Het overige nieuws

SV Breugel klopt Leut

Zondag 22 mei 2022
Peer - SV Breugel klopt Leut
SV Breugel heeft de heenwedstrijd in de derde en laatste ronde van de nacompetitie voor promotie naar 3e provinciale gewonnen door Leut met 1-0 te verslaan.
In een evenwichtige eerste helft mocht Breugel zijn doelman Matthias Scheelen bedanken die dankzij een sublieme redding de bezoekers van een gemaakt doelpunt hield. Ook in de tweede 45 minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar het was uiteindelijk toch het team van Kleine-Brogel dat tot scoren kwam. Een goed uitvoerde aanval kwam bij Wout Trippaers terecht die de bal hard in de doelnetten knalde.
Met deze 1–0 voorsprong trekt SV Breugel volgende woensdag richting Maasmechelen om op het veld van LS Leut hopelijk de promotie naar 3e provinciale te realiseren! (Jochen Heyligen)
SV Breugel klopt LeutSV Breugel klopt Leut
SV Breugel klopt Leut
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Peer - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Peer - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Peer - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.
1

KRC Peer - Hoepertingen 5-0

Zaterdag 21 mei 2022
Peer - KRC Peer - Hoepertingen 5-0
In de eindronde van tweede provinciale geeft Hoepertingen forfait voor de match op het veld van KRC Peer. Peer wint daardoor de wedstrijd met 5-0. Voor de terugmatch geeft KRC Peer forfait.
1

Tom Moors speler van het jaar

Zaterdag 21 mei 2022
Tom Moors (Sporting Grote Brogel) is uitgeroepen tot speler van het jaar in vierde provinciale D.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Hubert Kesters overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Peer - Hubert Kesters overleden
Woensdag is Hubert Kesters overleden, de echtgenoot van Leonie Mundus. Hij was 86 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Vliermaalroot vinden plaats in intieme kring.
1
Peer - OKRA Grote-Brogel trok naar Heppeneert
OKRA Grote-Brogel ging op bedevaart naar de kerk van O.L.Vrouw van Rust in Heppeneert bij Maaseik - gelukkig had de Maasdijk het daar vorig jaar gehouden tegen de gigantische hoeveelheid Maaswater. Een deel van de 60 deelnemers was met de fiets gekomen, anderen met de wagen. Na een mooie viering, geleid door E.H.Giel Stinkens, werd de groep ontvangen in de Kaartridder voor een stuk taart met geurende koffie. Door de zomerse temperaturen moest de dorstige fietsgroep onderweg naar huis gelaafd worden in  nog een ander heilig huisje... (JHosée Vandormael)
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Peer - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Peer - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Peer - Voorlopig geen piekuurtreinen meer
Dan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Herbegravingen op kerkhof Kleine-Brogel
  2. Weg met televisie
  3. Hubert Kesters overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen