Het overige nieuws

17.000 euro aan boetes geïnd

Dinsdag 18 september 2018
Bocholt - 17.000 euro aan boetes geïnd
Gisteren hield de polite CARMA van 14 en 22 uur in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in de zone. Van de 1.976 gescande voertuigen werden er 42 gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag van 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Er werden zeven auto’s getakeld, waarvan vier bestuurders hun boete niet konden betalen en drie niet-verzekerde voertuigen. Verder werden twee bestuurders betrapt op het rijden op rode (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in school

Maandag 17 september 2018
Afgelopen weekend drongen dieven binnen in een school aan de Millenstraat in Bree. Zij maakten er twee laptops en een beamer buit.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In Liga 1 van het handbal is de wedstrijd Bocholt-Uilenspiegel geëindigd op een gelijkspel: 29-29

Fietser gewond op Witte Torenwal

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Fietser gewond op Witte Torenwal
Deze voormiddag rond 11.40 uur botsten een auto en een fietser op de Witte Torenwal in Bree. Fietser Leon J. (58) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt Tongeren
In de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Callant Tongeren verslagen met een nipte 24-23.

Bocholter verliest van Hades

Zaterdag 15 september 2018
Bocholt - Bocholter verliest van Hades
Bocholter heeft vanavond bij Hades verloren met 4-1. Voor Bocholter scoorde Wouter Scheelen. Kaulille verloor met 0-3 van Hechtel A. Reppel verloor ook: tegen Maasland NO werd het 1-4.

6,9 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
Vorig jaar was 6,9 % van alle huishoudens in Bocholt een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Bocholt - Waar moet er geflitst worden?
De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.