Het overige nieuws

Vreugde in Szeged

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Vreugde in Szeged
De Belgische supporters waren wát blij met de vierde plaats en vooral de kwalificatie van Lize Broekx en Hermien Peters voor de Olympische Spelen volgend jaar. Vanuit Hongarije stuurden ze deze foto waarop de twee dames letterlijk op handen worden gedragen. (Zjuul Devens)
Pelt - Lindel-Hoeven verslaat Heusden-Zolder
LindelHoeven VV heeft vanmiddag thuis met 2-1 gewonnen van KVV Heusden-Zolder. Sporting Grote Heide speelde 3-3 gelijk tegen Bocholter VV NR.

Tuinhier Pelt trok naar Antwerpen

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Tuinhier Pelt trok naar Antwerpen
Gisteren trok Tuinhier Pelt naar Antwerpen. In de voormiddag bezochten de deelnemers de luchthaven van Deurne. De gidsen vertelden over de voordelen om via een kleinere luchthaven te reizen. Het was er erg rustig, ook al omdat er die voormiddag geen grote vluchten gepland stonden. Ook bezochten de Tuinhierders het vliegtuigmuseum van Stampe en Vertonghe.
Na de lekkere lunch trokken ze naar de haven van Antwerpen. Met Jan Plezier (de naam van de boot) werd er door de bedrijvige haven van Antwerpen (…) Het hele nieuwsbericht

WK K1 5 km: Artuur Peters 6de

Zondag 25 augustus 2019
Op de laatste dag van het WK kajak in het Hongaarse Szeged kwamen nog drie Belgische boten aan de start. Artuur Peters en Bram Sikkens namen eerst deel aan de B-finale K2 1000 meter. Na 250 en 500 meter lagen ze aan kop in deze B-finale. Toen kwam Denemarken met Poulsen en Gaversen naar voren en zo bleef het ook tot aan de aankomst. Denemarken op de eerste plaats in 3’29”01, vóór onze jongens in 3’29”56. Een elfde plaats overall was dus het lot van Artuur en Bram op (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar 'Bigger than HipHop'?

Zondag 25 augustus 2019
Pelt - Gratis naar 'Bigger than HipHop'?
Get ready voor de tweede zomerse editie van Onbeskoft, Bigger Than Hiphop. Op zaterdag 31 augustus wordt het Burgemeesterpark voor de tweede keer omgetoverd in een paradijs voor alle fans van hiphop, urban en rap. Wij schenken 4 gratis inkomtickets weg... Stuur een maitje aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór vanavond 24 uur, en morgen maken we de winnaars bekend!
Bigger Than Hiphop is een Urban (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk - Kaulille 6-1

Zaterdag 24 augustus 2019
Pelt - Kadijk - Kaulille 6-1
SK Kadijk heeft vanavond FC Kaulille verslagen. Uitslag: 6-1. Herkol won met 0-2 op het veld van FC Eksel. Sparta Lille won met 1-4 op het veld van Grote Brogel. Esperanza Pelt en ASV Geel speelden 2-2 gelijk.

Met vakantiegroeten uit... Frankrijk

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit... Frankrijk
De Saône is een prachtige stroom in Frankrijk. In de buurt van Lyon, waar hij in de Rhône uitmondt, komt hij onder meer langs Villefranche-sur-Saône, en daar kan je prachtig fietsen langs dat water. We weten niet of Stefke Stevens deze foto daar maakte, maar in ieder geval is Stefke zeer te spreken over de mogelijkheid om al fietsend van de schoonheid van de Saône te genieten...
Pelt - Samana Grote Heide op bedevaart naar Postel
Gisteren maakten 51 leden van Samana Grote Heide de reis naar Postel voor de jaarlijkse bedevaart. Twee gidsen vertelden hen daar het ontstaan van de abdij in 1138 en de geschiedenis van de stichter van de Norbertijnen, Norbertus van Xanten, uit het geslacht van de graven Van Gennep (gelegen nabij Nijmegen). De abdij behoort dus tot de orde van de Norbertijnen en nu vertoeven er nog 19 broeders en paters die een beschouwend en actief leven leiden met zielzorg en onderricht. Nu nog zijn er verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Op het Wereldkampioenschap kajak in het Hongaarse Szeged kwam vandaag enkel Artuur Peters aan de start. In de ochtenduren moest hij de baan op om de reeksen van de K2 1000 meter af te werken samen met zijn Mechelse K2-partner Bram Sikkens. Artuur en Bram lagen de hele wedstrijd goed op koers en eindigden 3-de in een tijd van 3’12”24 achter de boot uit Servië (3’11”00) en Nieuw-Zeeland (3’11”81). Van de 38 deelnemende landenteams hadden zij de 12-de tijd en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond op rotonde

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Fietsster gewond op rotonde
Deze namiddag raakten een auto en een een fietsster in een aanrijding betrokken op de rotonde aan de Ringlaan en de Dorpsstraat in Overpelt. De 64-jarige fietster uit Overpelt werd gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
2

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Buurtfeest in de Voetbalstraat

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Buurtfeest in de Voetbalstraat
Voor het 9de jaar al organiseerde de Voetbalstraat een barbecue voor de buurt. Het werd zoals altijd een gezellige bedoening met lekker eten, de nodige drank en veel plezier tot in de vroege uurtjes.(Albert Nuyts)

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide klopt beloften Lommel SK

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Grote Heide klopt beloften Lommel SK
Grote Heide heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen de beloften van Lommel SK gewonnen.Uitslag: 2-1.

Ongeval in Overpelt-Fabriek

Donderdag 22 augustus 2019
Bij een kop-staartbotsing op het kruispunt van de Fabrieksstraat en de Tennislaan zijn vandaag twee gewonden gevallen: een 60-jarige man uit Overpelt en een 43-jarige vrouw uit Lommel.

Autodiefstal in 't Hènt

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Autodiefstal in 't Hènt
Onbekenden drongen binnen in een woning aan de Winterdijk. Ze wisten beslag te leggen op de autosleutels en gingen er met de auto van de bewoners vandoor. Ook in de lokalen van KSA in Overpelt-Centrum is ingebroken. Er is een boormachine en een radio gestolen.

Judoclub nu ook in de interclub

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Judoclub nu ook in de interclub
Na een welverdiende zomervakantie zijn de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel terug begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit jaar zullen ze niet alleen aan de kampioenschappen deelnemen, maar ook starten met een dames- en herenteam in de Interclub. De jeugd krijgt nog een beetje langer vakantie en zal er pas in september terug aan beginnen. Ook geïnteresseerd in judo? Kijk dan even op de website www.jcneerpelt.be voor 3 gratis initiatielessen.

NWC-dames naar finale WK kajaksprint

Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag gingen de NWC-ers Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van start op het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Hongaarse Szeged. Dit wereldkampioenschap is tevens de selectiewedstrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.
Artuur Peters moest aan de bak in de K1 1000 meter. Er waren 6 reeksen waarvan de eerste 4 doorgingen naar de halve finale. Artuur werd in zijn reeks derde in 3’27”84 achter de Tsjech Josef Dostal (3’26”78) en (…) Het hele nieuwsbericht

Pandoering voor Esperanza Pelt

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Pandoering voor Esperanza Pelt
Esperanza Pelt heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Bocholter verloren. Uitslag: 7-0.

Johan Stinkens overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Johan Stinkens overleden
Gisteren is Johan Stinkens overleden. Hij was 56 jaar. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: vrijdag (17.30 - 18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
7

Lieske Vangrinsven overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Lieske Vangrinsven overleden
Vandaag is Lieske Vangrinsven overleden, de weduwe van Jan Wilms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
6

Maurice Mussen overleden

Woensdag 21 augustus 2019
In Gent is zaterdag oud-Neerpeltenaar prof. dr. Maurice Mussen overleden, de echtgenoot van Gertrude Nagels. Hij was 88 jaar en doceerde tijdens zijn academische loopbaan aan de Universiteit Gent. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de kerk OLV Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. 
24/08
Sint Anneke bedankt iedereen die 3 dagen gezorgd hebben voor een aangename en gezellige kermis en verwelkomen iedereen weer volgend jaar in de feesttent
St anneke Lille
20/08
Hiephiephoera voor Janny. Proficiat met je verjaardag. Maak er een mooie dag van!
De dames Xxx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Johan Stinkens overleden
  2. 100 jaar geleden: de terugkeer van Jaak Tasset
  3. Lieske Vangrinsven overleden