Wie nog niks lekkers heeft om op tafel te zetten met de feestdagen kan eventueel de jongste Noord-Limburgse lekkernij eens proberen:
een praline met geitenkaas en advocaat. Het is het product van een samenwerking tussen chocolaterie Wele’s en eierboerderij Tusschenhof uit Pelt, en kaasmakerij Catharinadal uit Achel.
“Het idee om een praline met geitenkaas en advocaat te maken ontstond tussen pot en pint”, vertelt Hilde Verbeek van eierboerderij
Tusschenhof. Verbeek maakt al jarenlang advocaat volgens het recept van haar grootmoeder. Samen met Peter Boonen van kaasmakerij
Catharinadal vroeg ze zich af of die advocaat niet te combineren valt met een soort kaas. Dat bleek uiteindelijk geitenkaas te zijn.
De geitenmelk die Boonen voor de kaas gebruikt, komt bovendien ook uit Limburg. “Bij De Watermolen in Lummen hebben ze Belgische hertegeiten en dat is een uitstervend ras. Met die praline redden we dus ook nog dit Belgische geitenras”, zegt de kaasmaker. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij Emmanuele Bussels van
chocolaterie Wele. Hij heeft het geheel in een jasje van witte chocolade gestoken. “We gebruiken witte chocolade omdat die er het beste bij past. Maar het is zeker de bedoeling om de pralines in de toekomst ook met pure chocolade te maken”, zegt Bussels. Wie de pralines wil uitproberen kan ze vanaf vandaag bestellen via de
webshop van chocolaterie Wele's.
(Bron: Radio2; Foto Weles Chocolade)