Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Bromfietser (22) gewond

Woensdag 20 maart 2019
Op het kruispunt van de Kleine Marsestraat en de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Hamont-Achel en een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Hamont-Achel - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Hamont-Achel - Atelier 'De Vrije Kunst' exposeerde
Atelier "De Vrije Kunst" stelde afgelopen weekend werken tentoon aan de Wal in Hamont. Daar kwam behoorlijk wat volk op af. De groep amateurkunstenaars komt telkens bijeen op dinsdag (namiddag of avond) in De Schakel in Pelt om hun passie uit te oefenen. Onder het toeziend oog maar vooral de helpende hand van Hedwig Theeuwen slagen zij erin om toch telkens weer echte kunstwerkjes te maken. De leden werken zowel met olieverf als met acryl of aquarelverf.
Wilt u graag meer info over het Atelier, ga dan gerust eens langs in De Schakel (Overpelt-Fabriek) op dinsdagmiddag of -avond. 
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Bestelwagen uitgebrand

Dinsdag 19 maart 2019
Vanavond laat is een bestelwagen uitgebrand in de buurt op een zijweg van de Grote Haart, in het bos. Het voertuig zou enkele containers 0met drugsafval aan boord gehad hebben. De brand werd ontdekt door een passerende automobilist. De lokale politie HANO heeft een oproep naar eventuele getuigen gedaan om zich te melden via tel. 011 440820.

Bèr Lipkens overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Hamont-Achel - Bèr Lipkens overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Bèr Lipkens overleden, de weduwnaar van Truda Emmers. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
11

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Hamont-Achel - Verkeer in de knoop
Vanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.
15/03
Rhune, Wij weten dat je geweldig bent! Heel veel plezier met je 16E verjaardag en geniet van je Scoutskado: weekend in Meeuwen!! xxx.
Fam. Rutten-Nulens
15/03
Tanta Lieske proficiat met je 91 ste verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst!!!! Van Gerard & Annita
Annita Gijbels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Beheersplan voor privébos De Rooy
  2. An Poukens overleden
  3. Jules Gielen duikt in zijn Achelse verleden