Het overige nieuws

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Hechtel-Eksel - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Hechtel-Eksel - 'Week tegen de pijn bij kinderen'
Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Hechtel-Eksel - Startdag bisdom Hasselt
Voor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Nieuw concept voor buurtrestaurants

Donderdag 19 september 2019
Binnenkort zijn de buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt voor een keer ook ’s avonds open. Daarmee wil men gezinnen met werkende ouders en schoolgaande kinderen bereiken. Op 16 oktober in Hechtel-Eksel, op 20 november in Hamont-Achel en op 4 december in Pelt wordt er zo'n speciale editie van het buurtrestaurant ingericht. Vanaf 17 uur wordt op deze edities een kindermenu voorzien en enkele jeugdbewegingen of scholen uit de buurt zorgen voor leuke kinderanimatie.
Het initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal, dat de steun krijgt van Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds. Het loopt nog tot juni 2020.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Tablet, fototoestel en gsm gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen dinsdag binnen in een woning aan de Kolderstraat in Houthalen-Hechteren.. De daders gingen met een tablet, een fototoestel en een gsm aan de haal.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Davy VGW

Dinsdag 17 september 2019
Davy Vangansewinkel uit Hechtel-Eiksel heeft de besloten vennootschap Algemene Bouwwerken Davy VGW opgericht met zetel aan de Wauterweg in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen en het bouwrijp maken van terreinen, loodgieterswerk én binnen- en buitenschrijnwerk.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuwe zwarte gordels bij judoclub

Maandag 16 september 2019
Hechtel-Eksel - Nieuwe zwarte gordels bij judoclub
Judoclub Neerpelt-Eksel heeft twee nieuwe zwarte gordels in haar rangen. Gisteren slaagden twee van haar leden, Doreen Hendrukx en Rick de Kroon, voor dat zware examen. Op de foto poseren ze met coach Sven Boonen. Gefeliciteerd!
2

Vic Ryckaert overleden

Maandag 16 september 2019
Vrijdag is Vic Ryckaert overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.
15/09

Proficiat gouden en zilveren Maithe op het Belgisch Kampioenschap

jos maes
10/09

Proficiat wereldkampioen

jos maes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Acht jaar cel geëist voor moordpoging
  2. Nieuwe vennootschap: Davy VGW
  3. Noël Essers is de eerste ereburger