Het overige nieuws

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Volleybal: Hechtel B - Achel D 3-0

Zondag 16 september 2018
In tweede provinciale van het volleybal heeft Hechtel B Achel D geklopt. Uitslag: 3-0.
Hamont-Achel - Gelijkspel voor KFC, winst voor Excelsior
KFC Hamont 99 is 2-2 gelijk gaan spelen bij Turkse FC. Exc. Hamont versloeg Lummen met 2-5.

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 15 september 2018
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt.

6,6 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 6,6 % van alle huishoudens in Hamont-Achel een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Wie zag dit ongeval gebeuren?

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Wie zag dit ongeval gebeuren?
De politie is op zoek naar de bestuurster van een donkergrijze/blauwe Opel die vanmorgen rond 7.55u in de Oude Watertorenstraat een fietsster van 14 jaar aanreed die op weg was naar het Salvatorcollege. De auto reed aan de verkeerde kant van de weg; mogelijk was de bestuurster verblind door de zon. Het meisje maakte door de aanrijding een val en liep lichte verwondingen op; de fiets werd zwaar beschaidgd.
1

Albertina Panis overleden

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Albertina Panis overleden
In het rusthuis in Achel is woensdag Albertina Panis overleden, de weduwe van Antoon Cox. Ze was 95 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
7

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Ruiter (43) gewond bij val

Donderdag 13 september 2018
Hamont-Achel - Ruiter (43) gewond bij val
Ruiter V.R. (43) uit Hamont is gisteren aan de Diestersteenweg in Maaseik van zijn paard gevallen. Hij klaagde van pijn in de rug en werds naar het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik overgebracht.

Priester Georges Peeters overleden

Donderdag 13 september 2018
Dinsdag is de uit Achel afkomstige Georges Peeters, priester van het bisdom Hasselt, overleden. Hij was 94 jaar en verbleef in WZC Aurora in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Hamont-Achel - Waar moet er geflitst worden?
De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Mooie nazomer
Op de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Goeiemorgen stationsbuurt

Woensdag 12 september 2018
Een mail uit de buurt van het station: "4.55 u. Onze "wekker" in de vorm van een trein komt aangereden. Maar deze morgen hebben we geluk. De machinist zet de trein stil. Oefff STILTE! We kunnen weer slapen! Maar dan... 4.58-5.30 u. De trein wordt opnieuw gestart. GERONK tot 5.30u. Ik vraag me af wie hier eindelijk eens een einde aan gaat maken. Wie ligt hier nóg van wakker, behalve de mensen in de stationsbuurt? Zij hebben toch ook recht op een goede nachtrust, op stilte doorheen de dag en op gezonde (…) Het hele nieuwsbericht
2
18/09
10 kaarsjes op de taart voor Linde toertjes?? Proficiat en geniet van je dag x
Heidi Cox
30/08
Nicole gefeliciteerd met jouw verjaardag.
MJ Linssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Wie zag dit ongeval gebeuren?
  2. Albertina Panis overleden
  3. De lijst PRO Hamont-Achel