Het overige nieuws

Over de kop na botsing

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Kanaallaan en de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Eén van de wagens ging na de botsing over de kop.

Man aangehouden na drugsvondst

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie van zone Demerdal heeft op donderdag 30 juli 2020 een verdachte drugdealer gearresteerd. De politie was opgeroepen voor een huurgeschil over de woning van de 19-jarige verdachte in Diest. Tijdens de interventie kwam het druggebruik van de bewoner ter sprake en gaf hij zelf aan drugs in huis te hebben. In het appartement lag 12.50 gram cannabis, 6 amfetaminetabletten en hallucinogene kruiden. In de auto van de man vond de politie 48.5 XTC-pillen die verpakt waren in verschillende kleine (…) Het hele nieuwsbericht

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Beringen - Opsporing verzocht
Op 14/01/2020 pleegden 2 personen een overval op een nachtwinkel in de Joseph Smeetlaan te 3630 Maasmechelen. De 2 overvallers bedreigden de uitbater met een pistool en namen enkele goederen met zich mee. Deze foto's werd gecapteerd via de interne bewakingscamera van de nachtwinkel. De politie doet een oproep naar personen welke deze daders menen te herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met politiezone Lanaken-Maasmechelen op het nummer 089/47.47.47 of via mail info[!]politielama.be Discretie is verzekerd.
Opsporing verzochtOpsporing verzocht

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Beringen - Opsporing verzocht
Op 27/12/2019 vond er een gewapende overval plaats in een woning in de Prins Karelstraat te 3630 Maasmechelen. De feiten werden gepleegd door 2 personen. Ze bedreigden het slachtoffer in zijn woning met een vuurwapen. Onder dwang werd hij meegenomen naar een bankautomaat en diende zijn bankcode af te geven. Door de politie werd een robotfoto opgemaakt van één van de verdachten. Het betreft een man van 25 à 30 jaar oud, normale lichaamsbouw, Nederlands accent (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Mana'Olana

Dinsdag 4 augustus 2020
Joke Franssen-Rassel, Rukiye Urungu en Gizem Urungu, allen uit Paal, hebben de besloten vennootschap Mana-Olana opgericht met zetel aan de Meldertsesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van kleding, handtassen, bijouterie, lederwaren en schoenen.

Drugslabo ontmanteld

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drugslabo ontmanteld
De politie Kempenland ontdekte gisteren een labo voor de productie van synthetische drugs achter een afgelegen woning in Leopoldsburg, aan de grens bij Balen. Drie verdachten zijn gearresteerd en werden ondervraagd door de onderzoeksrechter. "Toen onze onderzoekers gisteren in de voormiddag een huiszoeking uitvoerden, werd het labo ontdekt in een bijbouw achter de woning", zegt woordvoerder commissaris Eric Cenens. "Parket Limburg werd verwittigd en drie verdachten die op de plaats aanwezig waren, (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - In het nieuws...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Parkeren tijdens de werken

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - Parkeren tijdens de werken
De handelaars van Beringen-Centrum blijven bereikbaar tijdens de werken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van deze handelaars. In de blauwe zones kan je 2u gratis parkeren met je parkeerschijf. Ook op onderstaande parkings kan je gratis dichtbij parkeren: Parking busstation Koolmijnlaan, Parking Stadswal, Parking kerkhof, Parking De Step, Parking oude VTI en de nieuwe parking aan de Burgemeester Geyskensstraat.

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Hittegolf!
Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Torun Kaymaz overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - Torun Kaymaz overleden
Op 31 juli is Torun Kaymaz overleden, de echtgenoot van Serife Kaymaz en eerste iman van de Faith Moskee in Beringen. Hij is in intieme kring begraven.

Kleurrijk avondspel

Maandag 3 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - Kleurrijk avondspel
De zon maakte er weer een kleurrijk avondspel van. (Gust Ischen)
1

Will Tura 80

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Will Tura 80
We gaan vandaag nog even terug naar 1969 toen Will Tura een hit scoorde met 'In de koolmijn'.

Leon Put overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Leon Put overleden
In Stal overleed gisteren Leon Put, de echtgenoot van Lydie De Winter. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Terug uit de ruimte, anno 2020
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Beringen - Vakantiegroeten uit... Oostduinkerke
Een waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Julia De Keyser overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Julia De Keyser overleden
Zaterdag is Julia De Keyser overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Vincenzo Agricola. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
1

Remi Vanlook overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Remi Vanlook overleden
Gisteren is Remi Vanlook overleden, de echtgenoot van Emma Kenens. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Opgepast: hittegolf komt eraan
Het KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Veertiger onder invloed van drugs

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Veertiger onder invloed van drugs
Op de Wezelbaan in Schaffen is het afgelopen weekend een 41-jarige bestuurder uit Beringen betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In opdracht van het Leuvense parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Groeten uit Namen

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Groeten uit Namen
Lutgart Aerts maakte een tocht langs de Maas van Namen tot Dinant.

Will Tura 80

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Will Tura 80
Radio 2 organiseerde een speciaal verjaardagsfeestje voor Will Tura. Tien luisteraars mochten erbij zijn en één van die gelukkigen was Laine Heyligen uit Koersel. Zij is al sinds jaar en dag fan van Will en was dolgelukkig met de ontmoeting. Bekijk via deze link meer van het verjaardagsfeestje.
2

Boerenwijsheid (14)

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (14)
Is de eerste week in augustus heet, zorg voor goed warm winterkleed.
28/07

Bruno wenst u een prettige reis!

Bruno Dekadt
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Beringen
04/08
walter mentens

Proficiat aan het Diamanten Huwelijkspaar

Anja&Maurizio Mentens-Liaci
28/07
Danielle Vandeweyer

Een gelukkige verjaardag Danielle!

Hans en MP Put-Mertens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. 18 nieuwe besmettingen in Beringen
  2. Brand in appartementsgebouw
  3. Zwaar ongeval op E313: snelweg afgesloten