Het overige nieuws

Weg met spelconsole en geld

Zondag 2 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gerdingerpoort in Bree is gisteren een inbraak vastgesteld. De dieven gingen met een spelconsole en geld aan de haal.
1
Bocholt - Bocholt verliest van Lyra-Lierse
Bocholter VV heeft een nieuwe thuisnederlaag geleden. Het verloor van Lyra-Lierse met 1-3.
1

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Bocholt - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Kaulille verslaat SLW Maaseik

Zaterdag 1 oktober 2022
Bocholt - Kaulille verslaat SLW Maaseik
Kaulille FC heeft vanavond thuis SLW Maaseik verslagen met 2-1.
1

Winst voor Sezoens Bocholt

Zaterdag 1 oktober 2022
Bocholt - Winst voor Sezoens Bocholt
In  het handbal heeft Sezoens Bocholt met 30-34 gewonnen van Red-Rag Tachos. Bocholt leidde al snel met 2-6 maar kon de voorsprong niet vergroten. Bij de rust was het 15-18. Een zeer verdienstelijk Tachos maakte het Bocholt nog zeer moeilijk in de 2de helft. Eindstand: 30-34.
1
Bocholt - Damesvoetbal: Bokrijk - Bocholt 0-7
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport A deze namiddag met 0-7 verloren van Bocholt.
1
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.
1

Bocholter VV B klopt Lutlommel

Zaterdag 1 oktober 2022
Bocholt - Bocholter VV B klopt Lutlommel
De tweede ploeg van Bocholter VV heeft Lutlommel verslagen met 5-1.
1
Bocholt - Damesvoetbal: Nipt verlies voor Bocholt B
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B gisterenavond met 3-2 verloren van Dilsen-Stokkem.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Bocholt - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Dood tegen omheining

Donderdag 29 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur is een 90-jarige man met zijn auto tegen een omheining gereden op de Weertersteenweg in Kinrooi. Het slachtoffer, dat vermoedelijk onwel was geworden, is omgekomen.
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Bocholt - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Bocholt - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1
  1. Die avond aan de sluis van Lozen
  2. Dood tegen omheining
  3. Damesvoetbal: Nipt verlies voor Bocholt B
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen