Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Vic Vanstiphout overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Vic Vanstiphout overleden
Maandag is Vic Vanstiphout overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Maurice Custermans overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Maurice Custermans overleden
Maandag is Maurice Custermans overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Houthalen-Helchteren - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Houthalen-Helchteren - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Jesus Lopez Fernandez overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Jesus Lopez Fernandez overleden
Op 14 maart overleed Jesus Lopez Fernandez, de echtgenoot van Carmen Lopez. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twee studenten opgepakt
Twee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht