• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

Pater Thieu Vanherk overleden

Donderdag 23 september 2021
Leopoldsburg - Pater Thieu Vanherk overleden
Gisteren is pater Thieu Vanherk overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Hij was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en werd op 18 augustus 1987 in Overpelt priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Leopoldsburg - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Leopoldsburg - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Leopoldsburg - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Leopoldsburg - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Maria Haeseldonckx overleden

Dinsdag 21 september 2021
Leopoldsburg - Maria Haeseldonckx overleden
Vandaag is Maria Haeseldonckx overleden, de weduwe van Louis Luyckx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Leopoldsburg - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Leopoldsburg - World Cleanup Day, ook in Parijs
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Park Houthalen klopt Leopoldsburg

Zaterdag 18 september 2021
Leopoldsburg - Park Houthalen klopt Leopoldsburg
Park Houthalen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen K. ESK Leopoldsburg. Uitslag:1-0, na een laat penaltydoelpunt van Grossi.

Autobanden stukgestoken

Zaterdag 18 september 2021
Leopoldsburg - Autobanden stukgestoken
In de Koningin Louisa-Marialaan hebben onbekenden de vier banden van een auto stukgestoken. Het vandalisme werd de voorbije nacht gepleegd.

Parket waarschuwt voor drugs

Zaterdag 18 september 2021
Leopoldsburg - Parket waarschuwt voor drugs
Het parket Limburg heeft vandaag gewaarschuwd voor drugs op het festival Extrema Outdoor, dit naar aanleiding van het overlijden van een Nederlandse festivalganger gisteren. "Naar aanleiding van dat sterfgeval werden spoed enkele substanties geanalyseerd door professor/toxicoloog Tytgat (KU-Leuven)," aldus het parket. "Op het slachtoffer werden volgende drugs aangetroffen, waarvoor het parket Limburg met spoed wil waarschuwen, al is het op dit moment niet duidelijk of deze drugs in verband staan het overlijden van de man: XTC-tabletten met logo van Philippe Plein (foto), met een zeer hoge dosering MDMA (bijna dubbel van de normale hoeveelheid MDMA in een XTC-tablet en potentieel letaal); en twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS’en), met name: methylone (= cathynone, synthetische versie van cath) en 3MMC (methyl met cathynonen)."

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Leopoldsburg - Het kan gebeuren...
                                                                  (Cartoon: Yves 21)
  1. Anouk Matton in blijde verwachting
  2. Maria Haeseldonckx overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen