Het overige nieuws

Nieuwe bvba: SMY Paint

Dinsdag 18 september 2018
Murat Arslan en Yunus Dalkilic, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba SMY Paint opgericht met zetel aan de Generaal de Krahestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerk, renovatiewerken en activiteiten als uitzendbureau.

Doe de Stemcheck

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen
Leopoldsburg - Doe de Stemcheck
Weet jij nog niet op welke partij je gaat stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen? Dan kan je de Stemcheck doen van De Standaard en Het Nieuwsblad. Welke plannen hebben de lijsttrekkers voor uw gemeente na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober? 25 hete hangijzers over Leopoldsburg worden voorgeschoteld om zo bij je keuze van een partij uit te komen.Klik hier voor de Stemcheck

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In derde nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg verloren van ZVC Solona Ranst. Uitslag: 3-5.  Geleeg Leopoldsburg klopte United Paal met 15-0.

Verlies voor KESK Leopoldsburg

Zaterdag 15 september 2018
Leopoldsburg - Verlies voor KESK Leopoldsburg
KESK Leopoldsburg heeft vanavond met 2-3 verloren van Eendracht Termien.

Geen treinen, wel bussen

Vrijdag 14 september 2018
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Hasselt omdat er aan de sporen wordt gewerkt. De NMBS legt vervangbussen in, die stoppen uiteraard aan het station van Leopoldsburg, maar raadpleeg zeker de website van de NMBS om de juiste uren van de bussen op te pikken. Vanaf maandag rijden de treinen weer normaal.

8 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 8% van alle huishoudens in Leopoldsburg een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 procent) is dat lager. In West-Limburg was vorig jaar 8 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Leopoldsburg - Mia Cremers overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

The Jack failliet verklaard

Donderdag 13 september 2018
The Jack uit Leopoldsburg is failliet. Dat heeft de rechtbank van Koophandel in Hasselt vandaag beslist. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.