Het overige nieuws

Damesvoetbal: gelijkspel KFC-Esperanza

Zaterdag 21 september 2019
In het damesvoetbal hebben KFC Hamont 99 en FC Esperanza Pelt vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld.

Mimi Bullen (100) overleden

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Mimi Bullen (100) overleden
Donderdag is Mimi Bullen overleden. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Twee gewonden bij frontale aanrijding

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Twee gewonden bij frontale aanrijding
Deze voormiddag zijn twee auto's frontaal op elkaar ingereden op de Haagdoorndijk. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Sparta klopt Wiemismeer

Vrijdag 20 september 2019
De dames van Sparta Lille hebben vanavond na een moeilijke wedstrijd winst gepakt tegen Wiemismeer Zutendaal. Het werd 0-1.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - 'Week tegen de pijn bij kinderen'
Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Met vakantiegroeten uit... Frankrijk

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit... Frankrijk
Onze man in Frankrijk wist niet wat hij zag toen bij per toeval 's avonds in Pérouges terechtkwam - een dorpje in de buurt van Lyon, op een heuvel, met zowaar versterkte muren uit de middeleeuwen. Sommige straten - zoals die op de foto - zijn nog authentiek uit die tijd. Het dorpje is echt de moeite waard om eens die Autoroute du Soleil te verlaten.
1

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Startdag bisdom Hasselt
Voor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Jacky Boonen overleden

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Jacky Boonen overleden
Woendag is de in Niel-Bij-As woonachtige en uit Neerpelt afkomstige Jacky Boonen overleden, de partner van Monique Ramaekers. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UitvaartCentrumAS.
3

Fietsend naar de vergadering

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Fietsend naar de vergadering
Op zo'n mooi stalen ros wil je uiteraard fietsen in Pelt naar de vergadering van Focus Noord... Succes aan de ondernemers die daar samenkomen om te kijken hoe ze onze regio sociaal-economisch kunnen versterken.

Nieuw concept voor buurtrestaurants

Donderdag 19 september 2019
Binnenkort zijn de buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt voor een keer ook ’s avonds open. Daarmee wil men gezinnen met werkende ouders en schoolgaande kinderen bereiken. Op 16 oktober in Hechtel-Eksel, op 20 november in Hamont-Achel en op 4 december in Pelt wordt er zo'n speciale editie van het buurtrestaurant ingericht. Vanaf 17 uur wordt op deze edities een kindermenu voorzien en enkele jeugdbewegingen of scholen uit de buurt zorgen voor leuke kinderanimatie.
Het initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal, dat de steun krijgt van Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds. Het loopt nog tot juni 2020.

De familie Vangeneugden bijeen

Donderdag 19 september 2019
Pelt - De familie Vangeneugden bijeen
Enkele dagen geleden kwamen de nakomelingen van Jef en Nel Vangeneugden-Tielens in Den Drossaerd in Pelt samen voor een groot familiefeest. Het werd voor de 148 aanwezigen heel gezellig en vele herinneringen werden opgehaald, ondersteund door een fotoreportage en een quiz. Een volgend familiefeest komt er ongetwijfeld!

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Pelt - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

1.324 orgaandonoren

Woensdag 18 september 2019
1.324 inwoners hebben zich geregistreerd als orgaandonor. Zij gaven aan het leven van chronisch zieke mensen te willen redden nadat ze zelf overleden zijn.

Weer podium voor Lize Broekx

Woensdag 18 september 2019
Pelt - Weer podium voor Lize Broekx
Momenteel heeft in de Chinese grootstad Linyi, met zo’n 10 miljoen inwoners, de Supercup kajak 2019 plaats. Deze wedstrijd is de afsluiting van het internationale kajakseizoen en hieraan mogen alleen kajakkers deelnemen die zich tijdens het seizoen hiervoor geselecteerd hebben. Lize Broekx zat in dit select groepje en reisde af naar Linyi. Op woelig water nam zij vandaag deel aan de ongebruikelijke afstand K1 300 meter. Lize won vlot haar reeks en werd tweede in de halve finale. In de finale moest zij enkel de Zweedse sprintster Linnea Stensils (1’09”381) laten voorgaan. Lize werd tweede in 1’10”82, nipt voor de Australische Alyssa Bull (1’10”955).

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: W.P.S.

Dinsdag 17 september 2019
Robby Willems uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap W.P.S. opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg, verhuizing van meubilair en het bouwen van glampensites.

Cols dienen om beklommen te worden

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Cols dienen om beklommen te worden
Acht veteranen van BMW Beliën Cycling Team (foto) hebben samen de Col du Galibier in Frankrijk beklommen, een bekende uit de Tour, met een hoogte van 2.642 meter. Ze startten in Saint-Michel-de-Maurienne en moesten eerst de Col du Télégraphe beklimmen, een klim van 11,5 km met een gemiddelde stijging van 7,4%. Na een afdaling van zo’n 5 km naar Valloire de Galibier konden ze daarna de Galibier aanvallen. Van hieruit wachtten 18 km aan 7% met stroken van 11 tot zelfs 12%. In (…) Het hele nieuwsbericht
Cols dienen om beklommen te worden

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 

Luikerweg vier weekends dicht

Dinsdag 17 september 2019
Grensgevallen
Vanaf 27 september 's avonds tot en met 21 oktober gaat de Luikerweg in Valkenswaard vier weekends dicht voor het verkeer. Het asfalt wordt vernieuwd, bomen worden gekapt of, als ze monumentaal zijn, van een vangrail voorzien. Aansluitingen met zijwegen worden aangepakt.
De werken verlopen in fases. Zo komt er een verhoogde middenberm ter hoogte van de afslag naar Kempervennen, bij pannenkoekenrestaurant Suykerbuyck, de oversteek Berkheuvels, het oorlogskerkhof, de oversteek Achterste (…) Het hele nieuwsbericht
1
Grensgevallen
Pelt - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruiken
De politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Nieuwe vennootschap: Pelter Autogroup

Dinsdag 17 september 2019
Sofja Allami uit Pelt heeft de besloten vennootschap Pelter Autogroup opgericht met zetel aan de Meidoornstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in auto's en lichte bestelwagens, onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en carrosserieherstelling.

Lieve Oversteyns overleden

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Lieve Oversteyns overleden
Zaterdag is Lieve Oversteyns overleden, de weduwe van Marcel Bongaerts. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
2

Okra ging wandelen en fietsen

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Okra ging wandelen en fietsen
Okra Grote Heide maakte vorige week een rustige fietstocht langs alle kerkdorpen van Neerpelt. Eerst fietsten ze in groep richting Neerpelt-centrum om dan af te slaan langs het kanaal naar Sint-Huibrechts-Lille tot aan de kettingbrug. Daarna ging het richting Herent, via de Rooie Pier. Nadien kruisten ze de OKRA-groep van Boseind en Sint-Huibrechts-Lille. De afspraak was om elkaar te ontmoeten bij zaal Pax, waar rond 16u ook de andere trefpunten en de wandelaars arriveerden. het werd daar nog een gezellige namiddag.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Damesvoetbal: winst voor Sparta Lille

Dinsdag 17 september 2019
De voetballende dames van Sparta Lille hebben zaterdag gewonnen tegen K. Standard Elen. Uitslag: 3-2, na een zenuwslopende wedstrijd.

Nieuwe zwarte gordels bij judoclub

Maandag 16 september 2019
Pelt - Nieuwe zwarte gordels bij judoclub
Judoclub Neerpelt-Eksel heeft twee nieuwe zwarte gordels in haar rangen. Gisteren slaagden twee van haar leden, Doreen Hendrukx en Rick de Kroon, voor dat zware examen. Op de foto poseren ze met coach Sven Boonen. Gefeliciteerd!
2

KVG trok naar Orgel- en Kermismuseum

Maandag 16 september 2019
Pelt - KVG trok naar Orgel- en Kermismuseum
De KVG-afdelingen van Lommel, Hamont-Achel en Pelt trokken naar Hilvarenbeek voor een bezoek aan het Orgel- en Kermismuseum. Daar was het genieten van installaties uit de tijd van toen, met het draaiorgel, de spiegeltent, de kermisattracties,... Na de lunch was er nog gelegenheid voor een danspasje op orgelmuziek en voor een deelname aan de loterij, waarbij men via een "rad van fortuin" kermisprijzen kon winnen zoals popcorn, peperkoek, knuffels... Als volgende activiteit van KVG Pelt staat op 27 oktober een bezoek aan Theater op de Markt op het programma, met de voorstelling SWING van circus Ronaldo.

Familiebezoek aan de Winnerfarm

Maandag 16 september 2019
Pelt - Familiebezoek aan de Winnerfarm
Elk jaar organiseert de familie Thijs een familiedag. Dit jaar stond een bezoek aan de Winnerfarm in Hechtel-Eksel op het programma. Ze kregen er een uitgebreide rondleiding van eigenaar Stefan Maes en konden nadien genieten van een lekker ijsje in het Winnerhof.
1

Handbal: loting voor beker bij dames

Maandag 16 september 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De resultaten voor de Limburgse ploegen:
HC Sprimont- Achilles Bocholt ;
DHC Meeuwen - HB Sint-Truiden;
DHC Overpelt - Femina Visé;
HC DB Gent ‐ Initia Hasselt.
De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in het weekend van 16 en 17 november.
20/09

Tristin Leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Als 10 jarige ben je al een flinke kerel geworden. Geniet van je verjaardag, kapoen. Vake en Moeke

Boudewijn Leyssen
18/09

Kleine verrassing, Annita van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij wensen je een heel fijne dag ! Guy en Liliane

Liliane, Guy Wellens-Hansen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Cols dienen om beklommen te worden
  2. Diamanten bruiloft in de Parkstraat
  3. Diamanten bruiloft in de Volmolenstraat