Het overige nieuws

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Peer - Die wonderlijke vogelpootjes
Vogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: MRW Belgium

Dinsdag 22 januari 2019
Sander en Rudi Renckens, beiden uit Peer, hebben de bvba MRW Belgium opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van veranda's, carports en tuinhuizen én het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden aan gebouwen.

Mia Neyens overleden

Dinsdag 22 januari 2019
In Peer is zondag Mia Neyens overleden, de weduwe van Jef Cillen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Peer - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrij
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
2

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Peer - Code geel: sneeuw
Een storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Anna Gielen overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Anna Gielen overleden, de weduwe van Thieu Bollen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mia Doumen overleden

Maandag 21 januari 2019
Vrijdag is in Peer Mia Doumen overleden, de weduwe van Nol Vanbuel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium  Witters in Meeuwen.

Gelijkspel voor SV Breugel

Zondag 20 januari 2019
Peer - Gelijkspel voor SV Breugel
SV Breugel heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Termolen. Grote Brogel verloor met 5-0 van Verbroedering Lommel. Peer SV versloeg Kadijk met 4-1.

Sporting Wijchmaal verliest

Zaterdag 19 januari 2019
Peer - Sporting Wijchmaal verliest
Sporting Wijchmaal heeft met 3-0 verloren op het veld van Thes B. RC Peer speelde 2-2 gelijk in Eksel.