Het overige nieuws

Mathieu Quanten overleden

Zaterdag 31 oktober 2020
Leopoldsburg - Mathieu Quanten overleden
Gisteren is Mathieu Quanten overleden, de weduwnaar van Octavie Aerts. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Emiel Smeulders overleden

Vrijdag 30 oktober 2020
Leopoldsburg - Emiel Smeulders overleden
Gisteren is Emiel Smeulders overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Boyen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Leopoldsburg - Verstrengde lockdown vanaf zondagnacht
De federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht
2

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Leopoldsburg - Het leven anno 2020
                                                                         (Cartoon: Fobie)

GM Consult en EDS failliet

Donderdag 29 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft GM Consult en EDS, beide uit Leopoldsburg, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 28 november ingediend worden.

Annie Peels overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Leopoldsburg - Annie Peels overleden
Gisteren is de in Heppen woonachtige Annie Peels overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle stilte.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Leopoldsburg - Extra fietsinvesteringen voor Limburg
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Astrid Van Gelder overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Astrid Van Gelder overleden
Zondag is Astrid Van Gelder overleden, de echtgenote van Jozef Ooms. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen starten om middernacht
De nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere temperaturen
Een omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Nu de zwaarden nog
                                                                          (Cartoon: Fobie)