Het overige nieuws

Herinneringen

Donderdag 23 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Herinneringen
Ze zal zich ongetwijfeld ‘Oempalapapero’ voelen. Vandaag wordt Marva 74. Op de Jukeboxkalender worden – om het met een liedjestitel van haar te zeggen – herinneringen opgehaald. Zo ontdekken we er de originele uitvoering van haar debuut ‘Geef Mij Nog Een Kans’ uit 1963.
Sporting zaterdag in topper tegen Merksem
Sporting NeLo staat voor de wedstrijd(en) van de waarheid. Sven Spooren: "Om volgend jaar naar de BeNeliga te mogen, zal het thuis zeker langs Merksem moeten. Vanzelf zal dat niet gaan vermits Sporting niet kan beschikken over Denert, Follon, Pastoor en Rojc. Dat zorgt voor druk bij de overgebleven spelers en ook bij de jonge gasten die vanuit de tweede ploeg moeten doorgroeien. Doch er is geen enkel excuus om Merksem niet strijdend te lijf te gaan en na 60 minuten al strijdend te verslaan. We (…) Het hele nieuwsbericht

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Als nooit voorheen

Woensdag 22 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als nooit voorheen
Vandaag viert Stephanie Mills haar zestigste verjaardag. Lees hier dat ze al jong begon in de musicalwereld, maar pas echt bekend werd in het begin van de jaren tachtig, vooral met de wereldwijde hit ‘Never Knew Love Like This Before’.

Actieweek rond dikkedarmkanker

Dinsdag 21 maart 2017
Actieweek rond dikkedarmkanker
Elke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema nog tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. 'Alles OK op de wc?' is een samenwerking van de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt.
De hele werkweek – steeds van 10.00 tot 17.00 uur - kan je in de hal van het ziekenhuis een 'reuze dikke darm' (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Thijs overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Tina Thijs overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Tina Thijs overleden, de weduwe van Pierre Noten. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in familiekring. Donderdag is er van 18u tot 18.30u een avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
De nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Wie won de DVD?
Het is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Ronny Van Otterdijk overleden

Zondag 19 maart 2017
Ronny Van Otterdijk overleden
Gisteren is de uit Achel afkomstige Ronny Van Otterdijk overleden, de echtgenoot van Magda Bax. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18 en 18.30 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 
4

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgeheven
Minister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
De toegevoegde waarde van landbouw
"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
4
Het is maar dat u 't weet
Er wordt de komende twee weekends gewerkt aan een spooroverweg tussen Lier en Herentals. Er is tussen die twee steden dan ook geen treinverkeer mogelijk. Reizigers die vanuit Lier naar Nijlen, Kessel, Bouwel of Herentals willen sporen, moeten morgen en overmorgen en dus ook volgend weekend met de bus. Tussen Lier en Herentals rijden van 's morgens tot 's avonds twee keer per uur vervangbussen.

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Geslaagde Clean House-actie
Vandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat u 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

Ondertussen, in de bib... (3)

Woensdag 15 maart 2017
Ondertussen, in de bib... (3)
Binnenkort gaat de bib dicht voor een vernieuwing. Tot 25 maart kun je er 20 materialen lenen, waarvan 10 dvd's, met een uitleentermijn van 2 maanden (dus tot mei). (Tekening: Fobie)

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)
2

Kinderen welkom

Woensdag 15 maart 2017
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert in de paasvakantie twee cursussen voor toekomstige animatoren en hoofdanimatoren. Dat gebeurt in Dommelhof. De hele week stomen ervaren instructeurs de cursisten klaar om in de vakantie op een speelplein te staan of binnen een andere jeugdwerking aan de slag te gaan. Op de vrijdagen 7 en 14 april wordt er in de Dommelhof-schouwburg een kindernamiddag op het getouw gezet, zodat deze toekomstige animatoren hun skills kunnen laten zien. Kinderen zijn daar dus zeer welkom - ze krijgen er ook gratis een vieruurtje. Wie geïnteresseerd is kan zijn kind laten deelnemen aan die namiddag, die om 13.30u van start gaat. Rond 16.30u wordt er een punt achter gezet. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Stiena Theuwis overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Stiena Theuwis overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Stiena Theuwis overleden, de weduwe van Jos Van Gerven. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Vrijdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, met na afloop gelegenheid tot een laatste groet in uitvaartcentrum Vandebosch.
11

Ondertussen, in de bib... (2)

Dinsdag 14 maart 2017
Ondertussen, in de bib... (2)
.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
13°
20/03
Proficiat Lène, nog veel volley- en wandelplezier!
Guido Miermans
19/03
dikke proficiat voor de dames ploeg van esperanza neerpelt met de kampioenstitel
rudi van engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Naar een fietsveilige Zandstraat
  2. Toestelturnen bij Hoger Op
  3. Nieuw record bij 'Allemaal op de Fiets'