Het overige nieuws

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: RDD

Dinsdag 18 februari 2020
Rudy Duijkers en Samantha Minors, beiden uit Mal, hebben de besloten vennootschap Rudy Duijkers Dakwerken, afgekort RDD, opgericht met zetel aan de Viséweg in Mal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, het plaatsen van isolatie, voegwerken, het aanleggen van parkings en het onderhoud van tuinen en parken.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Ghislaine Martin overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Zondag is Ghislaine Martin overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek, gevolgd door de bijplaatsing in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Mal.

Elise Houben overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Elise Houben overleden
Op 14 februari overleed Elise Houben, de weduwe van Jean Ledent. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Wind staat centraal
In een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Een nieuwe fietskaart
Toerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
1

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Blokker wordt Mega World
Het personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Schuur uitgebrand

Maandag 17 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in de Heurnestraat in Heers een schuur uitgebrand. De schuur lag vol stro. De blussingwerken namen uren in beslag.

Maddi Brimioul overleden

Maandag 17 februari 2020
Op 13 februari overleed de uit Mal afkomstige Maddi Brimioul, de weduwe van de in 2004 overleden Hary Briers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.