Het overige nieuws

Tweelingbroers

Dinsdag 24 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tweelingbroers
Vandaag viert Barry Ryan zijn 69ste verjaardag. Je kent hem wel van ‘Eloise’ uit 1968. Wist je dat dat eigenlijk een song van zijn tweelingbroer Paul Ryan was? Alle uitleg op de Jukeboxkalender.  

Handbal: loting Beker van België

Maandag 23 oktober 2017
Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de 1/8e finales van de Beker van België. De wedstrijden van de 4e speelronde worden gespeeld tussen donderdag 26 oktober en woensdag 1 november.
Bij de mannen neemt bekerwinnaar Achilles Bocholt het op tegen de winnaar van het duel E. Du Centre / Grâce Hollogne. Bij de dames wacht bekerwinnaar Fémina Visé een zware opdracht tegen reeksgenoot Achilles Bocholt. Nog bij de heren komt Sporting NeLo uit tegen de winnaar van United Brussels-Racing Montegnée en Callant Tongeren tegen Beyne of Jemeppe.

Als stemmen samensmelten

Maandag 23 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als stemmen samensmelten
Vandaag tien jaar geleden brachten Robert Plant en Alison Krauss het duettenalbum ‘Raising Sand’ uit. Deze vaak bekroonde plaat dankt natuurlijk alles aan de samensmeltende stemmen van de countryfreule en de zanger van Led Zeppelin. Maar even belangrijk is de inbreng van producer T-Bone Burnett die in zijn selectie songs alleen maar pareltjes uit de vergetelheid haalde. Op zijn lijst stond zelfs een nummer dat Robert Plant al eens eerder had opgenomen, ‘Please Read The Letter’. Alstublieft, leest u de Jukeboxkalender!

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Wie wint de dvd?
Het is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

Jolien Aerts wint BK voltige

Zondag 22 oktober 2017
Jolien Aerts wint BK voltige
Onze dorpsgenote Jolien Aerts is vandaag in Arendonk Belgisch kampioene in de voltige geworden in de children-klasse. Vorig jaar behaalde ze nog zilver. Voltige is een relatief onbekend onderdeel van de paardensport waarbij er acrobatisch geturnd wordt op een galopperend paard. De wedstrijd bestaat uit twee delen: de verplichte kür en de vrije kür. Die vrije kür kunt u zien op het filmpje hierbij.
Jolien Aerts wint BK voltige

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
Sparta Lille en Grote Heide winnen
Sparta Lille (foto) heeft deze namiddag Eksel B verslagen. Uitslag: 3-1 . Thomas Jaeken scoorde de 3 doelpunten voor Sparta! Grote Heide versloeg Nevok Gruitrode met 2-1, na twee doelpunten van Davy Bellemans. Herkol leed zijn eerste nederlaag van het seizoen: het verloor thuis met 0-1 van Zepperen-Brustem. Herkol staat vijfde in de stand met 15 punten uit 8 wedstrijden. (Foto Marc Faes) Meer foto's van Sparta Lille-Eksel
Cyriel Renckens clubkampioen KBC De Peel
Cyriel Renckens is gisteren clubkampioen 2017-2018 van biljartclub KBC De Peel geworden. Hij moest het in de finale opnemen tegen die andere clubicoon, Gerard Jannis. Die leek aanvankelijk de titel naar zich toe te trekken, maar een knappe eindsprint van Cyriel besliste daar anders over.

Handbal: Sporting wint van Sasja

Zondag 22 oktober 2017
Handbal: Sporting wint van Sasja
 In de sporthal van Dommelhof heeft Sporting NeLo gisteravond Sasja verslagen. Uitslag: 34-29. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Donderdagavond eindigde de training met een teleurstelling. Daan Versleeuwen ging door zijn enkel en is voor enkele weken out. Opnieuw pech voor de sympathieke Nederlander die hiermee al zijn derde blessure opliep van het nog prille seizoen. Hij heeft zijn deel nu wel gehad. Tot overmaat van ramp moest Tom Lukkesen (…) Het hele nieuwsbericht
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

200 jaar Universiteit van Luik

Zondag 22 oktober 2017
In het statige Palais des Congrès in Luik vond de proclamatie plaats van het academiejaar 16-17 van de HEC Management School van de Universiteit van Luik. De Université de Liège viert dit jaar zijn “200 ans” of 200-jarig bestaan (1817-2017). Onder de sprekers o.a. Europees opperrechter Melchior Wathelet, voormalig voorzitter van de eerste Waalse regering. In februari 2017 behaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Woudweg

Zondag 22 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in De Peel de villa gelegen Woudweg 19 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 24a41ca en heeft een K.I. van 2336 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 333.200 euro.

Ledenfeest Okra Boseind

Zaterdag 21 oktober 2017
Ledenfeest Okra Boseind
Okra Boseind organiseerde gisteren traditiegetrouw zijn jaarlijkse ledenvergadering en -feest. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom en wenste de aanwezigen een gezellige namiddag toe. Tijdens het buffet was er een goochelaar te zien die allerhande trucjes uit zijn mouw toverde - er kwamen duifjes tevoorschijn en ook het spreekwoordelijk konijn kwam uit de hoed. Daarna werden enkele leden gehuldigd die uit handen van ere- voorzitter Jef Lenaerts bloemen en diploma’s in ontvangst mochten (…) Het hele nieuwsbericht
We hebben een skikampioen in onze rangen! Het is Neerpeltenaar Steve Schildermans (21), uit de Wateringstraat. Op de recente Belgische kampioenschappen slalom indoor won hij de Belgische titel bij de seniores/masters. Stef Van Orten uit Overpelt pakte zilver bij de jongens U12.

Esperanza Pelt klopt Houtvenne

Zaterdag 21 oktober 2017
Esperanza Pelt klopt Houtvenne
Esperanza Pelt heeft vanavond KVC Houtvenne verslagen. Uitslag: 4-1.  Esperanza staat achtste in de stand met 10 punten uit 8 wedstrijden. UPDATE een verslag van de FB-pagina van Esperanza Pelt: Pelt houdt schietoefening tegen Houtvenne en wint maar met 4-1. Toch namen de bezoekers de beste start en dat resulteerde al na 10 minuten in een doelpunt, 0-1. Wat later kwam Pelt goed weg toen doelman Cypers de bal van de lijn veegde. Na het sterk openingskwartier (…) Het hele nieuwsbericht
2
11/10
Vandaag is LEYSSEN Kayra jarig. We wensen haar een gelukkige verjaardag toe. Maak er een leuke dag van Kayra, want je wordt maar eenmaal zestien. Van vake en Moeke
boudewijn leyssen
01/10
Dikke proficiat voor het marathon Team Run & Fun, de kroon op het werk na die vele weken training SUPER !! Sportieve groeten johan stinckens
johan stinckens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. 50 jaar Amabile gevierd
  2. Inspraak in Overpelts woonproject
  3. Ledenfeest Okra Boseind