Het overige nieuws

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hitte blijft duren
Hogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers stelen geld

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Dorpsstraat in Zonhoven. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is even voor 18u vanavond een motorrijder zwaargewond geraakt. Hij werd er geraakt door een personenwagen. Na de botsing vloog de motor in brand en ging helemaal in de vlammen op. Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van Hasselt.

Vrouw (41) en kind (7) gewond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Sledderlo in Genk botsten gisterenavond rond 17.30 uur twee auto's. Daarbij raakten een vrouw (41) en een meisje (7), beiden uit Diepenbeek, gewond.

Kinderfiets gestolen

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op de Binnenlaan in Genk is een kinderfiets gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Dieven stelen hond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een hond gestolen uit een woning aan de Peerderbaan in Oudsbergen. Het betreft een American Stafford.
Houthalen-Helchteren - Muurschildering in minderjarigenkamer
In het Genkse politiecommissariaat is een streetart-artiest aan het werk geweest. De kunstenaar bracht een muurschildering aan in de kamer voor minderjarigen. Politie CARMA hoopt zo een rustgevende ruimte te creëren voor jongeren die tijdelijk van hun vrijheid beroofd zijn. Volgens de wet mag een minderjarige niet zomaar in een ‘cel’ opgesloten worden. De politie spreekt daarom over een over een toezichtslokaal of -kamer. Deze moet groter zijn dan een gewone cel en over iets meer meubilair (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)
Houthalen-Helchteren - Celestino Itoumeck Mitock overleden
In Helchteren is zondag Celestino Itoumeck Mitock overleden, de echtgenoot van Sonja Timmers. Hij was 41 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inbraak in woning

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Senator A. Jeurissenlaan in Zonhoven is ingebroken in een woning. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Ook is niet geweten of er buit is.