Het overige nieuws

Dansgroep Okra weer van start

Vrijdag 18 juni 2021
Oudsbergen - Dansgroep Okra weer van start
Deze week is de dansgroep van Okra Opglabbeek weer van start gegaan. Na de online videofilmjes om thuis te dansen zijn we toch verbaasd dat het nog lukt, meldt Jan Aerden.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Oudsbergen - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Ruyters overleden

Donderdag 17 juni 2021
Gisteren is Maria Ruyters thuis overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Meeuwen vinden in besloten kring plaats.
Oudsbergen - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Elektrisch werkmateriaal gestolen

Donderdag 17 juni 2021
Oudsbergen - Elektrisch werkmateriaal gestolen
Dieven gingen aan de haal met elektrische werkmaterialen uit een garage achter een woning in de Veldstraat in Meeuwen. Er werden onder meer een boormachine en een slijpschijf met batterijen en opladers gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens het toezicht in het kader van de EK-wedstrijden zijn woensdagavond meerdere verkeersovertredingen vastgesteld in Genk en Houthalen-Helchteren. In Genk droegen twee motorrijders geen beschermende kledij. Zeven autobestuurders werden geverbaliseerd voor onaangepast rijgedrag, niet dragen van de gordel, negeren van een bord ‘plaatselijk verkeer’, ongeldige keuring en technische gebreken. In Houthalen-Helchteren werd een bestuurder bekeurd omdat het voertuig technische gebreken vertoonde.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond voerde Politie CARMA verkeerstoezicht uit in het centrum van Genk. Er werden negen verkeersovertredingen vastgesteld. Drie quadbestuurders werden uit het verkeer gehaald. De eerste verleende geen voorrang aan voetgangers op een oversteekplaats. De tweede quad was technisch niet in orde aan de uitlaat en de derde bevatte geen richtingaanwijzers.
Verder zijn twee motorrijders beboet omdat ze geen aangepaste veiligheidskledij droegen en een derde omdat de motor technisch niet in orde was. Twee autobestuurders werden betrapt met de gsm aan het stuur en één bestuurder droeg geen gordel.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Woensdag 16 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de André Dumontlaan in Genk raakte een 54-jarige vrouw uit Genk gewond. Het ongeval gebeurde vandaag rond 12.10 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA stelde veertien pv’s op in navolging van de confrontatie tussen de harde kernen van KRC Genk en Standard op 23 april van dit jaar. Via de sociale media hadden beide supportersgroepen afgesproken om een confrontatie te organiseren, een dag voor de wedstrijd van 24 april. De groepen vonden elkaar in de omgeving van het stadion van KRC Genk. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid. In de Nijverheidslaan kwam het tot een vechtpartij waarbij een Luikse supporter gewond raakte door (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Oudsbergen - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1

Brand op militair domein

Dinsdag 15 juni 2021
Deze namiddag rond 14.30 uur ontstond brand op het militair domein op de grens van Helchteren en Meeuwen. Zowel de brandweerkorpsen van Oost- en Noord-Limburg rukten uit om de brand te bestrijden. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
  1. Smartschool overgenomen door Cegeka
  2. Maria Ruyters overleden
  3. Twee fietsers frontaal op elkaar
10/05

Gelukkige verjaardag .op naar de 100 .

Monique Martens
10/05

Ma proficiat met je 99 ste verjaardag van angeline en paul,en tot straks

Angeline Boonen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen