Het overige nieuws

Ursela Lilienthal overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Ursela Lilienthal overleden
Woensdag is Ursula Lilienthal overleden, de weduwe van Nikolai Vishnevecki. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag 18 augustus (10.30 uur) plaats.
1

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Jos Thijs overleden

Zaterdag 13 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Jos Thijs overleden
Maandag is Jos Thijs overleden, de echtgenoot van Jeanne Vandevoort. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 20 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jean Switten overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
In WZC Vinkenhof is woensdag Jean Switten overleden, de weduwnaar van Paula Pirotte. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Blues weerklinkt weer in het najaar

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Blues weerklinkt weer in het najaar
We zitten nog in hartje zomer maar de heren van Be-Mine Blues zijn volop bezig met het najaar waarin de SundayEveningBlues terugkomt naar het MuzeCafé in Zolder. Het wordt opnieuw een reeks maandelijkse concerten met uitstekende live muziek gebracht door Belgische bluesbands. Deze concerten liggen al vast: 25 september Bourbon Street, 23 oktober Travellin' Blue Kings, 20 november Chilly Willy en 11 december Well Well Well. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.bemineblues.be. En we willen niemand opjagen, maar de vorige edities waren allemaal uitverkocht, dus treuzel niet te lang.
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Michel Paredis overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Michel Paredis overleden
Maandag is Michel Paredis overleden, de weduwnaar van Josephine Claes. Hij was 96 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder.
1

KVK Beringen - Park Houthalen 2-1

Donderdag 11 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - KVK Beringen - Park Houthalen 2-1
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KVK Beringen Park Houthalen geklopt met 2-1. Aan de rust was de stand 0-1. Voor KVK Beringen scoorden Vangeel en Kislali, voor Park Houthalen Pellegriti.
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Houthalen-Helchteren - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1