Het overige nieuws

Twintigjarige gewond bij botsing

Woensdag 27 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven botsten vanmorgen rond 7 uur twee auto's. Daarbij raakte een twintigjarige uit Genk gewond.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Echtpaar Geypens - Mertens overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Echtpaar Geypens - Mertens overleden
Zondag is Charles Geypens overleden, maandag zijn echtgenote Godelieve Mertens. Hij was 85 jaar, zij 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Willems overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Willems overleden
Maandag is Jef Willems overleden, de echtgenoot van Anny Decraecker. Hij was 91 jaar en afkomstig van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg-Ketsingen in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Houthalen-Helchteren - Politiezone Carma ten strijde tegen radicalisering
De politiezone Carma krijgt 60.000 euro van Vlaanderen om in de vier gemeenten van de zone een project uit te werken dat radicalisering op sociale media tegengaat. Met dat doel zal onder meer software worden ontwikkeld om extreme standpunten en haatberichten online in kaart te brengen. Tegelijk willen de vier gemeenten positieve en verbindende boodschappen brengen als tegengewicht voor polarisering en radicalisering.
"De bedoeling is dat we de sociale media opvolgen. Dat kan met een tool zijn, (…) Het hele nieuwsbericht
Ine Sijbers (31) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Dierenartsenpraktijk Potig, verkort DAP Potig, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Pruimelaarstraat.

Miel Driesmans overleden

Maandag 25 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Miel Driesmans overleden
Gisteren is Miel Driesmans overleden, de echtgenoot van Mariette Schraepen. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18.30-19u) in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietsster (29) geraakt door auto

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kludweg in Zonhoven is vanmorgen een 29-jarige fietsster geraakt door een auto. Zij werd daarbij gewond.