Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Leopoldsburg - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roti met kip en kousenbanden

Woensdag 20 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Roti met kip en kousenbanden
Vandaag gaan we de Surinaamse toer op. De eerste keer dat ik dit gegeten had, was bij één van mijn beste vriendinnen. Toevallig eentje met Surinaamse roots. Ik was op slag verkocht. En heb heel de avond naar het recept gevraagd. Ik denk een week later dat ik het zelf al geprobeerd had. En ondertussen is het hier maandelijks al eens of tafel gekomen.
Ingrediënten: 500 gr kip - 400 gr vastkokende aardappels - 500 gr kousenband - 1 wortel - 1 preistengel- 2 a 3 eetl Masala kruiden - 750 ml (…) Het hele nieuwsbericht
Roti met kip en kousenbanden
K.ESK Leopoldsburg heeft een nieuwe speler aangetrokken: Mattias Bertels (19) van Dessel Sport.

Zuster Emilienne Wilbors overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Leopoldsburg - Zuster Emilienne Wilbors overleden
Op 16 februari overleed de uit Leopoldsburg afkomstige zuster Emilienne Wilbors. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de zusters annuntiaten in het H. Hart instituut aan de Naamsesteenweg in Heverlee (Leuven).
Stijn Martens (Hands) uit Heppen volgt in juni Filip Biesmans op als voorzitter van werkgeversvereniging Jong Voka Limburg. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Leopoldsburg - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Leopoldsburg speelt gelijk

Zaterdag 16 februari 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg speelt gelijk
K.ESK Leopoldsburg is vanavond thuis tegen Zwarte Leeuw niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Nieuwe bvba: Stockmans & Meuris

Vrijdag 15 februari 2019
Stef Stockmans uit Beverlo en Steffen Meuris uit Leopoldsburg hebben de bvba Stockmans & Meuris opgericht met zetel aan de Bremstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy activiteiten, het ontwikkelen van applicaties en het verlenen van adviezen.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Staking De Lijn voorbij
Morgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Tunnelstraat

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Woninginbraak in Tunnelstraat
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een woning aan Tunnelstraat in Leopoldsburg. Zij doorzochten het hele huis. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Vier Valentijn!
                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Mon Demaere overleden

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Mon Demaere overleden
Gisteren is Mon Demaere verleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Maria Peeters. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: Keysers Tuinen Limburg

Woensdag 13 februari 2019
Cedric Keysers en Keysers MC Holding, beiden uit Brecht, hebben de bvba Keysers Tuinen Limburg opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg. Tot het doel van de onderneming behoort onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken, speelpleinen en sportvelden.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Leopoldsburg - Conflict bij De Lijn blijft duren
De kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.