Het overige nieuws

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Peer - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Wijchmaal wint van Breugel

Zaterdag 1 oktober 2022
Peer - Wijchmaal wint van Breugel
Sporting Wijchmaal heeft de Peerse derby tegen Breugel SV gewonnen: 2-1.
1

KRC Peer B - Peer SV 2-2

Zaterdag 1 oktober 2022
Peer - KRC Peer B - Peer SV  2-2
In vierde provinciale C hebben KRC Peer B en SV Peer 2-2 gelijkgespeeld.
1

Thieu Taens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Peer - Thieu Taens overleden
Op 28 september is in WZC VInkenhof in Houthalen Thieu Taens overleden, de echtgenoot van Maria Zoons. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Peer - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Mia Bongaerts overleden

Vrijdag 30 september 2022
Peer - Mia Bongaerts overleden
In Peer is woensdag Mia Bongaerts overleden, de echtgenote van Louis Molnar. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspeiding op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
1

Wies Leen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Peer - Wies Leen overleden
In WZC Immaculata in Pelt is gisteren Wies Leen overleden, de echtgenote van Jef Brouwers. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel, woonde haar hele leven in Sint-Huibrechts-Lille en werd 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Toine Nouwen overleden

Donderdag 29 september 2022
Peer - Toine Nouwen overleden
Gisteren is Toine Nouwen (69) overleden, de echtgenoot van Judith Alders. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt op woensdag 5 oktober om 15u plaats in uitvaartcentrum Remans. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Remans in Genk.
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Peer - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Peer - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1

Martha Gielen overleden

Donderdag 29 september 2022
Peer - Martha Gielen overleden
Op 22 september overleed Martha Gielen, de weduwe van de in 2007 gestorven Gaston Put. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Koersel.
1

Nieuwsgierige politie-inspecteur

Woensdag 28 september 2022
Peer - Nieuwsgierige politie-inspecteur
Een Noord-Limburgse politie-inspecteur verscheen vandaag voor de rechter omdat hij bepaalde politiedatabanken raadpleegde hoewel hij dat niet mocht. Het Openbaar ministerie stelde akkoord te kunnen gaan met opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Het vonnis wordt op 26 oktober geveld.(PG)
1

Inbraak in leegstaand huis

Dinsdag 27 september 2022
Aan de Rietstraat is ingebroken in een leegstand huis. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.
1
  1. Martha Gielen overleden
  2. KRC Peer B - Peer SV 2-2
  3. Wijchmaal wint van Breugel
28/09

Lynn Leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Zo een lief meisje verdiend een dikke knuffel. De wensen en de dikke knuffel komen van Vake en Moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
01/09

Sean Leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je derde verjaardag. Geniet ervan lieve kapoen, van Vake en Moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer