Het overige nieuws

Femma Boseind trok naar zee

Zaterdag 29 april 2017
Femma Boseind trok naar zee
Een twintigtal dames van Femma Boseind hadden dinsdag de trein naar Oostende genomen. Het was weer supergezellig en heerlijk, zeggen ze. Het zonnetje scheen volop en dat deed deugd. En op het einde van de dag waren ze toch wel wat uitgewaaid, na zo'n dag in de wind aan het strand... Volgend jaar staan de dames weer paraat voor zo'n uitje. Zeker weten!
Femma Boseind trok naar zee

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.
De rechtbank van Koophandel heeft het aannemingsbedrijf Van Grinsven uit Neerpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 mei ingediend worden.
Nieuwe ambulancedienst is gelanceerd
Vanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Megakampen bij St.-Oda

Vrijdag 28 april 2017
Megakampen bij St.-Oda
Dienstencentrum St.-Oda in Overpelt richt tijdens de zomervakantie weer de jaarlijkse "Megakampen" in, vrijwilligerskampen voor jongeren. Veel jongeren schreven zich al in, maar er zijn nog heel veel anderen welkom en nodig. Je kan de bewoners een handje toesteken bij het wandelen, fietsen, zwemmen, uitstapjes, activiteiten, ... Je kampeert gedurende 1 week in een comfortabel ingericht tentenkamp midden op het terrein. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de bewoners - met verstandelijke beperking - is er nog voldoende tijd voor jezelf en om een plezante tijd door te brengen met je medekampgenoten. Je mag je inschrijven als je minstens 16 jaar bent (of dit jaar nog wordt). Inschrijven of meer info via: secretariaat[!]oda.stijn.be tel.: 011 64 28 60.
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.
1

Gedemonteerde auto aangetroffen

Woensdag 26 april 2017
Gedemonteerde auto aangetroffen
Op De Eilandjes in Hamont-Achel is deze namiddag een volledig gedemonteerde auto aangetroffen. Het gaat om een BMW M3, die afgelopen nacht gestolen werd in de Venderstraat in Neerpelt. De wagen stond daar geparkeerd op de oprit.
Morgen start 14-daagse van het Rode Kruis
Morgen start de 14-daagse van het Rode Kruis. Deze namiddag al verkocht de afdeling Neerpelt-Overpelt de eerste stickers aan de burgemeesters en aanwezige schepenen van beide gemeenten.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

De ideale combinatie

Dinsdag 25 april 2017
Een paard uit Neerpelt bereden door een ruiter uit Hamont-Achel schitterde op het Nederlands kampioenschap jumping. Het paard Taura Van De Broekkant van stal De Broekkant uit SHLille met amazone Joy Lammers namen donderdag de leiding in het klassement. Zondag werden ze vierde om uiteindelijk te eindigen op een mooie 7de plaats.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Twee vormselvieringen

Dinsdag 25 april 2017
In de parochiefederatie Neerpelt zijn er twee vormselvieringen op 4 juni: om 9 uur in Boseind voor Boseind en het Herent en om 11uur in het Centrum voor Grote Heide, Sint-Huibrechts-Lille en het Centrum.

NEOS trok naar Francorchamps

Dinsdag 25 april 2017
NEOS trok naar Francorchamps
"Vorige week trok NEOS Neerpelt-Overpelt met een volle bus de taalgrens over richting het beroemde circuit van Francorchamps. De officieuze titel van ‘mooiste circuit ter wereld’ is meer dan verdiend voor het legendarische tracé van iets meer dan 7 km, het langste op de F1-kalender. Een label dat wordt bevestigd door de piloten dank aan het landschap met valleien, de snelle bochten, de beroemde en unieke Raidillon, maar ook dankzij het indrukwekkende natuurlijke kader, te midden van (…) Het hele nieuwsbericht
NEOS trok naar FrancorchampsNEOS trok naar Francorchamps

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
1

Regine Umans overleden

Dinsdag 25 april 2017
Regine Umans overleden
Zondag is in Peer de uit Neerpelt afkomstige Regine Umans overleden, de weduwe van Jef Oyen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (19 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel.

Eerstecommunievieringen

Dinsdag 25 april 2017
14 mei Herent (9.30 uur)
21 mei Sint-Huibrechts-Lille (9 uur)
21 mei Centrum (11 uur)
25 mei Grote Heide (9 uur)
25 mei Boseind (11 uur).

Zij heeft het

Dinsdag 25 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zij heeft het
Het is vandaag honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren, een van de grootste jazzvocalisten ooit. Lees hier hoe France Gall haar een hommage bracht in ‘Ella, Elle L’A’ en wat Kate Ryan met dat nummer deed.
Morgennamiddag wordt in Het Achtste Sacrament in Overpelt het appartement gelegen Koning Albertlaan 45 openbaar verkocht. Het is 3a60ca groot, dateert van 1977 en heeft een K.I. van 770 euro.

Openbare verkoping: Kolisbos

Maandag 24 april 2017
Morgennamiddag wordt in café 't Hent de woning Kolisbos 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a90ca en heeft een K.I. van 564 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Vera Schreurs overleden

Maandag 24 april 2017
Vera Schreurs overleden
In het Salvatorziekenhuis in Hasselt is zaterdag Vera Schreurs overleden, de echtgenote van Ghislain Eerdekens. Ze was 60 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
6

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Win een dvd  - of een boek!
De cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Wie won de dvd?
Het is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-1°
0.3 mm
Nevel
10°
19°
15°
28/04
eveline, proficiat met je 18de verjaardag!! Jan en nonke Joris
Joris Cox
25/04
Proficiat Joeri met je verjaardag van Tante Paula
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Peter Maes bij Herkol
  2. Schoolkinderen klaar voor het EMJ
  3. Herinneringen: de KAJ-ploeg uit 1965