Het overige nieuws

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
Christophe Boonen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Boonen Christophe Schrijnwerkerij opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: alle schrijnwerkerijwerken en dit in alle mogelijke materialen, zowel de productie als de plaatsing van deze goederen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Een steunactie voor Dylan

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een steunactie voor Dylan
Zondag wordt de start gegeven van een inzamelingsactie ten voordele van Dylan. Die actie, 'Be my sunshine', sluit aan bij de internationale dag van de zeldzame ziekten van 29 februari. Dylan is 3 jaar, woont in Pelt en lijdt aan het aangeboren WAGR-syndroom, een uiterst zeldzame genetische afwijking. Hij zou in België het enige patiëntje zijn dat dit syndroom heeft. Het WAGR-syndroom kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Man (21) gewond bij botsing

Dinsdag 18 februari 2020
Een 21-jarige man uit Pelt is deze namiddag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen een vrachtwagen en een auto. Het ongeval gebeurde in de Smidsestraat in Kinrooi.

Jacques Clarebout overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Jacques Clarebout overleden
Maandag is Jacques Clarebout overleden, de echtgenoot van Thea Simons. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
2

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vrouw onder invloed van drugs
Vanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Emmanuel Jamers overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Emmanuel Jamers overleden
Zaterdag is de uit Lommel afkomstige en in Pelt woonachtige Emmanuel Jamers overleden, de weduwnaar van Christiane Vanhoudt. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
2

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Wind staat centraal
In een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een nieuwe fietskaart
Toerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
1

Barbara Simons overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Barbara Simons overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Barbara Simons overleden, de weduwe van Henri De Laat. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens

Een loensend oog

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een loensend oog
In onze reeks "Het gezicht van een treinbiels": vandaag een loensend oog, langs een weide in het Hènt.

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Pelt - Blokker wordt Mega World
Het personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Leontina Van Bruyssel overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Leontina Van Bruyssel overleden
Op 13 februari overleed in Leopoldsburg de eerder in Pelt woonachtige Leontina Van Bruyssel, de weduwe van Raymond Van Genechten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Zaterdag carnavalsstoet in SHLille

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Zaterdag carnavalsstoet in SHLille
CV De Liller Meulewiekers, de organisator van de carnavalsstoet die zaterdag 22 februari door de Liller straten trekt, wenst de bewoners van Lille en omstreken nogmaals te informeren over het aangepast politiereglement dat van toepassing is tijdens de festiviteiten.
De belangrijkste punten hieruit zijn:
- Van woensdag 19 februari 2020 tot en met dinsdag 25 februari 2020 is er een verbod tot stilstaan en parkeren en een verbod voor alle verkeer op het Dorpsplein.
- Op zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal en voeding

Maandag 17 februari 2020
Veel (jeugd)voetballers houden zich (te) weinig bezig met het goed verzorgen van eten en drinken rondom voetbalwedstrijden en trainingen. Meestal omdat ze er onvoldoende van weten. Iedere speler komt wel eens in een situatie dat er om 13:00u een uitwedstrijd gespeeld moet worden waarbij men omstreeks 11:00u al vertrekt. Hoe láát en vooral wát eet en drink je dan voor zo’n match? Hetzelfde geldt voor een training: wat eet en drink je voor een training en hoe lang van tevoren? En wat (…) Het hele nieuwsbericht

Francine Oris overleden

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Francine Oris overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Francine Oris overleden, de echtgenote van François Stevens. Ze was 91 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condolerenbegrafenissencreemers.be.
6

Zebracinema: 'Piranhas'

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Zebracinema: 'Piranhas'
"Piranhas (La Paranza dei Bambini)" - Claudio Giovannesi - Italië - 2019 - 105'
Een bende tieners probeert met bruut geweld en afpersing het vacuum op te vullen dat in enkele Napolitaanse buurten ontstaan is na het terugtrekken van de Camorra. Een schokkend portret van kinderen die bereid zijn te moorden en te roven in een wereld zonder toekomst, waar geld, macht en overleven de enige overgebleven waarden zijn.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Nen dreigbrief

Maandag 17 februari 2020
Pelter Hükske
Pelt - Nen dreigbrief
Een dreigbrief is… zonder de naam van de afzender. Maar in dit geval brengt dit voor Sjarel een huizenhoog probleem mee…
Voort vertellen in het sappige Pelter dialect, natuurlijk. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Inbrekers op pad in Boseind

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Inbrekers op pad in Boseind
Er is zaterdag ingebroken in de Lupinestraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekendgemaakt. In de Madeliefjeshoek bleef het bij een inbraakpoging.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt ging vrijdagavond rond 23.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Arendonk gewond.

Herkol klopt leider

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Herkol klopt leider
SV Herkol versloeg vanmiddag leider Weerstand Koersel met 5-2, na doelpunten van Baerts, Sander Plessers (2), Nick Pinxten en Ivo Willems. Bij de rust was het al 3-0. Een kwartier voor het einde viel Herkol-keeper Roy Franken uit, vermoedelijk met een spierscheuring. Mogelijk is hij tot het einde van het seizoen out.
Sparta Lille ging bij Meldert winnen met 0-1. Lindel-Hoeven VV verloor met 3-1 van Turkse FC. En Sporting Grote Heide versloeg met Lutlommel met 1-0.

Schade door everzwijn

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond stak een everzwijn onverwacht de Noord-Zuidverbinding over op het grondgebied van Hechtel-Eksel. Het dier werd door meerdere auto's aangereden, met als gevolg: een dood everzwijn en meerdere automobilisten die schade aan hun voertuig moesten vaststellen..

'Kinderspel' van Ludo Driesen

Zondag 16 februari 2020
Pelt - 'Kinderspel' van Ludo Driesen
Morgen is Peltenaar Ludo Driesen (64) jarig. Niet daarom hebben we het hier over hem, wel omdat hij een nieuw boek heeft geschreven, "Kinderspel". Een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, en met veel aandacht voor de schilderijen van Bruegel. Volgens de auteur is "Kinderspel" ook een minigids die je kan prikkelen om je meer over Bruegel (en andere schilders) te informeren. Je kan via een unieke code die in ‘Kinderspel’ wordt weergegeven, deze schilderijen bekijken.
Vorig jaar publiceerde Driesen al "Het Kraaiennest", zijn eerste kinderboek.

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Code geel: storm Dennis
Het KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Dennis is op komst
Zaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Pelt verslaat Aalsmeer

Zaterdag 15 februari 2020
Pelt - Sporting Pelt verslaat Aalsmeer
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt een mooie zege behaald tegen Greenpark Aalsmeer. Uitslag: 31-29.
Een verslag van Sven Spooren: Een spannend avondje in het Dommelhof. Eerst wint onze Liga ‘on the buzzer’ tegen Lebbeke en komt zo aan de leiding en daarna was het niet veel anders bij de grote jongens. Een onwaarschijnlijk dramatisch slot. Een knokkend Aalsmeer komt terug tot 29-29 op 57:28 en Bart Köhlen mag met een tijdstraf gaan rusten! De penalty (…) Het hele nieuwsbericht
18/02

proficiat Betsy en Albert, nog veel geluk samen, plan maar veel reizen, gr gilbert en annie vandervelden brebels

brebels vandervelden-
17/02

Dag Betsy en Albert ! De collega's van het onthaal Mariaziekenhuis willen jullie langs deze weg feliciteren. Altijd leuk als we nog eens iets van jullie horen.Proficiat aan twee hartelijke mensen.

Collega's Mariaziekenhuis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Zaterdag carnavalsstoet in SHLille
  2. Gouden bruiloft op het Boseind
  3. 4 x 11 jaar 'De Rare Vogels'