Het overige nieuws

Die Chinezen toch...

Zaterdag 30 augustus 2014
Die Chinezen toch...
Als het over fotograferen gaat, dan kom je automatisch bij Chinezen (of Japanners) terecht. En overal vinden ze wel iets op... Zo zag Robert Boons gisteren op de Grote Markt in Brussel dit drietal bezig. Ze wilden net iets méér op hun selfie dan alleen hun eigen hoofd!
Reageer

Mama, no wo homme hon?

Zaterdag 30 augustus 2014
Chel mag het zeggen
Mama, no wo homme hon?
Vanmorgen heb ik hem nog op de radio gehoord, de hit van Filip Kowlier die een tijdje geleden wekenlang vrijwel elke radio-uitzending teisterde. Het bleek zoveel te betekenen als “Mama, waarheen zullen we gaan”. Geef toe, het staat een heel eind van de standaardtaal.
Vorige week heb ik de duidelijk Antwerpse stem die me de weg wou tonen op mijn GPS, nog geïrriteerd van mijn toestel gegooid en vervangen door een Nederlandse. Het mens slaagde er – zoals zoveel Antwerpenaars – niet (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Oscar Copermans overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Oscar Copermans overleden
Gisteren is Oscar Copermans overleden, de weduwnaar van Wieske Stessens. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Reageer

Pantserwagens botsen

Donderdag 28 augustus 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard zijn vanmorgen rond 9.30u vijf pantserwagens van het Belgische leger op elkaar gebotst. Volgens de marechaussee gebeurde dat toen ze moesten uitwijken voor een tegenligger, een tractor. Niemand werd gewond. Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee en de Belgische militaire politie. Omdat uit twee voertuigen olie lekte, werd de Luikerweg plaatselijk een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  UPDATE De pantserwagens, van het type Mowag Piranha, zijn van de Medium Brigade in Leopoldsburg. Ze reden in een colonne van negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Daar zouden ze op de trein worden gezet naar een schietoefening in het Duitse Bergen-Höhne.
Reageer

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!
Reageer

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.
Reageer

Mia Verdonschot overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Mia Verdonschot overleden
Gisteren is Mia Verdonschot overleden, de weduwe van Doris Hendriks. Ze was 89 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.
Reageer

Scapino in andere handen

Dinsdag 26 augustus 2014
De Macintosh Retail Group heeft schoenenketen Scapino - met onder meer een vestiging op de Norbert Neeckxlaan - verkocht aan het Nederlandse DFM Participaties NV. Dat is vanmorgen bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe eigenaar wil de 24 winkels van de Scapino-keten ombouwen tot "The Fashion Market", een nieuwe discountformule van dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Het huidige personeel kan in dienst blijven.
Reageer
Nauwere samenwerking drie politiezones
Drie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Ford Driving Skills For Life-weekend groot succes
Het voorbije weekend werd op de Europese testbanen van Ford het allereerste Ford Driving Skills For Life-weekend gehouden. 240 deelnemers tussen de 18 en 24 jaar oud uit heel Vlaanderen kwamen opdagen voor deze organisatie van Ford, het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid), VAB en Touring. De organisatoren focussen op deze groep jonge bestuurders omdat zij in het dagelijkse verkeer een risicogroep vormen. Door dit evenement geven ze hen de kans om bewuster en veiliger aan het (…) Het hele nieuwsbericht
Ford Driving Skills For Life-weekend groot succesFord Driving Skills For Life-weekend groot succes
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
13°
3.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
21°
13°
23°
21/08
Proficiat met je verjaardag op 22/08 van uw klein broertje. Daar gaan we ene op drinken
Wim Van Gestel
10/08
kelly van roel een fijne verjaardag gewenst maak er een gezellige dag van
tante nelly
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel