Het overige nieuws

Morgen staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Lommel - Morgen staking bij De Lijn
Door een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Lommel - Skiseizoen heropend
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Kolonie verslaat Grote Brogel met 4-2
Lutlommel verloor gisterenavond reeds met 2-4. Niet geheel onverwacht want ze kregen leider Kadijk over de vloer... Ook gisterenavond speelde Kattenbos al 0-0 gelijk bij Kaulille. Verbroedering moest vanmiddag het veld in tegen Peer SV en won met 4-3, en Grenstrappers Kolonie mocht het thuis opnemen tegen de tweede in de stand Grote Brogel en won (toch eerder verrassend) met 4-2. Lutlommel B tot slot trok richting Wijshagen vanmiddag en verloor er met 3-1.

Verlies voor Lovoc-meisjes U13-C

Zondag 5 december 2021
Lommel - Verlies voor Lovoc-meisjes U13-C
Gisteren was het de laatste wedstrijd van de eerste ronde voor de meisjes U13-C (foto). Ze moesten thuis, helaas in een zeer onvolledige bezetting, het veld op tegen MVC Peer A. Die van Peer waren duidelijk meer bedreven en hadden wat meer volley-ervaring dan onze kersverse nieuwste lichting meisjes U13, dat was te merken. Maar al bij al hebben ze dat zeer goed gedaan. Ze hebben nog veel te leren maar dat komt vast wel goed!
In set 1 stoomden de Peerse meisjes goed door. Ze sloegen goed (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza-dames steunen Mieke

Zondag 5 december 2021
De dames van Esperanza Pelt steunen de “Move For Mieke”. Op 25 augustus had Mieke, die in Lommel woont, tijdens een voetbalwedstrijd een zwaar ongeval, met ernstige complicaties tot gevolg. Er staat haar een lange en zware revalidatie te wachten. De dames van Esperanza Pelt willen graag hun steun betuigen en Mieke een hart onder de riem steken. Daarom hebben ze hun schouders onder een mooi initiatief gezet.
In samenwerking met de veilingsite matchwornshirt.com worden er (…) Het hele nieuwsbericht

De tweeprocentvrouw

Zondag 5 december 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De tweeprocentvrouw
“Doeme, ik ben bijna plat. Nog maar drie procent.” “Ik heb u dat al gezegd. Ge moet die rapper insteken.” Het jonge koppel achter mij in de krantenwinkel spreekt in raadsels. Via de bolle spiegel boven de toonbank zie ik dat de jongeman met zijn smartphone zwaait, alsof hij hem wil weggooien.
Later diezelfde zaterdag zijn we in de provinciehoofdstad voor vroege kerstinkopen. In een taverne houden we een stoel bezet met winkeltassen. Aan de tafel naast ons zetten zich drie dames. De (…) Het hele nieuwsbericht

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Lommel - Pfizer of Moderna?
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Lommel - Landbouw boert verder achteruit
In tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Woninginbraak in Hoogstraat

Zaterdag 4 december 2021
Lommel - Woninginbraak in Hoogstraat
In de Hoogstraat is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Jozef Van Engeland overleden

Zaterdag 4 december 2021
Lommel - Jozef Van Engeland overleden
Maandag is Jozef Van Engeland overleden, de weduwnaar van Maria Schillebeekx. Hij was 80 jaar. Vrijdag is er een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting van de asurne: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Grens en brug

Vrijdag 3 december 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Grens en brug
Een houten raam dat mensen open klapten op scharnieren. Ze plaatsten dat raam tussen twee draden die onder hoge spanning stonden, klapten het open en ze slopen er dan voorzichtig door naar de andere kant. Dat liep niet altijd goed af. Zo probeerden vluchtelingen, smokkelaars en overlopers België dat door de Duitsers was bezet, naar Nederland te ontkomen. Die draad stond tijdens de eerste wereldoorlog overal langs de grens van Vaals tot aan Cadzand. In Hamont-Achel is een deel van die draad gereconstrueerd op (…) Het hele nieuwsbericht

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - 'Inbrakengolf bij apotheken'
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Lommel - Suikerfeestbetogingzuur
Met vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Claes overleden

Vrijdag 3 december 2021
Gisteren is Thieu Claes overleden. Hij was afkomstig van Balen en werd 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Man verdacht van aanranding

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - Man verdacht van aanranding
Kent u deze man? De politie Balen/Dessel/Mol is naar hem op zoek. De man zou op 30 juli een vrouw hebben aangerand in de bus tussen Geel en Hamont. Wie tips heeft, wordt gevraagd de politie te contacteren via een mail aan pz.balendesselmol.lik[!]police.belgium.eu of een telefoontje naar 014/33.37.00 (tijdens de kantooruren). Alle tips worden met discretie behandeld.

Grondwerker failliet verklaard

Vrijdag 3 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasset heeft gisteren grondwerker Harmannus Siepel uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Virginie Van Endert overleden

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - Virginie Van Endert overleden
Vandaag is Virginie Van Endert overleden, de echtgenote van Jan Heeren. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Lommel - Wolven worden toeristische attractie
Tussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
  1. Grens en brug
  2. De tweeprocentvrouw
  3. Bijzonder initiatief in deze donkere dagen
25/11
Frans Ria Mannaerts Vandenboer

Proficiat met je gouden bruiloft Frans en ria

Nancy Mannaerts
11/11
Lisette en bert Bosmans v Heeswijk

Bert en Lisette proficiat met jullie gouden bruiloft ??????

De hobbyvrouwen Grossard
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel