• Nog geen evenementen in Genk
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Genk - Uitstekend jaar voor toerisme in Limburg
2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)

Maria Theresia Kerkhofs overleden

Donderdag 30 maart 2023
Genk - Maria Theresia Kerkhofs overleden
Gisteren is Maria Theresia Kerkhofs (92) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Hechtel.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk uit competitie
In eerste provinciale van het damesvoetbal is Bokrijk Sport is uit competitie genomen. De ploeg gaf voor de vijfde keer dit seizoen forfait en dat wordt automatisch omgezet in een algemeen forfait.
Genk - Inbraak in bestelwagen in Nijverheidslaan
In de Nijverheidslaan is ingebroken in een bestelwagen. Uit het voertuig zijn allerlei materialen en elektrische machines gestolen. De diefstal is vandaag vastgsteld.

Voetganger (62) aangereden

Donderdag 30 maart 2023
Een 62-jarige voetganger raakte gewond toen hij door een auto werd aangereden in de Hoevenzavellaan. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.40 uur.

Twee doden bij brand

Donderdag 30 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee doden bij brand
Vanochtend zijn twee personen om het leven gekomen bij een brand in een appartement aan de Windmolenstraat in Zutendaal. Uit het onderzoek van de branddeskundige blijkt dat de brand ontstaan is in de zetel in de woonkamer, vlakbij de keuken. Vermoedelijk is een achtergebleven sigaret of aangebleven theelichtje de oorzaak. Het staat vast dat de slachtoffers bevangen zijn geraakt door de rook en dat zij overleden zijn aan CO-intoxicatie. Omdat de rookmelder in het appartement zelf defect bleek te zijn, werden de andere bewoners pas gealarmeerd toen de rookmelder bij de bovenburen is afgegaan.

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)

Volleybal: LVL - Tchalou 1-3

Donderdag 30 maart 2023
In de Challenge Play-Off van het volleybal heeft LVL Genk met 1-3 verloren van Tchalou. Sets: 18-25, 25-22, 19-25, 23-25.
Genk - Muzikaal verhaal van de Limburgse Koolputter
Morgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.

Veroordeeld voor wietplantages

Woensdag 29 maart 2023
Genk - Veroordeeld voor wietplantages
De rechter heeft een vijftiger uit Genk veroordeeld voor het telen van wietplanten in twee wonigen. Hij kreeg 30 maanden cel en een boete van 12.000 euro, beide voor de helft met uitstel. De man heeft altijd ontkend dat hij bij de teelt betrokken was. (PG)

Aannemer en restaurant failliet

Woensdag 29 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren aannemer Enissa & Ayaz en Germo (restaurant Cine Citta op C-mine), beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 april ingediend worden.

Vrachtwagens gecontroleerd

Woensdag 29 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vrachtwagens gecontroleerd
Tien van de zeventien vrachtwagens die vandaag in de Boudewijnlaan in Diepenbeek werden gecontroleerd waren niet in orde. Dat resulteerde in 8.247 euro aan boetes.
  1. Valentina Pedko overleden
  2. Twee meisjes op de vuist
  3. Genk heeft tweede voedselbos
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen