Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lily Boys winnen biljartbeker

Woensdag 20 februari 2019
Pelt - Lily Boys winnen biljartbeker
Afgelopen weekend werd in clublokaal café Cheers de finale gespeeld van de biljartklassieker 'Beker Jef Missotten voor 55-plussers' van biljartclub Overpelt BC. K. Moedig Vooruit Neerpelt met Irene Bex, Toon Van Houdt en Sonja Alders nam het op tegen gelegenheidsploeg Lily Boys, bestaande uit Tony Kums, Harry Meurkens en Toon Valkenborgh. Het waren de Lily Boys die na een spannende avond het (biljart)laken finaal naar zich toe trokken. Proficiat!

Elly Stalmans overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Elly Stalmans overleden, de echtgenote van Lambert Fidelaers. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
2

Nieuwe bvba: Vastgoed Lindeloo

Dinsdag 19 februari 2019
Maria,Marc en Elza Braeken, allen uit Pelt, én Hilda Braeken uit Scherpenheuvel-Zichem hebben de bvba Vastgoed Lindeloo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hoevenstraat in Pelt.

Mieke Thijs overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Mieke Thijs overleden
Gisteren is Mieke Thijs overleden, de echtgenote van Rob Knevels. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
6

Eduard Michielsen overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Eduard Michielsen overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Eduard Michielsen overleden, de echtgenoot van Maria Leppens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severensaan de Schansstraat in Lommel.
18

Rina Maas overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Pelt - Rina Maas overleden
In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Rina Maas overleden. Ze was 73 jaar. Vrijdag (om 10.30u)  is er een afscheidsviering met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.
1

Fietser (73) gewond bij aanrijding

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Fietser (73) gewond bij aanrijding
De 73-jarige fietser A.F. uit Neerpelt is gisterennamiddag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Molenweg in Neeroeteren (Maaseik). De man werd er aangereden door een 79-jarige autobestuurster uit Meeuwen. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Quiz van de LHVV-veteranen

Maandag 18 februari 2019
Komende vrijdag 22 februari om 20 uur organiseren de veteranen van LHVV opnieuw een gezellige quiz in zaal Den Drossaerd (Parkstraat 21 Pelt). Ze dagen de mensen van ’t Lindel en omstreken uit om op een aangename manier hun algemene kennis met elkaar te meten. Sprokkel een ploeg van maximum 5 personen bij elkaar, stuur een e-mail naar quiz.veteranenlhvv[!]gmail.com om je ploeg in te schrijven en betaal ter plaatse 20 euro inschrijvingsgeld voor de hele ploeg.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

'Swim for Life' in Lago Dommelslag

Maandag 18 februari 2019
Komende zondag 24 februari organiseert Lions Club Overpelt i.s.m. LAGO Pelt Dommelslag opnieuw de 2-jaarlijkse Swim for Life. Zwem mee en draag je steentje bij voor het goede doel! Of kom een initiatieles Floatfit volgen van 8u00 - 9u00 en start je dag met een gezonde dosis waterpret. Inschrijving voor de initiatieles Floatfit kan via lions.overpelt[!]gmail.com.  Opgelet: zondag zijn er enkel dagtickets te koop, deze opbrengsten gaan integraal naar het goede doel.

Zebracinema: 'Don't worry...'

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Zebracinema: 'Don't worry...'
"Don't Worry He Won't Get Far on Foot" - Gus Van Sant - VS - 2018 - 113' 
Met zijn eigenzinnige humor shockeert cartoonist John Callahan (1952) Amerika al jaren. Na een wilde jeugd vol drank en drugs raakte hij op 21-jarige leeftijd grotendeels verlamd bij een auto-ongeluk. Met de pen tussen de handen geklemd tekent hij in een rauwe stijl zijn cynische observaties van de medemens en zichzelf. Callahan kent geen schaamte, geen zelfmedelijden en geen respect voor de hokjesgeest. Zijn doelwit vormen advocaten, psychotherapeuten, gehandicapten, hondenliefhebbers, seksverslaafden en vrouwen (met of zonder Birckenstock-sandalen).
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Damesvoetbal: winst voor Esperanza

Maandag 18 februari 2019
Pelt - Damesvoetbal: winst voor Esperanza
De dames van Esperanza Pelt wonnen gisteren bij Jong St.-Truiden met 1-2. Jamie Smit bracht Pelt voor de pauze op voorsprong. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte via een strafschop. Twee minuten voor affluiten scoorde kapitein Lieke Ansems de 1-2. Esperanza Pelt sluit de competitie af met een mooie 5de plaats met 31 punten uit 22 wedstrijden.

'Ketjes verzope'

Maandag 18 februari 2019
Pelter Hükske
Pelt - 'Ketjes verzope'
Probeer deze mop (de tweede keer) eerst luidop mee te zeggen. En vertel ze straks maar eens verder – in ’t Pelter, natuurlijk! Wedden dat ze dan niet zo ‘ruw’ klinkt als je nu op het eerste zicht denkt?
1
Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Norbertinessenlaan 21 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a56ca. De inzetprijs is 110.000 euro.

Volleybal: Overpelt klopt Geetbets

Zondag 17 februari 2019
In de eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Geetbets B verslagen. Uitslag: 0-3.

Basket: Pelt wint van Lummen

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Basket: Pelt wint van Lummen
Pelt-Lummen: 72-59
Quarters: 23-15, 10-9 (33-24), 20-17 (53-41), 19-18 (72-59)
Pelt nam de eerste minuten tegen Lummen de touwtjes stevig in handen. In defense hield de thuisploeg de koord goed strak en Duane zorgde voor de eerste kloof 19-5 (8’). Maar met enkele rake driepunters beenden de bezoekers bij: 23-15 (10’). Het tweede quarter was er eentje om snel te vergeten. Met een reeks balverliezen en vele gemiste driepunters kwamen we tot een povere 33-24 ruststand. (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Siewert overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Ria Siewert overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Ria Siewert overleden. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
37

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Pelt - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Herkol verslaat Bree-Beek

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Herkol verslaat Bree-Beek
Het was al van vorig jaar geleden dat Herkol nog eens had gewonnen, maar vanmiddag was het raak: Bree-Beek werd verslagen met 4-1. De doelpunten kwamen van Sander Plessers, Wietze Baerts, Stijn Derkx en Jochen Jansen. Bij de rust was het al 3-1. 
Lindel-Hoeven speelde thuis 2-2 gelijk tegen Anadol. Grote Heide verloor met 1-0 van Stokkem.

Fien Schutters overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Fien Schutters overleden
in het Z.O.L. in Genk is gisteren Fien Schutters overleden, de weduwe van Theo Vandervee. Ze zou eind deze maand 91 jaar worden. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
2

Ida Beckers overleden

Zondag 17 februari 2019
Pelt - Ida Beckers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Ida Beckers overleden, de weduwe van Michel Plessers. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
3

Handbal: verlies voor Sporting

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - Handbal: verlies voor Sporting
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Kras Volendam. Uitslag: 19-21. (Foto's Anke van  de Vorst) UPDATE Een verslag van Sven Spooren:  Het werd letterlijk een pijnlijk verlies voor Sporting, dat helemaal kapot werd gespeeld. Ephrahim Jerry en Mats Pastoor moesten nog gekwetst toekijken vanop de zijlijn. Zij kregen daar echter het gezelschap van Versleeuwen na 53 seconden (rode kaart wegens vermeende (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: verlies voor SportingHandbal: verlies voor Sporting

Esperanza verliest van Lyra-Lierse

Zaterdag 16 februari 2019
Pelt - Esperanza verliest van Lyra-Lierse
Esperanza Pelt heeft vanavond met 2-0 verloren bij Lyra-Lierse. Sparta Lille speelde op het veld van Racing Boxberg 1-1 gelijk. Kadijk verloor met 2-1 van Kaulille.

Inbraak in garage

Zaterdag 16 februari 2019
Aan de Pater Vanduffelstraat in Overpelt is ingebroken in een garage. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
16/02
Een heel gelukkige verjaardag voor Sus,alvast langs deze weg een dikke kus.
Wij Uit Oudsbergen
10/02
Wies een dikke proficiat en nog veel wandel en fiets plezier
dames wandelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
Aangeboden
Bureau Plastic bakken
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Carpoolen
Verloren
Vermist
Gevonden
Sleutels
  1. Ria Siewert overleden
  2. RIP Stephan
  3. Carrefour gaat dicht