Het overige nieuws

Tectum trekt Max Staples aan

Woensdag 5 augustus 2020
Hamont-Achel - Tectum trekt Max Staples aan
Tectum Achel heeft Max Staples aangetrokken. Hij is 26 jaar en kapitein van de Australische nationale ploeg. Staples, die eerder onder meer voor Greenyard Maaseik speelde, tekent voor drie jaar.

Harry Heynen overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Hamont-Achel - Harry Heynen overleden
In WZC Aan de Beverdijk is vandaag Harry Heynen overleden, de weduwnaar van Louisa Driesen. Hij was 96 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Achel-Dorp na de uitvaartplechtigheid in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Rouwadres: fam. Heynen-Fransen, Sint-Odilialaan 91, 3930 Hamont-Achel.

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Marion van der Zwaan overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - Marion van der Zwaan overleden
Gisteren is Marion van der Zwaan overleden, de echtgenote van Wolfgang Kleiner en de levensgezellin van Hilde Van den Bogaert. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in kleine kring plaats. Op een latere datum zal er een afscheidsdrink gehouden worden.
3

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - In het nieuws...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Thieu Smeets overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - Thieu Smeets overleden
Gisteren is Thieu Smeets overleden, de weduwnaar van Mieke Meurkens. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in familiekring. Rouwadres: fam. Smeets-Mannaerts, p/a Hoefsmidweg 5, 3920 Lommel.
19

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf!
Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Man (49) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Man (49) gewond bij botsing
Een 49-jarige man uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing in de Generaal Dempseylaan in Hamont-Achel. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Fietsster (72) gewond bij val

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Fietsster (72) gewond bij val
Een 72-jarige fietsster uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een val in Pelterbroek in Overpelt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Terug uit de ruimte, anno 2020
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Hamont-Achel - Vakantiegroeten uit... Oostduinkerke
Een waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Opgepast: hittegolf komt eraan
Het KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.
26/07

AAN DE WANDELCLUB DE GREVENBROEKERS BEDANKT VOOR DE MOOIE WANDELING OP DE ACHELSE KLUIS EN TOT GAUW IN DE BEVERBEEK GRT DE BOSDRAVERS EKSEL

andre seroeyen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hamont-Achel
04/08

Proficiat voor je toch wel energieke moeder,fijne verjaardag en fijn feest toegewenst, aan ganse familie!

Josee Poelmans
03/08
Elza Habraken

Op 5 augustus wordt ons ma 97 jaar. Met deze willen wij haar van harte feliciteren met haar verjaardag. Wij duimen voor 100 en met zo'n optimisme gaat dat zeker lukken. Haar kinderen, kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen, en het 19de is op komst!

paula verhees
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Marion van der Zwaan overleden
  2. Love is in the air!
  3. Poging tot inbraak aan Rozenlaan