Het overige nieuws

Eindronde: Bregel - Eksel 4-0

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Eindronde: Bregel - Eksel 4-0
In de eindronde van tweede provinciale heeft KFC Eksel met 4-0 verloren op het veld van Bregel Sport.

Opgepast, ik ben giftig

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Opgepast, ik ben giftig
De mooie rode kleur van deze Sint-Jacobsvlinder is een waarschuwingskleur. De rupsen van deze vlinders voeden zich met Sint-Jacobskruid, een fel giftige plant. Zowel de rups als de vlinder zijn drager van dit gif, dat hen bescherming biedt tegen eventuele belagers. (Pierre Rutten)

Expo 'Handwerken en bloemen'

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Expo 'Handwerken en bloemen'
Op paaszondag en -maandag organiseerden de dames van de Handwerkclub en van de Bloemschikclub van KVLV Hechtel in O.C. De Schans hun traditionele tentoonstelling. Die +kon op de belangstelling rekenen van heel wat bezoekers uit de eigen en de omliggende gemeenten. De dames mochten zelfs belangstellenden verwelkomen uit Zuid-Limburg en Vlaams-Brabant! De aanwezigen waren vol lof over de kwaliteit van de getoonde werken en over de bijzonder verzorgde presentatie. Met een 180-tal handwerken en meer dan 100 bloemstukken oogde de tentoonstelling inderdaad opmerkelijk mooi. Ook de zaalschikking en de uitgekiende tafelversiering ontlokten bij veel bezoekers woorden van waardering. Maandagnamiddag kregen ook de kinderen de gelegenheid om hun knutselhandigheid tentoon te spreiden. (Jan Vliegen)

Michel Snoeckx overleden

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Michel Snoeckx overleden
Zaterdag is de uit Eksel afkomstige Michel Snoeckx overleden, de weduwnaar van Jacky Meuris. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Hechtel-Eksel - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Paasfeest bij Samana

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Paasfeest bij Samana
Woensdag vierden zowat 170 leden van Samana het paasfeest in de grote zaal van OC De Schans. Na de eucharistieviering en een optreden van een groep van Monsheide werd er genoten van een koude schotel. En daarna was het tijd om Rosa Reymen in de bloemetjes te zetten: maar liefst 30 jaar zette ze zich als vrijwilligster in voor de vereniging. Aan het eind van het feest was er nog een tombola en vervolgens ging iedereen met een goed gevoel terug naar huis. (E.R. - Samana Hechtel)

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Haspengouw...
Het weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers lenteweer
De weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spits
Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
24/04
Gelukkige verjaardag van Helma en Marc
Marc Goossens
25/03
Gelukkige verjaardag Christa. Maak er een fijne dag van. Kusjes xxx van je zusje
Marina Schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Drie inbraken in Paasweekend
  2. Michel Snoeckx overleden
  3. Expo 'Handwerken en bloemen'