• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Oudsbergen - Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano
Sciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Betsie Paredis overleden

Donderdag 24 september 2020
Oudsbergen - Betsie Paredis overleden
In WZC Kloosterhof in Oudsbergen is maandag de uit Gruitrode afkomstige Betsie Paredis overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Leo Janssen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Verkeersongevallen

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wildekastanjelaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.40 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Een 73-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Rond 12.45 uur kwam het op de Hasseltweg tot een aanrijding tussen twee wagens. Daarbij viel één gewonde.

Weer schaap doodgebeten

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een schaap doodgebeten in een weide aan de Haltstraat in Zwartberg, op de grens met Houthalen-Oost. Dat is waarschijnlijk het werk van een wolf. Er zijn DNA-stalen van het schaap genomen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Energood

Dinsdag 22 september 2020
Frigg Vaelen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Energood opgericht met zetel aan de Maneveldweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, de installatie van verwarming en het onderhoud en de verkoop van arcadesystemen.

Nieuw consultingbureau

Dinsdag 22 september 2020
Sebastiaan Gysemberg uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Sebastiaan Gysemberg Consult opgericht met zetel aan de Hoeverweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, economische, sociale, organisatorische, commerciële of administratieve aard.

Vier everzwijnen gevangen

Dinsdag 22 september 2020
Het Natuurhulpcentrum heeft deze namiddag vier everzwijnen gevangen in een bosje aan de Westerring in Genk. Dat gebeurde omdat politie vreesde voor verkeersproblemen. 

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk reed vanochtend rond 2.10 uur een auto tegen de verkeerslichten. Een 47-jarige Hasselaar raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.20 uur botsten twee auto's op de Weg naar As. Daarbij werd een 43-jarige vrouw uit Genk gewond.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Carpoolparkings worden weer gereinigd
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - De herfst is daar
Hoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 KSK Meeuwen verslaan Koersel

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - U21 KSK Meeuwen verslaan Koersel
De U21 van KSK Meeuwen hebben Weerstand Koersel puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 4-2.

U17 Louwel verliezen in Zonhoven

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - U17 Louwel verliezen in Zonhoven
De U17 van Eendracht Louwel hebben verloren op het veld van Zonhoven United. Uitslag: 4-2.

Nachtzwaluw in Gamma

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - Nachtzwaluw in Gamma
Het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek heeft een nachtzwaluw gevangen in de Gamma in Pelt. Het vogeltje had zich verstopt op een metalen dwarsbalk. Het werd na de vangst vrijgelaten. Nachtzwaluwen - trekvogels - overwinteren in Oost- en Zuid-Afrika en zijn al een tijdje bezig met hun najaarstrek, meldt Nature Today. De meeste nachtzwaluwen (foto) zijn inmiddels het land al uit, maar de laatste vogels zullen pas eind oktober en november aan de reis naar het zuiden beginnen. (Archieffoto Patrick Schuurmans)
  1. Ecobrug of -tunnel bij N76
  2. Jos Nuyts overleden
  3. Wolf doodt schaap in Ellikom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen