Het overige nieuws

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel.
Beringen - Inbraak in Klaverweide en Kapelanijstraat
Dit weekend is ingebroken in twee woningen in Beverlo. In een huis aan de Klaverweide zijn juwelen en geld gestolen. Wat in de Kapelanijstraat werd gestolen, is nog niet geweten.

Paal-Tervant verliest bij Landen

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Paal-Tervant verliest bij Landen
In Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant met 4-1 verloren van FC Landen.

KVK Beringen wint bij Wijgmaal

Zondag 29 januari 2023
Beringen - KVK Beringen wint bij Wijgmaal
KVK Beringen is bij Wijgmaal gaan winnen met 1-2.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo klopt Bocholt B
In het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Bocholt B verslagen met 4-1.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Put overleden

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Frans Put overleden
Frans Put uit Beringen, echtgenoot van Josée Daniëls, is overleden.
( ° Heusden op 29 augustus 1942 † Heusden-Zolder op 28 januari 2023)
Begroeting: donderdag 2 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jef Vaes overleden

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Jef Vaes overleden
Jef Vaes uit Paal, echtgenoot van Maria Beets, is overleden.
(° Meldert op 26 februari 1930 † Diest op 26 januari 2023) Begroeting: woensdag 1 februari 2023 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: donderdag 2 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Stal Sport verliest van Boorsem

Zaterdag 28 januari 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest van Boorsem
In Tweede Provinciale heeft Stal Sport thuis met 0-3 verloren van Boorsem Sport.Soms zegt de uitslag van een voetbalwedstrijd alles. De score op het einde van de wedstrijd van vandaag was inderdaad een weergave van de verhouding van het spel tussen beide ploegen. Ondanks alle goede bedoelingen en inzet van de thuisploeg werd de wedstrijd grotendeels ondergaan en moesten onze jongens zich neerleggen bij het overwicht van de bezoekers. Natuurlijk werd het ontbreken van Hans Hermans als een groot gemis (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gelijkspel en winst voor Weerstand Koersel
UPDATE In Eerste Provinciale is Weerstand Koersel bij Bree-Beek niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. De tweede ploeg deed het beter: ze versloeg in Vierde Provinciale thuis Flandria Termolen met 5-0.

Breugel verliest van Turkse FC

Zaterdag 28 januari 2023
Beringen - Breugel verliest van Turkse FC
In Derde Provinciale heeft SV Breugel thuis met 0-1 verloren van Turkse FC uit Beringen.

Nieuwe vennootschap: Belcosoft

Zaterdag 28 januari 2023
Lieven Lemmens (35) uit Paal heeft de besloten vennootschap Belcosoft opgericht met zetel aan de Lijsterstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling en hosting van websites, het onderhoud en de reparatie van computers en randapparatuur en het installeren van data- en telecomaansluitingen.

Nieuwe vennootschap: Gijsco

Zaterdag 28 januari 2023
Kevin en Remi Gijsbrechts, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Gijsco opgericht met zetel aan de Meelbergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klusjeswerken in de bouw, metselwerken, schrijn- en timmerwerken, slopingswerken en schilderwerken.

Lijnbus rijdt in op auto

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Lummen is deze voormiddag rond 10.30 uur een lijnbus ingereden op een stilstaande auto. De autobestuurster en een passagier op de bus raakten gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hotel Modern

Zaterdag 28 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Hotel Modern
Vandaag staan we even stil bij het afscheid van Diane als uitbaatster van Taverne Hotel Modern.

Poëzieweek

Zaterdag 28 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Poëzieweek
In deze poëzieweek kunnen de gekleurde woorden van Edith uiteraard niet ontbreken.

De laatste dag van Diane

Zaterdag 28 januari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De laatste dag van Diane
Vandaag is het de laatste dag dat Diane van Gorp achter de tapkraan staat van taverne Hotel Modern in Beringen-Mijn. Daarom herhalen we graag nog eens deze foto.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Julia Zeeuws overleden

Vrijdag 27 januari 2023
Beringen - Julia Zeeuws overleden
Julia Zeeuws uit Tervant, echtgenoot van Jean Lenaers, is overleden.
(° Schaffen op 03 maart 1933 † Beringen-Mijn op 26 januari 2023) Begroeting: woensdag 1 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 4 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Beringen - Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust
27 januari is het International Holocaust Remembrance Day, ofwel Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Op 27 januari 1945 bevrijdde het Rode Leger het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau. De wereldwijde herdenking van de Holocaust op 27 januari is een nog vrij jonge traditie. De officiële beslissing over de International Holocaust Remembrance Day nemen leiders van over de hele wereld op 1 november 2005. Dat doen ze bij unanimiteit tijdens een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. (foto Hans Put)
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Accurec failliet verklaard

Vrijdag 27 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank in Hasselt heeft batterijenrecyclage Accurec uit Tessenderlo failiet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Beringen - Het nieuwe IJzeren Gordijn
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Taverne Modern draait een geschiedenisbladzijde om
  2. In de ban van de ring
  3. Nieuwjaarsreceptie Neos Beringen
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen