• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Catharina Peeters overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Oudsbergen - Catharina Peeters overleden
In seniorenresidentie Hof van Gan in Genk is woensdag Catharina Peeters overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Michel Kacher. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.
1

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Oudsbergen - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Oudsbergen - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Henri Kessels overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Oudsbergen - Henri Kessels overleden
Woensdag is in Opglabbeek Henri Kessels overleden, de echtgenoot van Rosalie Martens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
1

Man (71) slachtoffer van ongeval

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een motorfietser. Een 71-jarige man uit Peer raakte gewond.
1
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kanaallaan in Bree botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's, Een 39-jarige Nederlandse vrouw en een 19-jarige man uit Peer raakten daarbij gewond.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Oudsbergen - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Wegeniswerken in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Rode Kruislaan (N73) en ’t Hasseltkiezel in Bree. Het gaat om het wegdek vanaf de rotonde met de Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat. De werken duren twee weken, tot begin september. Doorgaand verkeer blijft grotendeels mogelijk.  
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Oudsbergen - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Julia Leyssen overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Oudsbergen - Julia Leyssen overleden
Vandaag is Julia Leyssen overleden, de echtgenote van Michel Van Dyck. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de,begraafplaats in Meeuwen.
1

Hond in beslag genomen

Donderdag 11 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in Bree is een hond in beslag genomen. Na verschillende waarschuwingen had het dier vandaag opnieuw geen toegang tot drinkwater. De politie stelde de nodige pv's op in het kader van dierenwelzijn.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Oudsbergen - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Pascal Luyten overleden
  2. Wolf bijt schapen dood onder oog van eigenaar
  3. Broekven droogt uit
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Bloedgeven