Het overige nieuws

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Hechtel-Eksel - 35.000 euro voor wereldnoden
Uit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Struikgewas vat vlam

Donderdag 17 juni 2021
Deze namiddag vatte struikgewas vuur aan de brug over de Noord-Zuidverbinding tussen Eksel en het Lindel. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Hechtel-Eksel - EK: België wint ook van Denemarken
Goed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Hechtel-Eksel - Jonger dan 41 jaar?
Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Reis veilig
Ga je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Rosa Vanwetswinkel overleden

Donderdag 17 juni 2021
Hechtel-Eksel - Rosa Vanwetswinkel overleden
Dinsdag is in Peer Rosa Vanwetswinkel overleden, de weduwe van Eugène Vanotterdijk. Zij was 92 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Henri Schildermans overleden

Donderdag 17 juni 2021
Hechtel-Eksel - Henri Schildermans overleden
Dinsdag is Henri Schildermans overleden, de weduwnaar van Mary Stalmans. Hij was 86 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.
1

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Hechtel-Eksel - Het wordt onweerachtig
De invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Corona: de deltavariant
We hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1

Maria Loenders overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Hechtel-Eksel - Maria Loenders overleden
Vandaag is Maria Loenders overleden, de weduwe van René Frederix. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring.
Hechtel-Eksel - Amerikaanse president in Brussel
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Maria Snoeks overleden

Maandag 14 juni 2021
Hechtel-Eksel - Maria Snoeks overleden
Zaterdag is Maria Snoeks overleden, de weduwe van de eerder dit jaar overleden Louis Willems. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in beperkte kring. Haar urne wordt begraven op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.
  1. Maria Loenders overleden
  2. Auto rijdt tegen heftruck op Eindhovensebaan
17/05

Imana, PROFICIAT voor je overwinning !!!!

Johan Stinckens
13/05

Artuur, gefeliciteerd voor het behalen van je selectie voor de olympisch spelen KNAP !! Johan Stinckens

Johan Stinckens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel