• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Zes arrestaties na drugsvangst

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zes arrestaties na drugsvangst
Politie CARMA voerde woensdag huiszoekingen uit op vijf locaties in de zone. Zes personen werden gearresteerd. De politie vond drugs en nam twee auto’s in beslag. In het kader van een lopend onderzoek naar de verkoop van verdovende middelen voerde Politie CARMA woensdag vijf huiszoekingen uit op verschillende locaties inGenk en Oudsbergen. Er werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne en cannabis en een grote som cash geld gevonden. Zes mannen tussen 34 en 47 jaar werden gearresteerd. De (…) Het hele nieuwsbericht

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslaande dakbrand

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Uitslaande dakbrand
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een uitslaande dakbrand in een appartementsgebouw aan de Onderwijslaan in Genk. Er is heel wat schade. De brandoorzaak is niet bekend.
Malik Zaghbi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootscbap The 1 Collection opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer herstellen en onderhoud van motorvoertuigen, carrosseriewerkzaamheden en depannagewerkzaamheden.

Geld gestolen in Edelweisstraat

Donderdag 22 april 2021
In een woning aan de Edelweisstraat in geld gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Houthalen-Helchteren - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Rita Reynders overleden

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Rita Reynders overleden
Gisteren is Rita Reynders overleden, de echtgenote van Fons Vanderheyden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats in Helchteren.

Verkeersacties

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Verkeersacties
Op twee locaties in As en Genk voerde Politie CARMA gisteren tussen 10 en 15 uur verkeersacties uit. Eén bestuurder reed rond met een vervallen keuring , een andere bestuurder gebruikte zijn gsm achter het stuur en vier personen droegen geen veiligheidsgordel. Op de Evence Coppéelaan in Genk werd een auto met aanhangwagen uit het verkeer gepikt. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen en reed onder invloed van verdovende middelen. De lading op de aanhangwagen was niet goed vastgemaakt, de verlichting was defect en er was geen reproductieplaat aanwezig.

Motorfietser gewond bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een autobus en een 47-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Feesteditie 20 jaar Erfgoeddag

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Feesteditie 20 jaar Erfgoeddag
Dit weekend is het Erfgoeddag en ondanks corona zijn er toch verschillende leuke activiteiten in onze mijnregio. Op deze website vind je een heuse portie nostalgie met een terugblik op alle voorgaande edities in onze regio. Deel daar ook zeker jouw herinneringen aan Erfgoeddag in de Mijnstreek van de afgelopen 20 jaar. Een volledig overzicht van de activiteiten in de mijngemeenten is te vinden op www.erfgoeddagmijnstreek.be.
  1. Situatie rond Covid-19 verslechtert
  2. Rita Reynders overleden
  3. Brand in werkplaats op Weg naar Zwartberg
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Forel
Te koop