Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Lommel - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Yvette Maus overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Lommel - Yvette Maus overleden
Zaterdag is Yvette Maus overleden, de weduwe van Guido Vandenbon. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Verkeersongeval met snelbus

Dinsdag 22 januari 2019
Lommel - Verkeersongeval met snelbus
Aan de Vertakking in Zonhoven botsten vanmiddag rond 12.45 uur de snelbus Lommel-Hasselt en een bestelwagen. Die laatste schoof tijdens een sneeuwbui plots naar de vrijliggende busstrook. Daar kwam net de sneldienst van Noord-Limburg naar Hasselt aangereden. De buschauffeur gooide nog alles dicht, maar het kwam toch tot een botsing. Een toevallig passerende ambulancedienst verleende meteen hulp aan enkele passagiers op de bus. Die waren door de botsing flink door elkaar geschud. De 24-jarige Klaudia Z. uit Hechtel-Eksel werd gewond. (Foto T.R.)
Lommel - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2
Lommel - Boeiende dansvoorstelling in De Adelberg
Nu vrijdag staat het gezelschap ICK samen op het Adelbergpodium met het Amsterdams Andalousisch Orkest. Dat Emio Greco en Pieter C. Scholten kunnen toveren, bewijzen ze met deze voorstelling. Ziel/Rouh is de perfecte ontmoeting tussen moderne dans en verschillende stromingen uit de Arabo-Andalusische muziek. Fascinerend, hypnotiserend en volledig in balans.
Waar huist de ziel? Die vraag houdt mensen al eeuwen bezig. Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Maurice Ost overleden

Maandag 21 januari 2019
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Ost overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt maandag 28 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Keukenapparaten gestolen

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Keukenapparaten gestolen
In een woning aan de Onderwijsstraat zijn elektrische keukenapparaten gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Een waarheid als een koe

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Een waarheid als een koe
                                                                           Foto Albert Agten

Tegenslag voor geothermieplannen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het geothermische warmtenetwerk in Mol en Dessel krijgt niet de vorm en omvang zoals het eind november 2017 aan het grote publiek werd gepresenteerd. Dat besluiten de gemeentebesturen van Mol en Dessel na overleg de afgelopen weken met VITO en Fluvius. De geothermiecentrale in Donk levert op dit ogenblik onvoldoende vermogen om het uitgebreide netwerk te voeden. Beide gemeentebesturen blijven evenwel geloven in de toekomst van geothermie in de Kempen als duurzame (…) Het hele nieuwsbericht

Angèle Snoekx overleden

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Angèle Snoekx overleden
Gisteren is Angèle Snoekx overleden, de echtgenote van Jacques Geunens. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
8

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Liza Croymans overleden

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Liza Croymans overleden
Zaterdag is de uit Hechtel afkomstige Liza Croymans overleden, de echtgenote van Michel Kuypers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
4

Annie Adams overleden

Maandag 21 januari 2019
In Hamont is zaterdag Annie Adams overleden, de weduwe van Maurice Smets. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
3
Lommel - Winst voor volleyheren en -dames Lovoc
De Lommelse volleyheren en –dames zijn 2019 goed gestart! De heren (foto) hadden hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, thuis tegen Greenyard Maaseik D. Ze wonnen met 3-0 en handhaven zich op plaats 4 in 3de provinciale B. De dames moesten bij het piepjonge Jaraco As C op bezoek. Net als in de heenronde waren de eerste 2 sets bijzonder spannend, maar daarna nam Lovoc het heft in handen. De dames wonnen met 1-3 en springen over He-Voc Hechtel-Eksel B naar plaats 5 in 2de provinciale A. Winst (…) Het hele nieuwsbericht

Enkel winst voor Verbroedering

Zondag 20 januari 2019
Lommel - Enkel winst voor Verbroedering
Net als vorige week, speelde Lutlommel ook vandaag 1-1 gelijk, deze keer in Gruitrode. Verbroedering ging gewoon op het elan verder en won makkelijk met 5-0 van SP. Grote Brogel. Kolonie. Kolonie verloor eerder verrassend op eigen plein met 0-1 van Sporting Winterslag, een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking. En Kattenbos tenslotte verloor met dezelfde cijfers (0-1) thuis van Exc. Hamont.
Lommel - Nieuwjaarsreceptie Spinnewielstraat
Naar goede gewoonte kwamen de 'Spinnewielers' gisterenavond samen voor hun jaarlijkse nieuwjaarsdrink.

Juul Claes overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Lommel - Juul Claes overleden
Gisteren is Juul Claes overleden, de echtgenoot van Maria Jansen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1
21/01
fijne verjaardag Janneke Geurts van de hele vergadering
e vergadering de vergadering
20/01
Neefje, Proficiat Lommelaar van het jaar 2018. Je hebt het verdiend. Rosa en Jos
Rosa Dirckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. LOC ontvangt recordaantal ondernemers
  2. Angst voor fobieën
  3. Angèle Snoekx overleden