Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Pelt - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Pelt - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Pieter Plessers overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Pelt - Pieter Plessers overleden
In het UZ Gasthuisberg in Leuven is vandaag Pieter Plessers overleden, de echtgenoot van Josée Drees. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Pelt - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Pelt - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Jackie Pellens overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Pelt - Jackie Pellens overleden
Gisteren is Jackie Pellens(68) overleden, de echtgenoot van Diane Mennen. Hij woonde in Achel maar was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Pelt - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Finaledagen Beker van Pelt

Donderdag 11 augustus 2022
Pelt - Finaledagen Beker van Pelt
De afgelopen weken werd er door alle eerste elftallen en reserveploegen van de zes Peltse voetbalclubs in twee reeksen een voorronde gespeeld in het kader van de Beker van Pelt. Dit ter voorbereiding van het nieuwe seizoen 2022-2023.
Na enkele spannende wedstrijden staan vanaf morgen de plaatsingswedstrijden op het programma. Deze wedstrijden gaan allemaal door op de terreinen van K. Lindelhoeven VV.
1

Elisa Van de Broek overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Pelt - Elisa Van de Broek overleden
Dinsdag is Elisa Van de Broek overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Joseph Cox. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Pelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.
1

Mier en leeuw

Woensdag 10 augustus 2022
Pelt - Mier en leeuw
Gisteren kreeg Theo Savelkouls een mierenleeuw op bezoek. Die zat op een touw van een oude tuinparasol (foto). Mierenleeuwen danken hun naam aan hun roofzuchtige larven die gespecialiseerd zijn in het vangen van bodembewonende insecten. Ze maken vooral mieren buit, maar ook andere kleine diertjes worden gevangen met behulp van een zelf gegraven valkuiltje. Mierenleeuw
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Pelt - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Winst voor Esperanza en Grote Heide

Woensdag 10 augustus 2022
Pelt - Winst voor Esperanza en Grote Heide
In de competitie voor de Beker van Pelt heeft Esperanza Pelt vanavond Lindelhoeven VV verslagen met 6-0. Grote Heide won met 3-1 van Herkol.
1
  1. Slimme camera's voor onderzoek verkeersveiligheid
  2. Pieter Plessers overleden
  3. Onkruid weggebrand, haag uitgebrand
15/07

Vrijdag de dertiende hoeft niet altijd een ongeluksdag te zijn ..... Proficiat, Josette en Jan.

Jan Gielkens
14/07

nonkel Lo en tante Margriet, nog heel veel mooie jaren gewenst, proficiat met de 60, doe er nog maar 20 bij ! familie Hertogs Ceustermans

martin hertogs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt