Het overige nieuws

Lommel - Anaïs Kellens wint gedichtenwedstrijd
In het kader van Valentijn organiseerde de stad Lommel en Bruisend Lommel een gedichtenwedstrijd. Mooie Valentijnsgedichten werden in winkelvitrines opgehangen in het centrum. Anaïs Kellens (Wico Campus Lommel) won de wedstrijd met een gedicht getiteld 'Sweethearts', waarin ze twee geliefden vergelijkt met gekleurde snoephartjes.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Uitstekend jaar voor toerisme in Limburg
2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)

Catharina Kuyken overleden

Donderdag 30 maart 2023
Lommel - Catharina Kuyken overleden
In WZC Hoevezavel is vandaag Catharina Kuyken overleden, de echtgenote van Gilbert Boonen. Ze was geboren in Achel en werd 84 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Soeverein Judocup met 31ste editie

Donderdag 30 maart 2023
Lommel - Soeverein Judocup met 31ste editie
Zondag 9 april a.s. vindt de 31ste editie van de Internationale Soeverein judo Cup plaats in sportarena De Soeverein. Deze organisatie voor dames en heren is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste organisaties in België met telkens een grote deelname van judoka's uit binnen- en buitenland. Meer dan 20 Europese-, Wereld en Olympische medaillewinnaars schreven de Soeverein Judocup al op hun naam.
Organisator Jean-Jacques Melotte: "We zijn dit jaar al verzekerd van deelname (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bib Lommel zoekt lokaal schrijftalent
Ken of ben jij iemand uit Noord-Limburg met een passie voor schrijven, die ook al een eigen boek heeft uitgebracht? Laat het zeker weten aan de bib in Lommel! Dat kan door op deze link te klikken. Wél ten laatste morgen - vrijdag - doen!!!

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)
Lommel - Neos en Markant bezoeken Merksplas
Met 30 Neos leden en 4 leden van Markant trokken ze gisteren naar het gevangeniscomplex in Merksplas. In 2021 werd het complex (600 ha) ingeschreven in de Unesco Werelderfgoedlijst met de titel ‘Koloniën van weldadigheid’. Ze ontstonden in 1818 - 1825 als integrale oplossing voor armoedebestrijding. In het Gevangenismuseum vertelde de gids het cultuurhistorisch verhaal van de vagebonden in de landloperkolonies van Merksplas en van Wortel. Door zijn verhaal en de (…) Het hele nieuwsbericht
Neos en Markant bezoeken MerksplasNeos en Markant bezoeken MerksplasNeos en Markant bezoeken Merksplas

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Plechtige communicatie

Woensdag 29 maart 2023
Danny doet Danny
Lommel - Plechtige communicatie
Kort samengevat kan het twee kanten uit als je tegenover mij zit. Of ik babbel je suf, waarbij mijn tong en mijn verstand op twee totaal verschillende snelheden opereren, of ik klap geheel of gedeeltelijk dicht. In het laatste geval denk ik altijd lang en goed na voordat ik op plechtige wijze iets stoms zeg. Tenzij ik helemaal blokkeer. Enerverend druk, chaotisch, lawaaierig en overheerst door toeters, bellen en lichtstralen. Mijn hoofd is als een flipperkast vol absurde, soms vunzige gedachten. Als een bezetene (…) Het hele nieuwsbericht

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht maar nat weer
Na de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Samana bereidt zich voor op Pasen

Woensdag 29 maart 2023
Lommel - Samana bereidt zich voor op Pasen
Afgelopen maandag kwam de crea-groep van Samana Lommel-Centrum samen. De leden werkten heel ijverig aan een mooie tafelversiering voor Pasen. Er werd geverfd, gelijmd, gewikt en gewogen om tot een fraai resultaat te komen. Het werd een gezellige namiddag met als resultaat mooie kunstwerkjes. (Bijdrage Louisa Willekens)
  1. Cadmiumvervuiling nog eens op de gemeenteraad
  2. Korte berichten uit de gemeenteraad
  3. Fietsgids 2023 voorgesteld
19/03

Dank-je-wel Samana, Jef en natuurlijk al die andere Mooimakers voor het proper maken van mijn/onze en al die andere straten en pleinen. Hopelijk is het de laatste keer dat jullie en ook ik nog afval moeten oprapen ??

Pierre Agten
21/02

Dank je wel stad Lommel , Carnaval Lommel en Prinses Ellen voor het carnaval gebeuren. Het zit er weeral op maar als groep de buitenbeentjes er erg van genoten . Alaaf Alaaf Alaaf

viviane cochet
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel