Het overige nieuws

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Beringen - Bladerdeeg met asperges en Hollandaisesaus
Rond de paastijd is de ideale tijd voor asperges. Je kan ze tegenwoordig heel het jaar krijgen maar de verse vers van het land zijn zoveel lekkerder en voller van smaak. Daarom deze keer asperges op ons bord. Er zijn zoveel manieren om asperges re maken. Koken, grillen op de barbecue, uit de oven,… allemaal lekker maar ik kies voor aspergecadeautjes. Een gerechtje wat weinig voorbereiding vergt. En wat zelfs de kieskeurige pubers hier tot de laatste kruimel opsmullen. Ingrediënten: Een bussel witte en (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsfilm Tel Aviv On Fire

Woensdag 24 april 2019
Beringen - Openingsfilm Tel Aviv On Fire
MOOOV Filmfestival start morgen op 25 april officieel. Tijdens de openingsavond kan je genieten van de heerlijke Palestijnse komedie: Tel Aviv On Fire. Dit in aanwezigheid van de Palestijnse ambassade, die de film inleidt. Op deze avond wordt er een receptie voorzien met heerlijke hapjes, in samenwerking met de jonge onderneemster Miette Dierckx.
Tel Aviv On Fire is een Palestijnse komedie waarin op luchtige wijze de draak wordt gestoken met de Joods-Palestijnse situatie in het algemeen en (…) Het hele nieuwsbericht

Werfdiefstal op Venusberg

Dinsdag 23 april 2019
Dieven sloegen toe op een werf aan de Venusberg in Paal. Zij gingen er met werkmateriaal aan de haal.

Voertuigenzegening in Tervant

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Voertuigenzegening in Tervant
Naar jaarlijkse gewoonte wordt na de mis van paasmaandag de voertuigenzegening gehouden in Tervant. Pastoor Geert Croes zegende fietsen, moto's en auto's voor een goede vaart. Meer foto's op Paalonline. 

Verraden door verkeersinbreuk

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Verraden door verkeersinbreuk
Op het kruispunt van de Toekomstlaan en 't Hert in Houthalen-Helchteren controleerde Politie CARMA zondagavond een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De bestuurder, een 23-jarige man uit Beringen, beschikte niet over een geldig keuringsbewijs en de auto bleek niet ingeschreven te zijn bij de Dienst voor het Wegverkeer. De twintiger droeg de veiligjheidsgordel niet. De wagen werd getakel

Karel Verbist overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Karel Verbist overleden
In Koersel is vandaag Karel Verbist overleden, de weduwnaar van Yvonne Bervoets. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Emma Thijs overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Emma Thijs overleden
Gisteren is Emma Thijs overleden, de echtgenote van Jos Van de Reyd. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijjn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Martha Vanhoudt overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Martha Vanhoudt overleden
Zaterdag is Martha Vanhoudt overleden, de echtgenote van Henri Put. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Jef Ceunen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Jef Ceunen overleden
Gisteren is de uit Heppen afkomstige Jef Ceunen overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Louisa Vandevoort. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 30 april plaats in de parochiekerk van Beverlo. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Marceline Timmermans overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Marceline Timmermans overleden
Vrijdag is Marceline Timmermans overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Ronnie Camps overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Ronnie Camps overleden
Zondag is in Stal Ronnie Camps overleden, de echtgenoot van Heidi Rodasik. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Zonsopgang met Saharazand

Dinsdag 23 april 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang met Saharazand
De luchten kleuren momenteel extra mooi door het Saharazand dat over onze streken waait maar het kan ook zorgen voor stof op onze auto's of op het terras. (foto Bart Liesenborgs)

Beringen, stad naar mijn hart

Dinsdag 23 april 2019
Nieuwe boeken
Beringen - Beringen, stad naar mijn hart
Vrijdag 26 april wordt in de bib van Beringen de nieuwste dichtbundel van Edith Oeyen voorgesteld. Die bundel met als titel 'Beringen, stad naar mijn hart' is verlucht met foto's van Lambert Reynders. Dit artistiek duo werkt al een tijdje samen. Zo is er elke zaterdag bij de Internetgazet Beringen een foto en gedicht van Edith en Albert te zien. Je bent vrijdag welkom om 20u. Er is een een inleiding door auteur André Smeets en een muzikale omlijsting door het Beverkoor. Inschrijven doe je via edith.oeyen[!]telenet.be of 0497 66 38 50.

Nelly Perceval overleden

Dinsdag 23 april 2019
Beringen - Nelly Perceval overleden
Donderdag overleed de uit Paal afkomstige Nelly Perceval, de weduwe van de in 2017 overleden Henri Germeys. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in aula 'de Heyde' in Zelem. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linkhout waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartverzorging Hansen in Zelem.

Zaalvoetbal: Beverlo verliest

Maandag 22 april 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo met 6-4 verloren van Renolim Borgloon. Koersel klopte Huy met 8-7.

Tuinornamenten gestolen

Maandag 22 april 2019
Beringen - Tuinornamenten gestolen
Uit de voortaan van een woning aan de Korspelsesteenweg in Beringen zijn tuinornamenten gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Heerlijke lente

Maandag 22 april 2019
Vandaag gezien
Beringen - Heerlijke lente
We vertellen uiteraard geen nieuws dat het paasweekend prachtig was. We zagen dan ook veel wandelaars en fietsers in Beringen. De weergoden waren ons uitermate gunstig en de natuur bloeit dan ook in al haar glorie. (Gust Ischen)

Twee verkeersongevallen

Maandag 22 april 2019
Beringen - Twee verkeersongevallen
Deze namiddag kwam een 83-jarige fietser ten val in de Guido Gezellelaan. Een automobilist kon hem niet ontwijken en reed over zijn arm. Gisterennamidag raakte een twintiger gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Koolmijnlaan.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondag 30 bezoekers van het house- en technofestival op de Citadel in Diest betrapt op drugsbezit. Zij kregen een boete van 75 euro en mochten het festivalterrein niet op. Er werden ook twee drugsdealers betrapt. Het festival trok ruim 3.500 bezoekers.

Twee chauffeurs onder invloed

Maandag 22 april 2019
In Diest is gisterennamiddag een 32-jarige man uit Beringen betrapt op dronken sturen. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Zondagavond werd een 65-jarige man uit Paal betrapt die te diep in het glas had gekeken.
27/03
Aan Jean en Liliane van harte proficiat met jullie gouden huwelijksjubileum op 31 Maart
Rene Neys
22/03
Valerie BreugelmansProficiat met je verjaardag!
Marina Vertessen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Kanaalkom Tessenderlo - grens Paal
  2. Stalvoc in de prijzen!
  3. Beker voor U12 en U13 KFC Paal-Tervant