Het overige nieuws

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Daar is de lente al!
Regen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!

Maria Leten overleden

Maandag 24 februari 2020
Hechtel-Eksel - Maria Leten overleden
Gisteren is de uit Hechtel afkomstige Maria Leten overleden, de weduwe van Jozef Bosmans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Lindel, gevolgd door de teraardebestelling op de plaatselijke begraafplaats.
2

Voetganger (51) aangereden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren is gisterenavond een 51-jarige voetganger aangereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Volleybal: heren HE-voc winnen

Zaterdag 22 februari 2020
Hechtel-Eksel - Volleybal: heren HE-voc winnen
In het volleybal hebben de heren van HE-voc met 3-1 gewonnen van het 3de geklasseerde Greenyard Maaseik. Setstanden: 25/23, 23/25, 25/22 en 25/12. HE-voc staat 5de in de stand.
De 2 eerste sets verliepen gelijk opgaand met mooie rally's langs beide kanten. In set 3 keek de thuisploeg snel tegen een vierpuntenkloof aan. Dan serveerde Bram Jansen een reeks van 5 opslagen neer - de kloof was gedicht en HE-voc ging door. In set 4 startte de Giel Fonteyn Show. Alles wat hij aanraakte was een punt. Jard Claessens en Nils Gielen speelden Nathan Geenen de hele wedstrijd in een zetel aan, waardoor hij zijn aanvallers goed bereikte. Een collectieve prestatie van het team stelde de zege veilig.

Hechtel klopt Anadol: 5-2

Zaterdag 22 februari 2020
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Anadol: 5-2
Ook op het veld van Eksel kan Hechtel winnen. Voor ruim 400 toeschouwers won het de topper tegen Anadol met 5-2. De wedstrijd kon niet beter starten voor de thuisploeg. Na 11 minuten stond het al 2-0 via Vanpol en Diepvents. Hechtel controleerde de wedstrijd en Anadol kreeg geen enkele kans voor mekaar. Na de pauze gingen de Duinenjongens opnieuw furieus van start. Aangemoedigd door alweer een enthousiaste Duinenboys ging het snel via Froeyen en Hendriks naar een veilige 4-0 score. Toen scoorden de bezoekers twee keer en leek het nog spannend te gaan worden. Maar met zijn tweede van de avond zorgde topschutter Vanpol voor de oververdiende eindstand 5-2. Zo brengt Hechtel de achterstand terug tot op 3 punten en wordt het terug spannend in de strijd om de titel. Komende zondag ontvangt Hechtel SK Meldert.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Hechtel-Eksel - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
4

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Hechtel-Eksel - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Henri Rutten overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Hechtel-Eksel - Henri Rutten overleden
Gisteren is de in Lommel woonachtige en uit Eksel afkomstige Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Alice Lavreysen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 28 februari (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Louis Mentens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Hechtel-Eksel - Louis Mentens overleden
Woensdag is de uit Hechtel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Louis Mentens overleden, de echtgenoot van Georgette Boonen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Huiszoekingen in onderzoek drugshandel
In het kader van een onderzoek naar drugshandel zijn gisteren negen huiszoekingen uitgevoerd, onder meer in Lommel en Balen. Er zijn grote hoeveelheden drugs en nagenoeg 7.200 euro in beslag genomen. Elf personen waaronder een Lommelaar zijn opgepakt. De onderzoeksrechter heeft na ondervraging acht personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Hechtel-Eksel - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Diyar Géron overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Hechtel-Eksel - Diyar Géron overleden
Woensdag is in Eksel Diyar Géron overleden. Hij was 4 jaar. Het afscheid vindt maandag (10 uur) plaats in aula ’t Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) en zaterdag (16-16.30 uur) in het funerarium in Eksel.
1

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Hechtel-Eksel - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Hechtel-Eksel - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Gouden armband gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.
1

Marcel Theunis overleden

Woensdag 19 februari 2020
Hechtel-Eksel - Marcel Theunis overleden
Vandaag is in Ham de uit Eksel afkomstige Marcel Theunis overleden, de echtgenoot van Erna Leeten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.