Zopas verscheen in de reeks
Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg.
'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term
duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid niet uit het oog."
De gids geeft inspirerende informatie over de vele duurzame initiatieven die in deze regio plaatsvinden op culinair, milieu- en natuurgebied. Het natuurschoon verbaast, de kastelenrijkdom maakt indruk, steden zijn op mensenmaat en bovenal wordt de rust gewaardeerd.
De gids telt 100 blz., ruim 30 kleurenfoto's en 15 kaderteksten met geestige, spannende of 'onbekende' informatie. "Zo leer je dat de Kernielse Zwarte geen lokale versie van een foute Belg tijdens WO2 is, maar een zoete, volle kers uit Kerniel", zegt auteur Robert Declerck.