In de hotelschool van Hasselt werd de tweede editie van
'Eet meer Limburg' voorgesteld.
Dat is een uniek samenwerkingsproject van Provincie Limburg, Hotelschool Hasselt en PUUR Limburg. Op vraag van gedeputeerde voor landbouw Inge Moors (CD&V) heeft Hotelschool Hasselt een Limburgs
feestmenu ontwikkeld. Limburgers kunnen het menu zelf bereiden tijdens de feestdagen.
De ingrediënten zijn vlot verkrijgbaar in de vele hoevewinkels in onze regio maar kunnen vanaf dit jaar ook in pakketten afgehaald worden op 23 en 24 december op verschillende plaatsen in de provincie. Meer dan
30 Limburgse hoeve- en streekproducenten leveren de ingrediënten voor het Eet meer Limburg-menu.
Gedeputeerde Moors legt uit hoe het initiatief tot stand kwam: “Lokale producten zitten al langer in de lift; steeds meer consumenten weten de versheid, authenticiteit en traceerbaarheid te waarderen. De vele ecologische, economische en sociale voordelen van hoeve- en streekproducten geven de land- en tuinbouwsector een imago boost.”
Directeur van Hotelschool Hasselt Liesbet Beyen ziet een belangrijke meerwaarde in het project: “Hotelschool Hasselt is ook dit jaar graag partner van het initiatief Eet meer Limburg. In de toekomst zal er steeds meer aandacht zijn voor de herkomst van onze voeding, een tendens die nu al duidelijk wordt. Wij geven onze leerlingen op deze manier al een voorsprong door dit unieke samenwerkingsproject.”
Het Eet meer Limburg-menu wordt gesmaakt door een 20-tal mediapartners en organisaties met een hart voor hoeve- en streekproducten. Zij engageren zich om samen met de provincie Limburg het menu te promoten via eigen kanalen. Dankzij deze ambassadeurs zal in de loop van december nagenoeg iedere Limburger de kans krijgen het Limburgs feestmenu te ontdekken.
De Internetgazet promoot met plezier dit initiatief.
(Foto's: Robin Reynders en Luc Dalemans) Meer info op www.puurlimburg.be