Het overige nieuws

Maandag gaat de bib weer open

Woensdag 3 juni 2020
Volgende week maandag 8 juni gaat de bibliotheek terug open. De bibliotheek in Hamont is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 12u00. De bibliotheek in Achel is op dinsdagmorgen open van 9u00 tot 12u00. De afhaalservice loopt gewoon door zolang de aangepaste openingsuren gelden.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Horeca mag maandag open
Vanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Hamont-Achel - U rijdt op een fietssnelweg
Een grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Els Baselaar overleden

Woensdag 3 juni 2020
Hamont-Achel - Els Baselaar overleden
Vrijdag is Els Baselaar overleden. Ze was 71 jaar. De uitvaartliturgie en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)

Tinus Maas schreef een boek

Maandag 1 juni 2020
Hamont-Achel - Tinus Maas schreef een boek
De oudere voetballers en supporters zullen zich huidig Peltenaar Tinus Maas (foto)wel herinneren als voetballer. We hebben het dan over de periode einde 60-er en de 70-er jaren. Tinus kwam van de club De Valk in Valkenswaard en werd getransfereerd naar Hamontlo V.V. en later naar Lommel SK. Niet alleen was hij een zeer gedegen voetballer maar hij nam ook regelmatig de pen ter hand. Eerder verscheen van hem het boek ''Egotrip en andere verhalen''. Nu is pas ''Egotrip 2.0 - een hoop tam tam" (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hamont-Achel - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Versterking voor Hamontse clubs
Excelsior Hamont heeft speler Jordi Cox aangetrokken. Jochen Jansen zal de kleuren van KFC Hamont '99 verdedigen. Beide spelers komen over van Sporting Grote Heide.
Hamont-Achel - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Hamont-Achel - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Berm- en natuurbrand

Zondag 31 mei 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Berm- en natuurbrand
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een bermbrand aan de Rijksweg in Budel. Vanavond was er een natuurbrand aan de Kuikensvendijk in Budel.
Hamont-Achel - Seppe Joosten weg bij Achel VV
Seppe Joosten verlaat Achel VV. Hij maakt de overstap naar Sporting Grote Heide.
Hamont-Achel - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Weg met mobiele badkamer

Zaterdag 30 mei 2020
Hamont-Achel - Weg met mobiele badkamer
Onbekenden gingen met een mobiele badkamer aan de haal in de Jaak Ballingsstraat. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.
Hamont-Achel - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
2
Hamont-Achel - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Schuld en Boete (Fjodor Dostojevski)
Als een auteur zijn verhaal in de ik-vorm schrijft, betekent dat niet per se dat hij het over zichzelf heeft!
Ik zal toch niet de enige zijn die dat heeft: de schier onbedwingbare neiging om de grenzen van het toelaatbare af te tasten. Ik heb het altijd al uitermate ‘plezant’ gevonden om net die dingen te proberen die verboden zijn. A ja! Ze verbieden dat niet voor niks, maar precies omdát het zo fijn is! De schuld waarmee ik daardoor mijn ziel belastte, leidde vaak tot een fikse (…) Het hele nieuwsbericht
1
16/05
Kelly Donné

Op de dag van het gezin , 15 mei , werd Kelly Donné in de bloemetjes gezet door de gezinsbond. Er werden door heel het land 300 initiatieven ingestuurd, waarbij de raamportretjes bij de 120 winnende hoort! Dankjewel!!!

De gezinsbond Hamont
10/05
Femmaleden Hamont

Voor Femma Hamont Het bereik van een moeder hoeft geen hoge masten, geen sterke wifi, niet eens internet. Een moeder is een draadloze verbinding van de beste soort. Het Femma team van Hamont wenst aan alle moeders een fijne Moederdag toe!

Jacqueline Joosten-Segers
09/05
De inwoners van Hamont

Lieve mama , moeder , vrouw dit kaartje is speciaal voor jou ! Als dank voor je zorgen en je lieve lach , wensen we jou een fijne moederdag ! Met warme groeten van Thieu,Arlette,Carla,Linda,Marita, Anniek,Lieve, Tanja,Nathalie en Hanneke

de gezinsbond Hamont
20/04

Opa en oma ik mis jullie! Hopelijk kan ik snel weer komen spelen. Kus Dex

Dex van Deurzen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hamont-Achel
18/05
Leny Nulens-Teeuwen

Leny, je bent niet 007. Twee Nullen(!) eraf is ook niet waar. Maar zet een nul achter de 7 en zie: je ware leeftijd is daar! Hartelijk gefeliciteerd met je 70e verjaardag in Coronatijd. Geniet er van! Fam.Rutten uit de Bos.

Ria Nulens
15/05

Fijne verjaardag Lilly.

Hubert Poppelmonde
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Els Baselaar overleden
  2. Zijn eerste vlucht
  3. Berm- en natuurbrand