Het overige nieuws

Ongeval op Peerderbaan

Maandag 19 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Ongeval op Peerderbaan
Op de Peerderbaan is vandaag een kop-staartaanrijding gebeurd. Daarbij is een lichtgewonde gevallen.

Wandeling door Kempen-Broek

Maandag 19 oktober 2020
Onder het thema "Beleef de stilte" organiseert het Regionaal Landschap Kempen en Maasland zondag een wandeling doorheen het Kempen-Broek. Het GrensPark Kempen~Broek is één van de weinige stiltegebieden in de dichtbebouwde lage landen. Op de ‘dag van de stilte’ wil men de wandelaar laten genieten van de rust en de uitgestrektheid die het Smeetshof te bieden heeft. Voeg daar nog de kleurenrijkdom van de herfst aan toe en je gaat helemaal zen naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Iedereen naar school!
                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen blijft snel stijgen
Het aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Hechtel-Eksel - De Ronde in 2020: thuisbeleving...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Meuleman overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Jef Meuleman overleden
Vandaag is Jef Meuleman overleden, de echtgenoot van Lisette Dumortier. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Nieuwe maatregelen tegen coronavirus
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht
2

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Weer meer corona-opnames
En Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

André Voets overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Hechtel-Eksel - André Voets overleden
In Hechtel-Eksel is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Voets overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.  
6
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Hechtel-Eksel - Giro kampt met coronavrees
                                                                              (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Pro Immo Pelt

Donderdag 15 oktober 2020
Michael Eerdekens uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Pro Immo Pelt opgericht met zetel aan de Hanegreefstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen.

Autohandel Beka + failliet

Donderdag 15 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft autohandel Beka + uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 14 november ingediend worden.

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Hechtel-Eksel - 'Blijf coronamaatregelen volgen'
De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Garage uitgebrand in Eksel
  2. Jef Meuleman overleden
  3. 'Fietsen door de Bomen' weer bekroond
01/10

Lisette en Martin, wij wensen jullie morgen heel veel geluk met jullie gouden huwelijksverjaardag en doe er nog maar heel veel jaren bij (net zoals Jang en Trees die vandaag 73 jaar getrouwd zijn). PROFICIAT aan beide koppels.

Annita Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel