Het overige nieuws

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

Maria Van Gestel overleden

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Maria Van Gestel overleden
Op 15 augustus is de in Eksel woonachtige Maria Van Gestel overleden, de weduwe van Richard Wendrickx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig weekend
Een storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ECC Technics

Vrijdag 16 augustus 2019
Ivo Gielen uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap ECC Technics opgericht met zetel aan de Blindemansweg in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thermische en akoestische isolatiewerken, de installatie van centrale verwarming en gevelreinigingswerken.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel-Eksel 2-2

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel-Eksel 2-2
Hechtel en Eksel hebben vandaag gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-2.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Plastic op de Noordpool gevonden
Onze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Woodstock vijftig jaar later
Vijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en buien
Een westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Winters overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Peter Winters overleden
Zoals eerder gemeld is in Postling, Kent (Engeland) Peter Winters omgekomen bij een vliegtuigongeval. Hij was 51 jaar. Afscheid in intieme kring.
01/08
Trees Snellens (ma Nieuwets) is op 2 augustus 35000 dagen op deze aardbol. Dikke proficiat van de kinderen.
Theo Nieuwets
24/07
Gefeliciteerd met je 80 ste verjaardag??????????
Jacky en Georgette Familie Snoeckx Paes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Hechtel-Eksel 2-2
  2. Nieuwe vennootschap: ECC Technics
  3. Maria Van Gestel overleden