Het overige nieuws

Pelt - Herdenkingsvieringen voor overledenen
Na vieringen in SHLille en Grote Heide organiseert de pastorale eenheid Sint-Willibrordus een nieuwe herdenkingsviering voor de overledenen van de voorbije maanden. Door de coronacrisis moesten die uitvaartdiensten plaatsvinden in beperkte kring. Deze keer vinden de gemeenschappelijke herdenkingsvieringen plaats in de kerk van Boseind op 8 augustus om 18u, in de kerk van Herent op 9 augustus om 9.30u en in de kerk van Neerpelt-Centrum op 9 augustus om 11.00 uur.

Vrouw rijdt door muur

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een vrouw in een carwash in Lommel bij het achteruit rijden door de muur gereden. Er vielen geen gewonden. De brandweer heeft het gat in de muur gedicht.

Erwin Craps overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Pelt - Erwin Craps overleden
Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Erwin Craps overleden, de echtgenoot van Weena Cabria Nilo. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Spartakubb gaat niet door

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - Spartakubb gaat niet door
Jammer genoeg laten de verslechterende omstandigheden rond het coronavirus het niet toe om het kubb-tornooi dit jaar te laten doorgaan, meldt Sparta Lille. De spelersraad besliste om het tornooi, dat gepland stond op vrijdag 14 augustus, af te gelasten. Mogelijk wordt de Spartakubb in het voorjaar georganiseerd.

't Linne fist nie

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - 't Linne fist nie
Vanwege de coronacrisis komt er dit jaar geen "'t Linne fist", zo melden de KSA van 't Linne en de vzw Parochiale Jeugd Lindel-Hoeven. De 35ste editie zal volgend jaar op 10 en 11 september plaatsvinden. 

Nieuwe vennootschap: A.G.J.T.

Dinsdag 4 augustus 2020
Toon Janssen (18) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Algemene Grondwerken Janssen Toon, verkort A.G.J.T., opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, het slopen van gebouwen, bestratingswerken en het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken. De vennootschap heeft 30.000 euro als aanvangsvermogen.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Pelt - In het nieuws...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Pelt - Hittegolf!
Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Fietsster (72) gewond bij val

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Fietsster (72) gewond bij val
Een 72-jarige fietsster uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een val in Pelterbroek in Overpelt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Terug uit de ruimte, anno 2020
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Pelt - Vakantiegroeten uit... Oostduinkerke
Een waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Opgepast: hittegolf komt eraan
Het KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Maria Peeten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Pelt - Maria Peeten overleden
Op 30 juli is de uit Neerpelt afkomstige Maria Peeten overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Alfons Bammens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Trowwe mè 'ne vrimde

Maandag 3 augustus 2020
Pelter Hükske
Pelt - Trowwe mè 'ne vrimde
Uit een kindermond komen dikwijls vragen waarop we niet zo direct het antwoord kunnen geven. Dat blijkt maar weer eens uit dit verhaaltje. Vertel het verder in het sappig dialect van Pelt natuurlijk. Ook als je al elders woont, probeer je je Pelter niet te vergeten. Wees voorzichtig, blijf gezond en tot maandag! (Fons Tuyaerts)

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Pelt - Het is solden!
                                                                          (Cartoon: Fobie)
10/07

Albert en Carine, bedankt voor deze mooie wensen. Weet de deur staat altijd open.

francis labat
04/07
Jan Willekens

Jan een heel fijne verjaardag ,en nog vele fijne jaren !!!!

Annita & Gerard Peeters-Gijbels
29/06

Hallo Moeke Een hele fijne 75 verjaardag van Brecht, Anke Yolanda en Wim

wim declercq
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
03/08
fonny en suzanne plessers-berben

gouden paar van harte proficiat met je 50 jaar jubileum , Teken nog maar wat bij in goede gezondheid samen met je familie Riek en de Kinderen .

riek follon aarts
03/08

Fonny en Suzanne Van Harte Gefeliciteerd met jullie gouden bruiloft!!! Nog altijd een mooi koppel! Groetjes, Fam Cuyvers-Engelen Sandra

Sandra Engelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Dirk Laverge overleden
  2. Gouden bruiloft aan de Oude Ramp
  3. Gouden bruiloft op de Damsheide