Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.

Marc Vereecke overleden

Maandag 22 april 2024
Leopoldsburg - Marc Vereecke overleden
Zaterdag is Marc Vereecke overleden, de echtgenoot van Netty Vandermeulen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in de aula.

Lea Vanhove overleden

Maandag 22 april 2024
Leopoldsburg - Lea Vanhove overleden
Zaterdag is Lea Vanhove overleden, de weduwe van Albert Matton. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Beringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Houthalen VV - K.ESK Leopoldsburg 3-3
In Tweede Provinciale B hebben Houthalen VV en K.ESK Leopoldsburg vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld. Na twee minuten kwam Houthalen VV 1-0 voor via Paredis. Demirci hing de bordjes twee minuten later gelijk en drie minuten later scoorde Swolfs de 1-2. in de 58ste minuut zorgde Pellegriti voor de 2-2. Pinna maakte er in de 64ste minuut 3-2 van. Geys scoorde in de 83ste minuut de 3-3.Houthalen VV staat achtste in de stand, K. ESK Leopoldsburg laatste.

Lenteherinnering

Zondag 21 april 2024
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Lenteherinnering
Het lijkt eerder herfst van lente maar met deze gekleurde woorden van Robert hopen we toch wat lentegevoel te brengen bij onze lezers.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)

Theresia Tips overleden

Zaterdag 20 april 2024
Leopoldsburg - Theresia Tips overleden
In Leopoldsburg is donderdag Theresia Tips overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in familiekring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

De lente...in de verte

Zaterdag 20 april 2024
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - De lente...in de verte
Echt lenteweer is het niet maar dat weerhoudt Edith niet om haar gekleurde woorden van deze week in het teken van de lente te zetten. 

VDAB en vervoersarmoede

Vrijdag 19 april 2024
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) lanceert een proefproject met shuttlebusjes voor werkzoekenden die een opleiding willen volgen in het opleidingscentrum van Bilzen. Zo kunnen 'kwetsbare' werkzoekenden die anders moeilijk of niet over vervoer beschikken (de zogenaamde vervoersarmoede) toch een opleiding volgen. De deelnemers worden in hun woonplaats opgehaald en naar Bilzen gebracht. Acht werkzoekenden uit West-Limburg en vier uit Noord-Limburg zijn al mee in het project gestapt. Zij worden begeleid door de lokale OCMW's.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.
Leopoldsburg - Campagne tegen agressie bij Limburg.net
Vandaag op de internationale dag van de medewerker wil Limburg.net het welzijn van haar mensen onder de aandacht brengen. De afvalophalers, medewerkers in de recyclageparken en de klantendienst zijn altijd paraat, in weer en wind. Dat verdient respect maar het afgelopen jaar zag Limburg.net een stijging in het aantal gevallen van agressie tegenover afvalmedewerkers. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, delen medewerkers van Limburg.net een flyer uit in de recyclageparken met uitleg en de boodschap (…) Het hele nieuwsbericht

Even een rustpauze

Donderdag 18 april 2024
Leopoldsburg - Even een rustpauze
Na de donder,  regen en hagel van afgelopen dagen, krijgen we vandaag even rust en een relatief zonnige dag. (Gust Ischen)

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Leopoldsburg - Wie doet nog mee?
De Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Botsing op Hechtelsesteenweg

Woensdag 17 april 2024
Leopoldsburg - Botsing op Hechtelsesteenweg
Op de Hechtelsesteenweg botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Daarbij viel één gewonde.

Wie speelt mee in 'Evita'?

Woensdag 17 april 2024
Leopoldsburg - Wie speelt mee in 'Evita'?
De Musicalvereniging 'Samaritan Musical Productions' brengt in mei 2025 (u leest het goed, mei 2025!) hun musical 'Evita'. Hiervoor wordt samengewerkt met Maarten Cox, die in de huid kruipt van kolonel Péron. De rollen van Evita en Che Guevara liggen ook zo goed als vast. Maar de vereniging zoekt nog een heleboel (al dan niet) Limburgse kinderen, mannen en vrouwen om mee te schitteren in deze prachtige musical(ervaring). Wie zich geroepen voelt: tot en met 27 april kan er nog ingeschreven worden op de audities die op 4 en 5 mei zullen plaatsvinden in Peer. Meer info via deze link
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.
Leopoldsburg - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt Limburg
Het Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Boompieper

Woensdag 17 april 2024
Puur natuur
Leopoldsburg - Boompieper
De boompieper leeft graag aan de rand van bossen en open plekken. Moerasachtige grond is ook een geliefd terrein, samen met heideterreinen. Rond deze tijd zit hij meestal hoog in een boom op een kaal terrein en vliegt hij recht omhoog, terwijl hij zijn typisch sissend liedje zingt. Daarna landt hij weer in een andere boom. Op een paar details na lijkt hij natuurlijk ook veel op de graspieper, maar hij is wel groter dan de graspieper. (Johan Put) 
BoompieperBoompieperBoompieper
  1. Vandaag Erfgoeddag in museum Heemkunde Heppen
  2. Is Leopoldsburg onveilig?
  3. 19 april, Limburgdag
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen