Het overige nieuws

Jean Fagard overleden

Woensdag 21 maart 2018
Jean Fagard overleden
Op 17 maart overleed Jean Fagard, de echtgenoot van Judith Candrix. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mia Vanhove overleden

Woensdag 21 maart 2018
Mia Vanhove overleden
Op 16 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Mia Vanhove overleden, de echtgenote van Roger Kellens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Bilzen.

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.

Nieuwe bvba: M. Moustache

Dinsdag 20 maart 2018
Andy Koppers en Tamara Nijs, beiden uit Tongeren hebben de bvba M. Moustache opgericht met zetel aan de de Schiervelstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten van een horeca uitbating in de ruimste zin.

Paul Wygaerts overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Paul Wygaerts overleden
Op 9 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Paul Wygaerts, de echtgenoot van Mia Van Heers. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte familiekring.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jef Weerts overleden

Maandag 19 maart 2018
Jef Weerts overleden
Zaterdag is Jef Weerts overleden, de echtgenoot van Anny Doha. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Vandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Amelie Wouters overleden

Maandag 19 maart 2018
Gisteren is Amelie Wouters overleden, de weduwe van Cyrille Schoenmakers. Zij was 82 jaar en wordt donderdag  in Henis begraven na het afscheid (14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Joseph Smellenbergh overleden

Maandag 19 maart 2018
Joseph Smellenbergh overleden
Op 15 maart overleed in Kuringen de uit Tongeren afkomstige Joseph Smellenbergh, de echtgenoot van Maria Bemelmans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
20 puzzel
  1. Lutgarde Peetermans overleden
  2. Werken op twee kruispunten
  3. Nieuwe bvba: M. Moustache