Het overige nieuws

François Joosten overleden

Woensdag 21 maart 2018
François Joosten overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige François Joosten overleden, de weduwnaar van Flora Verhoeven. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Politie zoekt dieven
De Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
2

Rudi Verdonck overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Rudi Verdonck overleden
Gisteren is Rudi Verdonck overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Willy Colaers overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Willy Colaers overleden
Zondag is Willy Colaers overleden, de echtgenoot van Alice Berkmans. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) Leliestraat, 39.
2

Chel Dilissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Chel Dilissen overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Chel Dilissen overleden, de weduwnaar van Louisa Vanduffel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Prietprouwët
Pjérkën doet appél op uw hart
Zé slim, mèr gëbrökt ók dan ööw hèrt.
                  Pjérkën
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht
18/03
Marie-Josee ColsonProficiat Moeke 86 jaar Nog vele jaren in goede gezondheid Vanwege uw kinderen
Marc Fonteyn
08/03
Een Gelukkige verjaardag jos en nog een fijne dag wensen we u rik & ria
Rik Cluysen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Dag van de zorg: opendeurdag WZC Hoevezavel
  2. Op het gevoel
  3. Nieuwe fietsgids voorgesteld