Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Hechtel-Eksel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Hechtel-Eksel - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Hechtel verliest van Gestel

Zondag 17 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Gestel
In 3de A heeft Hechtel thuis kansloos verloren met 0-3 van Gestel. Na 8 minuten was de thuisploeg reeds op achtervolgen aangewezen. Jan De Man scoorde voor Gestel. En hij deed dit 5 minuten voor de rust nog eens over. Net na rust deed Baute de boeken helemaal dicht voor Hechtel met de 0-3. De thuisploeg kreeg geen enkele kans bij mekaar gespeeld. Een verdiende overwinning voor Gestel. Hechtel mag stilaan naar beneden in de stand gaan kijken, met 28 punten uit 23 wedstrijden...
Eksel versloeg Turkse FC met 1-2.

Volley: verlies voor heren HE-voc

Zaterdag 16 februari 2019
Hechtel-Eksel - Volley: verlies voor heren HE-voc
In de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-voc in Genk verloren met 3-1. De setstanden waren 25/20, 25/23, 22/25 en 25/19. HE-voc heeft na 17 wedstrijden 29 punten.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking De Lijn voorbij
Morgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Vier Valentijn!
                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Hubert Swinnen overleden

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hubert Swinnen overleden
Dinsdag is de uit Hechtel afkomstige Hubert Swinnen overleden, de echtgenoot van Lucienne Ooms. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur ) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Henri Beckers oveleden

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Henri Beckers oveleden
Zaterdag is de uit Eksel afkomstige Henri Beckers overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Elisa Bollen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhoven Uitvaartzorg.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Conflict bij De Lijn blijft duren
De kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Maria Ramaekers overleden

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Maria Ramaekers overleden
Gisteren is Maria Ramaekers overleden, de echtgenote van Jan Geuens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Derde wolf?
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking begint vanavond bij NMBS
Vanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Dikketruiendag vandaag...
                                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hinder bij De Lijn blijft duren
Stiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Een beetje lente
De weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht