Het overige nieuws

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Peer - Zomers weekend
Ondertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Isolado

Vrijdag 18 september 2020
Zino Verspecht uit Kaulille en Benjamin Kenens uit Peer hebben de besloten vennootschap Isolado opgericht met zetel aan de Oude Hostieweg in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, de montage van serres en veranda's en het waterdicht maken van daken.
Het is maar dat u 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.
2

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Peer - Eerste werkdag van de kroonprinses...
...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Soep met babbeltjes

Woensdag 16 september 2020
Dit najaar rijdt de soeptrinette van vzw de Biehal elke woensdagvoormiddag naar een ander kerkdorp van Peer. Aan deze gezellige foodtruck zijn de inwoners welkom voor een tasje soep en een fijne babbel met buren of toevallige passanten. Vandaag ging het project van start op het Kerkplein in Grote Brogel. Met het zonnige weer kwamen al meteen heel wat bezoekers langs voor een tasje soep. “Door corona zijn we lange tijd binnen moeten blijven, het is fijn dat we op deze manier onze buren in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.
3

Melanie Driesen overleden

Woensdag 16 september 2020
Peer - Melanie Driesen overleden
Op 14 september overleed de uit Kleine-Brogel afkomstige en in Bree woonachtige Melanie Driesen, de weduwe van de in 1999 overleden Gerard Vanherk. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencremers.be
2

Zuster Maria Schrooten overleden

Woensdag 16 september 2020
Peer - Zuster Maria Schrooten overleden
Op 8 september overleed de uit Grote-Brogel afkomstige zuster Maria Schrooten. Zij was 79 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria in Leuven. Van 1967 tot 2006 was zij werkzaam in Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) in beperkte kring plaats in de abdijkerk van Kessel-Lo.

Fietsster tegen openstaand portier

Dinsdag 15 september 2020
Peer - Fietsster tegen openstaand portier
Op de Steenweg Wijchmaal is een 67-jarige fietsster gewond geraakt toen zij tegen het openstaand portier van een auto reed. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.10 uur. Het was het derde verkeersongeval op deze weg in korte tijd.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Peer - KRC Genk ontslaat zijn trainer
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Weer damhert doodgebeten

Maandag 14 september 2020
In Linde is gisteren weer een damhert van Michel Ceyssens doodgebeten. Vorig weekend en in februari sloeg een wolf ook al toe bij Ceyssens.

Martha Broeckmans overleden

Maandag 14 september 2020
Peer - Martha Broeckmans overleden
Gisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen Martha Broeckmans overleden, de weduwe van Louis Lecocq. Zij was 86 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Maria Verheyen overleden

Maandag 14 september 2020
Peer - Maria Verheyen overleden
Zaterdag is de uit Grote-Brogel afkomstige Maria Verheyen overleden, de weduwe van Nol Haex. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
  1. Auto uitgebrand aan Smeetshofweg
  2. Soep met babbeltjes
  3. Nieuwe bevelhebber voor Belgische luchtmacht
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
02/09

,Mia nog 1jaartje er bij en je haalt de 90 nog een fijne verjaardag van Filip en Anita een lisett

Lisette Kiggen
30/08

hartelijk gefeliciteerd aan onze kapoen, Sean Leyssen uit Grote Brogel, voor zijn eerste verjaardag. Het is zo een schattig ventje.

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer