Het overige nieuws

Veertiendaagse van het Rode Kruis

Donderdag 25 april 2019
Pelt - Veertiendaagse van het Rode Kruis
De vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen trekken weer op straat voor de jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken staan ze op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen. De leden van het Peltse schepencollege en de gemeenteraad kregen de vrijwilligers reeds over de vloer en kochten alvast een sticker (foto).
De stickers kosten vijf euro en zijn te koop tot en met 9 mei. 
De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de lokale afdeling Pelt voor de aankoop van . materiaal voor eerste hulp, les- en knutselmateriaal, materiaal voor EHBO-opleidingen, sociale activiteiten, de jeugdorganisatie, vakantie voor hulpbehoevenden, internationale hulp en de onkosten voor de plaatselijke werking. Wie buiten de financiële bijdrage de afdeling als vrijwilliger wil helpen, kan contact nemen via www.rodekruis.be/afdeling/pelt .
Pelt - Jury van 'De Strafste School' bij Mater Dei
Vandaag kwam de jury van De Strafste School naar Mater Dei. De onderwijsinstelling heeft een finaleplaats gekregen in de gelijknamige wedstrijd van radiozender MNM, nadat leerlinge Chloë Houben van 3 Humane Wetenschappen de school had ingeschreven voor de wedstrijd. (Foto Albert Loos) Meer foto's
Pelt - Eindronde: Herkenrode - Sparta Lille 0-1
In de eindronde van vierde provinciale heeft Sparta Lille vanavond gewonnen op het veld van SK Herkenrode. Uitslag: 0-1. Zondag (15 uur)  ontvangt Sparte Lille SK Herkenrode thuis.
Pelt - Man riskeert zware straf voor drugsbezit
Dertig maanden cel en een boete van 12.000 euro: die straf riskeert een veertiger uit Pelt die onder meer in het bezit gevonden werd van 1.725 xtc-pillen. In deze zaak stonden ook zijn vriendin en een kompaan terecht. De vrouw riskeert 12 maanden cel, de kompaan 14 maanden. Op 9 mei valt het verdict in deze zaak. (PG)

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Pelt - Paardensector in Limburg groeit
Limburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Zondag de Bosland ATB Challenge

Donderdag 25 april 2019
Zondag wordt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" gereden, een chronorit voor ATB-ers/MTB-ers van ca. 90km doorheen het prachtige Bosland met start en aankomst op de Scoutsrally in Pelt. 483 sportievelingen hebben zich daarvoor ingeschreven; onder hen 21 vrouwen en 21 Nederlanders. Het startschot wordt gegeven om 9 uur. De snelste deelnemers worden weer aan de aankomst verwacht even na 12 uur. De organisatie steunt met de inkomsten het goed doel "vzw Kleine Prins".

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: Kadijk klopt Stevoort

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Eindronde: Kadijk klopt Stevoort
In  de eindronde van derde provinciale heefr Kadijk E. Stevoort verslagen. Uitslag: 3-1.

Egelprijs voor G-ruiter Eddy Loos

Woensdag 24 april 2019
Op paasmaandag reikt Jong CD&V Pelt traditioneel de Egelprijs uit. De laureaat van de 32ste editie was dit jaar Eddy Loos, die afgelopen jaar Belgisch kampioen werd in de G-paardensport. Kinderdagverblijf Karbonkeltje en Showkoor Rise-up waren de overige genomineerden. 

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Oyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Richard Oyen overleden
Gisteren is Richard Oyen overleden. Hij was 66 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur)in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf komende maandag 29 april kan je een gratis zakje bloemenzaad afhalen op verschillende locaties in Pelt. Hiermee maak je de bijen én jezelf blij. Veel fruitsoorten hebben bijen nodig voor de bestuiving. Bijen op hun beurt hebben bloemen nodig als voedsel om te overleven. Om de bijen een handje te helpen, deelt de gemeente gratis bloemenzaad uit. Je kan het bloemenzaad vanaf maandag afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis op de Oude Markt en op het Kerkplein, in de bibliotheken van (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Delflas overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Albert Delflas overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag de uit Hamont afkomstige  Albert Delflas overleden, de echtgenoot van Mia Sleurs. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - Inbraak mislukt in Lindel-Hoeven
Onbekenden poogden vanochtend een slag te slaan in een pand aan de Bikkelstraat in Lindel-Hoeven. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Wout Verbeek tweede in Gerwen

Dinsdag 23 april 2019
Wielrenner Wout Verbeek uit Neerpelt is gisteren tweede geworden in de Grote Ronde van Gerwen, in Nederland. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Marien Bogerd.

Bart Vermeyen overleden

Dinsdag 23 april 2019
In dienstencentrum Sint-Oda is gisteren Bart Vermeyen overleden, bewoner van Hei 6. Hij was 56 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het dienstencentrum.

Nelly Mercier overleden

Dinsdag 23 april 2019
Pelt - Nelly Mercier overleden
Gisteren is Nelly Mercier overleden, de echtgenote van Miel Philippe. Ze was 85 jaar. De afscheidsdienst heeft zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
18/04
Lara, de allerbeste wensen voor je verjaardag. Maak er een super leuke dag van en geniet. Al 19 jaar, het gaat vooruit. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn leyssen
13/04
Gisela, Proficiat met je verjaardag! Maak er een gezellig feest van, samen met je familie!
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. De kerk is èn goei zaak
  2. Zebracinema: 'Roma'
  3. Vrouw (58) gewond bij botsing