Het overige nieuws

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Nieuwe vennootschap: Europress Benelux

Donderdag 21 november 2019
De Finse vennootschap Europress Group en Geert Proost uit Hasselt hebben de naamloze vennootschap Europress Benelux opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de ontwikkeling en de productie van machines en onderdelen.

Jef Deckers overleden

Donderdag 21 november 2019
In Helchteren overleed dinsdag de uit Eksel afkomstige Jef Deckers, de echtgenoot van Godelieve Lijnen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Alle faciliteiten voor de Sint
Vandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Vrouw (48) gewond bij botsing

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Oosterring en Fletersdel in Genk zijn deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een vrachtwagen gebotst. Een 48-jarige vrouw uit Zutendaal raakte daarbij gewond.

Bedrijf ontruimd na brandmelding

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is het bedrijf Sabic in Genk ontruimd. Dat gebeurde na een brandmelding. Achteraf bleek dat de brandmelding vals was.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: gladheid
Toch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Henriette Bunkens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Vandaag is Henriette Bunkens overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Auto belandt op zijn kant

Dinsdag 19 november 2019
Bij een ongeval op de Grote Baan belandde een auto op zijn kant. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Actie tegen drugs in het verkeer

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie CARMA heeft gisteren in Oudsbergen en Zutendaal actie gevoerd tegen drugs in het verkeer. Een man uit Maaseik, die geseind stond, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij mag zich aan een boete van minstens 1.500 euro verwachten.