Het overige nieuws

Het is maar dat u 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempische Steenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht

Raymonde Duysburgh overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Pelt - Raymonde Duysburgh overleden
Gisteren is Raymonde Duysburgh overleden, de weduwe van Gerard en Albert Loncke. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

'Fietsen door de bomen'

Maandag 17 juni 2019
Pelt - 'Fietsen door de bomen'
Fietsen door de bomen... Wie (nog) niet de kans had om in Hechtel-Eksel zelf een ritje door de bomen te maken, kan alvast hier de belevenis ervaren, signaleert Eric Swinnen. "Vanmorgen in alle vroegte een ritje gaan maken, en er kwamen nog enkele vroege vogels genieten van de rust tussen de bomen. Want in de drukte van zondag was dat niet te doen, zei een van die andere vroege vogels."

Drie inbrekers betrapt

Maandag 17 juni 2019
Pelt - Drie inbrekers betrapt
Vanochtend rond 3 uur heeft een bewakingsagent drie inbrekers betrapt die binnengedrongen waren in een pand aan de Siberiëstraat. De inbrekers sloegen op de vlucht.

Drugsafval gedumpt in veldweg

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Drugsafval gedumpt in veldweg
Onbekenden hebben een honderdtal zakken met afval van een cannabisplantage gedumpt op een veldweg aan de Weerterweg in Bocholt. Wanneer dat precies gebeurde, is niet geweten. Het afval werd aangetroffen door gemeentepersoneel. De gemeentelijke technische dienst van Bocholt heeft het drugsafval opgeruimd.

Lewie zè gebeet

Maandag 17 juni 2019
Pelter Hükske
Pelt - Lewie zè gebeet
Mijnheer pastoor doet zijn best om te verhinderen dat zijn parochianen iets in de kerk zouden vergeten. Maar op een zondag vindt hij toch wel iets heel speciaals!
Zo nodig nóg eens beluisteren voordat je de mop voort vertelt. Maar dan in het Pelter natuurlijk! Dès boe wellie het veur doên.
Tot volgende maandag! Fons. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Kampweekend van de oud-KSA-leiding
Afgelopen weekend was het weer zover: het kampweekend van oud-KSA-leiding Lindel-Hoeven. Vrijdagavond samenkomen aan het KSA-lokaal en dan richting kampplaats "Den Tris" in Koersel. Zaterdag bezochten ze in Beringen het mijnmuseum en de historische gebouwen onder leiding van gids Flor. Na dit bezoek ging het via een wandeltocht over de mijnterril richting brouwerij Remise. Na de uitleg van brouwmeester Patrick over het gebouw en het brouwproces, was het tijd om de Trippel, Double en Superpils van Remise te (…) Het hele nieuwsbericht

Autobrand in Kooiveldstraat

Zondag 16 juni 2019
Pelt - Autobrand in Kooiveldstraat
De brandweer moest deze namiddag rond 14 uur uitrukken voor een autobrand in de Kooiveldstraat. Bij aankomst van de spuitgasten bleek de eigenaar de brand al geblust te hebben. Vanmorgen moest de brandweer een silobrandblussen  bij Rubber Recycling aan de Emiel Vlieberghlaan.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Pelt - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond op Leopoldlaan

Zaterdag 15 juni 2019
Gisterennamiddag botsten een fietser en een auto op de Leopoldlaan. De fietser werd daarbij gewond.
Pelt - Met Okra naar de Venbergse Molen
Donderdag fietsten 23 leden van Okra Grote Heide naar de Venbergse Molen in Valkenswaard. Ze werden getrakteerd op een koffie of thee met een lekker stukje taart. Rik had voor de gelegenheid een quiz voorbereid en die werd nipt gewonnen door Madeleine. De regen was op het einde nog een spelbreker maar na de bui fietsten de deelnemers gezellig door de prachtige natuur van de Malpie allen droog naar huis.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Pelt - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Man (37) gewond bij botsing

Vrijdag 14 juni 2019
Pelt - Man (37) gewond bij botsing
Een 37-jarige man uit Pelt is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.30 uur.

Veerle Heijlen overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Pelt - Veerle Heijlen overleden
Woensdag is Veerle Heijlen overleden, de vriendin van Eddy Loos. Zij was 49 jaar en stond haar lichaam af aan de wetenschap.
5

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Pelt - Code geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.
Via de Internetgazet zou de organisatie 59NC graag een oproep willen doen aan personen die in 1959 geboren - en sindsdien opgegroeid - zijn in Neerpelt. Het gaat om hen die in het centrum en de randkernen zoals Broeseind en Damsheide woonden of nog wonen. De organisatie heeft veel gegevens. Maar na 20 jaar zijn er vermoedelijk wat adreswijzigingen geweest. Daarbij beschikken veel mensen niet meer over een huistelefoon! Mailen kan naar elvaba59[!]gmail.com.
Pelt - 'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd
Het Limburgse fietsroutenetwerk scheert voortaan letterlijk hoge toppen. Na ‘Fietsen door het Water’ opende Toerisme Limburg vandaag officieel Fietsen door de Bomenin Hechtel-Eksel. Deze gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen, bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland. Fietsers rijden maar liefst 700 meter lang over een fietsbrug in de vorm van een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 (…) Het hele nieuwsbericht
'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd

Bever in de Dommel

Vrijdag 14 juni 2019
Pelt - Bever in de Dommel
De foto is niet heel scherp, maar hij laat een bever zien die gisteren door een lezer gespot werd in de bovenloop van de Dommel, tussen Hènt en Heserke.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Mia Ruttens overleden

Donderdag 13 juni 2019
Pelt - Mia Ruttens overleden
Gisteren is Mia Ruttens overleden, de weduwe van Frans Gerits. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
3
17/06
Proficiat met je 60ste huwlijksverjaardag.Nog een goede gezondheid samen,met nog veel jaartjes.
Sus Lieset Hensen Van Baelen
17/06
Jef en Stiena TheuwisJef en Stiena Theuwis willen iedereen bedanken voor de felicitaties,bloemen en geschenken die ze hebben gekregen i.v.m.hun briljanten bruiloft.Het werd een onvergetelijke dag.
gilberte theuwis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Verlichting in De Bemvoort vraagt minder stroom
  2. Veerle Heijlen overleden
  3. Buurtfeest in de Kruisboogstraat