Het overige nieuws

Hamont-Achel - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inslapen en zo

Zaterdag 31 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Inslapen en zo
Toen ik een jaar of vijftien was, zorgden mijn puberteitskuren voor een hoop problemen op school. En die resulteerden dan weer onherroepelijk in een onoverzichtelijk aantal uren strafstudie. Voor het verrichten van de taakstraf die toen strafstudie heette, kon je je melden op woensdag- en/of zaterdagnamiddag. Meestal ‘en’ voor mij. Telkens twee uur. En je zult denken dat ik overdrijf, maar het is voorgekomen dat ik daar niet mee toekwam. Dat ik bijgevolg ’s zondags ook nog eens met de internen (…) Het hele nieuwsbericht
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Hamont-Achel - Verstrengde lockdown vanaf zondagnacht
De federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht
2

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Hamont-Achel - Het leven anno 2020
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Teutenbosloopcriterium coronaproof

Donderdag 29 oktober 2020
In december start het Teutenbosloopcriterium. Deelnames worden dit jaar gespreid over een heel weekend, van vrijdag tot zondag. Bij elke loop is er een parcours van +/- 3 km bewegwijzerd. De start en aankomst kan je herkennen aan de blauwe vlag van Sport Vlaanderen. Deelname is gratis.
- 18 tot 20/12/2020: de visvijvers, 't Lo, Hamont-Achel
- 1 tot 3/1/2021: Herent aan de kerk, Herent, Pelt
- 15 tot 17/1/2021: jeugdvoetbalvelden-parking Soeverein aan de Speelpleinstraat, Lommel
(…) Het hele nieuwsbericht

IJzerpoeder als circulaire brandstof

Donderdag 29 oktober 2020
Grensgevallen
Onderzoekers en studententeam SOLID van de TU Eindhoven (TU/e) hebben vandaag in het Nederlandse Lieshout 's werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof gepresenteerd.  
Elektriciteitscentrales en warmte-intensieve industrieën zijn samen verantwoordelijk voor 40% van de globale CO2-uitstoot. Om onze klimaatdoelstellingen te halen moet dit getal teruggebracht worden tot nul. Tot op heden zijn er weinig CO2-vrije en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Hamont-Achel - Extra fietsinvesteringen voor Limburg
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

Thieu Donckers overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Hamont-Achel - Thieu Donckers overleden
Gisteren is Thieu Donckers overleden, de echtgenoot van Rosa Evens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
34

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Hamont-Achel - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Hamont-Achel - Nieuwe maatregelen starten om middernacht
De nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Riek Mathijssen overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Donderdag is Riek Mathijssen overleden, de echtgenote van Oswald Schäfer, die in 2017 overleed. Ze was 77 jaar. Gezien de omstandigheden is een publiek moment van groeten niet voorzien. Condoleances kunnen steeds overgemaakt worden via www.uitvaartzorgvanhove.be.
4
  1. Herinnering: de gezamenlijke griepvaccinatie
  2. Thieu Donckers overleden
  3. Diamanten bruiloft aan Beverbeek
20/10

Bedankt Grevenbroekkers voor de mooie wandelingen in Hamont hoop dat er nog meer komen grt Andre ( Bosdravers Eksel

andre seroeyen
19/10

Gelukkige verjaardag, nonkel jaak. Vanwege emiel en marie jeanne van samang maes

Emiel Van samang
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel