Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Lommel - Grensoverschrijdende oefening met C-130
Tot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht
1

KVG-Lommel viert Sinterklaas

Woensdag 7 december 2022
Lommel - KVG-Lommel viert Sinterklaas
De kinderen van de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel wisten met hun vreugde geen blijf nu ze na drie jaar wachten uiteindelijk de Sint konden terugzien. Overal blije gezichten ! Dank u wel, Sinterklaas, Nicodemus en Pieten. Tot volgend jaar. (Bijdrage KVG Lommel)
KVG-Lommel viert Sinterklaas
1

Tijdverlies

Woensdag 7 december 2022
Danny doet Danny
Lommel - Tijdverlies
Een grote fan van Sinterklaas ben ik nooit geweest. Daarom vond ik het allesbehalve erg om te vernemen dat hij in feite niet bestond, zeker omdat ik bijna zelf de baard in de keel had toen ik hoorde dat de zijne nep was. Het vertrouwen in mijn ouders, mijn steunpilaren, was en is onvoorwaardelijk. Bijgevolg vond ik het maar zozo dat ze me zó veel jaren zó schandalig voor het lapje hadden gehouden. Anderzijds hadden de sinterklaasdagen iets magisch qua spanning en gezelligheid en heb ik bijna al mijn (…) Het hele nieuwsbericht
1

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Zwaar vervoer gecontroleerd
Vandaag organiseerde Politie Kempenland een verkeersactie 'zwaar vervoer', in samenwerking met politiezone Lommel, de Federale Wegpolitie Limburg en de Vlaamse Belastingsdienst. Vrachtwagens werden op de N74 en Peerderbaan in Hechtel geïntercepteerd door de politiemotards en naar het controledispositief gebracht. Ze werden vooral gecontroleerd op ladingzekering, afmetingen, inschrijving, wegentaks en rij- en rusttijden. Er werden in totaal voor 20.836 euro aan boetes ter plaatse geïnd. Vlabel stelde nog twee PV’s niet-aangifte kentekenplaat op en er werd één PV opgesteld inzake inbreuken op het voorlopig rijbewijs.
1

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht
1

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
1

Dubbel verlies voor Lovoc-heren A

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Dubbel verlies voor Lovoc-heren A
Afgelopen weekend hadden de heren A van Lovoc een dubbel competitieweekend. Zaterdag speelden ze, als staartploeg, thuis tegen competitieleider Koninklijke Volleybalclub Maasmechelen. Dat het een moeilijke dobber zou worden, daar waren ze zich van bewust! Maar het was Lovoc dat in set 1 snel een klein kloofje maakte, over 6-3 en 10-5, mede door een resem onzorgvuldigheden bij de tegenstander. Maasmechelen kwam echter terug, dankzij goed opslagwerk, 12-12. Maar Lovoc bleef knokken en sloeg met (…) Het hele nieuwsbericht
1
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)
1

Twintig jaar Spreukenbord

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Twintig jaar Spreukenbord
Afgelopen vrijdag werd Jef Mertens nog gevierd met de gouden erepenning van de stad, dit voor héél wat zaken waar hij zich mee bezighoudt. Maar één van de voornaamste daarvan is uiteraard het Spreukenbord op de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)
1
Lommel - Wijchmaal - V. Lommel wordt herspeeld
De wedstrijd in derde povinciale tussen Sporting Wijchmaal en Verbroedering Lommel die op 12 november werd stopgezet nadat twee spelers bewusteloos raakten na een kopduel wordt herspeeld. Dat gebeurt woensdag om 19.30 uur.
1

Vertraging in treinverbindingen

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Vertraging in treinverbindingen
Even na 15u is er een persoonsongeval gebeurd ter hoogte van een overweg op de spoorlijn Antwerpen-Mol. Dat gebeurde even voor een trein uit Antwerpen het station in Mol binnen zou rijden.
De trein staat stil en voor de reizigers is het wachten tot ze verder kunnen. Verwacht wordt dat er in de loop van de vooravond nog aanzienlijke vertraging op de verbindingen Mol-Hasselt en Mol-Hamont zal zijn.
1

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)
1

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
1
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)
1

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Lommel - LRM wil meer start-ups aantrekken
De zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link
1
Grensgevallen
Lommel - Spectaculair verkeersongeval op N69
Bij een verkeersongeval op de N69 - de weg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard - zijn rond 16u twee auto's en een trekker met oplegger met elkaar in botsing gekomen. De vrachtwagencombinatie geraakte van de weg.  De bestuurder van één personenauto moest worden bevrijd. De weg is voorlopig afgesloten voor het verkeer.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval gebeuren kon.
1

Herman Put overleden

Maandag 5 december 2022
Lommel - Herman Put overleden
Herman Put uit Leuven, echtgenoot van Mieke Dinneweth, is overleden. (° Lommel op 15 augustus 1958 - † Leuven op 4 december 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.
1
De afgelopen drie weekends vond, voor de 39ste keer, de Najaarsactie van het Steunfonds Filipijnen Overpelt (SFO) plaats: de verkoop van speculaas bij Noord-Limburgse kerken ten voordele van de organisatie Bidlisiw in de Filipijnen. Bidlisiw begeleidt, samen met Filipijnse technische scholen en lokale kleine bedrijven, kansarme jongeren naar een baan en geeft deze jongeren zo de kans om uit de groeien tot actieve burgers die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
De actie aan de 14 parochiekerken (…) Het hele nieuwsbericht
1
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Basket Lommel naar kwartfinale Beker
Basket Croonen Lommel won in de 1/8ste Finale van de Beker van Vlaanderen tegen Racing Brugge met 98-80 (Quarters: 28-25, 25-22 (53-47), 27-13 (80-60), 18-20).
In de 8ste minuut haalde Lommel reeds de voorgift van 10 punten op (24-21) maar Brugge bleef nog aanklampen tot aan de rust (53-46). Dan was het welletjes voor Lommel en via 67-51 (25’) ging het naar 80-60 (30’). In het vierde kwart was het aan de Lommelse jongeren en zij behielden de mooie voorsprong tot op het einde. In de kwartfinale moet Lommel in Kontich gaan winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.
Scores Lommel: Wietse Jacobs 8, Matts De Keuster 16, Bram Schelkens 23, Enrico Montanari 4, Tom Ackermans 15, Jules Bouts 13, Sander Bollen 4, Louis Dubois 6, Wout Jansen 9.
1

Trainer weg bij Grenstrappers

Maandag 5 december 2022
Lommel - Trainer weg bij Grenstrappers
Ken Debauwe is niet langer trainer van vierde provincialer Grenstrappers Lommel Kolonie. Dat werd beslist in onderling overleg. Debauwe was aan zijn tweede seizoen bezig bij de Grenstrappers.
1

De latteman

Zondag 4 december 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De latteman
“Dadelijk is zijn glas kapot”, zeg ik. “Sommige mensen kunnen toch roeren.” De latteman is druk aan de praat met zijn echtgenote of vriendin die naast hem zat. Hij stopt niet met roeren. Het lepeltje tikt telkens tegen het glas. Tik tik tik tik. “Hoor jij dat ook?”, zeg ik tegen mijn vrouw. “Hij blijft schuim maken. Dadelijk loop zijn latte over.”
“Ik hoor dat, maar het stoort me niet”, zegt mijn vrouw. “Misschien is er iets mis met mijn (…) Het hele nieuwsbericht
1

Inbraak in auto in Einde

Zondag 4 december 2022
In Einde is een inbraak in een auto gepleegd. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
1
Lommel - Winst voor Kattenbos en Verbroedering
Kattenbos won gisterenavond al met 0-2 bij concurrent Kaulille en blijft hierdoor netjes aan de top meedraaien. Lutlommel hield het bij een 0-0 gelijkspel tegen staartploeg Opitter. Verbroedering moest vandaag naar Grote Heide, en won er met 1-2, en Kolonie tot slot speelde vanmiddag thuis tegen Bree-Beek B en verloor met 3-4.
1
In de Sint-Antoniuskerk in Lommel-Barrier is gisteren de laatste viering gehouden. De kerkraad besloot de kerk te sluiten door het dalende aantal kerkgangers, de stijgende energiekosten en de staat van het kerkgebouw. De kerkbezoekers waren erg emotioneel, noteerde Radio2.
1
  1. De latteman
  2. Kampioenen bij basket Lommel
  3. Bomen 'aangekleed' met 600 bollen garen
06/12

Mijn felicitaties aan Inloopcentrum Compagnie & Co bij de erkenning als Armoedevereniging! Proficiat aan allen die zich hier al jaren voor inzetten!

Bernadette Rubbrecht
31/10

Dikke proficiat met jullie laatste optreden in het'zand' afgelopen zaterdag Clas x.

rudi engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel