Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.
Hechtel-Eksel - Brons en zilver op prov. judokampioenschap
Twee leden van Judoclub Ōkami (de nieuwe naam voor de judoclub Neerpelt-Eksel) hebben vandaag deelgenomen aan het provinciaal judokampioenschap. In de klasse tot 73kg wist Olivier Chef een bronzen medaille te bemachtigen. Enkele gewichtsklassen hoger knokte Kristof Jonckers zich knap naar zilver. Met deze sterke prestatie zijn beide heren geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap, volgende week te Tielt.

Autodiefstal

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren is een autodiefstal gepleegd. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Gecrasht tijdens achtervolging

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Europarklaan in Houthalen-Helchteren is vrijdagnacht een auto tegen een omheining gecrasht na een achtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed in de Bremstraat aan hoge snelheid weg van een politiepatrouille. In een bocht op de Europarklaan verloor hij de controle over het stuur, raakte een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de omheining van een bedrijf. De bestuurder raakte niet gewond. Het bleek om een minderjarige zonder rijbewijs te gaan. De jongeman werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat en de politie stelde een proces-verbaal op voor meerdere verkeersovertredingen.

FC Turkse - FC Eksel 2-0

Zondag 13 oktober 2019
Hechtel-Eksel - FC Turkse - FC Eksel 2-0
FC Eksel heeft met 2-0 verloren op het veld van FC Turkse. FC Hechtel - Anadol eindigde op 2-2.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

HE-voc wint van Geel

Zaterdag 12 oktober 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc wint van Geel
Heren Divisie Geel -HeVoc 1-3
Door de afwezigheid van Nathan Geenen speelde Raf Paredis aan de setup. Op 44-jarige leeftijd was hij de man van de match. In de eerste set ging het allemaal wat stroef. Vanaf set 2 sloeg de diesel aan. Raf Paredis verdeelde naar hartelust en Stijn Paesen en Bram Janssen waren onhoudbaar in het midden.Op de hoeken waren Sil Wuytens/ Tom Lantin en Jard Claessens allen solide. Onder leiding van libero Nils Gielen werd er verdedigend sterk gespeeld. Ook Giel Fonteyn viel telkens goed in. Coach Kenens vond het een sterke prestatie van heel het team. Volgende week speelt HE-voc thuis de derby tegen Pelt.
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Huis tijdelijk onbewoonbaar door brand
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een keukenbrand in de Rubenslaan in Leopoldsburg. De bewoner had de frietketel opgezet en was in slaap gevallen. De ketel raakte oververhit en veroorzaakte brand. De man schoot wakker en alarmeerde de brandweer die echter niet kon verhinderen dat de keuken uitbrandde. De woning is tijdelijk onbewoonbaar.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Rookmelder weldra verplicht
Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
21/09
Jos Custers

Vrijdag 20 september onze jaarlijkse reis met klasje '49,dit jaar speciaal 70 jaar AUB

jos Custers
15/09

Proficiat gouden en zilveren Maithe op het Belgisch Kampioenschap

jos maes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. FC Turkse - FC Eksel 2-0
  2. Jubileumconcert van zangkoor Kempengalm
  3. Auto beschadigd aan wijkkantoor politie