Het overige nieuws

Condoomautomaten

Vrijdag 20 oktober 2017
Tribunaliteiten
Condoomautomaten
Het woord ‘condoom’ zou verwijzen naar de 18e-eeuwse Engelsman Condom, die schapendarm als voorbehoedsmiddel propageerde. Maar ook naar het Latijnse condomare (temmen, intomen). Was het die laatste betekenis die een bakker inspireerde om de broodautomaten van zijn concurrent te beschadigen door er condooms in te steken? Hoe dan ook, de belaagde bakker raamde de schade door de sabotage met Engelse jassen op 25.000 à 30.000 euro en om de dader te ontmaskeren had hij (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (75) gewond bij botsing

Vrijdag 20 oktober 2017
Vrouw (75) gewond bij botsing
De 75-jarige Johanna J. uit de gemeente is gisterennamiddag rond 15.40 uur lichtgewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Peerderbaan in Bree.

Drones voor Noord-Limburg

Vrijdag 20 oktober 2017
Drones voor Noord-Limburg
Deze voormiddag werden de drie professionele drones én de zeven piloten die ze gaan bedienen voorgesteld in de brandweerkazerne van Lommel. Plaatselijk burgemeester Vanvelthoven wees vooral op de multidisciplinaire aanpak, waarbij de hulpverleningszone Noord-Limburg, de politiezones Kempenland en Lommel én de stad Lommel de handen in elkaar sloegen. "De meerwaarde van luchtbeelden zien we bv. wanneer een helikopter van de federale politie wordt ingeschakeld, maar gezien onze ligging in de (…) Het hele nieuwsbericht
Drones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-Limburg

Loslopend wild

Vrijdag 20 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopend wild
Vandaag wordt Wanda Jackson tachtig. ‘Let’s Have A Party’, zou ze zeggen. Dat was de titel van haar grote hit uit 1960. Leer hier het ander werk kennen van deze ‘Queen of Rockabilly’. Zoals ‘Funnel Of Love’, inmiddels hier bekend als kenwijsje van de komische televisiereeks ‘Loslopend Wild’.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Maaiwerken aan de waterlopen starten
Het wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

In jeugdbewegingsuniform naar school

Woensdag 18 oktober 2017
De gemeente zet vrijdag ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de jeugdverenigingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Overpeltse jeugdvereniging en zich dan tussen 6.30u en 8.30u in uniform melden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek, zegt schepen van jeugd Ann Van Dorpe.

Inbraak aan Zonnedauwlaan

Woensdag 18 oktober 2017
Inbraak aan Zonnedauwlaan
Tijdens de vakantie van de bewoners werd er ingebroken in een woning aan de Zonnedauwlaan. De inbrekers kwamen binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. De inbraak werd vanmiddag vastgesteld. Wat er weg is, is nog niet bekend.

Hedwige Michielsen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Hedwige Michielsen overleden
In het ziekenhuis van Heusden-Zolder is vandaag Hedwige Michielsen overleden, de weduwe van Leo Cools. Zij was 72 jaar en gewezen gemeenteraadslid van Lommel en Overpelt. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
2

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.

Damesvoetbal: Esperanza geklopt

Zondag 15 oktober 2017
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt met 4-1 verloren in Veltem. Na vijf wedstrijden heeft Esperanza nog steeds 0 punten.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht

Een jongensdroom gerealiseerd

Zondag 15 oktober 2017
Een jongensdroom gerealiseerd
Sam Coenjaerts en Evertjan Alders, beiden uit Overpelt, zijn al van jongs af zeer geïnteresseerd in autosport. Naarmate ze ouder werden bouwden ze ervaring op. Ze gingen vrij rijden en driften op Circuit Zolder, maar ook Francorchamps en de Nürburgring zijn geen onbekend terrein meer. Dit jaar namen ze voor het eerst deel aan het Belgian Historic Cup-kampioenschap, georganiseerd door Bravo Racing. Vandaag werd op Circuit Zolder het seizoen afgesloten met als prachtig resultaat: Sam Coenjaerts werd eerste in zijn klasse en Evertjan Alders tweede!
6
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Esp. Pelt B  thuis met 1-2 verloren van Jong Sint-Truiden A. Esp. Pelt B staat tweede in de stand met 13 punten uit 6 wedstrijden.
14/10
Voor ons ma Lies Dewit die vandaag 90 kaarsjes mag uitblazen van harte een heel gelukkige verjaardag.
Jos Scheelen
09/10
Proficiat met je 70ste verjaardag! Kinderen en kleinkinderen
kinderen en kleinkinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Een turnjuf voor één dag
  2. Voorrondes van de 'First Lego League'
  3. Participatie voor woonproject Haspershoven