Het overige nieuws

Tectum Achel klopt Menen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel klopt Menen
In sporthal De Koekoek heeft Tectum Achel vanavond Menen verslagen.Uitslag: 3-0. Setstanden: 25-23, 25-19 en 25-19.

Achel verliest van Meeuwen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van Meeuwen
Achel VV heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KSK Meeuwen. KFC Hamont 99 ging met 0-3 winnen bij Stal Sport.
Hamont-Achel - Iedereen winnaar bij 'De Schrijfwijzen'
Gisteren organiseerden meer dan 100 bibliotheken in Vlaanderen ‘De Schrijfwijzen’ i.s.m. Creatief Schrijven en De Standaard. Ook in de bib van Hamont stond taal centraal. Daar kropen 24 moedige schrijvers in de pen - het dubbel van het aantal in Pelt! Het werd een gezellige avond gevuld met woorden, zinnen, babbels en Sintlekkers. Willem Buyens en Chris Ulenaers kaapten de 2 hoofdprijzen weg, maar iedereen ‘was een winnaar’ en ging met een goed gevoel huiswaarts. Op naar een nieuwe editie volgend jaar! (Foto Lena Buyens)

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Eén op drie te snel

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Eén op drie te snel
Tijdens een verkeerscontrole die dinsdag door politiezone HANO in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst werd georganiseerd, werden ook 340 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Liefst 112 chauffeurs - ruim één op drie! - bleken te snel te rijden en hebben een pv aan de broek.
Er werden ook 92 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af en mocht drie uur niet rijden. Twee foutparkeerders werden geverbaliseerd en 5 fietsers zonder licht werden beboet. Eén bestuurder moest naar de garage voor nieuwe banden wegens te weinig profiel. De Vlaamse Belastingdienst maakte 11 PV’s op.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
2
Hamont-Achel - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in Bosstraat: één gewonde

Woensdag 4 december 2019
Hamont-Achel - Botsing in Bosstraat: één gewonde
In de Bosstraat kwam het tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. Daarbij viel een lichtgewonde.

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt zachter
De straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht
26/11

proficiat aan iedereen die heeft meegewerkt aan de schitterende toneeluitvoeringen het was super

margo huybers
21/11
Toneelgroep Neem je tijd

Proficiat aan alle acteurs, mensen van techniek, decorbouwers en vrijwilligers voor en achter de schermen van toneelgroep 'Neem je tijd' voor de vier geweldige opvoeringen. Nu zaterdag voor de laatste keer een lap op geven in het Michielshof.

Rudi Leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Botsing in Bosstraat: één gewonde
  2. Gratis bus op oudejaarsavond
  3. Missietentoonstelling in De Posthoorn