Het overige nieuws

In Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond verloren van Lindemans Aalst. Uitslag: 3-0.  

10,3 procent handelszaken staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Hamont-Achel staat 10,3 procent van de handelszaken leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Gerard Goversen overleden

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Gerard Goversen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Goversen overleden, de echtgenoot van Lisa Van Gompen. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
5

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Minder rode postbussen
Midden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid
De Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Mariëtte Meekers overleden

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Mariëtte Meekers overleden
Vandaag is Mariëtte Meekers overleden, de echtgenote van Jacky Didden. Ze was 72 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Begroetingsmoment: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Nieuwe bvba: Woni Consulting

Dinsdag 20 november 2018
Wout Meeuwissen uit Hamont-Achel en Niki Jordens-Meeuwissen uit Neerpelt hebben de bvba Woni Consulting opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren consultancy en managementactiviteiten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
1
Hamont-Achel - Kunstacademie gaat kunstwerken veilen
In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Nieuwe bvba: Dericks Management

Maandag 19 november 2018
Koen Dericks uit Hamont-Achel heeft de bvba Dericks Management opgericht met zetel aan Achel-Statie. Tot het doel van de vennootschap behoren immo-activiteiten en management.

Twintiger in aanrijding betrokken

Maandag 19 november 2018
Hamont-Achel - Twintiger in aanrijding betrokken
Een 25-jarige autobestuurder uit Hamont-Achel en een 18-jarige uit Kinrooi raakten vanmorgen rond 7.05 uur in een aanrijding betrokken in de Ophovenstraat in Neeroeteren. Niemand raakte gewond. De bestuurders legden een negatieve ademtest af. Beide voertuigen moesten getakeld worden.

Zebracinema: 'The Wife'

Maandag 19 november 2018
Hamont-Achel - Zebracinema: 'The Wife'
"The Wife", Björn Runge, GB - Zweden, 2018, 100'
Naar het boek van Meg Wolitzer.
Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs-uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende (…) Het hele nieuwsbericht
20/11
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van de fam. P Peeters Vanhout
Pierre Peeters
20/11
Vandaag word THOKE VAN JEF VAN DE PINK 85 !Een gelukkige verjaardag MA ,van je kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen !
Marielle Debacker
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Onderzoek bij stadsbestuur
  2. Is Dorplein Spaans?
  3. Volleybal: winst voor Achel