Het overige nieuws

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel.

Bocholt V.V. speelt gelijk

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Bocholt V.V. speelt gelijk
In Tweede Afdeling is Bocholter VV vandaag thuis tegen Lebbeke niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt klopt Sint-Truiden
De dames A van Bocholter VV hebben Sint-Truiden verslagen met 7-0. De dames B verloren met 4-1 van Fufo Beringen.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter B wint bij Ham United

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Bocholter B wint bij Ham United
In Derde Provinciale is de tweede ploeg van Bocholter VV vanavond bij Ham United gaan winnen met 1-2.

Kaulille klopt Grote Heide

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Kaulille klopt Grote Heide
FC Kaulille heeft vanavond thuis Sporting Grote Heide verslagen met 2-1. Na drie minuten stond het al 2-0, na een doelpunt van Kayen Daniels en een own-goal van Lars Rabijns. In de tweede helft kon Seppe Abrahams de achterstand milderen tot 2-1. Het was een geladen wedstrijd met veel gele kaarten.

Damesvoetbal: Bocholt - STVV B 7-0

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - STVV B 7-0
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 7-0 gewonnen van STVV B. Bocholt staat tweede in de stand op 13 punten van leider DV Bilzen Utd.

Bestelwagentje belandt in berm

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is vanochtend een bestelwagentje in de berm beland. Bij het ongeval viel één gewonde. Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar

Angeline Cox overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Angeline Cox overleden
Donderdag is Angeline Cox overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Jules Dirx. Zij was 99 jaar en afkomstig uit Hamont. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: disndag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
  1. Marc Lenaerts overleden
  2. Nieuw: Jan Sontrop Dak-en Kluswerken
  3. Racing Reppel: leven in de brouwerij brengen
31/12

proficiat op 1 januari voor jou 16 de verjaardag van oma en opa willekens

willekens jozef
16/12

proficiat jayda haegdons met jou verjaardag van oma en opa willekens

willekens jozef
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt