Het overige nieuws

Emma Kenens overleden

Dinsdag 31 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Emma Kenens overledenZaterdag is Emma Kenens overleden, de echtgenote van Alfons Thijs. Ze was 80 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.

Henri Reynders overleden

Zaterdag 28 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Henri Reynders overledenIn het Jessa ziekenhuis is woensdag Henri Reynders overleden, de echtgenoot van Violène Houben. Hij was 67 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Edward Rejek overleden

Donderdag 26 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Edward Rejek overledenDinsdag is Edward Rejek overleden, de echtgenoot van Veronique Patrias. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Faillissement

Dinsdag 24 januari 2012
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft gisteren de drie ondernemingen van de Plastruco-groep in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Het gaat om Plastruco zelf, Plastruco Technics en Eldimat. Er werden twee curatoren aangesteld. Door de faling zijn 56 banen bedreigd.  Plastruco is gespecialiseerd in het spuitgieten van kunststofonderdelen. De groep werd opgericht in 1973 door Neerpeltenaar Jean Truyens.

Colette Lijnen overleden

Dinsdag 17 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Colette Lijnen overledenVrijdag is Colette Lijnen overleden, de echtgenote van Jan Palmers. Ze was 81 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Vandaag gezien...

Woensdag 11 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Vandaag gezien...Zoom...tussen Kelchterhoef en Peer: stilleven met... gestoofde peertjes. (Foto Josh Vandijck)

Henri Peters overleden

Dinsdag 10 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Henri Peters overledenZondag is Henri Peters overleden, de echtgenoot van Elisa Comhair. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Amelie Clerx overleden

Zaterdag 7 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Amelie Clerx overledenDonderdag is Amelie Clerx overleden, de echtgenote van André Vanhemel. Ze was 74 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alice Smeyers overleden

Zaterdag 7 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Alice Smeyers overledenWoensdag is Alice Smeyers overleden, de weduwe van Albert Melotte. Ze was 92 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan.  Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 19 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord[!]hummeltjes.be

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Houthalen-Helchteren - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren