Het overige nieuws

Heur-Tongeren - Zwarte Leeuw 1-4

Zaterdag 7 december 2019
Tongeren - Heur-Tongeren - Zwarte Leeuw 1-4
Heur-Tongeren heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel. Heur-Tongeren B verloor met 5-0 op het veld van Bilzen-Waltwilder B.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Zaterdag 7 december 2019
Tongeren - Gelijkspel voor Handbal Tongeren
In Visé hebben de plaatselijke handbalclub en Handbal Tongeren vanavond gelijk gespeeld: 28-28.
Tongeren - Leetulor en Hast leren Gambia honingzalf maken
De voorbije weken liepen 4 studenten en een begeleidende leerkracht van Hast HBO5 Verpleegkunde stage in Gambia, West-Afrika. Zij logeerden en werkten tussen de lokale bevolking om door te dringen in hun leefwereld. De studenten verzorgden diverse wonden met zelfbereide honingzalf in 2 healthcentra en enkele omliggende dorpen. De honingzalf-knowhow kwam van 2 oud-studenten die er, na hun buitenlandse stage in 2016, het Leetulor-project opstartten onder de vleugels van GAMMOL. Hast HBO5 Verpleegkunde zegt fier te zijn dat men dit project mee kon ondersteunen en (oud-)leerkrachten en (oud-)studenten springen mee op de kar van dit duurzaam initiatief. Deze buitenlandse stage was bovendien toe aan haar 25ste editie.

Basketbal: Sprimont - Tongeren 84-78

Zaterdag 7 december 2019
In Top Divisie Men 2B heeft Tongeren met 84-78 verloren in Sprimont. Vorig weekend verloor Tongeren van Esneux.

Jules Blanckaert overleden

Zaterdag 7 december 2019
Tongeren - Jules Blanckaert overleden
Woensdag is de uit Tongeren afkomstige kinderarts Jules Blanckaert overleden, de echtgenoot van Lamberte Vrancken. Hij was 86 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Frontale klap: twee gewonden

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Riemsterweg in Bilzen botsten vanavond rond 18.15 uur twee auto's frontaal. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Elisabeth Ketelslegers overleden

Vrijdag 6 december 2019
Tongeren - Elisabeth Ketelslegers overleden
Dinsdag is Elisabeth Ketelslegers overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Jean Aerts. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Debay. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Tongeren - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Rudi Rigo overleden
  2. Vrouw (28) dood aangetroffen
  3. Twee omleidingswegen rond stadscentrum