Het overige nieuws

Meerdere auto's beschadigd

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Meerdere auto's beschadigd
Vandalen hebben meerdere auto’s beschadigd in de Patrijstraat in Lommel. De auto’s, bedoeld voor export, stonden op een vrachtwagen. De daders sloegen de ruiten in en spoten de brandblussers leeg. Ook het koetswerk van de voertuigen moest het ontgelden. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Jeugdtrainingen bij Herkol

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Jeugdtrainingen bij Herkol
De jeugd en de trainers van Herkol gingen er weer blij tegenaan nadat voetbaltrainingen groen licht hadden gekregen van de veiligheidsraad. Het trainingsveld lag er piekfijn bij en zo kon er de afgelopen dagen door respectievelijk de U10, U13 en U17 een balletje getrapt worden. Natuurlijk mits naleving van de strikte voetbalspecifieke coronamaatregelen. De oefenstof werd daardoor wat aangepast, maar alles verliep vlot en daardoor werd er beslist om ook volgende week nog trainingen te organiseren om daarna nog een afsluitende activiteit in te plannen. Voor het volgende seizoen is SV Herkol nog op zoek naar spelertjes voor hun U6, U9 en hun U15 team. Interesse? Contact via de website van SV Herkol.

Drie aanwinsten voor Herkol

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Drie aanwinsten voor Herkol
Drie spelers van Sporting Grote Heide maken de overstap naar Herkol: Mike Vandersluis, Kevin Thijs en Pieter Pinxten.
Pelt - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Pelt - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Weduwe en weduwnaar

Maandag 1 juni 2020
Pelt - Weduwe en weduwnaar
In deze Pelter verhaaltjes is het de bedoeling de typische woordenschat en de zegswijzen van ons dialect levendig te houden. Probeer van die woorden of zegswijzen er een paar te gebruiken als je het voortvertelt. In het sappig Pelter natuurlijk! Blijf gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Twaalf spelers voor Sporting Grote Heide
Sporting Grote Heide heeft twaalf spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Xavier Gulix, Anouar Asbai, Joppe Oudermans, Yahup Onlen en Dries Plessers (allen Esperanza Pelt), Damir Bomkombaev (Geel), Seppe Joosten (Achel), Ali Kaan Kocaman (Kattenbos), Bram Loos (Meeuwen), Jeroen Schrooten (Opitter) en Allessandro Pillitteri en Mitchell Colemont, beiden KRC Peer.
Pelt - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Een roze sprinkhaan met Pinksteren
Vandaag is het Pinksteren. Natalie Vervaeke zag in haar tuin geen vurige tongen maar wel een roze sprinkhaan. Die komt de jongste jaren vooral voor in Nederland. Roze sprinkhanen lijden aan een genetische pigmentverstoring, die onder biologen bekend staat als erythrisme. De afwijking, die lijkt op albinisme, leidt in dit geval niet tot een witte kleur maar tot een roze, lezen we bij Wikipedia. (Foto Natalie Vervaeke) 
Een roze sprinkhaan met Pinksteren

Zonnebadende vleermuis

Zaterdag 30 mei 2020
Pelt - Zonnebadende vleermuis
Vandaag gezien aan De Wulp: een zonnebadende watervleermuis. (Foto Carlo Schoemans)
1
Pelt - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Chel mag het zeggen
Pelt - Schuld en Boete (Fjodor Dostojevski)
Als een auteur zijn verhaal in de ik-vorm schrijft, betekent dat niet per se dat hij het over zichzelf heeft!
Ik zal toch niet de enige zijn die dat heeft: de schier onbedwingbare neiging om de grenzen van het toelaatbare af te tasten. Ik heb het altijd al uitermate ‘plezant’ gevonden om net die dingen te proberen die verboden zijn. A ja! Ze verbieden dat niet voor niks, maar precies omdát het zo fijn is! De schuld waarmee ik daardoor mijn ziel belastte, leidde vaak tot een fikse (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Emily Korst uit Lommel en Ruud Emmers uit Pelt hebben de besloten vennootschap Workr P & O opgericht met zetel aan de Industrielaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer arbeidsbemiddeling en outplacement.
Pelt - Rotary schenkt 10.000 euro aan Integro
Met respect voor de social distancing hebben Jo Vandeurzen, voorzitter van de woonzorggroep Integro, en algemeen directeur Roel Eerlingen gisteren een cheque van 10.000 euro in ontvangst genomen van Rotary Overpelt Noord-Limburg, vertegenwoordigd door voorzitter Paul Driesen en leden Gerard Spaas, Johan Thys en Karel Willaert. Het geld zal worden gebruikt om aan een 1000-tal medewerkers van Integro Woonzorgcentra een corona startkit te bezorgen. Hiermee laat Rotary Overpelt Noord-Limburg haar steun blijken aan de zorgverleners die in de frontlinie staan om iedere dag opnieuw het beste van zichzelf te geven in de strijd tegen de coronapandemie.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Pelt - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Pelt - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Geen cantus, wel weer markt

Vrijdag 29 mei 2020
Pelt - Geen cantus, wel weer markt
Normaal gezien stond morgen/zaterdag de beiaardcantus op het programma, maar ook daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Beiaardier Jan Verheyen speelt morgen liedjes die anders op de cantus de revue zouden gepasseerd zijn zoals Io Vivat, Krambaboulie, Drie schuintamboers, nog een resem drinkliederen en tot slot uiteraard de Vlaamse Leeuw waarmee elke cantus wordt afgesloten. Dus zing morgen vanaf 11 uur gerust mee! Het zondagse concert vervalt, nu de lockdown in een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag weer papierophaling

Donderdag 28 mei 2020
De ophaling van oud papier mag weer van start gaan, zo heeft de nationale veiligheidsraad beslist. Dat houdt in dat het oud papier zaterdag in Neerpelt weer wordt opgehaald door de verenigingen.  
Pelt - 'Pelter Jeugd' schonk 700 mondmaskers
Carnavalsgroep Pelter Jeugd, die 200 leden telt, steunt jaarlijks het goede doel. Vandaag schonken bestuurders Niels Bollen (links op de foto) en Manuel De Bie (rechts) 700 chirurgische mondmaskers aan het Gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth in Wijchmaal. Algemeen directeur Koen Knevels (midden) bedankte de groep van harte voor dit mooie gebaar.
1

Installateur SCE failliet

Donderdag 28 mei 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag installateur SCE met zetel aan de Breugelweg in Overpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 juni ingediend worden. Mr. Roox is als curator aangeduid.

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Vliegende takjes
Schijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)

Yve Vandael overleden

Donderdag 28 mei 2020
Pelt - Yve Vandael overleden
Gisteren is Yve Vandael overleden. Hij was 31 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis - op de begraafplaats in Pelt - zullen in besloten kring plaatsvinden.
48
Pelt - Stormloop op Limburgse kringwinkels
De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Tractor gekanteld

Dinsdag 26 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Bree in Peer is vanmiddag een tractor gekanteld. De bestuurder heeft daarbij verwondingen opgelopen. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder.
26/05

Rosa!!!! Fijne verjaardag en nog vele jaren In een goede gezondheid !!!!

Annita Gijbels
26/05

Rosa nog een fijne verjaardag En nog vele fijne jaren wensen we jou

Annita Gijbels
20/05

Ben jij jarig geweest , zo ja, nog een dikee proficiat hoor.

francis labat
19/05

Carine Peeters, een dikke proficiat!! Moeten we snel vieren!! Lieve groetjes

Kelly Van wijnsberge
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
29/05

Geniet van vandaag, van het leven, van elkaar Blijf liefhebben en beminnen, het liefst nog heel veel jaar! Proficiat met jullie gouden jubileum!!

Bjorn & Joke Roosen-Geubbelmans
26/05

Rosa een heel fijne verjaardag wensen we jou en nog vele jaren en een goede gezondheid ??????

Annita Gijbels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Nieuwe milderende maatregelen tegen corona
  2. Korte gemeenteraadsberichten
  3. Gemaskerd het oud papier te lijf