Het overige nieuws

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Peer - Geef de wolf geen kans...
...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)
1

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Peer - Verhalen over kapelletjes gezocht
Vlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Alberta Bollen overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Peer - Alberta Bollen overleden
In Peer is gisteren  Alberta Bollen overleden, de weduwe van Leon Froeyen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
1

Man uit Peer gewond in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Een 71-jarige man uit Peer is gisterenavond rond 19.30 uur  gewond geraakt bij een botsing tussen een auoi en een motorfiets. Het ongeval gebeurde in de Rode Kruislaan in Bree.
1

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 12 augustus 2022
Een 19-jarige man uit Peer en een Nederlandse vrouw zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Kanaallaan in Bree. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.
1

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."
1

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Peer - De Rijn valt stilaan droog
                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Wegeniswerken in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Rode Kruislaan (N73) en ’t Hasseltkiezel in Bree. Het gaat om het wegdek vanaf de rotonde met de Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat. De werken duren twee weken, tot begin september. Doorgaand verkeer blijft grotendeels mogelijk.  
1

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Peer - Een prachtige volle maan vanavond
Jan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien!
1

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Peer - Dodentocht ingekort door hitte
Zo ziet Fobie het.
1

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Peer - Code rood in de bossen
                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Grasveld in brand

Woensdag 10 augustus 2022
Aan de Broekstraat ontstond deze namiddag brand op een grasveld. De brandweer had er heel wat werk.
1

Range Rover gestolen

Woensdag 10 augustus 2022
Voor de zoveelste keer is in de regio weer een Range Rover gestolen. Deze keer gebeurde dat aan Bosschel. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
1
  1. Grasveld in brand
  2. Veertiger misbruikte jarenlang stiefdochtertje
  3. Trainer weg bij Sporting Grote Brogel
30/07

29 juli Last Post Linde Peer , het was weer een TOP AVOND dankzij het geweldige team van de Grotstraat, Hartelijk Dank namens de familie. Wie er niet was ...had ongelijk !!!

de familie
03/07

Marcel / lisette Veel geluk in jullie nieuwe woning. Vanwege Jos en mady

Mady Vanheeswijck
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer