Het overige nieuws

Ida Vanderheyden overleden

Dinsdag 29 november 2022
Hechtel-Eksel - Ida Vanderheyden overleden
Gisteren is Ida Vanderheyden overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Theodoor Gijbels. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag(19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Talentenavond bij de KANL

Maandag 28 november 2022
Hechtel-Eksel - Talentenavond bij de KANL
Twaalf jongeren, geselecteerd omwille van hun ‘meer dan gemiddelde talent’ speelden vrijdag de pannen van het dak in de toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg. De sympathieke presentatie was in handen van de 8-jarige Zeynep Erva Kasapoglu uit de theaterklas. Uitstekende muziek werd er gemaakt op klavecimbel, gitaar, dwarsfluit, harp, hoorn, piano, piccolo, sopraan- en altsaxofoon. Daarvoor zorgden Lou-Andrea Cantin, Jinthe Simons, Karina Gevorgyan, Michael Danilov, Jinte Smeets, Lena Spaepen, Xingduo Yang, Nine Ceunen, Dréke Van den Dungen, Liesl Sleurs en Milla Konings! (Foto's: Sara Martens)
Talentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANL
1

Volleybal: Hasselt C - Hechtel B 3-1

Maandag 28 november 2022
In derde promo mannen van het volleybal heeft Hechtel B met 3-1 verloren van leider VTSS Hasselt C. Na 7 wedstrijden staat Hechtel B vierde in de stand met 8 punten.
1

Volleybal: Pelt B- Hechtel A 0-3

Maandag 28 november 2022
In tweede promo mannen van het volleybal heeft VC Pelt B met 0-3 verloren van Hechtel A. Hechtel A staat tweede in de stand, VC Pelt B achtste.
1
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Hechtel-Eksel - Eregouverneur Vandermeulen overleden
Op zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hechtel-Eksel - WK 2022: België verliest van Marokko
Op het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.
1

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Drie dagen gestoord treinverkeer
Volgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.
1

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).
1

KFC Hechtel speelt gelijk in Zonhoven

Zaterdag 26 november 2022
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel speelt gelijk in Zonhoven
In 1ste provinciale heeft KFC Hechtel weer een punt behaald. Op het veld van Zonhoven werd het 1-1. Een kwartier voor tijd maakte Wesley Vermijl van op de stip gelijk. Hechtel blijft wel laatste in de stand, met 6 punten.
1

Eksel wint van Torpedo Hasselt

Zaterdag 26 november 2022
Hechtel-Eksel - Eksel wint van Torpedo Hasselt
FC Eksel - Torpedo Hasselt 3-1
Een nieuwe driepunter voor Eksel, dat zelf nu 6 partijen op rij ongeslagen is en tegenstander Torpedo zijn eerste nederlaag in 10 (!) duels bezorgt.
Zoals wel vaker was het openingskwartier, waarin de Hasseltse bezoekers langzaam maar zeker de betere ploeg werden, een maat voor niets. Juist daarna moest een zieke Raf Hermans de strijd staken en maakte Senn Gevers, doelman bij Eksel B, zijn debuut voor Eksels eerste elftal. Hoewel Torpedo de plak zwaaide, moest de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Volgende week kouder
Een storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuwe vennootschap: Pelter Invest

Zaterdag 26 november 2022
Sofia Allami uit Pelt heeft de besloten vennootschap Pelter Invest opgericht met zetel aan de Eindhovensebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van auto's, ambulances, aanhangwagens en opleggers, het herstellen van motorvoertuigen en landbouwtractoren en de verhuur van personenvoertuigen en motorvoertuigen met en zonder chauffeur.
1

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Hechtel-Eksel - WK voetbal: België verslaat Canada
In zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...
1
  1. Eksel wint van Torpedo Hasselt
  2. Keukenbrand in Vlierbessenstraat
  3. Ida Vanderheyden overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen