Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Gelijkspel voor K ESK

Zaterdag 1 oktober 2022
Leopoldsburg - Gelijkspel voor K ESK
K ESK Leopoldsburg heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Lindelhoeven. De gelijkmaker vabn Leopoldsburg viel in de slotseconde.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Leopoldsburg - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Nu herfst onze knoken voelbaar maakt
De herfst is vandaag de inspiratiebron voor Edith en Lambert.
1

Fietser (43) gewond bij aanrijding

Vrijdag 30 september 2022
Deze namiddag rond 16.45 uur is een 43-jarige fietser uit Leopoldsburg gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Berkenweg in Ham.
1

Henri Geuens overleden

Vrijdag 30 september 2022
Leopoldsburg - Henri Geuens overleden
Vandaag is Henri Geuens overleden, de weduwnaar van Maria Verdonschot. Hij was 89 jaar. Donderdag om 10.30u is er een afschedsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Carine Ruymaekers overleden

Donderdag 29 september 2022
Leopoldsburg - Carine Ruymaekers overleden
Op 24 september is Carine Ruymaekers overleden. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Heppen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Leopoldsburg - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1

VOKA vraagt steunmaatregelen

Woensdag 28 september 2022
Leopoldsburg - VOKA vraagt steunmaatregelen
De conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg duikt verder steil neerwaarts. Ten opzichte van vorige maand is dat vooral te wijten aan de exportprestaties en minder aan de andere deelindicatoren op vlak van bouw, auto en arbeidsmarkt. De vraag is vooral hoeveel dieper er nog gezakt kan worden. “Hoewel we al maanden aan de alarmbel trekken via onze maandelijkse conjunctuurbarometer, zien we nu pas dat de eerste (federale) maatregelen aangekondigd worden”, zegt Johann Leten, gedelegeerd (…) Het hele nieuwsbericht
1

Wisselvallig herfstweer

Woensdag 28 september 2022
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Wisselvallig herfstweer
Het was vandaag weer zo een wisselvallig weertje, maar op de valreep kwam de zon nog even fel uithalen met een straf wolkenfilmke in schitterende kleuren. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig herfstweer met kan op buien. (foto Gust Ischen)
1

Nieuwe vennootschap: Equi-Libre

Woensdag 28 september 2022
Cristophe Gijbels uit Leopoldsburg en Kristel Schelfhout uit Maaseik hebben de besloten vennootschap Equi-Libre opgericht met zetel aan de Eikendreef in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren de aan- en verkoopp van paarden, het uitbaten van een vakantiepark en het organiseren van diverse evenementen, inclusief jumpings en paardenwedstrijden.
1

EMA herdenkt mijnsluiting Zolder

Woensdag 28 september 2022
Leopoldsburg - EMA herdenkt mijnsluiting Zolder
Overmorgen, vrijdag 30 september, is het exact 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder dichtging, als laatste steenkoolmijn in de Benelux. Op de site zelf wordt dat dit weekend en de weken erna herdacht met MijnKracht, een uitgebreid programma met animatie, muziek en tentoonstellingen. Ook de pas opgerichte vereniging European Miners Association herdenkt de mijnsluiting. De EMA-leden vertrekken  vrijdag om 9 uur vanuit Houthalen met een tweetal (…) Het hele nieuwsbericht
1