Het overige nieuws

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Wie won de dvd?
Het is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Elise Lemlyn overleden

Vrijdag 20 april 2018
Elise Lemlyn overleden
In het rusthuis is gisteren Elise Lemlyn overleden, de weduwe van Gaspard Houben. Ze was 97 jaar. De uitvaartliturgie zal donderdag om 10.30u plaatshebben in de Sint-Niklaaskerk. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenpsalmwandelingen

Donderdag 19 april 2018
Er komen boerenpsalmwandelingen aan. Daarmee willen de initiatiefnemers aansluiten bij een oud gebruik: op de drie dagen voor OLH Hemelvaart, de zogenoemde kruisdagen, trok een kruisprocessie door de velden om een goede oogst af te smeken. De initiatiefnemers geven dit op zich mooie gebruik een nieuwe vorm, door genietend en elkaar ontmoetend het voorjaar op te snuiven en geïnspireerd door een tekst of wat stilte zich te verwonderen over de lente. In gedachten verbonden met een (…) Het hele nieuwsbericht

1.899 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Neerpelt telt 1.899 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Brandfase geel in Limburg
De natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

366 pv's tijdens flitsmarathon

Donderdag 19 april 2018
366 pv's tijdens flitsmarathon
Iedereen wist dat de politie gisteren extra op de snelheid ging letten, en toch waren er in de politiezone HANO 366 chauffeurs die om die reden een pv zullen krijgen. In totaal passeerden er gisteren 14.092 voor de politiecamera's. De meeste overtredingen - 135 - werden gemaakt op de Haag in Achel, waar men, zolang de omleiding van de Thomas Watsonlaan duurt, slechts 50 km per uur mag rijden. Verhoudingsgewijs de meeste pv's - 32% van het aantal gecontroleerde voertuigen - worden uitgeschreven voor 56 van de 175 chauffeurs die tussen 18.47u en 19.52u op de Lozenweg in Hamont passeerden.

'Niet op dezelfde lijn'

Donderdag 19 april 2018
Vandaag gelezen
"In Pelt, de fusiegemeente tussen Neerpelt en Overpelt, werd een fusiecoördinator aangesteld omdat de twee burgemeesters - Jaak Fransen en Raf Drieskens - niet op dezelfde lijn zitten. Ze zijn ervan overtuigd dat een fusie logisch is omdat Pelt geografisch één lokale gemeenschap vormt, maar daar stopt de eensgezindheid ook. Volgens betrokkenen moesten CD&V-voorzitter Wouter Beke en Vlaams minister Jo Vandeurzen tussenkomen om het fusieproject te redden. 'De twee burgemeesters steunen de fusie, maar het zijn nu eenmaal verschillende karakters', zegt fusiecoördinator Frank Smeets. 'Ze staan allebei achter de fusie en willen desnoods een stap opzijzetten'"
(Vandaag in "De Standaard")
Het is maar dat u 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Patti's paasei
Vandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.
1

40 jaar later

Woensdag 18 april 2018
40 jaar later
40 jaar geleden trouwde Brigitte Vander Heyden met Freddy Vangerven en Saapke de Jong met Jean-Pierre Vander Heyden. Zus en broer Vanderheyden komen uit Lommel; Saapke en Pierre wonen daar nog, Brigitte en Freddy wonen nu in Neerpelt. Willy Geunes maakte destijds bijgaand 8mm-filmpje van dat dubbele huwelijk. Het mooie is dat beide koppels die film in die 40 jaar nog nooit gezien hebben, reden voor een familielid, partner in crime, om hem te digitaliseren, er muziek achter te zetten en hem op YouTube te plaatsen. Daardoor kunnen ook Internetgazetlezers nu mee genieten... 
1
Vanaf morgen worden de vertrouwde stickers van het Rode Kruis weer aangeboden. De afdeling Neerpelt-Overpelt wil geld verzamelen voor de bouw van nieuwe lokalen, maar ook voor de dagelijkse werking, opleidingen, materiaal, e.d.. De afdeling is ook nog altijd op zoek naar vrijwilligers.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat u 't weet
Op 26 mei 2019 naar de stembus
Op zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Nieuwe bvba: Ronami

Woensdag 18 april 2018
Jacky Smeets uit Neerpelt heeft de bvba Ronami opgericht met zetel aan de Bremstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer werkzaamheden in de IT-sector, management en dienstverlening én human resources.

Een mailtje van Sparta Lille

Dinsdag 17 april 2018
Een mailtje van Sparta Lille
Oproep: naar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur van Sparta een werkgroep opgericht. Die is op zoek naar oud-spelers van het eerste elftal, oud-trainers en voormalige bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Er zal op vrijdag 10 augustus een academische zitting plaatsvinden in de feesttent op de terreinen van Sparta Lille. Via deze weg trachten we niemand te vergeten en vragen dan ook om je deelname bevestigen bij Jef Creemers, tel. 0468/250527 mail jefcreemers[!]telenet.be .
19/04
hartelijk gefeliciteerd met je 18 verjaardag, Lara. Nu volwassen. Geniet ervan en maak er een leuke dag van. vake en moeke Leyssen
boudewijn leyssen
13/04
Gisela PROFICIAT MET JE VERJAARSDAG Van je Meter
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Ethisch verantwoord zorgbeleid in rusthuis
  2. De doodzonde van pastoor Hendrikx
  3. Jelle Vanendert 3de in Waalse Pijl