• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Houthalen-Helchteren - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Houthalen-Helchteren - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Houthalen-Helchteren - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Brand in keuken

Donderdag 28 mei 2020
Houthalen-Helchteren - Brand in keuken
Vanavond ontstond brand in de keuken van een woonst aan de Nachtegalenstraat. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit. De brandweer heeft de woning geventileerd.
Houthalen-Helchteren - Stormloop op Limburgse kringwinkels
De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Tractor gekanteld

Dinsdag 26 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Bree in Peer is vanmiddag een tractor gekanteld. De bestuurder heeft daarbij verwondingen opgelopen. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder.

Hogedrukreiniger gestolen

Dinsdag 26 mei 2020
Uit de garagebox van een appartementsgebouw aan de Koolmijnlaan is een hogedrukreiniger gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Boodschap koningshuis aan zorgsector
De Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
1

Albert Maes overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Houthalen-Helchteren - Albert Maes overleden
Op 21 mei is Albert Maes overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Melis. Hij was 94 jaar en ere-directeur van de gemeentelijke lagere school in Houthalen-Oost. De uitvaart vindt plaats in intieme kring.
2
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Forel Tv lg 81 cm
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Apothekers verdelen 'federale' filters
  2. Brand in keuken
  3. Criminele drugsbende opgerold