Het overige nieuws

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Hitte blijft duren
Hogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Vaes overleden

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Godelieve Vaes overleden
Maandag overleed de uit Beverlo afkomstige Godelieve Vaes, de weduwe van de in 2017 overleden Louis Vangenechten. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Maria Christiaens overleden

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Maria Christiaens overleden
Dinsdag is Maria Christiaens overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Henri Thijs. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) in het funerarium aan de Kerkstraat.

Militaire oefeningen in Beringen

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Militaire oefeningen in Beringen
Van 1 tot 18 juli zullen er militaire oefeningen plaatsvinden op het grondgebied van de stad Beringen. Omvang van de oefening: 350 manschappen en 20 wielvoertuigen . Er zal geen gebruik gemaakt worden van oefenmunitie. Eventueel geleden schade door deze oefening dient binnen 48 uur aangegeven te worden.

Kluis gestolen in bedrijf

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Kluis gestolen in bedrijf
Dieven zijn met een kluis aan de haal gegaan in een bedrijf aan de Terbekstraat in Beringen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Nieuwe steiger voor zeilclub

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Nieuwe steiger voor zeilclub
Zeilclub Sirocco uit Paal heeft een nieuwe steiger. Deze werd gebouwd met de steun van de stad Beringen. De afgelopen dagen werd hij al uitgetest tijdens de Kia-D-Max dagen aan de Paalse Plas.

Gelei van klaproosjes

Woensdag 26 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gelei van klaproosjes
Het is de tijd van het jaar. De tijd van de klaproosjes. Overal langs velden en wegen komt deze rode bloem tevoorschijn. De zaadjes van deze bloem worden veel gebruikt, het alom bekende maanzaad komt hiervan. Wij gaan natuurlijk geen maanzaadjes produceren. Maar we gaan een lekkere frisse gelei maken van de bloemblaadjes. Veel heb je voor deze gelei niet nodig, als de blaadjes geen 24u moesten trekken had je op minder dan een kwartier verse gelei getoverd .
Ingrediënten: Ongeveer 20 blaadjes (…) Het hele nieuwsbericht

Park Beverlo terug open

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Park Beverlo terug open
Na de zware storm van 4 juni werd het park van Beverlo gesloten wegens schade. Het park wordt nu terug geopend voor publiek. In het 'park van de directeur' zijn er nog werkzaamheden bezig, het park blijft voorlopig gesloten.

Nieuw zand voor plonsvijver

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Nieuw zand voor plonsvijver
Aan het Koersels Kapelleke wordt alles in gereedheid gebracht voor de zomer. Zo werd er vandaag al vers zand aangevoerd voor de strandzone aan het plonsbad. (foto: Patrick Cosemans)

5x Beringen journaal (Afl3)

Woensdag 26 juni 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaal (Afl3)
Vandaag de derde aflevering van het 5x Beringen journaal gemaakt door omroep P&M.

Burger King komt naar Ham

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Amerikaanse fastfoodketens hebben hun oog laten vallen op Limburg, dat is al langer duidelijk. Burger King wil nu een vestiging bouwen aan het afrittencomplex van de E313 in Ham, naast Floralux. Dat bevestigd de Hamse burgemeester De Vis. Zoals eerder bekend komt McDonalds naar Paal. De werken zijn hiervoor uitgerekend vandaag gestart.
Uit de oude doos
Beringen - 10 jaar geleden overleed Yasmine
Vandaag is het tien jaar geleden dat zangeres Yasmine uit het leven stapte. Een schok ging toen door de Vlaamse showbizzwereld. Ze werd geboren als Hilde Rens op 3 maart 1972. We zien haar hier op een foto samen met Luc Moons, toen actief bij Radio Benelux. Vandaag praatte haar moeder op Radio 2 openhartig over de dood van haar twee dochters want ook de zus van Hilde, Anja, overleed in 2016. Vanavond is er op Eén een documentaire over Yasmine.
Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be


Ursula Delarbre overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Ursula Delarbre overleden
Vandaag is Ursula Delarbre overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Jean Baerts. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Fietser (63) omgekomen

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg is vanmiddag rond 14 uur een fietser om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer had op dat ogenblik net de parking van een warenhuis verlaten. Het gaat om de uit Leopoldsburg afkomstige en in Lommel woonachtige Jean Dewingaerden (63).

Brandfase geel in bossen

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Brandfase geel in bossen
Het Agentschap Natuur en Bos heeft brandfase geel afgekondigd. De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Voor Beringen zijn dat de Terril en de Vallei van de Zwarte Beek. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam.
Een 42 jarige man uit Beringen reed met zijn lichte vrachtwagen en aanhangwagen door de Tiensestraat in Leuven toen er plots een jonge vrouw overstak. De 21-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem werd geraakt door de aanhangwagen en liep hierbij een hoofdwonde op. Ze werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Vakantieregeling De Lijn
Vanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Annie Vanlommel overleden

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Annie Vanlommel overleden
Gisteren is Annie Vanlommel overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Robert Gaethofs. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Gemeenteraad
Beringen - Nieuwe theatertrekken voor Casino
De gemeenteraad keurde het bestek goed voor het plaatsen van nieuwe automatische theatertrekken. De raming voor de kosten bedraagt 616.485 euro.

Gemeenteraad wordt opgenomen

Maandag 24 juni 2019
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad wordt opgenomen
Voortaan worden er geluidsopnames gemaakt, om de notulen te noteren. De opnames zullen dan ook raadpleegbaar zijn op de website van de stad.