Het overige nieuws

Paul Ulenaers overleden

Donderdag 28 september 2023
Peer - Paul Ulenaers overleden
Gisteren is in Wijchmaal Paul Ulenaers overleden. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Al 5ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Film over Bokkenrijders is klaar

Woensdag 27 september 2023
Peer - Film over Bokkenrijders is klaar
De film "De Zondebokken", over de Bokkenrijders, is klaar. Gisteren werd de trailer (hierboven) online gezet en vanaf 22 november kunt u de film in de bioscoop gaan bekijken. Voor de film werden heel wat opnamen in Pelt gemaakt, onder meer in het Hobos;

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Peer - Oktober start bijzonder zacht
Een band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Geyskens overleden

Woensdag 27 september 2023
Peer - Martha Geyskens overleden
In Peer is vandaag Martha Geyskens overleden, de weduwe van Alfons Coninx. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ronnie Leeters overleden

Woensdag 27 september 2023
Peer - Ronnie Leeters overleden
In Schotland is Ronnie Leeters overleden, de echtgenoot van Marleen. Hij was geboren in Peer en werd 59 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: morgen/donderdag (17-20u) aan huis in Kaulille.

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Peer - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Mia Verheyen overleden

Woensdag 27 september 2023
Peer - Mia Verheyen overleden
Zondag is Mia Verheyen overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Gust Gaethofs. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Elza Coenen overleden

Dinsdag 26 september 2023
Peer - Elza Coenen overleden
Vandaag is Elza Coenen overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Lei Deckers. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intime kring gevolgd door de asverspreiding oop de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Een Digipunt in elke gemeente

Dinsdag 26 september 2023
Peer - Een Digipunt in elke gemeente
Acht gemeenten in Noord-Limburg gaan samen de digitale achterstand van hun inwoners aanpakken. Dat is nodig omdat naar schatting zowat 50.000 Noord-Limburgers achterop lopen als ze iets via computer of smartphone moeten regelen. Voortaan kunnen ze hulp krijgen van vrijwilligers op 8 Digipunten waar ook materiaal beschikbaar is. 
Tijdens rondetafelgesprekken staken de lokale besturen van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt de koppen bijeen om een gecoördineerd actieplan uit te werken tegen de uitdijende digitale kloof in de regio. Daaruit zijn de acht vaste Digipunten gegroeid. Ze komen in de gemeentelijke bibliotheken. Maar er wordt ook gedacht aan mobiele digipunten bij de dorpsrestaurants. Ook wordt bekeken wat er in de toekomst nog nodig is om de achterstand verder weg te werken.

Nieuwe vennootschap: Nouwen Interieur

Dinsdag 26 september 2023
Tom Nouwen uit Peer heeft de besloten vennootschap Nouwen Interieur opgericht met zetel aan de Bokterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer binnen- en buitenschrijnwerk, het plaatsen van wanden, het leggen van parketvloeren en gyprocwerken.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Peer - Het nieuwe normaal in de wielersport
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Pater Jaak Broekx 60 jaar priester

Zondag 24 september 2023
Jaak Broekx (86), Witte pater, vierde gisteren zijn zestigjarig priesterjubileum in de kerk van Erpekom. Hij was werkzaam in Rwanda, onder meer in de vluchtelingenkampen. In 2007 keerde hij definitief terug naar België en verblijft nu in het klooster van de Witte paters in Genk. Hij is er aalmoezenier in WZC Toermalien.
  1. Mia Verheyen overleden
  2. Nieuwe vennootschap: Nouwen Interieur
  3. KRC Peer klopt Maasland NO
26/09

een dikke proficiat aan de kleine lieve schat Lynn Leyssen die vandaag jarig is. Een dikke zoen van Vake en Moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
30/08

Hartelijk gefeliciteerd met je vierde verjaardag Sean. Je bent al een flinke stoere bink. Maak nog veel plezier want het gaat snel. Sean, je bent een droom. Dit wenst U Vake en Moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer