Het overige nieuws

Onverwacht bezoek

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Onverwacht bezoek
Het voordeel van een voederhuisje in je tuin: af en toe komt er al eens onverwacht bezoek langs. Zoals bij Guido Maes, die vanmorgen een sperwer de omgeving zag afspeuren. (Foto Guido Maes)

Dominicus Kuppens overleden

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Dominicus Kuppens overleden
Zondag is Dominicus Kuppens overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijbegraving bij zijn broer Michel op de begraafplaats aan de Roosendijk zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Robert Maas overleden

Maandag 19 april 2021
Pelt - Robert Maas overleden
Zaterdag is Robert Maas overleden, de echtgenoot van Mariette Bollen. Hij was 74 jaar en afkomstig van SHLille. De uitvaartliturgie en de begrafenis in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
35

De Groote Heide in een puzzel

Maandag 19 april 2021
Pelt - De Groote Heide in een puzzel
Vanaf vandaag is in het UiTpunt en de VVV in Hamont-Achel en de vrijetijdsbalie van Pelt (Palethe) een puzzel van 1000 stukjes te koop. Als u het laatste stukje gelegd hebt, zult u alle bekende (en misschien minder bekende) bezienswaardigheden, activiteiten en natuurelementen in het natuurgrenspark Groote Heide zien: van de Venbergse watermolen over de Achelse Kluis tot de runderen in het Hageven of het Leenderbos. meer dan zesduizend hectare aan prachtige natuur en bijzondere belevenissen. De puzzel kost € 14,95.
1

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Pelt - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Willy van der Kuijlen overleden

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
Oud-voetballer Willy van der Kuijlen is overleden. Hij was 74 jaar, scoorde zowel met links als met rechts en was destijds een van de topvoetballers van PSV Eindhoven. "Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren", zo staat er op de website van PSV te lezen - hij maakte 308 goals voor die club. In het seizoen 1982-1983, toen hij bij het toenmalige Overpelt-Fabriek speelde, zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan. Bij het stadion van PSV kreeg hij een standbeeld.

Bij de dierenarts

Maandag 19 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - Bij de dierenarts
Dò zitte twieë herders – twieë hón, ge kènt ze wèl – bij de viejart. Vrugt den ieëne: “Vur wa zidde gè hei? Wa hedde gè ón de haand?”… 
Lüstert, en ich hoop degge ter efkes mei kunt laache… En vort vertèlle maag! Haddoch goe en tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Het zou niet mogen

Zondag 18 april 2021
Pelt - Het zou niet mogen
Betty Cuypers zag deze paringsdaad deze voormiddag gewoon op haar keukenvenster gebeuren. Op een zondag! Het zou niet mogen. "En alles was goed te zien!" mailt ze. Maar we zijn haar toch dankbaar dat ze "de daad" fotografeerde!
Pelt - Aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Pelt - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sporting wint van Tongeren

Zaterdag 17 april 2021
Pelt - Sporting wint van Tongeren
Sporting Pelt is vanavond de oefenwedstrijd in en tegen Tongeren gaan winnen met 29-31.
Dian Geerts uit Pelt heeft de besloten vennootschap Letho Graphix opgericht met zetel aan de Weidenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign, marketing, mediaplanning, fotografie en interieuradvies.

Nieuwe vennootschap: Lenka

Zaterdag 17 april 2021
Lenny Hens en Carolus Van Laer, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Lenka opgericht met zetel aan het Koning Boudewijnplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een tankstation en shop en detailhandel in kranten en kantoorbehoeften.
Nick Plessers en Bram Ieven, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap P&I Recycling opgericht met zetel in Boelehoef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervoer van afbraakmaterialen en recyclagematerialen, verhuur van vrachtwagens met bestuurder, het plaatsen van containers voor bouwafval en het verhuren van transportmaterieel, machines en gereedschap.

Lea Slangen overleden

Zaterdag 17 april 2021
Pelt - Lea Slangen overleden
In WZC Sint-Jozef is vandaag Lea Slangen overleden, de weduwe van Ferdinand Brouwers. Ze was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in kleine kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Brouwers, Sint-Jansstraat 90, 3900 Pelt. 
5

Mosterd na de maaltijd?

Zaterdag 17 april 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Mosterd na de maaltijd?
Een paar seizoenen geleden kreeg ik van mijn broer een jonge vijgenboom. Ik heb hem in mijn bescheiden binnentuintje geplant, goed verzorgd en overvloedig van de juiste meststoffen voorzien. Vorig jaar hingen er al zeker vijftig vruchten aan en nu moet je eens komen kijken! Het is een forse beloftevolle laagstam geworden die mij zeker het volgend jaar door de vastenperiode zal helpen.
Hoezo? Tijdens de vasten, de periode tussen Aswoensdag (voor de jongeren: dat is de woensdag na carnaval) en Pasen, mocht je (…) Het hele nieuwsbericht
6

Maak eens een coronawandeling

Vrijdag 16 april 2021
Nog t/m 1 mei organiseren de Dommeltrippers hun coronawandelingen vanuit het Herent. Dagelijks zijn er op de verschillende routes meerdere tientallen wandelaars op pad. Ze komen dikwijls van ver om te komen genieten van onze mooie Neerpeltse natuur. "Het is daarom zeer spijtig om vast te stellen dat wij dagelijks geconfronteerd worden met afgetrokken, omgedraaide of vernielde wandelpijlen," zegt secretaris Fons Swinnen van de Dommeltrippers. "Onze club organiseert deze tochten in deze moeilijke coronatijd zodat vele mensen op een aangename manier van de gezonde buitenlucht kunnen genieten. Beste mensen, jongens en meisjes blijf a.u.b. van deze pijltjes af. Vele wandelaars zullen jullie dankbaar zijn!"
1

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Staking bij De Lijn op maandag
Door een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht
3

Lambert Eerdekens overleden

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Lambert Eerdekens overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Lambert Eerdekens overleden. Hij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. De urn krijgt een plaatsje in het urnenveld op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Pelt - Zon met stapelwolken
Een hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.
  1. Beheersplan dorpsgezicht SHLille goedgekeurd
  2. Geen omgevingsvergunning voor project Weyerstraat
  3. Online infosessies over diabetes
19/04

Voor Lowie Boonen, Gelukkige verjaardag Lowie. Van Vake en Moeke

jos palmans
18/04

Lara Leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. 21 lentes jong, wat vliegt de tijd. Geniet van deze dag en maak er iets leuks van. Dit wensen u Vake en Moeke Leyssen.

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt