Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.
1

Wim Schellens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Wim Schellens overleden
Gisteren overleed Wim Schellens, weduwnaar van Lies Kenens. Wim werd geboren in Bergeijk in 1937 en werd nu net géén 85. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het urnenveld bij Lies op de begraafplaats van Lommel Kolonie. Een laatste groet is mogelijk op maandag 3 oktober tussen 18 en 20 uur in de Sint-Jozefstraat 18.
1

Kienavond KVG-Lommel

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Kienavond KVG-Lommel
Na twee en een half jaar kon de kienavond bij de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel eindelijk weer doorgaan en dit met een mooi aantal deelnemers met een geweldige speeldrang. Als prijzen stonden voedingswaren uitgestald. De winnaar van de hoofdprijs mocht een volle trolley met allerlei lekkers mee naar huis nemen. (Bijdrage K. V. G. Edmond Brouwers)
1

Edouard Chapelier overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Maandag is Eduard Chapelier overleden. Hij was 69 jaar. Begroeting: dinsdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Zijn urne wordt in besloten kring geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Van effectieve naar voorwaardelijke straf
Eerder dit jaar werd een vrouw uit Lommel bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel wegens agressie tegenover haar vader en de politie. De vrouw tekende verzet aan tegen het vonnis. De rechter zette de effectieve celstraf nu om in een voorwaardelijke. De vrouw moet zich wel laten behandelen voor haare psychische problemen. (PG)
1

Maria Bergmans overleden

Vrijdag 30 september 2022
Lommel - Maria Bergmans overleden
Vandaag is Maria Bergmans overleden, de echtgenote van Robert Bruggeman. Ze was 72 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) in de Jukstraat 1. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
1

Henri Geuens overleden

Vrijdag 30 september 2022
Lommel - Henri Geuens overleden
Vandaag is Henri Geuens overleden, de weduwnaar van Maria Verdonschot. Hij was 89 jaar. Donderdag om 10.30u is er een afschedsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Curiosa en politierebus

Vrijdag 30 september 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Curiosa en politierebus
'Ik moet naor ’t huuske.’ Zo zeiden wij dat in het dialect. Zo’n huuske was gewoon een houten hok met in het midden een zitplank met een gat erin. Je hoorde de excrementen diep onder je vandaan wegploffen in het duister. Het had altijd iets beangstigend, vooral in de winter als de vrieskou ook nog naar je klamme billen greep. Er scheen nooit een lampje naar beneden die put in. In de deur zat op ooghoogte (op volwassenen-hoogte dan) een uitgezaagd hartje in de deur. Wie dat ooit heeft bedacht, is (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Lommel - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Karel Pouders overleden

Donderdag 29 september 2022
Lommel - Karel Pouders overleden
In Eksel is gisteren Karel Pouders overleden, de echtgenoot van Maria Engelen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

44 nieuwe personeelsleden bij WICO

Donderdag 29 september 2022
De WICO-scholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth - die samen de WICO-scholengemeenschap vormen - hebben 44 nieuwe personeelsleden verwelkomd. Coördinerend directeur Eric Hendriks maakte hen wegwijs in het uitgebreide aanbod en de vele campussen van WICO. Er was ruimte voor een inspirerende lezing, een informele babbel en kennismaking met elkaar en de verschillende directieleden. Ook ontvingen alle starters een mooie attentie, gemaakt door de leerlingen van Sint-Elisabeth in Wijchmaal. In totaal zijn er 13 starters in Sint-Elisabeth; de anderen zijn werkzaam in de vzw WICO. Onder hen ook 6 OKAN-leraren (onthaalklas anderstalige nieuwskomers).
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Lommel - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1
  1. Start werken Ring-Stationsstraat niet voor morgen
  2. Energiecrisis hoog op agenda
  3. Curiosa en politierebus
11/09

Proficiat aan Louis Vreys omdat hij Parijs Eindhoven gefietst heeft voor de 10 maal. Van je zus

Godelieve Vreys
30/08

Van harte dikke proficiat!

Liliane Vandenberk
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel