Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Rotec Garage

Donderdag 21 november 2019
Ron de Kraker uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Rotec Garage opgericht met zetel in Beukenootje. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer goederenvervoer, koerierdienst en handel in motorvoertuigen.

Dieven slaan toe in Weversstraat

Donderdag 21 november 2019
Hamont-Achel - Dieven slaan toe in Weversstraat
In de Weversstraat is vanochtend een diefstal gepleegd. Over de aard van de buit is niets geweten.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Alle faciliteiten voor de Sint
Vandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

De zinktrekker van Dorplein

Woensdag 20 november 2019
Grensgevallen
De komst in 1892 van de zinkfabriek naar Budel was goed voor de werkgelegenheid. In die tijd ging men veel in “Pruisen” werken, onder andere in de bouw. De arbeiders konden nu te voet naar het werk. Veel kleine boertjes en boerenzoons zochten hun heil bij de fabriek. Vooral het werk aan de ovens was in trek.
Een lichting (charge) duurde zo’n zes uur en dan kon je weer naar huis. De vrije tijd besteedde je dan op de boerderij of anders. Je ging bijvoorbeeld een potje (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen
Begin december starten de stadsdiensten met de najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen. Die opruimingswerken nemen enkele dagen in beslag. De stadsdiensten verwijderen alle verwelkte planten en gebroken potten en schalen die er dan nog staan. De stad beroept zich hiervoor op het geldende politiereglement. “De bloemen en planten op de graven aangebracht, moeten steeds in goede staat onderhouden worden. Wanneer ze afgestorven zijn, moeten ze verwijderd worden naar de daartoe bestemde plaats. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Code geel: gladheid
Toch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Werkmaterialen gestolen

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen hebben allerlei werkmaterialen gestolen op een bouwwerf aan de Kloosterstraat in Bocholt. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. De jongste weken zijn er in Noord-Limburg al meerdere werfdiefstallen gepleegd.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Genk...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Jet Stevens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Jet Stevens overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jet Stevens overleden, de weduwe van Henri Snijders. Ze was woensdag 91 jaar geworden. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
3

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Hamont-Achel - 'Koning ontving Paul Magnette'
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Twee gewonden bij zwaar ongeval

Maandag 18 november 2019
Grensgevallen
Vanavond rond 18.30 uur vielen er twee gewonden bij een zwaar ongeval op de Kempenweg in Weert, één km voor de grens in Lozen. De weg tussen Weert en de grens is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan omrijden via Budel.

Pierre Jannis overleden

Maandag 18 november 2019
Hamont-Achel - Pierre Jannis overleden
Zaterdag is Pierre Jannis overleden, de levensgezel van Liliane Tutelaars. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
19

Damesvoetbal: Bokrijk - Hamont 1-1

Maandag 18 november 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont 1-1 gelijk gespeeld in Bokrijk. Merkelbach scoorde voor Hamont. De eindstand was aan de rust al bereikt.
21/11
Toneelgroep Neem je tijd

Proficiat aan alle acteurs, mensen van techniek, decorbouwers en vrijwilligers voor en achter de schermen van toneelgroep 'Neem je tijd' voor de vier geweldige opvoeringen. Nu zaterdag voor de laatste keer een lap op geven in het Michielshof.

Rudi Leyssen
15/11

Maak er maar een gezellige dag van eduard en lieve

Eduard Schuurmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen
  2. Jet Stevens overleden
  3. De intocht van Sinterklaas...