Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Handbal: Tongeren - Doornik 28-24

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Handbal: Tongeren - Doornik 28-24
In eerste nationale van het handbal heeft Tongeren vanavond Doornik verslagen met 28-24. Na vijf wedstrijden staat Tongeren zesde in de stand :met 4 punten.
1
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren La Baraccca Houthalen verslagen met 10-5. Na vier wedstrijden staat Onbetong Panna achtste in de stand met 3 punten. La Baracca staat op de laatste plaats met 0 punten.
1

Verlies voor KSK Tongeren B

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Verlies voor KSK Tongeren B
KSK Tongeren B heeft thuis met 2-4 verloren van Schoonbeek-Beverst B.
1
Tongeren - Unico Tongeren B wint bij Eigenbilzen
Unico Tongeren B is bij Eigenbilzen gaan winnen met 0-3.
1
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren - Bilzen 0-6
In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisteravond thuis met 0-6 verloren van Bilzen Youth.
1

Gilbert Baillien overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Gilbert Baillien overleden
Donderdag is Gilbert Baillien overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Armande Tomsin. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Yvan Janssen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Woensdag is Yvan Janssen overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Jenny Tomsin. Hij was 88 jaar en gewezen stadsarchitect. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).
1

Man (66) aangereden door auto

Vrijdag 30 september 2022
In de Predikherenstraat is een 66-jarige man lichtgewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.15 uur.
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Tongeren - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1

Jozef Jackers overleden

Donderdag 29 september 2022
Tongeren - Jozef Jackers overleden
Op 25 september overleed Jozef Jackers, de echtgenoot van Anny Schoemans. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1
  1. Ghislain Notelaers overleden
  2. Gezochte man ingerekend
  3. Nieuwe vennootschap: C.M.C.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen