Het overige nieuws

Beringen - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Banden van auto stukgestoken

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Banden van auto stukgestoken
In de Stationsstraat in Leopoldsburg hebben vandalen de banden van een auto stukgestoken. Zij brachten ook krassen aan op het koetswerk. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Mia Meeuws overleden

Maandag 1 juni 2020
Beringen - Mia Meeuws overleden
In Leuven is gisteren de uit Beringen afkomstige Mia Meeuws overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ruit ingeslagen in Korspel

Maandag 1 juni 2020
Beringen - Ruit ingeslagen in Korspel
Aan de Stalsesteenweg in Korspel is de ruit van een woning ingeslagen. Dat gebeurde gisterenavond rond 22.45 uur.

De zomer is begonnen!

Maandag 1 juni 2020
Beringen - De zomer is begonnen!
Vandaag 1 juni begint de weerkundige zomer. De astronomische begint op 21 juni en is gebaseerd op de baan van de aarde om de zon. Voor weerkundigen is het in kaart brengen van de cijfers gemakkelijk als er per maand gewerkt wordt. En het begin van de weerkundige zomer is alvast stralend. We krijgen vandaag temperaturen in Beringen tot 27°! (foto Bart Liesenborgs)

RIP Christo

Maandag 1 juni 2020
Beringen - RIP Christo
De Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij is internationaal gekend van zijn landschapskunst en het inpakker van openbare gebouwen. De kunstzinnige strategie van Christo en zijn vrouw Jeanne-Claude was om grote opvallende bouwwerken of landschappen met stof te bedekken. Het inpakken van gebouwen of objecten leidt dan tot de abstractie van deze onderwerpen. Bekende voorbeelden waren de Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn.
Deze foto van de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.

Boerenwijsheid (5)

Maandag 1 juni 2020
Beringen - Boerenwijsheid (5)
Blaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land. (foto Patrick Cosemans)

Beringen by night

Zondag 31 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Beringen by night
Gust Ischen maakte nog deze nachtfoto in het centrum van Beringen.

Bedankt Beringen!

Zondag 31 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Bedankt Beringen!
De stad Beringen bedankt haar inwoners via een nieuwe bannercampagne. Bedankt voor jullie warm hart en engagement voor anderen!

Werken waterleiding

Zondag 31 mei 2020
Beringen - Werken waterleiding
De Watergroep voert op dinsdag 2 juni werken uit in de Sint-Annastraat en Paalsesteenweg. Die dag zal de watervoorziening onderbroken worden. De klanten zijn ook rechtstreeks verwittigd door De Watergroep.
Beringen - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - SpaceX Crew Dragon succesvol gelanceerd
Gisterenavond om 21.22 uur Belgische tijd werd de SpaceX Crew Dragon succesvol de ruimte in gelanceerd. Het toestel vloog met zo’n 27.000 kilometer per uur naar het ruimtestation ISS. Voor de Amerikaanse ruimtevaart was dit een nieuwe mijlpaal sinds het stopzetten van het programma met de Space Shuttles. Bart Liesenborgs wou een glimp opvangen van het ruimtetuig maar dat lukte niet. Een prachtige foto van de maan krijgen we wel te zien. Via deze link kan je de reis van de astronauten volgen.
Beringen - Week van de bij: filmtip Honeyland
Tijdens 'Week van de bij' gaat de documentaire 'Honeyland' van Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov een week lang in avant-première. ‘Honeyland’ stelt hedendaagse fundamentele vragen: hoe gaan wij om met de natuur en hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt? Een kritische blik op ons kapitalistische systeem. De film kan je thuis online bekijken via The Roxy Theatre Koersel.

Sinksenkermis Beringen-Mijn

Zondag 31 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Sinksenkermis Beringen-Mijn
Van Guy Dirix, Marleen Janssens en Benny Meynen kregen we enkele leuke foto's van de kermis en processie in Beringen-Mijn op Pinksteren.
Sinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-Mijn
2
Beringen - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Yvonne Wuytens overleden

Zaterdag 30 mei 2020
Beringen - Yvonne Wuytens overleden
Vandaag is Yvonne Wuytens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden André Gerits. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Trop is teveel!

Zaterdag 30 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Trop is teveel!
Sluikstorten is in deze coronaperiode fel toegenomen. Onze fotograaf Bart Liesenborgs zag deze ochtend dit tafereel aan het Kolenspoor in Beringen-Mijn. Was de whisky van een te goedkoop merk? Of gewoon teveel?

Kolenspoor

Zaterdag 30 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Kolenspoor
Bart Liesenborgs profiteerde van het mooie weer afgelopen week om wat foto's te maken. Hij richtte zo zijn lens op het Kolenspoor met de moskee en de kolenwasserij op de achtergrond. Het wordt trouwens ook dit weekend heel mooi fiets- en wandelweer. Geniet van het verlengd weekend in eigen streek.

Pinksteren

Zaterdag 30 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Pinksteren
Edith heeft zich deze week laten inspireren door Pinksteren, een belangrijke feestdag voor de katholieke kerk. Tijdens het pinksterfeest (morgen zondag) wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde uit de hemel op de apostelen van Jezus en op andere aanwezige gelovigen.

Sinksenkermis

Zaterdag 30 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Sinksenkermis
De kermis van Beringen-Mijn bij Pinksteren was vorige eeuw een begrip in de regio. Dit weekend zal er door de coronacrisis geen kermis zijn. We moeten het doen met deze oude foto van erfgoedvereniging Citévolk Spreekt. Heb jij nog foto's van de Sinksenkermis? stuur ze ons via beringen[!]internetgazet.be
2

Verbouwingen

Zaterdag 30 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verbouwingen
Verbouwingen en renovaties zijn van alle tijden. Deze foto van een duowoning in Paal is hiervan een goed voorbeeld.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Necmittin Efe uit Beringen heeft de besloten vennootschap Ada Consult opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings en het beheer van onroerend vermogen.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Maria Reynders overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Beringen - Maria Reynders overleden
In Beringen-Mijn is gisteren de uit Koersel afkomstige Maria Reynders overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Ferdinand Bosmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
18/05

Gitte 18/5/2020 We wensen jou een fijne dag ! Opa en oma

oma opa Neerpelt
02/05

Make, dikke proficiat met je 70ste verjaardag.

Nancy,Bjorn en Annic Reynders
23/04
Gaston en José Reynders-Zeeuws

Proficiat met jullie diamanten bruiloft.

Christa Swinnen
23/04

Proficiat Jules. Gr De Bjèvelse Fietsers

Johan Oyen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Beringen
27/05
Louis en Denise Van den Wijngaert -

Proficiat Louis en Denise met jullie Gouden Jubileum op 28 mei

Rudi -Nicole Nijs - Geets
17/05
Stijn Truyens

Een dikke proficiat voor de veertigste verjaardag van Stijn Truyens vanwege mama,papa , Sofie,Lore,Sara,Tom,Jack en Amy. Vele kusjes en knuffels van ons allemaal.xxx

Linda Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Emotioneel afscheid van Ronny en Sarah
  2. Beringen krijgt Bike Experience Center
  3. Alle leden krijgen flesje handgel