Het overige nieuws

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2

Zaterdag 16 december 2017
Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2
Esperanza Pelt heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Bilzen-Waltwilder. Esperanza staat na 16 wedstrijden derde in de stand met 27 punten. Bilzen-Waltwilder staat voorlopig aan de leiding maar heeft een wedstrijd meer dan Heur-Tongeren dat morgen nog speelt.

Handbal: Sporting klopt Initia!

Zaterdag 16 december 2017
Handbal: Sporting klopt Initia!
De sfeer van de oude tijden, vanavond in de Dommelhof-sporthal: Sporting NeLo versloeg Initia Hasselt. En dat leverde in de sporthal emotionele taferelen op! Uitslag: 26-25.

Basket: winst voor Peer

Zaterdag 16 december 2017
Basket: winst voor Peer
In het basketbal hebben de heren van Peer vanavond Heusden verslagen. Uitslag: 64-71.

Kerstfeest bij OKRA-Boseind

Zaterdag 16 december 2017
Kerstfeest bij OKRA-Boseind
Feestzaal “De Kentings” liep weer behoorlijk vol voor het jaarlijkse kerstfeest van Okra-trefpunt Boseind. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marcel Witters brachten leden van het OKRA-team een mooie kerstbezinning. Piet Van Otterdijk nam de aanwezigen op een humoristische wijze mee terug naar de tijd van toen, de tijd van onze jeugd. Volgde de traditionele tombola met mooie prijzen, en na afloop wenste de voorzitter iedereen nog zalige kerstdagen toe. (Ingez.)

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuwe bvba: Sofash Consulting

Vrijdag 15 december 2017
Sofash Consulting: dat is de naam van de bvba die door Mohamed Sadiekkhan  en Amna Niamat, beiden uit Neerpelt, werd opgericht. Doel van de vennootschap: advies- en.of implementatiediensten aan management om de effectiviteit van hun bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering en operationele processen te verbeteren. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Pinksterbloemstraat in Neerpelt.

Try-out van Stoptoï

Vrijdag 15 december 2017
Try-out van Stoptoï
Deze namiddag geeft circusgezelschap Stoptoï in Dommelhof een try-out van de nieuwste voorstelling LOOP. Dit circusgezelschap is nog erg jong. Gaëtan Allard, Gonzalo Fernández Rodríguez en Neta Oren werken samen sinds 2016. In LOOP leggen ze de focus op jongleren. De voorbije twee weken werkten ze als artiesten in residentie van de productiecel van Theater op de Markt en zochten ze samen naar nieuwe vormen, nieuwe geluiden en nieuwe worpen, op zoek naar de grens net voor het te laat is. Ben je benieuwd? De artiesten verwelkomen je graag om 16.00 u. en zijn benieuwd naar feedback. Geef wel even een seintje op +32 11 80 50 02 of theateropdemarkt[!]limburg.be, dan wordt een plaatsje gereserveerd. (Foto Dommelhof)
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Kerstfeest bij OKRA Grote Heide

Donderdag 14 december 2017
Kerstfeest bij OKRA Grote Heide
Okra-trefpunt Grote Heide vierde het jaarlijks kerstfeest met 78 leden, onder wie ook 5 jubilarissen van 80 en 90 jaar. De jubilarissen Fons Vanhoudt, Henri Heesakkers, Jaak Peeten en Catho Schildermans werden bedacht met een mooie attentie. Voor de ontspanning zorgde Harry Geunis met zijn mooie muziek. iedereen genoot van een lekker warm buffet en bij het afscheid kreeg men nog een mooi kerstgeschenk. (Ingez.)

Met dank aan Lili

Woensdag 13 december 2017
Vandaag bestaat de afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis 80 jaar; vandaag ook nam Lili Moors afscheid als afdelingsverantwoordelijke bloed- en plasmageven. Uit handen van de voorzitter kreeg ze een bos bloemen en een klein aandenken overhandigd. Lili zorgde samen met haar collega's-vrijwilliger voor de feilloze organisatie van de bloedafname-avonden op de 2de en 3de woensdag van de maand. Vanaf januari zullen die bloedafnames plaatsvinden op de 2de woensdag en 3de vrijdag van de maand, en dit telkens tussen 17 en 20 uur.

Zaterdag Sporting-Initia

Woensdag 13 december 2017
Zaterdag Sporting-Initia
Zaterdag om 20.15u ontvangt handbalclub Sporting NeLo in het sportcentrum van Dommelhof Initia Hasselt. Gaat het weer een clash der titanen worden zoals pakweg 35 jaar geleden? Sven Spooren: "Het zat ons de laatste weken niet echt mee. We moesten ons tevreden stellen met 1 op 4 en pakten telkens in de slotseconde juist naast 2 knappe overwinningen! Daar komt nog bij dat er op dit moment 4 spelers met een knieprobleem aan de kant staan: Versleeuwen en Pastoor zelfs voor de rest van het (…) Het hele nieuwsbericht

Het kerstfeest van Femma Boseind

Woensdag 13 december 2017
Het kerstfeest van Femma Boseind
Gisteren vierde Femma Boseind haar kerstfeest. Voor de 50 aanwezigen was het een hele fijne avond. Het zag er gezellig uit met de kerstboom en de kerststal. Zoals ieder jaar konden de Femma-dames genieten van een mooie kerstbezinning, gebracht door het bestuur, en een sfeervol kersttoneel opgevoerd door de Lommelse toneelgroep Hand in Hand. Het toneelstuk werd geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen. De lekkere wijn en de maaltijd deden de rest. En met glaasjes die blinken, vlammetjes die dansen en (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Alweblo

Woensdag 13 december 2017
Thomas Bloemen en Stef Bloemen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Alweblo opgericht met zetel aan 't Herent. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van parken en tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en de aanleg van begraafplaatsen.
30/11
Proficiat met de nieuwe voordeur.
Opa en oma Hermans janssen
25/11
Frank Leyssen en Joy Goven, hartelijk gefeliciteerd met jullie verjaardag op 26-11. Maak er een leuke dag van en geniet. Dit wensen U Vake en Moeke Leyssen-Cardinaels
boudewijn en Anita leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Kerkstraat 10, 12 en 14
  2. Trommelkorps van Lilse schutterij gehuldigd
  3. Het kerstfeest van Femma Boseind