Het overige nieuws

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

Breuk in waterleiding Kielenstraat

Zaterdag 16 december 2017
Breuk in waterleiding Kielenstraat
De politie heeft vanavond een deel van de Kielenstraat afgesloten wegens een gat in het wegdek. Als gevolg van een breuk in de waterleiding is de fundering onder het wegdek plaatselijk weggespoeld.

Nieuwe bvba: Patisserie Blanckaert

Zaterdag 16 december 2017
Ann Menten uit Hoeselt en Bart Menten uit Tongeren hebben de bvba Patisserie Blanckaert opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bakkerij en banketbakkerij, de uitbating van een thee-room, feestzaal en traiteurdienst én de organisatie van feesten, fuiven, banketten en manifestaties van alle aard.

Ghislain Thompson overleden

Zaterdag 16 december 2017
Ghislain Thompson overleden
Woensdag overleed Ghislain Thompson, de echtgenoot van Jeannette Vandenzavel. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-José Dujardin overleden

Zaterdag 16 december 2017
Marie-José Dujardin overleden
Gisteren overleed Marie-José Dujardin, de weduwe van Jacques Creemers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1
Bij twee steekpartijen in Maastricht zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. Een van hen zou de dader zijn. Het is een 37-jarige Maastrichtenaar, die volgens de politie heel verward was. Hij werd in een moskee gearresteerd en vervolgens in het ziekenhuis verzorgd. De man zit in arrest.
Het eerste incident gebeurde rond 21 uur in de wijk Malpertuis. Daarbij kwam een nog onbekende man om het leven. De dader sloeg op de vlucht. Tien minuten later werd in de Joseph (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Herdenkingsvieringen pastoor De Man

Donderdag 14 december 2017
In de federatie Tongeren-Noord waar de vorige zaterdag overleden Johnny De Man (59) pastoor-moderator was, worden de komende weken herdenkingsvieringen gehouden. Dat is vandaag door het bisdom Hasselt bekendgemaakt.
De herdenkingsviering vinden plaats op:
maandag 25 december om 10.30 uur in Henis
dinsdag 26 december om 10.30 uur in Ketsingen
zaterdag 6 januari om 18.00 uur in 's-Herenelderen
zondag 7 januari om 8.30 uur in Sint-Gillis
zondag 7 januari om 10.30 uur (…) Het hele nieuwsbericht

François Delveau overleden

Donderdag 14 december 2017
François Delveau overleden
Dinsdag is François Delveau overleden, de echtgenoot van Victoire Reweghs. Hij was 82 jaar. Volgens de uitdrukkelijke wens van de overledene vindt het afscheid plaats in intieme kring.