Het overige nieuws

Pelt - WB kajak: te slecht weer in Poznan
Op de Wereldbeker kajaksprint in het Poolse Poznan werden vandaag geen finales gevaren. De weersomstandigheden waren er te slecht zodat beslist werd om alle A-finales te verschuiven naar zondag. De B-finales komen dan te vervallen.
In Hazewinkel worden gaan dit weekend de Belgische kampioenschappen kajaksprint door. Jammer genoeg kunnen daaraan de NWC-toppers Artuur Peters, Hermien Peters en Lize Broekx niet deelnemen wegens hun deelname in Poznan. Ook de NWC-marathonvaarders Baud Kums en Daan Cox zullen daar niet kunnen deelnemen gezien hun deelname aan de Wereldbeker kajakmarathon in het Tsjechische Praag zondag. Op dit,voor NWC “onthoofde” BK werden op de eerste dag toch nog 17 nationale titels behaald. De andere titels gingen op deze eerste wedstrijddag naar Geel (15), Zwevegem (12), Mechelen (8) en Gent (2).
1

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Pelt - Sprookjes zijn bedreigd (2)
In een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)
1

Frina Bennenbroek overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Vandaag is Frina Bennenbroek overleden. Zij was 91 jaar en woonde in Overpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
1

Nieuwe boeken in de bib (2)

Zaterdag 28 mei 2022
En nu de lijst nieuwe boeken voor volwassenen, fictie:
° Buren/ Danielle Steel
° De weduwen/ Pascal Engman
° Dit kan pijn doen/ Stephanie Wrobel
° Boerenpsalm/ Felix Timmermans
° Verduisterd licht/ Gerda van Wageningen
° Iets wat helpt/ Mona Houring
° Schaduwstad/ David Baldacci
° Zonder schuld/ Dana Smit
° Mama liegt/ Marion van de Coolwijk
° Ciao Bella/ Linda (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuwe boeken in de bib

Zaterdag 28 mei 2022
Weer een hele lijst nieuwe boeken in de bib. Eerst voor volwassenen, non-fictie:
° Praktijkgids infographics ontwerpen/ Jos van den Broek
° Seks voor geld: een geschiedenis van prostitutie in België
° Over pubers met autisme/ Eva Van der Linden
° Allemaal digitaal? 7 bouwblokken voor een duurzaam e-inclusiebeleid
° In de schaduw van Schindler/ Kevin Prenger
° Ontketen het brein van je kind/ Theo (…) Het hele nieuwsbericht
1

Guido Haegdons overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Pelt - Guido Haegdons overleden
Gisteren is Guido Haegdons overleden. Hij was 70 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
1
Pelt - A- en B-finales op Wereldbeker kajak in Poznan
Op de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben de NWC-dames Lize Broekx en Hermien Peters, met hun overwinning in de halve finale, de A-finale behaald in de K2 500 m. Zij gingen in een tijd van 1’44” de Nederlandse (1’45”) en de Canadese (1’46”) dames vooraf. Bij de heren slaagde Artuur Peters, samen met de Mechelse partner Bram Sikkens, er niet in om de A-finale te halen in de K2 500 m. Zij werden in hun halve finale zesde en moeten zondag op dit nummer de B-finale afwerken.
1
Pelt - Met de trein in het weekend...
Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.
1
Zizou Bergs (ATP 200) heeft de halve finales bereikt van het challengertoernooi in het Duitse Troisdorf. Hij versloeg de Nederlander Jelle Sels in twee sets: 6-3 en 7-5.
1

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Pelt - Sprookjes zijn bedreigd
                                                                         (Cartoon: Fobie)
1
Pelt - Allemaal op de Fiets naar Bergen op Zoom
Vanmorgen vertrokken acht leden van WTC Allemaal op de Fiets op vierdaagse naar Bergen op Zoom. Daarbij reden ze door de Kalmthoutse heide, die er op plaatsen waar een brand een aantal jaren geleden woedde, meer op een maanlandschap lijkt dan op een heide. Morgen en zaterdag rijden de fietsers een rit van 100km met enkele leden van een plaatselijke wielerclub. Zondag keren ze terug.
1
Op de eerste dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan werden vandaag de voorronden over de K1-afstanden afgewerkt. Zowel Artuur Peters in K1 over 1000m als zus Hermien in K1 over 500m konden zich via de reeksen en halve finale verzekeren van een plaats in de A-finale die zaterdag gevaren worden. Artuur werd in zijn halve finale K1 1000m derde in een tijd van 3’33” achter de Portugees Pimenta (3’31”) en de Duitser Hiller (3’32”). Hermien Peters won haar halve finale K1 500m in 1’54”. Ook clubgenote Lize Broekx wist de halve finale K1 500m te bereiken. In haar halve finale werd zij vijfde in een tijd van 1’55” en, gezien zij niet bij de eerste drie eindigde, wordt zij doorverwezen naar de B-finale.
Morgen worden in Poznan de voorronden in de K2-afstanden afgewerkt. Artuur Peters komt daar aan de start in de K2 500 m met zijn bootspartner Bram Sikkens uit Mechelen en Lize Broekx werkt haar K2 500m af met haar vaste bootspartner Hermien Peters.
1

Bart Jannis overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Bart Jannis overleden
Dinsdag is Bart Jannis overleden, de echtgenoot van Sonja Cavaliere. Hij was 50 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Christus Koning aan de Duinenlaan in Waterschei. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.
1

Marleen Sleven overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Marleen Sleven overleden
In WZC Immaculata is vandaag Marleen Sleven overleden, de echtgenote van René van Geneijgen. Ze was geboren in Lommel en werd 75 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
1
Pelt - Verlenging perron station Hamont
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Jos Thirion overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Jos Thirion overleden
In Lommel is gisteren Jos Thirion overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 88 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
1
Pelt - Het is lente: parende schildwantsen
"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)
1

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)
1

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Needle spiking...
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1
  1. Ruddi Poelmans overleden
  2. Tony Quanten overleden
  3. Op 'n benkske in Pelt
27/05
de 61 jarigen Hamont

Die van '61 worden 61. En dan vieren ze op 18 juni. Wil je erbij zijn? Schrijf dan snel in voor 1 juni. Zeg het voort! groetjes het feestcomité

feestcomité Hamont
21/05
Lauran De Winter

Proficiat met je eerste communie, geniet van deze dag!

Bobonne en pepe
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt