Het overige nieuws

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Pelt - Zomers weekend
Ondertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één keer!

Zaterdag 19 september 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Nog één keer!
Ik lever echt wel strijd met wat sommigen mijn beroepsmisvorming noemen. Maar het is veel sterker dan mezelf. Ik vind taal namelijk belangrijk. Van mensen die het helemaal niet zo erg vinden als iemand heten en noemen door elkaar mixt of slaan en slagen, krijg ik het heen-en-weer.
En het is toch écht niet zo moeilijk:
• scheppen - schepte,  geschept
Het is wat moeder de vrouw lang geleden deed, ’s middags, als de soep op tafel stond te (…) Het hele nieuwsbericht
2

Verlies voor Esperanzadames

Vrijdag 18 september 2020
Pelt - Verlies voor Esperanzadames
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond hun eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie verloren. Tegen Louwel werd het 0-1.

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Van wie is dit hondje?

Vrijdag 18 september 2020
Pelt - Van wie is dit hondje?
Vandaag werd bij de politie HANO dit hondje binnengebracht. De viervoeter liep in de omgeving van de Grote Heide. De eigenaar kan zijn hondje bij de politie afhalen. UPDATE Dat is inmiddels gebeurd!

Bromfietser (59) gewond

Vrijdag 18 september 2020
Kort voor de middag raakten een 59-jarige bromfietser uit de gemeente en een auto in een aanrijding betrokken op de hoek van de Leopoldweg en de Hofweg in Overpelt. De bromfietser werd gewond.

Grasbrand op de Grote Heide

Vrijdag 18 september 2020
Deze namiddag moest de brandweer uitrukken voor een grasbrand op de Grote Heide. De brandoorzaak is niet gekend.
Pelt - Live-repetities van Overdagkoor Daytime
Overdagkoor Daytime heeft onder leiding van dirigent Jeroen Driessens de repetities hervat (foto). Lange tijd hebben de zangers en zangeressen van het koor moeten wachten, ook al werd gedeeltelijk gerepeteerd via Zoom-meeting. Rekening houdend met alle maatregelen in het coronakader repeteert het koor nu in twee groepen, zowel op maandag als op dinsdag, telkens van 13.30u tot 14.30u in zaal De Reppe in de Jeugdlaan (achter Palethe). Voelt u zich aangesproken om deel uit te maken van deze enthousiaste (…) Het hele nieuwsbericht

Het leger oefent, ook in Pelt

Vrijdag 18 september 2020
Vanaf komende maandag 21 september tot 2 oktober vindt er in Limburg een legeroefening plaats. Ook in Pelt zullen er in die periode manschappen en voertuigen te zien zijn.

Nieuwe vennootschap: VR Constructies

Donderdag 17 september 2020
Yente Van Renterghem uit Overpelt heeft de besloten vennootschap VR Constructies opgericht met zetel aan de Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, plafonneerwerken, cementeer- en andere pleisterwerken.

Synapses Europe failliet

Donderdag 17 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag medisch handelaar Synapses Europe (Pelt) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 oktober ingediend worden.

Het WC-papier in SHLille

Donderdag 17 september 2020
Het is maar dat u 't weet
"De Chiro van Lille heeft al een jarenlange traditie in de van-deur-aan-deurverkoop van WC-papier in SHLille maar door de gekende coronaperikelen kan dat dit jaar niet doorgaan en hebben we een alternatieve/digitale versie gemaakt. We willen jullie toch de mogelijkheid geven om ons te steunen. Dit jaar verkopen we 4 vaste pakketten met allerhande schoonmaakspullen. Je kan je bestelling doorgeven via deze link. Lukt het niet om je bestelling digitaal door te geven, laat ons dan iets weten via een mailtje aan vzwchirolille[!]gmail.com; we bezorgen je dan een bestelformulier. Bestellen kan tot 5 oktober 2020. Alvast bedankt voor je steun!" (Ingez.)
1
Het is maar dat u 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.
2

Leon Willems overleden

Donderdag 17 september 2020
Pelt - Leon Willems overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Leon Willems overleden, de echtgenoot van Henja Psiuk. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
1
  1. Nieuwe huisartsenwachtpost in aanbouw
  2. Het WC-papier in SHLille
  3. Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren
18/09

Proficiat met je verjaardag ! Liliane en Guy

Liliane Hansen
18/09

Van harte proficiat met je verjaardag. Maak er een fijne dag van.

Jan en Monique willekens
31/08

Voor alle schoolkinderen, leraars, en studenten: een fijne eerste-terug-naar-school-dag gewenst! En een corona-vrij fantastisch schooljaar! Dat jullie veel mogen leren en ontdekken en spelen met de vrienden!

goe roe wi
27/08

Een gelukkige verjaardag gewenst en nog vele gezonde jaren erbij. Jaan Van den Huyer

Jaan Huyers
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
15/09
Jaak en Berb Boelaers

Vandaag,15 september,vierden Boelaers Jaak en Rabijns Berb,hun 65 jarig huwelijksjubileum! De kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen willen onze bompa en bomma nog eens extra feleciteren en hopen op nog vele gezonde jaren erbij samen!

Martine Boelaers,Werelds
12/09

Maandag 14 /09 wordt ons kleinkind Leander 8jaar.Proficiat van oma en opa.

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt