• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als een factuur te laat komt
Schuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Autobestuurder met niets in orde

Vrijdag 4 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag een man uit As betrapt die met niets in orde was. Zijn auto is niet verzekerd en niet ingeschreven. Op zijn voertuig hing een gestolen kentekenplaat. De man lapte een lopend rijverbod aan zijn laars en was onder invloed van alcohol en drugs. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Nachtvorst op komst
Een omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Oudsbergen - De lange tocht naar het vaccin
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ABC-Solutions

Donderdag 3 december 2020
Patrick Gailliaert uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap ABC-Solutions opgericht met zetel aan de Loostraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer detailhandel in computers en webhosting.

Nieuwe vennootschap: JoDa Sign

Donderdag 3 december 2020
Davy Tonnaer en Corine Ferson, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap JoDa Sign opgericht met zetel aan de Kasteelstaat Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer zeefdrukkerij, het ontwerpen en plaatsen van buitenreclame, het ontwerpen en onderhouden van websites en webhosting.
Oudsbergen - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat online
Via deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Oudsbergen - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Meisje (16) gewond bij ongeval

Woensdag 2 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een 16-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Boetes voor eigenaars loslopende honden
Natuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
11
Oudsbergen - Goed nieuws voor Limburgse pendelaars
Nu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouder
Een krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Oudsbergen - Bijzondere Kerstkaart
Het bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Oudsbergen - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden
De vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht
2
  1. Weer wolf aangereden
  2. 24 overtredingen bij verkeersactie
  3. Pol Vandewal overleden
03/11

Dikke proficiat aan Dirk & Lindsey bij de geboorte van jullie 2de wondertje 'Nell'... Tante karen en nonkel danny.

Danny & Karen Grevendonck-Fuchs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen