Het overige nieuws

Linda Hemsley overleden

Maandag 22 juli 2019
Op 13 juli overleed de uit Overpelt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Linda Hemsley. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marcel Daelemans overleden

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - Marcel Daelemans overleden
Gisteren is Marcel Daelemans overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Kuppens. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - KMI waarschuwt met code geel
Ook het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Virginie Hermans overleden

Maandag 22 juli 2019
Gisteren is de uit Heppen afkomstige en in Koersel woonachtige Virginie Hermans overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Jozef Mariën. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Inbraak in Leonardstraat mislukt
Dieven poogden zich via de achterdeur toegang te verschaffen tot een woning aan de Leonardstraat. Dat mislukte echter.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - De visie van Fobie
De verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - Afval tijdig buitenzetten!
Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Augustin Walthéry overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Leopoldsburg - Augustin Walthéry overleden
Vandaag is Augustin Walthéry overleden, de echtgenoot van Josephine Hanquier. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in voornoemde aula.

Jean Masset overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Jean Masset overleden
Gisteren is Jean Masset overleden, de echtgenoot van Christiane Demunter. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vinus Peeters overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Vinus Peeters overleden
Vandaag is de in Heppen woonachtige Vinus Peeters overleden, de echtgenoot van Louisa Claes. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Bzeringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

José Boons overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - José Boons overleden
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige José Boons overleden, de echtgenote van Jos Aerts. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Opnieuw hittegolf
Een storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Limburg boven in Lourdes
Donderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Jean Masset overleden
  2. Augustin Walthéry overleden
  3. José Boons overleden