Het overige nieuws

Lutlommel verliest in Louwel

Zaterdag 7 december 2019
Lommel - Lutlommel verliest in Louwel
Lutlommel moest vanavond naar Eendracht Louwel en verloor er met 3-1. De andere Lommelse provincialers spelen morgennamiddag!

Langteen en Schommelbuik

Zaterdag 7 december 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Langteen en Schommelbuik
"Ik zeg het. Ze moeten Jef Nys een standbeeld geven." De man onder ons spreekt het uit als 'Jef Naas'. Het is volop zomer en we zitten op een Antwerps terras. Bij het basketpleintje aan het Sint-Jansvliet. We zitten voor het raam op barkrukken en kijken over het terras. Als een stel schippers die over de boeg van het schip turen.
Het viertallige gezelschap lijkt niet naar huis te gaan vooraleer ze de klimaatzaak opgelost hebben. "Al in 1962 bracht hij het stripverhaal De Straalvogel uit. Over een vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht
Langteen en Schommelbuik

Rosa Willemoens overleden

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Rosa Willemoens overleden
In WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Rosa Willemoens overleden, de weduwe van Charles Schoovaerts. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 13 december (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Bekerwinst liefhebbers heren Lovoc

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Bekerwinst liefhebbers heren Lovoc
De liefhebbers heren van Lovoc hebben zich geplaatst voor de 8de finales volley! Vorig seizoen nog speelden ze de finale, in Genk, tegen het Genkse Hoevoc. Toen was Hoevoc met 3-1 te sterk. Gisteren waren ze, in hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, meteen uitgeloot tegen datzelfde Hoevoc. Dag van de revanche, moeten de Lovoc-heren gedacht hebben. In set 1 ging het mooi gelijk op. Sterke aanvallen aan beide kanten van het net, enkele killblocks ook, maar eveneens wat slordigheden. In een spannend (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Ruymaekers overleden

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Juul Ruymaekers overleden
Woensdag is de in Eksel woonachtige Juul Ruymaekers overleden, de weduwnaar van Mariette Geuns. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Lommel - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Lommel - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Lommel - Het wordt zachter
De straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Lommel - Limburg doet het toeristisch goed
Limburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lommel - Sinterklaas en Zwarte Piet in Kopshoeven
Eergisteren waren Sinterklaas en Zwarte Piet te gast op een heel gezellige wijnavond in serviceflats residentie 'Kopshoeven'. (Bijdrage Anny Drees)
Sinterklaas en Zwarte Piet in KopshoevenSinterklaas en Zwarte Piet in Kopshoeven

Feestzaal Edelweis

Woensdag 4 december 2019
Danny doet Danny
Lommel - Feestzaal Edelweis
Ik was zeven en er was een trouwfeest. Vraag me niet wie met wie in het huwelijksbootje stapte of waarom. Ik zag het vaartuig ook nergens, maar laat op de avond waren er een hoop zatte mensen met okselvijvers die deden alsof het er wél was, ‘roeiend’ op de dansvloer. Heel de avond werd er trouwens gelachen en gedanst, gerookt en gezwansd. Een paar uur voor deze taferelen plaatsvonden, werd er zwaar getafeld.
Plaats van gebeuren was Feestzaal Edelweis. Trouwfeesten, koffietafels, zilveren (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pieter Van Moll uit Lommel heeft de besloten vennootschap Pura Vida Ecom opgericht met zetel aan de Ruiterijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen en onderhouden van websites en het onderhoud en herstellen van hard- en software van computers.
Lommel - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)
                                                                     (Cartoon: Fobie)
1

De Sint komt ook in de Leopoldlaan

Maandag 2 december 2019
Lommel - De Sint komt ook in de Leopoldlaan
Foto Robert Boons
1
30/11

T.T.C Lommel stevig op de 3e plaats proficiat aan de ploeg

Rudi Van Engeland
20/11
Gt Kolonie

Proficiat gt kolonie u17, trainers en afgevaardigde met het behalen van de titel.

Michael Wielockx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Feestzaal Edelweis
  2. Kruispunt Stationsstraat - Ringlaan gevaarlijkst
  3. Een bijzondere foto