Het overige nieuws

Na een spannende thuismatch tegen De Berk B, die gewonnen werd door Inter Lommel met 7-2, was de provinciale kampioenstitel voor de thuisploeg binnen. Van de 14 wedstrijden heeft Inter er dit seizoen slechts 2 verloren. Wie wil kennismaken met petanque kan op dinsdagavond terecht in de Vresling 142 van 19 uur tot 21.30 uur en op zaterdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Reageer

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Smiley (20)
                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Reageer

Lèèvëslés van Pjérkën

Dinsdag 3 maart 2015
Lèèvëslés van Pjérkën
Worveur lóópë zóveul miensë zó dik mi hunnë kop teegën dë müür, tërwéltën dè(t) ër nog génë mèètër wédër ’n deur ien dë müür sti ?
                                              Pjérkën
Reageer
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.
Reageer

Maurice Aernoudt overleden

Maandag 2 maart 2015
Maurice Aernoudt overleden
in het Mariaziekenhuis is vrijdag Maurice Aernoudt overleden, de weduwnaar van Margriet Devriese. Hij was 91 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.
Reageer

Rik Strackx overleden

Maandag 2 maart 2015
Rik Strackx overleden
In rusthuis Hoevezavel is vandaag Rik Strackx overleden, de echtgenoot van Martha Alen. Hij was 91 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
Reageer

Eugène Wellens overleden

Maandag 2 maart 2015
Eugène Wellens overleden
In het Mariaziekenhuis is vrijdag Eugène Wellens overleden, de weduwnaar van Lieske Jansen. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Kerkhoven, na de uitvaartliturgie (om 10.30) uur in de parochiekerk van Kattenbos. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Jeanne Vandenberk overleden

Maandag 2 maart 2015
Vandaag is in WZC Kapittelhof Jeanne Vandenberk overleden, de weduwe van Charel Gubbelmans en de echtgenote van Victor Willekens. Ze was 79 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartdienst zaterdag (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Reageer

Laurent Baeten overleden

Maandag 2 maart 2015
Laurent Baeten overleden
In het Mariaziekenhuis in Overpelt is vrijdag Laurent "Den Tie" Baeten overleden, de weduwnaar van Emilie Geboers. Hij was 89 jaar en wordt begraven op de begraafplaats in Lommel-Werkplaatsen na de uitvaartdienst woensdag (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Reageer
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Geschreven door een man...

Maandag 2 maart 2015
Geschreven door een man...
Spijtig genoeg werd de Vrouwendag in onze stad dit jaar afgelast, maar uiteraard blijft hij nationaal en internationaal wél bestaan... De mening van de schrijver op het bord laten we totaal voor zijn rekening! (Foto Albert Agten)
Reageer

Jan Geerts overleden

Maandag 2 maart 2015
Jan Geerts overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Jan Geerts overleden, de weduwnaar van Maria Vandenberk. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag om 11 uur  plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Reageer

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Smiley (19)
Een smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
Reageer
De gemeente Mol schreef een aanbesteding uit voor een standplaats voor eetkraampjes aan de abdij van Postel. Er liepen 13 biedingen binnen voor 7 standplaatsen. De concessie levert de gemeentekas de komende vijf jaar jaarlijks 165.111 euro op. Op 4 april gaan de ijs-, friet- en andere eetkraampjes weer open.
Reageer

Wintervaste hangjongeren

Zaterdag 28 februari 2015
Chel mag het zeggen
Wintervaste hangjongeren
Vanmorgen vind ik in mijn brievenbus een flyertje van de ‘Getuigen van Jehova’. Op de achterkant staat een zeemzoeterige tekening van volmaakt gelukkig lijkende mensen en dieren – leeuwen, zebra’s, schapen en nog wat klein grut vredig onder elkaar – in een idyllisch landschap.
Vrolijk word ik er echt niet van, van zulke afbeeldingen. Maar sommige mensen wel, denk ik. Het mogen dan al rare snuiters zijn, die van Jehova, maar op hun kop gevallen zijn ze niet. In één (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Dertien arrestaties bij drugsactie

Vrijdag 27 februari 2015
Bij een grote drugsactie in het centrum van Eindhoven hield de politie donderdagmiddag en -avond dertien personen aan. De actie richtte zich op de aanpak van straathandel.
Bijna twintig agenten hielden van 15 tot 23 uur meerdere plekken in het centrum in de gaten. Met name op de Vestdijk, het 18 Septemberplein en het Stationsplein werd gezien dat er werd gedeald. Daarop werden elf mannen en een vrouw aangehouden. Op het busstation werd een man zonder vast woonadres aangehouden. Hij stond nog gesignaleerd in verband met een openstaande boete. Bij zowel kopers als verkopers werd een flinke hoeveelheid harddrugs in beslag genomen, waaronder twaalf bolletjes met vermoedelijk cocaïne.
Reageer

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.
Reageer

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Gratis naar... Stijn Van de Voorde?
In de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Voedsel uit Arendonk voor St.-Vincentius
Leerlingen van het 4de, 5de en 6de studiejaar van GBS Sint-Jan in Arendonk brachten maandag een bezoek aan Sint-Vincentius Lommel. Ze hadden 210 kilo ingezameld voedsel bij. Hun bezoek kaderde in een project over "armoede en de voedselbank" dat 3 weken liep in hun school. Ze luisterden met veel aandacht naar Pierre en Willy die het doel en de werking van de vereniging uitlegden. Het voedsel zal worden geschonken aan de minderbedeelden van Lommel.
Reageer

Teambuilding toneelgroep van WICO

Donderdag 26 februari 2015
Teambuilding toneelgroep van WICO
De toneelgroep ‘Allësötdëkas’ van WICO Campus Sint-Jozef voert om de twee jaar een toneelstuk op. Vorig jaar was er een sabbatjaar, maar de leerlingen en begeleiders hebben zeker niet stilgezeten. Tijdens tal van workshops werden de leerlingen klaargestoomd om dit jaar een stuk op te voeren. 21 leerlingen van het 1ste tot het 6de middelbaar zullen op de planken staan om een detectiveverhaal te brengen. Ze proberen de nodige spanning te brengen, vermengd met humor en enige (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.
Reageer
Een 18-jarige uit Mol is veroordeeld tot  2 jaar celstraf waarvan 1 jaar met uitstel omdat hij brand stichtte in twee woningen. De tiener heeft de feiten steeds ontkend. Aan één van de benadeelden moet hij 137.000 euro schadevergoeding betalen.

Reageer

Nieuwe zaak in Spoorwegstraat

Woensdag 25 februari 2015
Nieuwe zaak in Spoorwegstraat
Nu zondag 1 maart gaat de nieuwe zaak 'Kelderkot' open in de Spoorwegstraat. Je kan er geroosterde kip of spaghetti afhalen of ter plaatse verbruiken. Afgelopen weekeind vond de officiële opening voor genodigden al plaats en werd er al heerlijk gesmuld. We wensen de uitbaters Vivianne en Sissi veel succes! (Foto's Jacky Geboers)
Nieuwe zaak in SpoorwegstraatNieuwe zaak in SpoorwegstraatNieuwe zaak in Spoorwegstraat
Reageer

Prijs voor Kempisch Tehuis

Dinsdag 24 februari 2015
De sociale bouwmaartschappij Kempisch Tehuis heeft uit handen van minister Homans de "beste praktijkprijs  voor sociaal beleid" gekregen voor het project ‘Ik en mijn sociale huisvestingsmaatschappij’. Dat project leidde via een samenwerking tussen RIMO Limburg en de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) tot een ‘focusgroep’ van Lommelse huurders. Die denken na over thema’s zoals het ideale renovatieproces, de schriftelijke communicatie en de website, en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lommelse pinhelm gearriveerd

Dinsdag 24 februari 2015
Lommelse pinhelm gearriveerd
We meldden vorige week al dat er 44 betonnen Stahlhelmen over de provincie zouden uitzwermen, en nu is deze van Lommel ook effectief gearriveerd. Hij bevat een verhaal van een Lommelse soldaat, en zal nadien ook een eigen inkleuring krijgen. Iedere Lommelaar die dit wil, mag en kan hier zijn bijdrage toe lenen. Het officiële 'openingsmoment' is voorzien op zaterdag 14 maart om 13.30 uur op de Duitse Militaire Begraafplaats. (Foto Robert Boons)
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
10°
01/03
Herman Loos een heel fijne verjaardag van je collega's van V.B.M lommel (de lijn)
V.B.M Lommel ( de lijn )
28/02
Interlommel A petanquekampioen in 3de provinciale! Proficiat aan allen
Denise De Man
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel