Het overige nieuws

Basket: Pelt wint in Lummen

Zondag 21 oktober 2018
Pelt - Basket: Pelt wint in Lummen
Lummen-Pelt: 62-71 (20-14, 16-16 (36-30), 10-20 (46-50), 16-21 (62-71)) 
In het duel tussen de twee nieuwkomers in eerste provinciale schoot Lummen het best uit de startblokken (9-5 en 15-7). Maar een hardwerkende Cas, reboundkoning in deze partij, liet vanop de vrijworplijn geen steekje vallen. Met een perfecte 6/6 (VW) bracht hij zijn ploeg terug tot 15-14 (8’). Met opnieuw een rake driepunter sloot de thuisploeg het eerste quarter af met 20-14. Ook daarna bleven de Lummense gasten (…) Het hele nieuwsbericht

Jaarfeest bij Tuinhier Overpelt

Zondag 21 oktober 2018
Overpelt - Jaarfeest bij Tuinhier Overpelt

Overpelt

Tuinhier Overpelt vierde gisteren zijn jaarlijks ledenfeest. Ruim 110 leden kwamen samen om te genieten van een heerlijk buffet, lekkere wijn en andere dranken. Er werd heel wat afgekletst en vooral gelachen en gezongen. Olivia Thijssen zorgde ervoor dat de sfeer al meteen goed zat. Voor de winnaars van de mooie prijzen van de tombola kon de avond zeker niet meer stuk. En bij het naar huis gaan, maakten de leden al meteen een afspraak om volgend jaar terug te komen...(Anny Truyens)
Neerpelt - Thuisverlies voor Sparta en Grote Heide

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag thuis verloren van Racing Boxberg. Uitslag: 1-2. Lille staat na 8 wedstrijden elfde in de stand met 10 punten. Ook Grote Heide verloor: tegen Stokkem werd het 2-3. Voor Grote Heide scoorde Maarten Vandenberk tweemaal. Grote Heide staat negende in de stand en heeft 12 punten na 8 wedstrijden.

Gelijkspel voor LHVV en Kadijk

Zondag 21 oktober 2018
Overpelt - Gelijkspel voor LHVV en Kadijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is deze namiddag bij Anadol niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Na acht wedstrijden heeft Lindel-Hoeven 5 punten en staat op de veertiende plaats. Ook Kadijk speelde gelijk: thuis werd het tegen Kaulille 1-1. Kadijk staat na acht wedstrijden zevende in de stand met 13 punten.

Sporting wint van Sasja

Zondag 21 oktober 2018
Neerpelt - Sporting wint van Sasja

Neerpelt

Sporting NeLo heeft gisteravond Sasja verslagen. Uitslag: 34-17. Een verslag van Sven Spooren: De wedstrijd had in de eerste helft al beslist moeten zijn, maar Sporting deed het deksel niet op het potje door verschrikkelijk veel missers in die helft, hoewel Schonkeren ook goed stond te keepen. Vernooy had er zin in en knalde hoog boven de Antwerpse verdediging er al snel 4 binnen! Bezoeker en ex-Sporting speler Jochen Stulens kreeg na 3 minuten al de rode kaart omdat hij bij het nemen van (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

In Tielt is judoka Doreen Hendrickx vandaag 3de geworden op het Vlaams kampioenschap judo voor senioren in de categorie -78 kilo.
3

Winst voor Herkol en Esperanza

Zaterdag 20 oktober 2018
Neerpelt - Winst voor Herkol en Esperanza

Neerpelt

Herkol heeft vanavond gewonnen op het veld van Bree-Beek met 0-2. De doelpunten vielen in de tweede helft en werden gescoord door Milos Melis en Sander Plessers. Esperanza Pelt klopte Bilzen-Waltwilder met 4-3. Het was een fel betwiste partij met veel inzet. Aan beide kanten waren de punten nodig. Eloy Schildermans kopte op corner van Goossens de winning goal binnen in de slotminuut. De andere Esperanza-goals werden gescoord door Senne Verbiest (23'), Dennis Klaps (47') en Ferry Aerts (72').

Ledenfeest bij OKRA-Boseind

Zaterdag 20 oktober 2018
Neerpelt - Ledenfeest bij OKRA-Boseind

Neerpelt

Op de jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend ledenfeest van OKRA-Boseind kon men niet alleen de voeten onder tafel schuiven maar werden ook leden om verschillende redenen in de bloemetjes gezet. Zij mochten uit handen van een consulente van OKRA Hasselt een ereteken, bloemen en een diploma in ontvangst nemen. Het feest werd afgesloten met een kop koffie en een dessertbuffet. (Jef Lenaerts)

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.
Grensgevallen

Neerpelt

In het onderzoek naar de moord op John Mieremet, de Nederlandse crimineel die jaren in Neerpelt woonde, is opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om een inwoner van Alkmaar, van Turkse komaf. Volgens de Nederlandse justitie gaven drie criminelen - Dino Soerel, Willem Holleeder en Stanley Hillis - opdrachten voor liquidaties waarvan sommige door een groep Turkse inwoners van Alkmaar werden uitgevoerd. Tussenpersonen regelden de details.

Luikerweg afgesloten

Vrijdag 19 oktober 2018
De Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard) is nog verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeer moet er rechtsomkeer maken. UPDATE Een vrachtwagen, die vaten natronloog had geladen, moest plotseling stoppen, waardoor er een vat verschoof en ging lekken. De Luikerweg is afgesloten om het opruimen mogelijk te maken. Natronloog is te vergelijken met gootsteenontstopper. Bij het incident vielen geen gewonden.
UPDATE Inmiddels komt het verkeer weer op gang

Morgen 'Nacht van de Duisternis'

Vrijdag 19 oktober 2018

Neerpelt

Morgenavond organiseert de Bond Beter Leefmilieu de "Nacht van de Duisternis" om aan te klagen dat er 's nachts teveel licht blijft branden, wat niet goed is voor mens en dier. In heel Neerpelt zal de openbare verlichting vanaf 19 uur automatisch op nachtregime springen. Vanaf dat moment zal slecht 1 op de 3 lampen branden. Bij gevaarlijke kruispunten blijft de verlichting wel op dagregime werken. Ook wordt de klemtoonverlichting van de kerk in Neerpelt-centrum, Sint-Huibrechts-Lille en het Boseind gedurende het volledige weekend gedoofd. Nacht van de Duisternis
2

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig weekend
De kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op Achelsendijk

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Inbraak op Achelsendijk

Neerpelt

Er is ingebroken in een onbewoond huis aan de Achelsedijk. Er zouden onder meer een tv en een aantal potten verf verdwenen zijn.

Hadogi en Dermis failliet

Donderdag 18 oktober 2018

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag zowel kapperszaak Hadogi als Dermis, beide gevestigd in Neerpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Flitsmarathon: 381 voertuigen te snel

Donderdag 18 oktober 2018
Pelt - Flitsmarathon: 381 voertuigen te snel
Tijdens de" flitsmarathon", die gisterochtend om 6u van start ging en tot vanochtend 6u duurde, heeft de flitswagen van politiezone HANO op diverse plaatsen 2.785 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 381 bestuurders bleken in overtreding, dat is 13,7 procent. 

Tin Mombers overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Tin Mombers overleden

Overpelt

In Peer is dinsdag de uit Overpelt afkomstige Tin Mombers overleden, de echtgenote van Sus Verrept. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Hubert Van Ginneken overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Hubert Van Ginneken overleden

Overpelt

Vandaag is Hubert Van Ginneken overleden, de weduwnaar van Germaine Weyns. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Holheide waarna zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
10

Gratis naar... Alejandro Escovedo?

Donderdag 18 oktober 2018
Pelt - Gratis naar... Alejandro Escovedo?
Morgen/vrijdagavond speelt de Amerikaan Alejandro Escovedo in de Posthoorn in Hamont. Geen grote naam in België, maar wat een talent! En in zijn thuisland een waar icoon. Hij stond al op het podium met Bruce Springsteen, Peter Buck (REM), Iggy Pop... Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht. Zijn muziek kan worden omschreven als een mengeling van alternatieve country, soul en blues. In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verliest van Lions: 24-20

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Sporting verliest van Lions: 24-20

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal heeft Sporting NeLo gisteravond met 24-20 verloren van het Nederlands-Limbuirgse Lions. Een terugblik van Sven Spooren: 
"3 verplaatsingen, 3 nederlagen... Daar moeten we echt een einde aan maken om op te kunnen schuiven in de stand. Bij Lions lukte dat alvast niet. Lions startte met een hoge dekking en Sporting won zijn duels niet, benutte de vrijgekomen ruimte op cirkel te weinig en speelde zo onvoldoende kansen bij elkaar. Lions maakte dankbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Bosmans overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Frans Bosmans overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Irma Schepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberfg in Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Man neergeschoten in Dommelen

Woensdag 17 oktober 2018
Grensgevallen
In Dommelen, een kerkdorp van Valkenswaard, is gisteravond even voor middernacht een man neergeschoten. De daders vluchtten op een motor. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Waalre, werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en wordt daar bewaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Runderen in beslag genomen

Woensdag 17 oktober 2018

Neerpelt

In Neerpelt zijn twee verwaarloosde runderen in beslag genomen. De dieren werden naar het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht.

Els Geuens overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Els Geuens overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Hechtel afkomstige Els Geuens overleden, de weduwe van Jef Berben. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
2

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Wouters overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Maria Wouters overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Wouters overleden, de echtgenote van Marcel Domen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
1
20/10
Beste Annie en Leo, Wij willen jullie van harte proficiat wensen met jullie diamanten bruiloft. Nu samen op naar de 70 Jef en Mia Lenaerts-Panis
Jef en Mia Lenaerts-Panis
17/10
Leo en Annie , Veel gelukwensen bij jullie 60 jarige huwelijksverjaardag . Geniet van elkaar en nog vele mooie dagen samen . Jean en Toke Timmers -Baken
Toke Baken
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Hubert Van Ginneken overleden
  2. Werken op de Lindelsebaan
  3. Team van Bram Bleys wint IT-prijs