Het overige nieuws

Al 5ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Oktober start bijzonder zacht
Een band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Leopoldsburg - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Paardenbijter

Woensdag 27 september 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Paardenbijter
De paardenbijter is een vrij algemeen voorkomende libel, eerder klein en behorende tot de familie van de glazenmakers. Je ziet hem vooral nu in het najaar op vochtige plaatsen rondvliegen. De paardenbijter dankt zijn naam omdat hij veel jaagt op insecten, vliegen en dazen die dikwijls rond de paarden vliegen. (Johan Put)

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Leopoldsburg - Het nieuwe normaal in de wielersport
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Genieten van een mooie nazomer

Maandag 25 september 2023
Leopoldsburg - Genieten van een mooie nazomer
Morgen wordt een stralende dag en het is dus volop genieten van deze nazomer. Ook de komende dagen blijft zacht. (Gust Ischen) 
Leopoldsburg - Auto's in beslag en duizenden euro's geïncasseerd
 Vrijdag hebben in heel de provincie controles plaatsgevonden met 20 politiemensen van Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Carma en St Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom samen met 4 controleurs van de Vlabel, 6 controleurs van Douane en Accijnzen en de keuringsstations. Er werden strategische plaatsen ingenomen en de keuringsstations bleven ondertussen geopend omdat er vooral gekeken werd naar auto's die niet in orde zijn met de keuring, getunede voertuigen en knallende uitlaten, ook (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Heijlen overleden

Maandag 25 september 2023
Leopoldsburg - Jos Heijlen overleden
Zaterdag is Jos Heijlen overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de aula.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Leopoldsburg - Windturbines worden te duur...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Leopoldsburg - Weer een wolf doodgereden
Er is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)

KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 1-0

Zaterdag 23 september 2023
Leopoldsburg - KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 1-0
KFC Hamont 99 heeft vanavond met 1-0 gewonnen van K. ESK Leopoldsburg. Kobe Schetz maakte het enige doelpunt.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Vermageren via een spuitje?
                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)
  1. Terug naar 1923!
  2. Jos Heijlen overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen