• Nog geen evenementen in Bocholt
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Bocholt - Somber weekend
Een storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Een corona-editie van Zonneland
Uitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)

Weer schaap doodgebeten

Vrijdag 3 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een schaap doodgebeten in een weide aan de Valstraat in Oudsbergen. Een ander schaap vertoonde bijtwonden. Onderzoek moet uitwijzen of dit het werk is van een wolf. Stalen die door het INBO werden genomen moeten daarover uitsluitsel geven. Eerder werd al een schaap van dezelfde eigenaar aangevallen. Na de vorige keer had de man hardnekkig geweigerd om preventieve maatregelen te nemen om zijn dieren te beschermen.
"Door schapen opzettelijk niet te beschermen met schrikdraad, ga je wolven (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Cirque du Soleil werkt aan doorstart
                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Danton Maes weg bij Bocholt VV
Danton Maes trekt de deur achter zich dicht bij Bocholt VV. Hij zal komend seizoen de kleuren van Hades verdedigen. De 18-jarige middenvelder tekende er een contract voor één seizoen.

Thoke Kiggen overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Bocholt - Thoke Kiggen overleden
Woensdag overleed Thoke Kiggen, de weduwe van de in 2010 overleden Henri Aegden. Zij was 96 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Lozen vinden in intieme kring plaats. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
3
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.
Grensgevallen
Bocholt - Wietplantage aangetroffen in Weert
De politie Weert-Nederweert heeft gisteren in een paardenstal aan de Mastenbroekweg een hennepplantage met 400 planten aangetroffen. Bij nader onderzoek vond men ook nog voor 100.000 euro aan contant geld, negen horloges en een motorfiets. Daarnaast werden er drie dure auto’s in de schuur inbeslaggenomen. In de stal lagen ook een gasalarmpistool, een stroomstootwapen en pepperspray. De huurder van de stal is aangehouden. Water en elektriciteit werden clandestien afgetapt.
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds gisteren geldt er aan de autokeuring in Hechtel-Eksel een parkeer- en stilstandverbod langs beide zijden van de Eindhovensebaan. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de veiligheid te garanderen. Sinds de heropening van het keuringsstation ontstaan er dagelijks lange wachtrijen van automobilisten waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang komt.
2

Daar zijn de koopjes...

Donderdag 2 juli 2020
Dit jaar begint de solden pas op 1 augustus maar de strijd om de koopjes is er niet minder om. Officieel is gisteren de sperperiode begonnen. Je mag dan als handelaar geen solden geven maar wel aan koppelverkoop doen. Maar dat verschil wordt dit jaar heel klein. Overal duiken flinke kortingen op, zowel online als in de winkelstraten.
Eerder waarschuwde RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck er al voor dat het uitstellen van de soldenperiode na de lockdown net voor een extra groot kortingsopbod zou (…) Het hele nieuwsbericht

Milly Peuskens overleden

Donderdag 2 juli 2020
Bocholt - Milly Peuskens overleden
Op 28 juni overleed de uit Bocholt afkomstige Milly Peuskens, de echtgenote van Guido Proesmans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Virga-Jessebasiliek in Hasselt. Rouwadres: Demerstraat 80, 3500 Hasselt.

Uitvaart Ursula Damen

Donderdag 2 juli 2020
Bocholt - Uitvaart Ursula Damen
De uitvaartliturgie van Ursula Damen die op 1 april overleed vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lozen. Aansluitend wordt haar urne bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lozen.
1

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Bocholt - Ondertussen, op Zaventem...
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
27/06

Aan Liliane Verheyen, Innige deelneming bij het verlies van je lieve man Pierre. Ronny Rohart

els Rohart
16/06

proficiat met de 90 jaren nog vele jaren gewenst

martin cox
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Thoke Kiggen overleden
  2. Beetje uitstel in procedure zandwinning
  3. Milly Peuskens overleden