Het overige nieuws

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Leopoldsburg - Kunst in coronatijden
Marco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)

Aloïs Cools overleden

Maandag 13 juli 2020
Leopoldsburg - Aloïs Cools overleden
In WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Aloïs Cools overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat u 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
1
Leopoldsburg - Ondertussen, op de vliegbasis...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Leopoldsburg - Geen Lourdesbedevaart dit jaar
De jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Hagia Sophia wordt weer moskee
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Leopoldsburg - Red die hommel
Je zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)

Staf Jacobs overleden

Zaterdag 11 juli 2020
Leopoldsburg - Staf Jacobs overleden
Gisteren is Staf Jacobs overleden, de weduwnaar van Alice Govers. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Vanaf vandaag een mondmasker dragen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig weekend
Een uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Leopoldsburg - Vlaamse feestdag vandaag!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
#samentegencorona
Leopoldsburg - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag
Vanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.
3

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Leopoldsburg - Kleurencodes het nieuwe normaal
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Leopoldsburg - Waar kan je veilig op reis?
Wie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Kunstenaars gezocht voor expo

Donderdag 9 juli 2020
Leopoldsburg - Kunstenaars gezocht voor expo
Limburg Cultuurt en Eleven11 Artgallery in Beringen kijken vooruit en slaan de handen in elkaar voor een eerste expo. De Open Call richt zich tot kunstenaars wonend of werkend in regio Limburg, actief in de beeldende kunsten. "Wij voeren de promotie van de geselecteerde kunstenaars – via onze websites, persmappen, uitnodigingen en onze sociale media kanalen. Geselecteerde kunstenaars worden uitgenodigd 1 tot 2 werken te exposeren (tentoonstelling met vernissage en finissage). De werken kunnen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Duitsland lonkt naar Limburg

Donderdag 9 juli 2020
Het is maar dat u 't weet
Leopoldsburg - Duitsland lonkt naar Limburg
We mogen weer reizen maar dat zal vaker kortbij zijn. Daarom lanceert de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een nieuwe campagne onder de noemer 'dreams become reality'. Op de nieuwe website verzamelt de toeristische dienst zowel bekende plekken als verborgen parels. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte in de natuur of net je conditie op de proef wilt stellen. In Duitsland kan het. 

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Leopoldsburg - Coronacrisis: nu kleurencodes
                                                                             (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Even de handen uit de mouwen gestoken
  2. Staf Jacobs overleden
  3. 132 bezwaarschriften tegen bouw sociale woningen