Het overige nieuws

Kans op sneeuw

Zaterdag 15 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op sneeuw
Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt zachte maritieme lucht over onze streken aangevoerd en komt er een einde aan de koude prik van de afgelopen dagen. Atlantische storingen doen de volgende dagen geregeld onze regio aan, waarbij de neerslagkansen relatief hoog liggen. Het worden echter geen verregende dagen, er zijn immers ook langere droge perioden, maar wolken domineren wel vaak het weerbeeld. Eerst moeten we echter nog een winterse avond verwerken! Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg klopt Pelt

Zaterdag 15 december 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt Pelt
K. ESK Leopoldsburg is vanavond gaan winnen bij Esperanza Pelt. Uitslag: 0-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Leopoldsburg - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

René Ambroos overleden

Vrijdag 14 december 2018
Leopoldsburg - René Ambroos overleden
Maandag is René Ambroos overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1
De rechtbank van Koophandel heeft Louis Baeten Support & Consulting uit Heppen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 januari ingediend worden.

Hilda Wauters overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Hilda Wauters overleden
Vandaag is Hilda Wauters overleden, de weduwe van Robert Roesbeke. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 21 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Francine Apers overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Francine Apers overleden
In Beringen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Apers overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.