Het overige nieuws

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Genk - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwongen haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Genk - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Genk - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Morgen speelt KRC Genk op het veld van KV Mechelen. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Lucumi, Preciado, Aziz, Heynen, Geusens, Hrosovsky, El Khannouss, Oyen, Thorstvedt, Ito, Onuachu, Paintsil en Németh.
1

Hendrik Maleszka overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Hendrik Maleszka overleden
Gisteren is Hendrik Maleszka overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Genk - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1

Luca Oyen geselecteerd

Vrijdag 20 mei 2022
Luca Oyen (KRC Genk) is geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel van de beloften tegen Schotland. De wedstrijd wordt op 5 juni gespeeld.
1

Jaak Gus overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Genk - Jaak Gus overleden
Dinsdag is Jaak Gus overleden, de levenspartner van Mia Claes. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat.
1
Genk - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Aannemer failliet verklaard

Donderdag 19 mei 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft aannemer European Property Fund uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 juni ingediend worden.
1
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf aan de Demerstraat in Diepenbeek is elektronische apparatuur gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
1

Gereedschap gestolen in woning

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben gereedschap gestoloen in een huis aan de Ganzestraat in Diepenbeek. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
1
  1. Hendrik Maleszka overleden
  2. Zeven mannen gearresteerd na voetbalrellen
  3. Jaak Gus overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen