Het overige nieuws

Nieuwe single voor Marjan Berger

Zaterdag 25 september 2021
Lommel - Nieuwe single voor Marjan Berger
'Onze' Marjan Berger brengt met de regelmaat van de klok wel een nieuwe single uit, en voor dit najaar is dat 'Liefde is een werkwoord' geworden, alweer een prachtige, iets meer intimistisch dan voorgaande, song met ook weer een mooie clip erbij. Ondertussen staat de plaat al in meerdere hitparades, waaronder de Ment Top 40. Via de website van Ment kan je de single trouwens een 'push' geven, zeker doen!

Géén Teutenmarkt meer dit jaar

Zaterdag 25 september 2021
Wegens onvoorziene omstandigheden is er morgen zondag géén Teutenmarkt. Jammer maar helaas mogen we ook de rest van het seizoen geen zondagse Teutenmarkt Lommel meer verwachten. De marktkramers zien jullie graag terug op de eerste zondag van april 2022!

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Pauline wint de 'Regi Academy'

Vrijdag 24 september 2021
Lommel - Pauline wint de 'Regi Academy'
Pauline Slangen (19) uit Lommel heeft de "Regi Academy" gewonnen. Ze was de beste van vier finalisten in het gelijknamige VTM2-programma. Pauline is te horen op de nieuwe Regi-single "Duizend Sterren" en gaat alvast een jaar met Regi (45) toeren. Op 30 oktober staat ze samen met hem op het podium in het Sportpaleis. (Foto VTM2)

Eerste wijkrestaurant na anderhalf jaar

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Eerste wijkrestaurant na anderhalf jaar
Vanmiddag richtte Samana Kerkhoven i.s.m. de stad Lommel het eerste wijkrestaurant in na anderhalf jaar. Wat was het een blij weerzien voor velen, er was dan ook heel veel te vertellen na zo’n lange tijd. Om 12 uur werd de lekkere minestrone soep geserveerd daarna cordon blue met boontjes en gebakken aardappelen en als afsluiter rijstpap met bruine suiker. Zelfs burgemeester Bob Nijs en enkele schepenen waren aanwezig...Voldaan en gelukkig keerde iedereen naar huis met in het achterhoofd 28 oktober voor het volgende wijkrestaurant. (Bijdrage Frieda Willekens)

Geen leven zonder bijen

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Geen leven zonder bijen
De imkervereniging Lommel is op zoek naar mensen die bijen houden als hobby durven aangaan. In Houthalen-Helchteren zijn nog enkele plaatsen vrij om de lessen 'nieuwe imker' te volgen. Voor meer info kan je mailen naar maja_5[!]telenet.be.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Lommel - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Lommel - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening
Lommel - Bromfietser gewond op Kerkhovensesteenweg
Deze namiddag raakten een 16-jarige bromfietser uit de gemeente en een voetganger in een aanrijding betrokken op de Kerkhovensesteenweg. De bromfietser werd daarbij gewond.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Motorrijder (45) gewond bij botsing

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Motorrijder (45) gewond bij botsing
Een 45-jarige motorrijder uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de rotonde van de Staatsbaan en de Halensebaan in Diest. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Wolf Fencing Team heeft de handen vol
Sinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

BarJong trapt het najaar in gang

Woensdag 22 september 2021
Lommel - BarJong trapt het najaar in gang
Vrijdag vindt er opnieuw een editie plaats van 'BarJong' tussen 19 en 22 uur op de jeugddienst (Norbert Neeckxlaan 50). De organisatoren blikken al eens vooruit naar het najaar. Tijdens de BarJong momenten voorziet de jeugddienst een open activiteitenaanbod voor jongeren tussen 12 en 16 jaar oud. Je kan er lasergamen, spelletjes spelen op de PS4, voetballen, Kickeren of gezellig samenzijn. De inkom is slechts 5 euro voor een hele avond hapjes en drankjes.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Lommel - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Man (23) gewond bij botsing

Dinsdag 21 september 2021
Een 23-jarige man uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterenavond laat.

Fons Stijnen overleden

Dinsdag 21 september 2021
Lommel - Fons Stijnen overleden
Vandaag is Fons Stijnen overleden, de echtgenoot van Maria Gerinkx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Rouwadres: familie Stijnen, Koningsstraat 6 bus 002 3920 Lommel.
  1. Nieuwe expo in De Adelberg
  2. Fons Stijnen overleden
  3. Frans Swinnen overleden
06/09

Proficiat aan de motoclub met hun 65jarig bestaan

Luc Slegers
04/09
Guido Schols

voor TTC LOMMEL proficiat met het clubkampioenschap 2021. Een geslaagde avond met een verrassende top drie. 1eplaats: Peter,2e Dre en 3e Maarten.

Rudi Van Engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel