Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.
Lommel - Ook op tweede dag PK Limburg schittert SACN
Dag twee van het Limburgs kampioenschap atletiek te Alken, en (zoals we ondertussen eigenlijk al gewoon zijn) deden de atleten van Sporting Atletiek Club Neerpelt het weer fantastisch. Dat mag toch blijken uit het verslag dat we van SACN mochten ontvangen:  Het leek wel winter als je alle dik ingepakte toeschouwers zag langs de zijlijn! De 28 SACN atleten deden het weer uitstekend ! SACN mocht van de 79 te verdelen titels er 10 meenemen naar Pelt, wat meer is dan het gemiddelde van iedere Limburgse club (we zijn met 10). Dat kwam nog bovenop de 27 podium plaatsen die we dit prille seizoen reeds in ons bezit hebben! We danken dan ook alle atleten, trainers en bestuur die dit huzaren stukje verwezenlijkt hebben. (SACN - foto Jens Riskin)
Nog een leuk weetje dat de SACN ons meedeelde: 50 % van hun leden komen uit Pelt, 35 % uit Hamont (vandaar dat we dit bericht ook delen op Internetgazet Hamont).
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan
Eén ding is zeker, je kan ze maar beter in huis hebben!
Lommel - Murphy's dames winnen eindelijk van Pinkbulls
Al drie jaar stonden de Pinkbulls op het 'te overwinnen'-verlanglijstje van de Lommelse damesrugbycoach Pieter. Afgelopen zaterdag was het voor zijn Murphy's dames dan eindelijk zo ver: met een eindscore van 43-29 stuurden ze de Arendonkse dames terug naar huis.
De voorbije matchen lieten de Lommelse dames altijd hun strijdvaardigheid en doorzettingsvermogen al zien. Gisteren toonden ze hierbovenop ook een deftig staaltje teamwerk. Het was een spannende match om naar te kijken, want de Pinkbulls (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's dames winnen eindelijk van PinkbullsMurphy's dames winnen eindelijk van Pinkbulls
Murphy's dames winnen eindelijk van Pinkbulls

De Lommelse voetbaluitslagen

Zondag 21 april 2024
Lommel - De Lommelse voetbaluitslagen
- Lommel SK - Waasland-Beveren: 3 - 1
- Kattenbos Sport - Paal-Tervant: 4 - 0
- Ham United - Verbr. Lommel: 1 - 0
- Achel VV B - Lutlommel VV: 6 - 2
- SV Breugel - GT Lommel Kolonie: 3 - 4
Lommel - Raymond, de onverslijtbare volksheld
Toen Raymond van het Groenewoud op de Gentse feesten 2015 na zes uur spelen en drie toegiften toch van het publiek naar het podium moest terugkeren, restte hem niets anders dan een drie akkoorden rif in te zetten en wat zinnen te prevelen, de geboorte van ‘Op algemene aanvraag’. We zijn nu zeven jaar later, en het nummer is afgewerkt en uit als single. Maar het is ook de titel van zijn theatertour langs tal van culturele centra. Vandaag stond hij voor een enthousiaste en (…) Het hele nieuwsbericht
Raymond, de onverslijtbare volksheldRaymond, de onverslijtbare volksheldRaymond, de onverslijtbare volksheld
Raymond, de onverslijtbare volksheldRaymond, de onverslijtbare volksheld
Raymond, de onverslijtbare volksheld

Mia Voets overleden

Zaterdag 20 april 2024
Lommel - Mia Voets overleden
Gisteren is Mia Voets overleden, de echtgenote van wijlen Staf Emmers. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. U kan Mia nog een laatste groet brengen op donderdag 25 april tussen 20u en 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Marian van der Dennen overleden

Zaterdag 20 april 2024
Lommel - Marian van der Dennen overleden
Woensdag is Marian van der Dennen overleden, de echtgenote van Walter Coppens. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten, familiekring. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)

Joke van der Aar overleden

Zaterdag 20 april 2024
Gisteren is Joke van der Aar overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Cornelis de Vries. Zij was 87 jaar en stelde haar lichaam ter beschikking van de wetenschap.

Lentefeest bij Samana Kerkhoven

Vrijdag 19 april 2024
Lommel - Lentefeest bij Samana Kerkhoven
Gisteren - donderdag - was er al vroeg bedrijvigheid in zaal Heidegalm in Kerkhoven. Samana hield er immers haar lentefeest. Na het welkomwoord was er een mooie eucharistieviering, voorgegaan door pastoor Willy. De maaltijd die daarop volgde was superlekker met minestronesoep, kipbrochette met champignonsaus, geroosterde groenten en kroketten, en als dessert heerlijke speculaasmousse.
Daarna was er tijd voor ontspanning met Jefke Dó en Stafke Ré, en zij kregen de zaal helemaal mee (…) Het hele nieuwsbericht
Lentefeest bij Samana KerkhovenLentefeest bij Samana Kerkhoven
Lommel - Sam de Visser mikt op medaille op EK G-zwemmen
De Lommelse topzwemmer Sam de Visser (klasse S9)  neemt deel aan het Europees kampioenschap G-zwemmen dat van 21 tot en met 27 april in het olympisch zwembad van Funchal (Madeira) georganiseerd wordt. Hij maakt deel uit van een vierkoppige Belgische selectie
Voor Sam is het Europees kampioenschap een belangrijke test richting de Paralympische Spelen in Parijs. "Het is een krachtmeting op weg naar de Spelen waar ik een finaleplaats ambieer", zegt Sam, die zich vooral toespitst op de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - S-Plus op bezoek bij Sint-Vincentius
Vandaag was S-Plus te gast bij Sint-Vincentius Lommel. Het was een hartelijk onthaal. De bezoekers maakten kennis met de werking, de infrastructuur en de vrijwilligers. Sint-Vincentius probeert mensen te ondersteunen die het moeilijk hebben, maar velen wisten niet dat een groot aantal mensen maandelijks twee keer hulp krijgt. Het is dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de steun van handelaars met een groot hart dat dit mogelijk gemaakt wordt. Ook de manier waarop Sint-Vincentius werkt dwingt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe locatie voor de Vélo Schob
De Vélo Schob, een gevestigde naam in de Lommelse fietswereld, opent dit weekend, met een opendeurweekend, de deuren op een nieuwe locatie in het Weyerken 169. Een verhuizing die een belangrijke mijlpaal markeert voor de winkel en zijn eigenaar, Kristof.
Kristof, een gepassioneerd mountainbiker, met een liefde voor tourtochten, is niet alleen fietshersteller maar ook bike collector. Hij heeft een passie voor mountainbikes van begin jaren ’90 - de tijd dat hij zelf is beginnen (…) Het hele nieuwsbericht
Het Lommelse bedrijf Eye-Opener, dat decors bouwt voor klanten als Tomorrowland, Studio 100 of Bellewaerde, gaat nog dit jaar een eigen binnenspeeltuin realiseren. Helaas niet in Lommel, maar langs een drukke gewestweg in Nijlen.
In 2020 startte het Lommelse Eye-Opener, bedrijf van het duo Siemon Ariens en Lars Van Den Dungen, met het bouwen van belevingshuisjes voor klein en groot. Vier jaar later is dat concept explosief gegroeid. Naast droomhuisjes doet Eye-Opener decorbouw voor theaters, pretparken en festivals in zowel binnen- als buitenland. Vorig weekend nog toverden ze Hangar 58 in Bokrijk voor één dag om tot een fabelachtige binnenspeeltuin voor kleine en grote dagdromers. De tickets vlogen in een mum van tijd de deur uit.
Nu mogen die dagdromers dus al beginnen dromen van een fantastische binnenspeeltuin, daar in Nijlen!

VDAB en vervoersarmoede

Vrijdag 19 april 2024
Lommel - VDAB en vervoersarmoede
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling lanceert een proefproject met shuttlebusjes voor werkzoekenden die een opleiding willen volgen in het opleidingscentrum van Bilzen. Zo kunnen 'kwetsbare' werkzoekenden die anders moeilijk of niet over vervoer beschikken (de zogenaamde vervoersarmoede) toch een opleiding volgen. De deelnemers worden in hun woonplaats opgehaald en naar Bilzen gebracht. Acht werkzoekenden uit West-Limburg en vier uit Noord-Limburg zijn al mee in het project gestapt. Zij worden begeleid door de lokale OCMW's. 

Mooie opkomst Start to Run

Donderdag 18 april 2024
Lommel - Mooie opkomst Start to Run
Dinsdagavond rond 19u30 verzamelde een 40-tal mensen met goede voornemens aan de atletiekpiste van DALO. Onder leiding van de ervaren trainster Irene Hamblok gaan ze met Start to Run de uitgaging aan om in 10 weken 5 km te lopen op eigen tempo.
De inschrijvingen namen wat meer tijd in beslag waardoor het stilaan duister werd bij de eigenlijke start van de eerste sessie. Het was belangrijk om eerst de spieren wat op te warmen langs de kant van de piste. Daarna kon men aan de slag met de training.
Zorg er maar voor dat dat goede voornemen niet bij een voornemen blijft. Succes aan alle deelnemers!
Mooie opkomst Start to RunMooie opkomst Start to Run
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.