Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Leopoldsburg - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Verse pizza

Woensdag 23 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Verse pizza
De kids waren al een tijdje aan het zagen achter pizza. Die kleffe diepvriespizza's zijn oké als het echt niet anders kan. Maar eerlijk smaakt mij dat nooit echt en heb ik na een korte tijd alweer een grommelende maag. Daarmee niets zo goed als vers. Dan kan je kiezen wat je erop legt en het vult stukken beter.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem – ½ tl zout – 1 ei – 100ml water – beleg naar keuze Op die van mij lag tomatensaus, spinazie, hesp, (…) Het hele nieuwsbericht
Verse pizza

Jongen (11) aangereden

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Genebosstraat in Genendijk (Ham) is een 11-jarige jongen lichtgewond geraakt toen hij bij het oversteken van de rijbaan aangereden werd door een auto. De jongen was net van de schoolbus gestapt.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.
Leopoldsburg - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Maurice Ost overleden

Maandag 21 januari 2019
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Ost overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt maandag 28 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Leopoldsburg - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Rachel Conincx overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is in Leopoldsburg Rachel Conincx overleden, de weduwe van Victor Panis. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Niemand heeft iets fout gedaan

Maandag 21 januari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Niemand heeft iets fout gedaan
De actualiteit heb ik altijd al gevolgd maar soms is het aangewezen om op een aantal onderwerpen wat dieper in te gaan. In onze bizarre wereld gaat er van alles mis en toch regeert één principe : “Niemand heeft ooit iets fout gedaan.” De betrokkenen en hun advocaten pleiten altijd onschuldig al ligt er een berg bewijsmateriaal klaar. In het voetbaldossier ‘Propere handen’ zijn de makelaars allemaal kleurenblind want zij zien alles wit. Zwart kennen ze niet. Het parcours dat het (…) Het hele nieuwsbericht
2

Negentien everzwijnen gedood

Zondag 20 januari 2019
Op het militair domein in Hechtel en Leopoldsburg zijn afgelopen weekend tijdens een drukjacht 15 everzwijnen gedood. In wildbeheerseenheid De Zand in Pelt waren er dat vier.

Georges Van Overloop overleden

Zondag 20 januari 2019
Leopoldsburg - Georges Van Overloop overleden
Vandaag is Georges Van Overloop overleden, de weduwnaar van Frederica Meyvis. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leo Deheyder overleden

Zondag 20 januari 2019
Leopoldsburg - Leo Deheyder overleden
Op 15 januari overleed Leo Deheyder, de echtgenoot van Christiane Van den Eynden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Pascal Droogmans overleden
  2. Leo Deheyder overleden
  3. Georges Van Overloop overleden