• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Motorrijder in levensgevaar

Zondag 22 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 tussen Bilzen en Diepenbeek is vandaag een motorrijder tegen de vangrail beland na eerst twee voertuigen geraakt te hebben. Hij werd levensgevaarlijk gewond en is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskdunidge onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Tongeren - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Tongeren - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Bocholt
In de play-offs van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond de wedstriijd tegen Sezoens Bocholt verloren met 35-25. De ruststand was 20-14.
1
Tongeren - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Windhoos richt schade aan

Vrijdag 20 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft een windhoos deze namiddag schade aangericht in de Hardveldstraat. Er is schade aan daken en vier geparkeerde auto’s. In een tuin werd een bank weggeblazen en ook een grote boom begaf het onder de hevige wervelwind.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Tongeren - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Tongeren - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmorgen rond 7.15 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Tongeren. Deze laatste raakte daarbij gewond.
1
Tongeren - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Openstaande belastingen geïnd

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Borgloon en Heers zijn vandaag voor ruim 9.000 euro aan openstaande belastingen en niet betaalde boetes geïnd. Het rijbewijs van drie bestuurders is voor acht dagen ingetrokken omdat zij gebruik maakten van hun gsm aan het stuur.
1

Over de kop na botsing

Donderdag 19 mei 2022
Op de Tongeresteenweg in Kortessem kwam het vandaag tot een aanrijding tussen twee auto's. Eén van de wagens ging na de klap over de kop. Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht: een zeventiger uit Tongeren en een vijftiger uit Knokke-Heist.
1

Muziekhandel failliet verklaard

Donderdag 19 mei 2022
De Ondernemersrechtbank heeft muziekhandel Danny Stuvers uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 juni ingediend worden.
1
  1. Jens De Groote overleden
  2. Muziekhandel failliet verklaard
  3. Drugscontroles op openbaar vervoer
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen