Het overige nieuws

Speelgoedtrein

Vrijdag 7 mei 2021
Beringen - Speelgoedtrein
Robert Leyssens heeft voor ons speciaal een mooie herinnering aan zijn moeder neergepend naar aanleiding van Moederdag.

Een moederhart

Vrijdag 7 mei 2021
Beringen - Een moederhart
Het is morgen Moederdag en we laten vandaag enkele Beringse dichters hun hartje spreken. Kristel Dewaele is kort en krachtig met dit gedicht.

Nieuwe vennootschap: Athexxia

Donderdag 6 mei 2021
Pieter-Jan Van Aeken uit Paal heeft de besloten vennootschap Athexxia opgericht met zetel aan de Deurnestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle vormen van adviesverlening in hoedanigheid van software ontwikkelaar.

BM Constructs en Aldo failliet

Donderdag 6 mei 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer BM Constructs en holding Aldo, beide uit Beringen. De schuldvorderingen worden ingediend op 5 juni.
Beringen - Toelatingsexamen arts in Beringen
Het toelatingsexamen arts zal op dinsdag 6 juli 2021 plaatsvinden, het toelatingsexamen tandarts op woensdag 7 juli 2021. Het examen zal digitaal en decentraal georganiseerd worden op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. In Beringen kan je terecht voor het toelatingsexamen arts op 6 juli op de campus van het Spectrumcollege. De inschrijven kan nog tot zaterdag 15 mei 2021 om 23.59 uur. Op 15 juni 2021 verneemt elke ingeschreven deelnemer waar hij of zij het examen zal afleggen.

Giovanni Serrani overleden

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - Giovanni Serrani overleden
Gisteren is Giovanni Serrani overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Marcelle Smeyers overleden

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - Marcelle Smeyers overleden
Gisteren is Marcelle Smeyers overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Bert Haesevoets. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
1
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole in Diest bleek vanochtend een 26-jarige bestuurder uit Diest onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Verkeersborden uitgetrokken

Donderdag 6 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Ten Aerde in Diest hebben vandalen een aantal verkeersborden uitgetrokken. De politie kreeg ook nog andere meldingen van vandalisme. Zo werden er onder meer diverse voertuigen beschadigd.

Helende filmpjes

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - Helende filmpjes
Basisschool De Step in Beringen werkt deze week mee aan de actie 'Heel het land' waarbij stilgestaan wordt bij de gevolgen van corona. Ze maakte een reeks leuke filmpjes voor bewoners in woonzorgcentra.

Lentetaferelen

Donderdag 6 mei 2021
Beringen - Lentetaferelen
Het weer was gisteren nog te koud voor de tijd van het jaar maar af en toe kwam de zon wel even piepen, goed voor Gust Ischen om even op pad te gaan op de Klitsberg in Paal.
LentetaferelenLentetaferelen
LentetaferelenLentetaferelen
Beringen - Herdenkingsplechtigheid uitgesteld
De KS-Vriendenkring had op 7 mei een grote herdenking van en voor mijnwerkers gepland in Heusden-Zolder. Het was immers de dag waarop vorig jaar de onrechtmatige situatie van de ondergrondse mijnwerkers deels rechtgezet werd. Het zou de start worden van een jarenlange traditie om samen te komen achter pot en pint en herinneringen op te halen. Maar bij de planning was de Vriendenkring er van uitgegaan dat de coronasituatie achter de rug was en dat iedereen zou gevaccineerd zijn. Helaas is de realiteit anders en moeten de plannen dus nog even in de koelkast worden gestoken. Maar de herdenkingsplechtigheid zal er hoe dan ook komen.

Twee gewonden bij botsing

Woensdag 5 mei 2021
Beringen - Twee gewonden bij botsing
Een 35-jarige vrouw uit Beringen en een 46-jarige vrouw uit Mol zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Wasseven en de Zeventig Zillenweg in Ham. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Jules Jacobs overleden

Woensdag 5 mei 2021
Beringen - Jules Jacobs overleden
In Oostham overleed gisteren Jules Jacobs, de weduwnaar van de in 2002 overleden Yvonne Mertens. Hij was 88 jaar en afkomstig van Koersel. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Update vaccinatiecijfers

Woensdag 5 mei 2021
Beringen - Update vaccinatiecijfers
In Beringen-Tessenderlo is inmiddels 92,40% van de 65-plussers gevaccineerd. Deze week worden er op 5 dagen 2436 inwoners gevaccineerd. Volgend week krijgen 3504 mensen hun prik. De uitnodigingen voor de risicopatiënten worden volop verstuurd. De vaccinatie van deze doelgroep gaat maandag van start en verloopt naarmate de leeftijdscategorie. Dan ronden we ook de vaccinaties van de 65-plussers af. Weten wanneer je aan de beurt bent? Hierbij een (prik)overzichtje
Beringen - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Versterking voor Weerstand Koersel
Weerstand Koersel heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Putzeys (Esperanza Pelt), Lagouireh (Sporting Hasselt), Ribeiro (Helson) en Nulens (Torpedo Hasselt).

Maria Carofiglio overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Beringen - Maria Carofiglio overleden
In Leopoldsburg is vandaag Maria Carofiglio overleden, de echtgenote van Alfons Vankrunkelsven. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.
6
Beringen - Alle kleuren van de regenboog
Na regen komt zonneschijn, en dan krijg je uiteraard kans op een regenboog zoals deze namiddag boven Beverlo.

Autodiefstal op Molendijk

Dinsdag 4 mei 2021
Beringen - Autodiefstal op Molendijk
Dieven gingen met een BMW X6 aan de haal op de Molendijk in Koersel. Dat gebeurde de voorbije nacht.
  1. Uitkijken naar heropening horecaterrassen
  2. Man uit Koersel zwaargewond bij frontale botsing
  3. 'Er zal bier genoeg zijn'
03/05

Hartelijke gelukwensen voor Nancy Reynders op deze speciale dag, van de hele familie.

Annick Reynders
14/04

Voor meester Luyten Gefeliciteerd Andre met je 90 ste verjaardag. Maak er een aangename dag van samen met Annie en je (klein)kinderen. Groetjes van Francine en Jos Koersel

Jos Loos
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen