Het overige nieuws

Opening Frituur Lieve

Donderdag 21 maart 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Frituur Lieve
Aan de Beverlosesteenweg 7 in Paal opende Lieve Bierten een gloednieuwe frituur in het voormalig pand van TSB. Lieve en haar team verwelkomen je graag voortaan op hun nieuwe stek. (foto: Inge Jespers)
4

Nacht van de geschiedenis Paal

Donderdag 21 maart 2019
Beringen - Nacht van de geschiedenis Paal
Het Davidsfonds Paal organiseerde weer een boeiende avond rond meesterschap in het kader van de Nacht van de geschiedenis. Fotografen Marc Huybrighs en Gilbert Claes verstaan het meesterschap om van foto's echte kunstwerken te maken met photoshop als hun penseel. Werk van beide fotografen is nu zondag trouwens nog te zien in Galerij Bel-Art in Paal.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Beringen - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Beringen - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Beringen - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Beringen - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Een nestje in het hotel

Woensdag 20 maart 2019
Vandaag gezien
Beringen - Een nestje in het hotel
Morgen start de lente en deze metselbijen in de tuin van Bart en Inge zijn al druk in de weer om te zorgen voor hun nageslacht in het bijenhotel. (foto Bart Liesenborgs)

Nieuwe bvba: NV Woningbouw

Dinsdag 19 maart 2019
Niels Vanbaelen en Eline Nijs, beiden uit Beverlo, hebben de bvba NV Woningbouw opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Oosthamsesteenweg.

Inbraak in zeecontainer

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Processieweg in Tessenderlo hebben dieven een zeecontainer opengebroken. Zij gingen met een mountainbike en een racefiets aan de haal.

Maria-Helena Theunis overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Maria-Helena Theunis overleden
Gisteren is Maria-Helena Theunis overleden, de echtgenote van Henri Beerten. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Seaking nam afscheid
Deze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
1

Pelgrimswandeling

Dinsdag 19 maart 2019
Het dekenaat Beringen organiseert op zondag 31 maart om 14 uur een pelgrimswandeling in Eversel, Heusden-Zolder. Het gaat om een wandeling van ongeveer 4 km die vertrekt en eindigt in de kerk van Eversel. Vooraf en nadien is in de kerk een korte bezinning gepland, halfweg wordt stilgestaan bij het Emmaüsverhaal. Het is de bedoeling daar onderweg verder over te praten met een wandelgenoot. Het einde wordt verwacht rond 16 uur. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Samen tegen pesten

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Samen tegen pesten
In de Kardijk werd gisteren een avond georganiseerd rond pesten. Het Huis van het Kind, Stad Beringen en Opvoedingswinkel West-Limburg nodigden Gie Deboutte uit voor een boeiende lezing. 1 op 5 Vlaamse jongeren heeft immers last ervaring met pesterijen. 1 op 20 wordt zelfs wekelijks gepest. Op deze infoavond werd tips gegeve hoe je pestproblemen kan voorkomen, opmerken en bespreekbaar maken. (Patrick Knuyt)
Samen tegen pestenSamen tegen pesten

Baron Rikky en barones Virginie

Dinsdag 19 maart 2019
Beringen - Baron Rikky en barones Virginie
In woonzorgcentrum Sporenpark werd samen met cv ‘ De Palingen’ carnaval gevierd. Er werd gezongen en gedanst naar lieve lust. De leerlingen van het VIBO hielpen mee met het ronddelen van drank en hapjes. Rikky en Virginie werden door Keizer Conny gekroond tot baron en barones met de nodige attributen. Ook familieleden en bezoekers genoten vrolijk mee.
Baron Rikky en barones VirginieBaron Rikky en barones VirginieBaron Rikky en barones Virginie
Beringen - Frères Ennemis in 'Subtitles Club'
Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Sinds oktober 2018 vertoont The Roxy Theatre iedere maand beurtelings een Engelse, Franse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie en je krijgt er telkens een boeiende inleiding bovenop. Ticketprijs is €6,50. Plaats van afspraak: Pieter Vanhoudtstraat 39 in Koersel-Beringen. Vrijdag 22 maart om 19u00 is er de Franse film 'Frères Ennemis' met Mathias Schoenaerts.
28/02
Berte Laenenproficiat Berte Laenen met je verjaardag! Blijf gezond en vier het goed!
Mariette Stappers
20/02
mijn allerbeste verjaardagswensen voor mijn "vriendinneke" Maria. Dat we nog vele jaren mogen lachen en zagen en weggaan en genieten van onze kinderen en kleinkinderen en...… ook van Trixie de beste wensen voor zijn opvangmoeke ;-)
Linda Aerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Opening Frituur Lieve
  2. Dochter Helmut Lotti illustreert boek
  3. Drie rijbewijzen van straatracers afgepakt