Het overige nieuws

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De detective
Op deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.
Kunstroute atelier 5a: De constghesellen
Begin oktober is er de Overpeltse kunstroute weer. Ook Neerpeltse kunstenaars steken de Dommel over. Martine Vliegen, Lut Bloemen, Bart van Gerwen, Hilde en Marleen Verhaeren en Rikie Manders werden op de Kunstacademie Noord-Limburg gebeten door de schildersmicrobe. Om na hun afstuderen nog te blijven schilderen richtten ze het kunstgroepje ‘De Constghesellen’ op. Elke vrijdag komen ze samen om te schilderen en natuurlijk willen ze regelmatig hun schilderijen tonen. Tijdens de kunstroute tonen ze hun laatste tentoonstelling 'on Evenwichtig ig'.
ATELIER 4e: Dorpsstraat 122 (oud KBC-kantoor), Overpelt; open op 7 en 14 oktober van 14.00 tot 18.00 uur en op 8 en 15 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Meer info

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Werken aan het spoor
Komend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Sporting zaterdag naar Initia

Woensdag 20 september 2017
Sporting zaterdag naar Initia
Zaterdag wordt een belangrijke derby gespeeld in het handbal: Sporting NeLo gaat dan op bezoek bij Initia Hasselt. In het handbal is dit zonder meer de meest traditierijke derby van het land. We kunnen ons derby’s herinneren, toen nog in de sporthal van Runkst, waar Sporting Neerpelt een strijd op leven en dood leverde met de groen-witten. Het werd bijvoorbeeld rusten met 9-2 voor Hasselt en de wedstrijd zien eindigen op 13-13...
Maar tegenwoordig speelt Hasselt in de Alverberg-sporthal en we (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (17) aangereden

Woensdag 20 september 2017
Fietser (17) aangereden
Op het kruispunt van Broesveldstraat en Hoekstraat werd vanmorgen rond 8.15 u een fietser aangereden door een auto. De fietser, een 17-jarige Neerpeltenaar, werd naar het Mariaziekenhuis in Overpelt overgebracht.

Diefstal in woning in aanbouw

Dinsdag 19 september 2017
Diefstal in woning in aanbouw
In de Windmolenstraat in Sint-Huibrechts-Lille is een diefstal gepleegd in een woning in aanbouw. Uit de kelder werden een tegelsnijder en een compressor gestolen.

Damesvoetbal: Anderlecht-Pelt 4-0

Maandag 18 september 2017
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt verloren met zware cijfers in Anderlecht. Uitslag: 4-0.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Recordscore voor Grote Heide

Zondag 17 september 2017
Recordscore voor Grote Heide
Grote Heide heeft vandaag met 1-9 gewonnen bij Opitter. Met 1-9! Herkol speelde thuis 2-2 gelijk tegen Koersel. Bij de rust was het 0-1; in de tweede helft scoorden Jasper Daniels en Milos Melis voor Herkol; maar enkele minuten voor het einde maakte een Koersel-speler alsnog gelijk. UPDATE Rik Vander Sanden maakte tijdens de wedstrijd van Herkol bijgaande foto's. Meer foto's
Recordscore voor Grote HeideRecordscore voor Grote Heide
Recordscore voor Grote Heide

Een Turkse winkel

Zondag 17 september 2017
Aan de Stationsstraat 1 is er een Turkse winkel opengegaan, "Sebo Market". "Onze specialiteiten zijn onze verse pepers en olijven," zeggen de uitbaters, "maar we hebben ook heerlijk vers Turks brood." De winkel is dinsdag gesloten; op  zaterdag en zondag is hij geopend van 8.30u tot 19u.
Grensgevallen
UPDATE In Luyksgestel is vanmorgen rond 7.30u een auto een huis binnengereden op de hoek van Boscheind en Lommelsedijk. De auto raakte daarbij een bewoner die in die kamer lag te slapen. De 75-jarige man werd zwaar gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De politie pakte de twee inzittenden van de aanrijdende wagen op. Het gaat om een 26-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Letland.
2

Handbal: nipte winst voor Sporting

Zaterdag 16 september 2017
Handbal: nipte winst voor Sporting
Sporting NeLo heeft vanavond nipt gewonnen van Visé. Uitslag: 31-30. De Sportingdames wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen eveneens heel nipt; tegen Denderbelle werd het 22-21. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Na een lange studieronde van maar liefst vijf minuten valt pas het eerste doelpunt. In de eerste helft zijn het vooral Marco Vernooy vanaf 7m, maar ook met afstandsshots bij Sporting, en Volpi (de Italiaanse aanwinst van (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza klopt Herentals

Zaterdag 16 september 2017
Esperanza klopt Herentals
Esperanza Pelt heeft vanavond Herentals verslagen. Uitslag: 4-2.
Amber Van Broekhoven van de Neerpeltse Watersportclub is vandaag knap vijfde geworden in de K1 500 m (geboortejaar 2000) op de Olympic Hopes-competitie kajak in het Tsjechische Racice. Deze jaarlijkse jeugdkampioenschappen worden georganiseerd om jong talent te stimuleren zich te profileren naar toekomstige Olympische kampioenen in spe.

De volksjury is samengesteld

Zaterdag 16 september 2017
Fusievragen
De volksjury is samengesteld
In de cafetaria van Dommelslag zijn zojuist de namen uitgeloot (foto onder) van de mensen die zich gaan buigen over de vele voorstellen die voor de naam van de fusiegemeente zijn binnengekomen. Dat gebeurde onder leiding van fusiecoördinator Frank Smeets (foto). De namen werd door onschuldige kinderhanden getrokken; de kandidaten konden zich tot gisteren aanmelden. Op 7 oktober wordt bekend welke de drie namen zijn waaruit de inwoners een keuze kunnen maken. (Foto Stijn Philippe)
De volksjury is samengesteld
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
1
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht
2
19/09
Hartelijk gefeliciteerd met je achtste verjaardag, grote kapoen. Amuseer je op deze leuke dag. Vake en Moeke Leyssen
boudewijn leyssen
15/09
Eliane, Je hebt er zo naar uitgekeken en nu is het bijna zover.Je bent aan je laatste maand werken toe.Je was een fijne collega die niet in de spotlights wou staan.Maar je kent me he.Ik wou je langs deze weg een fijne toekomst wensen. Hilda
Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Budgetwijziging goedgekeurd
  2. Herinneringen: de Bevrijding
  3. Korte berichten uit de gemeenteraad