Het overige nieuws

Els Nuchelmans overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Els Nuchelmans overleden
In WZC Hoevezavel is op 23 mei Els Nuchelmans overleden, echtgenote van Eduard Claes. Zij was 97 jaar. De afscheidsviering vindt plaats op donderdag 30 mei om 11u30 in crematorium Stuifduin te Lommel. U kan Els nog een laatste groet brengen op woensdag 29 mei van 18u tot 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Nieuwe single voor Pauline Slangen
De Lommelse Pauline Slangen (22), bekend van haar deelname en winst van de Regi Academy 2021, brengt een nieuwe single uit: 'Energy'. Het is haar derde na 'Uit mijn hoofd' en 'Duizend sterren', en de eerste die ze zelf schreef, samen met Maxine. Het is een feelgoodnummer, een zomersingle over de energie tussen twee personen.
(Archieffoto Stefan Ackx)

Willy Bleys overleden

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Willy Bleys overleden
Woensdag is Willy Bleys overleden, de echtgenoot van Irène Vandyck. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt  dinsdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Hildebrand Poorters overleden
Gisteren is Hildebrand Poorters overleden, de echtgenoot van José Vandenberk. Hj was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Vakbondsactie bij De Lijn

Vrijdag 24 mei 2024
Lommel - Vakbondsactie bij De Lijn
Door een vakbondsactie is er vandaag hinder bij de dienstverlening in Limburg. De chauffeurs leggen het werk neer omdat De Lijn hun dienstroosters de dag zelf vaak nog aanpast. Ze vinden dat hun balans tussen werk en privé daardoor verstoord raakt. Meer dan de helft van de busritten vandaag is geschrapt. Kijk nu of je bus rijdt op onze website via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina. Je kan deze informatie ook terugvinden in onze app. Ritten die niet gereden worden, zie je niet verschijnen in de routeplanner. "We betreuren ten zeerste de hinder en het ongemak die de vakbondsactie met zich zal meebrengen", laat De Lijn weten.

Laat er soep zijn

Vrijdag 24 mei 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Laat er soep zijn
Een nieuwe lente, een oud, afgezaagd geluid. Er zijn verkiezingen op komst en we worden weer om de oren geslagen met loze beloften en simplistische slogans die je in minder dan één zin een betere wereld beloven. Slogans zonder inhoud, maar lekker gemakkelijk te behappen. Want dat hebben de mensen graag. Liever Mc Politiek dan een bord gezonde soep, waarin allerlei groenten en kruiden samen in het pannetje zwemmen.
We zijn toch geen kleuters die dreinen om ongezonde, vettige, hapklare brokken? We zijn toch verantwoordelijke ouders die begrijpen dat soep je gezond en sterk zal maken? Maar nee, liever dan de moeite te nemen om samen te leven, zoeken we liever naar gemakkelijke oplossingen en zondebokken.
Dichter Stefan Hertmans verwoordde het heel klaar: “een samenleving waarin begeerte, prestatie en na-ijver regeren, zal een maatschappij van chronisch gestreste burgers opleveren.” De reclame spiegelt je voor dat je het toch beter voor elkaar hebt dan je buurman. Wat zal hij jaloers zijn dat het gras bij jou echt groener lijkt. Daar gaat het mis! Want in zo’n totalitair systeem van meer-meer-meer voor mij-mij-mij, waar hebzucht goed is en de anderen alles van ons wil komen afpikken, verliezen we wie we in oorsprong waren. Zorgzaam, bewust van elkaars noden en bereid om voor elkaar in te staan. Zorgen vraagt tijd. Aandacht vraagt tijd. Soep maak je niet in 30 seconden.
Een cultuur waar alles snel en in korte zinnen moet en waar we steeds ons eigen succes afwegen tegen dat van een ander, zal ons nooit de tijd en rust gunnen om alles helder te zien. Het zorgt voor een politiek landschap waarin overhaaste beslissingen en veel geschreeuw uiteindelijk maar weinig wol opleveren. En dat terwijl er heel wat mensen zijn die de loze beloften van de kop op de verkiezingsposter elke dag wél waarmaken. Of toch pogingen doen, maar zich stuklopen op de regeltjes of het gebrek aan medewerking. De handen aan het bed, de vrijwilligers, de goede buur of zorgzame huisvaders en -moeders, de sportcoach die belangeloos langs het veld staat,... U, die de kantjes er niet vanaf loopt, maar doet wat gebeuren moet. De helden van alle dag. U bent het die de wereld beter maakt. Die soep kookt en bedeelt. Die de afwas doet. Die, als de soep van vandaag wat te zout of aangebrand was, morgen met evenveel ijver aan een nieuw recept werkt.
Laat er soep zijn. Voor alle burgers. En zet een bordje bij voor wie honger of kou heeft. Er is genoeg voor iedereen.
Lommel - Surrealistische elektropop met Aili
Wanneer de jonge Belgisch-Japanse artieste Aili Maruyama haar krachten bundelt met die andere grote Belgische belofte Orson Wouters, het creatieve brein achter de band Transistorcake, knettert er muzikaal vuurwerk uit de boxen. De combinatie van funky beats met de mysterieus klinkende Japanse lyrics is ronduit onweerstaanbaar. Dat was gisteren niet anders, in de kleine zaal van de Adelberg, in Bar Dada.
Dit Belgisch-Japans elektropop duo ontstond na een toevallige ontmoeting in (…) Het hele nieuwsbericht
Surrealistische elektropop met AiliSurrealistische elektropop met Aili
Surrealistische elektropop met AiliSurrealistische elektropop met Aili

