Het lentenummer 102/2018 van
"Grevenbroeker Echo´s" is van de pers. Leo Noten beschrijft de buurt Bosstraat-Achelpoort in de jaren 1937-949. In dit deel komen de woningen vanaf onderwijzer Gerard Kums t/m Poorters aan de ene kant, en aan de andere kant vanaf bakkerij "De Arend" t/m Wijnen aan de beurt. En daar zaten nogal wat handelaars bij. Mathieu Schuurmans gaat bijna 400 jaren terug in de geschiedenis en maakt een oplijsting van personen vermeld in de rekeningen van het domein Grevenbroek uit 1595-1596. In 1955 hielpen Hamonter en Tongerse bouwgezellen mee aan de bouw van een hulpkerk in Assebroek, Brugge. De Bouworde van de Spekpater had hiertoe een verzoek gericht aan de respectievelijke K.S.A.-verenigingen. Hoe het allemaal verliep, kunt u lezen in dit tweede artikel van Bèr Cardinaels over de bouwgezellen.
Twee oud-buurjongens van de Mulk ontmoetten elkaar toevallig in het cafétaria van het Bejaardentehuis in Hamont. En Guido Tijskens had zijn dicteerapparaatje ook toevallig bij. Ja, dan is er stof genoeg om er een artikel mee te vullen. Het "leeggelopen" klooster op het Lo van augustus tot oktober 1914. Dat kon men onlangs op een tentoonstelling lezen. Johan Moris toont het aan dat deze klare uitspraak beslist niet strookt met de historische feiten. Het kerkarchief van Achel bewaart een schat aan testamenten en Luk Van de Sijpe geeft in een artikel aan dat dit archief bijzondere belangstelling verdient. Twee eeuwelingen, in Hamont geboren zijn toegevoegd aan de eerder verschenen oplijsting ervan en in "Goed om te weten" lezen we weer allerhande nieuwtjes.
Een sterke financiële ondersteuning voor de verdere uitbouw van het Documentatiecentrum Dr. Bussels is nodig voor de toekomstige verhuis ervan. Hoe dit gebeurt kan men lezen in het laatste artikel. Bij de foto: Mgr. De Smedt, bisschop van Brugge kwam op werkbezoek in Assebroek en dan moest er natuurlijk een groepsfoto gemaakt worden met de bouwgezellen.