Het overige nieuws

UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
1
Lommel - Uitgaande transfers bij Lutlommel VV
Maikel Schildermans trekt de deur achter zich dicht bij Lutlommel VV en verkast naar Kattenbos Sport. Rune Baselmans en Ward Van Eepoel trekklen naar Grenstrappers Lommel Kolonie.
1
Lommel - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Lommel - Vijf nieuwe spelers voor Kattenbos Sport
Kattenbos Sport heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Milos Melis (St.-Dymphna Geel), Gert Timmermans (Achel VV A), Jelle Claes (Olmen), Maikel Schildermans (Lutlommel) en Ali Burhan (Olmen).
1
Lommel - Versterking voor Grenstrappers
Rune Baselmans (Lutlommel), Ward Van Eepoel (Lutlommel), Siebe Beijk (Sparta Lille), Jan Van Hout (Balen), Luca Vanhunsel (Esp. Pelt), Jorn Berkmans (Kattenbos), Kobe Joosten (Kattenbos) en Laurens Huysmans (Kattenbos) zullen komend seizoen de kleuren van Grenstrappers Lommel Kolonie verdedigen.
1

Dirty money

Zondag 3 juli 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Dirty money
Onze vakantiepot is een restant uit de periode dat onze mannen uitkeken naar het tellen van de 2 eurostukken die we door het jaar samen hadden verzameld, zodat ze leerden om te sparen. U kent ongetwijfeld het principe. Nog steeds verdwijnt er af en toe een stuk van 2 euro in de vakantiepot. Soms lijkt het alsof ze uit mijn portefeuille rechtstreeks hun weg vinden.
Na een verkwikkende, doch behoorlijk forse strandwandeling door de felle wind nestelen we ons op een terras. De ober is gelukkig snel bij ons, (…) Het hele nieuwsbericht
1

Onvrede op Blauwe Meer

Zaterdag 2 juli 2022
Lommel - Onvrede op Blauwe Meer
We ontvingen berichten dat op het Blauwe Meer de campinggasten in opstand komen omdat het zwembad, de horeca en de indoorspeeltuin nog altijd dicht zijn en zij géén antwoord krijgen van de uitbaters, Groep Oostappen. Ook klagen ze aan dat er steeds meer illegale asielzoekers verblijven en dat er zowat elke nacht bussen vol arriveren... Jammer voor de bezoekers, maar het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in de situatie zal komen, aangezien het Blauwe Meer géén vergunning meer verkreeg om de vernoemde faciliteiten te openen. We verwijzen hiervoor ook nog even naar ons vorig artikel hieromtrent in april dit jaar.
1
Lommel - Samen/Vooruit steunt Auxilia VZW
Oppositiepartij Samen/Vooruit had afgelopen maandag tijdens de Avondmarkt een stand in samenwerking met Auxilia VZW Limburg om deze laatst vernoemde te steunen. Via een ludieke actie (raden hoeveel meter sopraan Anja Van Engeland in één adem al zingend kon afleggen) kon er geld in het laadje gebracht worden. "Auxilia VZW biedt kinderen en volwassenen leerkansen aan die ze anders door eender welke beperking, niet zouden kunnen krijgen. Dit door één op één onderwijs door (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'
Nog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Inbraak in Marie Curiestraat

Vrijdag 1 juli 2022
De voorbije nacht is er ingebroken in een pand aan de Marie Curiestraat. De daders moesten zich tevreden stellen met een kleine geldsom.
1

Weg met twee fietsen

Vrijdag 1 juli 2022
In de Martinus Van Gurplaan zijn twee fietsen gestolen uit een bergruimte. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Lommel - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Buurtfeest in de Bezemstraat

Vrijdag 1 juli 2022
Lommel - Buurtfeest in de Bezemstraat
Slechts 4 maanden geleden hielden ze in de Bezemstraat en omgeving hun door corona uitgestelde Nieuwjaarsborrel. Maar er was nu weer een goede reden om te vieren, Op dezelfde dag werd onze buurt uitgebreid met twee jongens en ze kregen zelfs dezelfde naam. Op die CAS-taars moesten we drinken en zo was de sfeer gezet en kon de regen de pret en gezelligheid niet meer verstoren! (Bijdrage Rudi Lemmens)
Buurtfeest in de BezemstraatBuurtfeest in de BezemstraatBuurtfeest in de Bezemstraat
1
  1. Onvrede op Blauwe Meer
  2. Het stekske
  3. Dirty money
26/06
Neos leden Lommel

Het bestuur van Neos Lommel wenst jullie een super fijne zomer met veel zonneschijn en een goede gezondheid. Wij hopen jullie massaal terug te zien in september.

Hélène Vissers
08/06

Alice fijne 85 verjaardag Op 12 juni

Lisette en filip Plettinck kiggen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel