Het overige nieuws

Herinneringen

Donderdag 23 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Herinneringen
Ze zal zich ongetwijfeld ‘Oempalapapero’ voelen. Vandaag wordt Marva 74. Op de Jukeboxkalender worden – om het met een liedjestitel van haar te zeggen – herinneringen opgehaald. Zo ontdekken we er de originele uitvoering van haar debuut ‘Geef Mij Nog Een Kans’ uit 1963.

Catharina Roosen overleden

Woensdag 22 maart 2017
Gisteren is Catharina Roosen overleden, de weduwe van Henri Massot. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Henis. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Als nooit voorheen

Woensdag 22 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als nooit voorheen
Vandaag viert Stephanie Mills haar zestigste verjaardag. Lees hier dat ze al jong begon in de musicalwereld, maar pas echt bekend werd in het begin van de jaren tachtig, vooral met de wereldwijde hit ‘Never Knew Love Like This Before’.
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning gelegen Maastrichtersteenweg 226 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a en heeft een K.I. van 1.162 euro. Ook een perceel hooiland, gelegen Hand Linde en 55a33ca groot, gaat er onder de hamer.

Openbare verkoping: Looikensweg

Dinsdag 21 maart 2017
Morgennamiddag worden intaverne Onder de Blauwe Linde in de Schabotstraat twee bouwgronden aan de Looikensweg openbaar verkocht. Ze zijn resp. 8a72ca en 15a38ca groot. Het eerste perceel moet minimum 90.000 euro opbrengen, het tweede 104.000 euro.
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Christiane Vandendyck overleden

Maandag 20 maart 2017
Christiane Vandendyck overleden
Vrijdag is Christiane Vandendyck overleden, de echtgenote van Reginald Vandewijer. Zij was 58 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
13°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Christiane Vandendyck overleden
  2. Geslaagde pelgrimstocht dekenaat Tongeren
  3. Dieven slaan toe in cafés en apotheek