Het overige nieuws

Leopoldsburg - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg versterkt zich
K. ESK Leopoldsburg heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Guan Reumers (V.Balen), Arne Lekens (Linda Olen), Ruben Claes (Witgoor) en Tim Strijbosch (Hamont 99).
1

Maria Ooms overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Leopoldsburg - Maria Ooms overleden
Maria Ooms uit Heppen, weduwe van Maurice Lenaerts († 1998), is overleden.
(° Oostham op 8 november 1930 † Stal-Koersel op 30 juni 2022) Begroeting: woensdag 6 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
1

Straks is het vakantie

Zaterdag 2 juli 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Straks is het vakantie
De vakantie is deze week de inspiratiebron voor de wekelijkse gekleurde woorden.
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Joachim Maes overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Joachim Maes overleden
Woendag is Joachim Maes overleden, de levenspartner van Liesbeth Bocanegra. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in aula De Vloot.
1

Ronny Curinckx overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Ronny Curinckx overleden
Woensdag is Ronny Curinckx overleden, de weduwnaar van Marita Ooms. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula de Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
1

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
1
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.
1

Christiane Jacobs overleden

Woensdag 29 juni 2022
Leopoldsburg - Christiane Jacobs overleden
Op 21 juni is Christiane Jacobs overleden, de weduwe van Wally Douven. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen.
1
Leopoldsburg - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepakt
Tijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
1
Radio en TV
Leopoldsburg - Daan Masset verlaat Radio 2 Limburg
Zonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
1
Partnerbijdrage
Leopoldsburg - Zonnepanelen een goede investering?
Het aantal mensen dat zonnepanelen laat plaatsen, blijft steeds meer stijgen. Wil jij binnenkort ook zonnepanelen laten plaatsen op het dak? Dan wil je waarschijnlijk dat alles goed verloopt. Het
plaatsen van zonnepanelen kan namelijk een grote investering zijn. Maar wist je dat zonnepanelen in een aantal gevallen ook voor storingen kunnen zorgen? Wil je dit voorkomen? Lees dan onze tips om optimaal van je zonnepanelen te kunnen genieten.
 
Installatie
Allereerst is de juiste (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Joachim Maes overleden
  2. Ronny Curinckx overleden
  3. K.ESK Leopoldsburg versterkt zich
28/05

Ik wens burgemeester Wouter Beke veel succes en vrede toe met het burgemeesterschap en dat hij er in zal slagen van Leopoldsburg een handelscentrum te maken, zoals vroeger. Een bezorgde burger! Benoit Boons

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg