Het overige nieuws

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Meer wolken
Met een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
1

Achel VV start in Hechtel

Dinsdag 5 juli 2022
Hamont-Achel - Achel VV start in Hechtel
Achel VV start zijn eerste competiewedstrijd op 3 september op het veld van KFC Hechtel. Op 10 september speelt Achel thuis tegen Zonhoven.
1

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Hamont-Achel - TEFAF is achter de rug
                                                                         (Cartoon: Fobie)
1
Hamont-Achel - Verdachten van de roof op TEFAF
De Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
1
Op het tennistoernooi van Wimbledon heeft Elise Mertens zich samen met haar Chinese dubbelpartner Zhang Shuai geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel. Ze versloegen een Oekraïens-Roemeens duo in twee sets: 6-4 en 6-3.
1
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Rampage Open Air groot succes
De organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
1

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Hamont-Achel - De Tour verhuist vandaag
                                                                 (Cartoon: Fobie)
1
Hamont-Achel - Vlaamse barbecue in wijk 'De Hoek'
Na een onderbreking van twee jaar vond zaterdag weer de jaarlijkse barbecue van wijkwerking “De Hoek” plaats. Met een tiental deelnemers minder dan andere jaren waren er in het totaal toch nog zowat 85 mensen die kwamen opdagen, met daarbij meerdere jonge gezinnen. Na een smaakvolle barbecue greep men de gelegenheid te baat om gezellig bij te babbelen en kennis te maken met de nieuwe deelnemers. De kinderen konden zich uitleven op het springkasteel. Het was een gezellige avond! (Albert Joosten)
1
Op het tennistoernooi van Wimbledon is Elise Mertens uitgeschakeld in het enkelspel. Ze verloor vanavond in de 1/8ste finales van de nummer 2 in de wereld, de Tunesische Ons Labeur, in twee sets: 6-7 en 4-6.
1
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
1
Hamont-Achel - In en uitgaande transfers bij Achel V A
Achel VV A heeft drie spelers aangetrokken: Andy Peeters (Bocholt), Niels Vanhelden ( Herkol) en  Axel Maes (Koersel). Jean Black verkast naar SV Herkol, Gert Timmermans naar Kattenbos Sport en Glen Huibers naar KRC Peer.
1
Hamont-Achel - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Hamont-Achel - Zeven nieuwe spelers voor Exc. Hamont
Exelcior Hamont heeft zich versterkt met drie spelers: : Michael Brebels (Wijshagen), Seppe Custers (KFC Hamont), Glenn Cuypers (vrij) Bram Damen (KFC Hamont), Joeri Langens (Reppel), Tiebe Persoons (Achel), Akim Scheidler (vrij).
1