Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Leopoldsburg - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Leopoldsburg - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Maria Gebruers overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Leopoldsburg - Maria Gebruers overleden
Vandaag is Maria Gebruers overleden, de weduwe van Jozef Clee. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.
1

Nieuwe singel voor Lieveke

Vrijdag 12 augustus 2022
Showbizz
Leopoldsburg - Nieuwe singel voor Lieveke
Met het liedje ‘Als de ware liefde verdwijnt’ brengt Lieveke uit Tessenderlo een nieuwe single uit. Daar waar zij sinds jaren bekend staat als ambiance -en schlagerzangeres koos ze deze keer voor een prachtig levenslied. Deze keer dus geen polonaise of schlagertoestanden, maar een pakkend liedje waarmee zij de gevoelige snaar raakt en meteen ook bewijst dat zij alle genres aankan. Ondertussen worden alle zeilen bijgezet voor de lancering van ‘Als de ware liefde verdwijnt’, dat uitgegeven wordt door D&V en terug te vinden is op spotify of itunes. 
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Leopoldsburg - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Tim Celen dolgelukkig met nieuwe wereldtitel
In het Canadese Baie-Comeau is Tim Celen voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen tijdrijden geworden in de klasse MT2 voor renners op een driewieler. Tim Celen verdedigt zaterdag zijn wereldtitel op de weg, maar keek ook uit naar de tijdrit van gisteren, een nummer waarin hij de laatste jaren beduidend sterker werd. Van bij de start voelde de 24-jarige uit Ham zich goed in zijn sas en hij bouwde meteen een voorsprong uit. Na één ronde kwam hij door met meer dan een halve minuut (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Leopoldsburg - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Steprijder (28) aangereden

Donderdag 11 augustus 2022
Deze namiddag is een 28-jarige steprijder door een auto aangereden op de Leopoldburgsesteenweg. Hij raakte daarbij gewond.
1

Handtas gejat uit auto

Donderdag 11 augustus 2022
Onbekenden hebben een handtas uit een auto gestolen. Dat gebeurde in de Boterbloemstraat.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Leopoldsburg - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Niet roken!

Donderdag 11 augustus 2022
Leopoldsburg - Niet roken!
De boodschap is al een paar keer gevallen deze week, maar het is wel duidelijk dat weides en bossen er zeer droog bijliggen en dat het brandgevaar zeer reëel is. Code rood blijft dus nog even van kracht.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Weg met slijpschijf

Donderdag 11 augustus 2022
In de Fernand Van Baelstraat is een slijpschijf gestolen. Dat gebeurde in de werfzone van een bedrijf.
1
  1. Vlottentocht afgelast
  2. Steprijder (28) aangereden
  3. Weg met slijpschijf
28/07

Vele hartelijke groetjes aan aan de huidige 90 jarige en meer , echte Kampenaren met al hun herinneringen van weleer Benoit Boons

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg