Dit jaar namen Vlaamse steden en gemeenten het tegen elkaar op in het
WK Tegelwippen. Genk kaapte in november de hoofdprijs weg door 23.400 vierkante meter te ontharden, onder meer op de Evence Coppéelaan, Europalaan en Dieplaan.
Maar ook Genkenaren droegen hun tegeltje bij aan het succes. Dieter ging aan de slag in zijn voortuin. Met de subsidie van de stad als extra duwtje in de rug maakte hij in zijn kiezeloprit plaats voor meer groen. “Toen we ons huis kochten, lag er in de voortuin uitsluitend kiezel", vertelt hij. "Het leek me eerst makkelijk in onderhoud maar dat viel toch tegen. Het onkruid kwam er altijd wel ergens tussendoor en bij hevige regen trok het water niet altijd goed weg. Bovendien oogde het erg saai.” In het totaal haalde de familie 41 vierkante meter kiezel weg en in de plaats werd er grond aangevoerd en werden er inheemse struiken aangeplant. "De voortuin ziet er nu veel aantrekkelijker uit zonder in te boeten op parkeerplaatsen voor bezoekers", vindt hij. "Het is een investering maar dankzij de subsidie hebben we de grootste kosten wel kunnen dekken. Het geeft je huis meteen een groenere, natuurlijke aanblik dus ik raad het zeker aan. Veel aangenamer dan het grijs van kiezel!” Wie verharding zoals asfalt, klinkers of kiezel wegneemt uit de voortuin en vervangt door groen kan
tot 31 oktober 2025 rekenen op een subsidie. Dit is enkel geldig voor voortuinen en de manier waarop je vergroent, bepaalt je subsidiebedrag.