Het overige nieuws

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Hamont-Achel - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwongen haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Hamont-Achel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Hamont-Achel - Biljarten: KNBC wint bondsbeker
In het lokaal De Sox in Achel werd gisteravond de finale van de jaarlijkse bondsbeker gespeeld tussen de Pelter biljartclubs KNBC en KMV Neerpelt. Het was een zeer spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door KNBC, met Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Jan Van Helden. (GC)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Hamont-Achel - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Auto botst tegen boom

Vrijdag 20 mei 2022
Grensgevallen
Op de Maarheezerwzeg in Budel is vanmorgen rond 7 uur een auto tegen een boom gereden. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Hamont-Achel - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1

Weinig schade door onweer

Vrijdag 20 mei 2022
 Het (eerste) onweer van deze namiddag heeft weinig schade aangericht. De brandweer kreeg een vijftal oproepen. 
1

Zes rijbewijzen ingetrokken

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Zes rijbewijzen ingetrokken
Politie HANO heeft zes rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. Dat gebeurde eerder deze week. De betrapten moeten ook een boete van 174 euro betalen.
1
Hamont-Achel - Voorlopig geen piekuurtreinen meer
Dan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hamont-Achel - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1
Grensgevallen
Bij sloopwerkzaamhede aan de Meemortel in Budel ontstond deze voormiddag een gaslek. De sloopwerkzaamheden werdeen meteen stilgelegd. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
1
  1. Hegge wint Fakkel van VOKA
  2. Acht nieuwkomers bij Tectum Achel
  3. Onafhankelijk schepen stemt mee met oppositie
08/05
Okra Hamont

Het Okra-Team van Hamont wenst aan alle moeders:”Een fijne Moederdag!”

Okra-Team Hamont
08/05
Femma Hamont

Het Femma-Team van Hamont wenst aan alle moeders:”Een fijne Moederdag!

Femma-Team Hamont
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel