In de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het
feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig
Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje.
Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt.
Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij ook vaker kiezen voor Limburgse producten", zegt gedeputeerde Inge Moors
(foto).
Het project is ook voor de jongeren van de hotelschool een unieke ervaring. Op die manier komen de jongeren in contact met de lokale producenten.
Het menu zet je al op tafel voor 15 euro per persoon en kan optioneel aangevuld worden met Limburgse bieren of wijnen. Het menu van Giovani bestaat uit vier hapjes, een gevogeltebouillon met groenten, krokante kip met pompoen, waterkers en fondant aardappel. Als dessert is er tiramisu met glühjenever, honig en peren.
Het 'Eet meer Limburg' menu kan je vanaf vandaag bestellen
via de site van Puur Limburg.