Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Bocholt - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: BK Concept Geel

Dinsdag 22 januari 2019
De bvba Innoprojects uit Bocholt heeft de bvba BK Concept Geel opgericht met zetel aan de Kaulillerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, sanitair, badkamers, gyprocwerken, schilderwerken, tegelwerken, totaalrenovaties, nieuwbouw, wellness,...
Bocholt - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)
Bocholt - Politie-inspecteur Vanherle overleden
Op 13 januari overleed politie-inspecteur Luc Vanherle van de politiezone CARMA. Hij was 47 jaar en laat zijn echtgenote en vier kinderen na.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weertersteenweg en de Truyenstraat in Kinrooi raakten drie auto's in een aanrijding betrokken. Twee vrouwen uit Kinrooi werden daarbij gewond. Zij zijn respectievelijk 23 en 43 jaar.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Bocholt - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.
Bocholt - Achilles Bocholt klopt Sporting NeLo
Achilles Bocholt heeft deze namiddag Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 31-36. Het was een spannende, aangename wedstrijd.

Onderdelen gestolen

Zondag 20 januari 2019
Aan een woning aan de Heuvelstraat zijn onderdelen van een motor gestolen. De diefstal werd vanmiddag gepleegd.
27/12
Bedankt aan de eerlijke vinder van de handtas bij de Aldi van Bocholt op zaterdag 22 december 2018. We wensen jullie een gelukkig en gezond 2019.
onbekend onbekend
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Recordopbrengst voor varkenskop
  2. Kaulille klopt Ham United
  3. Achilles Bocholt klopt Sporting NeLo