Het overige nieuws

Een tankwagen, quads en honden

Donderdag 27 juni 2019
De anonieme grommelaar
Grommelen is mijn tweede natuur, ik kan er ook niet aan doen. Ik weet het, het is sterker dan mezelf. Soms grommel ik voor dingen waar een normaal mens niet eens bij stilstaat, of hooguit eens om zucht. Maar soms…
Neem nu enkele dagen geleden, maandagochtend: om de hitte voor te zijn was de anonieme al vroeg aan 't fietsen. Langs het kanaal. Staat daar – vóór 8 uur – onder de brug van Kaulille naar Lozen een tankwagen van een (Nederlands) industrieel schoonmaakbedrijf op het (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Pelt - Hitte blijft duren
Hogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht
"Peltenaars, Lommelaars en Hamontenaren die dezer weken het treintje nemen richting Antwerpen, vallen van de ene miserie in de andere. De week is nog maar half en zowel maandag als dinsdag waren we meer dan een uur te laat thuis. De laatste dagen is het de gewoonte om de trein te laten rijden tot Mol en dan de Limburgers te laten staan. Kapotte motorwagens, treinen die stil vallen door de warmte, mensen die bijna flauw vallen omdat de airco het niet doet."
Aldus de klacht van een van de vele Noord-Limburgse treinreizigers. Kunt u zich daarin vinden? Hebt u de voorbije dagen ook zulke toestanden meegemaakt? 
19

Klaar voor de Drievalleientocht

Woensdag 26 juni 2019
Pelt - Klaar voor de Drievalleientocht
Vandaag konden geïnteresseerden de Drievalleientocht rijden. Vanmorgen fotografeerden we in De Bosuil de inschrijvingstafel, met links Bart Schreurs van WTC "Allemaal op de Fiets" en rechts Bob Vandermeulen van de gemeentelijke sportdienst. (Foto Dominique Vandormael)
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft deze namiddag een zijruit van een auto ingeslagen omdat er in de wagen een hond opgesloten zat. ‘Onbegrijpelijk! Het is 27 graden buiten. In een geparkeerde auto na 10 minuten 37 graden. Na een uur meer dan 45 graden,’ aldus de politie op Twitter. Nadat de hond uit de auto was bevrijd werd hij elders ondergebracht voor verzorging.
1

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Guy Berben overleden

Woensdag 26 juni 2019
In Oudenaarde is maandag Guy Berben overleden, de weduwnaar van Rita Blondeel en de levenspartner van Ingrid De Bruyne. Hij was 65 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (16-19u) in funerarium D'hondt in de Gentstraat 82 in Oudenaarde.
Op de Europese Spelen te Minsk werden vandaag de finales gevaren met de NWC-deelnemers. Artuur Peters moest van start in de finale K1 1000 meter. Met topvaarders uit heel Europa lag hij in een select deelnemersveld. Artuur ging voortvarend van start en kwam na 250 m door op een derde plaats in 49”61. Daarna kwam het verval en na 500 meter lag hij zevende in 1’44”. Op 750 meter lag hij ook 7-de in 2’39” en dit was ook in zijn eindresultaat in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - De TOPpers waren op de afspraak
Afgelopen zaterdag vertegenwoordigde 'Triatleten omgeving Pelt' (TOP) onze fusiegemeente op 'Bike my Day', een wielertoertocht voor het goede doel. Een vijfkoppig estafetteteam moet daarbij zoveel mogelijk rondjes van 11km afleggen binnen de 11 uren. Een opdracht helemaal op het lijf geschreven van Yves Imbrechts, Thomas Geerts, Christoph Jannis, Bram Meekers en Jonas Wilms. In totaal legden ze 36 rondjes of 396km af, goed voor de tweede plaats in het algemeen teamklassement. Dankzij sponsoring (…) Het hele nieuwsbericht
De TOPpers waren op de afspraak
Op de eerste dag van de kajakwedstrijden op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk zijn alle NWC-leden er in geslaagd om de finale te halen. Lize Broekx en Hermien Peters werden derde in hun reeks in de K2 500 meter, achter Hongarije en Wit-Rusland; ze konden zich daardoor rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. Van alle deelnemende boten hadden zij de derde snelste tijd. Artuur Peters werd in zijn reeks K1 1000 m zesde en kon zich voor de halve finale plaatsen. Daarin moest hij bij de eerste drie zijn om alsnog naar de finale te kunnen gaan. Hij werd knap tweede achter de Wit-Rus Yurenia en treedt dus morgen ook aan in de finale op deze Europese Spelen.

Jan Vangeneugden overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Pelt - Jan Vangeneugden overleden
In het ZOL in Genk is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Jan Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Yvette Duyck. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lèneke Huyers overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Pelt - Lèneke Huyers overleden
in het Mariaziekenhuis is gisteren Lèneke Huyers overleden, de echtgenote van Herman Stalmans. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
1

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Man verblindde F16-piloot
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.
Pelt - Nog wachten op lijn Hamont-Weert
De NMBS wil voorlopig niet weten van een verlenging van de spoorlijn Mol-Hamont tot in Weert. Dat is gisteren gezegd tijdens de bespreking van voorstellen voor een nieuw vervoersplan met de Limburgse parlementsleden en lokale besturen. Volgens de NMBS moeten er eerst nog infrastructuurwerken worden uitgevoerd. Aan Nederlandse zijde is men wel bereid om de verbinding te realiseren, maar voor de uitvoering ervan wordt er gekeken naar de NMBS.
Ook bestudeert de NMBS de mogelijkheid om de (…) Het hele nieuwsbericht
5
Pelt - Schutterswezen nu immaterieel erfgoed
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Pelt - Vakantieregeling De Lijn
Vanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Klaarmaken voor 'Lalala Lille'

Maandag 24 juni 2019
Pelt - Klaarmaken voor 'Lalala Lille'
Wanneer men de komende avonden in SHLille voorbij komt, dan is de kans groot dat je de fanfare "Vermaak na Arbeid" hoort repeteren. Ze maken zich namelijk klaar voor het groots openluchtconcert LaLaLa Lille dat komende zaterdag zal plaatsvinden. Op de affiche staan dit jaar zangeres Jolien Thijs (bekend van Jazzoline Orchestra en The Scabs) en zanger Eddy Baeten. Samen met het fanfareorkest uit SHLille dat onder leiding staat van Sander Jakubka zullen zij muziek brengen van Elvis Presley, Etta James, Tony Bennett, Lady Gaga en vele anderen, tijdens een twee uur durend programma. Daarna zal de coverband Roundabout de afterparty verzorgen met de meeste bekende pop, rock en hedendaagse hits. LaLaLa Lille gaat van start om 20u op het dorpsplein (aan de kerk) van SHLille. Het terrasweer is besteld!

Jean Gerits overleden

Maandag 24 juni 2019
Pelt - Jean Gerits overleden
Gisteren is Jean Gerits overleden, de echtgenoot van Mia Verschakelen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
16

De winnaars van de weekmarkt

Maandag 24 juni 2019
Pelt - De winnaars van de weekmarkt
Op de weekmarkt van Neerpelt werden afgelopen zaterdag twee fietsen uitgereikt. De afgelopen twee weken konden klanten op de weekmarkt lotjes invullen en zo deelnemen aan de tombola van de marktkramers in samenwerking met de gemeente. Er kwamen op die manier zo’n 4000 lotjes in de urne terecht. De spreekwoordelijke onschuldige hand trok daaruit twee heel gelukkige winnaars. En zo mochten Marleen Peeters en het echtpaar Michel en Helene Giesbers afgelopen zaterdag op de markt een gloednieuwe fiets in ontvangst nemen.
De fietsen werden geschonken door de marktkramers van de Neerpeltse weekmarkt. Met hun actie wilden ze de weekmarkt in de kijker zetten en het marktbezoek extra stimuleren.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Pelt - Tips voor warme dagen!
De Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Jacobus Hoeben overleden

Maandag 24 juni 2019
Pelt - Jacobus Hoeben overleden
Gisteren is in het Mariaziekenhuis Jacobus (Jacky) Hoeben overleden, de echtgenoot van Julia Monten. Hij was 88 jaar. Volgens de wil van Jacky wordt zijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
3

Vant hoeje kriedde doorst

Maandag 24 juni 2019
Pelter Hükske
Pelt - Vant hoeje kriedde doorst
Na enkele pinten kan de logica wel eens… anders uitvallen. Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk! Tot maandag... (Fons Tuyaerts)
Pelt - Zomers concert met Pulse Percussion Trio
Met het Pulse Percussion Trio, bestaande uit de gebroeders Tom en Tim Ouderits en Evert Van Eynde, sloot de werkgroep van de "4 Jaargetijden" zondag het veertiende werkjaar af. Een percussion trio is een niet-alledaagse instrumentencombinatie. Met een gevarieerd programma en een meesterlijke coördinatie wist het trio het publiek in zijn ban te krijgen. Meer foto's
Pelt - Vandalisme aan passantenhaven
Aan de passantenhaven in de Jaak Tassetstraat hebben vandalen borden van het fietsroutenetwerk in het water gegooid. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Schoolfeest in het Hènt

Zondag 23 juni 2019
Pelt - Schoolfeest in het Hènt
De kinderen van de basisschool in het Herent hadden samen met de leerkrachten weer een schitterend optreden voorzien. Onder een stralende zon ging het feest daarna op de speelplaats verder. Het werd weer een geslaagde afsluiter van het schooljaar! (Foito's Luc Swinnen)
Schoolfeest in het HèntSchoolfeest in het Hènt

Schoolfeest in het Lindel

Zondag 23 juni 2019
Pelt - Schoolfeest in het Lindel
Prachtig weer vandaag, en het schoolfeest van de Corneliusschool in het Lindel had dan ook alles mee om het de kinderen en de bezoekers naar hun zin te maken. Paul Smeets maakte niet alleen deze foto, hij maakte er nog veel meer.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Pelt - Code oranje: hitte
Het KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.
1
19/06
Tom VanhoofProficiat Tom met je prachtige prestatie op de triathlon tijdens de Special Olympics Belgie te St Niklaas!
luc Luc
17/06
Proficiat met je 60ste huwlijksverjaardag.Nog een goede gezondheid samen,met nog veel jaartjes.
Sus Lieset Hensen Van Baelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Jean Gerits overleden
  2. Leve de pastorijtuin
  3. De TOPpers waren op de afspraak