Het overige nieuws

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Peer - Droog, zonnig en fris
Een hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Bram Lehaen uit Peer heeft de besloten vennootschap Renoworkz Lehaen opgericht met zetel aan de Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, timmer- en schrijnwerk en het plaatsen van parketvloeren.

Nieuwe vennootschap: B&I Invest

Donderdag 22 april 2021
Bjorn Houben uit Peer heeft de besloten vennootschap B&I Invest opgericht met zetel aan de Ekselsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten, bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, productie en ontwikkeling.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Peer - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Peer - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3

Gaston Vaes overleden

Woensdag 21 april 2021
Peer - Gaston Vaes overleden
Gisteren is Gaston Vaes overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Leo Schrooten overleden

Woensdag 21 april 2021
Peer - Leo Schrooten overleden
In het Z.O.L. in Genk is maandag Leo Schrooten overleden, de echtgenoot van Hilda Luys. Hij was 78 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
3

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Peer - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Peer - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Peer - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Peer - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Lambert Vandeweyer overleden

Maandag 19 april 2021
Peer - Lambert Vandeweyer overleden
Vrijdag is Lambert Vandeweyer overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Gaby Jehaes. Hij was 91 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Hoeselt vinden in intieme familiekring plaats.

Louis Scheelen overleden

Maandag 19 april 2021
Peer - Louis Scheelen overleden
Op 13 april overleed Louis Scheelen, de echtgenoot van Magda Renaers. Hij was 82 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid en het bijzetten van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in besloten familiekring plaats.
Peer - Aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
1
Peer - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Peer - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)
  1. Louis Scheelen overleden
  2. Lambert Vandeweyer overleden
  3. Gaston Vaes overleden
12/04

vandaag eerste zwaluw gezien lookstraat linde peer 3STUKS VLIEGEN TE SNEL VOOR FOTO IK BEN KRISTY EN WOON STEENWEGLINDE

kristy turksema
01/04

Voor Guido Goossens OP 09/04 is mijn broer Guido jarig. Hij word70 jaar spijtig kunnen we dit niet vieren. Maar ik weet wel dat we dat feestje op een later tijdstip gaan goed maken

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer