Het overige nieuws

Gepeperde rekening

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is een vrachtwagenbestuurder betrapt die de reglementering op de rij- en rusttijden niet respecteerde. Hij kreeg een boete van liefst 2.090 euro.

Volleybal: Datovoc - Gent 0-3

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Gent 0-3
In het volleybal (Liga A Dames Play-off 1) heeft Datovoc Tongeren verloren van Gent. Uitslag: 0-3. Setstanden: 23-25, 24-26, 14-25.

Didier Rigo overleden

Woensdag 20 maart 2019
Vandaag is Didier Rigo overleden. Hij was 38 jaar en raakte vrijdagnacht levensgevaarlijk gewond bij een zwaar ongeval op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel. Het ongeval eiste al eerder het leven van zijn vrienden Laurens Stas en Pieter Somers.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat u 't weet
Tongeren - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Tongeren - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Pakjesbezorger onder invloed

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is in Bilzen een pakjesbezorger uit het verkeer geplukt die onder invloed van drugs reed. De man had ook nog drugs op zak. In opdracht van het parket Limburg is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Twee voertuigen gestolen

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij Creacar aan de Industrielaan in Hoeselt zijn twee voertuigen gestolen. De daders gingen er ook met heel wat materiaal aan de haal. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Schoonmaakbeurt carpoolparking

Dinsdag 19 maart 2019
In de nacht van vrijdag 22 maart op zaterdag 23 maart wordt tussen 20 uur en 6 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd. Er geldt dan ook een parkeerverbod.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Pieter Somers overleden
  2. Didier Rigo overleden
  3. Laurent Stas overleden