Voor een publiek van meer dan 2.000 restauranthouders, journalisten en partners onthulde Gault&Millau gisteren de 
23ᵉ editie van de Belux Gids. In 2025 bezochten de anonieme inspecteurs de beste restaurants van België, wat resulteerde in een gids met meer dan 1.340 adressen, waaronder 154 nieuwkomers en 166 stijgers. Ook de H!P selectie kent een toenemend succes met meer dan 250 adressen waarvan 42 nieuw. 
En dan kijken we eens naar de scores bij ons in de buurt: In Leopoldsburg krijgt Charlotte opnieuw 12/20.
The Greek in Beringen stijgt een half punt naar 12,5/20 en de Beringse zaakvoerders van Ristorante Da Gianni uit Oostham 
blijven met twee koksmutsen (13,5) een vaste waarde in de buurt. In de categorie HIP vind je Rauw uit Heusden terug. Cacaoclub in Koersel pronkt als chocolatier in de gids.  De Lindehoeve in Tessenderlo-Ham scoort met 14,5/20 ook goed. Het lekkerste plekje in Lommel blijft Cuchara van chef Jan Tournier. Hij is de Limburgse nummer twee met 17,5/20, een status quo. Restaurant Cocotte van chef Jan Mangelschots in Lommel mocht een stijging noteren tot een score van 14,5/20.