Het overige nieuws

Ludo Jacobs overleden

Zaterdag 20 oktober 2018
Lommel - Ludo Jacobs overleden
Gisteren is Ludo Jacobs overleden, de echtgenoot van Liliana Temirova. Hij was 62 jaar.  Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jan Meeus overleden

Vrijdag 19 oktober 2018
Lommel - Jan Meeus overleden
Gisteren is Jan Meeus overleden, de weduwnaar van Annie Marien. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schannsstraat.
1

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Luikerweg afgesloten

Vrijdag 19 oktober 2018
De Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard) is nog verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeer moet er rechtsomkeer maken. UPDATE Een vrachtwagen, die vaten natronloog had geladen, moest plotseling stoppen, waardoor er een vat verschoof en ging lekken. De Luikerweg is afgesloten om het opruimen mogelijk te maken. Natronloog is te vergelijken met gootsteenontstopper. Bij het incident vielen geen gewonden.
UPDATE Inmiddels komt het verkeer weer op gang

Stefan Geboers overleden

Vrijdag 19 oktober 2018
Lommel - Stefan Geboers overleden
Woensdag is Stefan Geboers overleden. Hij was 38 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
3

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Lommel - Zonnig weekend
De kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

Tien procent te snel

Donderdag 18 oktober 2018
Lommel - Tien procent te snel
Tijdens de flitsmarathon zijn in Lommel 1.993 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 212 te snel. Dat is 10,6 procent/

Jom Nijs overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Lommel - Jom Nijs overleden
Gisteren is Jom Nijs overleden, de echtgenoot van Dina Van Bommel. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gratis naar... Alejandro Escovedo?

Donderdag 18 oktober 2018
Lommel - Gratis naar... Alejandro Escovedo?
Morgen/vrijdagavond speelt de Amerikaan Alejandro Escovedo in de Posthoorn in Hamont. Geen grote naam in België, maar wat een talent! En in zijn thuisland een waar icoon. Hij stond al op het podium met Bruce Springsteen, Peter Buck (REM), Iggy Pop... Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht. Zijn muziek kan worden omschreven als een mengeling van alternatieve country, soul en blues. In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Inbraak in August Vermeylenstraat

Woensdag 17 oktober 2018
Lommel - Inbraak in August Vermeylenstraat
In de August Vermeylenstraat in Lommel is ingebroken in een woning. Of de daders er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Man neergeschoten in Dommelen

Woensdag 17 oktober 2018
Grensgevallen
In Dommelen, een kerkdorp van Valkenswaard, is gisteravond even voor middernacht een man neergeschoten. De daders vluchtten op een motor. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Waalre, werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en wordt daar bewaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dakbrand in Lommel-Kolonie

Woensdag 17 oktober 2018
Lommel - Dakbrand in Lommel-Kolonie
De brandweer moest vandaag uitrukken voor een dakbrand in de Willem De Ridderstraat in Lommel-Kolonie. De brand ontstond tijdens herstellingswerken.

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Erica Hanssen overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Lommel - Erica Hanssen overleden
Maandag is Erica Hanssen overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium aan de Adelberg.

Maria Wouters overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Lommel - Maria Wouters overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Wouters overleden, de echtgenote van Marcel Domen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
1

Humor in De Adelberg

Woensdag 17 oktober 2018
Lommel - Humor in De Adelberg
De Adelberg heeft een stevige portie humor voor je klaar staan. Geen losse flodders, maar stand-upcomedy  met een scherpe blik op onze samenleving en de dagdagelijkse dingen die rondom ons gebeuren. Kan je moeilijk een keuze maken? Geen nood! Als je drie voorstellingen boekt, krijg je al een korting van 20%.
Nu vrijdag verwelkomt De Adelberg stand-upcomedian Han Coucke die het tienjarig bestaan van zijn alter ego Han Solo viert en dat doet met Jubilee, een show met de beste grappen van de (…) Het hele nieuwsbericht
Humor in De AdelbergHumor in De AdelbergHumor in De Adelberg
08/10
Brigitte proficiat met je pluim voor kanker hair professinal en nog vele groetjes uit kleine brogel van jose+raymond
Raymond Vanesch
30/09
Voor Evie en Sabine,felicitaties voor de boslandtrail van 50km,een dikke proficiat,goed gedaan juffrouwen.
Jacques Wilms
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Namen nieuwe schepenen bekend
  2. Peter Vanvelthoven ook géén gemeenteraadslid
  3. Dag van de Jeugdbeweging