Het overige nieuws

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Studeren in de bib

Vrijdag 25 mei 2018
Studeren in de bib
Tot eind juni helpen de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt studenten het hoofd koel houden. Geeft de thermometer meer dan 25°C aan, dan wordt er voor een verfrissing gezorgd en dat was vandaag het geval: wie in de bib van Neerpelt aan het studeren was, werd verrast met een ijsje. Studenten die graag samen studeren, zijn altijd welkom in de bibliotheek. De bib heeft heel wat voordelen voor studenten: het is er rustig, er zijn voldoende stopcontacten, gratis wifi en printservice. Koffie, thee of water (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Coenen overleden

Vrijdag 25 mei 2018
Willy Coenen overleden
In het Mariaziekenhuis is woensdag Willy Coenen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Het is maar dat u 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

José Spooren overleden

Donderdag 24 mei 2018
José Spooren overleden
Maandag overleed de uit Overpelt afkomstige José Spooren, de weduwe van Jaak Claes. Zij was 79 jaar. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Verkeershinder richting Valkenswaard
Er is vanochtend een verkeersongeval gebeurd op de N69/Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard). Hierdoor was de N69 verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeersongeval gebeurde rond 2 uur toen een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak van de weg ging, enkele bomen raakte en vervolgens in een sloot terecht kwam. De chauffeur moest met onbekende verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. (Foto politie Valkenswaard)

Lène Dilissen overleden

Woensdag 23 mei 2018
Lène Dilissen overleden
Gisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Lène Dilissen, de weduwe van Frens Lommelen, thuis in Overpelt overleden. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (16-17 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
2

Wegen afgesloten in Schaft

Dinsdag 22 mei 2018
Grensgevallen
De Stichting Driving Valkenswaard International organiseert van morgen/woensdag tot en met zondag 27 mei het internationaal (paarden)mensport-evenement ‘Driving Valkenswaard International’ op terreinen aan Klein Schaft, nabij de Maastrichterweg in Borkel-en-Schaft. In dat verband wordt Klein Schaft afgesloten voor alle verkeer tot zondag 20.00 uur. Verder worden van zaterdag 26 mei 07.00 uur tot zondag 27 mei 20.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer: Abdijweg vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Studeren in de bib

Dinsdag 22 mei 2018
Tot eind juni helpen de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt studenten het hoofd koel houden. Geeft de thermometer meer dan 25°C aan, dan wordt er voor een verfrissing gezorgd! Studenten die graag samen studeren, zijn altijd welkom in de bibliotheek. De bib heeft heel wat voordelen voor studenten: het is er rustig, er zijn voldoende stopcontacten, gratis wifi en printservice. Koffie, thee of water helpen je volhouden. De ruime openingsuren structureren je dag. In Neerpelt (Norbertinessenlaan 9) kan je terecht van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur, op maandag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur. In Overpelt (Jeugdlaan 2) kan je terecht van maandag tot donderdag van 9.30 tot 11.30 en van 14.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Mia Giesberts overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Mia Giesberts overleden
Gisteren is Mia Giesberts overleden, de echtgenote van Staf Sleurs. Zij was 80 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Fien Vrijsen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Vandaag is Fien Vrijsen overleden. Zij was 82 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven.

Jet Nijs overleden

Maandag 21 mei 2018
Jet Nijs overleden
Zaterdag is Jet Nijs overleden, de echtgenote van Jaak Van Baelen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna ze wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten bij haar thuis aan de Tielenstraat 22 in Lindel-Hoeven.
3

Kongolo-drama herdacht

Zaterdag 19 mei 2018
Kongolo-drama herdacht
In het Waals-Brabantse dorpje Gentinnes vond vandaag de jaarlijkse plechtigheid plaats ter herdenking van de martelaren van Kongolo, onder wie de Neerpeltse pater Pellens en de Overpeltse paters Vanduffel en Schildermans. De herdenking vond plaats in aanwezigheid van enkele familieleden van de paters. Het was een kleurrijke en sfeervolle viering die verzorgd werd door de nieuwe missionaire gemeenschappen van spiritijnen van Molenbeek, Charleroi en Antwerpen. (Foto's Leon Alders) Meer foto's
Kongolo-drama herdachtKongolo-drama herdachtKongolo-drama herdacht

Paul Cornelissen overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Paul Cornelissen overleden
Vanmorgen is Paul Cornelissen overleden, de echtgenoot van Rosalie Coenjaerts. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.
2

Auto en bus botsen

Vrijdag 18 mei 2018
Auto en bus botsen
Vanmorgen rond 7.15 uur botste een auto tegen een bus in De Leuken in Lommel: een 23-jarige man en een 45-jarige vrouw werden daarbij gewond.
19/05
Proficiat voor het gouden paar nog vele gelukkige jaren samen in goede gezondheid en liefde.
Jef en Theresia Segers-Geunens
16/05
Jelle, wij wensen je een fijne 23ste verjaardag toe. Maak er een leuke dag van.
Patrick Tjoens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. 'Lekker divers' eten
  2. Handbal: HCO naar Liga 1
  3. Fien Vrijsen overleden