Het overige nieuws

Aasgieren en Co.

Zaterdag 23 juni 2018
Chel mag het zeggen
Aasgieren en Co.
Ik val momenteel ten prooi aan een – hopelijk korte – vlaag van bijbelverbijstering.
Kijk naar de vogelen des velds: zij maaien niet, zij zaaien niet, zij oogsten niet…
Zou dat betekenen: “Laat de boel maar waaien”? “Alles kom reg!” zoals ze in Zuid-Afrika zeggen?
Noach liet van op zijn ark herhaaldelijk een duif vliegen.
Toen die dakschijter eindelijk terugkwam met een olijftak in zijn/haar bek, wist Noach dat de Zondvloed (…) Het hele nieuwsbericht
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Ondertussen, in Planckendael...
                                                                                    (Cartoon: Fobie)
2
E.H. Hendrik Vandervelden overleden
In het Mariaziekenhuis is vanmorgen ere-deken Hendrik Vandervelden overleden, de laatste voorganger van de parochie in Sint-Huibrechts-Lille. Hij was 87 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Lille. Dinsdagavond om 19u00 is er een avondviering, waarna men afscheid kan nemen in zijn woning in de Kompenstraat. UPDATE Hendrik Vandervelden werd in 1955 priester gewijd en was zijn hele actieve loopbaan parochiepriester en uiteindelijk deken in Heusden-Zolder, tot aan zijn pensioen in 2000. Dat jaar kwam hij in SHLille wonen. Als gepensioneerde leidde hij heel wat bezinningen en deed hij regelmatig vervangingen voor de zondagsmissen in de omgeving.
1

5de editie 'Mega Buitenpret'

Donderdag 21 juni 2018
Als starter van de zomervakantie is er op zondag 1 juli 'Mega Buitenpret' in en rond de sporthal van Dommelhof. Tijdens deze 5e editie is het goede doel 'Actie4kids'. Deze organisatie zamelt schoendozen in met allerhande materialen om ze nadien te verzenden naar kinderen in derdewereldlanden. Naast tal van attracties binnen en buiten, zijn er ook podiumoptredens voorzien. Als topper komen ook de 'Paw Patrol' op bezoek voor een meet-and-greet met de jongste bezoekertjes. je kan ook kennismaken met "Op zoek naar een schat" met Vlieg. Voor elk wat wils dus. Meer info: www.vzwkinderpret.be

'Repair café' op Teutenmarkt

Woensdag 20 juni 2018
In Overpelt is er al herhaaldelijk een "repair café" geweest, zo'n gelegenheid waar vrijwilligers defecte spullen trachten te herstellen. Op de Teutenmarkt van komende zondag in SHLille is er ook zo'n repair café. Een initiatief van de gemeente met steun van de provincie. De markt start om 9.30u op het dorpsplein.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jobs aangeboden

Woensdag 20 juni 2018
- Handbalclub Sporting Nelo zoekt een commerciële medewerker. Geïnteresseerden kunnen mailen naar stephan.vandebeeck[!]sporting-nelo.be. Voor meer info: tel. 0498/919.040.
- De VZW van café-zaal Holheide Overpelt zoekt een zelfstandig uitbater voor haar café vanaf 1 januari 2019. Kandidatuur met cv en motivatiebrief mailen naar zaalholheide.pelt[!]gmail.com vóór 15 augustus 2018. Meer info via 0495/90.65.49 of 0472/52.46.81.
- Voor het bezoekerscentrum De Wulp in het Hageven in Neerpelt wordt een vrijwillige cafetariamedewerker gevraagd op woensdag-, zaterdag- en/of zondagnamiddagen, minimaal 1x/maand.
KVLV Grote Heide klaar voor de vakantie
Het was weer gezellig bij de KVLV Grote Heide. Een lekkere barbecue en een glaasje KVLV-bier "Ferme Fien" en de stemming zat er al in. Er werd weer heel veel bijgebabbeld en een evaluatie van de wedstrijd van de Rode Duivels kwam er natuurlijk ook nog. De animatieploeg had haar best gedaan om weer eens goed te kunnen lachen. De dames zijn klaar voor de vakantie; als nu de rapporten van de kinderen nog goed zijn en de Duivels doen hun best, kan de zomer voor hen niet meer stuk!

Je ontkomt er niet aan (2)

Woensdag 20 juni 2018
Je ontkomt er niet aan (2)
Vandaag gezien in de bib in het Nederlandse Vleuten, bij Utrecht. Het werk maakt deel uit van een project mozaïeken op een cementen bank, door andersvaliden.

Ria Collaer overleden

Woensdag 20 juni 2018
Ria Collaer overleden
Gisteren is Ria Collaer overleden, de echtgenote van Bob Stammer. Ze was 64 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14
Hongarije en Slovakije, en niet België, Spanje en Frankrijk mogen het EK Handbal 2022 organiseren. Dat raakte vandaag bekend na afloop van de stemming tijdens het EHF-congres in het Schotse Glasgow. België had samen met Frankrijk en Spanje een sterk dossier samengesteld en kon rekenen op de morele en financiële steun van Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen. Maar het project waaraan Frankrijk, Spanje en België ruim een jaar geleden aan begonnen kende jammer genoeg geen happy‐end.

Mia Theunissen overleden

Woensdag 20 juni 2018
Mia Theunissen overleden
In rusthuis Sint-Jozef is vandaag Mia Theunissen overleden, de weduwe van Jan Custers. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
4
14/06
Marie-Louise StessesDankjewel Marie-Louise dat je zo'n fijne vrouw was. Velen zijn jou dankbaar en zullen je missen nu je heen gegaan bent. Veel sterkte en vriendschap gewenst aan de familie.
Brigitte & Wim
13/06
Aan mama en papa een hele dikke proficiat met jullie diamanten bruiloft!
Marijke Lenaerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Ria Collaer overleden
  2. Mia Theunissen overleden
  3. Ondertussen, in SHLille...