Het overige nieuws

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - KMI waarschuwt met code geel
Ook het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - De visie van Fobie
De verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...
Bocholt - Drie nieuwe speelsters bij Bocholt VV
De damesploeg van Bocholt VV kan rekenen op drie nieuwe speelters: Kim Vercoelen, Ilse Boonen en Sanne Vantuel. Sien Vandersanden verlaat de club: zij gaat de kleuren van KRC Ladies Genk verdedigen.

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Bocholt - Afval tijdig buitenzetten!
Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Bert Coenen overleden

Zondag 21 juli 2019
Bocholt - Bert Coenen overleden
Op 10 juli overleed Bert Coenen, hoofdinspecteur bij politie Carma. Hij was 57 jaar en laat zijn echtgenote en drie kinderen na.

Inbraak in eethuis

Zondag 21 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Peerderbaan in Bree is ingebroken in een eethuis en aanpalende woning. Er is geld gestolen.

Bocholt VV trekt targetman aan

Zaterdag 20 juli 2019
Bocholt - Bocholt VV trekt targetman aan
Bocholt VV heeft een targetman aangetrokken: Irvingly Van Eijma. De 25-jarige kwam eerder onder meer uit voor RKC Waalwijk. Hij tekende een overeenkomst voor één jaar.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Bocholt - Opnieuw hittegolf
Een storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Bocholt - Limburg boven in Lourdes
Donderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Bocholt - Musical Bernadette de Lourdes ontroert
De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Bocholt VV trekt targetman aan
  2. Drie nieuwe speelsters bij Bocholt VV
  3. Bijna één op vijf 65 jaar of ouder