Het overige nieuws

73 jobs bedreigd bij APS

Maandag 17 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 73 jobs bedreigd bij APS
Bij APS (Advanced Power Solutions) in Tessenderlo worden 73 van 386 jobs bedreigd. Dat heeft het bedrijf aan het personeel en de ondernemingsraad meegedeeld. Het bedrijf, vroeger gekend als Panasonic Battery Europe, maakt verschillende soorten batterijen. APS geeft als reden de stijging van de grondstoffen, de hoge loonkosten in ons land en de lage rendabilteit van het bedrijf in Europa. De vakbonden reageerden verrast op de mededeling van het bedrijf.
Beringen - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Novak Djokovic uitgeschakeld

Maandag 17 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Novak Djokovic uitgeschakeld
Novak Djokovic zal dit jaar de Australian Open niet voor de tiende keer winnen. Hij is al uitgeschakeld nog voor de eerste bal is geslagen en dat heeft Serviër louter en alleen aan zichzelf te danken. Als je alle regels ter bestrijding van corona aan je gesponsorde tennisschoenen lapt, dan is het niet meer dan logisch dat de Australische overheid de wetten toepast die het zelf heeft ingevoerd. De modale mens neemt aanstoot aan zoveel arrogantie van een weliswaar groot sportman . Maar het was de hoogste tijd (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Louis Goris overleden

Zondag 16 januari 2022
Beringen - Louis Goris overleden
Louis Goris uit Beringen, echtgenoot van Irène Reynders, is overleden.
(° Koersel op 2 januari 1942 † Koersel op 14 januari 2022)
Begroeting: donderdag 20 januari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 21 januari 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

RSC Koersel - U. Wellen 3-7

Zaterdag 15 januari 2022
Beringen - RSC Koersel - U. Wellen 3-7
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 3-7 verloren van U. Wellen. RSC Koersel staat laatste in de stand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

René Wyckmans overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Beringen - René Wyckmans overleden
René Wyckmans uit Beringen, echtgenoot van Magda Van Der Graesen, is overleden.
(° Hasselt op 18 juni 1936 † Beringen op 14 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 21 januari 2022 - funerarium Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: zaterdag 22 januari 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Restauratie kerk Schaffen

Zaterdag 15 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Restauratie kerk Schaffen
De Sint-Hubertuskerk van Schaffen zal gerestaureerd worden. Vanaf maandag 24 januari 2022 zal het kerkgebouw in de steigers worden gezet voor een volledige restauratie. De werken gaan zes maanden in beslag nemen. De kerkraad van Schaffen heeft nauw samengewerkt met het Diestse stadsbestuur, Monumentenwacht, architect Achille Vandormael en het Agentschap van Binnenlands Bestuur om dit beeldbepalend dorpsgebouw te vrijwaren voor de volgende generaties. Voor een bedrag van totaal 610.000 euro wordt de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

RMS schooljaar 1970-71

Zaterdag 15 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - RMS schooljaar 1970-71
Van Carmela Doino kregen we deze week vanuit Italië nog deze klasfoto van RMS Beringen-Mijn. Op Erfgoeddag dit jaar organiseren Citévolk Spreekt Beringen-Mijn en heemkundige kring Kiosk beiden een tentoonstelling over het schoolleven. Heb jij nog (klas)foto's? Laat het ons zeker weten. We sturen de foto's graag door naar de erfgoedverenigingen.

Brug Beringen

Zaterdag 15 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug Beringen
Beringen Groeit is één van de slogans van de Stad Beringen, en Beringen groeit snel. Dat maakt het voor Gust weer boeiend om zijn reeks 'Vroeger en Nu' aan te vullen.

Alles heb ik verdragen en gedragen

Zaterdag 15 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Alles heb ik verdragen en gedragen
Elke zaterdag brengt Edith poëtische woorden met een foto van Lambert Reynders.
Beringen - Spits en middenvelder voor W. Koersel
Weerstand Koersel heeft twee spelers aangetrokken: spits Gillian Vaesen die tijdens de voorbereiding afhaakte bij KVK Beringen en middenvelder Jason Cammalleri van Sporting Hasselt.

Voetganger gewond

Donderdag 13 januari 2022
Beringen - Voetganger gewond
Op de Laan op Heusden in Koersel is gisterenavond een 79-jarige voetganger uit Beringen gewond geraakt. De man werd geraakt door de zijspiegel van een voorbijrijdende wagen.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Beringen - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Nieuwe bushaltes Oostham Warande

Donderdag 13 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushaltes ‘Oostham Warande’ op de Heppensesteenweg (N141) in Ham. “De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken starten op maandag 17 januari en zullen een maand in beslag nemen. Fietsers langs de Heppensesteenweg moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en plaatselijk in twee richtingen aan de overzijde fietsen. Het lokaal verkeer zal ter hoogte van de werfzone rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kruispunt Zwarte Ring deels terug open
Vanaf maandag 17 januari kan er terug verkeer over de nieuwe rotonde op de Grote Baan (N29) in Lummen ter hoogte van de Zwarte Ring. Ook de Meldertsebaan (N725) gaat open waardoor er opnieuw rechtstreeks verkeer mogelijk is tussen Meldert, Diest en Paal. De Blanklaarstraat blijft voorlopig afgesloten. In april zullen in principe alle werkzaamheden op de gewestwegen klaar zijn. Het gaat voorlopig nog om een gedeeltelijke openstelling.
De Meldertsebaan sluit opnieuw volledig aan op de rotonde (…) Het hele nieuwsbericht

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Beringen - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Grijs en mistig
Na de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Van Beringen naar een eiland in Noorwegen
  2. Vijf rijbewijzen ingetrokken
  3. Kruispunt Zwarte Ring deels terug open
03/01

Beste Danny, leuk om je berichtje te lezen en te weten dat je goed bent thuis geraakt ! Groetjes van het koppel fietsers uit Beringen

Koppel Fietsers
01/01

Aan het fietsend koppel van wie ik deze morgen de pomp mocht lenen, aan de brug bij Beringen. Dikke Merci, ik ben weer thuisgeraakt! toppie!!

Danny Vos
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen