Het overige nieuws

De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jobs aangeboden

Woensdag 20 juni 2018
- Handbalclub Sporting Nelo zoekt een commerciële medewerker. Geïnteresseerden kunnen mailen naar stephan.vandebeeck[!]sporting-nelo.be. Voor meer info: tel. 0498/919.040.
- De VZW van café-zaal Holheide Overpelt zoekt een zelfstandig uitbater voor haar café vanaf 1 januari 2019. Kandidatuur met cv en motivatiebrief mailen naar zaalholheide.pelt[!]gmail.com vóór 15 augustus 2018. Meer info via 0495/90.65.49 of 0472/52.46.81.
- Voor het bezoekerscentrum De Wulp in het Hageven in Neerpelt wordt een vrijwillige cafetariamedewerker gevraagd op woensdag-, zaterdag- en/of zondagnamiddagen, minimaal 1x/maand.

Je ontkomt er niet aan (2)

Woensdag 20 juni 2018
Je ontkomt er niet aan (2)
Vandaag gezien in de bib in het Nederlandse Vleuten, bij Utrecht. Het werk maakt deel uit van een project mozaïeken op een cementen bank, door andersvaliden.
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Je ontkomt er niet aan

Dinsdag 19 juni 2018
Je ontkomt er niet aan
Sinds het logo van de fusiegemeente bekend is - het picobello-teken met de hand - krijgen we wel elke dag foto's binnen waarop iemand dat teken maakt. Gisteren nog was het president Trump. Vandaag meldde Chris Paulissen dat hij vrijdag in Warschau bijgaande foto had gemaakt. Hij toont een affiche van een kunstgalerij. Op hun site vond Chris dat het een werk is van Joanna Kurowska uit Gdansk. Ze won daarmee eind 2017 de hoofdprijs van een wedstrijd i.v.m. '100 jaar onafhankelijkheid van Polen'.
Om maar te zeggen: het Pelt-logo lijkt niet bepaald origineel, maar we kunnen ons er mee troosten dat het al bij al kunstig is uitgewerkt.
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Agnes Vandebroek overleden

Maandag 18 juni 2018
Agnes Vandebroek overleden
In het rusthuis in Achel is zaterdag de uit Overpelt afkomstige Agnes Vandebroek overleden, de weduwe van Henri Dirkx en de vriendin van Theo Pottel. Ze was 83 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
7
Met de Range Rover door het ziekenhuis
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
1
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Zomer in de Ooievaarstraat

Zondag 17 juni 2018
Zomer in de Ooievaarstraat
In de Ooievaarstraat werd de zomer van dit jaar vrijdag afgetrapt op het pleintje. Samen met de buren van de Parkiet- en Duivenstraat werd er gefeest. Er waren frietjes van de frietkraam à volonté en later op de avond stopte dan ook nog eens de ijskar! Het was bovendien een zalig zomerse dag en avond. De bewoners kijken weer terug op een zeer geslaagde editie van hun jaarlijks buurtfeest.
Weer nationale kajaktitel voor NWC
Op het Belgisch kampioenschap K2 mix-marathon kajak in Lier heeft het NWC-duo Febe Timmermans en Baud Kums (foto) vandaag de nationale titel bij de senioren behaald. Zij wonnen vóór de boot uit Zwevegem met Heidi Loncke en Pieter Lazou (1ste veteranenboot) en de boot uit Kasterlee met Loes Driesen en Erik Verduyckt. Hun eindtijd over de 19 km lange wedstrijd met 4 overdragingen bedroeg 1u35’. Gefeliciteerd!
Weer nationale kajaktitel voor NWC
2

Snelheidsduivel betrapt

Zondag 17 juni 2018
Snelheidsduivel betrapt
Op de Napoleonweg is een bestuurder betrapt die 64 km per uur sneller reed dan toegelaten. Hij mag het straks uitleggen aan de politierechter.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Zo klein, zo hulpeloos
Een vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Ooms overleden

Zondag 17 juni 2018
Louis Ooms overleden
Vrijdag is de uit, Leopoldsburg afkomstige Louis Ooms overleden. De afscheidsplechtigheid zal donderdag om 10.30u plaatsvinden in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
14/06
hallo Carine gelukkige verjaardag maak er een fijne dag van en de vlaai volgt wel zeker :-) vanwege je collega's van beneden
emilia reynders
13/06
Voor Frans & Mariette bij deze gefeliciteerd met jullie gouden feest,gezien de top conditie makkelijk naar Diamant,maak er zeker een fijn & aangenaam familiefeest van
jos custers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Peltrovski is er klaar voor
  2. Fototentoonstelling 'Ogen-Blik' geopend
  3. Schoolfeest in het Lindel