Het overige nieuws

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.
Lommel - Liefhebbersvolley: heren B van Lovoc leiden
In het liefhebbersvolley 3de afdeling A hebben de heren B van Lovoc (foto) een belangrijke winst geboekt. Tegen Provo A uit Zonhoven wonnen ze thuis de topmatch om de eerste plaats met 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-18). Met één wedstrijd minder gespeeld dan Provo staan ze ongeslagen aan de leiding, met 1 punt meer dan de Zonhovenaars. Op 1 april wordt, als allerlaatste wedstrijd van het seizoen, de terugmatch in Zonhoven beslecht. Benieuwd of de spanning dan nog steeds in de competitie zit, en wie (…) Het hele nieuwsbericht

Auto slipt tegen boom

Zondag 16 december 2018
Lommel - Auto slipt tegen boom
Vanmorgen rond 6.30 uur slipte door het gladde wegdek een auto op de Hees in Lommel. De wagen kwam tegen een boom terecht. Twee twintigers uit Lommel raakten daarbij gewond.
Lommel - Verbroedering wint zelfs zonder te spelen!
Lutlommel behaalde vandaag een gelijkspel thuis tegen Lindelhoeven VV, het werd er 2-2. Kolonie verloor met 2-0 bij SP. Lille. Verbroedering kreeg zelfs een 5-0 overwinning cadeau wegens forfait van Loksbergen (zouden ze daar dan zó straf bezig zijn op Werkplaatsen dat de tegenstrevers zelfs al niet meer durven komen?). Kattenbos tenslotte verloor gisterenavond al bij Kaulille FC met 1-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Basket: Lommel verliest van Ieper

Zondag 16 december 2018
Lommel - Basket: Lommel verliest van Ieper
Melco Ieper - Croonen Lommel: 78-66 (21-13/ 15-19 (36-32)/ 26-15 (62-47)/ 16-19 (78-66))
Met een bom van Wesenbeek en een lay-up van Schelkens stond Lommel de enige keer op voorsprong (0-5, 2de min) tegen Ieper dat een 5-tal ex-eersteklassers in zijn ploeg heeft. Daarna controleerde Melco de hele wedstrijd tot een maximum verschil van 16 punten (77-61) onder impuls van Hazard (27 punten). Door een stugge verdediging van Ieper konden topscorers Hendrix en Vandermaesen nauwelijks afwerken. (…) Het hele nieuwsbericht

Van katoen geven

Zondag 16 december 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Van katoen geven
“Buitenlanders vinden hier nooit het toilet”, zeg ik. “Het bordje met ‘koer’ boven de toiletdeur zal niet veel helpen.” Als het ons lukt, trekken we zaterdag- of zondagvoormiddag eropuit voor een fikse wandeltocht, waarna mijn vriend en ik soms in dit etablissement belanden. We laten er de voormiddag in de namiddag glijden, met een klassieke filterkoffie voor onze neus. “De tijd gaat snel, gebruik hem wel”, zeggen we soms tegen elkaar.
Diezelfde tijd heeft geen (…) Het hele nieuwsbericht
2

Louis Schoeters overleden

Zaterdag 15 december 2018
Lommel - Louis Schoeters overleden
Vandaag is Louis Schoeters overleden, de echtgenoot van Rosa Van Gael. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Lommel - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Damesvoetbal: Pelt klopt Lommel

Zaterdag 15 december 2018
In het damesvoetbal hebben de dames van Pelt deze namiddag Lommel United verslagen met 3-1.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Vlaamse steun voor AGC Glass

Vrijdag 14 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De Vlaamse regering kent een strategische transformatiesteun van 3 miljoen euro toe aan AGC Glass Europe, met exploitatiezetel in Mol. Dat is vandaag bekendgemaakt. AGC Glass Europe maakt deel uit van de Japanse AGC-groep, wereldleider in vlakglas. Het transformatieproject in Mol omvat veranderingen en investeringen die de site moeten uitbouwen tot een 'centre of excellence' binnen de AGC-groep voor de industrialisering van innovatieve producten en de heroriëntatie naar nieuwe marktevoluties binnen hoogtechnologische sectoren en de mobiliteitsindustrie. De investeringen omvatten een nieuwe gespecialiseerde glasoven, een nieuwe etslijn, investering in het chemisch harden van glas en nauwere samenwerking met AGC Technovation Center in Gosselies en met AGC Japan.

Louis Jaenen overleden

Vrijdag 14 december 2018
Lommel - Louis Jaenen overleden
In Olmen is vandaag de uit Lommel afkomstige Louis Jaenen overleden, de levensgezel van Louisa Verherstraeten. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring. Zijn lichaam werd geschonken aan de wetenschap.
1
Lommel - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Auto van de baan

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Auto van de baan
In de vooravond ging een auto van de baan in de Gerard Mercatorstraat. De bestuurder, een man uit Balen, raakte daarbij gewond.

Nieuwe bvba: Flash 88

Donderdag 13 december 2018
Ben Philipsen uit Lommel heeft,de bvba Flash 88 opgericht met zetel in Einde.Het gaat onder meer om een onderneming voor fotografie en grafische vormgeving.

Kerstbloemstukje maken bij Tuinhier

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Kerstbloemstukje maken bij Tuinhier
Tuinhier Lommel organiseerde gisteren -woensdag - een namiddag bloemschikken (kerststukje) voor kinderen van 6 tot 14 jaar. De vereniging trommelde verschillende begeleiders op want het initiatief kende veel bijval. Voor het werkstuk en de rest werd gezorgd door de vereniging. De kinderen kregen de nodige uitleg van Christianne Geboers en Cindy Geuens en begonnen dan met veel enthousiasme aan het kerststukje. Bij afloop was iedereen fier op hun kerststukje, ook de mama’s. Alweer een fijne dag voor de vereniging en de kinderen. (Bijdrage Christianne Geboers)

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Exclusief en ontroerend circustheater

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Exclusief en ontroerend circustheater
Circus Ronaldo is te gast in Lommel dezer dagen! Tijdens de voorstelling woon je het kerstfeest van de familie Ronaldo in levende lijve bij. Het opzichtige feestgezelschap zingt, musiceert en durft elkaar na enkele flessen zuiderse wijn al wel eens uit te dagen voor een gewaagd staaltje circus! Verwacht je aan circustheater van de bovenste plank, een bijzondere beleving die indruk maakt, ontroert en teruggaat naar de pure en oprechte emotie waar Kerstmis om draait. Voorafgaand aan de voorstelling kan (…) Het hele nieuwsbericht

René Gelders overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - René Gelders overleden
Op 8 december is René Gelders overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in funerarium Witters aan de Adelberg.

Roger Bogaerts overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - Roger Bogaerts overleden
Gisteren is Roger Bogaerts overleden, de echtgenoot van Lisette Pauwels. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
3
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info