Het overige nieuws

Hamont-Achel - Daar is de omikron-variant van het coronavirus
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten
Er zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

Achel VV - Schoonbeek-Beverst 2-2

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Achel VV  - Schoonbeek-Beverst 2-2
Achel V.V. heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Schoonbeek-Beverst. Een verslag uit het Achelse kamp:
Groen-wit ontving vanavond op De Siggert het als 2de geklasseerde Schoonbeek-Beverst en leverde een prestatie af die door de Achelse supporters gesmaakt werd. In een attractieve wedstrijd werd een achterstand met veel energie en dominantie omgebogen in een voorsprong maar de bezoekers hadden aan één kansje voldoende om even later weer gelijk te komen. En hoewel de (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1
KFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Het won met 2-1.

Een teller langs de fietssnelweg

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Een teller langs de fietssnelweg
Momenteel wordt de "fietssnelweg" tussen Pelt en Hasselt gerealiseerd. Onderweg zal de fietser deze informatiepanelen tegenkomen. Deze foto werd gemaakt in Pelt. 

GS Bree-Beek B - Achel VV B 3-3

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - GS Bree-Beek B - Achel VV B 3-3
GS Bree-Beek en Achel VV B hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Geen handbalwedstrijd

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Geen handbalwedstrijd
De handbalwedstrijd tussen de Hades-heren (Hamont) en Arena (Hechtel) voor de beker van Limburg, voorzien voor vanavond om 20u, gaat niet door.

Florke Bernaerts overleden

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Florke Bernaerts overleden
Donderdag is Florke Bernaerts overleden, de echtgenote van de heer Harrie Van Lishout. Ze was afkomstig van Bree en werd 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Menen - Tectum Achel 3-2

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Menen - Tectum Achel 3-2
Tectum Achel heeft met 3-2 verloren in Menen. Sets: 25-23, 25-22, 18-25, 11-25, 16-14.

Nummer vierhonderd vijfenveertig

Zaterdag 27 november 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Nummer vierhonderd vijfenveertig
Ik zal het niet ontkennen: het doet me goed als ik verneem dat mensen mijn stukjes leuk vinden. Of ik dan in een poel van van neerslachtigheid wegzink als iemand meldt dat ze het maar niks vindt? Nee hoor. Echt niet. Zo meldde een dame dat ze mijn laatste bescheiden bijdrage aan de Internetgazet aangenaam vond, maar de vorige – dat zijn er vierhonderd vierenveertig! – niet. Het zij zo. Tot nu toe heb ik er mijn slaap niet voor gelaten. Wel fijn dat ze die allemaal gelezen blijkt te hebben. Jammer dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Hamont-Achel - 24 coronapatiënten in ziekenhuis
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.
Elise Mertens gaat volgend seizoen in het dubbelspel de Russin Veronika Kuderemetova (24) als partner hebben. De samenwerking met de Taiwanese Su-Wei Hsieh wordt stopgezet. Su-Wei Hsieh leidt de WTA-dubbelranking, Kudermetova staat 14de. Dit jaar werd ze in de dubbelfinale van Wimbledon verslagen door Mertens en Hsieh.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Kraamspelonk voor sterren
Deze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Josée Dolders overleden
  2. Gezond eten, gezond leven
  3. Jet Schildermans overleden
25/11

Liefste oma Micky, een dikke proficiat met je 90ste verjaardag!! Maak er een hele leuke dag van! Veel knuffels van je kleinkinderen en de 10 achterkleinkinderen xxx Nog eens een foto van je 4-geslacht maar dan 10 jaar later ;-)

Tammy Schutters
22/11

Dankwoord sinterklaasomité Hamont : Bedankt sinterklaas dat je weer bij ons was in deze bijzonder moeilijke tijden : ook dank aan de ouders voor de naleving van de maatregelen en de steun. Fijne sinterklaasdagen namens sinterklaascomité Hamont.

Sinterklaascomité Hamont
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel