Het overige nieuws

Zelfgemaakte kentekenplaten

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de André Dumontlaan in Genk betrapte de politie een bestuurder die een langdurig rijverbod bleek te hebben. Hij kon geen geldig verzekerings- en inschrijvingsbewijs voorleggen en op zijn auto hingen zelfgemaakte kentekenplaten. De agenten schreven onder meer ook vijftien boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Twee werfdiefstallen

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf in de Annunciadenstraat in Genk maakten dieven elektriciteitskabels buit. Uit een werfcontainer in de Vennestraat zijn verlengkabels en een radio gestolen.

Zeven vrachtwagens niet in orde

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de N74 in Zonhoven bleken gisteren zeven vrachtwagens niet in orde. De politie controleerde vijftien vrachtwagens.

Acht overvallers ingerekend

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde tijdens de afgelopen weken acht Genkse jongeren in het kader van diefstallen met geweld die eind 2019 en begin 2020 plaatsvonden in Genk. Vier mannen werden overvallen tijdens een afspraakje dat ze regelden via de dating-app BADOO. Twee bijkomende feiten werden verijdeld door de politie en verder zoekt zij nog naar de identiteiten van bijkomende slachtoffers die nog geen aangifte deden. Vijf minderjarigen en drie meerderjarigen worden verdacht van de feiten. De politie heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

'Inari Sushi' failliet verklaard

Donderdag 16 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag de bvba "Inari Sushi", gelegen aan de Grote Baan, failliet verklaard. 15 februari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Drankendieven veroordeeld

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Drankendieven veroordeeld
Vijf mannen hebben celstraffen tot twee jaar gekregen voor de diefstallen van tientallen flessen sterke drank. Zij sloegen onder meer toe in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg.

Zestienjarige fietsster gewond

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Centrumstraat in Oudsbergen raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.