Het overige nieuws

Engelse Elvis

Zondag 17 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Engelse Elvis
Vandaag fluiten we vrolijk mee met ‘Singing The Blues’ van Tommy Steele, die zijn 81ste verjaardag viert. Hij moest het Engelse antwoord op Elvis Presley worden. Maar de Amerikaan Guy Mitchell (die we hier zien en horen) had tegelijk een hit met hetzelfde nummer. Hoe dat in zijn werk ging? Kijk op de Jukeboxkalender.  

Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2

Zaterdag 16 december 2017
Bilzen-Waltwilder - Esperanza 2-2
Esperanza Pelt heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Bilzen-Waltwilder. De Peltse doelpunten kwamen van Ebobo (1-1) en Bahtiri (1-2). Esperanza staat na 16 wedstrijden derde in de stand met 27 punten. Bilzen-Waltwilder staat voorlopig aan de leiding maar heeft een wedstrijd meer dan Heur-Tongeren, dat morgen nog speelt.
De 62-jarige Jarislav Studzizba is de nieuwe trainer van Lindel-Hoeven VV. Hij volgt Bjorn Sengier op.

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.
Tribunaliteiten
Als de politie over zichzelf schrijft
Een inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jonge fietser aangereden

Vrijdag 15 december 2017
Vanmiddag kwam op het kruispunt Haspershoven-Leemveldstraat een jonge fietser in botsing met een personenwagen. Het kind, een jongen van 13 uit Hamont-Achel, werd daarbij licht gewond.

Nieuwe datum Dirk Blanchart

Vrijdag 15 december 2017
Het afgelaste concert van Dirk Blanchart van 6 december in CC Palethe wordt ingehaald op woensdag 25 april volgend jaar. Mensen die al een kaartje hadden voor het (gratis) caféconcert krijgen nog een mailtje en kunnen hun kaartje nog annuleren indien deze nieuwe datum voor hen niet zou lukken. Uiteraard kunnen ook andere geïnteresseerden voor het caféconcert nog steeds kaartjes bestellen via de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52 of reservaties[!]palethe.be). Meer info over dit caféconcert en het volledige programma van CC Palethe vind je op www.palethe.be

Nieuwe bvba: Juwe Design

Vrijdag 15 december 2017
Werner Bergmans uit Hechtel-Eksel en Jurgen Bergmans uit Overpelt hebben de bvba Juwe Design opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, metaalschrijnwerk en gyprocwerken.
Het is maar dat u 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Brandje bij Profel

Donderdag 14 december 2017
Bij Profel op de industriezone ontstond vanavond rond 21 uur een brandje in een container die dienst toe als toiletruimte. De brandweer kwam ter plaatse.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Met dank aan Lili

Woensdag 13 december 2017
Vandaag bestaat de afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis 80 jaar; vandaag ook nam Lili Moors afscheid als afdelingsverantwoordelijke bloed- en plasmageven. Uit handen van de voorzitter kreeg ze een bos bloemen en een klein aandenken overhandigd. Lili zorgde samen met haar collega's-vrijwilliger voor de feilloze organisatie van de bloedafname-avonden op de 2de en 3de woensdag van de maand. Vanaf januari zullen die bloedafnames plaatsvinden op de 2de woensdag en 3de vrijdag van de maand, en dit telkens tussen 17 en 20 uur.

Feest bij de wandelclub

Woensdag 13 december 2017
Feest bij de wandelclub
Zaterdag ging al voor de 47ste keer het clubfeest van De Bokkenrijders door in de parochiezaal van Holheide. Zoals steeds werd in een gezellige sfeer teruggekeken op het voorbije wandeljaar. 2017 was opnieuw succesvol met bijna 5000 deelnemers aan de verschillende activiteiten. Marie-Josée Boes is al 20 jaar lid en werd daarvoor natuurlijk gefeliciteerd. Er werd ook al even vooruit gekeken naar 2018. Dan is het precies 30 jaar geleden dat er op 28 februari 11.470 wandelaars (!) naar Overpelt kwamen afgezakt om er deel te nemen aan de Nationale Wandeldag! (Ingez.)
1

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.
2

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Poseren in de sneeuw
Op deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Hond bijt vrouw

Maandag 11 december 2017
In de Dorperheidestraat is een vrouw gebeten door een loslopende hond. Dat gebeurde gisterenavond rond 17.15 uur.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat u 't weet
Het blijft gevaarlijk op de weg
Ook voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
1
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.