Het overige nieuws

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc-meisjes U15-B
Speeldag 3 in de tweede ronde voor de meisjes U15-B (foto) van Lovoc. Ze moesten thuis het veld op tegen de buren van Pelt, Volleybalclub Pelt B.
Tot 15-15 ging set 1 gelijk op, met veel rally's, goede opslagen en af en toe wel eens een foutje aan weerszijden van het net. Toen kwam de Lommelse opslagmachine op dreef, naar 22-15. Bij 24-19 en setbal ging het even een klein beetje mis. De coach nam een time-out, kwestie van de concentratie er bij de tegenstander even uit te halen (…) Het hele nieuwsbericht

De toekomst van Lovoc

Zondag 29 januari 2023
Lommel - De toekomst van Lovoc
Vandaag gingen 10 spelertjes van de in totaal 24 starters van Lovoc hun eerste echte volley-avontuur tegemoet. Ze gingen voor de eerste keer naar een Start 2 Volley toernooi in de sporthal van Runkst. Spannend allemaal... Mikken, gooien, vangen, en dat alles onder de vorm van allerlei leuke spelletjes. Hun inzet en vooral de motivatie resulteerden in mooie spelvormen en de eerste succesbeleving. De kinderen, trainers en ouders hebben er enorm van genoten! Eind maart hoopt Lovoc met minstens evenveel spelers opnieuw deel te kunnen nemen aan het laatste toernooi van dit seizoen. (LdB)

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel.

Marina Bastiaens overleden

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Marina Bastiaens overleden
Gisteren is Marina Bastiaens overleden, de partner van Danny Cardinaels. Ze was geboren in Lommel en zou donderdag 58 jaar geworden zijn. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Elisa Gerits overleden

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Elisa Gerits overleden
In WZC De Ploegdries in Lommel is vandaag Elisa Gerits overleden, de weduwe van Willem Verpoorten. Ze was geboren in Overpelt en werd 94 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna wordt overgegaan tot crematie. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Ja, precies

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Ja, precies
We stappen door het fraaie stadje Haarlem en achter ons babbelen twee uit de Hollandse kluiten gewassen jongemannen er vrolijk op los. Ze hebben het over games. Een overgroot deel van wat ze zeggen begrijp ik niet. Gamerstaal. Wat ik wel versta is waarmee de ene bevestigt wat de andere zegt. "Ja, precies!" In de auto ernaartoe hadden we het er al over hoe vaak onze Nederlandse vrienden 'Ja, precies' zeggen. Telkens als we het horen, kijken we instemmend naar elkaar. In het hotel zegt de receptioniste het tweemaal. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Enkel verlies voor Kolonie dit weekend
Verbroedering won haar wedstrijd vandaag met 2-1 van E. Houthalen. Noot bij deze match: onze Lommelaar van het Jaar Henri Cuypers moest noodgedwongen de lijnrechter vervangen die op zijn beurt de niet opgekomen scheidsrechter moest vervangen.... Kattenbos won gisterenavond reeds van Exc. Hamont met 3-2. Lutlommel moest vandaag naar Grote Brogel, en won er met 0-3. Lommel Kolonie tot slot verloor gisteren reeds op het veld van KSK Meeuwen met 3-1.
Lommel - Verlies voor basket Lommel bij Gembo
Basket Croonen Lommel moest het onderspit delven bij Gembo Borgerhoutmet 86-76 (Quarters: 10-18, 24-21 (34-39), 23-17 (57-56), 29-20). Met het duo De Keuster-Wesenbeek als uitblinkers ging Lommel in de wedstrijd van de laatste kans, op drie minuten van het einde moegestreden ten onder. De Limburgers moeten nu in de B-reeks een plaats in de play-offs proberen af te dwingen.
Wietse Jacobs warmde mee op, maar had nog te veel last van pijnlijke kuiten. Maar ook zonder zijn bommenwerper speelde (…) Het hele nieuwsbericht

Twee woninginbraken

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Twee woninginbraken
Zowel in de Doelenstraat als in de Koning Boudewijnlaan is er ingebroken een woning. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: winst voor Kadijk

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Damesvoetbal: winst voor Kadijk
De dames van Kadijk SK zijn vandaag bij Lommel gaan winnen met 8-1. De Peltse doelpunten werden gescoord door Jessy Loos (3), Valentina Aerts (2), Roos Reijnders (2) en Lindsay Alen (1).

Sneeuwklassers De Speling vertrokken

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Sneeuwklassers De Speling vertrokken
De sneeuwklassers van het zesde leerjaar van basischool De Speling in het centrum zijn vertrokken naar Bad Hofgastein Boor voor een leuke achtdaagse. Ze hadden het al bij het vertrek allemaal erg naar hun zin... (Foto Rina Loos)

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
  1. Noord-Zuid nog maar eens op gemeenteraad
  2. Nieuw kinderopvanginitiatief 'Kinderspel'
  3. Renovatiewerken basisscholen en méér
21/01

Proficiat aan tafel tennisploeg Lommel A met de derde plaats

rudi van engeland
24/12

Het bestuur wenst jullie heel fijne feestdagen!

Hélène Vissers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel