Het overige nieuws

Zet elkaar eens in de bloemen

Woensdag 21 maart 2018
Zet elkaar eens in de bloemen
De bestuursleden van KVLV Grote Heide hebben in de "Week van de Vrijwilliger" elkaar in de bloemetjes gezet. "Het is fijn als je mekaar kan waarderen en respecteren. Het werk dat je als vrijwilliger doet, is leuker als je het samen kan doen. Ieder met zijn eigen talenten en kunnen. Zoals in alle verenigingen is de werking heel erg veranderd in de loop der jaren. Toch willen we voor onze leden blijven werken, zodat onze samenkomsten een gezellige ontmoeting met vriendinnen kunnen zijn," zeggen ze daar.

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Politie zoekt dieven
De Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
2
Met elektrische fiets tegen auto
Gisternamiddag rond 17u botste op de Koning Albertlaan een 30-jarige Neerpeltenaar met een elektrische fiets tegen een auto. Hij werd daarbij lichtgewond. Het verkeersongeval gebeurde ter hoogte van de ingang van de Delhaize-parking.

Jeanne Theuwissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Jeanne Theuwissen overleden
In WZC Melderthof in Lummen is gisteren Jeanne Theuwissen overleden, de echtgenote van Sus Oversteyns. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt haar asurn bijgezet in het columbarium op de begraafplaats, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
Sinds maandag ligt het ontwerp van Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Afbakening Kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt ter inzage van de bevolking. Het ontwerp-PRUP legt de groeigrenzen van de bipool Neerpelt-Overpelt (Pelt) vast: binnen de lijn kunnen bijkomende stedelijke functies ontwikkeld worden, buiten de afbakeningslijn gaat vooral aandacht naar de landbouw, het platteland, de open ruimte en het landelijk wonen. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht
Esperanza: Van den Broek stapt op
Jos Van den Broek stopt eind dit seizoen als sportief verantwoordelijke van Esperanza Pelt, Hij oefende die functie drie jaar uit. Tevoren was hij er keeperstrainer.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Inschrijvingen barbecue-wedstrijd geopend
We meldden eerder al dat er op 26 augustus in het centrum een barbecue-wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van "Neerpelt bezwijkt voor het centrum". De inschrijvingen voor die wedstrijd zijn nu geopend! Meer informatie en een link naar het inschrijvingsformulier zijn hier te vinden. Er kunnen maximaal 20 teams deelnemen. 
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Voor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3
Grensgevallen
In de Leenderheide hebben everzwijnen gisteren een jogger en zijn hond aangevallen. De hond werd daarbij zwaar toegetakeld. Hij moest door een dierenarts behandeld worden. De jogger bleef ongedeerd.
19/03
nog veeele jaren
johnny eberhardt
19/03
Tasja Een heel fijne verjaardag maak er een gezellige dag van
Nelly Van Horne
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Inschrijvingen barbecue-wedstrijd geopend
  2. Cannabisplantage aangetroffen
  3. Dames Liga NeLo – Denderbelle: 27-23