Het overige nieuws

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Hugo Maes overleden

Donderdag 21 september 2017
Hugo Maes overleden
Dinsdag is Hugo Maes overleden, de echtgenoot van Linda Herbots. Hij was 67 jaar en oud leerkracht van Viio Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jesseren.

Florent Schoemans overleden

Donderdag 21 september 2017
Florent Schoemans overleden
Gisteren is Florent Schoemans overleden, de echtgenoot van Jeanne Telens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat), gevolgd door de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Tongeren-Berg.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Pastorale eenheid Benedictus

Woensdag 20 september 2017
De naam Federatie Tongeren-West zal in de toekomst vervangen worden door Pastorale Eenheid Benedictus. De federatie Tongeren-West omvat de parochies Herstappe, Koninksem, Lauw, Piringen en Widooie.

Promodis failliet

Woensdag 20 september 2017
De rechtbank van Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft de kledingzaak Promodis op de Vlasmarkt tot het faillissement veroordeeld.
In de derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren een thuisnederlaag geleden tegen ZVC Solona Ranst. Uitslag: 0-5.

Damesvoetbal: Tongeren verliest

Maandag 18 september 2017
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren thuis verloren van Woluwe. Uitslag: 0-1.

Basketbal: BKT verliest in Willebroek

Maandag 18 september 2017
In mannen top divisie 2B van het basket heeft BKT Tongeren verloren in Willebroek. Uitslag: 80-60.

Roger Baillien overleden

Maandag 18 september 2017
Roger Baillien overleden
Vrijdag is Roger Baillien overleden, de echtgenoot van Rosa Reeber. Hij was 82 jaar.  Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.