• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Eqment

Vrijdag 18 juni 2021
Stephanie Cael en Maarten Stinckens, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap Eqment opgericht met zetel Op 't Zand. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, coaching en consulting.
Het kantoor BNP Paribas Fortis sluit eind augustus definitief zijn deuren in Leopoldsburg. De klanten moeten dan naar het kantoor in Hechtel.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Leopoldsburg - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Leopoldsburg - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Rosa Vanwetswinkel overleden

Donderdag 17 juni 2021
Leopoldsburg - Rosa Vanwetswinkel overleden
Dinsdag is in Peer Rosa Vanwetswinkel overleden, de weduwe van Eugène Vanotterdijk. Zij was 92 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Lilian Van Laeken overleden

Woensdag 16 juni 2021
Leopoldsburg - Lilian Van Laeken overleden
Gisteren is Lilian Van Laeken overleden, de echtgenote van Henri Spiessens. Zij was 89 jaar. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Leopoldsburg - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Leopoldsburg - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1

Nelly De Backer overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Leopoldsburg - Nelly De Backer overleden
Gisteren is Nelly De Backer overleden, de partner van Rudi Agten. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Autopapieren gestolen

Dinsdag 15 juni 2021
Leopoldsburg - Autopapieren gestolen
In de Rubenslaan is ingebroken in en auto. De daders gingen er met de autodocumenten vandoor. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Leopoldsburg - Amerikaanse president in Brussel
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Dobbelstenen voor mentaal welzijn
Jongeren hebben het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Praten over mentaal welzijn is niet altijd eenvoudig, daarom werkten de negen Vlaamse jeugdbewegingen, het JAC (jongerenaanbod van het CAW) en hogeschool UCLL een dobbelstenenspel uit. Met die dobbelstenen kunnen leiders van jeugdbewegingen – die door kinderen en jongeren vaak als een vertrouwenspersoon beschouwd worden – welzijnsthema’s bespreekbaar maken. Meer info via deze link.
  1. Albert Heijn komt naar Leopoldsburg
  2. Nelly De Backer overleden
  3. Autopapieren gestolen
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen