Het overige nieuws

Nieuw: Retail Properties

Vrijdag 18 juni 2021
Bart Cresens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Retail Properties opgericht met zetel aan de Tielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbouw en het beheer van een roerend en onroerend vermogen en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Maria Strackx overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Maria Strackx overleden
In WZC Hoevezavel in Lommel is vandaag Maria Strackx overleden, de weduwe van Jos Vandersteen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

One4Rent failliet verklaard

Vrijdag 18 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van logistiek dienstverlener One4Rent uit Pelt. Schuldvorderingen moeten voor 17 juli ingediend worden.

Guillaume Vanlommel overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Guillaume Vanlommel overleden
Vandaag is Guillaume Vanlommel overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna hij wordt begraven op de begraafplaats van Pelt-Fabriek.
3

Witte klaprozen

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Witte klaprozen
Dit jaar zijn er enorm veel klaprozen in alle schakeringen van oranje naar rood. Deze voormiddag zag Hilda Vanmierlo deze witte klaprozen staan. Mooie ervaring tijdens het fietsen, zegt zij.
2

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Pelt - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Beiaardier Jan Verheyen speelt een mix van oude en nieuwe muziek. Hij gebruikt de oude muziek als een inleiding op een modern stuk, want hij speelt Preludes. Dat waren stukken die bedoeld waren als inleiding op een ander lied. Later werden het ook composities die op zichzelf staan. U hoort dus barok, romantiek, modern; u hoort oorspronkelijke beiaardmuziek en bewerkingen… En zo lang de Rode Duvels nog in het Europees kampioenschap voetbal mee draaien, begint elke bespeling met de Brabanconne, gemengd met voetbaldeuntjes. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Veilig leren werken op school

Donderdag 17 juni 2021
Promotekst
Pelt - Veilig leren werken op school
Als voorbereiding op een boeiende job in de bouw volgden de leerlingen van de bouwopleidingen van campus Vox Pelt en Shift Pelt de opleiding "Veilig werken op hoogte - module 2". In deze opleiding leerden de jongeren de montage- en gebruiksregels kennen van de eenvoudige stellingtypes, maar ook leerden ze montage- en gebruiksdocumenten lezen en interpreteren.  Na het theoretisch gedeelte volgde er nog een praktijkgedeelte. En daarna kregen ze een getuigschrift “Veilig werken op hoogte – module 2”!

Struikgewas vat vlam

Donderdag 17 juni 2021
Deze namiddag vatte struikgewas vuur aan de brug over de Noord-Zuidverbinding tussen Eksel en het Lindel. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Pelt - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Pelt - Jonger dan 41 jaar?
Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Henri Schildermans overleden

Donderdag 17 juni 2021
Pelt - Henri Schildermans overleden
Dinsdag is Henri Schildermans overleden, de weduwnaar van Mary Stalmans. Hij was 86 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.
1
"De speelpleinen juichen, want met de afnemende maatregelen kunnen ze kinderen een onvergetelijke zomer aanbieden. Helaas vinden niet alle kinderen en jongeren hun plekje op de gewone speelpleinen. Daarom bieden wij van de Speelpleinen De Puzzel van Autisme Leeft de kans aan kinderen en jongeren met autisme (4 tot 21 jaar) om deel te nemen aan een speelplein op maat. We zijn heel blij het verschil te kunnen maken voor heel wat gezinnen in Hasselt, Pelt en Maasmechelen. Autisme Leeft biedt kinderen en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Jongste handballers sloten seizoen af
Bij Sporting Pelt hebben de jongste handballers zaterdag hun seizoen in schoonheid afgesloten met "vriendenmatchkes" onder elkaar. De J12, J14 en J16 dankten daarmee de trainers Stefan, invaller Wout Valkenborgh, Gilles, Rob, Victor Parracho en Guido voor hun inzet om er in het afgelopen, vreemde seizoen alsnog een uitdaging van te maken. Wil je volgend seizoen eens mee komen trainen, mail dan even naar communicatie[!]sporting-pelt.be; de club brengt je dan op de hoogte van de mogelijkheden.
Jongste handballers sloten seizoen af
Jongste handballers sloten seizoen afJongste handballers sloten seizoen af
Pelt - Paul Kerkhofs wint Ondernemersprijs
Paul Kerkhofs, zaakvoerder van de APK Group uit Pelt, heeft vandaag de 27ste Ondernemersprijs Herman Dessers gekregen. De jury bekroonde hem voor de duurzame groei van het familiebedrijf en voor zijn internationake mindset. "Kerkhofs toont op voortreffelijke wijze hoe gerichte overnames en slimme implementatie van innovatieve toepassingen bijdragen aan duurzame groei. Het bedrijf met hoofdkantoor in Pelt ontpopte zich van een bouwonderneming tot een polyvalent infrastructuurspeler die (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Desair overleden

Woensdag 16 juni 2021
Pelt - Annie Desair overleden
in WZC Immaculata is gisteren Annie Desair overleden, de weduwe van Gerard Vanherck. Ze was 80 jaar en afkomstig van Zonhoven. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
3

Lieske Serroyen overleden

Woensdag 16 juni 2021
Pelt - Lieske Serroyen overleden
In Houthalen is maandag Lieske Serroyen overleden, de weduwe van Felix Geerts. Zij was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
1
  1. Twee doden bij verkeersongeval, N-Z afgesloten
  2. Twee eeuwen geleden: de schupteuten
  3. Thieu Timmers overleden
03/06

Liefste opa Henk, wij wensen jou een heel fijne 70e verjaardag toe! Dikke verjaardagszoenen van jouw (b)engeltjes! Rune - Jasper - Marie xxx

Rune, Jasper & Marie vdK
03/06

Proficiat met jullie gouden feest!!!

Hilda en Joey Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt