• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: DeVU-Care

Dinsdag 4 augustus 2020
Debbie Van Uytvange uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap DeVU-Care opgericht met zetel aan de Weg naar As. Tot het doel van de vennootschap behoort thuisverpleging in de ruimste zin.

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Twee ongevallen in drie kwartier

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag hebben zich op de E314 in Houthalen-Helchteren twee verkeersongevallen gebeurd in drie kwartier. Eerst botsten een auto en een bestelwagen. Daarbij viel één gewonde. Daarna botsten een vrachtwagen en een auto met aanhangwagen. Het bleef bij blikschade.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Oudsbergen - In het nieuws...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Thieu Smeets overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Oudsbergen - Thieu Smeets overleden
Gisteren is Thieu Smeets overleden, de weduwnaar van Mieke Meurkens. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in familiekring. Rouwadres: fam. Smeets-Mannaerts, p/a Hoefsmidweg 5, 3920 Lommel.
16

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf!
Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval in Wijchmaal

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Verkeersongeval in Wijchmaal
Een 65-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Mia Schrooten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Mia Schrooten overleden
In WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is zaterdag de uit Eksel afkomstige Mia Schrooten overleden, de echtgenote van Thieu Wuytjens. Ze was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1
Kort nieuws van bij de buren
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die gisteren in Houthalen-Helchteren met zijn Dodge 14 auto's aanreed, waarbij 12 mensen gewond werden heeft een medisch probleem. Dat zegt zijn familie. De man zou na een black-out een maand geleden te horen hebben gekregen dat hij ooit een klein herseninfarct had. Sinds hij dat wist, nam hij bloedverdunners. Vermoedelijk heeft hij gisteravond opnieuw zo'n black-out gekregen, zegt de familie. Met de slachtoffers van het ongeval gaat het inmiddels beter.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Terug uit de ruimte, anno 2020
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Oudsbergen - Vakantiegroeten uit... Oostduinkerke
Een waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Opgepast: hittegolf komt eraan
Het KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Acht gewonden bij verkeersongeval

Zondag 2 augustus 2020
Oudsbergen - Acht gewonden bij verkeersongeval
Bij een zwaar verkeersongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn rond 18u15 acht mensen gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurder van een Dodge pick-up die eerst op het kruispunt met de Dorpsstraat met vier auto's botste en daarna als spookrijder aan hoge snelheid naar het kruispunt met de Souwstraat reed, terwijl hij onderweg nog eens negen auto's ramde, voor hij tot stilstand kwam aan de rand van de weg?. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de (…) Het hele nieuwsbericht
12/07

Henny, een héél fijne verjaardag &maak er een leuke dag van ! xxx

Karen Fuchs
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Oudsbergen
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Louisa Verrijssen overleden
  2. Bosbrand onder controle
  3. Waterlek in Opglabbeek