Het overige nieuws

Werkstraf voor vloggers

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Werkstraf voor vloggers
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee vloggers uit Pelt, die zich in februari 2019 hadden laten opsluiten bij tuincentrum Pelckmans in Lommel, veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De twee hadden verzet aangetekend tegen een eerder vonnis waarbij ze tot 10 maanden gevangenisstraf waren veroordeeld.  

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Nieuwe maatregelen tegen het virus
De Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht
De coronatochten van WSV De Dommeltrippers met vertrek aan de parking bij de Bosuil kunnen nog tot/met 11 november gewandeld worden, zo laat de wandelclub weten. Ook tijdens het herfstverlof kan men nog van deze mooie tochten van 6,2km of 9km genieten.

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)
Vanwege de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in Pelt is beslist om alle activiteiten van het sportaanbod te schrappen tot en met 8 november. Dat geldt ook voor het sportaanbod "Pelt in beweging". De verkoop van de lesperiode 2, die morgen zou plaatsvinden, is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.

Balthazar van de Ven overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Balthazar van de Ven overleden
Zondag is Balthazar van de Ven overleden, de weduwnaar van Liza Den Hond. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30u) bij Uitvaartcentrum Vandebosch.

Aanbesteding nieuwe ziekenwagens

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Aanbesteding nieuwe ziekenwagens
Op 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)

Gemeenteraad online te volgen

Maandag 26 oktober 2020
Wie de gemeenteraadszitting woensdagavond wil volgen, kan dat online doen. De zitting wordt gestreamd via de URL www.gemeentepelt.be/gemeenteraad. Ze begint om 20u.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
1
Pelt - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee weken geen Zebracinema

Maandag 26 oktober 2020
Omwille van een stijging van het aantal coronabesmettingen en de vrees voor verdere verspreiding van het virus besliste de burgemeester om op het grondgebied van Pelt het socio-cultureel leven stil te leggen tot en met zondag 8 november. Voor Dommelhof betekent dit ondermeer dat de vertoning van de Zebracinema-films ‘System Crasher’ en ‘Eté ’85’ wordt geannuleerd. Bezoekers die al een ticket hebben gekocht, worden gecontacteerd en terugbetaald.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Winteruur in het recyclagepark
Vanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Pelt - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1B
Vandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.
  1. Gouden bruiloft in de Turfheidestraat
  2. Mooi herfstplaatje
  3. Werk in het theater
20/10

voor HILDE GOOSSENS hartelijke gelukwensen met je verjaardag !! jos schalley & margrit weinholz.

Jos & Margrit Schalley
20/10

bedankt Bokkenrijders voor de mooie wandelingen op het Holven heb er van ge noten nog meer van dat tot de volgende grt Andre ( de bosdravers Eksel )

andre seroeyen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt