• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Oudsbergen - Zuster Anna Clijsters overleden
Maandag is zuster Anna Clijsters van de Congregatie van de Zusters van OLV-Vrouw, Moeder van Barmhartigheid, overleden. Zij was 96 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Josée Verdonck overleden

Woensdag 5 mei 2021
Oudsbergen - Josée Verdonck overleden
Op 2 mei is Josée Verdonck overleden, de echtgenote van Jozef Plessers. Zij was 89 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Leopoldsburg en de bijzetting van de urne op de begraafplaats vinden in intieme kring plaats.
Oudsbergen - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Damiaens overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Oudsbergen - Leo Damiaens overleden
Zaterdag is Leo Damiaens overleden, de echtgenoot van Lisette Janssen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: fam. Damiaens-Janssen, Weg naar Opoeteren 252, 3660 Opglabbeek.
Oudsbergen - Sigarettendief krijgt 15 maanden cel
Een 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 38 procent te snel bij werken
Op de Gruitroderlaan in Opoeteren waar wegwerkzaamheden in uitvoering zijn reed gisteren 38 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. In een uur tijd werden er 71 hardrijders betrapt.
Oudsbergen - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  
1

Auto en vrachtwagen botsen

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanochtend rond 5.40 uur een vrachtwagen en een auto. Een 37-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Oudsbergen - Test-evenement La Boum 2...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Oudsbergen - Noëlla is weer drachtig
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Minister Peeters lanceert fietscampagne
Via een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.

Avondklok genegeerd

Zondag 2 mei 2021
Op de Weg naar Zwartberg werd vrijdag- op zaterdagnacht een bestuurder aan de kant gezet voor een een controle in het kader van de avondklok. De dertiger uit Genk had geen geldige reden om zich nog te verplaatsen. Hij was bovendien onder invloed van alcohol, beschikte niet over een geldig rijbewijs en het keuringsbewijs van de wagen was vervallen.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur botste een 42-jarige Genkse automobilist tegen twee verlichtingspalen in de Hoogstraat in Genk. Hij raakte gewond en naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de omstandigheden van het ongeval.
  1. Avondklok genegeerd
  2. Afval wietplantage gedumpt in Ellikom
  3. Leo Damiaens overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen