Het overige nieuws

Lommel - Weer bezoek mogelijk in Mariaziekenhuis
Maandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Lommel - Samen ten strijde tegen de processierups
Mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in een lagere school...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).

Virginia Wouters overleden

Donderdag 4 juni 2020
Lommel - Virginia Wouters overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Virginia Wouters overleden, de weduwe van August Mermans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Drie actieve wietplantages ontdekt
UPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Lommel - Weersverandering
Hogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in Kerkstraat: Chocolat

Donderdag 4 juni 2020
Lommel - Nieuw in Kerkstraat: Chocolat
Vorige week opende in de Kerkstraat een nieuwe zaak: Chocolat. De naam spreekt voor zich, want u kan er terecht voor allerlei lekkers dat rechtstreeks of onrechtstreeks met dit product verbonden is. En vanaf volgende week kan je ook ter plaatse van al dit lekkers proeven. Veel succes! (Foto's Annie Teuwens)
Nieuw in Kerkstraat: ChocolatNieuw in Kerkstraat: Chocolat

Jos Maes overleden

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Jos Maes overleden
Gisteren is Jos Maes overleden, de weduwnaar van Anna Vandecraen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in zeer beperkte kring. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Auto over de kop op Ringlaan

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Auto over de kop op Ringlaan
Een automobilist is lichtgewond geraakt toen hij met zijn voertuig over de kop ging op de Ringlaan. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Lommel - Horeca mag maandag open
Vanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - U rijdt op een fietssnelweg
Een grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)
1

Ons 'Molleke' (17)

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (17)
                                                                      (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Suske en Wiske-stickers voor verzamelaars
Dat de stickeractie van het Rode Kruis dit jaar niet doorging, was niet alleen voor hen erg vervelend, ook de verzamelaars van deze stickers vonden het bijzonder jammer. Daarom willen ze graag een handje helpen door een 25-tal stickers uit te delen aan verzamelaars! Verzamel jij de Rode Kruisstickers, maar heb je er dit jaar helaas geen kunnen vast krijgen? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar de voorzitter (voorzitter[!]lommel.rodekruis.be) en hij bezorgt deze dan bij jou. Je krijgt deze sticker helemaal gratis, maar een vrije gift wordt uiteraard altijd geapprecieerd. Dit is helemaal jouw keuze! Het belangrijkste is dat de verzamelaars ook dit jaar aan een sticker kunnen geraken.

Liefdesverklaring

Woensdag 3 juni 2020
Danny doet Danny
Lommel - Liefdesverklaring
Met mij hou je best geen rekening. Ik ben Danny de Dubbelzinnige. De levensfilosoof die het leven niet al te serieus neemt. De denker die er meestentijds eigenaardige meningen op nahoudt, ook al zijn ze soms herkenbaar.
Liefde en haat, de meest besproken en beschreven menselijke gevoelens aller tijden, worden te pas en te onpas benaderd als tegenstellingen. Ze zijn het niet. De ‘omslaanbaarheid’ is te groot. Niet opzoeken in de Van Dale. Het desbetreffende woord staat er niet eens in, maar het (…) Het hele nieuwsbericht
3

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.
Lommel - Transfers bij basket Croonen Lommel
Basketbalclub Croonen Lommel (Top Divisie 1) heeft Chiel Konings (Limburg United B) aangetrokken. Dit meldden we u al eerder. Maar er zijn ook enkele uitgaande transfers te melden, nl. Daan Rosenmuller die verkast naar Hasselt BT, en Martijn Hendriks die naar Stevoort trekt.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)
Lommel - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)
28/05

Beste Sus en Gerarda, Van harte proficiat met uw 60 ste huwelijks verjaardag. Lisette en Jan

Lisette Wouters
16/05

Een gelukkige verjaardag en proficiat met jullie huwelijksdag

Annie Teuwens
06/05

Marie Jeanne en Familie Driessen-Maes bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen met het verlies van johan.

Leny geers
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Lommel
11/05

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 20 VERJAARDAG! HEEL VEEL GEZONDHEID, LIEFDE, GELUK! EEN HELE FIJNE DAG!

Malgorzata Sitek
09/05

Jos, een heel fijne 65ste verjaardag! Van je moe, pa, broers, schoonzussen, zus, schoonbroer, kinderen en kleinkinderen.

Familie Vangeneugden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Chris Simons overleden
  2. Marktplein één groot terras?
  3. Ondersteuning horeca vanaf maandag