Het overige nieuws

Brandje in kelder

Dinsdag 18 september 2018
Neerpelt - Brandje in kelder

Neerpelt

Deze voormiddag ontstond vermoedelijk door kortsluiting brand in een kelder aan de Oude Ramp. De schade bleef beperkt en er vielen geen gewonden. 

Overpelt

De 11de wedstrijd interclub tegen Gantoise was het eindstation voor de Heren 7 (4 spelers) van K. Metallic TC. In de halve finale van de intergewestelijke interclub was Gantoise uit Oost-Vlaanderen veel te sterk. Desondanks heeft het team van K. Metallic TC een fantastisch parcours afgelegd dit seizoen, met als hoogtepunt het behalen van de Limburgse titel. Degenen die voor dit succes hebben gezorgd zijn Maxim Van Herck, Joris Van Baelen, Wouter Jongeneelen, Gunther Melotte, Tjorben Cuyvers, Tom Bierkens, Frank Winters  en Bart Dyckmans.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 17 september 2018
Neerpelt - Werkmateriaal gestolen

Neerpelt

Afgelopen weekend hebben onbekenden van op een werf in de Stationsstraat werkmateriaal gestolen. Dat werd vanmorgen rond 6.30u vastgesteld.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Toine Thijs overleden

Maandag 17 september 2018
Neerpelt - Toine Thijs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Toine Thijs overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Franssen. Hij was 74 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
2

Handbal: Overpelt - Sp. Nelo 21-28

Zondag 16 september 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Sporting NeLo in Overpelt gewonnen. Uitslag: 21-28

Volleybal: Overpelt wint in Maaseik

Zondag 16 september 2018

Overpelt

In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A een uitoverwinning behaald bij Gr. Maaseik. Uitslag: 2-3.

Gilbert Jutten overleden

Zondag 16 september 2018
Pelt - Gilbert Jutten overleden
Vandaag is Gilbert Jutten overleden, de weduwnaar van Anne Marie Hofman. Hij was 72 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
5

Basket: Pelt klopt Bree

Zondag 16 september 2018

Overpelt

Bree-Pelt 61-81 (11-33, 15-23, 18-7, 17-18)
Op het veld van Bree begon Pelt als een sneltrein aan de partij. Een straf spelende Jago (3/3 shots) duwde het gaspedaal helemaal in: 3-10 (3’). Met bommen van John en Yano bleef de thuisploeg ter plaatse trappelen (9-27). Ook in defense gaven de bezoekers dadelijk hun visitekaartje af: 11-33 (10’). Bij het afsluiten van het eerste quarter had bovendien iedere Peltse speler al de weg naar de ring gevonden. Bij 17-36 pakten Jago en Joris (4/4 VW) (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt BC wint 'Beker der Pelten'

Zondag 16 september 2018
Pelt - Overpelt BC wint 'Beker der Pelten'
Gisteravond werd in OC De Kentings, het lokaal van de organiserende club KMV Neerpelt, de finale betwist van het jaarlijkse biljarttoernooi tussen alle "Peltse" clubs. Overpelt BC behaalde met twee van haar ploegen de finale. Het winnende team bestond uit Patrick Olijslagers, Ronny Nuyts en Jan Michielsen. De gedeelde derde plaats ging naar KMV Neerpelt en De Peel BC. Proficiat!

Sparta Lille en Herkol verliezen

Zondag 16 september 2018
Neerpelt - Sparta Lille en Herkol verliezen

Neerpelt

Sparta Lille is met 2-1 gaan verliezen bij Eendracht Houthalen. Sporting Grote Heide versloeg Gruitrode met 0-1, na een doelpunt van Nick Pinxten. Herkol heeft vanmiddag met 3-1 verloren van Melo Zonhoven. Jonas Meeus zorgde voor het eerreddende doelpunt. 

LHVV verliest van RC Peer

Zondag 16 september 2018
Overpelt - LHVV verliest van RC Peer

Overpelt

LHVV heeft vandaag met 0-4 verloren van RC Peer. De vierde goal was een owngoal.
Overpelt - Team Terwingen wint bedrijventennis Metallic

Overpelt

De 4de editie van het bedrijventennis op K. Metallic TC, kende vrijdag de ontknoping. 8 teams, verdeeld over 2 poules, speelden 4 wedstrijden, verspreid over juni en september, voor de KMTC-wisselbeker. Winnaar werd het team van Guy Terwingen, de vorige uitbater van de kantine, dat in de finale het team van een bekende bank versloeg. Het is voor het 2de jaar op rij dat Guy's team de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Het winnende team bestond uit Rudi en Sofie Baeten, Guy Cordie, Thomas Daniels en Martine Nijs.

Handbal: verlies voor NeLo

Zaterdag 15 september 2018
Neerpelt - Handbal: verlies voor NeLo

Neerpelt

In de BENE-Leauge van het handbal is Sporting NeLo vanavond gaan verliezen van het Nederlandse Aalsmeer. Uitslag: 31-27. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:  Oké, het is geen schande om te verliezen op het veld van Nederlands kampioen Aalsmeer, maar toch gingen we niet met het beste gevoel naar huis. Dat hoeft op zich niet slecht te zijn, want dat betekent dat er meer in gezeten heeft. En zo was het ook. De start van Sporting was echter niet goed! De (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk speelt gelijk in Tessenderlo

Zaterdag 15 september 2018
Overpelt - Kadijk speelt gelijk in Tessenderlo

Overpelt

Kadijk is in de vooravond 2-2 gelijk gaan spelen op het veld van Thes Tessenderlo B. 

Eerste punt voor Esperanza Pelt

Zaterdag 15 september 2018
Pelt - Eerste punt voor Esperanza Pelt
Esperanza Pelt heeft zijn eerste punt binnen na een gelijkspel bij Houtvenne: 2-2. Eloy Schildermans en nieuwkomer Erfan Khani scoorden voor Esperanza.

Neerpelt

Eergisteren kon de NTC-tennisploeg (H+65) van kapitein Jaak Plessers zich in Brussel niet plaatsen voor de finale van de interclubcompetitie. Die finale wordt nu donderdag gespeeld tussen Brussels LTC (thuis) en TC Diest.

Jan Wilms overleden

Zaterdag 15 september 2018
Overpelt - Jan Wilms overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Jan Wims overleden, de echtgenoot van Lieske Vangrinsven. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.
14

7,2 procent eenoudergezinnen

Zaterdag 15 september 2018

Neerpelt

In Neerpelt was vorig jaar 7,2 % van alle huishoudens een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt verloren op het veld van DV Bilzen Utd. Uitslag: 3-1.

7,5 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018

Overpelt

In 2017 was 7,5 % van alle huishoudens in Overpelt een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Familiedag in het Look

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Familiedag in het Look

Neerpelt

De bewoners van de "witte huizen" in het Look organiseerden een familiedag. Die stond volledig in het teken van de kinderen, met een springkasteel en vele Vlaamse volksspelen. Met het zonnetje erbij werd het een geslaagde namiddag, die eindigde met een lekkere hotdog.
Familiedag in het LookFamiliedag in het Look

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Pelt - Mia Cremers overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Inbraak in Paardskerkhofstraat

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Inbraak in Paardskerkhofstraat

Neerpelt

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een woning in de Paardskerkhofstraat in SHLille. Ze braken twee vensters open en doorzochten de hele woning. De buit bestaat uit twee laptops en twee tablets.

Henri Cox overleden

Vrijdag 14 september 2018
Neerpelt - Henri Cox overleden

Neerpelt

Gisteren is in het Mariaziekenhuis Henri Cox overleden, de echtgenoot van Rita Peeters. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
10
18/09
Lode, van harte gefeliciteerd met je verjaardag xxxjes van je collega's van de benedenverdieping
emilia reynders
15/09
Hallo " kliekske " Run&Fun, DIKKE PROFICIAT !!! SUPER GOED GEDAAN Johan Stinckens
johan stinckens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Op twee plaatsen 'Dag van de Landbouw'
  2. 7000 man bij landbouwdag op Klaverhof
  3. Landbouwfietsroute 'Boerenloeren' geopend