Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Brandweer blust twee buitenbranden

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - Brandweer blust twee buitenbranden
De brandweer moest deze namiddag twee buitenbranden blussen: in het bosgebied tussen de Balendijk en de Westwijk en in het natuurgebied aan de Nieuwe Vosvijvers.
1

Nand Kox overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - Nand Kox overleden
Gisteren is Nand Kox overleden, de echtgenoot van Theresia Huysmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Decoratie Midden-Limburg failliet

Vrijdag 12 augustus 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft deze week Decoratie Midden-Limburg uit Lommel failliet verklaard. De uiterste datum voor het indienen van de schuldvorderingen is 9 september.
1

Kattenbos, de molen en de rijt

Vrijdag 12 augustus 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Kattenbos, de molen en de rijt
‘Tijdens één van zijn avonturen kreeg Don Quichot een gouden kat van een rijke farao’. Deze zin lees ik op een tekstbord. Iemand heeft getracht het verhaal van Cervantes over de gekke edelman Don Quichot, een kat in een bos, windmolens en Egypte in één listige uitnodiging te vangen. Het is bedoeld voor kinderen. Met het verhaal wil Toerisme Lommel hen nieuwsgierig maken om een speurtocht te ondernemen. Ze moeten een magische schat vinden en zorgen dat die uit handen blijft van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Twintiger probeerde vriendin te wurgen

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Twintiger probeerde vriendin te wurgen
Tien maanden celstraf met uitstel en een boete van 400 euro: dat is de straf die een 22-jarige Lommelaar kreeg omdat hij zijn 37-jarige vriendin probeerde te wurgen. De feiten gebeurden in mei van dit jaar. Het stel woont sinds kort opnieuw samen. (PG)
1

Mathieu Vanvelthoven overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Mathieu Vanvelthoven overleden
Vandaag is Mathieu Vanvelthoven overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Anna Strackx. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
1

Er zijn er opvallend véél!

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Er zijn er opvallend véél!
                                                                       (Foto Robert Boons)
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Nieuwe boekentip (14)

Donderdag 11 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentip (14)
Omdat het niet altijd proza moet zijn, stuurde Marja Hegge een bijzondere maar terechte poëzietip door, nl. de poëzie van Pessoa. De Portugees Fernando Pessoa geldt als een van de allergrootste dichters. Bij leven publiceerde deze kantoorklerk uit Lissabon slechts enkele werken. Na zijn dood werd op zijn huurkamer een kist aangetroffen met 27.000 volgekrabbelde velletjes. Uit die chaos kon een kolossaal oeuvre worden samengesteld. Pessoa creëerde diverse ‘heteroniemen’ - (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Nieuwbouw Biehal bijna klaar
  2. Lommel maakt zich op voor tropische triatlon
  3. Twee weken werken aan fietstunnel Vreyshorring
11/08

Alfonsina, van harte gefeliciteerd met je 70ste verjaardag. Blijf nog lang gezond en geniet van het leven.

Cor Wevers
11/08
Alfonsiina Migneaux

Alfonsine migneaux Is 70 jaar geworden ,dikke ??

Hans/evy Gys/mannaerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel