Peppe Giacomazza viert in zijn Genkse restaurant La Botte al jaren de Italiaanse keuken. Als chef creëert hij er telkens opnieuw zijn eigenzinnige en vernieuwende versies van klassieke gerechten.
In zijn nieuwste boek
Identità keert Peppe terug naar zijn roots. Hij maakt een culinaire reis door Italië, op zoek naar de basis van zijn eigen keuken – en naar zijn eigen identiteit. Tijdens zijn avontuurlijke ontdekkingstocht langs adembenemende wijngaarden en kronkelige wegen, ontrafelt hij de wortels van enkele van de meest iconische Italiaanse gerechten. Onderweg haalt hij herinneringen op aan zijn leermeesters, squadra, vrienden en familie.
Identità bestaat uit zeven hoofdstukken, die telkens als een menu zijn opgebouwd. Elk hoofdstuk ontsluiert een stukje van Peppe’s identiteit en geeft zijn belangrijkste inspiratiebronnen prijs. Die combineert hij met zijn favoriete gerechten – authentiek met een hedendaagse twist. Zo is Identità ook een eerbetoon aan de Italiaanse keuken en aan de mensen die deze levend houden. Het boek lig vanaf vandaag in de boekhandel en kost 44,50 euro.