De algemene vergadering van de
KS-Vriendenkring heeft vandaag een aantal leden
uit de vereniging gezet tijdens een nieuwe vergadering in ACLI La Baracca Beringen-Mijn. Het gaat om leden die de afgelopen tijd op de sociale media felle kritiek hadden op de vereniging en zich ook burgerlijke partij hebben gesteld, omdat ze willen weten wat er met het geld van de vereniging is gebeurd. Voormalig voorzitter Dylst zit immers nog altijd in de gevangenis op verdenking van verduistering van gelden van KS-Vriendenkring. Over de hele affaire heerst er nog altijd veel onduidelijkheid.
"De belangen van de ondergrondse mijnwerkers en de vereniging die de ondergrondse mijnwerkers vertegenwoordigd zware schade toegebracht. De mensen waar we nu afstand hebben van genomen zijn de handlangers van het systeem en de vijanden van de ondergrondse mijnwerkers en Limburg. Toch willen wij deze leden danken voor de positieve dingen die ze in het verleden gedaan hebben", zegt huidig voorzitter Roger Vanlook.
De ontslagen leden zeggen dat hun ontslag onwettig is omdat ze volgens de statuten niet op tijd werden verwittigd. KS-Vriendenkring zegt nog dat ze zelf de locomotief blijft om voor de ex-mijnwerkers het recht op interesten en schadevergoeding af te dwingen voor het deel dat overblijft bovenop de retroactiviteit en dat ze daarvoor de leden nodig heeft.
Michel Dylst kreeg op de vergadering nog de titel van erevoorzitter en voormalig penningmeester Erik Jennes kreeg de titel van erebestuurslid. Ondertussen is het afwachten op het resultaat van het gerechtelijk onderzoek.