Het overige nieuws

Tongeren - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
BasKet Tongeren heeft niet kunnen winnen tegen leider Neufchâteau. Uitslag: 74-85.

Dief betrapt op antiekmarkt

Zondag 16 januari 2022
Een handelaar kon vanmorgen een dief staande houden op de antiekmark tot de politie ter plaatse was. Het betreft een Nederlander.
Tongeren - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Tongeren - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal Tongeren klopt Sasja

Zaterdag 15 januari 2022
Tongeren - Handbal Tongeren klopt Sasja
In het handbal heeft handbalclub Tongeren vandaag Sasja uit Hoboken verslagen met 32-20. Het ging om een oefenwedstrijd.

Marcel Weerelds overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Donderdag is Marcel Weerelds overleden, de echtgenoot van Jeannine Proesmans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Frans Souvereyns overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Tongeren - Frans Souvereyns overleden
Op 7 januari is in Wellen Frans Souvereyns overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Josepha Box. Hij was 91 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Skeelerpiste in Pliniuspark

Vrijdag 14 januari 2022
In het Pliniuspark wordt er in het najaar een skeelerpiste aangelegd, de eerste in Limburg. Het college van burgemeester en schepenen heeft dat project goedgekeurd.
"Aangezien de parking in het Pliniuspark aan een sanering toe is en het terrein er buiten het zomerseizoen meestal verlaten bij ligt, dringt een opwaardering van het terrein zich op," zegt burgemeester Dewael. "Het levert ons de gelegenheid om uit te kijken naar bijkomende activiteiten die compatibel kunnen zijn met de huidige (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal Tongeren wint oefenmatch

Donderdag 13 januari 2022
Tongeren - Handbal Tongeren wint oefenmatch
Handbal Tongeren heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Initia Hasselt gewonnen met 37-25.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Tongeren - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Tongeren - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)
  1. Interessante lezing over Caesar
  2. Skeelerpiste in Pliniuspark
  3. Marcel Weerelds overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen