Het overige nieuws

Hamont-Achel - 10 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis
Vandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Leonardus Van Vlierden overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Hamont-Achel - Leonardus Van Vlierden overleden
                                                                                          (Adv.)
Hamont-Achel - Coronapas verplicht bij wedstrijd Tectum Achel
Voor Tectum Achel belooft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Euromillions Volley League seizoen op 6 november meteen “vollen bak” te worden met de komst van regerend kampioen Knack Roeselare naar Achel. Enkel wie in het bezit is van een Coronapas (Covid Safe Ticket) zal de wedstrijd kunnen bijwonen. Tevens wordt aanbevolen om een mondmasker te dragen wanneer de veiligheidsafstand van 1,5m niet gegarandeerd kan worden in de sporthal. Dit laatste geldt niet voor de spelers...

Lieske Alders overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Hamont-Achel - Lieske Alders overleden
Maandag is Lieske Alders (89) overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Jaak Vandewaerde. Zij woonde in Bocholt maar was afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Hamont-Achel - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen lantaarnpaal en boom

Dinsdag 26 oktober 2021
Grensgevallen
Op de Grootschoterweg in Budel-Schoot is gisterenavond laat een auto tegen een lantaarnpaal en een boom gereden. De politie heeft de bestuurder van de wagen niet kunnen aantreffen. Het voertuig is afgesleept door een berger.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Hamont-Achel - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Hamont-Achel - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Hamont-Achel - Weer 9 coronapatiënten in Mariaziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Frans Schellens overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Hamont-Achel - Frans Schellens overleden
Gisteren is Frans Schellens overleden, de echtgenoot van Ria Crauwels. Hij was 59 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: familie Schellens, Leliestraat 7, 3930 Achel.

Mooie zwemresultaten voor OZV

Dinsdag 26 oktober 2021
Op de provinciale zwemkampioenschappen behaalden de zwemmers van OZV zondag mooie plaatsen:
- 50m vrije slag:  15-16 jarigen 1ste plaats : Noor Segers; 3de plaats: Nelle Theuwis. 19-jarigen 1ste plaats: Rune Theuwis.
- 100m rugslag: 15-16 jarigen 2de plaats: Jef Dieltjens
- 200m vlinderslag: 13-14 jarigen 2de plaats: Julie Decloedt; 3de plaats: Nina Imants.
- 50m schoolslag: 15-16 jarigen 3de plaats: Finn Stappers
- 400m vrije slag: 15-16 jarigen 1ste plaats: Noor Segers; (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Peter Gillis koopt kasteel kruisheren
  2. Maria Schildermans overleden
  3. Vier generaties, met dank aan Rosie
19/10

Na de naoorlogse Achelse beroepsrenner, Gerard Heynen, eindelijk weer een profrenner in Achel. Veel succes Kamiel de volgende jaren in het profpeleton. Willy Aerts

Willy Aerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel