Het overige nieuws

Sporting klopt Atomix

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting klopt Atomix
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Atomix Haacht verslagen met 36-22.

Sporting Grote Heide speelt gelijk

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting Grote Heide speelt gelijk
Sporting Grote Heide is vanavond gelijk geen spelen tegen As-Niel: 3-3. Esperanza Pelt verloor met 4-2 van Wellen. De vier doelpunten van Wellen kwamen van één en dezelfde speler: Kobe Penders. 

Josephine Molemans overleden

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Josephine Molemans overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Josephine Molemans overleden. Ze was 84 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden; de afscheidsviering wordt zaterdag 14 december om 11u gehouden in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Leetulor en Hast leren Gambia honingzalf maken
De voorbije weken liepen 4 studenten en een begeleidende leerkracht van Hast HBO5 Verpleegkunde stage in Gambia, West-Afrika. Zij logeerden en werkten tussen de lokale bevolking om door te dringen in hun leefwereld. De studenten verzorgden diverse wonden met zelfbereide honingzalf in 2 healthcentra en enkele omliggende dorpen. De honingzalf-knowhow kwam van 2 oud-studenten die er, na hun buitenlandse stage in 2016, het Leetulor-project opstartten onder de vleugels van GAMMOL. Hast HBO5 Verpleegkunde zegt fier te zijn dat men dit project mee kon ondersteunen en (oud-)leerkrachten en (oud-)studenten springen mee op de kar van dit duurzaam initiatief. Deze buitenlandse stage was bovendien toe aan haar 25ste editie.
Pelt - Ruime overwinning voor Esperanza-dames
In het damesvoetbal hebben de vrouwen van Esperanza Pelt vandaag geen genade getoond met BS Sport Berbroek Schulen. Pelt won met... 9-0.

'Het Groot Dictee heruitgezonden'

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - 'Het Groot Dictee heruitgezonden'
In de bibliotheek van Neerpelt vond gisteravond “Het groot dictee heruitgezonden” plaats. Eigenlijk was de opkomst voor een grote gemeente als Pelt bedroevend. Misschien lag het aan de datumverjaardag van de Sint, maar er waren slechts/toch 12 kandidaten.
Er waren twee “wedstrijden” : het dictee en een woordspel om het langste woord te vinden. An Melis las met mooie heldere stem de toch niet gemakkelijke tekst voor. Drie deelnemers maakten minder dan vijf fouten en de beste met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Sint was bij Pelle Melle

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Sint was bij Pelle Melle
Sinterklaas was vandaag met Piet op bezoek bij de ouderen in Pelle Melle. En dat werd zeer geapprecieerd door de bewoners! Vannacht vertrekt de Sint weer naar Spanje... (Foto Paul Smeets)

Inbraak in Sint-Lutgardstraat

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Inbraak in Sint-Lutgardstraat
In een woning aan de Sint-Lutgardstraat kwamen dieven over de vloer. Ze waren binnengedrongen via de achterdeur. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Knevels overleden

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Fina Knevels overleden
Gisteren is Fina Knevels overleden, de weduwe van Jan Philippe, die in januari stierf. Ze zou op tweede Kerstdag 83 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
4
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bel(l)pop en Amerikaans bezoek aan beiaard
Zaterdag zendt Radio 1 de Belpop 100 uit vanuit Hasselt. Onze beiaardier Jan Verheyen speelt ook op de beiaard van de Sint-Quintinuskathedraal en zal voor deze gelegenheid ook te horen zijn op Radio 1: rond 13.30 uur met een interview en in de loop van de namiddag met enkele liedjes uit de lijst. Ook in Neerpelt speelt hij liedjes uit dit rijke repertoire, denk aan: “Twee meisjes” (van het Groenewoud), “Mia” (Gorki), “Ploegsteert" (Het zesde metaal), “Ne me quitte (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verslaat Hurry Up

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Sporting verslaat Hurry Up
In het sportcentrum heeft Sporting Pelt vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen met 27-19. Aan de rust was de stand 13-8.Het was een wedstrijd in het kader van de BENE-league van het handbal. Zaterdag speelt Sporting tegen HC Atomix.
Pelt - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Vier generaties, dank zij Fere

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Vier generaties, dank zij Fere
In Overpelt heeft een familie vier generaties in huis, dank zij Fere Debrouwere, die op 9 november geboren werd. Op de foto van links naar rechts  Annemie Claes (61) uit Kleine Brogel; Fere Debrouwere met mama Lien van Esch (29), die in Gent woont; en Margriet Snoekx, uit Overpelt. 

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Louis Renckens overleden

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Louis Renckens overleden
Dinsdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Louis Renckens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
2

Bosteva failliet verklaard

Donderdag 5 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het keukenbedrijf Bosteva gevestigd aan de Lodewijk De Raetlaan failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 januari ingediend worden.

Eén op drie te snel

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Eén op drie te snel
Tijdens een verkeerscontrole die dinsdag door politiezone HANO in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst werd georganiseerd, werden ook 340 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Liefst 112 chauffeurs - ruim één op drie! - bleken te snel te rijden en hebben een pv aan de broek.
Er werden ook 92 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af en mocht drie uur niet rijden. Twee foutparkeerders werden geverbaliseerd en 5 fietsers zonder licht werden beboet. Eén bestuurder moest naar de garage voor nieuwe banden wegens te weinig profiel. De Vlaamse Belastingdienst maakte 11 PV’s op.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Sint op bezoek in school

Woensdag 4 december 2019
Pelt - Sint op bezoek in school
6 december nadert, de Sint is aan het bezoek van de scholen begonnen. Vandaag kreeg hij, ondanks het koude weer, een heel warme ontvangst van de kinderen van de basisschool in het Herent. En hij maakte daar tijd om elk kleuterklasje een bezoekje te brengen en te luisteren naar hun leukste Sintliedjes. Daarna trok hij naar de leerlingen van het lager om een spelletje bingo te spelen, waar hij vervolgens voor iedereen wat lekkers uitdeelde. Wat een goedheilig man! (Foto’s: Deborah Porcu)
Sint op bezoek in schoolSint op bezoek in school

Sporting morgen tegen Hurry Up

Woensdag 4 december 2019
Pelt - Sporting morgen tegen Hurry Up
Morgen/donderdagavond om 20.15u speelt Sporting Pelt een Bene-league wedstrijd tegen het Nederlandse Hurry Up. Het gaat om een uitgestelde wedstrijd, meteen de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe trainer, Joël Abati.
Hurry Up staat in de Bene-league op de achtste plaats, doch slechts één punt verwijderd van Pelt. Om nog kans te maken voor een Final Four moet ook deze match gewonnen worden! In Zwartemeer, de eerste wedstrijd van het seizoen, verloor Sporting nog met 30-23... Zaterdag om 20.30u volgt dan alweer de volgende wedstrijd: tegen Atomix Haacht. (Sven Spooren)

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Pelt - Het wordt zachter
De straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht
07/12

Proficiat aan de OKAN school in Pelt. Aan de medewerkers en leerlingen een dikke welgemeende proficiat voor de opening van hun nieuwe school op het Holven.

Hilda Vanmierlo
02/12

JP van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!! maak er een leuke dag van!!! vanwege de collega's

emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. 'Het Groot Dictee heruitgezonden'
  2. Zoekactie naar moordwapen Marcel Van Hout
  3. Voorstelling 'Circus Triple Bill' afgelast