Het overige nieuws

Neos trok naar Den Haag

Zondag 22 april 2018
Neos trok naar Den Haag
Op de voorlopig warmste dag van het jaar (28,9°C) trok Neos Neerpelt-Overpelt met een volle autocar richting Den Haag, "met zijn mooie paleizen", zoals Paul van Vliet destijds zong. In het “Huis voor democratie en rechtsstaat” werden de deelnemers opgewacht door een bordkartonnen versie van prinses Beatrix (tijdens haar koningschap had Nederland een matrix-organisatie). Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Esperanza verliest in Hoeilaart
Esperanza Pelt is deze namiddag gaan verliezen tegen ERC Hoeilaart, de rode lantaarn in de 3de Amateurs B-afdeling. Uitslag: 4-2. Halfweg was het 2-0. Geijsels milderde (52’) tot 2-1. Het werd 3-1, 3-2 door Ebobo (80’) en nog 4-2 in de 89ste minuut. Esperanza staat 7de met 44 punten uit 28 wedstrijden. De eindronde is verkeken.

Kadijk verliest thuis

Zondag 22 april 2018
Kadijk verliest thuis
Kadijk heeft vandaag met 1-2 verloren van Excelsior Hamont. Het Overpeltse doelpunt werd gescoord door Flamur Llapashtica. Kadijk eindigde tiende in de competitie. Lindel-Hoeven VV speelde 2-2 gelijk op het veld van Standard Elen en eindigde in de competitie op de veertiende plaats.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Wie won de dvd?
Het is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Buschauffeur bestolen

Zaterdag 21 april 2018
Buschauffeur bestolen
Aan het Mariaziekenhuis werd vanmorgen een buschauffeur bestolen. De man is zijn portefeuille kwijt. Hij legde bij de politie klacht neer.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenpsalmwandelingen

Donderdag 19 april 2018
Er komen boerenpsalmwandelingen aan. Daarmee willen de initiatiefnemers aansluiten bij een oud gebruik: op de drie dagen voor OLH Hemelvaart, de zogenoemde kruisdagen, trok een kruisprocessie door de velden om een goede oogst af te smeken. De initiatiefnemers geven dit op zich mooie gebruik een nieuwe vorm, door genietend en elkaar ontmoetend het voorjaar op te snuiven en geïnspireerd door een tekst of wat stilte zich te verwonderen over de lente. In gedachten verbonden met een (…) Het hele nieuwsbericht

1.721 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Overpelt telt 1.721 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183 alleenwonenden, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Brandfase geel in Limburg
De natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

366 pv's tijdens flitsmarathon

Donderdag 19 april 2018
366 pv's tijdens flitsmarathon
Iedereen wist dat de politie gisteren extra op de snelheid ging letten, en toch waren er in de politiezone HANO 366 chauffeurs die om die reden een pv zullen krijgen. In totaal passeerden er gisteren 14.092 voor de politiecamera's. De meeste overtredingen - 135 - werden gemaakt op de Haag in Achel, waar men, zolang de omleiding van de Thomas Watsonlaan duurt, slechts 50 km per uur mag rijden. Verhoudingsgewijs de meeste pv's - 32% van het aantal gecontroleerde voertuigen - worden uitgeschreven voor 56 van de 175 chauffeurs die tussen 18.47u en 19.52u op de Lozenweg in Hamont passeerden.

'Niet op dezelfde lijn'

Donderdag 19 april 2018
Vandaag gelezen
"In Pelt, de fusiegemeente tussen Neerpelt en Overpelt, werd een fusiecoördinator aangesteld omdat de twee burgemeesters - Jaak Fransen en Raf Drieskens - niet op dezelfde lijn zitten. Ze zijn ervan overtuigd dat een fusie logisch is omdat Pelt geografisch één lokale gemeenschap vormt, maar daar stopt de eensgezindheid ook. Volgens betrokkenen moesten CD&V-voorzitter Wouter Beke en Vlaams minister Jo Vandeurzen tussenkomen om het fusieproject te redden. 'De twee burgemeesters steunen de fusie, maar het zijn nu eenmaal verschillende karakters', zegt fusiecoördinator Frank Smeets. 'Ze staan allebei achter de fusie en willen desnoods een stap opzijzetten'"
(Vandaag in "De Standaard")
16/04
Proficiat met jullie 66ste huwelijksverjaardag! Dikke kus van Charles, Marieke en Dominique xxx
Dominique Tielens
15/04
ja dat verdient een pluim ..voor francois ! lena en jan pepels
lena/jan pepels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Cultuurhappening van start
  2. Kinderen al vandaag op pad tegen zwerfvuil
  3. Een ontbijtwandeling in 10.000 stappen