Het overige nieuws

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Gombeer overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Rosalie Gombeer overleden
Gisteren is Rosalie Gombeer overleden, de weduwe van Robert Apers. Zij was 98 jaar. Haar lichaam wordt aan de wetenschap geschonken.

Eric Froeyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Eric Froeyen overleden
Vrijdag is Eric Froeyen overleden, de echtgenoot van Godelieve Smeulders. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Bladerdeeg met asperges en Hollandaisesaus
Rond de paastijd is de ideale tijd voor asperges. Je kan ze tegenwoordig heel het jaar krijgen maar de verse vers van het land zijn zoveel lekkerder en voller van smaak. Daarom deze keer asperges op ons bord. Er zijn zoveel manieren om asperges re maken. Koken, grillen op de barbecue, uit de oven,… allemaal lekker maar ik kies voor aspergecadeautjes. Een gerechtje wat weinig voorbereiding vergt. En wat zelfs de kieskeurige pubers hier tot de laatste kruimel opsmullen. Ingrediënten: Een bussel witte en (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Ceunen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Leopoldsburg - Jef Ceunen overleden
Gisteren is de uit Heppen afkomstige Jef Ceunen overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Louisa Vandevoort. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 30 april plaats in de parochiekerk van Beverlo. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Leopoldsburg - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Leopoldsburg - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.