Het overige nieuws

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De detective
Op deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Werken aan het spoor
Komend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Politie controleert dit weekend

Donderdag 21 september 2017
Het is maar dat u 't weet
Politie controleert dit weekend
Dit weekend zullen er alcohol- en drugscontroles worden uitgevoerd in Lommel. Dat meldt de lokale politie. Een gewaarschuwd man...

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Nieuwe bvba: Extern

Woensdag 20 september 2017
Orlando Van Vlem uit Zwijndrecht en Patrick Van Vlem uit Lommel hebben de bvba Extern opgericht met zetel aan de Kanunnik J. Huybrechtsstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het verzorgen van technische opleidingen en de tijdelijke tewerkstelling van uitzendkrachten.

Donderdag start de herfst

Maandag 18 september 2017
Donderdag start de herfst
Alhoewel... als je vandaag naar buiten kijkt lijkt het wel alsof hij al begonnen is! (Foto Albert Agten)

Bridgeclub start nieuwe lessenreeks

Maandag 18 september 2017
Bridgeclub start nieuwe lessenreeks
Bridgeclub De Teuten is al jaren een gevestigde waarde binnen het Vlaamse Bridgelandschap. Vanaf volgende week dinsdag start ze weer een lessenreeks voor beginners. Vanaf de eerste les bent u al aan het kaarten, dus geen saaie theorielessen ! Voor meer info contacteer Leen Neels via 0484/636 136.

Ongeval op Koning Leopoldlaan

Zondag 17 september 2017
Ongeval op Koning Leopoldlaan
Op de Koning Leopoldlaan raakten een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmiddag om 12.45 uur.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Winst voor heren en jongens Lovoc

Zondag 17 september 2017
Winst voor heren en jongens Lovoc
Gisteren werd het eerste competitieweekend van het Limburgs volleybal op gang “geslagen”. Bij de jeugd t.e.m. U17 zijn er vanaf dit seizoen wel enkele kleine veranderingen in het reglement gekomen, waaronder enkele technische wijzigingen. En dat iedere wedstrijd altijd minstens 4 sets telde is niks nieuws, wel dat die 4de set altijd meetelt in de einduitslag, ook wanneer een team al 3 winnende sets achter zijn naam kon schrijven.
Terug naar de wedstrijden dan. Zowel de heren als de (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Vanheukelom overleden

Zondag 17 september 2017
Anita Vanheukelom overleden
Vandaag is in UZ Gasthuisberg in Leuven Anita Vanheukelom overleden, de echtgenote van Jef Swennen. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
3

Maria Aelterman overleden

Zondag 17 september 2017
Maria Aelterman overleden
Vandaag is in Lommel Maria Aelterman overleden, de weduwe van André Therssen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) in de Margaretakerk in Knokke. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Verlies voor Lutlommel en Kolonie

Zondag 17 september 2017
Verlies voor Lutlommel en Kolonie
Kattenbos won deze namiddag met 4-0 van Wijchmaal, en behoudt hiermee het maximum van 9 op 9. Lutlommel daarentegen verloor weer, deze keer in Gruitrode met 1-0 en blijft voorlopig achter met 0 op 9. Verbroedering moest thuis tegen Eendracht Zelem, en verloor met 1-3, waardoor zij hun maximum nu ook kwijt zijn, en Kolonie tenslotte ging zwaar onderuit in en tegen Houthalen met 6-1.

Gelijkspel voor Lommel SK

Zondag 17 september 2017
Gelijkspel voor Lommel SK
Na twee winstmatchen moest Lommel SK deze namiddag genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel in Berchem. Ondanks licht veldoverwicht, kon Lommel (net zomin als de thuisploeg) echte kansen creëren en de brilscore was dan ook een juist resultaat. In de eerste helft had SK er nochtans met 0-1 kunnen voorstaan, maar de strafschop van Scheelen werd gestopt door de keeper.
Grensgevallen
UPDATE In Luyksgestel is vanmorgen rond 7.30u een auto een huis binnengereden op de hoek van Boscheind en Lommelsedijk. De auto raakte daarbij een bewoner die in die kamer lag te slapen. De 75-jarige man werd zwaar gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De politie pakte de twee inzittenden van de aanrijdende wagen op. Het gaat om een 26-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Letland.
2

Basket: Lommel wint van Ekeren

Zondag 17 september 2017
Basket: Lommel wint van Ekeren
Fellows Ekeren – Croonen Lommel: 88-102 (17-27/ 25-23 (42-50)/ 24-25 (66-75)/ 22-27 (88-102))
Via 0-8 nam Lommel in deze wedstrijd de touwtjes in handen en behield zo een voorsprong van 10 punten om die slechts één keer uit handen te geven bij 54-53 (23ste minuut). Wesenbeek (14) en Gijbels (14) en een goede invalbeurt van Michiels (9) bepaalden mee het terug uitlopen tot 66-75 op het einde van het 3de kwart.
Maar de ster van de match was Martijn Hendrix die kwistig (…) Het hele nieuwsbericht

De lichtjes van Levensloop

Zaterdag 16 september 2017
De lichtjes van Levensloop
September 2013. Mijn vrouw en ik hadden gehoord van Levensloop, die 24 uren tocht voor het goede doel. Ze hadden nog iemand nodig om op zondagmorgen van 6 tot 8 uur te wandelen. “Dat is vroeg”, zeiden we tegen elkaar. “Maar we doen dat gewoon. Het is voor het goede doel en dan hebben we tegelijk een lange dag.”
Nu moet u weten dat we niet zo ver van het sportcentrum wonen. Ideaal om er met de fiets naartoe te gaan. In onze straat was het nog muisstil. Rond kwart voor zes fietsten we (…) Het hele nieuwsbericht
12

Harrie Plas overleden

Zaterdag 16 september 2017
Harrie Plas overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Harrie Plas overleden, de echtgenoot van Annie Beliën. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
1

Stan Kolen tekent voor twee seizoenen

Zaterdag 16 september 2017
Stan Kolen tekent voor twee seizoenen
Gisteren tekende eigen jeugdproduct Stan Kolen een tweejarig contract (mét optie) bij Lommel SK. De jonge verdediger (17) mocht in de voorbereiding al af en toe proeven van het 'grote werk' en mag zich nu helemaal tot de kern rekenen. Véél succes! (Foto Jean-Paul Vanbuel)

Tunnel onder water

Vrijdag 15 september 2017
Als gevolg van een verstopte afvalrooster en van de hevige regenval stond vanochtend de fietstunnel aan de Vreyshorring onder de Ringlaan gedeeltelijk onder water. Het water moest weggepompt worden.
14/09
Nogmaals proficiat met jullie 10-jarig bestaan en van harte dank voor jullie steun aan Levensloop.
Rudi Colson
12/09
Internetgazet. Proficiat met jullie 10 jarig jubileum!! We hopen nog lang van jullie reportages te mogen genieten!!
RimaFlu Vankenner
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Alweer vertraging in dossier Dorp West
  2. Minister Muyters bezocht Lommel
  3. Prijswinnaars fotowedstrijd 'Lommel Leeft'