Het overige nieuws

Anita Zegers overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Op 13 oktober is Anita Zegers overleden, de echtgenote van Miel Baar. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (18.30 uur) is er een korte wake bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg waarna gelegenheid tot groeten.

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Vernieuwing blue-bike automaten

Maandag 16 oktober 2017
Op 25 oktober (11-15 uur) worden de Blue-bike software en automaten volledig vernieuwd. In Tongeren wordt de automaat aan het station vernieuwd. Deze automaat is dan gedurende 3 uur buiten werking. Wat verandert er? Onder andere een verbeterde technische aansturing, verzekerde werking in offline modus en een handige touchscreen!

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
In de derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren Hasselt verslagen met 5-10.  Onb. Tongeren staat negende in de stand met 3 punten uit 4 wedstrijden.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Henis verliest met 4-1 van leider

Zondag 15 oktober 2017
Henis verliest met 4-1 van leider
Eendracht Henis heeft met 4-1 verloren op het veld van FC Alken A. Henis staat vijfde in de stand met 13 punten uit 7 wedstrijden. Rutten speelde 1-1 gelijk in Donk en staat op de tiende plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden. 's Herenelderen speelde thuis ook 1-1 gelijk tegen Vliermaal. Het staat derde in de stand met 13 punten uit zeven wedstrijden. Heur-Tongeren B klopte Riemst met 2-1 en staat veertiende in de stand met 9 punten uit 10 wedstrijden. Valencia Piringen moest met 4-2 de duimen leggen op het veld van J. Borgloon. Het staat twaalfde met 10 punten uit evenveel wedstrijden.