Het overige nieuws

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.
Morgennamiddag worden in De Peel de woning Korte Hayenhoekweg 13 en een perceel bouwgrond in dezelfde straat openbaar verkocht na hoger bod. De woning staat op een perceel van 07a32ca en heeft een K.I. van 348 euro; de bouwgrond is 07a44ca groot. Na hoger bod is de prijs in massa gebracht op 149.200 euro.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Eenzaam zonder jou

Dinsdag 21 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Eenzaam zonder jou
Janet Vogel was 38 toen ze op deze dag in 1980 zelfmoord pleegde. Ze was zangeres in de originele bezetting van The Skyliners. Lees hier het verhaal achter dit vocaal kwintet dat verder alleen uit mannen bestond en dat vooral bekend is gebleven door hun vaak gecoverde debuuthit ‘Since I Don’t Have You’.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar Imago Tijl

Maandag 20 februari 2017
Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart brengt Imago Tijl in Dommelhof zijn nieuwe show "A journey in motion". De voorstelling staat volledig in het teken van het diamanten jubileum van de groep. Tickets à 12 euro kunnen vanaf vandaag hier online besteld worden; telefonisch kan dat via 011/805 002, maar dan kost een ticket 13 euro.

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst in het Hageven

Zondag 19 februari 2017
Vandaag gezien
Kunst in het Hageven
Gezien langs de paarse wandelroute in het Hageven: op de restanten van afgezaagde takken van een eik is met kauwgom een 'lievevrouwenkapelleke' geboetseerd. (Foto Frido Van Hertum)
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!
Biljarten: Overpelt wint beker Jef Jansen
Aan de wisselbeker Jef Jansen bij KBC De Peel werd dit jaar deelgenomen door 26 ploegen. Er werd gespeeld in de discipline overband. De finale werd gespeeld door Overpelt BC en K. Neerpelter BC. Uiteindelijk werd Overpelt BC bekerwinnaar, met Bert Lunenburg, Gilbert Kwanten, Roger Leynen en kopman Jan Michielsen.
Biljarten: Overpelt wint beker Jef Jansen

Josee Vanherk overleden

Zondag 19 februari 2017
Josee Vanherk overleden
in WZC St.-Jozef is gisteren Josee Vanherk overleden, de echtgenote van Jef Ras. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Laatste groet: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
11

Ida Paesen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Ida Paesen overleden
In het Woonzorgcentrum St.-Jozef is vandaag Ida Paesen overleden. Ze was 93 jaar. De uitvaartliturgie heeft woensdag om 10.30u plaats in de St.-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum.
8

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Godelieve Driessen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Godelieve Driessen overleden
Woensdag is de uit Neerpelt afkomstige Godelieve Driessen overleden, de echtgenote van Paul Nicolaï. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.

Nieuwe bvba: Winters Sonderingen

Vrijdag 17 februari 2017
Michiel, Mathijs en Ruben Winters én Karia Verweyen, allen uit Sint-Huibrechts-Lille, hebben de bvba Winters Sonderingen opgericht met zetel aan het Heikesveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, het uitvoeren van boringen en sonderingen en elektrotechnische installatiewerken.

Hoe mooi de Groote Heide is

Vrijdag 17 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
Hoe mooi de Groote Heide is
Een van de grote toeristische projecten in de streek is De Groote Heide. Samen met enkele gemeenten aan de andere kant van de grens maken Hamont-Achel en Neerpelt er deel van uit. Hierboven een mooie filmpje om te laten zien aan mensen die het gebied niet kennen... Kent U het trouwens al helemaal?
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeld
De productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld

Honderd auto's gecontroleerd

Donderdag 16 februari 2017
Honderd auto's gecontroleerd
De politiezone HANO heeft gisteren een verkeerscontrole gehouden. Er werden 100 auto's gecontroleerd. Dat leverde een twinigtal pv's en/of onmiddellijke inningen  op, onder andere wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en bellen aan het stuur.
1
Het is maar dat u 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over zonnepanelen

Donderdag 16 februari 2017
Op 23 februari om 19.30 uur wordt er in het stadhuis van Hamont-Achel een infosessie over zonnepanelen georganiseerd. Zo'n fotovoltaïsche zonne-installatie blijft een ecologisch en economisch interessante investering. In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over de onderdelen en de werking van een dergelijke installatie. Je krijgt ook meer te horen over de opbrengsten van zonnepanelen, welke factoren deze beïnvloeden, hoe je zonnepanelen kan integreren in je dak, wat de regelgeving over zonnepanelen is, of je batterijen kan koppelen aan een installatie, enzomeer.
1

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Onderzoek naar drugshandel
Het parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Zeventig slimme camera's
Nog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)
1

Bejaard koppel overvallen

Maandag 13 februari 2017
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen werd een bejaard koppel (81 en 83 jaar) in zijn woning aan de Stramproyerweg in Bocholt overvallen. Rond 10 uur werd er door drie Franssprekende personen aangebeld. Toen de vrouw de deur opende, drongen deze personen de woning binnen.  De vrouw werd gekneveld, terwijl de man werd geslagen en bedreigd. Ondertussen werd de hele woning doorzocht. De buit is voorlopig niet gekend. Rond 12.15 uur sloegen de verdachten op de vlucht met een personenvoertuig dat mogelijk een grijze Ford Focus (…) Het hele nieuwsbericht
2
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
7.4 mm
Bewolking
11°
19/02
Gelukkige verjaardag ma.xxx
maura Vandevelde
12/02
Gelukkige verjaardag Sabine ,geniet ervan , en nu op naar de 50 ! AL zou je dat nog lang niet geloven .SCHOL xxxxxxxx
MA en PA TImmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Ida Paesen overleden
  2. Josee Vanherk overleden
  3. Zaterdag geen papierophaling in SHLille