Het overige nieuws

Wedstrijd Hechtel-Lummen afgelast

Zondag 16 december 2018
Hechtel-Eksel - Wedstrijd Hechtel-Lummen afgelast
In 3de Provinciale is de wedstrijd tussen Hechtel en Lummen afgelast, en dat ondanks de inspanningen die werden geleverd om het veld sneeuwvrij te krijgen. Maar door een panne aan de kalkmachine waren de lijnen voor de scheidsrechter niet genoeg zichtbaar.

Volley: HE-voc klopt Geel

Zondag 16 december 2018
Geel - HE-voc 2-3 (21/25,26/24,23/25,25/20,15/17)
Het werd een marathonmatch tussen de heren van Geel en HE-voc. Voor de eerste keer kon HE-voc daar gaan winnen 2-3. Er werd dan ook door de hele ploeg voor ieder punt gevochten. HE-voc sluit de heenronde af op een mooie 4de plaats met 20 punten.

Eksel verslaat leider Meeuwen

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Eksel verslaat leider Meeuwen
FC Eksel is vanavond gaan winnen bij KSK Meeuwen, de leider in Tweede Provinciale A. Uitslag: 2-3. In de heenwedstrijd kwam Meeuwen al vroeg op voorsprong in het Sparrenstadion en won het uiteindelijk met duidelijke 0-4 cijfers. Ook nu leek een gelijkaardig scenario in de maak nadat Vanherck nog voor de tiende minuut een gelost schot van Vrysen kon binnenwerken. Meeuwen duwde door maar de goal viel zo'n tien minuten later aan de overkant. Wasiak vond Marijn Bertrands die Eksel terug op gelijke hoogte (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Van de Loo overleden

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Mariette Van de Loo overleden
In Peer is de uit Hechtel afkomstige Mariette Van de Loo overleden, de weduwe van Rik Geysmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.
2

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Hechtel-Eksel - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Hechtel-Eksel - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Hechtel-Eksel - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Piano Antieke Klok
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Eksel verslaat leider Meeuwen
  2. Auto's van de baan op Noord-Zuidverbinding
  3. Volley: HE-voc klopt Geel