Het overige nieuws

Frans van der Meij overleden

Woensdag 23 januari 2019
Gisteren is in WZC Immaculata Frans van der Meij overleden, de weduwnaar van Wil van der Vlugt. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Pelt - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsfeest bij Neos

Dinsdag 22 januari 2019
Pelt - Nieuwjaarsfeest bij Neos
In een ruime zaal van het Neerpeltse college werden de studiebanken weggeschoven om plaats te maken voor ruimgedekte tafels. Naar jaarlijkse gewoonte werd gestart met een misviering, voorgegaan door ons bijna oudste lid: E.H. Jan Winters. De mis werd opgeluisterd door de a capella-groep ”Zwing” met bekende “evergreens” die door alle aanwezigen fel gesmaakt werden. Na de traditionele nieuwjaarsreceptie werd aan door de dames van de stuurgroep piekfijn versierde tafels een even traditioneel (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Marktkramers trakteren

Dinsdag 22 januari 2019
Aanstaande donderdag 24 januari trakteren de marktkramers van de weekmarkt op de Oude Markt. Dat was zo de traditie op de Overpeltse weekmarkt en die wordt dus ook in Pelt voortgezet.  Een borreltje en lekkere verse soep zullen zorgen voor een warme neus op een winterse weekmarkt.

Sporting 50 jaar

Dinsdag 22 januari 2019
Pelt - Sporting 50 jaar
Op 31 augustus viert handbalclub Sporting NeLo haar 50-jarig bestaan. Dat blijkt uit een filmpje op Facebook. De 50ste verjaardag zal gevierd worden met een receptie met een terugblik op de halve eeuw handbal in Neerpelt, en met een optreden van Funky 'D, gevolgd door een afterparty. Sporting belooft dat het een bruisend feest zal worden! 
Pelt - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

60 jaar Ploem!

Maandag 21 januari 2019
Promotekst
Pelt - 60 jaar Ploem!
Vanwaar zou de naam Ploem komen? De eerste keer dat we daarmee geconfronteerd werden, was in het prachtige gedicht van Paul Van Ostaijen, "Marc groet 's morgens de dingen". Dat begint als volgt:
Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem ploem ploem
Maar dat had natuurlijk niets te maken met Henri Ploem. Want die startte in het jaar 1959 met zijn zaak in de Dorpsstraat in Overpelt. Juwelen, uurwerken en brillen zijn sinds dat jaar niet meer weg te denken uit het (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar Ploem!60 jaar Ploem!60 jaar Ploem!
5

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Poging tot inbraak mislukt

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Poging tot inbraak mislukt
Een poging tot inbraak in de Veldstraat is vandaag mislukt. Dat meldt politie HANO. De dader had geprobeerd de schuifdeur aan de achterzijde te forceren, maar dat lukte niet. 

Tegenslag voor geothermieplannen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het geothermische warmtenetwerk in Mol en Dessel krijgt niet de vorm en omvang zoals het eind november 2017 aan het grote publiek werd gepresenteerd. Dat besluiten de gemeentebesturen van Mol en Dessel na overleg de afgelopen weken met VITO en Fluvius. De geothermiecentrale in Donk levert op dit ogenblik onvoldoende vermogen om het uitgebreide netwerk te voeden. Beide gemeentebesturen blijven evenwel geloven in de toekomst van geothermie in de Kempen als duurzame (…) Het hele nieuwsbericht

Lor Teuwens overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Lor Teuwens overleden
In WZC Immaculata is gisteren Lor Teuwens overleden, de echtgenoot van Irma Hendriks. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Catho Buteneers overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Catho Buteneers overleden
Gisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Hamont afkomstige Catho Buteneers overleden, de weduwe van Mathieu Spelters. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3

Henri Theunissen overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Henri Theunissen overleden
Zaterdag is de uit Overpelt afkomstige Henri Theunissen overleden, de echtgenoot van Philomene Leten. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
5

Ontwerp eens een geschenk

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Ontwerp eens een geschenk
Het gemeentebestuur schrijft een wedstrijd uit voor de realisatie van een kunstwerk dat kan dienen als geschenk bij huwelijksjubilea (gouden, diamanten, briljanten,... bruiloft). Het is de bedoeling om te komen tot een kunstwerk in reproduceerbaar materiaal met een waarde van 200 euro per stuk. Dit kunstwerk moet op 450 exemplaren gemaakt worden, gespreid over 3 jaar.
Voor de wedstrijd komen alle kunstenaars in aanmerking die momenteel in de gemeente Pelt wonen. Kunstenaars die willen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Zebracinema: 'Utøya'

Maandag 21 januari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Utøya'
"Utøya" - Erik Poppe - Noorwegen - 2018 - 92'
Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.
Morgen om 20.15u in Dommelhof, donderdag om 20.15u in Cinema Walburg.

René Segers overleden

Maandag 21 januari 2019
Pelt - René Segers overleden
Gisteren is René Segers overleden, de echtgenoot van Jet Franssen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.
11

Verkeslèèr

Maandag 21 januari 2019
Pelter Hükske
Pelt - Verkeslèèr
Weer een mop van Fons Tuyaerts! 
1

Negentien everzwijnen gedood

Zondag 20 januari 2019
Op het militair domein in Hechtel en Leopoldsburg zijn afgelopen weekend tijdens een drukjacht 15 everzwijnen gedood. In wildbeheerseenheid De Zand in Pelt waren er dat vier.

Sporting verliest van Bocholt

Zondag 20 januari 2019
Pelt - Sporting verliest van Bocholt
Nog eens een aangename, spannende handbalwedstrijd deze namiddag in de sporthal van Dommelhof, met Sporting NeLo tegen Achilles Bocholt, de leider in de BENE-league. Veel Bocholtse supporters ook, naast het Sporting-heir. Achilles won met 31-36. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Voor een volle sporthal met een pak handbalgekke supporters was het aangenaam toeven in een fantastische sfeer! Het werd stuivertje wisselen de hele wedstrijd, maar de routine en (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Pinxten overleden

Zondag 20 januari 2019
Pelt - Pol Pinxten overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Pol Pinxten overleden, de echtgenoot van Stiena Eerdekens. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
10
Pelt - Verlies voor Kadijk, winst voor LHVV
Kadijk heeft vandaag met 4-1 verloren van Peer SV. Lindel-Hoeven VV versloeg Stal Koersel met 1-0. Sparta Lille  won met 0-1 bij Loksbergen. 

Sporting verlengt contract met Vlijm

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Sporting verlengt contract met Vlijm
Sporting NeLo heeft de overeenkomst met trainer Martin Vlijm (foto) verlengd. Het was de uitdrukkelijke wens van beide partijen om verder te gaan. Zowel de spelerskern als het bestuur zijn van mening dat er onder Vlijm nog verder progressie geboekt zal worden en daarvoor is deze continuïteit voor de groep erg belangrijk, aldus Sporting.

Esperanza klopt Houtvenne

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Esperanza klopt Houtvenne
Esperanza Pelt heeft vanavond Houtvenne, 3de in de stand, verslagen met 1-0. Het doelpunt van Pelt viel in de 34ste minuut. Een strafschop van Goossens werd in eerste instantie door de doelman van Houtvenne geweerd, maar Maxim scoorde toch in de rebound. Pelt lag heel de wedstrijd onder druk, maar overleefde dankzij prima werk van doelman Mertens. Jordie van der Schoot verknalde in de 79ste minuut nog een reuzenkans op de 2-0.
Grote Heide speelde 2-2 gelijk in Elen. Herkol verloor met 4-0 op het veld van KVK Beringen.

Lena Hermans overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Pelt - Lena Hermans overleden
Gisteren is Lena Hermans overleden, de weduwe van Jan Conincx. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (17.45-18.15) uur in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
5

Thieu van Dijk overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Gisteren is Thieu van Dijk overleden, de weduwnaar van Leonie Vaesen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Gratis naar het Mega Schlagerfest!

Zaterdag 19 januari 2019
En wie heeft de duokaarten voor het Mega Schlagerfest van vanavond gewonnen? Het zijn Linda Plessers en Peggy Schiemann. Hun tickets liggen vanavond klaar aan de kassa in de sporthal van Dommelhof!
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar het Mega Schlagerfest?

Vrijdag 18 januari 2019
Pelt - Gratis naar het Mega Schlagerfest?
Op dit moment is de opbouw van het Mega Schlagerfest in Dommelhof volop bezig. Zin om morgen mee te swingen? Wij geven twee duokaarten weg. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij zo graag naar het Mega Schlagerfest wil gaan. De winnaars worden morgenmiddag hier bekendgemaakt. Vandaag en morgen is er trouwens nog voorverkoop via www.vzwkinderpret.be en morgenavond kan je ook aan de kassa terecht.
30
22/01
Van harte beterschap
MR Markant
22/01
Spoedig herstel Marleen! Laat je maar eens goed verwennen door die 5 Englicky!
Monique en Johan Van Moll-Bertels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. 60 jaar Ploem!
  2. Ei zo na 5 sterren voor Overpelt
  3. Pol Pinxten overleden