Voor een publiek van meer dan 1800 restaurateurs, journalisten en partners stelde
Gault&Millau gisteren de eenentwintigste editie van de Belux Gids voor. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten in 2023 de beste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1385 adressen. Beringen is al jaren een blinde vlek in de gids. Voor culinaire kookkunsten met dat tikkeltje meer moeten we al bij de buren gaan kijken. Gelukkig vinden we daar een Beringse link met Rosaria Di Donato en haar man Gianni Di Lernia
, die zijn van Beringen afkomstig en baten
Ristorante da Gianni uit in Oostham. Zij kregen een mooie score van 13,5.
"Chef Gianni Di Lernia en zijn echtgenote ontvangen in een tot restaurant verbouwde woning in hartje Ham. Ze zorgen voor authentieke verfijnde Italiaanse gerechten in een gezellige, gemoedelijke Limburgse sfeer. Een menukaart maakt plaats voor een schoolbord met dagelijks wijzigende suggesties. Een veertigtal door de chef in Italië ter plaatse zorgvuldig uitgekozen wijnen staan vermeld op een muurbord. Sappige gemarineerde witte gamba’s zijn een voltreffer. Daarna kort gebakken tonijn, al even fijn gekruid met licht gegrilde bloemkool en in olijfolie gebakken aardappeltjes. Als slot originele versie van licht lopende panna cotta met uitgesproken vanillesmaak afgewerkt met grove stukjes amaretti koekjes en verse frambozen. Dit verdient een hogere score", aldus Gault&Millau.