Het overige nieuws

Julienne Corens overleden

Woensdag 27 juli 2016
Julienne Corens overleden
Gisteren is Julienne Corens overleden, de echtgenote van Jean Dingenen. Zij was 73 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: zaterdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht

Fanny Camps overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Fanny Camps overleden
Zaterdag is Fanny Camps overleden. Zij was 78 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maria Dingenen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Maria Dingenen overleden
Vandaag is in WZC 't Kapittelhof Maria Dingenen overleden, de weduwe van Thieu De Graaf. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lena Verkoyen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Lena Verkoyen overleden
Zondag is Lena Verkoyen overleden, de weduwe van Jaak Vandervee en van Doeris Lommers. Zij was 89 jaar. De  afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Extra flitslocaties

Maandag 25 juli 2016
Extra flitslocaties
De lokale politie doet er deze week een schepje bovenop, en staat niet op vier maar op vijf locaties te flitsen... Oppassen dus aan de Kerkhovensesteenweg, Luikersteenweg, Konijnenpijp, Enneven en Kloosterstraat!

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Lena Croonen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jenny Vanderkrieken overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Jenny Vanderkrieken overleden
Gisteren is Jenny Vanderkrieken overleden, de echtgenote van Henri Scheelen. Zij was 73 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (18-18..45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jan Geuens overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Jan Geuens overleden
In Doornik is donderdag onverwacht Jan Geuens overleden. Hij was 56 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 19.30u in dat funerarium.

Frans Hermans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Frans Hermans overleden
Donderdag is de uit Lommel afkomstige Frans Hermans overleden, de weduwnaar van Jeanne-Marie Reyns. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Edgard Motmans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Edgard Motmans overleden
Zondag overleed Edgard Motmans, de echtgenoot van Tiny Thissen. Hij was 81 jaar en wenste geen afscheidsplechtigheid of begroetingsmoment.

Gemak en ongemak

Zaterdag 23 juli 2016
Gemak en ongemak
Een stralende zomer? Het is een feest. Maar het is ook een gemak. Zo heb je niet veel nodig om aan te trekken. Mocht je twijfelen, niet doen, want iedereen loopt zo rond. Ook om te eten moet je niet moeilijk doen. Niets is zo aanstekelijk als de geur van een barbecue. Toch kan de zomer ook voor het nodige ongemak zorgen. Zo zal ik onze reis naar het Spaanse Lloret de Mar niet snel vergeten. Veel plezier gemaakt, maar in het begin was het toch Lloret de Merde. Want de zon had ons goed te pakken. Na een lange (…) Het hele nieuwsbericht

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Gust Geuens overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Gust Geuens overleden
Vandaag is Gust Geuens overleden, de weduwnaar van Paula Smolders. Hij was 90 jaar en oud-voetballer van Lommel SK en Kattenbos Sport. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Update Profronde

Vrijdag 22 juli 2016
Eerder deze week meldden we al de komst van Greipel, De Gendt en Kittel, nu hebben ook ritwinnaar Michael Matthews en Matthew Hayman, winnaar van Parijs-Roubaix 2016, definitief toegezegd voor de Profronde van komende woensdagavond.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
22°
3.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
21°
13°
22°
20/07
Peter MaesVoor Peter en Debby Van harte proficiat met jullie huwelijk op 16-07-2016. Veel geluk in het huwelijksbootje.
josiane Elen
19/07
Graag bedanken we Nils Koppen die gedurende 10 jaar aan het hoofd van de jeugdopleiding van Lommel United gestaan heeft en er schitterend werk geleverd heeft. We wensen hem veel succes in zijn volgende uitdaging.
Ben Machiels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Wij spraken met... Bennet Boonen
  2. Lommelse beroepsrenners van weleer
  3. Jan Geuens overleden