Het overige nieuws

Gelijkspel voor Esperanza

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Gelijkspel voor Esperanza
Esperanza Pelt is bij Betekom - alweer - niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Pelt scoorde Aleksandar Stankov het openingsdoelpunt, maar Betekom kon al net voor rust gelijkmaken.

Handbal: Sporting wint van Atomix

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Handbal: Sporting wint van Atomix
Sporting Pelt heeft vanavond thuis Atomix verslagen met 49-22. De 50e goal lukte net niet...

LHVV verliest van Boorsem

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - LHVV verliest van Boorsem
Lindelhoeven VV is vanavond met 3-2 gaan verliezen bij Boorsem. Voor LHVV scoorden Jonas Meeus en een Boorsem-speler die een own-goal maakte. De tweede ploeg van Lindelhoeven VV verloor zwaar van Neeroeteren: 0-8.

Herkol en Park spelen gelijk

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Herkol en Park spelen gelijk
Op het veld van Herkol in Pelt hebben Herkol en Park Houthalen vanavond 2-2 gelijk gespeeld. Park kwam 0-2 voor via Bieniek en Bouazil. Maar Herkol toonde wilskracht en Foqué en Wels zorgden voor de uiteindelijk gelijke eindstand.

Helson B houdt de punten thuis

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Helson B houdt de punten thuis
Helson B heeft vanavond de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Sparta Lille. Het won met 4-0.

Damesvoetbal: Kadijk klopt Beringen

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk klopt Beringen
Gisteravond hebben de dames van Kadijk die van Fufo Beringen verslagen met 6-0. De doelpunten werden gescoord door Jessy Loos, Silke Vromans Silke, Valentina Aerts, Yelice De Loch, Roos Reijnders en Jolien De Cremer. Volgende week woensdag om 20u is er thuis de topper tegen Zonhoven, de tweede in de stand, na leider Kadijk. Supporters, ga die dames aanmoedigen! Iedereen welkom!

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Geheimzinnige ballon boven de VS
                                                                    (Cartoon: Fobie)

Jan Steensels overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Jan Steensels overleden
Gisteren is Jan Steensels overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Gerarda Ulenaers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Pol Vandael overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Pelt - Pol Vandael overleden
In Kleine-Brogel is woensdag Pol Vandael overleden, de echtgenoot van Els Brebels. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag: (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Pelt - 10 jaar Opvoedingswinkel Noord-Limburg
De Opvoedingswinkel Noord-Limburg bestaat 10 jaar en dat werd vandaag gevierd. Het gezamenlijk initiatief van CKG ‘De Hummeltjes’ en CKG ‘De Stap’ in samenwerking met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont- Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Pelt, Lommel en Oudsbergen heeft op die 10 jaar heel wat antwoorden gegeven op opvoedingsvragen van ouders en... professionals. De "winkel" zetelt in de Bermstraat 9/2 te Pelt, maar is met lokale activiteiten en consultatiemogelijkheid (…) Het hele nieuwsbericht

Belgische muziek op beiaard

Vrijdag 3 februari 2023
Pelt - Belgische muziek op beiaard
Het is de week van de Belgische muziek en de beiaard speelt daar ook graag op in. Daarom speelt beiaardier Jan Verheyen enkel Belgische muziek: Arno, Brel, Deus, Dana Winner, Noordkaap… het kan allemaal. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur!
De jonge wolf die gisterochtend op de Noord-Zuid werd doodgereden was een mannetje van nauwelijks tien maanden oud en kerngezond, zo is gezegd in het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Verder DNA-onderzoek moet aangeven of het dier werkelijk afkomstig was uit de roedel in de regio.
Pelt - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappij
Vanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Pelt - Het wordt opnieuw kouder
Na de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Weer een trein naar Antwerpen
  2. Zoeken naar het veen onder het wachtbekken
  3. Herinrichting kruispunt De Koel toegewezen
31/01

Gilbert en Viviane, hartelijke gelukwensen met jullie gouden huwelijksverjaardag. Moge jullie nog lang genieten van elkaar en van de reizen.

Michel en Ghislaine Van Baelen - Cuijver
30/01

proficiat aan het gouden paar !!!!!!!!

alfonsine paredis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt