Het overige nieuws

Splinternieuwe fietsgids voor N-Limburg
Lommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Deze kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.
Reageer

Beeldvorming

Dinsdag 3 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag dertig jaar geleden stond Robert Palmer op de eerste plaats in de hitparade met ‘Addicted To Love’. Oorspronkelijk werd het nummer opgenomen als een duet met Chaka Khan, maar haar stem werd achteraf van de plaat verwijderd. Het waren de beginjaren van MTV en beeldvorming werd heel belangrijk in de popmuziek. Vandaar dat een modefotograaf werd ingehuurd om een sexy videoclip te draaien. De Jukeboxkalender neemt ons mee naar de coulissen tijdens die filmopnamen.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Zondag is het weer moederdag
(Foto Albert Agten)
Reageer

Eddy Gorremans overleden

Maandag 2 mei 2016
Eddy Gorremans overleden
Vrijdag is Eddy Gorremans overleden, de weduwnaar van Annie van den Boomen. Hij was 68 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Stevensvennen. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Reageer
Met de groeten uit... Oostende
Afgelopen weekend opende de volledig vernieuwde vistrap in Oostende. Véél vis, véél schoon volk, en volop ambiance. (Foto Annie Teuwens)
Reageer
Vanavond gaat op VTM de nieuwe reeks 'De wensboom' van start. In de eerste afdeling zet  Niels Destadsbader de Lommelse Boudewijnschool voor één dag flink op stelten. Alle jongens en meisjes hangen hun mooiste en zotste wensen in de Wensboom en dat levert meteen pakkende verhalen op...
Reageer
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Rita Aerts overleden

Maandag 2 mei 2016
Rita Aerts overleden
Vrijdag is Rita Aerts overleden, de weduwe van Isidoor Vandyck. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Reageer
Oplossing vraag van de maand
Het kunstwerk waarnaar wij zochten, en dat jammerlijk in enorm slechte toestand verkeert, staat inderdaad in het gebied van de speeltuin, achter het zwembad, bij de plaats waar kortelings het nieuwe zwembad gebouwd zal worden. Het werd door de stad ontvangen naar aanleiding van het behalen van de titel 'Sportgemeente van Vlaanderen' in 1970. Winnaar van de maand is Lisette Janssens uit de Sperwerstraat. Zij mag haar boeketje van Ixora gaan ophalen!
Reageer

The lady is gaga

Maandag 2 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1895 werd tekstschrijver Lorenz Hart geboren. Hier lezen we dat hij met componist Richard Rodgers in de jaren dertig een reeks musicals maakte met tal van liedjes die repertoirestandaards werden en tot vandaag worden gecoverd. ‘The Lady Is A Tramp’ is een van die songs, vooral bekend in de versie van Frank Sinatra, maar ook opgenomen door het verbazingwekkende gelegenheidsduo Tony Bennett & Lady Gaga.
Reageer
Menwedstrijd: Boyd Exell eindwinnaar
Vandaag werd de menwedstrijd Driving Valkenswaard International afgesloten. De slotproef (kegelvaardigheid) werd gewonnen door de Duitser Rainer Dün (foto). Boyd Exell werd eindwinnaar. (Foto Rik Vander Sanden)
Reageer

De vraag van mei

Zondag 1 mei 2016
Prijsvraag van de maand
De vraag van mei
Onderaan deze vraag bevindt zich een foto van 'iets'... Waar bevindt zich dit? En als schiftingsvraag: naar aanleiding waarvan is dit hier geplaatst? Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór middernacht vandaag. (Foto Jan Buyens)
De vraag van mei
Grensgevallen
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Op de menwedstrijd Driving Valkenswaard International in Borkel-en-Schaft heeft de Duitser Christoph Sandmann de marathon bij de vierspannen gewonnen vóór de Australiër Boyd Exell. De Belg Edouard Simonet (foto), die voor het Neerpeltse span van Groenen reed, werd uitgeschakeld. Morgen wordt de vaardigheidsproef gereden. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer (spectaculaire) foto's
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Reageer

De kaaskraam

Zaterdag 30 april 2016
200 woorden van Rudi
De kaaskraam
Woensdag is marktdag, maar ook werkdag. Daarom vinden de mannen ‘s morgens naast hun bord soms een boodschappenlijstje. Driehonderd grammen van dit en zoveel van dat. Dat loopt meestal prima, maar als ik het lijstje opmaak, loopt het wel eens fout. De oorzaak? Ik moet er eerlijk in zijn. Het is mijn geschrift. Ondanks het vele schrijven, zal ik nooit een hoofdprijs schoonschrift winnen. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, zo zeggen ze toch.
Een paar weken geleden haalde onze jongste bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Heden en verleden ontmoeten elkaar
Afgelopen week vond op de Duitse militaire begraafplaats de eerste lerarendag van Huis over Grenzen plaats waarbij de organisatie leerkrachten uit heel Vlaanderen uitnodigde om kennis te maken met haar educatief aanbod rond vredes- en herinneringseducatie. Nieuwe projecten werden uit de doeken gedaan, en de leerkrachten ontmoetten tijdens een rondleiding de mensen achter de kruisjes. Vervolgens kwam, in samenwerking met het Huis van de Wereld en het huisvandeMens, Qasim - een Iraakse vluchteling - zijn verhaal vertellen en de dialoog aangaan over mensenrechten. Meer weten over Huis over Grenzen en haar projecten.
Reageer

Lezing over vluchtelingen WO II

Vrijdag 29 april 2016
Lezing over vluchtelingen WO II
Mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld... We worden er dagelijks mee geconfronteerd en we maken er ons (misschien) zorgen over. Maar 76 jaar geleden waren begrippen zoals 'oorlogsgeweld' en 'vluchten' plots keiharde realiteit voor onze ouders en grootouders. Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger immers België binnen. 76 jaar later verhaalt historicus Pieter Serrien de gebeurtenissen van die periode met bijzondere aandacht voor de vele Belgische vluchtelingen van toen. Iedereen is welkom op de Duitse Militaire Begraafplaats dinsdag 10 mei om 19.30u voor de lezing van Pieter Serrien. De lezing is een organisatie van Huis over Grenzen en de toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. (Foto Erfgoed Lommel)
Reageer

Video Star failliet

Vrijdag 29 april 2016
De rechtbank van Koophandel heeft Video Star uit Lommel failliet verklaard. Als curator werd Thierry Bielen aangesteld. Video Star werd op 2 januari 1991 opgericht.
Reageer

Menwedstrijd tegenover Perjanneke

Donderdag 28 april 2016
Grensgevallen
Menwedstrijd tegenover Perjanneke
Wie van Achel naar Valkenswaard rijdt, heeft links achter de rotonde bij Perjanneke zeker al die tenten in de weide zien staan. Dat heeft te maken met de menwedstrijd Driving Valkenswaard International. De openingsproef vandaag (dressuur) werd gewonnen door de Fransman Michael Sellier (foto's).
De gemeente Valkenswaard heeft overigens verkeersmaatregelen genomen in verband met deze wedstrijden, die tot en met zondag duren. Klein Schaft wordt afgesloten voor alle verkeer (…) Het hele nieuwsbericht
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Reageer
EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthal
Zoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Reageer
RC Car Wreckers trekken naar Lommel
Enkele weken geleden hielden de RC Car Wreckers, die zich bezighouden met races voor miniatuurauto's, een indoor track day in de LRV-hal in de Ballaststraat in Overpelt. Nu gaan ze een eigen terrein "aankleden" in de Buntstraat in Lommel. De werken zijn gisteren begonnen. (Foto Vivi Vaesen)
Reageer

Klas van Provil valt in de prijzen

Donderdag 28 april 2016
Klas van Provil valt in de prijzen
De leerlingen van 4 Sportwetenschappen in Provil hebben afgelopen week de wedstrijd PlaneetZee[!]Work gewonnen. Dat is een project waarbij klassen uit de hogere graad van het secundaire onderwijs een workshop kunnen volgen in een labo van een mariene onderzoeksgroep. Na afloop van de workshop plaatsen de leerlingen hun bevindingen op een wetenschappelijke poster. Drie teams met de beste poster worden geselecteerd en mogen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Auto Demontage Overpelt: dat is de naam van de bvba die door Yannick Hoogaars werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Louis Pasteurstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het slopen van wrakken, handel in auto's en lichte bestelwagens én de exploitatie van pleziervoertuigen, cruiseschepen en rondvaartboten.
Reageer

Neos Lommel bezocht Den Bosch

Woensdag 27 april 2016
Neos Lommel bezocht Den Bosch
Gisteren vertrok Neos met een volle bus naar Den Bosch, met als eerste halte het Provinciehuis (foto). Dit gebouw is van architect Maaskant die architectuur zag als 'moeder van de kunsten'. Binnen een bouwwerk kunnen kunstwerken opgenomen worden doch ondergeschikt aan het gebouw, ze moesten er als het ware in opgaan. Ook in het Provinciehuis streefde hij naar de realisering van dit idee. Na het middagmaal werd ook de mooie Sint-Janskathedraal bezocht. Het enorme orgel, het houtsnijwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.
Reageer

Sus Van Engeland overleden

Woensdag 27 april 2016
Sus Van Engeland overleden
Maandag is Sus Van Engeland overleden, de echtgenoot van Fina Meuris. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Reageer
Drie vennootschappen uit Valkenswaard hebben de bvba SteigermeubelsXL opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. De vennootschap heeft onder meer tot doel de winkelverkoop van producten voor in en om het huis, alsmede de productie van en handel in (steigerhouten) meubels. SteigermeubelsXL heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.500 euro.
Reageer

Victor Cuypers overleden

Dinsdag 26 april 2016
Victor Cuypers overleden
In WZC Hoevezavel is zondag Victor Cuypers overleden, de weduwnaar van Florentina Bensch en de levenspartner van Maria Claes. Hij was 79 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).
Reageer

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Kerkuil overleeft schuurbrand
In het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het is maar dat u 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
3.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
19°
03/05
dikke proficiat aan de cover-rockband class x geweldig optreden afgelopen vrijdag in suncubanas lommel ciao zappa
grad zappa
02/05
Matthias en Chris Dekeyser + VndnhoudtProficiat, team N.E.X.T., met de 1ste plaats op Robocup Junior 2016 in de categorie "Redden voor gevorderden"!
Christel Vandebriel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel