Het overige nieuws

Martha Vaes overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Martha Vaes overleden
Zaterdag is de uit Houthalen afkomstige Martha Vaes overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Louis Myny. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Vijf chauffeurs onder invloed

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeersactie op zaterdag tussen 18 en zondagochtend 2 uur controleerde Politie CARMA 212 voertuigen in Oudsbergen, Kinrooi en Zutendaal. Er werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren. Ook zijn drugs in beslag genomen.

Chel Beelen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Chel Beelen overleden
In het WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Helchteren afkomstige Chel Beelen overleden, de weduwnaar van Jacqueline Umans en de vriend van Lucia Bernaerts. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Houthalen-Helchteren - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Volleybal: Lier - Helchteren 1-3

Zondag 13 oktober 2019
In het volleybal (dames) heeft Helchteren met 1-3 gewonnen in Lier. Setstanden: 22-25, 25-23, 14-25, 22-25.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vandalisme op parking politie
Vandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Kind (6) gewond bij botsing

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een zesjarige jongen is deze voormiddag rond 11.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk, ter hoogte van de rotonde met de Wennel. Op de Brikkenovenstraat is gisterenavond rond een 47-jarige motorrijder gewond bij een val.

Auto gestolen in Ambachtstraat

Zondag 13 oktober 2019
Aan een woning in de Ambachtstraat is een auto gestolen. De diefstal is gisterennamiddag gepleegd.

Houthalen VV verliest van Boxberg

Zondag 13 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV  verliest van Boxberg
Houthalen VV heeft met 0-4 verloren van Racing Boxberg. Zaterdag speelt Houthalen VV tegen Kabouters Opglabbeek. Eendracht Houthalen verloor met 3-2 op het veld van Lanklaar VV en geeft zondag Sp. Winterslag partij.