Het overige nieuws

Brons voor Xinthe

Maandag 20 januari 2020
Kampioen in de kijker
Beringen - Brons voor Xinthe
Dit weekend was het de eerste wedstrijd voor het I-niveau. Xinthe van Palfit turnt in de leeftijdscategorie I8. Ondanks de vele zenuwen en enkele vallen van de balk liet ze mooie oefeningen zien en heeft ze toch een mooie wedstrijd geturnd! Zij mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Namen noemen

Maandag 20 januari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Namen noemen
Familienamen kunnen zelfs inspirerend werken voor een stand up comedian of een cusrsiefjesschrijver. Ik kwam op het idee toen ik in het journaal van Eén een interview zag met federaal minister Nathalie Muyle. Zij is verantwoordelijk voor onder andere werk, economie en consumenten. Dat kan volgens mij beter. Dieren hebben een bek, een snavel of een muil. Dierenwelzijn leek me meer op zijn plaats bij Muyle. Maar dierenwelzijn is een Vlaamse bevoegdheid en die zit in de portefeuille van Ben Weyts. Indien (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto!

Maandag 20 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!
Gisterenavond is het 98ste autosalon van Brussel gesloten. Het was een succesvolle editie die meer dan 500.000 bezoekers lokte. We sluiten onze reeks met oude foto's af met een inzending van Karel Reinert en deze mooie foto van zijn broer, uit de beginjaren 70' met zijn Triumph Herald.

Weg met bouwmateriaal

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Schulensebaan in Lummen is bouwmateriaal gestolen. De diefstal is gisterenvoormiddag vastgesteld.

Gelijkspel voor Paal-Tervant A

Zondag 19 januari 2020
Beringen - Gelijkspel voor Paal-Tervant A
Paal-Tervant Ais op het veld van KMR Biesen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. FC Turkse versloeg As-Niel Utd met 1-0.

Miners winnen eindelijk nog eens

Zondag 19 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen eindelijk nog eens
Een gemotiveerde Minersploeg kon na 6 nederlagen eindelijk opnieuw winnen. Kortrijk startte nochtans sterk met schutter Tandt in een glansrol. De Miners domineerden echter de borden en vooral Glen Camps vond in de beginfase vlot de weg naar de korf. Francis Wegge loste goed af inside en Saul Pauls zorgde er met 3 driepunters op rij voor dat aan de rust alles speelbaar bleef 40 -44 Coach Comeyn had echter onder de rust zijn plannetje klaar om de offensief zeer sterke bezoekers in toom te houden. Met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuwjaarsreceptie De Fakkel

Zondag 19 januari 2020
Beringen - Nieuwjaarsreceptie De Fakkel
In woonzorgcentrum De Fakkel in Paal werd geklonken op het nieuwe jaar. De bewoners genoten van een gezellige namiddag. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.
Beringen - Nieuwjaarsdrink aan de Lemmensmolen
In Beverlo werd gisteren geklonken op het nieuwe jaar. De Lemmensmolen organiseerde een gezellige borrelnamiddag op het terras, zo konden de inwoners van de Beverlo gezellig samen buurten. Meer foto's via deze link. (Patrick Knuyt)
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport brengt de drie punten mee
Stal Sport heeft op gepaste en verdiende wijze revanche genomen voor de 3-4 nederlaag uit de heenronde. In een wedstrijd die het volledig domineerde, ging het terecht met de drie punten aan de haal. De eerste vijf minuten was Elen de gevaarlijkste ploeg en dwong het de eerste kans af, maar daarna was het Stal dat het heft in handen nam. In minuut 7 kreeg Ruben Bijloos een eerste kans, die echter naast geschoten werd. Op het kwartier kon Joeri Piens vrij aanleggen, maar zijn harde knal zoefde net over de (…) Het hele nieuwsbericht

Halen - Koersel : 0-0

Zondag 19 januari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Halen - Koersel : 0-0
De eerste helft vlotte het niet bij Koersel en dus niet vreemd dat de beste kansen – een 3-tal- voor de thuisploeg waren. Maar de netten kregen ze niet bol. Een tegenprik van Coenen vloog laag over het doel. Na de rust kwam Koersel beter voor de pinnen maar kreeg evenmin de bordjesman aan het werk; alhoewel er lovenswaardige pogingen kwamen van Del Freo en Philips. Met een straffe reflex hield de thuisgoalie de score blank en aan de overzijde zorgde de lat voor frustratie bij de thuisploeg. Koersel mag niet (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Wilt en Zo Paal
Wilt en Zo is de jongerenafdeling van KVLV Paal. De groep bestaat ondertussen al zeven jaar. De toffe vriendengroep hield een gezellige nieuwjaarsreceptie. Meer foto's op Paalonline.

Je eerste auto!

Zondag 19 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!
Vandaag is het de laatste dag van het autosalon en vandaag nog een laatste foto in onze reeks 'Je eerste auto'. (foto Patrick Knuyt)

Koersel speelt gelijk in Halen

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Koersel speelt gelijk in Halen
Weerstand Koersel is niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel op het veld van MD Halen. Zondag ontvangt Koersel KSK Meeuwen. Paal-Tervant B klopte Grote Brogel met 4-1. KVK Beringen verloor met 2-0 van City Pirates Antwerpen. Stal Sport won in Elen met 0-2.

Zaalvoetbal: Beverlo - Koersel 11-6

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Beverlo - Koersel 11-6
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Beverlo Koersel geklopt. Uitslag: 11-6.

Keltic schenkt tv aan 't Weyerke

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Keltic schenkt tv aan 't Weyerke
De bewoners van de assistentiewoningen van 't Weyerke in het Kapellehof in Heusden, hadden deze week alle redenen om te applaudisseren. Serviceclub Keltic uit Leopoldsburg, met ook verschillende leden uit Beringen, schonk hen een fonkelnieuw gigantisch tv-toestel. Ze zullen nu samen met hun bezoekers regelmatig hun favoriete programma's kunnen bekijken in de gemeenschappelijke ruimte. Ze maakten er alvast een dankbaar feestje van samen met hun milde schenkers. Op dit moment wonen er 14 mensen die op een 10-tal begeleiders kunnen rekenen. Overdag zijn de meeste bewoners werken in een al dan niet beschermde omgeving. (foto Julien Maebe)

Patricia Lemmens overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Patricia Lemmens overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige en in Ham woonachtig Patricia Lemmens overleden, de echtgenote van Kris Melis. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Clemence Mertens overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Donderdag is de uit Koersel afkomstige Clemence Mertens overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Marcel Peeters. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Fons Deferme overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Fons Deferme overleden
Dinsdag is in WZC Ocura in Beringen Fons Deferme overleden, de weduwnaar van de in november overleden Lucienne Maris. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Inbraak in tuinhuisje

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Inbraak in tuinhuisje
Bij de politie kwam gisteren een melding binnen van een inbraak in een tuinhuisje in Terhulzen. De bewoonster kwam terug thuis en betrapte de daders. Die hadden hun buit al klaargezet maar lieten die achter toen de bewoonster arriveerde.


Tiener gewond na vluchtmisdrijf

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Tiener gewond na vluchtmisdrijf
Vrijdagochtend is op de Molendijk in Koersel een fietsster door een auto geraakt. Het 13-jarige meisje uit Beringen raakte hierbij gewond. De bestuurder van de wagen, een BMW cabrio, pleegde vluchtmisdrijf. De politie stelt een onderzoek in.
2

Nu de blauwe maan

Zaterdag 18 januari 2020
Beringen - Nu de blauwe maan
Vandaag brengt Edith een haiku met de maan in de hoofdrol.

De lossing

Zaterdag 18 januari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De lossing
Vandaag een blik op de lossing in Tervant, de oude kolenhaven van de Beringse mijn.

Lens op Tervant

Zaterdag 18 januari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Lens op Tervant
Vandaag houdt Bart Liesenborgs voor zijn wekelijkse foto zijn lens gericht op het kerkje van Tervant.

Je eerste auto!

Zaterdag 18 januari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto!
Luigi Musardo bezorgde ons deze foto van een blinkende bolide! 

José Beyns overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Beringen - José Beyns overleden
In Beringen is vandaag de uit Leopoldsburg afkomstige José Beyns overleden, de weduwe van Jef Van Bael. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.