Het overige nieuws

Namen noemen

Maandag 20 januari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Namen noemen
Familienamen kunnen zelfs inspirerend werken voor een stand up comedian of een cusrsiefjesschrijver. Ik kwam op het idee toen ik in het journaal van Eén een interview zag met federaal minister Nathalie Muyle. Zij is verantwoordelijk voor onder andere werk, economie en consumenten. Dat kan volgens mij beter. Dieren hebben een bek, een snavel of een muil. Dierenwelzijn leek me meer op zijn plaats bij Muyle. Maar dierenwelzijn is een Vlaamse bevoegdheid en die zit in de portefeuille van Ben Weyts. Indien (…) Het hele nieuwsbericht

Autoruit verbrijzeld

Zondag 19 januari 2020
Leopoldsburg - Autoruit verbrijzeld
Vandaag is op de Markt de ruit van een auto verbrijzeld. Het is niet duidelijk of het om diefstal of vandalisme gaat.

Modubi nieuwe trainer bij K ESK

Zondag 19 januari 2020
Michael Modubi wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij K. ESK Leopoldsburg. De 35-jarige Michael was daar vorig seizoen nog beloftentrainer en kiest na een jaartje beloftentrainer van KVK Beringen opnieuw voor K. ESK Leopoldsburg. De Zuid-Afrikaan was voorheen speler bij Chelsea, Westerlo en Dessel Sport. Samen met Frank Janssens (momenteel trainer U17) zal hij de groep beloften en A-kernspelers onder zijn hoede nemen, meldt de club.

Leopoldsburg - Zepperen-Brustem 0-3

Zaterdag 18 januari 2020
Leopoldsburg - Leopoldsburg -  Zepperen-Brustem 0-3
K. ESK Leopoldsburg is thuis met 0-3 onderuit gegaan tegen Zepperen-Brustem. Zondag ontvangt K. ESK Leopoldsburg Park Houthalen.

Eduard Bollen overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Leopoldsburg - Eduard Bollen overleden
Woensdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Eduard Bollen overleden, de echtgenoot van Leontine Leenen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden.
1

Nieuwe vennootschap: T&N Technics

Vrijdag 17 januari 2020
Tom Rutten en Nick Aerts, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap T&N Technics opgericht met zetel aan de Henri Van Gompelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, de aanleg van waterdistributienetten en management activiteiten van holdings.

José Beyns overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Leopoldsburg - José Beyns overleden
In Beringen is vandaag de uit Leopoldsburg afkomstige José Beyns overleden, de weduwe van Jef Van Bael. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Voetganger (77) gewond

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Voetganger (77)  gewond
In de Havenlaan in Beringen raakten gisterenavond een fietser en een 77-jarige voetganger uit Beringen in een aanrijding betrokken. De voetganger werd daarbij gewond.

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Leopoldsburg - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Aannemingsbedrijf Hambil failliet

Donderdag 16 januari 2020
Vandaag heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt de bvba "Hambil" uit de Leonard Meesstraat in Leopoldsburg failliet verklaard. Het aannemingsbedrijf, gespecialiseerd in voegwerken en gevelrenovatie, zou volgende maand 5 jaar bestaan hebben. 15 februari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Drankendieven veroordeeld

Donderdag 16 januari 2020
Leopoldsburg - Drankendieven veroordeeld
Vijf mannen hebben celstraffen tot twee jaar gekregen voor de diefstallen van tientallen flessen sterke drank. Zij sloegen onder meer toe in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Leopoldsburg - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Leopoldsburg - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Theresia Van den Berg overleden

Woensdag 15 januari 2020
Leopoldsburg - Theresia Van den Berg overleden
Gisteren is Theresia Van den Berg overleden, de weduwe van Jean Klys. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum.