Het overige nieuws

Charter Duurzaam Ondernemen

Zondag 22 juli 2018
Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 14 Limburgse bedrijven het jaarcertificaat 2018 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het gaat onder meer om Center Parcs (Erperheide), Center Parcs (Vossemeren) Elep (Lommel), Engels Logistics ( Beringen) en Veldeman (Opglabbeek).

Racen op oude motoren

Zondag 22 juli 2018
Grensgevallen
Peer - Racen op oude motoren
Dit weekend reden de motorrijders van HMV (Historische Motorsport Vereniging) weer met hun historische en klassieke racemotoren in Haler (buurgemeente van Stamproy). Op die manier wilden ze laten zien hoe zo'n wegraces er vroeger aan toe gingen. Er reden gisteren ook enkele Belgen mee, o.m. Eddy Simons uit Lommel met een Mondial 125 cc uit 1955; Harrie Vaesen uit Hamont met een Ariel 500cc uit 1938 en Roger Peeters uit Peer met een Ariel 350cc, ook uit de jaren '30. Harrie Vaesen won de reeks van de veteranen. (Foto Edgard Van Decraen)
Peer - Nog even die nationale feestdag...
...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)
Peer - Erwin Jansen wint toernooi Kleine Brogel
Erwin Jansen heeft gisteravond in de Wirix in Kleine Brogel de finale van het jaarlijks 3-bandentoernooi van K. Pieter Breugel BC "Memoriam Hubert Boermans" gewonnen. Er namen 63 biljarters deel aan dit toernooi. Voor de finale werd er gestreden tussen Ludo Van Hout, Marc Verheyen, Erwin Jansen en Gommaar Goossens. Uiteindelijk werd Erwin Jansen van K. Moedig Vooruit Neerpelt kampioen, voor hem al de tweede keer.

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Peer - Tropisch warm
Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht
2

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)

Gevaar voor vallende takken

Donderdag 19 juli 2018
Door de droogte worden sommige bomen kwetsbaar, waardoor er gevaar is voor vallende takken. Het is aangeraden om zeer voorzichtig te zijn in de parken, onder de kruin van de bomen, maar ook in het bos. Het fenomeen is in het bijzonder zichtbaar bij bomenrijen waar de takken vaak op de weg vallen.
28/06
Jean en miet een heel Gelukkige huwelijkverjaardag. De eerste 50 zijn goed verlopen dan kunnen er ook nog 10 bij.zet de wijn maar koud want straks drinken we hem out.
Rosa Schildermans
26/06
DIKKE MERCI ! aan de buren van de grot in Linde Peer voor de gebedsavonden in Mei en Juni Het waren mooie momenten de afgelopen weken. We komen terug als de Last Post geblazen wordt op 29 juli 20u als herdenking voor Leo Vangansewinkel. -de familie.
familie van Leo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Western boven in Grote Brogel
  2. Tractor en auto in aanrijding betrokken
  3. Albert Geyskens overleden