Het overige nieuws

Jan Pellens overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Jan Pellens overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Jan Pellens overleden, de echtgenoot van Cecile Eerdekens. Hij was 78 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten.
2
Tien jaar geleden telde Neerpelt 16.156 inwoners. Nu zijn er dat 17.128, een toename met 972.
Het is maar dat u 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.
2
10,1 procent van alle gebouwen in Neerpelt dateert van voor 1946. 15,3 procent werd gebouwd tussen 1946 en 1961. 13 procent dateert uit de periode 1962-1970. 20 procent werd gebouwd tussen 1971 en 1981. 41,3 procent van de gebouwen werd opgetrokken na 1981.
Het is maar dat u 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info
Vandaag maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid de resultaten bekend van zijn inspectie-onderzoek naar de manier waarop de Vlaamse ziekenhuizen omspringen met de reiniging, desinfectie en de bewaring van flexibele endoscopen met lumen. De resultaten van deze nulmeting tonen aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Daarvoor is er nood aan een eisenkader, zodat de normen voor iedereen duidelijk zijn.
In het Mariaziekenhuis in Overpelt gebeurt de sterilisatie van endoscopen conform de (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 

Henri Thijs overleden

Woensdag 19 juli 2017
Henri Thijs overleden
In het rusthuis is gisteren Henri Thijs overleden, de echtgenoot van José Bernaerts. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt. Laatste groet: maandag van 18u tot 18.30u in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
2
Grensgevallen
'Global Future Champions' bij Tops
In Tops International Arena in Valkenswaard vindt nog tot en met zondag het "Global Future Champions"-tornooi plaats. Dat kan behoorlijk wat verkeershinder opleveren. Er staan nadarhekken langs de Maastrichterweg en er is zelfs een verkeerslicht geïnstalleerd bij een oversteekplaats. Het tornooi heeft enkele grote namen op de deelnemerslijst. Een daarvan is Jessica Springsteen (foto), dochter van The Boss. Ze berijdt hier Volage du Val Henry. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
1
17/07
Een dikke proficiat voor het trommelkorps van de schutterij Sint-Sebastianus uit Sint-Huibrechts-Lille voor het behalen van goud op het WMC in Kerkrade!
Guido Miermans
27/06
Dankjewel aan de man die met zijn graafmachine de hoofd(zand)wegen van de Rooie Pier fatsoeneerde en de diepe slijkkuilen wegwerkte. Het is er terug aangenaam fietsen en wandelen.
een dankbare wandelaar
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Dommelhof samen met C-mine in C-TAKT
  2. Jelle Vanendert in 'Ronde van Wallonië'
  3. Henri Thijs overleden