Het overige nieuws

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Peer - Als een factuur te laat komt
Schuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Meeuwis overleden

Vrijdag 4 december 2020
Peer - Annie Meeuwis overleden
Woensdag is Annie Meeuwis overleden, de weduwe van Jan Schuurmans en de levensgezellin van Michel Breemans. Ze was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Broekkantstraat 11, 3990 Grote-Brogel.
2

Motorrijder gewond op Zuidervest

Vrijdag 4 december 2020
Peer - Motorrijder gewond op Zuidervest
Deze namiddag is een motorrijder gewond geraakt bij een ongeval op de Zuidervest. Hij is naar het ziekenhuis in Overpelt gebracht.

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Peer - Nachtvorst op komst
Een omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis
Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.
1

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Peer - De lange tocht naar het vaccin
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Gethij

Donderdag 3 december 2020
Gert Thijs uit Peer heeft de besloten vennootschap Gethij opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers en advies op het vlak van public relations en communicatie.
Peer - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat online
Via deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Peer - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Peer - Weer minder Covid-19-patiënten
Vanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat u 't weet
Peer - Boetes voor eigenaars loslopende honden
Natuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
11
Peer - Goed nieuws voor Limburgse pendelaars
Nu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Peer - Het wordt kouder
Een krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Peer - Bijzondere Kerstkaart
Het bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
  1. Stad verlengt actie WinkelPeerbon
  2. Auto in gracht: man (69) gewond
  3. Annie Meeuwis overleden
19/11

Voor Kristof Teppers zijn verjaardag op 20/11/2020 Van Valere en Rita

valentinus goossens
18/11

Proficiat met jullie uitvinding

Jef Scheelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer