• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Bermbrand in Olmenstraat

Donderdag 22 april 2021
Deze namiddag ontstond een bermbrand in de Olmenstraat. De brand werd mogelijk veroorzaakt door en achteloos weggegooid sigarettenpeukje.

Nelly Hendrickx overleden

Donderdag 22 april 2021
Leopoldsburg - Nelly Hendrickx overleden
Vandaag is Nelly Hendrickx overleden, de weduwe van Joaquin Nogales Sanz. Zij was 72 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.

Johan Roggendorf overleden

Donderdag 22 april 2021
Leopoldsburg - Johan Roggendorf overleden
Gisteren is Johan Roggendorf overleden, de echtgenoot van Theresia Roemans. Hij was 88 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen vinden plaats in intieme kring.

Zonnige dagen

Donderdag 22 april 2021
Leopoldsburg - Zonnige dagen
Na de vele aprilse grillen in het begin van de maand krijgen we nu eindelijk een warm lentegevoel. Ook de komende dagen is de zon nog volop van de partij. (Gust Ischen)

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Leopoldsburg - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Leopoldsburg - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Leopoldsburg - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Van Elewijck overleden

Dinsdag 20 april 2021
Leopoldsburg - Jozef Van Elewijck overleden
Vandaag is Jozef Van Elewijck overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Heppen vinden plaats in intieme kring.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Leopoldsburg - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Maike Nuyts overleden

Maandag 19 april 2021
Leopoldsburg - Maike Nuyts overleden
Vandaag is Maike Nuyts overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jean Snoeks. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Leopoldsburg - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)