Het overige nieuws

Bocholt - Daar is de omikron-variant van het coronavirus
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Een boek van Heemkundige Kring Kaulille
Begin 2022 stelt de Heemkundige Kring Kaulille het boek “Wij verdommen het voor den Pruis te werken!” voor. De rijk geïllustreerde en gedocumenteerde publicatie, geschreven door Jos Vangerven, gaat over het verhaal van de kruitfabriek Cooppal Caulille en zijn kruitmakers tijdens de Groote Oorlog. Het boek wordt bij voorintekening aangeboden aan de prijs van € 24,00 (exclusief verzendkosten). Voorinschrijving is mogelijk tot 20 december door overschrijving op rekeningnummer BE23 0013 5585 5791 t.a.v. Heemkundige Kring Kaulille, Molenstraat 34, 3950 Bocholt. Het boek is eveneens te bestellen bij Jos Vangerven via mail naar jos.vangerven[!]telenet.be. Daarna zal het boek verkocht worden aan de prijs van € 28,00.
De uitgave van het boek is mogelijk gemaakt met de financiële steun van de gemeente Bocholt.

KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1

Zaterdag 27 november 2021
Bocholt - KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1
KFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Het won met 2-1.
In de BENE League van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond gemakkelijk gewonnen van Atomix Haacht. Uitslag: 36-23. Bij de rust was het al 23-12.

Jan Creemers overleden

Zaterdag 27 november 2021
Bocholt - Jan Creemers overleden
Op 23 november is Jan Creemers overleden, de echtgenoot van Tiny Nouwen. Hij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bocholt VV B - WAVO uitgesteld

Vrijdag 26 november 2021
Bocholt - Bocholt VV B - WAVO uitgesteld
De voetbalwedstrijd Bocholt VV B - WAVO (Waterloos-Voorshoven) van dit weekend wordt uitgesteld. Corona bij Waterloos is de boosdoener.

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Bocholt - 24 coronapatiënten in ziekenhuis
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Julienne Aegten overleden

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Julienne Aegten overleden
Gisteren is Julienne Aegten overleden, de echtgenote van Henri Geutjens. Zij was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Kraamspelonk voor sterren
Deze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Overlegcomité morgen weer bijeen
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Bocholt - Ritten vallen weg bij De Lijn
De vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Fietsster (50) gewond bij botsing

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Rotertraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10.40 uur een auto en een 50-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Juwelen en horloges gestolen

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Boogschutterstraat in Bree zijn juwelen en horloges gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
  1. Jan Creemers overleden
  2. Geld gestolen in Galgeveldstraat
  3. Trainer weg bij KFC Kaulille
26/10

Proficiat Sus en Lisette met gouden bruiloft We wensen jullie nog vele gezonde jaren samen Hubert en Jose Janssens-Bielien

Jose Bielien
26/10

Proficiat,met jullie 50 jarig huwelijk

Rudi&Marie claire Vanstipelen Meijers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt