Het overige nieuws

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Auto rijdt in op tractor

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op 't Hasseltkiezel in Bree een auto achteraan op een tractor aangereden. De tractorbestuurder liep daarbij zware verwondingen op. De autobestuurder werd lichtgewond.

Nieuwe vennootschap: Wuijts BV

Donderdag 21 november 2019
Sander Wuijts uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Wuijts BV opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en de montage van poorten, afsluitingen en metaalconstructies; siersmederij; revisie van motoren en de activiteiten van hoefsmid.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Bocholt - Alle faciliteiten voor de Sint
Vandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

De zinktrekker van Dorplein

Woensdag 20 november 2019
Grensgevallen
De komst in 1892 van de zinkfabriek naar Budel was goed voor de werkgelegenheid. In die tijd ging men veel in “Pruisen” werken, onder andere in de bouw. De arbeiders konden nu te voet naar het werk. Veel kleine boertjes en boerenzoons zochten hun heil bij de fabriek. Vooral het werk aan de ovens was in trek.
Een lichting (charge) duurde zo’n zes uur en dan kon je weer naar huis. De vrije tijd besteedde je dan op de boerderij of anders. Je ging bijvoorbeeld een potje (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Smartcomfort

Woensdag 20 november 2019
Luc, Yannick en Maxime Vangompel, allen uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Smartcomfort opgericht met zetel aan de Kaulillerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de totaalinrichting van keukens en badkamers, het uitbaten van goederenopslagplaatsen en de organisatie van een douane-entrepot en grensexpeditiewerkzaamheden.
1

Dakappartement uitgebrand

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Ondanks snel optreden van de brandweer is deze voormiddag een dakappartement uitgebrand aan de Opitterstraat in Bree. In de aanpalende woningen is er beperkte rookschade. Op het ogenblik van de brand waren de bewoners afwezig. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Openbare verkoping: Stramproyerweg

Woensdag 20 november 2019
Morgennamiddag wordt in De Leemskuil de hoeve gelegen Stramproyerweg 47 openbaar verkocht. Ze staat op een terrein van 1ha24a90ca.
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Kras Volendam
In de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Kras Volendam verslagen met 28-36. De ruststand was 18-19. Zaterdag om 20.15u ontvangt Achilles het Spaanse Logroño La Rioja.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Bocholt - Code geel: gladheid
Toch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.
13/10

Dikke proficiat aan de "drieling" van VANERUM, met jullie 60ste verjaardag

een goede kennis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. René Daemen overleden
  2. Chel Cox overleden
  3. Mia Bauduin overleden