• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Man (76) gewond bij botsing

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 76-jarige man is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Fletersdel in Genk. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.30 uur.

Fiets en motorfiets weg

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een carport en een garage aan de Reinpadstraat in Genk zijn een fiets en een motorfiets gestolen. De feiten zijn vandaag gepleegd.

Lien Vrancken overleden

Maandag 23 november 2020
Houthalen-Helchteren - Lien Vrancken overleden
Zaterdag is Lien Vrancken overleden, de weduwe van Georges Aleonis. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Hulplijn voor jongeren
Ketnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht

Dampkap in brand

Maandag 23 november 2020
In de vooravond vatte de dampkap vuur in de keuken van een appartement aan De Vloot. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al geblust door de bewoner.
Houthalen-Helchteren - Week van afvalophaler of recyclageparkwachter
Dagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Bromfietser (58) gewond bij botsing

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur kwam het in de Melbergstraat in Genk tot een aanrijding tussen een auto en een 58-jarige bromfietser. Deze laatste werd daarbij gewond.

Johan Meynen overleden

Maandag 23 november 2020
Houthalen-Helchteren - Johan Meynen overleden
Zaterdag overleed de in Helchteren woonachtige Johan Meynen, de echtgenoot van Francine Vangenechten. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Eksel.
10
Houthalen-Helchteren - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'
De meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)
Houthalen-Helchteren - Schoenen als symbool van partnergeweld
Op verschillende plaatsen in onze provincie (Beringen, Pelt, Hechtel-Eksel, Sint- Truiden, Herk-de-Stad, Zonhoven, Heusden-Zolder, Alken, Houthalen-Helchteren, Zutendaal,...) staan schoenen in een soort van 'crime scene". Ze visualiseren op pakkende wijze de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in België door de parketten werden geregistreerd. Het is een actie van Vrouw & Maatschappij (CD&V Politica). Ze nodigt hiermee de toeschouwer uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal – autoriteiten én burgers - kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen.

Twee fietsers gewond

Zondag 22 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk raakten gisterenvoormiddag rond 10 uur een auto en twee fietsers in een aanrijding betrokken. Een 52-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 56-jarige Genkenaar raakten gewond.

Maria Wagtmans overleden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Wagtmans overleden
Woensdag is Maria Wagtmans overleden, de echtgenote van Louis Willems. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Even de Flandrien Challenge rijden
Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Maria Wagtmans overleden
  2. Florence Lijnen overleden
  3. Mia Diepvints overleden
15/11

Groeten aan de kinderen van van tante police vliegen en nonkel Jan keppens Van lisette kiggen helenboslaan 36 2630 aartselaar

Lisette Kiggen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren