Het overige nieuws

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Peer - Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life
De Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Claes overleden

Maandag 18 februari 2019
Peer - Maria Claes overleden
Zaterdag is Maria Claes overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Paul Reumers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

 
1

Henri Rutten overleden

Maandag 18 februari 2019
Peer - Henri Rutten overleden
Gisteren is Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Maria Camps. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Peer - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Peer SV

Zondag 17 februari 2019
Peer - Verlies voor Peer SV
Peer SV heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Thes Sport. Sporting Wijchmaal versloeg Kattenbos met 0-3. SV Breugel ging bij Loksbergen winnen met 2-6. en Grote Brogel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Turkse Rangers.
Peer - Paal-Tervant en R.Peer delen de punten
1-1, dat was gisterenavond de eindstand tussen de Beringse ploeg en Racing Peer. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Ida Beckers overleden

Zondag 17 februari 2019
Peer - Ida Beckers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Ida Beckers overleden, de weduwe van Michel Plessers. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
3

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 16 februari 2019
Peer - Gelijkspel voor Racing Peer
Racing Peer heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Paal Tervant. Voor Peer scoorde Ben Swerts

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Peer - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jacobs i3

Vrijdag 15 februari 2019
Patrick Moors en Natascha Pirens, beiden uit Peer, hebben de bvba Jacobs I3 opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, de groothandel in bouwmaterialen, elektriciteitswerken en het ruimen van bouwterreinen.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Peer - Staking De Lijn voorbij
Morgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in container

Donderdag 14 februari 2019
Op het terrein van een bedrijf aan de Industrieweg ontstond vanmiddag brand in een container. De brand kon snel geblust worden.