Het overige nieuws

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Herinrichting Dommel en Kleinbeek
De watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht
1

Gusta Linsen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Donderdag is in Maaseik de uit Wijchmaal afkomstige Gusta Linsen overleden, de echtgenote van Frans Ziarczyk. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Openbare verkoping: Vliegveldlaan

Maandag 21 augustus 2017
Morgennamiddag wordt in Wirix-café in Kleine Brogel de woning Vliegveldlaan 31 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a20ca en heeft een K.I. van 657 euro.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jan Theunissen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Jan Theunissen overleden
Gisteren is Jan Theunissen overleden, de weduwnaar van Maria Winters. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag 26 augustus begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Virginie Vrijsen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Virginie Vrijsen overleden
Gisteren is Virginie Vrijsen overleden, de weduwe van Michel Berben. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in aula Omega aan de Kerkstraat. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
2
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tien auto's in brand gestoken

Vrijdag 18 augustus 2017
Tien auto's in brand gestoken
In de Gruitroderstraat in Bree zijn afgelopen nacht een tiental auto’s uitgebrand op de parking van garage Modern, de dealer van Mercedes. Vermoedelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Rond 2.50 uur vanochtend liep een oproep binnen over brandende voertuigen op een binnenplaats van de garage in de Gruitroderstraat. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Op (…) Het hele nieuwsbericht
20/08
Marc proficiat met je verjaardag van je ma en pa Janssens-Bielien
josee bielien
28/07
proficiat Jana vandaag al 3 jaar van moeke
rita vaesen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Woninginbraak in Kleine Brogel
  2. Virginie Vrijsen overleden
  3. Jan Theunissen overleden