Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Een everzwijn heeft zaterdagochtend een fietser die op weg was naar zijn werk in Hasselt omvergelopen in de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren. Hij liep een wonde op aan het hoofd.

Nelly Bergmans overleden

Maandag 1 juni 2020
Hechtel-Eksel - Nelly Bergmans overleden
Zaterdag is Nelly Bergmans overleden, de weduwe van Miel Thijs. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats waarna zij begraven wordt op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel.

Bertha Mandiau overleden

Maandag 1 juni 2020
Hechtel-Eksel - Bertha Mandiau overleden
Vrijdag is in Houthalen de uit Hechtel afkomstige Bertha Mandiau overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel.
Hechtel-Eksel - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Hechtel-Eksel - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hechtel-Eksel - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Hechtel-Eksel - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Vliegende takjes
Schijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
28/04
Geert en Ria Van Uytrecht-Thaens

Proficiat meester Geert en juf Ria met de geboorte van jullie 1ste zoontje. Liam en Leander!

Liam en Leander Lavreysen
24/04

Gelukkige verjaardag van Helma en Marc

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Gemeentelijke sporthal als bloklocatie
  2. Afstand houden, ook aan knooppunt 272
  3. Vijf jaar gevorderd tegen serieaanrander