In 2024 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk. In vergelijking met 2023 is dit een status quo, ten opzichte van 2021 is er een toename van 9%. Samen werkten ze meer dan 10,5 miljoen uren en verdienden ze 158 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte.
Vrouwelijke studenten werken meer uren en in meer jobs dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt.
UNIZO heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten rond dit thema: de verhoging van het contingent voor studentenarbeid naar maximum 650 uren door de federale regering zorgt voor een stabiel en duidelijk wettelijk kader voor zowel studenten als werkgevers. Ook de Vlaamse regering bevestigde dat dat studenten die tot 650 uur per jaar werken, hun Groeipakket zullen behouden.
Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg: ”Studentenarbeid is uitgegroeid tot een structureel onderdeel van onze arbeidsmarkt. Met bijna 50.000 jobstudenten en meer dan 10,5 miljoen gewerkte uren leveren deze jongeren een significante bijdrage aan de Limburgse economie. Voor ondernemers betekenen ze een flexibele én betaalbare oplossing in een arbeidsmarkt die onder druk staat.”