Het overige nieuws

Eindronde: Kadijk klopt Stevoort

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Eindronde: Kadijk klopt Stevoort
In  de eindronde van derde provinciale heefr Kadijk E.Stevoort verslagen. Uitslag: 3-1.

Egelprijs voor G-ruiter Eddy Loos

Woensdag 24 april 2019
Op paasmaandag reikt Jong CD&V Pelt traditioneel de Egelprijs uit. De laureaat van de 32ste editie was dit jaar Eddy Loos, die afgelopen jaar Belgisch kampioen werd in de G-paardensport. Kinderdagverblijf Karbonkeltje en Showkoor Rise-up waren de overige genomineerden. 

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Oyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Richard Oyen overleden
Gisteren is Richard Oyen overleden. Hij was 66 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur)in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf komende maandag 29 april kan je een gratis zakje bloemenzaad afhalen op verschillende locaties in Pelt. Hiermee maak je de bijen én jezelf blij. Veel fruitsoorten hebben bijen nodig voor de bestuiving. Bijen op hun beurt hebben bloemen nodig als voedsel om te overleven. Om de bijen een handje te helpen, deelt de gemeente gratis bloemenzaad uit. Je kan het bloemenzaad vanaf maandag afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis op de Oude Markt en op het Kerkplein, in de bibliotheken van (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Delflas overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Albert Delflas overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Albert Delflas overleden, de echtgenoot van Mia Sleurs. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - Inbraak mislukt in Lindel-Hoeven
Onbekenden poogden vanochtend een slag te slaan in een pand aan de Bikkelstraat in Lindel-Hoeven. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Wout Verbeek tweede in Gerwen

Dinsdag 23 april 2019
Wielrenner Wout Verbeek uit Neerpelt is gisteren tweede geworden in de Grote Ronde van Gerwen, in Nederland. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Marien Bogerd.

Bart Vermeyen overleden

Dinsdag 23 april 2019
In dienstencentrum Sint-Oda is gisteren Bart Vermeyen overleden, bewoner van Hei 6. Hij was 56 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het dienstencentrum.

Nelly Mercier overleden

Dinsdag 23 april 2019
Pelt - Nelly Mercier overleden
Gisteren is Nelly Mercier overleden, de echtgenote van Miel Philippe. Ze was 85 jaar. De afscheidsdienst heeft zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Lisa Van Gompen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Pelt - Lisa Van Gompen overleden
Vandaag is Lisa Van Gompen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Gerard Goversen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Twee fietsers gewond bij val

Maandag 22 april 2019
In de De Nulenstraat in Neerpelt zijn vandaag twee fietsers ten val gekomen. Zij raakten gewond.
Pelt - Goede seizoensstart voor de Nstars
De baseballers van de Nstars hebben een goede seizoensstart genomen. De club treedt in de Nederlandse en de Belgische competitie aan met drie teams. De junioren, die voor deze competitie een alliantie aangingen met de Sunville Tigers, hebben de eerste twee wedstrijden met winst afgesloten. De kadetten speelden, met steun van de Royal Antwerp Eagles, hun eerste wedstrijd thuis in Neerpelt, waar in zonnige omstandigheden een winst van 15–10 behaald werd op de Braine Black Rickers. De miniemen ten slotte speelden in Andenne, waar ze hun wedstrijd wonnen met 2–15.
De Nstars zijn nog steeds op zoek naar jongens en meisjes vanaf 6 jaar. 

Bloembakken in het Lindel

Maandag 22 april 2019
Pelt - Bloembakken in het Lindel
Sinds kort heeft de gemeente bloembakken gehangen aan palen in het Lindel. En nu wachten tot de bloemen bloeien! (Foto Rudy Luys)

Inbraak in Hoekstraat

Maandag 22 april 2019
Pelt - Inbraak in Hoekstraat
Gisteren kwamen er dieven over de vloer in een woning aan de Hoekstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Doden bij woningbranden

Maandag 22 april 2019
Grensgevallen
Bij een brand in een woning in Veldhoven, bij Eindhoven, is afgelopen nacht een vrouw om het leven gekomen.
Ook in Weert heeft een woningbrand gisteren een slachtoffer geëist. Het gaat om een bewoner die dood in het appartement werd aangetroffen.

Zebracinema: 'Roma'

Maandag 22 april 2019
Pelt - Zebracinema: 'Roma'
"Roma" - Alfonso Cuarón - VS, Mexico - 2018 - 135'
'Roma' speelt zich af in de jaren '70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De zwart-witfilm kreeg de "Gouden Leeuw" op het filmfestival van Venetië.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

De kerk is èn goei zaak

Maandag 22 april 2019
Pelter Hükske
Pelt - De kerk is èn goei zaak
Hoe ge het oech bekiekt, d’r is overaal ne goeie kaant oan, zit Zjef. Zelfs ón de ker’k… (Fons Tuyaerts)
Pelt - Eerste voetbalkamp van 'De Trap'
Afgelopen week organiseerde 'De Trap' zijn eerste voetbalkamp voor jongeren uit onze regio. Het hele gebeuren vond plaats op de pleinen van Kadijk SK. Het doel van deze week was de techniek van de jonge voetballertjes op een speelse manier te trainen, met nadruk op veel FUN-gehalte. Elke weekdag werd er dan ook een wedstrijdje gespeeld (de zogenaamde groepsmatchen) en op vrijdag vond dan de grote finaledag van het WK plaats (tussen Argentinië en Brazilië nota bene!). Als afsluiter werd er dan ook een prijsuitreiking georganiseerd. Het werd een onvergetelijke week voor de jonge voetballers! (Meer foto’s op de Facebookpagina van De Trap)
Eerste voetbalkamp van 'De Trap'Eerste voetbalkamp van 'De Trap'
18/04
Lara, de allerbeste wensen voor je verjaardag. Maak er een super leuke dag van en geniet. Al 19 jaar, het gaat vooruit. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn leyssen
13/04
Gisela, Proficiat met je verjaardag! Maak er een gezellig feest van, samen met je familie!
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Ondertussen, in het Hageven...
  2. Paasfeest bij Okra Haspershoven
  3. Kermis op Grote Heide