Het overige nieuws

Politie koopt elektrische fietsen

Zondag 23 februari 2020
Hamont-Achel - Politie koopt elektrische fietsen
De lokale politie HANO gaat zeven elektrische fietsen voor de wijkdiensten aankopen.. De politieraad gaf daarvoor zijn toestemming. Er worden ook twee nieuwe wijkvoertuigen voor Pelt aangekocht, ter vervanging van twee oude.

Carnavalsstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Carnavalsstoet gaat NIET door

Zondag 23 februari 2020
De carnavalsstoet van CV De Teutepeuters in Hamont is afgelast vanwege het stormachtige weer. Dat is zojuist bekendgemaakt. De beslissing is genomen op advies van de Hulpverleningszone Noord-Limburg.

Tectum Achel wint van Haasrode

Zaterdag 22 februari 2020
Hamont-Achel - Tectum Achel wint van Haasrode
Tectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek Haasrode verslagen: 3-0. Setstanden: 25-23, 25-23 en 25-22.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Hamont-Achel - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
4

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Voor een half miljoen aan boetes
De politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Hamont-Achel - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Hamont-Achel - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Hamont-Achel - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Achel VV verliest in Zonhoven

Donderdag 20 februari 2020
Hamont-Achel - Achel VV verliest in Zonhoven
Achel VV heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van Zonhoven United A. Achel VV speelt zijn volgende wedstrijd uit bij Weerstand Koersel.

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Hamont-Achel - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Mia Meeuwissen overleden

Donderdag 20 februari 2020
Hamont-Achel - Mia Meeuwissen overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Mia Meeuwissen overleden, de echtgenote van Frans Boonen. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartlturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
5

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Jan Kwanten overleden

Woensdag 19 februari 2020
Hamont-Achel - Jan Kwanten overleden
Zondag is de uit Hamont afkomstige Jan Kwanten overleden, de weduwnaar van Irene Terrijn. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
1

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Hamont-Achel - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.
1

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wind staat centraal
In een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Hamont-Achel - Een nieuwe fietskaart
Toerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
1

Wim Niklaus overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Hamont-Achel - Wim Niklaus overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren WIm Niklaus overleden, de echtgenoot van Simone Prinsen. Hij was 82 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
12

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Hamont-Achel - Blokker wordt Mega World
Het personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Francine Oris overleden

Maandag 17 februari 2020
Hamont-Achel - Francine Oris overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Francine Oris overleden, de echtgenote van François Stevens. Ze was 91 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condolerenbegrafenissencreemers.be.
16

Elise Mertens zakt drie plaatsen

Maandag 17 februari 2020
Op de wereldranglijst.van het proftennis is Elise Mertens drie plaatsen gezakt. Ze staan nu 22ste. Vandaag start ze in het toernooi van Dubai tegen de Chinese Wang Qiang (WTA 28). Ook Kim Clijsters speelt daar straks. UPDATE Mertens heeft haar eerste wedstrijd in Dubai gewonnen; ze versloeg de Chinese in twee sets, 6-3 en 6-0.

Damesvoetbal: Hamont - Genk C 0-4

Zondag 16 februari 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont met 0-4 verloren van Genk C. Aan de rust keek Hamont al tegen een 0-2 achterstand op.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt ging vrijdagavond rond 23.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Arendonk gewond.
21/02

Tonny, van harte proficiat met de opneming in "Edele Eed-Broederschap van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw". Wensen je nog veel deugddoende jaren toe bij de Schut van Buul. Ludo en Mia Poelmans-Lauwers.

Ludo Poelmans
26/01

Vandaag werd Tonny Rutten, commandant van de Schut van Buul, samen met 18 andere verdienstelijken uit de beide Limburgen opgenomen in de "Edele Eed-Broederschap van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw ". Proficiat! namens familie en alle leden!

Ria Rutten-Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Mia Meeuwissen overleden
  2. Tectum Achel zaterdag thuis tegen Haasrode
  3. Twee doodrijders veroordeeld