Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Alberta Bollen overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Alberta Bollen overleden
In Peer is gisteren  Alberta Bollen overleden, de weduwe van Leon Froeyen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Hechtel-Eksel - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Jeanne Simons overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Jeanne Simons overleden
Gisteren is Jeanne Simons overleden, de echtgenote van Pier Deckers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Andrzej Urbanski overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Andrzej Urbanski overleden
Dinsdag is Andrzej Urbanski overleden, de weduwnaar van Teresa Urbanska. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt volgende week zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: volgende week vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Diefstal in Eikendreef

Donderdag 11 augustus 2022
Uit de loods van een bedrijf aan de Eikendreef zijn koperen koppelstukken gestolen. De diefstal kwam dinsdag aan het licht.
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Hittegolf: code rood

Woensdag 10 augustus 2022
Hechtel-Eksel - Hittegolf: code rood
Door de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat geldt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd door het Agentschap Natuur en Bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars.
1
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en zijn collega van Omgeving Zuhal Demir voorzien samen voldoende middelen voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar die een bedreiging vormt voor onze honingbij. Zo zal er dit jaar nog 130.000 euro extra uitgetrokken worden. De betrokken overheidsdiensten - het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos - evalueren de situatie in het najaar en werken ook een beheersvisie uit voor de Aziatische hoornaar op middellange en lange termijn. Dat hebben beide ministers deze namiddag bekendgemaakt.
1