Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bregel Sport verliest van Eksel

Zaterdag 1 oktober 2022
Hechtel-Eksel - Bregel Sport verliest van Eksel
Bregel Sport heeft vanavond met 2-3 verloren van FC Eksel.
1
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Park Houthalen
In Eerste Provinciale heeft Park Houthalen Hechtel verslagen met 0-3. Bij Park kreeg keeper Magoga rood; hij werd vervangen door Grossi.
1
Hechtel-Eksel - Damesvoetvbal: Eksel - Zonhoven 1-2
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Eksel deze voormiddag met 1-2 verloren van Zonhoven Utd.
1
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Hechtel-Eksel - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Amerikaans bezoek aan Liberation Garden
Vandaag bezocht Linda Chauvin (81), dochter van een Amerikaanse piloot die sneuvelde tijdens Operatie Market Garden, het Liberation Garden museum in Leopoldsburg.
Op 17 september 1944, de start van Operatie Market Garden, vliegt de Amerikaanse piloot Eugene Chauvin met zijn C-47 Dakota over Belgisch grondgebied richting Nederlandse grens. Aan boord: een bemanning van vier en ook nog eens elf para Pathfinders met als speciale opdracht het afbakenen van de landingsplaatsen. Duits (…) Het hele nieuwsbericht
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Hechtel-Eksel - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Karel Pouders overleden

Donderdag 29 september 2022
Hechtel-Eksel - Karel Pouders overleden
In Eksel is gisteren Karel Pouders overleden, de echtgenoot van Maria Engelen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Hechtel-Eksel - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1

Nieuwe vennootschap: BM Technology

Woensdag 28 september 2022
Michael Berkmans uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap BM Technology opgericht met zetel aan de Heuvelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van thuisbatterijen en laadpalen en het onderhoud van elektrische installaties.
1

Nieuwe vennootschap: Vétee

Woensdag 28 september 2022
Tom Van Tongeren uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Vétee opgericht met zetel aan de Imkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren het uitoefenen van management-, consulting-, beheers- en beleggingsactiviteiten.
1
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.
1
  1. Nieuwe vennootschap: BM Technology
  2. Nieuwe vennootschap: Vétee
  3. Damesvoetvbal: Eksel - Zonhoven 1-2
30/09

Zjang en Trees, proficiat met jullie 75ste huwelijksverjaardag op 1 oktober 2022. Martin(hun zoon)en Lisette, proficiat met jullie 52ste huwelijksverjaardag op 2 oktober 2022.

Jean-pierre&Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel