• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst betrapte de politie vandaag een trucker onder invloed van drugs. De 35-jarige man werd gecontroleerd omdat hij zijn trekker met oplegger op het fietspad had geparkeerd.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"
Kort nieuws van bij de buren
Bij graafwerken voor de realisatie van een nieuwe verkaveling in Riemst zijn vandaag twee mortiergranaten aangetroffen. De ontmijningsdienst heeft de springtuigen die uit de Tweede Wereldoorlog dateren opgehaald met het oog op vernietiging.

Weg met kippen en hanen

Woensdag 5 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden zijn de voorbije nacht met acht kippen en twee hanen aan de haal gegaan in de Reggerstraat in Riemst. Eerder werden daar ook al kippen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een huiszoeking in Hoeselt heeft de politie 189 gram marihuana in beslag genomen. De 33-jarige bewoner werd gearresteerd.

Inbraak in Kanjelstraat

Woensdag 5 mei 2021
Tongeren - Inbraak in Kanjelstraat
Dieven drongen binnen in een pand aan de Kanjelstraat. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.
24 maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een vijftiger en zijn zoon, beiden uit Tongeren, hebben gekregen voor een strafexpeditie in een huis aan de Bilzersteenweg. De feiten dateren van 19 en 20 januari. In de zaak stond ook een derde man terecht. Hij kreeg 12 maanden cel en een boete van 800 euro. (PG)

Jean-Marie Martens overleden

Woensdag 5 mei 2021
Tongeren - Jean-Marie Martens overleden
Op 1 mei is Jean-Marie Martens overleden, de echtgenoot van Josette Arckens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Vreren. Rouwadres: Kleinveldstraat 2, 3700 Tongeren.
1
Tongeren - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De E313 in Hoeselt raakte vanmiddag volledig versperd door een omgewaaide boom. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Guido Dessers overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Tongeren - Guido Dessers overleden
Op 1 mei is Guido Dessers overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Hilda Claikens. Hij was 82 jaar en voormalige organist van de OLV-basiliek. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Koninksem.
Tongeren - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Swerts overleden

Maandag 3 mei 2021
Tongeren - Julia Swerts overleden
Vandaag is in WZC Sint-Franciscus Julia Swerts overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Seraphin Erkens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Tongeren - Test-evenement La Boum 2...
                                                                        (Cartoon: Fobie)