Het overige nieuws

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers weekend
Ondertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.
2

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Hechtel-Eksel - Eerste werkdag van de kroonprinses...
...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.
3

Zuster Maria Schrooten overleden

Woensdag 16 september 2020
Hechtel-Eksel - Zuster Maria Schrooten overleden
Op 8 september overleed de uit Grote-Brogel afkomstige zuster Maria Schrooten. Zij was 79 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria in Leuven. Van 1967 tot 2006 was zij werkzaam in Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) in beperkte kring plaats in de abdijkerk van Kessel-Lo.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Hechtel-Eksel - KRC Genk ontslaat zijn trainer
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Snel die gordel halen!

Maandag 14 september 2020
Hechtel-Eksel - Snel die gordel halen!
Het nieuwe judoseizoen is eindelijk weer terug van start gegaan. Omwille van de coronamaatregelen was het vorige seizoen vroegtijdig afgebroken. Hierdoor hadden verschillende jonge judoka's niet de kans gehad om hun gordelexamens af te leggen. Bij de start van het nieuwe seizoen krijgen ze uiteraard hiervoor de kans. Op de foto zie je de kersverse gele banden van judoteam Okami. Kinderen die nog graag initiëren kunnen zich nog steeds opgeven via www.judoteamokami.be!

Nieuwe vennootschap: R-Finishing

Maandag 14 september 2020
Ahmed Rifi uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap R-Finishing opgericht met zetel aan de Toekomststraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het plaatsen van behang en vloerbedekking én de reiniging van gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Malux Woningen

Zondag 13 september 2020
Mustafa Agdere uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Malux Woningen opgericht met zetel aan de Crommertenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten, isolatiewerkzaamheden, chapewerken en stukadoorswerk.

Torpedo Hasselt - KFC Eksel 5-1

Zondag 13 september 2020
Hechtel-Eksel - Torpedo Hasselt - KFC Eksel 5-1
KFC Eksel heeft zijn eerste competitiewedstrijd verloren op het veld van Torpedo Hasselt. Uitslag: 5-1. Het was vooraf gissen wat de waardeverhoudingen zouden zijn, maar Eksel, dat met Wasiak op de bank startte in het voordeel van Vervloet, kon in de beginfase zijn voet probleemloos langs die van de Hasselaars zetten. Nadat de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk was op corner, deed Eksel aan de overkant hetzelfde: een uitstekende hoekschop van Bertrands belandde bij Rutten die gecontroleerd binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Hechtel-Eksel - Het begon op 13 maart...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Eksel B verliest bij SV Breugel

Zaterdag 12 september 2020
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest bij SV Breugel
In Vierde Provinciale heeft Eksel B vanavond de derby bij SV Breugel nipt verloren met 2-1.(Foto Jochen Heyligen)

Heren HE-VOC winnen oefenwedstrijd

Zaterdag 12 september 2020
Hechtel-Eksel - Heren HE-VOC winnen oefenwedstrijd
In het volleybal hebben de Heren van HeVoc vanavond hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen Dilsen werd het 4-1. HeVoc komt dit seizoen uit in 3de Nationale.
  1. Werken aan Eindhovensebaan/Vlasmeerstraat
  2. Auto uitgebrand op Noord-Zuid
  3. Kinder- en jeugdbib officieel geopend
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen