Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Uitstekend jaar voor toerisme in Limburg
2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)
Bocholt - Noord-Limburg zoekt zijn schrijfhelden
Ben of ken jij een auteur uit Noord-Limburg? Binnen het kader van het evenement 'Lokale Schrijfhelden: Noord-Limburg' is men op zoek naar auteurs uit Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer en Pelt. Op zaterdag 29 april gaat men deze lokale schrijfhelden samenbrengen in de bibliotheek van Bocholt op een mini-boekenbeurs. Inschrijven om deel te nemen kan tot 31/03. Ben je toch later met je inschrijving? Neem dan contact op met de bibliotheek van Bocholt door te mailen naar hanne.geysmans[!]bocholt.be. Wie weet is er toch nog een plekje vrij.

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht maar nat weer
Na de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Van den Broek overleden

Woensdag 29 maart 2023
Bocholt - Jef  Van den Broek overleden
Op 24 maart is Jef Van den Broek overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Lieske Pepels. Hij was 95 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf maandag worden er in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 18 bomen gerooid op de Gruitroderkiezel en Breekiezel in Bree. Het gaat om grote zomereiken, die volgens het AWV gevaarlijk dicht op de weg staan. De bomen worden gekapt door gecertificeerde boomverzorgers om de veiligheid van weggebruikers te bevorderen.
De werken duren een week met plaatselijke hinder voor doorgaand verkeer: gemotoriseerd verkeer kan aan verlaagde snelheid de mobiele werfzone van zo’n 200 meter beurtelings passeren met tijdelijke verkeerslichten. De bushaltes blijven bereikbaar.

Lean Vanhees overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Bocholt - Lean Vanhees overleden
Gisteren is Lena Vanhees overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Michel Timmers. Zij was 84 jaar, woonde in Wijshagen en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Marleen Vanchaze overleden

Maandag 27 maart 2023
Bocholt - Marleen Vanchaze overleden
Vandaag is Marleen Vanchaze overleden, de levenspartner van Sus Beckers. Ze was geboren in Kaulille en werd 77 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Fietsgids 2023 voorgesteld

Maandag 27 maart 2023
Bocholt - Fietsgids 2023 voorgesteld
Vanmiddag werd in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgids 2023 voorgesteld. Opnieuw slaagden Dirk van Bun en Leo Swinnen erin om een gratis gids samen te stellen én te verdelen in heel wat gemeentes. Voor het eerst wordt met deze editie ook de kaap van de 100.000 gratis fietsgidsen overschreden, toch een mijlpaal! En net zoals de voorbije jaren slagen de heren er ook in om toch telkens iets nieuws toe te voegen. Niet alleen zijn er dit jaar weer meerdere extra gemeenten, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsgids 2023 voorgesteldFietsgids 2023 voorgesteld
  1. Twaalf personen met drugs op zak
  2. Damesvoetbal: STVV B - Bocholt 1-1
  3. Bocholt wint van Pepingen-Halle
13/02

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag vandaag Yanaika dikke knuffel van Opa en Oma Willekens

Opa en oma Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt