Het overige nieuws

Gaby Vanrooy overleden

Maandag 21 augustus 2017
Zaterdag is Gaby Vanrooy overleden, de weduwe van Hugo Bohets. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.
In het vrouwenvoetbal heeft DV Tongeren verloren van Maria Ter Heide. Uitslag: 4-0. Aan de rust keek DV Tongeren al tegen een 2-0 achterstand op.

Heur-Tongeren verslaat Kelmis

Zondag 20 augustus 2017
Heur-Tongeren heeft een oefenwedstrijd tegen Kelmis gewonnen. Uitslag: 3-0

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

's Herenelderen verslaat Hoeselt

Vrijdag 18 augustus 2017
's Herenelderen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hoeselt gewonnen. Uitslag: 4-2.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Henis verliest oefenwedstrijd

Donderdag 17 augustus 2017
E. Henis heeft zijn oefenwedstrijd tegen Heur-Tongeren verloren. Uitslag: 2-4.

Josephine Hilkens overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Josephine Hilkens overleden
Vrijdag is Josephine Hilkens overleden, de weduwe van Antoine Wolters. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.