Het overige nieuws

Esperanza uitgebekerd

Zondag 20 augustus 2017
Esperanza uitgebekerd
In de Croky Cup (Beker) van België is Esperanza Pelt uitgeschakeld na verlies op het veld van Wijgmaal. Uitslag: 3-0.

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Derdaele 7de in Zolder

Zondag 20 augustus 2017
Derdaele 7de in Zolder
In de "24 Uur van Zolder" is Dylan Derdaele vandaag in een Porsche 7de geëindigd. Op de foto rijdt zijn Porsche uiterst rechts. (Foto Marcel Gijbels)

Jef Branders overleden

Zondag 20 augustus 2017
Jef Branders overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Branders overleden, de echtgenoot van Germaine Weckx. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag tussen 17.45u en 18.15u in uitvaartcentrum Severens.
1

Stem op de achtergrond

Zondag 20 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Stem op de achtergrond
Vandaag viert David Lasley zijn zeventigste verjaardag. Niemand kent hem, want hij heeft nooit solosuccessen geboekt. Maar hier lezen we dat hij altijd een veelgevraagd studiozanger is geweest en op tal van beroemde platen te horen is, ook op die van Chic.

Herkol klopt Kadijk

Zaterdag 19 augustus 2017
In de competitie voor de Beker van Noord-Limburg heeft Herkol vanavond Kadijk verslagen. Uitslag: 4-2.

Hélène Weckx overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Hélène Weckx overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Hélène Weckx overleden, de echtgenote van Henri Ploem. Ze was 76 jaar oud. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
6
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Winst voor Esperanza Pelt

Donderdag 17 augustus 2017
Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd tegen Nevok Gruitrode gewonnen, Uitslag: 0-3.

Dragracen: team 'Lucky Dice' weer klaar

Donderdag 17 augustus 2017
In het dragracen zag het er na het laatste Test&Tune-weekend in Clastres naar uit dat het wedstrijdseizoen al voorbij was voor het team uit Overpelt. Want tijdens dat weekend was het motorblok volledig stuk gelopen en was de schade op het eerste gezicht niet herstelbaar op korte termijn. Maar na drie weken hard werken staat de motor weer klaar voor de wedstrijd van komend weekend op het Hockenheimcircuit in Duitsland. Een en ander kan via Facebook gevolgd worden.

Kiliana repeteert

Donderdag 17 augustus 2017
Zing je graag? Wil je graag met anderen optreden? Ga dan naar de open repetities van kinder- en jeugdkoor Kiliana in september. Het koor repeteert iedere zaterdag in Den Drossaerd: het kinderkoor (vanaf 5 jaar) doet dat tussen 10 en 11 uur, het jeugdkoor (vanaf 11 jaar) tussen 11u en 12.30u. Er wordt niet alleen gezongen, er staan ook andere activiteiten op het programma, zoals de zomerdag, kerstfeestje, koorreizen, muziekfestivals,... Plezier maken staat centraal!
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"
Grensgevallen
Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven, zo meldt Omroepbrabant.nl. In 2013 begonnen het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam met de speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Inmiddels doen twaalf (…) Het hele nieuwsbericht

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Wandelen voor het goede doel

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommelaar Willy Machielsen gaat van 27 augustus tot 11 september van Porto naar Santiago de Compostela wandelen, ongeveer 300km. Daarmee wil hij geld inzamelen voor St.-Oda, waar hij vrijwilligerswerk doet. Met het ingezamelde geld gaat St.-Oda een oogbesturingssysteem installeren. Wie dit project wil steunen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van St.-Oda: BE46 335003898436, met vermelding "pelgrimstocht Willy". Op zijn Facebookpagina geeft Willy meer informatie.
11/08
Anke Vanmeensel Proficiat met je verjaardag.maak er een leuk feestje van samen met je gezinnetje.
Paula Vanmeensel
10/08
mia en piet dikke proficiat en doe er nog een maar een paar jaartjes bij tiny winters en louis pellens
tiny winters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Hélène Weckx overleden
  2. 85 auto's voor eerste 'drive-in movie'
  3. Laat je (klein)kind jou eens vereeuwigen