Het overige nieuws

Nog even volhouden

Maandag 18 januari 2021
Lommel - Nog even volhouden
Het is nog even op de tanden bijten, maar betere tijden zijn in zicht, zeker ook om elkaar nog eens goed vast te pakken! (Foto Robert Boons)

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Lommel - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Jos Jas overleden

Zondag 17 januari 2021
Gisteren is Jos Jas overleden, de echtgenoot van Margriet Bijvoet. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Diane Pennemans overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - Diane Pennemans overleden
Gisteren is Diane Pennemans overleden, de weduwe van Rudolphe Philips. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.
5

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

De buitenkraan

Zaterdag 16 januari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De buitenkraan
Ik wandel graag, maar het mag niet tegenzitten. Zeker niet het meest vervelende onder de wandelfenomenen: een afzakkende sok. Het stapt voor geen meter, als die telkens terug in je schoen kruipt. Onderweg naar het woonzorgcentrum moet ik na 100 meter met mijn rechterbeen al een hoek van 90 graden maken en deze op mijn linkerknie leggen zodat ik mijn evenwicht bewaar om die vervelende sok omhoog te trekken. Maar de evenwichtige dagen zijn voorbij. Ik wankel als een dolgedraaide hamster die uit haar loopradje kruipt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jaak Beliën overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - Jaak Beliën overleden
Woensdag is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Jaak Beliën overleden, de echtgenoot van Lène Panhuyzen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
3
Lommel - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Lommel - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

André Vos overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - André Vos overleden
Vandaag is de uit Lommel afkomstige en in Mol-Wezel woonachtige André Vos overleden, de echtgenoot van Yvonne Luyten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lisette Kelgtermans overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - Lisette Kelgtermans overleden
In WZC Immaculata is gisteren Lisette Kelgtermans overleden, de weduwe van Jef Van Ham. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar asurn wordt bijgeplaatst op de begraafplaats van Pelt-Centrum.
1
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.

Frederik Antonis overleden

Donderdag 14 januari 2021
Lommel - Frederik Antonis overleden
Gisteren is Frederik Antonis overleden, de echtgenoot van Josephine Verbist. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
31

Weg met twee koersfietsen

Donderdag 14 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers verschaften zich toegang tot een loods aan de Biststraat in Mol. Zij gingen er met twee koersfietsen aan de haal.
Lommel - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Lommel - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
17
Lommel - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Vrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Lommel - Vaccinatie in Limburg...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Frederik Antonis overleden
  2. Afscheid van de Zusters van 'Kindsheid Jesu'
  3. Diane Pennemans overleden
13/01

Ann-sofie profiat met uw 30ste verjaardag vanwege marc & heidi

Marc Salaets
07/01

Proficiat aan TTC Lommel met de behaalde klassementen in het rotjaar1020

Rudi Van Engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel