Het overige nieuws

Onderhoud bij Chevron Philips

Woensdag 28 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Onderhoud bij Chevron Philips
Het jaarlijks preventief onderhoud van de H2S-compressor bij het bedrijf Chevron Philips in Tessenderlo is deze week gepland en duurt tot 6 augustus. Er is geurhinder mogelijk.

Folkfestival Ham gaat door

Woensdag 28 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Folkfestival Ham gaat door
"We hebben lang in spanning gewacht, maar eindelijk weten we onder welke voorwaarden festivals kunnen plaats vinden. Zonder verstrengingen en tegenslagen, gaat Folkfestival Ham door en maken we gebruik van het Covid Safe Ticket (CST)", zegt organisator Marc Reusen.
"Op die manier kunnen we het festival organiseren zonder mondmaskers en zonder social distancing. We willen jullie immers geen drie dagen met z'n vieren vastpinnen rond één tafel. We vragen iedereen wel om voorzichtig te blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ex-mijnwerkers opnieuw naar Brussel
Op maandag 13 september willen de ex-ondergrondse mijnwerkers naar Brussel trekken voor een nieuwe actie. Het conflict draait nog altijd om de bedrijfsvoorheffing die geheven wordt op de achterstallen op hun pensioenen die ze (voor een deel) van de afgelopen periode krijgen uitbetaald. Volgens de KS-Vriendenkring en de experten die ze daarvoor in de arm hebben genomen, bestaan daar geen wetten voor en is er dus ook geen juridische grondslag voor de heffing. Bij de FOD Financiën redeneren ze precies (…) Het hele nieuwsbericht

Stad huldigt Robert Abrams

Woensdag 28 juli 2021
Beringen - Stad huldigt Robert Abrams
Robert Abrams uit Beverlo won dit jaar de beroemde Orléans-duivenvlucht en zette zo Beringen mee op de kaart. Schepen Patrick Witters mocht hem namens het stadsbestuur in de bloemen zetten.
1
Beringen - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Beringen - Olympische Spelen: de plank...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Charles Cuppens overleden

Dinsdag 27 juli 2021
Beringen - Charles Cuppens overleden
Charles Cuppens uit Beverlo, weduwnaar van Elza Lowis (†2011), is overleden.
(° Hasselt op 30 december 1928 † Beringen-Mijn op 26 juli 2021) Charles heeft zijn lichaam afgestaan aan de wetenschap, na de onderzoeken zal hij begraven worden op de begraafplaats van Leuven. Geen bloemen of kransen.
2

Vrouw (24) gewond bij botsing

Dinsdag 27 juli 2021
Een 24-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op Maasheide in Beringen. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Beringen - Opruimracties zwerfvuil via Mooimakers
De afgelopen dagen werd ons land op zijn kop gezet door de ravage die de overvloedige regenval heeft veroorzaakt. Nu het water zich terugtrekt, wordt het achterblijvende klein en groot afval erg zichtbaar. Samen met de betrokken partners, zoals de getroffen lokale besturen en hun afvalintercommunales, de OVAM, De Vlaamse Waterweg en Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir worden er opruimacties georganiseerd om het achtergelaten zwerfafval op te ruimen. Mooimakers voorziet een overzicht van waar en wanneer deze acties plaatsvinden. Wil jij helpen opruimen? Kijk dan via deze link voor de opruimacties.

Laura Vanden Eede overleden

Dinsdag 27 juli 2021
Beringen - Laura Vanden Eede overleden
Laura Vanden Eede uit Beverlo, weduwe van Stan Braekevelt (2002), is overleden.
(° Kortrijk op 5 augustus 1921 - † Koersel op 26 juli 2021)
Uitvaart: donderdag 29 juli in intieme kring
1

Raymond Berrevoets overleden

Dinsdag 27 juli 2021
Beringen - Raymond Berrevoets overleden
Raymond Berrevoets uit Koersel, weduwnaar van Yvonne Lievens (†2021) is overleden. (° Paal op 7 januari 1935 - † Stal-Koersel op 26 juli 2021)
Begroeting: woensdag 28 juli 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 29 juli 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Vernieuwing Nikelaan

Dinsdag 27 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vernieuwing Nikelaan
Vanaf volgende week vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende een maand het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) in Meerhout. Om de kwaliteit en het rijcomfort te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. Tijdens de werken loopt er een omleiding voor doorgaand verkeer over de E313 via de complexen ’25 Ham’ en ’24 Geel-Oost’.     
In de eerste fase, de groene zone op de kaart, wordt er vanaf 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)
                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Mussenwerkgroep Limburg zoekt helpende handen
Mussen zijn oh zo mooie acrobaten in onze tuinen. Hun aantallen gaan echter sterk achteruit. De Mussenwerkgroep Limburg zoekt daarom vrijwilligers die in hun provincie mee willen helpen om de mussen te ondersteunen. Help jij graag mee de mussenpopulatie in Limburg beschermen? Stuur dan snel naar afdelingenteam[!]vogelbescherming.be (foto: Frido Van Hertum)

Regenboog boven Beringen

Maandag 26 juli 2021
Beringen - Regenboog boven Beringen
We kregen deze avond een kleine regenbui, goed voor een mooie regenboog. Ook morgen is het nog wisselvallig met zon en regen, dus meteen een nieuwe kans om een regenboog te spotten. (Gust Ischen)
Beringen - Atalanta, meest gespotte vlinder
Van 3 tot 25 juli 2021 liep de Grote Vlindertelling van Natuurpunt. Die kwam langzaam op gang. De eerste twee weken waren nat en koel, maar halfweg juli werd het warmer en droger en dat leidde tot 26.600 enthousiaste tellers. De atalanta werd dit jaar in 14.595 tellingen gemeld, en staat daarmee op nummer één. Klein koolwitje en dagpauwoog vervolmaken de top 3.

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Beringen - Opgepast voor valse mails
Minister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.

Groener dan groen

Maandag 26 juli 2021
Vandaag gezien
Beringen - Groener dan groen
De veelvuldige regen van de afgelopen weken, zeg maar maanden heeft wel een positief effect op de natuur. Die kleurt prachtig groen en dat in schril contrast met de hittegolven van afgelopen zomers toen de terril ros kleurde. (foto Bart Liesenborgs)
Beringen - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)
                                                                         (Cartoon: Fobie)
  1. Spectaculair ongeval op brug Beringen
  2. Marnic en Monique in Frankrijk
  3. Paal op Stelten gaat wel degelijk door
24/07
Duvelclub De Stam Paal

Proficiat Wies en Guy voor 15 jaar Duvelclub

Hans en MP Put-Mertens
11/07
Mitch Luts

Mitch & Elke gefeliciteerd vanwege bonneke, Henri, Lambert, Hedwige, Didier, Ann, Chloé, Johan, Indra en Xandro. Uiteraard ook vanwege de bende van Clementine!!!

Hedwige Luts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen