Het overige nieuws

Auto's botsen: vijf gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Oudsbergen zijn gisterennamiddag rond 13.15 uur twee wagens gebotst. Een man uit Peer (20), een man (67) en een vrouw (68) uit Oudsbergen, een man (19) en een meisje (17) uit Bree, liepen daarbij verwondingen op.

Grote Brogel klopt Waterloos

Zondag 25 augustus 2019
Peer - Grote Brogel klopt Waterloos
In Vierde Provinciale heeft Grote Brogel vandaag Waterloos verslagen. Uitslag: 5-2. Peer SV verloor met 4-1 op het veld van Lutlommel. SV Breugel verloor thuis met 1-7 van Kattenbos Sport. KRC Peer versloeg FC Bolderberg met 3-0.

Grote Brogel - Sparta Lille 1-4

Zaterdag 24 augustus 2019
Sp. Grote Brogel heeft vanavond thuis verloren van Sparta Lille. Uitslag: 1-4.

Jacques Buys overleden

Zaterdag 24 augustus 2019
Peer - Jacques Buys overleden
Gisteren is in Grote Brogel Jacques Buys overleden, de echtgenoot van Anny Heynickx. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uiitvaartzorg in Bocholt.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
2

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal klopt Park Houthalen

Woensdag 21 augustus 2019
Peer - Wijchmaal klopt Park Houthalen
Sporting Wijchmaal heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Park Houthalen gewonnen met 1-0. Peer SV versloeg Reppel met 2-0. SV Breugel klopte Inter Hasselt met 10-0.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.

Nieuwe voorzitter bij RC Peer

Dinsdag 20 augustus 2019
Eric Gijbels is de nieuwe voorzitter van Racing Peer. Hij volgt Raf Nelis op.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Peer - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
20/08
Gelukkige verjaardag Marleen, van Helma en Marc
Marc Goossens
14/08
broertje,gefeliciteerd met je verjaardag
Henri Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Fietstweedaagse van KVLV Kleine Brogel
  2. Grote schade bij brand in tunnelserre in Wijchmaal
  3. Wijchmaal klopt Park Houthalen