Het overige nieuws

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Nieuwe bvba: Woni Consulting

Dinsdag 20 november 2018
Wout Meeuwissen uit Hamont-Achel en Niki Jordens-Meeuwissen uit Neerpelt hebben de bvba Woni Consulting opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren consultancy en managementactiviteiten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
1
Pelt - Kunstacademie gaat kunstwerken veilen
In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk , de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Openbare verkoping: Lindelsebaan

Dinsdag 20 november 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in "Het 8ste Sacrament" de woning Lindelsebaan 145 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a08ca en heeft een K.I. van 713 euro.

Lou Bleyen overleden

Maandag 19 november 2018
Neerpelt - Lou Bleyen overleden

Neerpelt

Vandaag is Lou Bleyen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Cox. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
2

Zebracinema: 'The Wife'

Maandag 19 november 2018
Pelt - Zebracinema: 'The Wife'
"The Wife", Björn Runge, GB - Zweden, 2018, 100'
Naar het boek van Meg Wolitzer.
Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs-uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Nederlandse justitie gaat het onderzoek naar de in 2004 vermoorde Robert Sengers opnieuw oppakken. Voor de gouden tip wordt nu 15.000 euro uitgeloofd. Sengers (40) werd op 8 september 2004 in het Nederlandse Esbeek doodgeschoten op een parking waar hij in zijn Mercedes cabrio zat. Hij was een bekende van de politie: hij kreeg eerder drie jaar gevangenisstraf voor een overval op een geldloper in Roosendaal.  In 2000 was hij verhuisd naar de villawijk op Grote Heide.

Zjef ligt inne kleniek

Maandag 19 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Zjef ligt inne kleniek
Zjef ligt inne kleniek. Hij hit bulten en schramme en plekkers op hiejl zè lief. Kumt heum ’t Schildermènneke bezuuke en heij vrugt ‘m: Allè, Zjef, hoe kan dè noow? Do waas toch gistere niks van te zien? Ich hèm och gisterenoovend noch gezien in de kefféé mè a hiejl schoeë mèchtje…
Awel, jong, zit Zjef, dè ist jüst. Mèn vrouw hit mich oech gezien…

Red.: we gaan voortaan ook een gesproken versie van Fons' rubriekje online zetten. Hij spreekt het zelf in! Bovenstaande aflevering vindt u hier.
1

Damesvoetbal: Pelt - BS Sport 2-5

Zondag 18 november 2018
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt thuis met 2-5 verloren van BS Sport. Aan de rust was de stand 0-2.-
Pelt - Basket: gehavend Pelt wint van Tongeren
Pelt-Tongeren: 85-68. Quarters: 24-16, 19-16 (43-32), 25-16 (68-48), 17-20 (85-68)
Bij Pelt stonden ze, zonder de geblesseerde Bert Lantmeeters, Ruud Patteet, John Hunt en met Joris Biesman op halve kracht (enkel), voor een zware opdracht. Tongeren sloeg dan ook een eerste kloofje: 7-12 (4’). Maar dan kwam de knokkersmentaliteit bij de thuisploeg terug naar boven. In defense werd er collectief voor iedere bal gevochten. En met een knappe 15-0, waaronder driepunters van Cas en Marijn, (…) Het hele nieuwsbericht

Rudy Geerinckx overleden

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Rudy Geerinckx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rudy Geerinckx overleden, de echtgenoot van Ann Theuwis. Hij was 54 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens.
18
Pelt - Pelt wint met 2-3 maar scoort 5 keer
Esperanza Pelt heeft vandaag nog eens gewonnen. In Genk werd het tegen Termien 2-3. Alle goals werden door Peltse spelers gescoord, want er waren ook twee own-goals door brute pech bij. De échte goals voor Pelt werden gescoord door Cedric Geijsels en Jean Black (2).

Kadijk verplettert Meldert

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Kadijk verplettert Meldert

Overpelt

Kadijk SK heeft deze namiddag SK Meldert als het ware verpletterd. Uitslag: 5-2.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk in Hoepertingen

Neerpelt

Herkol heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Hoepertingen. Bij de rust was het 0-1. Op een bepaald ogenblik stond Herkol 0-2 voor, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kon Hoepertingen nog twee keer scoren. Grote Heide verloor met 3-6 van KFC Hamont 99. Sparta Lille (foto's) won met 0-1 op het veld van SV Breugel. (Foto's Jochen Heyligen)
Herkol speelt gelijk in HoepertingenHerkol speelt gelijk in Hoepertingen
Herkol speelt gelijk in Hoepertingen

Handbal: HCO verliest van Haacht

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Handbal: HCO verliest van Haacht

Overpelt

HCO heeft gisteravond nipt verloren van Atomix Haacht: 21-22. HCO was nochtans voor het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg. Hoewel HCO de rust in kon duiken met 3 doelpunten voorsprong, stokte de machine in de tweede helft. Atomix kon de kloof dichten en maakte het in de slotminuten af. Jammer, deze punten hadden in Pelt moeten blijven! 
20/11
Zangkoor Concinite wenst de Kon.Fanfare Nut en Vermaak Overpelt en alle medewerkers van harte proficiat met het toneelspektakel 'Den Grooten Oorlog'. De organisatie en de ontvangst waren uitstekend, de belangstelling zeer groot. Prima gedaan!
lieve geusens
15/11
Proficiat aan het blonde meisje dat spontaan plaats maakte voor mij en mijn plooifiets op de bus Hasselt-Neerpelt. Haar ouders en zijzelf mogen fier zijn op zulk tof gedrag. Dankjewel lieve meid.
Een dankbare fietser
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
Aangeboden
TV hoekkast Winkeltje
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Cd of dvd
Verloren
Verloren
Gevonden
Oorbel
  1. Rudy Geerinckx overleden
  2. Een verborgen parel op de Oude Markt
  3. Pol Goven was weer in Nepal