Het overige nieuws

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.
Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Jeneverbeslaan 47 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a20ca en heeft een K.I. van 515 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 118.200 euro.

Godelieve Wijnen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Godelieve Wijnen overleden
In WZC Immaculata is vandaag Godelieve Wijnen overleden, de weduwe van Hugo Last. Ze was 78 jaar. De uitvaartliturgie zal vrijdag om 10.30u gehouden worden in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Politie zoekt dieven
De Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
2

Chel Dilissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Chel Dilissen overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Chel Dilissen overleden, de weduwnaar van Louisa Vanduffel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Sinds maandag ligt het ontwerp van Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Afbakening Kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt ter inzage van de bevolking. Het ontwerp-PRUP legt de groeigrenzen van de bipool Neerpelt-Overpelt (Pelt) vast: binnen de lijn kunnen bijkomende stedelijke functies ontwikkeld worden, buiten de afbakeningslijn gaat vooral aandacht naar de landbouw, het platteland, de open ruimte en het landelijk wonen. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht
Esperanza: Van den Broek stapt op
Jos Van den Broek stopt eind dit seizoen als sportief verantwoordelijke van Esperanza Pelt, Hij oefende die functie drie jaar uit. Tevoren was hij er keeperstrainer.

'Het dienstmeisje van Degrelle'

Maandag 19 maart 2018
'Het dienstmeisje van Degrelle'
Gisteren stelde journaliste en auteur Simone Korkus haar boek 'Het dienstmeisje van Degrelle: hoe Hannah Nadel de oorlog overleefde' voor in Overpelt. Ze was er op uitnodiging van de bibliotheek, het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde en CC Palethe. Het was een boeiende voormiddag waarin Simone het verhaal van de joodse Hannah Nadel en haar familie vertelde. Dit bijzondere verhaal van Hannah, die de oorlog overleefde dankzij haar werk als dienstmeisje bij de familie Cornet-Degrelle, is maar gekend dankzij dit boek van Simone Korkus. 'De stilte verdwijnt door te spreken over de stilte', aldus de schrijfster.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

De Whizzkids van Overpelt

Maandag 19 maart 2018
De Whizzkids van Overpelt
Elk jaar nemen de vijfde- en de zesdejaars van de Corneliusschool deel aan de wedstrijd van de Whizzkids. Deze wedstrijd test de vaardigheden van de kinderen op het vlak van ICT waarbij het opzoeken van informatie op het internet centraal staat. Dit jaar veroverden zowel de leerlingen van het 5de als die van het 6de leerjaar een plaats in de halve finale van deze populaire wedstrijd. Met vier leerlingen van elke klas trokken de juffen naar het hoofdkantoor van Google in Brussel om er per twee (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Voor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Wie won de dvd?
Het is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Basket: Pelt klopt Orly Hasselt
Pelt-Orly Hasselt: 79-47 (25-10, 24-10 (49-20), 11-11 (60-31), 19-16 (79-47))
De match tegen Orly kwam aanvankelijk moeizaam op gang (0-4). Bij Pelt hield een sterk spelende Bert (4/5 shots) zijn ploeg toen op het rechte pad: 11-10 (4’). Maar dan maakte de thuisploeg wel een vuist en liet na een 14-0, met Duane in de hoofdrol, de Hasselaren ter plaatse trappelen: 25-10 (10’). Ook in het tweede quarter pakte Bert gretig de rebounds (10) en vonden Jago en Duane de weg naar de ring (…) Het hele nieuwsbericht
Lindel-Hoeven verliest van KFC Hamont 99
Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van KFC Hamont 99. Uitslag: 0-1. In de stand staat Lindel-Hoeven vijftiende met 24 punten uit 25 matchen.
21/03
Trees, Proficiat, maar hedde nog asem genoeg noa dé bloazen ?? Hélène Custers (Eerdekens)
Hélène Custers
21/03
Fijne verjaardag Trees, van Jos en Dina josweckx@telenet.be
Jos Weckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Steun voor 'kwetsbare' zwangere vrouwen
  2. Voorstellen voor Haspershoven op tafel
  3. Weer afval van drugslab gedumpt