Het overige nieuws

Tongeren - Ondertussen, in een lagere school...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Tongeren - Drie actieve wietplantages ontdekt
UPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Tongeren - Weersverandering
Hogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Ulrix overleden

Donderdag 4 juni 2020
Tongeren - Pierre Ulrix overleden
Dinsdag is de uit Mal afkomstige Pierre Ulrix overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Maggy Bruninx. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie in de Sint-Martinuskerk in Genoelselderen vindt in intieme familiekring plaats.

Gaby Vanheusden overleden

Donderdag 4 juni 2020
Tongeren - Gaby Vanheusden overleden
Op 29 mei is Gaby Vanheusden overleden, de echtgenote van Cornelis Morias. Zij was 89 jaar en gewezen godsdienstlerares aan het Koninklijk Ateneum in Tongeren. Het afscheid vindt plaats in uiterst intieme familiekring.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Tongeren - Horeca mag maandag open
Vanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Tongeren - U rijdt op een fietssnelweg
Een grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)
1

Hilde Vandenbergh overleden

Woensdag 3 juni 2020
Tongeren - Hilde Vandenbergh overleden
Maandag is Hilde Vandenbergh overleden. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Oriette Dejonghe overleden

Woensdag 3 juni 2020
Tongeren - Oriette Dejonghe overleden
Zaterdag is Oriette Dejonghe overleden, de  weduwe van de in 1995 overleden Camiel Buffel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Versterking voor Basket Tongeren
Basket Tongeren (Top divisie 2) heeft speler Gaetan Hertay aangetrokken. Hij komt over van Sprimont.

Powerbank gestolen

Dinsdag 2 juni 2020
Tongeren - Powerbank gestolen
Onbekenden hebben een powerbank gestolen in een handelszaak aan de Luikersteenweg. Dat gebeurde deze voormiddag.

Josée Jacobs overleden

Dinsdag 2 juni 2020
Tongeren - Josée Jacobs overleden
Zaterdag is Josée Jacobs overleden, de weduwe van Jefke Princen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in allen intimiteit.
Tongeren - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. 'Asfaltverjongers' voor Elderenstraat
  2. Hilde Vandenbergh overleden
  3. Weer corona-overlijden in AZ Vesalius