Het overige nieuws

Peer - Respect voor de Limburg.net-medewerkers
Het is vandaag 'Internationale dag van de medewerker', een ideaal moment voor Limburg.net om het welzijn van haar mensen onder de aandacht te brengen. Daar zagen ze het afgelopen jaar een stijging in het aantal gevallen van agressie tegenover afvalmedewerkers. Nochtans staan de afvalophalers, medewerkers in de recyclageparken en de klantendienst altijd paraat, in weer en wind. De medewerkers van Limburg.net delen vandaag een flyer uit in de recyclageparken met uitleg en de boodschap 'Je kan bij ons veel kwijt. Maar nooit je agressie'

Cijferblind

Donderdag 18 april 2024
De klare kijk van Tante Claus
Peer - Cijferblind
Soms word ik helemaal gestoord van mezelf. Van mijn uitstelgedrag, van de chaos in mijn kop, van het onvermogen om iets structureel aan te pakken. Ik laat vervelende taken opstapelen tot een onoverzichtelijk geheel, waar ik dan weer slecht van slaap, waardoor ze nog onmogelijker lijken op te lossen. Maar wat is het nu precies waar ik steeds zo op stukloop? Data en uren. Wachtwoorden. Codes. Alles met cijfers. Vraag me gerust naar de eerste drie letters van mijn nummerplaat, maar elke keer moet ik nadenken over de (…) Het hele nieuwsbericht

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Peer - Wie doet nog mee?
De Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Wie speelt mee in 'Evita'?

Woensdag 17 april 2024
Peer - Wie speelt mee in 'Evita'?
De Musicalvereniging 'Samaritan Musical Productions' brengt in mei 2025 (u leest het goed, mei 2025!) hun musical 'Evita'. Hiervoor wordt samengewerkt met Maarten Cox, die in de huid kruipt van kolonel Péron. De rollen van Evita en Che Guevara liggen ook zo goed als vast. Maar de vereniging zoekt nog een heleboel (al dan niet) Limburgse kinderen, mannen en vrouwen om mee te schitteren in deze prachtige musical(ervaring). Wie zich geroepen voelt: tot en met 27 april kan er nog ingeschreven worden op de audities die op 4 en 5 mei zullen plaatsvinden in Peer. Meer info via deze link
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.
Peer - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt Limburg
Het Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 2025 krijgt Limburg zijn eigen Pride-Parade in Hasselt. Het moet een evenement worden met een Pride Village, een optocht door het centrum van Hasselt en een Pride Festival. Op zaterdag 13 juli zal Hasselt helemaal in het teken staan van de regenboogvlag. De Pride is een manifestatie voor de rechten van LGBTQIA+-personen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag de werkzaamheidsgraad bij de bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 76,8%. Dat betekent dat 76,8% van de 20- tot 64-jarigen in dat jaar arbeid verrichtte. De werkzaamheidsgraad is tussen 1999 en 2019 toegenomen van 67,9% tot 75,5%. In 2020 was er een lichte daling tot 74,7%, gevolgd door een stijging in 2021-2022 en een stabilisatie in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Limburg in cijfers: bevolking

Dinsdag 16 april 2024
Peer - Limburg in cijfers: bevolking
Onze provincie zou volgens de laatste tellingen zo'n 895.030 inwoners hebben, oftewel zo'n 370 per vierkante kilometer. Wat betekent dat we minder dicht op mekaar wonen dan in het Vlaamse Gewest (498 per km2). Kijken we naar 't noorden van Limburg, dan wonen we in Lommel (346) en Pelt (409) het dichtst op mekaar. In Hechtel-Eksel hebben ze de meeste ruimte (169).
In 2022 werden er in Limburg 7.664 personen geboren, en stierven er 8.769. 
Zo'n 18 % van de inwoners is minderjarig, bijna 22 % is 65 jaar of ouder. De vrouwen zijn licht in de meerderheid (50,1 %). De andere provincies wijken hier niet fel van af. De gemiddelde leeftijd is 43,4, terwijl dit in het Vlaamse Gewest 42,5 is. 
16,5 % van onze inwoners heeft een (niet-Belgische) EU-herkomst, en 14,6 % een niet-EU herkomst. Meer dan in het Vlaamse Gewest. Naast de Belgen zijn de Nederlanders, Turken, Italianen en Marokkanen het meest vertegenwoordigd. (Bron: provincies.incijfers.be)

Tips om bij te komen in gewicht

Dinsdag 16 april 2024
Gezondheid
Peer - Tips om bij te komen in gewicht
Voor velen lijkt dit vanzelfsprekend en is vaak het omgekeerde veel moeilijker. Maar toch is het een veelvoorkomend probleem waar ik, als dietiste in het ziekenhuis, dagelijks mee te maken krijg. Dit kan door ziekte zijn, ouderdom of simpelweg door je metabolisme! Het kan een enorme opgave zijn om te eten met als doel aan te komen, wat het hele eetproces minder aangenaam kan maken.
In dit artikel geef ik enkele belangrijke tips die zouden kunnen helpen. Het basisprincipe is om zoveel mogelijk calorieën (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe boeken
Peer - Reflecties op onze Vlaamse kunst
Gisteren presenteerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met auteurs Koenraad Jonckheere en Lien Vandenberghe en uitgeverij Hannibal Books ‘Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap’.   “Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden (…) Het hele nieuwsbericht
Het boek van de maand
Peer - Rebecca Yarros: 'Fourth Wing' - In steen gebrand
We hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Fourth Wing" van Rebecca Yarros.
Fantasy lezers zullen het met mij eens zijn dat een goed gemaakte fantasy roman het perfecte middel is om de gedachten te verzetten en eens lekker door te lezen. Dit boek – dat een eerste deel is van een reeks van drie of vier – is daar een uitgelezen voorbeeld van.
Hoofdpersonage (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Schalley overleden

Maandag 15 april 2024
Peer - Louis Schalley overleden
In Pelt overleed op 15 april Louis Schalley, echtgenoot van Irène Meus. Hij was 91 jaar. De afscheidsviering van Louis vindt plaats in besloten kring. U kan Louis nog een laatste groet brengen op donderdag 18 april van 19u tot 19u30 bij Uitvaartzorg Jaeken in Peer. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be
Peer - Doet ie het of doet ie het niet?
(cartoon Fobie)
Peer - V. Lommel - Sporting Wijchmaal  3-3
In Derde Provinciale B hebben Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld. De doelpunten: Cammalleri 1-0, Magarino 2-0, Knooren 2-1, Gürgüç 3-1, Knooren 3-2, Segers 3-3.
Peer - Zwaar verlies voor Sp. Grote Brogel
In Derde Provinciale B heeft Sporting Grote Brogel vanmiddag met 6-1 verloren op het veld van SLW Maaseik. Voor Grote Brogel scoorde Steensels.
Peer - Peer SV verliest van leider Heusden 06
De Peerder Sport Vrienden verloren vandaag op verplaatsing van leider in 4e Prov. B SK Heusden 06 met 3 - 1. De thuisploeg scoorde in de 20e en 21e minuut, maakte er na een uur 3 - 0 van, 10 minuten nadien scoorde Peer een eerreddend doelpunt op strafschop, omgezet door Akkermans..

SV Breugel klopt FC Eksel B

Zondag 14 april 2024
Peer - SV Breugel klopt FC Eksel B
In 4e Provinciale B heeft SV Breugel met maar liefst 0 - 5 gewonnen van FC Eksel B. Breugel, dat al na 7 minuten de score opende, staat op een mooie 3e plaats in hun reeks, Eksel staat 8ste. Voor SV Breugel scoorden Beijk, Craeghs, Jongeneelen en Vrijsen (2).
  1. Louis Schalley overleden
  2. Stad Peer gaat strijd aan met Aziatische hoornaar
  3. Peer SV verliest van leider Heusden 06
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer