Het overige nieuws

In de eindronde van provinciale afdelingen hebben Lindelhoeven VV en Park Houthalen vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld. Bij de rust was het nog 0-0 en had Park een penalty gemist. In de tweede helft werd de keeper van LHVV uitgesloten wegens tweemaal geel.
De terugwedstrijd wordt woensdagavond gespeeld.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwongen haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Julia Schäffer overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Julia Schäffer overleden
In WZC Vinkenhof is woensdag Julia Schäffer overleden, de echtgenote van Maurice Hermans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1

Mit Cornelissen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Donderdag is Mit Cornelissen overleden, de echtgenoot van Etienne Moens. Zij was 92 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de kerk H. Familie in Edegem.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Houthalen-Helchteren - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Houthalen-Helchteren - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmorgen rond 7.15 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Tongeren. Deze laatste raakte daarbij gewond.
1
De Ondernemersrechtbank in Hsselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Ikram Food uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 18 juni ingediend worden.
1
Houthalen-Helchteren - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Graffiti-spuiters actief

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Annastraat in Heusden-Zolder sloegen graffiti-spuiters toe. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
1
  1. De Lijn wil hogere boordsteen aan Grote Baan
  2. Ikram Food failliet verklaard
  3. Ruim 32.000 euro voor verenigingen
20/05
Bernadette Cruysberghs

Allerbeste wensen voor je verjaardag Oma Bernadette!!! Maak er een fijne dag van, groetjes van ons allemaal xNora xAdam xEsma xNuri

Familie Thomiche
11/05

We wensen je een hele fijne verjaardag. Hugo, Carina en je overgrootmoeder

Carina Daemen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren