Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Fietsers botsen

Woensdag 20 maart 2019
Op de Oudsbergerweg botsten vanmiddag rond 12.30 uur twee fietsers. Eén van hen, een 41-jarige uit de gemeente, raakte gewond.
Oudsbergen - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)
Oudsbergen - Zware straf gevorderd voor drugsbezit
Het Openbaar Ministerie heeft 20 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een voormalige onthaalmoeder uit Meeuwen-Gruitrode wegens drugsbezit. De verdediging drong aan op een voorwaardelijke straf. De rechter maakt de uitspraak op 10 april bekend. (PG).

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Corstjens overleden

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - Jeanne Corstjens overleden
Zondag is Jeanne Corstjens overleden. Zij was 90 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de begraafplaats van Gruitrode.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Peter Jacobs overleden
  2. Keuken uitgebrand in Gruitrode
  3. Waterlek in Muisvenstraat