Het overige nieuws

Hamont-Achel - Fietser (68) gewond bij aanrijding
Een 68-jarige fietser uit de stad is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Klocknerstraat en de Bosstraat. Het ongeval gebeurde vanmiddag, kort na 13 uur.

Afscheid pastoor Johan Lamers

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Pastoor Johan Lamers (59) is door corona wat met de stille trom vertrokken. Hij woont nu in Overpelt. Er kon geen echt afscheid van hem genomen worden. Op zijn verzoek zal dat een afscheid in alle bescheidenheid gebeuren. Dat gebeurt op 23 juni in de ochtendviering van 8.30 uur in de kerk van Hamont-Centrum.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Hamont-Achel - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Hamont-Achel - Jonger dan 41 jaar?
Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Marijn Welten overleden

Woensdag 16 juni 2021
Gisteravond is Marijn Welten (48) overleden. Ze woonde in Achel en raakte bekend als illustratrice en voor haar inzet voor het maken van knuffels voor kinderen in vluchtelingenkampen. De uitvaart wordt verzorgd door een uitvaartonderneming in Veldhoven (Nl.).
10

Leo Martens overleden

Woensdag 16 juni 2021
Hamont-Achel - Leo Martens overleden
Gisteren is Leo Martens overleden, de echtgenoot van Vivian Smeets. Hij was 86 jaar. Het was de uitdrukkelijke wens van Leo om in besloten kring afscheid te nemen. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
12

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Hamont-Achel - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gekanteld

Dinsdag 15 juni 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Aanhangwagen gekanteld
Op Meemortel in Budel is vanmiddag een aanhangwagen met bouwmaterialen gekanteld. Het ongeval gebeurde in een bocht. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1
Hamont-Achel - Amerikaanse president in Brussel
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)
Het is maar dat u 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.
1

Harrie Rooyakkers overleden

Maandag 14 juni 2021
Hamont-Achel - Harrie Rooyakkers overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Harrie Rooyakkers overleden, de echtgenoot van Ursula Vermeulen. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
25

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Hamont-Achel - Vier wolvenwelpjes geboren
Eerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
1
  1. Marijn Welten overleden
  2. Leo Martens overleden
  3. Weer kermissen deze zomer
12/06

Femma Hamont! Vaderdag 13.06.2021. Het femmateam van Hamont wenst "alle papa's een fijne "Vaderdag! toe!

Femmateam Hamont
12/06

Vaderdag! Okra-trefpunt Hamont. Het Okrateam wenst zijn leden en alle papa’s een fijne “Vaderdag” toe! www.okra.be/trefpunt/hamont

Okra Team Hamont.
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel