Het overige nieuws

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Leopoldsburg - Toerisme lente 2021
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Wasbergh

Woensdag 3 maart 2021
Wouter Vandebergh en Miche Wassink, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Wasbergh opgericht met zetel aan de Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van software en websites en het uitoefenen van het beroep van ingenieur in al zijn facetten.

Beamer gestolen in school

Dinsdag 2 maart 2021
Leopoldsburg - Beamer gestolen in school
In een school aan de Diestersteenweg is ingebroken. De daders maakten er een beamer buit. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Weersverandering
Aan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Hendriks overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Gerard Hendriks overleden
Gisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Gerard Hendriks overleden, de echtgenoot van Mariette Wils. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
2

Betsy Roels overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Betsy Roels overleden
Vrijdag is de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Betsy Roels overleden, de echtgenote van Eddy Schraeyen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1

Fons Geerinckx overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Fons Geerinckx overleden
Vrijdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Engsbergen woonachtige Fons Geerinckx overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Janssen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Michel Schepkens overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Michel Schepkens overleden
Vandaag is de in Beverlo woonachtige en uit Heppen afkomstige Michel Schepkens overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jos Jans overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Jos Jans overleden
Zaterdag is de in Tervant woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Jos Jans overleden, de echtgenoot van Julienne Renders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - 'Vervoer op maat' goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-Bevrijdingsdag

Maandag 1 maart 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Corona-Bevrijdingsdag
Hier zit ik dan wel fris gekapt maar voor mij staat nog steeds niets fris getapt. De maand maart is al dood en begraven nog voor ze begonnen is als het om openbare gezelligheid gaat. De horeca zal nog niet mogen openen. Wordt het 1 april? Dat zou de status van deze datum voor eeuwig veranderen. Geen aprilgrappen meer om ons beet te nemen of ons te verkneukelen. Als 1 april echt het keerpunt wordt, dan zal die dag voor eeuwig als een feestdag gelden. Ik roep die datum uit tot Corona-Bevrijdingsdag. Dat moet een (…) Het hele nieuwsbericht
3

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig weer
Hogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht
Vader Abraham had zeven zonen, en het wolvenkoppel Noëlla en August heeft er nog drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Voor dat onderzoek werden onder meer wolvenkeutels aangewend. 
Dat men er nu in geslaagd is de drie wolvenwelpen een soort genetische code te geven, betekent ook dat de twee welpen die in het verkeer omkwamen - in Hechtel-Eksel en Oudsbergen - teefjes waren. 
  1. Publieke raadpleging over ondergrondse leidingen
  2. Fons Geerinckx overleden
  3. Beamer gestolen in school
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen