Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roti met kip en kousenbanden

Woensdag 20 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Roti met kip en kousenbanden
Vandaag gaan we de Surinaamse toer op. De eerste keer dat ik dit gegeten had, was bij één van mijn beste vriendinnen. Toevallig eentje met Surinaamse roots. Ik was op slag verkocht. En heb heel de avond naar het recept gevraagd. Ik denk een week later dat ik het zelf al geprobeerd had. En ondertussen is het hier maandelijks al eens of tafel gekomen.
Ingrediënten: 500 gr kip - 400 gr vastkokende aardappels - 500 gr kousenband - 1 wortel - 1 preistengel- 2 a 3 eetl Masala kruiden - 750 ml (…) Het hele nieuwsbericht
Roti met kip en kousenbanden

Auto vat vuur op snelweg

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Auto vat vuur op snelweg
Op de E313 richting Tessenderlo vloog gisterenavond rond 22u een auto in brand. De brandweer van Beringen snelde ter plaatse om het vuur te blussen.

Supermaan gespot

Woensdag 20 februari 2019
Beringen - Supermaan gespot
Gust Ischen bleef afgelopen nacht wat langer wakker om de supermaan te spotten.
Supermaan gespot

Nieuwe trainer bij Paal-Tervant

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Nieuwe trainer bij Paal-Tervant
Tweede provincaler Paal-Tervant heeft Sven Geyens aangetrokken als trainer voor volgend seizoen. Hij komt over van Lutlommel.

Brand bij Maes Containers

Dinsdag 19 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brand bij Maes Containers
Langs de Kanaalweg in Tessenderlo is deze voormiddag een shredder bij Maes Containers in brand gevlogen. De machine - om plastic en ander afval te vermalen - stond in een bedrijfshal, toen er plots vuur ontstond. De toegesnelde buren van de Hamse sleepdienst konden met hun takelwagens de shredder naar buiten slepen. Brandweerzone Zuid-West Limburg kwam ter plaatse om de machine buiten te blussen. De bedrijfshal zelf bleef gespaard.

Liliana Polo overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Liliana Polo overleden
Gisteren is Liliana Polo overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Vincenzo Portoghese. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Brons voor Bieke Noels

Dinsdag 19 februari 2019
Beringen - Brons voor Bieke Noels
Tijdens de eerste editie van The Chromaluxe Newborn Photography Awards behaalde fotografe Bieke Noels uit Koersel de derde plaats in de categorie Black & White. In een voorronde koos de internationale jury uit meer dan 300 inzendingen de 5 beste foto's per categorie. De jury prees deze foto voor zijn goede expressie en gevoel. Ook de goed zwart-wit compositie werd gesmaakt.


Fietser (49) aangereden

Maandag 18 februari 2019
Een 49-jarige fietser uit Beringen is vanmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde in de Havenlaan in Tessenderlo.

Zonsopgang Paal

Maandag 18 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang Paal
Dirk Dekens kon deze ochtend dit prachtig plaatje maken aan de Oude Baan in Paal.
1

Werkmateriaal gestolen

Maandag 18 februari 2019
Beringen - Werkmateriaal gestolen
Deze ochtend werd in Koersel een diefstal vastgesteld. Uit een vrachtwagen werd werkmateriaal gestolen.

Stem op 'Europese boom van het jaar'

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stem op 'Europese boom van het jaar'
Morgen rond 15.30uur krijgt de OLV-Beuk van Lummen, die de Belgische 'Boom van het Jaar 2018' is, bezoek van de Britse bomenjager Rob McBride. Hij komt de boom (foto) bekijken uit interesse voor de blootliggende wortels, iets wat hij nooit eerder zo zag. En in het kader van de wedstrijd 'Europese Boom van het Jaar 2019' helpt hij de OLV-Beuk mee op de Europese kaart zetten. Stemmen kan nog tot en met 28 februari op www.treeoftheyear.org. Doe mee, stem en zeg het voort!

Tuinhuis in brand

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rukte de brandweer uit voor een brand in een tuinhuis aan de Molenstraat in Heusden-Zolder. Er is schade aan het dak. De brandoorzaak is nog niet bekend.

Werkmateriaal gejat

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoeven in Heusden-Zolder is werkmateriaal uit een voertuig gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

René Schroyen overleden

Maandag 18 februari 2019
Beringen - René Schroyen overleden
In Beringen is vrijdag René Schroyen overleden, de weduwnaar van Margriet Verboven. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel (Heusden-Zolder).

Straffeloosheid

Maandag 18 februari 2019
Beringen - Straffeloosheid
De media zijn altijd een hilarische bron van inspiratie. Ik heb mij geamuseerd met de berichtgeving dat in Haren, bij Brussel, 86 betogers werden opgepakt die tegen de bouw van een nieuwe gevangenis zijn. Zij willen een betonstop met in dit geval als gevolg dat er geen cellen extra komen omdat een verouderde gevangenis niet wordt vervangen door een moderne. Nu laat ik mijn fantasie nog eens sprankelen als een fris bergriviertje. Stel, ik zeg wel stel, dat er bij een aantal van die demonstranten wordt ingebroken, (…) Het hele nieuwsbericht
4
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Lindenhof Zutendaal verslagen met 4-0. United blijft aan de leiding. Koersel won met 6-8 van ZVK Alken en staat negende in de stand.
Wedstrijdverslag
Beringen - KVK Beringen zit leider op de hielen
Beringen speelde tegen een sterk Zepperen maar de overwinning was toch voor KVK Beringen. In de 15de minuut krult Nshole de bal mooi in de hoek 1-0. Na een stomme tackle in het strafschopgebied gaat de bal op de stip Sleypen trapt hem rustig binnen 1-1. De 2de helft wordt geopend met een mooie omhaal van Pruna 2-1. KVK blijft drukken en Pruna maakt de einduitslag in de 63ste minuut mooi binnen 3-1. KVK Beringen staat nu op de 2de plaats met 1 punt verschil van de leider Herk-De-Stad
Wedstrijdverslag
Beringen - Geen goals bij Koersel - Torpedo Hasselt
Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: de jeneverstokers uit de Limburgse hoofdplaats domineerden maar De Weerstand kreeg de beste kansen. Daarom is een puntendeling billijk. Doelgevaar was er in deze match pas in de 20’ als Helsen kon aanleggen met corner tot gevolg. In de volgende minuten likte een schuine trap van Philips de ganse lengte van de lat (27’) en moest de bezoekende keeper daarna het leder van de lijn ranselen. De beste kans kreeg debutant, Kislali, maar miste (57’) en Alaerts (…) Het hele nieuwsbericht

KVG Beringen bezoekt brandweer

Zondag 17 februari 2019
Beringen - KVG Beringen bezoekt brandweer
KVG Beringen (Katholieke Vereniging Gehandicapten) bezocht de brandweerkazerne van Heusden-Zolder. De leden kregen een mooi beeld over de werking van de brandweer, het duikteam en de ambulanciers. Meer foto's op Paalonline.

Genieten van de zon!

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Genieten van de zon!
Het zonnige winterweer zorgde vandaag voor een ware overrompeling aan de Paalse Plas. Er waren niet alleen de vele deelnemers aan de hondenwandeling maar ook heel veel andere wandelaars, fietsers en joggers genoten van de vroege lente. En het golfterrein werd al evenzeer overspoeld met sportievelingen. Ook aan de Avonturenberg en het Koersels Kapelleke was het vandaag gezellig druk en de terrasjes zaten gezellig vol.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Beringen - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Turkse verliest van Eksel

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Turkse verliest van Eksel
Turkse FC heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Eksel. Weerstand Koersel speelde thuis 0-0 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Paal-Tervant B verloor met 3-1 van Halveweg Zonhoven.
20/02
mijn allerbeste verjaardagswensen voor mijn "vriendinneke" Maria. Dat we nog vele jaren mogen lachen en zagen en weggaan en genieten van onze kinderen en kleinkinderen en...… ook van Trixie de beste wensen voor zijn opvangmoeke ;-)
Linda Aerts
03/02
Inge JespersVandaag wordt de beste +mama en het beste vrouwtje van paal en omstreken 38jaar. Onze stadsfotografe en internetgazetfotografe onze chefkok en ons beste gezelschap ooit wensen wij bij deze een gelukkige verjaardag
Bart yana en sander Liesenborgs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Hoorzitting over kolenwasserij
  2. Sluikstort met autobanden
  3. Heropening e5 Mode Beringen