Het overige nieuws

Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Dozen vatten vuur in bedrijfshal

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dozen vatten vuur in bedrijfshal
In een bedrijfshal aan de Mieënbroekstraat in Genk heeft een partij dozen vuur gevat. De oorzaak van de brand is niet gekend. Er is beperkte schade.

Telefooncel

Zondag 25 augustus 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Telefooncel
We hadden thuis lang geen telefoon. We schreven toen nog vaak brieven met pen en papier om onze zaken af te spreken. Om te bellen moesten we naar de telefooncel drie straten verder, ofwel bellen bij de buren, maar dat werd zoveel mogelijk vermeden om niet te storen, hoewel er telkens iets voor betaald werd. In de telefooncel moest je vijf frank in een gleuf droppen alvorens je met zo'n schijf waar je je vinger in moest steken het nummer kon draaien. Er lag ook een telefoonboek in het "telefoonkotje," zoals dat in (…) Het hele nieuwsbericht

Drie ongevallen: vier gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's in Genk is een 50-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Op het kruispunt van de Molenstraat en de Gerard Bijnenslaan vielen twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's. In de Boxbergstraat is een Genkenaar gewond geraakt toen hij tegen een geparkeerde auto reed.

Inbrekers weg met geld

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is afgelopen weekend zowel ingebroken in een woonst aan de Eikelaarstraat als in een huis op Hoogzij. Telkens maakten de dieven geld buit.

Auto's botsen: vijf gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Oudsbergen zijn gisterennamiddag rond 13.15 uur twee wagens gebotst. Een man uit Peer (20), een man (67) en een vrouw (68) uit Oudsbergen, een man (19) en een meisje (17) uit Bree, liepen daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Wijshagen 1-2
Eendracht Houthalen heeft dezee namiddag thuis zijn eerste competiiewedstrijd verloren tegen Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 1-2. Helson klopte KSK Meeuwen met 1-0. Houthalen VV verloor met 4-2 op het veld van Verbr. Lommel.

Denkend aan vader

Zaterdag 24 augustus 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Denkend aan vader
Op terugweg van het ziekenbezoek aan mijn broer in Gent dacht ik in de trein aan mijn vader. Hoe zou ik hem in één woord kunnen typeren? TROUW. Trouw aan zijn vrouw - ook al moest hij haar zeven keer hetzelfde herhalen, wegens de komst van heer Alzheimer -, trouw aan zijn kinderen, trouw aan zijn huis, aan zijn vrienden, zijn buren, zijn familie, zijn schoonfamilie, zijn werk. Alleen tussen de plooien kon hij even ontsnappen uit het dagelijks korset: het orgel van Bach loeihard opendraaien, een borrel drinken bij zijn dochter, gaan fietsen met zijn collega's en zich als een monnik terugtrekken in zijn moestuin waar hij kon luisteren naar de stilte van de zwaluwen. En dan terug in 't gareel: patatten schillen, stofzuigen, afwassen, naar de Aldi... "s Middags de kunst van vier koteletten in zeven delen. Ja, we zaten met zeven aan de tafel.
Jef LINGIER
1
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14.45 uur tot een botsing tussen een bromfietsster en een auto. De 45-jarige bromfietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
2