Het overige nieuws

Het Grote Zonnejaar 1540

Zaterdag 13 augustus 2022
Beringen - Het Grote Zonnejaar 1540
We zitten momenteel in een hittegolf en dan komen de verhalen over hete zomers zoals die van 1976 terug naar boven. En daarbij ook de vragen op sociale media of het nu echt wel zo heet is? Heet of niet, iedereen maakt er het beste van. Jongeren genieten aan de Paalse Plas van het zonnige weer, ouderen zorgen dan weer voor extra ventilatie of zetten de airco wat hoger. Maar hittegolven zijn van alle tijden. In 1540 kreunde Amsterdam onder een grote hitte, het jaar werd zelfs het Grote Zonnejaar genoemd. Hoe (…) Het hele nieuwsbericht
1

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Beringen - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Vakantiegevoelens

Zaterdag 13 augustus 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Vakantiegevoelens
Edith liet zich deze week inspireren door de vakantie. Ze vroeg ook aan Katrien De Keyser en Kristel Dewaele om een gedicht te maken over deze toch wel mooie zomervakantie. (zie onder)
VakantiegevoelensVakantiegevoelens
1

Brandweer Beringen

Zaterdag 13 augustus 2022
Uit de oude doos
Beringen - Brandweer Beringen
Deze week raakte bekend dat de brandweer van Beringen een nieuwe kazerne krijgt. Vandaag nog een foto uit de oude doos toen de kazerne nog aan de Graaf van Loonstraat stond. En de wagens moeten nog altijd gepoetst worden!
1

Halfoogstfeesten Beverlo

Zaterdag 13 augustus 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Halfoogstfeesten Beverlo
Dit weekend kan je in Beverlo weer terecht voor de jaarlijkse Halfoogsfeesten.
1

Nieuwe singel voor Lieveke

Vrijdag 12 augustus 2022
Showbizz
Beringen - Nieuwe singel voor Lieveke
Met het liedje ‘Als de ware liefde verdwijnt’ brengt Lieveke uit Tessenderlo een nieuwe single uit. Daar waar zij sinds jaren bekend staat als ambiance -en schlagerzangeres koos ze deze keer voor een prachtig levenslied. Deze keer dus geen polonaise of schlagertoestanden, maar een pakkend liedje waarmee zij de gevoelige snaar raakt en meteen ook bewijst dat zij alle genres aankan. Ondertussen worden alle zeilen bijgezet voor de lancering van ‘Als de ware liefde verdwijnt’, dat uitgegeven wordt door D&V en terug te vinden is op spotify of itunes. 
1

Trouwlustige jongeman!

Vrijdag 12 augustus 2022
Maak dat mee!
Beringen - Trouwlustige jongeman!
Er hing gisteren elektriciteit in de lucht tijdens het concert van Olivia tijdens de Parkies in het park van Beverlo. Of Olivia deze boodschap heeft gezien, is niet geweten...(foto Patrick Knuyt)
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Beringen - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Dingens-BG failliet

Vrijdag 12 augustus 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Dingens-BG uit Beringen failliet verklaard. De uiterste datum voor het indienen van schuldvorderigen is 9 september.
1

Blues weerklinkt weer in het najaar

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Blues weerklinkt weer in het najaar
We zitten nog in hartje zomer maar de heren van Be-Mine Blues zijn volop bezig met het najaar waarin de SundayEveningBlues terugkomt naar het MuzeCafé in Zolder. Het wordt opnieuw een reeks maandelijkse concerten met uitstekende live muziek gebracht door Belgische bluesbands. Deze concerten liggen al vast: 25 september Bourbon Street, 23 oktober Travellin' Blue Kings, 20 november Chilly Willy en 11 december Well Well Well. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.bemineblues.be. En we willen niemand opjagen, maar de vorige edities waren allemaal uitverkocht, dus treuzel niet te lang.
1
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tim Celen dolgelukkig met nieuwe wereldtitel
In het Canadese Baie-Comeau is Tim Celen voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen tijdrijden geworden in de klasse MT2 voor renners op een driewieler. Tim Celen verdedigt zaterdag zijn wereldtitel op de weg, maar keek ook uit naar de tijdrit van gisteren, een nummer waarin hij de laatste jaren beduidend sterker werd. Van bij de start voelde de 24-jarige uit Ham zich goed in zijn sas en hij bouwde meteen een voorsprong uit. Na één ronde kwam hij door met meer dan een halve minuut (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Weg met geld en juwelen

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - Weg met geld en juwelen
Inbrekers konden hun slag slaag aan een huis langs de Beverlosesteenweg. Ze kwamen binnen via de achterdeur en haalden het hele huis overhoop. Ze konden aan de haal gaan met juwelen en geld.


1

René Claes overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - René Claes overleden
René Claes uit Koersel, weduwnaar van Yvonne Testelmans († 1990), is overleden.
(° Heppen op 05/11/1921 † Heusden - Zolder op 10/08/2022) Begroeting: dinsdag 16 augustus - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 17 augustus om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Niet roken!

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - Niet roken!
De boodschap is al een paar keer gevallen deze week, maar het is wel duidelijk dat weides en bossen er zeer droog bijliggen en dat het brandgevaar zeer reëel is. Code rood blijft dus nog even van kracht.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

KVK Beringen - Park Houthalen 2-1

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - KVK Beringen - Park Houthalen 2-1
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KVK Beringen Park Houthalen geklopt met 2-1. Aan de rust was de stand 0-1. Voor KVK Beringen scoorden Vangeel en Kislali, voor Park Houthalen Pellegriti.
1

Vurige foto's

Donderdag 11 augustus 2022
Beringen - Vurige foto's
We zitten nu officieel met een hittegolf, gelukkig zijn de ochtenden en de avonden ietsjes frisser, ideaal om mooie foto's te maken van de opkomende of ondergaande zon. (foto Gust Ischen)
1

Mooie Supermaan of Steur Maan

Donderdag 11 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Mooie Supermaan of Steur Maan
Op 12 augustus om 01:36 GMT bereikt de Maan haar volle fase. Ze wordt ook wel Steur Maan of Supermaan genoemd. Waarom dit zo is, lees je op deze pagina. (foto Gust Ischen)
1

De prachtige kleuren van een ijsvogel

Woensdag 10 augustus 2022
Vandaag gezien
Beringen - De prachtige kleuren van een ijsvogel
Johan Put stuurt ons regelmatig natuurfoto's. Een ijsvogel is altijd mooi om in de gaten te houden en dan te fotograferen. Vandaag kon Johan deze ijsvogel in rust vastleggen: kleur, houding en achtergrond, allemaal prachtig in balans.
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Beringen - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1
  1. Aziatische hoornaar gespot in Beringen
  2. Twee jongeren opgepakt voor poging tot overval
  3. Nieuwe kazerne voor brandweer Beringen
19/07

Proficiat met jullie gouden huwelijksjubileum!

Luc Luc
03/07

Op Maandag 11 juli 2022 wordt ons dochter Lore 10 jaar. ze ontvangt graag verjaardag kaartjes. die jullie mail mogen sturen: boirtstom@hotmail.be

Tom Boirts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen