Het overige nieuws

Wandelen in Bosland kan vanaf nu met knooppunten. Je kan voortaan zelf je wandelroute samenstellen op wandelknooppunt.be

Pater Hugo Evens overleden

Donderdag 12 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Meeuwen afkomstige pater Hugo Evens overleden. Hij was 80 jaar. In 2015 werd pater Hugo geridderd met het ereteken van Ridder in de Kroonorde voor zijn verdiensten en inzet voor de kastelozen in Pakistan. De uitvaartliturgie van de minderbroeder-kapucijn vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Sint-Antoniuskerk in Herentals. Op 23 september is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Meeuwen.
1

Wagen over de kop

Woensdag 11 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wagen over de kop

Meeuwen-Gruitrode

Op 't Hasseltkiezel in Bree ging deze namiddag een auto over de kop. Het voertuig belandde in een veld.

Meeuwen-Gruitrode

Koen Geerits uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Grondwerken Geerits opgericht met zetel aan de Bremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken en het nivelleren van terreinen én het geschikt maken van terreinen voor mijnbouw.
Meeuwen-Gruitrode - Bromfietser (24) gewond bij aanrijding

Meeuwen-Gruitrode

De 24-jarige bromfietser Abdul J. uit Meeuwen-Gruitrode is gisterennamiddag rond 16 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Dorpsstraat in Opglabbeek.

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Oudsbergen - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.

Meeuwen-Gruitrode

Nu zaterdag 14 juli vindt de Tuningshow van The Untouchables plaats op de parking van de sportzone. Vanaf 10 uur - tot zondag 8 uur - is een deel van de Kerkhofstraat dan afgesloten, namelijk vanaf het kruispunt met de Kerkhofstraat tot aan het kruispunt met de toegangsweg naar de sportzone. Er geldt dan ook eenrichtingsverkeer in volgende straten:
- Kerkhofstraat: vanaf het kruispunt met de Gruitroderbaan tot aan het kruispunt met de Vredestraat, in de richting van de (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Oudsbergen - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Roofvogels in beslag genomen

Dinsdag 10 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft 17 roofvogels opgevangen die vanochtend in beslag genomen werden in Nijlen. Bij de opgevangen vogels zijn onder meer Afrikaanse oehoes en een Maleisische bosuil.

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Oudsbergen - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 

Staf Beckers overleden

Maandag 9 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Staf Beckers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Staf Beckers overleden, de echtgenoot van Martha Hoogmartens. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

PS Petrol failliet

Maandag 9 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft PS Petrol uit Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen via het Centraal Register Solvabiliteit ingediend worden.
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Het Harmonieorkest van de Kunstacademie heeft gisteren in Wenen het prestigieuze Summa Cum Laude Youth Music Festival gewonnen in de categorie ‘Symphonic bands: competition’. Dat was als het ware de bekroning na het optreden van het orkest in de gouden zaal van de Musikverein Wien. Gelukwensen! Het orkest vertrok vorige donderdag naar Oostenrijk en keert donderdag weer terug.

Nog even het Oud-Limburgs

Zondag 8 juli 2018
Oudsbergen - Nog even het Oud-LimburgsZoomHet Oud-Limburgs Schuttersfeest is weer achter de rug, we meldden het al. Elk jaar opnieuw komen er tienduizenden mensen op af. Dit jaar was het wel een erg warme editie, zowel voor de schutters (zes per schutterij) als voor de deelnemers aan de schoonheidswedstrijden (schoonste koningspaar, mooiste uniform,... e.d.) en de deelnemers aan de optocht, want daar was een uniform verplicht. In dit filmpje van Rudy Luys zult u in het begin ook deelnemers zien die een bijl op hun schouder droegen; dat zijn de bielemannen, die eeuwen geleden met hun bijl de weg voor de schuitterij moesten vrijmaken maar nu een folkloristische functie hebben.

Ongeval op Weg naar As

Zaterdag 7 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ongeval op Weg naar As

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag is er een ongeval gebeurd op de Weg naar As. Daarbij raakte een motorrijder gewond.
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.
Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.
Het OLS, het Oud-Limburgs Schuttersfeest, zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum worden georganiseerd. Schutterij Sint-Sebastianus uit die gemeente won vandaag in Ophoven de Interlimburgse schietwedstrijd voor buksschutterijen en mocht dan ook de "Um" mee naar huis nemen, voor de eerste keer in de geschiedenis van het dorp. De 5 Belgische schutterijen die op de tweede kaveldag nog in de running waren, vielen uit, net als 21 Nederlands-Limburgse schutterijen.

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Vrijdag 6 juli 2018
Op de Peerderbaan in Bree botsten deze namiddag rond 14.45 uur twee auto's. Bob V. (22) uit Dilsen-Stokkem en Bianca D. (32) uit Balen raakten daarbij lichtgewond.
Oudsbergen - Droneteam hulpdiensten N-LimburgZoomVanmiddag werd in de kazerne Lommel van de hulpverleningszone N-Limburg de eerste evaluatie voorgesteld van de inzet van drones. En deze evaluatie was over de ganse lijn erg positief. Zo kan men terugkijken op de opleiding van van zeven piloten, werden de drones al meerdere keren effectief ingezet, zoals bij het opsporen van cannabisplantages, enkele grote industrie- en natuurbranden, acties tegen wildcrossers en  de zoektocht naar vermiste personen. Ook bij grote manifestaties zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Droneteam hulpdiensten N-LimburgDroneteam hulpdiensten N-Limburg
Zoom

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht

King gaat naar huis...

Donderdag 5 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - King gaat naar huis...Zoom

Meeuwen-Gruitrode

Samen met de Engelse plaatsingspartners Specialist Wildlife Services en Born Free heeft het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek King ingeladen in zijn transportkist. Met een paar lieve woordjes en lekkere stukjes vlees ging hij met alle gemak zijn kist in, klaar voor anderhalve dag reizen naar Shamwari Game Reserve (Zuid-Afrika). In oktober 2017 kwam de doodsbange, kleine leeuwenwelp vanuit Frankrijk naar het Natuurhulpcentrum. Franse autoriteiten hadden King gevonden op een Parijs appartement waar hij gebruikt (…) Het hele nieuwsbericht
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.
1
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).
Oudsbergen - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Maasland flitste een autobestuurder die aan 202 km per uur over de Kinrooiersteenweg in Maaseik raasde. Ter plaatse mag maximaal 70 km per uur worden gereden.
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Oudsbergen - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.

Jan Siborgs overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jan Siborgs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Jan Siborgs overleden, de weduwnaar van Lisa Soors. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jaak Tielens overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Oudsbergen - Jaak Tielens overledenOp 29 juni overleed de uit Gruitrode afkomstige Jaak Tielens, de weduwnaar van Fin Peeters. Hij was 90 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt. Jaak Tielens schonk zijn lichaam aan de wetenschap.
1
Oudsbergen - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.

Parasol uit tuin gestolen

Maandag 2 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Parasol uit tuin gestolen

Meeuwen-Gruitrode

Uit de tuin van een woning aan de Bergstraat in Meeuwen is een parasol gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Oro Wood failliet

Maandag 2 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft de bvba Oro Wood met zetel aan de Industrieweg-Noord in Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 juli ingediend worden.

Vrouw met rollator beroofd

Maandag 2 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vrouw met rollator beroofd

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend rond 0.50 uur hebben twee jongens op de Markt in Maaseik een 82-jarige vrouw die met haar rollator op weg was naar huis beroofd. Zij gingen met haar handtas aan de haal.

Lambert Thielens overleden

Maandag 2 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Thielens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Opitter is zaterdag de uit Gruitrode afkomstige Lambert Thielens overleden, de echtgenoot van Nanda Renette. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht

Twintile overgenomen

Maandag 2 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

Metrotile uit Tongeren heeft Twintile uit Opglabbeek overgenomen. Twintile is producent van metalen dakpanelen.

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden op Zuiderring

Zondag 1 juli 2018

Meeuwen-Gruitrode

M.R. (28) en S.B. (24), beiden uit Opglabbeek, zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.15 uur op de Zuiderring in Genk.

Heidebrand in Gestelstraat

Zondag 1 juli 2018
Meeuwen-Gruitrode - Heidebrand in Gestelstraat

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag rond 11.30 uur moest de brandweer uitrukken voor een heidebrand in de buurt van de Gestelstraat in Meeuwen. De brandweer was de brand snel meester.

Code rood in natuurgebieden

Zondag 1 juli 2018
Sinds vanochtend geldt code rood of 'extreem hoog gevaar' voor brand in de de natuurgebieden in de provincie Limburg. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist na overleg met de brandweer.
06/06
Proficiat tante koekepan! Belgisch Kampioen schapendrijven! Gruitrode mag fier zijn! Fam klepkes!
Lisette govers
02/06
Voor mijn jarige zus, hieperdepiep hoera. Gelukkig verjaardag. Van Elly en de Sus.
Elly Neerpelt
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Gsm Diepvrieskast
Te koop
Te koop