Het overige nieuws

Bedrijfsnieuws: overnames

Maandag 24 januari 2022
Bedrijfsnieuws
- De Peltse APK-groep heeft de netwerkinstallateurs LeVan Services uit Heindonk en R.V.D.S. uit Herenthout overgenomen. Ze moeten APK helpen bij de aanleg van glasvezel in het land.
- De "Water Is Life Group" in Pelt heeft het Italiaanse bedrijf Orlando Watertechnology overgenomen. Het gaat om een verdeler van pompen en andere materialen, die in 42 landen levert.
Pelt - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19
Omwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Het wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!
Pelt - Mitchell Colemont naar FC Bolderberg
Mitchell Colemont (Sporting Grote Heide) zal komend seizoen de kleuren van FC Bolderberg verdedigen.
Ruben Vleugels en Leen Schildermans, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Vleugels Ruben opgericht met zetel in Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bereiding van maaltijden, detailhandel in brood en banketbakkerswerk, kleinhandel in dranken en de exploitatie van biljart- en snookerzalen.
Pelt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.
Pelt - Zebracinema: 'Tout s'est bien passé'
"Tout s'est bien passé" - François Ozon - Frankrijk - 2021 - 113' 
André ligt op 85-jarige leeftijd in het ziekenhuis na een beroerte. Wanneer hij ontwaakt ontfermen zijn twee dochters zich over hem. Hij was heel zijn leven lang nieuwsgierig naar alles en gepassioneerd door het leven. Maar André ziet zijn nieuwe situatie, waarin hij half verlamd en afhankelijk door het leven moet, niet zitten. Hij vraagt aan zijn dochter Emmanuelle om hem te helpen sterven.
De Franse (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Pelt - Ondertussen, in Brussel...
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Evert Jan Thomassen overleden

Maandag 24 januari 2022
Pelt - Evert Jan Thomassen overleden
Op 15 december is in Benidorm (Spanje) Evert Jan Thomassen overleden, de echtgenoot van Toine van Werde. Hij was afkomstig van Waalwijk en werd 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Luikersteenweg 363, 3920 Lommel.

Geheugenverlies

Maandag 24 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Geheugenverlies
De Zjeraar klagt tiggen den dokter dettie ècht niks mieër kan onthaawe. Dä’s toch normoal, zit den dokter… Dä hemme ummers alle aauw miense. Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter dialect. En had ullie goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)
Roy en Nick Jansen, beiden uit Lommel, en Ischa Stiers uit Neerpelt hebben de besloten vennootschap Optima Floors opgericht met zetel aan de Christoffel Plantijnstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, parketvloeren, renovatiewerkzaamheden en schrijnwerk.
Pelt - Een coronabarometer voor politici!
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Yannick Pellens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Pellens Kitwerken opgericht met zetel aan de Kleinmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kitwerken, restauratiewerken van gevels, voegwerken, het leveren en plaatsen van vliegenramen en -deuren, sanitair en centrale verwarming.

Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5

Zaterdag 22 januari 2022
Pelt - Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5
Kadijk SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen verloren. Uitslag:1-5.

Thes Sport - Esperanza Pelt 3-2

Zaterdag 22 januari 2022
Pelt - Thes Sport - Esperanza Pelt 3-2
Esperanza Pelt heeft vanavond een vriendschappelijke wedstrijd verloren op het veld van Thes Sport. Uitslag:3-2.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Waar is de zon?
De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Bolletjes slikken

Zaterdag 22 januari 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Bolletjes slikken
Af en toe kijk ik wel eens naar zo’n tv-programma waarin getoond wordt hoe douanediensten op de internationale luchthaven Jorge Chavez, van Peru geloof ik, drugskoeriers van tussen de passagiers pikken en arresteren. Onvoorstelbaar hoe vindingrijk die lui te werk gaan. En toch worden ze gepakt! Soms slikken ze tot wel vijfentwintig met cocaïne gevulde condooms in. Bolletjesslikkers noemen ze die waaghalzen. Levensgevaarlijk natuurlijk! Want als één zo’n bolletje in de maag scheurt, (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Pelt - Herrie rond 'The Voice of Holland'
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - 'Paradise by the dashboard light' op klokken
De zanger Meat Loaf is overleden. Hij laat enkele wereldhits achter, waaronder ook "Paradise by the dashboard light". Een goede reden om dat lied eens in een klokkenversie te gieten. U kan het horen, samen met nog andere mooie liedjes, morgen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Michel Hermans overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Pelt - Michel Hermans overleden
Gisteren is Michel Hermans overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Tuyaerts. Hij was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Twee nieuwe spelers voor Lindelhoeven

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - Twee nieuwe spelers voor Lindelhoeven
Lindelhoeven VV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Ridah Vanherck (KFC Hamont 99) en Kobe Alen (Esperanza Pelt).
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horen
In de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Herkol wint bij Opglabbeek

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - Herkol wint bij Opglabbeek
Herkol is vanavond bij Kabouters Opglabbeek gaan winnen met 2-3. Het ging om een vriendschappelijke wedstrijd.

Doodgereden wolf wellicht 'Belg'

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
De wolf die zondagavond werd aangereden op de A67 bij Aalst, boven Valkenswaard, is niet de wolf die zich sinds twee jaar in het zuidoosten van Noord-Brabant heeft gevestigd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Het gaat om een jonge wolf die mogelijk afkomstig was uit de "Belgisch-Limburgse" roedel, dus een nakomeling van Noëlla en August, aldus een deskundige van de provincie Noord-Brabant.

De onschuld van dansende kinderen

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - De onschuld van dansende kinderen
Rusland staat op het punt Oekraïne binnen te vallen, China wil komaf maken met Taiwan en Hongkong en bedreigt de Verenigde Staten, Kim Yong-un wil de wereld per se laten zien dat hij beschikt over dodelijke langeafstandsraketten, de westerse wereld zit gewrongen in een veel te lang virusverhaal,... En dan ontdek je een filmpje van de Kunstacademie Noord-Limburg, waarin kinderen dansend op zoek gaan naar een draak waarover ze al zo lang dromen. Laat de wereld voor wat hij is, en geniet drie kwartier lang van dit eenvoudige dansverhaal van de "Wintersterretjes"...

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.
  1. Nieuwe uitbaters voor Den Drossaerd
  2. Michel Hermans overleden
  3. Kroostrijk gezin...
17/01

Voor de persoon die vandaag zijn handschoenen is vergeten in de kerk van 't Hent . Je mag ze komen afhalen op Kolisheide 16 na een telefoontje . 011 64 33 48

Fien Peeters
06/01

Dag Eduard. Zomaar groetjes voor jullie.Wij kenden elkaar van de KLJ . Jij van 't Hent en ik van Kaulille .Elkaars rivalen op de sportfeesten destijds. Ik woon in 't Linne met Joey.We hebben 4 kleinkinderen om van te genieten.

Hilda Laing Vamierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt