Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Ondertussen, op het voetbalveld...
                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Anny Quirijnen overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Hechtel-Eksel - Anny Quirijnen overleden
Gisteren is Anny Quirijnen overleden, de echtgenote van Robert Claes. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
3

Nieuwe vennootschap: S. Claes

Zaterdag 6 maart 2021
Seppe Claes (26) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap S. Claes opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van winkels en supermarkten en de productie en verkoop van allerhande bereide maaltijden, salades en soepen.

Nieuwe vennootschap: Into Padel

Zaterdag 6 maart 2021
Guido Schroeyers uit Peer, Eli Henrotay uit Houthalen-Helchteren en Jurgen Agten uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Into Padel opgericht met zetel aan de Hulststraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuring van padel courts, het uitbaten van padelvelden en het geven van sportlessen.

Rob Beyen overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Hechtel-Eksel - Rob Beyen overleden
In Eksel is gisteren Rob Beyen overleden, de partner van Annick van Wijk. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
13

Olga Geys overleden

Vrijdag 5 maart 2021
In Koersel is woensdag de uit Eksel afkomstige Olga Geys overleden, de echtgenote van Maurice Caubergs. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
1
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud maar veel zon
Anticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Coronakorting. Of niet?
Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht
1

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Hechtel-Eksel - De impact van de coronacrisis
De COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Schrijnwerker Bart Berx failliet

Donderdag 4 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag schrijnwerker Bart Berx uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Hechtel-Eksel - 'Beleef Bosland!'
Vanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)