Het overige nieuws

Pelt - Damesploeg Pelter Petanque Limburgs Kampioen
Op zondag 5 mei 2024 behaalden de dames van Pelter Petanque Club een bronzen trofee op het Limburgs Kampioenschap in Boekt. Meer recent deden ze het nog beter met een gouden trofee en werden ze Limburgs Kampioen! Een dikke proficiat aan alle dames en doe zo verder.

Seizoenen op de vlucht

Vrijdag 24 mei 2024
Pelt - Seizoenen op de vlucht
Lente, herfst, winter, zomer. De seizoenen lijken elkaar de afgelopen weken, maanden continu af te wisselen. Gisteren zomer, vandaag weer herfst… Daarom hoort u op de beiaard fragmenten uit de vier seizoenen van Vivaldi in willekeurige volgorde, afgewisseld met filmmuziek voor winterse avonden, doorspekt met zomerse deuntjes of vrolijke lenteliedjes, opgekleurd met sombere herfstklanken… De natuur lijkt in de war te zijn; de beiaard ook. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.”

Marc Vandebroek overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Pelt - Marc Vandebroek overleden
Maandag is Marc Vandebroek (65) overleden. Hij woonde in Peer en was afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Pelt - Esperanza trekt doelman Herkol aan
Esperanza Pelt heeft doelman Robbe Pinxten van SV Herkol aangetrokken. Kaan Tanriver verkast naar Turkse Rangers. Voetbal Vlaanderen heeft inmiddels laten weten dat Esperanza komend seizoen in Tweede Afdeling speelt.

Vakbondsactie bij De Lijn

Vrijdag 24 mei 2024
Pelt - Vakbondsactie bij De Lijn
Door een vakbondsactie is er vandaag hinder bij de dienstverlening in Limburg. De chauffeurs leggen het werk neer omdat De Lijn hun dienstroosters de dag zelf vaak nog aanpast. Ze vinden dat hun balans tussen werk en privé daardoor verstoord raakt. Meer dan de helft van de busritten vandaag is geschrapt. Kijk nu of je bus rijdt op onze website via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina. Je kan deze informatie ook terugvinden in onze app. Ritten die niet gereden worden, zie je niet verschijnen in de routeplanner. "We betreuren ten zeerste de hinder en het ongemak die de vakbondsactie met zich zal meebrengen", laat De Lijn weten.

Laat er soep zijn

Vrijdag 24 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Pelt - Laat er soep zijn
Een nieuwe lente, een oud, afgezaagd geluid. Er zijn verkiezingen op komst en we worden weer om de oren geslagen met loze beloften en simplistische slogans die je in minder dan één zin een betere wereld beloven. Slogans zonder inhoud, maar lekker gemakkelijk te behappen. Want dat hebben de mensen graag. Liever Mc Politiek dan een bord gezonde soep, waarin allerlei groenten en kruiden samen in het pannetje zwemmen.
We zijn toch geen kleuters die dreinen om ongezonde, vettige, hapklare brokken? We zijn toch verantwoordelijke ouders die begrijpen dat soep je gezond en sterk zal maken? Maar nee, liever dan de moeite te nemen om samen te leven, zoeken we liever naar gemakkelijke oplossingen en zondebokken.
Dichter Stefan Hertmans verwoordde het heel klaar: “een samenleving waarin begeerte, prestatie en na-ijver regeren, zal een maatschappij van chronisch gestreste burgers opleveren.” De reclame spiegelt je voor dat je het toch beter voor elkaar hebt dan je buurman. Wat zal hij jaloers zijn dat het gras bij jou echt groener lijkt. Daar gaat het mis! Want in zo’n totalitair systeem van meer-meer-meer voor mij-mij-mij, waar hebzucht goed is en de anderen alles van ons wil komen afpikken, verliezen we wie we in oorsprong waren. Zorgzaam, bewust van elkaars noden en bereid om voor elkaar in te staan. Zorgen vraagt tijd. Aandacht vraagt tijd. Soep maak je niet in 30 seconden.
Een cultuur waar alles snel en in korte zinnen moet en waar we steeds ons eigen succes afwegen tegen dat van een ander, zal ons nooit de tijd en rust gunnen om alles helder te zien. Het zorgt voor een politiek landschap waarin overhaaste beslissingen en veel geschreeuw uiteindelijk maar weinig wol opleveren. En dat terwijl er heel wat mensen zijn die de loze beloften van de kop op de verkiezingsposter elke dag wél waarmaken. Of toch pogingen doen, maar zich stuklopen op de regeltjes of het gebrek aan medewerking. De handen aan het bed, de vrijwilligers, de goede buur of zorgzame huisvaders en -moeders, de sportcoach die belangeloos langs het veld staat,... U, die de kantjes er niet vanaf loopt, maar doet wat gebeuren moet. De helden van alle dag. U bent het die de wereld beter maakt. Die soep kookt en bedeelt. Die de afwas doet. Die, als de soep van vandaag wat te zout of aangebrand was, morgen met evenveel ijver aan een nieuw recept werkt.
Laat er soep zijn. Voor alle burgers. En zet een bordje bij voor wie honger of kou heeft. Er is genoeg voor iedereen.
Pelt - Bestuurder speedpedelec (40) gewond
Op het kruispunt van de Sint-Antoniusweg en de Molenstraat in Neerpelt raakten een fietser en de bestuurder van een speedpedelec vanmorgen in een aanrijding betrokken. Deze laatste, een 40-jarige man uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

Inbraak in tuinhuis in Boseind

Donderdag 23 mei 2024
Pelt - Inbraak in tuinhuis in Boseind
In Boseind is ingebroken in een tuinhuis aan de Korenbloemstraat. Er is tuingereedschap gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Gerard Geerts overleden

Donderdag 23 mei 2024
Pelt - Gerard Geerts overleden
In Lommel is op 22 mei Gerard Geerts overleden, echtgenoot van Mia Kerkhofs. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in aula 't Sant in Hechtel, en dit op maandag 27 mei om 10u30. Samenkomst in de aula vanaf 10u15. Er is gelegenheid tot groeten, samen met de familie, in het funerarium Witters te Eksel op zondag 26 mei van 18u tot 18u30.

De woensdagtrappers naar Brecht

Donderdag 23 mei 2024
Pelt - De woensdagtrappers naar Brecht
Door het onvoorspelbare weer waren er ook deze woensdag slechts 6 woensdagtrappers aan de start voor de (vorige week uitgestelde) rit naar Brecht. We rijden langs de kanaal tot Dessel om dan langs rustige kronkelende wegen door de natuur te rijden: via Retie naar Kasterlee en dan door de Hoge Rielen naar Lille. De wind is best wel pittig, het blijft grijs maar van regen blijven we gespaard. Vandaag ook niet echt een bezienswaardigheid gepland, maar tussen Wechelderzande en Zoersel worden we toch bij het rijden door het boscomplex Blommerschot weer verrast door de vele lila-paarse Rododendrons over een afstand van toch bijna 2 kilometer. Ze hebben dit jaar wel al veel geleden door de regen, maar het blijft een mooie bloemenzee. In (West)Malle stoppen we in de buurt van de abdij voor onze middagpauze aan café 't Vermoeden (met wel een erg speciaal toilet). We rijden daarna nog even verder tot in Brecht, om dan langs het kanaal de terugweg aan te vatten. Gelukkig de wind een beetje mee, via Turnhout en Arendonk naar Retie. Een onderbroken jaagpad doet ons een omweg maken via Postel. Bij de tussenstop daar drinkt er iemand een "Westmalle dubbel" (terwijl hij in Westmalle koffie dronk!). We vatten de laatste 30 km aan in een aangenaam zonnetje, via Luyksgestel en het Hageven komen we na 162 km aan in Lille. (Eric Swinnen)

Staking bij De Lijn op vrijdag

Woensdag 22 mei 2024
Pelt - Staking bij De Lijn op vrijdag
Opgelet voor wie de bus neemt om naar school of het werk te gaan of voor andere verplaatsingen. Deze vrijdag wordt hinder verwacht bij De Lijn in Limburg door een stakingsactie van de drie vakbonden. Die hebben opgeroepen om het werk neer te leggen omdat ze mistevreden zijn over de communicatie over de werkroosters. Gisteren zaten directie en bonden voor een verzoeningsgesprek rond de tafel, zonder resultaat. De Lijn verwacht dat 4 op de 10 van haar eigen chauffeurs zullen rijden en voorziet een aangepaste dienstregeling. Raadpleeg daarvoor best de website of app van De Lijn.
Pelt - Stefan 'Frits' Meyssen overleden
In Pelt is op 21 mei Stefan 'Frits' Meyssen overleden, echtgenoot van Margo Diepvens. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering van Frits heeft plaats in besloten kring. U kan Frits nog een laatste groet brengen op dinsdag 28 mei tussen 19u30 en 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Auto belandt in struikgewas

Dinsdag 21 mei 2024
Pelt - Auto belandt in struikgewas
Een 24-jarige Lommelaar is vanavond gewond geraakt toen hij met zijn auto van de Noord-Zuidverbinding in Overpelt in het struikgewas belandde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Iets minder dan de helft van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder had in 2023 minstens wekelijks contact met buren (45%) en niet-inwonende familie (48%). 39% had minstens wekelijks contact met vrienden of kennissen. Daartegenover staat dat 24% van de bevolking minder dan maandelijks contact had met buren, 22% met niet-inwonende familie en 25% met vrienden of kennissen. Statistiek Vlaanderen)

Top vijf qua tewerkstelling

Dinsdag 21 mei 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 15,1% van de werkenden tussen 20 en 64 jaar in het Vlaamse Gewest actief in de gezondheidszorg en maatschappelijke diensten en 13,4% in de industrie. Daarmee zijn dat de sectoren met het hoogste aandeel werkenden. De top 5 van sectoren met het hoogste aandeel werkenden van 20 tot 64 jaar werd in 2023 vervolledigd door de groot- en detailhandel en reparatie van voertuigen (12,4%), het onderwijs (9,6%) en de sector openbaar bestuur, defensie en sociale zekerheid (7,1%).
Pelt - Diefstal met braak in de Woudweg
In een woning aan de Woudweg  is ingebroken, vermoedelijk tussen 23u30 en 5u in de nacht van maandag op dinsdag. Ramen en een deur werden geforceerd om de woning binnen te komen.

Michel Wouters overleden

Dinsdag 21 mei 2024
Pelt - Michel Wouters overleden
In Sint-Huibrechts-Lille is op 19 mei Michel Wouters overleden, echtgenoot van Leneke Beckers. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering zal plaatshebben in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille op maandag 27 mei om 10u30. U kan Michel nog een laatste groet brengen op zondag 26 mei van 19u tot 19u30 in uitvaartcentrum Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Pelt - Dood in vrachtwagen in Overpelt-Fabriek
Bij transportbedrijf Alders aan de Emiel Vlieberghlaan in Overpelt-Fabriek is vanochtend een Hongaarse trucker dood aangetroffen in zijn vrachtwagen. Omdat de doodsoorzaak niet meteen duidelijk startte het parket een onderzoek op. Vermoedelijk gaat het om een natuurlijk overlijden.
  1. Stefan 'Frits' Meyssen overleden
  2. Een wallaby in het Hobos
  3. Patrick Vanhamond wint kermiskoers Holheide
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt