Het overige nieuws

Daar kan je bijna onder schuilen

Maandag 2 oktober 2023
Vandaag gezien
Pelt - Daar kan je bijna onder schuilen
Vandaag gezien op een veld in de Kleinmolenstraat: een héél grote paddenstoel. 35 cm hoog, met een diameter van ruim 27 cm. Ideaal voor kabouters om onder te schuilen, tegen de zon... (Foto Dominique Hendriks)
Daar kan je bijna onder schuilenDaar kan je bijna onder schuilen
Pelt - Darter Sybren Gijbels wint in Schoten
De Peltse dartspeler Sybren Gijbels (foto) heeft gisteren op de Darts Zomertour in Schoten samen met de Antwerpenaar Brian Raman de finale in het dubbelspel gewonnen met 6-0.

Naam gezocht

Maandag 2 oktober 2023
Pelt - Naam gezocht
De metamorfose van het voormalige gemeentehuis in Neerpelt loopt zoals gepland, zegt de gemeente. "In het nieuwe trefcentrum komen onder meer de centrale bib van Pelt, de gemeenteraad, de officiële ceremonies en het Huis van het Kind. ‘Gemeentehuis’ of ‘Bibliotheek’ als naam dekt dus niet langer de lading. We gaan daarom met alle Peltenaren op zoek naar een passende naam voor het gemeenschapshuis aan de Dommel. In de eerste fase kan iedereen tot en met zondag 5 november voorstellen indienen:
- via de beide bibs, 
- via het algemeen nummer 011 94 94 94 of
- via www.participelt.be/kerkplein. Hier vind je bovendien meer informatie en het vervolg van de procedure om tot een naam te komen.
Maar geeft de gemeente niet zelf de aanzet met trefcentrum? Overigens wordt er over gebabbeld, in Neerpelt. We hoorden al enkele suggesties, ook in het dialect. 't Plenkske, 't Cachot, De Biotoop, De Sacristie, De Boekerij, De Priezendoor, De Klok,...
Naam gezochtNaam gezocht

Veertiger vervolgd voor slagen

Maandag 2 oktober 2023
Pelt - Veertiger vervolgd voor slagen
Het Openbaar ministerie heeft 15 maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een veertiger uit Pelt die op 14 juli jongstleden in de Stationsstraat slagen uitdeelde aan een meisje. Hij werd eerder al veroordeeld voor diefstallen. Op 16 oktober wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Politie waarschuwt voor inbraken

Maandag 2 oktober 2023
Pelt - Politie waarschuwt voor inbraken
De afgelopen dagen waren er verschillende inbraken in de politiezone, meldt de politie. Die inbraken gebeurden bijna uitsluitend in Hamont-Achel. De politie vraagt de inwoners waakzaam te zijn en alle verdachts te melden; 's nachts kan dat via het nummer 101.
Ook in Lommel - een andere politiezone - waren er vorige week verscheidene inbraken, vooral in de villawijk bij de Nederlandse grens.

OKRA Overpelt hield jaarfeest

Maandag 2 oktober 2023
Pelt - OKRA Overpelt hield jaarfeest
Voor het jaarfeest van Okra Overpelt-Centrum en -Fabriek hadden zowat honderd leden ingeschreven. Ze genoten van een lekkere maaltijd, voor de gelegenheid opgeluisterd door het huisorkest van Monsheide-Peer. De muzikanten dwongen door hun enthousiasme veel respect af bij de aanwezigen en de stemming zat er direct in. Verder werden de overige activiteiten van de vereniging toegelicht en Annie demonstreerde enkele oefeningen uit de cursus evenwicht (foto boven). De namiddag werd afgesloten met koffie en taart, ook voor de mensen van Monsheide. En die apprecieerden dat enorm. (Lambert Loenders)
OKRA Overpelt hield jaarfeest

Zebracinema: 'Il Colibri'

Maandag 2 oktober 2023
Pelt - Zebracinema: 'Il Colibri'
"Il Colibri" - Francesca Archibugi - Italië - 126 minuten
Het verhaal speelt zich af over een tijdsspanne van enkele decennia. Marco (Pierfrancesco Favino) heeft in de jaren '70 een platonische relatie met Luisa. Hij is nu een succesvolle arts. Maar iedereen in zijn leven lijkt onrustig en eeuwig op zoek: van zijn ongelukkig getrouwde ouders en zijn eigen huwelijk dat een illusie blijkt, tot de liefde van zijn leven die hij al sinds zijn jeugd kent, maar nooit heeft kunnen beminnen. Hij blijft niet gespaard van tragedie, maar toch slaagt Marco er in niet verstrikt te geraken in de chaos. Zoals een kolibrie gebruikt hij al zijn energie om ter plaatse te blijven.
‘Il Colibrì’ is de prachtige verfilming van de gelijknamige bestseller van Sandro Veronesi. De regisseur weet een intieme film te maken, met behoud van de rijkdom aan thema’s en de complexe karakters van het boek.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Weduwe en weduwnèèr

Maandag 2 oktober 2023
Pelter Hükske
Pelt - Weduwe en weduwnèèr
Sus is aal lang genoeg allieën gewist. En Drieka is oech allieën. Dä hoeft toch nie zoe te bliêve, dinkt Sus.
Lüstert… Het begint in den hoof…
En had öllie goed, eh! ’t Zien de lèèste stoêptrekkinge van de zomer. Profiteert er van.
Tot tekomede móndig! (FonsTuyaerts)

HCO verder in beker

Zondag 1 oktober 2023
Pelt - HCO verder in beker
In de competitie voor de Beker van Limburg in het handbal heeft de regioploeg van HCO met 26-27 gewonnen van Sint-Truiden. Met mooi en efficiënt handbal konden ze een opgelegde 5-0 achterstand, waarmee ze aan de wedstrijd moesten beginnen, ombuigen en een krappe maar verdiende zege in de wacht slepen.
Pelt - Herkol speelt gelijk in Hoepertingen
Herkol is bij Hoepertingen niet verder geraakt dan een gelijkspel:  2-2. Voor Herkol scoorden Zaczagkis en Colemont.

LHVV A klopt Anadol

Zondag 1 oktober 2023
Pelt - LHVV A  klopt Anadol
Lindelhoeven VV A  heeft vandaag een onmondig Anadol verslagen met 3-0. 

Brons voor Tuur Verheyen

Zondag 1 oktober 2023
Pelt - Brons voor Tuur Verheyen
Op het Nationaal Atletiekcriterium in Nijvel behaalde Tuur VERHEYEN van SACN in de categorie Pupillen een bronzen medaille op de 1000m. 
Pelt - Tweemaal podium voor SACN bij VK hamerslingeren
Op het Vlaams Kampioenschap hamerslingeren in Antwerpen heeft Pascal Snoeks (rechts op de foto) van SACN zilver gehaald bij de masters M50. Clubgenoot Patrick Coene haalde ook zilver, maar dan bij de M60. Het was voor Patrick meteen een nieuw persoonlijk record. (Foto SACN)
Pelt - Wedstrijd Grote Heide - Bocholt B uitgesteld
De voetbalwedstrijd tussen Sporting Grote Heide en Bocholt B, voorzien voor deze namiddag, is uitgesteld nadat een auto met enkele spelers van Bocholt betrokken geraakte in een verkeersongeval. UPDATE Dat gebeurde toen de auto waarin drie Bocholter spelers en de afgevaardigde van Bocholt VV B zaten, op de Hamonterweg achteraan aangereden werd. De spelers Robin en Michael Didderiens werden naar het ziekenhuis overgebracht. Daar moest Robin Didderiens enkele onderzoeken ondergaan. Grote Heide ging uit menselijke overwegingen akkoord met uitstel van de wedstrijd.

Gelijkspel na topmatch handbal

Zondag 1 oktober 2023
Pelt - Gelijkspel na topmatch handbal
Een gelijkspel (23-23) na de wedstrijd Sporting Pelt - Sezoens Achilles Bocholt, gisteravond. Een verslag van Sven Spooren: 
Wat een reclame voor onze sport! Dommelhof was goed volgelopen voor deze derby! De spanning die bij deze derby hoort was er vooral in de 2e helft.
Sporting speelde in de eerste helft immers een verschroeiend tempo en kon dat geen 2 helften volhouden. Uitblinker Nick Deekens zorgde er immers voor dat Bocholt heel moeilijk tot scoren kwam. Sporting ging als een (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk wint van Thes B

Zaterdag 30 september 2023
Pelt - Kadijk wint van Thes B
Kadijk heeft vanavond Thes B verslagen met 2-1. De Peltse doelpunten kwamen van Gwen Dierckx en Dawda Jarju. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Handbal: Pelt - Bocholt 23-23

Zaterdag 30 september 2023
Pelt - Handbal: Pelt - Bocholt 23-23
In de BENE-League handbal is de wedstrijd Pelt - Bocholt geeindigd op een 23-23 gelijkspel. Aan de rust was de stand 15-11. In de rangschiking staan Pelt en Bocholt beide vijfde.

Handbal: Montegnée - Pelt 34-27

Zaterdag 30 september 2023
Pelt - Handbal: Montegnée - Pelt 34-27
In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt met 34-27 verloren van Montegnée.
  1. Vanaf maandag werken aan rotonde in SHLille
  2. Oproep tot getuigen
  3. Overleg over veiligheid schooljeugd
30/09

Roman,proficiat voor de vele dagen dat je permanentie deed bij de fototentoonstelling " They fight for us too " over de oorlog in Oekraïne. Samen met andere Oekraïners heb je meer dan 3 maanden elke dag de toeschouwers welkom geheten .

Hilda Vanmierlo
22/09

Noorderhart ziekenhuis Proficiat dat u bij de invoering van de nieuwe parkeertickets ook denkt aan de personen die niet beschikken over een smartphone. De meeste andere instellingen houden met deze mensen gewoon geen rekening en verplichten gewoon.

René Evers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt