• Nog geen evenementen in Genk
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.

Anita Reyskens overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Anita Reyskens overleden
Op 14 april is Anita Reyskens overleden, de echtgenoot van Roland Müller. Zij was 48 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een wake in uitvaartcentrum Reweghs in Diepenbeek.

Julien Bolle overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Julien Bolle overleden
Dinsdag is Julien Bolle overleden, de echtgenoot van Magdalena Aerden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Rita Snoks overleden

Donderdag 18 april 2024
Genk - Rita Snoks overleden
Gisteren is Rita Snoks overleden, de echtgenote van Eddy Dierckx. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Genk - Wie doet nog mee?
De Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Mountainbike gestolen uit garage

Woensdag 17 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een garage aan de Leliestraat. De dader(s) ging(en) met een mountainbike aan de haal. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Trainer Leenaers verlaat Genk VV

Woensdag 17 april 2024
Genk - Trainer Leenaers verlaat Genk VV
Tom Leenaers die zijn derde seizoen bezig is als trainer van derdeprovincialer Genk VV zal komend seizoen tweedeprovincialer Stokkem VV coachen. Hij volgt er Davy Schetz op.

Vrouw (33) gewond bij botsing

Woensdag 17 april 2024
Een 33-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's in de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Café moet drie weken dicht

Woensdag 17 april 2024
Café 't Sfeertje in het centrum van Genk moet drie weken dicht. Dat heeft de burgemeester beslist nadat er bij controles drugs werden gevonden. De sluiting geldt van  17 april tot 8 mei.
Genk - Vier gewonden bij kop-staartbotsing
Deze namiddag rond 13.30 uur was er een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de afrit van de E314 in Genk. Een 28-jarige vrouw en haar minderjarige zoon uit Genk en een 47-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In As is een 29-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de André Dumontlaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18.15 uur.

Zaagtafel gestolen op bouwwerf

Woensdag 17 april 2024
Op een bouwwerf in Thor Park is een zaagtafel gestolen. De diefstal is vandaag  vastgesteld.

Rob Vroomen overleden

Woensdag 17 april 2024
Genk - Rob Vroomen overleden
Gisteren is Rob Vromen overleden, de levenspartner van Nicoletta Pinna. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Bgroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.

AA Gent - Genk Ladies 1-1

Woensdag 17 april 2024
Genk - AA Gent - Genk Ladies 1-1
AA Gent en Genk Ladies hebben 1-1 gelijkgespeeld. Na 2 minuten bracht Pia Bosmans de bezoekers op voorsprong. Van Daele kon tien minuten voor tijd de bordjes gelijk hangen.

Veerle Janssen overleden

Woensdag 17 april 2024
Zondag is Veerle Janssen overleden. Zij was 58 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.
Genk - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt Limburg
Het Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote stormschade bij Melosport

Dinsdag 16 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
De storm heeft gisteren voor ruim 100.000 euro schade aangericht bij Melosport in Zonhoven. Er is vooral schade aan het dak.
  1. Peter Franceschi overleden
  2. Nieuwe wijk met 112 woningen
  3. Veerle Janssen overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen