Het overige nieuws

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Pelt - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

1400 euro van Arego voor Sint-Oda

Donderdag 22 april 2021
Pelt - 1400 euro van Arego voor Sint-Oda
Naar jaarlijkse gewoonte zamelde AREGO geld in voor een goed doel. Deze keer zette het verzekeringskantoor samen met Sint-Oda een hartverwarmende actie op. De zorggebruikers van St-Oda maakten bloemen die bij Arego te koop werden gezet. De klanten van AREGO toonden hun goed hart en zo kon er 1.400 euro voor Sint-Oda worden ingezameld. Op de foto: Peter Fransen van Arego (rechts) overhandigt de cheque van 1.400 euro aan co-directeur Stijn Paesmans van St.-Oda
Brandon de Haan uit Haarlem (Ned.) heeft de besloten vennootschap Internet Shops opgericht met zetel aan de Industrielaan in Overpelt. Het gaat onder meer om een onderneming voor detailhandel in allerlei producten via het internet.

Inbraak in auto in Toekomstlaan

Donderdag 22 april 2021
In de Toekomstlaan in Neerpelt is ingebroken in een auto. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld. Over de buit is niets geweten.
Grensgevallen
Om de bestaande Luikerweg in Valkenswaard te koppelen aan de Nieuwe N69 (de omleiding rond de dorpskern van Valkenswaard) wordt komend weekend een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april omstreeks 06.00 uur.
Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jeanne Alen overleden

Donderdag 22 april 2021
Pelt - Jeanne Alen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jeanne Alen overleden, de weduwe van Harry Joosten. Ze was 94 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Sportkamp in Dommelhof

Donderdag 22 april 2021
Pelt - Sportkamp in Dommelhof
Tijdens de voorbije paasvakantie organiseerde Autisme Leeft vzw in samenwerking met G-Sport voor kinderen en jongeren met autisme een driedaags sportkamp in Dommelhof. Alles verliep zowel binnen als buiten coronaproof, op maat van de kinderen en jongeren en voor ieder kind stond een persoonlijke begeleider klaar. "Het kampthema 'FC De Kampioenen' sloeg bij het jonge volkje wel aan", zegt Marleen Bloemen, algemeen coördinator bij Autisme Leeft. Het G-sportcentrum Dommelhof biedt mogelijkheid om kinderen die niet kunnen kiezen te helpen bij sportbegeleiding. Jonge G-sporters kunnen trouwens na inschrijving elke woensdagnamiddag in Dommelhof terecht en worden geholpen bij mobiliteitsproblemen. Info 011/80.50.00 (Dommelhof).
Sportkamp in Dommelhof

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Pelt - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Waar is die salamander naartoe?

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Waar is die salamander naartoe?
Vandaag gezien op Heesakkerheide. (Foto Leon Alders)

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Een bever in het kanaal

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Een bever in het kanaal
Het is niet zo uitzonderlijk, een bever in het kanaal. Ruim tien jaar geleden, op 27 maart 2011, plaatsten we al een foto van een bever die ter hoogte van Overpelt-Fabriek in het kanaal was gezien. Vivi Vaesen had hem daar gefotografeerd. Vanmorgen zagen we foto's van Claudia Konings, die een bever had opgemerkt bij het kanaal in SHLille (foto boven). Het zal wel niet dezelfde zijn geweest, maar toch. En dan hebben we het nog niet gehad over de bevers die gesignaleerd werden in de Holvense beek, in de Dommel,... UPDATE De foto hieronder, ook vandaag genomen, is van Maria Goukens.  
Een bever in het kanaal
1

Familieuitstap

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Familieuitstap
Gisteren gezien langs het kanaal in SHLille. (Foto Leon Alders)

Petra Claessen overleden

Woensdag 21 april 2021
Zaterdag is Petra Claessen overleden, de dochter van Henri Claessen en Mathilde Valkenborgs. Ze was 69 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Stationsstraat 54, 3910 Pelt.
7

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Pelt - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Onverwacht bezoek

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Onverwacht bezoek
Het voordeel van een voederhuisje in je tuin: af en toe komt er al eens onverwacht bezoek langs. Zoals bij Guido Maes, die vanmorgen een sperwer de omgeving zag afspeuren. (Foto Guido Maes)

Dominicus Kuppens overleden

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Dominicus Kuppens overleden
Zondag is Dominicus Kuppens overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijbegraving bij zijn broer Michel op de begraafplaats aan de Roosendijk zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Robert Maas overleden

Maandag 19 april 2021
Pelt - Robert Maas overleden
Zaterdag is Robert Maas overleden, de echtgenoot van Mariette Bollen. Hij was 74 jaar en afkomstig van SHLille. De uitvaartliturgie en de begrafenis in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
45

De Groote Heide in een puzzel

Maandag 19 april 2021
Pelt - De Groote Heide in een puzzel
Vanaf vandaag is in het UiTpunt en de VVV in Hamont-Achel en de vrijetijdsbalie van Pelt (Palethe) een puzzel van 1000 stukjes te koop. Als u het laatste stukje gelegd hebt, zult u alle bekende (en misschien minder bekende) bezienswaardigheden, activiteiten en natuurelementen in het natuurgrenspark Groote Heide zien: van de Venbergse watermolen over de Achelse Kluis tot de runderen in het Hageven of het Leenderbos. meer dan zesduizend hectare aan prachtige natuur en bijzondere belevenissen. De puzzel kost € 14,95.
1
  1. Petra Claessen overleden
  2. Online infosessies over diabetes
  3. Beiaardcantus is geannuleerd
19/04

Voor Lowie Boonen, Gelukkige verjaardag Lowie. Van Vake en Moeke

jos palmans
18/04

Lara Leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. 21 lentes jong, wat vliegt de tijd. Geniet van deze dag en maak er iets leuks van. Dit wensen u Vake en Moeke Leyssen.

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt