• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

44 evers geschoten

Maandag 18 januari 2021
Afgelopen weekend is op het militair domein in Hechtel-Eksel en Leopoldsburg een drijfjacht op everzwijnen gehouden. Er werden 44 evers geschoten.

Bolletje ijscrème als winterprik

Maandag 18 januari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Bolletje ijscrème als winterprik
Al is de fictie nog zo snel, de werkelijkheid achterhaalt ze wel! Dat gezegde speelde door mijn hoofd toen ik een nieuwsbericht las over een bizar voorval in de Canadese stad Quebec. De avondklok was al ingegaan toen een politiepatrouille een koppel staande hield. Niks bijzonders zal je denken ware het niet dat de vrouw haar man aan de leiband had. Voor haar was het een essentiële verplaatsing want ze liet haar hond uit voor een plasje en een kakje. Het is niet bekend of ze een kakzakje bij zich droeg. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Annie Toelen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - Annie Toelen overleden
Vandaag is Annie Toelen overleden, de weduwe van Jos Tops. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Albert Dieu overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - Albert Dieu overleden
Donderdag is de uit Widooie afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Albert Dieu overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Paula Weerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Leopoldsburg - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Faytlaan

Donderdag 14 januari 2021
Leopoldsburg - Woninginbraak in Faytlaan
In de Faytlaan is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd een ruit ingeslagen. Het huis bleek doorzocht maar er is niets gestolen.
Leopoldsburg - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Leopoldsburg - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
17

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Leopoldsburg - Vaccinatie in Limburg...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Irene Smits overleden

Woensdag 13 januari 2021
Leopoldsburg - Irene Smits overleden
Vandaag is Irene Smits overleden, de weduwe van Marcel Vandermeeren. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
2
  1. Woninginbraak in Faytlaan
  2. Annie Toelen overleden
  3. Extra zwemuren in De Merel
05/01

Linda met pensioen. Ik weet nog dat je begon in Lommel. Je was een toffe collega. Geniet van je pensioen. Hilda van de keuken.

Hilda Delarbre
24/12

Linda.Nog enkele dagen in januari en mijn pensioen begint.We konden het goed vinden met elkaar aan het onthaal in het Noorderhartziekenhuis in Pelt. We blijven contact houden he!!! Hilda

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg