Het overige nieuws

Nieuw: Kennel van Carsveld

Dinsdag 9 augustus 2022
Cindy Machiels (39) uit Hamont-Achel en Marie Paule Kuypers (66) uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Kennel van Carsveld opgericht met zetel aan de Ambachtstraat in Hamont. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van honden en katten en het africhten en trainen van huisdieren.
1

Even uitrusten...

Dinsdag 9 augustus 2022
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Even uitrusten...
Blijkbaar moet de opkomende maan af en toe ook eens uitrusten... Het is warm voor iedereen! (Foto Hans Put)
1
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Toronto. Ze versloeg in de eerste ronde de Hongaarse Anna Bondar in twee sets: 6-7, 1-6. 
1

Hittegolf met tropische maxima

Dinsdag 9 augustus 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf met tropische maxima
De hittegolf is nu goed van start gegaan en we kijken aan tegen minstens zes tropische dagen. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied is het ook kurkdroog en overheerst de zon het weerbeeld. Pas na volgend weekend is er kans op wat neerslag en uiteindelijk geraken we ook verlost van de tropische temperaturen. Tot dan zien we haast iedere dag het kwik wat hoger uitkomen.
Morgen is het stralend zonnig weer. Die enkele hoge sluierwolk aan de blauwe hemel hindert de zon in zijn (…) Het hele nieuwsbericht
1

Maria Palmans overleden

Dinsdag 9 augustus 2022
Hamont-Achel - Maria Palmans overleden
Zondag is Maria Palmans overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jef Kauffmann. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers.
1

Mijnramp in Marcinelle herdacht

Maandag 8 augustus 2022
Hamont-Achel - Mijnramp in Marcinelle herdacht
In Marcinelle werd vanmorgen de mijnramp herdacht die daar 66 jaar geleden is gebeurd. Op 8 augustus 1956 kwamen in de mijn Bois du Cazier 262 mijnwerkers van verschillende nationaliteiten om het leven. Vanuit het hele land namen reddingsploegen deel aan de hulpverlening. Ook als jonge ingenieur is Jos Legrand, laatste directeur ondergrond KS West, als hoofd van de reddingsbrigade Helchteren-Zolder meermaals afgedaald tijdens de reddingsoperatie.
Vandaag nam dan ook een grote delegatie Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
1

Hou het koel deze week

Maandag 8 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Hou het koel deze week
Sinds zaterdag is de waarschuwingsfase van zowel het federale ozon- en hitteplan als het Vlaamse Warmteactieplan actief. Het KMI voorspelt vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Zeer warme dagen zijn niet zonder risico’s. Neem de nodige voorzorgen. Denk aan kwetsbare personen. En vergeet ook je huisdieren niet. Een overzicht van de mogelijke gezondheidsklachten en wat je hierbij kan doen vind je hier. Op de foto: zo trof Josh Vandijck op straat een merel aan die bijna omkwam van de dorst.
1

Ze waren aan het spelen, daarboven

Maandag 8 augustus 2022
Hamont-Achel - Ze waren aan het spelen, daarboven
Niet te tellen hoeveel foto's van de condenssporen van vliegtuigen we vanmorgen binnenkregen. Deze is van Eric Swinnen. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen. Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging, net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van deze condenssporen. (Foto onder: Jens Veraa)
Ze waren aan het spelen, daarboven
1
Hamont-Achel - Een hittegolf tijdens de schoolvakantie
                                                                    (Cartoon: Fobie)
1

Achel VV naar derde ronde

Zondag 7 augustus 2022
Hamont-Achel - Achel VV naar derde ronde
In de competitie voor de Beker van België heeft Achel V.V. thuis Stockay-Warfusee verslagen met 5-2. UPDATE Een verslag van Achel VV:
Zonder pardon kegelde groen-wit vanmiddag in de 2de ronde van de Croky Cup het Waalse RRC Stockay-Warfusee, 2de amateurklasse nota bene, uit het Belgische bekertornooi. Een verschroeiende start van de thuisploeg leverde binnen de 10 minuten al een riante 3-0 voorsprong op. De bezoekers herstelden het evenwicht en konden (…) Het hele nieuwsbericht
1

KFC Hamont 99 klopt Thes B

Zondag 7 augustus 2022
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 klopt Thes B
KFC Hamont 99 is met 1-3 gaan winnen op het veld van Thes Sport Tessenderlo B.
1

Turkse FC - Exc. Hamont 1-3

Zondag 7 augustus 2022
Hamont-Achel - Turkse FC - Exc. Hamont 1-3
Turkse FC heeft thuis met 1-3 verloren van Ex. Hamont.
1
In de halve finales van het dubbelspel op het tennistoernooi van Washington zijn Elise Mertens en Greet Minnen uitgeschakeld. Ze verloren van het Amerikaans/Russisch duo Kalinskaja-McNally in twee sets: 7-6, 7-5. De wedstrijd duurde 1u en 49 minuten.
1
Hamont-Achel - Zoeken naar de Aziatische hoornaar
UPDATE Het Vlaams Bijeninstituut, dat instaat voor het opsporen en verdelgen van de Aziatische hoornaar, kan voorlopig geen nesten meer bestrijden: het geld is op en Vlaams minister van landbouw Jo Brouns heeft geen extra budget voorzien. Volgens voorzitter René De Backer is men al drie jaar in gesprek over een beheerregeling en is die er nog altijd niet.
Het gevaar bestaat dat mensen nu zelf nesten zullen proberen te verdelgen, zegt De Backer. “Dat is (…) Het hele nieuwsbericht
1