Het overige nieuws

Een auto kopen vanuit je zetel

Woensdag 8 april 2020
Promotekst
De gezondheid van de klanten en medewerkers bij Beliën Automotive Group krijgt nu uiteraard absolute voorrang. Het is daarom dat wij, net als vele andere ondernemingen, 2 weken geleden de deuren van onze showrooms sloten. Het spreekt voor zich dat de verkopers nog altijd ten dienste staan van onze klanten en via de klassieke kanalen te bereiken zijn, zoals telefoon, mail of Facebook. Maar er is meer. Vermits door de logische verlenging van de maatregelen onze verkopers geen face-to-face contact meer (…) Het hele nieuwsbericht
In normale tijden zouden vanavond op de prachtige accommodaties van SK Kadijk de finales van de voetbalbeker der gewesten doorgaan. Er stonden 3 heel mooie derby's op het programma: Verbroedering Lommel tegen Kattenbos Sport, Lindel-Hoeven VV tegen Kadijk SK en tot slot SV Herkol tegen Achel VV. Maar door de lockdown werden zoals iedereen al wist alle voetbalwedstrijden verboden.
Omdat de 3 winnaars mogen deelnemen aan de Beker van België besliste het bestuur van de gewesten (Noord/West) om de deelnemers hieraan door het lot aan te duiden. En dus mogen Verbroedering Lommel, Kadijk SK en Achel VV deelnemen aan de competitie voor de Beker van België.

FunRun wordt afgelast

Woensdag 8 april 2020
#samentegencorona
Pelt - FunRun wordt afgelast
Dit jaar zal er geen tweede editie komen van de Dommelhof FunRun. Het sportevenement was nog maar aan z’n tweede editie bezig, maar die zal niet plaatsvinden op 6 juni 2020. Er werd gezocht naar een ander moment dit jaar, maar die werd om verschillende redenen niet gevonden, aldus de organisatoren. “Het belangrijkste is natuurlijk de gezondheid van de deelnemers, supporters en onze vrijwilligers. We willen geen risico lopen en dat valt in deze tijden niet te rijmen met een dergelijke evenementen.” vertelt Jan Cornelissen. 

Alexander Bijnen overleden

Woensdag 8 april 2020
Pelt - Alexander Bijnen overleden
Maandag is de in Overpelt woonachtige Alexander Bijnen overleden. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
4

Help de helpers

Woensdag 8 april 2020
#samentegencorona
Pelt - Help de helpers
Zorginstellingen overtreffen momenteel zichzelf in de strijd tegen COVID-19. Daarbij vallen soms personeelsleden weg wegens ziekte. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceerde daarvoor al aan het begin van de uitbraak een oproep naar vrijwilligers met een medische achtergrond om zich aan te bieden als inzetbare reserve. Dat aanbod wordt nu uitgebreid en aangeboden via een nieuw vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’  Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar (…) Het hele nieuwsbericht

Dreamteam in het handbal

Woensdag 8 april 2020
Het dreamteam in de BeNeleague van het handbal (2019-2020) is verkozen. Het bestaat uit doelman Clem Leroy (Bocholt), rechter hoek Bart Köhlen (Pelt), rechter opbouwer Serge Spooren (Bocholt), spelverdeler Dario Polman (Bevo), linker opbouwer Joao Ramos (Lions), linker hoek Tommie Folke (Pelt) en cirkelspeler Yves Vancosen (Visé).

Van Grote Heide naar Lutlommel

Woensdag 8 april 2020
Davy Belmans van tweedeprovincialer  Sporting Grote Heide zal komend seizoen de kleuren van Lutlommel VV verdedigen.

Henri Coemans overleden

Woensdag 8 april 2020
Pelt - Henri Coemans overleden
In Sint-Huibrechts-Lille is gisteren Henri Coemans overleden, de echtgenoot van Lieske Nijssen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in heel beperkte kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Boseind.
3

Ondertussen, in Wuhan...

Woensdag 8 april 2020
Pelt - Ondertussen, in Wuhan...
                                                                     (Cartoon: Fobie)

Hooibrand in stal

Dinsdag 7 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kwikstraat in Peer heeft deze namiddag een partij hooi vuur gevat in een stal. De brandweer heeft het hooi uit de stal verwijderd en vervolgens geblust.
Ben Maas uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Algemene Elektriciteitswerken Maas opgericht met zetel aan de Vogelkersstraat. Het aanvangskapitaal van de vennootschap bedraagt 1.700 euro.

Jos Van de Broek overleden

Dinsdag 7 april 2020
Pelt - Jos Van de Broek overleden
In het Vesaliusziekenhuis in Tongeren is zondag Jos Van de Broek overleden, de weduwnaar van Mia Plompen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie zal in familiekring worden gehouden. Begroeting - met inachtname van de Covid-19-maatregelen - donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Katrien Poelmans overleden

Dinsdag 7 april 2020
Pelt - Katrien Poelmans overleden
Gisteren is Katrien Poelmans overleden, de echtgenote van Michel Tielemans. Ze was 82 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting - met inachtname van de coronabeperkingen - donderdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
12

Brandfase oranje

Dinsdag 7 april 2020
Pelt - Brandfase oranje
Vanaf vandaag geldt preventieve brandfase ORANJE in de Limburgse bossen. Plannen om te gaan wandelen? Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Houd kinderen onder toezicht. Vuur maken is zoals steeds verboden.

Recyclageparken weer open

Dinsdag 7 april 2020
Pelt - Recyclageparken weer open
(                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Pelt - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zingen voor jarige opa

Maandag 6 april 2020
Pelt - Zingen voor jarige opa
"Afgelopen vrijdag werd onze opa, Jos Heynen, 88 jaar en dit wilden we toch niet zomaar voorbij laten gaan. Dus zijn we voor het raam in de Nieuwstraat gaan zingen, op veilige afstand van elkaar..." (Katrien Schuurmans)
Zingen voor jarige opa
3

Jos Claes overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Jos Claes overleden
Vandaag is Jos Claes overleden, de echtgenoot van Ida Theunissen. Hij was 76 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk rouwadres: Lepelstraat 55. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
31

Suska Rijks overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Suska Rijks overleden
In WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Suska Rijks overleden, de weduwe van Remi Nicasi. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.
5

Diefstal uit bestelwagen

Maandag 6 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen aan de Goolderheideweg in Bocholt zijn allerhande werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
1
Pelt - Recyclageparken morgen weer open
Morgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
1

Oproep tot getuigen

Maandag 6 april 2020
Pelt - Oproep tot getuigen
Gisternamiddag rond 14.15 uur gebeurde er een aanrijding tussen 2 fietsers in de buurt van jeugdverblijf “De Winner”, op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 256 en 257. Een vrouw is daar in aanrijding gekomen met een man; ze maakte een zware val. De mannelijke fietser is even gestopt maar reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie vraagt aan de man (tegenpartij) om zich te melden. Tevens worden eventueler getuigen gevraagd telefonisch contact op te nemen met de lokale politie van politiezone HANO, tel. 011 440 820.
Pelt - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

1

Maria Meekers overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Maria Meekers overleden
Gisteren is Maria Meekers overleden, de echtgenote van Jos Gijbels. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
4

Ludo Geysmans overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Ludo Geysmans overleden
Zaterdag is Ludo Geysmans overleden, de echtgenoot van Lutgarde Deckers. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats De Roosen in Neerpelt.
97

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Pelt - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1
Op de spoorlijn tussen Lommel en Mol is vanmorgen een persoonsongeval gebeurd. Daardoor is de treindienst onderbroken en moeten reizigers tijdelijk gebruik maken van vervangbussen.

Voader wèère

Maandag 6 april 2020
Pelter Hükske
Pelt - Voader wèère
In deze moeilijke tijden blijven we ‘in ons kot’ en gaan we alleen naar buiten als het echt nodig is. Maar we kunnen elkaar wél opbellen, we kunnen elkaar spreken en zien met Skype en WhatsApp, we kunnen samen het beiaardconcert volgen op Facebook…
En we kunnen herinneringen ophalen over ‘de tijd van toen’ – over de tijd dat in feite alle jongens ‘naar den troep’ moesten. En hoe vindingrijk ze ook toen al waren om eens thuis te zijn.
Voortvertellen, in het Pelter dialect natuurlijk! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
04/04

Beste buurman Pewi, bedankt voor de leuke muziek en de buurt wat op te vrolijken.

Albert en Carine Denkers
01/04

Lieve moeke, je gaat zondag op pensioen. Daarom sturen we jou... een dikke zoen! Marie, Lore en Hanne Mieke & Patrick

Mieke Kerkhofs
29/03

Björn, Héél véél succes als trainer van Sporting Pelt !!

johan stinckens
29/03

gelukkige verjaardag IBE PELLENS ze word vandaag 18 jaar gefeliciteerd van oma en opa

marlies van de kerkhof
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
08/04

Liefste Pake, van harte gefeliciteerd met je 80ste verjaardag! Corona maakt dat we dit vandaag niet samen kunnen vieren maar uitstel is ZEKER geen afstel! Van zodra het kan vieren we drie keer zo hard!!! Geniet van de dag en vier het samen met make!

Familie Geys Kinder/kleinkinder
07/04

Proficiat met je verjaardag Mia. We houden voorlopig contact via de telefoon . Groetjes van Hilda en Joey

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Ludo Geysmans overleden
  2. Coronavirus: weinig gevallen in WZC's in Pelt
  3. WICO TIO schakelt een versnelling hoger