Het overige nieuws

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Leopoldsburg - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Leopoldsburg - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.

Edwin De Dobbelaer overleden

Maandag 25 oktober 2021
Leopoldsburg - Edwin De Dobbelaer overleden
Zaterdag is Edwin De Dobbelaer overleden, de echtgenoot van Myriam Meurs. Hij was 71 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. De asverspreiding op de begraafplaats van Wijchmaal vindt nadien plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Viktor Dirkx overleden

Maandag 25 oktober 2021
Leopoldsburg - Viktor Dirkx overleden
Vrijdag is Viktor Dirkx overleden, de echtgenoot van Martine Houtmeyers. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De vloot, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Marcelline Tormans overleden

Maandag 25 oktober 2021
Leopoldsburg - Marcelline Tormans overleden
Op 20 oktober is Marcelline Tormans overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Henri Panis. Zij was 88 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken. Bergroeting: dinsdag (20-21 uur) in funerarium Barthel aa de Stationsstraat in Lanaken.

Ontbijtpuzzel

Maandag 25 oktober 2021
Leopoldsburg - Ontbijtpuzzel
Als de dag uit de startblokken schiet dan is de keukentafel het centrale punt van het huis. Bij mij thuis moet dan de ontbijtpuzzel gelegd worden, iedere dag opnieuw. Alles wat nodig is voor het ontbijt komt op tafel samen met de krant die meteen in verschillende katernen uiteen wordt gehaald. De radio speelt en om 8 uur horen we daar het nieuws. Al die puzzelstukken moeten op de keukentafel op hun plaats vallen. Dat multitasken verloopt niet altijd van een leien dakje. Vooral als de weekendkrant op zaterdagmorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg klopt Heusden-Zolder
K. ESK Lepoldsburg heeft vanavond thuis met 3-2 gewonnen van Heusden-Zolder. Zaterdag moet K.ESK Leopoldsburg naar KFC Hamont 99.

Daar zit hij...

Zaterdag 23 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Daar zit hij...
De wekelijkse 'gekleurde woorden' van Edith met een foto van Lambert.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.
  1. Jacuzzi vat vlam: huis onbewoonbaar
  2. Viktor Dirkx overleden
  3. Marcelline Tormans overleden
09/10

Wens de gemeente Leopoldsburg veel succes met de verkoop van het Karmelietessenklooster , hopelijk komt er een referendum over de bestemming van het oude klooster

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
Aangeboden
Trampoline Glijbaan
Te koop
Te koop
Te koop