Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Bocholt - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Bocholt - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Bromfietser (22) gewond

Woensdag 20 maart 2019
Op het kruispunt van de Kleine Marsestraat en de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Hamont-Achel en een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Bocholt - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee studenten opgepakt
Twee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Bocholt - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Kanaalstraat in Bree is vandaag een wietplantage ontdekt. Er zijn twee arrestaties verricht. De civiele bescherming heeft de plantage ontmanteld.
21/03
Henk KEEP CALM and remeber 60 IS THE NEW 40 lucienne Birgitt (+) Jelle en Els Birgit en Michiel GENIE ERVAN !!!!
lucienne weytjens
22/02
senioren BocholtProficiat aan de leden en dirigente van het Bocholter Senioren-mannenkoor voor de geslaagde optredens van de laatste maanden. Geïnteresseerd? Kom op dinsdagvoormiddag tss 09.30 en 11.00 u eens kijken in het Parochiehuis Bocholt!
Barri en Ton Bas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. 'Uit de school geklapt': nieuws door kinderogen
  2. De zwaluwen zijn er vroeg bij
  3. Fietser (53 ) zwaargewond bij aanrijding