Het overige nieuws

Paul Bielen overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Pelt - Paul Bielen overleden
Vandaag is Paul Bielen overleden, de partner van Marie-Louise Aerden. Hij was 87 jaar. Het afscheid en de begraving zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
1
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Meer wolken
Met een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Esperanza opent tegen Termien
Esperanza Pelt opent het nieuwe seizoen op 3 september thuis tegen Eendracht Termien. Op 10 september speelt Esperanza uit bij KVK Wellen.
1

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Pelt - TEFAF is achter de rug
                                                                         (Cartoon: Fobie)
1
Pelt - Verdachten van de roof op TEFAF
De Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Rampage Open Air groot succes
De organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
1
Pelt - Vlaams feest op het Boudewijnplein
Als Vlaanderen Feest komen de buren van het Boudewijnplein samen om er een heel gezellige boel van te maken. Het bestuur had gezorgd voor frietjes, snacks, wijn, bier en uiteraard ook frisdrank en water. De KSA van Lille zorgde voor de overkapping. Oudere buren betrokken nieuwere omwonenden in hun gesprekken en de zon overgoot het met heel veel warmte. Het was een succes! (Foto's Bea Van Winkel)
Vlaams feest op het BoudewijnpleinVlaams feest op het Boudewijnplein
Vlaams feest op het Boudewijnplein
1

Vlaams feest aan de Kadijk

Maandag 4 juli 2022
Pelt - Vlaams feest aan de Kadijk
Zaterdagavond hebben de buren van Kadijk, Masenstraat en Driehoekstraat hun jaarlijks Vlaams feest georganiseerd. Niets dan blije gezichten in de nieuwe voetbalkantine van Kadijk SK!
1
Pelt - Vlaams feest in de Schansstraat
Zaterdag was er weer de jaarlijkse buurtbarbecue van de Schansstraat. Begonnen in 1991, en nu al de 29ste keer - alleen corona heeft twee jaar roet in het buurtbarbecueleven gegooid. Lekker eten, drinken, foto's bekijken van edities van lang geleden, gezellig buurten, en animatie met gezelschapsspelen brachten sfeer in de zaak. De datum voor volgend jaar is al vastgelegd... (Foto's Frido Van Hertum)
Vlaams feest in de Schansstraat
1

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Pelt - De Tour verhuist vandaag
                                                                 (Cartoon: Fobie)
1

Zjüst drij jung

Maandag 4 juli 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zjüst drij jung
Dò stön er twieë op trouwe… en het wèrd tiêd dä die vrouw iet tiggen heure Zjors zit. Zjors, dä is nen hieële brave joonkman. Lüstert…
En had ullie goe. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
1
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
1
Pelt - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
  1. Twee jongelui in mekaar geslagen op fietspad
  2. Verdacht overlijden in de Hoevenstraat
  3. Vlaanderen feest op de Tongersvenweg
01/07

Proficiat met jullie gouden jubileum!

Eric Swinnen
01/07

Madeleine en Jef, Hartelijk gefeliciteerd met jullie 50ste huwelijksverjaardag. Geniet samen nog vele jaren.

Ghislaine en Michel Van Baelen-Cuyvers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt