Het overige nieuws

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Peer - Kunstacademie gaat kunstwerken veilen
In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk , de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Tinus Bloemen overleden

Dinsdag 20 november 2018
Peer - Tinus Bloemen overleden
Zaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Tinus Bloemen overleden, de weduwnaar van Maria Boonen. Hijn was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de  parochiekerk van Wauberg-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Grote Brogel verliest van Zelem

Zondag 18 november 2018
Peer - Grote Brogel verliest van Zelem
Grote Brogel heeft is deze namiddag met 4-0 gaan verliezen bij Zelem. Peer SV  speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kattenbos. Breugel (foto's) verloor met 0-1 van Sparta Lille. (Foto's Jochen Heyligen)
Grote Brogel verliest van ZelemGrote Brogel verliest van Zelem
Grote Brogel verliest van Zelem

Wijchmaal verslaat Exc. Hamont

Zaterdag 17 november 2018
Peer - Wijchmaal verslaat Exc. Hamont
Sporting Wijchmaal heeft vanavond Excelsior Hamont verslagen.Uitslag: 1-0. RC Peer klopte Maasland NO met 2-0, na doelpunten van D. Bollen en S. Gielen..

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Peer - Plato-primeur voor 14 ondernemers
Voka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Schepers overleden

Vrijdag 16 november 2018
Peer - Lies Schepers overleden
In Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Lies Schepers overleden, de weduwe van Jef Schildermans. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
1

De Zoete Inval failliet

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag De Zoete Inval uit Peer failliet verklaard. Mr. Geeraert is als curator aangesteld.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Mooi resultaat voor Joran Schildermans
  2. Grote Brogel verliest van Zelem
  3. Wijchmaal verslaat Exc. Hamont