Het overige nieuws

Gelijkspel voor Weerstand Koersel

Zondag 8 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand Koersel
Dat Torpedo een kwaaie klant zou worden, was geweten. Zij bleven de laatste zes wedstrijden ongeslagen. Bovendien moest Koersel de diensten missen van (1) Claes – stopt definitief wegens overbelasting van rug, nek, e.d. -; (2) en (3) de gebroeders Ballet – geschorst - ; (4) en (5) Del Freo en Coenen – gekwetst - . Daarenboven begon de wedstrijd onder een slecht gesternte voor Helsen die al vroeg een bal keihard tegen het hoofd kreeg en een paar minuten later het veld moest verlaten. Het zou (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport weer onderuit

Zondag 8 december 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport weer onderuit
De wedstrijd tussen Stal Sport en Hamont 99 was in de eerste helft nauwelijks het aankijken waard. Geen van beide ploegen kon ook maar iets in mekaar boksen dat op een doelkans leek. En dus scheen het naar een logische 0-0 ruststand te gaan. Maar dat was zonder Hamont-spits Tim Strijbos gerekend. Luttele minuten voor het rustsignaal kon hij een voorzet vanop links buiten bereik van de Stalse doelman tegen de netten werken. Een beetje een koude douche voor de gastheren dat ze daardoor met een 0-1 achterstand naar (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel - Torpedo Hasselt 1-1

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Koersel - Torpedo Hasselt 1-1
Weerstand Koersel heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt. FC Turkse speelde 1-1 gelijk op het veld van KRC Peer. Paal-Tervant A verloor thuis van Thor Hasselt met 2-3. KVK Beringen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Betekom.
Beringen - Stal Sport verliest van KFC Hamont 99
Stal Sport heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van KFC Hamont 99. Weerstand Koersel  speelde thuis 1-1 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Ook KVK Beringen speelde gelijk: tegen Betekom werd het thuis 2-2. Paal Tervant A verloor met 2-3 van Thor Hasselt. 

Tatoeage ter ere van Chris en Benni

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Tatoeage ter ere van Chris en Benni
Brandweerman Jonas Jans liet vandaag een tatoeage zetten ter ere van de twee omgekomen brandweermannen Chris en Benni van het korps in Heusden-Zolder. Het is een afbeelding van collega’s die knielen nadat ze machteloos stonden bij de fatale brand in Beringen. Jonas is zelf brandweerman bij de zone Zuid-West Limburg en collega van Chris en Benni. Sylvia Hertebaut van SkinCity uit Beringen mocht deze aangrijpende tekening in inkt zetten. Eerder kwam ook al een brandweerman uit Antwerpen (foto onder) langs bij Sylvia om een gelijkaardige tatoeage te zetten ter ere van Chris en Benni. Zo leven de helden een beetje verder in ieder van elk.
Tatoeage ter ere van Chris en Benni
2

Willy Beliën overleden

Zaterdag 7 december 2019
Beringen - Willy Beliën overleden
Woensdag is de uit Beverlo afkomstige Willy Beliën overleden, de echtgenoot van Jara Indeherberg. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (14-14.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

José Huybrichs overleden

Zaterdag 7 december 2019
Op 26 november overleed in Leuven de uit Paal afkomstige José Huybrichs. Zij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Mistige ochtend aan de Paalse Plas

Zaterdag 7 december 2019
Lens op Beringen
Beringen - Mistige ochtend aan de Paalse Plas
Vandaag een terugblik van Bart Liesenborgs op een mistige week.

Op deze mistige morgen

Zaterdag 7 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Op deze mistige morgen
Het weer is wel vaker een inspiratiebron voor dichters en fotografen. Vandaag komen deze weer mooi samen.

Hoofdgebouw Beringse Mijn

Zaterdag 7 december 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoofdgebouw Beringse Mijn
Op deze dag dat St-Barbara in Beringen-Mijn gevierd wordt, is deze foto vandaag op zijn plaats. Het hoofdgebouw van de mijn is nu een kantorencomplex. Na de mis voor de patroonheilige voor de gevaarlijke beroepen is er hier een receptie.

Een pintje voor St.-Barbara

Zaterdag 7 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Een pintje voor St.-Barbara
Tijdens de periode van de Beringse mijn was St.-Barbara op 4 december een vrije dag voor de mijnwerkers en deden de cafés gouden zaken. Vandaag is er in de kerk van Beringen-Mijn een viering ter ere van Sint-Barbara. Iedereen is welkom om 15u. Het Genker mijnwerkerskoor zorgt voor de muzikale noot. Na de mis nodigen de vrienden van het Mijnstreekmuseum iedereen uit voor een receptie in het voormalig hoofdgebouw van de mijn.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Dag Sinterklaas!

Vrijdag 6 december 2019
Uit de oude doos
Beringen - Dag Sinterklaas!
Van Véronique Claes kregen we deze mooie foto van 50 jaar geleden. Heb jij ook nog een mooie foto met de Sint? Een oude of eentje van dit jaar? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Cursus e-mountainbike

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Cursus e-mountainbike
Ben jij een ware mountainbiker of wil je als beginneling proeven van het elektrische aspect, dan is deze cursus zeker iets voor jou.
Er wordt gefietst op 3 verschillende locaties. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Inschrijven kan via sportpromotie[!]leopoldsburg.be of telefonisch op het nummer 011 40 22 60.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag heeft een autobestuurder een voetgangster uit Leopoldsburg aangereden op de Leopoldsburgsesteenweg in Leopoldsburg. De 28-jarige vrouw raakte daarbij gewond. De politie spoort de autobestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, op.

Dieven plunderen dampshop

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Dieven plunderen dampshop
In een winkel voor e-sigaretten aan de Paalsesteenweg in Beringen hebben dieven donderdagmorgen een zware diefstal gepleegd. Ze konden aan de haal gaan met een grote hoeveelheid sigaretten en een som cash geld.


Stalvoc-meisjes U15A herfstkampioen

Donderdag 5 december 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - Stalvoc-meisjes U15A herfstkampioen
Ze lieten geen spaander heel van de tegenstandsters in de 1ste Provinciale Reeks. De meisjes U15A van STALVOC wisten afgelopen weekend na een eerste seizoenshelft ongeslagen te zijn en zonder zelfs ook maar één set te verliezen de titel van Herfstkampioen te behalen. Als dit een voorbode is voor de rest van het volleybalseizoen, gaat er nog veel gefeest mogen worden door dit leuke team. We wensen de speelsters, hun coach maar ook de mama’s en papa’s alvast heel veel feestplezier !

Henri Leten overleden

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Henri Leten overleden
Vandaag is Henri Leten overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Nieke Boelanders. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Staf Ceustermans overleden

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Staf Ceustermans overleden
Vandaag is Staf Ceustermans overleden, de echtgenoot van Alice Diepvens. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Paal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Beringen - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
2

Na de mist komt de zon...

Donderdag 5 december 2019
Vandaag gezien
Beringen - Na de mist komt de zon...
Vandaag kon Johan Put tijdens zijn dagelijkse wandeling in Stal weer een mooie zonsopgang fotograferen.
1
Beringen - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe uitbaters kebab Habib Paal

Donderdag 5 december 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Nieuwe uitbaters kebab Habib Paal
In Paal zijn Altuntas Hasan en Karadag Yusuf de nieuwe uitbaters van Kebab Habib. De zaak langs de Paalsesteenweg 312 zet de traditie van Habib verder met echt biefstukvlees voor de kebab en daarnaast nog verschillende andere Turkse gerechten op de menukaart.

St.-Barbara gevierd

Woensdag 4 december 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - St.-Barbara gevierd
Vandaag geven we graag nog deze tekst mee van onze huisdichteres Edith Oeyen.
04/12
Gaston Reynders

Proficiat met 2 x 4 geslachten. Gaston Reynders (83 jaar), Gert Reynders (54 jaar), Joost Reynders (32 jaar), Ward(4jaar) en Lars ( 1,5 jaar)

Christa Swinnen
08/11
Hans Put

Gefeliciteerd met je verjaardag!

Peter Vandebergh
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Opening Mc Donalds op 17 december
  2. Vleermuisvriendelijke verlichting
  3. Nieuwe uitbaters kebab Habib Paal