Het overige nieuws

Man (53) gewond bij botsing

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Heidestraat en de Breeërsteenweg in Kinrooi botsten vanmorgen rond 9.20 uur twee auto's. Een 53-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser (47) aangereden door auto

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur is een fietser door een auto aangereden in de Kanaallaan in Bree. De 47-jarige fietser uit Bree raakte daarbij gewond.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Auto tegen paal: vrouw (66) gewond

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oo de rotonde van de Drietak in Kinrooi verloor een autobestuurder de controle over het stuur en belandde tegen een verlichtingspaal. Een 66-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

Pater Thieu Vanherk overleden

Donderdag 23 september 2021
Bocholt - Pater Thieu Vanherk overleden
Gisteren is pater Thieu Vanherk overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Hij was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en werd op 18 augustus 1987 in Overpelt priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Bocholt - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Bocholt - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zuster Goretti overleden

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Zuster Goretti overleden
In het kloosterrusthuis Sint-Jan Berchmans is gisteren zuster Goretti overleden, in het burgerleven Gerarda Habraken. Ze was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u)  in de Sint-Laurentiuskerk. Begroeting: vrijdag na de avondwake (19u) in de kapel van het rusthuis. Rouwadres: zusters Augustinessen, Bosstraat 7, 3930 Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Kloosterpoort in Bree botsten gisteren twee auto's. Een 29-jarige vrouw en een minderjarige jongen, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.

Oefeningen van militairen

Dinsdag 21 september 2021
Nog tot morgen voert een eenheid van de landmacht oefeningen uit in Noord-Limburg. Het bataljon dat de oefening uitvoert, zal onder andere observatieposten opzetten in de buurt van de bruggen over het kanaal Bocholt-Herentals in Kaulille en Lozen. In totaal gaat het om 26 militairen die zich verplaatsen met een viertal voertuigen. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.
  1. Donderdag boringen bij gemeentehuis
  2. BOS+ naar RvS voor zanddossier Kaulille
  3. Smeetshof 'natuurgebied van de maand'
20/08

Henny Proficiat met je verjaardag vanwege Bieke ,mama en Tina

Tina Berens
16/08

Marina Hartelijk gefeliciteerd met je 38ste Verjaardag vandaag maak er een leuke dag van. Vanwege PA en MA Willekens

Pa en Ma Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt