Het overige nieuws

Pech voor dieven

Zondag 3 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen was er een inbraakpoging in een pand aan de Hesdinstraat in Heusden-Zolder. De daders raakten niet binnen.
1
Houthalen-Helchteren - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Houthalen-Helchteren - In- en uitgaande transfers bij E. Houthalen
Eendracht Houthalen heeft Osman Mersinlioglu (Turkse Rangers) en Esref Tekinalp (Anadol) aangetrokken. Okan Kose, Umut Kinik, Serdar Kalyoncu en Omer Ozpoyraz verkassen naar Winterslag.
1

Bertha Driesen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Bertha Driesen overleden
Op 26 juni is in Hasselt Bertha Driesen overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Louis Gielen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Driesen, Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.
1
Houthalen-Helchteren - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'
Nog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder botsten vanmiddag een auto en een 49-jarige bromfietser. Deze laatste liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is gisteren een motorrijder betrapt die 111 km per uur reed hoewel de snelheid er beperkt is tot 50 km per uur. De agenten namen ook een auto in beslag die al twee jaar niet meer verzekerd was.
1
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
1

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
1

Versterking voor FC Helson

Donderdag 30 juni 2022
Houthalen-Helchteren - Versterking voor FC Helson
Veertien nieuwe spelers zullen mee de kleuren van FC Helson verdedigen: Jari Buntinx (EendrachtTermien), Bram Vos (Bolderberg), Nourdinne Arjah (Berg en Dal), Jordi Bauer (Bocholtz, Nl.), Dries Florczak (Louwel), Sven Janssen (Elen), Jerome Kaelen (Wellen), Kenneth Kenens (Leopoldsburg), Giel Leen (Lindelhoeven), Brecht Mombaerts (Berg en Dal), Chadi Mortaziq (Beringen), Gianni Sblendorio (Bocholt), Willem Schepmans (Juve) en Bjordy Verbeeck (Koersel).
1
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.
1

Brigitte Paul overleden

Donderdag 30 juni 2022
Houthalen-Helchteren - Brigitte Paul overleden
Maandag is Brigitte Paul overleden. Zij was 63 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
1
  1. Vijftien bronzen beelden gestolen uit tuin
  2. Motorrijder rijdt 111 km/u in zone 50
  3. Versterking voor FC Helson
20/05
Bernadette Cruysberghs

Allerbeste wensen voor je verjaardag Oma Bernadette!!! Maak er een fijne dag van, groetjes van ons allemaal xNora xAdam xEsma xNuri

Familie Thomiche
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren