Het overige nieuws

Lommel - En waar staat de flitser deze week?
Hij staat op diverse plaatsen, maar u maakt het meest kans de flitsauto van de lokale politie tegen te komen op Stevensvennen, in de Slinkerstraat, de Vreyshorring of de Stationsstraat.  

Ziekenhuis Mol weer operationeel

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Na een tijdelijke opnamestop in het voorbije weekend, is het Heilig Hartziekenhuis in Mol sinds vanmiddag weer volledig operationeel. Alle dringende opnames zijn weer mogelijk. Eén afdeling geriatrie blijft in quarantaine tot het einde van de week.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)

Willy Biesmans overleden

Maandag 26 oktober 2020
Zaterdag is Willy Biesmans overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Thieu Van Dijck overleden

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Thieu Van Dijck overleden
Vrijdag is Thieu Van Dijck overleden, de weduwnaar van Tina Bosmans. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Openingsweek vernieuwde cultuurcentrum
Donderdag 29 oktober opent het vernieuwde CC De Adelberg de deuren tijdens een officieel inhuldigingsmoment. Door de coronamaatregelen is een groot openingsfeest helaas niet mogelijk, daarom enkel een officieel inhuldigingsmoment voor genodigden. Daarnaast is er een programma uitgewerkt voor het publiek. Tijdens de herfstvakantie, van woensdag 4 t.e.m. zondag 8 november 2020, worden er maar liefst zes prachtige voorstellingen aangeboden in de volledig nieuwe Kleine zaal.
Bezoekers kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Winteruur in het recyclagepark
Vanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Lommel - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1B
Vandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Ik denk van niet...

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Ik denk van niet...
                                                               (Foto Robert Boons)

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Lommel - Foto's van op de tatami
Bijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
1

Inbrekers op pad

Zondag 25 oktober 2020
Lommel - Inbrekers op pad
Dieven sloegen een ruit in om binnen te geraken in een huis aan de Zavelstraat. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. Uit een garage in Dubbelrij is tuingereedschap gestolen.
Lommel - Morgen overleg gouverneur-burgemeesters
Morgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.
  1. Sander Cools in Zwitserland
  2. Caroline Kemps in Nederland
  3. Waarom geen tractorsluis In de hutten?
18/09
Jan & Wieske Vander Mierde - Vanh

PROFICIAT met jullie gouden jubileum! Vanwege de kinderen en partners de kleinkinderen

Roel Vander Mierde
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Bandopnemer Hamsterkooi
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Muliplex
Verloren
Bril verloren
Gevonden
Zonnebril