Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Disto

Vrijdag 24 september 2021
Davy Meuffels (43) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Disto opgericht met zetel aan de Populierenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in computers, randapparatuur en software én computerconsultancy-activiteiten.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Fietser gewond op De Roosen

Vrijdag 24 september 2021
Bij een verkeersongeval op De Roosen, deze namiddag rond 14u, is een 87-jarige Peltenaar gewond geraakt toen hij op zijn fiets werd aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 28-jarige vrouw uit Pelt.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

Pater Thieu Vanherk overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Pater Thieu Vanherk overleden
Gisteren is pater Thieu Vanherk overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Hij was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en werd op 18 augustus 1987 in Overpelt priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Pelt - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Cox overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Sus Cox overleden
Dinsdag is Sus Cox overleden, de levenspartner van Anny Franssen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium.

Silvy Bayens overleden

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Silvy Bayens overleden
Zaterdag is Silvy Baijens overleden in de palliatieve eenheid in Beveren. Zij is 52 jaar geworden. Silvy bracht haar jeugd door in Overpelt. Ze is de dochter van Anna Van der Sanden uit Pelt. De afscheidsviering vindt vrijdag plaats in Sint-Niklaas. Online condoleren kan op www.uitvaartderuyte.be.

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Pelt - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Emiel Janssens overleden

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Emiel Janssens overleden
Gisteren is in WZC Sint-Jozef Emiel Janssens overleden, de weduwnaar van Maria Claes. Hij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Zondag opendeurdag in museum SHLille

Woensdag 22 september 2021
Na meer dan anderhalf jaar houdt het heemkundig en archeologisch museum van Sint-Huibrechts-Lille een gratis opendeurdag op zondag 26 september van 10 tot 12u in het oud gemeentehuis van Sint-Huibrechts-Lille. Hiermee sluit de heemkundige kring zich aan bij de teutenmarkt. Heb je interesse voor het verleden van Lille, voor familiegeschiedenis, voor oude foto’s, voor archeologie of wil je de kinderen laten schrijven met lei en griffel of met inkt… dan ben je er welkom. Wil je zelf meedoen aan de vele facetten van een heemkundige werking, ga dan eens praten met de vrijwilligers!

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Imago Tijl herleeft'

Woensdag 22 september 2021
576 dagen geleden kregen de dansers van Imago Tijl, de dansgroep van WICO, te horen dat de voorstellingen niet konden doorgaan omwille van corona. Op 9 en 10 oktober pakken ze de draad weer op met de hele groep: ‘Imago Tijl herleeft’!
Voor deze unieke voorstellingen wordt de Hubertushal (sporthal WICO Juniorcampus) omgebouwd tot een heus theater. Uniek ook omdat ze met de volledige groep dansen, van het eerste tot het zesde jaar, jongens en meisjes. Wil je er graag bij zijn, bestel dan nu je tickets via 011 640701; het kan ook via deze link.  
De dansers zien jullie met veel plezier op zaterdag 9 oktober om 17.00 u. en 20.30 u. en op zondag 10 oktober om 15.00 u. in de Hubertushal.

Motorrijder (20) gewond bij val

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Motorrijder (20) gewond bij val
Aan het kruispunt in Achel-dorp is gisternamiddag rond 16.15u een 20-jarige motorrijder uit Pelt gewond geraakt toen hij een val maakte nadat hij verrast werd door een auto die uit de Haag kwam. Het slachtoffer weigerde mee te gaan met een opgeroepen ambulance.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Pelt - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

'Koorvlam' in Pelt gearriveerd

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - 'Koorvlam' in Pelt gearriveerd
Deze namiddag nam dagkoor Daytime in De Reppe de koorvlam van de World Choir Games 2021 in ontvangst. Jos van Reempst van het Geelse koor Aard Nouveau overhandigde samen met een aantal koorleden de vlam aan de koorleden van Daytime. De Koorvlam, die symbool staat voor de warmte die samenzang kan verspreiden in de samenleving, is bezig aan een estafettetocht tussen Antwerpen en Gent. 
Voor de 11e editie komen de World Choir Games naar Vlaanderen. Van 30 oktober tot en met 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: vrouw (25) gewond

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - Auto tegen boom: vrouw (25) gewond
Een 25-jarige autobestuurster uit Lommel is gewond geraakt toen zij tegen een boom reed aan het kruispunt van Luikereinde en de Industrielaan in Overpelt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze namiddag even na 14u.

François Tutelaars overleden

Dinsdag 21 september 2021
Pelt - François Tutelaars overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren François Tutelaars overleden, de weduwnaar van Rosa Meijlaers. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
  1. Weer veel wegenwerken volgende week
  2. Peltenaar verongelukt in Budel
  3. 'Koorvlam' in Pelt gearriveerd
19/09

Tristin Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Het gaat snel vooruit, he vriend. Maak er een fijne dag van en geniet. Nogmaals een super dikke proficiat, Tristin. Dit wensen u Vake en Moeke

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
13/09

Proficiat Meke met je 92ste verjaardag ! Vanwege Christiane Geerts, kinderen en kleinkinderen

carina coenen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt