Het overige nieuws

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Lommel - KMI waarschuwt met code geel
Ook het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Lommel - De visie van Fobie
De verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Lommel - Afval tijdig buitenzetten!
Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Paula Kemps overleden

Maandag 22 juli 2019
Lommel - Paula Kemps overleden
Zaterdag is Paula Kemps overleden. Z!j was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De hittegolf komt eraan

Maandag 22 juli 2019
Lommel - De hittegolf komt eraan
Ook in de Leopoldlaan bereiden ze zich voor op erg hoge temperaturen! (Foto Robert Boons)

Gabrielle Luyckx overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Gabrielle Luyckx overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Gabrielle Luyckx overleden, de echtgenote van Jaak Janssens. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
2

Lommel SK verliest oefenmatch

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Lommel SK verliest oefenmatch
Vanmiddag speelde Lommel SK, als afsluiter van een geslaagde oefenstage in Oisterwijk, een oefenpot tegen Capellen. Het werd 2-1. Bij de rust stond het 0-1 voor Lommel na een doelpunt van Naudts, maar in de tweede helft ging het wat moeizamer, en kon Capellen het laken naar zich toetrekken.

Frisse lucht

Zaterdag 20 juli 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Frisse lucht
"Hittegolf." Dat was het enige woord dat bleef hangen van het weerpraatje op de radio. "Ze voorspellen tot 37 graden. Pfff, dat wordt puffen", zei ik. "Je puft nu al", zei mijn vrouw.  
"We zetten de ventilator aan”, vervolgde ik. "Al helpt dat niet veel. Want je verplaatst alleen lucht. Maar een fris gevoel is toch al iets. Trouwens, heb ik je al verteld van mijn collega? Wat hij 's nachts doet als het warm is?"
"Ik weet niet of ik dat wil weten", antwoordde ze. "Nee, zoiets is het niet", zei (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Lavreysen overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Lommel - Luc Lavreysen overleden
Dinsdag is de uit Lommel afkomstige Luc Lavreysen overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Mieke Minten. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stevoort.

Vegetatie vat vuur

Vrijdag 19 juli 2019
Aan de Zandstraat in Kattenbos vatte gisterenavond vegetatie vuur. De brandweer was de brand snel meester.
Lommel - Denis Van Elsen Verdonschot overleden
Gisteren is Denis Van Elsen Verdonschot overleden, de echtgenoot van Virginie Berghmans. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

Willy Kenis overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Willy Kenis overleden
Vandaag is Willy Kenis overleden, de echtgenoot van Christiane Claes. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
3

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Opnieuw hittegolf
Een storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Lommel - Limburg boven in Lourdes
Donderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Lommel - Musical Bernadette de Lourdes ontroert
De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht
09/07
Van harte beterschap Kristoffel Leppens.
Helma Selhorst
06/07
Nelly een hele dikke proficiat met je unieke verjaardag vanwege samana lommel kolonie
Chantal Samana
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Frisse lucht
  2. Erg veel volk voor Cinderman & Lost Heroes
  3. Willy Kenis overleden