Het overige nieuws

Lommel - Sporting Wijshagen - Grenstrappers 0-5
Sporting Wijshagen heeft  zijn inhaalwedstrijd met 0-5 verloren van Grenstrappers Lommel-Kolonie. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Grenstrappers miste Lodewijks een strafschop. Krupa (Grenstrappers) pakte geel.
Lommel - 10 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis
Vandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Maria Beysen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag is Maria Beysen overleden, de echtgenote van Theo Swinnen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (13) botst op auto

Dinsdag 26 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Graaf de Broquevillestraat in Mol is een 13-jarig meisje uit Balen gewond geraakt toen zij met haar fiets tegen een stilstaande auto reed. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijwilligers gezocht

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Vrijwilligers gezocht
We maakten een tijdje geleden al eens melding van de zoektocht naar vrijwilligers voor het cafetaria in Dienstencentrum Trefpunt in het Kapittelhof. Maar nu zijn ze naar véél meer mensen op zoek... Ze zoeken immers nog steeds enthousiaste cafetaria-vrijwilligers, maar ook vlotte digi-vrijwilligers, die hun kennis en kunde m.b.t. gebruik van smartphone, laptop, PC of tablet  graag willen overbrengen aan senioren.En ook worden er 'babbelmaatjes' gezocht, vrijwilligers die (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Lommel - Weer 9 coronapatiënten in Mariaziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Karel Stessens overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Karel Stessens overleden
Gisteren is Karel Stessens overleden, de echtgenoot van Agnes De Vroede. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
  1. Woensdagmarkt nogmaals op de gemeenteraad
  2. Anja Van Engeland nieuw gemeenteraadslid
  3. Vrijwilligers gezocht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen