Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Uit een werfcontainer aan de Veldstraat in Balen is gereedschap gestolen. In de Olmenstraat is ingebroken in een huis. Daar is geld weg.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Leopoldsburg - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Trainer weg bij K. ESK Leopoldsburg
Ex-Anderlechtspeler Bruno Versavel is niet langer trainer van K. ESK Leopoldsburg. De slechte resultaten van de club zijn daar niet vreemd aan. Wie Versavel opvolgt, is nog niet geweten.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Stil, stiller, stilst

Maandag 14 oktober 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Stil, stiller, stilst
Volgens een jarenlange traditie wordt de oktoberkermis in Leopoldsburg geopend met vuurwerk. Wat mij opviel was de omschrijving die er aan werd gegeven. Het zou gaan om ‘geluidsarm’ vuurwerk. Het bleek een combinatie te zijn van laserstralen en het klassieke vuurwerk, zij het met beperkte knalsterkte. Zo ver is het dus al gekomen dat het zo populaire vuurwerk zo stil mogelijk al knallend het luchtruim mag kleuren. Het zou beter zijn voor mens en dier. Deze maatregelen worden meestal genomen onder druk (…) Het hele nieuwsbericht
2
Leopoldsburg - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vandalisme op parking politie
Vandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Leopoldsburg - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Pandoering voor K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 12 oktober 2019
Leopoldsburg - Pandoering voor K. ESK Leopoldsburg
K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Moedige Duivels Halen. Zaterdag ontvangt K. ESK SK Meeuwen. Na zeven wedstrijden heeft K. ESK slechts één punt.

Francine Verbeeck overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Leopoldsburg - Francine Verbeeck overleden
In Heppen is woensdag Francine Verbeeck overleden, de levensgezellin van Eddy Geuens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Blouse
Te koop
Gezocht
Spulletjes teveel??
  1. Bewoner valt in slaap: keuken brandt uit
  2. Francine Verbeeck overleden
  3. Twintiger vervolgd voor verkrachting