Het overige nieuws

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Tongeren - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen in middenberm

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de E313 in Bilzen een vrachtwagen in de middenberm beland. De bestuurder bleef ongedeerd. De wegreus kreeg naar verluidt een klapband.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Maria Noben overleden

Donderdag 16 januari 2020
Dinsdag is Maria Noben overleden, de weduwe van Alfred Latet. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen.

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Germaine Ilsbroekx overleden

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Germaine Ilsbroekx overleden
Gisteren is Germaine Ilsbroekx overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Jacques Schoefs. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Getroffen door CO-intoxicatie

Woensdag 15 januari 2020
De bewoonster van een huis aan de Merestraat in Piringen werd vanmiddag het slachtoffer van een CO-intoxicatie die veroorzaakt werd door een slechtwerkende kachel. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe hoofdtrainer bij Henis

Woensdag 15 januari 2020
Komend seizoen volgt Brecht Nelissen Jurgen Bosch op als T1 van Eendracht Henis. Hij is nu T2.

Aangereden op zebrapad

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een voetganger gewond geraakt toen hij in de Waterstraat in Bilzen werd aangereden op het zebrapad. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Brand vernielt twee huizen aan Herckenrodestraat
  2. Man onder invloed van amfetamines
  3. Jeanneke Falla overleden