Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
In 2033 zullen er volgens de demografische vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen naar verwachting bijna 1,05 miljoen personen van 18 jaar of ouder alleen wonen in het Vlaamse Gewest. Dat zijn afgerond 79.000 alleenwonenden meer dan in 2023. Tussen 2023 en 2033 zal het aantal alleenwonenden zo stijgen met 8 procent. Tussen 2013 en 2023 was die stijging groter (+ 17 procent).
Genk - Vrouw (56) gewond bij valpartij
Op de Westerring in Genk kwam deze voormiddag rond 9.30 uur een motorrijder ten val. Bij het ongeval raakte een 56-jarige vrouw uit Tongeren gewond.
Een 83-jarige vrouw uit Genk die zich met haar scootmobiel verplaatste is vanmiddag rond 12.40 uur in de Burgemeester Gerard Bijnenslaan aangereden. Zij raakte daarbij gewond.
Genk - Bangoura (KRC Genk) verlengt contract
Ibrahima Bangoura heeft zijn contract bij KRC Genk voor vier seizoenen verlengd. In de zomer van 2022 kwam Bangoura in Genk aan. Drie seizoenen later heeft hij 47 wedstrijden op de teller staan in de Challenger Pro League. In de succesvolle campagne van de Genkse U19 in de UEFA Youth League stond hij vorig seizoen ook in de basis tegen Atlético Madrid. De jonge Guineeër manifesteerde zich de afgelopen twee seizoenen als één van de drijvende krachten bij Jong Genk. Die puike prestaties leverden hem in januari een vaste plek op in de A-kern. In de Champions’ Play-offs maakte hij vervolgens zijn debuut in het Jan Breydel stadion tegen Club Brugge.

Controle op drugs en alcohol

Maandag 27 mei 2024
Genk - Controle op drugs en alcohol
Politie CARMA hield gisteren in de Melbergstraat in Genk en op de Trichterweg in Zutendaal een controle-actie op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. In totaal werden 558 bestuurders onderworpen aan een alcohol sampling. Drie bestuurders reden onder invloed van alcohol. Twee personen leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 6 uren. Een derde bestuurder is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Een bestuurder, onder invloed van drugs in het verkeer, leverde ook zijn rijbewijs in voor 15 dagen. De politie trof ook zes getunede auto’s aan. Verlaagde auto's of voertuigen met een te luide uitlaat werden naar de keuring gestuurd. Twee bestuurders werden betrapt met de gsm achter het stuur. Hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingehouden. Verder stelde de politie nog een 10-tal verkeersinbreuken vast voor o.a. gordeldracht, verzekering, keuring, technische eisen, gebruik kinderzitje, dragen van aangepaste motorkledij en rijbewijs.
Deze namiddag rond 14.40 uur is een bromfiets aangereden door een personenwagen in de Zodenstraat, ter hoogte van de Hasseltweg. De bromfietser, een 43-jarige man uit Hasselt, raakte gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een woning aan de Rooierheidestraat. Er zijn juwelen gestolen. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.
In het Futsal heeft KRC Genk de Beker van Limburg gewonnen. Het versloeg Eisden-Dorp met 3-1.
Genk - RSC Anderlecht - Genk Ladies 4-2
Op de tiende en laatste speeldag van Play-off 1 in de Super League heeft Genk Ladies vandaag met 4-2 verloren van Anderlecht dat zich voor de zevende keer op rij tot Belgisch kampioen in het vrouwenvoetbéal kroonde. Voor Genk Ladies scoorden Gwen Duijsters en Tess Lameir.

André Pecquet overleden

Zaterdag 25 mei 2024
Genk - André Pecquet overleden
Donderdag is André Pecquet overleden, de echtgenoot van Mieke Bos. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Rita Polutnik overleden

Zaterdag 25 mei 2024
Genk - Rita Polutnik overleden
Gisteren is Rita Polutnik overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).
Het is maar dat je 't weet
Recreatieve fitness is de sportieve activiteit met het meeste dopinggevallen: 22 van de 37 overtredingen in 2023 werden vastgesteld in fitnesscentra. Daarnaast liepen in de competitiesport ook 3 bodybuilders, 2 voetballers, 2 kickboxers en 2 ijshockeyspelers tegen de dopinglamp. Zwemmen, basket, boksen, golf, triatlon en volleybal telden elk één dopinggeval. Bij alle andere sporttakken werd geen enkele sporter vervolgd.

Michel Brepoels overleden

Zaterdag 25 mei 2024
Genk - Michel Brepoels overleden
In zijn woonst in Balen is woensdag Michel Brepoels overleden, de echtgenoot van Hilde Pallemans. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Balen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Ann Schillebeeckx in Mol.

Rob Meyers overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Genk - Rob Meyers overleden
Woensdag is Rob Meyers overleden. Hij was 35 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uu) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Weg met vier horloges

Vrijdag 24 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt verschaften dieven zich toegang tot een woning aan de Pietelbeekstraat. Zij gingen er met vier horloges aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Michel Trzesimiech overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Genk - Michel Trzesimiech overleden
Gisteren is Michel Trzesimiech overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Dirix. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Luik. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Jacqueline Kemps overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Genk - Jacqueline Kemps overleden
Woensdag is Jacqueline Kemps overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Henri Neyskens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Suzanne Goffin overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Genk - Suzanne Goffin overleden
Woensdag is Suzanne Goffin overleden, de weduwe van Charles Desmoutier. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag 31 mei (12 uur) plaats in aula Eikenveld van begrafenissen Pues in Winksele-Delle. Haar urne wordt begraven op de parkbegraafgplaatrs Diestseveld in Kessel-lo.
  1. Drie prijzen voor KRC Genk op Pro League Awards
  2. André Pecquet overleden
  3. Rita Polutnik overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen