• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Marisa Masciulli overleden

Woensdag 23 januari 2019
Gisteren is Marisa Mascuilli overleden. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Genk. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Zestien evers geschoten

Dinsdag 22 januari 2019
Vandaag zijn in natuurgebied De Wijers in Zonhoven 16 everzwijnen geschoten tijdens een drukjacht. Bij de jacht werden honden ingezet.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Tablets, laptop en geld gestolen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grote Hemmenweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. De buit bestaat uit twee tablets, een laptop en geld. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Vrachtwagen en auto's botsen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.20 uur botsten een vrachtwagen en twee auto's op de Esserslaan in Genk. Daarbij is één gewonde gevallen.

Laptops en radio's gestolen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf op de Schaapsdries in Genk hebben dieven twee laptops en twee radio's gestolen. In een huis in de Steeneikstraat zijn juwelen en geld ontvreemd.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De 24-jarige Klaudia Z. uit Hechtel-Eksel is vanmiddag rond 12.45 uur gewond geraakt bij een ongeval in de Heuveneindeweg in Zonhoven. Daar botsten een bestelwagen en een snelbus van De Lijn.
Houthalen-Helchteren - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Snipverkouden
  2. Botsing op E314
  3. Drie diefstallen