Het overige nieuws

Pelt - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Pelt - Biljarten: KNBC wint bondsbeker
In het lokaal De Sox in Achel werd gisteravond de finale van de jaarlijkse bondsbeker gespeeld tussen de Pelter biljartclubs KNBC en KMV Neerpelt. Het was een zeer spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door KNBC, met Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Jan Van Helden. (GC)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Pelt - Sporting wint van Visé, maar...
Sporting Pelt heeft vanavond Visé verslagen met 33-31. Een stunt, maar door de winst van Bocholt tegen Handbal Tongeren wordt de finale van de play-offs in de BENE-league gespeeld tussen Sezoens Bocholt en Visé. 
1

DHCO verliest van Initia

Zaterdag 21 mei 2022
De dames van DHCO hebben vandaag met 28-33 verloren van Initia Hasselt. Bij de rust was het 15-16.
1
Pelt - Dat Limburg.net daar niet aan gedacht heeft
Frido Van Hertum zag in zijn tuin een larve van een gaasvlieg rondlopen. Nog geen halve centimeter groot, wat pleit voor de ogen van Frido! De larve (foto) is milieuvriendelijk: ze verzamelt op haar rug lege huidjes van de bladluizen die ze heeft leeggezogen, en verder alle geschikte rommel die ze tegenkomt. "Je ziet ergens een bolletje lopen dat niet in de verste verte aan een insect doet denken," zegt Frido. Aan de zijkant van het lichaam van de larve zitten uitsteeksels met haren waardoor het mogelijk is de spullen op haar rug te houden. Zou ze dat afval naar het containerpark brengen? Of in een zakje langs de Schansstraat zetten? (Foto Frido Van Hertum)
1

Kunst in de kerk

Zaterdag 21 mei 2022
Een groepje vrijwilligers heeft het initiatief genomen om een kunstevenement te organiseren in de weekends van 1-2 en 8-9 oktober 2022. Dit jaar wil men de kerk van Boseind omtoveren tot één grote expositieruimte. In toekomstige edities kunnen ook andere locaties bekeken worden, maar voor dit jaar wordt er gefocust op de kerk van Boseind.
Ben je een Peltse kunstenaar en sta je te popelen om je werken te tonen tijdens dit evenement? Neem dan vóór 15 juni contact op met Eliane Van Baelen via elianevb.18[!]gmail.com. Zij is de contactpersoon binnen de werkgroep.
1
Pelt - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Pelt - 'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
Lommels sriptekenaar Bart Proost brengt volgend weekend op het internationaal stripfestival in Oostende een bijzonder stripalbum (in ‘limited edition’) uit: 'Donkere Stille Gangen'. “Het boek staat vol met bijzondere kortverhalen. Deze verhalen zijn geïnspireerd op enkele prachtige songteksten van verschillende bands,” zegt hij. “De kortverhalen in dit boek zijn nooit eerder gepubliceerd in boekvorm. Sommige waren al wel eerder te zien op (…) Het hele nieuwsbericht
'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
1
Pelt - Artuur Peters 5de op Wereldbeker kajak
Op de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Tsjechische Racice is Artuur Peters 5de geworden in de A-finale K1 over 1000 m. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugese topfavoriet Fernando Pimenta.
Verder werd vandaag de B-finale K4 500m bij de dames gevaren. De Peltse boot met Amber Van Broekhoven, Lize Broekx en Hermien Peters, aangevuld met de Mechelse Camille Dewaele, eindigde hier 5de (14de overall). Later op de dag plaatsten Lize Broekx en Hermien Peters zich, met een derde plaats in de halve finale, voor de A-finale K2 500m die morgen/zondag gevaren wordt.
1

Anna Franssen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Pelt - Anna Franssen overleden
Gisteren is Anna Franssen overleden, de echtgenoot van Frans Vangeneugden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lindelhoeven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Jos Schoemans overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Pelt - Jos Schoemans overleden
Gisteren is Jos Schoemans overleden, de echtgenoot van Linda Kemps. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
1
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.
1

Emily Dirx topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Emily Dirx van Pelt zich gekroond tot topschutter. Zij maakte 20 doelpunten in de reguliere competitie.
1

Stijn Molenberghs topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
Stijn Molenberghs (Kadijk SK) is topschutter in derde provinciale B. Hij maakte 45 doelpunten. Molenberghs is ook speler van het jaar in zijn afdeling.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Samen naar de Vlooybergtoren

Vrijdag 20 mei 2022
De Woensdagtrappers
Pelt - Samen naar de Vlooybergtoren
Afgelopen woensdag reden de Woensdagtrappers naar de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Sommigen denken zelfs dat het de "vloeibergtoren" is -  wellicht omdat ze vorig jaar door een modderpad gestuurd werden om alsnog de toren te bereiken. Er was toen de dagen voordien heel wat water "gevloeid"... 
Het ging eerst richting Scherpenheuvel, waar we traditioneel in café Boulevard de middagstop houden als het een rit is die Scherpenheuvel passeert. De patron kent ons ondertussen wel... Vanaf (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - NWC op wereldbeker kajak in Racice
Vandaag ging het internationaal kajakseizoen van start in het Tsjechische Racice. De Neerpeltse Watersportclub is er vertegenwoordigd met 4 clubleden. Vandaag stond eerst de K4 500 meter bij de dames op het programma. Met Lize Broekx, Hermien Peters, Amber Van Broekhoven en de Mechelse Camile Dewaele in deze vierzitter werd getracht de A-finale te behalen. Maar in de halve finale werd het viertal 6de en moet men dus morgen de B-finale afwerken. 
Later op de dag kwam Artuur Peters in actie in de K1 1000 m. Via zijn overwinning in de reeks kon hij zich gemakkelijk plaatsen voor de halve finale. In de halve finale werd hij derde in 3’34” achter de Portugees Fernando Pimenta (3’33) en de Argentijn Agustin Vernice (3’34”) en kon hij zich zo plaatsen voor de A-finale die morgenmiddag om 12:55 uur gevaren wordt.
Verder dit weekeinde komt Artuur Peters ook nog in actie in de K2 500 m (met Bram Sikkens uit Mechelen) en de K1 5000 m. Lize Broekx en Hermien Peters nemen, buiten de B-finale K4 500 m, nog samen deel aan de K2 500 m en de K1 5000 m.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Pelt - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
  1. 50 jaar Femma-Boseind gevierd
  2. Toen stopten de vogels met fluiten
  3. Jos Schoemans overleden
21/05
Lauran De Winter

Proficiat met je eerste communie, geniet van deze dag!

Bobonne en pepe
20/05

Proficiat Jolien Cuypers met je 1ste communie em mama Cynthia met je verjaardag.Groetjes van oma Lisette.

Lisette Maris
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt