Het overige nieuws

Fraude met kaartophalers

Woensdag 24 juli 2024
Pelt - Fraude met kaartophalers
De Politiezone HANO vraagt uw aandacht voor deze vorm van fraude:

De fraude gaat als volgt: de oplichters doen zich voor als bankmedewerker. Zij bellen je om te verwittigen dat je bankkaart vervangen dient te worden omdat er frauduleuze verrichtingen werden uitgevoerd op jouw bankrekening. Zij doen er alles aan om je vertrouwen te winnen. Ze vragen of ze aan huis mogen langskomen om de bankkaart(en) op te halen en vragen om je pincode mee te delen. Soms vragen en nemen ze ook waardevolle spullen mee (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leverden de zes drinkwatermaatschappijen die actief zijn in het Vlaamse Gewest water aan 2.834.796 huishoudens. Binnen die groep waren 181.918 huishoudens beschermd met recht op een sociaal tarief, 26.910 huishoudens waren beschermd zonder recht op een sociaal tarief. Klanten met betalingsmoeilijkheden kunnen een afbetalingsplan voor de drinkwaterfactuur aanvragen bij het waterbedrijf. In 2023 werden in totaal 46.433 afbetalingsplannen aangevraagd.

Maria Theuwis overleden

Woensdag 24 juli 2024
Pelt - Maria Theuwis overleden
In Neeroeteren (Maaseik) is op 24 juli Maria Theuwis overleden, echtgenote van wijlen Frans Roosen (†1991). Zij was 93 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be 
Pelt - Eerste Eurocitytrein is vertrokken
De sportzomer is begonnen bij de NMBS. Vanmorgen is de eerste Eurocitytrein vertrokken vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. De trein deed een tussenstop in het station van Bergen voordat hij verder naar de Franse hoofdstad reed. Tia Hellebaut, voormalig Olympisch kampioene hoogspringen, was aanwezig om de trein symbolisch in te huldigen.
De komende weken is Parijs de sporthoofdstad van de wereld en veel reizigers zullen de grens oversteken om de Lichtstad te bezoeken. NMBS breidt haar klassieke (…) Het hele nieuwsbericht

De schilder en de koe

Dinsdag 23 juli 2024
Pelt - De schilder en de koe
Dò is ne schilder oet de stad op bezük oppe boerderij in Grótte Bruegel.
Lüstert.
En as ge nog es nen daag zomer kriegt, profiteert er van.
Tiggewoerig moedde bijgoan, is’t nie?
Tot tekomede móndig.
Fons
Pelt - Pas op voor honden op N-Z verbinding
Politie HAN0 waarschuwt de bestuurders voor loslopende honden op de Noord-Zuidverbinding ter hoogte van Lindelhoeven. De jongste dagen werden daar honden opgemerkt ter hoogte van de brug aan de Schulenstraat.

Nieuwe vennootschap: Jilanja

Dinsdag 23 juli 2024
Johanna Klaassen (55) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Jilanja opgericht met zetel aan de Siberiëstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap: groot- en kleinhandel in schoonheidsproducten en toilet- en mercerie-artikelen.
Pelt - Slag aan moeder: zoon geinterneerd
De rechter heeft de internering bevolen van een twintiger uit Pelt. De man bracht zijn moeder die in een rolstoel zat een slag toe en drong meermaals binnen in de woning hoewel hij een huisverbod had gekregen.
Pelt - Zilver voor Erwin Smids op EK kajakmarathon
Op het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Poolse Poznan is Erwin Smids van de Neerpeltse Watersportclub er in geslaagd om Europees vice-kampioen te worden bij de veteranen 45-49-jarigen in K1 over 19 rkm. Erwin moest enkel de Deen Jesper Mikkelsen met 22" laten voorgaan. In dezelfde wedstrijd werd clubgenoot Gert Loomans vijfde. (tekst: Peter Van Lishout - foto: Gert Loomans)

Pelt telt 34.433 inwoners

Dinsdag 23 juli 2024
De gemeente Pelt telde op 1 januari 2024 34.433 inwoners: 17.239 mannen en 17.194 vrouwen. (Bron: Nationaal Instituut voor de Statistiek).
Pelt - Veel schade bij  brand in Overpeltse kapel
Vanavond rond 19.40 uur is brand uitgebroken In de O.L.V. van Lourdeskapel gelegen aan het kruispunt van de Sint-Jansstraat en de Zeldertstraat in Overpelt. Er is veel schade. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting. Door de brand is de kapel tijdelijk niet toegankelijk.
Pelt - Fietsen langs ambachtelijke brouwerijen
Zin om een fietstocht te combineren met een bezoek aan drie ambachtelijke, lokale brouwerijen? Dat kan komende zondag, 28 juli, van 10 tot 20 uur. De deelnemende brouwerijen zijn Huisbrouwerij De Geiteling (Wijchmaal Peer), microbrouwerij Mølder & Coöp (Pelt) en brouwerij Vandijck (Lommel).
Vertrekken kan aan één van de deelnemende brouwerijen: Geitelingstraat 3 Peer, Breugelweg 42 Pelt en Wagenmakersweg 32 Lommel.
Per brouwerij ontvang je een stempel. Bezoek de drie brouwerijen en verzamel drie verschillende stempels, dan maak je kans op een mooie prijs.

Wieza Buyens overleden

Maandag 22 juli 2024
Pelt - Wieza Buyens overleden
In Pelt is op 21 juli Wieza Buyens overleden, echtgenote van wijlen Gust De Bal. Zij was 94 jaar. U kan Wieza nog een laatste groet brengen op donderdag 25 juli van 19.30 tot 20.00 uur bij uitvaartzorg Severens in Pelt. De afscheidsviering vindt plaats in besloten familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Limburg, heeft het faillissement uitgesproken van bouwbedrijf MH Multihouse's uit Pelt. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 16 augustus. Het indienen van een vordering moet gebeuren via RegSol.
Pelt - Het defilé begint in Kleine-Brogel
Op het Paleizenplein in Brussel vond vandaag het jaarlijkse militaire en burgerlijke defilé plaats, het was dan ook de Belgische feestdag. En daar hoort natuurlijk ook de luchtmacht bij, waarvan de F16's in Kleine-Brogel opstijgen om zich dan richting Brussel te begeven. De vele toeschouwers die aan de landingsbaan van Kleine-Brogel hadden postgevat zagen echter nog veel meer, zo ook fotograaf Jens Veraa. Meer foto's
Het defilé begint in Kleine-BrogelHet defilé begint in Kleine-Brogel
Het Natuurhulpcentrum waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Uitbraak blauwtongvirus

Zondag 21 juli 2024
In Pelt zijn uitbraken van het blauwtongvirus bij schapen vastgesteld. Dat blijkt uit gegevens van Sciensano. Het virus is ook vastgesteld in een paar andere Limburgse gemeenten. Het virus wordt voornamelijk overgedragen door muggen. Mensen zijn niet vatbaar voor een infectie met het virus.
Pelt - Een fijne nationale feestdag!
Wij wensen onze lezers een fijne nationale feestdag.
  1. A-blok vroegere TIO-site jaar lang kunstencentrum
  2. HCC Tennis 2.0
  3. Briljanten bruiloft voor Gerard en Cato
22/07

Carine,proficiat met de beeldmooie tentoonstelling die je hebt opgezet in het kunstencentrum A-blok in het voormalige Tio gebouw.Na volgend weekend pakken we weer in en wensen we jou veel succes in Arles (Frankrijk).

Hilda en Joey Laing
21/07

Jenny en Theu Nog een dikke Proficiat en de ganse familie van Guido en Lisette

Lisette Clijsters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt