Het overige nieuws

Lut Neyens overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Lut Neyens overleden
Zaterdag is Lut Neyens overleden, de echtgenote van Lei Jansen. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20.30 uur) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Platanen en eiken leren knotten

Maandag 16 oktober 2017
Platanen en eiken leren knotten
Een twintigtal leerlingen van de eerste en tweede graad van het Agnetencollege hebben tijdens de middagactiviteit 'Groenatelier' platanen en eiken leren knotten. (Foto Agnetencollege)

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Winst voor SV Breugel

Zondag 15 oktober 2017
Winst voor SV Breugel
SV Breugel heeft vandaag VK Gestel verslagen met 1-2.  Na 7 wedstrijden staat SV Breugel op de vijftiende plaats met 3 punten.
Peer SV speelde thuis 2-2 gelijk tegen KVV Heusden-Zolder en staat twaalfde in de stand met 8 punten uit 7 wedstrijden. Sporting Wijchmaal verloor met 5-0 van Hechtel. Sporting staat vijfde met 12 punten uit 7 wedstrijden.
Gelijkspel voor Racing Peer en Grote Brogel
Racing Peer heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Helson. Ook Grote Brogel speelde gelijk: op het veld van Kaulille werd het 3-3.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Maandag Wereldvoedseldag
Maandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht
21/09
De Dommeltrippers Neerpelt wensen de wandelvrienden van Wandel Mee Brueghel poficiat met hun 30-jarig bestaan ! Veel succes in de toekomst.
Fons Swinnen
21/09
Wandel Mee Brueghel vzwBestuur Wandel Mee Brueghel vzw Van harte gefeliciteerd met jullie 30 jarig bestaan. Ook proficiat aan de 8 bestuursleden die reeds 30 jaar bij het bestuur zijn.
Jan Daniels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Drugsonderzoek: zes arrestaties
  2. Steppearend gevangen
  3. De 70-jarigen van Kleine Brogel bijeen