Het overige nieuws

Grensgevallen
Bocholt - Drie brandweerkorpsen blussen brand
Aan de Dr. Anton Philipsweg in Weert brak gisterennamiddag een bermbrand uit. De brand werd bestreden door de brandweer van Maarheeze, Nederweert en Weert.

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter trekt aanvaller aan

Donderdag 22 april 2021
Bocholt - Bocholter trekt aanvaller aan
Alessio Allegria (25) zal komend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen. De aanvaller kwam eerder onder meer uit voor Patro Eisden en Lierse Kempenzonen.
Malik Zaghbi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootscbap The 1 Collection opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer herstellen en onderhoud van motorvoertuigen, carrosseriewerkzaamheden en depannagewerkzaamheden.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Bocholt - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Aangereden door trein

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Aangereden door trein
Vanmiddag is een persoon door een trein aangereden op het spoorviaduct over de Zuid-Willemsvaart in Weert. De betrokkene heeft de aanrijding overleefd. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert werd uren onderbroken.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.50 uur raakten op de Weertersteenweg in Kinrooi een vrachtwagen en een 14-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Leo Schrooten overleden

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Leo Schrooten overleden
In het Z.O.L. in Genk is maandag Leo Schrooten overleden, de echtgenoot van Hilda Luys. Hij was 78 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
3

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

LCA failliet verklaard

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag aannemer en tuinaanleg LCA uit Kinrooi failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 20 mei ingediend worden.

Gaslek in horecazaak

Dinsdag 20 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Gaslek in horecazaak
De brandweer rukte vanmiddag uit voor een gaslek aan de verwarmingsketel in een horecazaak aan de Muntpromenade in Weert. De straat werd tijdelijk afgesloten. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
  1. Jos Aegten overleden
  2. Margriet Bloemen (107) overleden
  3. LCA failliet verklaard
15/04
Louisa Schoutenden

Louisa Schoutenden, Wies of moeke voor vrienden en familie, is vandaag 80 jaar geworden. Haar kleinkinderen zetten haar afgelopen weekend letterlijk in de bloemetjes (80 rozen). Maak er een mooie dag van Wies!

de kleinkinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt