Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Beringen - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Telefoonstoring bij Stad Beringen

Woensdag 23 januari 2019
De telefooncentrale van de stad Beringen is defect. Momenteel kan je de diensten enkel bereiken via  het nummer 011 43 03 50.

Verse pizza

Woensdag 23 januari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Verse pizza
De kids waren al een tijdje aan het zagen achter pizza. Die kleffe diepvriespizza's zijn oké als het echt niet anders kan. Maar eerlijk smaakt mij dat nooit echt en heb ik na een korte tijd alweer een grommelende maag. Daarmee niets zo goed als vers. Dan kan je kiezen wat je erop legt en het vult stukken beter.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem – ½ tl zout – 1 ei – 100ml water – beleg naar keuze Op die van mij lag tomatensaus, spinazie, hesp, (…) Het hele nieuwsbericht
Verse pizza

Brand in appartement

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond brand in een appartement aan de Hulsterweg in Tessenderlo. De brand werd veroorzaakt door een kaars. De schade bleef beperkt.

Jongen (11) aangereden

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Genebosstraat in Genendijk (Ham) is een 11-jarige jongen lichtgewond geraakt toen hij bij het oversteken van de rijbaan aangereden werd door een auto. De jongen was net van de schoolbus gestapt.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Opgelet op de weg!

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Opgelet op de weg!
De verkeersredactie van de VRT waarschuwt voor gevaarlijke wegen, zeker in de regio Midden-Limburg maar ook in Beringen. Ook op de snelwegen is het nog opletten. De strooidiensten doen hun best om te hoofdwegen sneeuwvrij te maken. Maar zeker op de kleinere wegen is het opletten geblazen want die kunnen nog erg glad zijn door een bevroren ondergrond. Het KMI geeft code geel tot morgenvroeg.

Mountainbiker zwaargewond

Dinsdag 22 januari 2019
Een 58-jarige man uit Beringen is deze namiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval in de Korspelsestraat. De mountainbiker kwam er zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook fietspaden sneeuwvrij

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Ook fietspaden sneeuwvrij
Met deze nieuwe borstelmachine waarbij ook pekel gestrooid wordt, zullen de fietspaden in Beringen voortaan sneeuwvrij gemaakt worden. Het resultaat is volgens de werkplaatsen alvast positief. (foto's Bart Liesenborgs en Hans Put)
Ook fietspaden sneeuwvrijOok fietspaden sneeuwvrij

Ondertussen op de collegesite...

Dinsdag 22 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen op de collegesite...
We kregen nog dit sneeuwplaatje van Patrick Haesevoets van de collegesite in de sneeuw.

Geld gestolen in woning

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Geld gestolen in woning
In een woning aan de Waterstraat in Beringen is geld gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Beringen - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2
Beringen - 4000ste bezoeker voor film 'Niet Schieten'
De film 'Niet Schieten' van Stijn Coninx is een schot in de roos. Hilde Belmans uit Beringen was gisterenavond de 4000ste bezoeker voor deze film over de Bende van Nijvel. Voor deze magnumfles cava ging ze maar al te graag mee op de foto met Diana. Het was dan ook de allerlaatste voorstelling van deze film die al sinds 10 oktober op het programma stond bij The Roxy Theatre. "Deze week belonen we nog enkele bezoekers van andere films met een speciaal bezoekersaantal", zegt uitbater Ludo Vangenechten.

Amelie Louwet overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Beringen - Amelie Louwet overleden
Zaterdag is de uit Beverlo afkomstige Amelie Louwet overleden, de weduwe van Louis Breemans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 't Hasselt (Bree).

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Marieke Daems overleden

Maandag 21 januari 2019
Beringen - Marieke Daems overleden
Gisteren is Marieke Daems overleden, de echtgenote van Dolf Mertens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Beringen - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Volle maan op terril

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Volle maan op terril
Ook wie deze nacht niet uit de veren kon, kon deze ochtend nog wel genieten van de volle maan. Hans Put trok de terril op waar je aan de ene kant de maan langzaam zag ondergaan en aan de andere kant de zon zag opgaan.
Volle maan op terrilVolle maan op terril

Bloedmaan (3)

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Bloedmaan (3)
Ook Stephan Volders tuurde deze ochtend naar de hemel op zoek naar de volle bloedmaan.

Volle bloedmaansverduistering

Maandag 21 januari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Volle bloedmaansverduistering
Volle maan, een maansverduistering en een bloedmaan, deze drie kon je afgelopen nacht samen bewonderen. Ook Gust Ischen stond deze nacht op zijn terras in Beringen.
Volle bloedmaansverduistering

Niemand heeft iets fout gedaan

Maandag 21 januari 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niemand heeft iets fout gedaan
De actualiteit heb ik altijd al gevolgd maar soms is het aangewezen om op een aantal onderwerpen wat dieper in te gaan. In onze bizarre wereld gaat er van alles mis en toch regeert één principe : “Niemand heeft ooit iets fout gedaan.” De betrokkenen en hun advocaten pleiten altijd onschuldig al ligt er een berg bewijsmateriaal klaar. In het voetbaldossier ‘Propere handen’ zijn de makelaars allemaal kleurenblind want zij zien alles wit. Zwart kennen ze niet. Het parcours dat het (…) Het hele nieuwsbericht
2
16/01
Madeleine PutOp 19 januari wordt Madeleine Put 90 jaar Hartelijk gefeliciteert en nog vele jaren vanwege Monique, Jean pierre,Kenny en Joni
Jean pierre Houtmeyers
08/01
Margriet CarmansMargriet Carmans viert vandaag haar 80ste verjaardag en gans Beringen mag het weten, proficiat!
Peter Vandebergh
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Brand in tankstation
  2. Jongen gewond na chrysostomos fuif
  3. Eddy gaat voor WR 24u lopen op band