Het overige nieuws

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Bocholt - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwongen haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Bocholt - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Bocholt - Bocholt speelt finale BENE-league
Sezoens Bocholt heeft vanavond Handbal Tongeren verslagen met 35-25. Bij de rust was het 20-14. Sezoens Bocholt speelt dus opnieuw de finale van de Finale Four in de BENE-league. De eerste wedstrijd tegen Visé wordt nu donderdag (Hemelvaart) om 20.15u in Bocholt gespeeld; de terugwedstrijd vindt op zaterdag 28 mei om 20.15 in Visé plaats.
1
Bocholt - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bernadette Lenssen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Bocholt - Bernadette Lenssen overleden
Dinsdag is Bernadette Lenssen overleden, de echtgenote van Robert Meers. Zij was 75 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux aan de Hazelarenlaan in Hasselt.
1

Martin Rijken overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Bocholt - Martin Rijken overleden
Woensdag is Martin Rijken overleden, de echtgenoot van Wendy Winderix. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
1
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een silo van houtverwerkingsbedrijf Renewi op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree. De brand werd bestreden door drie brandweerposten.
1
Grensgevallen
Op een bospad aan de Lozerweg in Weert zijn zeven vaten met afval van synthetische drugs aangetroffen. De vondst werd vanmiddag gedaan. De politie liet de vaten verwijderen.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Bocholt - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Bocholt - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Bocholt - Voorlopig geen piekuurtreinen meer
Dan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
1
Bocholt - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1
  1. Steun voor De Witte Selle en Ovenbuur
  2. Martin Rijken overleden
  3. Wind beschadigt dak
14/05
Beau Bleyen

Proficiat Beau met je 1ste communie, je bent zo mooi! Ook proficiat aan mama Lizy en papa Phil. Alles is tot in de puntjes geregeld. Ook een dikke knuffel voor kleine Jess.

Opa en oma Kaulille
23/04

Silke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dikke kus van mama xxx

Marriette van Grinsven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt