Het overige nieuws

Rebecca Casado overleden

Donderdag 16 mei 2024
Genk - Rebecca Casado overledenZondag is Rebecca Casado (37) overleden. Zij woonde in As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Gerard Verhoeven overleden

Donderdag 16 mei 2024
Gisteren is in WZC Uilenspiegel in Genk Gerard Verhoeven overleden, de weduwnaar van Tiny Hermans. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt zaterdag 25 mei (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Mia Maes overleden

Donderdag 16 mei 2024
Genk - Mia Maes overledenDinsdag is Mia Maes overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Piet Lambrechts en de levensgezellin van de in 2013 gestorven Rik Mommen. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Diepenbeek. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Frans Liwerski overleden

Donderdag 16 mei 2024
Genk - Frans Liwerski overledenDinsdag is Frans Liwerski overleden, de echtgenoot van Maria Krotosik. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Immo Future Capital failliet

Donderdag 16 mei 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van immo Future Capital uit Genk. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 15 juni neergelegd worden.
De rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van grondwerken Ikrom uit Genk. 15 juni is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.

Twee gewonden op N74

Donderdag 16 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's op het kruispunt van de N74 en de Heuveneindeweg. Daarbij vielen twee gewonden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor verkeershinder op de Noord-Zuidverbinding (N74).
Vanmorgen rond 6.50 uur botsten twee auto's in de Wiemesmeerstraat. Een 66-jarige man uit Zutendaal en een 24-jarige man uit Lanaken raakten daarbij gewond.

Vrouw (34) gewond bij ongeval

Donderdag 16 mei 2024
Genk - Vrouw (34) gewond bij ongevalEen 34-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Donderslagweg in Houthalen. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.45 uur.

Mathieu Nelis overleden

Donderdag 16 mei 2024
Genk - Mathieu Nelis overledenIn Genk is maandag Mathieu Nelis overleden, de echtgenoot van Mia Langens. Hij was 73 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Nieuwrode.
Genk - Thomas Claes langer bij KRC GenkCentrale middenvelder Thomas Claes heeft zijn contract voor 4 seizoenen verlengd bij KRC Genk. De 20-jarige Bilzenaar, die bekend staat om zijn beweeglijkheid en prima afstandsschot, ontbolsterde dit seizoen helemaal onder de vleugels van Jelle Coen bij Jong Genk. Claes schitterde de voorbije maanden in de Challenger Pro League. In 28 wedstrijden vond hij als middenvelder liefst zeven keer het doel. Zijn voetbalavontuur begon op zesjarige leeftijd in het H. Essers Talent Park. 14 jaar later sluit hij vast aan bij de A-kern. Zo maakt opnieuw een talentvolle jeugdspeler de overstap naar de eerste ploeg.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 zette ongeveer één op drie Vlaamse bedrijven minstens één AI-technologie in. Dat is een duidelijke verbetering ten opzichte van één op vier in 2022. Vooral de opkomst van instrumenten zoals ChatGPT blijken deze stijging te verklaren. Ook de aandacht voor cyberveiligheid neemt toe bij de Vlaamse bedrijven, maar blijft beperkt. Zo heeft slechts één op de drie bedrijven minstens één cyberveiligheidsmaatregel genomen het afgelopen jaar.
Minister (…) Het hele nieuwsbericht

Twee twintigers gewond

Woensdag 15 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Agoralaan in Diepenbeek botsten kort na de middag twee fietsers. Beiden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn twee twintigers.
Hondenschool De Slagmolen in Termien stopt met zijn activiteiten. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat de school plaats moet ruimen voor de ontwikkeling van de Stiermerbeekvallei. De school wordt afgebroken.
Genk - Genk Ladies verliest van Club YLAGenk Ladies heeft met 1-0 verloren van Club YLA. Het doelpunt viel in de 75ste minuut: een licht afgeweken trap van Lyndsey Van Belle liet keepster Mirthe Claes kansloos. Volgende vrijdag ontvangt Genk Ladies in de laatste thuiswedstrijd OH Leuven.

Joanna Wolfs overleden

Dinsdag 14 mei 2024
Genk - Joanna Wolfs overledenGisteren is Joanna Wolfs overleden. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid heeft een besloten karakter. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.
Genk - Twee aanwinsten voor Future WinterslagFuture Winterslag heeft twee spelers aangetrokken: Achraf El Admi van FC Anadol en Rhune Van Vugt van de beloften van Eendracht Termien.
De Genkse renner Milan Fretin heeft vandaag de openingsrit in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Hij won de massaspurt na een etappe van 173 kilometer.
Kort nieuws van bij de buren
Vanorgen is een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren tegen een muur gereden in de Waardstraat in Zonhoven. Zij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In 2023 werkten in totaal 171.333 personen bij de lokale besturen in het Vlaamse Gewest. Het gaat om de som van de tewerkstelling bij de provincies, autonome provinciebedrijven, gemeentebesturen, Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW’s), verenigingen van OCMW’s, autonome gemeentebedrijven, intergemeentelijke samenwerkingsbedrijven, hulpverleningszones en lokale politiezones. Omgerekend naar voltijdse jobs gaat het om 137.813 voltijdse equivalenten (VTE). In 2023 waren er 1.170 VTE meer werkzaam bij de lokale besturen dan in 2022 (+0,9%). Tussen 2010 en 2023 steeg het aantal VTE met 5,1%.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 2,3 procent van de bevolking in het Vlaamse Gewest in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 150.000 personen. Het aandeel van de bevolking dat de woning omwille van financiële redenen onvoldoende kan verwarmen schommelt sinds 2014 rond 2%.

Auto rijdt tegen bloembak

Maandag 13 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Dooistraat in Diepenbeek is vanmorgen een auto tegen een bloembak gereden. De bestuurder raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.15 uur gebeurde er een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Noordlaan in Zutendaal. Een 36-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Ernest Leirs overleden

Maandag 13 mei 2024
Genk - Ernest Leirs overledenGisteren is Ernest Leirs overleden, de echtgenoot van Vicky Neyens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Gezondheid
Genk - Diepvriesgroenten en -fruit even gezond als vers?Het kiezen voor verse groenten en fruit kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Daarom kiezen mensen soms voor de diepvriesvariant. Daarnaast is het handig om bepaalde producten op voorraad te hebben, zodat je niet steeds naar de winkel hoeft te rennen. Maar zijn diepvriesproducten net zo voedzaam als vers?
Diepvriezen is een proces waarbij alle biologische processen worden stilgelegd, waardoor groenten en fruit in hun originele staat behouden blijven. Aangezien groenten en fruit rijk zijn aan (…) Het hele nieuwsbericht

Huguette Carton overleden

Zondag 12 mei 2024
Genk - Huguette Carton overledenGisteren is Huguette Carton overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Becky Bronckaers. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Menen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Stefan Kurkiewicz overleden

Zondag 12 mei 2024
Genk - Stefan Kurkiewicz overledenVrijdag is Stefan Kurkiewicz overleden, de levenspartner van Iwona Lewandowska. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan

Julien Neyens overleden

Zondag 12 mei 2024
Genk - Julien Neyens overledenVrijdag is Julien Neyens overleden, de echtgenoot van Monique Mulkens. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Monique Mulkens, Weg naar As 117 bus 41 3600 Genk.

Keukenbrand in Kneippstraat

Zondag 12 mei 2024
Genk - Keukenbrand in KneippstraatDe brandweer rukte gisterenavond rond 23 uur uit voor een brand in een woning aan de Kneippstraat . Er was brand ontstaan in de keuken. Toen de brand uitbrak was er niemand thuis. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Botsing in Heppenzeelstraat

Zondag 12 mei 2024
Genk - Botsing in HeppenzeelstraatIn de Heppenzeelstraat botsten zaterdagochtend rond 0.15 uur twee auto's. Daarbij raakten een twintiger en een vijftiger uit Genk gewond.
In de Klimoplaan is vrijdagavond rond 23.50 uur een 28-jarige bromfietser uit Genk aangereden door een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Genk VV pakt naast promotie

Zondag 12 mei 2024
Genk - Genk VV pakt naast promotieGenk VV heeft vanmiddag in de eindronde van Derde Provinciale (bijkomende stijgers) de finale verloren tegen Herk Sport. Het werd 2-3. Voor Genk VV scoorden Peeters en Kochen. Genk VV speelt dus volgend seizoen ook in Derde Provinciale.
Buurtbewoners van Oud-Termien gaan in beroep tegen de beslissing van de bestendige deputatie om een vergunning af te leveren voor de uitbreiding van het afvalverwerkend bedrijf Transcoma. Zij vinden dat er nu al veel overlast is.

Vier gewonden op Westerring

Zaterdag 11 mei 2024
Genk - Vier gewonden op WesterringDeze namiddag rond 15.15 uur botsten twee auto's op de Westerring. Daarbij vielen vier gewonden: een 18-jarige man, een 18-jarige vrouw, een 69-jarige man en een 64-jarige vrouw, allen uit Genk.

Basisschool wacht op erkenning

Zaterdag 11 mei 2024
Genk - Basisschool wacht op erkenningZoomBasisschool Optimum in Sledderlo heeft nog altijd geen definitieve erkenning op zak. Het is al de tweede keer dat de school uitzonderlijk lang moet wachten op een erkenning. In september was dat ook al het geval, toen om te kunnen opstarten. Normaal had Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts al voor 31 maart een beslissing moeten nemen over de definitieve erkenning.
Kort nieuws van bij de buren
Limburgers kunnen nog drie jaar langer op een goedkope manier  asbestafval thuis laten ophalen. Het project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter werd vier jaar geleden opgestart om komaf te maken met asbestvervuiling. De Vlaamse regering heeft beslist om het project verder te zetten en investeert 2,25 miljoen euro.
Het is maar dat je 't weet
In het schooljaar 2023-2024 telde de Vlaamse Gemeenschap 2.723 basisscholen. Daarvan waren er 2.517 in het gewoon basisonderwijs en 206 in het buitengewoon onderwijs. De basisscholen waren daarmee goed voor 67% van alle onderwijsinstellingen. In het secundair onderwijs waren er 1.130 scholen, waarvan 988 in het gewoon en 142 in het buitengewoon onderwijs. Dat komt overeen met een aandeel van 28% van alle instellingen. Alle andere instellingen samen waren goed voor 6% van de onderwijsinstellingen. Het gaat om 165 academies (deeltijds kunstonderwijs), 32 centra voor volwassenenonderwijs, 13 centra voor basiseducatie, 16 hogescholen en 6 universiteiten.

Fons Kelchtermans overleden

Zaterdag 11 mei 2024
Genk - Fons Kelchtermans overledenDonderdag is Fons Kelchtermans (82) overleden. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Peer.

John Sleurs overleden

Zaterdag 11 mei 2024
Genk - John Sleurs overledenIn Genk is op 5 mei John Sleurs overleden, levenspartner van wijlen Martje Valkeneers. Hij was 78 jaar. De crematie en asverstrooiing vond plaats in intieme kring. 
De UHasselt gaat twee jaar lang op drie locaties in Limburg testen hoe het verkeer duurzamer en veiliger kan worden. Het project krijgt de naam 'Innovatieve Proeftuin MIA in Actie'. Het gaat om testen die verkeersconflicten proactief inschatten met AI, maar ook infraroodcamera's die gebruikt worden bij wegenwerken en dataverzameling over het gebruik van Hoppinpunten.

Eddy Bonneu overleden

Vrijdag 10 mei 2024
Genk - Eddy Bonneu overledenWoensdag is Eddy Bonneu (74) overleden, de echtgenoot van Rita Claes. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Raymonde Nonweiler overleden

Vrijdag 10 mei 2024
Genk - Raymonde Nonweiler overledenDinsdag is Raymonde Nonweiler overleden. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Germaine Smeets overleden

Vrijdag 10 mei 2024
Genk - Germaine Smeets overledenGisteren is Germaine Smeets overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Pierre Remans. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Kuringen. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).
Genk - Botsing op Hermeslaan: man (27) gewondOp de Hermeslaan botsten deze voormiddag twee auto's. Daarbij is een 27-jarige Genkenaar gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
Van 1 januari tot 15 april van dit jaar kregen al 50 Limburgers een tijdelijk huisverbod opgelegd van de rechtbank. Zo'n verbod, dat initieel geldt voor maximaal 2 weken, verbiedt de agressieve partner om thuis te verblijven en contact te hebben met de rest van het gezin. De persoon moet zich ook laten begeleiden.

Auto in gracht in Zonhoven

Vrijdag 10 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Ballewijerweg in Zonhoven is gisterennamiddag een auto in de gracht beland. Bij het ongeval is een 74-jarige vrouw gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
De cultuursector telt zo'n 47.600 arbeidsplaatsen. De tewerkstelling in de cultuursector kende tussen 2007 en 2010 een toename tot ruim 52.000 arbeidsplaatsen. Nadien volgde een daling. Tussen 2015 en 2019 bleef het aantal arbeidsplaatsen min of meer stabiel rond de 47.000. In 2020 was er als gevolg van de Covid-19-crisis een daling van de tewerkstelling te zien. Sindsdien nam het aantal arbeidsplaatsen opnieuw toe.

Stavros Tsiafakis overleden

Donderdag 9 mei 2024
Genk - Stavros Tsiafakis overledenIn WZC Toermalien is gisteren Stavros Tsiafakis overleden, de echtgenoot van Eleni Pouliakis. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaarts in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Gallopinstraat in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uiutvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Genk VV - Mechelen a/d Maas B 2-1In de eindronde van Derde Provinciale bijkomende stijgers heeft Genk VV vanmiddag met 2-1 gewonnen van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B. Genk VV speelt zondag de finale tegen Herk Sport.

Erik Verhelle overleden

Donderdag 9 mei 2024
Genk - Erik Verhelle overledenGisteren is Erik Verhelle overleden. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Mechelen-Aan-de-Maas.

Angela Mihelic overleden

Donderdag 9 mei 2024
Genk - Angela Mihelic overledenDinsdag is Angela Mihelic overleden. Zij was 97 jaar.

Autobrand in Zutendaal

Donderdag 9 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.30 uur was er een autobrand op de hoek van de Dorpstraat en de Bronnenstraat in Zutendaal. Mogelijk gaat het om brandstichting.

Genk Ladies C geeft forfait

Woensdag 8 mei 2024
KRC Genk Ladies C geeft morgen forfait voor de eindrondematch in de dalerseindronde van de interprovinciale reeks tegen Brucom.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 15,8% van de 25- tot 64-jarigen kortgeschoold, 38,9% middengeschoold en 45,4% hooggeschoold. Kortgeschoolden zijn personen zonder een einddiploma van het secundair onderwijs. Middengeschoolden hebben het secundair onderwijs of het postsecundair niet-hoger onderwijs met succes afgewerkt. Hooggeschoolden beschikken over een diploma hoger onderwijs. Het aandeel kortgeschoolden daalde tussen 1999 en 2023 van 42,3% naar 15,8%. Een omgekeerde evolutie was er bij de middengeschoolden en de hooggeschoolden: in vergelijking met 1999 zijn de aandelen midden- en hooggeschoolden duidelijk gestegen (respectievelijk van 32,5% naar 38,9% en van 25,2% naar 45,4%). Het aandeel hooggeschoolden is het sterkst gestegen.

RSCA Futures- Jong Genk 5-2

Woensdag 8 mei 2024
Genk - RSCA Futures- Jong Genk 5-2Jong Genk heeft vandaag in een oefenwedstrijd met 5-2 verloren van RSCA Futures, de beloften van Anderlecht. Na een kwartier stond Jong Genk 0-2 voor met doelpunten van Al Mazyani en Kumata maar de thuisploeg hing kort voor de rust de bordjes gelijk met doelpunten van Ure. In de tweede helft legde de thuisploeg er nog drie in het mandje.

Alberto Nervo overleden

Woensdag 8 mei 2024
Genk - Alberto Nervo overledenVandaag is Alberto Nervo overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Gisterenavond rond 23 uur verloor de bestuurder van een auto de controle over het stuur en botste tegen een vangrail op de rotonde van de Europalaan en de Jaarbeurslaan. Bij het ongeval is een 20-jarige Genkenaar gewond geraakt.
Genk - Borstelmachine gestolen op werfOp een bouwwerf aan de Molenstraat is een borstelmachine gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Melanie Baeten overleden

Woensdag 8 mei 2024
Genk - Melanie Baeten overledenZondag is Melanie Baeten overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Laurent Wirix. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Christus Koning aan de Duinenlaan in Waterschei.
Het is maar dat je 't weet
In de loop van 2023 werden in de Vlaamse Gemeenschap 6.767 nieuwe personen onder elektronisch toezicht geplaatst. Daarbij krijgt de betrokkene een enkelband waardoor hij of zij beperkt wordt in de vrijheid om zich te verplaatsen. Na een daling in 2016 was er in de daaropvolgende jaren telkens een toename van het aantal nieuwe personen onder elektronisch toezicht. In 2023 was die stijging het hoogst (+31 procent). Elektronisch toezicht wordt vooral gebruikt voor korte straffen. In 2023 waren 9 op de 10 personen met een nieuwe enkelband mannen. (Agentschap Justitie en Handhaving)
De insolventiekamer van de Limburgse ondernemersrechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van BS Dakwerken en Renting uit Genk. Op 6 juni worden de ingediende schuldvorderingen neergelegd.
De insolventiekamer van de Limburgse ondernemersrechtbank heeft vandaag de Genkse horecazaak Roma failliet verklaard. De ingediende schuldvorderingen worden op 6 juni neergelegd.

Dirk Peeters overleden

Dinsdag 7 mei 2024
Genk - Dirk Peeters overledenDirk Peeters, papa van Marie, is overleden. Woonplaats: Genk, voorheen Koersel.
(° Koersel op 14 januari 1963 † Genk op 6 mei 2024)
Begroeting: maandag 13 mei 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Een eerste tussentijds rapport over de waterkwaliteit van de Stiemer geeft aan dat de beek stroomafwaarts meer stoffen zoals stikstof en fosfor bevat. Volgens de onderzoekers en het stadsbestuur komt dat door de instroom van rioolwater. Recent heeft Aquafin werken uitgevoerd om die instroom terug te dringen, maar het is voorlopig onduidelijk wat het effect is van die werken.
KRC Genk vernam vanmiddag het tragische nieuws vanhet overlijden van ex-Genkie Ngoy N’Sumbu. Ngoy speelde in totaal 87 wedstrijden voor KRC Genk, waarin hij 17 keer tot scoren kwam. De sympathieke Congolees won in 1998 en 2000 de beker van België, en werd met KRC Genk landskampioen in 1999.

Meisje gewond bij botsing

Maandag 6 mei 2024
Genk - Meisje gewond bij botsingGisterenavond rond 18.30 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Vennestraat en de Hoefstadstraat. Een minderjarig meisje uit Genk raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar werden er in Limburg 254 faillissementen uitgesproken. Dat is bijna 11 procent meer dan vorig jaar. Het is geleden van voor de coronacrisis (2019) dat er nog zoveel vonnissen van faillissement waren.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag het aandeel zelfstandigen in de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 14,4 procent. Het gaat om personen met een hoofdactiviteit als zelfstandige. Dat is het hoogste percentage in de periode 1999-2023. Naarmate de leeftijd toeneemt, stijgt ook het aandeel zelfstandigen in de werkende bevolking: in 2023 ging het bij 20- tot 34-jarigen om 8,9 procent procent en bij 55- tot 64-jarigen om 18,2 procent. Het aandeel zelfstandigen neemt toe met het onderwijsniveau: bij kortgeschoolden ging het in 2023 om 12,7 procent bij hooggeschoolden om 16,1 procent.
Kort nieuws van bij de buren
Op een camping in Zonhoven is een caravan uitgebrand. De bewoonster kon gered worden. Over de oorzaak van de brand is niets geweten.

Betty Koterba overleden

Maandag 6 mei 2024
Genk - Betty Koterba overledenVrijdag is Betty Koterba overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Eddy Janus. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
In Eerste Nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-4 verloren van Alken. Aan de rust keek Genk tegen een 0-2 achterstand op.
Genk - Man zwaargewond bij explosieRond middernacht heeft zich een ontploffing voorgedaan in een huis aan de Meeënweg. De bewoner is daarbij zwaargewond geraakt. De explosie heeft grote schade veroorzaakt. De ontploffing werd vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek.

José Willems overleden

Maandag 6 mei 2024
Genk - José Willems overledenVrijdag is José Willems overleden, de weduwe van Johnny Harsch. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting:; woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Op de Westerring belandde een motorrijder deze namiddag tegen de vangrails. Hij liep daarbij zware verwondingen op en is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Standard - Genk Ladies 4-2Genk Ladies heeft met 4-2 verloren van Standard dat uitliep tot 3-0. Voor Genk Ladies scoorden Vandersanden en Vanzeir.
Genk - Vrouw (22) gewond bij botsingVanochtend rond 2.30 uur botsten twee auto's op de rotonde van de Europalaan en de Eerste Cyclistenlaan. Een 22-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Gisterennamiddag rond 15.10 uur werd een 45-jarige Genkenaar door een auto geraakt bij een parkeermanoeuvre in de Vennestraat. Hij raakte daarbij gewond.

Jules Houben overleden

Zaterdag 4 mei 2024
Genk - Jules Houben overledenVandaag is Jules Houben overleden, de echtgenoot van Thérèse Vissers. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Mario Schouteden overleden

Zaterdag 4 mei 2024
Genk - Mario Schouteden overledenOp 30 april overleed in Niel-bij-As Mario Schouteden, de echtgenoot van Martha Steyven. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
In de Keistraat in Diepenbeek hebben dieven een schuifraam opengebroken om binnen te dringen in een huis. De daders stalen er geld en juwelen.

Lei Aendekerk overleden

Vrijdag 3 mei 2024
Genk - Lei  Aendekerk overledenGisteren is in Meeuwen Lei Aendekerk (83) overleden, de echtgenoot van Christine De Backer. Hij woonde in Peer en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Gaby Huygen overleden

Vrijdag 3 mei 2024
Genk - Gaby Huygen overledenGisteren is Gaby Huygen overleden, de echtgenote van Roberto Canini. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Hasselt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Renée Peeters overleden

Vrijdag 3 mei 2024
Genk - Renée Peeters overledenGisteren is Renée Peeters overleden, de echtgenote van Leon Kaes. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Dilsen-Stokkem. Het afscheid vindt vrijdag 10 mei (11 uur) plaats in de aula ban Uitvaartzorg Remans. Begroeiting: donderdag (19-19.30 uur).
Genk - Auto tegen geparkeerde vrachtwagenEen 44-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt toen zij tegen een geparkeerde vrachtwagen botste. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 0.30 uur.

Stalenstraat onder water

Donderdag 2 mei 2024
Genk - Stalenstraat onder waterDoor de hevige regenval kwam de Stalenstraat vanavond onder water te staan. De brandweer Oost-Limburg moest een zeventigtal oproepen voor wateroverlast verwerken.
Het parket Limburg heeft de voorbije drie maanden het rijbewijs van 590 bestuurders ingetrokken voor het gebruik van de gsm aan het stuur. Dat is gemiddeld 6,5 per dag. Sinds 1 februari pakt het parket afleiding aan het stuur strenger aan. Wie betrapt wordt, moet zijn rijbewijs 15 dagen inleveren.

Peter Boonen overleden

Donderdag 2 mei 2024
Genk - Peter Boonen overledenGisteren is Peter Boonen overleden. Hij was 54 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag 8 mei (17.30-18 uur) in het Afscheidshuys in Maaseik.
Kort nieuws van bij de buren
Een cipier uit Zonhoven heeft 120 uur werkstraf en een boete van 8.000 euro waarvan 6.400 euro met uitstel gekregen voor drugsbezit op Pukkelpop en voor het dealen van drugs. De man die op 19 augustus vorig werd betrapt had de drugs verstopt in zijn onderbroek.

Woningprijzen in 2023

Donderdag 2 mei 2024
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg 260.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 369.000 euro. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 495.000 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 932.500 euro. Het Waals Gewest was het goedkoopste gewest met een mediaanprijs van 176.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor huizen in open (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de meifeesten daagden vandaag 125.000 bezoekers op. De O-parade, de internationale taptoe en het vuurwerk waren de grootste trekpleisters. En voor de vele foorkramers werd het mede door het mooie weer ook een topdag.

Anja Schillebeeks overleden

Woensdag 1 mei 2024
Genk - Anja Schillebeeks overledenMaandag is Anja Schillebeeks overleden, de echtgenote van Jan Hendrickx. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen