Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Hechtel-Eksel - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'
Nog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
1

Philomene Vreyken overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Philomene Vreyken overleden
Vandaag is Philomene Vreyken overleden, de weduwe van Leo Froeyen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Versterking voor FC Hechtel

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Versterking voor FC Hechtel
FC Hechtel heeft tien nieuwe spelers aangetrokken: Andreas Elis (Eksel), Filip Karafiloski (Herkol), Daan Wouters (Herkol), Arjen Coninx (Bocholt), Sean De Condé (Leopoldsburg),  Anir Mazili (G.S. Heerlen, Nl), Jorg Schildermans (Paal-Tervant), Seppe Srayen (Stal), Juul Verding (Helson) en Benjamin Vrolix ( Peer SV).
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
1

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
1
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.
1

Elke Boets overleden

Woensdag 29 juni 2022
Hechtel-Eksel - Elke Boets overleden
Maandag is Elke Boets overleden. Zij was 47 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
1
Hechtel-Eksel - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepakt
Tijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
1
Radio en TV
Hechtel-Eksel - Daan Masset verlaat Radio 2 Limburg
Zonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
1
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomerse temperaturen, daarna minder warm
Met drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
1

Marcel Rutten overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Hechtel-Eksel - Marcel Rutten overleden
Maandag is in Peer Marcel Rutten overleden, de echtgenoot van Julia Bernaerdts. Hij was 83 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1
  1. Philomene Vreyken overleden
  2. Versterking voor FC Hechtel
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen