Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Hamont-Achel - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsklanken in De Kring

Dinsdag 22 januari 2019
Hamont-Achel - Nieuwjaarsklanken in De Kring
In dienstencentrum De Kring klonken de Achelaren op een gelukkig en gezond 2018. Met een vleugje muziek en een wijntje in de hand genoot iedereen van deze namiddag. Henk liet er iedereen genieten van z’n muziek en zijn prachtige stem. Frans kwam op bezoek met zijn hond en wenste iedereen het beste voor het nieuwe jaar. Met koffie en gebak sloten we deze gezellige namiddag af. (Karen van Goor)
Nieuwjaarsklanken in De KringNieuwjaarsklanken in De Kring

Nieuwjaarsreceptie buurt Witteberg

Dinsdag 22 januari 2019
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie buurt Witteberg
Zondagvoormiddag wensten meer dan 70 bewoners van buurtwerking De Witteberg mekaar een gelukkig nieuwjaar. Er werd heel wat gelachen en bijgebabbeld. Een dikke merci en een applaus was er voor de bestuursleden die aangaven dat ze graag de fakkel zouden willen doorgeven. Gelukkig werden er al meteen enkele nieuwe kandidaten gevonden. Ook het jaarprogramma werd toegelicht want dit jaar is er niet enkel de jaarlijkse meiviering en de buurtbarbecue maar staat er ook een uitstap met de buurt naar de ZOO op de planning. Zelfs de datum voor de nieuwjaarsreceptie in 2020 ligt al vast! Toffe tradities moeten in ere gehouden worden.

Al 45 jaar feest bij Krispa

Dinsdag 22 januari 2019
Promotekst
Hamont-Achel - Al 45 jaar feest bij Krispa
Vlakbij de kerk in Hamont kan je al 45 jaar terecht bij Krispashop voor al je feestkledij en accessoires. Je ontdekt er een divers palet aan kostuums, feestelijke gadgets en leuke hebbedingen. Binnenkort viert jong en oud weer carnaval en daarom legde Pascale opnieuw een hele stoet aan carnavaleske curiosa in.
"Mensen bezoeken onze zaak voor alle mogelijke feestjes en evenementen. Zo zijn we leverancier voor vele carnavalsgroepen, carnavalisten maar ook voor verjaardagen, jeugdkampen, allerhande feestjes en leuke (personeels)activiteiten," zegt Pascale. "Groepen vanaf 10 personen genieten trouwens van 10% korting."
Snuister zeker eens rond in de uitgebreide collectie in de winkel of op de cataloguspagina van krispashop.be. In februari is de winkel van maandag tot vrijdag open tot 18 uur en zaterdag en zondag kan je er tot 17 uur terecht!
2

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.
Hamont-Achel - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Tegenslag voor geothermieplannen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het geothermische warmtenetwerk in Mol en Dessel krijgt niet de vorm en omvang zoals het eind november 2017 aan het grote publiek werd gepresenteerd. Dat besluiten de gemeentebesturen van Mol en Dessel na overleg de afgelopen weken met VITO en Fluvius. De geothermiecentrale in Donk levert op dit ogenblik onvoldoende vermogen om het uitgebreide netwerk te voeden. Beide gemeentebesturen blijven evenwel geloven in de toekomst van geothermie in de Kempen als duurzame (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Hamont-Achel - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Catho Buteneers overleden

Maandag 21 januari 2019
Hamont-Achel - Catho Buteneers overleden
Gisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Hamont afkomstige Catho Buteneers overleden, de weduwe van Mathieu Spelters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3

Annie Adams overleden

Maandag 21 januari 2019
In Hamont is zaterdag Annie Adams overleden, de weduwe van Maurice Smets. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
3

Zebracinema: 'Utøya'

Maandag 21 januari 2019
Hamont-Achel - Zebracinema: 'Utøya'
"Utøya" - Erik Poppe - Noorwegen - 2018 - 92'
Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.15u in Cinema Walburg.
Hamont-Achel - Zuster Wilhelmina Geuzens overleden
Vrijdag is zuster Wilhelmina Geuzens overleden, van de zusters annuntiaten van Heverlee. Ze was 99 jaar en dochter van Willem Geuzens en Maria Hermans van de Grote Haart. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 15u) in de Boodschapkapel van de zusters annuntiaten, Heilig-Hartinstituut, Naamsesteenweg 355 in Heverlee.
1

Exc. Hamont wint bij Kattenbos

Zondag 20 januari 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint bij Kattenbos
Exc. Hamont heeft vandaag Kattenbos verslagen. Uitslag: 0-1. KFC Hamont 99 verloor met 4-2 bij Paal-Tervant A.
Hamont-Achel - Vroeg opstaan voor de maansverduistering
Morgen héél vroeg vindt er een totale maansverduistering plaats. Ga jij kijken, maar weet je nog niet waar? Op domein De Bever staat een hoge uitkijktoren (rechts op de foto) waar je – indien het weer het toelaat – een prachtig zicht hebt op onze sterrenhemel. Kijklustigen vergeten best hun wekker niet te zetten, want de eclips begint al om 04.33 uur met om 06.12 uur het hoogtepunt: de volledige verduistering van de maan.

Nieuwjaarsreceptie 'De Ruiters'

Zaterdag 19 januari 2019
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie 'De Ruiters'
De opkomst voor de nieuwjaarsborrel van de buurt De Ruiters was prima en bij een hapje en een drankje werden de onderlinge contacten verder uitgebreid. Jong en oud hebben van deze bijeenkomst genoten. We hopen jullie weer terug te zien op onze barbecue deze zomer! (Henk Snijders)

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 19 januari 2019
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond thuis gelijk gespeeld tegen Zepperen-Brustem. Uitslag: 2-2.
27/12
Beste wensen: een gezond en gelukkig 2019 voor alle Hamontachelaren!
goeroewi goeroewi
19/12
Dora hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren Gr Luc en jeanne
Jeanne Duisters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Plofkraak blaast geldautomaat uit muur
  2. Al 45 jaar feest bij Krispa
  3. Heerlijk dubbelconcert met Steven Mead