Het overige nieuws

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eerste slachtoffers Oekraïneramp in Eindhoven
Op het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)
Reageer

Met vakantiegroeten uit... Cuba

Woensdag 23 juli 2014
Met vakantiegroeten uit... Cuba
Albert Agten is net terug uit Cuba, en maakte daar erg mooie foto's. In een tropische hitte van ca. 42° reisde hij door dit prachtige land waar de tijd is blijven stilstaan in de fifties, getuige vooral de vele oldtimers.
Met vakantiegroeten uit... CubaMet vakantiegroeten uit... CubaMet vakantiegroeten uit... Cuba
Reageer

Wat wil je nog meer?

Woensdag 23 juli 2014
Wat wil je nog meer?
Ook bij deze tropische temperaturen een fijne leuze in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)
Reageer

Sus Peys overleden

Woensdag 23 juli 2014
Sus Peys overleden
In Mol is maandag Sus Peys overleden. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.  
Reageer

Mia Boes overleden

Dinsdag 22 juli 2014
Mia Boes overleden
Zondag is Mia Boes overleden, de weduwe van Frans Mannaerts en de levenspartner van wijlen Jan Verdonk. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben.
Reageer

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
3.0 mm
Bewolking
16°
27°
17°
27°
25/07
Kjelle Poets voor de vierde keer WERELDKAMPIOEN BMX !!!!! Dikke proficiat van Stef, Wout en de rest van de familie Geurts!!!
Jan Geurts
22/07
Stijn-Mieke Pellens- DaemsGefeliciteerd met jullie huwelijk Mieke, Stijn en de kinderen. Nu kunnen jullie verder door het leven als de heer en mevrouw Pellens-Daems.Voor mij het mooiste (gevoeligste) moment van jullie dag, dat Mijn Zus Mieke naar het altaar begeleid.
An-Marc Luyckx-Slangen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel