Het overige nieuws

10,2 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
Beringen - 10,2 procent handelspanden staat leeg
In Beringen staat 10,2 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

Rommelmarkt voor de Warmste Week

Woensdag 21 november 2018
Beringen - Rommelmarkt voor de Warmste Week
Donderdag 13 december is iedereen welkom in het Mijnstadion voor een toffe rommelmarkt. Van 15u30 tot 19u00 kan je shoppen tot je erbij neervalt. Alle opbrengst is ten voordele van De Terrilling. Doneer je graag spullen voor de rommelmarkt? Dat kan! Je kan heel de week van 3 december in de drie basisscholen van Beringen-Mijn je spullen komen afgeven. In De Horizon van 8u20 tot 8u50. In Het Mozaïek van 8u15 tot 8u45. In 't Ateljeeke van 8u40 tot 9u10. Al het materiaal moet in goede staat zijn. Zo niet, krijg je het terug mee naar huis. Meubilair wordt niet geaccepteerd.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.
Beringen - Nigel lacht met wegenwerken in Beringen
Nigel Williams gaf gisteren een geslaagd optreden in de kantine van KFC Paal-Tervant. Het had niet veel gescheeld of de stand-upcomedian was te laat op de afspraak. Door de wegenwerken kreeg hij een extra rondje Beringen te zien, meteen een knalopener voor zijn show. In een snel tempo volgden de grappen elkaar op in een knappe comedyavond. Nigel is duidelijk één van de Vlaamse topentertainers.

Ravioli uit de oven

Woensdag 21 november 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Ravioli uit de oven
Het was weer een drukke week. Werk, school, voetbal, paardrijden,… Dus de ideale gelegenheid voor een snelle hap. Een maaltijd op tafel toveren in een half uur.
Ingrediënten: 3 wortelen - 2 rode paprika - 2 teentjes look – zongedroogde tomaten – koelverse ravioli – olijfolie - 300ml tomatensap – ½ groentebouillonblokje – zout en peper - 4el. Witte balsamicoazijn – rucola - 4 lenteuitjes – parmezaan
Bereiding: Verwarm de oven (…) Het hele nieuwsbericht

Voetballer veroordeeld

Dinsdag 20 november 2018
Beringen - Voetballer veroordeeld
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 25-jarige voetballer uit Beringen met een werkstraf van 90 uur en een boete van 300 euro bedacht omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd in januari 2015 een klap verkocht aan een speler van de tegenpartij. Aan het slachtoffer moet hij ruim 7.000 euro schadevergoeding betalen. Hij draait ook op voor de proceskosten die 2.170 euro bedragen. (PG)
Beringen - Marie Wielockx verkoopt toffe kaartjes
Ook Marie Wilockx draagt haar steentje bij voor de actie van de Warmste Week van Studio Brussel. "Ik verkoop handgemaakte kaartjes door middel van 'handlettering' (moderne kalligrafie) en dit om geld in te zamelen voor de vzw HSP Vlaanderen. Dit is de vereniging voor hoogsensitieve personen. Speciaal voor de gelegenheid heb ik mijn Facebookpagina openbaar gezet zodat men mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Queen Steakhouse

Maandag 19 november 2018
Metin Yaman uit Beringen heeft de bvba Starter Queen Steakhouse opgericht met zetel aan de Korspelsessteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant en de aan- en verkoop, groot- en kleinhandel in voedingswaren en zuivelproducten.

Romain Biesmans overleden

Maandag 19 november 2018
Beringen - Romain Biesmans overleden
Zaterdag is Romain Biesmans overleden, de echtgenoot van Yvonne Dielkens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30) in het funerarium in Paal.

Lodewijk Poel overleden

Maandag 19 november 2018
Beringen - Lodewijk Poel overleden
Vrijdag is Lodewijk Poel overleden, de echtgenoot van Bernadette Reykers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Internetgazet steunt uw Warmste Week

Maandag 19 november 2018
Beringen - Internetgazet steunt uw Warmste Week
Over een maand start de Warmste Week van Studio Brussel, een week lang marathonradio voor het goede doel. Maar nu al worden overal in het land benefietacties georganiseerd, zodat tijdens die slotweek de opbrengst kan overhandigd worden, al dan niet aan het podium in Wachtebeke. Ook in Beringen staan er tientallen acties voor vele goede doelen op het programma. De Internetgazet Beringen wil hen met veel plezier een steuntje geven. Stuur alle info over je actie en goede doel naar beringen[!]internetgazet.be. Veel warmte en succes gewenst.

Kamishibai in bib van Beringen

Maandag 19 november 2018
Beringen - Kamishibai in bib van Beringen
In het kader van de Nationale voorleesweek kan je in de bib van Beringen naar een muzikale Kamishibai, dat is een vorm van Japans verteltheater. Letterlijk betekent het papieren theater. Het is een beetje vergelijkbaar met een televisie; de A3-bladen met tekeningen zijn de beelden van een animatiefilm, elk blad geeft een scène weer uit een verhaal. Er zijn woensdag 21 november 3 workshops van telkens een half uurtje. Toegang is gratis en inschrijven kan via cindy.minten[!]beringen.be

Optreden van Alto Frejo in Paal

Maandag 19 november 2018
Beringen - Optreden van Alto Frejo in Paal
In het kader van de Warmste Week is er op zondag 25 november van 10 tot 12 uur een optreden van muziekgroep Alto Frejo op het terras van café Centrum in Paal. "De toegang is gratis maar een gulle bijdrage ten voordele van het kinderkankerfonds zouden wij graag appreciëren", zeggen de leden van de band. Alto Frejo speelt Ierse en Amerikaanse volksmuziek.


Zaalvoetbal: Koersel klopt Hoeselt

Zondag 18 november 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel Hoeselt verslagen met 9-7. Aan de rust was de stand 4-5. Beverlo won met 3-8 in Schoten. Ruststand: 2-2.

Looienaar (39) omgekomen

Zondag 18 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looienaar (39) omgekomen
Vanavond is een 39-jarige voetganger uit Tessenderlo om het leven gekomen toen hij door een auto gegrepen werd. Het ongeval gebeurde in de Blanklaarstraat in Meldert (Lummen). De rijbaan werd in de twee richtingen afgesloten.
1

Twee inbraken in Kraaienboswijk

Zondag 18 november 2018
In de Kraaienboswijk in Beringen is dit weekend ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Mermaid Sunday

Zondag 18 november 2018
Beringen - Mermaid Sunday
Vandaag was het in duikcentrum TODI weer 'mermaid sunday'. Kinderen kunnen er dan luisteren naar de straffe verhalen van een zeemeermin. (Stefanie De Bakker) Meer foto's via deze link.

Sinterklaas moet koekjes bakken

Zondag 18 november 2018
Beringen - Sinterklaas moet koekjes bakken
De Sint is in het land en we zien dat de hemel dan regelmatig mooi rood kleurt. De tijd dat Sinterklaas koekjes aan het bakken is...

Rozen die bloeien

Zondag 18 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Rozen die bloeien
De herfst is al flink gevorderd en bij de (wilde) rozen zien we de bottels al flink rood kleuren maar tegelijkertijd staan er ook nog bloemen te bloeien. Niet heel abnormaal maar de vele zonuren zitten er waarschijnlijk wel voor iets tussen. De herfst blijft gewoon een prachtseizoen om de natuur te ontdekken.

Paal-Tervant B wint van Boxberg

Zondag 18 november 2018
Beringen - Paal-Tervant B wint van Boxberg
In Vierde Provinciale heeft Paal-Tervant B vandaag met 3-1 Boxberg verslagen. FC Turkse versloeg Paal-Tervant A met 2-1.
Beringen - Knap talent bij de Dag van de Ambachten
In heel Vlaanderen werd vandaag de dag van de ambachten georganiseerd. In Beringen kon je vandaag terecht bij goudsmid Katelijne Sohl, Els van der Leede gaf demonstraties over het bakken van klei en porselein en Els Mandervelt toonde haar pottenbakkerskunsten. In Lummen gaf de uit Beringen afkomstige goudsmid Iris Mondelaers tekst en uitleg bij haar werk. Tot 16 december kan je in haar galerij nog knappe kunstwerken bewonderen van meester bloemschikker en kunstenaar Michel Mullèr. Meer info over deze expo via deze link.


Knap talent bij de Dag van de AmbachtenKnap talent bij de Dag van de Ambachten
1

Spaghettidag chiro 't Fonteintje

Zondag 18 november 2018
Beringen - Spaghettidag chiro 't Fonteintje
In de chirolokalen aan het Koersels Kapelletje werd gisteren aangeschoven door leden, ouders en sympathisanten voor een heerlijke spaghetti. Bij de Chiro houden ze al meer dan 10 jaar een spaghettidag en met 350 aanwezigen dit jaar mag men spreken van een groot succes. Na het eten bleven de ouders, vrienden en kennissen nog gezellig praten en genieten van een drankje, terwijl de kinderen werden opgevangen door enkele leidsters in het knutsellokaal. (Jean Beerten) Meer foto's op facebook.