Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren La Baraccca Houthalen verslagen met 10-5. Na vier wedstrijden staat Onbetong Panna achtste in de stand met 3 punten. La Baracca staat op de laatste plaats met 0 punten.
1

KSK Meeuwen A verslaat FC Helson

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - KSK Meeuwen A verslaat FC Helson
In eerste provinciale heeft KSK Meeuwen A vanavond met 1-0 gewonnen van FC Helson.
1

Houthalen VV wint bij Wiemismeer

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint bij Wiemismeer
Houthalen VV is bij WIemismeer gaan winnen met 1-2.
1
Houthalen-Helchteren - Hechtel verliest van Park Houthalen
In Eerste Provinciale heeft Park Houthalen Hechtel verslagen met 0-3. Bij Park kreeg keeper Magoga rood; hij werd vervangen door Grossi.
1
Houthalen-Helchteren - Hogar Espanol helemaal in het nieuw
Burgemeester Yzermans kwam vanavond poolshoogte nemen in het vernieuwd clubhuis van “Hogar Espanol” aan de Koolmijnlaan. Meer dan drie maanden was de zaak dicht wegens verbouwingswerken. Bijna alles werd vernieuwd, van de toog tot de toiletten. Alles blinkt en ruikt naar nieuw. Bij Hogar Espanol zijn niet alleen Spanjaarden, maar is iedereen welkom. Ole!!
1
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel tussen Meeuwen B en Helson B
Er werden vanavond geen doelpunten gemaakt in de wedstrijd tussen de tweede ploegen van KSK Meeuwen en Helson Helchteren. Uitslag dus 0-0. 
1

Thieu Taens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Thieu Taens overleden
Op 28 september is in WZC VInkenhof in Houthalen Thieu Taens overleden, de echtgenoot van Maria Zoons. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Houthalen-Helchteren - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Graaf De Theuxlaan in Heusden-Zolder is een 33-jarige vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.15 uur.
1

Vrouw (31) gewond bij aanrijding

Vrijdag 30 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder is vanmorgen een 31-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Houthalen-Helchteren - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1