Het overige nieuws

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Werken aan het spoor
Komend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos
Kunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

Paarse paddenstoelen

Woensdag 20 september 2017
Vandaag gezien
Paarse paddenstoelen
Vandaag gezien in de Voetbalstraat: paarse paddenstoelen. Die zie je niet elke dag! (Foto Albert Nuyts)
1

Nieuwe bvba: Outside Projects

Woensdag 20 september 2017
Erwin Vandael en Linda Verpoorten, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Outside Projects opgericht met zetel aan de Ambachtslaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, interieurwerken, het plaatsen van afsluitingen, het onderhoud van daken én warmte- en geluidsisolatie.

Meer parkeergelegenheid

Dinsdag 19 september 2017
De personeelsparklng van het Mariaziekenhuis is uitgebreid. Er zijn 116 parkeerplaatsen bijgekomen. De parking biedt nu plaats aan 542 voertuigen.

Werken in 't Pelterke

Dinsdag 19 september 2017
Van maandag 25 september tot en met vrijdag 6 oktober zijn de lokalen van 't Pelterke gesloten. Dat heeft te maken met renovatiewerken.

Pater Antoon Ploem overleden

Dinsdag 19 september 2017
Pater Antoon Ploem overleden
Vanochtend is in Heverlee de uit Overpelt afkomstige pater Antoon Ploem, priester in de Sociëteit van Jezus, overleden. Hij was 85 jaar en jarenlang missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Jezuietenkerk aan de Waversebaan in Heverlee, gevolgd door de begraving op het kerkhof De Jacht aldaar.

 
1

Nieuwe bvba: RMS Engineering

Dinsdag 19 september 2017
Bart Ramaekers en Wendy Dewith, beiden uit Overpelt, hebben de bvba RMS Engineering opgericht met zetel aan de Spoorwegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en vervaardigen van allerlei constructies.
1

Damesvoetbal: Anderlecht-Pelt 4-0

Maandag 18 september 2017
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt verloren met zware cijfers in Anderlecht. Uitslag: 4-0.

Lei Hoogstijns overleden

Maandag 18 september 2017
Lei Hoogstijns overleden
In WZC Immaculata is gisteren Lei Hoogstijns overleden, de weduwnaar van Christine Serroyen. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: donderdag tussen 18.30u en 19u in uitvaartcentrum Severens.
3

Swa Mondelaers overleden

Maandag 18 september 2017
Swa Mondelaers overleden
In WZC Het Dorp in Helchteren is gisteren Swa Mondelaers overleden, de echtgenoot van Paula Potoczki. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens.
10
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Jaarfeest van Okra-Centrum

Zondag 17 september 2017
Jaarfeest van Okra-Centrum
Aan het jaarfeest van OKRA-Centrum werd weer talrijk deel genomen. De zaal was mooi versierd, er werd een heerlijke menu geserveerd en er werden beelden getoond van de tweedaagse reis die eerder met de groep werd ondernomen. Ook het afscheid van 5 leden die afgelopen jaar overleden werd herdacht. (Mia Walbers)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Kadijk wint van Lummen

Zondag 17 september 2017
Kadijk wint van Lummen
Kadijk SK heeft deze namiddag met 3-2 gewonnen van Lummen. De doelpunten werden gescoord door Thijs, Flamur en Palmans
Grensgevallen
UPDATE In Luyksgestel is vanmorgen rond 7.30u een auto een huis binnengereden op de hoek van Boscheind en Lommelsedijk. De auto raakte daarbij een bewoner die in die kamer lag te slapen. De 75-jarige man werd zwaar gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De politie pakte de twee inzittenden van de aanrijdende wagen op. Het gaat om een 26-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Letland.
2

Esperanza Pelt klopt Herentals

Zaterdag 16 september 2017
Esperanza Pelt klopt Herentals
Esperanza Pelt heeft vanavond Herentals verslagen. Uitslag: 4-2.  Lindel-Hoeven verloor met 4-1 op het veld van Achel VV.

Annie Evens overleden

Zaterdag 16 september 2017
Annie Evens overleden
Vandaag is Annie Evens overleden, de echtgenote van Jos Driesen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
4
18/09
Lode van harte gefeliciteerd met je verjaardag. xxxjes van de collega's van de centrale balie
emilia reynders
11/09
Voor Luc Thijs en de hele visploeg. Van harte gefeliciteerd met het behalen van de wereldtitel. Geniet van de overwinning Yvo Thijs
Yvo Thijs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Swa Mondelaers overleden
  2. Daar zijn 'Floris and the Flames'
  3. Feestelijke inhuldiging nieuwe speelplein Fabriek