Het overige nieuws

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel.
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van AxisGuibertin
Tectum Achel is vanavond bij het Waals-Brusselse AxisGuibertin gaan verliezen met 3-1. De club zakt nu weer naar de laatste plaats in de rangschikking;
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) Balenhoek
Nieuwjaar wensen en al een kleine beetje Lichtmis vieren, want op de buurtborrel van de (Kleine) Balenhoek werden er heerlijke, vers gebakken pannenkoeken geserveerd (foto). Een gezellig samenzijn dat kon plaatsvinden dankzij de volgende ingrediënten: een buurman die zijn achtertuin ter beschikking stelde, een buur die de uitnodigingen maar ook een oproep voor helpende handen lanceerde, één samenkomst van een 5-tal buren die op deze oproep ingingen en alles voorbereidden, de boodschappen deden voor een 40-tal inschrijvingen die binnenkwamen en één uurtje vooraf met een 5-tal mensen alles klaarzetten. Zo snel lukt het om een gezellig samenzijn in de buurt op touw te zetten! Een aanrader om hier ook energie in te steken want een goede buur is beter dan een verre vriend. (Danielle Palmans)
Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) Balenhoek

KFC verliest bij Heusden-Zolder

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - KFC verliest bij Heusden-Zolder
KFC Hamont-Achel is met 2-0 gaan verliezen bij Heusden-Zolder.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Geen winst voor Achel VV, vanavond tegen Helson. Het Achelse verslag luidt als volgt:
Een eerste helft met schaarse mogelijkheden en dus een logische brilscore na 45 minuten. Voor de thuisploeg was er een knappe vrije trap van Jasper Vandebroek die door doelman Mombaerts in hoekschop werd verwerkt (18’). Groen-wit kwam op het half uur goed weg toen een bal na een scrimmage voor het Achelse doel nog net van de doellijn werd gekeerd (28’). Maar even later kende de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont verliest bij Kattenbos

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest bij Kattenbos
In Derde Provinciale is Exc. Hamont bij Kattenbos gaan verliezen met 3-2.

Achel en Helson spelen gelijk

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Achel en Helson spelen gelijk
In Eerste Provinciale is Achel VV, thuis tegen Helson Helchteren, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Achel B wint bij KRC Peer

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Achel B wint bij KRC Peer
In Vierde Provinciale is Achel VV B bij KRC Peer B gaan winnen met 1-2.

Nog vakantiekriebels?

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Nog vakantiekriebels?
Vorig weekend was het al de twintigste (!) keer dat de Noord-Limburgse Vakantiebeurs in Hamont plaatsvond. Ook deze keer kreeg ze weer vele vakantieliefhebbers over de vloer. Er waren voor hen dan ook tal van exposanten aanwezig uit verschillende Europese landen, verdeeld over diverse vakantiebestemmingen.
Vakanties dichtbij blijken in de lift te zitten en zeker ook het kampeergebeuren. Er werden ook weer vele bezoekers gelukkig gemaakt met gewonnen prijzen op de gratis tombola. Ieder uur werden een weekendje weg, kortingsbonnen op een verblijf, lekkere streekproducten of toeristische gadgets uitgeloot. In het cafetaria kon je genieten van een lekkere kop koffie met vlaai, een Achelse (toen nog) Trappist of een Moezelwijn.
Ben je vergeten welke standhouders je interesse wegdroegen? Achter deze link kun je via hun link het aanbod nog eens bekijken.

Zilver en brons voor SACN-jeugd

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Zilver en brons voor SACN-jeugd
Aan de Limburgse atletiekkampioenschappen indoor voor de jeugd in Heusden hebben 26 SACN-atleten deelgenomen, waarmee Sporting Atletiekclub Neerpelt de tweede best vertegenwoordigde club was.
De eerste medailles van de dag werden veroverd bij het kogelstoten:  brons voor de miniemen Lou Schildermans en 
Jayden Vanhamond. Zilver was er voor Wout Claes (pupillen) bij de 60m horden en voor (alweer) Jayden Vanhamond bij het hoogspringen. Op de foto: rechts Jayden Vanhamond die brons behaalde in het kogelstoten en zilver in het hoogspringen.

Gratis zwemmen voor -6 jarigen

Zaterdag 28 januari 2023
Promotekst
Hamont-Achel - Gratis zwemmen voor -6 jarigen
Zwemparadijs LAGO Pelt Dommelslag pakt volgende week uit met haar ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Het doel? Meer inzetten op (spelend) bewegen bij kinderen, want ‘meer sporten’ hoeft niet enkel een voornemen zijn bij volwassenen.
Daarnaast lanceert LAGO volgende week ook een grote online wedstrijd voor -12 jarigen. Op 30 januari wordt op social media van LAGO Pelt het startschot gegeven voor een wedstrijd die loopt tot en met 24 februari. Met de insteek “Voor welke attractie warm jij op?” vraagt LAGO aan haar fans om een ludieke foto in te sturen waarin ze tonen hoe ze zich opwarmen om te komen ravotten in het water. De hoofdprijs? Een jaar lang gratis spelen en bewegen in het zwemparadijs. Een ongeziene en buitengewone hoofdprijs!

Nieuwjaarsreceptie bij NEOS

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie bij NEOS
Het traditioneel nieuwjaarsfeest van NEOS Hamont-Achel begon met een uitgebreide receptie waar iedereen ruim de kans kreeg om elkaar nieuwjaarswensen over te maken. In zijn "nieuwjaarsbrief" benadrukte Luc Ieven, de nieuwe voorzitter, het belang van het verenigingsleven terwijl de secretaris vervolgens een kort maar duidelijk overzicht van het afgelopen jaar. gaf Tussendoor bracht Jerome Boons muziek van Miel Cools. Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen genieten van een warm buffet dat afgesloten werd met een tafel vol nagerechtjes. Nadien werd er gezellig gekeuveld bij een glaasje. (Jaak Hoeben)
  1. Verkoop Achelse Kluis 'einde van een tijdperk'
  2. De Kluis gekraakt
  3. Jan Tormans koopt Achelse Kluis
02/01

Hamont 1967 o dertussen allemaal 55 jaar worden. Tijd voor een feest eind deze maand. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar hamont.be1967@gmail.com

Gilbert Kools
01/01

Hoera: je wordt 55 in 2023! Hamont 1968 schiet weer in gang en voorziet een feestje in 2023. Heb je hiervan nog geen mail ontvangen? Stuur dan snel een berichtje met je naam naar hamont1968@telenet.be .

Hamont 1968
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel