Het overige nieuws

Alexander de Grote op TVL

Dinsdag 23 januari 2018
Alexander de Grote op TVL
De educatieve tentoonstelling rond Alexander de Grote in de kapel van WICO campus Sint-Hubertus komt vanavond in beeld op TVL. In het programma 'In de Buurt' vertelt striptekenaar Bart Proost, leraar aan het college en stadstekenaar van Lommel, over de tentoonstelling en natuurlijk over tekenen. De beelden zijn gemaakt toen de leerlingen van het 6e van de Clementiaanschool uit Holheide-Overpelt op bezoek waren en deelnamen aan de workshop striptekenen. Ondertussen hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Wintersalon kunstkring Heikracht

Dinsdag 23 januari 2018
Wintersalon kunstkring Heikracht
Koninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt houdt weer zijn jaarlijkse Wintersalon in CC De Adelberg in Lommel. Maar liefst 21 kunstenaars tonen een diversiteit aan kunstwerken. Tijdens de openingsuren zijn er diverse kunstenaars aanwezig. De tentoonstelling loopt van zaterdag 27 januari t/m 4 maart en is open van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Try-out van 'Oktobre'

Maandag 22 januari 2018
Nog tot 27 januari werkt circusgezelschap Oktobre in het Dommelhof-domein aan de nieuwste voorstelling MIDNIGHT SUN. Een circus-theaterstuk door artiesten, gekozen omwille van hun uitmuntendheid in een circustechniek of voor hun zin voor destructie. Ben je benieuwd? Nu vrijdag om 20.15 u. geven de artiesten een try-out. Verwacht je niet aan een afgewerkte voorstelling, maar aan een unieke blik op het creatieproces. Wil je erbij zijn? Geef een seintje aan Dommelhof via 011 80 50 02 of theateropdemarkt[!]limburg.be.

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Toon weer de beste

Maandag 22 januari 2018
Toon weer de beste
Toon Valkenborgh van KNBC Neerpelt wist zich zaterdag voor de tweede keer in vijf jaar tot kampioen te kronen in de hoogste afdeling van de Noord-Limburgse Biljartbond. Hij versloeg in de finale Theo Jansen van Helchteren.
1

Jean Verbakel overleden

Maandag 22 januari 2018
Jean Verbakel overleden
Gisteren is Jean Verbakel overleden, de echtgenoot van Lydia Bloemen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
18
Verdachte van koperdiefstallen aangehouden
Afgelopen vrijdag is een 39-jarige vrouw uit Dongen (NL) door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze wordt ervan verdacht koperen afvoergoten van kerken gestolen te hebben.Dat meldde de politie Carma vandaag. Tussen 28 december en 3 januari zijn op verschillende plaatsen in en rondom de zone CARMA koperen afvoergoten van kerken gestolen. Het gaat in het totaal om dertien diefstallen en twee pogingen. Telkens werd de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Dat was onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht
1

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Terreinwagen in beek beland

Zondag 21 januari 2018
Op de N74 is gisteren een terreinwagen in een beek beland. Daarbij viel een lichtgewonde.
Nieuwjaarsborrel Wijerpad en Schoolstraat
De inwoners van het Wijerpad en de Schoolstraat in SHLille klonken op het nieuwe jaar. Het was een gezellig samenzijn met jong en oud. (Ingez.)

Nieuwjaarsreceptie CD&V Pelt

Zondag 21 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie CD&V Pelt
Vanmiddag werd CD&V-Pelt boven de doopvont gehouden in aanwezigheid van hun meter en peter: Vlaams volksvertegenwoordiger An Christiaens en nationaal CD&V-voorziter Wouter Beke. De twee CD&V-afdelingen van Neerpelt en Overpelt vormen nu één afdeling. Er werd een nieuw bestuur gekozen. Roger De Graef is nu voorzitter, An Buteneers ondervoorzitter, Dennis Fransen voorzitter van de jongeren en Hubert Fransen van de senioren. (Foto Albert Loos)

Een 'mega schlager fest'

Zondag 21 januari 2018
Een 'mega schlager fest'
Een "Mega Schlager Fest", gisteravond in de sporthal van Dommelhof. Maarten Cox trad er op, de Romeo's, Laura Lynn, Christoff... En u was er niet bij? Dan hebt u misschien iets aan dit filmpje van Rudy Luys!
Sporting NeLo verliest van Bocholt
Sporting NeLo heeft gisteravond verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 35-32. Een verslag van Sven Spooren:
Dat het een moeilijke verplaatsing zou worden, was bekend. Ook met teveel afwezigen, wat nochtans niet de oorzaak van de slappe eerste helft was. Onze jongens vergaten te verdedigen en liepen ook niet snel genoeg terug. Gevolg: de tegenaanvallen vlogen ons om de oren en Bocholt werd zo veel te gemakkelijk de rode loper uitgerold en dat ondanks de meest constante en uitstekende (…) Het hele nieuwsbericht
Esperanza Pelt verliest bij Herentals
Esperanza Pelt heeft vandaag verloren bij VC Herentals. Uitslag: 3-0. Esperanza staat na 18 wedstrijden zesde in de stand met 30 punten en op drie punten van leider Bilzen-Waltwilder.
1
23/01
Bart Van AstenIk wens mijn top-peter een dikke proficiat met zijn 30ste verjaardag!
Lore Gielen
21/01
Van Harte gefeliciteerd Lisette & Jaak met jullie diamanten bruiloft Peeters Frans
frans peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Jean Verbakel overleden
  2. Geen pastorij meer in SHLille
  3. Frans Van den Bossche overleden