Het overige nieuws

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Hamont-Achel - Kunst in coronatijden
Marco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
"De kans dat de Belgische grens met Nederland weer dichtgaat als het coronavirus opnieuw oplaait, is heel klein," zei minister Pieter De Crem vandaag na afloop van een overleg met zijn Nederlandse college Fred Grapperhaus in Baarle-Nassau. Het uitwisselen van informatie tussen beide ministeries zal moeten worden verbeterd en maatregelen zullen gezamenlijk worden genomen.
1

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (13) gewond bij val

Maandag 13 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 13-jarige fietser uit Retie kwam vanmiddag rond 12.30 uur ten val in de Dijkstraat in Kaulille. Hij raakte daarbij gewond.

Paul Niklaus overleden

Maandag 13 juli 2020
Hamont-Achel - Paul Niklaus overleden
Vrijdag is in het Mariaziekenhuis Paul Niklaus overleden. Hij was 78 jaar. Woensdag om 14u zal er voor hem een gedenkmoment worden gehouden in de ontmoetingsruimte aan het urnenbos van het Boskerkhof. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat u 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
1
Hamont-Achel - Ondertussen, op de vliegbasis...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Hamont-Achel - Geen Lourdesbedevaart dit jaar
De jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht

De fiets op met Okra

Zondag 12 juli 2020
Hamont-Achel - De fiets op met Okra
OKRA-trefpunt Hamont richt in de zomer fietstochten in op donderdagnamiddag. Men vertrekt dan om 13u30 aan de achterzijde van fietscafé De Burg. Het zijn tochten van ongeveer 35 km. Er wordt gefietst onder begeleiding van Jos en Jan aan een rustig tempo, aangepast aan de deelnemers, en er wordt regelmatig gestopt voor een rustpauze. Coronamaatregelen worden in acht genomen. Surf eens naar de website voor informatie en foto’s: www.okra.be/trefpunt/hamont. (J.J.S.)
Hamont-Achel - Hagia Sophia wordt weer moskee
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Koeien gered uit Warmbeek

Zondag 12 juli 2020
Bij de Achelse Kluis kwamen vanmorgen twee koeien terecht in de Warmbeek. Zij konden niet meer uit het water. Er werd een beroep gedaan op de brandweer om de dieren op het droge te hijsen.

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Hamont-Achel - Red die hommel
Je zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Hamont-Achel - Vanaf vandaag een mondmasker dragen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig weekend
Een uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Hamont-Achel - Vlaamse feestdag vandaag!
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC speelt eerst uit
In eerste provinciale van het damesvoetbal speelt KFC Hamont zijn eerste wedstrijd uit bij Louwel. Op de tweede speeldag ontvangt de club KRC Genk C. Op de derde speeldag speelt KFC uit bij Bilzen United.

Kniesoor op Guldensporendag

Zaterdag 11 juli 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Kniesoor op Guldensporendag
11 juli 1302. Weet je het nog? Te Kortrijk, in de beemden, werd het pleit beslecht. Een Vlaams zootje ongeregeld met bijzonder primitieve wapens wachtte op de Groenigekouter het superieure Franse leger op. Er volgde een bloedige veldslag die – wonder boven wonder – door de underdogs gewonnen werd. Op het slagveld bleven 600 gouden sporen achter van het Franse ridderleger dat meer door arrogantie dan door gebrek aan strijdlust in de pan gehakt werd.
Er zijn – en niet alleen door Hendrik (…) Het hele nieuwsbericht
1
17/06
Leden FFemma Hamont

Wat een leuke verrassing voor de Femma groep van Hamont!We zijn jullie niet vergeten!Voor alle leden van Femma Hamont en Achel een kleine attentie met een toepasselijke tekst en een “sleutelhanger symbool van verbondenheid”

Femma-team Hamont
13/06
Alle papa's en opa's

Dag pa, dag meneer: een vrolijk kaartje voor jou dit keer. Met een dikke merci voor alles wat je doet. We vergeten dat niet, je doet dat zo goed! Warme groeten van Marita, Tanja, Anniek, Arlette, Lieve, Linda, Hanneke, Thieu, Nathalie en Carla

De gezinsbond van Hamont
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hamont-Achel
26/06
Schoolteam De Robbert

Aan iedereen van het schoolteam van “De Robbert” een hele grote DANK je wel om in deze vreemde tijd zo klaar te staan voor onze kinderen, met veel geduld en liefde... en zoveel meer dan enkel de leerstof overbrengen... Jullie zijn geweldig! ??

Lizi Groenen
16/06

Zo kwiek en optimistisch zoals je nu door het leven stapt kunnen er nog heel wat jaartjes bij. Proficiat !!

Lambert Achten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Druk druk druk aan Achelse Kluis
  2. Paul Niklaus overleden
  3. Een ligusterpijlstaart in de tuin