Het overige nieuws

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Peer - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Peer - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Peer - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Twee studenten opgepakt
Twee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Peer - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Eerdekens overleden

Woensdag 20 maart 2019
Peer - Nicole Eerdekens overleden
Gisteren is de uit Peer afkomstige Nicole Eerdekens overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Thieu Keppens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.
1

Ghislaine Van Damme overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Ghislaine Van Damme overleden
Gisteren is Ghislaine Van Damme overleden, de weduwe van André De Kesel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Michel Swennen overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Michel Swennen overleden
Gisteren is Michel Swennen overleden, de echtgenoot van Alice Broeckmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19.30 ur) is er en avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Verkeer in de knoop
Vanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.
13/03
Proficiat met je verjaardag
Marc Goossens
11/03
Voor ons zus, die vandaag 60 word ene dikke proficiat Jeanine.
josee Bielien
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Slopen Agnetendal schiet snel op
  2. Schuilhut weggewaaid
  3. Nu alpaca's doodgebeten