Het overige nieuws

Met de groeten uit... Mallorca

Zaterdag 24 juni 2017
Met de groeten uit... Mallorca
¡Hablar español es muy divertido! De cursisten Spaans van juf Luana Bosmans van Qrios Wico Hamont–Overpelt gingen op studiereis naar Mallorca, een prachtig eiland met heel wat bezienswaardigheden. De ritten door het Tramuntan- gebergte zal menig cursist zich nog lang herinneren. Elke cursist had de opdracht om de rest van de groep, in het Spaans, door een bezienswaardigheid te leiden. Het was al van in het begin duidelijk dat iedereen, hoewel van heel uiteenlopende leeftijden, (…) Het hele nieuwsbericht

De lens op de mens

Zaterdag 24 juni 2017
De lens op de mens
Tijdens de vakantie kunt u nog altijd langs de 500 foto's van de internationale fototentoonstelling "Lens op de Mens" kuieren, in het dorpscentrum. Er is daar een filmpje over gemaakt, waarin Hennie Heeren en Silke Willekens de hoofdrol spelen. De muziek is van Johan Thaens.

Vette knipoog

Zaterdag 24 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vette knipoog
Vandaag wordt Mick Fleetwood, de drummer van Fleetwood Mac, zeventig. Op de Jukeboxkalender nemen ze zijn solowerk onder de loep en stellen ze vast dat hij daarin graag teruggrijpt naar de bluesrock uit de begindagen van zijn band. Dat is bijvoorbeeld het geval met ‘Rattlesnake Shake’, een song waarin hij voor de goede verstaander met een vette knipoog wordt genoemd.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Zondag Limburgse Open Molendag
Zondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Germaine Schepers overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Germaine Schepers overleden
Gisteren is de uit Meeuwen afkomstige Germaine Schepers overleden, de echtgenote van Bèr Van Baelen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven (Overpelt) waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht
Alle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."
1

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
4
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)
1
12/06
Beste Raf van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag. vanwege de collega's centrale balie
emilia reynders
06/06
Vivianne SnoekxHiep Hiep hoera voor mijn meter fifi al 50!!
Emily Simons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Op bezoek bij de koningin
  2. Isolatie- en andere werken in 't Pelterke
  3. Vrouw (23) gewond bij kop-staartbotsing