• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuwe maatregelen tegen het virus
De Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dronken man gearresteerd

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde maandagavond een 25-jarige man uit Landen in het station in Genk. De dronken man lag te slapen in een trein. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van een alarmpistool. Hij stelde zich weerspannig op tijdens de fouillering en verwondde daarbij een inspecteur. De twintiger werd overgebracht naar het commissariaat en moest de nacht doorbrengen in de cel.

Meisje (12) en man (62) gewond

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gildelaan in Genk raakten gisterenavond een auto en een 12-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. Het meisje werd daarbij gewond. In Terboekt raakte vanmorgen een 62-jarige man gewond.

Auto rijdt twee voetgangers aan

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Auto rijdt twee voetgangers aan
Op de Grote Baan zijn gisterenavond rond 17.30 uur een 47-jarige vrouw uit de gemeente en haar 9-jarig kind aangereden door een auto. Beiden liepen daarbij verwondingen op.

Twee motorfietsen gestolen

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een loods op de Zonhoverweg in Genk zijn twee motorfietsen gestolen. De diefstallen werden het voorbije weekend gepleegd.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
1

Mickey Bellavia overleden

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Mickey Bellavia overleden
Vrijdag is Mickey Bellavia overleden, de weduwnaar van de in 1994 overleden Clementine Gerits. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Winteruur in het recyclagepark
Vanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Houthalen-Helchteren - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1B
Vandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (16) gewond bij val

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk is een 16-jarige bromfietser ten val gekomen bij het vermijden van een aanrijding met een voetganger. De bromfietser raakte gewond.