Het overige nieuws

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Peer - Infosessie over inbraakbeveiliging
Helaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.
Peer - Zondag stadsderby, ook voor het goede doel
De stadsderby in Peer tussen SV Breugel en K. Peer SV is er niet ieder jaar. Daarom: allen naar het veld van SV Breugel, aanstaande zondag 20 oktober om 15u! De derby wordt ook nog eens opgefleurd met een voorstelling van alle Breugelse jeugdploegen. Maar het belangrijkste is dat de wedstrijd ook in het teken staat van de actie voor het goede doel in het kader van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. De club uit Kleine Brogel gaat een tombola organiseren, met tal van héél mooie prijzen, ten voordele van vzw Kleine Prins. Deze vzw begeleidt meer dan 100 gezinnen in groter Limburg, waarvan de kinderen lijden aan een levensbedreigende ziekte.
De inkom voor de derby is gratis, dus kom zeker een kijkje nemen, al is het maar om een lotje te kopen voor de actie zodat SV Breugel eind december met een mooie cheque richting Studio Brussel kan trekken! Meer info op www.sv-breugel.be.

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.
1

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

José Eerdekens overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - José  Eerdekens overleden
Gisteren is in Houthalen de uit Peer afkomstige José Eerdekens overleden, de echtgenote van Louis Tielens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Vijf chauffeurs onder invloed

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeersactie op zaterdag tussen 18 en zondagochtend 2 uur controleerde Politie CARMA 212 voertuigen in Oudsbergen, Kinrooi en Zutendaal. Er werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren. Ook zijn drugs in beslag genomen.
Peer - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vandalisme op parking politie
Vandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Autodiefstal

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren is een autodiefstal gepleegd. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Gecrasht tijdens achtervolging

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Europarklaan in Houthalen-Helchteren is vrijdagnacht een auto tegen een omheining gecrasht na een achtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed in de Bremstraat aan hoge snelheid weg van een politiepatrouille. In een bocht op de Europarklaan verloor hij de controle over het stuur, raakte een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de omheining van een bedrijf. De bestuurder raakte niet gewond. Het bleek om een minderjarige zonder rijbewijs te gaan. De jongeman werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat en de politie stelde een proces-verbaal op voor meerdere verkeersovertredingen.
Peer - Wijchmaal speelt gelijk in Kattenbos
Sporting Wijchmaal heeft 1-1 gelijk gespeeld in Kattenbos. SV Breugel won met 1-3 op het veld van SK Kadijk. Peer SV klopte Linkhout met 1-0. Grote Brogel verloor met 2-5 van Turkse Rangers.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Peer - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.