Het overige nieuws

Werken der nieuwe kanaaalbrug

Zaterdag 6 maart 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Werken der nieuwe kanaaalbrug
Deze duofoto gaven we al eens eerder maar dit weekend is het gepast om deze nog een te herhalen. We mogen toch spreken van alweer een historisch moment in de groei van de Stad Beringen.

Een nieuwe brug

Zaterdag 6 maart 2021
Uit de oude doos
Beringen - Een nieuwe brug
Dit weekend wordt opnieuw historisch voor Beringen: de nieuwe brug wordt ingevaren. Zo kan je ook anno 2021 nog even genieten van twee bruggen.

En nu ik dans...

Zaterdag 6 maart 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - En nu ik dans...
Edith heeft vandaag haar dansschoenen aangetrokken!

Olga Geys overleden

Vrijdag 5 maart 2021
In Koersel is woensdag de uit Eksel afkomstige Olga Geys overleden, de echtgenote van Maurice Caubergs. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde de politie in samenwerking met een controleur ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) een verkeerscontrole in Diest gericht op vrachtwagens . Er werden enkele kleinere inbreuken vastgesteld. Een 38-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bleek echter onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en hij moest zijn boete ter plaatse afrekenen. Een lichte vrachtwagen was niet verzekerd , noch gekeurd, en werd dan ook afgesleept.

Kinderen rapen zwerfvuil

Vrijdag 5 maart 2021
Beringen - Kinderen rapen zwerfvuil
Vandaag hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar L van basisschool Straf het zwerfvuil tussen Houtpark en Stationstraat opgeraapt. Binnen een half uur hadden ze een grote zak van de gemeente vol. Hiermee zien de kinderen hoeveel zwerfvuil er ligt en dat het geen fijn zicht is voor de buurt.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veroordeeld voor seks met 14-jarige
Twee mannen uit Tessenderlo zijn vandaag in Hasselt veroordeeld voor seks met een 14-jarige jongen. Zij kregen respectievelijk 26 en 30 maanden celstraf met uitstel. Aan het slachtoffer werd ruim 5.000 euro schadevergoeding toegewezen.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Beringen - Koud maar veel zon
Anticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Beringen - Coronakorting. Of niet?
Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht
1

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Beringen - De impact van de coronacrisis
De COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Huis onbewoonbaar door brand

Donderdag 4 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond was er een woningbrand aan de Oostereindestraat in Lummen. De brand heeft grote schade aangericht en het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is niet bekend.
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag bouwbedrijf Technibo en goederenvervoer Ken Transport, beide uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

Livestream brug Beringen

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - Livestream brug Beringen
Via deze link kan je vanaf zaterdagavond 20u tot zondag 17u de plaatsing van de brug in Beringen volgen.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lisette Juchtmans overleden

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - Lisette Juchtmans overleden
In Paal is vandaag Lisette Juchtmans overleden, de weduwe van François Celen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

To the moon!

Donderdag 4 maart 2021
Beringen - To the moon!
Michiel Pieters, de bekende Beringse fotograaf, scoort momenteel weer met een knappe foto gemaakt met de maan en de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Door corona kan Michiel minder reizen en zoekt hij straffe plekken in Vlaanderen. En dat levert weer mooie beelden op. Bekijk ook het verhaal achter de foto bij ROB-TV.

Dieven forceren raam

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een raam geforceerd om binnen te dringen in een woning aan de Heesstraat in Meldert. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Beringen - Toerisme lente 2021
                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo raakten vanmorgen twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden een Tongenaar en een Looienaar gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden spoten graffiti op een elektriciteitscabine in de Valleigang in Diest. Vandalen gooiden eieren tegen de gevel van vier woningen.

Dronken mannen in cel

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie trof een dronken man aan in een bushokje in Diest. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel. Een man die kabaal maakte op straat en onder invloed was onderging hetzelfde lot.
  1. Felle brand verwoest garage met oldtimers
  2. Historisch moment nadert
  3. Rocco Berterame overleden
04/03

Een hele gelukkige 78ste verjaardag, bomma! Drie dikke kussen van Danielle, Eric, Mark, Maxime, Ella, Louise, Yari, Indra, Martijn en Yasmine.

Yasmine Nowicki
19/02

Willy 70 Felicitaties van Etchar, de witte en Gie

Gie Vranken
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen