Het overige nieuws

Velo's Vandergraesen

Zaterdag 19 juni 2021
Uit de oude doos
Beringen - Velo's Vandergraesen
Chris Ume kleurde nog deze oude foto van Paal dorp in met een mooi beeld van fietswinkel Vandergraesen.

Zuidstraat Beverlo

Zaterdag 19 juni 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Zuidstraat Beverlo
Gust Ischen zette zijn lens deze week aan de Zuidstraat.

Klaprozen klapperen in de zon

Zaterdag 19 juni 2021
Lens op Beringen
Beringen - Klaprozen klapperen in de zon
Er zijn dit jaar extra veel klaprozen en dat zag ook onze fotograaf Bart Liesenborgs aan het Albertkanaal in Beringen. 

Voorbij de dag

Zaterdag 19 juni 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Voorbij de dag
Ook Lambert en Edith laten zich inspireren door het rood van de klaprozen.

Jerome Alenteyns overlden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Jerome Alenteyns overlden
Jerome Alenteyns uit Paal, echtgenoot van Rozette Vanzonhoven, is vandaag overleden. (° Paal op 30 december 1934 - † Hasselt op 18 juni 2021) Begroeting: dinsdag 22 juni 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: woensdag 23 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Bèr Schepers overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Bèr Schepers overleden
In Paal is Bér Schepers, echtgenoot van wijlen Roza Gysbrechts †2013 overleden. (° 26 juni 1932 te Beverlo - †15 juni 2021 te Beringen) De crematie, gevolgd door het afscheid in de aula van Franken Uitvaartzorg zal doorgaan in besloten kring. Nadien zal de urne van Bér bij begraven worden in het familiegraf op de begraafplaats van Koersel. U kan Bér een laatste groet brengen op vrijdag 18 juni 2021 tussen 19u en 19u30 in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden.

Jeanne Verstraete overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Jeanne Verstraete overleden
Jeanne Verstraete uit Paal, weduwe van Willy De  Visscher († 2007) is overleden. (° Antwerpen op 24 oktober 1926 † Paal op 17 juni 2021) Uitvaart: dinsdag 22 juni 2021 - afscheid in intieme kring
Beringen - Volle vaart voor de Rode Duivels
Marleen Abeels stuurde ons deze leuke foto! Bekijk de lezersfoto's ook op onze facebookpagina.
Beringen - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Beringen - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Zussen maken samen een boek

Donderdag 17 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zussen maken samen een boek
Zwijgen is goud? Leven en werken op de tippen van mijn tenen...is een boek van de Looise zussen Annemie en Lieve Martens. Lieve zorgde voor de cover en de illustraties en Annemie brengt een verhaal over open, eerlijke en correcte communicatie op de werkvloer. Annemie werkt als online coach bij de VDAB en besefte in coronatijd dat communicatie meer dan ooit belangrijk is, zowel op de werkvloer als in de privésfeer. Annemie werkte samen met haar zus die door psychische problemen de steun van Annemie best kon gebruiken. Lieve kon haar creativiteit botvieren en haar zorgen wat aan de kant schuiven. Daarom gaat de opbrengst van het boek ook naar Te Gek!. Peter Guy Swinnen luisterde de boekvoorstelling daarom met plezier op. Bovendien organiseert Annemie met behulp van vele sympathisanten in het najaar een event ten voordele van deze organisatie. Het boek is te verkrijgen via deze link.
Zussen maken samen een boekZussen maken samen een boek
Beringen - Kennismakingsdagen KFC Paal-Tervant
KFC Paal-Tervant organiseert op 19 en 26 juni kennismakingsdagen. Wil jij graag komen voetballen?  Of ben je op zoek naar een warme club voor je kunderen?
Je bent welkom van 10u tot 17u. Meer info via deze link.
1

Victor Gielen overleden

Woensdag 16 juni 2021
Beringen - Victor Gielen overleden
In Koersel is Victor 'Vic' Gielen, echtgenoot van Maria Verrezen, overleden. Woonplaats: Koersel, voorheen Beverlo. (° Olmen op 10 november 1932 - † Koersel op 15 juni 2021)
Begroeting: vrijdag 18 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: zaterdag 19 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
2
Beringen - 80% van de Beringenaren voelt zich gelukkig
De inwoners van Beringen zijn best wel tevreden over hun stad. Dat blijkt uit de gemeente-stadsmonitor van Vlaanderen. 71% is tevreden over de gemeente, 76% is tevreden over de buurt en 80% voelt zich gelukkig. Alleen het vertrouwen in het gemeentebestuur kan veel beter: daar scoort Beringen slechts 33% maar dat is ook het Vlaams gemiddelde. Het volledig rapport kan je hier lezen.
1

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Beringen - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond

Dinsdag 15 juni 2021
Beringen - Bromfietser gewond
Op de Paalsesteenweg geraakte een bromfietser uit Lummen gewond bij een aanrijding. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.