Het overige nieuws

Auto tegen boom: chauffeur gewond

Donderdag 30 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een auto tegen een boom beland op de Heppensesteenweg in Oostham. De bestuurder raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wagen werd tot schroot herleid.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Uitstekend jaar voor toerisme in Limburg
2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)
Vandaag gezien
Beringen - Het weer is alles behalve rooskleurig
De komende dagen krijgen we niet echt rooskleurig weer. Vrijdag en en zaterdag beloven niet veel soeps met veel wind en regen. Vandaag kregen we een combinatie van regen met af en toe wat zon en dat zorgt vaak voor mooie regenbogen. Zo kregen we vandaag toch een beetje kleur in het weer. 

Will Tura en de Luna

Donderdag 30 maart 2023
Uit de oude doos
Beringen - Will Tura en de Luna
Will Tura stopt met optreden. Na een zeer succesvolle carrière van zestig jaar is het voor de 82-jarige 'keizer van het Vlaamse lied' genoeg geweest. Will Tura was vorige eeuw vaak te gast in Beringen. Zijn jongste broer Jean-Marie was getrouwd met Anita Jans, een meisje uit Beringen. Ze leerden elkaar kennen in  dancing Luna in Koersel, een plek waar Will Tura regelmatig optredens gaf. Ook in dancing Luro in Schaffen stond hij vaak op de planken. Zijn vele Beringse fans zullen hun idool missen maar zijn muziek blijft uiteraard voor eeuwig.

Wisselvallige lentedagen

Donderdag 30 maart 2023
Beringen - Wisselvallige lentedagen
Het weer blijft wisselvallig maar wie zoals Gust Ischen tussen de buien door op zoek gaat naar lentekleuren, krijgt alvast een mooi boeket cadeau. Zoals bijvoorbeeld in de wijk Steenveld.
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen
Wisselvallige lentedagenWisselvallige lentedagen

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)
Bedrijfsnieuws
Het voormalige tenniscentrum van Kim Clijsters aan de Boneput in Bree wordt niet verkocht en wordt toch verder uitgebaat door sportbedrijf Golazo uit Beringen. Het was zaakvoerder Bob Verbeeck van Golazo dien 2014 samen met Kim Clijsters de tennisacademie stichtte. De laatste jaren doken de cijfers in het rood en werd gezocht naar een overnemer. Maar nu gaat Golazo toch verder. De buitenterreinen zullen in de zomer terug open zijn voor tennis en padel, de gebouwen zullen ook gebruikt kunnen worden voor evenementen en sportkampen. 
Beringen - Muzikaal verhaal van de Limburgse Koolputter
Morgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.

André zoekt begeleider

Woensdag 29 maart 2023
Beringen - André zoekt begeleider
André Caubergs uit Paal is op zoek naar een begeleider. André is rolstoelgebruiker en heeft geen stem meer maar kan wel communiceren via een computer. De begeleider staat onder andere in voor het assisteren naar de thuiswedstrijden van KRC Genk en soms ook op verplaatsing. Ook helpen met kleine, technische klusjes. Voorwaarden: Minimum leeftijd 18 jaar , In het bezit zijn van rijbewijs B (camionet met rolstoellift), ingeënt tegen Covid 19, ingeschreven via het VAPH (Vlaams Agentschap Personen met een Handicap) / PAB (Persoonlijk Assistentie Budget).
Voor info en kandidaatstelling via mail: andre.caubergs[!]gmail.com. 

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht maar nat weer
Na de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster gewond

Woensdag 29 maart 2023
Beringen - Voetgangster gewond
Gisterennamiddag werd een voetgangster op de Laan op Vurten in Beringen-Mijn geraakt door een buitenspiegel van een auto. De vrouw kwam ten val en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. 

Magnolia in volle lentepracht

Woensdag 29 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Magnolia in volle lentepracht
Niet alleen mooie vogels nu in onze tuinen, maar ook vroeg bloeiende bloemen, bomen en struiken. De magnolia kleurt nu onze tuinen. Op dit moment bloeit de witte versie, volgende maand de paarse. Ten minste als ze niet ten prooi vallen aan de vorst, zoals vorige nacht, maar de schade blijkt mee te vallen. (Johan Put)

Paaskamp Black Bears

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Paaskamp Black Bears
Ook dit jaar organiseert de Beringse hockeyclub Black Bears weer enkele hockeykampen. De dagen zullen afwisselend gevuld worden met hockeytraining en andere leuke activiteiten. Hockeyervaring is geen vereiste dus breng zeker je vriendjes, zus, broer,... mee. Datum van het paaskamp: 12 - 13 - 14 april. Tijdstip: van 9u00 tot 16u00. Plaats: Mijnstadion Beringen, Stadionlaan 1, 3582 Beringen. Inschrijvingsgeld: € 90. 
Meer info: www.blackbearsberingen.be 

François Engelen overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - François Engelen overleden
Gisteren is François Engelen (74) overleden. Hij woonde in Leopoldsburg maar was afkomstig uit Paal. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats in Heppen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Bertine Ieven overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Bertine Ieven overleden
Bertine Ieven uit Beringen, weduwe van Stan Verbruggen, is overleden.
(° Bocholt op 14 maart 1933 † Beringen-Mijn op 27 maart 2023) Begroeting: maandag 3 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns onderuit in Amsterdam
De Limburg Shotguns maakten afgelopen weekend de verplaatsing naar Amsterdam voor een clash met de Amsterdam Crusaders. Een close game bleef echter uit, want de nieuwe, jonge ploeg van de Limburg Shotguns leek in het begin van de wedstrijd toch wat onder de indruk, waardoor de Crusaders snel konden uitlopen tot 0-27. De Limburgers kwamen goed uit de kleedkamer, maar konden het tij niet keren. In de tweede helft was het niveau meer in evenwicht, maar de Crusaders hielden de overwinning thuis, (…) Het hele nieuwsbericht

Reset vzw lanceert 'bommetjes'

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Reset vzw lanceert 'bommetjes'
Reset vzw, de koepel van kringwinkels in Beringen, Bilzen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen, Riemst, Tessenderlo en Tongeren,  lanceert een nieuw systeem van opleidingen in hun maatwerkbedrijf: bommetjes, ofwel ‘Beperkte OpleidingsMomentjes’. De medewerkers zullen hierdoor dagelijks een 10-tal minuten opleiding krijgen i.p.v. enkele keren per jaar een volledige dag. Deze shift is een actie die volgt uit een tevredenheidsenquête bij de medewerkers van Reset en sluit bovendien aan (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk wat zon

Dinsdag 28 maart 2023
Beringen - Eindelijk wat zon
Met de maartse buien hebben we het ondertussen wel wat gehad, gisterenavond kwam eindelijk de zon nog eens piepen en ook vandaag krijgen we na een vriesnacht de zon te zien. Benieuwd wat de aprilse grillen gaan worden...(foto Gust Ischen)

Fietsgids 2023 voorgesteld

Maandag 27 maart 2023
Beringen - Fietsgids 2023 voorgesteld
Vanmiddag werd in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgids 2023 voorgesteld. Opnieuw slaagden Dirk van Bun en Leo Swinnen erin om een gratis gids samen te stellen én te verdelen in heel wat gemeentes. Voor het eerst wordt met deze editie ook de kaap van de 100.000 gratis fietsgidsen overschreden, toch een mijlpaal! En net zoals de voorbije jaren slagen de heren er ook in om toch telkens iets nieuws toe te voegen. Niet alleen zijn er dit jaar weer meerdere extra gemeenten, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsgids 2023 voorgesteldFietsgids 2023 voorgesteld

Bob Lloyd overleden

Maandag 27 maart 2023
Beringen - Bob Lloyd overleden
Bob Lloyd uit Beverlo, partner van Rita Maes, is overleden.
( Liverpool op 2 mei 1933 † Leuven op 25 maart 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
De politie registreert in ons land jaarlijks meer dan 20.000 aangiftes van stalking. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, zetten daarom verder in op het gebruik van het mobiel stalkingalarm. Dat werd vandaag in Hasselt voorgesteld.
Dankzij het mobiel stalkingsalarm kunnen slachtoffers van stalking met één subtiele druk op de knop de (…) Het hele nieuwsbericht

Noodoefening Borealis

Maandag 27 maart 2023
In de loop van de deze week zal er bij Borealis een noodoefening plaatsvinden waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "We weten enkel dat deze keer de oefening tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden", laat het bedrijf weten. 
  1. Nieuwe uitbaters Tennis Koersel
  2. NMBS denkt aan sluiting treinstation Beringen
  3. Race tegen de klok voor opening
30/03
Patrizia

Aan mijn lieve ex-collega met een gouden hart Patrizia wensen we een superfijne 50ste verjaardag xxx Proficiat !!!!!

Marleen Abeels
28/03

Swa en Rita, Gefeliciteerd met jullie gouden jubileum ??.

Ludo en Martine Webers- Deferme
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen