Het overige nieuws

Jens Veraa heeft een vennootschap opgericht met zetel aan 't Weike. Doel van de vennootschap is het maken van foto- en videobeelden via drones en gewone fotocamera's.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Woensdag 28 juli 2021
Op vrijdag 10 september nodigt de vliegbasis van Kleine-Brogel de inwoners van al zijn buurgemeenten uit voor een unieke kijk achter de schermen van de vliegbasis, als dank voor het begrip en vertrouwen dat zij tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. Het is zeker de moeite om eens langs te gaan, want Kleine-Brogel is dat weekend de gastbasis voor alle demo-teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag.
Tickets kosten 10 euro. Dit ticket kan je op het evenement zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Pelt - Olympische Spelen: de plank...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Fietsslinger startte in de Bosuil
Vandaag gingen deelnemers aan de Fietsslinger van start bij De Bosuil. Jens Veraa ging er een kijkje nemen. (Foto Jens Veraa)
Pelt - En dit zijn de petanquekampioenen
Bij de Pelter Petanque Club werd het petanque-clubkampioenschap gehouden. De 40 deelnemers maakten in verschillende manches uit wie kampioen werd. Uiteindelijk ging de zege naar Lambert Leyssen, Josée Moons en Lennert Pals.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Dinsdag 27 juli 2021
Een 24-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op Maasheide in Beringen. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Ongeval op Michielsplein

Dinsdag 27 juli 2021
Op het Michielsplein in Achel raakten deze namiddag rond 15.30u een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser, een 75-jarige man uit Pelt, liep daarbij verwondingen op.
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)
                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Peltse Fietsslinger is weer gestart
Vandaag ging de Peltse Fietsslinger van start. Hadden we vanavond geen foto van Jens Veraa binnengekregen (foto), dan hadden we het niet geweten - maar goed. Vandaag startte die Fietsslinger aan de Scoutsrally, morgen kan dat aan De Bosuil, woensdag aan Den Drossaerd, donderdag weer aan de Scoutsrally en vrijdag aan het 8ste Sacrament. Inschrijven kan daar telkens tussen 13 en 18u.

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Pelt - Opgepast voor valse mails
Minister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.

Ilyas Tahiri overleden

Maandag 26 juli 2021
Donderdag is Ilyas Tahiri overleden. Het zoontje van Tahiri Azzeddin en van Thusyanthan Shakanaa was 18 maanden oud. Het jongetje werd doodgereden op de parking van 't Pelterke. De uitvaart zal in besloten kring gehouden worden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-Vandebosch.be.
5
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wa kan er nog erger ziên?

Maandag 26 juli 2021
Pelter Hükske
Pelt - Wa kan er nog erger ziên?
Zjeraar kumt de keffee binne mè e gezicht wie en oonweer. Zèn Lieza isser toês oêt getrokke mè heure Sjarel, en, wa erger is, mè aal zè gêld. Now issie kips. Hij wit ècht nie mieër wa doên. Zjef en Zjang mène, ’t kan altij nog erger.
Lüstert … en vertèllet vort in’t Pelter. En haddoch goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)
1

Kadijk SK- KSK Meeuwen 1-5

Zondag 25 juli 2021
KSK Meeuwen heeft de oefenwedstrijd op het veld van Kadijk SK gewonnen. Uitslag:1-5.
Pelt - Verraden door gevaarlijk rijgedrag
Zondagochtend liep een twintiger uit Pelt tegen de lamp op de Rode Kruislaan in Bree. Een patrouille liet de bestuurder stoppen naar aanleiding van gevaarlijke manoeuvres. De man zat dronken achter het stuur en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen.
Pelt - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Herkol verliest van beloften Westerlo
Herkol heeft gisteravond zijn eerste wedstrijd sinds oktober met 0-1 verloren van het beloftenteam van Westerlo

Esperanza verliest van Herk FC

Zaterdag 24 juli 2021
Pelt - Esperanza verliest van Herk FC
Esperanza Pelt heeft vanavond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Esperanza speelde tegen Herk FC: uitslag: 1-2. De club kwam vroeg op achterstand maar Henri Odutayo bracht de bordjes verdiend gelijk. Wat later mikte hij op de paal; de bezoekers scoorden op slag van rust de 1-2. Elf nieuwe Peltse namen na de rust, ook nu weer een pak jonkies. Pelt bakte er niet veel van zodat de 1-2 zeker niet gestolen was na negentig minuten voetballen. Trainer Mathieu Mertens heeft nog vijf weken de tijd om van deze ruime kern één geheel te maken. (Verslag: Esperanza)
  1. Ilyas Tahiri overleden
  2. Briljanten bruiloft in de Stationsstraat
  3. Bijenbuffet aan de Lochterdijk
27/07

de allerbeste wensen aan Marina Gielen die vandaag jarig is. Geniet van deze leuke dag. Een dikke proficiat.

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
14/07
KSA Lindelhoeven

Hopelijk hoeft jullie kamp niet te eindigen omwille van de aanhoudende regen en wateroverlast. Hou het plezant en geniet in het weekend van de zon.

Oma en opa Jens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt