Het overige nieuws

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.
1

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Cox overleden

Vrijdag 17 november 2017
Jan Cox overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Cox overleden, de echtgenoot van Theresia Claes. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
5

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Sporting zaterdag naar Hurry-Up

Donderdag 16 november 2017
Sporting zaterdag naar Hurry-Up
Zaterdag trekt Sporting NeLo op daguitstap naar Zwarte Meer in het noorden van Nederland, meldt Sven Spooren. "Na de uitgebreide sightseeing van 280km enkel, gaan we er de kolossen van Hurry-Up partij geven. De club staat lager dan Sporting geklasseerd en dus zouden er kansen moeten zijn om de allereerste overwinning op verplaatsing te gaan boeken! Maar dat is een moeilijke opdracht. Hurry-up speelt een heel fysiek en krachtig spel. Daar hebben ze vorige week dan nog een Kroatische reus aan (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekend
Iedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.
3

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat u 't weet
Voor iedere bromfiets een nummerplaat
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.
Minder autodiefstallen in de politiezone
In de politiezone HANO zijn vorig jaar 18 auto's gestolen, 10 minder dan in 2015. Het aantal fietsdiefstallen daalde van 235 tot 166, het aantal bromfietsdiefstallen van 10 naar 5. Vorig jaar werden in de zone 56 inbraken in auto's gepleegd, 11 meer dan in 2015. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen bedroeg vorig jaar 170, 9 meer dan het jaar tevoren. (Jaarverslag politie HANO).

Bea en Tuke in tentoonstelling

Dinsdag 14 november 2017
Bea en Tuke in tentoonstelling
Zondag vond de vernissage plaats van de tentoonstelling van Bea van Winkel en Tuke van Nijnatten in de kantoren van Boekhoudkantoor Geunes en Gijbels. Bea en Tuke laten respectievelijk foto's van IJsland, de Lofoten en Nepal zien en keramiekbeelden, bollen en schalen. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken tijdens de kantooruren en in de weekends tussen 14 en 17u in aanwezigheid van de kunstenaars. (Foto Marc Ras)

Morgen Koningsdag

Dinsdag 14 november 2017
Morgen/ woensdag 15 november zijn het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheek en Dienstencentrum Binnenhof gesloten naar aanleiding van Koningsdag.

Auto tegen vangrail

Maandag 13 november 2017
Op de Europalaan in Overpelt belandde gisterennamiddag een auto tegen een vangrail. De 21-jarige bestuurster uit Neerpelt werd daarbij aan het hoofd gewond.

Sylvain Moors overleden

Maandag 13 november 2017
Sylvain Moors overleden
In Genk is vrijdag Sylvain Moors overleden, de echtgenoot van Rosa Spiga en de oprichter van de nv Tigro Industries. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

33

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht