Het overige nieuws

Bestelwagen tegen boom

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdag rond 18.30 uur is een bestelwagen over de rotonde Bocholterkiezel/Hamonterweg in Bree gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 66-jarige man uit Bree, werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Watermeters gestolen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Muggenberg in Genk zijn watermeters gestolen. De diefstal werd vrijdag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op 4 locaties in Genk en As zijn verkeerscontroles uitgevoerd, gericht op gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. 11 personen werden betrapt zonder gordel en 4 personen werden beboet voor gsm-gebruik. Daarnaast stelde Politie CARMA nog 23 andere overtredingen vast, zoals: lading vrachtwagen niet gezekerd, misbruik proefrittenplaat, ontbreken van kinderzitje, boorddocumenten niet in orde, technische gebreken, niet tijdig gekeurd, bestuurder met voorlopig rijbewijs zonder begeleider. Van 73 bestuurders werd een ademtest afgenomen, maar niemand blies positief.

Boetes voor samenscholingen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Ook in As werden gisterenavond boetes opgesteld voor een samenscholing in een woning. Hier werden negen personen aangetroffen, waarvan drie zich probeerden te verstoppen in een berging. Acht meerderjarigen kregen een boete van 250 euro. Voor een minderjarige aanwezige is een PV opgesteld.

Boetes voor samenscholing

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Oudsbergen - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: G&K Verheyen

Zaterdag 16 januari 2021
Gwen en Kevin Verheyen, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap G&K Verheyen opgericht met zetel aan de Raffisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metselwerken, voegwerken, houtbewerking en het plaatsen van isolatie.

Bier gestolen uit kantine

Zaterdag 16 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een kantine aan de Dornerstationstraat in Opoeteren. Om binnen te geraken werd de deur geforceerd. Er werden een bak bier en chips gestolen.

Révvi fuseert met ISBC Sport

Zaterdag 16 januari 2021
Economisch nieuws
Het Oudbergse bedrijf Révvi fuseert met het Nederlandse ISBC Sport. De zetel van Révvi, dat verzorginngsproducten voor sporters op de markt brengt, verhuist van Oudsbergen naar Echt in Nederlands-Limburg.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Oudsbergen - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Jaak Kerkhofs overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Oudsbergen - Jaak Kerkhofs overleden
In Diepenbeek is woensdag de uit Opglabbeek afkomstige Jaak Kerkhofs overleden, de weduwnaar van de in 1985 overleden Maria Thoelen en de echtgenoot van Mieke Bollen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Oudsbergen - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Rik Thomas overleden
  2. Nieuwe vennootschap: G&K Verheyen
  3. Dirk van Laeken T2 bij Kabouters
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen