Het overige nieuws

Promotekst
Neerpelt - Uit passie voor 'Pure' momenten van rust

Neerpelt

Schoonheidssalon Pure is de passie van Lene Van der Straeten. Haar schoonheidssalon in de Onderwijslaan is een oase van rust voor haar klanten. Hier kunnen ze even ontsnappen aan het haastige dagelijkse leven. Lene kreeg de kunst van verzorging al met de paplepel mee via parfumerie Van der Straeten, de zaak van haar ouders. Met meer dan 20 jaar ervaring selecteert ze zorgvuldig de juiste producten op maat van haar klanten.
Ontdek haar gamma op www.schoonheidssalon-pure.be. En geniet deze week van een uniek aanbod: ontvang GRATIS* de voedende Huile d'Elixir 100ml van Payot bij aankoop van een cadeaubon voor een volledige gelaatsverzorging t.w.v. 69 euro.
*zolang de voorraad strekt

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.

Zebracinema: 'Shoplifters'

Maandag 17 december 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Shoplifters'

Neerpelt

"Shoplifters" - Hirokazu Koreeda - Japan - 2018 - 121'
Na een van hun winkeldiefstallen komen Osamu en zijn zoon een klein meisje tegen in de vrieskou. Eerst aarzelt Osamu's vrouw om voor haar te zorgen, tot ze hoort over de ontberingen waarmee ze te maken had. Hoewel het gezin arm is en nauwelijks genoeg geld verdient om te overleven, lijken ze gelukkig samen te leven. Maar dan onthult een onvoorzien voorval verborgen geheimen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Kerstfeest bij Okra SHLille

Maandag 17 december 2018
Neerpelt - Kerstfeest bij Okra SHLille

Neerpelt

92 leden van Okra SHLille waren naar de parochiezaal gekomen voor het jaarlijks kerstfeest van hun vereniging. Na het welkomstwoord van voorzitter P. Simons bracht H. Gielen een korte kerstbezinning. Ook was er de huldiging van de 80- en 90-jarigen. Wie geluk had won na afloop van de animatie een tombolaprijs. Het feest werd afgesloten met een warme maaltijd.

Familie moês

Maandag 17 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - Familie moês
Weer een mop van Fons Tuyaerts! En luidop meelezen, graag ;-)

Al 30 jaar een vaste waarde

Maandag 17 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Al 30 jaar een vaste waarde

Neerpelt

Wie af en toe door de Heerstraat rijdt, kent ongetwijfeld het pittoreske witte gebouw van juwelier Donné. Dit jaar vieren ze daar hun 30-jarig bestaan. Een jubileum dus!
In deze dertig jaar tijd hebben ze erg veel mooie en aangrijpende verhalen mogen delen met hun klanten. Deze unieke band met hun klanten is dan ook de drijfveer om er nog vele jaren bij te doen.
Naast bijzondere juwelen -mooi door hun eenvoud-  en een ruim assortiment aan trouwringen, kan je bij Geert en Ines ook (…) Het hele nieuwsbericht
1
Overpelt - Bestuursleden Tuinhier Pelt gevierd

Overpelt

Tuinhier Pelt vierde enkele bestuursleden. Voorzitter Anny Truyens vond het hoog tijd dat er enkele bestuursleden eens goed in bloemen werden gezet. De betrokkenen zijn sedert december 1968 onafgebroken bestuurslid bij achtereenvolgens het Werk van den Akker, de Volkstuinen en nu Tuinhier Pelt. Zo is secretaris Robert Sleurs onafgebroken secretaris en "duivel doet al" bij de vereniging. Ook ondervoorzitter Leo Van Baelen en bestuurslid Jan Vanherk leveren een zeer belangrijke bijdrage in het bestuur. (…) Het hele nieuwsbericht

Winterse gezelligheid bij Neos

Zondag 16 december 2018
Pelt - Winterse gezelligheid bij Neos
Bijna honderd leden van NEOS-Pelt kwamen bijeen om de traditionele, aan het seizoen gelinkte, feestelijke ontmoeting “Winterse Gezelligheid” mee te beleven. De samenkomst begon met een kort optreden van twee “Stand-up comedians” waarna een receptie in de wandelgangen van het college de aanloop vormde tot het feest. De voorzitter van de seniorenvereniging haalde in zijn toespraak enige projecten aan die door het Neos-hoofdbestuur werden gepropageerd. De bedoeling van het ledentreffen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Lindel-Hoeven speelt gelijk

Zondag 16 december 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven speelt gelijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld in en tegen Lutlommel. De wedstrijd tussen Kadijk en Amandina werd afgelast.

Grote Heide verliest van RC Peer

Zondag 16 december 2018
Neerpelt - Grote Heide verliest van RC Peer

Neerpelt

Grote Heide heeft verloren van RC Peer: 0-2. Sam Gielen scoorde voor Racing Peer voor en na de rust. Herkol speelde 1-1 gelijk tegen Jeuk; de stand was al bij de rust bereikt. Voor Herkol scoorde Jasper Daniels. Sparta Lille versloeg de Grenstrappers van Lommel-Kolonie met 2-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Handbal: HCO wint van Uilenspiegel

Zondag 16 december 2018
Overpelt - Handbal: HCO wint van Uilenspiegel

Overpelt

HCO heeft gisteren haar eerste overwinning in de competitie geboekt. Uilenspiegel (uit Antwerpen - Wilrijk) ging met 28–25 voor de bijl in sporthal De Bemvoort. Overpelt kende een aarzelende start maar trok al snel het laken naar zich toe. De HCO-defensie is een van de betere uit de reeks en van daaruit nam Overpelt al snel de controle over de wedstrijd over. Aan de rust was het dan ook 15–12 voor de mannen in het blauw.
Begin tweede helft was er de traditionele dip, waar HCO altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Pelt klopt Bilzerse

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Basketbal: Pelt klopt Bilzerse
In de eerste provinciale van het basketbal heefr Pelt A Bilzerse A geklopt. Uitslag: 81-66. UPDATE Bij Pelt stond er geen maat op de aalgladde Jago die zijn ploeg naar 8-0 bracht. De opgebouwde voorsprong bleef aanvankelijk op het bord (7’ 16-8) maar Bilzen beende bij en sloot het eerste quarter af met 19-17. Daarna vlogen bij Pelt een heel reeks driepunters naast zodat de bezoekers gemakkelijk haasje-over gingen: 24-31. Met 2 bommen op rij van Kaj (wederoptreden na 8 (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimerbeurs met Zündapps

Zaterdag 15 december 2018
Neerpelt - Oldtimerbeurs met Zündapps

Neerpelt

Op 25 augustus 2019  - zeg niet dat ze er niet op tijd bij zijn -  richt KWB Boseind voor de eerste keer een oldtimerbeurs voor brommers en motors in. Om dit gebeuren een officiële tint te geven werden gisterenavond, in O.C. De Kentings de affiche en de flyers onthuld. De aanwezigen kregen een voorsmaakje met enkele oldtimers, een mooie power-point presentatie en een grote taart. De eerste beurs zal in het teken staan van de Zündapp (foto).

Kerstmarkten alom

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Kerstmarkten alom
Het regent dezer dagen kerstmarkten. Vandaag was er een kunstkerstmarkt in Palethe; daarnaast was er een indoor kerstmarkt op de Industrielaan. Daar bieden lokale handelaars je een grote keuze aan originele cadeautjes aan, met o.m. juwelen, chocolade, biermanden, mooie wijnkistjes, bloemcreaties, handgemaakte kerstballen, kerstkaartjes, cadeautjes in hout,… Ook kan je voor de kinderen nog een feest-outfit aan mooie prijzen vinden. Kinderen pakken je cadeautje in voor 1 euro; de opbrengst gaat naar de Warmste Week. Zowel in Palethe als aan de Industrielaan is er ook morgen nog zo'n kerstmarkt. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Handbal: nipt verlies tegen Initia

Zaterdag 15 december 2018
Neerpelt - Handbal: nipt verlies tegen Initia

Neerpelt

Sporting Nelo is vanavond gaan verliezen bij Initia Hasselt. maar het verlies was nipt: 25-24. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Het werd een ontgoocheling in Hasselt. Sporting gooide letterlijk de overwinning naar de sterren. De afwerking was niet goed. In de eerste helft had de wedstrijd gespeeld moeten zijn... als Sporting wat secuurder met de kansen had omgesprongen en vanachter verdedigd had zoals de week voordien. De concentratie was duidelijk niet (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest van Leopoldsburg

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Esperanza verliest van Leopoldsburg
Esperanza Pelt heeft vanavond thuis verloren van K. ESK. Leopoldsburg. Uitslag: 0-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Damesvoetbal: Pelt klopt Lommel

Zaterdag 15 december 2018
In het damesvoetbal hebben de dames van Pelt deze namiddag Lommel United verslagen met 3-1.

En nu maar lopen

Zaterdag 15 december 2018

Neerpelt

Vanmorgen werden de loopomlopen in Boseind en het Centrum in gebruik genomen. Zo heeft elke Neerpeltse deelkern nu zijn eigen bewegwijzerde omloop.  Die van Boseind start op de parking van Esperanza Pelt in de Sparrenlaan. Lopers kunnen kiezen tussen een parcours van 3,3 km, 4,8 km of 7,1 km.  De loopomloop van het Centrum start achter het VCLB-gebouw in de Bermstraat. Hier kunnen lopers kiezen tussen routes van 2,5 km, 4,5 km en 4,8 km. De verschillende omlopen worden aan elkaar gekoppeld, zodat je doorheen heel Neerpelt kan lopen langs een bewegwijzerd parcours. Achter deze link zijn de verschillende trajecten te vinden.

Kerstmarkt in de Regenboogschool

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstmarkt in de Regenboogschool

Neerpelt

Vandaag was er een kerstmarkt in de Regenboogschool op Grote Heide. Leon Alders ging er wat foto's nemen. Meer foto's

'Markant' bezocht St.-Vincentius

Vrijdag 14 december 2018
Pelt - 'Markant' bezocht St.-Vincentius
Een dertigtal leden van Markant ging een kijkje nemen achter de schermen van de Sint-Vincentiusvereniging in Peer. Die wil tijdelijk hulp bieden tot de hulpvrager op eigen benen kan staan. Gezinnen en alleenstaanden worden ondersteund dankzij de hulp van de voedselbank en met giften van weldoeners en sponsors. De vereniging draait op 35 vrijwilligers. Tijdens de rondleiding ontstonden spontaan al enkele individuele initiatieven. Markant N-Pelt koos deze vereniging als het ‘goede doel’ voor dit werkjaar en zal tijdens het nieuwjaarsdiner een rondhaling organiseren.

Kerstfeest bij Okra-Boseind

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstfeest bij Okra-Boseind

Neerpelt

82 leden van Okra-Boseind waren naar De Kentings gekomen voor het kerstfeest van hun vereniging. Christian Houben en Jef Lenaerts brachten er een kerstbezinning en na het feestmaal was het tijd voor animatie met “Eddy's Music Kerstshow”. Wie geluk had won na afloop ook nog een prijs met de tombola.

Kerstklokken op de markt

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstklokken op de markt

Neerpelt

De kerstsfeer is al overal in het straatbeeld te zien, maar tijdens de zaterdagmarkt van Neerpelt is hij ook te horen. Vanuit de toren speelt de beiaardier kerstliedjes. Deze week staan vooral onze traditionele kerstliedjes op het programma, zoals "Kling klokje klingeling”, “Stille Nacht”, “De herdertjes lagen bij nachte”... Volgende week zet beiaardier Jan Verheyen meer in op modern kerstrepertoire. Te horen vanaf 10.30 uur!
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Nieuwe bvba: Premium Car Select

Vrijdag 14 december 2018

Overpelt

Karim Darghal uit Hamont-Achel heeft de bvba Premium Car Select opgericht met zetel aan de Bemvaartstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer takeldiensten, groothandel in auto's en lichte bestelwagens en carrosserie.

Nieuwe bvba: Pupa

Vrijdag 14 december 2018

Neerpelt

Dimitri Paumen en Christine Puts, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Pupa opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren het uitbaten van een kleinhandel in brood- en banketbakkerswerk en de productie van roomijs.

Jetje Vandersanden overleden

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Jetje Vandersanden overleden

Neerpelt

In rusthuis Sint-Jozef is gisteren Jetje Vandersanden overleden, de weduwe van Johan Vaesen en de vriendin van Albert Meurs. Zij was 77 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: woensdag (17.15-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Anny Boes overleden

Vrijdag 14 december 2018
Pelt - Anny Boes overleden
Gisteren is in rusthuis Aan de Beverdijk in Achel Anny Boes overleden, de echtgenote van Jos Vandersanden. Zij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de paochiekerk van Grote Heide. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
8
Pelt - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Vrouw gewond bij botsing

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Vrouw gewond bij botsing

Neerpelt

Een vrouw uit Neerpelt is vanmorgen rond 9 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen drie auto's op de Peerderbaan in Peer. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Sporting zaterdag tegen Initia

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Initia

Neerpelt

Sporting Nelo speelt zaterdag tegen Initia Hasselt IN Hasselt. Een vooruitblik van Sven Spooren: "Sporting NeLo heeft er een uitstekende wedstrijd opzitten tegen Aalsmeer maar het verleden telt niet meer. Als Sporting zichzelf een dienst wil bewijzen zou het goed zijn om te winnen bij Hasselt. Het neemt daardoor een uitdrukkelijke optie op de Belgische play-offs en kan dan zelfs naar boven kijken richting Final Four. Maar zover zijn we nog helemaal niet!
Hasselt-Neerpelt is een (…) Het hele nieuwsbericht

Mooiere landschapsfoto's

Donderdag 13 december 2018
Pelt - Mooiere landschapsfoto's
Fotografie zit in de lift! Virginie Van Baelen en Gerd Moors, beiden leerkrachten Digitale Fotografie van Qrios, campus WICO, nemen regelmatig deel aan regionale, nationale en internationale fotowedstrijden. Met deze wedstrijden sleepten ze reeds meerdere nominaties en bekroningen in de wacht. Zo verscheen er onlangs een artikel van Virginie, begeleid met haar foto’s, op de Nederlandse site froot.nl/fotografie. Haar werk levert Virginie regelmatig een ‘Foto van de Dag’ award op (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar Consentec

Donderdag 13 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Vijf jaar Consentec

Neerpelt

Vandaag exact 5 jaar geleden - op een vrijdag de 13de - startte Dennis zijn Consentec in het centrum van Neerpelt. Wat begon als een prille fietswinkel groeide uit tot een serviceplaats voor de liefhebber van het stalen ros.
Je kan er terecht voor stadsfietsen, moutainbikes, racefietsen, elektrische fietsen en allerhande accessoires. Ondertussen werkt Consentec ook samen met verschillende leasebedrijven zoals KBC. Het liefst sleutelt hij nog altijd zelf samen met zijn vaste werknemers (…) Het hele nieuwsbericht
5

Gerardine Janssen overleden

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Gerardine Janssen overleden

Neerpelt

Gisteren is Gerardine Janssen overleden, de weduwe van Toine Van Werde. Zij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens in Overpelt.
2

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Pelt - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Nieuwe bvba: Coco BSC

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Rob Steensels en Rebecca Van Drongelen, beiden uit Antwerpen, hebben de bvba Coco BSC opgericht met zetel aan de Willebrordusstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het coachen en ontwikkelen van individuen en groepen, team-management en evenement-management.

Nieuwe bvba: Woodaux

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Peter Lourdaux en An Keppens, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Woodaux opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen én managementactiviteiten.
16/12
Fons en Piet PlessersProficiat en dankjewel Fons en Piet voor de mooie kerststal in Lille, het is een juweeltje.
Een stille bewonderaar
03/12
Rudi VangervenRudi en Carine 25 jaar getrouwd ! 25 jaar geleden stapten Rudi Vangerven en Carine Thaens in het huwelijksbootje. Ze zijn nog steeds een liefdevol en warm koppel. Wij wensen ze alvast een dikke proficiat en nog veel gelukkige jaren toe.
Melisa Vangerven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Twee windturbines ten noorden van kanaal
  2. Vijf jaar Consentec
  3. Drie keer vol huis voor Theatrale Bende