Het overige nieuws

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Tongeren - Wie doet nog mee?
De Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden cel waarvan vier effectief, een boete van 8.000 euro en een rijverbod van een jaar. Dat is de straf die een twintiger uit Borgloon heeft gekregen omdat hij op 26 juli 2022 een 45-jarige jogster doodreed. De man reed veel te snel en was op het ogenblik van de aanrijding met zijn gsm bezig. (PG)
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.
Tongeren - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt Limburg
Het Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Theater in cafés

Dinsdag 16 april 2024
Het Tongers Nieuw Theater gaat zijn nieuwste voorstelling opvoeren in verschillende cafés in Tongeren. Gisteren deden ze dat voor het eerst in café Retro Velinx voor negentig man.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 2025 krijgt Limburg zijn eigen Pride-Parade in Hasselt. Het moet een evenement worden met een Pride Village, een optocht door het centrum van Hasselt en een Pride Festival. Op zaterdag 13 juli zal Hasselt helemaal in het teken staan van de regenboogvlag. De Pride is een manifestatie voor de rechten van LGBTQIA+-personen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag de werkzaamheidsgraad bij de bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 76,8%. Dat betekent dat 76,8% van de 20- tot 64-jarigen in dat jaar arbeid verrichtte. De werkzaamheidsgraad is tussen 1999 en 2019 toegenomen van 67,9% tot 75,5%. In 2020 was er een lichte daling tot 74,7%, gevolgd door een stijging in 2021-2022 en een stabilisatie in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Botsing op Achttiende Oogstwal

Dinsdag 16 april 2024
Deze namiddag botsten twee auto's op de Achttiende Oogstwal. Het bleef bij blikschade.

Tips om bij te komen in gewicht

Dinsdag 16 april 2024
Gezondheid
Tongeren - Tips om bij te komen in gewicht
Voor velen lijkt dit vanzelfsprekend en is vaak het omgekeerde veel moeilijker. Maar toch is het een veelvoorkomend probleem waar ik, als dietiste in het ziekenhuis, dagelijks mee te maken krijg. Dit kan door ziekte zijn, ouderdom of simpelweg door je metabolisme! Het kan een enorme opgave zijn om te eten met als doel aan te komen, wat het hele eetproces minder aangenaam kan maken.
In dit artikel geef ik enkele belangrijke tips die zouden kunnen helpen. Het basisprincipe is om zoveel mogelijk calorieën (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Rose Lijcops overleden

Dinsdag 16 april 2024
Tongeren - Marie-Rose Lijcops overleden
Zondag is Marie-Rose Lycops overleden. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Aarschot. Zij verbleef in WZC De Motten. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Vrachtwagens botsen: één gewonde
Op de Maastrichtersteenweg, ter hoogte van de Viséweg, botsten vanmorgen twee vrachtwagens. Eén van de bestuurders is daarbij gewond geraakt. De politie moest het verkeer omleiden.
Nieuwe boeken
Tongeren - Reflecties op onze Vlaamse kunst
Gisteren presenteerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met auteurs Koenraad Jonckheere en Lien Vandenberghe en uitgeverij Hannibal Books ‘Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap’.   “Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden (…) Het hele nieuwsbericht
Het boek van de maand
Tongeren - Rebecca Yarros: 'Fourth Wing' - In steen gebrand
We hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Fourth Wing" van Rebecca Yarros.
Fantasy lezers zullen het met mij eens zijn dat een goed gemaakte fantasy roman het perfecte middel is om de gedachten te verzetten en eens lekker door te lezen. Dit boek – dat een eerste deel is van een reeks van drie of vier – is daar een uitgelezen voorbeeld van.
Hoofdpersonage (…) Het hele nieuwsbericht
Aan de rechtbank van Tongeren heeft de politievakbond VSOA actie gevoerd tegen geweld tegen politie. Buiten stonden een 40-tal agenten, binnen in de zaal zaten nog eens enkele tientallen politieagenten. Aanleiding was de rechtszaak van een dronken dertiger die in 2021 een wijkagente in Riemst op straat aanviel.

Vrouw (44) gewond bij botsing

Maandag 15 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon is een 44-jarige vrouw gewond geraakte bij een botsing tussen twee auto's in de Broekomstraat. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Marie-Jeanne Colson overleden

Maandag 15 april 2024
Tongeren - Marie-Jeanne Colson overleden
Vrijdag is Marie-Jeanne Colson overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Pierre Nagtegals. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Dieven slaan toe in boerderij

Maandag 15 april 2024
In een boerderij aan de Neremstraat zijn een freesmachine en een partij hooi en sto gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Raymond Ryckx overleden

Maandag 15 april 2024
Tongeren - Raymond Ryckx overleden
Zaterdag is Raymond Ryckx overleden, de echtgenoot van Simonne Neuteleers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (11-11.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
  1. Tumult in wijk Paspoel
  2. Marie-Jeanne Colson overleden
  3. Theater in cafés
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop