Nummer 113 van
Grevenbroeker Echo's is verschenen. In dit nummer wordt een belangrijke studie over één van de oudste families van Hamont-Achel,
de familie Ballings gepresenteerd. Hiermee gaat men terug tot de oudste gedocumenteerde periode van onze geschiedenis: de 15e eeuw.
Oud-jeugdbestuurslid Hubert Cornelissen heeft een inventarisering gemaakt van het archief van K.V.V. Hamontlo. Als medewerker van de kring heeft hij dit apart en uitzonderlijk archief verder gearchiveerd.
De 97-jarige Harry Van de Broek heeft in aansluiting op zijn eerder verschenen artikel over de bewoners van de boerderij op de Hamonter Beverbeek nu een studie gemaakt over het Kasteel Beverbeek en zijn eigenaars/bewoners.
Van wijlen Jaak Aerts verschijnt deel II van de oorlogstoestand 1940-1945 onder de titel '' Een Zwarte tijd in Hamont ''.
In ''Goed om te weten'' staan o.a. volgende onderwerpen: 1. de jammerlijke afbraak van Villa Leplat in de Stationsstraat met meerdere kenmerken van de Art-Decostijl; 2. Het leerwerkhuis, voorloper van de Vakschool der Ursulinen; 3. de plaatsing van een nieuwe torenspits op de Sint-Laurentiuskerk te Hamont; 4. project kasteelsite van Grevenbroek; 5. Opgravingen pand Kempo in de Brouwersstraat 6. Monument dokter Mathijsen in ere hersteld; 7. Oud-Hamonts familiebedrijf Rijcken opgeheven.
Bij de foto: Van Marleen Bongers ontving de kring een schitterende familiefoto van het gezin Pieter Jan Geusens-Kristina Kwanten. Marleen is de weduwe van Jan Spaas, beter bekend als Jan van 't Boerke. Pieter Jan Geusens was de oorspronkelijke uitbater van de winkel, kwam uit Bocholt en was boer. De kinderen op de foto zijn vlnr voorste rij: Leo, Marie, Josephine, Elisabeth en achterste rij vlnr: Adriaan, Jan (priester) en Jacques.
Men kan zich abonneren voor het jaar 2021 op het driemaandelijks tijdschrift door 12,50 euro over te schrijven op rekeningnummer BE43 1030 6935 8001 op naam van de Goede Stede. Erelid kan men worden door 37,50 euro te storten. Let op: het banknummer is nieuw.