Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Peeters overleden

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - Agnes Peeters overleden
Op 14 februari overleed de uit Hamont afkomstige Agnes Peeters, de weduwe van Jaak Van Endert. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne krijgt een plaats in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Lisa Schuermans overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Lisa Schuermans overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Lisa Schuermans overleden, de weduwe van Leike Schuurmans. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Tectum tegen Menen en Zoersel

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Tectum tegen Menen en Zoersel
We gaan dat vel van de beer nog niet verkopen, maar volleybalclub Tectum Achel is goed op weg om zijn hoofddoel te bereiken. Met nog 2 matchen te gaan, staan we in de rangschikking op die felbegeerde 6e plek. Twee ploegen kunnen ons nog ‘iets’ afdraaien: Gent en Zoersel.
Morgen/woensdagavond moet Achel naar Menen waar voor ons team ‘normaal’ weinig te sprokkelen valt, maar ook onze beide concurrenten staan dan voor een haast onmogelijke opdracht tegen twee toppers (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Maas overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Rina Maas overleden
In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Rina Maas overleden. Ze was 73 jaar. Vrijdag (om 10.30u)  is er een afscheidsviering met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.
1

Pech voor inbrekers

Maandag 18 februari 2019
Hamont-Achel - Pech voor inbrekers
Onbekenden poogden binnen te dringen in een woning aan de Emmelenhoek. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.
Hamont-Achel - Jongens U17 Tectum Achel winnen topper
In de laatste heenwedstrijd van de 2de ronde stond de volleytopper tussen de jongens U17 van Tectum Achel en Lovoc Lommel op het programma. Beide teams hadden tot voor vandaag evenveel punten uit evenveel wedstrijden. De topper vandaag zou dus voor één van beide teams de leidersplaats opleveren.
In set 1 stonden 2 aan elkaar gewaagde teams op het plein. Al was Lovoc toch wel de sterkste. De Lommelse jongens liepen uit, maar Tectum beende op het einde via sterke opslagen nog bij. Set 1 ging (…) Het hele nieuwsbericht
Jongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topper

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Hamont-Achel - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

KFC verliest van Maasland NO

Zondag 17 februari 2019
Hamont-Achel - KFC verliest van Maasland NO
KFC Hamont 99 heeft deze namiddag met 1-0 verloren van Maasland NO. Exc. Hamont ging met 1-2 winnen bij KVV Heusden-Zolder.

Volley: Achel klopt Haasrode Leuven

Zaterdag 16 februari 2019
Hamont-Achel - Volley: Achel klopt Haasrode Leuven
In de Liga A van het volleybal is Tectum Achel vanavond gaan winnen bij Haasrode Leuven. Het werd een vijfsetter waarbij Achel uiteindelijk aan het langste eind trok: 2-3. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
De inzet van de uitwedstrijd tegen BDO Haasrode, altijd moeilijk geweest en blijkbaar zal het ook altijd een moeilijke wedstrijd blijven, was een beetje veilig verloop naar de eindrondes toe. Dus stress was dus zeker bij de beide teams (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 16 februari 2019
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Marcel Schuurmans overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Hamont-Achel - Marcel Schuurmans overleden
Gisteren is Marcel Schuurmans overleden, de echtgenoot van Mia Kauffmann. Hij was 89 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
23