Het overige nieuws

Renovatie dak Sint-Jozefszaal

Zaterdag 24 juni 2017
Biinnenkort start de renovatie van het dak van de Sint- Jozefszaal in Kleine-Brogel. De bestaande constructie had te lijden onder de tand des tijds. Voor de uitvoering van de werken ontvangt de vzw Ontmoetingscentrum Kleine-Brogel een subsidie van de stad Peer.

Vette knipoog

Zaterdag 24 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vette knipoog
Vandaag wordt Mick Fleetwood, de drummer van Fleetwood Mac, zeventig. Op de Jukeboxkalender nemen ze zijn solowerk onder de loep en stellen ze vast dat hij daarin graag teruggrijpt naar de bluesrock uit de begindagen van zijn band. Dat is bijvoorbeeld het geval met ‘Rattlesnake Shake’, een song waarin hij voor de goede verstaander met een vette knipoog wordt genoemd.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Zondag Limburgse Open Molendag
Zondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Kris Kinnaer overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Kris Kinnaer overleden
Gisteren is Kris Kinnaer overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

Juliette Frederix overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Juliette Frederix overleden
Gisteren is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Hechtel afkomstige Juliette Frederix overleden, de echtgenote van Jaak Cuyvers. Zij was 83 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment:maandag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.
 

Nieuwe vennootschap: 't Geluk

Vrijdag 23 juni 2017
Marc Janssens en Katrijn Casters uit Peer hebben de vennootschap onder firma (VOF) 't Geluk opgericht met zetel aan de Bremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer creatieve activiteiten, kunst en amusement én de productie van muziek, films, video- en televisieprogramma's.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.
Alle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.
05/06
Voor mijn schoonzusje Gerda Janssens ene fijne verjaar ,en je gaat op pensioen Proficiat.
Josee Bielien
01/06
Marijke ook uit duitsland gelukwensen ,doe er nog vele jaartjes bij. Oude buren uit de kersenlaan. Jef en irmgard
Jozef Davids
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Zaterdag volksfeest met recordpoging
  2. Start rioleringswerken Nieuwstraat
  3. Jean Paesen overleden