Het overige nieuws

Peter Vlems overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Peter Vlems overleden
In WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Peter Vlems overleden, de weduwnaar van Alda Antonissen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Beiaardmuziek op de weekmarkt

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Beiaardmuziek op de weekmarkt
De beiaardier is nog zowat de enige muzikant die kan blijven spelen. Voor de rest ligt de hele cultuur- en eventsector plat vanwege de coronacrisis. Die sector slaakt dan ook een luide noodkreet met de actie “The Sound of Silence”. De beiaardier is solidair met zijn collega’s en speelt daarom zaterdag tijdens de markt “The sound of silence” van Simon and Garfunkel. Voor de rest wordt de markt opgevrolijkt met zonnige liedjes en ook enkele liedjes die de regen bezingen, want de natuur kan echt wat water gebruiken. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Liza Hertogs overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Liza Hertogs overleden
In WZC Immaculata is gisteren Liza Hertogs overleden, de weduwe van Jef Goven en van Frans Theuwen. Ze was 88 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan online via www.uitvaartzorg-severens.be of via een kaartje gericht aan de familie Theuwen – Goven, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 PELT.
1

Toine Thijs overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Toine Thijs overleden
In WZC Sint-Jozef is gisteren Toine Thijs overleden, de echtgenoot van Anny Spooren. Hij was 93 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 
4

Openluchttentoonstelling in Bosland

Vrijdag 14 augustus 2020
Pelt - Openluchttentoonstelling in Bosland
Van 15 augustus tot 30 september organiseert BREEDBEELD in het natuurdomein Bosland de openluchttentoonstelling IN SIDE OUT. De expo is opgevat als een volledig coronaproof fotowandelparcours van 3,5 kilometer, langs de mooiste plekjes van het bos. De groepstentoonstelling toont werk van 34 fotografen, deels projecten die tot stand kwamen tijdens de lockdown en nu in open lucht de weg naar het publiek vinden.
Op vijf locaties langs de wandelroute worden beelden uit twee verschillende open calls (…) Het hele nieuwsbericht
Openluchttentoonstelling in BoslandOpenluchttentoonstelling in Bosland

Dieven trappen deur in

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastoor Bungenerslaan in Achel hebben dieven de deur van een woning ingestampt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - 'De invloed van natuur op stress'
In deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - Het jaar van de mondmaskers
                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - KMI geeft code oranje
Deze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Pelt - Handbal: BENE-League start in oktober
De BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

Met de groeten uit... Koksijde

Donderdag 13 augustus 2020
Vakantiegroeten
Pelt - Met de groeten uit... Koksijde
Op de luchtmachtbasis van Koksijde vlogen dinsdag de drie Alouette III-helikopters van de basis voor de allerlaatste keer in formatie. De vlucht kaderde in het afscheid van de helikopters. De eerste helikopter (M-3) gaat met welverdiend pensioen na meer dan 11.400 vlieguren op de teller. De twee andere hebben ook al meer dan 11.200 vlieguren en zullen ten laatste tot eind 2021 blijven vliegen. Ze worden vervangen door het nieuwe type NH90. (RS)
Met de groeten uit... Koksijde

Weg met juwelen en geld

Woensdag 12 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gelehoekstraat in Bocholt zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jinliang Ma overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Gisteren is Jinliang Ma (65) overleden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Thieu Boonen overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Thieu Boonen overleden
Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Boonen overleden, de echtgenoot van Mia Van Broekhoven. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
2
Kort nieuws van bij de buren
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Recyclagepark zaterdag dicht
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Pelt - Politie houdt toezicht tijdens onweer
                                                                           (Cartoon: Fobie)
1
10/07

Albert en Carine, bedankt voor deze mooie wensen. Weet de deur staat altijd open.

francis labat
04/07
Jan Willekens

Jan een heel fijne verjaardag ,en nog vele fijne jaren !!!!

Annita & Gerard Peeters-Gijbels
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
07/08

MAKE PAKE MOEKIE EN OPIE HARTELIJK GEFELICITEERD MET JULLIE 50 JARIG HUWELIJK WE MAKEN ER EEN LEUKE DAG VAN VELE KUSJES JOLANDA RONNY AMBER STEFF EN VERDERE FAM EN VRIENDEN .

JOLANDA VAN HAM
03/08
fonny en suzanne plessers-berben

gouden paar van harte proficiat met je 50 jaar jubileum , Teken nog maar wat bij in goede gezondheid samen met je familie Riek en de Kinderen .

riek follon aarts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Bezoek voor het Klankenbos
  2. Fons Beckers overleden
  3. Linda Beckers overleden