Het overige nieuws

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Cox overleden

Vrijdag 17 november 2017
Jan Cox overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Cox overleden, de echtgenoot van Theresia Claes. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
5

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Lieske Hegge overleden

Donderdag 16 november 2017
Lieske Hegge overleden
Vandaag is de uit Hamont afkomstige Lieske Hegge overleden, de echtgenote van André Hendriks. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18.15-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
6

Lies Boes overleden

Donderdag 16 november 2017
Lies Boes overleden
Gisteren is Lies Boes overleden, de weduwe van Gregoor Geerts, de levensgezellin van wijlen Maurice Crols en de vriendin van Cor van den Heuvel. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: maandag tussen 18.30u en 19u in funerarium Severens.
7

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekend
Iedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.
3

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat u 't weet
Voor iedere bromfiets een nummerplaat
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.
Minder autodiefstallen in de politiezone
In de politiezone HANO zijn vorig jaar 18 auto's gestolen, 10 minder dan in 2015. Het aantal fietsdiefstallen daalde van 235 tot 166, het aantal bromfietsdiefstallen van 10 naar 5. Vorig jaar werden in de zone 56 inbraken in auto's gepleegd, 11 meer dan in 2015. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen bedroeg vorig jaar 170, 9 meer dan het jaar tevoren. (Jaarverslag politie HANO).

Sinterklaas was in De Schakel

Dinsdag 14 november 2017
Sinterklaas was in De Schakel
Ook dit jaar kwam Sinterklaas in De Schakel in Overpelt-Fabriek. Voor de verrassing had de goede man zijn vriend Nicodemus meegebracht, die bij veel kinderen vrij onbekend was. Het was een geslaagde namiddag met veel gezang, dans en snoep. Dikke pluim voor de organisatie van "Kindervreugd'. (Albert Nuyts)

Auto tegen vangrail

Maandag 13 november 2017
Op de Europalaan in Overpelt belandde gisterennamiddag een auto tegen een vangrail. De 21-jarige bestuurster uit Neerpelt werd daarbij aan het hoofd gewond.

Sylvain Moors overleden

Maandag 13 november 2017
Sylvain Moors overleden
In Genk is vrijdag Sylvain Moors overleden, de echtgenoot van Rosa Spiga en de oprichter van de nv Tigro Industries. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

33

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Enorme fraude met mest in Nederland

Maandag 13 november 2017
Grensgevallen
In de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg spannen veehouders, mestbedrijven en hun adviseurs samen bij de fraude met dierlijke mest. Dat meldt de Nederlandse krant NRC. Van de belangrijkste mesttransporteurs en -verwerkers in dit gebied is 64 procent veroordeeld, beboet of verdacht door de toezichthouder of het Openbaar Ministerie. Ook het advieskantoor dat de mestboekhouding voor veel van deze bedrijven bijhoudt, blijkt veroordeeld wegens mestfraude, net als het laboratorium dat namens de overheid veel mestmonsters controleert. Volgens de krant wordt in de twee regio's veel mest illegaal uitgereden op weiden en akkers, waardoor het grond- en oppervlaktewater vervuild raakt. Boeren werken samen met transporteurs en verwerkers om te dóen alsof ze de mest afvoeren. Op papier maken ze de mestboekhouding daarna kloppend.
1

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Wie wint de dvd?
Een delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

Basket: makkelijke zege voor Pelt

Zondag 12 november 2017
Basket: makkelijke zege voor Pelt
Basketbalclub Pelt heeft vandaag weinig moeite gehad tegen Orly Hasselt. Uitslag: 51-73.
Een hard werkende Yano en alerte Cas gaven er onmiddellijk de juiste toon aan: 13-3 (4’). Onder het bord stond Jan aardig zijn mannetje zodat na 10 minuten een eerste kloof op het bord verscheen: 11-22. Daarna werd het even wat rommelig met enkele slechte passes en balverliezen. De opgebouwde voorsprong werd dan ook niet verder uitgediept. Bij de rust was het 28-40. Na de pauze stak Pelt (zonder de (…) Het hele nieuwsbericht

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
En wie won de dvd?
Het is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Esperanza wint in Wommelgem

Zondag 12 november 2017
Esperanza wint in Wommelgem
Esperanza Pelt heeft vandaag K. Ternesse VV Wommelgem verslagen. Uitslag: 2-3. Voor Esperanza scoorden Junior Ebobo, Benjamin Bathiri en Dennis Geenen. De goals van Wommelgem vielen in de laatste vijf minuten. Pelt staat zevende in de stand met 16 punten uit 11 wedstrijden.
14/10
Voor ons ma Lies Dewit die vandaag 90 kaarsjes mag uitblazen van harte een heel gelukkige verjaardag.
Jos Scheelen
09/10
Proficiat met je 70ste verjaardag! Kinderen en kleinkinderen
kinderen en kleinkinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Lies Boes overleden
  2. Reünie 65-jarigen Lindel-Hoeven
  3. Veroordeeld voor verkoop namaakparfums