Het overige nieuws

Oudsbergen - E. Louwel B pakt punt in Molenbeersel
In vierde provinciale D heeft Eendracht Louwel deze namiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van HO Molenbeersel. Hellings bracht Louwel in de 36ste minuut op oorsprong maar Jeroen Gielkens hing de bordjes in de 70ste minuut gelijk.

H. Wijshagen geklopt door STA Genk

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - H. Wijshagen geklopt door STA Genk
In Vierde Provinciale D heeft Heidebloem Wijshagen deze namiddag met 0-3 verloren van STA Genk. De doelpunten vielen ver in de tweede helft. De goals werden gemaakt door Rampini (2) en Nijst.

Ruime zege voor Jong Meeuwen

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - Ruime zege voor Jong Meeuwen
In vierdeprovinciale D heeft Jong Meeuwen gisterenavond de punten thuis gehouden tegen GS Bree-Beek B. Het won met 5-1. Voor Jong Meeuwen scoorden Drijkoningen (3), Roex en Gijbels. Niels Claes van Bree-Beek B kreeg in de 44ste minuut een rood karton onder de neus geduwd.
Oudsbergen - Sporting Ellikom verslaat Kabouters B
In vierdeprovinciale D heeft Sporting Ellikom deze namiddag een 0-1 overwinning behaald op het veld van Kabouters Opglabbbeek B. Di Sancarlo scoorde in de 23ste minuut. Scheidsrechter Barrez trok slechts één gele kaart. Die kreeg Bongaerts van Sporting Ellikom.

Eendracht Louwel wint in Kaulille

Zondag 25 februari 2024
Oudsbergen - Eendracht Louwel wint in Kaulille
In derdeprovinciale B heeft Eendracht Louwel gisterenavond KFC Kauille verslagen met 0-2. Caelen scoorde al in de 2dse minuut en in de 55ste minuut deed hij het nog eens over. De scheidsrechter trok vier gele kaarten.
Oudsbergen - Fietser gewond op Weg naar Gruitrode
Op de Weg naar Gruitrode is vrijdagnamiddag rond 16.45 uur een minderjarige fietser uit de gemeente aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Het voetbalweekend van Oudsbergen

Zondag 25 februari 2024
Zaterdag 24 februari
- Jong Meeuwen – GS Bree-Beek B:  5 - 1
- Helson-Helchteren – N. Gruitrode: 2 - 2
- Kaulille FC – E. Louwel:  0 - 2
- KSK Meeuwen – GS Bree-Beek: 3 - 3
- Kab. Opglabbeek – Lutlommel VV: 1 - 2

Zondag 25 februari
- H. Wijshagen – STA Genk 0 - 3
- Kab. Opglabbeek B – Sp. Ellikom  0 - 1
- HO Molenbeersel – E. Louwel B 1 - 1
Oudsbergen - KSK Meeuwen haalt 1-3 achterstand op
In de derby tegen GS Bree-Beek heeft rode lantaarn KSK Meeuwen gisterenavond 3-3 gelijkgespeeld. Jaenen bracht KSK Meeuwen in de 9de minuut op voorsprong maar De Ceulaer scoorde voor de rust nog twee keer voor GS Bree-Beek. In de 80ste minuut scoorde Rogiers de 2-3 en zes minuten later maakte Willems er 3-3 van.
Oudsbergen - Kabouters de boot in tegen Lutlommel VV
In derde provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek gisterenavond met 1-2 verloren van leider Lutlommel VV. De bezoekers hadden aan de Kabouters een lastige klant en hadden het geluk aan hun zijde. Stieners scoorde in de 21ste minuut de 1-0. Op het halfuur hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Vanbuel. Vanpol scoorde kort na de rust de winninggoal.
Oudsbergen - FC Helson en N. Gruitrode spelen gelijk
FC Helson heeft gisterenavond thuis een punt uit de brand gesleept tegen Nevok Gruitrode. Het stond 0-2 achter maar op het einde van de wedstrijd scoorde het nog twee keer. Voor Nevok Gruitrode scoorden Amezedighit en Peeters, voor FC Helson Kristof Bloemen en Goulding.

Maria Wevers overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Oudsbergen - Maria Wevers overleden
Vandaag is Maria Wevers overleden. Zij was 89 jaar.

Liza Paredis overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Oudsbergen - Liza Paredis overleden
Gisteren  is Liza Paredis (99) overleden. Zij was afkomstig uit Gruitrode en woonde in Opglabbbeek.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Truyen overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Catho Truyen overleden
Gisteren is Catho Truyen overleden, de echtgenote van Colla Nysen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Witters.

Versterking voor KSK Meeuwen

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Versterking voor KSK Meeuwen
Voor het seizoen 2024-2025 heeft KSK Meeuwen zich versterkt met Dries Claes (Bree-Beek), Ignace Cox (Louwel), Livio Di Girolami (Achel) en Jarne Van Dyck.(Eksel). Welkom in de KSK-familie en veel succes voor het komende seizoen!

Kabouters trekken verdediger aan

Vrijdag 23 februari 2024
Oudsbergen - Kabouters trekken verdediger aan
Jason Wilk zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbeek verdedigen. Hij speelt nu bij derdeprovincialer VC Kesselt.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.
  1. Maria Wevers overleden
  2. Catho Truyen overleden
  3. Rosalie Corstjens overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Wandkast Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Vinteds radio