Het overige nieuws

Sprankelend licht

Zondag 29 maart 2020
Vandaag gezien
Lommel - Sprankelend licht
Na een koele dag met veel wind kregen we als toemaatje een dreigende wolkenlucht met toch een sprankelende straal voor de hoop die we deze dagen zeker niet mogen opgeven. (Gust Ischen)

Drugsafval gedumpt in centrum

Zondag 29 maart 2020
Grensgevallen
Lommel - Drugsafval gedumpt in centrum
Vanochtend is in het centrum van Bergeijk een bus met drugsafval gevonden. Op de bus hingen geen kentekenplaten. De hele dag is er gewerkt aan het opruimen van het afval, dat vermoedelijk afkomstig is van een amfetaminelab.

Ondertussen, in New York...

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in New York...
De Amerikaanse president Trump heeft een groot hospitaalschip naar New York gestuurd om daar ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. (Cartoon: Fobie)

Henri Roomers overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Henri Roomers overleden
Vrijdag is Henri Roomers overleden, de weduwnaar van Henriette Verheyen en de levenspartner van Petronella De Laat. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Maria Gijbels overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Maria Gijbels overleden
Gisteren is Maria Gijbels overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Canvas zoekt kinderen van de migratie
Voor ‘Kinderen van de migratie’, een documentairereeks over de geschiedenis van België als migratieland, is Canvas op zoek naar boeiende vertellers: zowel de eerste generatie, die hier in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 aankwam, als hun kinderen en kleinkinderen. Heb jij zelf een bijzonder verhaal of willen jouw (groot)ouders hun ervaringen delen? Mail dan naar kinderenvandemigratie[!]canvas.be en vermeld zeker je telefoonnummer. (foto Bruno Roncardin)
1

Corona: landelijke cijfers

Zondag 29 maart 2020
In de voorbije 24 uur zijn er in het land 78 nieuwe sterfgevallen ingevolge het coronavirus gemeld, wat het totaal op 431 brengt. Er liggen 4.138 mensen in het ziekenhuis die besmet zijn, 629 meer dan gisteren. Van die groep liggen 867 mensen op intensieve zorg, een stijging met 78 ten opzichte van zaterdag. Het totale aantal infecties rondt de kaap van de 10.000 en ligt nu op 10.836.
Maar er is hoop: tot nog toe zijn in totaal 1.359 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard: een stijging van 296 in de voorbije 24 uur.

Code geel in de bossen

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Code geel in de bossen
Het lijkt onwaarschijnlijk na zoveel regen in het voorjaar maar ondertussen is het in de Limburgse bossen al weer te droog. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code geel af voor de natuurgebieden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. En natuurlijk gelden ook nog de coronamaatregelen: hou voldoende afstand!

Dries Van der Waals overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Dries Van der Waals overleden
Op 1 maart overleed in zijn woning in Wellen onverwacht de uit Lommel afkomstige Dries Van der Waals, de partner van Marco Daniels. Hij was 24 jaar. Het afscheid vond plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Met de groeten uit Thailand

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Met de groeten uit Thailand
Een prachtige foto van Patrick Jacobs, die in Thailand woont. Gewoon een eenzame boom op een golfterrein. Nu ja, gewoon... Geweldig mooi!
Lommel - Geen voetbal meer dit seizoen...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

#tijdvoornatuur

Zondag 29 maart 2020
Lommel - #tijdvoornatuur
Natuurpunt grijpt de coronacrisis aan om even stil te staan bij het belang van de natuur en trekt tegelijk aan de alarmbel. "We moeten zorg dragen voor elkaar én de natuur, zodat we de natuurgebieden niet hoeven te sluiten. Allemaal samen naar hetzelfde natuurgebied tijdens het weekend, is een slecht idee in coronatijd én in het broedseizoen. Als de kieviten loslopende honden moeten verjagen in plaats van te baltsen, zijn we verkeerd bezig. Bezoekjes beter spreiden tijdens de week, (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 april zal Kind en Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. Hiervoor is Kind & Preventie dringend op zoek naar vrijwilligers die voornamelijk het bewaken van de maatregelen in verband met de nodige afstand regelen. Er wordt slechts één ouder toegelaten en de hygiënische maatregelen moeten opgevolgd worden. Die controles doen de vrijwilligers. Men is op zoek naar tijdelijke vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar. Stuur je gegevens door naar info[!]kinderpreventie.be en geef zeker aan in welke gemeente je wil helpen. (MV)

De zakdoek

Zondag 29 maart 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De zakdoek
“De poten van de krukken met de rubberdoppen staken uit het achterzijraampje, en mijn vader bond er zijn zakdoek aan vast om andere chauffeurs te waarschuwen.” Ik lees deze zin in een boek en leg mijn bladwijzer op de pagina. Herkenbaarheid. Soms heb je dat.
Het fragment brengt me terug naar eind september 2019. Het is nog warm. We ontruimen het appartement van ons ma, die ondertussen in het woonzorgcentrum woont. Ik verwijder de gordijnstokken van de muren terwijl de zon genadeloos op mijn hoofd (…) Het hele nieuwsbericht

De lente hangt in de lucht

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - De lente hangt in de lucht
                                                                           (Cartoon: Fobie)
29/03
Anneleen Wouters

Voor Anneleen Igor Noor en Sverre. Veel beterschap en spoedig herstel

Hein Hendrikx
29/03
Anneleen Igor Sverre Wouters

veel beterschap

Sophie Christel Hein Hendrikx
28/03
Clothilde Lieben

Dag Clothilde, lieve groetjes van mij. En dat we snel weer ne koffie kunnen gaan drinken bij Wolf Xx Elly

Elly Van Engeland
28/03

Een hele dikke proficiat met je 80ste verjaardag, tante Hilda

Nancy, André en kinderen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Lommel
29/03
Lommel Stad

Als Lommelaar in Duffel wens ik alle inwoners aldaar heel veel moed, sterkte en geruststelling. En dan aan "De Bekelaer"... jullie doen dat goed daar! #onsmoederzitinhaarkotaldaar Leo

Leo Bergmans
25/03
Martha Corens

Gelukkige verjaardag moeke, van alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Martens kinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Samen-sp.a vraagt extra lokale maatregelen
  2. Extra maatregelen aan grensovergangen
  3. Uitgewezen asielzoeker opgepakt