Het overige nieuws

Sinterklaas

Maandag 6 december 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Sinterklaas
Ik had mijn schoen niet gezet maar tot mijn grote verbazing stond er toch eentje klaar , door Sinterklaas zelf geselecteerd, met daarin een brief van de Sint. De goedheilige man heeft goede smaak want hij koos voor mijn duurste en mooiste schoen ooit. Hij moet gedacht hebben dat iets waardevols als zijn brief niet zomaar in de eerste de beste versleten slof mocht terechtkomen. Gelijk heeft ie! Ik was natuurlijk nieuwsgierig naar de inhoud en begon meteen de brief te lezen. Sinterklaas schrijft het volgende (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas

Maandag 6 december 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Sinterklaas
Het is vandaag Sinterklaas en dat inspireerde Edith tot deze extra gekleurde woorden.

Rouwregister voor Stan Morowski

Zondag 5 december 2021
Beringen - Rouwregister voor Stan Morowski
Bij Stalvoc ligt een rouwregister voor Stan Morowski. HIj was een zeer gewaardeerd collega van het Touché-barteam van de volleybalclub. Het bestuur nodigt iedereen uit om het rouwregister te tekenen en zo medeleven te betuigen aan familie en vrienden van Stan. Stan Morawski overleed op 1 december. Hij was geboren op 5 maart 1959 en was de echtgenoot van Christiane Snijders. Er is een gelegenheid om Stan te groeten in het funerarium Witters en Baers, Inakker 108 in Zolder op dinsdag 7 december van 19 tot 19.30 uur. De uitvaartdienst, waartoe u wordt uitgenodigd zal plaatsvinden in de aula van Begrafenissen Witters en Baers op hetzelfde adres op woensdag 8 december om 11 uur.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Beringen - Maandag staking bij De Lijn
Door een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Beringen - Skiseizoen heropend
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Paal-Tervant klopt Grote Heide

Zondag 5 december 2021
Beringen - Paal-Tervant klopt Grote Heide
Paal-Tervant is bij Sporting Grote Heide in Pelt gaan winnen met 0-2.  KFC Paal-Tervant heeft ook een nieuwe trainer: Bert Gheys. Hij mag volgende week de ploeg op sleeptouw nemen voor de derby tegen Stal Sport.

Turkse FC verliest van Hechtel

Zondag 5 december 2021
Beringen - Turkse FC verliest van Hechtel
Turkse FC heeft bij KFC Hechtel verloren met 1-2.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Beringen - Pfizer of Moderna?
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Beringen - Landbouw boert verder achteruit
In tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Paal-Tervant B - Zelem 2-5

Zaterdag 4 december 2021
Beringen - Paal-Tervant B - Zelem 2-5
Paal-Tervant B heeft vanavond thuis met 2-5 verloren van Eendracht Zelem.
Beringen - Koersel B verliest van Juve Hasselt B
In de Vierde Provinciale van het voetbal heeft Weerstand Koersel B met 6-2 verloren van Juve Hasselt B.

Stal Sport klopt LHVV

Zaterdag 4 december 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport klopt LHVV
Stal Sport heeft Lindelhoeven VV verslagen met 2-1. Net als vorige week werd de wedstrijd die Stal Sport deze speeldag afwerkte weer een zeer spannend gebeuren tot op het einde. Vorige week incasseerden de Heerbaanjongens nog de gelijkmaker in de slotminuten, dit keer slaagden ze er wel in de voorsprong tot het einde vast te houden. In de eerste helft was het betere van het spel voor de thuisploeg. Stal speelde onbevangen tegen de vier plaatsen hoger gerangschikte bezoekers. Het was dan ook niet meer (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De eerste foto's bij de Beringse beren
Ze waren vorig jaar razend populair, en het ziet er naar uit dat deze schattige Beringse beren ook dit jaar weer onze harten veroveren in deze donkere en bizarre tijden. Stuur gerust zoals Marleen Abeels uw foto naar beringen[!]internetgazet.be
De eerste foto's bij de Beringse berenDe eerste foto's bij de Beringse beren

Sint-Barbara

Zaterdag 4 december 2021
Beringen - Sint-Barbara
Het is vandaag Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen en dus ook van de mijnwerkers. Deze feestdag werd door de mijnwerkers vroeger flink gevierd met heel veel bier en vaak zelfs met teveel bier. Vandaag zal er een stuk minder gefeest worden. Er is alleen een misviering om 10u in de kerk van Paal. Andere activiteiten zijn afgelast.

Eerste mijnwerkershuisjes

Zaterdag 4 december 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Eerste mijnwerkershuisjes
Vorige week toonden we in deze rubriek de eerste mijnwerkershuisjes in de Stationstraat. Vandaag gaan we ook honderd jaar terug in de tijd toen deze huisjes werden gebouwd in Koersel aanloop van de bouw van de Beringse mijn. Hier hadden de werklui een onderkomen. Toen werden in Limburg vele proefboringen gedaan naar steenkool. Zo ook op deze plaats aan de overzijde van de weg op Beringen. Uiteindelijk bleek de locatie in het huidige Beringen-Mijn de beste te zijn en waren deze woningen niet meer nodig en werden verkocht.

Naarmate de tijd verder loopt

Zaterdag 4 december 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Naarmate de tijd verder loopt
Edith heeft vandaag weer een toepasselijk gedicht in haar rubriek 'gekleurde woorden'.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Beringen - 'Inbrakengolf bij apotheken'
                                                                      (Cartoon: Fobie)
  1. Kraan valt in het water
  2. Drie gewonden bij zware brand
  3. Daar is eindelijk de nieuwe schuifaf!
16/11

Gelukkige verjaardag, tante Mijn, geniet van elke dag en zo vlug ik terug veilig buiten kan, breng ik een bezoekje. vanwege Roger uit het verre Canarie.

Roger Vandezande
08/11
Hans Put

Gelukkige verjaardag

Marie-Paule Mertens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen