Het overige nieuws

Bromfietser (18) gewond

Zondag 16 december 2018
Peer - Bromfietser (18) gewond
Bromfietser Jeffrey B. (18) uit Peer raakte lichtgewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 17 uur op de Kruittorenwal in Bree.

Racing Peer wint van Grote Heide

Zondag 16 december 2018
Peer - Racing Peer wint van Grote Heide
Racing Peer heeft vandaag Grote Heide verslagen: 0-2. Sam Gielen scoorde een keer vóór en een keer ná de rust. Peer SV  verloor met 2-0 van Excelsior Hamont. De wedstrijd tussen Sporting Grote Brogel en SK Heusden 06, die tussen SV Breugel en Boxberg en tussen Heusden-Zolder en Wijchmaal werden afgelast vanwege de onbespeelbaarheid van het veld. 

Mariette Van de Loo overleden

Zaterdag 15 december 2018
Peer - Mariette Van de Loo overleden
In Peer is de uit Hechtel afkomstige Mariette Van de Loo overleden, de weduwe van Rik Geysmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.
2

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Peer - Meer dan 2.000 kaarsjes
Te midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Peer - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
1

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Peer - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Zuster Anna Dilissen overleden

Donderdag 13 december 2018
In Gijzegem is zondag de uit Kleine Brogel afkomstige zuster Anna Dilissen overleden. Zij was 98 jaar. De uitvaarliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kapel van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo in Gijzegem.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Zuster Philomena Hellings overleden

Woensdag 12 december 2018
Peer - Zuster Philomena Hellings overleden
In Sint-Niklaas is op 6 december de uit Wijchmaal afkomstige zuster Philomena Hellings overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.15 uur) plaats in het hoofdklooster van de zusters jozefienen in Sint-Niklaas.
2
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Eén gewonde bij botsing tussen drie auto's
  2. Zuster Anna Dilissen overleden
  3. Veel volk op de kerstmarkt