Het overige nieuws

Julien Ketelbueters overleden

Maandag 17 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Julien Ketelbueters overleden
Op 13 januari is Julien Ketelbueters overleden, de weduwnaar van Josée Evens. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.
Houthalen-Helchteren - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Helson - Hades 1-2

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson - Hades 1-2
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Helson thuis verloren van Hades met 1-2. Voor Helson scoorde Van den Dungen.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

La Baracca verliest in Hoeselt

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - La Baracca verliest in Hoeselt
In het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag 5-3.
Houthalen-Helchteren - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fineke Gielen overleden

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Fineke Gielen overleden
Vrijdag is Fineke Gielen overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Pierre Bongaerts. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Nieuwe vennootschap: RMConsult

Zaterdag 15 januari 2022
Ramon Migdalski uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap RMConsult opgericht met zetel aan de Seringenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management en consulting en het verstrekken van technische, organisatorische, commerciële, juridische, administratieve, consultatieve en financiële bijstand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Werkmateriaal gejat

Zaterdag 15 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen in Naaldert in Heusden-Zolder is werkmateriaal gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Houthalen-Helchteren - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen buitgemaakt bij inbraak

Donderdag 13 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Jeugdlaan in Heusden-Zolder zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)