• Nog geen evenementen in Bocholt
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Mia Roosen overleden

Zaterdag 19 september 2020
Bocholt - Mia Roosen overleden
Donderdag is Mia Roosen overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Jaak Das overleden

Zaterdag 19 september 2020
Bocholt - Jaak Das overleden
Woensdag is Jaak Das overleden, de echtgenoot van Lieske Raemaekers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Bocholt - Zomers weekend
Ondertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Nieuwe vennootschap: Isolado

Vrijdag 18 september 2020
Zino Verspecht uit Kaulille en Benjamin Kenens uit Peer hebben de besloten vennootschap Isolado opgericht met zetel aan de Oude Hostieweg in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, de montage van serres en veranda's en het waterdicht maken van daken.
Het is maar dat u 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.
2

Bèr Creemers overleden

Donderdag 17 september 2020
Bocholt - Bèr Creemers overleden
Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Bèr Creemers overleden, de echtgenoot van José Gielkens. Hij was 75 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
1

Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel

Woensdag 16 september 2020
Grensgevallen
Bocholt - Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel
In de voorbije twee weken zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld in Bergeijk en Eersel. Dat zegt de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. In Bergeijk is er sprake van 46 besmettingen (246 per 100.000 inwoners) en in Eersel van 26 (of 134 per 100.000). Mogelijk zijn die besmettingen te herleiden tot de zorg- en de onderwijssector, zegt de veiligheidsregio. In Valkenswaard waren er de afgelopen twee weken 20 besmettingen.
De burgemeester van Bergeijk heeft in een brief aan de inwoners (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Bocholt - Eerste werkdag van de kroonprinses...
...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Fietsster (73) gewond bij aanrijding

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi zijn gisterenavond rond 18.10 uur een 73-jarige fietsster en een wagen gebotst. De fietsster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.
3

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Bocholt - KRC Genk ontslaat zijn trainer
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Kijk eens hier: een viervlekmier

Maandag 14 september 2020
Bocholt - Kijk eens hier: een viervlekmier
In een boom langs de Dommel in Borkel (Valkenswaard) is voor het eerst een viervlekmier aangetroffen, meldt Nature Today. Deze warmteminnende mierensoort is wijd verspreid in Zuid- en Midden-Europa, maar schaars in Noord-Europa. De mieren zijn lastig te vinden omdat ze nesten maken in dode takken in boomkronen. 
De vondst gebeurde door John Cox, die op laaghangende takken van een zomereik "klopte" en de vallende diertjes opving in een paraplu.
Als het over mieren gaat, dan (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Jeugdteams Bocholter VV in quarantaine
  2. Fietsster (73) gewond bij aanrijding
  3. Jaak Das overleden
10/09

Heel veel groeten aan Andre Pareyns en Elza Bloemen,een heel goede gezondheid toegewenst, ,zij wonen in het centrum van Kaulille,in een zeer mooi appartement,vlak boven K.B.C.Nog eens vele groeten van Jos en de zus van Elza namelijk Nelly

Jos Desair
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Bocholt
16/08

Hartelijk gefeliciteerd met je 37ste verjaardag PA en MA

Pa en MA willekens
14/08

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag buurvrouw

marianne de Nijs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt