Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.

De Bocholtse voetbaluitslagen

Zondag 21 april 2024
Bocholt - De Bocholtse voetbaluitslagen
- Bocholter VV - Londerzeel: 2 - 0
- Sp. Wijchmaal - Bocholter VV B: 5 - 2
- Opitter FC - Kaulille FC: 2 - 1
Bocholt - Handbal dames Bocholt stap dichter bij titel
De dames van Sezoens Achiles Bocholt waren zaterdag wederom aan zet. De Dames 2 behaalden een vlotte overwinning tegen Bilzen, het werd 46-21. Nadien was het aan Dames 1 om de punten thuis te houden. Tegen de buren van Pelt werd het 38-17. Met nog 2 wedstrijden te gaan ligt voor zowel Dames 1 als voor Dames 2 de titel voor het grijpen. Forza Bogget. (SAB)

Bocholt VV verslaat SK Londerzeel

Zaterdag 20 april 2024
Bocholt - Bocholt VV verslaat SK Londerzeel
Bocholt VV heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen SK Londerzeel, de voorlaatste in de stand. Het won met 2-0.  Seys maakte de twee doelpunten. In de rangschikking staat Bocholt VV zevende.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Bilzen 1-0
In Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt Bilzen Youth, de derde in de stand, gisterenavond verslagen met 1-0. Vandersteegen maakte het doelpunt. Bocholt staat tweede in de rangschikking. In Tweede Provinciale heeft Bocholt B met 7-0 verloren van Patro Eisden B. Bocholt B staat zevende in de stand.

Angèle Sleurs overleden

Zaterdag 20 april 2024
Bocholt - Angèle Sleurs overleden
Op 10 april is in Sanaray-sur-Mer (Frankrijk) Angèle Sleurs overleden, de echtgenoot van Jean-Louis Casters. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vond in besloten kring plaats in Sanaray-sur-Mer.

Zware brand in Bree

Vrijdag 19 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zware brand in Bree
Deze namiddag brak brand uit op de zolder van een rijwoning op de Ter Rivierenwal in Bree. Het dak van de woning is vernield. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De stad zorgt voor de opvang van de bewoners. De brandweer kon de aanpalende panden vrijwaren. Hoe de brand onstond, is niet geweten.

VDAB en vervoersarmoede

Vrijdag 19 april 2024
Bocholt - VDAB en vervoersarmoede
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling lanceert een proefproject met shuttlebusjes voor werkzoekenden die een opleiding willen volgen in het opleidingscentrum van Bilzen. Zo kunnen 'kwetsbare' werkzoekenden die anders moeilijk of niet over vervoer beschikken (de zogenaamde vervoersarmoede) toch een opleiding volgen. De deelnemers worden in hun woonplaats opgehaald en naar Bilzen gebracht. Acht werkzoekenden uit West-Limburg en vier uit Noord-Limburg zijn al mee in het project gestapt. Zij worden begeleid door de lokale OCMW's. 

Lotte Vanwezemael breekt pols

Donderdag 18 april 2024
De Bocholtse seksuologe Lotte Vanwezemael heeft haar pols gebroken tijdens de eerste dag van haar skivakantie in Italië. Haar pols is op drie plaatsen gebroken.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.
Bocholt - Respect voor de Limburg.net-medewerkers
Het is vandaag 'Internationale dag van de medewerker', een ideaal moment voor Limburg.net om het welzijn van haar mensen onder de aandacht te brengen. Daar zagen ze het afgelopen jaar een stijging in het aantal gevallen van agressie tegenover afvalmedewerkers. Nochtans staan de afvalophalers, medewerkers in de recyclageparken en de klantendienst altijd paraat, in weer en wind. De medewerkers van Limburg.net delen vandaag een flyer uit in de recyclageparken met uitleg en de boodschap 'Je kan bij ons veel kwijt. Maar nooit je agressie'

Louis Col overleden

Donderdag 18 april 2024
Bocholt - Louis Col overleden
Dinsdag is Louis Col (90) overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Lydia Vandeput. Hij woonde in Helchteren en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Cijferblind

Donderdag 18 april 2024
De klare kijk van Tante Claus
Bocholt - Cijferblind
Soms word ik helemaal gestoord van mezelf. Van mijn uitstelgedrag, van de chaos in mijn kop, van het onvermogen om iets structureel aan te pakken. Ik laat vervelende taken opstapelen tot een onoverzichtelijk geheel, waar ik dan weer slecht van slaap, waardoor ze nog onmogelijker lijken op te lossen. Maar wat is het nu precies waar ik steeds zo op stukloop? Data en uren. Wachtwoorden. Codes. Alles met cijfers. Vraag me gerust naar de eerste drie letters van mijn nummerplaat, maar elke keer moet ik nadenken over de (…) Het hele nieuwsbericht

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Bocholt - Wie doet nog mee?
De Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Wie speelt mee in 'Evita'?

Woensdag 17 april 2024
Bocholt - Wie speelt mee in 'Evita'?
De Musicalvereniging 'Samaritan Musical Productions' brengt in mei 2025 (u leest het goed, mei 2025!) hun musical 'Evita'. Hiervoor wordt samengewerkt met Maarten Cox, die in de huid kruipt van kolonel Péron. De rollen van Evita en Che Guevara liggen ook zo goed als vast. Maar de vereniging zoekt nog een heleboel (al dan niet) Limburgse kinderen, mannen en vrouwen om mee te schitteren in deze prachtige musical(ervaring). Wie zich geroepen voelt: tot en met 27 april kan er nog ingeschreven worden op de audities die op 4 en 5 mei zullen plaatsvinden in Peer. Meer info via deze link

Alfred Bloemen overleden

Woensdag 17 april 2024
Bocholt - Alfred Bloemen overleden
Maandag is Alfred Bloemen overleden, de echtgenoot van wijlen Madeleine Bloemen. Hij was 82 jaar. De urnebijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.
  1. Angèle Sleurs overleden
  2. Biotechnicum neemt deel aan zaalvoetbalcompetitie
  3. Lotte Vanwezemael breekt pols
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen