Het overige nieuws

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Brand op militair domein

Donderdag 22 april 2021
De brandweer had deze namiddag nagenoeg twee uur werk om een brand te blussen op het militair domein. De brand ontstond tijdens militaire schietoefeningen.

Regine Camps overleden

Donderdag 22 april 2021
Hechtel-Eksel - Regine Camps overleden
Gisteren is Regine Camps overleden, de weduwe van Jef Paredis. Zij was 98 jaar en woonde in Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Hechtel-Eksel - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Hechtel-Eksel - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Verkeerscontrole op Kamperbaan

Woensdag 21 april 2021
Gisterennamiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Kamperbaan. Een automobilist werd betrapt op niet-verzekering. Twee chauffeurs waren niet in orde met de technische keuring van hun voertuig. Er zijn ook pv's uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Hechtel-Eksel - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Vanduffel overleden

Dinsdag 20 april 2021
Hechtel-Eksel - Madeleine Vanduffel overleden
Zaterdag is Madeleine Vanduffel overleden, de weduwe van Laurens Renckens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk in Eksel.
1

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Hechtel-Eksel - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Adrienne Beele overleden

Maandag 19 april 2021
In Eksel is gisteren Adrienne Beele overleden, de weduwe van André Kerrinckx. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Hechtel-Eksel - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Het zou niet mogen

Zondag 18 april 2021
Hechtel-Eksel - Het zou niet mogen
Betty Cuypers zag deze paringsdaad deze voormiddag gewoon op haar keukenvenster gebeuren. Op een zondag! Het zou niet mogen. "En alles was goed te zien!" mailt ze. Maar we zijn haar toch dankbaar dat ze "de daad" fotografeerde!
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Madeleine Vanduffel overleden
  2. Adrienne Beele overleden
  3. Druggebruikster valt in slaap op rotonde
19/04

Op 24 april is Luc jarig. Proficiat van Helma en Marc.

Helma en Marc Goossens
01/04

Voor Guido Goossens Op 09/04 Is Guido jarig hij word 70 jaar Omdat we dit dan die dag niet kunnen vieren is dit wel spijtig. Maar als alles terug normaal is gaan we er zeker een lap op geven

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel