Het overige nieuws

Bomen op Mars

Vrijdag 30 november 2012
Houthalen-Helchteren - Bomen op MarsZoomDe NASA gaf deze foto van de oppervlakte van Mars vrij. Het lijkt er op dat er bomen groeien, maar dat is slechts schijn.  De foto toont de omgeving van de Noordpool van Mars. Op dat moment smolt het lichte kooldioxide-ijs op de zandduinen waardoor men strepen van donker zand ziet ontstaan. Die strepen lijken op bomen, maar ze werpen geen schaduw. (Foto NASA)

Denis Bosmans overleden

Dinsdag 27 november 2012
Houthalen-Helchteren - Denis Bosmans overledenVrijdag is Denis Bosmans overleden, de echtgenoot van Josée Van Heulst. Hij was 78 jaar. Donderdag om 11 uur is er een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Helchteren.

Albert Deferme overleden

Dinsdag 27 november 2012
Houthalen-Helchteren - Albert Deferme overledenVrijdag is Albert Deferme overleden, de weduwnaar van Astrid Vandebergh. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

NMBS-aanbod rond de kerstdagen

Maandag 26 november 2012
De NMBS lanceert voor de weekends van december en elke dag tijdens de kerstvakantie de Christmas Deal: een heen- en terugbiljet voor 9,90 euro (2de klas) of 14,90 euro (1ste klas). De kerstvakantie duurt tot en met 6 januari.

Maria Hulsmans overleden

Maandag 26 november 2012
Houthalen-Helchteren - Maria Hulsmans overledenDonderdag is Maria Hulsmans overleden, de weduwe van Jef Gorissen. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Fiets mee met Palliovik!

Zondag 25 november 2012
Houthalen-Helchteren - Fiets mee met Palliovik!ZoomVolgend jaar viert Palliovik haar vijftienjarig bestaan. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor de palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Naar aanleiding van de verjaardag wordt er opnieuw een tourtocht naar Leuven georganiseerd, een begeleide tourtocht Overpelt-Leuven-Overpelt, met een afstand van 165 kilometer. Prik zondag 30 juni 2013 alvast in uw agenda. Geïnteresseerde wielertoeristen moeten zich wel op voorhand inschrijven. Alle verdere info is te vinden op www.palliovik.be.

Leon Lijnen overleden

Zaterdag 24 november 2012
Donderdag is Leon Lijnen overleden, de echtgenoot van Agnes Hanot. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij in intieme kring gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Assunta Fellaco overleden

Vrijdag 23 november 2012
Houthalen-Helchteren - Assunta Fellaco overledenWoensdag is Assunta Fellaco overleden, de weduwe van Gennaro La Monaca. Ze was pas 84 jaar geworden. Morgen wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Meulenberg. Vanavond om 19u is er daar een avondwake. 

Gratis naar de... Blues Night?

Vrijdag 23 november 2012
Houthalen-Helchteren - Gratis naar de... Blues Night?ZoomVanavond in De Posthoorn in Hamont: "Blues Night", een bluesavond met King King & The Rythm Chiefs & The Bottle Comets. Voor de echte liefhebbers!
- King King: ze bestaan misschien nog maar twee jaar, maar deze Schotten (foto) zijn inmiddels al gekend bij het grote publiek. Als echte Schotten treden zij op in een kilt. Dat gecombineerd met hun keiharde blues zorgt voor een waar spektakel. King King featuring Alan Nimmo stond al op festivals in Edinburgh, (…) Het hele nieuwsbericht
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg organiseert samen met de POM’s van Antwerpen en West-Vlaanderen een groepsaankoop van groene elektriciteit voor bedrijven. Ook voor een groepsaankoop van aardgas kunnen bedrijven deelnemen. Bedrijven kunnen vandaag reeds inschrijven om deel te nemen aan deze groepsaankoop. De inschrijvingen lopen tot 5 februari 2013. Op basis van het verbruik van de ingeschreven bedrijven wordt een offertevraag uitgestuurd naar de energieleveranciers. Daarna kunnen bedrijven definitief beslissen om al dan niet in te stappen in de groepsaankoop. Meer info

Protest tegen inplanting ULM-vliegveld

Donderdag 22 november 2012
In Peer en Helchteren protesteren buurtbewoners tegen de komst van een vliegveldje langs de Middendijk. Een vliegclub uit Lommel wil het veld gebruiken voor haar ultra-lichte ULM-vliegtuigjes. Natuurverenigingen hebben zich bij het protest aangesloten. Ze zeggen dat het toekomstige vliegveld in een beschermd vogelrichtlijngebied ligt. Volgens het stadsbestuur van Peer sluit het toekomstige vliegveld aan op het militaire schietveld, en zal het niet voor extra hinder zorgen. Toch wil de stad wel kijken of de vliegclub ook op een andere locatie terecht kan.

Controleweekend komt er aan

Donderdag 22 november 2012
Vanaf morgenavond start het tweede groot controleweekend dat op initiatief van het provinciebestuur dit jaar in het verkeer wordt gehouden. Vanaf morgenavond 22u en tot maandagmorgen 6u riskeert u op verschillende plaatsen in de provincie geconfronteerd te worden met gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles. Daaraan wordt meegewerkt door de lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Laura Ketelbueters overleden

Donderdag 22 november 2012
Houthalen-Helchteren - Laura Ketelbueters overledenZaterdag is Laura Ketelbueters overleden, de echtgenote van Theo Peeters. Ze was 67 jaar. De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Gusta Smets overleden

Donderdag 22 november 2012
Houthalen-Helchteren - Gusta Smets overledenZondag is Gusta Smets overleden, de weduwe van Jef Smets. Ze was 89 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een grot in een gotische kathedraal

Dinsdag 20 november 2012
Houthalen-Helchteren - Een grot in een gotische kathedraalZoomAf en toe geeft de NASA weergaloze foto's vrij die genomen zijn door ruimtetelescoop Hubble. Zoal deze. Vooraan ziet u, met wat verbeelding, iets als een grot in een gotische kathedraal, met in die grot een hel lichtende ster. Rond die ster zijn andere sterren in feite een gasnevel aan het vormen, de NGC 6357. Boven die nevel staat het sterrencluster Pismis 24. Het licht van de felst stralende ster daarin, bovenaan in het midden, komt eigenlijk van drie sterren, die elk een massa hebben van meer dan 200 keer de massa van de zon. (Foto NASA)

Assunta Fellaco overleden

Zaterdag 17 november 2012
Houthalen-Helchteren - Assunta Fellaco overledenWoensdag is Assunta Fellaco overleden, de weduwe van Gennaro La Monaca. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Waarom kruisspinnen een kruis dragen

Vrijdag 16 november 2012
Houthalen-Helchteren - Waarom kruisspinnen een kruis dragenZoomVan de meer dan 600 soorten spinnen die in ons land voorkomen, is de Kruisspin wellicht de meest bekende. In tegenstelling tot de meerderheid van de soorten laat ze zich over het algemeen gemakkelijk herkennen door de witte kruisvormige tekening op het achterlijf, waaraan ze haar naam te danken heeft. Maar hoe komt ze aan dat kruis?
De Kruisspin (Araneus diadematus) is een opvallende en algemeen voorkomende spin die behoort tot de familie van de Wielwebspinnen (Araneidae). Het (…) Het hele nieuwsbericht

Domien Moons overleden

Donderdag 15 november 2012
Houthalen-Helchteren - Domien Moons overledenBij een arbeidsongeval in Mechelen is dinsdag Domien Moons overleden, de partner van Hedwig Lemmens. Hij was 52 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Alfonsina Vanderhoydonck overleden

Woensdag 14 november 2012
Houthalen-Helchteren - Alfonsina Vanderhoydonck overledenZaterdag is Alfonsina Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Alfons Vanhove. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Houthalen-Helchteren - Waarom vlinders niet vuil of nat wordenZoomWaarom worden de vleugels van vlinders niet vuil of nat? Een Amerikaanse universitaire studie heeft het uitgezocht. Men kwam tot de vaststelling dat vlindervleugels met schubbetjes zijn bedekt, zodat alle vuil of water er van afrolt, zoals op een leien dak. Lees dit boeiend verhaal van Natuurpunt. (Foto: Philippe Vanmeerbeeck)

Josephina Boey overleden

Dinsdag 13 november 2012
Houthalen-Helchteren - Josephina Boey overledenVrijdag is Josephina Boey overleden, de weduwe van Mathieu Nijsten. Ze was 76 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vrijdag gaat de provinciaal gecoördineerde verkeersactie rond de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is, zegt het provinciebestuur. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum – fluo-hesjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog (…) Het hele nieuwsbericht

Rene Claes overleden

Maandag 12 november 2012
Houthalen-Helchteren - Rene Claes overledenDonderdag is Rene Claes overleden, de echtgenoot van Mia Fransen. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Louis Eerdekens overleden

Dinsdag 6 november 2012
Houthalen-Helchteren - Louis Eerdekens overledenZaterdag is Louis Eerdekens overleden, de echtgenoot van Gerardine Thiesters. Hij was 81 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alfonsine Put overleden

Maandag 5 november 2012
Houthalen-Helchteren - Alfonsine Put overledenDonderdag is Alfonsine Put overleden, de weduwe van Armand Vanempten. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Wacht met tandpijn tot maandag

Zaterdag 3 november 2012
Weet u wat het kost om de tandarts met wachtdienst aan de lijn te krijgen? 1,5 euro per minuut! "Bij mij duurde het 5 minuten, dus was ik 7,5 euro kwijt aan dat betaalnummer, alleen al omdat ik verschrikkelijke tandpijn had," aldus een lezeres. Ze maakte haar beklag over dat tarief bij de tandarts met wachtdienst. "Maar die zei dat hijzelf daar niks aan kon doen". De wachtdienst wordt bemand door een persoon die zich bezighoudt met het doorverbinden van mensen met tandpijn naar de tandarts.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren