Het overige nieuws

Nieuwe bvba: SFFS

Donderdag 23 februari 2017
Steven Fransen en Femke Diels, beiden uit Peer, hebben de bvba SFFS opgericht met zetel aan de Saliestraat in Peer. De vennootschap heeft onder meer tot doel het optreden en handelen als dienstverlener, als interim-manager en/of als tussenpersoon bij alle vormen van adviesverlening, managementdiensten en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van marketing, e-business strategy, planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, informatica, human resources, administratie en financiën, publiciteit en reclame, financiële en juridische planning en/of het verschaffen van informatie aan bedrijfsleiding en dit in de meest ruime zin.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

Frans Soors overleden

Woensdag 22 februari 2017
Frans Soors overleden
Gisteren is Frans Soors overleden, de echtgenoot van Maria Thijs. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: Gdak

Woensdag 22 februari 2017
Gdak: dat is de naam van de bvba die door Jos Geerits en Glenn Van Gaal, beiden uit Peer, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap, die gevestigd is aan de Achterstraat in Peer, behoren onder meer dakwerkzaamheden en het plaatsen van
dakgoten en regenafvoerbuizen.

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Dorpsstraat

Dinsdag 21 februari 2017
Morgennamiddag wordt in café Breughelheem in Grote Brogel het bedrijfsgebouw Dorpsstraat 29 openbaar verkocht. Het complex heeft een bebouwde oppervlakte van 10.976m² en staat op een terrein van 1ha95a45ca. De koper moet een beperkte bodemsanering laten uitvoeren.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Katrien Stinkens overleden

Maandag 20 februari 2017
Katrien Stinkens overleden
In Hasselt is zaterdag Katrien Stinkens overleden, de vriendin van Christophe Olislagers. Ze was afkomstig van Grote Brogel en 24 jaar oud. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Er is maandag van 19 tot 20u gelegenheid tot groeten bij haar mama, Ordingen-Dorp 122, Ordingen, en dinsdag van 19 tot 20u bij haar papa, Oude Weyerstraat 25, Grote Brogel. Online condoleren kan hier.

Marc Segers overleden

Maandag 20 februari 2017
Marc Segers overleden
Gisteren is Marc Segers overleden. Hij was 56 jaar. De crematie en het begraven van de urne op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.
3
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
9.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
19/02
Voor Janne mentens die op 29 februari is,dus dit jaar niet
annie bieliën
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Katrien Stinkens overleden
  2. 'Peer 650' gepromoot in Parchim
  3. Marc Segers overleden