Het overige nieuws

Hamont-Achel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.
Hamont-Achel - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme aan Lourdesgrot

Zondag 16 januari 2022
Vandalen hebben toegeslagen aan de Lourdesgrot in de Bosstraat. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.
Hamont-Achel - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Winst voor Dames A van Tectum Achel
In sporthal De Koekoek hebben de Dames A van Tectum Achel gisteren die van Tongerlo verslagen. Uitslag: 3-0. Goed gedaan, dames!

Gelijkspel Hades-Bocholt

Zaterdag 15 januari 2022
Vanavond speelde HC Hades Hamont tegen de buren uit Bocholt. Na een spannende wedstrijd werd het een gelijkspel: 21-21.

Jef van Erum overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Hamont-Achel - Jef van Erum overleden
In Leuven is vandaag oud-gemeenteraadslid Jef van Erum overleden, de echtgenoot van Lisette Stalmans. Hij was afkomstig van Valkenswaard, woonde in Achel en werd 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring, waarna de as zal worden uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats in  Achel-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Donné overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Hamont-Achel - Bèr Donné overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Hubert ”Bèr” Donné overleden, de echtgenoot van Liliane Janssen. Hij was afkomstig van Hamont en werd 67 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Hamont-Achel - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuis
Woensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Hamont-Achel - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Grijs en mistig
Na de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van 21 gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben vanavond in een brandbrief aan hun minister-president Mark Rutte gevraagd dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Het gaat over de burgemeesters van onder meer Best, Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Someren, Cranendonck, Eindhoven, Eersel en Valkenswaard. Ze zeggen zich zorgen te maken over de lokale handelaars "die door de huidige lockdown opnieuw hard worden geraakt." "Het zijn juist deze ondernemers die onze lokale gemeenschappen kleur geven en direct en indirect zorgen voor werkgelegenheid," aldus de burgemeesters in de brief. 

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.
  1. Jef van Erum overleden
  2. Vandalisme aan Lourdesgrot
  3. Optocht van De Teutepeuters gaat door
04/01
Linda Gijbels

Een fijne verjaardag voor mijn zus Linda Gijbels Nog vele jaren en een goede gezondheid Kussen langs deze weg ???? Van Gerard & Annita

Annita Gijbels
21/12
Femma Hamont

Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022!

J.J.S. Femma-team Hamont.
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel