Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Recreatieve fitness is de sportieve activiteit met het meeste dopinggevallen: 22 van de 37 overtredingen in 2023 werden vastgesteld in fitnesscentra. Daarnaast liepen in de competitiesport ook 3 bodybuilders, 2 voetballers, 2 kickboxers en 2 ijshockeyspelers tegen de dopinglamp. Zwemmen, basket, boksen, golf, triatlon en volleybal telden elk één dopinggeval. Bij alle andere sporttakken werd geen enkele sporter vervolgd.

Vakbondsactie bij De Lijn

Vrijdag 24 mei 2024
Houthalen-Helchteren - Vakbondsactie bij De Lijn
Door een vakbondsactie is er vandaag hinder bij de dienstverlening in Limburg. De chauffeurs leggen het werk neer omdat De Lijn hun dienstroosters de dag zelf vaak nog aanpast. Ze vinden dat hun balans tussen werk en privé daardoor verstoord raakt. Meer dan de helft van de busritten vandaag is geschrapt. Kijk nu of je bus rijdt op onze website via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina. Je kan deze informatie ook terugvinden in onze app. Ritten die niet gereden worden, zie je niet verschijnen in de routeplanner. "We betreuren ten zeerste de hinder en het ongemak die de vakbondsactie met zich zal meebrengen", laat De Lijn weten.

NS Wood Creations faillliet

Donderdag 23 mei 2024
Houthalen-Helchteren - NS Wood Creations faillliet
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag NS Wood Creations uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 22 juni.
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van adviesbureau Boseco uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 22 juni ingediend worden.

Staking bij De Lijn op vrijdag

Woensdag 22 mei 2024
Houthalen-Helchteren - Staking bij De Lijn op vrijdag
Opgelet voor wie de bus neemt om naar school of het werk te gaan of voor andere verplaatsingen. Deze vrijdag wordt hinder verwacht bij De Lijn in Limburg door een stakingsactie van de drie vakbonden. Die hebben opgeroepen om het werk neer te leggen omdat ze mistevreden zijn over de communicatie over de werkroosters. Gisteren zaten directie en bonden voor een verzoeningsgesprek rond de tafel, zonder resultaat. De Lijn verwacht dat 4 op de 10 van haar eigen chauffeurs zullen rijden en voorziet een aangepaste dienstregeling. Raadpleeg daarvoor best de website of app van De Lijn.

Weg met tuindecoratie

Woensdag 22 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koerselsebaan in Heusden-Zolder is tuindecoratie gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Marcelle Bonnefont overleden

Woensdag 22 mei 2024
Houthalen-Helchteren - Marcelle Bonnefont overleden
Maandag is Marcelle Bonnefont overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Alfons Meykens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
In minder dan een uur tijd zijn gisteren 7.000 tickets verkocht voort Extrema Outdoor 2025. Het festival vindt plaats van 6 tot 8 juni. Dit jaar daagden 80.000 bezoekers op voor het festival.
Het is maar dat je 't weet
Iets minder dan de helft van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder had in 2023 minstens wekelijks contact met buren (45%) en niet-inwonende familie (48%). 39% had minstens wekelijks contact met vrienden of kennissen. Daartegenover staat dat 24% van de bevolking minder dan maandelijks contact had met buren, 22% met niet-inwonende familie en 25% met vrienden of kennissen. Statistiek Vlaanderen)
Houthalen-Helchteren - Enrico Pellegriti verlaat Park Houthalen
Enrico Pellegriti trekt de deur achter zich dicht bij Park Houthalen. De verdediger die eerder onder meer speelde voor Bocholt verkast naar reeksgenoot Bregel Sport.

Dieven stelen achterdeur

Dinsdag 21 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden zijn met de achterdeur van een leegstaand huis aan de Van Eycklaan in Heusden-Zolder aan de haal gegaan. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Top vijf qua tewerkstelling

Dinsdag 21 mei 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 15,1% van de werkenden tussen 20 en 64 jaar in het Vlaamse Gewest actief in de gezondheidszorg en maatschappelijke diensten en 13,4% in de industrie. Daarmee zijn dat de sectoren met het hoogste aandeel werkenden. De top 5 van sectoren met het hoogste aandeel werkenden van 20 tot 64 jaar werd in 2023 vervolledigd door de groot- en detailhandel en reparatie van voertuigen (12,4%), het onderwijs (9,6%) en de sector openbaar bestuur, defensie en sociale zekerheid (7,1%).

Inbraak in fietsenstalling

Dinsdag 21 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een fietsenstalling aan de Heuveneindeweg. Er zijn drie fietsen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
Mannen werken meer ‘s avonds en ‘s nachts dan vrouwen. In 2023 was 15,4% van de werkende mannen in de avond aan de slag, tegenover 8,8% bij de vrouwen. Bij nachtwerk ging het om 4,5% bij de mannen tegenover 1,9% bij de vrouwen. Het aandeel mannen en vrouwen dat in het weekend werkt, is min of meer gelijk. Bij zaterdagwerk was het aandeel mannen in 2023 (21,1%) nagenoeg even groot als het aandeel vrouwen (20,4%). Ook bij zondagwerk was dat het geval, met respectievelijk 12,6% en 12,0%. Mannen (16,0%) werkten meer dan vrouwen (11,6%) in ploegverband, maar vrouwen (40,8%) werkten iets meer dan mannen (38,6%) van thuis uit.
Houthalen-Helchteren - Cetinkaya verlaat Eendracht Houthalen
Ali Cetinkaya verlaat Eendracht Houthalen. Hij zal komend seizoen de kleuren van FC Anadol verdedigen.
Houthalen-Helchteren - Glenn Bloemen weg bij FC Helson
Glenn Bloemen trekt de deur achter zich dicht bij FC Helson. Hij verkast naar Nevok Gruitrode. Bloemen speelde eerder onder andere bij Eendracht Termien.

Bertha Claessens overleden

Zondag 19 mei 2024
Houthalen-Helchteren - Bertha Claessens overleden
Op 15 mei is Bertha Claessens overleden, de weduwe van Constantin Tsekouras. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).
Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn 21 gevaarlijke XTCX-pillen aangetroffen. Foto’s van deze pillen worden afgebeeld op de led-schermen op het festivalterrein om de bezoekers te waarschuwen.
  1. Moestuin Mangelmoes: de kortste keten
  2. Goud en zilver voor leerling Don Bosco Helchteren
  3. NS Wood Creations faillliet
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen