Het overige nieuws

Jef Oomsels overleden

Dinsdag 18 september 2018
Peer - Jef Oomsels overleden
Vandaag is Jef Oomsels overleden, de echtgenoot van Josée Loos. Hij was 85 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en de begraving van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Theresia Eyckens overleden

Maandag 17 september 2018
Peer - Theresia Eyckens overleden
In WZC Vinkenhof uit Houthalen is de uit Eksel afkomstige Theresia Eyckens overleden, de weduwe van Michel Vanderheyden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In de tweede provinciale van het basketbal heeft Peer A thuis verloren van C. Genk A. Uitslag: 70-83.

Zaalvoetbal: Grote Brogel - Genk 4-6

Zondag 16 september 2018
In derde provinciale B van het zaalvoetbal heeft ZV Grote Brogel thuis verloren van Sport.Genk. Uitslag: 4-6.

Motorrijder (46) gewond

Zondag 16 september 2018
Op Plockroy in Meeuwen-Gruitrode botsten zaterdagmiddag rond 12.45 uur een auto en een motorfiets. Motorrijder Johny L. (46) uit Peer raakte daarbij lichtgewond.

RC Peer klopt Lindel-Hoeven

Zondag 16 september 2018
Peer - RC Peer klopt Lindel-Hoeven
RC Peer is vandaag in Lindel-Hoeven gaan winnen met 0-4. De Peerse doelpunten werden gescoord door Buntinx, Pilitterri, Coenen en een owngoal. Peer SV verloor met 1-2 van Gestel. Sporting Wijchmaal  ging 1-1 gelijk spelen op het veld van Linkhout. Breugel versloeg Berbroek-Schulen met 2-8 (!).  Grote Brogel verloor met 6-0 van Loksbergen.

Premies en subsidies

Zaterdag 15 september 2018
Jeugdverenigingen en socio-culturele verenigingen kunnen vanaf nu de jaarlijkse subsidies van de stad online aanvragen. Via www.peer.be/premies-en-subsidies kan je nog tot 30 september een eenvoudig formulier invullen en doorsturen.

7,3 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 7,3 % van alle huishoudens in Peer een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Lies Vaes overleden

Vrijdag 14 september 2018
Peer - Lies Vaes overleden
Woensdag is Lies Vaes overleden, de echtgenote van Bèr Gielen. De evangelische dienst vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Maandag (19 uur) is er daar een herdenkingsmoment waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Eerste spadesteek voor nieuwbouw St.-Antonius
  2. Zeven lijsten voor gemeenteraadsverkiezingen
  3. De lijst N-VA