Tegenwoordig gebeurt er veel online: een afspraak maken, de krant lezen of de weg zoeken... alles kan digitaal. Een smartphone of tablet is dan een grote hulp, tenminste als je ze goed kan gebruiken.
DIGIhulp helpt je daarom op weg, onder meer met laagdrempelige opleidingen. DIGIhulp is een initiatief van stad Genk en de gemeentes As en Zutendaal. DIGIhulp bestaat uit verschillende projecten. Zo kan je met je heel concrete vragen terecht bij de DIGIdokters. Zij helpen je met al je digitale problemen, zoals een online afspraak maken bij de dokter, treintickets boeken, itsme installeren en gebruiken of betalen met Payconiq. De hulp is bovendien gratis. DIGIdokters houden hun ‘spreekuur’ op verschillende plaatsen in Genk, zoals in de bibliotheek, de dienstencentra en op Portavida. Bij DIGIhulp kan je ook terecht voor een korte of lange opleiding om je digitale vaardigheden aan te scherpen. Ze zijn laagdrempelig en worden regelmatig georganiseerd. In februari kan je onder meer leren werken met Hoppin, een app voor openbaar vervoer en zijn er cursussen om te leren werken met je tablet of smartphone (55+). Je vindt de
DIGIdokters onder meer op volgende lmocaties: bibliotheek Genk: elke woensdag van 14 tot 16 uur; elke zaterdag van 10 tot 12 uur; Infopunt Portavida: elke dinsdag en donderdag van 13 tot 16 uur; Infopunt De Schalm: elke dinsdag van 10 tot 12 uur; Infopunt Ter Hooie: elke donderdag van 13 tot 16 uur; Infopunt De Sfeer (Grotestraat 32, Genk): elke woensdag van 11 tot 13u30; Buurthuis De Singel (Binnenlaan 52, Genk): elke eerste en derde donderdag van de maand van 11 tot 14 uur, elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 12 tot 14 uur.