Het overige nieuws

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Tweeduizend kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Tegen geparkeerd voertuig

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 23.45 uur een 36-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren tegen een geparkeerd voertuig. Zij raakte daarbij gewond.

Drie diefstallen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren zijn vrijdag juwelen gestolen. In een huis aan de Kraaistraat maakten inbrekers zaterdag juwelen en geld buit. Uit de garage van een woning aan de Hofstraat is een elektrische fiets gestolen. Deze diefstal is vanochtend vastgesteld.

Hechtel klopt Verbroedering Lommel

Zondag 15 december 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Verbroedering Lommel
Hechtel heeft vandaag Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag: 3-1. Hechtel begon goed aan de wedstrijd en na 12 minuten ging de bal op de stip. Mrgole trapte de strafschop op de paal. De thuisploeg miste dan nog enkele kansen alvorens Gijs Hendriks de 1-0 op het bord trapte. De bezoekers kwamen in de 1ste helft geen enkele keer in de buurt van doelman Eykens.
Een heel ander spelbeeld na de rust. De thuisploeg mocht zich gelukkig achten na 2 open kansen voor Lommel. In 2 dolle minuten stelden de Duinenjongens dan de zege zeker met doelpunten van Mrgole en Vanpol. Lommel kon nog tegen scoren via Willekens, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Hechtel speelde zeker niet haar beste wedstrijd. Maar door het gelijkspel van Leider Anadol in Kattenbos gaat Hechtel de winterstop in met 1 punt minder dan Anadol.

Winst voor Heren HE-voc in beker

Zondag 15 december 2019
Hechtel-Eksel - Winst voor Heren HE-voc in beker
In de Beker van Limburg hebben de heren van He-Voc thuis gewonnen van Riemst met 3-2. Setstanden:  15/25, 25/18, 16/25, 25/13 en 17/15. Vandaag speelt HE-voc voor de competitie in Maasmechelen.

Louwel-Eksel: 0-3

Zaterdag 14 december 2019
Hechtel-Eksel - Louwel-Eksel: 0-3
Groen-rood blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Vanavond brachten de groepen van Scavone ook de lastige verplaatsing naar Louwel, eerste achtervolger in de tweede periode, tot een goed einde.
Na twee levensgevaarlijke afstandsschoten van Driessen en Camps met twee keer een dito reflex van de goalie werden de waardeverhoudingen snel duidelijk. Eksel claimde de bal en zocht de openingstreffer, Louwel loerde op de counter, maar toonde zich daar wel in gespecialiseerd. Nadien kregen de Ekselse supporters (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Vandenberk overleden

Zaterdag 14 december 2019
Hechtel-Eksel - Theresia Vandenberk overleden
In Eksel is de uit Lommel afkomstige Theresia Vandenberk overleden, de echtgenote van Henri Heylen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Twee inbraken in huizen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn twee woninginbraken vastgesteld in de Lijsterstraat en de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren. De daders gingen aan de haal met juwelen, geld en een gsm.

Tiental damherten ontsnapt

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag zijn een tiental damherten ontsnapt uit Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het wordt niet uitgesloten geacht dat onbekenden de omheiningsdraad hadden doorgeknipt.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Hechtel-Eksel - Snellaadpalen op snelwegparkings
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht
3

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Een ei op de Corda Campus
Binnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info
3
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Hulp aan mensen in nood
  2. Louwel-Eksel: 0-3
  3. Inspectie neemt verwaarloosde dieren in beslag