Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 61% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 16 tot 74 jaar minstens digitale basisvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij over de nodige basisvaardigheden beschikken op vlak van het opzoeken en controleren van online informatie, het online communiceren, het gebruiken van software, het beheren van persoonlijke gegevens op het internet en het oplossen van problemen of het omgaan met computers of elektronische apparaten. In 2021 lag dat aandeel op 54%. Ook het aandeel van de bevolking met meer (…) Het hele nieuwsbericht

Jong gezinnetje

Woensdag 24 april 2024
Beringen - Jong gezinnetje
De lente staat ook synoniem voor nieuw leven zoals deze kuikens bij een koppel ganzen aan de Paalse Plas. Ralf Oehme bracht ze mooi in beeld.
Jong gezinnetjeJong gezinnetje
Jong gezinnetje

Haar in de wind

Woensdag 24 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Haar in de wind
Vandaag laat Katrien De Keyser haar poëtisch licht schijnen over de lente. 

Ogenblikjes van geluk

Woensdag 24 april 2024
Nieuwe boeken
Beringen - Ogenblikjes van geluk
Kristof Schepers, een jonge sportieve papa afkomstig uit Oostham, verloor vorige jaar de strijd tegen kanker en laat een vrouw en twee kinderen (van zes en negen) na. Zijn bezorgdheid ‘Hoe snel gaan mijn kinderen mij vergeten?’, raakte zijn schoonzus Martine Goossens diep. Zij schreef daarom voor zijn kinderen een verhaal over hun papa, hun held. Het is een echt koesterboekje geworden, niet alleen voor zijn kinderen, maar voor de hele familie. Martine werd gestimuleerd door haar (…) Het hele nieuwsbericht

De kneu in de lente

Woensdag 24 april 2024
Puur natuur
Beringen - De kneu in de lente
De kneu is een vogel uit de familie van de vinkachtigen. Zijn Latijnse naam Linaria Cannabina heeft hij niet gestolen want hij voedt zich voornamelijk met zaden van hennep en gerst maar ook andere zaden lust hij wel. Je ziet hem dus meestal in struiken en bij uitgebloeide bloemen met zaden. Het is een veel voorkomende vogel maar je ziet hem niet vaak. Hij is redelijk grijs gekleurd met een opvallende roze borst.
De kneu in de lenteDe kneu in de lente
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de drie Limburgse Regionale Landschappen. 87 % van de wandelaars komt uit Vlaanderen. Het grootste deel van de wandelaars (65%) zijn wandelaars die binnen een straal van 20 km van hun woonplaats een wandeling maken. 19 % woont op meer dan 20 km van het wandelgebied. De overigen (16%) zijn verblijfstoeristen.

Fietser (65) zwaargewond in Ham

Dinsdag 23 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen raakte op de Staatsbaan in Ham een fietser zwaargewond bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer, een 65-jarige Looienaar, is naar het ziekenhuis in Geel gebracht.

Daar is de lente...

Dinsdag 23 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Daar is de lente...
Vandaag komt de lente even piepen en dat verdient een extra gedichtje van Kristel. 

Freddy Perelka overleden

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - Freddy Perelka overleden
Freddy Perelka uit Beverlo is overleden.
(° Koersel op 1 december 1950 † Heusden-Zolder op 19 april 2024)  Begroeting: woensdag 24 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring. 

José Bervoets overleden

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - José Bervoets overleden
José Bervoets uit Koersel, weduwe van René Jans, is overleden.
(° Koersel, 31 mei 1937 † Heusden-Zolder, 21 april 2024) Begroeting: donderdag 25 april 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vlaanderenleestdag

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - Vlaanderenleestdag
Vandaag, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roept Vlaanderen iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, bij de kapper of gewoon thuis, lezen kan je overal en altijd! Maar let toch maar wat op tijdens het werk...
Je kan misschien beginnen met Internetgazet te lezen! Tja, maar wie dit leest, leest Internetgazet natuurlijk al. Toch veel leesplezier!

Gendergerelateerd geweld

Dinsdag 23 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Of het geweld nu psychologisch, fysiek, seksueel of intimidatiegerelateerd is, en of het nu in de privésfeer, op het werk of in de openbare ruimte plaatsvindt, vrouwen worden meer blootgesteld aan geweld dan mannen . En als het gebeurt, is het vaker en ernstiger. Maar naast deze duidelijke vaststelling blijkt ook dat niet alle vrouwen in dezelfde mate aan geweld worden blootgesteld. Bepaalde profielen van vrouwen, die met heel wat sociale kwetsbaarheid te kampen hebben (met name financiële (…) Het hele nieuwsbericht

Een zonnig intermezzo

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - Een zonnig intermezzo
Vandaag krijgen we een zonnige dag maar vanavond komt alweer een regenzone onze richting uit. Pluk vandaag dus zeker de zon. (Gust Ischen)
Beringen - Resultaten groot SLim-actieweekend
Alle Limburgse politiezones en de Federale Wegpolitie voerden het afgelopen weekend controles uit op alcohol, drugs en snelheid. Met als doel de verkeersveiligheid in Limburg te verbeteren en zo het aantal ongevallen te verminderen.
Bij 4.929 bestuurders werd een ademtest afgenomen, daarbij bleek 98,6 % 'nuchter' te blazen. Eén chauffeur had 2,8 promille op, een andere 1,5 én die had twee van zijn kinderen op de achterbank zitten. Diens rijbewijs werd onmiddellijk (…) Het hele nieuwsbericht

252km door de woestijn

Maandag 22 april 2024
Kampioen in de kijker
Beringen - 252km door de woestijn
Johan Stesmans uit Koersel heeft afgelopen week meegedaan aan de epische Marathon des Sables Legendary, een tocht van 252 km in de Marokkaanse woestijn in zes etappes. Proficiat! 

Fotoverslag Stal Sport

Maandag 22 april 2024
Beringen - Fotoverslag Stal Sport
We blikken vandaag nog eens terug op de wedstrijd van Stal Sport met een fotoverslag van Stephan Volders.

Verandabrand in Diest

Maandag 22 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Frankenstraat in Diest ontstond gisterenmiddag brand in de veranda aan de achterzijde van een woning. De sterke rookontwikkeling in het vertrek kon ternauwernood in de kiem gesmoord worden door een buurman die met de tuinslang  aan de slag ging. De brandweer bracht deze actie tot een goed einde en verwijderde het beschadigde meubilair. De bewoner kan op opvang in familiale kring rekenen.

Kapel vernield bij aanrijding

Maandag 22 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 19 uur is de bakstenen kapel Onze-Lieve-Vrouw op het kruispunt van de Herrestraat en de Reppelsebaan in Molenstede (Diest) vernield door een aanrijding.  De gewonde bestuurder van de Tesla is met spoed overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.

Lea Vanhove overleden

Maandag 22 april 2024
Beringen - Lea Vanhove overleden
Zaterdag is Lea Vanhove overleden, de weduwe van Albert Matton. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Beringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Beringen - Weerstand Koersel - Turkse Rangers 1-1
Weerstand Koersel en Turkse Rangers hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. De ruststanbd was 0-0. Stankov bracht de bezoekers in de 60ste minuut op voorsprong. Asnong hing in de 72ste minuut de bordjes gelijk. Weerstand Koersel staat derde in de stand. 
Jan Luts blikt terug: "Koersel kwam de eerste helft wel wat beter uit de verf dan Turkse Rangers maar voor echt gevaar zorgde geen van beide ploegen. De bezoekers begonnen beter geïnspireerd aan de 2de helft en zorgden voor meer diepgang en scherpte voor doel …. En dat leverde hen de 0-1 op in de 62’. Nauwelijks 1’ later liet Stankov de 0-2 liggen…. De slapte bij Koersel waaide stilaan over en met een bevlieging legde Coenen de 1-1 op de slof van de ingekomen Asnong (70’). Dezelfde spits dook 5 minuutjes later alleen voor de keeper op… maar plaatste het leder buiten het doelkader! De resterende minuten verliepen wel spannender en met meer animo".
Beringen - Stal Sport wint van Grote Heide
In Derde Provinciale B heeft Stal Sport vanmiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Grote Heide in Neerpelt. Sporting Grote Heide kwam in de 56ste minuut op voorsprong op strafschop die omgezet werd door Geenen. Drie minuten latger scoorde Mertens de 1-1. Kort voor affluiten maakte Verweyen van Grote Heide een owngoal. Stal Sport staat negende in de stand. Voorzitter Vanhees vertelt: "Met een 1-2 overwinning op het veld van Grote Heide heeft Stal Sport zekerheid gekregen over een verlengd verblijf in derde (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weerstand Koersel B is kampioen
Weerstand Koersel B is kampioen in Vierde Provinciale B. Het won vanmiddag met 1-2 van Lindelhoeven VV B. Verachten scoorde in de 14de minuut de 0-1. Lemmens verdubbelde in de 23ste minuut de voorsprong. Dilissen scoorde in de 55ste minuut de 1-2.
Beringen - FC Paal Tervant verliest van Kattenbos
In Tweede Provinciale B heeft FC Paal-Tervant vanmiddag met 4-0 verloren van Kattenbos Sport, de voorlaatste in de stand. FC Paal-Tervant staat negende in klassement.
Beringen - FC Turkse verliest van Kadijk SK
In Tweede Provinciale B heeft FC Turkse vanmiddag met 3-2 verloren van Kadijk SK, de tweede in de stand. FC Kadijk kwam in de 17de minuut op voorsprong via Jarju. Dierckx verdubbelde de score in de 58ste minuut. Dewit maakte er in de 66ste minuut 3-0 van. B. Kaya scoorde in de 90ste minuut de 3-1 en Bilican vlak voor affluiten de 3-2. FC Turkse staat vijfde in de rangschikking.
Beringen - KVK Beringen klopt leider Achel VV
In Eerste Provinciale heeft KVK Beringen vanmiddag met 2-1 gewonnen van leider Achel VV. Karadogan bracht KVK Beringen in de 12de minuut op voorsprong. J. Vandebroek hing de bordjes tien minuten later gelijk. In de 90ste minuut scoorde Regales de winningoal. KVK Beringen staat achtste in de stand.

Lenteherinnering

Zondag 21 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Lenteherinnering
Het lijkt eerder herfst van lente maar met deze gekleurde woorden van Robert hopen we toch wat lentegevoel te brengen bij onze lezers.
  1. Opening Lou'elle
  2. Vijf jaar Hoeve Genemeer met Kim
  3. 70-jarigen van de cité
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen