Het overige nieuws

Eksel B klopt Lindelhoeven B

Zondag 29 januari 2023
Hechtel-Eksel - Eksel B klopt Lindelhoeven B
In Vierde provinciale heeft Eksel B de punten thuis gehouden tegen de buren van Lindelhoeven B: 2-1.
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Exelle klopt Stokkem
In het damesvoetbal hebben de dames van Exelle die van Stokkem verslagen met 11-0. De doelpunten kwamen van Anouschka Boons (5), Faline Ceyssens (3) en van Isabel Devolder, Els Bollen en Maxime Van Waeyenberg. Exelle staat 3de met 28 punten uit 14 wedstrijden.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel speelt gelijk tegen Herk FC

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Eksel speelt gelijk tegen Herk FC
KFC Eksel heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Herk FC.

Alleen maar winst bij HE-voc

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Alleen maar winst bij HE-voc
In het volleybal blijven de Heren A van HE-voc op titelkoers. Ze gingen winnen in Maaseik met 0-3. Setstanden : 19/25, 20/25 en 13/25.
Ook de Dames A blijven aan de leiding dankzij een 0-3 overwinning tegen Lommel: 16/25, 19/25 en 11/25.
De dames D wonnen thuis van Zonhoven, ook met 3-0. Hier waren de setstanden 25/17, 25/19 en 25/18.

Hechtel verliest van Herkol

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Herkol
In Eerste Provinciale heeft KFC Hechtel geen vertrouwen getankt voor DE derby van volgende week tegen Eksel. Het verloor thuis met 1-4 van Herkol na een 1-2 ruststand. Arno Prenen scoorde voor de thuisploeg.

Handbal: Arena klopt Houthalen

Zaterdag 28 januari 2023
In het handbal hebben de heren van Arena Hechtel gisteravond een vooruitgeschoven wedstrijd tegen Kreasa Houthalen gewonnen met 34-21. Bij de rust leidde de jonge garde van coach Dominique Peeters met 19-11. In de stand staat Arena tweede op twee punten van leider Pelt.

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Priester Theo Vanduffel overleden

Vrijdag 27 januari 2023
Hechtel-Eksel - Priester Theo Vanduffel overleden
Woensdag is Theo Vanduffel, priester van bisdom Luik, overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de  Hoofdstraat.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
  1. Priester Theo Vanduffel overleden
  2. Woninginbraak in Nethestraat
  3. Eksel speelt gelijk tegen Herk FC
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen