Het overige nieuws

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.
Brandweervereniging Vlaanderen (BVV) vzw heeft een nieuw bestuur. Daaruit is maj. Marc Ceyssens (Hulpverleningszone Zuidwest-Limburg) verkozen tot nieuwe voorzitter. Kol. Jan Jorissen van de Hulpverleningszone Noord-Limburg is in het nieuwe bestuur penningmeester.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Eenzaam zonder jou

Dinsdag 21 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Eenzaam zonder jou
Janet Vogel was 38 toen ze op deze dag in 1980 zelfmoord pleegde. Ze was zangeres in de originele bezetting van The Skyliners. Lees hier het verhaal achter dit vocaal kwintet dat verder alleen uit mannen bestond en dat vooral bekend is gebleven door hun vaak gecoverde debuuthit ‘Since I Don’t Have You’.

Weer wat wijsheid van Pjérkën

Dinsdag 21 februari 2017
Weer wat wijsheid van Pjérkën
Dikvanté zé-dë veulë slimmër as gë zjüst dü of dè gë iejt nie snapt.
              Pjérkën

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Wouters overleden

Maandag 20 februari 2017
Jan Wouters overleden
Vrijdag is Jan Wouters overleden, de echtgenoot van Paula Pennemans. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Week tegen pesten

Maandag 20 februari 2017
Week tegen pesten
Foto Albert Agten

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

Toernooi in Bocholt voor HVL

Zondag 19 februari 2017
Toernooi in Bocholt voor HVL
Vandaag speelden de allerkleinsten van HVL (de min 10-jarigen) een tornooi in Bocholt. Deze jonge sporters behaalden hierbij overwinningen tegen respectievelijk Peer, Bocholt en Nelo. Enkel tegen een sterk Bilzen moesten ze zich gewonnen geven. Proficiat.

Nand Meeus overleden

Zondag 19 februari 2017
Nand Meeus overleden
In rusthuis Sporenpark in Beringen is gisteren Nand Meeus overleden, de weduwnaar van Sofie Hanegreefs. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
2

Mia Stappaerts overleden

Zondag 19 februari 2017
Mia Stappaerts overleden
Gisteren is in WZC Hoevezavel Mia Stappaerts overleden, de weduwe van Eugeen Slegers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Uitslag openbare verkoping: Leuken

Zaterdag 18 februari 2017
De openbare verkoping van het woon- en handelshuis Leuken 85 heeft 173.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Het kleinste kamertje

Zaterdag 18 februari 2017
300 woorden van Rudi
Het kleinste kamertje
Het blijft één van de gekste zaken die we ooit tegenkwamen. Het speelde zich af tijdens een lang weekend in Amsterdam. We waren met vrienden al de hele dag op pad en op het Museumplein besloten we een drankgelegenheid binnen te gaan. Voor een koffie en een dringend bezoek aan het kleinste kamertje, dat zich beneden bevond. Daar zagen we iets dat onze mond letterlijk deed openvallen. De deuren van de toiletten waren transparant. Echt waar, je kon er zo doorheen kijken. In Amsterdam kom je natuurlijk wat (…) Het hele nieuwsbericht
2

Nieuwe bvba: Lommel VS

Vrijdag 17 februari 2017
Ahmet Goksu en Ender Agim, beiden uit Heusden-Zolder, én Enver Agim uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Lommel VS opgericht met zetel aan Dorp in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren de groot- en kleinhandel in elektronische sigaretten en e-liquids, het uitbaten van een superette en het organiseren van feesten ,partijen en evenementen.

Roemenen veroordeeld

Vrijdag 17 februari 2017
Roemenen veroordeeld
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee Roemenen bij verstek veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en 600 euro boete. Drie anderen kregen 1 jaar gevangenis en 300 euro boete. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De vijf maakten er een gewoonte van om in Colruyt-vestigingen - o.m. in Beringen en Lommel - goederen te stelen. Ze werden betrapt door een winkeldetective in de vestiging van Beringen. (PG)
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeld
De productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld

'Nature calls' van Wico Sint-Jozef

Vrijdag 17 februari 2017
'Nature calls' van Wico Sint-Jozef
Het tweede jaar 'Decoratie' van WICO campus Sint-Jozef stelt momenteel tentoon in onze bibliotheek. Thema is de natuur, vandaar ook de titel 'Nature Calls'. Het loont zeker de moeite om eens een kijkje te nemen naar vele prachtige stukken... (Foto's Robert Boons)
'Nature calls' van Wico Sint-Jozef'Nature calls' van Wico Sint-Jozef'Nature calls' van Wico Sint-Jozef
Het is maar dat u 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vreys overleden

Donderdag 16 februari 2017
Henri Vreys overleden
Gisteren is Henri Vreys overleden, de echtgenoot van Joanna Vandenboer. Hij was 83 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
2
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
7.4 mm
Bewolking
11°
19/02
Monique De RaeVan harte proficiat aan Monique De Rae die de 2de prijs behaald heeft op de Internationale Tentoonstelling Christoffel Columbus in Genua (Italië) een Zilveren Medaille met certificaat van echtheid.
Leo Vankrieken
06/02
Lieve Matthias, Wij wensen je een fantastische 14e verjaardag!!!! Laat je maar lekker in de watten leggen. Dikke kus van Opa en Oma
Opa en oma Beckers- Vanendert
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. 'Big surprise' voor Nick
  2. Het kleinste kamertje
  3. Opendeur bij Kunstacademie Noord-Limburg