Het overige nieuws

Piot Presley

Vrijdag 24 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Piot Presley
Het is vandaag 59 jaar geleden dat Elvis Presley aan zijn militaire dienst begon. Lees hier hoe hem dat een aantal legerliedjes opleverde. ‘G.I. Blues’, bijvoorbeeld. Of nog meer bekend: het deels in het Duits gezongen ‘Wooden Heart’. Ja, hij was bijna twee jaar gekazerneerd in het Beierse Friedberg, al genoot hij wel het privilege om daar in een hotel te overnachten.
Een minibus voor Open Atelier N.-Limburg
Op 18 januari werd er een Ford Transit minibus met 9 zitplaatsen afgeleverd bij Noord-Limburgs Open Atelier. Die instelling mag er 5 jaar lang gebruik van maken. Het busje, geleverd door het Duitse bedrijf akzent Socialsponsoring, wordt gefinancierd door het aanbrengen van reclameboodschappen van regionale ondernemers. Hierdoor krijgen cursisten met vervoersproblematiek toch de kans om een opleiding te volgen bij Open Atelier. Maandag werden de sponsors bedankt met een hapje en een drankje.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen
Gisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Herinneringen

Donderdag 23 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Herinneringen
Ze zal zich ongetwijfeld ‘Oempalapapero’ voelen. Vandaag wordt Marva 74. Op de Jukeboxkalender worden – om het met een liedjestitel van haar te zeggen – herinneringen opgehaald. Zo ontdekken we er de originele uitvoering van haar debuut ‘Geef Mij Nog Een Kans’ uit 1963.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Actieweek rond dikkedarmkanker

Dinsdag 21 maart 2017
Actieweek rond dikkedarmkanker
Elke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema nog tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. 'Alles OK op de wc?' is een samenwerking van de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt.
De hele werkweek – steeds van 10.00 tot 17.00 uur - kan je in de hal van het ziekenhuis een 'reuze dikke darm' (…) Het hele nieuwsbericht
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...
Op de goeie golf (153): Mobilofoon
Vanuit de auto draadloos telefoneren, het leek jarenlang onmogelijk. Hoe men vroeger ongevallen of andere dingen kon doorgeven via een mobilofoon, legt Jo Ruffini u uit in een nieuwe aflevering vanuit het Radiomuseum in het Lindel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
De nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Wie won de DVD?
Het is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Allemaal voor Ed Sheeran

Zaterdag 18 maart 2017
Op 5 april zal niemand minder dan Ed Sheeran optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Tickets zijn al lang uitverkocht maar radiozender MNM voorziet nu een winactie voor een privéconcertje en een meet and greet met de zanger. Voor deze wedstrijd moeten de fans proberen om met de hashtag #MetSheeran in de media te geraken. Zo probeerden Anne Schoone, uit Lommel, en Marissa Braeken, uit Overpelt, ook om met hun idee in de media te komen. De twee meisjes studeren allebei in Leuven en hebben daar dan ook de Ed Sheeran in zich naar boven laten komen. Ze dansten op het liedje Barcelona (met een Leuvens tintje). Hopelijk brengt het hen geluk en lukt het Anne en Marissa om hun muziekheld eindelijk te kunnen ontmoeten!
2

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgeheven
Minister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
De toegevoegde waarde van landbouw
"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
5
Het is maar dat u 't weet
Er wordt de komende twee weekends gewerkt aan een spooroverweg tussen Lier en Herentals. Er is tussen die twee steden dan ook geen treinverkeer mogelijk. Reizigers die vanuit Lier naar Nijlen, Kessel, Bouwel of Herentals willen sporen, moeten morgen en overmorgen en dus ook volgend weekend met de bus. Tussen Lier en Herentals rijden van 's morgens tot 's avonds twee keer per uur vervangbussen.

S&K Metalprojects failliet

Donderdag 16 maart 2017
De rechtbank van Koophandel heeft S&K Metalprojects uit de Waterrijtstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 april worden ingediend. De firma werd in 1989 opgericht.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
14°
22/03
16maart. Verjaardag van Dirk Moonen proficiact
Alfons Moonen
07/03
van harte gefeliciteerd met je verjaardag. vanwege de ex-collega's van de benedenverdieping.
Emilia Reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
Aangeboden
Oppas Droogzwierder
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Matras
Verloren
Fietstas
Gevonden
Oorbel gevonden
  1. TIO-leerlingen renoveren klaslokalen De Linde
  2. Kinderboeken in de kijker
  3. Kleuters spelen dierenarts