Het overige nieuws

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Peer - Kunst in coronatijden
Marco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
"De kans dat de Belgische grens met Nederland weer dichtgaat als het coronavirus opnieuw oplaait, is heel klein," zei minister Pieter De Crem vandaag na afloop van een overleg met zijn Nederlandse college Fred Grapperhaus in Baarle-Nassau. Het uitwisselen van informatie tussen beide ministeries zal moeten worden verbeterd en maatregelen zullen gezamenlijk worden genomen.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (56) gewond bij val

Maandag 13 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 56-jarige fietsster uit Edegem is gisterennamiddag rond 14.30 uur ten val gekomen in de Loerstraat in Helchteren. Zij raakte daarbij gewond.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat u 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
1
Peer - Ondertussen, op de vliegbasis...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Peer - Geen Lourdesbedevaart dit jaar
De jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Hagia Sophia wordt weer moskee
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Peer - Red die hommel
Je zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Peer - Vanaf vandaag een mondmasker dragen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Peer - Zonnig weekend
Een uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Peer - Vlaamse feestdag vandaag!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij botsing

Vrijdag 10 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 19.30 uur botsten twee auto’s op het kruispunt van de Kasteelstraat en de Weg naar Opitter in Oudsbergen. Daarbij raakten een 26-jarige man, een 24-jarige vrouw en een 57-jarige man, allen uit Maaseik, gewond.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
04/07

Voor Yente Tepperseen gelukkige verjaardag op 04/07/2020 Oma en Opa Wijchmaal

valentinus goossens
03/07

Yente Teppers

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Inge Heylen wint dressuurwedstrijd
  2. Fietser zwaargewond bij botsing in Wijchmaal
  3. 'Gulden Spoor' voor Anneleen Lenaerts