Het overige nieuws

Duale opleidingen op SyntraPXL

Woensdag 24 april 2024
SyntraPXL biedt vanaf september ook duale opleidingen aan op haar campus in Pelt. Duaal leren biedt studenten de kans om te leren in de klas en op de werkvloer. Op dit moment volgen in Limburg zo’n 300 leerlingen duale opleidingen in Genk en Hasselt. De campus in Pelt moet een antwoord bieden aan de verwachte groei volgend schooljaar.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 61% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 16 tot 74 jaar minstens digitale basisvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij over de nodige basisvaardigheden beschikken op vlak van het opzoeken en controleren van online informatie, het online communiceren, het gebruiken van software, het beheren van persoonlijke gegevens op het internet en het oplossen van problemen of het omgaan met computers of elektronische apparaten. In 2021 lag dat aandeel op 54%. Ook het aandeel van de bevolking met meer (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Achtste Challengertitel voor Zizou Bergs
In Florida (Tallahassee) won Zizou Bergs afgelopen weekend - net zoals vorig jaar trouwens - het Challengertoernooi, meteen zijn achtste titel. Hij won met twee sets, hetgeen niet wil zeggen dat het een korte wedstrijd was, integendeel. Hij heeft daarmee ook de top 100 van de ATP ranking in zicht, momenteel staat hij op plaats 103. Vandaag gaat hij aan de start in het Masters 1.000-toernooi van Madrid. 
Pelt - Wessel Blokzijl naar Sporting Pelt
Met ingang van volgend seizoen komt Wessel Blokzijl de rangen van Sporting Pelt vervoegen. Wessel is een 23-jarige spelverdeler (11/09/2000) die overkomt van Handbal Houten en wordt de vervanger van Dylan Vossen die de handbalschoenen aan de haak hangt. Wessel is ‘slechts’ 1,78m en weegt 82kg, is een laatstejaarsstudent Lichamelijke Opvoeding en qua profiel is hij complementair met de andere middenopbouwer, Robbe Spooren. Wat Wessel typeert is dat hij een hele positieve, gedreven en felle (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Elias Cloots stopt met voetballen
Elias Cloots, speler van derdeprovincialer Sporting Grote Heide, stopt met voetballen. De combinatie van voetbal met werk en privé is te moeilijk geworden.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de drie Limburgse Regionale Landschappen. 87 % van de wandelaars komt uit Vlaanderen. Het grootste deel van de wandelaars (65%) zijn wandelaars die binnen een straal van 20 km van hun woonplaats een wandeling maken. 19 % woont op meer dan 20 km van het wandelgebied. De overigen (16%) zijn verblijfstoeristen.
Pelt - Interservice Noord-Limburg steunt DAGG-Integra
Kiwanis Club Quercus Lommel was gisteravond in CC De Adelberg gastheer voor meer dan 140 aanwezigen van Interservice 2024, een samenwerkingsverband van 15 serviceclubs uit Noord Limburg. Het doel is het steunen van een sociaal project en alle serviceclubleden samenbrengen in een aangenaam kader. Dit jaar was het sociaal project DAGG-Integra. Hun projectverantwoordelijke gaf een klare toelichting bij het project dat gesteund wordt. De avond werd afgesloten met een klein etentje en (…) Het hele nieuwsbericht
Interservice Noord-Limburg steunt DAGG-IntegraInterservice Noord-Limburg steunt DAGG-Integra
Interservice Noord-Limburg steunt DAGG-IntegraInterservice Noord-Limburg steunt DAGG-Integra
Interservice Noord-Limburg steunt DAGG-IntegraInterservice Noord-Limburg steunt DAGG-Integra

Nieuw: VDR Metselwerkreiniging

Dinsdag 23 april 2024
Ivo, Kimberly en Marthe Dilissen, allen uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap VDR Metselwerkreiniging opgericht met zetel aan de Houtmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van gevels, het ontmossen van daken, het injecteren tegen opstijgend vocht, slopingswerken en isolatiewerkzaamheden.

Vlaanderenleestdag

Dinsdag 23 april 2024
Pelt - Vlaanderenleestdag
Vandaag, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roept Vlaanderen iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, bij de kapper of gewoon thuis, lezen kan je overal en altijd! Maar let toch maar wat op tijdens het werk...
Je kan misschien beginnen met Internetgazet te lezen! Tja, maar wie dit leest, leest Internetgazet natuurlijk al. Toch veel leesplezier!

Gendergerelateerd geweld

Dinsdag 23 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Of het geweld nu psychologisch, fysiek, seksueel of intimidatiegerelateerd is, en of het nu in de privésfeer, op het werk of in de openbare ruimte plaatsvindt, vrouwen worden meer blootgesteld aan geweld dan mannen . En als het gebeurt, is het vaker en ernstiger. Maar naast deze duidelijke vaststelling blijkt ook dat niet alle vrouwen in dezelfde mate aan geweld worden blootgesteld. Bepaalde profielen van vrouwen, die met heel wat sociale kwetsbaarheid te kampen hebben (met name financiële (…) Het hele nieuwsbericht

Hoekjesmensen

Dinsdag 23 april 2024
300 woorden van Rudi
Pelt - Hoekjesmensen
Het aantal gelegenheden waar je nog vrij mag gaan zitten, daalt net zo sterk als de inhoud van een verfrissend glas op een snikhete zomerdag. In de meeste theaterzalen moest je al een stoel reserveren, maar nu heb je ook in de bioscoop prijs. Je boekt vooraf een zetel, waardoor de kans bestaat dat je naast een megagrote fan van megagrote popcornbakken zit.
Ook in restaurants kan je beter vooraf reserveren of het is kin kloppen. Maar de kans bestaat dat ze je een tafeltje aanwijzen naast een uitgelaten groep (…) Het hele nieuwsbericht

Zebra Cinema: 'Bâtiment'

Dinsdag 23 april 2024
Pelt - Zebra Cinema: 'Bâtiment'
"Bâtiment" Ladj Ly | Frankrijk | 101'

Na de plotse dood van de Parijse burgemeester, valt die functie in de schoot van een jonge arts die uit is op macht, maar zijn inwoners vooral als kiesvee ziet. Daarnaast is er Habi, die zich inzet voor de bewoners van de – af te breken – woonblokken en al snel problemen krijgt met de politiek van de nieuwe burgervader. Een confrontatie laat niet op zich wachten.
Vier jaar geleden schudde Ly de filmwereld door elkaar met zijn cinematografische fragmentatiebom ‘Les misérables’. De regisseur dompelt de kijker opnieuw onder in de realiteit van een grootstad.
Vanavond om 20u15 in het Dommelhof
Pelt - Resultaten groot SLim-actieweekend
Alle Limburgse politiezones en de Federale Wegpolitie voerden het afgelopen weekend controles uit op alcohol, drugs en snelheid. Met als doel de verkeersveiligheid in Limburg te verbeteren en zo het aantal ongevallen te verminderen.
Bij 4.929 bestuurders werd een ademtest afgenomen, daarbij bleek 98,6 % 'nuchter' te blazen. Eén chauffeur had 2,8 promille op, een andere 1,5 én die had twee van zijn kinderen op de achterbank zitten. Diens rijbewijs werd onmiddellijk (…) Het hele nieuwsbericht

Mart van Deursen overleden

Maandag 22 april 2024
Pelt - Mart van Deursen overleden
In Pelt is op 20 april Mart van Deursen overleden, echtgenoot van Lizette Pinxten. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. U kan Mart nog een laatste groet brengen in het bijzijn van zijn gezin op vrijdag 26 april van 18u tot 18u30, en dit bij Uitvaartzorg Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Rina Ulenaers overleden

Maandag 22 april 2024
Pelt - Rina Ulenaers overleden
Vrijdag is Rina Ulenaers overleden, de echtgenote van Luc Verhaegen. Zij was 70 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Begroeting: zaterdag (11-16 uur)  in de Fazantenstraat 19 in Hechtel.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.
Pelt - Ook op tweede dag PK Limburg schittert SACN
Dag twee van het Limburgs kampioenschap atletiek te Alken, en (zoals we ondertussen eigenlijk al gewoon zijn) deden de atleten van Sporting Atletiek Club Neerpelt het weer fantastisch. Dat mag toch blijken uit het verslag dat we van SACN mochten ontvangen:  Het leek wel winter als je alle dik ingepakte toeschouwers zag langs de zijlijn! De 28 SACN atleten deden het weer uitstekend ! SACN mocht van de 79 te verdelen titels er 10 meenemen naar Pelt, wat meer is dan het gemiddelde van iedere Limburgse club (we zijn met 10). Dat kwam nog bovenop de 27 podium plaatsen die we dit prille seizoen reeds in ons bezit hebben! We danken dan ook alle atleten, trainers en bestuur die dit huzaren stukje verwezenlijkt hebben. (SACN - foto Jens Riskin)
Nog een leuk weetje dat de SACN ons meedeelde: 50 % van hun leden komen uit Pelt, 35 % uit Hamont (vandaar dat we dit bericht ook delen op Internetgazet Hamont).

Die schónmoêders alwir

Maandag 22 april 2024
Pelt - Die schónmoêders alwir
Hoe zouwet kome dä die schónmoeders toch zoenne slèèchte naam hemme?
We meuge ‘ter es mei laache, zeker?
Had öllie en tot tekomede móndig!
Fons
  1. 50-jarigen Overpelt Centrum vieren feest
  2. Erfgoeddag in Lille: Thuis
  3. U14 BBC Pelt viert kampioenschap
18/04

Lara, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. maak er een leuke dag van en geniet. Dit wensen u vake en moeke .

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
08/04

Het was een mooie viering van je vormsel gisteren. Het feest was gezellig en de tent,die stond er gewoon bij. Stralende dag en stralende gasten konden zalig genieten in de tuin.

Oma en opa Laing Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt