Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: LC Worx

Vrijdag 24 september 2021
Luc Cuyvers (40) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap LC Worx opgericht met zetel aan de Sint-Odilialaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, de installatie van tussenwanden en garagepoorten én de plaatsing van brandwerende metalen deuren.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Hamont-Achel - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Motorrijder (20) gewond bij val

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Motorrijder (20) gewond bij val
Aan het kruispunt van Haag, Dorpsstraat en Thomas Watsonlaan is gisternamiddag rond 16.15u een 20-jarige motorrijder uit Pelt gewond geraakt toen hij een val maakte nadat hij verrast werd door een auto die uit de Haag kwam. Het slachtoffer weigerde mee te gaan met een opgeroepen ambulance.

Zuster Goretti overleden

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Zuster Goretti overleden
In het kloosterrusthuis Sint-Jan Berchmans is gisteren zuster Goretti overleden, in het burgerleven Gerarda Habraken. Ze was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u)  in de Sint-Laurentiuskerk. Begroeting: vrijdag na de avondwake (19u) in de kapel van het rusthuis. Rouwadres: zusters Augustinessen, Bosstraat 7, 3930 Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Oefeningen van militairen

Dinsdag 21 september 2021
Nog tot morgen voert een eenheid van de landmacht oefeningen uit in Noord-Limburg. Het bataljon dat de oefening uitvoert, zal onder andere observatieposten opzetten in de buurt van de bruggen over het kanaal Bocholt-Herentals in Kaulille en Lozen. In totaal gaat het om 26 militairen die zich verplaatsen met een viertal voertuigen. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Bart Hermans overleden

Dinsdag 21 september 2021
Hamont-Achel - Bart Hermans overleden
Bij een verkeersongeval in Budel is gisteravond Bart Hermans om het leven gekomen. Hij was 32 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Gerda Meekers overleden

Dinsdag 21 september 2021
Hamont-Achel - Gerda Meekers overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren Gerda Meekers overleden, de echtgenote van Antoon Verhoeven. Ze was 81 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

Dood tegen boom

Maandag 20 september 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Dood tegen boom
Vanavond rond 21.30 uur is op de Nieuwedijk in Budel een auto tegen een boom gereden nadat de bestuurder de bocht had gemist. Hij bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. UPDATE Het gaat om een 32-jarige Neerpeltenaar.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Hamont-Achel - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.
  1. Vanaf maandag werken aan de Stadswaag
  2. Nog een maand proefopstellingen aan grens
  3. Achel had 180 jaar een handboogschutterij
29/08
Luci Nijs

Luci van harte gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een toffe dag van ....Harry en Elly

Harry en Elly Jansen
26/08

Proficiat aan de Achelaren geboren in 1956! Omwille van Corona zal de reünie gepland worden in het voorjaar van 2022. Het comité is op zoek naar emailadressen. A.u.b. doorgeven aan nellymartens@skynet.be

Het comité 65-jarigen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel