• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Aan het kruispunt van de Weg naar Bree en de Weg naar Ellikom gebeurde er vandaag een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Daarbij is één gewonde gevallen.
1

Man (66) gewond bij botsing

Zondag 22 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Vosheuvelstraat in Bree zijn vrijdagavond rond 22.30 twee auto's gebotst. Een 66-jarige man uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Oudsbergen - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Oudsbergen - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Oudsbergen - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.
1
In eerste provinciale van het damesvoetbal is Esther Knevels (Louwel) uitgeroepen tot speelster van het jaar.
1

Di Sancarlo topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
Jordi Di Sancarlo van Sporting Ellikom is topschutter in vierde provinciale D. Hij wist 48 keer de weg naar de netten te vinden.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een silo van houtverwerkingsbedrijf Renewi op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree. De brand werd bestreden door drie brandweerposten.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Oudsbergen - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Oudsbergen - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Oudsbergen - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

José Meus overleden

Donderdag 19 mei 2022
Oudsbergen - José Meus overleden
In Meeuwen is dinsdag José Meus overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Pierre Wilms. Zij was 88 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaars in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
1
  1. Beton omhoog gekomen op Weg naar Opoeteren
  2. Di Sancarlo topschutter
  3. Esther Knevels speler van het jaar
15/05

Dikke proficiat Anna, Dikke kus en het allerbeste wens ik je toe. Groeten Annita Van Lindt

Annita Van Lindt
15/05
Anna Vanbussel

Dank je wel, bij de vele felicitaties die we mochten ontvangen voor de 100 ste verjaardag van Anna Vanbussel. Het was een heel mooie dag!

Familie Boonen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Luster
Te koop