Het overige nieuws

Pelt - Nieuwe doelman voor Esperanza
Esperanza Pelt heeft een nieuwe doelman aangetrokken: Birger Van Dael van eersteprovincialer Zonhoven. Van Dael is 20 jaar.

Liza Lucas overleden

Woensdag 5 mei 2021
Pelt - Liza Lucas overleden
Vandaag is Liza Lucas overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Promotekst
Pelt - Asperges langs de Peerderbaan
Verse asperges! Gezien langs de Peerderbaan ter hoogte van de grens met Kleine-Brogel: een verkoopkraam van verse asperges en frambozen. Vanaf half mei wordt het aanbod aangevuld met o.a. dagverse frambozen,.... De kraam is een initiatief van De Kolis bv in Hamont-Achel. Openingstijden: van dinsdag tot zaterdag 10.00u - 17.30u; op zondag 9.30u-13.30u. Info: Facebook.com/Kolisbos Korte Keten Producten.

Tony Fanelli overleden

Woensdag 5 mei 2021
Gisteren overleed Tony Fanelli (63), woonachtig in Neerpelt en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
10
Pelt - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

André Aerts overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Pelt - André Aerts overleden
Zondag is André Aerts overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in besloten kring.
1
Gisteren heeft CM een nieuw CM-gezondheidspunt geopend aan de Leopoldlaan 32, aan de Koel. Het gezondheidspunt vervangt de CM-kantoren van Overpelt en Neerpelt, die op 3 mei dichtgingen. De CM-brievenbussen blijven hangen aan de oude kantoren en worden regelmatig leeggemaakt; je vindt ook een brievenbus aan het nieuwe CM-gezondheidspunt. Dat moet volgens CM een fysiek en lokaal trefpunt worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken aan zorg, gezondheid en welzijn. Gezien de huidige (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht
"Haal je zakje bloemenzaad", meldden we op 30 april. Veel Peltenaren repten zich met dat doel naar de vrijetijdsbalie in Palethe, waar het gemeentebestuur zakjes bloemenzaad gratis ter beschikking stelde. Zoveel Peltenaren, dat alle zakjes nu weg zijn, meldt het gemeentebestuur. Op is op, zeggen ze dan in de reclame. 

Ria Saenen overleden

Maandag 3 mei 2021
Pelt - Ria Saenen overleden
Vandaag is Ria Saenen overleden, de echtgenote van Leon Janssen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van 't Lindel in Overpelt.
5
Marc en Martijn Rubens en Heidi Hendrikx, allen uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Tuin- en grondwerken Rubens opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Schansstraat.
Bart Cresens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Commercial Properties opgericht met zetel aan de Tielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in onroerende goederen, groot- en kleinhandel in verwarmingstoestellen en het verlenen van juridisch advies.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  
1

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Pelt - Test-evenement La Boum 2...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zènne paasser kwiêt

Maandag 3 mei 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zènne paasser kwiêt
Klèè Suske is oppe weeg vanne school trug nò hoês. Mer hij jankt zich en oeëg oêt, zoe bang issie vur zènne pa. Vurwa? Hij is zènne paasser kwiêt! Mer is dä daan zoe er’g? Lüstert… en vertèllet vort. In’t schoeë dialekt van Pèlt, natürlek!
Haddoch goe en tot tekomende móndig! (Fons Tuyaerts)
Giel Cambré uit Olen en Pieter Mermans uit Dessel hebben de besloten vennootschap Groeispurters opgericht met zetel aan de Emiel Vlieberghlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grafisch ontwerp, webdesign, copywriting en concepten voor communicatiecampagnes.
De besloten vennootschap Yammyou Beheer uit Herten (Ned.) heeft de besloten vennootschap Yammyou Pelt opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van horeca, eet- en drinkgelegenheden met beperkte bediening én catering.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Pelt - Noëlla is weer drachtig
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Minister Peeters lanceert fietscampagne
Via een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Pelt - Schrijver Pieter Aspe overleden
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Pelt - Zonnig en meestal droog
Storingen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Pelt - Twee gewonden bij ongeval in Bergeijk
Aan de Fressevenweg in Bergeijk zijn vanavond bij een verkeersongeval twee inzittenden van een auto gewond geraakt. Hun wagen kwam in botsing met een andere en sloeg daarna overkop. In de tweede auto werd niemand gewond. De twee auto's werden zwaar beschadigd; het gaat om een Belgische en een Nederlandse wagen.

Nieuwe vennootschap: Covamo

Zaterdag 1 mei 2021
Garage Cools uit Balen, garage Teunkens uit Beringen, garage Vanduffel uit Overpelt en garage Vanhees uit Genk hebben de besloten vennootschap Covamo opgericht met zetel aan de Lindelsebaan in Overpelt. Doel van de vennootschap: de uitbating van een garagebedrijf in de meest ruime zin.
  1. Wegwerkzaamheden in mei
  2. Ria Saenen overleden
  3. Nieuw CM-gezondheidspunt geopend
06/05

Gelukkige verjaardag zus, helaas dit jaar weer geen echte kus ??. Laat het niet aan je hartje komen,we halen dat later wel in. Dikke kussen Jean & Ghisje

Ghisje Oudsbergen
05/05

Proficiat met je verjaardag ! Guy en Liliane

Liliane-Guy Wellens-Hansen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt