Het overige nieuws

Pelt - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Lewieke zükt oech wêrk

Maandag 17 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Lewieke zükt oech wêrk
Lewieke, dieje zal oech es wèrk gón züke! Nò veul gezaag van zèn Ketrien issie bij en firma binne gegoan, en op stuk van zaak zittie now bij den direkteur. Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter dialect. Had ullie en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Sint-Theunis in mineur

Zondag 16 januari 2022
Pelt - Sint-Theunis in mineur
Morgen is het Sint-Theunis, maar ook dit jaar zal dat feest niet gevierd worden in O.C. De Vranken. De traditionele verkoop van offergaven gaat dus niet door. Er is wel een eucharistieviering in de kerk, en na afloop neemt de parochie afscheid van die kerk - omdat er gewoon niet meer genoeg priesters zijn om alle diensten te verzekeren. Het parochiaal team heeft alle Hèntenaren opgeroepen om in die mis aanwezig te zijn. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Leedvermaak na arbeid

Zondag 16 januari 2022
Pelt - Leedvermaak na arbeid
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

De ongerepte bossen

Zaterdag 15 januari 2022
Vandaag gelezen
"Er schuilt een ontroerende schoonheid in dit ijdele streven. Een mentale vlekkeloosheid. Het verklaart waarom Gideon in zijn beeldtaal vaak teruggrijpt naar zijn onschuldige jeugdtijd in de ongerepte bossen rond Neerpelt, lang voordat gebetonneerde paden er de dollende kinderen in netjes afgebakende richtingen duwden."
(Frederic De Meyer op theartcouch.be, naar aanleiding van de tentoonstelling van ex-(Neer)Peltenaar Gideon Kiefer in CC De Halle in Geel)
Pelt - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt Hoeselt

Vrijdag 14 januari 2022
Herkol heeft vanavond Hoeselt verslagen met 1-0.

Herkol trekt middenvelder aan

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Herkol trekt middenvelder aan
Herkol heeft een middenvelder aangetrokken: Bodari Knipper van EHC Hoensbroek.
Pelt - Esperanza verliest van Dessel Sport
Esperanza Pelt heeft vanavond de oefenmatch tegen Dessel Sport verloren met 1-2. Voor Esperanza scoorde Jaouad Chraou vlak voor affluiten. Voor Dessel Sport, de leider in Eerste Nationale, waren Daan Colman en Jari Breugelmans de doelpuntenmakers. Het was een pittige wedstrijd.

Nieuwe T2 bij Sporting Grote Heide

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Nieuwe T2 bij Sporting Grote Heide
Tweede provincialer Sporting Grote Heide heeft Jef Eerdekens aangetrokken als nieuwe T2. Eerdekens werkte eerder bij de jeugd van Kadijk en Lindelhoeven.

Nieuwe vennootschap: AWM.moris

Vrijdag 14 januari 2022
Mark Moris en Stefanie Vermeesen, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap AWM.moris opgericht met zetel aan de Citroenvlinderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van centrale verwarming, het bouwrijp maken van terreinen, de bouw van huizen en appartementen, schrijnwerk, verpleegkundige activiteiten en ambulante revalidatieactiviteiten.

Ongeval op Sint-Antoniusweg

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Ongeval op Sint-Antoniusweg
Op de Sint-Antoniusweg is vanavond een auto over de kop gegaan na eerst een tegenligger, een boom en een paar verkeersborden te hebben geramd. De 25-jarige passagier vloog uit het voertuig. Overbrenging van de betrokkene naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Pelt - 22 provinciale medailles voor Lipalet
Afgelopen weekend vonden in Lanaken de provinciale tafeltenniskampioenschappen plaats. De spelers van Lipalet haalden maar liefst 22 keer het podium en verschillende spelers konden zelfs een gouden medaille bemachtigen. Vooral de jeugdspelers speelden een sterk tornooi. Een mooie beloning voor het harde werk op training. (Wil jij ook graag leren tafeltennissen? Ga gerust eens langs op dinsdag of donderdag vanaf 18u30!)

Sophie Hillen overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Sophie Hillen overleden
Gisteren is Sophie Hillen overleden, de weduwe van Albert Gielen. Ze was afkomstig van Bocholt en werd 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Renilda Bosmans overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Renilda Bosmans overleden
Gisteren is Renilda Bosmans overleden, de echtgenote van Ruddi Segers. Ze was 57 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Magda Vanden Berk overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Magda Vanden Berk overleden
In WZC Hoevezavel is woensdag Magda Vanden Berk overleden, de echtgenote van André Pasternak. Ze zou maandag 74 jaar worden. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna haar asurn geplaatst wordt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Bèr Donné overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Bèr Donné overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Hubert ”Bèr” Donné overleden, de echtgenoot van Liliane Janssen. Hij was afkomstig van Hamont en werd 67 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Pelt - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuis
Woensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Concert afgelast

Vrijdag 14 januari 2022
Het concert van "De 4 Jaargetijden" van komende zondag 17 januari is afgelast, meldt de vereniging.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Pelt - 'Het meedogenloze verweesd raken'
"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Pelt - Het gala van de Gouden Schoen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Grijs en mistig
Na de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Ongeval op Sint-Antoniusweg
  2. Fanfare 'Vermaak na Arbeid' failliet
  3. Renilda Bosmans overleden
06/01

Dag Eduard. Zomaar groetjes voor jullie.Wij kenden elkaar van de KLJ . Jij van 't Hent en ik van Kaulille .Elkaars rivalen op de sportfeesten destijds. Ik woon in 't Linne met Joey.We hebben 4 kleinkinderen om van te genieten.

Hilda Laing Vamierlo
27/12

hallo joep hier t.therese.ik wens je een gelukkige verjaardag met heel veel dikke knuffels .xxx

t.therese geets
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt