Het overige nieuws

Alda Hensen overleden

Dinsdag 29 november 2022
Bocholt - Alda Hensen overleden
Gisteren is Alda Hensen overleden, de echtgenote van Theo Vangompel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

Talentenavond bij de KANL

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Talentenavond bij de KANL
Twaalf jongeren, geselecteerd omwille van hun ‘meer dan gemiddelde talent’ speelden vrijdag de pannen van het dak in de toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg. De sympathieke presentatie was in handen van de 8-jarige Zeynep Erva Kasapoglu uit de theaterklas. Uitstekende muziek werd er gemaakt op klavecimbel, gitaar, dwarsfluit, harp, hoorn, piano, piccolo, sopraan- en altsaxofoon. Daarvoor zorgden Lou-Andrea Cantin, Jinthe Simons, Karina Gevorgyan, Michael Danilov, Jinte Smeets, Lena Spaepen, Xingduo Yang, Nine Ceunen, Dréke Van den Dungen, Liesl Sleurs en Milla Konings! (Foto's: Sara Martens)
Talentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANL
1

Vrachtwagen en auto botsen

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur botsten een auto en, een vrachtwagen op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree. Een 39-jarige man uit Bree liep daarbij verwondingen op.
1

Fietser (47) gewond bij aanrijding

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree zijn gisterenavond rond 18.40 uur een auto en een 46-jarige fietser uit Bree gebotst. Deze laatste raakte daarbij gewond.
1
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Eregouverneur Vandermeulen overleden
Op zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht
1

Voetbal: Elen - Bocholt B 3-0

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Voetbal: Elen - Bocholt B 3-0
In de achtste finales van de Beker van Limburg (dames) heeft Bocholt B met 3-0 verloren van St. Elen.
1
Bocholt - Handbal: Bocholt - Montegnée 23-23
In tweede nationale van het handbal hebben Bocholt en Montegnée 23-23 gelijkgespeeld. Bocholt staat vierde in de stand op 4 punten van leider Sprimont.
1
Bocholt - WK 2022: België verliest van Marokko
Op het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.
1

Brand in bloemen- en cadeauwinkel

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in bloemen- en cadeauwinkel
Vanochtend rond 2.20 uur ontstond brand in bloemen- en cadeauwinkel Mooi Zo aan de Witte Torenwal in Bree. De brandschade bleef beperkt maar door de rookontwikkeling zijn de bovenliggende appartementen tijdelijk onbewoonbaar. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.
1

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Drie dagen gestoord treinverkeer
Volgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.
1

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).
1

Fleur Moors wint in Kortrijk

Zaterdag 26 november 2022
Fleur Moors heeft vandaag de cross in Kortrijk gewonnen. Het was meteen haar eerste overwinning bij de junioren in het veldrijden van dit seizoen, nadat ze al uitstekende resultaten behaalde in de wereldbekerwedstrijden. Proficiat Fleur!
1

Kaulille - Grote-Brogel 2-1

Zaterdag 26 november 2022
Kaulille heeft de derby tegen Grote-Brogel gewonnen. Uitslag: 2-1.
1
  1. Handbal: Bocholt - Montegnée 23-23
  2. Auto rijdt tegen hoeve in Reppel
  3. Bocholt speelt gelijk bij Berchem
19/11

60 jaar.Proficiat. Geniet, feest er maar op los, ontvang felicitaties,trakteer,drinken op, cadeaus ontvangen, haren kleuren,door de straten scheuren, laat het allemaal gebeuren en met ons erbij mag alles tegelijk gebeuren

Mouchkes Van weleer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt