Het overige nieuws

Omwille van de kermis nu zondag en de 'Dag van het Zand' de week erna, is er deze twee zondagen géén Teutenmarkt op het Hertog Janplein. Zondag 1 september zijn ze weer present!

Motard omgekomen na klap tegen boom

Zaterdag 17 augustus 2019
Grensgevallen
Gisterenmiddag is een motorrijder tegen een boom gebotst in de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard nadat hij een bocht had gemist. De man uit Valkenswaard kwam ter plaatse om.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Lommel - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Lommel - Regenachtig weekend
Een storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wielernieuws

Zaterdag 17 augustus 2019
Na de successen van Jelle Mannaerts in de Franse rittenkoers "Estivelle de Breton" vorig weekend, deed een andere Lommelse wielrenner, Senne Hulsmans, ook weer van zich spreken. Afgelopen zondag spurtte nieuweling Senne naar zijn tiende overwinning van dit seizoen in Bierbeek en vorige dinsdag eindigde hij op een mooie vierde plaats in de nieuwelingenkoers van Montenaken.

Basketbal: Lommel klopt Gent

Vrijdag 16 augustus 2019
Lommel - Basketbal: Lommel klopt Gent
In de Beker van België basketbal heeft Lommel Falco Gent verslagen met 73-58. In de Beker van Vlaanderen verloor Lommel B van Meetjesland met 100-102.

Laatste dag tentoonstelling

Vrijdag 16 augustus 2019
Lommel - Laatste dag tentoonstelling
Nog tot vanavond 18 uur kan u in de Kerkstraat 30 terecht voor prachtige schilderijen van Jan Sleurs... op de foto de kunstenaar met onze fotograaf Robert Boons én de schildering die hij ervan maakte!

Lutlommel verliest oefenwedstrijd

Donderdag 15 augustus 2019
Lommel - Lutlommel verliest oefenwedstrijd
Lutlommel heeft zijn oefenwedstrijd met 3-0 verloren op het veld van Achel VV. De beloften van Lommel SK verloren met 1-0 van KSK Meeuwen.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Achttien maanden cel voor kledingdieven

Donderdag 15 augustus 2019
Lommel - Achttien maanden cel voor kledingdieven
Een 35-jarige en een 44-jarige man zijn elk veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor het plegen van kledingdiefstallen. Zij moeten elk ook een boete van 800 euro betalen. De dieven sloegen onder meer toe in Lommel en Pelt. De auto waarmee zij zich verplaatsten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Lommel - Plastic op de Noordpool gevonden
Onze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Twintig minuten file op N74

Donderdag 15 augustus 2019
Door werken op Nederlands grondgebied ontstond er deze namiddag op de N74 een lange file tussen Neerpelt en de grens. Het was er ruim 20 minuten aanschuiven geblazen. Menige automobilist was het wachten beu en reed over de middenberm in de omgekeerde richting.

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Lommel - Woodstock vijftig jaar later
Vijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Nieuwe vennootschap: Sor-Elle

Woensdag 14 augustus 2019
Elke Vander Mierde en Ibrich Flament, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Sor-Elle opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aan- en verkopen van kledij, textiel en accessoires en gadgets én het organiseren van modeshows.

Robert Huysmans overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Lommel - Robert Huysmans overleden
Vandaag is Robert Huysmans overleden, de echtgenoot van Godelieve Bergmans. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

1.370 euro voor Akindo

Woensdag 14 augustus 2019
Lommel - 1.370 euro voor Akindo
Op 11 mei organiseerden tweedejaarsstudenten Leen Hamblok, Brenda Vandermeulen, Zoë Jordens en Kyana Smets het springkastelenfestival MEGA Buitenpret in het kader van hun opleiding Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL. Het evenement in Pelt met tal van leuke activiteiten was ten voordele van goede doel Akindo in Lommel. Op 13 augustus maakten de studentes Akindo ontzettend blij door een cheque van 1.370,11 euro te overhandigen. “Wij zijn enorm tevreden met dit resultaat, we hadden gehoopt op een 1000 euro maar dankzij onze ca. 700 bezoekers hebben we ons doel overschreden”, aldus Kyana Smets. Akindo deelde mee dat ze het geldbedrag willen investeren in nieuw kampmateriaal; ze zijn volop aan het brainstormen over goede ideeën.

Jef Vangeel overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Lommel - Jef Vangeel overleden
Gisteren is Jef Vangeel overleden, de echtgenoot van Els Ooms. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
4

Gratis naar... Lommel SK?

Woensdag 14 augustus 2019
Lommel - Gratis naar... Lommel SK?
Aanstaande zaterdag om 17 uur speelt Lommel SK zijn derde wedstrijd alweer van het nieuwe seizoen, een thuismatch tegen Virton. Een wedstrijd die zeker dient gewonnen te worden. Wil ook u er gratis bij zijn, dat kan... Wij hebben twee outside seats klaar liggen. De winnaar wordt geloot onder de juiste antwoorden op de volgende vraag: Wat is de naam van de Lommelse vrouwelijke supportersclub? Antwoord vóór vanavond 24 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. UPDATE De winnaar van de twee tickets is Jos Leyssens uit de Karrestraat Het antwoord was: 'Green Angels'.

Jef Vreys overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Lommel - Jef Vreys overleden
Zaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Jef Vreys, de echtgenoot van Miet Vreys. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9.15 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Zepperen.
11/08
Niels JanssensDikke proficiat aan Roy Verschakelen, Niels Janssens en Dries Emmers voor het behalen van de eindmeet van de dodentocht! Voor Roy en Niels was dit de 10e keer, voor Dries de 8ste keer! Goed gedaan mannen!
Lien Janssens
24/07
Hartelijk gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijksjubileum!Dikke proficiat voor jullie volharding!
Annemie Swinnen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Jelle Mannaerts Belgisch kampioen
  2. Lommel SK verliest thuis kansloos van Virton
  3. Jef Vangeel overleden