Het overige nieuws

Snelbinders

Dinsdag 3 oktober 2023
De klare kijk van Tante Claus
Hamont-Achel - Snelbinders
Ik sta in zo’n winkel, u kent ze wel, waar alles ruikt naar sweatshop en de bodemprijzen nog een veelvoud zijn van wat de maker ervan verdient.
Ik moet een paar snelbinders hebben en kom buiten met placemats, schuursponsjes, opplaksnorren, ringmappen, knutsellijm, sportsokken, pepernoten, een agenda 2024 en een geurkaars.
Was het een aanval van retailtherapie? McHappiness? Even je kar volgooien omdat 't kan? Ik stap in de auto en overloop wat er zojuist gebeurd is. Dus. Ik kom voor… en ga (…) Het hele nieuwsbericht

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Hamont-Achel - Wat een zomerse dag!
We kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Scholenrun tussen twee scholen

Maandag 2 oktober 2023
Hamont-Achel - Scholenrun tussen twee scholen
Basisschool 't Lo en WICO campus Hamont organiseerden vorige week een gezamenlijke scholenrun om de dag van de sportclub in de kijker te zetten. Op een parcours dat de twee scholen verbond stonden een aantal hindernissen. Zo mochten de deelnemers over strobalen klimmen en kropen ze onder een laaghangend net door. De tuin van de Salvatorianen werd opengesteld. Het initiatief bracht jong en oud in beweging. Lopen, wandelen, klimmen en klauteren en dat in diverse outfits van lokale sportclubs. Het initiatief werd gesteund door de stad.

Gelijkspel bij Houthalen VV

Zondag 1 oktober 2023
Hamont-Achel - Gelijkspel bij Houthalen VV
In Tweede Provinciale hebben Houthalen VV en KFC Hamont 99 in Houthalen 3-3 gelijk gespeeld.  

Exc. Hamont wint bij Opitter

Zondag 1 oktober 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint bij Opitter
Exc. Hamont is bij Opitter FC gaan winnen met 3-4.

Gelijkspel bij Peer SV

Zondag 1 oktober 2023
Hamont-Achel - Gelijkspel bij Peer SV
In Vierde Provinciale zijn Peer SV en KFC Hamont 99 B niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1.

Achel klopt Torpedo Hasselt

Zondag 1 oktober 2023
Hamont-Achel - Achel klopt Torpedo Hasselt
In Eerste Provinciale is Achel VV in Hasselt gaan winnen: Torpedo Hasselt werd verslagen met 0-2.
Hamont-Achel - Tweemaal podium voor SACN bij VK hamerslingeren
Op het Vlaams Kampioenschap hamerslingeren in Antwerpen heeft Pascal Snoeks (rechts op de foto) van SACN zilver gehaald bij de masters M50. Clubgenoot Patrick Coene haalde ook zilver, maar dan bij de M60. Het was voor Patrick meteen een nieuw persoonlijk record. (Foto SACN)

Achel VV B - VK Gestel 2-6

Zaterdag 30 september 2023
Hamont-Achel - Achel VV B - VK Gestel 2-6
Achel VV B heeft vanavond een 2-6 nederlaag geleden tegen VK Gestel.

De maan vandaag

Zaterdag 30 september 2023
Hamont-Achel - De maan vandaag
Mario Vanoppen maakte vandaag deze mooie foto van de maan.

Jozefina Van Vlierden overleden

Zaterdag 30 september 2023
Hamont-Achel - Jozefina Van Vlierden overleden
Gisteren is Jozefina Van Vlierden overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in de aula van het Boskerkhof. Begroeting: woensdag (19-20) uur bij begrafenissen Creemers. Condoleren :www. begrafenissencreemers.be
In de eerste ronde van het enkelspel op het WTA-tennistoernooi van Peking is Elise Mertens (WTA 29) al in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze verloor van de thuisspeelster Yuan Yue (WTA 147) in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde twee uur en 41 minuten.

Krullebollende dames

Zaterdag 30 september 2023
Hamont-Achel - Krullebollende dames
De dames van OKRA-Hamont gingen krullebollen, een van de activiteiten uit het jaarprogramma. Daarvoor moesten ze wel naar Achel!

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Hamont-Achel - 'Godvergeten' (4)
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

Parkeermeters in Valkenswaard blijven

Vrijdag 29 september 2023
Grensgevallen
De parkeermeters in het centrum van Valkenswaard blijven. Een voorstel van het college van buirgemeester en wethouders werd gisteravond door een nipte meerderheid van de gemeenteraad weggestemd. Het parkeergeld brengt per jaar gemiddeld 600.000 euro op aan de stadskas.

Tectum Achel verliest oefenpot

Vrijdag 29 september 2023
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest oefenpot
Tectum Achel heeft deze namiddag een oefenwedstrijd tegen Maaseik verloren met 4-0. Sets: 25-23, 25-23, 25-19, 25-21. Tectum begint de competitie thuis op 15 oktober. Het ontvangt dan Waremme.
  1. Sportkampioenen gehuldigd
  2. Jubilarissen samen aan het feest
  3. Krullebollende dames
05/09

Proficiat met jullie gouden jubileum! Nog vele mooie jaren naar de 60 toe. dat zal zeker lukken want jullie zien er stralend uit. Ik had je bijna niet herkend Rita,je bent er jonger op geworden.Mooi zeg!.

Rina verhoeven
26/08

Frans en Rita van Gerwen-Boelaers gefeliciteerd met jullie 50-jarig huwelijk!

Linda Boelaers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel