Het overige nieuws

Brand door pelletkachel

Maandag 17 december 2018
Beringen - Brand door pelletkachel
De brandweer van Beringen werd vannacht rond 4 uur opgeroepen voor een brand in de Everselstraat. Een pelletkachel geraakte oververhit en dat zorgde voor veel rookontwikkeling in het huis. De brandweer had de situatie snel onder controle.

André Vanzonhoven overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - André Vanzonhoven overleden
Vrijdag is de uit Beringen afkomstige André Vanzonhoven overleden, de weduwnaar van Maria Nys. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.
Beringen - Warme actie van Jong Groen West-Limburg
Jong Groen West-Limburg verwarmt de handen en harten van elke marktbezoeker met een kopje warme chocolademelk of glühwein en vult de magen met een lekker stuk chocolade. De opbrengst gaat integraal naar Sint-Vincentius Limburg. Deze vereniging zorgt er o.a. voor dat kinderen uit kansarme gezinnen een leuk cadeautje onder de kerstboom krijgen. "We kozen voor dit goede doel, omdat we ons als jongerenbeweging willen inzetten voor andere jongeren. Je kan komen genieten van Fairtrade lekkernijen uit de (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdag 't Aerts Paradijs

Maandag 17 december 2018
Beringen - Opendeurdag 't Aerts Paradijs
De ambachtelijke brouwerij 't Aerts Paradijs hield zaterdag weer een geslaagde opendeurdag. Bezoekers konden er kennismaken met de bieren van brouwer Jos Aerts. (Patrick Cosemans)
Opendeurdag 't Aerts ParadijsOpendeurdag 't Aerts Paradijs

Turkse FC klopt Maasland NO

Zondag 16 december 2018
Beringen - Turkse FC klopt Maasland NO
Turkse FC won met 3-4 op het veld van Maasland NO en staat derde in de stand op één punt van leider KSK Meeuwen. Paal-Tervant B gaf forfait tegen BS Sport. (0-5)

Kerst op de berg

Zondag 16 december 2018
Beringen - Kerst op de berg
In dienstencentrum De Klitsberg werd een mooi kerstfeest georganiseerd in samenwerking met kleuterschool Hand in Hand uit Paal. Bekijk het fotoverslag van Paalonline via deze link.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Zondag 16 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...
Bart Liesenborghs en Inge Jespers stonden deze ochtend al te popelen om foto's te maken in de natuur. Ze maakten deze reeks foto's aan de Paalse Plas.
Ondertussen, aan de Paalse Plas...Ondertussen, aan de Paalse Plas...Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Dolle pret voor kinderen

Zondag 16 december 2018
Beringen - Dolle pret voor kinderen
De sneeuw van deze ochtend zorgde voor de kinderen alvast voor veelplezier en sneeuwmannen werden al snel gebouwd. Een lang leven is ze niet gegund nu de dooi al volop bezig is. Stuur gerust ook uw sneeuwfoto's met de kinderen naar beringen[!]internetgazet.be
Dolle pret voor kinderen

De eerste sneeuw

Zondag 16 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - De eerste sneeuw
Onze fotograaf Gust Ischen was er deze nacht als de kippen bij om de eerste sneeuw op gevoelige plaat vast te leggen.

De eerste sneeuw

Zondag 16 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - De eerste sneeuw
Een foto van het Kioskplein uit de oude doos toen het flink sneeuwde zoals vandaag...Herken jij de automerken van toen?
Onze medewerker Hans Put ging deze ochtend al langs op het plein voor een nieuwe foto op dezelfde plek.
De eerste sneeuw
1

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 16 december 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport
Het was lang geleden, maar Stal Sport heeft nog eens een overwinning geboekt. Voor de eerste wedstrijd van de terugronde kwamen de buren van Paal-Tervant op bezoek en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid te trachten uit de gevarenzone te geraken. Nochtans waren het de bezoekers die van bij de aanvang het meeste druk zetten. De bal was meer op de Stalse helft te vinden dan op de andere, maar reeds na enkele minuten herstelde Stal het evenwicht. In minuut 7 was er zelfs een grote kans, toen Furkan (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Koersel - Alken

Zondag 16 december 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - Alken
Koersel bouwde een riante voorsprong uit maar moest toch nog op zijn tellen passen. De brouwers kwamen het dichtst bij de openingstreffer maar hun schot plofte via de paal in de armen van onze keeper (9’). Een breed uitgesponnen aanval van achteren uit, kende een lucratieve finale bij Simsek (1-0) via de voorafgaande stations Alaerts en Del Freo (17’). Nadat Geybels een mogelijkheid rateerde (23’), verlengde Alaerts een vrijschop van Simsek met het hoofd in de verste hoek: 2-0 (27’). (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op sneeuw

Zaterdag 15 december 2018
Weerbericht
Beringen - Kans op sneeuw
Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt zachte maritieme lucht over onze streken aangevoerd en komt er een einde aan de koude prik van de afgelopen dagen. Atlantische storingen doen de volgende dagen geregeld onze regio aan, waarbij de neerslagkansen relatief hoog liggen. Het worden echter geen verregende dagen, er zijn immers ook langere droge perioden, maar wolken domineren wel vaak het weerbeeld. Eerst moeten we echter nog een winterse avond verwerken! Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal won United Beverlo met 1-10 bij Onb. Tongeren. Koersel verloor met 6-9 van Wellen.

Stal Sport klopt Paal-Tervant A

Zaterdag 15 december 2018
Beringen - Stal Sport klopt Paal-Tervant A
Stal Sport heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Paal-Tervant A. Uitslag: 1-0. KVK Beringen won met 2-1 van Melo Zonhoven. Weerstand Koersel klopte Alken met 4-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Beringen - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Golfterrein in de mist

Zaterdag 15 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Golfterrein in de mist
De mist van de afgelopen dagen zorgde voor mooi taferelen in de natuur. Bart Liesenborghs en Inge Jespers maakten in opdracht van Millennium Golf een reeks foto's. Vandaag een mooi voorsmaakje.
Golfterrein in de mistGolfterrein in de mist

Wit landschap

Zaterdag 15 december 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Wit landschap
Edith is deze week helemaal in wintermodus...

Kerk Brelaar-Heide

Zaterdag 15 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Brelaar-Heide
Gust houdt vandaag halt in Paal voor opnieuw een mooie duofoto. Het kerkje van Brelaar-Heide zie je hier, vroeger en nu. Momenteel is het kerkje de thuishaven voor Open Hart Paal, een organisatie die zich inzet voor de kansarmen in onze stad.

35 jaar ACLI La Baracca

Zaterdag 15 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - 35 jaar ACLI La Baracca
Afgelopen week werd het 35-jarig bestaan van ACLI La Baracca Koersel gevierd. De vereniging organiseert verschillende activiteiten, waarvan heel veel voor kinderen. Vandaag zetten we deze kleine bambini nog eens in de kijker.

Inbraak in kapsalon

Vrijdag 14 december 2018
Beringen - Inbraak in kapsalon
In een kapsalon aan de Albert-I laan in Koersel kwamen dieven over de vloer. Er zijn scharen en kleingeld gestolen. In een huis in dezelfde straat maakten dieven geld en juwelen buit. De politie kreeg ook melding van een inbraak in de Reigerstraat.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Eedaflegging nieuwe burgemeesters

Vrijdag 14 december 2018
Rik Rijcken, Stijn Van Baelen en Thomas Vints zullen dinsdag bij de gouverneur in het Provinciehuis in Hasselt de eed afleggen als nieuw burgemeester van respectievelijk Hamont-Achel, Bocholt en Beringen.

Nieuwe bvba: Tielens-Reynders

Vrijdag 14 december 2018
Bert Tielens en Gerti Reynders, beiden uit Paal, hebben de bvba Tielens-Reynders opgericht met zetel aan de Grote Hoefstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van aircosystemen en warmtepompen, het ontstoppen van afvoeren en het uitvoeren van laswerken.
Beringen - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Nieuwe bvba: Star Kebab Pizza

Donderdag 13 december 2018
Ayse Yildiz en Kubra Yildiz, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Star Kebab Pizza opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verwerking van vlees, algemene bouw van residentiële gebouwen en het waterdicht maken van gebouwen.
De rechtbank van Koophandel heeft NV woonzorgcentrum Prinsenhof uit Koersel failliet verklaard. Dat zorgt voor ongerustheid en verwarring, maar de faling heeft niets te maken met de huidige exploitatie en dus geen gevolgen voor het huidige woonzorgcentrum. Het gaat hier om een vroegere NV en niet om de huidige exploitatie. Het woonzorgcentrum is al enkele jaren in uitbating door een vzw, niet door een nv. Bewoners en familieleden moeten zich dus niet ongerust maken.