Het overige nieuws

Gabrielle Vantilt overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Dinsdag is Gabrielle Vantilt overleden, de weduwe van Jean Velaers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Jongen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Guido Jongen overleden
Zondag is Guido Jongen overleden, de echtgenoot van Maggy Tans. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdaf (19-20 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Odette Boden overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Maandag is Odette Boden overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Georges Mouha. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jos Nassen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Jos Nassen overleden
Zondag is Jos Nassen overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Ingrid Vanhees. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Guido Schoefs overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Guido Schoefs overleden
Zondag is oud-voetballer Guido Schoefs overleden, de echtgenoot van Christiane Boonen. Hij was 82 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Jef Willems overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Tongeren - Jef Willems overleden
Maandag is Jef Willems overleden, de echtgenoot van Anny Decraecker. Hij was 91 jaar en afkomstig van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg-Ketsingen in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde in Houthalen.
Tongeren - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Tongeren - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.

Elisabeth Breban overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
In Diets-Heur is maandag Elisabeth Breban overleden, de weduwe van Julien Bollaers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur)

Mady Poncelet overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Tongeren - Mady Poncelet overleden
Zondag is Mady Poncelet overleden, de echtgenote van Georges Lux. Zij was 76 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
  1. Jacques Herens overleden
  2. Jeanne Houbaer overleden
  3. Twee straatracers uit verkeer geplukt
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen