Het overige nieuws

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Leopoldsburg - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Leopoldsburg - Startdag bisdom Hasselt
Voor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel André overleden

Woensdag 18 september 2019
Maandag is Marcel André overleden, de echtgenoot van Gilberte Dumont. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eddy Englebert overleden

Maandag 16 september 2019
Leopoldsburg - Eddy Englebert overleden
Gisteren is Eddy Englebert overleden, de echtgenoot van Paula Swartebroeckx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Massa volk voor Sanicole Airshow

Maandag 16 september 2019
Leopoldsburg - Massa volk voor Sanicole Airshow
Het mooie weer, een prachtig programma in het kader van 75 jaar bevrijding en topstuntteams, dat waren de ingrediënten van de Sanicole Airshow gisteren. Een fotoverslag van onze fotografen Bart en Inge volgt later.

Zwaar verlies voor K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 14 september 2019
Leopoldsburg - Zwaar verlies voor K. ESK Leopoldsburg
K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Torpedo Hasselt. Zondag moet de club naar Zepperen-Brustem.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Leopoldsburg - Burenkijkdag op de vliegbasis
Een paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Damen speelt kampioenschap Cyclobal

Woensdag 11 september 2019
Kampenaar Brecht Damen speelt samen met Niels Dirkx de derde ronde voor het Kampioenschap van België cyclobal (eerste afdeling). Afspraak: zaterdag (14 uur) in de sporthal van Beverlo. UPDATE Wat cyclobal precies is, lezen we in dit archiefbericht van Sporza.

Marie-Jeanne Fransen overleden

Woensdag 11 september 2019
Leopoldsburg - Marie-Jeanne Fransen overleden
Gisteren is de in Heppen woonachtige Marie-Jeanne Fransen overleden, de echtgenote van Leo Hertogen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
1

110 kandidaten voor 60 jobs

Dinsdag 10 september 2019
Het Rode Kruis is op zoek naar 60 tijdelijke medewerkers voor het noodasielcentrum in Leopoldsburg. Zo'n 110 kandidaten kwamen vansdaag solliciteren op de jobdag in het cultureel centrum.

Louis Boonen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Leopoldsburg - Louis Boonen overleden
Gisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Helchteren woonachtige Louis Boonen overleden, de echtgenoot van Rosa Bijloos. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.