Het overige nieuws

Jointje roken tijdens het rijden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond op de Hamonterweg in Bocholt een twintiger uit Maaseik betrapt die tijdens het rijden een jointje aan het roken was en wiet op zak had. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Juwelen en horloges gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten juwelen en horloges buit in een woning aan de Pastoor Langensstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Carnaval bij Nelson's Kidsclub

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Carnaval bij Nelson's Kidsclub
Gelukkig gooide het weer geen roet in het eten voor de carnavalsplannen van Nelson's Kidsclub, de bewegingsschool van Handbalclub Sporting Pelt. Een hele bende enthousiaste kleuters mocht zich weer komen uitleven in sporthal Dommelhof, en het was weer plezant natuurlijk! Meer foto's

Leon Dreesen overleden

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Leon Dreesen overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Leon Dreesen overleden, de weduwnaar van Elisa Cuyvers. Hij was 95 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Herent. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Sparta Lille - Eendracht Zelem 2-2

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Sparta Lille - Eendracht Zelem 2-2
Sparta Lille heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Eendracht Zelem. Zondag ontvangt Sparta Lille Kattenbos Sport. Lindel-Hoeven VV versloeg Stal Sport met 1-0 en moet zaterdag naar Eendracht Louwel.

Lena Claes overleden

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Lena Claes overleden
In WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Lena Claes overleden, de weduwe van René Brusselaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaafs van Boseind (Pelt). Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
6

Politie koopt elektrische fietsen

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Politie koopt elektrische fietsen
De lokale politie HANO gaat zeven elektrische fietsen voor de wijkdiensten aankopen. De politieraad gaf daarvoor zijn toestemming. Er worden ook twee nieuwe wijkvoertuigen voor Pelt aangekocht, ter vervanging van twee oude.

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Sporting wint in Volendam

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - Sporting wint in Volendam
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 21-23 gewonnen van Kras/Volendam.

Schapendrijven in het Lindel

Zaterdag 22 februari 2020
Vandaag en morgen zijn er in de Moldershoevenstraat wedstrijden schapendrijven. Het tweedaagse evenement - de 'nursery'-finale - met als inzet het Belgisch kampioenschap kan op een flink deelnemersveld rekenen. De wedstrijden beginnen vanaf 8 uur en de inkom is gratis. Zondag vanaf 15 uur schapenwandeling met kinderen. De organisatie zorgt voor warme en koude drankjes in een verwarmde tent.

SK Kadijk wint van SK Breugel

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - SK Kadijk wint van SK Breugel
SK Kadijk is vandaag op het veld van SK Breugel gaan winnen met 0-5. De doelpunten werden gescoord door Feys, Nijs, Vanchaze (2) en Flamur. Zondag 1 maart ontvangt Kadijk Verbroedering Lommel. Esperanza Pelt verloor met 2-3 van Bilzen-Waltwilder. Aan de rust was de stand 2-0. Komende zaterdag moet Esperanza naar KVC Houtvenne.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
4

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Pelt - Voor een half miljoen aan boetes
De politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Nieuwe vennootschap: ID Bokt

Vrijdag 21 februari 2020
Bart Drieshaut en Ruth Vrijsen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap ID Bokt opgericht met zetel aan de Holenweg in Pelt. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 181.500 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het bouwrijp maken van terreinen en het bebouwen ervan met woningen, appartementen, kantoren en bedrijfsgebouwen.

Nieuwe vennootschap: JMD Consult

Vrijdag 21 februari 2020
Jan De Graef uit Overpelt heeft de besloten vennootschap JMD Consult opgericht met zetel aan de A.Lapidestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand.

50ste 'Dies Natalis' bij Rotaryclub

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - 50ste 'Dies Natalis' bij Rotaryclub
Zaterdag vierde Rotaryclub Overpelt - Noord-Limburg zijn vijftigste "Dies Natalis". Tijdens de academische zitting keek voorzitter Paul Driesen terug op 50 jaar Rotarische vriendschap en inzet voor de gemeenschap dichtbij en veraf. De serviceclub steunde de projecten van de moederorganisatie via de Nationale Vereniging voor Steun aan Gehandicapten, Ziekenhuizen Zonder Grenzen, Polio Plus en natuurlijk de Rotary Foundation.
Maar er waren ook heel wat eigen projecten. De club was actief op het (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Huiszoekingen in onderzoek drugshandel
In het kader van een onderzoek naar drugshandel zijn gisteren negen huiszoekingen uitgevoerd, onder meer in Lommel en Balen. Er zijn grote hoeveelheden drugs en nagenoeg 7.200 euro in beslag genomen. Elf personen waaronder een Lommelaar zijn opgepakt. De onderzoeksrechter heeft na ondervraging acht personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Georges Didden overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Georges Didden overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Georges Didden overleden, de echtgenoot van Lisette Melis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Carnaval op klokken

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Carnaval op klokken
Het is carnavalsweekend. Overal klinkt er feestmuziek en dus morgen ook vanuit de toren van de Sint-Niklaaskerk. Je hoort bekende carnavalmuziek zoals "Wij vieren feest”, “’s Nachts na tweeën”… maar tussendoor ook wat serieuze, klassieke muziek om het contrast te maken. Te horen vanaf 11 uur tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt.

Doodrijder veroordeeld

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Doodrijder veroordeeld
Vier maanden celstraf met uitstel, een boete van 3.200 euro en vijf maanden rijverbod waarvan één effectief: dat is de straf die een 26-jarige Hamontenaar kreeg omdat hij op 27 november 2018 op de Achelsedijk in Neerpelt een ongeval veroorzaakte waarbij Davy Beliën (36) uit Lommel om het leven kwam.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Geen bekerfinale voor Sporting Pelt

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Geen bekerfinale voor Sporting Pelt
In de Dommelhof-sporthal heeft Sporting Pelt de halve finale voor de beker van Belgie in het handbal verloren van Visé. Uitslag: 21-24  Meer foto's

Overdagkoor zoekt mannen

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Overdagkoor zoekt mannen
Ter voorbereiding van de World Choir Games in juli van dit jaar laat Overdagkoor Daytime niets aan het toeval over om sterk voor de dag te komen. “We zijn nu drie jaar actief en het aanstekelijke enthousiasme in onze zanggroep lokt nog steeds meer en meer geïnteresseerde zangers en zangeressen. Momenteel tellen we zo’n 60 leden uit de hele regio van Pelt en o.l.v. dirigent Jeroen Driessens en pianist Martijn Vanden Dungen loopt het (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.
23/02

Van harte een dikke proficiat. van Liliane Vandenberk.

Liliane Vandenberk
21/02

Rare Vogels, proficiat met jullie 4x11 en met de nieuwe prinsenwagen. Ziet heel mooi uit. Fijne carnavalsdagen. Ludo en Mia

Ludo Poelmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. 100 jaar TIO, 50 jaar BBO: feest!
  2. Van Kwakvors tot Gezel
  3. Korte berichten uit de gemeenteraad