Het overige nieuws

Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst." Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"
"Op Hemelvaart en vanaf dan elke weekend zal de eucharistie gevierd worden zoals het was voor de pandemie. Je moet je wel inschrijven, omdat het aantal aanwezigen niet groter mag zijn dan 15. Een overzicht van mogelijkheden en telefoonnummers voor reservatie: zaterdagavond om 17u30 in Achel-Statie, Hilde 0472/56.16.85 en om 19u00 in Hamont-Centrum, Marijke 0472/69.89.65; zondag om 9u00 in Hamont-Centrum, Marijke 0472/69.89.65, om 9u30 in Achel-Dorp, Raf 011/66.42.82, om 10u30 in Hamont-Lo, Door (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  
1
23 juni is het de Dag van de Mantelzorger. Om de inzet van de mantelzorgers te waarderen voorziet de stad voor hen een kleine attentie. Ieder zorgbehoevend inwoner kan zijn of haar mantelzorger inschrijven. Dit kan door zijn of haar gegevens in te vullen via www.hamont-achel.be/dagvandemantelzorger. Indien dit niet mogelijk is, mag je contact opnemen met de dienst welzijn-ouderen op 011 51 05 01. Inschrijven kan tot en met 20 mei. De mantelzorgers die in Hamont-Achel wonen krijgen hun geschenkje thuis afgeleverd. Voor mantelzorgers die niet in Hamont-Achel wonen, maar wel voor iemand in Hamont-Achel zorgen, wordt het geschenkje afgeleverd bij de hulpbehoevende. Vergeet je mantelzorger niet aan te melden ook al krijgt hij de gemeentelijke mantelzorgtoelage van het OCMW.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Hamont-Achel - Test-evenement La Boum 2...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Op het tennistoernooi van Madrid heeft Elise Mertens vanavond de 1/8ste finales bereikt. In de tweede ronde versloeg ze de Kasachse Elena Rybakina (WTA-22) in twee sets: 7-6, 7-5. In de 1/8ste finales komt Mertens uit tegen de Roemeense Simona Halep (WTA-3).
De besloten vennootschap Industrial Building T&T uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Vamo vastgoed opgericht met zetel aan de Waterstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Hamont-Achel - Noëlla is weer drachtig
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Minister Peeters lanceert fietscampagne
Via een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Hamont-Achel - Schrijver Pieter Aspe overleden
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig en meestal droog
Storingen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Geworg Joenanov uit Hamont-Achel en Bahattin Gultekin uit Maasmechelen hebben de besloten vennootschap GB Group opgericht met zetel in Hoek in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van gsm en telefoonartikelen, textiel en kleding.
  1. Gouden bruiloft in de Ruiterstraat
  2. Zaligverklaring stichter Salvatoriaanse familie
  3. Welke terrassen gaan zaterdag open?
07/04

Proficiat met je verjaardag!!!!!

Luc Mireille
24/03

Pater Thieu Van Vlierden is in verlof geweest en zijn mensen in Zuid-Afrika hebben hem hard(t) nodig. Morgenvroeg om 03u45 kan hij vertrekken en alles is goed geregeld. We wensen Thieu een veilige vlucht en goede aankomst. Vanwege het Missiebestuur!

Miet Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel