Het overige nieuws

Pieter Saelmans overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Hamont-Achel - Pieter Saelmans overleden
In het Mariaziekenhuis is woensdag Pieter Saelmans overleden. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren kan via condolerne[!]begrafenissencreemers.be.
3

Gerard Joosten overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Hamont-Achel - Gerard Joosten overleden
In het Mariaziekenhuis is woensdag Gerard Joosten overleden. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Begroeting: maandag (19-20u) of dinsdag na de avondwake in de Pastorijstraat 32. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum morgen tegen Waremme

Vrijdag 17 januari 2020
Hamont-Achel - Tectum morgen tegen Waremme
Morgenavond staat er in sporthal De Koekoek een belangrijke wedstrijd voor Tectum Achel op het programma. De club speelt dan tegen Waremme. Het is de wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden om de strijd voor plaats 4 en 5 spannend te houden, goed wetende dat Gent in de nek van Tectum ligt te hijgen. Achel en Gent hebben een vergelijkbaar programma waarbij beide ploegen de punten meer dan nodig hebben.
De rust tijdens de eindejaarsperiode heeft de groep goed gedaan en ze hebben met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op zes te snel...

Vrijdag 17 januari 2020
Hamont-Achel - Eén op zes te snel...
In november controleerde de flitswagen van de lokale politie HANO in totaal 5023 voertuigen op hun snelheid. 818 chauffeurs reden veel te snel en werden geflitst. Dat is 16,29% of ruim één op zes! Verhoudingswijs werden de meeste overtredingen vastgesteld in de Hayenhoek (Pelt), de Lindelsebaan (Pelt), de Orchideeënlaan (Hamont-Achel) en het Herent (Pelt). De cijfers van november

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Hamont-Achel - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Man en vrouw gewond bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Fabriekstraat in Bocholt zijn vanmorgen twee gewonden gevallen: een 49-jarige man uit Lommel en een 40-jarige vrouw uit Pelt.

Twaalf obussen aangetroffen

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens wegenwerken in de Napoleonsdijk in Bocholt zijn vandaag twaalf obussen aangetroffen. De wegenwerken werden stilgelegd. De ontmijningsdienst DOVO ruimde de springtuigen op. De obussen dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Mertens uitgeschakeld in Hobart

Donderdag 16 januari 2020
Elise Mertens is uitgeschakeld in het tennistoernooi van het Australische Hobart. In de kwartfinales verloor ze in drie sets van de Britse Heather Watson (WTA-101): 7-6, 4-6 en 5-7. De wedstrijd duurde 3u33'.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Hamont-Achel - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Hamont-Achel - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.
Hamont-Achel - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'
Limburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Hamont-Achel - Staking bij Bpost
Je moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Provincie wil af van subsidiëring trage wegen
Het provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
3

Pasar op bezoek in vliegbasis

Dinsdag 14 januari 2020
Hamont-Achel - Pasar op bezoek in vliegbasis
Dat de militaire vliegbasis 10WTac in Kleine Brogel goed in de markt ligt om eens te bezoeken bewees het aantal inschrijvingen vorig jaar voor deze trip. Het was dan ook al het tweede Pasar-gezelschap van 50 deelnemers dat geïnteresseerd aan de briefing begon. In de vroegere cinemazaal schetste de gids in een ludiek en eigenzinnig vakjargon de opleiding tot gevechtspiloot. Hij liet zijn publiek ook kennismaken met de structuur van de basis en met de positie ervan binnen de NAVO.
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
Pasar op bezoek in vliegbasisPasar op bezoek in vliegbasis

Ziekenhuis roept patiënten terug

Dinsdag 14 januari 2020
Grensgevallen
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept voor de zekerheid 649 patiënten terug die na 27 januari 2014 een gebitsreiniging hebben ondergaan met een zogenaamde ultrasoontip. Dit om uit te sluiten dat de betreffende patiënten zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of HIV. De kans dat dit is gebeurd, is volgens het ziekenhuis klein; het terugroepen van de patiënten gebeurt uit voorzorg.
Elise Mertens heeft zich vanmorgen makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Hobart (Australië). Ze haalde het makkelijk met tweemaal 6-1 van de Amerikaanse kwalificatiespeelster Christina Mchale (WTA-81). In de tweede ronde volgt een duel met de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-61). Elise won het toernooi van Hobart al twee keer: in 2017 en 2018.

Treinverkeer weer op gang

Dinsdag 14 januari 2020
Sinds 15.30u rijden er weer treinen tussen Hamont en Mol. De hinder die er sinds vanmorgen was op de spoorlijn is opgelost. Vanmorgen had een onderaannemer bij werken aan het spoor in (Neer)Pelt een stroomkabel geraakt. En daardoor werkten de seinen en overwegen niet meer. Het treinverkeer werd stilgelegd en de hele voormiddag reden er vervangbussen tussen Mol en Neerpelt. De overwegen bleven ook een tijd allemaal dicht. Dat duurde tot in de namiddag. De kabel is nu hersteld. "Het treinverkeer zal de eerste tijd nog wel wat verstoord verlopen," zegt Frédéric Petit van Infrabel.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Hamont-Achel - De visie van Fobie
Gisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Hamont-Achel - Wolven hebben elkaar gevonden
De twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Nieuws van Achel VV

Maandag 13 januari 2020
Hamont-Achel - Nieuws van Achel VV
Achel VV heeft Lennert Vos van Lommel SK aangetrokken. Nick Pinxten komt terug naar Achel. Vromans zal de kleuren van KFC Hamont 99 verdedigen.

Nieuwjaar in buurt 'De Ruiter'

Maandag 13 januari 2020
Hamont-Achel - Nieuwjaar in buurt 'De Ruiter'
Zaterdagavond vond, inmiddels voor de zesde keer, een gezellige nieuwjaarsborrel plaats van de Ruiterstraat in Hamont. Het was een fijne en gezellige avond waarbij iedereen weer wat bij kon buurten. Er werd veel gelachen, gedronken en genoten van de vele hapjes. Ook werden André en Lena (foto onder) erelid voor hun inzet in het verleden, want zij gaan verhuizen. Ze mogen echter altijd naar de activiteiten van de buurt blijven komen! Het bleef nog gezellig tot in de kleine uurtjes. (Henk Snijders)
Nieuwjaar in buurt 'De Ruiter'

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)
25/12

Een hele fijne verjaardag Polleke vandaag op kerstdag

johny notelaers
21/12

Felicitaties - zij het een dagje te laat - voor hen die in 1954 geboren zijn en die gisteren het feit vierden dat ze de officiële pensioenleeftijd bereikten. Zeker de 34 kerels van het schooljaar '63 - '64 zou ik extra willen gelukwensen.

Lambert Achten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Nieuwjaar in buurt 'De Ruiter'
  2. Pasar op bezoek in vliegbasis
  3. Inbraak aan de Dijk