Het overige nieuws

Zwarte mountainbikeroute aangepast

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Zwarte mountainbikeroute aangepast
De zwarte mountainbikeroute is aangepast en zal nu maar in één richting lopen. "Zo kunnen we de paden beter onderhouden en vermijden we dat mountainbikers kruisen", laat Sport Beringen weten.

Carpoolparking wordt gereinigd

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Carpoolparking wordt gereinigd
Nog even herhalen dat de carpoolparking van Paal dit weekend wordt gereinigd en dus niet beschikbaar is van vrijdag 2 oktober (20u) tot zaterdag 3 oktober (6u). De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Daarmee kan er niet tussen en onder auto’s gereinigd worden. Het is dus belangrijk dat de parking volledig leeg is. Auto's die blijven staan, worden verwijderd.

Karin Vanderheyden overleden

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Karin Vanderheyden overleden
Vrijdag is de in Paal woonachtige Karin Vanderheyden overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula 'de Heyde' in Zelem.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Kunst in coronatijden...
Naar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Spoorwegovergang dicht op 13 oktober

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Spoorwegovergang dicht op 13 oktober
De spoorwegovergang aan de Reservorenstraat in Beverlo wordt pas op 13 oktober afgesloten en niet op 5 oktober zoals eerder door Infrabel aangekondigd.

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Maak jij mee kabaal?
17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.

Group Tessenderlo plant nieuwe centrale

Woensdag 30 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Group Tessenderlo plant nieuwe centrale
Chemiebedrijf Group Tessenderlo heeft plannen om op het industrieterrein Schoonhees in Tessenderlo een tweede elektriciteitscentrale te bouwen. Met een vermogen van 900 megawatt zou de centrale ook meteen de grootste van België worden. De centrale op aardgas zal voor bevoorradingszekerheid moeten zorgen, na de kernuitstap van 2025. Volgens netbeheerder Elia zal België tegen 2025 met een stroomtekort van 3.900 megawatt kampen. De plannen zijn bevestigd door Group Tessenderlo, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Beringen - Coronalert app actief vanaf vandaag
Vandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Stal Sport

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Trainer weg bij Stal Sport
Philippe Ickmans is niet langer trainer van Stal Sport. Dat is beslist na de 9-0 nederlaag tegen Hechtel. De trainingen zullen nu geleid worden door Freddy Peremans.

Martha Lespoix overleden

Woensdag 30 september 2020
Beringen - Martha Lespoix overleden
In WZC Prinsenhof in Koersel is maandag Martha Lespoix overleden, de echtgenote van Albert Lucas. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in de parochiekerk van Eversel (Heusden-Zolder).

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Beringen - Aanhoudend wisselvallig
Terwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Beringen - Virtuele VOKA Open Bedrijvendag
Zondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Boe! Beringen Bibbert

Dinsdag 29 september 2020
Beringen - Boe! Beringen Bibbert
Stad Beringen, Toerisme Beringen en CC Beringen organiseren op 31 oktober een nieuw evenement. Boe! Beringen bibbert is een spooky, theatrale familiewandeling voor het hele gezin door het centrum van Beringen. Meer info via deze link.
Benito Moscatiello uit Koersel heeft de besloten vennootschap Algemene Bouw- en Metaalwerken Benito Moscatiello opgericht met zetel aan de Kleinveldweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bouwrijp maken van terreinen, het ruimen van bouwterreinen, het reinigen van nieuwe gebouwen na beëindiging van de bouwwerkzaamheden en voegwerken.

Wim Camps overleden

Dinsdag 29 september 2020
In Paal is zondag Wim Camps overleden. Hij was 40 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Kort nieuws van bij de buren
De schepencolleges van de gemeenten Ham en Tessenderlo hebben de voorbije weken besloten om een gezamenlijke kerngroep op te richten om de haalbaarheid van een fusie tussen beide gemeenten te onderzoeken. De kerngroep wordt naast de politieke invulling, bestaande uit Marc Heselmans en Nico Engelen voor de gemeente Ham en Fons Verwimp en Stefan Govaerts voor de gemeente Tessenderlo, aangevuld met de expertise van de beide algemeen directeurs Tom Thijsmans en Erik Accou en de beide financieel directeurs (…) Het hele nieuwsbericht

Coronabesmetting in Westakker

Dinsdag 29 september 2020
In VBS Westakker Beverlo is een leerkracht van het tweede kleuterklasje besmet met corona. Omdat de kleuterklas wordt beschouwd als hoogrisico moet de hele klas nu twee weken in quarantaine. Het CLB is bezig met een contactonderzoek.

Mia Teuwen overleden

Maandag 28 september 2020
Beringen - Mia Teuwen overleden
Vandaag is de uit Hamont afkomstige en in Stal-Koersel woonachtige Mia Teuwen overleden, de echtgenote van Raymond Mussen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19.15-19.45 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
4

Theo Vanmol overleden

Maandag 28 september 2020
Beringen - Theo Vanmol overleden
Gisteren is Theo Vanmol overleden, de echtgenoot van Jeannine Caerts. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
1
Beringen - Damesvoetbal: Fufo klopt KFC Hamont 99
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen een uitoverwinning behaald bij KFC Hamont 99. Uitslag: 1-4. Na drie wedstrijden staat Fufo aan de leiding.

Boerenwijsheid (22)

Maandag 28 september 2020
Beringen - Boerenwijsheid (22)
Komen de pluimen aan het riet, bedenk het is nazomer en geniet.
  1. Spoorwegovergang afgesloten en nieuwe brug
  2. Een winter vol tenten
  3. Drie everzwijnen gedood
29/09
Wim & Margriet Bastiaansen-Gaethofs

Diamanten jubileum Wim & Margriet Bastiaansen-Gaethofs proficiat van de kinderen en kleinkinderen

Koen Bastiaansen
22/09

Een gelukkige 65ste huwelijksverjaardag van Hilde en John Mentens-Vanherle, en dat er nog mogen komen!

John Mentens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen