Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Ban Vastgoed

Maandag 14 oktober 2019
De besloten vennootschap Idealis Invest met zetel in Hamont-Achel en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Wilgrun uit Lommel hebben de besloten vennootschap Ban Vastgoed opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. Het aanvangsvermorgen bedraagt 30.000 euro.
Zaterdag vierde Samana Achel de jaarlijkse dag van de chronisch zieke. De dag begon voor de kernleden van Samana al om 8 uur. Zij verrasten de thuisgebonden zieken met een heerlijke ontbijtdoos. Vanaf 10 uur waren alle kernleden weer op post om de tafels te dekken en versieringen aan te brengen in de feestzaal van het Michielshof, voor een gezellig feestnamiddag. Deze werd ingezet met een verzorgde misviering in de kerk van Achel-centrum. Aansluitend genoten 110 mensen in het Michielshof van een geanimeerd optreden van Olivia Thijssen. Haar grappen afgewisseld met enkele meezingers werden door het publiek zeer geapprecieerd. En dan volgde er een feestmaal, door de kernleden op tafel gebracht.(Ingez.)
Hamont-Achel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Struiken in brand

Zondag 13 oktober 2019
Aan de Kasteeldreef hebben gisterenavond een paar struiken vuur gevat. De brand kon snel geblust worden. De oorzaak van de brand is niet gekend.
1
Hamont-Achel - Exc. Hamont speelt gelijk in Stokkem
Exc. Hamont heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Vlug en Vrij Stokkem. Exc. Hamont, laatste in de stand, speelt zondag thuis tegen KRC Peer.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Overvallers opgepakt in Valkenswaard
In de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.

Damesvoetbal: verlies voor KFC

Zondag 13 oktober 2019
In het damesvoetbal hebben de dames van KFC verloren van Alken. De thuisploeg scoorde al vroeg de 1-0 (ook de ruststand). Na de koffie liep Alken verder uit, tot 4-0. Nele Merkelbach scoorde het eerreddende doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. Eindstand 4-1

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Hamont-Achel - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Achel VV - Zonhoven Utd 2-1

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Achel VV - Zonhoven Utd 2-1
Achel VV heeft met 2-1 van Zonhoven Utd gewonnen. Dinsdag speelt Achel VV uit bij Helson Helchteren. KFC Hamont 99 kwam thuis tegen Lutlommel VV niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Gerard Monten overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Gerard Monten overleden
In het rusthuis in Achel is vandaag Gerard Monten overleden, de echtgenoot van Elisa Van Bree. Hij was 86 jaar. Volgende week zaterdag wordt hij gecremeerd in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) bij uitvaartcentrum Severens in Pelt.
20

Maurice Huibers overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Maurice Huibers overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Maurice Huibers overleden, de echtgenoot van Anita Willekens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint Huibrechts Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
13

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Eerste marathon binnen de 2 uur
De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw met hakbijl in auto

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Vrouw met hakbijl in auto
In Budel-Schoot is afgelopen nacht een vrouw aangehouden omdat in haar auto de drug GHB, een hakbijl en een mes werden aangetroffen. De vrouw werd gecontroleerd omdat zij met haar auto stilstond op een kruispunt en foto's van de politie maakte.

Auto gestolen in Meester Saklaan

Vrijdag 11 oktober 2019
Hamont-Achel - Auto gestolen in Meester Saklaan
Afgelopen nacht hebben onbekenden een Ford Focus gestolen in de Meester Saklaan. De auto stond op de auto van een woning.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Hamont-Achel - Rookmelder weldra verplicht
Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat u 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Hamont-Achel - Grote verkeershinder
Eind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht

Pomp van mazouttank gestolen

Donderdag 10 oktober 2019
Hamont-Achel - Pomp van mazouttank gestolen
Op een erf aan de Ruiterstraat is de pomp van een mazouttank gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Hamont-Achel - Opheffing captatieverbod beken en rivieren
Het captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

De 73-jarigen van Hamont

Woensdag 9 oktober 2019
Hamont-Achel - De 73-jarigen van Hamont
Het is niet de gewoonte dat we niet alleen de 70- en 80-jarigen maar ook de 73-jarigen online zetten, maar omdat ze het deze keer zo mooi vragen: de 73-jarigen van Hamont vierden een feestje in de Burg. Dat doen ze elk jaar op de eerste vrijdag van oktober. Het werd een fijn weerzien en het ging er gezellig aan toe. Bij een drankje en een lekker stukje taart werden er heel wat nieuwtjes uitgewisseld en iedereen was blij om elkaar weer te zien... en ze kijken al uit naar 2 oktober 2020!
09/10
Jos Cox

gefeliciteerd Jos cox met je verjaardag

Marc Delatin
20/09

Aan alle hamontachelaren: 75 jaar geleden waren we gelukkig eindelijk vrij!! Een fijn bevrijding- herdenkingsweekend gewenst met mooi weer en een stukje vlaai. En kom ook eens langs het Simons-huis.

goe roe wi
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Gerard Monten overleden
  2. Auto gestolen in Meester Saklaan
  3. Struiken in brand