In het zomernummer van
Grevenbroeker Echo´s, dat pas in de bus viel, komt het verleden weer uitvoerig aan bod. Zo wordt de woongeschiedenis van een aantal huizen in de
Stad(straat), thans genummerd van 8 tot en met 16, uitvoerig beschreven. De foto hierboven geeft de unieke compositie weer van de oude toestand van het gebouwencomplex in de Stad dat in dit artikel aan bod komt. De foto’s zijn gecentraliseerd rond het huis ‘De Valentijn’, een oude, helaas verdwenen teutenwoning van het oude type (één bouwlaag maar met één opgetrokken bovenbouw in het middengedeelte van de woning). Ook de woongeschiedenis van "het gele huis" vooraan in de Salvatorstraat dat onlangs is afgebroken, wordt beschreven.
Op zondag 5 mei 1935 deden 24 meisjes en 40 jongens hun plechtige communie in Hamont. Op uitnodiging van bestuurslid Anny van Dooren-Donckers van de heemkring hebben Mia Driezen en Harry Van de Broek, beiden verblijvend in het rusthuis in Achel, de voorbereiding en de plechtige communie voor de lezers van Grevenbroeker Echo´s gereconstrueerd met een aantal anekdotes. De traditionele groepsfoto´s werden indertijd genomen aan de achterkant van de dekenij in de Hoogstraat. De woongeschiedenis ervan komt er als een supplement bij.
Andere artikels zijn: "Overeenkomst betreffende een verwonding te Hamont in 1575", "Uit de Stadsrekeningen Hamont: Borgstelling in 1734", " Familienaam-aanpassing in de 17de en 18de eeuw" en "Degelijke aanwinst voor de Erfgoedbibliotheek". Dit laatste artikel geeft een lijst van boeken uit de indrukwekkende collectie van theoloog Lambert Leijssen en die aan de heemkring werden geschonken door de familie Leijssen.