Staking bij De Lijn op vrijdag

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Staking bij De Lijn op vrijdag
Opgelet voor wie de bus neemt om naar school of het werk te gaan of voor andere verplaatsingen. Deze vrijdag wordt hinder verwacht bij De Lijn in Limburg door een stakingsactie van de drie vakbonden. Die hebben opgeroepen om het werk neer te leggen omdat ze mistevreden zijn over de communicatie over de werkroosters. Gisteren zaten directie en bonden voor een verzoeningsgesprek rond de tafel, zonder resultaat. De Lijn verwacht dat 4 op de 10 van haar eigen chauffeurs zullen rijden en voorziet een aangepaste dienstregeling. Raadpleeg daarvoor best de website of app van De Lijn.

Stinus Berkmans overleden

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Stinus Berkmans overleden
Vandaag is Stinus Berkmans overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Maria Jansen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Katenbos. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jacky Baudewijns overleden

Woensdag 22 mei 2024
Lommel - Jacky Baudewijns overleden
In Pelt is op 21 mei Jacky Baudewijns overleden, echtgenoot van wijlen Maike Vandenberk. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats op dinsdag 28 mei om 10u in crematorium Stuifduin te Lommel. U kan Jacky nog een laatste groet brengen op maandag 27 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Auto geslipt op Ringlaan

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Auto geslipt op Ringlaan
Op de Ringlaan slipte een auto door aquaplanning. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

Marion Bottram overleden

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Marion Bottram overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is op 20 mei Marion Bottram overleden, zij was 54 jaar. De afscheidsviering van Marion vindt plaats in intieme kring. U kan Marion nog een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Gertjan, Kris en Gert winnen bukstornooi
Zondag was er nog het jaarlijks toernooi voor de beste schutter van de Lommelse schuttersgilden bij de schuttersgilde Sint-Jozef in Lommel Kolonie, gisteren organiseerde dezelfde gilde alweer een zwarebukstornooi, een oefentornooi met de zware buks, als oefening voor het OLS in juli. Op zo'n tornooi schieten de deelnemers met de zware buks of Limburgse buks, waarmee de typische buksschutterijen in beide Limburgen schieten. De patronen hiervan kunnen niet aangekocht worden, maar worden zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Gertjan, Kris en Gert winnen bukstornooiGertjan, Kris en Gert winnen bukstornooiGertjan, Kris en Gert winnen bukstornooi

Auto belandt in struikgewas

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Auto belandt in struikgewas
Een 24-jarige Lommelaar is vanavond gewond geraakt toen hij met zijn auto van de Noord-Zuidverbinding in Overpelt in het struikgewas belandde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Masterplan voor Zilvermeer

Dinsdag 21 mei 2024
Kort nieuws van bij de buren
Er is een masterplan opgesteld dat het Zilvermeer in Mol nog aantrekkelijker moet maken. Het plan voorziet nieuwe overnachtingsmogelijkheden langs het water en een nieuwe speeltuin. Ook voorziet het plan in de uitbouw van de camping tot een vierseizoenencamping zodat er ook in het rustigere laag- en tussenseizoen meer gasten kunnen verblijven. Die camping moet ook vergroenen en verduurzamen en krijgt ook grotere standaardplaatsen en basisvoorzieningen voor iedereen. De verouderde blokhutten op het domein zullen vanaf volgend jaar verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe accommodaties. Na verloop van tijd zal ook de zone rond het Ecocentrum en de ingang van de camping een opknapbeurt krijgen.
Het is maar dat je 't weet
Iets minder dan de helft van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder had in 2023 minstens wekelijks contact met buren (45%) en niet-inwonende familie (48%). 39% had minstens wekelijks contact met vrienden of kennissen. Daartegenover staat dat 24% van de bevolking minder dan maandelijks contact had met buren, 22% met niet-inwonende familie en 25% met vrienden of kennissen. Statistiek Vlaanderen)

Liliane Bergmans overleden

Dinsdag 21 mei 2024
Lommel - Liliane Bergmans overleden
Gisteren is Liliane Bergmans overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen.
Lommel - Christiaan Linsingh overleden
Gisteren is Christiaan Linsingh overleden, de echtgenoot van Louisa Belmans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
  1. Perfect gelukkig bij Lokale Gelukskes
  2. Een pluim voor super-vrijwilliger Ludo
  3. Leerkrachten leren branden blussen
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel