Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Lommel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Luikersteenweg

Woensdag 20 februari 2019
Morgennamiddag wordt in brasserie Bij den Brugwachter de woning Luikersteenweg 448 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a57ca en heeft een K.I. van 530 euro.

Trainer weg bij Lutlommel

Dinsdag 19 februari 2019
Sven Geyens (Lutlommel) gaat volgend seizoen aan de slag als trainer bij KFC Paal-Tervant.

Alleenstaanden OKRA bijeen

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Alleenstaanden OKRA bijeen
Gisteren verzamelde voorzitster Josée Vercammen haar leden om de jaarwerking voor de OKRA-alleenstaanden in dit werkjaar te bespreken én te regelen. De ruime opkomst, niet alleen vanuit het centrum maar ook andere Lommelse OKRA-trefpunten en zelfs vanuit buurgemeente OKRA-Pelt, toont aan dat een apart aanbod voor alleenstaande senioren zinvol is én gewaardeerd wordt. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Alleenstaanden OKRA bijeen

Eduard Michielsen overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Eduard Michielsen overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Eduard Michielsen overleden, de echtgenoot van Maria Leppens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severensaan de Schansstraat in Lommel.
18

Jos Willekens overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Jos Willekens overleden
Zondag is Jos Willekens overleden, de echtgenoot van Lena Bergmans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Tijd voor Kunst

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Tijd voor Kunst
In het kader van de 'Dag van de Academies' nodigt de Kunstacademie Lommel u uit om samen even de tijd te verliezen en te genieten van kunst. De beeldateliers stellen hun ateliers open nu zaterdag 23 februari van 8u30 tot 12u30 in de Academie en de kerk van Heeserbergen. De leerlingen muziek, dans en theater zullen er optreden om 10u00, 11u00 en 12u00. Verder zijn er nog meerdere workshops, lekkernijen en veel meer! Ook de afdeling glaskunst houdt opendeur, en dit op zondag 24 februari van 13u30 tot 17 uur, dit in het Glazen Huis in het Dorp.

Zaterdag afscheid Nick Molemans

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Zaterdag afscheid Nick Molemans
Het afscheid van Nick Molemans (28), die zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lommel-Kolonie, vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
7

De griep is in het land

Maandag 18 februari 2019
Lommel - De griep is in het land
                                                                         Foto Albert Agten

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

Wat kunnen wij leren van bomen?

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Wat kunnen wij leren van bomen?
Op donderdag 21 februari ’19 vertonen CC De Adelberg en Bosland de film 'Intelligent Trees'. Deze intelligente, fraai gemonteerde documentaire toont hoe bomen functioneren in de verhouding tot de bossen waarin ze leven. Een prent die zich afvraagt wat wij van het samenleven van bomen kunnen leren. En vooral, hoe we in de toekomst gezonde bossen kunnen garanderen.
Bomen zijn zoveel meer dan rijen hout, materiaal voor meubels of in het slechtste geval: brandhout. Bomen zijn meer dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Promotie in zicht voor Lovoc-heren?
Laatste speeldag in de reguliere competitie bij de heren 3de provinciaal. De heren van Lovoc moesten het hierin opnemen tegen het nummer 5, Kivoc Kinrooi. Ze wonnen in Kinrooi met 1-3 en eindigen op een prachtige 2de plaats. In de nacompetitie, die volgend weekend al start, nemen ze het op tegen de nummers 1 van de reeksen A en B, en het nummer 2 van de A-reeks. Het zou wel mooi zijn als ze op het einde van hun eerste jaar seniorencompetitie promotie naar 2de provinciale konden afdwingen! 
De dames A (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering haalt weer zwaar uit

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Verbroedering haalt weer zwaar uit
Lutlommel ging gisterenavond reeds winnen bij RC Reppel met 1-2, Verbroedering haalde alweer stevig uit: het won met maar liefst 7-1 van Sporting Winterslag en komt hierdoor op een zucht van de titel. Kolonie verloor toch eerder verrassend thuis van staartploeg FL. Termolen met 0-3 en Kattenbos ten slotte verloor met dezelfde cijfers (0-3) thuis van K.SP. Wijchmaal.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Lommel - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Basket: Lommel klopt nummer 4

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Basket: Lommel klopt nummer 4
Gembo-Croonen Lommel: 93-97 (15-30 / 17-27 (32-57) / 39-20 (71-77) / 22-20
Lommel heeft nu ook nummer 4 in de stand, Gembo, verslagen.
Lommel startte sterk in het eerste quarter via 5-15 (4de min.) naar 15-30 (10de min.) en stoomde door naar een 25 punten voorsprong aan de rust (32-57) vooral dankzij Hendriks (9 / 3x3), Jacobs (13 / 4x3) en Ceyssens (12 / 1x3). Maar na de rust gebeurde het ongelooflijke: Gembo scoorde 39 (!) punten in het derde quarter en kwam terug tot op 6 punten (…) Het hele nieuwsbericht
18/02
laure Molenberghs mag vandaag 6 kaarsjes uitblazen , het is een schat van een kind , ik kan het weten want ik ben haar overgrootbomma , nog een heel dikke proficiat Laure ,bomma Paal
margriet Carmans
17/02
Hartelijk gefeliciteerd met je 27 ste verjaardag agake
Lunie Izzy
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommelse motorrijder omgekomen
  2. Zaterdag afscheid Nick Molemans
  3. Sahara Römantiek