Het overige nieuws

Lommel - Nu dinsdag presentatie nieuw seizoen CC
Het programma van Cultuurcentrum De Adelberg voor 2019-2020 is een feit. En dinsdag kan u hiervan komen 'proeven' tijdens hun jaarlijkse presentatieavond. Ze verwachten u met enkele artiesten, je wandelt letterlijk van de ene ontmoeting naar de andere en krijgt leuke fragmenten voorgeschoteld. Achteraf is er een borrel, de gelegenheid om na te praten en om vragen te stellen aan de programmatoren.
Het programma start om 19.30 uur stipt! Iedereen is van harte welkom vanaf 19.00 uur.  Reserveren is (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Kloosterstraat

Zondag 26 mei 2019
Er is ingebroken in een huis aan de Kloosterstraat. Of zij buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

Kerk mikpunt van vandalen

Zondag 26 mei 2019
Lommel - Kerk mikpunt van vandalen
Onbekenden hebben een ruit van de kerk OLV Ter Kempen aan de Tortelstraat op de Balendijk ingegooid. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag starten de werken voor de aanleg van een fietsostrade langs de spoorlijn Balen-Mol-Herentals. Tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel worden de eerste 2,7 km aangelegd. De fietsostrade Balen-Mol-Herentals wordt 36 km lang.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weer
De hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Echtpaar Put-Linsen overleden

Zaterdag 25 mei 2019
Lommel - Echtpaar Put-Linsen overleden
Woensdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige Jef Put (foto), de echtgenoot van Rosa Linsen. Hij was 84 jaar. Zijn echtgenote overleed donderdag op 77-jarige leeftijd. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Jan Hoeyberghs overleden

Zaterdag 25 mei 2019
Lommel - Jan Hoeyberghs overleden
Gisteren is Jan Hoeyberghs overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Maria Broeckx. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Een écht kleuterhuwelijk

Zaterdag 25 mei 2019
Lommel - Een écht kleuterhuwelijk
Voor de eindstage van Britt Luyckx werkten de kindjes van de derde kleuterklas van Balu rond het thema 'trouwen'. Ze zijn deze twee weken begonnen met het thema 'verliefd zijn' waarbij de kleuters zelf ook liefdesbrieven en cadeautjes voor elkaar maakten. Daarna kwam 'de verloving' en verder 'de trouw' aan bod. De kleuters hebben zelf uitnodigingen, bedankjes, bloemstukjes, versiering en een mooie bruidstaart gemaakt. Demir en Marie-Laure waren de gelukkige die mochten trouwen. Ze gingen allemaal (…) Het hele nieuwsbericht
Een écht kleuterhuwelijkEen écht kleuterhuwelijkEen écht kleuterhuwelijk

Buitenbrand in Septakkers

Vrijdag 24 mei 2019
In de vooravond was er een buitenbrand in Septakkers. De brandweer kon het vuur snel blussen. De brandoorzaak is niet gekend.

Kentekenplaat gestolen

Vrijdag 24 mei 2019
Lommel - Kentekenplaat gestolen
In de Sint-Barbarastraat is de kentekenplaat van een aanhangwagen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Lommel - Kleuters van Den Heuvel vieren Jules
Vandaag werd de klaspop van de kleuters in Den Heuvel Jules 3 jaar. De kleuters van de eerste kleuterklas op de Warande telden hier al een hele week naar af. De klas werd versierd, er werden cake en taart gebakken, vlakjes geknutseld en voor de gelegenheid bracht iedereen en prachtige zelfgemaakte kroon mee. Het was een super geslaagd verjaardagsfeest. Hieperdepiep voor Jules!!! (Bijdrage Barbara Smeulders)
Kleuters van Den Heuvel vieren Jules

Luc Flemings overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Woensdag overleed Luc Flemings. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Grote accijnsfraude: 14 arrestaties
De federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Twee mannen op het dak

Donderdag 23 mei 2019
Een buurman merkte gisterenavond twee onbekende mannen op het dak van een woning aan de Sleutelstraat  op. Toen de onbekenden de man in het vizier kregen, sloegen zij meteen op de vlucht. Het tweetal wilde vermoedelijk inbreken. Op een camping aan de Luikersteenweg is de kentekenplaat van een auto gestolen.
De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers (…) Het hele nieuwsbericht

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Lommel - De wonderen der natuur
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Vanaf november had Amelia Waligora (dochter van oud-voetballer Mirek) last van een scheenbeenvliesontsteking. Hierdoor moest tennisster Amelia de voorbije maanden langs de kant toekijken. Maar dat ze nu weer fit is, bewees de 14-jarige Lommelse in het Sloveense Maribor met twee tornooizeges bij de 14-jarigen. Zij won zowel enkel als dubbel na 18 zeges op rij! Op de ranking van Tennis Europe is Amelia opgeklommen naar plaats 47.
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Hubertine Van Hout overleden

Woensdag 22 mei 2019
Lommel - Hubertine Van Hout overleden
Gisteren is Hubertine Van Hout overleden, de echtgenote van Jef Oeyen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jeanne Vekemans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Lommel - Jeanne Vekemans overleden
Gisteren is Jeanne Vekemans overleden, de echtgenote van Jan Loenders. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Wandeltocht ten voordele van Levensloop
Jan Bressers, 43 jaar en woonachtig in Kattenbos, wandelde vorig jaar van Lommel naar Scherpenheuvel naar aanleiding van de promotie van Lommel SK, en dit ten voordele van Levensloop. Hij beloofde toen dit over te doen in 2019 wanneer Lommel SK zich zou handhaven in Eerste klasse B. En aangezien SK dit deed, houdt hij zijn belofte en gaat Jan opnieuw de uitdaging aan. Hij doet het deze keer wél in omgekeerde richting, want hij wandelt nu zaterdag van Scherpenheuvel naar Lommel, en hij wordt omstreeks 16 uur verwacht in de cafetaria van WZC De Bekelaar. Opnieuw zullen drie goede vrienden hem vergezellen op deze wandeltocht en de opbrengst zal integraal geschonken worden aan Levensloop Lommel. Ook u kan Jan steunen door naar de website van Levensloop te gaan en een schenking te doen, of door naar de cafetaria van De Bekelaar te gaan nu zaterdag... Namens Jan alvast veel dank!

Woninginbraak mislukt

Dinsdag 21 mei 2019
In de Gaffelstraat probeerden onbekenden binnen te dringen in een woning. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Lommel - Strijden tegen de Aziatische hoornaar
Het project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.
21/05
Wij willen jullie VAN HARTE FELICITEREN, Lisette en Jan
Jan en Lisette Meeus
14/05
gefeliciteerd met je 70'verjaardag. xxx van Danny en alle g-voetballers van Sporting Wijchmaal
Danny Lemmens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Wandeltocht ten voordele van Levensloop
  2. Jeanne Vekemans overleden
  3. Hubertine Van Hout overleden