Het overige nieuws

Al 5ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

Nieuw: Green Admin Solutions

Woensdag 27 september 2023
Wouter Govaerts uit Hasselt en Erdal Karakan uit Lummen hebben de besloten vennootschap Green Admin Solutions opgericht met zetel aan de Blaarmolenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van secretariaatsdiensten, het maken van technische studies en personeelsopleiding.

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Tongeren - Oktober start bijzonder zacht
Een band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Tongeren - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Kortessem botsten gisterenavond een auto en een 17-jarige bromfietser. Deze laatste raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Kind gewond bij botsing met schoolbus

Dinsdag 26 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50u raakten een auto en een schoolbus in een aanrijding betrokken op de Alden Biesensingel in Bilzen. Bij het ongeval is één kind gewond geraakt.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Het nieuwe normaal in de wielersport
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Catharina Vonken overleden

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Catharina Vonken overleden
Gisteren overleed Catharina Vonken. Zij was 95 jaar. De asverspreiding vindt donderdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Berg.

Jean Marie Vanswygenhoven overleden

Dinsdag 26 september 2023
Tongeren - Jean Marie Vanswygenhoven overleden
Op 19 september overleed Jean Marie Vanswygenhoven. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Volleybal: Roeselare - Tongeren 0-3

Maandag 25 september 2023
In nationale 1 dames van het volleybal heeft Tongeren met 0-3 gewonnen van Roeselare. Sets: 23-25, 26-28, 23-25.

Ongeval in Rode Kruislaan

Maandag 25 september 2023
Tongeren - Ongeval in Rode Kruislaan
Deze voormiddag botsten een vrachtwagen en een scooter in de Rode Kruislaan. Daarbij raakte een 72-jarige man gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Koor Cantemus bestaat veertig jaar

Zondag 24 september 2023
Het Tongerse gemengd koor Cantemus bestaat veertig jaar. Het koor gaf ruim 150 concerten in binnen- en buitenland. Zondag 29 oktober (15 uur) concerteert het koor in cultureel centrum De Velinx.

Acht chauffeurs onder invloed

Zondag 24 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers zijn gisteren acht bestuurders onder invloed tegen de lamp gevlogen: twee hadden drugs gebruikt, de zes anderen hadden te diep in het glas gekeken.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Tongeren - Windturbines worden te duur...
                                                                       (Cartoon: Fobie)
  1. Jean Marie Vanswygenhoven overleden
  2. Catharina Vonken overleden
  3. Kroningsfeesten afgesloten met lichtprocessie
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen