Het overige nieuws

Jordi Meeus is vandaag 12de geëindigd in Kuurne-Brussel-Kuurne, een wedstrijd die gewonnen werd door Wout Van Aert. Gisteren was er de Omloop Het Nieuwsblad, maar in die deelnemerslijst hebben we Jordi niet aangetroffen.
Lommel - Driepunter voor Verbroedering Lommel
In derde provinciale B heeft Verbroedering Lommel vanmiddag verdiend met 0-2 gewonnen op het veld van KFC Opitter. Diepvens scoorde op het half uur de 0-1. Eryilmaz legde kort voor affluiten de eindstand vast.

Het voetbalweekend van Lommel

Zondag 25 februari 2024
Lommel - Het voetbalweekend van Lommel
Zaterdag 24 februari
- Kattenbos Sport – Kadijk SK: 1 - 2
- Kab. Opglabbeek – Lutlommel VV: 1 - 2

Zondag 25 februari: 
- Opitter FC – Verbr. Lommel 0 - 2
- Jong Genk – Lommel SK 1 - 1
In de Sluitingsprijs in Oostmalle, de laatste wedstrijd van het veldritseizoen, is Laura Verdonschot tweede geworden. Winnares werd de Nederlandse Lucinda Brand. 
Lommel - 3-1 winst voor Heren B Lovoc tegen Ham
Gisterenavond speelden de Heren B (foto) van Lovoc, derde laatste in promo 3 heren B, tegen het nummer 3 Fit VBC Ham B. Lovoc was verre van compleet. Vader Joeri en zoon Gijs zetten de pass in een 2-4 systeem, wat de ploeg duidelijk niet gewend was. Set 1 ging verloren met 16-25, vooral omdat het systeem nog niet draaide door verwarringen en misverstanden. In set 2 ging het al wat vlotter. De set werd zeer spannend, en Lovoc won die met 30-28. Lovoc ging op dit elan verder en won ook sets 3 en 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kattenbos Sport verliest van Kadijk SK A
n tweedeprovinciale B moest Kattenbos Sport gisterenavond met 1-2 de duimen leggen voor Kadijk SK A. Kuijlaars bracht Kattenbos op het kwartier op voorsprong. In de 20ste minuut nette Molenberghs de gelijkmaker. Een kwartier later legde Dierickx de eindstand vast. Van Casand van Kattenbos Sport kreeg kort voor affluiten een rode kaart voor fout op Jarju.
Lommel - Kabouters de boot in tegen Lutlommel VV
In derde provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek gisterenavond met 1-2 verloren van leider Lutlommel VV. De bezoekers hadden aan de Kabouters een lastige klant en hadden het geluk aan hun zijde. Stieners scoorde in de 21ste minuut de 1-0. Op het halfuur hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Vanbuel. Vanpol scoorde kort na de rust de winninggoal.

Zaaien met de Zadenbib

Zaterdag 24 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om te beginnen met zaaien! De Zadenbib Noord-Limburg staat klaar om je hiermee te helpen. De rekjes van de bib zijn gevuld met een grote diversiteit aan zaden van bloemen, groenten, kruiden en sierplanten.
Ga gerust langs in één van de deelnemende bibliotheken in Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Peer, Bocholt of Eksel. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te ontlenen. De zakjes kan je gratis meenemen. Heb je (…) Het hele nieuwsbericht

Emmy Van Broekhoven overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Lommel - Emmy Van Broekhoven overleden
Donderdag is Emmy Van Broekhoven overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Tony Aerts. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aa de Schansstraat.

Wijkrestaurant Samana Kerkhoven

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Wijkrestaurant Samana Kerkhoven
Gisteren was Samana Kerkhoven weer helemaal klaar om te starten met het eerste wijkrestaurant van dit jaar. Een volle zaal, lekker eten in een gezellige sfeer en dat aan een zeer democratische prijs, dat alles maakte dit wijkrestaurant tot een groot succes. Wil je ook eens deelnemen? Dat kan op donderdag 28 maart, want dan is het volgende wijkrestaurant in Kerkhoven. Iedereen welkom. (Bijdrage Frieda Willekens)
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is op zoek naar een tiental gastgezinnen in Noord-Limburg die Oekraïense kinderen willen opvangen tijdens het festivalweekend van 26 tot 29 april.  
Geïnteresseerden kunnen mailen naar emj.overnachting[!]gmail.com. 

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Diamanten priesters Frans en Jef

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Diamanten priesters Frans en Jef
Gisteren was het precies 60 jaar geleden dat Frans Jackers en Jef Deferme in Kattenbos tot priester werden gewijd. Ze vierden dus hun diamanten priesterjubileum, en dit met een eucharistieviering in de kerk van het Heilig Sacrament in Kattenbos met aansluitend een gezellige receptie.
Frans Jackers (°1936) werd geboren in Zichen-Zussen-Bolder en deed zijn humaniorastudies in Kattenbos. Na zijn studies filosofie en theologie was hij bijna zijn hele priesterleven werkzaam in het bisdom Brugge. (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht

Samana Kattenbos speelde Hoger Lager

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - Samana Kattenbos speelde Hoger Lager
Samana Kattenbos heeft er vandaag een fijne namiddag opzitten. Ze kwamen gezellig samen in het Klosterhof om 'Hoger Lager' te spelen. Er was goed overleg binnen de ploegen, en het werd erg spannend. Met een gelijkspel tot gevolg. Na het spelletje was er nog tijd voor een lekkere apfelstrudel met ijs en slagroom, en een kopje koffie of thee. Een top namiddag! (MdV)
Samana Kattenbos speelde Hoger Lager

Zwaargewonde bij ongeval op Ringlaan

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - Zwaargewonde bij ongeval op Ringlaan
Een slippende auto heeft in de vooravond een verlichtingspaal geraakt op de Ringlaan. De paal is omgevallen. De bestuurder liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Pelt gebracht. De politie moest het verkeer omleiden.

Samenwerking Ballasthoeve & Depolim

Donderdag 22 februari 2024
Promotekst
Lommel - Samenwerking Ballasthoeve & Depolim
Twee Noord-Limburgse bedrijven uit de recreatiesector slaan de handen in elkaar. Depolim Motorhomes uit Lommel en Camping De Ballasthoeve uit Pelt gaan een samenwerking aan om het toerisme in de regio nog extra te promoten. Depolim gaat twee caravans leveren die door De Ballasthoeve zullen verhuurd worden om hiermee de toenemende vraag naar kamperen in te vullen. Sinds corona wil iedereen wel eens proeven hoe het is op een camping en hiervoor kan men zeker terecht bij De Ballasthoeve, in 2022 door ACSI nog uitgeroepen tot beste “Kleine camping van het jaar”.
Bij de foto: de overhandiging van de sleutels van de eerste caravan tussen Rudi Stevens van Depolim en Wendy van camping De Ballasthoeve.
  1. De Sahara, van vervuiling en veel zand naar natuur
  2. Den Timmer bekroond tot carnavalscafé van het jaar
  3. Ten strijde tegen de Aziatische hoornaar
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen