Het overige nieuws

Angelo Leocata overleden

Zaterdag 25 september 2021
Houthalen-Helchteren - Angelo Leocata overleden
Donderdag is Angelo Leocata overleden, de echtgenoot van Maria Corica. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk-Hoevenzavel. Vandaag (17 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Infra Services failliet

Vrijdag 24 september 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Infra Services uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 23 oktober ingediend worden.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Houthalen-Helchteren - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Man komt om bij vliegtuigcrash

Woensdag 22 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een veld aan het vliegveld van Aero-Kiewit in Hasselt is deze namiddag een vliegtuigje neergestort. De piloot kwam daarbij om. Het slachtoffer is een vijftiger uit Zonhoven.

Twaalfjarige jongen aangereden

Woensdag 22 september 2021
Op de Kazernelaan is een 12-jarige fietser uit de gemeente gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Twee aanhoudingen in drugsonderzoek

Dinsdag 21 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een drugsonderzoek in Heusden-Zolder zijn twee aanhoudingen verricht. Mogelijk komen er nog arrestaties. De recherche voert nog volop onderzoek.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Houthalen-Helchteren - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Eén gewonde bij ongeval

Maandag 20 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een bromfietser en een voetganger raakten vanmiddag in een ongeval betrokken op de Kantoorweg in Zonhoven. Eén van hen werd daarbij gewond.

Maria Vaes overleden

Maandag 20 september 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Vaes overleden
Op 16 september is in Grimbergen Maria Vaes overleden, de weduwe van Jef Baptist. Zij was 83 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.