Het overige nieuws

11,7 handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Bocholt staat 11,7 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Bocholt - Minder rode postbussen
Midden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Kat met strop om de hals

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
De vzw Dieren in Nood uit Kinrooi heeft een kat opgevangen die met een strop om de hals werd aangetroffen aan 't Hasseltkiezel in Bree. Een röntgenopname wees uit dat er op het dier werd geschoten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
1
Bocholt - Kunstacademie gaat kunstwerken veilen
In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

FrieslandCampina sluit

Dinsdag 20 november 2018
Bedrijfsnieuws
In Bree gaat het zuivelbedrijf FrieslandCampina dicht. Volgens de eerste berichten verliezen 30 werknemers hun baan.

Nieuwe bvba: RDP

Maandag 19 november 2018
Ronny Dirkx uit Kinrooi en de bvba Montaro uit Bocholt hebben de bvba RDP opgericht met zetel aan de Drielorgenstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren algemene metaalwerken in de ruimste zin van het woord.
07/10
Kayden Bodeuxons klein menneke KAYDEN wordt vandaag 4 jaar , we miss you en love you
voke moeke
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Handbal: Bocholt verliest van Cuenca
  2. Mia Wyers overleden
  3. Sinterklaas is in Bocholt