Het overige nieuws

Geluidscollage als muziek

Dinsdag 28 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geluidscollage als muziek
Op deze dag in 1983 begon The Art Of Noise aan de opnames van hun eerste langspeler. Die leverde onder meer met Close (To The Edit ) een hit op. Dat in de clip instrumenten aan gruzelementen worden geslagen, is veelbetekenend. Lees hier hoe ze hun sound dankten aan technische innovaties en muziek maakten met collages van digitale geluidsfragmenten. Trouwens, Tom Jones’ succesversie van ‘Kiss’ van Prince kwam ook uit hun computers.

Openbare verkoping: Sint-Jorisstraat

Dinsdag 28 februari 2017
Morgennamiddag wordt in Het 8ste Sacrament de woning gelegen Sint-Jorisstraat 22 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a24ca en heeft een K.I. van 793 euro.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Gust Vervecken overleden

Maandag 27 februari 2017
Gust Vervecken overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Gust Vervecken overleden, de echtgenote van Pierette Willems. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
Het carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!
Kinder- en jeugdkoorweekend in Dommelhof
Een dertigtal gemotiveerde jonge zangers zakten gisteren af naar Dommelhof om er, tijdens een kinder- en jeugdkoorweekend, onder leiding van Hilde Venken, Jan Coeck en Tom Johnson te zingen en te spelen. Het jaarlijkse koorweekend werd georganiseerd door Koor en Stem Limburg.  Het thema van het weekend: 'Liefde voor muziek'. En morgen....  zingen ze beslist 'Het liedje voor de dag nadien'. Meer foto's

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!

Esperanza wint oefenwedstrijd

Zaterdag 25 februari 2017
Esperanza wint oefenwedstrijd
Esperanza Pelt heeft gisteren de oefenwedstrijd in en tegen Bocholt VV gewonnen met 1-3. Pelt kwam 1-0 achter maar Stijn Deckers zorgde met een loepzuivere hattrick voor de 1-3. 

Frie Swinnen overleden

Zaterdag 25 februari 2017
Frie Swinnen overleden
Vandaag is de uit Neerpelt afkomstige Frie Swinnen overleden, de echtgenoot van Mia Hendriks. Hij werd gisteren 95 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
Op de goeie golf (150): draadloze communicatie
Onlangs bracht Jo Ruffini een bezoek aan het rijtuigenmuseum in Valkenswaard. Eric van den Heuvel van dat museum vertelt ons hoe koetsiers en hun passagiers draadloos met anderen konden communiceren.

Hoort u er bij?

Vrijdag 24 februari 2017
- Reünie jongens en meisjes van 1967 van Overpelt-centrum:"We plannen een bijeenkomst ter gelegenheid van onze 50ste verjaardag in het najaar van 2017 (concrete info volgt nog). We willen graag de adressenlijst updaten zodat we iedereen kunnen aanschrijven. Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar 1967overpeltcentrum[!]gmail.com en dan komt alles in orde! "
- KSA Overpelt (voormalig KSJ-Overpelt) viert op 27 mei haar 110-jarig bestaan: "Wij nodigen iedereen graag uit, zowel leden en hun ouders, leiding, oud-leiding als sympathisanten. De festiviteiten voor jong en oud zullen plaatsvinden bij onze lokalen achter 't Pelterke. Voor meer informatie houdt zeker onze website in de gaten: www.ksa-overpelt.be."

Enorm drugslabo opgerold

Vrijdag 24 februari 2017
Grensgevallen
In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende heeft de Nederlandse politie naar eigen zeggen een van de grootste drugslabo's in Nederland ontmanteld. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram MDMA geproduceerd worden. De MDMA die werd aangetroffen zou op straat 32 miljoen euro waard zijn, de amfetamine 18 miljoen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt. Een van de mannen is de penningmeester van het CDA van Heeze - Leende - Sterksel. De partij heeft hem inmiddels op non-actief gezet.

'Hier voel ik nattigheid'

Vrijdag 24 februari 2017
Het Mariaziekenhuis plande op 9 maart twee sessies rond urineverlies onder de titel "Help ik voel nattigheid". Men vraagt ons bekend te maken dat de sessie van 17u geannuleerd is wegens te weinig inschrijvingen. De sessie van 15 uur vindt wel plaats. Wie zich had ingeschreven voor de sessie van 17u is welkom voor die van 15 uur. Opnieuw inschrijven is niet nodig.

Chel Van Broekhoven overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Chel Van Broekhoven overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Chel Van Broekhoven overleden, de weduwnaar van Maria Thans. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.
23

Wedelse Molen failliet

Vrijdag 24 februari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de faling uitgesproken van de Wedelse Molen in Overpelt. Schuldvorderingen moeten voor 23 maart worden ingediend. Curator in deze zaak is mr. Ilse Roox.

Gerard Stevens overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Gerard Stevens overleden
In WZC Immaculata is vandaag Gerard Stevens overleden, de weduwnaar van Jacqueline Timmermans. Hij zou op 6 maart 91 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.
16
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Start to run' voor beginners

Donderdag 23 februari 2017
Atletiekclub SACN organiseert weer "Start to run"-cursussen voor beginners. Doe mee en je zult versteld staan over je zelf! Je traint onder deskundige leiding van looptrainers. Na 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. Inschrijvingen kunnen gebeuren bij de eerste les. De prijs bedraagt 70 euro voor 10 lesweken met opvolging tot november 2017.
Startdata: Neerpelt dinsdag 28 februari 19u Sportcentrum Dommelhof; Hamont-Achel: zaterdag 4 maart 10u fit-o-meter aan de Grote-Haart; Overpelt zondag 5 maart 10u Sevensmolen. 
Meer info: hoofdtrainster recreanten SACN: Heidi Gielen, tel. 011 66 28 38 of heidi.gielen[!]skynet.be.

Morgen kindercarnaval

Donderdag 23 februari 2017
Morgen kindercarnaval
Morgen/vrijdag trekken zowat alle Overpeltse schoolkinderen de straat op (als het weer het toelaat) om carnaval te vieren. Ook de Facebookpagina SpelenderwijsOverpelt van de gemeente trekt mee de straat op om foto’s te maken die ’s avonds te zien zullen zijn op Facebook. Ga dus morgenavond maar eens kijken op https://www.facebook.com/SpelenderwijsOverpelt!

Autoruiten ingeslagen

Donderdag 23 februari 2017
Autoruiten ingeslagen
Op verschillende plaatsen in Neerpelt en Overpelt werden gisteravond ruiten van auto's ingeslagen, zonder dat er iets uit de wagens werd weggenomen. Het gebeurde in de Hoekstraat en op de Leopoldlaan in Overpelt en aan het Kloosterhof en in de Pastorijstraat in Neerpelt.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Goossens overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Bart Goossens overleden
Vandaag is Bart Goossens overleden, de zoon van Jan en Anita Goossens-Neijens. Hij was 27 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: donderdag van 19 uur tot 20 uur in het uitvaartcentrum Vandebosch.
92
Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd in het Lindel de woning gelegen Zipstraat 37 openbaar verkocht. Ook twee weilanden en twee percelen landbouwgrond, alle gelegen aan de Hoeven, gaan onder de hamer. De woning staat op een perceel van 11a80ca en heeft een KI van 644 euro.
Op de goeie golf (149): draadloze communicatie
Even bellen dat we veilig aangekomen zijn, we vinden het nu heel normaal. Toen men vroeger op pad ging zocht men ook naar manieren om het thuisfront te laten weten dat men goed was gearriveerd. Hoe mensen er toen in slaagden om te communiceren leggen Jo Ruffini en Eric van den Heuvel u uit vanuit het mooie rijtuigenmuseum in Valkenswaard.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
4.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
14/02
Lieve schat Een fijne valentijn gewenst je schat Johan
johan geutjens
27/01
Elvira een hele fijne 18e verjaardag dikke kussen van opa moeke tante Rita
Rita Franssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Chel Van Broekhoven overleden
  2. Kindercarnaval in het Lindel
  3. Volley: Meisjes U11 spelen bekerfinale