Het overige nieuws

Peer - 10 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis
Vandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaar
Eén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Weer coronamaatregelen
Omwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Etienne Schraepen overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Etienne Schraepen overleden
Zondag is Etienne Schraepen overleden, de echtgenoot van Maria Agten. Hij was 70 jaar en woonde in Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Peer - Fraaie herfstdagen
Tussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Peer - Plant een boom of struik van hier
Limburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Peer - Weer 9 coronapatiënten in Mariaziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Peer - Oplossing voor mestoverschot?
Er is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Edwin De Dobbelaer overleden

Maandag 25 oktober 2021
Peer - Edwin De Dobbelaer overleden
Zaterdag is Edwin De Dobbelaer overleden, de echtgenoot van Myriam Meurs. Hij was 71 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. De asverspreiding op de begraafplaats van Wijchmaal vindt nadien plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Trilplaat gestolen op werf

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf van wegwerkzaamheden aan de Nieuwstadstraat in Bree is een trilplaat gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

KRC Peer - Park Houthalen 2-1

Zondag 24 oktober 2021
Peer - KRC Peer - Park Houthalen 2-1
KRC Peer heeft Park Houthalen geklopt met 3-1. Aan de rust was de stand 0-1. Mennes van KRC Peer pakte een rode kaart.
  1. Infobordjes bij sommige graven op kerkhoven
  2. Etienne Schraepen overleden
  3. Groot sluikstort ontdekt in Houtestraat
14/10

Felicitatie voor de 70-jarige

Ivo-Betsy G-M
14/09

Mia. een fijne 90 ste verjaardag. , groetje Filip en lisette

Lisette Plettinck kiggen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer