Het overige nieuws

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Beringen - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Beringen - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Beringen - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Beringen - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Beringen - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Projekt 80 bij Durango Sessies

Woensdag 22 september 2021
Beringen - Projekt 80 bij Durango Sessies
Liefhebbers van New Wave konden gisteren genieten van de Durango Sessies bij Radio Benelux. De band Projekt 80 speelde de pannen van het dak. Nu zaterdag treedt de groep op in concertzaal The Other Side Live in Peer.

Energieke avond

Dinsdag 21 september 2021
Vandaag gezien
Beringen - Energieke avond
Een stevige portie energie in één prachtige foto van Gust Ischen.

Gaby Vanoppen overleden

Dinsdag 21 september 2021
Beringen - Gaby Vanoppen overleden
Gaby Vanoppen, echtgenote van Albert Luts (†2017) is overleden.
(° 13 mei 1923 te Beringen - † 20 september 2021 te Heusden-Zolder)
De uitvaartliturgie waarop u wordt uitgenodigd, zal opgedragen worden in de parochiekerk van Sint-Valentinus te Berkenbos op zaterdag 25 september 2021 om 10.30uur gevolgd door de crematie in het crematorium te Hasselt. Gelegenheid tot een laatste groet in de kerk vanaf 10 uur.
De begraving van de urne zal in besloten kring plaatsvinden.

80-jarige fietser gewond

Dinsdag 21 september 2021
Beringen - 80-jarige fietser gewond
Een fietser en een auto zijn deze middag gebotst op de Koerselsesteenweg. Een man (80) uit Beringen raakte hierbij gewond.

Robert De Jonge overleden

Dinsdag 21 september 2021
Beringen - Robert De Jonge overleden
Robert De Jonge uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Beverlo op 9 oktober 1949 - † Heusden-Zolder op 20 september 2021)
Uitvaart: vrijdag 24 september 2021 in intieme kring.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Beringen - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Startdag Bepavoc

Maandag 20 september 2021
Beringen - Startdag Bepavoc
Volleybalclub Bepavoc gaf op de startdag een voorproefje van hoe leuk de Multimove Academy en de volleybalschool kunnen zijn. Zo tracht de club kinderen al jong de liefde voor bewegen en de (volley)bal bij te brengen. Het was alvast een leuke en gezellige bedoening zondagvoormiddag in de sporthal van Paal. Meer foto's via Paalonline.

Rosa 'Truda' Vangrinsven overleden

Maandag 20 september 2021
Beringen - Rosa 'Truda' Vangrinsven overleden
Rosa 'Truda' Vangrinsven uit Beverlo, weduwe van Joseph AERTS († 1994), is overleden.
(° Lommel op 3 oktober 1930 † Beverlo op 17 september 2021)
Uitvaart: in intieme kring.

Vernieuwd centrum in Diest

Zondag 19 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vernieuwd centrum in Diest
De Stad Diest heeft vandaag, op autovrije zondag, officieel haar vernieuwde en uitgebreide voetgangerszone geopend met een groot feest in en rond de Winkelwandelstraat. Na 15 maanden van intensieve infrastructuurwerken is de riolering gemoderniseerd, kregen de straten een nieuw wegdek en werden ze ingekleed met meer groen en gezellige zitbanken. De winkelwandelstraat en haar omgeving zijn nu een nog mooiere plaats om te winkelen, wandelen én wonen. Om wandelen in het centrum van Diest nog aangenamer te maken werd samen met het vernieuwen van de winkelwandelstraat de voetgangerszone fors uitgebreid.
Beringen - Nog een brug te weinig: de brug aan ‘De Lossing’
Een aandachtige lezer van mijn rubriek Losse Flodders, recentste verschijning op 13 september (zie op die datum in het archief) maakte er mij attent op dat ik in de tekst onder de titel “Een brug te weinig” de brug aan de Lossing, oftewel de kolenhaven, vergeten was in mijn opsomming over de bruggen in Beringen. De titel “Een brug te weinig” krijgt zo wel een andere betekenis want ik schreef letterlijk over een brug te weinig. Die brug heeft ook een rijke geschiedenis, niet zo zeer de brug zelf, maar wel de kolenhaven die er achter ligt. Jarenlang, in de glorietijden van de mijn van Beringen, was dat aan de waterweg een belangrijk kloppend hart van de mijnindustrie. De volksmond ging de kolenhaven al snel ‘de lossing’ noemen maar het had eerder ‘de lading’ moeten zijn want duizenden schepen werden er volgeladen met kolen om via waterwegen naar hun bestemming gevoerd te worden. De kolen kwamen via het kolenspoor , nu een fietspad, naar het Albertkanaal. Het is een rijke bladzijde uit de geschiedenis van Beringen-Mijn. (Martin Vanierschot - foto Gust Ischen)

Stal Sport verliest weer

Zondag 19 september 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest weer
Ook de derde wedstrijd van de nieuwe competitie leverde geen enkel punt op voor Stal Sport. Nochtans begonnen ze vol vertrouwen aan de wedstrijd, maar in de eerste tien minuten was er toch vooral balbezit en druk van de bezoekers uit Bolderberg. Het beslissende moment van deze match lag al na 13 minuten toen een Bolderbergspeler de bal in doel ging leggen maar Bjarne Schildermans hem in het strafschopgebied tegen de grond werkte. Rood voor Schildermans en de bal op de stip. De strafschop werd vrij centraal (…) Het hele nieuwsbericht

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Beringen - World Cleanup Day, ook in Parijs
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eendracht Termien wint in Koersel

Zaterdag 18 september 2021
Beringen - Eendracht Termien wint in Koersel
Eendracht Termien heeft vanavond de drie punten gepakt op het veld van Weerstand Koersel. Uitslag: 1-3.
  1. Paljas Festival in Paal moet knallen
  2. Vrijwilligersbeurs op 23 september
  3. Handel en wandel in Beverlo
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen