Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Bocholt - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Bocholt - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Man (71) slachtoffer van ongeval

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een motorfietser. Een 71-jarige man uit Peer raakte gewond.
1
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kanaallaan in Bree botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's, Een 39-jarige Nederlandse vrouw en een 19-jarige man uit Peer raakten daarbij gewond.
1

Vrouw (55) gewond bij botsing

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten gisterennamiddag rond 15.10 uur een auto en een bestelwagen. Een 55-jarige vrouw uit Kinrooi is daarbij gewond geraakt.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Bocholt - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Wegeniswerken in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Rode Kruislaan (N73) en ’t Hasseltkiezel in Bree. Het gaat om het wegdek vanaf de rotonde met de Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat. De werken duren twee weken, tot begin september. Doorgaand verkeer blijft grotendeels mogelijk.  
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Bocholt - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Hond in beslag genomen

Donderdag 11 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in Bree is een hond in beslag genomen. Na verschillende waarschuwingen had het dier vandaag opnieuw geen toegang tot drinkwater. De politie stelde de nodige pv's op in het kader van dierenwelzijn.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Bocholt - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Bocholt - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Bocholt wint van Wezel

Woensdag 10 augustus 2022
Bocholt - Bocholt wint van Wezel
In een vriendschappelijke wedstrijd is Bocholter VV vanavond bij Wezel Sport gaan winnen met 0-2. De twee doelpunten vielen voor de rust en werden gescoord door Vandersmissen en Bussels.
1
  1. Bart Sieborgs overleden
  2. Werken aan sluis in Lozen
  3. Bocholt wint van Wezel
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen