Het overige nieuws

De kust vrij

Maandag 18 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - De kust vrij
Weer zo een situatie die veel suggereert – om te lachen, natuurlijk! Ge weet dat ze er veel over spraken, maar dat de soep nooit zo heet was als ze werd opgediend… Juist!
Houd je gezond, blijf optimistisch en als het kan, vertel dit mopje voort – in het Pelter, natuurlijk! Want daar gaat het om. Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Pelt - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Mia Knevels overleden

Zondag 17 januari 2021
Vandaag is de in Neerpelt woonachtige Mia Knevels overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
2

Met de groeten van Okra

Zondag 17 januari 2021
"Zoals voor elke vereniging was het afgelopen werkjaar ook voor Okra Overpelt-Centrum en -Fabriek geen gemakkelijk jaar. Steeds weer moesten activiteiten geannuleerd worden. Samenkomsten en vergaderingen werden 'verboden'. Maar onze leden mochten wij niet vergeten. Onze contactpersonen deden hun werk naar behoren en bezorgden aan hun leden alle informatie zodat deze op de hoogte bleven van alles.
Maar wij gaan door. Voor 2021 hopen wij, al is het voor de eerste maanden al moeilijk, op een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Ondernemersdokter

Zaterdag 16 januari 2021
Ribana Talampekos uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Ondernemersdokter opgericht met zetel aan de Hoge Wegel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het adviseren op gebied van management en het verstrekken van communicatieadvies.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Pelt - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.
Pelt - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Herkol haalt verdediger bij Dessel

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - Herkol haalt verdediger bij Dessel
Verdediger Ward Poets zal de kleuren van SV Herkol verdedigen. Hij komt over van Witgoor Dessel.

Pluk de dag met Meubelen Eijssen

Vrijdag 15 januari 2021
Promotekst
Pelt - Pluk de dag met Meubelen Eijssen
Sinds het ontstaan in 1963 is Meubelen Eijssen niet meer weg te denken uit het Peltse straatbeeld. Oorspronkelijk was de hoofdactiviteit een ambachtelijke schrijnwerkerij met een kleine ruimte voorzien voor de verkoop van meubelen. Na verschillende verbouwingen van de meubeltoonzaal werd in 1995 definitief gestopt met de schrijnwerkerij en gekozen voor een toekomst in de meubelbranche.
In 1989 werd het team van oprichter Jaak Eijssen en zijn vrouw Martha versterkt door zoon Stefan en zijn echtgenote (…) Het hele nieuwsbericht
16

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Pelt - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Kelgtermans overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - Lisette Kelgtermans overleden
In WZC Immaculata is gisteren Lisette Kelgtermans overleden, de weduwe van Jef Van Ham. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar asurn wordt bijgeplaatst op de begraafplaats van Pelt-Centrum.
1

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Pelt - 'Handbal geen topsport meer'
Sport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.
Pelt - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Pelt - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
17

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Vaccinatie in Limburg...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer
Het tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.
3

Staf Sleurs overleden

Donderdag 14 januari 2021
Pelt - Staf Sleurs overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Staf Sleurs overleden, de weduwnaar van Mia Giesberts. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
8
Pelt - WICO heeft Erasmus+ accreditaties beet
Scholengemeenschap WICO, met vestigingen in Pelt, Lommel en Hamont, kreeg onlangs schitterend nieuws van EPOS: hun beide aanvragen voor Erasmus+ accreditaties werden met verve goedgekeurd.
Erasmus+ staat natuurlijk vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen uitwisselingsprojecten op poten zetten met de steun van Erasmus+. Onlangs werd het programma voor de periode 2021-2027 in Europa goedgekeurd, met een pak meer (…) Het hele nieuwsbericht
5

Harrie Simons overleden

Woensdag 13 januari 2021
Pelt - Harrie Simons overleden
In het A.Z. Sint-Dymphna in Geel is gisteren Harrie Simons overleden, de echtgenoot van Krisje Cuyvers. Hij was 63 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring worden gehouden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.
28
  1. Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
  2. Pluk de dag met Meubelen Eijssen
  3. Staf Sleurs overleden
06/01

Aan de Blokkerdames,jammer dat het jaar 2021 al "slecht" begint voor jullie. Maar bij deze wil ik jullie van harte bedanken voor de 3 mooie stagejaren van Joyce. Dankzij jullie is ze opengebloeidt en heeft ze een vast contract bij AH. Groetjes Cindy

Cindy Olders
05/01
Alle Klanten

De dames van Mega world/Blokker Neerpelt willen hun klanten bedanken voor het jarenlange vertruowen. We zullen jullie babbel en complimentjes heel hard missen. Heel veel groetjes van ons allen.

Brigitte Bleyen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt