Het overige nieuws

Morgen staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Morgen staking bij De Lijn
Door een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Skiseizoen heropend
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eksel B speelt gelijk bij WAVO

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B speelt gelijk bij WAVO
KFC Eksel B heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Waterloos -Voorshoven (WAVO) in Neeroeteren. UPDATE Eksel B begon zoals gewoonlijk dominant maar keek toch snel tegen een 1-0 achterstand aan. Eksel B probeerde het spel te maken maar de eerste helft bleef eerder kansenloos.
In de tweede helft zette Eksel B hoog druk en speelde het 45 minuten lang prima voetbal dat in een 1-2 voorsprong resulteerde. Eerst kon Bertrands een vrije trap van Van Dyck in het geharrewar binnenwerken. Later knikte Oyen een vrije trap van Aengeveld binnen. Er volgden nog enkele goede kansen en een rode kaart voor WAVO werd niet getrokken. Uiteindelijk kreeg Eksel B in minuut '80 het deksel op de neus via een knap doelpunt: 2-2. Eksel B trekt volgende week met een achterstand van 6 punten naar de topper tegen leider Bocholt.
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van Schoonbeek-Beverst
KFC Eksel heeft vanmiddag zijn tweede verlies op rij moeten incasseren. Na Helson kon ook Schoonbeek met het kleinste verschil van groen-rood winnen: 1-0.
Schoonbeek-Beverst wachtte een kwartier af om vervolgens het gaspedaal in te duwen. Eksel werd achteruit gedrukt en moest het spel ondergaan. De weinig gekadreerde pogingen van Nijs en co zorgden er voor dat de brilscore halverwege nog op het bord stond.
Na de pauze toonde de thuisploeg zich veel efficiënter: bij de eerste aanval (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hechtel wint bij Turkse

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel wint bij Turkse
KFC Hechtel heeft vandaag Turkse FC verslagen met 1-2. Leander Vranken en Gert Overath scoorden voor de bezoekers. Hechtel staat zo steviger aan de leiding na puntenverlies van de achtervolgers. Woensdag spelen de Duinenjongens de inhaalwedstrijd tegen Halen.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Pfizer of Moderna?
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Landbouw boert verder achteruit
In tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Marcella Snoeks overleden

Zaterdag 4 december 2021
Hechtel-Eksel - Marcella Snoeks overleden
Op 30 november is Marcella Snoeks overleden, de echtgenote van Frans Vliegen. Zij was 88 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna ze begeleid wordt naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Hechtel-Eksel - 'Inbrakengolf bij apotheken'
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Suikerfeestbetogingzuur
Met vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Karin Bas overleden

Vrijdag 3 december 2021
Hechtel-Eksel - Karin Bas overleden
In Begeleidingscentrum 't Hoekske in Hechtel-Eksel is vandaag Karin Bas overleden, de dochter van Jaak Bas en Simonne Bernaerts. Ze was afkomstig van Hamont en werd 68 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. De familie zal hierbij niet aanwezig zijn. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Hechtel-Eksel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Hechtel-Eksel - Wolven worden toeristische attractie
Tussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatie
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Burgemeester en schepen in quarantaine
  2. Eksel verliest van Schoonbeek-Beverst
  3. Dieven slaan toe in twee woningen in Eksel
15/11

een dikke proficiat voor Thieu en Anneke,voor woensdag met hun 70 huwelijksverjaardag.

francis labat
23/10

Lisette, proficiat met jou tiende verjaardag voor de zevende keer!!! Doe er nog minstens 30 jaar bij, hé.

annita willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel