Het overige nieuws

Knabbelzak voor Okraleden

Maandag 13 juli 2020
Lommel - Knabbelzak voor Okraleden
Okra Werkplaatsen bezorgde haar leden een lekkere knabbelzak. Omdat de activiteiten van dit werkjaar vanaf maart omwille van de corona crisis niet meer konden doorgaan, had het bestuur beslist om de leden dit weekend te bezoeken om ze te verrassen met een grote zak vol lekkers. Dit om aan te tonen dat ze hen niet vergeten waren. En de attentie werd zeer gesmaakt. (Bijdrage Willy Hesius)
Knabbelzak voor OkraledenKnabbelzak voor Okraleden
Lommel - Hagia Sophia wordt weer moskee
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jean Van Och Overleden

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Jean Van Och Overleden
Gisteren is Jean Van Och overleden, de echtgenoot van Leona Baudewijns. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Uitstap ISO400

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Uitstap ISO400
Fotogroep had een erg mooie dag uitgekozen om op uitstap te gaan. En de uitstap was helemaal niet ver weg... want ze gingen naar de Blauwe Kei! (Foto Rina Loos)

Drive-in movie nu donderdag

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Drive-in movie nu donderdag
Vanuit je auto naar een topfilm kijken? Dit jaar kan het in Lommel. Het festivalterrein op het Kristalpark wordt deze zomer tweemaal een heuse Drive-in movie. Het geluid van de films komt binnen via de autoradio. Nu donderdag kan je er terecht voor twee topfilms, nl. Romeo + Juliet (met o.a. Leonardo Di Caprio) en 1917, een fantastische oorlogsfilm. Voor de prijs van slechts 10 euro per auto krijgt u de popcorn er gratis bovenop! Reserveren is verplicht, en kan via deze link.

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Lommel - Red die hommel
Je zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Lommel - Vanaf vandaag een mondmasker dragen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Lommel - Zonnig weekend
Een uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Een wens van het Davidsfonds

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Een wens van het Davidsfonds
Davidsfonds Lommel wenst langs deze weg alle Lommelaren een fijne Vlaamse feestdag met deze feestelijke tekening van Dirk Van Bun. Dirk schetst op vrolijke wijze ons Vlaanderen: het land van Raymond van het Groenewoud, kermissen, het pintje bij de mosselen met friet, het Brabants trekpaard, de Vlaamse reus en sinds kort ook de wolf, maar ook het land van de koers, de Vlaamse Ardennen, de prachtige kust, een uniek kunstpatrimonium en warme, gastvrije mensen,...
"Door de coronamaatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Vlaamse feestdag vandaag!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lommel B opent tegen Elen A

Zaterdag 11 juli 2020
Lommel - Lommel B opent tegen Elen A
In tweede provinciale van het damesvoetbal opent Lommel B thuis tegen Elen A. Op de tweede speeldag moet de club naar Valencia Piringen. Op speeldag 3 ontvangt Lommel B Bocholt B.

Kniesoor op Guldensporendag

Zaterdag 11 juli 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Kniesoor op Guldensporendag
11 juli 1302. Weet je het nog? Te Kortrijk, in de beemden, werd het pleit beslecht. Een Vlaams zootje ongeregeld met bijzonder primitieve wapens wachtte op de Groenigekouter het superieure Franse leger op. Er volgde een bloedige veldslag die – wonder boven wonder – door de underdogs gewonnen werd. Op het slagveld bleven 600 gouden sporen achter van het Franse ridderleger dat meer door arrogantie dan door gebrek aan strijdlust in de pan gehakt werd.
Er zijn – en niet alleen door Hendrik (…) Het hele nieuwsbericht
1

Rik Peeten overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Lommel - Rik Peeten overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Rik Peeten overleden, de partner van Ingrid Vreys. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
16
Lommel - Rookontwikkeling in hoogspanningsruimte
In een hoogspanningsruimte op het terrein van ZF Wind Power in het Kristalpark ontstond deze namiddag rookontwikkeling zodat de brandweer uitrukte. De oorzaak kon niet meteen achterhaald worden.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
Lommel - Ondertussen, aan het Parelstrand...
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nieuwe assistent-coach voor Lommel SK
De Nederlander Peter van der Veen (48) wordt de nieuwe assistent-coach van Lommel SK. De man heeft veel ervaring als jeugdtrainer, onder meer bij Ajax en de Nederlandse voetbalbond. Wie Peter Maes opvolgt als T1 is nog niet geweten.
#samentegencorona
Lommel - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag
Vanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.
4

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Lommel - Kleurencodes het nieuwe normaal
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
10/07
Karel Wieérs

Fier dat ik Vlaming ben??????

Eddy Brusselaers
01/07

Wij wensen Johnny Goossens van harte proficiat met zijn allereeste dag van zijn pensioen.

Kerstteam Lommel Werkplaatsen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Nieuwe hoofdtrainer voor Lommel SK
  2. Duitse bom tot ontploffing gebracht
  3. Laatste twee dagen publieksprijs fotowedstrijd