Het overige nieuws

In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Automobilisten kunnen vanaf zondag weer gebruikmaken van volwaardige rijstroken op het viaduct op de E314 in Boorsem. Dat meldt het AWV. Het wegdek is nu in beide richtingen vernieuwd, met geluidswerend asfalt, en ook het viaduct zelf kreeg een grondige renovatie. Ook langs de autoweg werden er verschillende werken uitgevoerd. Op de snelwegparking werden sanitaire voorzieningen aangelegd en grote halfverdoken vuilnisbakken geplaatst.

Nieuw: Klinkerwerken Nysen

Vrijdag 29 september 2023
Peter, Martin en Bert Nysen, allen uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Klinkerwerken Nysen opgericht met zetel aan de Veldhovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en afbraakwerken, het bouwrijp maken van terreinen, het slopen van gebouwen en het plaatsen van afsluitingen, houtconstructies, tuinhuizen en carports.

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
Bocholt - Godvergeten (2)
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Bocholt VV speelt 4-4 gelijk

Woensdag 27 september 2023
Bocholt - Bocholt VV speelt 4-4 gelijk
Liefst acht doelpunten vanavond in de inhaalwedstrijd van Bocholt VV tegen Jong KV Mechelen. Acht doelpunten, en toch een gelijkspel: 4-4. Aan de rust stond het 4-1 voor de thuisploeg maar Bocholt kon nog sterk terugkomen, met in de laatste minuut een penalty die omgezet werd door Seys. De overige doelpunten werden gescoord door Lenaerts, Azevedo en Seys.

Film over Bokkenrijders is klaar

Woensdag 27 september 2023
Bocholt - Film over Bokkenrijders is klaar
De film "De Zondebokken", over de Bokkenrijders, is klaar. Gisteren werd de trailer (hierboven) online gezet en vanaf 22 november kunt u de film in de bioscoop gaan bekijken. Voor de film werden heel wat opnamen in Pelt gemaakt, onder meer in het Hobos;

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Bocholt - Oktober start bijzonder zacht
Een band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Handbalbondscoach Yérime Sylla maakte vanmorgen zijn selectie van de Red Wolves bekend. De nationale mannenhandbalploeg werd tijdens de WK-loting vrijgesteld van de eerste kwalificatieronde begin november. Sylla en zijn staf organiseren nu een stage in Frankrijk en spelen op vrijdag 3 november om 19u een oefenwedstrijd in Rijsel.
Opmerkelijk: in de selectie van 16 spelers zit niemand van Sezoens Achilles Bocholt. Wel twee spelers van Sporting Pelt: Robbe Spooren en Nick Deekens.

Ronnie Leeters overleden

Woensdag 27 september 2023
Bocholt - Ronnie Leeters overleden
In Schotland is Ronnie Leeters overleden, de echtgenoot van Marleen. Hij was geboren in Peer en werd 59 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: morgen/donderdag (17-20u) aan huis in Kaulille.

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Bocholt - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Theo Custers overleden

Woensdag 27 september 2023
Bocholt - Theo Custers overleden
Op 22 september is Theo Custers overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Madeleine Bernard. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Stokkem. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Barthels in Dilsen.

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.
  1. Wie is wie?
  2. Bocholt VV speelt 4-4 gelijk
  3. Leerlingen Biotechnicum bezoeken plantenkwekerij
16/08

Hartelijk gefeliciteerd met je 40ste verjaardag vandaag maak er een leuke dag van Pa en Ma Willekens

Pa en Ma Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt