Het overige nieuws

Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst." Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Julien Peeters overleden

Donderdag 6 mei 2021
Op 3 mei overleed Julien Peeters. Hij was 80 jaar. De asverspreiding vindt vrijdag (16 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Guillaume Bax overleden

Donderdag 6 mei 2021
Op 2 mei overleed Guillaume Bax. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Houthalen-Helchteren - Herdenkingsplechtigheid uitgesteld
De KS-Vriendenkring had op 7 mei een grote herdenking van en voor mijnwerkers gepland in Heusden-Zolder. Het was immers de dag waarop vorig jaar de onrechtmatige situatie van de ondergrondse mijnwerkers deels rechtgezet werd. Het zou de start worden van een jarenlange traditie om samen te komen achter pot en pint en herinneringen op te halen. Maar bij de planning was de Vriendenkring er van uitgegaan dat de coronasituatie achter de rug was en dat iedereen zou gevaccineerd zijn. Helaas is de realiteit anders en moeten de plannen dus nog even in de koelkast worden gestoken. Maar de herdenkingsplechtigheid zal er hoe dan ook komen.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Gearresteerd bij verkeerscontrole
De politie voerde in Genk en Oudsbergen controles uit op het zonaal parkeerverbod voor zwaar vervoer. In totaal werden 12 bestuurders van vrachtwagens geverbaliseerd omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. Onder hen ook een 32-jarige bestuurder uit Sint-Joost-ten-Node die zijn vrachtwagen fout parkeerde in de Hengelhoefstraat in Genk. De man stelde zich tijdens de controle weerspannig op en trachtte zichzelf en de politieagenten te verwonden met een schaar. Niemand raakte gewond. De dertiger werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Fanelli overleden

Woensdag 5 mei 2021
Gisteren overleed Tony Fanelli (63), woonachtig in Neerpelt en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
12
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

André Aerts overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Houthalen-Helchteren - André Aerts overleden
Zondag is André Aerts overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in besloten kring.
1
Houthalen-Helchteren - Sigarettendief krijgt 15 maanden cel
Een 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.

Bosbrand aan Kazernelaan

Dinsdag 4 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Bosbrand aan Kazernelaan
Aan de Kazernelaan in Helchteren brak vanmorgen brand uit in een bos. De brandweer was het vuur snel meester. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Claes overleden

Dinsdag 4 mei 2021
In WZC Hogevijf in Hasselt is op 28 april Godelieve Claes overleden. Zij was 87 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jef Maes overleden

Maandag 3 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Maes overleden
Gisteren is Jef Maes overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  
1
  1. Twee arbeiders gewond bij explosie in Galva Power
  2. Jef Maes overleden
  3. Fietser gewond bij botsing
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Forel
Te koop