Het overige nieuws

Samenwerking Ballasthoeve & Depolim

Donderdag 22 februari 2024
Promotekst
Pelt - Samenwerking Ballasthoeve & Depolim
Twee Noord-Limburgse bedrijven uit de recreatiesector slaan de handen in elkaar. Depolim Motorhomes uit Lommel en Camping De Ballasthoeve uit Pelt gaan een samenwerking aan om het toerisme in de regio nog extra te promoten. Depolim gaat twee caravans leveren die door De Ballasthoeve zullen verhuurd worden om hiermee de toenemende vraag naar kamperen in te vullen. Sinds corona wil iedereen wel eens proeven hoe het is op een camping en hiervoor kan men zeker terecht bij De Ballasthoeve, in 2022 door ACSI nog uitgeroepen tot beste “Kleine camping van het jaar”.
Bij de foto: de overhandiging van de sleutels van de eerste caravan tussen Rudi Stevens van Depolim en Wendy van camping De Ballasthoeve.
Pelt - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Gis Ponsaerts overleden

Donderdag 22 februari 2024
Pelt - Gis Ponsaerts overleden
Gisteren is Gis Ponsaerts overleden, de echtgenoot van Brigitte Schoemans. Hij was geboren in Wommersom (Linter) en werd 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

André Vaesen overleden

Donderdag 22 februari 2024
Pelt - André Vaesen overleden
Dinsdag is André Vaesen overleden, de echtgenoot van Mia Mertens. Hij was geboren in Neerpelt en werd 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de strooiweide van het Boskerkhof van Hamont. Online condoleren via Vanhove Uitvaartzorg.

Alexi Zaczagkis verlaat SV Herkol

Donderdag 22 februari 2024
Pelt - Alexi Zaczagkis verlaat SV Herkol
Alexi Zaczagkis van SV Herkol maakt de overstap naar Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

De zesde Bosland Trail: alle details

Donderdag 22 februari 2024
Pelt - De zesde Bosland Trail: alle details
We kondigden het gisterenavond al aan: op 23 en 24 augustus 2024 zal de 6e editie van de Bosland Trail plaats vinden, volgens de organisatie de grootste ééndagstrail van de Benelux. De eerste editie vond plaats in 2018 met zo'n 1.300 deelnemers, dat aantal steeg met de jaren. De grootste nieuwigheid bij deze editie is dat de start (en aankomst) verschoven wordt van Hechtel-Eksel naar de Soeverein te Lommel. Een unieke (…) Het hele nieuwsbericht
De zesde Bosland Trail: alle detailsDe zesde Bosland Trail: alle details

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Pelt - Amstel Gold Race blijft...
Want de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Pelt - Onstuimige donderdag
Een uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoper
Hoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Maaren Ovnicek weg bij SV Herkol

Dinsdag 20 februari 2024
Pelt - Maaren Ovnicek weg bij SV Herkol
Rechtervleugelverdediger Maaren Ovnicek (22) trekt de deur achter zich dicht bij eersteprovincialer SV Herkol. Hij verkast naar Eendracht Termien.
Pelt - De 'Dommeltrippers' zijn er weer klaar voor
Zaterdag werd door wandelclub “De Dommeltrippers” de start gegeven van het nieuwe werkjaar met een gezellige “nieuwjaarshappening”. Een 75-tal leden was op post in de mooie zaal Dommelgalm. En zoals het een wandelclub past werd er, bij prima wandelweer, gestart met een gezonde wandeling doorheen de bossen van de Leukens, het Dommelhofpark en de bossen achter de Scoutsrally. Terug aangekomen in de zaal stond de koffie al klaar. Met een korte ledenvergadering, een Powerpoint-presentatie “Dommeltrippers 2023”, een lekker drankje en smakelijke boterhammen met spek of kipkap werd het voor iedereen een gezellige namiddag. Voor de leden een prima start voor de gezellige activiteiten en wandeltochten in 2024! (FS)

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Pelt - Over bomen...
"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Handbal: Kembit-Lions failliet

Dinsdag 20 februari 2024
Pelt - Handbal: Kembit-Lions failliet
UPDATE Een van de tegenstanders van Sporting Pelt in de Bene-League van het handbal, Kembit-Lions, is deze namiddag failliet verklaard. Er is een curator aangesteld.
De club uit Sittard-Geleen was in grote financiële problemen gekomen door een recente uitspraak van de rechter, die Lions heeft veroordeeld tot het betalen van meer dan 50.000 euro aan oud-speler João Ramos in een conflict rond zijn rol en zijn verloning na een langdurige afwezigheid ingevolge een blessure. Ondanks het faillissement wil Lions het lopende seizoen afmaken. De club staat momenteel op de derde plaats in de BENE-League, achter Bocholt en Wezet. Sporting staat zevende.

Hermine Van de Weghe overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Pelt - Hermine Van de Weghe overleden
Gisteren is Hermine van de Weghe overleden, de echtgenote van Guido Hermans. Ze was 74 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuwe vennootschap: 8en

Maandag 19 februari 2024
Tom Aegten uit Overpelt heeft de besloten vennootschap 8en opgericht met zetel aan de Driesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardigng, installatie en reparatie van computers, randapparatuur, elektrische en verlichtingsapparaten; het verhuren en leasen van tv-toestellen en andere audio- en videoapparatuur en het ontwerpen en bouwen van showrooms en podia.

Ronny Scheelen overleden

Maandag 19 februari 2024
Pelt - Ronny Scheelen overleden
Vandaag is Ronny Scheelen overleden, de echtgenoot van Anita Van Samang. Hij was geboren in Overpelt en werd 63 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
  1. JYSK komt naar Pelt
  2. Beiaardcantus op 29 juni
  3. Gratis hartscreening voor iedereen
18/02

Jeroen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. Dat wenst u pa en ma.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
08/02

Vakantie in de peltse bergen hoera

Renilde Van baelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt