Het overige nieuws

Vrouw (31) onder invloed van drugs

Woensdag 16 oktober 2019
Tongeren - Vrouw (31) onder invloed van drugs
Een 31-jarige vrouw uit Tongeren testte positief op het gebruik van cannabis en amfetamines. De vrouw werd betrapt op de Maastichtersteenweg in Riemst.
Grensgevallen
De toeristenbelasting ligt in Maastricht drie keer hoger dan het landelijk gemiddelde, meldt RTV Maastricht. Dat blijkt uit een onderzoek van vakansky.nl, een vakantievergelijkingssite. Een overnachting kost de toerist in Nederland gemiddeld 1,38 euro aan toeristenbelasting, bovenop de verblijfskosten. In Limburg ligt het gemiddelde op 1,52 euro, in Maastricht is de toeristenbelasting 4,11 euro. Daarmee is de Limburgse hoofdstad zelfs fors duurder dan Amsterdam, waar de toerist 3 euro per etmaal aan toeristenbelasting betaalt.

Ambiorix scheep met Carmi

Dinsdag 15 oktober 2019
Carmi en de Tongerse schoenenfabrikant Ambiorix openen in de vestigingen van Carmi Korbeek-Lo en Carmi Zemst een Ambiorix Flagship corner. Carmi en Ambiorix bundelen hiermee hun krachten om aan de consument een unieke ervaring aan te bieden, zeggen beide ondernemingen. Door de opening van de twee Ambiorix Flagship corners in Zemst en Korbeek-Lo kan een collectie van zo’n 100 modellen worden aangeboden aan de consument die nauw aansluit bij de Ambiorix Flagshipstores van Brussel, Antwerpen, Hasselt en (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Peters overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Tongeren - Lucien Peters overleden
Gisteren is Lucien Peters overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Gerda Steegmans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Gaston Ramaekers overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Tongeren - Gaston Ramaekers overleden
Op 9 oktober overleed Gaston Ramaekers, de echtgenoot van Elly Lysens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats.

Openbare verkoping: Stationslaan

Dinsdag 15 oktober 2019
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof het handelsgelijkvloers en de bovenliggende woning Stationslaan 16 openbaar verkocht.

Bekerhandbal: Tongeren loot Visé

Maandag 14 oktober 2019
Tongeren - Bekerhandbal: Tongeren loot Visé
Handbal Tongeren heeft vandaag voor de 1/8e finale van de Beker van België meteen HC Visé als tegenstander geloot. De wedstrijd wordt gespeeld in de week van 11-14 november in Sportoase Eburons Dome.

Fietsdief ingerekend

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen heeft de politie een fietsdief ingerekend. Bij een huiszoeking bij de dertiger zijn zeven fietsen aangetroffen. Een paar fietsen waren gedemonteerd.

Nelly Franssen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Tongeren - Nelly Franssen overleden
Vrijdag is Nelly Franssen overleden, de weduwe van Valère Boulet. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetng: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1
Tongeren - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Nelly Franssen overleden
  2. Pastoor Hayen: “Laat die koperen muntjes thuis'
  3. Fietsdief ingerekend