• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Dievegge (40) betrapt

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een handelszaak aan de Oude Kerkstraat in Dilsen-Stokkem is gisteren een dievegge (40) uit As betrapt. In haar handtas en in haar jas werden niet betaalde verzorgingsproducten aangetroffen. De politie onderzoekt of de vrouw nog andere diefstallen pleegde.

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslaande dakbrand

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Uitslaande dakbrand
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een uitslaande dakbrand in een appartementsgebouw aan de Onderwijslaan in Genk. Er is heel wat schade. De brandoorzaak is niet bekend.

Nieuwe vennootschap: HWGM

Donderdag 22 april 2021
Guido Meus uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap HWGM opgericht met zetel aan de Solterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de drainage van bouwterreinen, het slopen van gebouwen, schrijnwerk, stukadoorswerk en schilderwerken.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Oudsbergen - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3
Wim Dedroog uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Wide Consulting opgericht met zetel aan de Kreemersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectmanagement, management en interim-management in eender welk domein én het verlenen van computerservices.

Mia Vandael overleden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Mia Vandael overleden
In Niel-bij-As is Mia Vandael overleden. Zij was 77 jaar en afkomstig van Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jaak Vanbuel overleden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Jaak Vanbuel overleden
Gisteren is Jaak Vanbuel overleden, de weduwnaar van Philomena Symons. Hij was 87 jaar. Hij wordt op de begraafplaats van Meeuwen begraven na het afscheid in intieme kring.

Verkeersacties

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Verkeersacties
Op twee locaties in As en Genk voerde Politie CARMA gisteren tussen 10 en 15 uur verkeersacties uit. Eén bestuurder reed rond met een vervallen keuring , een andere bestuurder gebruikte zijn gsm achter het stuur en vier personen droegen geen veiligheidsgordel. Op de Evence Coppéelaan in Genk werd een auto met aanhangwagen uit het verkeer gepikt. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen en reed onder invloed van verdovende middelen. De lading op de aanhangwagen was niet goed vastgemaakt, de verlichting was defect en er was geen reproductieplaat aanwezig.

Motorfietser gewond bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een autobus en een 47-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Drie gewonden bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.20 uur botsten twee auto's op de Steenweg naar Maasmechelen is As. Daarbij zijn drie vrouwen gewond geraakt.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.
  1. Openbaar onderzoek voor Sentower Park
  2. Veel overtredingen bij verkeersactie
  3. Alice Remans overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen