Het overige nieuws

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Bocholt - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 100 jaar Ferm Bocholt: dat moet gevierd worden
Op 6 juni was het 100 jaar geleden dat Ferm Bocholt werd opgericht. Omdat men door corona nog steeds geen feest kan organiseren, maakte het kernteam (Gert, Mieke, Miet, Mia en Viviane) een mooie attentie voor de leden. En die waren daar blij mee! De dames hopen dat ze later dit jaar alsnog een feest voor het 100-jarig bestaan zullen kunnen organiseren. (Viviane Brouwers)
100 jaar Ferm Bocholt: dat moet gevierd worden
Bocholt - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Bocholt - Jonger dan 41 jaar?
Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

Kat had schrik van brandweer

Donderdag 17 juni 2021
Grensgevallen
Vanmorgen rukte de brandweer uit voor een kat op het dak van een woning in de wijk Boshoven in Weert. Toen brandweerman op de ladderwagen oog in oog kwam te staan met de kat vluchtte deze de woning binnen.

'Drenkeling' zat op terras

Donderdag 17 juni 2021
Grensgevallen
Bocholt - 'Drenkeling' zat op terras
De brandweer rukte gisterenavond onder meer met een duikteam uit na de melding dat er een drenkeling was in de buurt van de Biesterbrug in Weert. Snel werd duidelijk dat de 'drenkeling' een biertje zat te drinken op het terras zodat de brandweer weer kon inrukken.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Bocholt - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Fons Custers overleden

Donderdag 17 juni 2021
Bocholt - Fons Custers overleden
Maandag is Fons Custers overleden, de echtgenoot van Jeannine Aerts. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Na uitwijkmanoeuvre in sloot

Woensdag 16 juni 2021
Grensgevallen
In Weert is vanavond een auto verscheidene keren overkop gegaan en uiteindelijk in een sloot beland na een uitwijkmanoeuvre. Het ongeval gebeurde op Ringbaan-Noord. De inzittenden van het voertuig bleven ongedeerd.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Bocholt - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Auto rijdt lantaarnpaal uit de grond
Nabij de rotonde Ringbaan West / Suffolkweg Zuid in Weert heeft een auto vanavond een lantaarnpaal uit de grond gereden. De twee inzittenden bleven ongedeerd. De bestuurder is aan een ademanalyse onderworpen.

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Bocholt - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1
Bocholt - Amerikaanse president in Brussel
                                                                       (Cartoon: Fobie)
  1. Invasie van Aziatische modderkruipers
  2. Fons Custers overleden
  3. Afrastering tegen everzwijnen
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen