Het overige nieuws

Frans Claes overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Frans Claes overleden
In Tongeren is zondag de uit Overpelt afkomstige Frans Claes overleden, de weduwnaar van Leonia Snoeckx. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Michel Gerard Mombers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Michel Gerard Mombers overleden
In WZC Immaculata is gisteren Michel Gerard Mombers overleden, de weduwnaar van Lucienne Snoeks. Hij was een week eerder 90 jaar geworden. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.
3

Alexander de Grote op TVL

Dinsdag 23 januari 2018
Alexander de Grote op TVL
De educatieve tentoonstelling rond Alexander de Grote in de kapel van WICO campus Sint-Hubertus komt vanavond in beeld op TVL. In het programma 'In de Buurt' vertelt striptekenaar Bart Proost, leraar aan het college en stadstekenaar van Lommel, over de tentoonstelling en natuurlijk over tekenen. De beelden zijn gemaakt toen de leerlingen van het 6e van de Clementiaanschool uit Holheide-Overpelt op bezoek waren en deelnamen aan de workshop striptekenen. Ondertussen hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Brochure Welkom Wolf!
Sinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Levend en wel

Dinsdag 23 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Levend en wel
Het is vandaag 40 jaar geleden dat Terry Kath op een vreemde manier aan zijn einde kwam. De gitarist en zanger van de groep Chicago schoot zich tijdens een party per vergissing een kogel door het hoofd. Lees hier dat de andere muzikanten ernstig overwogen de band op te heffen. Uiteindelijk gingen ze toch door en hoe ze zich daarbij voelden maakten ze duidelijk in ‘Alive Again’.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Win een dvd - of een boek
De successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Benzine gestolen

Maandag 22 januari 2018
In de Haltstraat hebben onbekenden afgelopen weekend 6 à 700 liter benzine gestolen. De brandstof zat in vaten in een container.

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Wie won de dvd?
Het aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

BC Pelterke wint biljartbeker

Maandag 22 januari 2018
BC Pelterke wint biljartbeker
Biljartclub Pelterke heeft vrijdag de finale de beker overband gewonnen. De inrichtende club, met Steve Vandewinkel, Jean Vlems, Steff Franssen en Ferry Verkoyen, versloeg KBC Vrij Vermaak.
Langs deze weg wil BC Pelterke alle clubs bedanken die meegespeeld hebben in de beker; ze hoopt hen volgend seizoen terug te zien voor de volgende editie. Ook dank aan de lokaalhouders, spelers die altijd klaarstonden om te arbitreren en iedereen die deze beker heeft doen slagen.

Lisette Lemmens overleden

Maandag 22 januari 2018
Lisette Lemmens overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Lisette Lemmens overleden, de weduwe van Frans Michiels. Ze was 75 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.
Verdachte van koperdiefstallen aangehouden
Afgelopen vrijdag is een 39-jarige vrouw uit Dongen (NL) door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze wordt ervan verdacht koperen afvoergoten van kerken gestolen te hebben.Dat meldde de politie Carma vandaag. Tussen 28 december en 3 januari zijn op verschillende plaatsen in en rondom de zone CARMA koperen afvoergoten van kerken gestolen. Het gaat in het totaal om dertien diefstallen en twee pogingen. Telkens werd de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Dat was onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jean Lommers overleden

Maandag 22 januari 2018
Jean Lommers overleden
In WZC Immaculata is gisteren de uit Lommel afkomstige Jean Lommers overleden, de echtgenoot van Lizette De Saedeleir. Hij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
2

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Handbal: DHC verliest van Initia

Zondag 21 januari 2018
In de Beker van België handbal (dames) heeft DHC Overpelt verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 19-21. Aan de rust was de stand 7-11.

Nieuwjaarsreceptie CD&V Pelt

Zondag 21 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie CD&V Pelt
Vanmiddag werd CD&V-Pelt boven de doopvont gehouden in aanwezigheid van hun meter en peter: Vlaams volksvertegenwoordiger An Christiaens en nationaal CD&V-voorziter Wouter Beke. De twee CD&V-afdelingen van Neerpelt en Overpelt vormen nu één afdeling. Er werd een nieuw bestuur gekozen. Roger De Graef is nu voorzitter, An Buteneers ondervoorzitter, Dennis Fransen voorzitter van de jongeren en Hubert Fransen van de senioren. (Foto Albert Loos)
Esperanza Pelt verliest bij Herentals
Esperanza Pelt heeft vandaag verloren bij VC Herentals. Uitslag: 3-0. Esperanza staat na 18 wedstrijden zesde in de stand met 30 punten en op drie punten van leider Bilzen-Waltwilder.
1

Kadijk klopt leider Bolderberg

Zondag 21 januari 2018
Kadijk heeft vandaag Bolderberg verslagen, de leider in Derde Provinciale B. Uitslag: 6-2. De Peltse doelpunten werden gescoord door Palmans, Ozturk (2), Menten, Hendrik Thijs en Laplastiko. Kadijk staat zesde in de stand met 26 punten uit 17 wedstrijden.
Tweede provincialer  Lindelhoeven ging met 0-1 winnen bij FC Anadol en staat tiende in de stand. In 17 wedstrijden vergaarde Lindelhoeven 19 punten. 
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Boeiende inspiratieavond

Zaterdag 20 januari 2018
Fusieperikelen
Boeiende inspiratieavond
We zouden het bijna vergeten, maar donderdag vond in Palethe in het kader van de voorbereiding van de gemeentefusie een erg boeiende Inspiratieavond plaats over "Smart City" en de digitale uitdagingen voor de toekomst. Spreker was Joachim Devos van Tomorrowlab. Hij liet de aanwezigen onder meer nadenken over welke maatschappij we voor ogen hebben, en hoe we meegaan in de snelheid van de verandering. Albert Loos maakte er bijgaande foto (en nog veel meer).

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Vijf nieuwe ambulances
Met meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances

Anna Elen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Anna Elen overleden
Vandaag is Anna Elen overleden, de weduwe van Dorus Theunissen. Ze was 91 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 13u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
4
15/01
Monique VanbrielWie wenst mijn moeder die op 28januari 90 jaar word een fijne verjaardag. Haar adres is Wilms Roza Dorpsstraat 70A bus 14. Ze zal blij zijn met de kaartjes. Alvaste bedankt
Monique Vanbriel
12/01
Tinneke BollenEen fijne verjaardag gewenst voor een onmisbaar en uniek onderdeel van ons team. maak er een prachtige dag van!!!!!
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie
  2. 1500 euro voor Rocky Band
  3. Anna Elen overleden