Het overige nieuws

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Hechtel-Eksel - Kunstacademie gaat kunstwerken veilen
In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk , de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Hechtel A verliest van Linkhout

Zondag 18 november 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel A verliest van Linkhout
Hechtel A is deze namiddag gaan verliezen van  WS Linkhout. Uitslag: 4-2. Voor Hechtel scoorden Sander Elia en Glenn De Jonge.

Tweemaal verlies voor Dames HE-voc

Zondag 18 november 2018
Hechtel-Eksel - Tweemaal verlies voor Dames HE-voc
De Dames A in Tweede Provinciale B verloren in Genk met 3-0. Setstanden: 25/13,25/14 en 25/13.
De Dames B verloren de marathonmatch in Lommel met 3-2. Een sterk Lommel zette HE-voc twee sets onder druk met goede opslagen, 25-22 en 25-19. De vele wissels rendeerden. HE-voc vocht zich terug in de match, Lommel vond geen antwoorden, en zo won HE-voc de twee volgende sets makkelijk, 19-25 en 15-25.
De vijfde was zoals steeds een dubbeltje op zijn kant. HE-voc ging op zijn elan door en (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: winst voor Heren Arena

Zaterdag 17 november 2018
De Heren van Handbal Arena in 1ste Provinciale zijn vandaag in Overpelt gaan winnen met 30-33. In de stand hebben ze na 7 wedstrijden 12 punten.

Volleybal: winst voor Heren HE-voc

Zaterdag 17 november 2018
Hechtel-Eksel - Volleybal: winst voor Heren HE-voc
In de 2de Divisie van het volleybal zijn de Heren van He-Voc vanavond met 2-3 gaan winnen in Stevoort. De setstanden waren 23/25, 19/25, 25/20, 25/17 en 12/15. HE-voc moest het doen zonder de gekwetste Giel Fonteyn. Maar hij werd waardig vervangen door Sil Wuytens. In de eerste twee sets werd er sterk geserveerd door de bezoekers, in set 3 en 4 waren persoonlijke fouten doorslaggevend. Sil Wuytens serveerde de laatste 4 opslagen. Ook Karel Van Asten speelde een sterke partij. Aanvallend was Bart Roosen onstopbaar. HE-voc staat na 8 wedstrijden op een tweede plaats met 15 punten. 

Eksel wint van Stal

Zaterdag 17 november 2018
Hechtel-Eksel - Eksel wint van Stal
KFC Eksel heeft vanavond Stal Sport verslagen met 3-0. In de openingsfase konden de bezoekers nog gelijke tred houden met groen-rood, maar naargelang de tijd vorderde trok Eksel de lakens steeds meer naar zich toe. Na een dik kwartier kwam KFC ook op voorsprong. Vervloets laatste actie van de partij (hij moest geblesseerd vervangen worden) was goed voor een assist. Hij zette laag en hard voor waarop Karel Bertrands simpel binnen werkte. Eksel had er zin in en ging gewoon door op zijn elan. Vooral een (…) Het hele nieuwsbericht

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Jean Vanhove overleden

Donderdag 15 november 2018
Hechtel-Eksel - Jean Vanhove overleden
Dinsdag is Jean Vanhove overleden, de echtgenoot van Jet Van de Broek. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
13

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio