Het overige nieuws

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Elke bes haar nummer?
Een lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? (Foto Marcella Stappers)

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Een Brusselse stek voor Google
In het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'
Vandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Vrijsen overleden

Woensdag 25 april 2018
Jacqueline Vrijsen overleden
Gisteren is Jacqueline Vrijsen overleden. Ze was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk in Peer. Vrijdag (19.00 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
1

Mia Maes overleden

Dinsdag 24 april 2018
Mia Maes overleden
Vandaag is de uit Peer afkomstige Mia Maes overleden, de weduwe van Michel Desair en de partner van Jos Snoeys. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumor
In het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
8

Jos Richard overleden

Dinsdag 24 april 2018
Jos Richard overleden
Gisteren is Jos Richard overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Van Stichel. Hij was 96 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.
1
07/04
gefeliciteerd met u 69 ste verjaardag josh en eddy vandijck en nog vele gezonde jaren gewenst..
avo vrienden
30/03
31 maart /1948-2018/ 70jaar geleden. Proficiat Jos.
marc en lisette winters- deckers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. OKRA Peer ging even terug in de tijd
  2. Charel Belmans overleden
  3. Culturele reizen tijdens paasvakantie