Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Intrekking rijbewijs spookrijder verlengd
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Leopoldsburg - Politie houdt toezicht tijdens onweer
                                                                           (Cartoon: Fobie)
1
Leopoldsburg - Overal herdenkingen voor Chris en Benni
Vandaag om 19.00 uur werd ook in de brandweerposten Bree, Leopoldsburg, Lommel en Pelt van Hulpverleningszone Noord-Limburg 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Benni en Chris, de twee brandweermannen uit Heusden-Zolder die exact een jaar geleden om het leven kwamen bij een felle brand in Beringen. Op de foto de herdenking bij de brandweerpost Pelt.

Julia Geuens overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - Julia Geuens overleden
Zondag is Julia Geuens overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Marieke Geboers overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Gisteren is Marieke Geboers overleden, de weduwe van Gust Vermeulen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heppen.

Eddy De Wilde overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Vandaag is Eddy De Wilde overleden, de echtgenoot van Martine Denblinden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.

Elvis in The Roxy Theatre

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - Elvis in The Roxy Theatre
Donderdag 13 augustus 2020, 50 jaar na datum neemt The Roxy Theatre in Koersel jullie terug mee naar het concert van het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel in 1970 en dit ter gelegenheid van de ‘The King’s’ 85e verjaardag. In deze speciale versie van de muziekdocumentaire uit 2000 is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby Digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin (Greed, Touch of Evil) is er toen in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf blijft aanhouden
Hoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - 'Geef iedere koe een boom'
Koeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht
6

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in Knokke...
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ook morgen nog code rood, zegt KMI
Het KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Naar een nieuwe lockdown?
                                                                        (Cartoon: Fobie)
1

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'
Sectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Drie extra zenders voor VTM

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Drie extra zenders voor VTM
Vanaf maandag 31 augustus transformeert VTM van familiezender naar een familie van zenders. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM blijft staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms en VTM 4 zet in op actie en classics. De nieuwe VTM-zenders vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ. VTM krijgt vanaf 31 augustus ook een ‘nieuwe’ baseline, die velen niet (…) Het hele nieuwsbericht
30/07

Virgenieke en Maurice, hartelijk gefeliciteerd met jullie 65 jarig huwelijk. Doe er nog maar veel jaren bij. Volk uit Kerkhoven.

Annita Willekens
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Leopoldsburg
31/07

Maurice en Virgenieke, proficiat met jullie briljanten (65jaar) huwelijk. Gisteren een drukfout gemaakt(platina)

Liza Van Eyck
30/07

Maurice en Virgenieke, proficiat met jullie platina huwelijk.

Liza Van Eyck
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
  1. Eddy De Wilde overleden
  2. Julia Geuens overleden
  3. Marieke Geboers overleden