Het overige nieuws

Henri Swerts overleden

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Henri Swerts overleden
Op 18 november overleed de in Paal woonachtige Henri Swerts, de weduwnaar van de in 2018 overleden Leontine Verhesen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ondertussen, aan de brug in Beringen

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Ondertussen, aan de brug in Beringen
De Vlaamse Waterweg maakte nog dit filmpje van de werken aan de brug in Beringen.

Diefstal mislukt

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Diefstal mislukt
Onbekenden probeerden gisterenavond met een aanhangwagen aan de haal te gaan in de Dwarsstraat in Ham. Toen zij betrapt werden door de eigenaar sloegen zij op de vlucht.

Gilberte Baers overleden

Maandag 23 november 2020
Beringen - Gilberte Baers overleden
Op 17 november overleed Gilberte Baers, de levenspartner van Rudi Huysmans. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
1

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Hulplijn voor jongeren
Ketnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Week van afvalophaler of recyclageparkwachter
Dagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Een mistige ochtend

Maandag 23 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een mistige ochtend
De mist is vanochtend behoorlijk hardnekkig en trekt maar langzaam weg. (foto Marleen Abeels)

Sint en Pieten oefenen in Beringen

Maandag 23 november 2020
Beringen - Sint en Pieten oefenen in Beringen
Weet jij hoe het komt dat de Sint en zijn Pieten zo goed kunnen klimmen over de daken?? We hebben ze betrapt tijdens het oefenen in klimcentrum Alpamayo in Beringen. 
Sint en Pieten oefenen in BeringenSint en Pieten oefenen in Beringen

Niet zeuren

Maandag 23 november 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niet zeuren
Er is mij een belangrijke inspiratiebron ontnomen. Net zoals mijn grote voorbeeld Simon Carmiggelt, googelen die naam, zit ik wel eens in de kroeg met mijn luistervinkoor in hoogste paraatheid. Simon zat achter zijn kopje koffie met het onafscheidelijke borreltje jenever de kroeggesprekken af te luisteren om ze nadien in een meesterlijk stukje proza te gieten. Kort maar krachtig, ludiek en toch raak, dat was zijn handelsmerk. Hij zat natuurlijk niet ganse dagen op café maar haalde de inspiratie voor zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (28)

Maandag 23 november 2020
Beringen - Boerenwijsheid (28)
November heeft maar 30 dagen, maar dubbel wind en regenvlagen.

Voorleesweek: Kristel Dewaele

Zondag 22 november 2020
Beringen - Voorleesweek: Kristel Dewaele
Kristel Dewaele leest vandaag 'Teenslippers' voor uit haar jongste dichtbundel Wonderwereld.

Marceline Dirix overleden

Zondag 22 november 2020
Beringen - Marceline Dirix overleden
Gisteren is de in Paal woonachtige Marceline Dirix overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Leon Meelberghs. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Misviering Christus Koning

Zondag 22 november 2020
Beringen - Misviering Christus Koning
Op deze Christus Koning werd er in Koersel nog een speciale misviering opgenomen voor en door de Chiro van Koersel.

Misviering Koersel

Zondag 22 november 2020
Beringen - Misviering Koersel
Ook vandaag kan je de misviering in de kerk van Koersel online (her)bekijken.

Extra investeringen in laadpunten

Zondag 22 november 2020
Beringen - Extra investeringen in laadpunten
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt 30 miljoen euro uit voor 30.000 extra laadequivalenten (CPE) voor publieke laadinfrastructuur tegen 2025. In het kader van deze doelstelling keurde de Vlaamse regering de conceptnota voor de uitrol van laadinfrastructuur in de periode 2021-2025 goed. “De omschakeling naar zero-emissievoertuigen is een absoluut streefdoel als we de klimaatdoelstellingen willen halen. De transitie naar volledig elektrische personenvoertuigen zal de komende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Marijke Henkens in Artikel 27

Zondag 22 november 2020
Beringen - Marijke Henkens in Artikel 27
De tentoonstelling van Artikel 27 in Heusden-Zolder kon door corona dit jaar niet plaatsvinden. De organisatoren lieten van de deelnemende kunstenaars een filmpje maken. Vandaag tonen we het portret van Marijke Henkens uit Paal.

Henriette Triekels overleden

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - Henriette Triekels overleden
Gisteren is de uit Beringen afkomstige Henriette Triekels overleden, de weduwe van de in 2002 overleden René Gielis. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van begrafenissen Beyne-Franken in Heusden-Zolder.;
1

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - Even de Flandrien Challenge rijden
Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

De burgemeester leest voor

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - De burgemeester leest voor
In het kader van de Voorleesweek kan je dankzij de bib de komende dagen naar een aantal verhalen luisteren. Vandaag beet burgemeester Vints de spits af met een toepasselijk verhaaltje: 'Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste'. Je kan het verhaal hier herbeluisteren. 

Als een vermoeide reiziger

Zaterdag 21 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Als een vermoeide reiziger
Elke zaterdag brengen we een poëtisch rustmoment.

Albertkanaal Beringen

Zaterdag 21 november 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Albertkanaal Beringen
Op dit moment wordt er volop gewerkt aan een nieuwe brug over het Albertkanaal in Beringen. Ook een verbreding van het kanaal komt er nog aan. En zo kan de scheepvaart weer een stukje groeien.

Mensen van de zorg

Zaterdag 21 november 2020
Uit de oude doos
Beringen - Mensen van de zorg
De mensen die nu in de zorg werken staan volop in de schijnwerpers, vandaag blikken we even terug in de tijd met deze verpleegster van de toenmalige St-Annakliniek in Beringen-Mijn. (foto Citévolk Spreekt)
1

Jan Lommers overleden

Vrijdag 20 november 2020
Beringen - Jan Lommers overleden
Vandaag is de in Tervant-Paal woonachtige en uit Lommel afkomstige Jan Lommers overleden, de echtgenoot van Nelly Ercken. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
  1. Opening Frituur Coeman
  2. Al 20.000 euro ingezameld voor Lara
  3. 'Een handelszaak is wel mogelijk'
24/11

Beste verjaardag wensen de 02-12-2020 aan Gerarda Sas uit paal. van Julie nieuwe boven gebuur.Ralf

Ralf Oehme
06/11
Benny & Noella Ceuppens

Proficiat met ons 40j huwelijk Ferdi & Marleen Benny & Noella Wat vliegt de tijd!

Marleen en ferdi Luts Abeels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen