Het overige nieuws

Elektrische fiets beschadigd

Dinsdag 29 november 2022
Onbekenden hebben een elektrische fiets beschadigd in de Sellekaertsstraat in Overpelt. Het vandalisme is gisterenavond vastgesteld.
1

Fietsster (17) aangereden door auto

Dinsdag 29 november 2022
Pelt - Fietsster (17) aangereden door auto
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van Heesakkerstraat en Bemvaartstraat is gisteravond rond 21u een 17-jarige fietsster uit Pelt lichtgewond geraakt toen ze werd aangereden door een personenwagen, bestuurd door een 54-jarige Peltenaar. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden overgebracht voor verzorging.
1

Rosalie Paesen overleden

Dinsdag 29 november 2022
Pelt - Rosalie Paesen overleden
Gisteren is Rosalie Paesen overleden, de echtgenote van Jaak Beckers. Ze was 87 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: zaterdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
1

Jef Coemans overleden

Dinsdag 29 november 2022
Pelt - Jef Coemans overleden
Gisteren is Jef Coemans overleden, de echtgenoot van Jeanne Broeckmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel, gevolgd door de asverspreiding op begraafplaats De Roosen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
1

Het zijn zware tijden...

Maandag 28 november 2022
Pelt - Het zijn zware tijden...
...ook voor Sinterklaas, want die moet tegenwoordig o-ve-ral zijn. Vanavond was hij met zijn Pieten in de Sint-Jansstraat. En wat waren ze dààr blij! (Video Rudy Luys)
1

Talentenavond bij de KANL

Maandag 28 november 2022
Pelt - Talentenavond bij de KANL
Twaalf jongeren, geselecteerd omwille van hun ‘meer dan gemiddelde talent’ speelden vrijdag de pannen van het dak in de toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg. De sympathieke presentatie was in handen van de 8-jarige Zeynep Erva Kasapoglu uit de theaterklas. Uitstekende muziek werd er gemaakt op klavecimbel, gitaar, dwarsfluit, harp, hoorn, piano, piccolo, sopraan- en altsaxofoon. Daarvoor zorgden Lou-Andrea Cantin, Jinthe Simons, Karina Gevorgyan, Michael Danilov, Jinte Smeets, Lena Spaepen, Xingduo Yang, Nine Ceunen, Dréke Van den Dungen, Liesl Sleurs en Milla Konings! (Foto's: Sara Martens)
Talentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANL
1

Volleybal: Pelt B- Hechtel A 0-3

Maandag 28 november 2022
In tweede promo mannen van het volleybal heeft VC Pelt B met 0-3 verloren van Hechtel A. Hechtel A staat tweede in de stand, VC Pelt B achtste.
1

Volleybal: Stalvoc A - Pelt A 3-0

Maandag 28 november 2022
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A met 3-0 gewonnen van VC Pelt A. Stalvoc Beverlo A staat derde in de stand, VC Pelt vierde.
1

Handbal: Lokeren - Overpelt 36-24

Maandag 28 november 2022
Pelt - Handbal: Lokeren - Overpelt 36-24
In Liga 2 mannen van het handbal heeft Overpelt bij leider Lokeren verloren met 36-24. Overpelt staat zesde in de stand.
1

Werfdiefstal in Zandstraat

Maandag 28 november 2022
Op een werf aan de Zandstraat sloegen dieven toe. Er zijn materialen gestolen.
1

Joke van den Hoogen overleden

Maandag 28 november 2022
Pelt - Joke van den Hoogen overleden
In het rusthuis in Achel is vandaag Joke van den Hoogen overleden, de weduwe van George Dörge. Ze was afkomstig van Uden en werd 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 
1
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Pelt - Eregouverneur Vandermeulen overleden
Op zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Zebracinema: 'Vous n'aurez pas ma haine'
"Vous n’aurez pas ma haine" - Kilian Riedhof - Frankrijk - 103′
November 2015. Antoine is getrouwd met Hélène. Terwijl zij met vrienden naar een concert gaat, past hij op hun baby. Zijn vrouw Hélène wordt die avond, samen met 88 anderen gedood in de aanslag op de Bataclan in Parijs.
Drie dagen later schrijft Antoine op Facebook een open brief aan de moordenaars van zijn vrouw. Hij stelt tegenover de haat van de terroristen, de liefde voor zijn zoon en zijn verloren vrouw. De brief wordt wereldnieuws. Er volgt een boek, waarin hij beschrijft hoe hij zijn dagen doorkomt na de fatale nacht. Over hoe het leven gewoon verdergaat en hij door moet gaan zonder zijn open blik op de wereld te verliezen. Een boodschap van hoop en veerkracht. Deze gevoelige film met subtiel camerawerk is gebaseerd op die internationale bestseller van Antoine Leiris.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
1

Dringende hartoperoassie

Maandag 28 november 2022
Pelter Hükske
Pelt - Dringende hartoperoassie
Ne sjieken Arabier (van Qatar!) hit en dringende hartoperoassie noeëdig. Mer hij hit nen hieële moeileke bloedgroep. Lüstert hoe het aaflupt.
Enne… we hope heimelek mer dä de Roej Düvels nog e poar matchkes winne. Mer of ze wèreldkampioen kunne wère?
Had ullie goe. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
1

Handbal: Pelt - Sprimont 21-30

Zondag 27 november 2022
Pelt - Handbal: Pelt - Sprimont 21-30
In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt met 21-30 verloren van Sprimont. Sporting Pelt staat voorlaatste in de stand.
1

Think Pink & vier Kerst

Zondag 27 november 2022
Promotekst
Op 3 en 4 december nodigt Depolim Motorhomes je uit op hun eerste kerstmarkt. Dit ten voordele van ‘Think Pink’, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. Op het terrein van Depolim Motorhomes aan de Norbert Neeckxlaan in Lommel kan u genieten van een gezellige kerstsfeer.
De kerstmarkt is geopend van 13u tot 21u. Er zullen tal van standhouders aanwezig zijn die de bezoekers zullen voorzien van allerhande lekkernijen en diverse andere producten. Bent u liefhebber van de typische kerstsfeer, kom dan zeker een bezoekje brengen. U steunt tegelijkertijd de strijd tegen borstkanker. Wij kijken alleszins al uit naar een lekker glaasje Glühwein bij Depolim Motorhomes!
1

DHCO wint van Visé

Zondag 27 november 2022
Pelt - DHCO wint van Visé
De handbaldames van DHCO hebben gisteren die van Femina Visé verslagen met 30-19.
1

40 jaar Samana SHLille

Zondag 27 november 2022
Neerpelt - 40 jaar Samana SHLille

Neerpelt

Bij Samana SHLille werd het 40-jarig jubileum van de afdeling gevierd. Twee kernleden werden in de bloemetjes gezet vanwege hun 40-jarige inzet. Het werd een mooie dag met vele mooie herinneringen. (AC)
1
Pelt - WK 2022: België verliest van Marokko
Op het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.
1

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Drie dagen gestoord treinverkeer
Volgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.
1

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).
1

Beheerwerken in het Hageven

Zondag 27 november 2022
Pelt - Beheerwerken in het Hageven
Gisteren werd het feest van de natuur gevierd met een voormiddag beheerwerken in het Hageven. Een groepje goedgezinde vrijwilligers trok ten strijde om jonge dennen van het terrein te verwijderen. Dat is noodzakelijk om de heide open te houden en verbossing te voorkomen, zodat men onze bijzondere natuur in stand kan houden. Na afloop van de werken werd iedereen getrakteerd op heerlijke zelfgemaakte soep en een broodje dat werd aangeboden door de gemeente. Iedereen tevreden en voldaan naar huis, uitkijkend naar een volgende keer.
Wil je eens komen helpen met de werken, kom dan zaterdagmorgen om 09.00u naar het bezoekerscentrum De Wulp/Hageven in de Tussenstraat nr. 10 te Pelt. Soep en broodjes zijn er niet altijd maar een drankje en een babbel achteraf wel. Kom je helpen dan zijn handschoenen, werkkledij en stevig schoeisel of laarzen aan te raden.
1
  1. Meedenken rond cultuur in de gemeente
  2. Het zijn zware tijden...
  3. Meer dan 500 mountainbikers op 't Hent en de Kolis
27/11

hartelijke gelukwensen, en nog vele gelukkige jaartjes, Jos.

schalley jan
26/11

Frank Leyssen en Joy Goven, hartelijk gefeliciteerd met jullie verjaardag. Maak een super leuke dag van en geniet. Dit wensen U Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt