Het overige nieuws

Vuur en auto's

Vrijdag 17 januari 2020
Pelt - Vuur en auto's
De beiaardier stemt zijn muziek deze week af op de actualiteit. Dat zijn enerzijds auto’s met het autosalon in Brussel en anderzijds de gigantische bosbranden in Australië. Over auto’s kan je liedjes horen als Country Roads (John Denver), Paradise by the dashboard light (Meat Loaf), Hit the road Jack (Ray Charles), Chasing Cars (Snow Patrol), Where the streets have no name (U2)… Liedjes die te maken hebben met vuur zijn: Fire (The Pointer Sisters), Smoke on the water (Deep Purple), Light my fire (The Doors). Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Jan Serroyen overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Pelt - Jan Serroyen overleden
Gisteren is Jan Serroyen overleden, de echtgenoot van Philomene Janssen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op zes te snel...

Vrijdag 17 januari 2020
Pelt - Eén op zes te snel...
In november controleerde de flitswagen van de lokale politie HANO in totaal 5023 voertuigen op hun snelheid. 818 chauffeurs reden veel te snel en werden geflitst. Dat is 16,29% of ruim één op zes! Verhoudingswijs werden de meeste overtredingen vastgesteld in de Hayenhoek (Pelt), de Lindelsebaan (Pelt), de Orchideeënlaan (Hamont-Achel) en het Herent (Pelt). De cijfers van november

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Pelt - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - ‘Holocausteducatie: Herinneren voor de toekomst'
Op maandag 27 januari is het 75 jaar geleden dat het Russische Rode Leger het Duitse nazivernietigings- en concentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijdde. Naar Auschwitz werden 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. 1,1 miljoen overleefden de deportatie niet. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Internationale Holocaustherdenkingsdag herdacht zal worden.
In voorbereiding hierop organiseerde WICO campus TIO voor zijn leerlingen de reizende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Koffiehuis 'De Onthaasting' failliet

Donderdag 16 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag "De Onthaasting" in Pelt failliet verklaard. Het koffiehuis, gelegen aan de rotonde in de Kloosterstraat, bestond pas anderhalf jaar. 15 februari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Een 49-jarige Lommelaar en een 40-jarige vrouw uit Pelt raakten vanmorgen rond 9.15 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Fabriekstraat in Bocholt.

Twaalf obussen aangetroffen

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens wegenwerken in de Napoleonsdijk in Bocholt zijn vandaag twaalf obussen aangetroffen. De wegenwerken werden stilgelegd. De ontmijningsdienst DOVO ruimde de springtuigen op. De obussen dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Pelt - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Pelt - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Nieuwe speler voor Kadijk

Woensdag 15 januari 2020
Kadijk heeft een nieuwe speler aangetrokken: Kristof Plessers, ex-speler van Bocholt, Herkol en Lindelhoeven.

Hans Vanaken wint Gouden Schoen

Woensdag 15 januari 2020
Pelt - Hans Vanaken wint Gouden Schoen
Voor het tweede jaar op rij heeft Hans Vanaken van Club Brugge de Gouden Schoen gewonnen. Hans is een echte Noord-Limburger - hij werd in Neerpelt geboren en groeide op in Lommel. Hij speelde achtereenvolgens voor Lommel SK, Lommel United, Lokeren en uiteindelijk Club Brugge. Gefeliciteerd, Hans! (Foto Jan Buyens)

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.

Oppassen met grazers in natuurgebied

Woensdag 15 januari 2020
Pelt - Oppassen met grazers in natuurgebied
Wandelen in natuurgebieden - het brengt een mens tot rust. Soms zijn in die gebieden ook grazers te zien - Schotse hooglanders, Galloway-runderen, Konik-paarden... Ze gedragen zich in het algemeen vrij rustig, maar wandelaars komen best niet te dicht in hun buurt. Dat heeft een Nederlander afgelopen weekend ervaren toen hij in een natuurgebied door een Tauros op de horens werd genomen en daarbij behoorlijk wat verwondingen opliep.
De website Nature Today zette vandaag nog eens de richtlijnen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'
Limburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Van Herkol naar KSK Meeuwen

Woensdag 15 januari 2020
Pelt - Van Herkol naar KSK Meeuwen
De aanvallers Melis en Willems en verdediger Leekens, allen van Herkol, zullen volgend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Pelt - Staking bij Bpost
Je moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Provincie wil af van subsidiëring trage wegen
Het provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
3

Godelieve Steensels overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Pelt - Godelieve Steensels overleden
In Hasselt is vandaag Godelieve Steensels overleden, de levenspartner van Stefan Wilsens. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk in (Over)Pelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
2

Ziekenhuis roept patiënten terug

Dinsdag 14 januari 2020
Grensgevallen
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept voor de zekerheid 649 patiënten terug die na 27 januari 2014 een gebitsreiniging hebben ondergaan met een zogenaamde ultrasoontip. Dit om uit te sluiten dat de betreffende patiënten zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of HIV. De kans dat dit is gebeurd, is volgens het ziekenhuis klein; het terugroepen van de patiënten gebeurt uit voorzorg.

Gebouw beklad in Stationsstraat

Dinsdag 14 januari 2020
Pelt - Gebouw beklad in Stationsstraat
In de Stationsstraat hebben onbekenden een gebouw beklad met verf. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Miet Weckx overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Pelt - Miet Weckx overleden
Vandaag is Miet Weckx overleden, de echtgenote van Jean Andelhofs. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
37

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Pelt - De visie van Fobie
Gisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Pelt - Wolven hebben elkaar gevonden
De twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Twee aanwinsten voor Herkol

Maandag 13 januari 2020
Pelt - Twee aanwinsten voor Herkol
Jerome Habets en Ruud Van den Dungen, spelers van Lindel-Hoeven, maken de overstap naar Herkol.
Pelt - Juwelen, laptop en krasbiljetten gestolen
Bij een inbraak aan de Martinusdreef in Overpelt zijn juwelen en een laptop buit gemaakt. Een inbraak aan de Kaulillerweg in Sint-Huibrechts-Lille leverde krasbiljetten op.

Nieuw record dankzij Jenny

Maandag 13 januari 2020
Pelt - Nieuw record dankzij Jenny
Lang - 16 jaar! - heeft het record op de 4x200 meter stand gehouden. Maar afgelopen zaterdag, op de VS Indoor 2020 in de Topsporthal in Gent, werd dat record behoorlijk aan diggelen gelopen. Lynn De Corte (OB), Els Soenens (AZW), Dorien Van De Poel (HAKI) en de Neerpeltse Evgenia (Jenny) Balabkina (SACN) startten daar in de 4x200, AC vrouwen in de categorie Masters Vrouwen. Dat is de leeftijdscategorie 35-40 jaar. Ze pakten in die reeks een mooie derde plaats! Maar veel belangrijker was nog dat ze in hun leeftijdscategorie (35+) het Belgisch record, dat al vanaf 29.02.2004 op 1'49"60 stond, met bijna een volle seconde verbeterden. De dames klokten af op een heel erg knappe 1'48"82. Een bijzondere prestatie!

Zebracinema: 'La Belle Epoque'

Maandag 13 januari 2020
Pelt - Zebracinema: 'La Belle Epoque'
"La Belle Epoque" - Nicolas Bedos - Frankrijk - 2019 - 115'
Victor, een gedesillusioneerde zestiger, ziet zijn leven op zijn kop staan op de dag dat Antoine, een briljante ondernemer, hem een nieuw soort attractie aanbiedt. Hierbij mengt Antoine theatrale kunstgrepen en historische reconstructies. Aan de klanten wordt een kans geboden om terug te duiken in het tijdperk van hun keuze. Victor kiest er voor om de meest gedenkwaardige week van zijn leven opnieuw te beleven: de plek waar hij 40 jaar eerder zijn grote liefde ontmoette.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
07/01

Dank je wel voor de vele jaren als dirigent van Concinite.Heel veel goeds in de toekomst.Welkom aan Paul Vandenbemt als onze nieuwe dirigent.Julie zijn uit hetzelfde GOUD gesneden.Dank je wel Jos.

Koor Concinite
26/12

Lander Leysen: Gelukkige verjaardag!!! Bo, Beetle, Oma

Oma Oma
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Seinhuizen worden gerestaureerd
  2. Miet Weckx overleden
  3. Oppassen met grazers in natuurgebied