Het overige nieuws

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Oktober start bijzonder zacht
Een band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Kamiel Donné overleden

Woensdag 27 september 2023
Houthalen-Helchteren - Kamiel Donné overleden
Gisteren is Kamiel Donné overleden, de echtgenoot van Maria Corthouts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Houthalen-Helchteren - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Bejaarde dood in serviceflat

Dinsdag 26 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een serviceflat van wooncomplex BoCasa-Vulpia in Heusden-Zolder is vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van de 82-jarige bewoonster. Het parket is een onderzoek gestart om de doodsoorzaak te achterhalen. UPDATE Het blijkt om een natuurlijk overlijden te gaan.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe normaal in de wielersport
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Kara Slijpen en Kappen

Maandag 25 september 2023
Abdullah Kara (31) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Kara Slijpen en Kappen opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het waterdicht maken van daken en dakterrassen, isolatiewerkzaamheden, het uitvoeren van metsel - en voegwerken en timmer- en schrijnwerk.

Volleybal: Chaumont - Helchteren 0-3

Maandag 25 september 2023
In nationale 2 B dames van het volleybal is Helchteren met 0-3 gaan winnen in Chaumont. Sets: 15-25, 21-25, 13-25.

Denis Buyvoets overleden

Maandag 25 september 2023
Houthalen-Helchteren - Denis Buyvoets overleden
Zaterdag is Denis Buyvoets overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Chris Vanstiphout. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Andreas Skondras overleden

Maandag 25 september 2023
Houthalen-Helchteren - Andreas Skondras overleden
Vrijdag is Andreas Skondras overleden, de echtgenoot van Maria Coonen. Hij was 90 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Oudstrijderslaan. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Rik Symkens overleden

Maandag 25 september 2023
Houthalen-Helchteren - Rik Symkens overleden
In WZC 't Dorp in Helchteren is zaterdag Rik Symkens overleden, de weduwnaar van Marguerite Vandenbussche. Hij was 94 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Zondag 24 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Terlaemenstraat in Heusden-Zolder botsten vandaag een voertuig en een 52-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Houthalen-Helchteren - Windturbines worden te duur...
                                                                       (Cartoon: Fobie)
  1. Oostappen dumpt afval in Hengelhoef
  2. Omleidingen vanwege werken aan nutsleidingen
  3. Weer een wolf doodgereden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen