Het overige nieuws

Jaak Vanhamel overleden

Donderdag 23 maart 2017
Jaak Vanhamel overleden
Dinsdag is in WZC Sint-Antonius in Peer Jaak Vanhamel overleden, de weduwnaar van Agnes Wets. Hij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Laenen in Hechtel

Herinneringen

Donderdag 23 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Herinneringen
Ze zal zich ongetwijfeld ‘Oempalapapero’ voelen. Vandaag wordt Marva 74. Op de Jukeboxkalender worden – om het met een liedjestitel van haar te zeggen – herinneringen opgehaald. Zo ontdekken we er de originele uitvoering van haar debuut ‘Geef Mij Nog Een Kans’ uit 1963.

Hugo Vaes overleden

Woensdag 22 maart 2017
Hugo Vaes overleden
In Peer is zondag Hugo Vaes overleden, de weduwnaar van Josephina Van Hout. Hij was 85 jaar. De crematie en de plaatsing van de urne in het columbarium van de begraafplaats in Kleine Brogel vinden in alle intimiteit plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Elisa Bollen overleden

Woensdag 22 maart 2017
Elisa Bollen overleden
Zaterdag is de uit Kleine Brogel afkomstige Elisa Bollen overleden, de echtgenote van Henri Beckers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Als nooit voorheen

Woensdag 22 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als nooit voorheen
Vandaag viert Stephanie Mills haar zestigste verjaardag. Lees hier dat ze al jong begon in de musicalwereld, maar pas echt bekend werd in het begin van de jaren tachtig, vooral met de wereldwijde hit ‘Never Knew Love Like This Before’.
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
De nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
13°
19/02
Voor Janne mentens die op 29 februari is,dus dit jaar niet
annie bieliën
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Gelijkspel Racing Peer
  2. Brons voor Kon. Harmonie Peer
  3. Carnavalstoet bij Sint-Elisabeth