Het overige nieuws

De testfase van Optimo in Koninksem en Lauw en in Ellikom en Wijshagen (Meeuwen-Gruitrode) stopt op 31 december. Tijdens het project sorteerden de inwoners hun afval in verschillende afvalzakken, die dan tijdens één ophaalronde door één ophaalwagen werden opgehaald. De resultaten van het proefproject worden nu verwerkt en geanalyseerd. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar uit de voorlopige resultaten blijkt bijvoorbeeld dat in Meeuwen-Gruitrode het aandeel restafval daalde met 20 procent.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Even geen drinkwater

Dinsdag 20 november 2018
Tongeren - Even geen drinkwater
In enkele straten in het centrum van Tongeren kwam er vanochtend geen water uit de kraan. Om 9 uur was er weer overal drinkwater.

Nieuwe bvba: SKH Quality

Maandag 19 november 2018
Karen Harutyunyan uit Schaarbeek en Ani Khachatryan uit Merksem hebben de bvba SKH Quality opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervoer van goederen, de levering van brieven en pakketten, onderhoud van gebouwen en de verkoop van tuinbouwartikelen.
In mannen top divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren met 73-84 verloren van Sprimont.

Datovoc wint in As

Zondag 18 november 2018
Tongeren - Datovoc wint in As
In Liga A van het volley (dames) heeft Datovoc Tongeren met 1-3 gewonnen van Jaraco As. Setstanden: 18-25, 25-23,21-25, 23-25.

's Herenelderen verliest derby

Zondag 18 november 2018
Tongeren - 's Herenelderen verliest derby
's Herenelderen heeft vanmiddag de derby verloren op het veld van Eendracht Henis. Uitslag: 4-3. Valencia Piringen won met 1-3  van Jong Sint-Truiden. Union Rutten speelde 0-0 gelijk in Vechmaal.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Sp. NeLo
In het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond thuis verloren van Sporting NeLo uit Neerpelt. Uitslag: 23-28.

Winst voor Jekervallei Sluizen

Zaterdag 17 november 2018
Tongeren - Winst voor Jekervallei Sluizen
Jekervallei Sluizen heeft vanavond een 1-3 uitoverwinning behaald op het veld van Heur-Tongeren B. Jekervallei staat voorlopig negende in de stand, Heur-Tongeren B veertiende. Heur-Tongeren A verloor thuis van Hamme met 0-3.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.