Het overige nieuws

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Om de bestaande Luikerweg in Valkenswaard te koppelen aan de Nieuwe N69 (de omleiding rond de dorpskern van Valkenswaard) wordt komend weekend een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april omstreeks 06.00 uur.
Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars (…) Het hele nieuwsbericht
1

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Hamont-Achel - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Hamont-Achel - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Hamont-Achel - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstichting in hutje

Dinsdag 20 april 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brandstichting in hutje
Vanmiddag rukte de brandweer uit een voor een brand in een hutje aan de Randweg-Oost in Budel. De schade bleef beperkt. Het gaat om brandstichting.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Hamont-Achel - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Ruim 9 kilo XTC-pillen

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
De politie van Cranendonck heeft in een auto ruim 9 kilo XTC-pillen aangetroffen met een straatwaarde van zo'n 80.000 euro. Er zijn twee arrestaties verricht.

Robert Maas overleden

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - Robert Maas overleden
Zaterdag is Robert Maas overleden, de echtgenoot van Mariette Bollen. Hij was 74 jaar en afkomstig van SHLille. De uitvaartliturgie en de begrafenis in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
45

De Groote Heide in een puzzel

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - De Groote Heide in een puzzel
Vanaf vandaag is in het UiTpunt en de VVV in Hamont-Achel en de vrijetijdsbalie van Pelt (Palethe) een puzzel van 1000 stukjes te koop. Als u het laatste stukje gelegd hebt, zult u alle bekende (en misschien minder bekende) bezienswaardigheden, activiteiten en natuurelementen in het natuurgrenspark Groote Heide zien: van de Venbergse watermolen over de Achelse Kluis tot de runderen in het Hageven of het Leenderbos. meer dan zesduizend hectare aan prachtige natuur en bijzondere belevenissen. De puzzel kost € 14,95.
1

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Willy van der Kuijlen overleden

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
Oud-voetballer Willy van der Kuijlen is overleden. Hij was 74 jaar, scoorde zowel met links als met rechts en was destijds een van de topvoetballers van PSV Eindhoven. "Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren", zo staat er op de website van PSV te lezen - hij maakte 308 goals voor die club. In het seizoen 1982-1983, toen hij bij het toenmalige Overpelt-Fabriek speelde, zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan. Bij het stadion van PSV kreeg hij een standbeeld.
Hamont-Achel - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Ree vast in omheining

Zondag 18 april 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Ree vast in omheining
Aan de Broekkant in Budel kwam deze namiddag rond 15.30 uur een ree vast te zitten in een omheining. De brandweer heeft het dier uit zijn netelige positie bevrijd.
Hamont-Achel - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Niels in de finale
  2. Kostprijs sporthal al op 7,5 miljoen geraamd
  3. Korte gemeenteraadsberichten
07/04

Proficiat met je verjaardag!!!!!

Luc Mireille
24/03

Pater Thieu Van Vlierden is in verlof geweest en zijn mensen in Zuid-Afrika hebben hem hard(t) nodig. Morgenvroeg om 03u45 kan hij vertrekken en alles is goed geregeld. We wensen Thieu een veilige vlucht en goede aankomst. Vanwege het Missiebestuur!

Miet Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel