Het overige nieuws

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Peer - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel.
Peer - Grote-Brogel verliest van Lutlommel
In Derde Provinciale heeft Sporting Grote-Brogel met 0-3 verloren van Lutlommel.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Peer - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal verliest van Opitter

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Wijchmaal verliest van Opitter
In Derde Provinciale heeft Sporting Wijchmaal vanavond met 1-3 verloren van Opitter FC.
Peer - KRC Peer verliest van Nevok Gruitrode
In Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond een thuisverlies geleden. Tegen Nevok Gruitrode werd het 1-3.

Breugel verliest van Turkse FC

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Breugel verliest van Turkse FC
In Derde Provinciale heeft SV Breugel thuis met 0-1 verloren van Turkse FC uit Beringen.

Achel B wint bij KRC Peer

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Achel B wint bij KRC Peer
In Vierde Provinciale is Achel VV B bij KRC Peer B gaan winnen met 1-2.

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar

Albert Drijkoningen overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Albert Drijkoningen overleden
Donderdag is in Helchteren Albert Drijkoningen overleden, de echtgenoot van Hortance Smeets. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
  1. 'Chique Dingues' vanuit Peer naar woonzorgcentra
  2. Restaurant Sarriette failliet
  3. Pataga Yarn wil opnieuw werken met biogas
24/01

Anne-Mie Moors, van harte gefeliciteerd ?? met jouw 50ste verjaardag ??! Van de buren van de Acacialaan.

De geburen van De Acacialaan
23/01

Ann Versteegen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. We wensen je een zeer mooie verjaardag toe. geniet ervan. proficiat. Van Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer