• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Kunst in coronatijden
Marco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)

Theo Dirkx overleden

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Theo  Dirkx overleden
Gisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Theo Dirkx overleden, de echtgenoot van Mia Knippenberg, Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vanoppen-Moors in As.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (56) gewond bij val

Maandag 13 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 56-jarige fietsster uit Edegem is gisterennamiddag rond 14.30 uur ten val gekomen in de Loerstraat in Helchteren. Zij raakte daarbij gewond.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat u 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
1
Oudsbergen - Ondertussen, op de vliegbasis...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Geen Lourdesbedevaart dit jaar
De jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Hagia Sophia wordt weer moskee
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Oudsbergen - Red die hommel
Je zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Oudsbergen - Vanaf vandaag een mondmasker dragen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weekend
Een uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Oudsbergen - Vlaamse feestdag vandaag!
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel opent tegen KFC Hamont
In eerste provinciale van het damesvoetbal speelt Louwel zijn eerste competitiewedstrijd tegen KFC Hamont. Op speeldag 2 moet de club naar Sp. Hasselt A. Op speeldag 3 speelt Louwel op het veld van Esperanza Pelt.

Rein Paredis overleden

Zaterdag 11 juli 2020
Oudsbergen - Rein Paredis overleden
In WZC Kimpenhof in Opglabbeek is donderdag Rein Paredis overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jeanne Conings. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
12/07

Henny, een héél fijne verjaardag &maak er een leuke dag van ! xxx

Karen Fuchs
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Oudsbergen
02/06

Een heel gelukkige verjaardag toegewenst. Geniet ervan en maak er een mooie dag van.

Elly en Sus Pelt
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
  1. Man (21) gewond bij botsing
  2. Rein Paredis overleden
  3. Damesvoetbal: Louwel opent tegen KFC Hamont