Het overige nieuws

Jaak Gielen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - Jaak Gielen overleden
In WZC Kloosterhof in Oudsbergen is Jaak Gielen overleden, de weduwnaar van Alice Cardinaels. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote Brogel.

SV Breugel - Kadijk 0-5

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - SV Breugel - Kadijk 0-5
SV Breugel heeft vandaag met 0-5 verloren van SK Kadijk. Zondag 1 maart speelt SV Breugel thuis tegen FC Anadol.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
4

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Linda Ilegems overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Linda Ilegems overleden
Woensdag is Linda Ilegems overleden, de levenspartner van Wim Laeremans. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).
1

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Jaak Creemers overleden

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Jaak Creemers overleden
Gisteren is Jaak Creemers overleden, de echtgenoot van Lisa Bloemen. Hij was 89 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Negen pv's voor niet-dragen gordel

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een controleactie gehouden in het kader van de gordeldracht. De agenten controleerden 266 bestuurders op vier locaties in Oudsbergen en Genk. Negen personen kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. De politie schreef ook pv's uit voor gsm-gebruik aan het stuur, voor ladingzekering en voor niet-verzekering van een voertuig.

Gouden armband gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Wies Winters overleden

Woensdag 19 februari 2020
Peer - Wies Winters overleden
Gisteren is Wies Winters overleden, de echtgenote van Leo Brebels. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van een voertuig op de Weg naar Zwartberg in Houthalen zijn dinsdagavond elf flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.

Voetgangster gewond

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren kwam het vanochtend rond 5.30 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en voetgangster. Deze laatste, een 26-jarige vrouw uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

Dood aangetroffen in woning

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Vredelaan in Houthalen-Helchteren werd gisterennamiddag het lichaam van een 21-jarige vrouw uit Hasselt aangetroffen. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De oorzaak en de omstandigheden van het overlijden zijn voorlopig nog onduidelijk.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
1

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Peer - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.
1

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vrouw onder invloed van drugs
Vanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Mia Van De Weyer overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Peer - Mia Van De Weyer overleden
Gisteren is Mia Van De Weyer overleden, de echtgenote van Mathieu Schrooten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis, Markt 31.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Peer - Wind staat centraal
In een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht
17/02

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Jeroen. Maak er een super leuke dag van. Vanwege Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
23/01

Hartelijk gefeliciteerd met u verjaardag ,Ann. Maak er super leuke dag van. Van wege Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Wereldburgerdag in Agnetencollege
  2. Linda Ilegems overleden
  3. Wies Winters overleden