Het overige nieuws

Michel Renckens overleden

Donderdag 22 februari 2018
Michel Renckens overleden
In het rusthuis is dinsdag Michel Renckens overleden, de weduwnaar van Hilda Joris. Hij was 87 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Heide.

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Agnes Kellen overleden

Woensdag 21 februari 2018
Agnes Kellen overleden
In het rusthuis is vandaag Agnes Kellen overleden, de weduwe van Jos Van Werde. Ze was 89 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jef Dewit overleden

Woensdag 21 februari 2018
Jef Dewit overleden
Maandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jef Dewit overleden, de weduwnaar van Lieske Plessers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel.
2

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Voorstelling microavonturengids
Deze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids

Weer afval van drugslabo gedumpt

Woensdag 21 februari 2018
Grensgevallen
Bij een bos aan de Puttendijk in Bergeijk hebben onbekenden gisteravond tientallen vaten met afvalproducten van een drugslabo gedumpt.
Sporting zaterdag tegen Callant Tongeren
Zaterdagavond om 20.15u speelt Sporting NeLo tegen en in Tongeren. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de glansprestatie tegen Volendam is er Sporting veel aan gelegen om te bevestigen in Tongeren. Maar het is even wonden likken na afgelopen weekend. Philippe Cnyrim is dan wel gerecupereerd van de griep, maar die griep heeft nu David Polfliet geveld. Ook de andere doelmannen zijn er niet of niet 100% fit. Jarne Arts is naar Qatar voor het scholenkampioenschap en Thijs Van (…) Het hele nieuwsbericht

Marieke Vaesen overleden

Woensdag 21 februari 2018
Marieke Vaesen overleden
In het rusthuis is vrijdag Marieke Vaesen overleden, de weduwe van Gusje Marquet. Ze zou zaterdag 93 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Begroeting: vanavond tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Anna Snoekx overleden

Woensdag 21 februari 2018
Anna Snoekx overleden
Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Snoekx overleden, de echtgenote van Fons Vrijsen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur bij Vanhove Uitvaartzorg.

Klassiek met reggae

Woensdag 21 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Klassiek met reggae
Vandaag veertig jaar geleden stond If I Had Words van Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley op de eerste plaats in de BRT Top 30. Lees hier dat de zangeres een Nederlandse met een bekende zus was en dat voor de compositie gewoon een fragment uit een klassieke symfonie voorzien werd van een reggaeritme.
19/02
Gefeliciteerd met je verjaardag ma,...
Francoise de kroon
16/02
Hieperdepiep voor Sus,alvast een dikke kus. Straks mag je ze ontvangen,op allebei je wangen.Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Jean & Ghisje
Jean Ghisje
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. WICO: beperkt protest aan het college
  2. Nieuwe straatnamen voorgesteld
  3. WICO: open brief personeelsafvaardiging college