Het overige nieuws

Kerk
Er is ingebroken in een huis aan de Raes Vanheerslaan in Heers. De buit bestaat uit een batterijlader en vier batterijen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Tongeren - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Bank in brand

Donderdag 17 juni 2021
In de Bosstraat vatte vanavond een bank vuur zodat de brandweer moest uitrukken. Mogelijk is de bank in brand gestoken.
Tongeren - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Tongeren - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Jean Bijloos overleden

Donderdag 17 juni 2021
Tongeren - Jean Bijloos overleden
Gisteren is Jean Bijloos overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Widooie. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Hasselt.

Gaby Lenaers overleden

Donderdag 17 juni 2021
Tongeren - Gaby Lenaers overleden
Dinsdag is Gaby Lenaers overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Gustaaf Vantilt. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Josianne Panis overleden

Woensdag 16 juni 2021
Tongeren - Josianne Panis overleden
In Diets-Heur is gisteren Josianne Panis overleden, de echtgenote van Henri Bouveroux. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Gewond bij botsing

Woensdag 16 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Visésteenweg en de Bolderstraat in Riemst raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Tongeren - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Tongeren - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1

Auto tegen hekwerk

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Wellenstraat in Borgloon is deze namiddag een auto tegen een hekwerk gereden. Bij een ongeval in de Bommershovenstraat raakte gisteren in de vooravond een bromfietsster gewond.

Mathieu Wathion overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Tongeren - Mathieu Wathion overleden
Op 12 juni overleed Mathieu Wathion, de echtgenoot van Josette Roemers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg.
  1. Brandweer tijdelijk in tent en containers
  2. 'MoMeNT' van start
  3. Mathieu Wathion overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen