Het overige nieuws

Politie lost schot

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi is een schot gelost door Politie CARMA omdat een bestuurder op de politie trachtte in te rijden. Rechercheurs van de politie voerden deze namiddag een huiszoeking uit in een woning in de Hezerstraat. De huiszoeking kaderde in een lopend onderzoek inzake verdovende middelen. Rond 15 uur kwam een voertuig achterom gereden aan de woning. De bestuurder werd aangemaand te stoppen maar negeerde de bevelen en trachtte in te rijden op de rechercheurs. Hierop werd door de politie een schot gelost. De (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Bocholt - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op drugs

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er zijn ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 250 voertuigen.

Laptop en geld gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Industrieweg Noord in Oudsbergen is ingebroken. Er is een laptop en geld gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruiken
De politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Jaak Goijens overleden

Dinsdag 17 september 2019
Bocholt - Jaak Goijens overleden
Zondag is Jaak Goijens overleden. Hij was 69 jaar. Zaterdagnamiddag is er mogelijkheid tot begroeting van zijn urne bij Vanhoive Uitvaartzorg. De asverstrooiing op de begraafplaats van Bocholt zal in besloten kring plaatsvinden. 

1

Fixmania failliet

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Fixmania uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 10 oktober ingediend worden.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Rik Fonteyn overleden

Dinsdag 17 september 2019
Bocholt - Rik Fonteyn overleden
In WZC Sint-Bernardus in Bertem is zondag Rik Fonteyn overleden, de weduwnaar van Mia Hilkens. Hij zou begin volgende maand 81 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 14u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.
1

Handbal: loting voor beker bij dames

Maandag 16 september 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De resultaten voor de Limburgse ploegen:
HC Sprimont- Achilles Bocholt ;
DHC Meeuwen - HB Sint-Truiden;
DHC Overpelt - Femina Visé;
HC DB Gent ‐ Initia Hasselt.
De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in het weekend van 16 en 17 november.

Weg met meubelen

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Breeërsteenweg in Kinrooi zijn het voorbije weekend meubelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Opnieuw arrestaties in drugszaak

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Opnieuw arrestaties in drugszaak
Vorige week zijn op de Markt in Bree twee veertigers opnieuw gearresteerd in het kader van een onderzoek naar de teelt van drugs. Een van de mannen en een vrouw uit Kinrooi werden door de onderzoeksrechter aangehouden.Begin juni werd op de Markt een grote cannabisplantage aangetroffen. Twee Breeënaren van 46 en 47 jaar werden toen aangehouden door de onderzoeksrechter. In juli werden beide mannen in vrijheid gesteld in afwachting van verder onderzoek. Het onderzoek leverde nieuwe elementen op en dit (…) Het hele nieuwsbericht