Het overige nieuws

Morgen staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Pelt - Morgen staking bij De Lijn
Door een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Pelt - Skiseizoen heropend
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Grote Heide verliest van Paal-Tervant
Sporting Grote Heide heeft vandaag thuis met 0-2 verloren van Paal-Tervant.

Gelijkspel voor Lindelhoeven B

Zondag 5 december 2021
Pelt - Gelijkspel voor Lindelhoeven B
Lindelhoeven B speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bree-Beek B.

Sparta Lille verliest bij Maaseik

Zondag 5 december 2021
Pelt - Sparta Lille verliest bij Maaseik
Sparta Lille is bij SLW Maaseik gaan verliezen met 5-3.
Pelt - Gelijkspel voor Esperanza bij Wellen
Esperanza Pelt is bij Wellen gelijk gaan spelen: 1-1. De stand was al bij de rust bereikt. Doelman Birger Van Dael had toen pas een penaltydoelpunt voorkomen. Pelt kwam na 4' op achterstand via een strafschop. Op het kwartier kopte Souhail Belkassem de verdiende gelijkmaker binnen.
In de tweede helft hield Birger Van Dael de club meermaals recht maar ook Esperanza kreeg kansen. Zo ging in de slotminuut een kopbal van Jan Smolders nog tegen de lat. Over de hele negentig minuten is 1-1 een terechte uitslag, al kreeg Wellen twee strafschoppen met een grote strik rond toegewezen, terwijl Esperanza er geen kreeg na twee even discutabele fases. Woensdag om 19.30u komt Koersel op bezoek.

Bèr Leurs overleden

Zondag 5 december 2021
Pelt - Bèr Leurs overleden
Gisteren is Bèr Leurs overleden, de echtgenoot van Margriet Scheelen. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 76 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurn zal geplaatst worden op de begraafplaats van het Lindel. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.   

Esperanza-dames steunen Mieke

Zondag 5 december 2021
De dames van Esperanza Pelt steunen de “Move For Mieke”. Op 25 augustus had Mieke, die in Lommel woont, tijdens een voetbalwedstrijd een zwaar ongeval, met ernstige complicaties tot gevolg. Er staat haar een lange en zware revalidatie te wachten. De dames van Esperanza Pelt willen graag hun steun betuigen en Mieke een hart onder de riem steken. Daarom hebben ze hun schouders onder een mooi initiatief gezet.
In samenwerking met de veilingsite matchwornshirt.com worden er (…) Het hele nieuwsbericht

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Pelt - Pfizer of Moderna?
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Pelt - Landbouw boert verder achteruit
In tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

LHVV verliest van Stal Sport

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - LHVV verliest van Stal Sport
Stal Sport heeft Lindelhoeven VV verslagen met 2-1. 

Zwaar verlies voor Herkol

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - Zwaar verlies voor Herkol
Een door blessures geteisterd Herkol heeft vanavond thuis met 1-7 verloren van Juve Hasselt. UPDATE Herkol begon strijdvaardig aan de wedstrijd maar toen de bezoekers na een halfuur spelen via een mooi gecombineerde aanval de 0–1 op het bord zetten, werd duidelijk dat Hasselt deze wedstrijd niet cadeau zou geven. Na handspel van Daan Wauters in de 16 meter stond de 0-2 al op het bord.
Na de rust bleef Juve een klasse sterker en op het uur lag de 0-3 in de (…) Het hele nieuwsbericht
Zwaar verlies voor HerkolZwaar verlies voor Herkol
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt die van Hasselt verslagen met 0-8. Bij de rust was het al 0-5. De Peltse doelpunten werden gescoord door Janna Van Hove (3), Emily Dirx (3) en Stephanie Vriens (2).

Kadijk wint bij Lutlommel

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - Kadijk wint bij Lutlommel
Kadijk is vanavond gaan winnen bij Lutlommel. Uitslag: 2-4. Voor Kadijk scoorden Molenberghs (2), Nijs en Van Chaze.

Ballasthoeve genomineerd

Vrijdag 3 december 2021
De Ballasthoeve in Overpelt is bij de Nederlandse ANWB weer genomineerd voor "Beste kleine camping". Het is het tweede jaar op rij dat de Peltenaren volgens de ANWB tot de 24 beste "kleine" campings van Europa behoren. Volgens uitbaatster Wendy Maas zijn ze de enige camping in België, die genomineerd is. Op 12 januari weten ze wie gewonnen heeft.
  1. Gemiddeld 860 fietsers per dag
  2. Steun voor 'warme buurten' in Pelt
  3. Esperanza-voorzitter gewond bij verkeersongeval
26/11

Ik wil de mevrouw die haar zelftesten bij de Goed aan mij heeft afgestaan heel hartelijk bedanken, omdat ik morgen moet werken en geen testen kon halen,heeft zij vrijwillig afstand gedaan van haar testen die ze gekocht had,hoedje af nogmaals dank je

Denise De Man
26/11

voor Frank Leyssen en Joy Goven, hartelijk gefeliciteerd met jullie verjaardag. Maak er een leuke dag van vandaag want het gaat snel. Nogmaals een dikke proficiat van Vake en Moeke Leyssen-Cardinaels

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt