Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Tongeren - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: Het Wijnmagazijn

Dinsdag 22 januari 2019
Benoit Bollaers en Marie-Rose Hansen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Het Wijnmagazijn opgericht met zetel aan de Watertorenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in wijnen, sterke dranken en likeuren én de organisatie van wijnreizen.

Arnoldine Huits overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Tongeren - Arnoldine Huits overleden
Zondag is Arnoldine Huits overleden, de weduwe van Philippe Jackers. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Trinette Lowet overleden

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Trinette Lowet overleden
Vrijdag is Trinette Lowet overleden, de echtgenote van Anton Van Gool. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

José Groffils overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is José Groffils overleden, de weduwe van Michel Warnants. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Koen Herbots overleden

Maandag 21 januari 2019
Tongeren - Koen Herbots overleden
Vrijdag is de uit Tongeren afkomstige Koen Herbots overleden, de echtgenoot van Linda Reynders. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wiemesmeer (Zutendaal).
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Koen Herbots overleden
  2. Trinette Lowet overleden
  3. Twee verkeersongevallen op korte tijd