Het overige nieuws

Melanie Kuppers overleden

Vrijdag 24 september 2021
Hechtel-Eksel - Melanie Kuppers overleden
Gisteren is Melanie Kuppers overleden, de weduwe van Lambert Dries. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witter aan de Hoofdstraat.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Hechtel-Eksel - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Madeleine Van Loo overleden

Woensdag 22 september 2021
Maandag is Madeleine Van Loo overleden, de weduwe van Alex Leeten. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Hechtel-Eksel - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

De uitslagen van He-Voc

Maandag 20 september 2021
Hechtel-Eksel - De uitslagen van He-Voc
De uitslagen van het weekendvolleybal van He-Voc:
Heren D - Bocholt 3-0
Dames B - Maasmechelen 3-1
Dames A - Lommel 1-3
Heren B - Zonhoven 0-3
Dames Riemst - He-Voc C 1-3
In tweede provinciale van het damesvoetbal moest Eksel naar Membruggen. Maar de wedstrijd werd na 20 minuten stopgezet na een zware blessure bij een speelster van Membruggen. Er moest 40 minuten gewacht worden op een ambulance. Daardoor werd de wedstrijd gestaakt bij een 0-0-stand. Het wordt afwachten of ze moet worden herspeeld;

Eksel B klopt Molenbeersel

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B klopt Molenbeersel
KFC Eksel B heeft Molenbeersel verslagen met 4-0.
Eksel begon goed aan de partij en trok de lakens na een klein kwartier definitief naar zich toe. KFC vond de zwakke plek van de bezoekers en kreeg door dat het op snelheid het verschil kon maken. Een stortvloed aan kansen volgde, maar groen-rood toonde zich net als vorig weekend bijzonder inefficiënt voor doel. Bomans en Schrijvers misten vanuit relatief scherpe hoek, Goven trof het doelkader, maar het was vooral Bertrands die met de (…) Het hele nieuwsbericht

NWC-ers sluiten seizoen af op WK

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - NWC-ers sluiten seizoen af op WK
Op de laatste dag van het WK kajak hebben de NWC-vaarders geen potten meer kunnen breken. In de B-finale K2 500 m werd Artuur Peters samen met zijn Mechelse bootpartner 7de (16de overall). Op de massastart K1 5 km werd Hermien Peters 12de en Artuur 16de. Daarmee sluiten de NWC-ers het internationale wedstrijdseizoen af.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - World Cleanup Day, ook in Parijs
                                                                        (Cartoon: Fobie)