Het overige nieuws

Peer - Weer bezoek mogelijk in Mariaziekenhuis
Maandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Peer - Samen ten strijde tegen de processierups
Mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (43) gewond bij botsing

Donderdag 4 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bevrijdingslaan in Houthalen-Helchteren raakten vanmorgen een 43-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond.

Grasmaaier gestolen

Donderdag 4 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bakkerstraat in Houthalen-Hechteren is een grasmaaier uit de garage van een woning gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Peer - Ondertussen, in een lagere school...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).

Mia Vanderhoydonck overleden

Donderdag 4 juni 2020
Peer - Mia Vanderhoydonck overleden
Dinsdag is de in Wijchmaal woonachtige en uit Eksel afkomstige Mia Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Louis Ulenaers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel met uitstel: dat is de straf die de correctionele rechtbank heeft uitgesproken tegen een Looise vrouw en haar nieuwe partner uit Meeuwen. Zij kregen deze straf omdat zij vuurwerk hadden laten ontploffen onder een voertuig aan het appartement van haar ex-vriend. Zij moeten de schade aan het voertuig vergoeden.(PG)
Peer - Drie actieve wietplantages ontdekt
UPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Peer - Weersverandering
Hogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Peer - Horeca mag maandag open
Vanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Peer - U rijdt op een fietssnelweg
Een grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)
1

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.

Fietsster (40) gewond

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur botsten een fietsster en een auto op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Een 40-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Drugsdealer aangehouden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een huiszoeking uit in een woning op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In de woning trof de politie cannabis, hasj, verpakkingsmateriaal en cash geld aan. Een 23-jarige man uit Oudsbergen werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte werd na verhoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden.
15/05

ik wil de groeten doen aan mijn ouders eric en ghislaine jaeken, in wijchmaal, doordat de grenzen gesloten zijn kan ik niet op visite bij ze. xxx cindy jaeken

cindy jaeken
15/05

Graag wil ik mijn vrouwtje Helma gelukkige verjaardag wensen. Door de corona kunnen we helaas niemand ontvangen. Proficiat met je ( ?????) verjaardag.

Marc Goossens
23/04

Op 24 /04 is Luc Goossens jarig. Proficiat van Helma en Marc.

Marc Goossens
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Peer
28/05

100 jaar Lourdesgrot Linde Peer. We keken er echt naar uit.Groot Feest opgezet door de vrienden van de Grot Maar...CORONA bepaalde het lot .We genieten van de prachtige versiering , en danken jullie voor al het werk Tot gauw de familie

x
17/05

Proficiat aan Eddy Goewie voor je 59ste verjaardag!!! 3 dikke kussen van op afstand....

Edith Symons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Bromfietsers aan de kant gezet
  2. Twee branden in drie uur tijd
  3. Kleuter (4) valt in drie meter diep gat