Het overige nieuws

Kubb-kampioenschap

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kubb-kampioenschap
De KWB-Kattenbos organiseerde vanmiddag een Kubb kampioenschap voor teams van 2 tot max 3 personen. Erg véél volk kwam er niet voor opdraven, maar gezellig was het in ieder geval! (Foto Robert Boons)
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Lommel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Lommel - Dianne van Tilbeurgh overleden
In Hasselt is woensdag Dianne van Tilbeurgh overleden, de echtgenote van Frank Milzink. Ze was afkomstig van Boxtel (Ned.) en werd 54 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177.
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1

Mijn vriendin

Zaterdag 21 mei 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Mijn vriendin
Ze hebben een filmpje gemaakt in haar laatste huis. Haar laatste thuis. Zelf staat ze er niet op. Niet meer. Haar vriendin zie ik wel in het filmpje. Wandelend in het bos, zoals wij ook samen deden. Meestal hetzelfde toertje. "Dit is de ring", zei ik dan, als we de auto's aan de rand van het bosje voorbij zagen scheuren. "Ze gaan er nogal vandoor", zei ze altijd. Het is iets om bij stil te staan.
Ik zie haar vriendin lachen op het filmpje, zoals ze het vaak samen deden. Zeker die ene keer, toen ma haar tanden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Inbraak in Kerkstraat

Zaterdag 21 mei 2022
Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een appartement in de Kerkstraat. Dat is door de gedupeerden gemeld bij de lokale politie. Het is niet bekend of er iets gestolen is.
1
Lommel - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Lommel - 'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
Lommels sriptekenaar Bart Proost brengt volgend weekend op het internationaal stripfestival in Oostende een bijzonder stripalbum (in ‘limited edition’) uit: 'Donkere Stille Gangen'. “Het boek staat vol met bijzondere kortverhalen. Deze verhalen zijn geïnspireerd op enkele prachtige songteksten van verschillende bands,” zegt hij. “De kortverhalen in dit boek zijn nooit eerder gepubliceerd in boekvorm. Sommige waren al wel eerder te zien op (…) Het hele nieuwsbericht
'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
1

Serge Bauduin overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Lommel - Serge Bauduin overleden
Gisteren is Serge Bauduin overleden, de echtgenoot van Ghislaine Wouters. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
1
Lommel - Finale halen moeilijk voor basket Lommel
Croonen Lommel – Guco Lier: 65-68 (Quarters: 19-25, 12-13 (31-38), 16-20 (47-58), 18-10)
Net als Limburg United B vorige dinsdag, moest Lommel zijn meerdere erkennen in een vinnig en fysiek sterk Lier. Na de openingsscore van De Keuster, had Lier meteen een 2-15-tussenspurt in petto tegen een krasselend Lommel dat tal van balverliezen liet noteren: 4-15 (6’). Via Schelkens leek de Lommelse motor toch aan te slaan, maar een onhoudbare Katuala (20 punten voor rust) en Van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Beleef en proef Fiesta Europa

Zaterdag 21 mei 2022
Lommel - Beleef en proef Fiesta Europa
Fiesta Europa is dit weekend te gast op het Hertog Jan Plein. Het is een internationale feestelijke markt. Als bezoeker kan je er komen ontdekken, proeven en genieten van heel wat moois en lekkers dat ons mooie continent te bieden heeft. Marktkramers uit heel Europa bieden specialiteiten te koop aan uit hun land of regio. Op het gezellige terras kan genoten worden van de beste internationale gerechten die ter plaatse vers bereid worden, al dan niet vergezeld van een heerlijk drankje. Ondertussen brengen live muzikanten de bezoekers in de perfecte vakantiesfeer en kunnen de kinderen zich onder toezicht uitleven in het kinderdorp, knutselen of zich laten schminken. U kan er vandaag (zaterdag) nog terecht tot 22 uur en morgen (zondag) van 11 tot 19 uur. (Foto's Jan Buyens)
Beleef en proef Fiesta EuropaBeleef en proef Fiesta EuropaBeleef en proef Fiesta Europa
1
Op dinsdagen 7 en 21 juni kan u terecht voor een infonamiddag i.v.m. de werking van het Sociaal Huis, de nieuwe naam voor het OCMW. Tijdens deze namiddag licht een medewerker hun werking toe. Het Sociaal Huis is het aanspreekpunt en informatieloket waar burgers terecht kunnen met hun vragen over sociale dienstverlening. En dat laatste omvat veel meer dan het uitkeren van leeflonen.  
U kan terecht op dinsdag 7 juni om 14 uur in buurthuis De Kom, en op dinsdag 21 juni om 14 uur in Dienstencentrum 't Trefpunt in het Kapittelhof. Vooraf inschrijven via het Trefpunt is noodzakelijk en kost 2,5 euro.
1

Henri Hendrickx overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Lommel - Henri Hendrickx overleden
Gisteren is Henri Hendrickx overleden, de weduwnaar van Anna Cox. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 30 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Lommel - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Lommel - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
  1. Mijn vriendin
  2. Wandeling door het zand
  3. AVO-lesgevers in de bloemetjes gezet
20/05

Dag dametjes, geniet er maar lekker van en bedankt voor ons steeds met een lach verder te helpen. Grtjs Cindy NLA MCARE

CINDY NLA MCARE
17/05
Liliane Christa en H Receptie Noorderhart

Drie onthaalbedienden van het Noorderhartziekenhuis gingen tijdens corona met pensioen. Eindelijk konden ze samen met collega's een glaasje heffen.

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel