Het overige nieuws

Alda Verslegers overleden

Maandag 17 januari 2022
Oudsbergen - Alda Verslegers overleden
Op 13 januari is Alda Verslegers overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jan Dreezen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren.
Oudsbergen - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Maria Paredis overleden

Zondag 16 januari 2022
Oudsbergen - Maria Paredis overleden
In Neerglabbeek is donderdag Maria Paredis overleden, de weduwe van Henri Biesmans. Mia werd ook Mia Lemmens genoemd. Ze zou op 27 januari 99 jaar geworden zijn. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

ZVK Meeuwen - FT Borgerhout 2-3

Zaterdag 15 januari 2022
Oudsbergen - ZVK Meeuwen - FT Borgerhout 2-3
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen thuis van leider FT Borgerhout verloren met 2-3. ZVK Meeuwen staat achtste in de stand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Mina Saenen overleden

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Mina Saenen overleden
Gisteren is Mina Saenen overleden, de echtgenote van Jan Martens. Zij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en het bijzetten van de urne op de begraafplaats van As vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCAS.

Jan Michalik overleden

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Jan Michalik overleden
Gisteren is Jan Michalik overleden, de echtgenoot van Maria Heylen. Hij was 77 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn zoon Jozef op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Oudsbergen - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Auto in gracht na botsing

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Auto in gracht na botsing
Op de Weg naar Opglabbeek belandde deze voormiddag rond 11.50 uur een auto in de gracht na een aanrijding door een andere auto. Een 48-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Grijs en mistig
Na de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Oudsbergen - Drinkwater dit jaar weer duurder
Sinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Groen licht voor nieuw woonzorgcentrum
  2. Mina Saenen overleden
  3. Druggebruikster verraden door defect achterlicht
16/12

Dikke proficiat aan mijn zus Ghisje die 20 jaar dienst heeft gedaan als GO (gemachtigde opzichter) in Meeuwen. Ze heeft dit altijd gedaan met hart en ziel voor de veiligheid van de lieve schoolkinderen.

haar zus Elly
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen