Het overige nieuws

Als Bob bezongen wordt

Woensdag 24 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als Bob bezongen wordt
“In de hemel is geen Dylan, daarom draaien wij hem hier”, aldus De Nieuwe Snaar. En vandaag is het daar wel de gelegenheid voor, want Bob Dylan viert zijn 76ste verjaardag. Lees hier dat er nog veel meer songs bestaan waarin de bard bezongen wordt. Pakweg John Lennon, The Who en Neil Young voerden hem op. David Bowie heeft zelfs een ‘Song For Bob Dylan’ op plaat gezet.
Lindel-Hoeven heeft een nieuwe speler aangetrokken: Jonas Meeus van Lutlommel.

Driemaal gefotografeerd

Dinsdag 23 mei 2017
Driemaal gefotografeerd
Het is de tijd van de Sint-Jacobsvlinder. We kregen een foto binnen uit Overpelt, een uit Neerpelt en een uit Lommel. Dat het telkens om dezelfde vlinder gaat is onwaarschijnlijk... Om de een of andere reden doen de kleuren van deze vlinder ons altijd aan flamenco denken. Bijgaande foto werd gemaakt door Gerda Deelkens uit Neerpelt.

NEOS trok naar Rotterdam

Dinsdag 23 mei 2017
NEOS trok naar Rotterdam
NEOS Neerpelt-Overpelt trok donderdag met de bus naar Rotterdam, de stad die uit de puinen na het Duitse bombardement van 14 mei 1940 herrees en nu zo'n geweldige architectuur laat zien. Een bijzonder moment tijdens de wandeling was de ‘ontmoeting’ met het bronzen standbeeld van Erasmus op het plein voor de Sint-Laurenskerk. In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement.
De groep bracht onder meer een bezoek aan het stoomschip ‘De Rotterdam’. In 1959 (…) Het hele nieuwsbericht
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wilhelmus Croonen overleden

Maandag 22 mei 2017
Wilhelmus Croonen overleden
Vandaag is in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Wilhelmus Croonen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd de woning Schansstraat 192 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a76ca en heeft een K.I. van 377 euro.

Theo Hendriks overleden

Maandag 22 mei 2017
Theo Hendriks overleden
Gisteren is Theo Hendriks overleden, de weduwnaar van Mia Swinnen en van Maryse Van Stapel. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
1

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Feest voor Esperanza Pelt
We geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Damesvoetbal: Esp. Pelt wint Limburgse beker
Vorig jaar won de damesploeg van Louwel nog de provinciale bekerfinale door Esperanza Pelt te verslaan, maar vandaag waren de rollen omgekeerd: na een knappe wedstrijd won Pelt van E. Louwel met 4-1. De Limburgse beker is dus voor de Peltse dames! Fufo Beringen verloor met 8-2 van FC Hamont 99 in de troosting voor brons.
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Getuigen gezocht

Zondag 21 mei 2017
Getuigen gezocht
Vrijdag rond 09:45 uur vond een verkeersongeval plaats in de Vonderstraat (Overpelt) richting Koning Albertlaan (Neerpelt). Een vrouw wandelde richting Koning Albertlaan en werd langs achter aangereden door een zwart voertuig, vermoedelijk type stationwagen. Zij komt hierbij hard ten val met meerdere kneuzingen tot gevolg. De chauffeur van het aanrijdende voertuig stopte niet en reed verder richting Neerpelt.
Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien, gelieve dan contact met de lokale politie op te nemen.
KMV Neerpelt wint 'Beker van verstandhouding'
In het lokaal van Heuvel Sport in Bocholt heeft KMV Neerpelt gisteravond de finale van de Beker van verstandhouding van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond) gewonnen. Aan dit toernooi mogen alleen ploegen van de KNLBB meedoen die bestaan uit 3 bestuursleden van elke club. Er wordt gespeeld naar de drie disciplines: 3-band, bandstoten en vrij spel.
De ploeg van KMV Neerpelt, die voor het derde jaar op rij in de finale stond, nam het gisteren op tegen Cheers BC uit Overpelt. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat met het kleinste verschil de beker binnenhaalde. Het winnende team bestond uit René Vandebroek (3-band), Hensen Gerard (bandstoten) en Vos Ivo (vrij spel).
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
15°
24°
20/05
oma en opa bo wensen hun kleindochter ilke proficiat met haar eerste communie vandaag op 20mei
valentine daniels
02/05
Liesbeth en Liene Engels-CoxFelicitaties aan Liesbeth Cox en haar dochter Liene Engels met de opening sinds 1 mei van de kleine hof, hun ijsjeszaak. Overheerlijke ijs en het wijdse uitzicht vanop hun terras over de velden.
Marleen Janssenswillen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Weer Eerste Communie in Sint-Martinusparochie
  2. Die ochtend in het Lindel...
  3. M12 van dameshandbalclub provinciaal kampioen