Het overige nieuws

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Tongeren - Hogere temperaturen
Een omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Woensdag (28/10) zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Tongeren - Nu de zwaarden nog
                                                                          (Cartoon: Fobie)

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Tongeren - Nieuwe maatregelen tegen het virus
De Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Tongeren - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Corswarem Solar Solutions

Dinsdag 27 oktober 2020
Jolien Corswarem en Kenneth Maes, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Corswarem Solar Solutions opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de plaatsing van zonneweringsystemen en ventilatiesystemen en de ontwikkeling van bouwprojecten.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Tongeren - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
1

Hendrik Timmermans overleden

Maandag 26 oktober 2020
Tongeren - Hendrik Timmermans overleden
Zaterdag is Hendrik Timmermans overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Irène Jacobs. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Tiella Tillie overleden

Maandag 26 oktober 2020
Tongeren - Tiella Tillie overleden
Vrijdag is Tiella Tillie overleden, de weduwe van Lucien Lemoine. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zita Claikens overleden

Maandag 26 oktober 2020
Tongeren - Zita Claikens overleden
Donderdag is Zita Claikens overleden, de echtgenote van Herwig Klenner. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.
Tongeren - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Tongeren - Winteruur in het recyclagepark
Vanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Tongeren - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1B
Vandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Zita Claikens overleden
  2. Ghislaine Colson overleden
  3. Paula Larondelle overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen