Het overige nieuws

Als Bob bezongen wordt

Woensdag 24 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als Bob bezongen wordt
“In de hemel is geen Dylan, daarom draaien wij hem hier”, aldus De Nieuwe Snaar. En vandaag is het daar wel de gelegenheid voor, want Bob Dylan viert zijn 76ste verjaardag. Lees hier dat er nog veel meer songs bestaan waarin de bard bezongen wordt. Pakweg John Lennon, The Who en Neil Young voerden hem op. David Bowie heeft zelfs een ‘Song For Bob Dylan’ op plaat gezet.

Wim Mennes naar Racing Peer

Dinsdag 23 mei 2017
Wim Mennes (40) gaat bij eerste provincialer Racing Peer voetballen. Hij speelde eerder o.a. bij Westerlo, Sint-Truiden en bij Oosterzonen.
Donderdag kan je naar ‘Frans Getint’ van Cars & Coffee Friends Peer. Peer-centrum wordt vanaf 16 uur ‘Poire’, met Franse oldtimers op de rode loper en verschillende randactiviteiten. Je geniet er van Franse wijnen, kazen en saucisse terwijl de kleinsten zich kunnen uitleven op een springkasteel of op de draaimolen. Er speelt Franse muziek en op straat ontmoet je schilders en een karikaturist.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Tijdens de openbare verkoping van de woning gelegen Meeuwerbaan 137 werd in eerste roep 100.000 euro geboden. Er is nog een hoger bod mogelijk. Een bouwgrond met ruwbouwwoning, op hetzelfde adres, haalde een bedrag van 131.000 euro; dat bedrag is definitief.

Lena Eerdekens overleden

Maandag 22 mei 2017
Lena Eerdekens overleden
In WZC Sint-Antonius is gisteren Lena Eerdekens overleden, de weduwe van Zander Creemers. Zij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur).

Frans Linsen overleden

Maandag 22 mei 2017
Frans Linsen overleden
Vrijdag is Frans Linsen overleden, de echtgenoot van Madeleine Verachten. Hij was 75 jaar en wordt woensdag in Wijchmaal begraven na de afscheidsdienst (11.30) in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (20-20.30 uur).
1

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
15°
24°
27/04
proficiat met je 65ste verjaardag!
jos cuypers
26/04
Van harte proficiat met jullie 60 jarig huwelijk
guido en liliane metten-gielkens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Mini-veldvoetbaltornooi van SV Breugel
  2. Innovatie-award voor 'Breughelvarken'
  3. Funderingen oud poortgebouw blootgelegd