• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
1
Oudsbergen - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Val met elektrische step

Zondag 3 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond uur 2 uur kwam een 30-jarige man in de Ziepstraat in As ten val met zijn elektrische step. Hij raakte daarbij gewond.
1
Oudsbergen - Tien nieuwe spelers voor Sp. Ellikom
Sporting Ellikom heeft tien nieuwe spelers aangetrokken : Brecht Eerdekens (Herk Sport), Arne Donne (Herk Sport), Brett Eerdekens (Helson), Wim Martens (Peer SV), Ferre Huypkens (Meeuwen), Wesley Trompert (Wijchmaal), Jeroen Hendrikx (Vrije speler), Tim Mertens( Vrije speler), Nabll Sakhsoukh Vrije speler), Junior Perelli (Wavo).
1
Oudsbergen - Versterking voor Nevok Gruitrode
Nevok Gruitrode heeft zich versterkt met vijf spelers: Mats Vanwezemael (Kabouters Opglabbeek), Thijs Martens (Reppel), Seppe Berrevoets (Paal-Tervant, Dieter Bollen (Racing Peer) en Noa Vyslouzil (Bree-Beek).
1
Oudsbergen - Twee nieuwe spelers voor KSK Meeuwen
Toby Roex (Bocholt) en Joris Bollen (Herkol) zullen komend seuzoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen. Ferre Huypkens verkast naar Sporting Ellikom en Martijn Leekens hangt de schoenen aan de haak.
1
Oudsbergen - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'
Nog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
1
Oudsbergen - Versterking voor Kabouters Opglabbeek
Dit zijn de aanwinsten van Kabouters Opglabbeek: Thomas Brullot (Helson), Salvatore Carlisi (Mechelen a/d Maas ), Christophe Driesen (Mechelen a/d Maas ), Loris Gallo (Mechelen a/d Maas ). Dennis Haesen (Veldwezelt), Jarno Indeherberge (Park Houthalen), Ruben Jaskulski (STA Genk), Stijn Jeurissen (Bregel Sport), Derman Karaagac (Genk VV), Tiro Nayiziga (STA Genk), Rigo Neyens (St. Elen), Omar Nait Oufakir (Park Houthalen), Jarne Rejek (Bocholt), Mariano Spiga (Genk VV), Alexander Van Boven (Bregel Sport), Kyle Vangronsveld (Gestel) , Derman Karaagac (Genk VV) en Diego Asaro (Eendracht Louwel).
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Oudsbergen - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
1

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
1
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.
1
Oudsbergen - Transfernieuws bij Eendracht Louwel
Eendracht Louwel was erg bedrijvig op de transfermarkt. De club trok dertien spelers aan: Bram Winkels (Boorsem), Dries Vercruysse (Termien), Dario Baeten (Gruitrode), Quinten Bartsch (Meeuwen), Paolo Chiarelli (Beringen), Ignas Cox (Opitter), Bram Dirkx (Elen), Jens Hendrix, (Wavo), Pieter Hendrikx (Grimbie), Dries Lahraoui (Aarschot), Kobe Roex (Reppel), Kobe Vanhengel (Zutendaal) en Kenzo Verbeke (Sint Gillis Waas.
1
  1. Nieuw sportcomplex gaat 14 miljoen kosten
  2. Pieter Willems overleden
  3. Transfernieuws bij Eendracht Louwel
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen