• Nog geen evenementen in Bocholt
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Bocholt - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  

Dieven gevat in jachthaven

Woensdag 28 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Maandagochtend zijn twee Nederlanders gearresteerd in de jachthaven van Kinrooi. Ze worden verdacht van meerdere diefstallen die sinds augustus gepleegd zijn in de jachthaven. Beide verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De politie betrapte rond 4 uur de twee mannen van 20 en 41 jaar op heterdaad terwijl ze probeerden in te breken in een auto in de Maasstraat. In de koffer van hun auto vond de politie o.a. een buitenboordmotor van een boot, een step en een gereedschapskoffer. In de omgeving van de auto werd een hogedrukreiniger gevonden die eerder in de haven werd gestolen. De politie onderzoekt of de mannen in aanmerking komen voor een reeks diefstallen die plaatsvonden in de jachthaven in de periode tussen augustus en oktober van dit jaar.
Bocholt - Nieuwe maatregelen starten om middernacht
De nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Lezing 'Brood en rozen' geannuleerd

Woensdag 28 oktober 2020
De Bocholtse Davidsfonds-afdeling heeft de lezing "Brood en Rozen", die voor vanavond was voorzien in De Kroon in Kaulille, geannuleerd vanwege de nieuwe coronamaatregelen. 

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Bocholt - Hogere temperaturen
Een omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Bocholt - Nu de zwaarden nog
                                                                          (Cartoon: Fobie)

DHL bouwt in Weert

Dinsdag 27 oktober 2020
Grensgevallen
Het koeriersbedrijf DHL gaat in Weert op het bedrijventerrein Kampershoek een groot distributiecentrum bouwen. Het logistieke centrum komt op een perceel van 16ha. Of en hoeveel werkgelegenheid er met het centrum gemoeid is, is niet bekend.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Nieuwe maatregelen tegen het virus
De Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsertje (8) aangereden

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een 8-jarig fietsertje aangereden in de Kloosterstraat in Kinrooi. De jongen raakte daarbij gewond.

Carine Molemans overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Carine Molemans overleden
Zaterdag is Carine Molemans overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
1

Jules Ceyssens overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Jules Ceyssens overleden
In WZC De Voorzienigheid in Bocholt is gisteren de uit Grote-Brogel afkomstige Jules Ceyssens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Josée Craeghs. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.