Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Sarchis Invest

Dinsdag 18 september 2018
Serdar Osturk en Selma Serdan, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Sarchis Invest opgericht met zetel aan het Beverpad in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in deegwaren en rijst, eetgelegenheden met beperkte bediening, verhuur van vrachtwagens met bestuurder, aan- en verkoop van woningen en slopen van gebouwen.

Nieuwe bvba: Sude 38

Dinsdag 18 september 2018
Samet AZkykl en Mehmed Ibryam, beiden uit Koersel, hebben de bvba Sude 38 ppgericht met zetel aan de Tennisstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle vormen van bodemsanering, grondwerken en funderingswerken.

Roger Theunis overleden

Dinsdag 18 september 2018
Beringen - Roger Theunis overleden
Zondag is de uit Paal afkomstige Roger Theunis overleden, de echtgenote van Yvonne Bogaerts. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (9.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Inbraak bij werfkeet in Paal

Maandag 17 september 2018
Beringen - Inbraak bij werfkeet in Paal
Inbraken bij werfketen blijven een plaag. Afgelopen weekend was het weer prijs bij de werfkeet gelegen aan de Paalsesteenweg. Daar staan verschillende containers voor de werken aan de E313 en de heraanleg van de Paalsesteenweg. Dieven gingen aan de haal met verschillend materiaal zoals lasapparatuur en verlengkabels.

Onbekenden hebben zondag ingebroken in jeugdhuis Club 9 in Koersel. Ze konden aan de haal gaan met een som geld van 350 euro.Doe de Stemcheck

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Doe de Stemcheck
Weet jij nog niet op welke partij je gaat stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen? Dan kan je de Stemcheck doen van De Standaard en Het Nieuwsblad. Welke plannen hebben de lijsttrekkers van Beringen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober? 25 hete Beringse hangijzers worden voorgeschoteld om zo bij je keuze van een partij uit te komen. Klik hier voor de Stemcheck

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Alida Ceunen overleden

Maandag 17 september 2018
Beringen - Alida Ceunen overleden
Gisteren is Alida Ceunen overleden, de echtgenote van Stinus Diepvens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

House Warming

Maandag 17 september 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - House Warming
Als ik 10 jaar terug in de tijd ga dan stel ik vast dat ik in het voorbije decennium binnen een straal van 100 meter rond mijn huis niet minder dan 15 nieuwe buren heb gekregen. Van al die nieuwkomers ken ik er 5. De 10 anderen zijn mij onbekend. Daar heb ik nog geen enkel contact mee gehad, laat staan, één woord mee gewisseld. Ik vind dat onthutsende negatieve cijfers en een verontrustende evolutie. We moeten mekaars deur niet platlopen maar een simpele goeiedag zeggen of even de hand opsteken, op (…) Het hele nieuwsbericht
5

Hoe moet je stemmen?

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Hoe moet je stemmen?
Op zondag 14 oktober worden de gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd. In België is er stemplicht voor alle Belgen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Wil je al eens testen hoe je precies moet stemmen? Dan kan je dat vanaf vandaag uittesten in bib van Beringen. Je bent welkom tijdens de openingsuren.

Openbare verkoping: Plakkettenberg

Maandag 17 september 2018
Morgennamiddag wordt in café Remise 56 in Koersel de woning Plakkettenberg 50 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a75ca en heeft een K.I. van 743 euro.

Motorrijder gewond in Koersel

Zondag 16 september 2018
In de Stationsstraat in Koersel botsten gisterennamiddag een motorrijder en een auto. De motorrijder is daarbij gewond geraakt.

Volleybal: Stalvoc klopt Diepenbeek

Zondag 16 september 2018
In eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A Diepenbeek A verslagen. Uitslag: 3-1.

Opening Car Center Poelmans

Zondag 16 september 2018
Beringen - Opening Car Center  Poelmans
In Koersel opende gisteren Car Center Poelmans. Het is de voormalige garage Poelmans die met een nieuw concept op de markt komt met een ruime keuze aan wagens van verschillende merken. (Patrick Cosemans)
Opening Car Center  PoelmansOpening Car Center  Poelmans

Verslag Stokkem - Stal Sport

Zondag 16 september 2018
Beringen - Verslag Stokkem - Stal Sport
Op het veld van Stokkem, dat toch met 4 op 6 aan de competitie begonnen was, heeft Stal een gelijkspel uit de brand gesleept. Waar er de vorige twee wedstrijden nog goed gespeeld werd en de nederlagen onterecht waren, werd het nu een gelijkopgaande wedstrijd, die dan ook terecht op een gelijkspel eindigde. Een goede match was het allerminst, maar Stal kon toch gelijke tred houden met de Maaslanders die vorige week nog zwaar hadden uitgehaald en toen 8 keer scoorden. Het duurde tot de 23ste minuut eer er iets te (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport en Turkse spelen gelijk

Zondag 16 september 2018
Beringen - Stal Sport en Turkse spelen gelijk
Stal Sport heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Stokkem. FC Turkse speelde thuis 2-2 gelijk tegen KFC Hamont'99. Paal-Tervant B verloor met 4-0 in Lommel Kolonie.
Deze ochtend was er een hevige brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maes in Tessenderlo. De grote rookpluim was tot in Beringen te zien. Politie vroeg om ramen en deuren in de buurt gesloten te houden. Vorige maand was er ook al een brand bij hetzelfde bedrijf. De situatie was rond 13u onder controle en de rookpluim was ook niet giftig, liet de politie weten.

Westhoek Zwevezele 63 - Miners 81

Zondag 16 september 2018
Beringen - Westhoek Zwevezele 63 - Miners 81
Miners Beringen brachten gisteren de eerste punten mee naar huis in eerste Landelijke. De Miners misten opnieuw hun start niet, zonder de motor op te blazen deze week. Cauberghs dirigeerde in afwezigheid van de nog de nog steeds gekwetste Vanbaelen en Camps domineerde de beginfase inside, maar daarna heerste thuisspeler Rotsaert inside. Met Postelmans, Vanderhoydonck aan het driepuntkanon bleef er steeds een kleine voorsprong op het scorebord. Rust 41-45 In de tweede helft ging onder impuls van (…) Het hele nieuwsbericht

Indian summer

Zaterdag 15 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Indian summer
De mooie nazomer zorgt ook weer voor mooie zonsondergangen. Het blijft een inspiratiebron voor onze fotograaf Gust Ischen.

Paal-Tervant wint van Anadol

Zaterdag 15 september 2018
Beringen - Paal-Tervant wint van Anadol
Paal-Tervant heeft vanavond Anadol verslagen. Uitslag: 4-3. KVK Beringen won de derby tegen Weerstand Koersel met 1-0, nadat Creyns op de 60ste minuut kon scoren uit penalty..

Zaalvoetbal: Koersel - Meeuwen 5-6

Zaterdag 15 september 2018
In de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Koersel thuis met 5-6 verloren van Meeuwen. Beverlo won in Hoeselt met 1-6.

Brons voor Pieter Timmers

Zaterdag 15 september 2018
Pieter Timmers is terug goed in vorm en heeft gisteren op de wereldbekermanche zwemmen in het Qatarese Doha brons behaald op de 100 meter vrije slag. Pieter Timmers, de vice-olympisch kampioen van Rio, zette in de reeksen met 49.30 de beste tijd neer van al de deelnemers. In de finale zwom Pieter een knappe tijd van 49.04, goed voor de derde plek.

Treinen vervangen door bussen

Zaterdag 15 september 2018
Beringen - Treinen vervangen door bussen
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Hasselt omdat er aan de sporen wordt gewerkt. De NMBS legt vervangbussen in, die stoppen uiteraard aan de stations van Beverlo en Beringen, maar raadpleeg zeker de website van de NMBS om de juiste uren van de bussen op te pikken. Vanaf maandag rijden de treinen weer normaal.

Zing je lied nu

Zaterdag 15 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Zing je lied nu
Elke zaterdag presenteren we een gedicht of tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Vallei van de 3 beken

Zaterdag 15 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de 3 beken
Eén van de minder bekende natuurgebieden in Beringen is ongetwijfeld de vallei van de 3 beken op de grens van Paal en Schaffen. Het wordt dit weekend mooi nazomerweer, misschien de ideale gelegenheid voor een wandeling. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Kerk Brelaar-Heide

Zaterdag 15 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kerk Brelaar-Heide
Op deze foto zie je de kerk van Brelaar-Heide in Paal bij de inwijding. Nu doet de kerk dienst als locatie van Open Hart Paal waar het vandaag opendeurdag is. Ideaal moment om de kerk nog eens te bekijken.

Vurtense Molen

Zaterdag 15 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Vurtense Molen
In onze rubriek vandaag een blik op de Vurtense Molen in Stal. De Vurtense Molen is een watermolen op de Zwarte Beek, gelegen aan de Molendijk. Ze lag op 200 m stroomafwaarts van de Stalse Molen. De molen werd vóór 1800 opgericht als onderslagmolen en fungeerde als korenmolen. Het binnen- en buitenwerk, inclusief het schoepenrad, zijn verdwenen. Het molengebouw, uitgevoerd in vakwerk, bleef behouden.
1

7,6 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 7,6 % van alle huishoudens in Beringen een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In West-Limburg was vorig jaar 8 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Beringen - Mia Cremers overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Huisvuil zomaar op straat

Vrijdag 14 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Huisvuil zomaar op straat
Deze vuilzakken liggen zomaar op straat in de wijk Woonhof in Beringen-Mijn. Een aantal bewoners houdt zich niet aan de data dat het huisvuil opgehaald wordt. En dat zorgt dat weer voor ergernissen bij andere buurtbewoners die klagen over geurhinder. En dat is een iets minder fraai deel van het buitengewone Beringen. Op het niet correct aanbieden van huisvuil staan boetes tot 350 euro.
3

Tegen paal en over de kop

Vrijdag 14 september 2018
Vanmorgen ramde een auto een paal op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De wagen ging vervolgens over de kop. Bij het ongeval viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Red Lemon en Digibel failliet

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Red Lemon uit Beringen failliet verklaard. Deze bvba werd in 2016 opgericht. Ook Digibel uit Beringen werd vandaag failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.
23/08
33 jaar getrouwd , dat mag wel in dit krantje . Proficiat Martine en Johan
margriet Carmans
15/08
Gefeliciteerd met je 80ste verjaardag.
Martine Verboven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Huisvuil zomaar op straat
  2. Opening Car Center Poelmans
  3. Witters wil nieuw cultureel centrum in Paal