Het overige nieuws

Het is maar dat u 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.
30,4 procent van alle gebouwen in Tongeren dateert van voor 1946. 18,6 procent van de gebouwen werd opgetrokken tussen 1946 en 1961. 12 procent van de gebouwen dateert uit de jaren 1962-1070. 11,8 procent van de gebouwen werd opgetrokken tussen 71 en 81. 26,9 procent van de gebouwen dateert van na 1981.
Het is maar dat u 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info

GRM heeft nieuwe directeur

Woensdag 19 juli 2017
Bart Distelmans is de nieuwe directeur van het Gallo Romeins Museum (GRM). Hij is al sinds 2002 verbonden aan het museum en was er Concept development and communication officer
In Julianus Shopping hebben acht nieuwe winkels hun deuren geopend. Ze moeten twee jaar lang geen huur betalen en van de stad krijgen zij daarenboven een premie. Tot voor kort had Julianus Shopping met grote leegstand af te rekenen.

Sluikstortingen in Rutten

Woensdag 19 juli 2017
Langs verkavelingswegen in Rutten zijn meerdere sluikstortingen ontdekt. Het gaat om golfplaten en autobanden.
1
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 

Nieuwe bvba: La Rox

Woensdag 19 juli 2017
Roxanne Laplooi uit Maastricht heeft de bvba La Rox opgericht met zetel aan de Via Julianus in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van kleding, accessoires, maroquinerie, parfum, schoenen en decoratie.
Spambericht: LIDL niet betrokken
Er zijn via Whatsapp- en Facebook-berichten in omloop waarin gevraagd wordt deel te nemen aan een win-actie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250.
Dit is een spambericht en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig.
"Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken", laat de keten weten.