Het overige nieuws

Imana Truyers wint in Aalst

Zondag 19 januari 2020
Imana Truyers heeft vandaag de Corrida van Aalst gewonnen, een loopwedstrijd over 6km in de binnenstad van Aalst. "Ik hou er een goed gevoel aan over", zei ze, "maar de diepgang ontbreekt nog. We hebben onze wedstrijdschoenen terug aan en dat is het belangrijkst."
Sandy De Pachter keert terug naar KFC Eksel. Daar was hij al actief van 2013 tot 2018 en gooide toen hoge ogen. Met 50 treffers in 123 duels, een groot aandeel in de promotie en de wederopstanding van KFC, en een bronzen én een zilveren medaille in de verkiezing voor Provinciaal Voetballer van het Jaar voetbalde de kwieke spelmaker zich in de geschiedenisboeken. De afgelopen seizoenen kwam De Pachter uit voor Witgoor Sport, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd en momenteel in 3e Amateurklasse uitkomt.

Hechtel wint van Lummen

Zondag 19 januari 2020
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Lummen
In 3de Provinciale is Hechtel met 2-4 gaan winnen in Lummen. De Duinenjongens kwamen 0-3 voor via Leander Vranken, Gijs Hendriks en Niels Vanpol. Maar de thuisploeg kwam terug tot 2-3. Het was Wesley Vermijl die in de slotminuut de 2-4 eindstand op het bord zette.

Herenvolley: verlies voor HE-voc

Zondag 19 januari 2020
Hechtel-Eksel - Herenvolley: verlies voor HE-voc
In de 2de Divisie van het volleybal heeft HE-voc vanavond bij leider Riemst verloren met 3-0. Setstanden 25/19, 25/18 en 25/22.
Hechtel-Eksel - Damesvolley: winst voor HE-voc Internetgazet
In de 2de Provinciale van het damesvolley hebben de dames van HeVoc Internetgazet gewonnen van Lommel met 3-2. Setstanden 17/25, 25/13, 16/25, 25/23 en 15/9.

KFC Eksel klopt Exc. Hamont

Zaterdag 18 januari 2020
Hechtel-Eksel - KFC Eksel klopt Exc. Hamont
KFC Eksel heeft Exc. Hamont verslagen met 3-0. Door deze winst is de tweede periodetitel voor Eksel binnen. Al na 2 minuten zat de thuisploeg op rozen. Thomas Wasiak kroonde zich met de 1-0 tot topschutter. Marijn Bertrands miste dan de 2-0 met een schot voorlangs. Maar ook de bezoekers kregen kansen en raakten zelfs het doelhout. Eksel speelde zeker niet haar beste partij van het seizoen. Het was dan ook wachten tot op het uur voor de beslissing viel. Eerst vielen de bezoekers met zijn tienen na de uitsluitng van Poelmans. En in 2 dolle minuten scoorde Eksel 2 keer. Eerst via invaller Tim Vanherck en Thomas Wasiak op strafschop. Eksel blijft zo leider in 2de Provinciale met 2 punten voorsprong op Racing Peer.

Groei voor het Mariaziekenhuis

Vrijdag 17 januari 2020
"2019 was een jaar van groei voor het Mariaziekenhuis." Dat zei directeur prof. dr. Bernard Himpens vanavond op de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis in CC Palethe.
De sterkste groei werd vastgesteld in het dagziekenhuis en in het aantal consultaties. Deze verschuiving in de zorg, de zogenaamde ambulantisering van de zorg, stelt het ziekenhuis voor grote uitdagingen waar we in 2020 mee aan de slag willen, zei hij.
Het ziekenhuis wordt meer en meer een schakel in de zorgketen van (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Twee twintigers uit Leopoldsburg en één uit Hasselt zijn door de rechtbank in Hasselt veroordeeld voor overvallen op een krantenwinkel en op twee supermarkten. De Hasselaar, het kopstuk van de bende, liet verstek gaan en kreeg vier jaar cel. De twee uit Leopoldsburg kregen elk drie jaar met probatie-uitstel. De burgerlijke partijen hebben in het totaal recht op>ruim 48.000 euroschadevergoeding.;(PG)

Actie zwaar vervoer

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag van 6 tot 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) en de Dienst Toezicht Sociale Wetten. Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. Elf vrachtwagens waren in overtreding: 4x gebruik van gsm achter het stuur, 3x overlading, 2x overtredingen inzake rij- en rusttijden en 2x overtredingen inzake ADR. In het totaal is er een bedrag aan boetes geïnd van 2.766 euro.

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Hechtel-Eksel - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Hechtel-Eksel - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Hechtel-Eksel - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Hechtel-Eksel - Staking bij Bpost
Je moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Provincie wil af van subsidiëring trage wegen
Het provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
3

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie
Gisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...