Het overige nieuws

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Peer - Weer wolvenwelp doodgereden
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Ongeval op Smeetshofweg

Maandag 19 oktober 2020
Peer - Ongeval op Smeetshofweg
Op de Smeetshofweg reed vanochtend een auto in de gracht. De 25-jarige bestuurster uit Peer is daarbij gewond geraakt.

Wandeling door Kempen-Broek

Maandag 19 oktober 2020
Onder het thema "Beleef de stilte" organiseert het Regionaal Landschap Kempen en Maasland zondag een wandeling doorheen het Kempen-Broek. Het GrensPark Kempen~Broek is één van de weinige stiltegebieden in de dichtbebouwde lage landen. Op de ‘dag van de stilte’ wil men de wandelaar laten genieten van de rust en de uitgestrektheid die het Smeetshof te bieden heeft. Voeg daar nog de kleurenrijkdom van de herfst aan toe en je gaat helemaal zen naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Peer - Iedereen naar school!
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Leon Put overleden

Maandag 19 oktober 2020
Peer - Leon Put overleden
Zaterdag is Leon Put overleden, de weduwnaar van Lisette Boonen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - Aantal besmettingen blijft snel stijgen
Het aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Peer - De Ronde in 2020: thuisbeleving...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jaak Simons overleden

Zaterdag 17 oktober 2020
Peer - Jaak Simons overleden
Op 13 oktober overleed de uit Grote-Brogel afkomstige Jaak Simons, de echtgenoot van Andree Quintens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.
Peer - Nieuwe maatregelen tegen coronavirus
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht
2

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Peer - Weer meer corona-opnames
En Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Peer - Giro kampt met coronavrees
                                                                              (Cartoon: Fobie)

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Peer - 'Blijf coronamaatregelen volgen'
De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht
1

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Peer - Fris voor de tijd van het jaar
Tussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Jaak Simons overleden
  2. Hannes opa werd 100 en het schooltje vierde mee
  3. Leon Put overleden
03/10

Peter, tel jou leeftijd niet in het aantal jaren in het leven, maar in het aantal vrienden die je hebt gekregen. Wij wensen jou morgen heel veel geluk met jou 5de voordeur.

Jean-pierre Claes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer