Het overige nieuws

Hoger en hoger

Zaterdag 21 januari 2017
Hoger en hoger
Vandaag is het 32 jaar geleden dat Jackie Wilson overleed. Hij had maar liefst acht jaar in coma gelegen na een hartaanval tijdens een concert op het moment dat hij ‘Lonely Teardrops’ stond te zingen. Je kent hem ongetwijfeld ook van ‘Reet Petite’ en ‘(Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher’. Lees hier in welke songs van andere artiesten hem ode wordt gebracht.

Lommelaar ontwierp EMJ-affiche

Vrijdag 20 januari 2017
Lommelaar ontwierp EMJ-affiche
De affiche die het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd aankondigt is dit jaar ontworpen door Glenn Mermans (18) uit Lommel, een student van WICO Mater Dei in Overpelt. Glenn volgde daar de richting ‘Publiciteit’ en is thans bezig aan het specialisatiejaar ‘Logistiek’. “In het 5de jaar middelbaar onderwijs kregen we de kans een EMJ-affiche te ontwerpen,” zegt Glenn. “Natuurlijk ben ik blij dat mijn ontwerp uiteindelijk gekozen werd. Op de affiche staat een viool die ik omvormde tot een muzikant die aan het fluiten is. Ik koos ervoor een viool te verpersoonlijken tot een vrolijke, jeugdige muzikant, omdat het 65ste EMJ (28 april – 1 mei) een instrumentaal festival is dat ook vrolijkheid en uitbundigheid uitstraalt."
Lommelaar ontwierp EMJ-affiche
4

Verkeerslichten anders afgesteld

Vrijdag 20 januari 2017
Volgende week gaat een aannemer enkele wijzigingen uitvoeren aan het kruispunt van Helchteren, om de doorstroming te verbeteren. Sinds de werken van vorig jaar gaat het verkeer op de Grote Baan al iets vlotter. De lichten zijn nu anders afgesteld, en rijstroken zijn verlengd. Uit metingen bleek dat de bestuurders er vijf minuten tijd winnen. Maar diezelfde metingen tonen aan dat het verkeer op de Kazernelaan juist langer in de file staat dan vóór die ingreep. Daarom worden de lichten nu weer iets anders afgesteld.

Alcoholcontrole op vijf locaties

Vrijdag 20 januari 2017
Alcoholcontrole op vijf locaties
De politiezone HANO heeft gisteren op vijf locaties alcoholcontroles uitgevoerd. 85 bestuurders werden aan een controle onderworpen. Alle ademtesten vielen negatief uit. De agenten schreven wel een aantal bekeuringen uit voor andere inbreuken.

Op MegaKamp bij Sint-Oda

Vrijdag 20 januari 2017
Wie zich tijdens de zomervakantie nuttig wil maken bij personen met een diep of ernstig mentale handicap, kan bij St.-Oda in Overpelt terecht. Jaarlijks organiseert men daar kampen voor vrijwilligers. Vele jongeren schreven zich al in voor een van de Megakampen, maar er zijn er nog meer welkom om een handje te komen toesteken. MegaKampers gaan met de bewoners van St.-Oda wandelen, fietsen, zwemmen en nog zoveel meer en overnachten als echte kampeerders in tenten op de campus. Als jongere (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Kuppens overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Mia Kuppens overleden
In Overpelt is gisteren Mia Kuppens overleden, de echtgenote van Jan Braeken. Zij werd geboren in de Hayenhoek en werd 79 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
1

Jet Pinxten overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Jet Pinxten overleden
Gisteren is Jet Pinxten overleden, de weduwe van Eric Verbakel. Ze was 54 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
18

Mannen gezocht voor Overdagkoor

Vrijdag 20 januari 2017
Mannen gezocht voor Overdagkoor
Een week geleden meldden we u reeds de oprichting van een 'Overdagkoor'. Hierop kwamen erg veel reacties, zodat de initiatiefnemers nu melden dat het er ook effectief gaat komen. De eerste samenkomst is voorzien op dinsdag 31 januari aanstaande om 13.30 uur in 't Pelterke in Overpelt. Voorlopig is er een overaanbod aan vrouwen, dus worden er nog vooral mannen gezocht... Meer info en inschrijven via Peter Okhuijsen  (pokhuysen[!]hotmail.com) of  Willy Reynders (willyreynders[!]outlook.com)

Hommage aan de soul

Vrijdag 20 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hommage aan de soul
Vandaag vijftig jaar geleden nam Arthur Conley zijn enorme hit ‘Sweet Soul Music’ op. Lees hier welke soulartiesten allemaal de revue passeren in deze hommage. En ontdek er uit welke westernsoundtrack het blazersbegin werd gekopieerd.

Aan de treinreizigers

Vrijdag 20 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Vanaf morgen/zaterdag om 01.30u tot zondag 18u rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden nieuwe brugliggers geplaatst op de E 313-snelwegbrug. Hou rekening met een vervangende busdienst en extra reistijd tijdens dit weekend.

120 standhouders op de Vakantiebeurs

Woensdag 18 januari 2017
120 standhouders op de Vakantiebeurs
Liefst 120 standhouders zijn er zondag te bezoeken op de Noord-Limburgse Vakantiebeurs, die door Pasar georganiseerd wordt in de Posthoorn in Hamont-Achel. De beurs is elk jaar al een publiekstrekker, maar 120 standhouders is toch een groot aantal. Bij hen B&B's, hotels, reisbureaus, VVV's, toeristische diensten... Wie er dit jaar op uit wil trekken, kan er zijn voordeel doen. Bovendien kan men met een inkomticket onder meer enkele weekendtrips winnen. Een ticket kost 2,5 euro, voor Pasar-leden is dat 2 euro. Meer info

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)
1

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat u 't weet
38% van Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Janny Habraken overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Janny Habraken overleden
Gisteren is Janny Habraken overleden, de echtgenote van Benny Mertens en de weduwe van Fred Jeukens. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Neerpelt.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Win een dvd - of een boek!
Er zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Het wordt koud: vergeet de vogels niet
Totnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Mia Kwanten overleden

Zondag 15 januari 2017
Mia Kwanten overleden
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Mia Kwanten overleden, de echtgenote van Henri Noukens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat in Neerpelt.
3
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Helder/Zonnig
-2°
-1°
09/01
Proficiat aan alle ijsberen en -berinnen die de kou durfden te trotseren. Gelukkig waren er enkele zo slim om zich warm aan te kleden!!!
Wim bij de open haard
04/01
Hartelijk gefeliciteerd moeder met uw verjaardag. 94 jaar.. dat kan al tellen.
Albert Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Jet Pinxten overleden
  2. Opbrengst verkoop offergaven: bijna € 5.000
  3. Een nieuwe lente, een nieuw (orgel)geluid