Het overige nieuws

Grensgevallen
Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten twee woningen en bijbehorende erven in Budel-Schoot tijdelijk te sluiten nadat er door de politie drugs zijn aangetroffen. Met deze sluitingen wil de gemeente een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locaties.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Michel Peeters overleden

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - Michel Peeters overleden
In Averbode is maandag de uit de Balenhoek in Hamont afkomstige Michel Peeters overleden, de echtgenoot van Jeanne Vancamp. Hij was 85 jaar.

Inbrekers weg met camera

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - Inbrekers weg met camera
Afgelopen nacht is er ingebroken in een huis in Sleutjes. Dat werd vanmorgen rond 10u vastgesteld. De dader(s) kwam(en) binnen via de schuifdeur van de veranda, doorzocht(en) de kasten en ging(en) met een camera aan de haal, en met de sleutels van de buitendeur.

Brand bij Nyrstar

Zaterdag 16 januari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand bij Nyrstar
Gisterenavond moest de brandweer uitrukken voor een brand in de kelder van een gebouw op het terrein van zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein. Er was brand ontstaan in een installatie. De oorzaak van de brand is onbekend.

Verlies voor Tectum Achel

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Verlies voor Tectum Achel
Tectum Achel is vanavond in het verre Menen, derde in de rangschikking, gaan verliezen met 3-0. Setstanden: 39-37, 25-23, 25-20.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Jaak Beliën overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Jaak Beliën overleden
Woensdag is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Jaak Beliën overleden, de echtgenoot van Lène Panhuyzen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
3

Jan Leijssen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Jan Leijssen overleden
Woensdag is in Lozen de uit Hamont afkomstige Jan Leijssen overleden, de weduwnaar van de in 1972 overleden Antoinette Lemmens en de echtgenoot van Jet Hendriks. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.
5
Hamont-Achel - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Mulkens overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - Mia Mulkens overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Maria ‘Miepie’ Mulkens overleden, de echtgenote van Toon Van Zon. Ze was 70 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
42

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - 'Handbal geen topsport meer'
Sport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
  1. Mia Mulkens overleden
  2. Eerste vaccinaties achter de rug
  3. Corona: weer een stijging
28/12
rina bergs

proficiat Zuster Paula met je 85 ste verjaardag ! ik wens je nog gelukkige en gezonde jaren toe.

rina bergs
21/12

Om de hersenen van onze leden te trainen kregen ze een rebusfilippine. Er werd druk gepuzzeld en er kwamen vele inzendingen met het gevonden woord TOVERKRACHT binnen. De VVV bon en een lekker flesje wijn werd bezorgd bij ANNIE SCHILDERMANS. Proficiat

Ferm-kern Hamont-Lo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel