Het overige nieuws

Fietsster (88) gewond bij aanrijding

Donderdag 22 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koebaan in Genk raakten deze namiddag rond 14.15 uur een auto en een 88-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Oudsbergen - Oproep om bloed te geven
Sinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Oudsbergen - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: M. Bullen

Donderdag 22 oktober 2020
Mario Bullen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap M. Bullen opgericht met zetel aan de Kolisstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen met een aanvangsvermogen van 3.000 euro.
Oudsbergen - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditie
Vrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Swennen overleden

Donderdag 22 oktober 2020
Oudsbergen - Henri Swennen overleden
Maandag is de uit Grote-Brogel afkomstige Henri Swennen overleden. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Ellikom. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Jaeken in Peer.

Kristall IT failliet

Woensdag 21 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Kristall IT uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 november ingediend worden.

Vijf verkeersongevallen

Woensdag 21 oktober 2020
Op de Europalaan in Genk gebeurde deze namiddag rond 13.15 uur een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Grotestraat botsten deze namiddag om 12.45 uur twee auto's.. Een 49-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Ook op de Europalaan gebeurde woensdagmiddag rond 13.15 uur aanrijding tussen twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Hoevenzavellaan kwam deze namiddag rond 13 uur een bromfietser ten val op het natte wegdek. Een 33-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Kanaalweg reed vanmorgen rond 8.10 uur een vrachtwagen tegen een brug. De 47-jarige bestuurster uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Weg met bromfiets

Woensdag 21 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Koning Boudewijnlaan in Genk is een bromfiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Mia Moors overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Oudsbergen - Mia Moors overleden
Op 16 oktober overleed Mia Moors, de weduwe van de in 2003 overleden Maurice Spreeuwers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (15-16 uur) in UCAS.

Drugslabo ontdekt

Dinsdag 20 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in het Ruttenstraatje in Kinrooi vond Politie CARMA gisterenochtend een ontmantelde cannabisplantage. In de tuin achter de woning stond een vrachtwagen met restanten van een drugslabo. Drie personen zijn aangehouden.  In het kader van een lopend onderzoek naar de teelt van drugs voerde Politie CARMA rond 7 uur een huiszoeking uit in een woning in het Ruttenstraatje. In de woning trof de politie een groot aantal materialen voor het inrichten van een cannabisplantage aan. In een kweektent (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Toegangscontrole bij Mariaziekenhuis
We kondigden het op 12 oktober al aan, maar sInds vanmorgen is bij het Mariaziekenhuis de automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers van start gegaan. Midden juli werden de automatische toegangspoortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis geïnstalleerd. Nu ze effectief in werking gaan, heeft het ziekenhuis de mogelijkheid om de toestroom van patiënten en bezoekers beter te (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en fiets weg

Dinsdag 20 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Geenhornstraat in Genk is geld gestolen. Uit een garagebox in de Minderbroedersstraat is een fiets gestolen.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Oudsbergen - Weer wolvenwelp doodgereden
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Gemeente trekt steun voor zandontginning in
  2. Verdeling Oudsbergenbonnen uitgesteld
  3. Leon Sieron overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen