Het overige nieuws

Laatste (weg)wielernieuws...

Woensdag 16 oktober 2019
Waarschijnlijk het laatste (weg)wielernieuws van dit jaar!
In de Nationale sluitingsprijs voor Elite z/c en Beloften in Putte-Kapellen behaalde Jelle Mannaerts een mooie vijfde plaats op 79 deelnemers. Winnaar werd de Nederlander Piotr Havik. Lommelaar Jelle behaalde dit seizoen slechts één overwinning, maar dat was er wel eentje die kon tellen: hij werd namelijk Belgisch Kampioen en mag dus een heel jaar de Nationale driekleur dragen.
Ook Jordi Meeus won dit seizoen één (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?

Woensdag 16 oktober 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?
Nu zondag om 16 uur komt de 'eeuwige rivaal' OH Leuven op bezoek in het Soevereinstadion. Hopelijk wordt dit de tweede overwinning van Lommel SK, want anders wordt de afstand met de ploegen boven hen helemaal onoverbrugbaar. Alle supporters dus op post, en... voor wie er gratis wil bij zijn: wij hebben twee outside seats in de aanbieding, enkel mailtje sturen aan  internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór morgenmiddag 12 uur, met naam en adres, en vermelding tickets Lommel SK, en wie weet bent u de gelukkige van deze twee tickets!
1

Weer die tijd van het jaar

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Weer die tijd van het jaar
Herfst en winter, dan komt ook de griep er weer aan. (Foto Robert Boons)
1
Komende zaterdag 19 oktober wil Basket Lommel geschiedenis schrijven. De Heren A-ploeg speelt dan om 20.30 u in de 1/8ste finale van de bekercompetitie immers thuis tegen landskampioen Oostende. "Dat onze spelers er klaar voor zijn hebben ze vorig weekend aangetoond door met duidelijke cijfers (74-97) te gaan winnen in en tegen leider Waregem in 2de klasse," zegt Jos Maes. "We hebben trouwens een vijftal spelers in onze ploeg die al eens tegen Oostende gespeeld hebben: Bart Maesen, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Uit een werfcontainer aan de Veldstraat in Balen is gereedschap gestolen. In de Olmenstraat is ingebroken in een huis. Daar is geld weg.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Man (40) onder invloed van drugs

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Man (40) onder invloed van drugs
Een 40-jarige man uit Lommel is gisterennamiddag in Diest betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De politie had hem aan de kant gezet omdat hij aan het bellen was tijdens het rijden. Zijn rijbewijs is in opdracht van het parket van Leuven onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.
1

Nieuw: Van Roosbroeck Consultancy

Maandag 14 oktober 2019
Lars Van Roosbroeck uit Mol heeft de besloten vennootschap Van Roosbroeck Consultancy opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van verbruiks- en hypothecair krediet, en factoring.

Nieuwe vennootschap: Ban Vastgoed

Maandag 14 oktober 2019
De besloten vennootschap Idealis Invest met zetel in Hamont-Achel en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Wilgrun uit Lommel hebben de besloten vennootschap Ban Vastgoed opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. Het aanvangsvermorgen bedraagt 30.000 euro.
Lommel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.
Lucas Jacques heeft de nieuwelingenwedstrijd in Lommel-Kolonie gewonnen. Er waren 41 deelnemers. Marinus Bogerd won bij de elite z/contract en beloften. Voor deze wedstrijd daagden 65 deelnemers op.
Lommel - Eerste tornooi van allerjongsten bij Lovoc
Voor de allerjongste Lovoc’ertjes (foto) vond gisteren in Eksel het allereerste 2 tegen 2-tornooi van dit seizoen plaats. Deze jonge bengels maken spelenderwijs kennis met volleybal via Start to Volley. Naargelang ze de techniek beter onder de knie krijgen worden de spelvormen wat technischer en moeilijker zodat ze steeds meer bijleren. Winnen of verliezen? Het maakt niet uit! Het leerproces primeert. Komt u volgend weekend deze jonge volleyballertjes ook aanmoedigen, op zondag 20 oktober van (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Vandalisme op parking politie
Vandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Lommelaar in aanrijding betrokken

Zondag 13 oktober 2019
Een 31-jarige Lommelaar wilde gisterenavond rond 23.25 uur op de Diestersteenweg in Maaseik links de Kinrooiersteenweg inslaan. Hij merkte een 37-jarige bestuurder uit Maaseik te laat op en het kwam tot een aanrijding, gelukkig enkel met blikschade. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af.

François Andre's overleden

Zondag 13 oktober 2019
Lommel - François Andre's overleden
Gisteren is François Andre's overleden, de echtgenoot van Catharina Alen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan der Schansstraat.
Grensgevallen
Lommel - Overvallers opgepakt in Valkenswaard
In de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.
Lommel - Doelpuntenkermis bij Verbroedering
Lutlommel speelde gisteren reeds 1-1 gelijk bij KFC Hamont en blijft hierdoor onderaan de rangschikking hangen, nl. veertiende. Verbroedering speelde vanmiddag thuis, tegen Lummen VV, en het werd een doelpuntenkermis... Einduitslag was 4-7.  Kattenbos speelde thuis tegen Sporting Wijchmaal 1-1 gelijk. Kolonie tot slot trok naar Leut en het verloor er met 5-2.

Het kappersritueel

Zondag 13 oktober 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kappersritueel
“Doe maar hetzelfde als de vorige keer.” Het is altijd de openingszin bij de kapper. Met mijn kapsel ga ik niet te veel avonturen aan. Hij weet hoe het moet. Laat sommige zaken maar onveranderd. Het is zoals de zondagse tomatensoep van moeder. Die mocht ook altijd dezelfde voortreffelijke smaak hebben.
Ons gesprek gaat vervolgens over voetbal, werk en kinderen. Tot er twee jongemannen binnenstappen. Ze gaan een gesprek aan met de tweede kapper, waarbij de twee hun smartphone tonen. Ik zie het in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst voor basket Lommel in Waregem
Waregem – Croonen Lommel: 74-97 (Quarters: 15-31 / 17-19 (32-50) / 22-27 (54-77) / 20-20 (74-97)
Lommel stond er weer als ploeg en klopte leider Waregem in eigen huis met 23 punten verschil! Zonder de gekwetste Stef Ceyssens maar met een heroptredende Bram Schelkens stelde een sterk Lommel meteen in het eerste quarter orde op zaken: via een openingsdriepunter van Wesenbeek liep Lommel uit van 5-18 (4de min) naar 15-31 (10de min). Aan de rust stond het 32-50 en Waregem stond erbij (…) Het hele nieuwsbericht
13/10

proficiat met de overwinning aan T.T.C .LOMMEL

rudi van engeland
19/09
Ans en Theo Brusselaers

Theo enAns, jullie zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Dat nemen ze jullie niet meer af. Geniet er van met volle teugen. Wij nemen er een borreltje op vanavond. Liefs Jan en Marlies

Marlies van Otten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Het kappersritueel
  2. Jef Diepvens in de bloemetjes gezet
  3. De jongste Club Umpire (hockey) woont in Lommel