Het overige nieuws

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: Amelio

Dinsdag 18 februari 2020
Marijn Vanbuel heeft de besloten vennootschap Amelio opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren in Oudsbergen. Doel van de vennootschap is onder meer kinesitherapie, acupunctuur, logopedie en voedingsadvies.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Oudsbergen - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Covida start soepbar

Dinsdag 18 februari 2020
Covida, de fusie-vzw van Tevona en Dienstencentrum Ter Engelen, gaat in Oudsbergen starten met een soepbar. Het gemeentebestuur huurt een ruimte voor de vzw. Covida  biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.
Schepen Kurt Plessers: “De unit Open Kans is actief vanuit Bree voor inwoners van Bree, Bocholt, Kinrooi, As en Oudsbergen. Aangezien die unit uit zijn voegen barst en veel deelnemers in Oudsbergen wonen, zocht Covida een extra (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (27) gewond bij aanrijding

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten deze voormiddag rond 11 uur twee auto's. Een 27-jarige vrouw uit Zutendaal liep daarbij verwondingen op.

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw onder invloed van drugs
Vanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wind staat centraal
In een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Oudsbergen - Een nieuwe fietskaart
Toerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
1

Vervolgd voor agressie in Versuz

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Houthalen-Helchteren moest zich vandaag voor de rechter in Hasselt verantwoorden voor een geval van agressie in discotheek Versuz. Het Openbaar ministerie vorderde tien maanden cel  tegen de man. De verdediging pleitte de vrijspraak. De rechter nam de zaak in beraad en maakt op 17 maart zijn verdict bekend. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt nadat er brand uitbrak. De oorzaak van de brand is niet gekend. De bewoner is meegenomen voor ondervraging. De douane is inmiddels met een onderzoek gestart. Vorige week is in Europark ook al een clandestiene sigarettenfabriek ontdekt.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Thieu Schouteden overleden
  2. Jaak Mussen overleden
  3. Covida start soepbar