Het overige nieuws

Lommel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.

De Jumbo komt eraan

Maandag 17 januari 2022
Lommel - De Jumbo komt eraan
Nieuws uit eigen straat deze week op 'het bord' in de Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)

Wekelijkse vaccinatieteller update

Maandag 17 januari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller update
Het blijft vooruit gaan... 56.23% van de Lommelaars hebben ondertussen al een booster prik gehad. Dat zijn 19.260 van de 34.255 mensen. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via https://vaccinaties.lukin.be/lommel/
Lommel - Michel Nulens nu ook actief bij Buienradar
Onze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een website
De Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
In de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Franse Flamanville is Laura Verdonschot vandaag 14de geworden. Ze was daarmee de derde Belgische.

Inbraak in Gelderhorsten

Zondag 16 januari 2022
In Gelderhorsten is ingebroken in een tuinhuisje. Er werd een fiets gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.
Lommel - Djokovic teruggestuurd naar Servië
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Basket Lommel terug alleen leider

Zondag 16 januari 2022
Lommel - Basket Lommel terug alleen leider
Basket Croonen Lommel deed gisteren een erg goede zaak in de rangschikking door te gaan winnen bij medeleider Ieper met 62-74 (Quarters: 15-20, 22-20 (37-40), 12-10 (49-50), 13-24.
Lommel zette de kroon op het werk en won verdiend tegen medeleider Ieper, waardoor het ook opnieuw alleen leider wordt in tweede nationale. De vooruitzichten waren nochtans minder gunstig want zowel de Heren A, B als C speelden gisterenavond op hetzelfde moment, waardoor de jongeren verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Jansen overleden

Zondag 16 januari 2022
Lommel - Martin Jansen overleden
Vrijdag is Martin Jansen overleden, de echtgenoot van Marie-José Geys. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef.

Brandje in Koningin Elisabethlaan

Zondag 16 januari 2022
Vanochtend ontstond brand in een kleine werkplaats aan de Koningin Elisabethlaan. Er is beperkte schade.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Rustig winterweer
Door de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Kris Bosmans overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Lommel - Kris Bosmans overleden
Gisteren is Christine Kris Bosmans (57) overleden, de echtgenote van Jan Van Ham. Donderdag wordt ze gecremeerd; de uitvaartdienst met asurn vindt vrijdag (om 10.30u) plaats in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Een lange arm

Zaterdag 15 januari 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Een lange arm
Ik ga u iets verklappen. Het is een soort van aandoening of lichamelijk kenmerk. Kortweg gezegd komt het hier op neer. Ik ben aangedaan met korte armen. Ik hoor u zeggen: dan hebt u wellicht ook korte benen. Ja, maar korte armen hebben is een probleem van een andere grootorde. Bovendien krijg je er in de samenleving alsmaar meer problemen mee.
Denk maar aan de drive-in waar je een hamburger bestelt. Als de persoon in het raam ook korte armen heeft, heb je een probleem. Of denk aan een betaalparking. Of het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintje
De oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Magda Vanden Berk overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Lommel - Magda Vanden Berk overleden
In WZC Hoevezavel is woensdag Magda Vanden Berk overleden, de echtgenote van André Pasternak. Ze zou maandag 74 jaar worden. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna haar asurn geplaatst wordt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Bewakingsdienst failliet verklaard

Vrijdag 14 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft bewakingsdienst Michel Budde uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 februari ingediend worden.
Lommel - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuis
Woensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Fietsendieven aan het werk

Vrijdag 14 januari 2022
Afgelopen nacht zijn op Kattenbos drie dure mountainbikes gestolen. Gisteren gebeurde hetzelfde op de Luikersteenweg.
  1. Café de Kroon en broodautomaten
  2. Welkom in Lommel: Meta Marsman
  3. Een lange arm
06/01
Rik Blervacq

Driekoningen, driekoningen Geef mij een nieuwe hoed Mijn oude is versleten Mijn moeder mag het niet weten Mijn vader heeft het geld op de rooster geteld.

peter Luykx
24/12

Dag Jos, dag Riena. Zonder Riena zou het daghet nooit bestaan hebben denk ik zo. Ik vond vooral die brugconcerten heel erg mooi. Misschien na corona opnieuw? Guido Bosmans

Guido Guido
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel