Het overige nieuws

Peer - OKRA Grote-Brogel was op driedaagse
De fiets- en wandelgroep van OKRA Grote-Brogel trok erop uit voor een driedaagse sportieve vakantie in de Kattevennen in Genk. Daar brachten ze ook een bezoek aan de Cosmodrome voor een boeiende reis door ons zonnestelsel. De zomeravond werd afgerond met een stevige regenbui, een warme maaltijd en met leuke animatie. Dat het plezant zou worden, stond in de sterren geschreven...
1
Peer - Uitgaande transfers bij Peer SV
Peer SV neemt afscheid van vier spelers: Arnout Vervaet verkast naar Molenbeersel, Wim Martens naar Ellikom, Suphanat Boonphan naar Grote Heide en Roy Willekens naar Excelsior Hamont.
1
Peer - Vijf nieuwe spelers voor KRC Peer
Diego Derwa (Stal Sport), Jannes Goossens (Reppel), Jens Geraerts (Bree-Beek), Glen Huibers (Achel VV) en Jarne Muyshondt (Reppel) zullen komend seizoen de kleuren van KRC Peer verdedigen.
1
Peer - Van Aert al elke dag op het podium in Tour
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1
Peer - Versterking voor Sporting Grote Brogel
Lennert Boonen (Bocholt VV), Liam Nouwen (RC Reppel), Toon Willems (Kadijk),  Anouar Asbai (Grote Heide), Romano Vaes (Racing Peer) en Michiel Geelen (Racing Peer) zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Grote Brogel verdedigen.
1

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Peer - Langere droge periode
 Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Peer - Tour start in Denemarken
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
1

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
1

SV Breugel trekt zes spelers aan

Donderdag 30 juni 2022
Peer - SV Breugel trekt zes spelers aan
SV Breugel heeft zich versterkt met zes spelers: Roy Willekens (Peer SV), Dieter Thys (KFC Hamont 99), Jens Dujourie (Esp. Pelt), Mike Eben (Kaulille), Jens Jansen (Sp. Lille) en Jeroen Schepers (vrije speler).
1
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.
1
Peer - Zeven nieuwe spelers voor Sp. Wijchmaal
Sporting Wijchmaal kan komend seizoen rekenen op zeven nieuwe spelers:  Sander Elia (Hechtel), Robbe Jonkers (KRC Peer), Dario Terrasi (Turkse Rangers), Cane Trompert (Helson), Niels Vanpol (Hechtel),  Jordi Vanspauwen (Meldert) en Arno Aengeveld (Eksel).
1

Jean Neyens overleden

Donderdag 30 juni 2022
Peer - Jean Neyens overleden
in het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jean Neyens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Jansen. Hij was 65 jaar en afkomstig van Reppel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in het rouwhuis, Dommellaan 29 in Kleine-Brogel.
1
In de Collegelaan is vanmiddag een jongen aangereden. Hij raakte lichtgewond.
1