Het overige nieuws

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Bocholt - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Zestienjarige fietsster gewond

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Centrumstraat in Oudsbergen raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Twee gewonden in Fabriekstraat

Donderdag 16 januari 2020
Vanmorgen rond 9.15 uur botsten in de Fabriekstraat twee auto's. Een 49-jarige man uit Lommel en een 40-jarige vrouw uit Pelt raakten daarbij gewond.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Lies Hamelers overleden

Donderdag 16 januari 2020
Bocholt - Lies Hamelers overleden
Maandag is Lies Hamelers overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Rie Melis. Zij was 85 jaar. Begroeting: zaterdag (16-17.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.

Actie 'Drugs in het verkeer'

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Actie 'Drugs in het verkeer'
Maandagavond controleerde Politie CARMA in Genk, Houthalen-Helchteren en Bocholt 143 bestuurders in het kader van de actie 'Drugs in het verkeer". In Genk werd een 43-jarige bestuurder uit Genk betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In Houthalen-Helchteren trachtte een voertuig de controle te ontvluchten. De auto kon tegengehouden worden. De auto bleek niet gekeurd te zijn en de 42-jarige bestuurder uit (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'
Limburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Brand vernielt auto

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Breeërsteenweg in Kinrooi is vanochtend een auto uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Jet Dirx overleden

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Jet Dirx overleden
Maandag is Jet Dirx overleden, de echtgenote van Theo Ooms. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.
1

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Bocholt - Staking bij Bpost
Je moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Bocholt - Provincie wil af van subsidiëring trage wegen
Het provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
3
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Nieshofstraat in Beek (Bree) is een 50-jarige fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
30/12

Hilda, een heel dikke proficiat met je 70ste verjaardag !!!!! Een nieuwe voordeur … Het gaat veel te snel … Geniet ervan ...

Lut Stalmans
28/12

Proficiat met je verjaardag Jos . Zo tussen de feestdagen in zijn we het toch niet vergeten!Het blijft de dag vd onschuldige of onnozele kinderen.

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Jet Dirx overleden
  2. Jan Evens overleden
  3. Brand vernielt auto