Het overige nieuws

Tweedehandsbeurs in SHLille

Woensdag 16 oktober 2019
Pelt - Tweedehandsbeurs in SHLille
Al 30 jaar worden er Tweedehandsbeurzen georganiseerd door de lokale afdelingen van de Gezinsbond. Ook in SHLille, afgelopen zondag. De grote zaal van de parochiezaal was helemaal gevuld met verkopers die hun spullen te koop aanboden: baby- en kinderartikelen, speelgoed en kinderkleding. Steeds meer ouders zijn er zich van bewust dat er op de Tweedehandsbeurs kwalitatieve babyspullen aangeboden worden voor een fractie van de nieuwprijs. Waarom zou je dan alles nieuw kopen? Ook is het duurzaamheidsaspect heel belangrijk bij de ouders van vandaag en wordt er zo een tweede leven gegeven aan de spullen die op de beurs van eigenaar wisselen. (Carlo Triki)
Pelt - Samana vierde 'dag van de chronisch zieken'
Zondag hebben de leden van Samana N'Pelt-centrum de dag van de chronisch zieken gevierd. Na de aangepaste eucharistieviering in de St.-Niklaaskerk werd het feest verder gezet in de Ponyfarm, een gezellige plek midden in de natuur. De warme maaltijd werd erg gesmaakt en de gebruikelijke tombola mocht niet ontbreken. Hoogtepunt van de namiddag was de huldiging van Barbara (Berb) Rabijns, die na 40 jaar inzet de fakkel doorgeeft. 

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.
Honderden boeken en tijdschriften van de bib worden nu zaterdag in Palethe verkocht aan de prijs van 1 euro. Het gaat om werken voor jeugd en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11 en betekent een belangrijke steun in de strijd van 11.11.11 voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.
Wanneer: zaterdag 19 oktober van 09.00 tot 12.00 uur in CC Palethe (hal beneden). Vrije toegang. Voor meer info: 11.groep Pelt, tel. 011 949306, lode.vanhelden[!]gemeentepelt.be

De 75-jarigen van Grote Heide

Dinsdag 15 oktober 2019
Pelt - De 75-jarigen van Grote Heide
Maandag, die zonnige herfstdag, was er een gezellig weerzien bij de 75-jarigen van de Grote Heide. Het was ook een ontmoeting die overliep van herinneringen. Het voorstel om voortaan jaarlijks samen te komen, werd voltallig gesteund, dus: tot volgend jaar!

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Pelt - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Zijn 1000ste zaalvoetbalwedstrijd

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Zijn 1000ste zaalvoetbalwedstrijd
Onlangs speelde (meester) Jan Loenders zijn 1000ste wedstrijd bij zaalvoetbalclub BOOS. Diezelfde avond werd stichter en secretaris/penningmeester Georges Loenders in de bloemetjes gezet. Na 43 jaar trouwe dienst geeft hij die fakkel door. Redenen genoeg om na de match te vieren! Op de ploegfoto hierboven zie je zowel actieve als oud-spelers.
2

Bekerhandbal: loting 1/8 finales

Maandag 14 oktober 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de ploegen uit de BENE-League hun intrede in het bekeravontuur. Bekerwinnaar Achilles Bocholt ontmoet reeksgenoot Atomix. Handbal Tongeren komt uit tegen HC Visé BM. En Sporting Pelt moet het opnemen tegen Jeunesse Jemeppe. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op maandag 11 november.

Zebracinema: 'Ayka'

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Ayka'
"Ayka" - Sergey Dvortsevoy - Kirgizië - 2018 - 106'
De 25-jarige Kirgizische zwangere Ayka woont illegaal in Moskou. Als ze in een ziekenhuis bevalt, laat ze het kind achter. Ze heeft geen werk, maar moet geld verdienen om een bende smokkelaars te kunnen terugbetalen. De camera zit haar dicht op de huid in haar zoektocht naar werk door een winters Moskou. Uiteindelijk wordt ze zo door wanhoop gedreven dat ze bereid is het kind, geboren uit een verkrachting, te verkopen.
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Chel Beelen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Chel Beelen overleden
In het WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Helchteren afkomstige Chel Beelen overleden, de weduwnaar van Jacqueline Umans en de vriend van Lucia Bernaerts. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3
Pelt - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Zoeken naar Overpeltse 85-jarigen

Maandag 14 oktober 2019
Jan Weckx organiseert op 15 november in de Valentijnzaal van Pelle Melle een reünie van 85-jarigen die destijds in Overpelt-centrum hun plechtige communie hebben gedaan. Hij is dus op zoek naar hun naam en adres. Wie zich geroepen voelt, kan Jan sms-en op het nummer 0497 678 674.

In het Heilig Laand

Maandag 14 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - In het Heilig Laand
Boer Gerard en zijn Fien vieren hun gouden bruiloft met een reis naar… het ‘Heilig Land’. Maar daar treft Gerard het noodlot: Fien overlijdt er schielijk.
Waar zal hij Fien laten begraven? En zal de goede raad van de Jood het halen van zijn… boerenverstand?
In het Pelter doorvertellen, natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons.
(Fons Tuyaerts)
In het volleybal heeft Pelt Maasmechelen verslagen met 3-2. Setstanden: 26-24, 22-25, 25-23, 19-25, 15-10.
Pelt - Brons en zilver op prov. judokampioenschap
Twee leden van Judoclub Ōkami (de nieuwe naam voor de judoclub Neerpelt-Eksel) hebben vandaag deelgenomen aan het provinciaal judokampioenschap. In de klasse tot 73kg wist Olivier Chef een bronzen medaille te bemachtigen. Enkele gewichtsklassen hoger knokte Kristof Jonckers zich knap naar zilver. Met deze sterke prestatie zijn beide heren geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap, volgende week te Tielt.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vandalisme op parking politie
Vandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.
Grensgevallen
Pelt - Overvallers opgepakt in Valkenswaard
In de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.

Sparta Lille wint in Zelem

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Sparta Lille wint in Zelem
Sparta Lille heeft een 1-3 uitoverwinning behaald in Zelem. Herkol verloor met 1-2 van Bree-Beek. Kadijk verloor met 1-3 van SV Breugel. Sporting Grote Heide speelde thuis 2-2 gelijk tegen RC Reppel.

Mooi, dat concert van Concinite

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Mooi, dat concert van Concinite
"Rejoice". Dat was de naam van het concert dat het gemengd koor Concinite gisteravond bracht in een afgeladen volle kerk van Lindel-Hoeven. Samen met het orkest Ponticello onder leiding van Vera Baliko, organist Joost Vermeiren en de prachtige stemmen van Anja Van Engeland, Dominique Colémont, Steven Marien en Kai-Rouven Seeger hoorden de aanwezigen naast liederen van barokke componisten ook enkele sprankelende composities van W.A.Mozart. Het geheel was zoals steeds in handen van dirigent Jos Meekers. Langs deze weg dankt Concinite iedereen die van dit concert een succes maakte. (Foto Albert Loos)  Meer foto's vindt u hier en hier
Pelt - Vijf provinciale titels voor Peltse schoolschakers
In De Peel vond gisteren het eerste Limburgse snelschaakkampioenschap van het nieuwe seizoen plaats. De korte tijd - slechts 5 minuten per wedstrijd - vroeg een enorme inspanning en concentratie van de spelers. Van de negentien jeugdspelers hadden de leden van de Schaakacademie Neerpelt de sterkste zenuwen: ze haalden vijf titels binnen. Algemeen winnaar en kampioen tot 16 jaar zonder nederlaag werd Sander Jansen (Slim Neerpelt) met 12/13. Andreas Heynickx (Slim Neerpelt) eindigde met 10,5/13 tweede en werd (…) Het hele nieuwsbericht
Vijf provinciale titels voor Peltse schoolschakers

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Esperanza - Turnhout 0-0

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Esperanza - Turnhout 0-0
Esperanza Pelt heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen KFC Turnhout.  Zondag moet Esperanza Pelt naar Bilzen-Waltwilder. Lindel-Hoeven VV verloor met 6-1 bij Stal Sport Koersel en ontvangt zondag Turkse FC.

Sporting Pelt klopt Visé

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Sporting Pelt klopt Visé
Sporting Pelt is vanavond gaan winnen in en tegen Visé. Uitslag: 31-36. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Het geloof was er maar je moet het toch nog altijd maar gaan doen! Gaan winnen in Visé is echt niet simpel. Maar het nieuwe licht in de sporthal deed ons deugd, we zagen het volledig zitten! Sporting Pelt nam de beste start en heeft heel de wedstrijd voor gestaan. Het was gewoon een verdiende overwinning! Onze linkshanders waren geweldig goed (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA-Boseind hield ledenfeest

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - OKRA-Boseind hield ledenfeest
Gisteren hield OKRA Boseind de jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend het ledenfeest, waarvoor 76 leden zich hadden ingeschreven. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marcel Witters en een heerlijke maaltijd werden leden om verschillende redenen in de bloemetjes gezet. Zij mochten uit handen van regionaal directeur Steven Eerdekens de nodige eretekens, bloemen en diploma’s in ontvangst nemen. De animatie werd dit jaar gebracht door Frans de jodelaar. Het feest werd afgesloten met een kop koffie of thee en een dessert. (Jef Lenaerts)
Pelt - Cyriel Renckens clubkampioen bij 'De Peel'
Na sportieve voorrondes vond gisteravond het clubkampioenschap plaats bij Biljartclub De Peel. Halvefinalisten waren Renckens, Verduyckt, Nuyts en Bergs. Na een zenuwslopende finale tussen Verduyckt en Renckens en wat rekenkundig gepuzzel bleek Cyriel Renckens de clubkampioen van 2019. Nu op naar een succesvol biljartseizoen! Op de foto, vlnr: Renckens, Verduyckt, Nuyts en Bergs.
1

Maurice Huibers overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Maurice Huibers overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Maurice Huibers overleden, de echtgenoot van Anita Willekens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint Huibrechts Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Pelt - Eerste marathon binnen de 2 uur
De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Luikerweg voor derde weekend afgesloten
Vanavond zijn de werkzaamheden van het groot onderhoud aan de N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard hervat tijdens de derde weekendafsluiting. Sinds 19u is de Luikerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat duurt tot maandagochtend 6u.
De weg vanuit België richting Maaij is afgesloten. Er is géén verkeer mogelijk vanuit België over de Luikerweg naar Maaij. Volg de 'korte omleiding regio' die met borden is aangegeven.
De rotonde Heuvel is dit weekend weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Lokaal verkeer kan weer gebruik maken van deze verbinding tussen Bergeijk en Borkel-en-Schaft (en vice versa). (Foto's Prov. Noord-Brabant)
Pelt - Het laatste weekend van de kunstroute
Het laatste weekend van de Peltse Kunstroute is aangebroken. Dit weekend zijn er nog vele van de 37 deelnemende ateliers met een verscheidenheid aan kunstdisciplines vrij te bezoeken. Een voorbeeld van deze verscheidenheid zie je, zoals op de foto, in atelier 13 bij Amber Mertens. Het zijn modeontwerpen verwerkt in de vorm van banieren. Altijd jong gezelschap in je tuin!
Het laatste weekend van de kunstroute

Zomerse klanken op beiaard

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - Zomerse klanken op beiaard
Dit weekend komen er terug zomerse temperaturen, maar of de zon ook van de partij zal zijn, is blijkbaar nog niet zo zeker. Daarom zorgt de beiaard voor zomerse klanken. De beiaardier speelt de hits van afgelopen zomer, zoals “Leef” van André Hazes, “Someone you loved” van Lewis Capaldi, “Senorita” van Camillo Cabello en Shawn Mendes en “Old town road” van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, aangevuld met nog andere liedjes die voor een zomerse sfeer zorgen. Te horen tijdens de Neerpeltse markt vanaf 11 uur.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht
11/10

Kayra, hartelijk gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!! Geniet met volle teugen van deze prachtige dag!

Boudewijn Leyssen
11/10

Proficiat, en hartelijke gelukwensen. Anita De Keyser

Anita De Keyser
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Vijf provinciale titels voor Peltse schoolschakers
  2. EUOI, een ode aan de Griekse tragedie
  3. 40 nieuwe jeugdspelers bij Kadijk