Het overige nieuws

Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht

Ontluikende winde bloemknop

Woensdag 18 juli 2018
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Ontluikende winde bloemknopZoomWindes zijn klimplanten met een zeer bijzondere bloeiwijze. Daar waar andere bloemen openklappen, moeten deze zich afrollen. In dit stadium lijkt het op een lekker ijsje. Op de foto een Amerikaanse purperwinde. In onze natuur groeien ook nog de haagwinde en de akkerwinde, met overwegend witte bloemen.(Pierre Rutten)

1,3 procent bevolkingsgroei

Woensdag 18 juli 2018
Van 2012 tot 2018 kende Peer een bevolkingsgroei van 1,31 procent. In heel Limburg was dat in die periode een groei van 2,53 procent terwijl het Vlaams Gewest een toename kende van 3,18 procent en België een toename van 3,08 procent. (Bron Statbel, Algemene Directie Statistiek).

Alice Custers (100) overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Peer - Alice Custers (100) overleden
Gisteren is Alice Custers overleden, de weduwe van Jaak Vanderheyden. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10..30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat. 

De Limburgse conjunctuur bereikte vorig jaar een historische piek. Dat zegt VOKA-Limburg. Een vergelijkend resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de eeuw, aldus Voka.

Wespennest? Hier melden

Dinsdag 17 juli 2018
Peer - Wespennest? Hier meldenZoomHeb je een wespennest? Bel voor de verdelging niet langer naar de brandweer, maar vul meteen online je gegevens in via deze link. Hou je rijksregisternummer bij de hand. (Foto Frido Van Hertum)

Leona Robben overleden

Maandag 16 juli 2018
Peer - Leona Robben overledenVrijdag is Leona Robben overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (19 uur) plaats in Home Monsheide.

Botsing in Panhovenstraat

Zondag 15 juli 2018
Peer - Botsing in PanhovenstraatIn de Oude Wijerstraat raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 72-jarige vrouw gewond. Zij is naar het Mariaziekehuis in Overpelt overgebracht.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Zondag 15 juli 2018
Peer - Noodnummer 1722 geactiveerdDe komende dagen kan er onweer de kop opsteken. Het zal vaak gaan om plaatselijk onweer, het is dan ook moeilijk te voorspellen waar de onweders zullen voorkomen. In ieder geval is vanaf nu het noodnummer 1722 geactiveerd. Daar kun je terecht met meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen, schade aan daken,... alle gevallen waar geen mensen direct bedreigd zijn.
Peer - Brons voor België op WK voetbalZoomBelgië heeft deze namiddag in Sint-Petersburg in het kader van het WK voetbal Engeland verslagen met 2-0, na doelpunten van Thomas Meunier (4de minuut) en Eden Hazard (82ste minuut). De Rode Duivels eindigen dus op de 3e plaats, het beste resultaat in de geschiedenis.   
1

Karateclub naar EK in Portugal

Zaterdag 14 juli 2018
Peer - Karateclub naar EK in PortugalZoomEind juli staat het Portugese Braga volledig in het teken van karate. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli vindt daar namelijk het Europees kampioenschap WIKF-karate plaats. Karateclub KCAR uit Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt zal dit jaar maar liefst 16 atleten afvaardigen om er te strijden voor een Europese titel. Huib Fransen, Jolie Fransen, Argo De Saedeleir en Brecht Evens uit Overpelt, Indra Winters, Laura Sikorski, Sven Sikorski, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Shiloh Pagan, Fabian Szeles en Thierry Starinieri uit Helchteren en Jari Rovers, Roar Hendriks, Daphne Kuipers, Eva Kuipers uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een Europese titel. We wensen hen veel succes!
1

Met Prins Filip naar Japan

Zaterdag 14 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Met Prins Filip naar JapanIk was al een paar keer gaan zeuren bij hoofdredacteur Philip Hilven van TV-Limburg om naar het WK in Japan te gaan. Maar er bleek geen budget voor te zijn. Wie niet rijk is, moet slim zijn. Op een dag viel er een uitnodiging in de bus voor een handelsmissie met prins Filip, de huidige koning, naar Japan, tijdens het WK. Als we daar nu eens op inschreven?
Zo geraakten we gratis met het regeringstoestel in Japan. Uit eerlijke schaamte maakten we een item met enkele Limburgse bedrijfsleiders en een modeshow (…) Het hele nieuwsbericht
1

Willy Vanacker overleden

Vrijdag 13 juli 2018
Peer - Willy Vanacker overledenGisteren is Willy Vanacker overleden, de echtgenoot van Viviane Salembier. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Leeuwenwelpje doodgebeten

Vrijdag 13 juli 2018
Kort na zijn geboorte is woensdag in het tuinen- en dierenpark Mondo Verde in het Nederlands-Limburgse Landgraaf een leeuwenwelpje doodgebeten door een van de andere leeuwen. De bevalling kwam voor de verzorgers onverwacht zodat de moederleeuw nog niet apart was gezet. Dat gebeurde nadien wél, zodat er gisteren nog enkele andere welpen geboren werden. Die maken het goed.
71,4 procent van de zelfstandigen in Limburg bevestigt dat ze best tevreden zijn over hun werk-privébalans en ze hebben daarmee het hoogste percentage op vlak van tevredenheid van alle provincies. De factoren die de tevredenheid voeden zijn 1) dat ze iets doen wat ze graag doen en 2) dat ze hun werkuren zelf kunnen regelen. Mensen die eerst als loontrekkende aan de slag waren en pas later de stap naar zelfstandigheid zetten, zijn het meest tevreden. Dat  blijkt uit een grootschalig onderzoek van sociaal verzekeringsfonds ACERTA bij 2559 zelfstandigen over heel België.

208 verkeersongevallen

Vrijdag 13 juli 2018
Op het grondgebied van Peer gebeurden vorig jaar 208 verkeersongevallen. Daarbij vielen 5 zwaar- en 72 lichtgewonden én één dode.
Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat er op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelen in Bosland kan vanaf nu met knooppunten. Je kan voortaan zelf je wandelroute samenstellen op wandelknooppunt.be

Nieuwe bvba: Halte 98

Woensdag 11 juli 2018
De vennootschap Peusens Peter Huisarts en Martine Agten, beiden uit Peer, hebben de bvba Halte 98 opgericht met zetel aan de Achterstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen met het oog op wederverkoop én makelarij en/of handel in onroerende en roerende goederen.
1
Als eerste ziekenhuis in Limburg heeft het Mariaziekenhuis in Overpelt de "MonaLisa Touch" geïntroduceerd. Dat meldt het jaarverslag van het ziekenhuis. De laserbehandeling – niet-chirurgisch, niet-hormonaal en pijnvrij – biedt de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat.
Het proces bestaat uit drie korte laserbehandelingen waarbij al na de eerste sessie verbetering optreedt. Vergelijkend (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen zal er vanaf 18u motorengeronk te horen zijn in het centrum van Peer. Dan staat het oldtimertreffen in het teken van oude motoren en zijn verschillende zeldzame motoren op de rode loper uitgenodigd. Zo zal er ook een echte zijspanracer van dorpsgenoot Henny Zels te zien zijn, beloven de organisatoren.

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Peer - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Peer - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Peer - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 

Jan Vanmierlo overleden

Maandag 9 juli 2018
Peer - Jan Vanmierlo overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Vanmierlo overleden, de echtgenoot van Maria Nysen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Joseph Ceyssens overleden

Maandag 9 juli 2018
Peer - Joseph Ceyssens overledenIn Kuringen is zaterdag de uit Grote Brogel afkomstige Joseph Ceyssens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Hermans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Het Harmonieorkest van de Kunstacademie heeft gisteren in Wenen het prestigieuze Summa Cum Laude Youth Music Festival gewonnen in de categorie ‘Symphonic bands: competition’. Dat was als het ware de bekroning na het optreden van het orkest in de gouden zaal van de Musikverein Wien. Gelukwensen! Het orkest vertrok vorige donderdag naar Oostenrijk en keert donderdag weer terug.
1

Tegen paal op Laarderweg

Zondag 8 juli 2018
Peer - Tegen paal op LaarderwegOp de Laarderweg belandde gisterenavond een auto tegen een verlichtingspaal. De bestuurder, een veertiger uit Peer, is naar het ziekenhuis overgebracht.

Heideblauwtje in Bosland

Zondag 8 juli 2018
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Heideblauwtje in BoslandZoomOp de foto een vrouwtje heideblauwtje ergens in Bosland. Vele soorten blauwtjes hebben een dubbele afhankelijkheid in hun voortplanting, want naast hun waardplant (in dit geval dopheide) moet er ook een bepaalde mierensoort aanwezig zijn in hun biotoop. Zodra het vrouwtje bevrucht is, gaat ze op zoek naar een waardplant in de nabijheid van een mierennest om haar eitjes af te zetten. De rupsen die later uit deze eitjes komen hebben een klier die een zoete vloeistof kan afscheiden en waarop deze mieren verzot zijn. In ruil krijgen ze van de mieren een algemene bescherming tegen hun eventuele belagers. Ook de poppen en de vlinders genieten van deze bescherming. Zouden de rijken der aarde hier hun inspiratie gehaald hebben? (Pierre Rutten)

Nog even het Oud-Limburgs

Zondag 8 juli 2018
Peer - Nog even het Oud-LimburgsZoomHet Oud-Limburgs Schuttersfeest is weer achter de rug, we meldden het al. Elk jaar opnieuw komen er tienduizenden mensen op af. Dit jaar was het wel een erg warme editie, zowel voor de schutters (zes per schutterij) als voor de deelnemers aan de schoonheidswedstrijden (schoonste koningspaar, mooiste uniform,... e.d.) en de deelnemers aan de optocht, want daar was een uniform verplicht. In dit filmpje van Rudy Luys zult u in het begin ook deelnemers zien die een bijl op hun schouder droegen; dat zijn de bielemannen, die eeuwen geleden met hun bijl de weg voor de schuitterij moesten vrijmaken maar nu een folkloristische functie hebben.
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.
Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.
Het OLS, het Oud-Limburgs Schuttersfeest, zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum worden georganiseerd. Schutterij Sint-Sebastianus uit die gemeente won vandaag in Ophoven de Interlimburgse schietwedstrijd voor buksschutterijen en mocht dan ook de "Um" mee naar huis nemen, voor de eerste keer in de geschiedenis van het dorp. De 5 Belgische schutterijen die op de tweede kaveldag nog in de running waren, vielen uit, net als 21 Nederlands-Limburgse schutterijen.

Auto gestolen

Zaterdag 7 juli 2018
Peer - Auto gestolenOnbekenden hebben gisteren op de Baan naar Helchteren een Fiat Stylo gestolen die daar geparkeerd stond.

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.

Priester Jozef Claes overleden

Zaterdag 7 juli 2018
Peer - Priester Jozef Claes overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige priester Jozef Claes overleden. Hij was 85 jaar. en onder andere kapelaan in Beringen-Mijn en leraar aan het college in Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Vrijdag 6 juli 2018
Op de Peerderbaan in Bree botsten deze namiddag rond 14.45 uur twee auto's. Bob V. (22) uit Dilsen-Stokkem en Bianca D. (32) uit Balen raakten daarbij lichtgewond.
Peer - Droneteam hulpdiensten N-LimburgZoomVanmiddag werd in de kazerne Lommel van de hulpverleningszone N-Limburg de eerste evaluatie voorgesteld van de inzet van drones. En deze evaluatie was over de ganse lijn erg positief. Zo kan men terugkijken op de opleiding van van zeven piloten, werden de drones al meerdere keren effectief ingezet, zoals bij het opsporen van cannabisplantages, enkele grote industrie- en natuurbranden, acties tegen wildcrossers en  de zoektocht naar vermiste personen. Ook bij grote manifestaties zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Droneteam hulpdiensten N-LimburgDroneteam hulpdiensten N-Limburg
Zoom

Brandstichter veroordeeld

Vrijdag 6 juli 2018
Peer - Brandstichter veroordeeldVijf jaar cel en een boete van 4.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Bocholt van de rechter in Tongeren kreeg voor een brandstichting in Bree. De man had een fles white spirit in brand gestoken en die op de vensterbank van een woning gedeponeerd. Hij kwam al eerder in aanraking met het gerecht. (PG)

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht

Porsche dag

Donderdag 5 juli 2018
Peer - Porsche dagZoomVandaag was het Porsche dag in Peer. De wagens konden op een ruime belangstelling rekenen. (foto Josh)

Echt terrasjesweer

Donderdag 5 juli 2018
Peer - Echt terrasjesweerZoomIn Peer is altijd wat te beleven.. Maar een terrasje doen tot laat in de avond..is ook wel gezellig. (foto Josh).
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.
1
Ga je op vakantie deze zomer, dan kan je gebruik maken van het vakantietoezicht van de politie. Agenten van Politiezone Kempenland komen dan tijdens je afwezigheid regelmatig een kijkje nemen aan je woning. Vraag het toezicht gratis aan bij je wijkpolitie (Zuidervest 2) of via www.politiekempenland.be. Doe dit minstens 7 dagen voor je vertrekt.
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).

Nieuwe bvba: Posetron

Woensdag 4 juli 2018
De bvba Innovatech Belgium uit Zonhoven, Frank Vandijck uit Peer en en Marc Thewis uit Diepenbeek hebben de bvba Posetron opgericht met zetel aan de Baan naar Bree in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holdingactiviteiten, elektriciteitswerken én de programmatie,het leveren en plaatsen van domoticasystemen en sturingen.
Peer - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht

Anneke Vranken overleden

Woensdag 4 juli 2018
Peer - Anneke Vranken overledenIn verzorgingstehuis Sint-Jozef in Neerpelt is de uit Wijchmaal afkomstige Anneke Vranken overleden, de weduwe van Jan Theunis. Zij was 89 jaar en wordt zaterdag in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vandebosch.
2
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Peer - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.

Vic Geens overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Peer - Vic Geens overledenZondag is Vic Geens, de echtgenoot van Anny Wuytjens, thuis onverwacht overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaarthuis Jaeken.
1
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.

16.263 bestuurders geflitst

Dinsdag 3 juli 2018
Peer - 16.263 bestuurders geflitstDe politiezone Kempenland heeft afgelopen jaar 14.926 bestuurders geflitst tijdens bemande controles. Daarenboven werden 1.337 bestuurders op de gevoelige plaat vastgelegd door een flitspaal.

Nieuwe bvba: 2 The ...

Dinsdag 3 juli 2018
Serena Valerio uit Peer heeft de bvba 2 The ... opgericht met zetel aan de Vlierbesstraat in Peer. De vennootschap heeft onder meer tot doel de verhuur van toiletten met inbegrip van onderhoud ervan, het ontwerpen en uitvoeren van promotie- en presentatiemateriaal en de verkoop van dieetproducten.

Mathieu Vandeweyer overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Peer - Mathieu Vandeweyer overledenZondag is Mathieu Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Helena Swinnen. Hij was 89 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Peer - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.
Peer - Cursus basisbegrippen van de ecologieZoomCursus ''basisbegrippen van de ecologie'' - met excursie - zaterdag 20 oktober. Doelgroep: iedereen die geïnteresseerd is in natuur in de brede zin van het woord en er graag meer over wil weten. Leerkrachten: vraag uw certificaat als navorming Basisbegrippen van de ecologie Hou je van natuur? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het beheer van bossen en natuurgebieden? Deze cursus vormt een ideale inleiding in deze boeiende materie. Zo leer je bijvoorbeeld wat ecosystemen zijn en hoe je ze moet (…) Het hele nieuwsbericht
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Claes overleden

Maandag 2 juli 2018
Peer - Thieu Claes overledenDonderdag overleed de uit Peer afkomstige Thieu Claes, de echtgenoot van Winanda Hurkmans. Hij was 87 jaar. Na crematie werd zijn urne begraven bij zijn zoon Roger op de begraafplaats van Eksel.
1

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Peer - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Renette overleden

Zondag 1 juli 2018
Peer - Theo Renette overledenVrijdag is Theo Renette overleden, de echtgenoot van Mia Truijen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Code rood in natuurgebieden

Zondag 1 juli 2018
Sinds vanochtend geldt code rood of 'extreem hoog gevaar' voor brand in de de natuurgebieden in de provincie Limburg. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist na overleg met de brandweer.
28/06
Jean en miet een heel Gelukkige huwelijkverjaardag. De eerste 50 zijn goed verlopen dan kunnen er ook nog 10 bij.zet de wijn maar koud want straks drinken we hem out.
Rosa Schildermans
26/06
DIKKE MERCI ! aan de buren van de grot in Linde Peer voor de gebedsavonden in Mei en Juni Het waren mooie momenten de afgelopen weken. We komen terug als de Last Post geblazen wordt op 29 juli 20u als herdenking voor Leo Vangansewinkel. -de familie.
familie van Leo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer