Het overige nieuws

Geen stof en as, wel compost

Zondag 31 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Begraven lichamen vervuilen het grondwater en nemen veel plaats in. Cremeren is een alternatief maar waarom zouden we overleden mensen niet composteren? vraagt een milieu-ingenieur in Dinant zich af. Hij composteerde vroeger samen met zijn vader dieren en die verdwenen totaal. Een lijk dat in 3m³ compost gelegd wordt, voegt er 1m³ compost aan toe. De ingenieur heeft zijn idee voorgelegd aan het stadsbestuur, dat op dit punt niet voorop wil lopen, maar hem wel aanmoedigt om zijn idee "in het milieu" verder te bespreken. Een schepen: "Toen crematie nog nieuw was, vond men dat ook vreemd."
Het is maar dat je 't weet
53 Limburgse spelers uit het middenveld hebben samen acht suggesties geformuleerd voor lokale besturen om een sterk lokaal sociaal beleid uit te werken na de verkiezingen van oktober. De organisaties vragen om ook een plek aan tafel, omdat zij de expertise hebben en dichter bij de bevolking staan. Ze pleiten voor hulp- en dienstverlening in de buurt, betaalbaar wonen, goed uitgebouwde kinderopvang, de aanpak van de sociale onderbescherming, een warme plek voor iedereen, toegankelijke scholen, een laagdrempelig cultuur- en vrijetijdsaanbod en toegankelijke gezondheidszorg.
Groetjes uit Zuid-Afrika
Oudsbergen - Band tussen  Afrikaans en VlaamsZoomAls iemand die opgroeide in Noord-Limburg maar nu in Zuid-Afrika woont, denk ik vaak aan de interessante verbindingen tussen mijn oude en nieuwe thuis. Het is een verhaal van verschillen en overeenkomsten, gevormd door de geschiedenis en cultuur van beide plaatsen.
Hoewel Afrikaans en Vlaams op het eerste gezicht misschien mijlenver uit elkaar lijken te liggen, delen ze in werkelijkheid een aantal opvallende gelijkenissen die een diepgaande band tussen de twee talen onthullen. Afrikaans ontstond toen (…) Het hele nieuwsbericht
Band tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en Vlaams
Zoom

Een zalige Pasen!

Zondag 31 maart 2024
Oudsbergen - Een zalige Pasen!ZoomMaak er een mooie Pasen van... met hopelijk, straks, wat zon!
Oudsbergen - Wielerploeg Visma in Ronde van VlaanderenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Van winteruur naar zomeruur

Zaterdag 30 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Van winteruur naar zomeruurZoomKomende nacht schakelen we weer over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap... "En dat heeft niet alleen voor mensen gevolgen", zegt de politie. "Wilde dieren hebben hier natuurlijk geen weet van en zijn in de eerste dagen na het ingaan van de zomertijd nog op zoek naar een slaapplaats terwijl de spits al op gang komt. Dit kan ervoor zorgen dat ze op zoek zijn naar eten in de berm of onverwachts oversteken. Wees dus extra alert en pas je snelheid aan."(Foto Patrick Haesevoets, met AI)
Het is maar dat je 't weet
Het Vlaamse Gewest telde eind 2023 29.588 sportaccommodaties. Petanqueterreinen zijn het meest voorkomende type sportinfrastructuur. Eind 2023 waren er 5.893. Andere vaak voorkomende types sportinfrastructuur zijn tennisvelden (3.560) en sportlokalen (3.458). Er waren 3.169 openlucht natuursportvelden van minstens 40 bij 80 meter, en nog eens 4.726 openluchtsportvelden van kleinere afmeting. Het aantal sporthallen, ruitervelden en padelterreinen lag eind vorig jaar telkens iets boven de 1.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Verslegers overleden

Zaterdag 30 maart 2024
Oudsbergen - Leon Verslegers overledenDonderdag is Leon Verslegers overleden, de echtgenoot van Marieke Paesen. Hij was 73 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Emmanuel Schreurs overleden

Zaterdag 30 maart 2024
Oudsbergen - Emmanuel Schreurs overledenIn WZC Kimpenhof is gisteren Emmanuel Schreurs overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Lène Paulussen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme famililiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Jean Janssen overleden

Zaterdag 30 maart 2024
Oudsbergen - Jean Janssen overledenIn Oudsbergen is donderdag Jean Jansen overleden, de echtgenoot van Magda Creemers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Reppel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Gezondheid
Heb je er ooit bij stil gestaan hoe je dagelijkse zitgedrag je gezondheid beïnvloedt? Met onze huidige levensstijl, waarbij we vaak urenlang zitten, is het daarom misschien tijd om actie te ondernemen voor onze gezondheid. Aan de universiteit van Hasselt gaat Oudsbergenaar Jen Vanherle onderzoeken hoe de negatieve effecten van zitgedrag kunnen worden voorkomen.
Jen zoekt mensen die willen deelnemen aan een onderzoek dat de effecten van zitgedrag en trainingssessies op onze (…) Het hele nieuwsbericht
Op de eerste zondag van juli wordt traditioneel het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) gehouden. Een geweldig feest - mocht je het nog nooit meegemaakt hebben, trek dan die zondag eens naar het Nederlands-Limburgse Doenrade. Er nemen 134 buksschutterijen uit beide Limburgen aan deel. Het feest wordt geopend met een optocht; daarin zal schutterij Sint-Amandus Opglabbeek als 82ste schutterij aantreden. Schutterij Sint-Harlindis en Relindis Ellikom stapt als 105de mee.

Pasen wordt wisselvallig

Vrijdag 29 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Pasen wordt wisselvalligGestuurd door een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden trekken storingen en buien met de regelmaat van de klok over onze streken. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met wat zon. Op Pasen verloopt de ochtend droog, wat uiteraard positief is om paaseitjes te rapen. Paasmaandag wordt een regendag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog.
Morgen/zaterdag wordt vrij warme lucht naar onze regio gestuwd en zou het kwik wel eens kunnen oplopen tot 18 of 19 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Bekerfinales handbal zijn uitverkochtMorgen/zaterdag worden in de Alverberg in Hasselt de finales van de handbalbeker van België bij de dames en de heren gespeeld. Om 13u nemen de dames van Handbal Sint-Truiden het op tegen die van Hubo Handbal. Om 16u start de finale van de heren tussen KTSV Eupen en HC Visé BM. Voor beide ploegen is bekerwinst een primeur. De finales worden voor een vol huis gespeeld en de herenfinale wordt uitgezonden op één.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 waren er bijna 3,7 miljoen personenwagens ingeschreven in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er ruim 700.000 meer dan in 2006, een stijging van 24 procent. Het aantal ingeschreven personenwagens steeg tussen 2022 en 2023 met 1,6 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Zomeruur in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Zomeruur in het recyclageparkZaterdagnacht wordt het zomeruur weer ingevoerd, en dat betekent ook dat vanaf dinsdag de zomeruurregeling in de recyclageparken van Limburg.net van kracht is. Die komt er op neer dat het park elke werkdag (behalve maandag) opengaat om 9u, 's middags sluit van 12.30 tot 13u, en 's namiddags de poorten sluit om 17u. Behalve op dinsdag - dan gaan de poorten om 18u dicht - en op zaterdag (om 16u).

Tractor met aanhangwagen vat vuur

Woensdag 27 maart 2024
Deze namiddag vatte een tractor met aanhangwagen vuur aan de Weg naar Ellikom. De bewoners slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Jaak Winters overleden

Woensdag 27 maart 2024
Oudsbergen - Jaak Winters overledenGisteren is Jaak Winters overleden, de echtgenoot van Martha Colaers. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Reppel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Vandaag gelezen
"Dat mensen met overgewicht snurken is al langer bekend, ook dat mensen met snurkproblemen fysieke klachten kunnen ondervinden van hun gesnurk. Maar dat snurkers ook minder zin in seks hebben was tot nu minder bekend."
(Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland)

Limburger verdient het minst

Woensdag 27 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Limburger verdient het minstZoomDe doorsnee Belg verdient nu 3.800 euro bruto per maand. In Vlaanderen staat het gemiddelde op 4.099 euro. Toch zijn er nog grote regionale verschillen. Met 3.896 euro worden de Limburgers het slechtst betaald. Andere gemiddelden: 4.248 euro in Antwerpen, 4.019 euro in Oost-Vlaanderen, 3.947 euro in West-Vlaanderen en 4.303 euro in Vlaams-Brabant. Ter vergelijking: in Brussel wordt gemiddeld 4.924 euro betaald.

Albert Evens overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Oudsbergen - Albert Evens overledenGisteren is de in Opglabbeek woonachtige Albert Evens overleden, dfe echgenoot van Lies Verstappen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van UCOP aan de Weg naar As. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).
Geïnspireerd door werken uit Het Kunstuur maakten mensen in armoede hun eigen kunst. Horizont vzw bracht twee jaar geleden een groep van 10 mensen in armoede samen. Onder begeleiding van Avansa en Knst. leerden ze over kunst om tot slot zelf kunst te creëren. Die creaties gaan in april onder de veilinghamer. In deze online veiling kan iedereen bieden op de werken. De opbrengst gaat 50/50 naar de kunstenaars zelf, mensen in armoede, en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Het aantal volwassen dopelingen in ons land is op tien jaar tijd bijna verdubbeld. Dit jaar zijn het er 362.  Tien jaar geleden, in 2014, lieten 186 volwassenen zich in ons land door het doopsel in de katholieke kerk opnemen. In 2019 waren het er 244. In Limburg zijn er dit jaar 9 volwassen dopelingen.
Oudsbergen - Brulkikker gehoord of gezien? Melden!ZoomIn Pelt en Ham is hij al gesignaleerd: de Amerikaanse stierkikker. Of de brulkikker - hij loeit als een koe. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vraagt het publiek hen te verwittigen wanneer men die reuzenkikker hoort of ziet. Want het is een invasieve soort. Niet welkom, dus!
De Amerikaanse stierkikker vormt een bedreiging voor onze inheemse soorten. Het is een zeer grote en vraatzuchtige kikker die alles eet wat in (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (maart 2023 – februari 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 869km per werkdag.
Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Dora Dilissen overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Oudsbergen - Dora Dilissen overledenZondag is in Oudsbergen Dora Dilissen overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Bèr Evens. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag(19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Weer boerenbetoging in Brussel

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Morgen is er weer een boerenbetoging in Brussel. De politie daar verwacht dat die in het hele Brusselse Gewest tot heel wat verkeershinder zal leiden, en raadt af om dinsdag met de auto naar Brussel te komen. De problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag.

Accumachines gestolen

Maandag 25 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Kanaallaan in Bree. Uit verschillende kasten werden accumachines gestolen. De diefstal werd vanmorgen vastgesteld.

Gertha Knevels overleden

Maandag 25 maart 2024
Oudsbergen - Gertha Knevels overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Gertha Knevels overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Albert Bobbaers. Zij was 95 jaar en wordt vrijdag begraven na het afscheid (11 uur) in UCOP aan de Weg naar As. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Drie op tien lid van sportclub

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Drie op tien inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan actief lid te zijn van een sportclub of sportvereniging (31%). Dat aandeel bleef min of meer gelijk in vergelijking met 2021. Mannen zijn vaker actief lid van een sportclub of –vereniging dan vrouwen. In 2023 ging het respectievelijk om 35% en 27%. Hoger opgeleide personen zijn vaker actief lid van een sportclub dan lager opgeleiden. (Statistiek Vlaanderen)

Handbal: Atomix - Meeuwen 25-15

Maandag 25 maart 2024
Oudsbergen - Handbal: Atomix - Meeuwen 25-15In Tweede Nationale Dames van het handbal heeft Meeuwen met 25-15 verloren van Atomix. Aan de rust leidde Atomix met 14-11.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Herk-de-Stad  6-1In Interprovinciale van het zaalvoetbal heeft leider ZVK Meeuwen Herk-de-Stad geklopt met 6-1. Met nog twee matchen te gaan staat ZVK Meeuwen dicht bij de titel.
Oudsbergen - Ellikom verliest van Bree-Beek BSporting Ellikom heeft de punten niet thuis kunnen houden tegen Bree-beek B: 2-3.  Kurtoglu en Huykens scoorden voor Sporting Ellikom.

Nevok wint Oudsbergense derby

Zondag 24 maart 2024
Oudsbergen - Nevok wint Oudsbergense derbyIn Eerste Provinciale heeft Nevok Gruitrode de derby tegen KSK Meeuwen gewonnen: 1-0 . Ruben Berben maakte het doelpunt. Door deze overwinning is Nevok Gruitrode een stap dichter bij het behoud. Meeuwen SK zal volgend seizoen wellicht een afdeling lager spelen.

Bijna 8 op 10 kopen online

Zondag 24 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat in het jaar voorafgaand aan de bevraging goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79%. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde nog maar 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)

Daniël Everts overleden

Zaterdag 23 maart 2024
Oudsbergen - Daniël Everts overledenDonderdag is Daniël Everts overleden, de echtgenoot van Natacha Severs. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - E. Louwel A klopt Sporting WijchmaalEendracht Louwel A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sporting Wijchmaal. Uitslag 3-1.Voor Louwel scoorden Verslegers, Hellings en Didden. K. Vanhove maakte het doelpunt van Wijchmaal.

Opglabbeek wint van Achel VV B

Zaterdag 23 maart 2024
Oudsbergen - Opglabbeek wint van Achel VV BIn Derde Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek vanavond met 7-0 gewonnen van Achel VV B. De doelpunten: Garcia (2), Hilven, Hendriks (own) , Merola, Lucassen en Stieners.

Kabouters B wint van Neeroeteren

Zaterdag 23 maart 2024
Oudsbergen - Kabouters B wint van NeeroeterenIn Vierde Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek B met 2-1 Neeroeteren FC verslagen. Herijgers en Rejek scoorden voor de Kabouters.

Louwel B klopt Jong Meeuwen

Zaterdag 23 maart 2024
Oudsbergen - Louwel B klopt Jong MeeuwenIn Vierde Provinciale heeft Louwel B met 1-0 gewonnen van Jong Meeuwen. Het doelpunt viel in de 65ste minuut en werd gescoord door Bussels.

Jongeren in elkaar geslagen

Zaterdag 23 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de centrale bushalte van de scholengroep in Bree zijn gisterenmiddag twee jongerendoor een groep jongeren in elkaar geslagen op de bus. De feiten zijn een gevolg van een ruzie tussen twee clans uit Bree en Peer. De politie heeft inmiddels enklele daders gearresteerd. Het gaat allemaal om minderjarigen.

Zwaar verlies voor Wijshagen B

Zaterdag 23 maart 2024
Oudsbergen - Zwaar verlies voor Wijshagen BIn Vierde Provinciale is Heidebloem Wijshagen B met 12-0 gaan verliezen bij Standard Elen B.

Maartse buien

Vrijdag 22 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Maartse buienEr staat een guur weekend voor de deur met maartse buien. Maartse buien zijn eigenlijk regenbuien vergezeld van winterse neerslag zoals korrelhagel of natte sneeuw. Vaak gaan die ook gepaard met onweer. Dat komt door de erg koude bovenlucht en natuurlijk ook door de lage temperaturen aan het aardoppervlak. Na het weekend wordt het wat rustiger op de weerkaarten, is het vaak droog en wordt het ook terug wat zachter.
Zaterdag wisselen sterkt ontwikkelde stapelwolken af met zonnige momenten. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden er 138.137 klachten ingediend bij de Vlaamse overheidsdiensten. In 2022 waren dat er 92.345. Tussen 2022 en 2023 steeg het aantal ingediende klachten met 49,6%. Eén op twee klachten ging over mobiliteit. Daarna volgde het beleidsdomein Energie, Water, Omgeving en Wonen (31%). Bij het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media ging het over 10% van de klachten. Daarin zijn de klachten in verband met de VRT opgenomen. (Vlaamse Ombudsdienst)
Peter Kerkhofs (50) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Kerkhofs Invest o pgericht met zetel aan de Muisvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort enerzijds het bemiddelen in verband met verhuur van machines, apparaten en werktuigen voor industrie en bouwnijverheid. En anderzijds schrijnwerk voor alle materialen en stoffen, elektrotechnische installaties, loodgieterswerken en het plaatsen van vloer- en wandtegels.

Deur blokhut beschadigd

Vrijdag 22 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben de deur van een blokhut beschadigd in de Drie-Eikenstraat in Opoeteren. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Jaak Segers overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Oudsbergen - Jaak Segers overledenIn WZC Ter Meeuwen is gisteren Jaak Segers overleden, de weduwnaar van de in 1994 gestorven Bertha Gijsen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Regen vanaf morgen

Donderdag 21 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Regen vanaf morgenTijdelijk bevindt ons land zich nog onder de beschermde vleugels van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren. De wind is wel naar het noordwesten gedraaid, waardoor de aangevoerde lucht een fractie kouder is. Deze wig van hogedruk maakt stilaan plaats voor een storing die morgen rond of kort na de middag de kuststreek bereikt en vervolgens het land in trekt. Het gaat daarbij enige tijd regenen. Achter deze storing stroomt koude lucht van polaire oorsprong over onze streken en dat gaan we zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Eveline Brouwers overleden

Donderdag 21 maart 2024
Oudsbergen - Eveline Brouwers overledenDinsdag is Eveline Brouwers overleden, de dochter van wijlen Jos Brouwers en Marie-Jeanne Tholen. Ze was 46 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg.  
Het is maar dat je 't weet
Sinds het derde kwartaal van 2021 ondervraagt Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. In het vierde trimester van 2023 voelde 62,3% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, voelde 8% van de Belgen zich altijd of meestal eenzaam, kon 42,4% van de Belgen zeer moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk rondkomen, voelde 52,9% van de Belgen een hoge mate van algemene levenstevredenheid, voelde (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Red Wolves mogen dromen van kwalificatieIn de vooravond werd in Kopenhagen geloot voor het EK Handbal dat in 2026 georganiseerd wordt in Denemarken, Zweden en Noorwegen. België komt uit in groep 5 waarin Kroatië, Tsjechië en Luxemburg de tegenstanders zijn.
Door deze gunstige loting mogen de Red Wolves dromen van een eerste EK- kwalificatie. Behalve Luxemburg en Tsjechië nemen de Belgen het ook op tegen Kroatië. De eerste en tweede van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, net zoals de vier beste teams die als derde eindigen. De vier slechtste teams die op de vierde plaats eindigen moeten barragewedstrijden spelen om te mogen deelnemen.

Pas op met Temu

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Ongetwijfeld heb je op je smartphone al aanbiedingen gezien van Temu. Spotgoedkoop, die producten. Onwaarschijnlijk, zo goedkoop. Maar wat blijkt: de Chinese shoppingapp is volgens onderzoekers een nog grotere dataspion dan TikTok. Lees dit verhaal van VRTnieuws.

VITO en LRM gaan samenwerken

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie VITO en Limburg Startup, de startup-community van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, sluiten een partnership af. Start-ups die gevestigd zijn in één van de 7 Limburgse incubatoren zullen zo nog beter ondersteund worden bij het bedenken, uitwerken en implementeren van projecten of bedrijfsideeën met impact op een duurzame samenleving. De samenwerking is vanmorgen bekendgemaakt.

Elvire Vancluysen overleden

Donderdag 21 maart 2024
Oudsbergen - Elvire Vancluysen overledenMaandag is Elvire Vancluysen overleden, de echtgenote van Hendrik Hurkmans. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (190-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Vakantie dichtbij huis met het hele gezinZoomVoor een geslaagde gezinsvakantie hoef je zeker niet ver van huis te reizen. Een gezinsvakantie is meestal al een hele onderneming en daarom kan het juist fijn zijn om een vakantiebestemming dichtbij huis te zoeken. Er zijn gelukkig genoeg plekken in de buurt te vinden waar je terecht kunt met het hele gezin. Hieronder vind je een aantal tips voor het plannen van een onvergetelijke gezinsvakantie dichtbij huis!

De Ardennen

Een populaire vakantiebestemming dichtbij huis zijn de Ardennen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Volgens de EU-SILC-enquête van 2023 lag het netto beroepsinkomen van de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest gemiddeld op 2.732 euro per maand. In 2006 ging het om 2.512 euro per maand. Tussen 2006 en 2023 steeg het netto reële beroepsinkomen met 9%. Dat is gemiddeld 0,5% per jaar. (Statistiek Vlaanderen)
Oudsbergen - Bestuurder speedpedelec (51) gewondVanmorgen botsten een auto en de 51-jarige bestuurder van een speedpedelec in de Heidestraat in Opglabbbeek. De 51-jarige uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

TV-nieuws trekt minder kijkers

Woensdag 20 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 volgde 73% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder minstens één keer per week het nieuws op televisie. 70% volgde het nieuws via de radio. 68% volgde minstens één keer per week het nieuws via het web en 62% via kranten. Enkel bij het volgen van het nieuws op televisie is er sprake van een significante wijziging tegenover 2021. Dat aandeel daalde van 78% in 2021 naar 73% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

René Verdonck overleden

Woensdag 20 maart 2024
Oudsbergen - René Verdonck overledenMaandag is René Verdonck overleden, de echtgenoot van Clementine Vranken. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Hou je hond aan de lijn, zeker in het bosZoomTijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete van 96 euro. Een bedrag dat bij recidive of meer dan één hond verder kan oplopen.
Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond. Zij krijgen - zolang de voorraad strekt - een doosje met hondensnacks.
Oudsbergen - Waarom begint de lente nu op 20 maart?Zoom
Het begin van de lente valt niet altijd op dezelfde datum. Dat komt omdat de aarde er niet precies 365 dagen over doet om haar baantje om de zon te draaien en dus alle seizoenen te doorlopen.
De komende decennia trouwens (tot het jaar 2048) begint de lente altijd op 20 maart. Vandaag dus! De wetenschappelijke uitleg kan je lezen op Quest. (Foto Gust Ischen)

Word vriend(in) van de bij

Woensdag 20 maart 2024
Oudsbergen - Word vriend(in) van de bijZoomWil je in je tuin een plekje vrijmaken voor de (vrienden van de) bij?  Bestel dan bij Werkgroep Isis je zadenmengsel met streekeigen soorten. Het éénjarige wilde bijenmengsel is zeer kleurrijk met een mozaïek van blauwe, rode, gele, witte, roze en paarse bloemen: korenbloem, grote klaproos, raapzaad, zwart mosterd, luzerne, voederwikke, rode klaver, echte kamille en dille. Bijen en andere insecten zullen door dit mengsel aangetrokken worden. Vogels kunnen er zowel voedsel als een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Negatieve gevolgen windturbines onderschat'ZoomOmwonenden van windturbines ervaren ernstige hinder door het constante geraas van de windturbines en het laagfrequente geluid dat ze produceren. Dat zegt een groep Nederlandse artsen die zich verenigd hebben in het collectief Wind Wiki. Ze vinden dat de negatieve gevolgen van windturbines voor het woon- en leefklimaat zwaar worden onderschat.
"De slapeloosheid door de windturbines leidt tot stress, boosheid, vermoeidheid en verhoogde niveaus van irritatie en alertheid", aldus een huisarts in het Groningse Meeden. "Ik zie ruzies, depressies en suïcidale neigingen. Maar ondanks alle noodkreten aan de politiek verbetert er niets."

Fons Coninx overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Oudsbergen - Fons Coninx overledenZaterdag is Fons Coninx overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Jan Smolders naar Nevok GruitrodeJan Smolders (37), een van de sterkhouders van Esperanza Pelt, trekt volgend seizoen naar Nevok Gruitrode. Dat meldt Esperanza Pelt. Smolders speelde ruim 500 wedstrijden voor die club.
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 namen bijna 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder deel aan minstens 1 van 11 bevraagde culturele activiteiten (88%). De culturele participatie neemt sinds 2021 jaarlijks toe. In 2021 ging het om 77% van de bevolking. (Statistiek Vlaanderen)

De waan van de dag

Maandag 18 maart 2024
Vandaag gelezen
“Wat me is bijgebleven, is dat Obama vertelde hoe hij tijdens zijn presidentschap nooit naar het tv-nieuws heeft gekeken. Hij wilde de focus op zijn langetermijnvisie kunnen bewaren en zich niet laten afleiden door de waan van de dag. Dat zijn zaken waar Belgische politici, die er tuk op zijn om zoveel mogelijk in het nieuws te verschijnen, nog veel van kunnen leren."
Strafrechtadvocaat Kris Luyckx over de toespraak van oud-VS-president Barack Obama in Puurs, in Het Nieuwsblad.

'Bult' van Marieke De Maré

Maandag 18 maart 2024
Oudsbergen - 'Bult' van Marieke De MaréZoom
We hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Bult" van Marieke De Maré.

Een pareltje van eigen Vlaamse bodem! ‘Bult’ is een mooi, poëtisch verhaal over drie mensen die op een kleine heuvel wonen: een oude vrouw, een lange slanke man (en zijn hond) en als laatste bijgekomen: een jonge vrouw. Het boek gaat over de (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Oudsbergen - Hoeveel eieren mag je per week eten?Eieren zijn al eeuwenlang een voedingsmiddel dat deel uitmaakt van ons dieet. Lange tijd werd beweerd dat eieren, vanwege hun hoge cholesterolgehalte, beperkt zouden moeten worden tot slechts drie per week. Maar is dat echt zo? Voeding is een wetenschap die voortdurend evolueert, en nieuwe ontdekkingen kunnen ons perspectief op voedingsstoffen veranderen, ook als het gaat om eieren.
Een ei bestaat uit twee hoofdonderdelen: het eiwit en de dooier. Het eiwit is een puur eiwit dat essentieel is voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Hairfashion Anneke

Maandag 18 maart 2024
Anneke Slenders (33) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Hairfashion Anneke opgericht met zetel aan de Kromstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kapperssalon, het geven van kappersopleidingen, het uitbaten van een schoonheidssalon en manicure en pedicure.

Gertrude Truyen overleden

Maandag 18 maart 2024
Oudsbergen - Gertrude Truyen overleden
Vrijdag is Gertrude Truyen overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Jean Eygemans. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Wijshagen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Jaak Janssen overleden

Maandag 18 maart 2024
Oudsbergen - Jaak Janssen overledenZaterdag is Jaak Janssen overleden, de weduwnaar van de in 1989 gestorven Ida Knevels. Hij was 98 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Nieuw meldpunt everzwijnen

Maandag 18 maart 2024
Oudsbergen - Nieuw meldpunt everzwijnenZoomDe provincie Limburg heeft in samenwerking met Boerenbond, Natuurpunt, Limburgs Landschap, Hubertus Vereniging Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek een nieuwe website gelanceerd: www.everzwijnen.be. Op deze website vind je informatie over everzwijnen, over de schade die ze kunnen aanrichten, maar ook over de maatregelen die je kunt treffen om everzwijnen te ontmoedigen. Je vindt er ook de link naar het meldpunt om schade door everzwijnen aan te geven.
Oudsbergen - Handbal: nationale ploeg uitgeschakeld voor WKZoomIn de kwalificaties voor het wereldkampioenschap handbal van volgend jaar is de nationale mannenhandbalploeg uitgeschakeld. Ze verloor vanavond in het Italiaanse Pescara met 33-31, nadat ze in Hasselt ook al verloren hadden (25-29). (Foto Antonio Parisi)
Oudsbergen - Verbroedering Lommel klopt LouwelIn Derde Provinciale heeft Verbroedering Lommel met 1-0 gewonnen van Eendracht Louwel. Magarino scoorde het doelpunt op het halfuur. Gürgüc en Eryilmaz, beiden van Verbroedering Lommel, werden uitgesloten.

STA Genk wint van Louwel B

Zondag 17 maart 2024
Oudsbergen - STA Genk wint van Louwel BIn Vierde Provinciale heeft STA Genk Louwel B verslagen met 6-1 . Voor STA Genk scoorden Rampini (5) en Polo, voor Louwel B Fiddelaers.

Wijshagen verliest derby

Zondag 17 maart 2024
Oudsbergen - Wijshagen verliest derbyIn Vierde Provinciale heeft Heidebloem Wijshagen vanmiddag de derby tegen Ellikom verloren met 0-2. Kurtoglu en Perelli maakten de doelpunten. De goals vielen bij het begin en het einde van de wedstrijd.

Fietsen op twee continenten

Zaterdag 16 maart 2024
Groetjes uit Zuid-Afrika
Oudsbergen - Fietsen op twee continentenZoomAnnick Helsen is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze gaat ons van daaruit regelmatig laten weten waarom ze dat land zo aantrekkelijk vindt.
De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de natuur ontwaakt uit zijn winterse sluimer. Bij jullie is de lente in aantocht, en wat is er nu een betere manier om dit seizoen te omarmen dan op de fiets te stappen en de contrasten op twee continenten te verkennen, elk met zijn eigen charme?
Ik moet eerlijk bekennen dat fietsen in Zuid-Afrika toch een heel (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Wijchmaal klopt Kabouters OpglabbeekIn Derde Provinciale heeft Sporting Wijchmaal met 4-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek. De doelpunten: Haesen (0-1), Van Vleymen (1-1), T. Segers (2-1), K. Vanhove (3-1), Maggen (3-2), T. Segers (4-2).
Oudsbergen - Gruitrode verliest van Mechelen a/d MaasIn Eerste Provinciale is Nevok Gruitrode  bij Eendracht Mechelen a/d Maas gaan verliezen met 3-0. Pacan en Aykac (2) maakten de doelpunten.

KSK Meeuwen wint van Koersel

Zaterdag 16 maart 2024
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint van KoerselIn Eerste Provinciale heeft KSK Meeuwen met 3-2 gewonnen van Weerstand Koersel. Del Freo bracht Koersel in de 21ste minuut op voorsprong. In de 37ste minuut maaklte Koersel-speler Ndikuma een owngoal. Rogers bracht de stand in de 55ste minuut op 2-1. Cerigioni hing de bordjes in de 90ste minuut gelijk. Twee minuiten later scoorde Gabriëls de winninggoal.

Jong Meeuwen - Opglabbeek B 1-1

Zaterdag 16 maart 2024
Oudsbergen - Jong Meeuwen - Opglabbeek B 1-1Jong Meeuwen heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Kabouters Opglabbeek B. Aan de rust was de stand 0-0. Berghs bracht de bezoekers in de 72ste minuut op voorsprong. Claes zorgde in de 84ste minuut voor de gelijkmaker.

Eén op tien planten is uitheems

Zaterdag 16 maart 2024
Het aandeel uitheemse plantensoorten is sinds de jaren 1970 verdubbeld: van ongeveer 5% tot 11% in 2023. Het gaat om het aandeel uitheemse plantensoorten ten opzichte van het totaal aantal soorten per vierkante kilometer (km²). Door de toenemende mobiliteit van mensen en goederen worden – al dan niet bewust – steeds meer soorten planten in- en uitgevoerd. Een deel daarvan slaagt erin zich te vestigen en breidt zich spontaan uit. Het ontsnappen van planten uit de horticultuur (bijvoorbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Na het weekend gevoelig zachter

Zaterdag 16 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Na het weekend gevoelig zachterDe ene storing verlaat de regio op zaterdagochtend en de volgende meldt zich op zondagochtend. Daartussen is het droog met ook wat zon. Na het weekend nemen de neerslagkansen af en wordt het gevoelig zachter. In de tweede helft van volgende week dalen de temperaturen opnieuw.
Vandaag verlaat regen in de ochtend onze regio en wordt gevolgd door droog weer met ook wat zonneschijn. Vooral na de middag is de zon wat meer van de partij. De maxima liggen rond 11 of 12 graden en de wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Gevraagd naar het vertrouwen in 23 verschillende instellingen binnen en buiten de overheid gaven de inwoners van het Vlaamse Gewest in het najaar van 2023 aan, het meeste vertrouwen te hebben in het onderwijs en de politie. Respectievelijk 61% en 57% van de bevolking van 18 jaar en ouder gaf op dat moment aan (heel) veel vertrouwen te hebben in deze instellingen. Het minste vertrouwen heeft de bevolking in de politieke partijen. Slechts 4% geeft aan daar (heel) veel vertrouwen in te hebben. (Statistiek Vlaanderen)
Het is maar dat je 't weet
Bijna 6 op 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan, actief lid te zijn van minstens één vereniging (56%) en minstens af en toe deel te nemen aan de activiteiten ervan. Het actief lidmaatschap lag in 2023 met 51% hoger dan in 2021 (33%). (Statistiek Vlaanderen)
Promotekst
Oudsbergen - De vakantie wenkt: allen naar Depolim!ZoomHet is nu wel genoeg geweest, met al die regen. Een mens wil zon! Even weg, naar andere horizonten! En daarbij kan een kampeerwagen helpen. Ken je er niks van? Geen nood: bij Depolim Motorhomes, aan de Norbert Neeckxlaan, zijn er morgen en overmorgen Kampeer Inspiratie Dagen. Je kan daar een hele reeks mobilhomes, caravans en andere kampeerwagens bekijken. en je kan nog een prachtig barbecue-stel winnen ook.
Het is echt de moeite hoor, die campers. En wat er binnen allemaal in zit! Hoe het is om met zo'n camper op vakantie te gaan, kan je ook zien tijdens een lezing waarbij je wordt meegenomen op een rondreis langs de mooiste plekken van Denemarken voor mobilhome of caravan. 
En als het snel moet gaan, kan je je keuze maken uit de stockwagens en daarbij al van een mooie promotieprijs profiteren. Bovendien is er 10% korting op bijna álle artikelen in de gezellige kampeerwinkel. Het aantal stands tijdens deze twee opendeurdagen is nog verder uitgebreid, zodat er nóg meer inspiratie op te doen is voor je vakantie met de motorhome of caravan. 
Allen daarheen, dus! Morgen en overmorgen bij Depolim Motorhomes aan de Norbert Neeckxlaan 156. Geniet ervan!
De vakantie wenkt: allen naar Depolim!De vakantie wenkt: allen naar Depolim!
Zoom

Nieuwe website voor consumenten

Vrijdag 15 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuwe website voor consumentenZoomDe FOD Economie lanceert de nieuwe website ConsumerConnect. Die kwam er op vraag van de minister van Economie en de staatssecretaris voor Consumentenzaken. Heb je spijt van een aankoop of werd je aankoop niet geleverd? Ben je slachtoffer van misleidende praktijken? Vertoont het product dat je kocht een gebrek? Zoek je de juiste ombudsdienst voor je probleem met een onderneming?
Op de nieuwe website ConsumerConnect vind je voortaan het antwoord (…) Het hele nieuwsbericht

José Jennen overleden

Donderdag 14 maart 2024
Oudsbergen - José Jennen overledenGisteren is José Jennen overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jaak Verheyen. Zij was 82 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting in het urneveld op de begraafplaats van Gruitrode vinden plaats in intime kring.

Diefstal in serre

Donderdag 14 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Uit een serre aan de Molenstraat in Bree is een landbouwmachine, type kniklader, gestolen. De diefdstal is vandaag vastgesteld.
België heeft de heenwedstrijd van de dubbele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië in eigen huis verloren met 25–29. Halfweg de partij was het 13–14 in het voordeel van Italië. In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief en moesten de Belgen voortdurend achtervolgen.
Zondagavond wordt in Italië de terugwedstrijd gespeeld.

Aanwinst voor KSK Meeuwen

Woensdag 13 maart 2024
Oudsbergen - Aanwinst voor KSK MeeuwenJarne Van Dyck van KFC Eksel zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Coleta Leppens overleden

Woensdag 13 maart 2024
Oudsbergen - Coleta Leppens overledenVandaag is Coleta Leppens overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Louis Schepers. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Kleiner-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Het is maar dat je 't weet
Volgens het laatste rapport van Sciensano over de drugssituatie in 2022 in België wordt meer cocaïne maar minder heroïne gebruikt tegenover de afgelopen vijf jaar. Cannabis blijft de meest gebruikte illegale drug. Het gebruik van stimulerende middelen zoals ecstasy, amfetamine en cocaïne is toegenomen bij de algemene bevolking. Lees hier het volledig rapport van de Unit Illegale Drugs van Sciensano.
Het is maar dat je 't weet
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 33 verkeersdoden gevallen, 16 minder dan in 2022. Landelijk bekeken vielen er in 2023 483 verkeersdoden. In 2020 waren er dat 520. (VIAS)

9 op 10 inwoners doen aan sport

Woensdag 13 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 gaven 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder aan, minstens één keer per jaar aan sport te doen (90%). Dat is iets meer dan de voorgaande jaren. In 2021 ging het om 86%. Sport wordt hier ruim opgevat. Het gaat ook om wandelen en fietsen.
Maar niet al wie sport, doet dat met dezelfde frequentie. 64% deed in 2023 minstens wekelijks aan sport, 25% (bijna) dagelijks.
(Statistiek Vlaanderen)
Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het startschot gegeven voor de kennismakingstoetsen die leerlingen vanaf deze week afleggen om zich voor te bereiden op de Vlaamse Toetsen. Concreet kunnen alle leerlingen van het 4de leerjaar en alle scholieren van het 2de middelbaar dankzij de kennismakingstoets met oefenvragen al leren werken met het toetsplatform dat ze vanaf eind april zullen gebruiken om de eerste echte Vlaamse Toetsen af te leggen. Daarnaast is er nu ook een nieuwe campagne met als slogan (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Kerfs overleden

Dinsdag 12 maart 2024
Oudsbergen - Marie-Louise Kerfs overledenGisteren is Marie-Louise Kerfs overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Leopold Max. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel in Heusden-Zolder.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 2,3% van de Vlamingen in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 150.000 personen. Het aandeel dat de woning onvoldoende kan verwarmen lag in 2023 het hoogst bij huurders en personen die deel uitmaken van een eenoudergezin. Het gaat daarbij telkens om 7%. Ook bij alleenstaanden ligt het aandeel hoger dan gemiddeld (6%). (Statistiek Vlaanderen)

Simone Lenskens overleden

Dinsdag 12 maart 2024
Oudsbergen - Simone Lenskens overledenGisteren is Simone Lenskens overleden, de echtgenote van Bèr Bongaers. Ze was geboren in Neerglabbeek en werd 78 jaar. Vrijdag (10.30u) is er in de parochiekerk van Neerglabbeek een uitvaartliturgie waarna de urne wordt bijgezet op de begraafplaats. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Lut Awouters overleden

Dinsdag 12 maart 2024
Oudsbergen - Lut Awouters overledenGisteren is in Opoeteren Lut Awouters overleden, de echtgenote van Jaak Vanlee. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Opoeteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
De visie van Fobie
Oudsbergen - Busbouwer VanHool in moeilijkheden...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee aanwinsten voor Kabouters

Dinsdag 12 maart 2024
Oudsbergen - Twee aanwinsten voor KaboutersDerdeprovincialer Kabouters Opglabbeek heeft met het oog op komend seizoen twee spelers aangetrokken: Ramon Voorn en Marco Battista, beiden van Berg en Dal.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 95% van de huishoudens in het Vlaamse Gewest een internetverbinding in huis. In 2012 lag dat aandeel nog op 80%. Het aandeel huishoudens met een internetverbinding is groter bij huishoudens met kinderen (99%); bij huishoudens zonder kinderen gaat het om 94%. Huishoudens met een inkomen van minstens 3.200 euro hadden in 2023 bijna allemaal internet, terwijl dat aandeel bij de huishoudens uit de twee laagste inkomensgroepen respectievelijk op 87% en 91% lag. (Statistiek Vlaanderen)
Het is maar dat je 't weet
"Officieel gaven de Belgische spoorwegen tussen 2020 en 2022 45 miljoen euro uit aan consultancy. Maar het echte bedrag ligt vijftien keer hoger: 612 miljoen euro. De best betaalde consultants factureren tot 300.000 euro per jaar, sommige zelfs 9.000 euro per dag. Ze worden daarmee beter betaald dan de grote bazen van de spoorwegen. Hoe competent en gespecialiseerd sommige van die externe krachten ook mogen zijn: of hun advies zijn prijs waard is, is onduidelijk." Lees meer bij Apache.

Godfried Bollen overleden

Maandag 11 maart 2024
Oudsbergen - Godfried Bollen overledenZaterdag is Godfried Bollen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Vossen. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Ree aangereden in Opoeteren

Maandag 11 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag is een ree aangereden op de Weg naar As in Opoeteren. Het dier overleefde de klap niet.
Kort nieuws van bij de buren
In Opoeteren is een koersfiets gestolen uit een tuinhuis aan de Vogelshofstraat. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Oudsbergen - Nationale Loterij verhoogt handbalsponsoringDe Nationale Loterij gaat nauwer samenwerken met de Koninklijke Belgische Handbalfederatie en vergroot haar partnership voor de nationale dames- en herenhandbalploeg. Met de vernieuwde samenwerking wil de Nationale Loterij de ontwikkeling van de Black Arrows en Red Wolves versnellen en op die manier ook jongeren aanzetten tot meer sporten, zo is vanmiddag bekendgemaakt.

Fietsers botsen in Bree

Zondag 10 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Rorenweg in Bree botsten vanmorgen trwee fietsers. Eén van hen, een 60-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem, raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Molenbeersel - Jong Meeuwen  0-0Jong Meeuwen heeft vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld bij HO Molenbeersel. De scheidsrechter trok drie gele kaarten: voor Ramaekers en Dirkx van HO Molenbeersel en voor Philipsen van Jong Meeuwen.
Oudsbergen - Sporting Ellikom verslaat STA GenkSporting Ellikom heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen STA Genk. Uitslag: 2-0. Di Sancarlo scoorde in de 4de en de 90ste minuut.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt SV HerkolNevok Gruitrode heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen SV Herkol. Het won met 2-1. Na 4 minuten scoorde J. Berben de 1-0. Evens maakte in de 70ste minuut de gelijkmaker. T. Daniëls zorgde in de 72ste minuut voor de 2-1. S. Plessers van Herkol werd met twee gele kaarten uitgesloten.
Oudsbergen - E. Louwel A verslaat Bocholt VV BIn Derde Provinciale B heeft Eendracht Louwel A gisterenavond Bocholt VV B geklopt met 6-2. Voor Eendracht Louwel scoorden Didden (3), Cleeren, Ferson en Heyens. Broekx maakte de twee doelpunten van Bocholt B.

Kabouters kloppen FC Opitter

Zondag 10 maart 2024
Oudsbergen - Kabouters kloppen FC OpitterIn Derde Provinciale B heeft Kabouters Opglabbeek gisterenavond FC Opitter verslagen met 4-0. Maggen (3) en Stieners maakten de doelpunten. Zaterdag spelen de Kabouters uit bij Sporting Wijchmaal.

Wisselvallig maar vaak droog

Zaterdag 9 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig maar vaak droogEen depressie draait rondjes in de nabijheid van onze regio. De bijbehorende storingen en buienlijnen komen rakelings voorbij onze streken, maar de huidige weerkaarten zien niet zo erg veel activiteit. Het is wel wisselvallig met bij momenten talrijke wolkenvelden en de kans op een bui is aanwezig. Toch lijkt het weer meestal droog te verlopen en de maxima blijven relatief hoog. 
Morgen/zondag is het overwegend bewolkt en lokaal valt een spat regen of een bui. Er zijn echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson wint van KSK Meeuwen

Zaterdag 9 maart 2024
Oudsbergen - FC Helson wint van KSK MeeuwenFC Helson heeft vanavond de buren van KSK Meeuwen verslagen met 2-1. Gabriëls bracht rode lantaarn KSK Meeuwen in de 61ste minuut op voorsprong. In de 74ste minuut hing Schepmans de bordjes gelijk. Montagnino scoorde in de 85ste minuut de winninggoal.

Louwel B verplettert Lanklaar

Zaterdag 9 maart 2024
Oudsbergen - Louwel B verplettert LanklaarIn Vierde Provinciale heeft Louwel B met 11-1 gewonnen van Lanklaar. Voor Louwel B scooorden Verslegers (4), Bussels, Flipkens, Fidelaers, Cox, Cuykx, Casters en Prouvost.

Opglabbeek B klopt Wijshagen

Zaterdag 9 maart 2024
Oudsbergen - Opglabbeek B klopt WijshagenIn Vierde Provincale heeft Kabouters Opglabbeek vanavond met 4-0 gewonnen van Heidebloem Wijshagen. De doelpuntenmakers waren Reumers, Simon, Indeherberge en Schiavon.
Oudsbergen - Ten strijde tegen de Aziatische hoornaarZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos lanceren een grootschalig burgerwetenschapsproject om de effectiviteit van voorjaarsvallen voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar (foto) in kaart te brengen. Het project is een samenwerking met MijnTuinlab en Natuurpunt en moet de selectiviteit van de voorjaarsvallen voor de koninginnen nagaan. In welke mate doet de lentevangst het aantal nesten afnemen en vangen deze vallen ook andere insecten dan de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag analyseerde Statbel op basis van de gegevens van 2022 het vrouwelijk ondernemerschap. In België zijn er 1.590.166 zelfstandige ondernemers - oprichters, bestuurders en managers. In 2022 werd 31% van deze jobs ingenomen door vrouwen. De vrouwelijke ondernemers zijn het sterkst vertegenwoordigd in de gezondheidssector, de enige sector waar vrouwen in de meerderheid zijn met 61% van de zelfstandige ondernemers. De twee andere meest (…) Het hele nieuwsbericht
Artiesten, auteurs, filmmakers en academici uit België hebben een online petitie gelanceerd waarin ze oproepen tot een boycot tegen Israël. Onder hen is ook Stijn Meuris.
"Hoe ver zal deze moorddadige waanzin in Gaza gaan?", vragen de initiatiefnemers zich af. Ze hekelen ook het feit dat het westen stil blijft, afwachtend en voorzichtig is. Ze zien "geen andere oplossing meer dan zich bij een boycot aan te sluiten en zoveel mogelijk burgers op te roepen druk uit te oefenen op de Israëlische regering, een totaal wapenembargo tegen Israël te eisen en een einde te maken aan deze oorlog en deze genocide". De ondertekenaars willen tegelijkertijd druk uitoefenen op de Palestijnse organisatie Hamas, "zodat het de gijzelaars zo snel mogelijk vrijlaat". 
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Een verhuizing goed voorbereiden doe je zoZoomGemiddeld verhuizen in België jaarlijks ongeveer een miljoen mensen. Sommige mensen kiezen voor een verhuizing omdat de woning die zij verlaten te klein is geworden door gezinsuitbreiding of juist te groot nadat de kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten. Anderen zijn uitgekeken op hun vertrouwde woonomgeving of verhuizen omdat ze een baan hebben aanvaard in een andere regio. Bij een verhuizing komt echter heel wat kijken en het is zaak om alles goed voor te bereiden.
 
Voor het verhuizen (…) Het hele nieuwsbericht

Loop niet in die valse melding

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft vandaag gewaarschuwd voor frauduleuze berichten - o.m. op Facebook - die een zogenaamde promotieactie voor de trein aanbieden. De NMBS vraagt iedereen om niet op deze berichten te reageren en enkel te vertrouwen op communicatie van de officiële NMBS-kanalen. "In een van de berichten wordt zogezegd voor 2 euro een cadeaukaart aangeboden waarmee een jaar lang gratis met de trein kan worden gereisd. Het gaat hier om fraude," zegt de spoorwegmaatschappij." Ze zal klacht neerleggen tegen onbekenden.

Bijna 8 op 10 koopt online

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79 procent. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)
Het is maar dat je 't weet
Februari 2024 gaat de boeken in als de warmste februarimaand sinds het begin van de temperatuurmetingen. Het is de negende maand op rij die een temperatuurrecord verbreekt, meldt de Europese klimaatdienst Copernicus. Wereldwijd was het gemiddeld 13,54 graden. Dat is 0,81 graad warmer dan gemiddeld tussen 1991 en 2020.

Nieuwe vennootschap: TJMG

Woensdag 6 maart 2024
Jom Theys en Gitte Maenhoudt, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap TJMG opgericht met zetel aan de Weg naar Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, de installatie van zonnepanelen, het uitbaten van een haarkap- en schoonheidssalon, het uitbaten van een takeldienst en koerierdienst.
Oudsbergen - Aanwinst voor Kabouters OpglabbeekDerdeprovincialer Kabouters Opglabbbeek heeft met het oog op komend seizoen Alessio Garlisi van reeksgenoot Sporting Grote-Brogel aangetrokken.

Enkele zonnige dagen

Woensdag 6 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Enkele zonnige dagenEen krachtig hogedrukgebied met kern over de Scandinavische landen bouwt op richting ons land en kan steeds overtuigender het weer in onze streken bepalen. Aanvankelijk is er nog veel bewolking, maar met de toenemende hoge luchtdruk nemen deze wolken gestaag in aantal af. Dat houdt in dat we een flinke afkoeling tijdens de nacht mogen verwachten. Woensdag zijn er nog een aantal wolkenvelden, maar donderdag kan de zon flink doorbreken. De meeste zon wordt evenwel op vrijdag verwacht, maar dan komt er strakke (…) Het hele nieuwsbericht

Twee diefstallen in As

Woensdag 6 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Nielerlaan in As is een mountainbike gestolen. In de garage van een woning aan de Oostlaan is een elektrische mountainbike gestolen. De diefstallen werden mogelijk gepleegd door dezelfde daders. De diefstallen zijn gisteren vastgesteld.

Diego Do Ceu naar KSK Meeuwen

Woensdag 6 maart 2024
Oudsbergen - Diego Do Ceu naar KSK MeeuwenDiego Do Ceu vertrekt bij Racing Peer. Volgende seizoen komt hij uit voor KSK Meeuwen.
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Pecumia en LMG Bouwwerken uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 4 april ingediend worden.
Oudsbergen - Bijna 1.000 overtredingen in schoolbuurtZoomBij de 'Veilig naar school'-actie die de Limburgse politiezones na de krokusvakantie organiseerden, zijn in het totaal bijna 1.000 overtredingen vastgesteld. Dat blijkt uit de resultaten die de provincie vandaag heeft bekendgemaakt.
Het gaat om de meest uiteenlopende overtredingen. Zo werden 304 overtredingen vastgesteld voor stilstaan en parkeren op niet-toegelaten plaatsen of negeren van de signalisatie voor verboden rijrichtingen. Vier bestuurders kregen een boete voor het overtreden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Van Noppen overleden

Dinsdag 5 maart 2024
Oudsbergen - Jeanne Van Noppen overledenZaterdag is Jeanne Van Noppen overleden, de weduwe van Henri Gijsen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot gtroeten in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Mike Bollen (42) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap DBM Solutions opgericht met zetel aan de Genitsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer renovatie van bouwprojecten, gevelreiniging, domotica installaties, het vervaardigen van schrijn- en timmerwerk, het plaatsen van tegels en elektriciteitswerken.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Leopoldsburg - OpglabbeekIn Tweede Provinciale A van het zaalvoetbal heeft Geleeg Leopoldsburg met 10-6 gewonnen van Pinanti Opglabbeek. Geleeg Leopoldsburg staat zevende in de stand, Pinanti Opglabbeek vijfde.
Het is maar dat je 't weet
Het sportseizoen voor de Diabetes Liga Vlaanderen wordt dit jaar weer afgetrapt in Noord-Limburg. Meer bepaald op zondag 10 maart in Lommel. Er werden zowel routes voor fietsers en lopers als voor wandelaars uitgestippeld. De organisatie loopt dit jaar in samenwerking met de lokale afdeling Diabetes Liga Noord-Limburg. De fietsers vertrekken om 9u30 voor een fietstocht van 50 of 80 km doorheen Noord-Limburg. De lopers en de wandelaars genieten van de lokale parcoursen in de Lommelse Sahara. Meer info vind je achter deze link.

Wist je dat...

Maandag 4 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
...benzine, diesel en stookolie morgen weer duurder worden?
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Keukenafval scheiden uit huisvuilVanmorgen lanceerde Limburg.net de nieuwe keukenafvalcampagne. Voor de aftrap van die campagne werden Pat Krimson en Loredana De Amicis ingehuurd. Limburg.net wil zo de aandacht vestigen op het belang om organisch afval uit het huisvuil te weren. De komende weken zal de sensibiliseringscampagne alle inwoners van Limburg en Diest bereiken.
Afval dat niet ontstaat, hoeft ook niet te worden opgehaald en verwerkt. Heel wat afval uit de keuken en de tuin kan vermeden worden of zelf verwerkt. (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Oudsbergen - Heemijzer: de rode kleurstof van vleesVlees kan ingedeeld worden in twee categorieën: wit vlees en rood vlees. Rood vlees omvat rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild, terwijl gevogelte zoals kip en kalkoen wordt beschouwd als wit vlees. Waarom is rood vlees rood? Dat komt door een speciaal eiwit, genaamd heemijzer, dat zuurstof opslaat en transporteert in spiercellen. Dit eiwit, is, zoals de naam het zegt, rijk aan ijzer: hoe roder het vlees, hoe meer heemijzer het bevat.
Helaas kan het heemijzer in rood vlees (…) Het hele nieuwsbericht

Christiaan Jacobs overleden

Maandag 4 maart 2024
Oudsbergen - Christiaan Jacobs overledenVrijdag is Christiaan Jacobs (75) overleden, de echtgenoot van Gerda Wertelaers. Hij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Jerôme Meus overleden

Maandag 4 maart 2024
Oudsbergen - Jerôme Meus overledenVrijdag is Jerôme Meus overleden, de weduwnaar van de,in 2019 gestorven Catho Evens. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Guigoven. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Louis Vandeurzen overleden

Maandag 4 maart 2024
Oudsbergen - Louis Vandeurzen overledenVrijdag is Louis Vandeurzen overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Jacqueline Poelmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Gustaaf Janssen overleden

Maandag 4 maart 2024
Oudsbergen - Gustaaf Janssen overledenOp 29 februari is Gustaaf Janssen overleden, de weduwnaar van de in 1988 gestorven Jozefien Schabon. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Opitter.
Oudsbergen - Nieuwe trainer voor Eendracht Louwel BWerner Caelen wordt komend seizoen trainer van Eendracht Louwel B. Hij volgt Dirk Verslegers op die aan de slag gaat als T2 van de A-ploeg.
Oudsbergen - Aanwinst voor Kabouters OpglabbeekSeppe Truyen zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbeek verdedigen. Hij komt over van SSD Opoeteren.
Kort nieuws van bij de buren
In As heeft het gisterenavond gebrand in een achterbouw aan de Vlasroot. De brand ontstond aan een droogkast, vermoedelijk door een kortsluiting. Er is grote schade.

Juwelen en parfum gestolen

Zondag 3 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een woning aan de Goudbloemstraat in Bree. Zij hebben er juwelen en parfum gestolen.

Spelcomputer gestolen

Zondag 3 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bilzerweg in As is een spelcomputer gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.
Oudsbergen - Eendracht Louwel B klopt H. WijshagenIn Vierde Provinciale heeft Louwel B met 6-1 gewonnen van Heidebloem Wijshagen. Fiddelaers (3), Schrijvers, Cox en Stulens scoorden. Schrijvers maakte een owngoal.
Oudsbergen - Monsterscore van Eendracht LouwelIn Derde Provinciale heeft Eendracht Louwel met 7-0 gewonnen van Opitter FC. De doelpuntenmakers waren Caelen (2), Cleeren, Knevels, Roex, Didden en Ceyssens (own).
Oudsbergen - Gruitrode klopt Torpedo HasseltIn Eerste Provinciale heeft Nevok Gruitrode met 2-0 gewonnen van Torpedo Hasselt. Belghali scoorde in de 37ste minuut de 1-0, meteen de ruststand. In de 50ste minuut legde Be.Geelen de eindcijfers vast. Be.Geelen kreeg in de 90ste minuut een rode kaart onder de neus geduwd van scheidsrechter Cuypers.
Oudsbergen - Sporting Ellikom speelt gelijkIn Vierde Provinciale is Sporting Ellikom 1-1 gelijk gaan spelen bij Maasland NO B. Della Penne bracht Sporting Ellikom in de 30ste minuut op voorsprong maar Loos maakte in de 86ste minuut een owngoal.
Oudsbergen - Verlies en gelijkspel voor KaboutersIn Derde Provinciale is Kabouters Opglabbeek bij SLW Maaseik gaan verliezen met 2-1. Garcia scoorde voor de Kabouters, Schoonbroodt en Donders voor de thuisploeg. De tweede ploeg speelde bij LS Leut 2-2gelijk. Voor Opglabeek B scoorden Berghs en Reumers.
In het tennis heeft Hanne Vandewinkel (19) uit Bree vandaag in Pretoria (Zuid-Afrika) de finale van het tennistornooi verloren van de Braziliaanse Laura Pigossi. Hanne staat op plaats 315 in de WTA-ranking, haar tegenstandster op de 123ste plaats. De wedstrijd duurde 2u19'. Setstanden: 6-3, 4-6 en 7-5.

KSK Meeuwen - Herk FC 1-1

Zaterdag 2 maart 2024
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Herk FC 1-1KSK Meeuwen is, thuis tegen Herk FC, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Herk FC kwam in de 15de minuut op voorsprong via Gilissen. Willems maakte in de 70ste minuut op strafschop gelijk.
Oudsbergen - Jong Meeuwen wint van NeeroeterenIn Vierde Provinciale heeft KSK Meeuwen B met 7-1 gewonnen van KFC Neeroeteren. Voor Jong Meeuwen scoorden Nouwen (2),  Gijbels (2), Thonon, Drijkoningen en Roex..

Wisselvallig weekend

Zaterdag 2 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weekendEen depressie over de Britse Eilanden bepaalt dit weekend het weer in onze streken. Het wordt een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen, al kan het zaterdag wel enige tijd droog zijn. Zondag wordt een sombere dag met wat lichte regen of motregen. Na een droge maandag, vallen buien op dinsdag. Daarna breekt een drogere periode aan met meer zon en ook wat hogere temperaturen.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend met wat regen. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er opklaringen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In de top 250 van de beste ziekenhuizen staan vijf Belgische ziekenhuizen. UZ Leuven scoort met een 44ste plaats het best. Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226). (Newsweek)

Weg met koersfiets

Zaterdag 2 maart 2024
In de Kabienstraat in Opoeteren hebben dieven een garagedeur opgebroken. Zij gingen met een koersfiets aan de haal.

Miet Cuppens overleden

Vrijdag 1 maart 2024
Oudsbergen - Miet Cuppens overledenGisteren is in Opglabbeek Miet Cuppens overleden, de echtgenote van Jef Knoops. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Lodewijk Vandeurzen overleden

Vrijdag 1 maart 2024
In Opglabbbeek is vandaag Lodewijk Vandeurzen overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Jacqueline Poelmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Fietser gewond in Bree

Vrijdag 1 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Boneputstraat in Bree botsten gisterenvond een auto en een 25-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Geef jij ook een complimentje vandaag?ZoomEen complimentje geven, het klinkt zo vanzelfsprekend als iets goed gaat, of goed gedaan wordt. En toch doen we het misschien nog veel te weinig. Vandaag is het complimentendag, de uitgelezen dag om daar verandering in te brengen. Geef jij ook een complimentje, een schouderklopje of een kleine attentie aan iemand die iets goed doet, anderen helpt of altijd optimistisch is? En vergeet daarbij natuurlijk jezelf niet. Want geef mensen een pluim, en ze krijgen vleugels! (Foto Pexels - Anni Roenkae)

Gordeldracht: 47 boetes

Vrijdag 1 maart 2024
Oudsbergen - Gordeldracht: 47 boetesPolitie Carma heeft in februari 47 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De overtreders kregen een boete van 116 euro.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen