Het overige nieuws

Gerarda Seignette overleden

Vrijdag 24 september 2021
Gisteren is Gerarda Seignette overleden, de weduwe van Paul Everling. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fietstocht tegen kernbommen

Vrijdag 24 september 2021
Zondag komen Belgische, Nederlandse en Duitse activisten naar Kleine-Brogel om actie te voeren tegen kernwapens. "Om 9.30 uur verzamelen we aan het station van Kiewit voor een fietstocht richting Kleine-Brogel. Onderweg sluiten fietsers aan uit Nederland en Duitsland. Om 13 uur is de aankomst aan de vliegbasis van Kleine-Brogel", zegt Marie-Elise Bettens namens Greenpeace, Greenpeace Limburg, Vrede vzw, Pax Christi Vlaanderen en Intal. Men verwacht een 200-tal deelnemers.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
De landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Peer - We krijgen herfstweer
Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Peer - Alternatieve dienstregeling
Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Peer - Jan Fabre voor de rechter
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ongeval in Kleine Ambachtslaan

Woensdag 22 september 2021
In de Kleine Ambachtslaan ging vanmiddag een auto van de baan. De bestuurster raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Roza Winters overleden

Woensdag 22 september 2021
Peer - Roza Winters overleden
Gisteren is Roza Winters overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Remi Enkels. Zij was 78 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats in Eversel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium van Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Peer - Een woelige zomer
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hilde Schreurs overleden

Woensdag 22 september 2021
Peer - Hilde Schreurs overleden
Op 17 september is Hilde Schreurs overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Projekt 80 bij Durango Sessies

Woensdag 22 september 2021
Peer - Projekt 80 bij Durango Sessies
Liefhebbers van New Wave konden gisteren genieten van de Durango Sessies bij Radio Benelux. De band Projekt 80 speelde de pannen van het dak. Nu zaterdag treedt de groep op in concertzaal The Other Side Live in Peer.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Peer - 'Schrik wolven af met een ezel'
"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Leo Dingenen overleden

Maandag 20 september 2021
Peer - Leo Dingenen overleden
Op 12 september is Leo Dingenen overleden. Hij was 93 jaar en afkomstig van Wijshagen. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Peer - Sp. Grote-Brogel verliest in Wijshagen
Sporting Grote-Brogel heeft vanmiddag verloren van Heidebloem Wjshagen. Uitslag: 2-1.
  1. Roza Winters overleden
  2. Hilde Schreurs overleden
  3. Tractorsluis op Helchterensedijk & Peersedijk
14/09

Mia. een fijne 90 ste verjaardag. , groetje Filip en lisette

Lisette Plettinck kiggen
30/08

onze lieve, flinke kapoen wordt al twee jaar vandaag. Daarom onze allerbeste wensen. Geniet van deze mooie dag. Wij genieten mee. Vake en Moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer