Het overige nieuws

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ondertussen, in Knokke...
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ook morgen nog code rood, zegt KMI
Het KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Naar een nieuwe lockdown?
                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Peer - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'
Sectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 10 augustus 2020
Een 28-jarige vrouw uit Peer en een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakten gewond bij een botsing tussen een auto en een lichte vrachtwagen op de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.
Het is maar dat u 't weet
Peer - Recyclageparken morgen vroeger geopend
UPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat u 't weet
Peer - Asbest mag weer aangeleverd
Vanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Peer - Ondertussen, op Melsbroek...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: man (55) gewond

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botste een auto tegen een boom op de Goolderheideweg in Bocholt. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser tegen vrachtwagen

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevekerkweg in Oudsbergen reed gisterenvoormiddag een minderjarige fietser uit Oudsbergen tegen een stilstaande vrachtwagen. Hij raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Peer - Hittegolf: denk aan de vogels
Wanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Peer - Ondertussen, aan zee...
                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Peer - Gideon Kiefer in St.-Martens-Latem
De Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht
1

IJsjes voor de dieren

Zaterdag 8 augustus 2020
Peer - IJsjes voor de dieren
Ook voor de dieren in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is het warm. Daarom werd er uitgepakt met fruitijsjes voor de apen, zalm-ijsjes voor de beren en kippenijsjes voor de leeuwen en de tijger.(foto Natuurhulpcentrum)
25/07

Voor alle scouts,leiding en fouriers een schitterend gezellig en veilig kamp. Geniet ervan ! Fam Huijers Bogers

Margo Bogers
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Peer
04/08

Gitte Van harte gefeliciteerd met je 10de verjaardag van oma en opa Peer

Oma en opa Teppers
28/07

Proficiat buurjongen, maak er een fijn jaar van ! Patricia en Richard.

Patricia Colemont
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Jan Dirckx overleden
  2. Vakantie voor schoolbussen
  3. Afscheidsviering Deken Poorters via livestream