Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Lommel - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Lommel - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Jos van Deursen overleden

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Jos van Deursen overleden
Gisteren is Jos van Deursen overleden, de echtgenoot van Anita Nijs. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
3

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Aanrijding met vluchtmisdrijf
In de Kloosterstraat in Lommel werd afgelopen nacht rond 0.15u  een auto aangereden (foto). De bestuurder van de aanrijdende wagen pleegde vluchtmisdrijf. Zijn auto is vermoedelijk zwaar beschadigd aan de rechterzijde. De man vluchtte richting Lutlommel. Er wordt een oproep gedaan tot mogelijke getuigen om zich te melden. UPDATE Na deze oproep op Internetgazet is de dader bekend geworden.  

Nieuwe bvba: Mio Investments

Dinsdag 19 maart 2019
Michiel Ooms uit Lommel en Martijn Ooms uit Pelt hebben de bvba Mio Investments opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Jan Poets overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Jan Poets overleden
Vandaag is Jan Poets overleden, de echtgenoot van Huberte Glorieux. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 ujur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Vier gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Rekkerstraat en de Kapelstraat in Pelt zijn een vrouw uit Lommel en drie andere personen lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Verkeer in de knoop
Vanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Jong leven in Heide-Heuvel

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Jong leven in Heide-Heuvel
                                                                      Foto Leon Van Ham

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Seaking nam afscheid
Deze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
1

Daisy Dufour overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Daisy Dufour overleden
Gisteren is Daisy Dufour overleden, de partner van Dirk Bogaerts. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
1

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Lommel - 'Fietsen in en om Limburg 2019'
Vanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen de nieuwe editie van de fietsgids voor aan de brouwerij van Ter Dolen. Nieuwsgierige gasten waren o.a. burgemeester Bob Nijs en schepen Sophie Loots. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om (…) Het hele nieuwsbericht
17/03
Tjorben, Van Harte Gefeliciteerd met je 18e verjaardag!! Geniet ervan en maak er een fantastische dag van! Mama,Papa,Birthe en Jarne
Fam. Cuyvers
16/03
geweldig wedstrijden T.T.CLommel A,BenCploeg 6op6 en A ploeg vlot in top5
rudi van engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. 'The Bib' op het Parelstrand
  2. 'Fietsen in en om Limburg 2019'
  3. Lommels gedichtje over de Erfstraat