Het overige nieuws

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - KMI waarschuwt met code geel
Ook het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Geld gestolen in huis

Maandag 22 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Weg met kentekenplaat

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Weg met kentekenplaat
Onbekenden hebben in de Molenstraat de kentekenplaat van een auto gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie
De verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Afval tijdig buitenzetten!
Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Nelis Swennen overleden

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Nelis Swennen overleden
Zaterdag is de uit Kleine Brogel afkomstige en in Eksel woonachtige Nelis Swennen overleden, de echtgenoot van Godelieve Paesen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag(19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.
2

Bejaarde (90) aangereden

Zondag 21 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Eeh 90-jarige vrouw is vrijdagavond gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op het Sint-Martinusplein in Houthalen-Helchteren. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Kajak: weer zilver voor Wlliam Peters
Op het Wereldkampioenschap sprint-quadrathlon in het Hongaars Kaposvar is NWC-er William Peters tweede geworden. De wedstrijd bestond uit 750m zwemmen, 20km fietsen, 4,5km kajakken en 5km lopen. William (links op de foto) legde de proeven af in een totaaltijd van 1u29’30”. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjechische favoriet Tomas Svoboda die de afstand aflegde in een tijd van 1u26’56”. Derde werd de Hongaar Csima Ferenc in 1u30’24”.
Ook in het (…) Het hele nieuwsbericht
Kajak: weer zilver voor Wlliam Peters

Anna Wouters overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Anna Wouters overleden
Gisteren is Anna Wouters overleden, de weduwe van Jan Aerts. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Opnieuw hittegolf
Een storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Limburg boven in Lourdes
Donderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Fietsster gewond op Kamperbaan

Donderdag 18 juli 2019
Hechtel-Eksel - Fietsster gewond op Kamperbaan
Bij een verkeersongeval op de Kamperbaan is deze voormiddag een 69-jarige fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Musical Bernadette de Lourdes ontroert
De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht