Het overige nieuws

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Bij voetbalclub SV Breugel zijn bestuur en trainersstaf tevreden over de samenwerking, vernemen we, dus vinden er voor volgend seizoen geen veranderingen plaats. Sandro Carrella (T1), Kris Cox (T2), Guy Claes (T3), Guy Cortens (trainer doelmannen) en Jelle Van Der Have (Kiné) blijven aan boord.
Het bestuur is met deze verlenging erg tevreden en wenst de trainers ook volgend seizoen veel succes toe. Ook de gesprekken met de spelerskern verlopen zeer positief. (Jochen Heyligen)

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Man (21) gewond bij botsing

Zondag 21 januari 2018
Deze namiddag botsten twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij is een twintiger uit Peer gewond geraakt.

Fonkelnieuwe auto uitgebrand

Zondag 21 januari 2018
Fonkelnieuwe auto uitgebrand
Aan eethuis Christoffel in Wijchmaal is gisterennamiddag een fonkelnieuwe auto uitgebrand. De bestuurder, een twintiger uit Bocholt, kon zijn voertuig nog tijdig aan de kant zetten. De man had zijn wagen nog maar enkele uren. Hij had er amper 30 km mee gereden. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Zwaar verlies voor Wijchmaal

Zondag 21 januari 2018
Zwaar verlies voor Wijchmaal
Sporting Wijchmaal is vandaag met 6-1 gaan verliezen bij Exc. Hamont en staat elfde in de stand met 20 punten uit 17 matchen. Grote Brogel speelde 1-1 gelijk op het veld van Hechtel. Grote Brogel staat laatste in de stand. Het vergaarde slechts 10 punten in 17 wedstrijden. Peer SV verloor met 2-3 van Meldert. Het staat twaalfde met 18 punten uit 17 matchen.SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen Kattenbos en staat veertiende met 11 punten uit 17 matchen. 

Racing Peer - Bregel 0-1

Zaterdag 20 januari 2018
Racing Peer - Bregel 0-1
Eerste provincialer Racing Peer heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van Bregel. In de rangschikking staat Racing Peer veertiende met 14 punten uit 17 wedstrijden.

Daar is de speelgoedzak

Zaterdag 20 januari 2018
Daar is de speelgoedzak
Organiseer je binnenkort een kinderfeestje bij je thuis? Dan is de speelgoedzak een leuk idee. Vzw de Biehal, het sociaal tewerkstellingscentrum in Lommel, heeft een unieke speelgoedzak ontwikkeld met steun van Impulssubsidies van de provincie Antwerpen. Trashdesign uit Geel, een afdeling van projectpartner de Kringwinkel Zuiderkempen, heeft van afgedankt bannermateriaal een speelgoedzak ontworpen. Die wordt nu door de Biehal verhuurd aan particulieren voor een verjaardags- of ander kinderfeestje. Je kan kiezen uit twee thema's. De speelgoedzak is te huur in de Kringwinkel in Lommel, Mol en Peer, je kan hem huren voor een periode van 3 dagen. Voor meer info & prijzen kan je aan de winkelbalie terecht of via mail: info[!]debiehalstc.be of tel. 011 79 03 90.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Emilienne Pinxten overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Emilienne Pinxten overleden
Gisteren is de uit Peer afkomstige Emilienne Pinxten overleden, de echtgenote van Jan Schalley. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.