Het overige nieuws

Michel Kuypers overleden

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Michel Kuypers overleden
In WZC De Bekelaar is gisteren Michel Kuypers overleden, de weduwnaar van Liza Croymans. Hij was 92 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Geen punt meer

Zaterdag 21 september 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Geen punt meer
Het zijn de kleine dingen die het doen.
“Nee, niks van”, zei mijn gezellin. “Dat past niet meer. Die montuur is veel te zwaar.”
Mijn onthutste blik moet mijn onbegrip duidelijk gemaakt hebben. Want tot ik mijn favoriete opticien een paar maanden geleden – ook al op haar advies overigens – vroeg om me een nieuwe bril aan te meten, was die vorige wél altijd goed genoeg geweest. Maar ik heb mijn pogingen om modetrends te begrijpen al lang opgegeven. Zo was paars (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Imarden

Vrijdag 20 september 2019
Ludovicus Meeus uit Balen, de bvba Imma Ferdan uit Mol, en Alfons Ceustermans en Rudolphus Morssinkhof, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Imarden opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen én de uitvoering van alle,infrastructuur- en uitrustingswerken van gronden met het oog op hun verkaveling en valorisatie.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - 'Week tegen de pijn bij kinderen'
Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Jacobs overleden

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - Freddy Jacobs overleden
Gisteren is de in Lommel woonachtige Freddy Jacobs overleden, de weduwnaar van Elly Van Broeckhoven en de levensgezel van Lucia Offermann. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 27 september (11 uur) plaats in aula De Vloot  in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
26

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - Startdag bisdom Hasselt
Voor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Zelfrijdende voertuigen in New York

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Zelfrijdende voertuigen in New York
Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren vooraleer we zelfrijdende voertuigen zien rondrijden in Manhattan, maar net over de East River rijden er nu al (foto's). Een 10 minuten durende ferry-tocht over de East River brengt je van Downtown Manhattan naar de Brooklyn Navy Yard. Dat was een scheepswerf waar schepen gebouwd en onderhouden werden voor de Amerikaanse marine.
Na 1965 werd deze meer dan 120 hectaren grote ruimte langzaam getransformeerd tot een industriële zone met 400 (…) Het hele nieuwsbericht
Zelfrijdende voertuigen in New YorkZelfrijdende voertuigen in New York
Zelfrijdende voertuigen in New York
1

Nieuwe vennootschap: RVM

Donderdag 19 september 2019
Rob Verhoeven uit Lommel heeft de besloten vennootschap RVM opgericht met zetel aan de Bedrijfsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Pierre Brasseur overleden

Donderdag 19 september 2019
Vandaag is Pierre Brasseur overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

De familie Vangeneugden bijeen

Donderdag 19 september 2019
Lommel - De familie Vangeneugden bijeen
Enkele dagen geleden kwamen de nakomelingen van Jef en Nel Vangeneugden-Tielens in Den Drossaerd in Pelt samen voor een groot familiefeest. Het werd voor de 148 aanwezigen heel gezellig en vele herinneringen werden opgehaald, ondersteund door een fotoreportage en een quiz. Een volgend familiefeest komt er ongetwijfeld!

Lisette Sneijkers overleden

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Lisette Sneijkers overleden
Dinsdag is Lisette Sneijkers overleden, de weduwe van Lucien Ostrycharz. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Marleen Pauwels overleden

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Marleen Pauwels overleden
Dinsdag is Marleen Pauwels overleden, de weduwe van de op 4 september overleden Maurice Bouly. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Lommel - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 

Reggaemuziek in het Huis van de Jeugd

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Reggaemuziek in het Huis van de Jeugd
Afgelopen weekend kwamen ruim 100 mensen, jong en oud, samen in het Huis Van De Jeugd voor een avondje reggaemuziek. Sinds november is reggae toegevoegd aan de Unesco-lijst voor immaterieel werelderfgoed omwille van zijn bijdrage aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid.

Luikerweg vier weekends dicht

Dinsdag 17 september 2019
Grensgevallen
Vanaf 27 september 's avonds tot en met 21 oktober gaat de Luikerweg in Valkenswaard vier weekends dicht voor het verkeer. Het asfalt wordt vernieuwd, bomen worden gekapt of, als ze monumentaal zijn, van een vangrail voorzien. Aansluitingen met zijwegen worden aangepakt.
De werken verlopen in fases. Zo komt er een verhoogde middenberm ter hoogte van de afslag naar Kempervennen, bij pannenkoekenrestaurant Suykerbuyck, de oversteek Berkheuvels, het oorlogskerkhof, de oversteek Achterste (…) Het hele nieuwsbericht
1
Grensgevallen
Lommel - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruiken
De politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Lieve Oversteyns overleden

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Lieve Oversteyns overleden
Zaterdag is Lieve Oversteyns overleden, de weduwe van Marcel Bongaerts. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
2

Maria Moons overleden

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Maria Moons overleden
Zondag is Maria Moons overleden, de weduwe van Leon Hermans en de levenspartner van Louis Gilissen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
19/09
Ans en Theo Brusselaers

Theo enAns, jullie zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Dat nemen ze jullie niet meer af. Geniet er van met volle teugen. Wij nemen er een borreltje op vanavond. Liefs Jan en Marlies

Marlies van Otten
19/09
Ans en Theo Brusselaers-Verschur

Felicitaties aan het gouden bruidspaar Ans en Theo Brusselaers-Verschuren uit Lommel.Vanwege de kinderen en kleinkinderen xxx

kinderen en kleinkinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Freddy Jacobs overleden
  2. Geen punt meer
  3. Ochtend op het 'Duits kerkhof'