Het overige nieuws

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.

Volley: Achel klopt Guibertin

Zondag 16 december 2018
Hamont-Achel - Volley: Achel klopt Guibertin
Wat was dat vanavond een straffe wedstrijd van Tectum Achel tegen Axis Guibertin. Echt niks voor hartlijders! Maar Achel heeft mooi gewonnen, met 3-2. Setstanden: 25-23, 22-25, 21-25, 25-18 en 11-15.

Exc. Hamont klopt Peer SV

Zondag 16 december 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Peer SV
Exc. Hamont heeft vandaag Peer SV verslagen met 2-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Kerstfeest bij Femma

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Femma
90 leden waren komen opdagen voor het kerstfeest van Femma Hamont en Achel. Dat startte in De Posthoorn met een herinnering aan de overleden oud-voorzitster Mariet Beerens-Snelders. Er werden ook kerstliedjes gezongen, men kon kijken naar een projectie van foto’s van de activiteiten van Femma door de jaren heen en daarna was het aanschuiven voor een lekker buffet. Toneelgroep “De Dollefijntjes” (foto) bracht een aantal leuke sketches en kon op veel applaus rekenen. (J.J.S.)

Achel verliest van Park Houthalen

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Achel verliest van Park Houthalen
Achel VV is vanavond bij Park Houthalen gaan verliezen met 3-0. KFC Hamont 99 won met 2-1 van Nevok Gruitrode.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Kerstfeest bij Okra Achel

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Okra Achel
Tijdens het kerstfeest van Okra Achel werden donderdag onder meer de 80- en 90-jarigen (foto onder) gevierd. (Jos Cox)
Kerstfeest bij Okra Achel
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Eedaflegging nieuwe burgemeesters

Vrijdag 14 december 2018
Rik Rijcken, Stijn Van Baelen en Thomas Vints zullen dinsdag bij de gouverneur in het Provinciehuis in Hasselt de eed afleggen als nieuw burgemeester van respectievelijk Hamont-Achel, Bocholt en Beringen.

Nieuwe bvba: Premium Car Select

Vrijdag 14 december 2018
Karim Darghal uit Hamont-Achel heeft de bvba Premium Car Select opgericht met zetel aan de Bemvaartstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer takeldiensten, groothandel in auto's en lichte bestelwagens en carrosserie.

Mia Janssen overleden

Vrijdag 14 december 2018
Hamont-Achel - Mia Janssen overleden
Vandaag is Mia Janssen  overleden, de weduwe van Tiel Verweyen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in de Schutterijstraat 3 in Achel.
3

Anny Boes overleden

Vrijdag 14 december 2018
Hamont-Achel - Anny Boes overleden
Gisteren is in rusthuis Aan de Beverdijk in Achel Anny Boes overleden, de echtgenote van Jos Vandersanden. Zij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de paochiekerk van Grote Heide. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
8
Hamont-Achel - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Nieuwe bvba: Kabene

Donderdag 13 december 2018
Jacobus Mertens en Astrid De Jong, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Kabene opgericht met zetel in de Slipstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources activiteiten, computerservices en consultancy.

En maar kerststukjes maken

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - En maar kerststukjes maken
Vandaag gingen dames in dienstencentrum De Kring kerstbloemstukken maken onder leiding van Tuinhier Achel. Iedereen stak ijverig de handen uit de mouwen en er werden vele mooie kerststukjes voor op de feesttafel gemaakt. Vanuit De Kring gaat er veel dank naar Tuinhier Achel voor de fijne samenwerking.
En maar kerststukjes maken

Bert Hulsbosch overleden

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - Bert Hulsbosch overleden
Gisteren is mevr. Bert Hulsbosch overleden, de echtgenote van Willem Schellekens. Ze was 63 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 19.30u) in het crematorium in Lommel.  Schriftelijk condoleren kan bij Familie Schellekens-Hulsbosch, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.
61

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.
16/12
Doortje van harte gefeliciteerd met je verjaardag door je man en ons Dotje.
Gerry Van Houtert
03/12
De vrijwilligers van onze MissiegroepGraag wil ik al onze super enthousiaste vrijwilligers bedanken voor de inzet en fijne samenwerking de afgelopen dagen bij onze missietentoonstelling 2018! Miet
Miet Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Gemeenteraad van maandag kan heftig worden
  2. Bert Hulsbosch overleden
  3. Spaas Kaarsen: op zoek naar nieuwe markten