• Nog geen evenementen in Peer
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Peer - Wisselvallig richting zonnig weekend
In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

Vlijtige natuurbeheerders

Dinsdag 4 mei 2021
Peer - Vlijtige natuurbeheerders
Klas 5 van De Puzzel in Kleine-Brogel was gisteren onder leiding van meester Peter met18 leerlingen present aan het Hoksent in Eksel voor een les in natuurbeheer. Onder extra begeleiding van een vrijwilligster was het een veilige fietstocht.
Het eerste en belangrijkste aandachtspunt gold de coronamaatregelen: mondmaskers, ontsmettingsmiddel en eigen versnaperingen bleken voor leerkracht en leerlingen al goed ingeburgerd. De conservator van het Dommelgebied, beheerd door Natuurpunt, gaf uitleg (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Sigarettendief krijgt 15 maanden cel
Een 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.
Peer - Minder vrijwilligers door corona
De Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Stevens overleden

Maandag 3 mei 2021
Peer - Mia Stevens overleden
Op 26 april overleed Mia Stevens, de weduwe van Isidoor Raymaekers. Zij was 78 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid in Geetbets vindt in intieme kring plaats.
Jorre Eerlings en Nele Swennen, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap ES-Build opgericht met zetel aan de Smeetshofweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten, bouwcoördinatie en bouwadvies.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  
1

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Peer - Test-evenement La Boum 2...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Peer - Noëlla is weer drachtig
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Minister Peeters lanceert fietscampagne
Via een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Peer - Schrijver Pieter Aspe overleden
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Peer - Zonnig en meestal droog
Storingen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.
1

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Peer - De grenzen van het biechtgeheim
Zijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Gedenkplek en rouwregister voor pastoor Kris
  2. Vlijtige natuurbeheerders
  3. Welke terrassen gaan zaterdag open?
12/04

vandaag eerste zwaluw gezien lookstraat linde peer 3STUKS VLIEGEN TE SNEL VOOR FOTO IK BEN KRISTY EN WOON STEENWEGLINDE

kristy turksema
01/04

Voor Guido Goossens OP 09/04 is mijn broer Guido jarig. Hij word70 jaar spijtig kunnen we dit niet vieren. Maar ik weet wel dat we dat feestje op een later tijdstip gaan goed maken

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer