Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Pelt - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Gelijkspel voor Esperanza Pelt

Zaterdag 1 oktober 2022
Pelt - Gelijkspel voor Esperanza Pelt
Esperanza Pelt heeft vanavond, thuis tegen Nijlen, geen overwinning kunnen boeken: 1-1. 
1
Pelt - Handbal: gelijkspel voor Sporting Pelt
Sporting Pelt heeft vanavond 29-29 gelijk gespeeld tegen de Nederlandse club Hurry Up. De ruststand was 13-12.
1

Herkol wint van Juve Hasselt

Zaterdag 1 oktober 2022
Pelt - Herkol wint van Juve Hasselt
Herkol is vanavond met 0-1 gaan winnen bij Juve Hasselt. Samih Belfaqir scoorde de beslissende treffer;
1

Kadijk verliest van Stal Sport

Zaterdag 1 oktober 2022
Pelt - Kadijk verliest van Stal Sport
De herenploeg van Kadijk heeft bij Stal verloren met 1-0. Bij de dames van Kadijk was het andere koek: die maakte Thes in met 0-7
1
Pelt - Gelijkspel LHVV- K ESK Leopoldsburg
LHVV A speelde 3-3 gelijk tegen K ESK Leopoldsburg, na twee doelpunten van Ogun Demirci en eentje van Jorg Houtsmet. Lindelhoeven speelde een dijk van een wedstrijd maar vergat zichzelf te belonen. Leopoldsburg kon in de slotseconde gelijkmaken, na een vrije trap die van op 30 meter pardoes in de winkelhaak viel.
LHVV B verloor met 1-0 in Neeroeteren.
1
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.
1
Pelt - Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...
                                                              (Foto Mario Vanoppen)
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Pelt - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Wies Leen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Pelt - Wies Leen overleden
In WZC Immaculata in Pelt is gisteren Wies Leen overleden, de echtgenote van Jef Brouwers. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel, woonde haar hele leven in Sint-Huibrechts-Lille en werd 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
1
Pelt - Fleur: de nieuwe Pallieterburgemeester
Voor de functie van Pallieterburgemeester stelden 17 kinderen uit de kinderraad zich kandidaat. Basisschool Pallieter organiseerde een korte maar hevige campagne met echte verkiezingen. Alle kandidaten kregen de kans om propaganda te maken… en probeerden uiteraard zoveel mogelijk kinderen te overtuigen om op hen te stemmen. Na het tellen van alle formulieren werd met een nipte meerderheid Fleur Limberg uit de klas van juf Mieke tot Pallieterburgemeester gekozen. De burgemeester wordt geflankeerd door (…) Het hele nieuwsbericht
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een heksenkring bij Dommelhof

Donderdag 29 september 2022
Pelt - Een heksenkring bij Dommelhof
Herfst, dus paddenstoelentijd. Wie er op let zal hier en daar wel een heksenkring zien, een cirkelvormige vorm van paddenstoelen in een open plek in het bos of in een weiland. Omdat mensen vroeger niet alles konden verklaren, ontstond de mythe dat dit afdrukken waren van ’s nachts in een kring dansende heksen. Het is een interessant verschijnsel, ook al vanwege de oorsprong ervan. Lees eens deze uitleg op Wikipedia. (Foto Guido Swusten)
1

OKRA trok naar Kleve

Donderdag 29 september 2022
Pelt - OKRA trok naar Kleve
OKRA Neerpelt-centrum en omstreken trok gisteren naar de Zwanenburcht in het Duitse Kleve. Na een rondleiding onder begeleiding van een gids werden de historische tuinen van Kleve bezocht. Na de middag ging het naar Kevelaer met een geleid bezoek aan de zoutwaterbron en de basiliek van het bedevaartsoord. (Jan Vandersanden)
OKRA trok naar Kleve
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Pelt - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Neerpelt is paradijselijk'

Donderdag 29 september 2022
Vandaag gelezen
"Ik heb ook heel lang een moeilijke ­verhouding gehad met het dorp waar ik vandaan kom. Maar als ik daar nu terugkeer, denk ik: het is paradijselijk, het is mijn Arcadia. Het licht, dat kanaal, die bossen, kastanjebomen en ­geuren: die zijn hetzelfde gebleven. Dat kun je natuurlijk niet overal in Vlaanderen zeggen."
(Schrijfster Lieve Joris in De Morgen)
1

44 nieuwe personeelsleden bij WICO

Donderdag 29 september 2022
De WICO-scholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth - die samen de WICO-scholengemeenschap vormen - hebben 44 nieuwe personeelsleden verwelkomd. Coördinerend directeur Eric Hendriks maakte hen wegwijs in het uitgebreide aanbod en de vele campussen van WICO. Er was ruimte voor een inspirerende lezing, een informele babbel en kennismaking met elkaar en de verschillende directieleden. Ook ontvingen alle starters een mooie attentie, gemaakt door de leerlingen van Sint-Elisabeth in Wijchmaal. In totaal zijn er 13 starters in Sint-Elisabeth; de anderen zijn werkzaam in de vzw WICO. Onder hen ook 6 OKAN-leraren (onthaalklas anderstalige nieuwskomers).
1
  1. Kinderpsychiatrisch centrum bij ziekenhuis
  2. RUP voor ontwikkeling Campus Noord
  3. Fleur: de nieuwe Pallieterburgemeester
29/09

Voor Tony en Lizette, Hartelijk gefeliciteerd met jullie gouden bruiloft. Van Francois (ticketcontroleur SK Lommel )

François Pennemans
24/09

Een dikke proficiat voor je deelname van bosland trail van 50km

Pa en Ma Haex
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt