Het overige nieuws

Ex-mijnwerkers krijgen valse mails

Maandag 28 november 2022
De Pensioendienst waarschuwt de ex-mijnwerkers voor valse mails die momenteel in omloop zijn waarin de ex-mijnwerkers gevraagd worden om geld te storten om hun dossier in orde te maken. Het gaat om bedragen tot 1.700 euro. Met dat geld zou dan het dossier over de rente op de achterstallen op de pensioenen kunnen worden opgesteld. Maar over de rente op de achterstallen is er helemaal geen akkoord, benadrukt de Pensioendienst.
1
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Houthalen-Helchteren - Eregouverneur Vandermeulen overleden
Op zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht
1

Handbal: Houthalen - Gent 21-21

Zondag 27 november 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Gent 21-21
In eerste nationale van het handbal hebben Houthalen en DB Gent 21-21 gelijkgespeeld. Houthalen staat vierde in de stand op drie punten van leider Eynatten-Raeren.
1

Bestelwagen rijdt voetganger aan

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halveweg in Zonhoven is vanavond een voetganger aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.
1
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Houthalen - Aarschot 2-8
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 2-8 verloren van leider FP Aarschot. La Baracca staat voorlaatste in de stand.
1
Houthalen-Helchteren - WK 2022: België verliest van Marokko
Op het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.
1

Auto tegen gevel: drie gewonden

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvenstraat in Zonhoven is vanmorgen een auto tegen de gevel van een bakkerij beland na een botsing met een andere auto. Bij het ongeval zijn drie personen gewond geraakt.
1

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Drie dagen gestoord treinverkeer
Volgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.
1

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).
1

Breugel - Eendracht Houthalen 9-3

Zaterdag 26 november 2022
Houthalen-Helchteren - Breugel - Eendracht Houthalen 9-3
Twaalf doelpunten in een wedstrijd, daar heb je nog eens wat aan. Vanavond won SV Breugel thuis met Eendracht Houthalen met 9-3.
1

Weerstand Koersel - FC Helson 2-3

Zaterdag 26 november 2022
Houthalen-Helchteren - Weerstand Koersel - FC Helson 2-3
In Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel vanavond thuis verloren van Helson Helchteren: 2-3.
1

Herkol wint van Park Houthalen

Zaterdag 26 november 2022
Houthalen-Helchteren - Herkol wint van Park Houthalen
Herkol blijft vriend en tegenstander verrassen. De Peltse club won vanavond met 1-4 op het veld van Park Houthalen. Voor Herkol scoorden Tom Kusters, Ferre Wiels, Dries Foqué en een speler van de thuisploeg die een owngoal maakte.
1

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Volgende week kouder
Een storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht
1