Het overige nieuws

Daan Goutsmet (27) woont nu in Leuven, maar hij is afkomstig van het Hènt. Morgenavond treedt hij op in de vijfde "Blind Auditions" op VTM. Hij brengt er een Nederlandstalige versie van ‘Love Yourself’ van Justin Bieber. 
"Blind Auditions", 20.40u, VTM

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - 'Beleef Bosland!'
Vanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Ledlicht Techical Support failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

Fietser aangereden

Donderdag 4 maart 2021
Op de Koning Albertlaan werd een fietser aangereden door een bestelwagen. De fietser, een 46-jarige persoon uit Pelt, moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Piet Bloemen overleden

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - Piet Bloemen overleden
Dinsdag is in Bocholt de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Piet Bloemen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille, vindt plaats in intieme kring.
3
Tijdens de advent werd er op de Sint-Corneliusschool gewerkt rond ‘Armoede bij ons’. Tijdens de actie ‘SOEP IN DE KLAS’ konden de kinderen op school een kop soep eten en de bijdrage schenken aan Sint-Vincentius Overpelt. De actie bracht €925 op. Een mooi bedrag, waarvoor hartelijk dank. Met dit geld gaat de Sint-Vincentiusvereniging de volgende maand extra vers fruit bedelen aan de kinderen. Lekkere vitamientjes! (CVH)

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Pelt - Toerisme lente 2021
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Lisa Geyskens overleden

Woensdag 3 maart 2021
Pelt - Lisa Geyskens overleden
Gisteren is Lisa Geyskens overleden, de weduwe van Jan Knevels. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
5
Een politiepatrouille heeft gisteren bij een controle op de Leopoldlaan de bestuurder van een bestelwagen betrapt zonder rijbewijs. De betrokkene was een 47-jarige man uit de gemeente. Hij trok de aandacht omdat hij een verboden rijrichting inreed.

Nieuwe vennootschap: De Lou

Woensdag 3 maart 2021
Nienke Gysen en Joos Kessels, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap De Lou opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, brasserie, eetgelegenheid en café én traiteurdiensten.
2

Nieuwe vennootschap: Flemi

Woensdag 3 maart 2021
Bert Gielen (35) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Flemi opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen op het gebied van bedrijfsvoering en beheer en het vervaardigen van producten in kunststof.
Pelt - Negen aanwinsten voor Grote Heide
Sporting Grote Heide heeft negen inkomende transfers gerealiseerd: Pennemans (Hoeselt), Patterson (Ex. Hamont), Abdulstar (Ezaart Mol), Asbai (Pelt), Cinar (Gestel), Kalala (Kadijk), Kamara (Lutlommel), Geenen (W. Dessel) en Saris (Nederland).
Ook dit jaar gaat Ballastival niet door, omwille van het coronavirus, zo meldt de organisatie. Voorlopig is er een nieuwe datum in 2022 vastgepind: zaterdag 21 mei 2022. De geplande affiche van 2020 zal dan in haar geheel worden overgenomen voor editie 2022. Ook de tickets blijven weer geldig voor die editie. Eventueel kun je ze, indien gewenst, ook terug inruilen en je geld terug ontvangen. Dit kan door een mail te sturen naar: Ballastival[!]gmail.com.
  1. Jos Van Broekhoven overleden
  2. Jean Steensels overleden
  3. Pelthout heet nu Walth
19/02

Carine, goed op tijd. Proficiat met je 55 verjaardag, we hopen dat ze je goed vertroetelen thuis en op het werk.

francis labat
31/01

Méke proficiat met je 60ste verjaardag! Dikke knuffel van Lennert en Stan ; Seppe en Matthias ; Stijn en Wendy ; Ellen

Wendy Kyndt
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt