Het overige nieuws

Eeuwig jong

Zondag 24 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


‘May you stay forever young.’
Hij schreef het voor zijn zoon Jakob, maar mag het vandaag voor zichzelf zingen. Bob Dylan (hier met The Band) wordt 74. Hier volgen we de Highway 61 tot in zijn geboorteplaats.
Reageer

Verdwaalde hond aangetroffen

Zaterdag 23 mei 2015
Verdwaalde hond aangetroffen
In de buurt van de Nieuwe Vosvijvers is vandaag deze verdwaalde hond aangetroffen, een mannelijke jack russell terriër. Hij werd door het Noodasiel in de Vlasstraat opgevangen. De hond is niet gechipt. Als de eigenaar niet opdaagt, wordt het dier vanaf 5 juni ter beschikking gesteld voor adoptie.
Reageer
De geregistreerde misdaad in de politiezone Balen-Dessel-Mol daalde de voorbije twee jaar met 10%. Het aantal diefstallen in woningen nam wel toe. De dieven zijn vooral uit op juwelen, geld en pc's. Alcohol bleek een rol te spelen in 12% van de verkeersongevallen. Het aantal politietussenkomsten stijgt: de interventieploegen gingen vorig jaar voor 7.296 oproepen ter plaatse, tegenover 5.972 in 2013.
Reageer
Chel mag het zeggen
Van ‘Tattoo Bertje’ tot ZAK
Hoeveel zou Tattoo Bertje – ja hoor, die bestaat echt – aanrekenen om de naam van je lief onuitwisbaar rond je navel te kerven? En wat dan als je lief-voor-eeuwig-en-altijd haar verstand gebruikt en je toch de bons geeft? Of als er achteraf vastgesteld wordt dat er een dikke spelfout levenslang op je buik prijkt? Want met de kennis van de Nederlandse – of Engelse – spellingsregels van de meeste Tattoo Bertjes is het heel wat poverder gesteld dan met de gezwindheid waarmee ze de elektrische (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Drugsactie: elf arrestaties

Zaterdag 23 mei 2015
De politie pakte gisteren elf verdachten (3 vrouwen en 8 mannen) op bij een actie om de overlast in de binnenstad van Eindhoven aan te pakken. In de middag en avond werd door de politie extra gecontroleerd in de binnenstad op dealers en drugsgebruikers. Bij 11 panden werd een inval gedaan en vonden zoekingen plaats.
De bij de actie opgepakte mannen, in de leeftijd van 23 tot 58 jaar, wonen in Eindhoven. De drie vrouwen (39, 47 en 20 jaar) komen uit Eindhoven en Best. Tijdens de zoekingen werden (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lopslopend paard gespot

Zaterdag 23 mei 2015
Lopslopend paard gespot
De politie meldt dat een loslopend paard is aangetroffen in de Norbert Neeckxlaan, ter hoogte van de stedelijke begraafplaats. Wie de eigenaar kent, kan hem of de politie verwittigen op
het nummer 011/399899. (Foto politie)
Reageer

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
LTC ontvangt ploeg Kristof Vliegen
Aanstaande zondag heeft u voor de laatste keer dit jaar de mogelijkheid om een ex-topper aan het werk te zien op de terreinen van LTC in Kolonie. Tijdens de laatste ontmoeting in eerste nationale interclub  ontvangt LTC dan de ploeg van Set Wahis, met onder andere Kristof Vliegen. De wedstrijden starten vanaf 10 uur, volgorde van spelen in eerste nationale is 6 - 5 - 4, daarna 3 - 2 - 1. Ga zeker eens naar Kristof Vliegen kijken, maar zeker ook onze Lommelse tennissers aanmoedigen! (Bijdrage Marc Darquennes)
Reageer

Alles over veiligheid in huis

Donderdag 21 mei 2015
Gisterenavond leerden de Neos-leden hoe ze veilig kunnen leven in hun eigen huis. De vereniging kon hiervoor een beroep doen op Ludo Vreys, voorheen preventieadviseur bij de Lommelse brandweer. Hij heeft een beetje van zijn kennis over de preventiemogelijkheden, zowel in huis als in dagelijkse bezigheden, aan hen overgebracht. Zo kwamen ze o.a. te weten dat een brandende frietketel nooit mag gedoofd worden met water, maar dat er best een stevige, vochtige dweil of een branddeken gebruikt (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De klanten van een restaurant aan de Dommelstraat in Eindhoven waren totaal verbaasd toen daar gisteren niemand minder dan zanger Bruce Springsteen samen met zijn dochter het restaurant binnenstapte om er te tafelen. Springsteen blijkt er nochtans een regelmatige bezoeker te zijn. Zijn dochter heeft een paar paarden in Valkenswaard, vandaar.
Reageer

Steven Mertens overleden

Donderdag 21 mei 2015
Steven Mertens overleden
Gisteren is bij een arbeidsongeval Steven Mertens om het leven gekomen, de echtgenoot van Ine Hendrix. Hij was 30 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in parochiecentrum De Moffel in Werkplaatsen waarna zijn asurne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Reageer

Julia Emmers overleden

Donderdag 21 mei 2015
Julia Emmers overleden
Gisteren is Julia Emmers overleden, de weduwe van Pol Cuypers. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

 
Reageer
In Bergeijk zijn vandalen op het dak van de Hofkerk gekropen. Zij draaiden de goudkleurige windhaan van zijn spits en smeten hem zo'n 60 meter naar beneden. De schade aan de haan bedraagt 1.500 euro. Hij moet een nieuw laagje van bladgoud krijgen. Van de daders ontbreekt elk spoor.
Reageer
Zalen Utopolis kregen make-over
In bioscoopcomplex Utopolis werden de zalen aan een volledige make-over onderworpen. Het zitmeubilair werd volledig vervangen, net zoals de wandbekleding, de belichting en het tapijt. Bezoekers kunnen voortaan in extra ruime zetels naar hun favoriete film kijken. De vernieuwde zalen van bioscoopcomplex Utopolis openden gisteren hun deuren en het komende weekend worden ze op gepaste wijze ingewijd. De bezoekers worden dan verrast met toffe extra’s. Zo worden er cadeautjes verstopt in de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jan De Jongh overleden

Woensdag 20 mei 2015
Jan De Jongh overleden
Gisteren is Jan De Jongh overleden, de echtgenoot van Josephine Hendriks. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Reageer
Ter hoogte van de Berkebossenlaan/Kiezelweg op de Zuiderring (N71) in Mol-Rauw zal een aannemer van 22 mei (18 uur) tot en met 24 mei (18 uur) de voegovergang van asfalt naar beton vervangen. De Kiezelweg wordt voor alle verkeer volledig afgesloten ter hoogte van de N71. Een omleiding wordt voorzien via de Postelsesteenweg. De werken werden in het weekend gepland om de hinder voor het vrachtverkeer tot een minimum te beperken.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Helder/Zonnig
15°
15°
22/05
JEAN LUC,VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE NIEUWE VOORDEUR!!!!! MATTHIAS,EEN DIKKE PROFICIAT MET JE PLECHTIGE COMMUNIE EN VORMSEL. Ik hoop dat het een fantastisch feest word. Dikke kus van OPA en OMA
Opa en Oma Beckers- Vanendert
04/05
Bjarne Deburchgraeve en Charlotte Bart proficiat met jullie Europese titel. Ook met de mars behaalden de Golden Passion Dancers een knappe 3de plaats. Supertrots op jullie allemaal x
els de boel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel