Het overige nieuws

Diefstal mislukt

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Diefstal mislukt
Onbekenden probeerden gisterenavond met een aanhangwagen aan de haal te gaan in de Dwarsstraat in Ham. Toen zij betrapt werden door de eigenaar sloegen zij op de vlucht.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Hulplijn voor jongeren
Ketnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Week van afvalophaler of recyclageparkwachter
Dagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Uitbraak van coronavirus in Balen

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Uitbraak van coronavirus in Balen
In WZC Nethehof in Balen zijn 74 bewoners en enkele personeelsleden positief getest op Covid-19. De betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst en bezoek is niet toegelaten. An het ministerie van Defensie is gevraagd of men enige hulp kan bieden
Leopoldsburg - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'
De meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)

Niet zeuren

Maandag 23 november 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Niet zeuren
Er is mij een belangrijke inspiratiebron ontnomen. Net zoals mijn grote voorbeeld Simon Carmiggelt, googelen die naam, zit ik wel eens in de kroeg met mijn luistervinkoor in hoogste paraatheid. Simon zat achter zijn kopje koffie met het onafscheidelijke borreltje jenever de kroeggesprekken af te luisteren om ze nadien in een meesterlijk stukje proza te gieten. Kort maar krachtig, ludiek en toch raak, dat was zijn handelsmerk. Hij zat natuurlijk niet ganse dagen op café maar haalde de inspiratie voor zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Leopoldsburg - Even de Flandrien Challenge rijden
Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Het weer: somber
Een verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw album voor Lili Grace

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Nieuw album voor Lili Grace
Lili Grace, de band van de twee zusjes Nelle en Dienne uit Ham, heeft een nieuw album klaar. 'Silhouette' werd gisterenavond via youtube voorgesteld. En je kan het album herbeluisteren. Zeker doen, want Lily Grace is echt een specialleke in de Limburgse muziekwereld.
1

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fietsster (32) gewond bij val

Donderdag 19 november 2020
Leopoldsburg - Fietsster (32) gewond bij val
Een 32-jarige fietsster is gewond geraakt bij een val in de Generaal Lemanstraat. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Leopoldsburg - Het aantal coronabesmettingen daalt
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Ranchid failliet verklaard

Donderdag 19 november 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de bvba Ranchid uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 december ingediend worden.

Lamp in brand

Donderdag 19 november 2020
Leopoldsburg - Lamp in brand
In een woonst aan de Berkenlaan vatte vanmorgen een lamp vuur, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. De brandweer kwam ter plaatse.
    Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
    Groeten of wensen toevoegen