Het overige nieuws

Auto uitgebrand

Vrijdag 10 juli 2020
Tongeren - Auto uitgebrand
Gisterenavond rukte de brandweer uit voor een autobrand in Lauw. Het voertuig ging in de vlammen op. In de buurt van wagen is niemand aangetroffen. De politie probeert klaarheid te scheppen in deze zaak.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.

Flora Pirard overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Op 6 juli overleed Flora Pirard. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Tongeren - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag
Vanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.
4

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Kleurencodes het nieuwe normaal
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Waar kan je veilig op reis?
Wie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Denis Ghelen overleden

Donderdag 9 juli 2020
Tongeren - Denis Ghelen overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Denis Ghelen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Sluijsmans. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) in beperkte kring plaats bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.
Tongeren - Union Rutten ontvangt Vliermaalroot
Union Rutten speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Vliermaalroot. Op de tweede speeldag staat een verplaatsing naar Smeermaas op het programma.
Tongeren - Heur-Tongeren B speelt eerst uit
Voor de eerste competitiewedstrijd moet Heur-Tongeren B naar KMR Biesen B. Op speeldag 2 ontvangt de club Moelingen.
Tongeren - Valencia Piringen ontvangt Aalst
Valencia Piringen opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Aalst. Op speeldag 2 staat de wedstrijd Vliermaal - Piringen op het programma.
Tongeren - Jekervallei Sluizen eerst tegen Grimbie
Jekervallei Sluizen speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Grimbie. Op de tweede speeldag moet de club naar E. Mechelen-aan-de-Maas B.
Tongeren - Eendracht Henis opent tegen Louwel
Eendracht Henis start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Louwel. Op de tweede speeldag moet Eendracht Henis naar Gravelo.
Tongeren - Uitwedstrijd voor 's Herenelderen A
K.V.V.V 's Herenelderen A start de competitie met een uitwedstrijd op het veld van Kolmont. Op de tweede speeldag ontvangt de club Vlijtingen. 's Herenelderen B speelt eerst thuis tegen Veldwezelt en ontvangt op speeldag 2 Wiemismeer.

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Tongeren - Coronacrisis: nu kleurencodes
                                                                             (Cartoon: Fobie)
16/06

Hartelijke groeten aan mijn broer en schoonzus.

Josette Coenraerds
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Tongeren
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Weer antiekmarkt vanaf 19 juli
  2. Ninie Souvereyns overleden
  3. Eddy Jans overleden