• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Tongeren - Na de pandemie, de paddemie...
Bijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Tongeren - Twee wietplantages ontdekt
Vanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.
Tongeren - Twee criminele organisaties opgedoekt
In het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht
1

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - Uitzonderlijk warm
De normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in twee flats

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Graethempoort in Borgloon is ingebroken in twee appartementen. In één van de flats is geld gestolen.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Tongeren - Rode Kruis zoekt vrijwilligers
Het Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Tongeren - Zeven aanwinsten voor 's Herenelderen
Victoria 's Herenelderen heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Dennis Tits (Habo), Ben Peeters (Juve Hasselt), Dimitry Bertels (Herk FC), Arne Libotte (Heur-Tongeren), Manu Moermans (Valencia Piringen) en Stef Teppers en Thuur Vanhove (beiden Zutendaal).

Wagemans weg bij Heur-Tongeren

Zondag 21 februari 2021
Tongeren - Wagemans weg bij Heur-Tongeren
Verdediger Dimitri Wagemans trekt de deur achter zich dicht bij Heur-Tongeren. Hij maakt de overstap naar Spouwen-Mopertingen. Eerder raakte al bekend dat verdediger Senne Tans komend seizoen voor Termien gaat spelen.

Inbraak in Radiostraat

Zondag 21 februari 2021
Tongeren - Inbraak in Radiostraat
Er is ingebroken in een pand aan de Radiostraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekend. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Tongeren - Bisdom schenkt dekens aan thuislozen
Het bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Noul Fastré overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Tongeren - Noul Fastré overleden
Donderdag is Noul Fastré overleden, de echtgenoot van Gaby Piette. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
3

Petronella Meurkens overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Tongeren - Petronella Meurkens overleden
Woensdag is in Tongeren de uit Hamont afkomstige Petronella Meurkens overleden, de weduwe van Henri Van Helden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
3

Brand in bijgebouw

Zaterdag 20 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Brand in bijgebouw
Vanochtend moest de brandweer uitrukken voor een brand in een bijgebouw van een woning aan de Schendestraat in Kortessem. Er is grote schade. De oorzaak van de brand is niet bekend.