Het overige nieuws

Afslag op Noordweg afgesloten

Donderdag 21 september 2017
Afslag op Noordweg afgesloten
De afslag aan de Steenweg Wijchmaal (Esmeralda) op de Noordweg (foto) is morgen en van maandag t.e.m. woensdag afgesloten. Men vernieuwt er de verkeerseilanden. Peer-centrum is te bereiken via de rotonde op de Kiezel Kleine-Brogel. Tijdens het weekend is de afslag wel gewoon open.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Helena Paesen overleden

Woensdag 20 september 2017
Helena Paesen overleden
Zaterdag overleed Helena Paesen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in intieme familiekring.

Nieuwe bvba: Outside Projects

Woensdag 20 september 2017
Erwin Vandael en Linda Verpoorten, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Outside Projects opgericht met zetel aan de Ambachtslaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, interieurwerken, het plaatsen van afsluitingen, het onderhoud van daken én warmte- en geluidsisolatie.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Wolke is provinciaal kampioene

Zondag 17 september 2017
Wolke is provinciaal kampioene
Wolke Van Dael van Peer is op het provinciale ponytornooi van LRV met haar pony Neron provinciaal kampioene geworden in de dressuurklasse DB2. Ze werd ook provinciaal kampioene in de groepsdressuur 8-tal Midden, samen met Lenny Latet, Lien Vandebeek, Julia Schäfer, Freek Schäfer, Nore Vandebosch, Mirthe Vandebosch & Kato Bex. Ze zijn lid van de ponyclub Sint-Trudo Peer.
3

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Grote Brogel wint derby

Zondag 17 september 2017
Grote Brogel wint derby
Grote Brogel won de derby tegen Breugel met 1-2. Sporting Wijchmaal heeft vandaag met 4-0 verloren van Kattenbos. Peer SV verloor met 0-2 bij Linkhout.