Het overige nieuws

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Peer - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Clementine Gielen overleden

Zaterdag 21 september 2019
Peer - Clementine Gielen overleden
In Hassselt is op 11 september de uit Peer afkomstige Clementine Gielen overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Henri Billen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Peer - 'Week tegen de pijn bij kinderen'
Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Peer - Startdag bisdom Hasselt
Voor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Josee Coninckx overleden

Donderdag 19 september 2019
Peer - Josee Coninckx overleden
Dinsdag is Josee Coninckx overleden, de weduwe van Fons Meus. Zij was 94 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het bijzetten van de urne op de begraafplaats in Kleine Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
1

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Peer - Opnieuw zonnig weekend
Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op drugs

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er zijn ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 250 voertuigen.

Laptop en geld gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Industrieweg Noord in Oudsbergen is ingebroken. Er is een laptop en geld gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Tablet, fototoestel en gsm gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen dinsdag binnen in een woning aan de Kolderstraat in Houthalen-Hechteren.. De daders gingen met een tablet, een fototoestel en een gsm aan de haal.

Hubert Coninx overleden

Woensdag 18 september 2019
Peer - Hubert Coninx overleden
Gisteren is in Leopoldsburg de uit Peer afkomstige Hubert Coninx overleden, de weduwnaar van de op 9 augustus overleden Raymonde Narinx. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Zeno Moonen wint in Grote Brogel

Maandag 16 september 2019
Wielrenner Zeno Moonen heeft zaterdag de nieuwelingenwedstrijd in Grote Brogel gewonnen. Senne Hulsmans werd tweede, Victor Hannes derde. Er waren 52 deelnemers.
20/08

Gelukkige verjaardag Marleen, van Helma en Marc

Marc Goossens
14/08

broertje,gefeliciteerd met je verjaardag

Henri Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Inbraak in leegstaand huis
  2. Eén gewonde bij verkeersongeval in Wijchmaal
  3. Josee Coninckx overleden