Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Malanca

Donderdag 21 november 2019
Peter Reyniers uit Koersel heeft de besloten vennootschap Malanca opgericht met zetel aan de Stalse Schansstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer personeelsadministratie, debiteurenbeheer, marktonderzoek en -analyse en inkoopbeheer.

Nieuwe vennootschap: BKME

Donderdag 21 november 2019
Birsen Yldirim uit Koersel en Melek Aydin uit Heusden-Zolder hebben de besloten vennootschap BKME opgericht met zetel aan de Molendijk in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten van een dienstenchequebedrijf en de uitbating van was- en strijkateliers.

Drie faillissementen

Donderdag 21 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag SVM, Obes en BHM Construct, allen uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 21 december ingediend worden.

Dodelijk ongeval in Schaffen

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een zwaar ongeval op de Beringenbaan in Schaffen is deze ochtend een bestuurder uit Duitsland om het leven gekomen. De man reed rond 5 uur van Paal richting Diest toen hij om nog onbekende reden van de baan raakte. Hij belandde tegen een boom en overleefde de klap niet. Een verkeersdeskundige en het labo kwamen ter plaatse. Volgens de vaststelling reed de man 30 km per uur te snel. Er waren geen technische mankementen aan de wagen. Waarom de man van de baan raakte, is nog niet duidelijk. 

Kerstconcert met Feel Good in de bib

Donderdag 21 november 2019
Beringen - Kerstconcert met Feel Good in de bib
Op woensdagavond 18 december kan je in de bib van Beringen naar een kerstconcert van Feel Good. Dat is een Berings dameskoor en ze verwarmen je met hun zwoele stemmen, en brengen je alvast in Kerststemming. Kom je ook genieten van hun mooie gezang? Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib. Toegang is 3 EUR. De opbrengst gaat integraal naar Zorghuis Limburg.

'Amazing Grace' in kerk van Koersel

Donderdag 21 november 2019
Beringen - 'Amazing Grace' in kerk van Koersel
De indrukwekkende muziekdocumentaire ‘Amazing Grace’, de film over het over twee avonden verspreide concert van Aretha Franklin in 1972, is op vrijdag 13 december te zien in de kerk van Koersel. De film wordt vertoond door The Roxy Theatre in het kader van De Warmste Week ten voordele van de vzw Tuki.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Alle faciliteiten voor de Sint
Vandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Nieuwe vennootschap: E&M Metalworks

Woensdag 20 november 2019
Eric Lemmens uit Kinrooi en Martin Lemmens uit Ophoven hebben de besloten vennootschap E&M Metalworks opgericht met zetel aan de Lochtemanweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen tanks en silo's en de vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken en gebinten voor de bouw.

Amandus Boirts overleden

Woensdag 20 november 2019
Beringen - Amandus Boirts overleden
In Stal-Koersel is vandaag de uit Beverlo afkomstige en in Paal-Tervant woonachtige Amandus Boirts overleden, de echtgenoot van Leopoldine Geysen. Hij was 92 jaar Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Flink vriesweer

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Flink vriesweer
Marleen Abeels stuurde ons deze foto van een witte ochtend. Het heeft flink gevroren afgelopen nacht en dat zal ook de komende nacht nog zo zijn.

Jules Gijsbrechts overleden

Woensdag 20 november 2019
Beringen - Jules Gijsbrechts overleden
Zondag is de uit Paal afkomstige Jules Gijsbrechts overleden, de echtgenoot van Constance Beaufays. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Mooie herfstdag

Dinsdag 19 november 2019
Vandaag gezien
Beringen - Mooie herfstdag
Gust Ischen genoot vandaag van een mooi fietstochtje van Beringen richting Stokrooie. En daar hoort een foto bij...

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Code geel: gladheid
Toch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Maurice Meykens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Maurice Meykens overleden
In Deurne-Diest is vandaag de uit Beverlo afkomstige Maurice Meykens overleden, de levensgezel van Rozina Aerts. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: donderdag (20.30-21 uur).

Man (36) gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Man (36) gewond bij botsing
Een 36-jarige man uit Beringen en een 32-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Ondertussen, in Genk...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Muzikaal terras met Alto Frejo

Dinsdag 19 november 2019
Beringen - Muzikaal terras met Alto Frejo
In het kader van de Warmste week treedt Alto Frejo op zondag 24 november op ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga vzw. Het optreden is op het terras van café Centrum in Paal tijdens de zondagsmarkt van 10h00 tot 12h00.

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Beringen - 'Koning ontving Paul Magnette'
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Beringen - Voetganger zwaargewond bij aanrijding
Vanmorgen rond 7 uur raakten een 55-jarige voetganger uit Beringen en een auto in een aanrijding betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. De voetganger liep daarbij zware verwondingen op.

Nog meer feliciaties voor Nathalie

Maandag 18 november 2019
Beringen - Nog meer feliciaties voor Nathalie
Nathalie Thielemans uit Beverlo werd op 3 november 100 jaar en dat werd al flink gevierd met familie en vrienden. Zo werd zo ook nog eens in de bloemetjes gezet door S-Plus Beringen waar ze lid van is. Wat haar al die jaren zo fit houdt: en goed paar schoenen, elke dag de ‘gazet’ lezen, geen pintjes drinken maar wel champagne!

Damesvoetbal: Beringen - Bilzen 1-4

Maandag 18 november 2019
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Bilzen 1-4
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 1-4 verloren van Bilzen. Aan de rust was de stand 1-1. Truyers maakte het Beringse doelpunt.