• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Oudsbergen - Ondertussen, op het voetbalveld...
                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vanbuel overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Oudsbergen - Willy Vanbuel overleden
Dinsdag is Willy Vanbuel overleden, de echtgenoot van Hilde Leijssen. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Nieuw: Picobello epoxyvloeren

Zaterdag 6 maart 2021
Luigi Presutto uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Piccobello epoxyvloeren opgericht met zetel aan de Lietenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, dakwerken, het schilderen van gebouwen, het ontwerpen van tuinen en de installatie van centrale verwarming.

Anna Knevels overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Oudsbergen - Anna Knevels overleden
In Hasselt is de uit Meeuwen afkomstige Anna Knevels overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Maurice Kupers. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Eendracht Louwel trekt speler aan
Tweede provincialer Eendracht Louwel heeft Tom Cox van SLW Maaseik aangetrokken met het oog op komend seizoen.

Drie gewonden bij ongevallen

Vrijdag 5 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weg naar As en de Bretheistraat in Genk botsten gisterenavond rond 19.10 uur twee auto's. Een 64-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond. Bij een botsing tussen een bromfietsster en een scootmobiel in de Dieplaan werd een 16-jarig meisje uit Lanaken gewond.

Martha Vriens overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Oudsbergen - Martha Vriens overleden
In As is woensdag de uit Neerglabbeek afkomstige Martha Vriens overleden, de weduwe van de in 1966 overleden Herman Geebelen. Zij was 88 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Niel-bij-As vinden in besloten kring plaats.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Koud maar veel zon
Anticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Coronakorting. Of niet?
Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht
1

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Oudsbergen - De impact van de coronacrisis
De COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuws van Nevok Gruitrode

Donderdag 4 maart 2021
Oudsbergen - Nieuws van Nevok Gruitrode
Aourz Younes (Meeuwen) zal komend seizoen de kleuren van Nevok Gruitrode verdedigen. Vier spelers verlaten de club: Jeroen Houbregs trekt naar Reppel, Seppe Bervoets naar Paal-Tervant, Jorne Smeets naar SDS Opoeteren en Liam Brandts naar Bocholt B.

Drie gewonden bij gasexplosie

Donderdag 4 maart 2021
Bij een gasexplosie in een woning aan de Keinkesstraat in Genk zijn deze voormiddag drie personen lichtgewond geraakt. De slachtoffers zijn de twee bewoners en een thuisverpleegster. De ontploffing deed zich in de keuken voor.

Vrouw (24) gewond bij ongeval

Donderdag 4 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 24-jarige vrouw uit Leuven is vanmiddag rond 13 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Jaarbeurslaan in Genk. Daarbij waren een auto en een fietser betrokken.
  1. Ruiter verliest paard na ruzie
  2. Dodelijk ongeval op Weg naar Helchteren
  3. Willy Vanbuel overleden
17/02

Rode Kruis Meeuwen-Gruitrode wil zijn 173 donoren bedanken voor hun bloeddonatie in de loop van de maand februari. Jullie hebben door deze donatie vele mensenlevens gered! Fantastisch !!!

Rene Dirkx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen