Dit jaar start
de Achelse Kluis met een uniek concept:
een degustatie van 9 Belgische trappistenbieren waarvan er 5 elders moeilijk tot niet verkrijgbaar zijn. De bieren worden aangeboden in proefglaasjes van 17,5 cl.. In volgorde (met vermelding van het alcoholpercentage) zijn dat Westmalle extra van 4,8°, Achel Bruin van 8° met cara en ambermout van het vat, Chimay blauw van 9°, Rochefort 8 van 9.2°, Orval van 6.2°, Achel Blond late hopt van het vat van 8°, Achel Blond extra dry hopt van 9.5 °, Westvleteren 12 van 10° en Achel extra bruin van 9.5°.
Een degustatie zal gemiddeld 3 uur duren. Ze kost 50 euro per persoon en omvat de dranken en voldoende Breugheliaanse hapjes zoals Westmalle kaas, paté, bloedworst, kipkap (zult), witte worst, gebakken spek en gehaktballetjes; daarnaast is er roggebrood, mosterd en kweeperenconfituur.
De eerste degustaties zijn op 2 en 3 april (max. 30 personen) en op aanvraag voor groepen van minimum 20 personen.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog steeds de vaste formules van rondleidingen door de abdij, van ongeveer een uur, met degustaties van de Achelse bieren (formules vanaf 9 euro per persoon). Bij de Kluis wordt benadrukt "dat dit concept uniek is in de wereld en vooral door mensen van over heel de wereld gesmaakt wordt maar blijkbaar te weinig bekend is in eigen streek". Aanmelden of aanvraag voor informatie kan via een mailtje aan bezoekachelsekluis
gmail.com.