Het overige nieuws

Maria Joanna Sevens overleden

Donderdag 18 december 2014
Maria Joanna Sevens overleden
Dinsdag is Maria Joanna Sevens overleden, de weduwe van Herman Luykx. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Reageer

Zaterdag in De Adelberg: Rick de Leeuw

Donderdag 18 december 2014
Zaterdag in De Adelberg: Rick de Leeuw
Rick de Leeuw komt zaterdag naar De Adelberg: de sympathieke, wat excentrieke maar ook charismatische Nederlandse zanger, schrijver, dichter, presentator, … passeert er voor zijn nieuwste concerttour 'Beter Als'. Samen met een aantal Belgische topmuzikanten zoals Jan Hautekiet, Axl Peleman en Ron Reuman brengt Rick de Leeuw nummers die over allerlei vormen van liefde en verlangen gaan. Meer info
Reageer

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!
Reageer

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.
Reageer

Magische kerst in Lommel-West

Woensdag 17 december 2014
Magische kerst in Lommel-West
Een magische kerst was het deze voormiddag op de Vrije Scholen Lommel-West. De kleuters van Heeserbergen en Werkplaatsen bezorgden hun oma's en opa's een onvergetelijke voormiddag. (Foto An Swinnen)
Reageer
Morgen/donderdag rolt in Genk de laatste Ford van de band. De laatste post voor heel wat mensen. Een triest moment voor heel Limburg. Het stadsbestuur van Genk wil met de symbolische actie ‘De Luidste Post’ een duidelijke en oorverdovende alarmbel luiden. Een geluid dat zich om 12.30 uur over heel Limburg zal verspreiden.  “Ook Lommel doet mee met de actie”, zegt  burgemeester Peter Vanvelthoven. ”Het is mooi om te zien dat de mensen van Ford Lommel solidair zijn met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.
Reageer

Katrien Grevendonk overleden

Dinsdag 16 december 2014
Katrien Grevendonk overleden
Donderdag is Katrien Grevendonk overleden, de weduwe van Adolf Smeekens. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Louis Hendriks overleden

Dinsdag 16 december 2014
Louis Hendriks overleden
Zaterdag is Louis Hendriks overleden, de echtgenoot van Maria Van Endert. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Reageer
Locatiewijziging concert Revue Blanche
Cultuurcentrum De Adelberg deelt mee dat het concert van Revue Blanche, voorzien voor komende vrijdag, noodgedwongen verplaatst wordt van het Raadhuis naar de Sint-Pauluskerk te Lommel-Heeserbergen. Dit omwille van de Kerstanimatie met muziek- en drankstandjes op en rond het Marktplein. Meer info
Reageer
Treinstaking voelbaar tot in Leopoldlaan
Het is nooit prettig als je aangewezen bent op het openbaar vervoer, en dan plots moet vaststellen dat je trein niet komt... Gelukkig kunnen ze er in de Leopoldlaan weer een 'leuke' twist aan geven! (Foto Albert Agten)
Reageer
Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn: Balendijk (wegversmalling); rotonde N71 ; ingang Edward Anseelestraat (BMW); ingang Kardinaal Cardijnstraat (DHZ Kristof); rotonde Luikersteenweg (aan Citroëngarage).
Reageer

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.
Reageer

De spiegel

Zaterdag 13 december 2014
200 woorden van Rudi
De spiegel
In de krant lees ik over het nieuwe tv-seizoen. We krijgen een programma over mensen die naar tv kijken. “Hallo televisie”. Zullen we er geen vraagteken achter zetten? Hallo televisie? Waar zijn we mee bezig? Alhoewel. Ik moet voorzichtig zijn met mijn oordeel.
Op de plek in de woonkamer waar normaal mijn lees- en kijkzetel staat, staat nu de kerstboom te blinken. Zonder stroom is hij niets, de sukkel. Op die plek zat ik ideaal om zowel te lezen als naar tv te kijken. Nu zit ik met mijn rug naar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Ook in Engeland zo'n bord
Er is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.
Reageer

Kerk Achterbos definitief dicht

Vrijdag 12 december 2014
In februari wordt de kerk van Achterbos in Mol onttrokken aan de eredienst, zoals dat heet. De kerk gaat dan voorgoed dicht. De parochianen van Achterbos zijn vanaf dan aangewezen op de kerk van Mol Centrum. Over wat er met het kerkgebouw gaat gebeuren is nog geen beslissing genomen, zo is te horen bij het bisdom Antwerpen.
Reageer

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
2.2 mm
Lichte regen
12°
15/12
Een hele dikke proficiat met je verjaardag!! 3 dikke kussen van je bengeltjes Rikki en Nelle, Kevin en Karen en een likje en pootje van Zora en Lieske
Kevin en Karen Rikki en Nelle
10/12
Van harte gefeliciteerd, maak er een mooie dag van!!!!!!!!
Marlene en Rene v.Geneijgen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel