Het overige nieuws

Vanmorgen aan het interimkantoor...

Woensdag 21 november 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Vanmorgen aan het interimkantoor...
Jobs, jobs, jobs, dat is het mantra van onze premier in het parlement. En inderdaad de werkloosheid daalde ondertussen fors. De vraag is: welke jobs? Ik hoef daarvoor geen statistieken te raadplegen, hier kort bij huis weet ik al genoeg over welk soort jobs het gaat. In Houthalen boomen de interimkantoren als nooit tevoren. Onlangs kwam er nog een negende bij. Ja, negen uitzendkantoren op nog geen zakdoek groot. Ik ben ze deze morgen al wandelend nog gaan tellen. Er zijn inmiddels meer interimkantoren dan (…) Het hele nieuwsbericht

10,2 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Houthalen-Helchteren staat 10,2 procent van de handelszaken leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Houthalen-Helchteren - Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid
De Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Anny Vrolix overleden

Woensdag 21 november 2018
Houthalen-Helchteren - Anny Vrolix overleden
Zondag is Anny Vrolix overleden, de weduwe van Rik Leten. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Inbraak in tuinhuisjes

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Inbraak in tuinhuisjes
In Zonhoven is ingebroken in drie tuinhuisjes. De dieven sloegen twee keer toe in de Kriekelstraat en één keer in de Raafstraat. Er is tuingereedschap ontvreemd.

Jean Broeders overleden

Dinsdag 20 november 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Broeders overleden
In zijn woning in Houthalen overleed zaterdag Jean Broeders, de echtgenoot van Leentje Mylinski. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur).

Twintiger gewond bij botsing

Dinsdag 20 november 2018
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Herebaan-West zijn gisterenavond rond 19 uur twee auto's gebotst. H. M. (29) uit Diepenbeek raakte daarbij lichtgewond.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
1
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Anny Vrolix overleden
  2. Weg met auto
  3. Botsing in Houthalen-Oost