“Achel Trappist klinkt met Achelse blauwe” is het pas verschenen derde
receptenboekje van de stad dat een lekker huwelijk realiseert in originele gerechten. De chefs van de restaurants in de gemeente, chef-kok Jan Buytaert van NjamTV en enkele fervente hobbykoks hebben zich weer van hun meest creatieve kant laten zien in deze wintereditie.
“De recepten op basis van toppers Achel Trappist en de Grevenbroecker kaas waren een dankbare bron van inspiratie en het resultaat mag zeker gezien worden. We zijn opnieuw erg fier op deze derde uitgave”, zegt Ben Schuurmans, schepen van toerisme.
Dat het receptenboekje ondertussen is uitgegroeid tot een echt “collectors item” , bewijst het grote succes van de vorige 2 edities. De eerste editie bezorgde de stad mee de titel van
Lekkerste Stad van Limburg. Een tweede editie, ditmaal met heerlijke voorjaarsgerechten, volgde snel.
Het derde receptenboekje is verkrijgbaar bij de horecazaken, Kaasmakerij Catharinadal, het VVV-kantoor en op de Dienst Vrije Tijd van het Stadhuis. Alle reeds verschenen receptenboekjes kunt u ook raadplegen op
de website van de stad.