Het overige nieuws

Vanavond Lommel SK - Lokeren

Vrijdag 17 januari 2020
Lommel - Vanavond Lommel SK - Lokeren
Vanavond om 20.30 uur kan u in het Soevereinstadion gaan supporteren voor de erg belangrijke wedstrijd tegen Lokeren. In de strijd om de laatste twee plaatsen te vermijden kan SK alle supporterssteun goed gebruiken!

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Lommel - Bronzen tenen
Elke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Mannaerts overleden

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Irène Mannaerts overleden
Gisteren is Irène Mannaerts overleden, de echtgenote van Antoon Derks. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Een 49-jarige Lommelaar en een 40-jarige vrouw uit Pelt raakten vanmorgen rond 9.15 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Fabriekstraat in Bocholt.

Spoorloos...

Donderdag 16 januari 2020
Danny doet Danny
Lommel - Spoorloos...
Het moet rond 1992 geweest zijn. In die tijd pendelde ik treingewijs tussen mijn woonplaats Lommel en studiestad Geel. Een zalige, denderende periode, tijdens dewelke ik tweemaal daags heimelijk treinreizigers observeerde, bespiedde, afluisterde en beoordeelde. Balen zag ik als een plaatsnaambordje. Ik passeerde er dagelijks, maar deed het nooit. Meestal nam ik een boek ter hand, doch lezen deed ik zelden.
Het gebeurde dat ik tussen Lommel en Mol (de enige tussenstop) een andere alleenzitter bekeek en puur (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Vanduffel overleden

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Frans Vanduffel overleden
Gisteren is Frans Vanduffel overleden, de weduwnaar van Maria Dirx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Leger gaat wolven beschermen
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Staking Bpost voorbij
De 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Hans Vanaken wint Gouden Schoen

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Hans Vanaken wint Gouden Schoen
Voor het tweede jaar op rij heeft Hans Vanaken van Club Brugge de Gouden Schoen gewonnen. Hans is een echte Noord-Limburger - hij werd in Neerpelt geboren en groeide op in Lommel. Hij speelde achtereenvolgens voor Lommel SK, Lommel United, Lokeren en uiteindelijk Club Brugge. Gefeliciteerd, Hans! (Foto Jan Buyens)

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.
Lommel - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'
Limburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Cerigioni verlaat Lommel SK

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Cerigioni verlaat Lommel SK
Aanvaller Allessandro Cerigioni (Lommel SK) gaat anderhalf jaar de kleuren van Dessel Sport verdedigen. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Josée Vandewinkel overleden

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Josée Vandewinkel overleden
Maandag is Josée Vandewinkel overleden, de weduwe van Rik Engelen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Staking bij Bpost
Je moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Lommel - Provincie wil af van subsidiëring trage wegen
Het provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
3

Ziekenhuis roept patiënten terug

Dinsdag 14 januari 2020
Grensgevallen
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept voor de zekerheid 649 patiënten terug die na 27 januari 2014 een gebitsreiniging hebben ondergaan met een zogenaamde ultrasoontip. Dit om uit te sluiten dat de betreffende patiënten zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of HIV. De kans dat dit is gebeurd, is volgens het ziekenhuis klein; het terugroepen van de patiënten gebeurt uit voorzorg.

Treinverkeer weer op gang

Dinsdag 14 januari 2020
Sinds 15.30u rijden er weer treinen tussen Hamont en Mol. De hinder die er sinds vanmorgen was op de spoorlijn is opgelost. Vanmorgen had een onderaannemer bij werken aan het spoor in (Neer)Pelt een stroomkabel geraakt. En daardoor werkten de seinen en overwegen niet meer. Het treinverkeer werd stilgelegd en de hele voormiddag reden er vervangbussen tussen Mol en Neerpelt. De overwegen bleven ook een tijd allemaal dicht. Dat duurde tot in de namiddag. De kabel is nu hersteld. "Het treinverkeer zal de eerste tijd nog wel wat verstoord verlopen," zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Edgard Cuypers overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Edgard Cuypers overleden
Gisteren is Edgard Cuypers overleden, de weduwnaar van Mariette Alen. Hij was 73 jaar. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - De visie van Fobie
Gisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Albertina Drees overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Albertina Drees overleden
Zondag is de in Eksel woonachtige Albertina Drees overleden, de echtgenote van Henri Hermans. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Karel Verbruggen overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Zondag is Karel Verbruggen overleden, de echtgenoot van Amelia Van De Leest. Hij was 91 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
2

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Wolven hebben elkaar gevonden
De twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Inbraak in Vreyshorring

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Inbraak in Vreyshorring
In de Vreyshorring is een inbraak gepleegd. De daders moesten het stellen zonder buit.
Sinds 1 januari kunnen ook inwoners van Lommel beroep doen op het aanbod van Opvoedingswinkel Noord-Limburg. Adviesgesprekken kunnen na afspraak plaatsvinden in Het Kompas (Huis van het Kind Lommel).

Flits Flits Flits

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Flits Flits Flits
Bestuurders opgelet. Deze week wordt er door de lokale politie geflitst op volgende locaties: Gestelsedijk, Vreyshorring, Leuken en Lepelstraat.
1

Limburgse triomfen op BK biljarten

Maandag 13 januari 2020
Vorig weekend werd in Blankenberge het Belgisch kampioenschap biljarten afgesloten. Maarten Janssen uit Hechtel-Eksel en Eddy Leppens uit Lommel verdeelden er vijf van de zes titels van de klassieke spelen onder elkaar. Leppens spande de kroon met gouden medailles in kader 47/1, 71/2 én het bandstoten. In die laatste discipline vocht hij een verbeten duel uit met Janssen, die uiteindelijk het onderspit moest delven wegens een minder goed gemiddelde. Maarten Janssen moest niet veel onderdoen voor zijn gouwgenoot met gouden plakken in kader 47/2 en het vrij spel.
21/12

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag broer

Rudy Reijniers
16/12

Andre & Elianne Proficiat met de opening van de winkel

De Vergadering
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Eerste bedrijf op Kristalpark III: VT Logistics
  2. Lommelaars voorgeleid na drugsvondst
  3. Spoorloos...