Het overige nieuws

Martin Loos overleden

Maandag 22 april 2024
Oudsbergen - Martin Loos overleden
Gisteren is Martin Loos overleden, de echtgenoot van Ghislaine Van Dyck. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) Weg op Bree 94 in Meeuwen.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.
Oudsbergen - Kampioen maar (nog) geen promotie
Kabouters Opglabbeek B heeft zich gekroond tot kampioen in Vierde Provinciale D. De ploeg kan maar promoveren als Opglabbeek A die in Derde Provinciale uitkomt promoveert. Twee ploegen van dezelfde club kunnen niet in dezelfde reeks spelen.
Oudsbergen - De voetbaluitslagen van Oudsbergen
- GS Bree-Beek - N. Gruitrode: 5 - 0
- KSK Meeuwen - SV Herkol: 4 - 2
- Kab. Opglabbeek - VK Gestel: 3 - 1
- Sp. Grote Brogel - E. Louwel: 0 - 7
- Kab. Opglabbeek B - Umitspor Maasmechelen B: 4 - 1
- GS Bree-Beek B - E. Louwel B: 9 - 1
- Neeroeteren FC - Sp. Ellikom: 0 - 7
- KSK Meeuwen B - Lanklaar VV: 8 - 1 (stopgezet)
- Wijshagen - Molenbeersel: 0 - 3

Woninginbraak in Opoeteren

Zondag 21 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Opoeteren is ingebroken in een huis aan de Vogelstraat. Om binnen te geraken had(den) de dader(s) de achterdeur geforceerd. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vrijdagavond vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)

Mia Bullen overleden

Zaterdag 20 april 2024
Oudsbergen - Mia Bullen overleden
Op 17 april is Mia Bullen overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Jef Van De Weyer. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19.-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

André Hellinx overleden

Zaterdag 20 april 2024
Oudsbergen - André Hellinx overleden
Op 9 april is André Hellinx overleden. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn urne werd bijgezet in het columbarium op een begraafplaats in Oudsbergen.

Zware brand in Bree

Vrijdag 19 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware brand in Bree
Deze namiddag brak brand uit op de zolder van een rijwoning op de Ter Rivierenwal in Bree. Het dak van de woning is vernield. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De stad zorgt voor de opvang van de bewoners. De brandweer kon de aanpalende panden vrijwaren. Hoe de brand onstond, is niet geweten.

Marcel Bussels overleden

Vrijdag 19 april 2024
Oudsbergen - Marcel Bussels overleden
Gisteren is in Opglabbeek Marcel Bussels overleden, de echtgenoot van Bertha Vastmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

VDAB en vervoersarmoede

Vrijdag 19 april 2024
Oudsbergen - VDAB en vervoersarmoede
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling lanceert een proefproject met shuttlebusjes voor werkzoekenden die een opleiding willen volgen in het opleidingscentrum van Bilzen. Zo kunnen 'kwetsbare' werkzoekenden die anders moeilijk of niet over vervoer beschikken (de zogenaamde vervoersarmoede) toch een opleiding volgen. De deelnemers worden in hun woonplaats opgehaald en naar Bilzen gebracht. Acht werkzoekenden uit West-Limburg en vier uit Noord-Limburg zijn al mee in het project gestapt. Zij worden begeleid door de lokale OCMW's. 

Jaak Colaers overleden

Donderdag 18 april 2024
Oudsbergen - Jaak Colaers overleden
Vandaag is Jaak Colaers overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Maria Scheelen. Hij was 94 jaar en afkomstig uit Wijshagen. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Brian Tamboers weg bij Sp. Ellikom

Donderdag 18 april 2024
Oudsbergen - Brian Tamboers weg bij Sp. Ellikom
Brian Tamboers trekt de deur achter zich dicht bij Sporting Ellikom. Hij zal komend seizoen de kleuren van FC Neeroeteren verdedigen.

Yannick Gielen verlaat Kabouters

Donderdag 18 april 2024
Oudsbergen - Yannick Gielen verlaat Kabouters
Yannick Gielen verlaat Kabouters Opglabbeek. Hij komt volgend jaar uit voor vierdeprovincialer FC Neeroeteren.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.

Lena Neyens overleden

Donderdag 18 april 2024
Oudsbergen - Lena Neyens overleden
Dinsdag is Lena Neyens overleden, de echtgenote van Jan Verheyen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in uitvaaatcentrum Witters aan de Lentestraat.

Lucienne Deckers overleden

Donderdag 18 april 2024
Oudsbergen - Lucienne Deckers overleden
Gisteren is Lucienne Deckers overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Leon Caymax. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters.
Oudsbergen - Respect voor de Limburg.net-medewerkers
Het is vandaag 'Internationale dag van de medewerker', een ideaal moment voor Limburg.net om het welzijn van haar mensen onder de aandacht te brengen. Daar zagen ze het afgelopen jaar een stijging in het aantal gevallen van agressie tegenover afvalmedewerkers. Nochtans staan de afvalophalers, medewerkers in de recyclageparken en de klantendienst altijd paraat, in weer en wind. De medewerkers van Limburg.net delen vandaag een flyer uit in de recyclageparken met uitleg en de boodschap 'Je kan bij ons veel kwijt. Maar nooit je agressie'
  1. Lena Neyens overleden
  2. Mia Bullen overleden
  3. Lucienne Deckers overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen