Het overige nieuws

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Hamont-Achel - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Woensdag 3 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! De Gezinsbond wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen! De oppas en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken wij vrijwilligers. Per prestatie krijg je (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Hamont-Achel - Toerisme lente 2021
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Weersverandering
Aan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Lepelaars overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Hamont-Achel - Piet Lepelaars overleden
Zondag is Piet Lepelaars overleden, de echtgenoot van Annie Cuijvers. Hij was afkomstig van Bergeijk en werd onlangs 77 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
12

Peter Vos overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Hamont-Achel - Peter Vos overleden
Zondag is Peter Vos overleden, de echtgenoot van Nelly Bex. Hij was afkomstig van Valkenswaard en werd 80 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting in het columbarium op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
25

Toine Quanten overleden

Maandag 1 maart 2021
Hamont-Achel - Toine Quanten overleden
Gisteren is Toine Quanten overleden, de weduwnaar van Toke Plessers. Hij was afkomstig uit Eksel en werd 96 jaar. De uitvaartliturgie en de bijbegraving bij Toke op de gemeentelijke begraafplaats ‘De Roosen’ van Pelt, zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
11

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Hamont-Achel - 'Vervoer op maat' goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Eerste telpalen op fietssnelwegen
Het provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Achel B trekt zes spelers aan

Zondag 28 februari 2021
Hamont-Achel - Achel B trekt zes spelers aan
Achel VV heeft zes spelers aangetrokken voor zijn B-ploeg in vierde provinciale: Bert Van Den Dungen (KFC Hamont), Steff Nijssen (Lille) en Jarno Verberne, Pieter Van Nerum, Raf Theunissen en Pieter Bloemen (allen Breugel).

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig weer
Hogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen start de Jeugdboekenmaand

Zondag 28 februari 2021
Hamont-Achel - Morgen start de Jeugdboekenmaand
Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart kan je in het bos rond De Bever trollen spotten in bossen en velden. Maak met de letters die je vindt tijdens je wandeling een leuke titel en ontwerp een originele boekencover. Breng deze binnen in de bib van Hamont of Achel en maak kans op een leuke prijs! MEER INFO: Bib Hamont Wal 26, Hamont-Achel of bibliotheek[!]hamont-achel.be tel. 011 51 05 02.

Brand bij ramen- en deurenproducent

Zaterdag 27 februari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand bij ramen- en deurenproducent
Vanavond ontstond brand bij een ramen- en deurenproducent aan de Vlassloot in Soerendonk (Craenendonck). Na drie kwartier had de brandweer de brand onder controle.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Taxichauffeur neergestoken in Eindhoven
Op een taxistandplaats nabij de vertrekhal van Eindhoven Airport is vanavond een taxichauffeur neergestoken. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De marechaussee heeft de dader na een achtervolging gearresteerd.
  1. CD&V wil samenwerking voor sporthal Achel
  2. Peter Vos overleden
  3. Piet Lepelaars overleden
25/02
Leden Femma Hamont-Achel

Een dankjewel van “ Femma nationaal” voor de vrijwillige inzet van het “ Femma - Team” van Hamont! Leuk toch dit “gebaar” in je brievenbus te vinden!

Femma-Team Hamont
19/02

felicitatie voor vicky natkiel van opa en oma met haar verjaardag en ondanks de corona toch een leuke dag mag hebben.

frits natkiel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel