Het overige nieuws

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Peer - Hitte blijft duren
Hogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond bij botsing

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee vrouwen uit Heusden-Zolder zijn deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Guldensporenlaan in Houthalen-Helchteren. Zij zijn respectievelijk 33 en 55 jaar

Dieven stelen hond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een hond gestolen uit een woning aan de Peerderbaan in Oudsbergen. Het betreft een American Stafford.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Afwasmachine vat vuur

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.15 uur vatte een afwasmachine vuur in de Overwegstraat in Helchteren zodat de brandweer moest uitrukkenEr is beperkte schade.

Jan Vangeneugden overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Peer - Jan Vangeneugden overleden
In het ZOL in Genk is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Jan Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Yvette Duyck. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man verblindde F16-piloot
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.
Peer - Schutterswezen nu immaterieel erfgoed
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Peer - Vakantieregeling De Lijn
Vanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Peer - Tips voor warme dagen!
De Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Peer - Code oranje: hitte
Het KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.
1
25/06
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Wannes.Van oma en opa uit Wijchmaal.
Marc Goossens
16/06
Greta Scheelen, dikke kussen van uw collega's van 't Ven
Collega's 't Ven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Man (55) gewond bij botsing tegen boom
  2. Fikse buit bij inbraak in jeugdhuis
  3. Acht procent winkels staat leeg