Het overige nieuws

In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond Portugal

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Lommel - Ondertussen, in München...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Terug wat warmer
Tussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Stationsstraat

Woensdag 23 juni 2021
Morgen 24 juni starten rioleringswerken in de Stationsstraat ter hoogte van nummers 63 en 65. Deze nemen enkele dagen in beslag. Tijdens de werken blijft één rijstrook beschikbaar. Verkeer vanuit de Ringlaan kan nog richting de rotonde aan het Kerkplein rijden. Verkeer komende vanaf de rotonde moet tijdelijk een korte omleiding volgen via de Hoevenstraat, het Einderpad en de Hoogstraat. Momenten waarop niet gewerkt wordt, wordt de volledige rijbaan opengesteld.
Op 1 juli start bouwbedrijf (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Opleiding tot natuurgids voor schoolkinderen
Woon je in Lommel en wil je kinderen de natuur laten ontdekken? Werkgroep Isis vzw breidt zijn gidsenteam uit en zoekt vrijwilligers in Lommel om belevingsvolle natuuractiviteiten voor kleuter- en basisscholen te begeleiden. Je krijgt een opleiding van ervaren gidsen, een vrijwilligersvergoeding, fijne uitstapjes met het team en een hele club nieuwe vrienden. Meer informatie? Bel in de voormiddag op 011/633 705. Of stuur een mailtje naar laura[!]werkgroepisis.be.

'This is the sound of Lommel'

Woensdag 23 juni 2021
Lommel - 'This is the sound of Lommel'
De theatershow 'Belpop Bonanza Lommel' werd een paar keer uitgesteld, om de gekende reden... Maar nu is 'ie er! Nu vrijdag kan je in De Adelberg alles te weten komen over de Lommelse popgeschiedenis. Van de heimat van de legendarische Lonely Boys, Buscemi, Faisal & Hakim Chatar en vele anderen tot de uitvalsbasis van Rockwood, Gracias a la Vida, I love Techno Outdoor en vele andere festivals. En wat gedacht van de plaatjes van SK Lommel, het plan van Staf Tours en wat hebben de videoclips van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dertiger veroordeeld voor diefstal
Een dertiger uit Lommel is bij verstek veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf en een boete van 400 euro voor een woninginbraak in Balen. Hij had er 900 euro, een horloge en een pakje sigaretten gestolen. De diefstal dateert van 18 oktober 2019.
Grensgevallen
Lommel - Twee maanden 'Beeld & Beleving' in Bergeijk
Tijdens de zomermaanden kan je in Bergeijk op een actieve manier kunst beleven. In alle kerkdorpen staan monumentale kunstwerken die via een aantrekkelijke fietsroute met elkaar zijn verbonden. Op enkele bijzondere plaatsen staan beelden bij elkaar die een gezellige stop de moeite waard maken. 
Openluchttheater De Hunnebergen: stap hier even af en neem een pauze voor het aanschouwen van de mooie omgeving. Een cultuurparel in het bos waar tijdens Beeld & Beleving aan het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers

Dinsdag 22 juni 2021
Lommel - Aan de treinreizigers
Vanwege werken aan de spoorlijn worden er tijdens het weekend van 26 en 27 juni vervangbussen ingelegd tussen Mol en Hamont. Zondag wijzigen het traject en de vertrektijden van de P-trein Hamont (17.50u) - Heverlee (19.55u).
Grensgevallen
Lommel - Verdachte van brandstichting opgepakt
De politie heeft vandaag een twintiger uit Valkenswaard ingerekend die verdacht wordt van vijf brandstichtingen. Bij de brandstichtingen raakten twee woningen beschadigd en gingen vier auto's in de vlammen op.
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Lommel - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagens
Op alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Nieuwe vennootschap: La Baita

Dinsdag 22 juni 2021
Sandro Serretti uit Lommel en Inge Nijs uit Pelt hebben de besloten vennootschap La Baita opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Pelt. Het doel van de vennootschap is de uitbating van een restaurant.
Economisch nieuws
Lommel - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijven
De Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht

Ruit jeugdvereniging ingegooid

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Ruit jeugdvereniging ingegooid
Aan de Teutenweg hebben vandalen een ruit van een jeugdverenigingsgebouw ingegooid. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten. 
Lommel - EK: België wint ook van Finland
Op het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Weer code 'groen' in natuur
De regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Iris Morren overleden

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Iris Morren overleden
Zaterdag is Iris Morren overleden. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
6
Bart Drybooms en Ann Witters, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Juma-Consulting opgericht met zetel aan de Snepstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbouw en het beheer van een onroerend- en roerend vermogen.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Ondertussen, in Antwerpen...
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Clementine de Graaf overleden

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Clementine de Graaf overleden
In Herk-de-Stad is op 13 juni Clementine de Graaf overleden, de weduwe van Gaston Van Baelen. Ze was afkomstig van Lommel en werd 95 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar as wordt verstrooid op de strooiweide van de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: morgen/dinsdag (19.30-20u) in funerarium Witters.  
1

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat u 't weet
Lommel - Vandaag begint de zomer
U had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Zomer (was) in het land...

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Zomer (was) in het land...
                                                                       (Foto Robert Boons)
  1. Deelfietsen van Blue-bike aan het station
  2. Iris Morren overleden
  3. 'Groene Doorsteek' officieel geopend
19/06

Alice fijne verjaardag van Filip en lisette

Lisette Kiggen
14/05

proficiat jordy , knap man grtjs rinus van bommel

rinus van bommel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel