betreft een onderneming in onroerende goederen. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Einde.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat u 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.
Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) laat weten dat in Limburg brandfase oranje geldt en dat wil zeggen: hoog gevaar, wees voorzichtig! "Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand", aldus het ANB.

Zandzakjes op Kerkplein

Vrijdag 26 mei 2017
Zandzakjes op Kerkplein
We meldden u reeds in ons gemeenteraadsverslag dat er sinds de heraanleg van het Kerkplein problemen waren met de afwatering. Volgens de schepen zou er volgende week werk gemaakt worden van een oplossing, maar gezien de dreiging van onweer dit weekend, hebben ze daar dus alvast hun voorzorgsmaatregelen getroffen... (Foto Georges Bleyen)
Grensgevallen
In juni houdt het Nederlandse Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) weer een aantal gratis bijeenkomsten voor grensarbeiders. Op maandag 12 juni vanaf 19.00 uur vindt de bijeenkomst in Lommel plaats. Bent u grensarbeider in Nederland of België? Of overweegt u over de grens te gaan werken? Dan is de informatiebijeenkomst voor grensarbeiders van BBZ iets voor u. Grensarbeid kan verregaande gevolgen hebben voor de sociale zekerheid en voor de belastingen. In een aantal presentaties komen die (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 26 mei 2017
Het recyclagepark is vandaag en morgen gewoon open volgens de normale openingsuren, meldt Limburg.net:
- vandaag/vrijdag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u;
- zaterdag van 9 tot 12.30u en van 13 16u.

Elvire Auwers overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Elvire Auwers overleden
Woensdag is Elvire Auwers overleden, de echtgenote van Jan Vos. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Mien Vandenberk overleden

Woensdag 24 mei 2017
Mien Vandenberk overleden
Gisteren is Mien Vandenberk overleden, de weduwe van Fons Cuyvers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Met de groeten uit... New York

Woensdag 24 mei 2017
Met de groeten uit... New York
Onze Lommelse fotograaf Robert Boons was afgelopen week op bezoek op onze redactie in New York. Hij ontmoette daar 'onze man in New York' Dirk Vandenberk, en dat werd zo te zien een erg hartelijke ontmoeting... (Foto Dirk Vandenberk)
Voetballer Jonas Meeus verlaat Lutlommel en trekt naar tweede provincialer Lindel-Hoeven.

Driemaal gefotografeerd

Dinsdag 23 mei 2017
Driemaal gefotografeerd
Het is de tijd van de Sint-Jacobsvlinder. We kregen een foto binnen uit Overpelt, een uit Neerpelt en een uit Lommel. Dat het telkens om dezelfde vlinder gaat is onwaarschijnlijk... Om de een of andere reden doen de kleuren van deze vlinder ons altijd aan flamenco denken. Bijgaande foto werd gemaakt door Gerda Deelkens uit Neerpelt.
1
Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.
1

Jacqueline Rouwir overleden

Dinsdag 23 mei 2017
Jacqueline Rouwir overleden
Gisteren is Jacqueline Rouwir overleden, de weduwe van Henri Moelans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel in aanwezigheid van de familie.
1

Fietstocht Okra-centrum

Dinsdag 23 mei 2017
Fietstocht Okra-centrum
Naar goede jaarlijkse gewoonte fietsten 32 mannen en vrouwen van Okra-centrum gisteren van de bibliotheek via het Einde en de Duitse militaire begraafplaats naar ELEP. Daar werden ze verwacht voor een bezoek aan het bedrijf én voor een kopje koffie. Daarna ging het via het windmolenpark naar Balendijk-kermis voor een frisse pint en smoutebollen voor de dames... Alweer een geslaagde trip! (Bijdrage Jan De Ceuster)
Fietstocht Okra-centrumFietstocht Okra-centrum
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
32°
0.0 mm
Helder/Zonnig
18°
30°
20°
31°
27/05
Jentel een heel Gelukkige verjaardag van moeke en vake
Henri Cluysen
23/05
gelukkige verjaargag
alice willy
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Toch géén pop-up aan Heuvelse Heide
  2. Gemeenschapsonderwijs Lommel heroriënteert zich
  3. Ducatt legt de boeken neer (2): 144 jobs onzeker