Het overige nieuws

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Leo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld

Sjiep sjiep

Dinsdag 28 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Sjiep sjiep
Vandaag viert Sally Carr haar 72ste verjaardag. We denken niet dat ze nog zo korte rokjes draagt als in het begin van de jaren zeventig, toen ze de zangeres was van de Schotse popgroep Middle Of The Road, bekend van o.a. ‘Chirpy Chirpy Cheep Cheep’ en ‘Sacramento’. Lees hier hoe ze een omweg langs Italië moesten maken om internationaal succes te boeken.

Vermist: Jana Berkova

Maandag 27 maart 2017
Vermist: Jana Berkova
Zoals eerder aangekondigd werkt de Internetgazet mee aan het initiatief "amber alert" waarbij de politie in de Euregio Maas-Rijn de hulp van het publiek vraagt om een vermiste persoon terug te vinden. In dit geval gaat het om Jana Berkova (foto), een 16-jarig meisje uit Halen. Ze is vermist sinds 14 maart. Toen droeg ze een witte joggingbroek, een trui met witte en grijze strepen, een zwart lederen jasje en rode schoenen. Jana is 1m60 lang. Wie tips over haar kan geven, wordt verzocht de politie te bellen op 0499 768 68.

Josephine Witters overleden

Maandag 27 maart 2017
Josephine Witters overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Josephine Witters overleden, de echtgenote van Frans Linsen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Politie hield alcoholcontroles

Maandag 27 maart 2017
Politie hield alcoholcontroles
Zaterdagnacht hield de lokale politie HANO alcoholcontroles binnen de politiezone. Er werden 88 voertuigen en chauffeurs gecontroleerd. Eén chauffeur zag op last van het parket zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Van twee anderen werd het rijbewijs voor 6 uur ingetrokken en voor 5 chauffeurs ging het om een intrekking voor 3 uur.

Waar alles begon

Maandag 27 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Waar alles begon
Vandaag is het 65 jaar geleden dat Sam Phillips het inmiddels legendarische platenlabel Sun Records oprichtte. Hij gaat de geschiedenis in als de ontdekker van Elvis Presley, maar ook Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins en Johnny Cash maakten bij hem hun eerste plaatjes. Lees hier dat zijn platenfirma nog tal van minder bekende, maar daarom niet minder interessante artiesten heeft voorgebracht, zoals rockabillypionier Charlie Feathers, hier te horen met ‘One Hand Loose’.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Win een dvd!
Wat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Wie won de dvd?
Het is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Straks niet vergeten...
Komende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Voor treinreizigers

Zaterdag 25 maart 2017
Ter herinnering: dit weekend is er geen treinverkeer tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingezet.
Tribunaliteiten
Met vuile handen naar de rechtbank
Een leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Andelhofs overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Annie Andelhofs overleden
Gisteren is Annie Andelhofs overleden, de echtgenote van Michel Molemans. Ze was 73 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een avondwake (om 18.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Laatste groet: dinsdag na de avondwake in uitvaartcentrum Vandebosch.
18

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
Een minibus voor Open Atelier N.-Limburg
Op 18 januari werd er een Ford Transit minibus met 9 zitplaatsen afgeleverd bij Noord-Limburgs Open Atelier. Die instelling mag er 5 jaar lang gebruik van maken. Het busje, geleverd door het Duitse bedrijf akzent Socialsponsoring, wordt gefinancierd door het aanbrengen van reclameboodschappen van regionale ondernemers. Hierdoor krijgen cursisten met vervoersproblematiek toch de kans om een opleiding te volgen bij Open Atelier. Maandag werden de sponsors bedankt met een hapje en een drankje.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht
1

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen
Gisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
14°
12°
22°
22/03
16maart. Verjaardag van Dirk Moonen proficiact
Alfons Moonen
07/03
van harte gefeliciteerd met je verjaardag. vanwege de ex-collega's van de benedenverdieping.
Emilia Reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Annie Andelhofs overleden
  2. Overweg Houtmolen maandag en dinsdag dicht
  3. Fieperdepiepfestival in Palethe