Het overige nieuws

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Snelle interventiewagen voor politie

Woensdag 21 februari 2018
Snelle interventiewagen voor politie
Politiezone Kempenland heeft een snelle en semi-anonieme auto aangekocht om in te zetten bij politieacties waarvoor hun gewone voertuigen niet voldoen. Daarmee hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan vluchtende gangsters of verkeerscriminelen, die zich doorgaans ook met heel snelle bolides verplaatsen.
Na de mededingingsprocedure viel de keuze op de Skoda Octavia RS met een 220 pk sterke TSI benzinemotor. Het is een zwarte wagen (foto) met op beide flanken de naam van de politiezone. (…) Het hele nieuwsbericht

Twintig extra jobs bij LAG

Woensdag 21 februari 2018
Trailerfabrikant LAG in Bree verhoogt zijn personeelsbestand nog dit jaar met 20 man. Bij LAG werken nu 430 personen. Het bedrijf profiteert momenteel van de economische hoogconjunctuur.

Ludo Hermans overleden

Woensdag 21 februari 2018
Ludo Hermans overleden
Gisteren is Ludo Hermans overleden, de echtgenoot van Christiane Sijmons. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt begraven in het urnengraf op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.
3

Helena Geerts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Helena Geerts overleden
Zondag is de uit Achel afkomstige Helena Geerts overleden, de echtgenote van Gerard Vandersanden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
1

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Win een dvd (of een boek)
U hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Wie won de dvd?
Ralf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Werkonbekwaam na slagen van vriend

Maandag 19 februari 2018
Werkonbekwaam na slagen van vriend
Een 30-jarige man uit Bree riskeert twee jaar cel omdat hij zijn vriendin zeven dagen werkonbekwaam sloeg. De feiten dateren van eind vorig jaar. De man kampt met een agressie- en alcoholprobleem. Inmiddels is er een einde gekomen aan hun relatie. Volgende week wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Oversteekplaatsen en trajectcontrole Peerderbaan
  2. Ludo Hermans overleden
  3. Racing Peer verliest van Helson