Het overige nieuws

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Als een factuur te laat komt
Schuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Deckers overleden

Vrijdag 4 december 2020
Hechtel-Eksel - Bart Deckers overleden
Gisteren is Bart Deckers overleden. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
2

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nachtvorst op komst
Een omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis
Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.
1

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Hechtel-Eksel - De lange tocht naar het vaccin
                                                                          (Cartoon: Fobie)

All-Fix failliet verklaard

Donderdag 3 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag afwerkingsbedrijf All-Fix uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.
Hechtel-Eksel - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat online
Via deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

Lucienne Baggen overleden

Donderdag 3 december 2020
Hechtel-Eksel - Lucienne Baggen overleden
Maandag in de in Genk woonachtige en uit Hechtel afkomstige Lucienne Baggen overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Jean Cops. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1

Zuster Leonie De Valck overleden

Donderdag 3 december 2020
Hechtel-Eksel - Zuster Leonie De Valck overleden
In Leuven overleed maandag zuster Leonie De Valck van de congregatie van de Zusters van Maria. Zij was 89 jaar en verbleef van 1953 tot 1967 in Hechtel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Hechtel-Eksel - Weer minder Covid-19-patiënten
Vanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Boetes voor eigenaars loslopende honden
Natuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
11
Hechtel-Eksel - Goed nieuws voor Limburgse pendelaars
Nu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt kouder
Een krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht
  1. All-Fix failliet verklaard
  2. Bart Deckers overleden
  3. Ferdinand Berckmans overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen